De Troontelefoon

De Eerste- en Tweede-Kamerleden van de SP nemen vandaag na afloop van de Troonrede plaats achter de SP Troontelefoon.

Laat de SP weten wat je vindt van de plannen van het kabinet! Bel de SP Troontelefoon op dinsdag 19 september van 14.00 – 19.00 uur. 0800 – 022 5005 (gratis).

Luister hieronder naar de radiospot.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 19 september 2006 :: 11.59 uur

60 Comments

60 reacties

 1. De planne van het kabinet zijn slecht want het is een slecht kabinet en bovendien gevallen en ook nog eens een minderheidskabinet wat helemaal niet kan, dus is het niks.

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 10.45 uur

 2. laatste nieuws: de wereldeconomie gaat weer vertragen: wat nu ? gaat het nu goed of juist slecht met die economie; het ging toch juist weer hartstikke goed de laatste tijd, mede dankzij zalm….?!

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 10.57 uur

 3. Iedereen gaat er op vooruit, jubelt het journaal. Ze mogen mij uitleggen hoe dit kan voor mensen in de WIA en de bijstand zonder kinderen. Die krijgen er namelijk niks bij, maar vanzelfsprekend gaan alle verzekeringen volgend jaar wel weer omhoog.
  Het is gewoon een leugen. Ik wou dat er eens een journalist op stond, die gerichte vragen zou stellen ipv mee te kwijlen met dit kabinet.

  Reactie door kaatje — dinsdag 19 september 2006 @ 11.01 uur

 4. Als je ziet hoe de telegraaf het onderzoek van De Hond brengt dan is dat volksverlakkerij.
  Lees het meer eens goed het onderzoek van de Hond.
  Telegraaf heeft zich wel ingedekt je kan niet reageren

  Reactie door Jack — dinsdag 19 september 2006 @ 11.15 uur

 5. @3 Kaatje, 10-14% meer betalen voor ziektekostenverzekering.
  Maar er is meer!
  Energieprijzen/winsten gaan ook stiekem omhoog.
  Gemeentelijke heffingen gaan altijd omhoog.
  Groenteprijzen zijn de pan uit gerezen. Ik ken mensen die geen verse groenten meer kopen maar blikjes bij de Aldi.
  Een inkomensverbetering zoals is uitgelekt, kan dat in de verste verte niet compenseren. Dus per saldo is het inleveren geblazen.
  Ik heb elders al eens geschreven dat de media zijn verworden tot een spreekbuis van deze regering. Die mening staat nog steeds overeind.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 19 september 2006 @ 11.15 uur

 6. weg met al het tuig ! vrede en gelijkheid nu !

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 11.22 uur

 7. oh ja,
  voor ik het vergeet:
  ook graag de Democratie terug !
  Democratie nu !

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 11.26 uur

 8. @ 5 Gandalf

  Ik ken mensen die zelfs geen blikjes groente van de Aldi kunnen kopen maar die aangewezen zijn op de voedselbanken.
  Het zoet is er eindelijk toch gekomen n.l. … 4 euro p/m voor de AOW ….en 2,95 euro p/m voor de kinderbijslag… schamen die krengen zich niet om je nog verder te vernederen.
  Verders blijven alle uitkeringen op 0,00 euro erbij.

  Reactie door Pool — dinsdag 19 september 2006 @ 11.34 uur

 9. De media is niet de spreekbuisvan het kabinet, dat is pertinent niet waar. Rechten vinde de media links en de linkens viknde n de media rechts, dus dan komen we ergens op het midden uit.
  Wel is de media kortzichtig. Als Donner iest prevelt over de sharia, dan is dit wereldnieuws, maar als we per jaar 40% uitval hebben van het VMBO of een kenniseconomie die totaal mislukt, dan kraait er geen haan na.

  De media, is net als de politiek geintereseerd in de korte termijn. Liever nu veel kijkcijfers, dan over een weer een goede discussie.

  Reactie door alexander — dinsdag 19 september 2006 @ 11.42 uur

 10. Centjespakkers gaan over lijken.

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 11.46 uur

 11. 5 en 8, inderdaad. Ik verwacht er in zijn totaliteit verzekeringen, heffingen, en alle belastingen meegenomen zo ‘n 20 % op achteruit te gaan volgend jaar. Dat houdt in dat ik er in twee jaar tijd meer dan 40% op achteruit ben gegaan. Dankjewel hoor kabinet, voor dit “zoet”. Maar goed, ik ben dan ook ziek, dan mag ik volgens dit kabinet al lang blij zijn dat ik nog iets krijg, dan hoor je er al lang niet meer bij.

  Reactie door kaatje — dinsdag 19 september 2006 @ 11.55 uur

 12. @ 9 Alexander,

  tja, met zaken als de sharia haal je inderdaad nu eenmaal meer kijkcijfers dan met verhalen over het slechte onderwijs of de kenniseconomie. Men is het al normaal gaan vinden dat de helft zijn school niet afmaakt.

  Liever maken we ons druk over de sharia waarvan weinig mensen weten wat die inhoudt en waar we ook niks aan hebben omdat die toch niet ingevoerd gaat worden.

  Reactie door DJ Digital — dinsdag 19 september 2006 @ 11.57 uur

 13. ja, de leugen over de zelfredzaamheid, de marktwerking etecetera:
  waar komt het inkomen van balk zalm donk etc vandaan ? nou ? uit de belastingpot, wordt dus door het volk opgehoest ! wat nou zelfredzaamheid ! laten ze eens gaan werken en voor zichzelf gaan zorgen !!!

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 12.02 uur

 14. Bij de vvd is blijkbaar het licht aangegaan. Daar hoor je zoveel juichende reacties dat de overheid de economie weer op de rails heeft gezet. Wat moet links nu nog als ook rechts al een door de overheid gestuurde economie omarmt.

  Reactie door spinner — dinsdag 19 september 2006 @ 12.32 uur

 15. We gaan een tikkeltje minder achteruit dat is wat anders dan er op voor uit gaan,
  het is maar hoe het gebracht wordt.

  Reactie door schoenmaker — dinsdag 19 september 2006 @ 12.42 uur

 16. walgelijk en kostmisselijk,JBB en Zalm gebruiken prinsjesdag vooral om alvast alles veilig te stellen voor de komende verkiezingen,met hun nog nooit vertoonde persconferenties,het uitlekken van het zogenaamde goeds is gewoon vooropgezet plan geweest.
  en dan straks op naar de niet nacontroleerbare stemcomputers…?!
  over dweilen met de kraan open gesproken.
  een B3 dat tegen de wil van het volk in is blijven zitten dankzij onze Koningin,die daarmee ons eigenlijk de rug toe heeft gekeerd,aangezien meer dan 60 procent direct nieuwe verkiezingen wilde.
  en dan kan een minderheidskabinet de rijksbegroting presenteren terwijl zij eigenlijk nog maar 2 maanden regeren rest?! of stiekum toch niet…?

  Reactie door iew — dinsdag 19 september 2006 @ 12.46 uur

 17. 16. Inderdaad. Ik geloof er ook geen moer van dat slechts 18% vorig jaar vertrouwen had in deze gasten en nu plotsklaps er een nek-aan-nek race zou zijn tussen Bos en JPB. Gewoon doorgestoken kaart.

  Reactie door kaatje — dinsdag 19 september 2006 @ 14.03 uur

 18. Wattenstaafie quote ‘Dit is een kabinet van Wormen en Maden’.

  Laat dit de slogan worden voor de verkiezingsstrijd.

  In ‘een schatje van een stadje’ gaat het zeer goed. Er is nl. nog geen aanvraag gedaan bij de WMO-wet.

  Hoopte vandaag op windkracht 10. Daar is nl. geen haarlak tegen bestand.

  Oproep aan vermoeide leden van de SP. Het gaat er echt om hangen. Bemoei je met je buurt, buurvrouw (islamitisch of christelijk), neem je verantwoordelijkheid, vergeet je pijn even, pak de kans.

  SAMEN STAAN WE STERK!

  met vriendelijke groet,

  Reactie door Simone Rademaker — dinsdag 19 september 2006 @ 14.06 uur

 19. De voorste rij van ministers en premier zaten te glunderen, daarachter zaten parlementsleden en andere mensen zich te verbijten alsof het een gedwongen marteling is deze troonrede. Verder viel mij op dat sommige stropdassen en pakken groter waren dan de mensen die erin opgesloten zaten op de voorste rij. Dat viel mij op. Ik denk dat dit een hoogtepunt is geweest voor dit kabinet, dat de familie zeker op dvd/video moet hebben vastgelegd, want na 22 november is er ruim de tijd om deze troonrede uitvoerig te bekijken vanaf een wachtgeldregeling en trots te zijn hoe evenwichtig de komende balans is, en maar het kabinet met elkaar belt vanaf de bank waarom de kiezers niet hebben gevolgd in hun streven naar balans.

  Reactie door romme — dinsdag 19 september 2006 @ 14.11 uur

 20. 1 miljard lastenverlichting is dik 60 euro per persoon, als we niet eerst de helft aan het bedrijfsleven zouden geven.
  Nu kunnen we de voedselbanken afgeschaffen.

  Hoi kan ik voor 2010 een digitaleonzin decoder kopen, als ik mee mocht delen, en lastenverlichting niet minder koopkrachtverlies betekende.
  Of neem ik het er van en koop elke maand een krant.

  Reactie door Kakel — dinsdag 19 september 2006 @ 14.20 uur

 21. Aan dhr. J.P. Balkenende. Wij WAO’ers en ex-WAO’ers hopen dat er niemand van dit ‘Wormen en Maden kabinet’ wordt meegenomen bij de ondergang van deze ‘club’.

  Wanneer U de afgelopen jaren de moeite had genomen de site WAOplein te bezoeken, zou U kunnen weten dat ratten in de val heel gemeen kunnen bijten.

  Waarschijnlijk kunt U dan direct komen bij een zorginstelling. Denk aan Uw voet.
  Vele oudere mede Nederlanders liggen met open wonden en ondervoed in een ‘verzorging’ huis.

  Uw redeneringen deugen niet. Adm. kosten kunnen nu naar beneden.
  Stuurt U de onbekwame Verzekeringsartsen en Arbeidsdeskundigen van het UWV op staande voet de WW in? En mochten ministers ambtenaren zijn, kunnen deze personen dan a.u.b. per direct de WW in.

  Gaan we nog niet in op de Oorlogsindustrie. Wij Nederlanders krijgen toch vele opdrachten in het buitenland.

  Bah.

  Reactie door Simone Rademaker — dinsdag 19 september 2006 @ 14.25 uur

 22. De hervormingen van de zorg hebben geleid tot een sociaal beleid. Iedereen betaalt hetzelfde en hoort door iedere zorgverzekeraar geaccepteerd te worden…praktijk: NEE DUS!! Ja dat betalen is wel hetzelfde maar verder!

  Er moet meer geld gaan naar het onderwijs, goh dat zegt de SP al heel lang en ook toen dit kabinet drastisch het geld naar managers sluisde en de kwaliteit van het onderwijs naar een dieptepunt bracht!!

  De wachtlijsten in de jeugzorg moeten worden aangepakt, ja joh echt? Er moeten meer mensen in de zorg aan het werk!!!…dat is iets heel anders!De bezem moet erdoor! Weg met de managers!(geen woord aan vuil gemaakt!)

  Het aantal mensen met een uitkering is gedaald…tsja wat wil je als mensen ineens geen recht meer hebben op een uitkering of worden gekort?? Dit ten onrechte! En nog steeds moeten mensen die wel recht hebben op een uitkering maanden wachten voordat ze dit krijgen!!!! Geen woord over gerept!

  Nederland werkt en kan weer concurreren…dat laatste is nou de kern van wat dit kabinet wil..tegen lagere lasten! Maar dat is niet goed voor werknemers wel voor de grote jongens! Langleve de EU! Straks moeten we allemaal 60 uur werken, wel of geen kinderen! HOera hoera

  De wegen, grachten en het vlieggedoe worden opgeknapt..ja dat was ook echt nodig(?)

  De huizenbouw neemt toe…de dure huizen wel te verstaan!..hoera hoera

  Wat een gelieg en halve waarheden en dan heb ik het nog niet eens over de klote bedragen waar normale mensen mee opgescheept worden en waarom kinderbijslag voor iedereen gelijk? Een rijk iemand heeft dat niet nodig!

  Bah wat een poppenkast…nou mensen veel plezier van die 1% koppkrachtverbetering!

  Reactie door cynthia — dinsdag 19 september 2006 @ 14.27 uur

 23. Vraag aan dhr Verhagen n.a.v. WAO’ers uit de markt flikkeren. Bent U lid van de Bilderberggroep? Wat houdt dat nu eigenlijk in.

  Ben zo benieuwd?

  Reactie door Simone Rademaker — dinsdag 19 september 2006 @ 14.36 uur

 24. De lijnen staan open.
  Bel: 0800 022 5005

  Reactie door Door — dinsdag 19 september 2006 @ 14.37 uur

 25. Meneer Bos, optreden tegen alle discriminaties. Subsidies geven. Kunnen we in Nederland beginnen mannen en vrouwen dezelfde beloning voor werk, mantelzorg etc. te geven.

  Ik zou zo graag Uw antwoord horen.

  Reactie door Simone Rademaker — dinsdag 19 september 2006 @ 14.39 uur

 26. Ga nu de telefoon maar bellen.

  Reactie door Simone Rademaker — dinsdag 19 september 2006 @ 14.42 uur

 27. Wanneer houdt de SP nou eens op met dat eeuwige geklaag? Waarom wil deze partij niet mee gaan in de stijgende lijn van ons land? Waarom zijn het juist de linkse partijen die de negatieve tendens in onze samenleving in stand houden? Beste Jan, kun je ook optimistisch in het leven staan? Dat maakt het leven een stuk leuker. Zie de realiteit en hou op met het pessimistische denken. Want een pessimist ziet in een land van melk en honing niets anders dan caloriën en cholesterol.

  Reactie door Jeroen — dinsdag 19 september 2006 @ 14.49 uur

 28. 22. Cynthia, prachtig relaas en zo is ‘t maar net, wat een poppenkast.

  Reactie door kaatje — dinsdag 19 september 2006 @ 15.00 uur

 29. Alleen al uit de reacties kun je zien dat de SP de partij van het negativisme is.
  Nooit kan men instemmen met iets wat goed gaat. Het is afbraak van de eerste orde en alsmaar beloven. Moge het ons bespaard blijven dat mensen als J Marinessen regeringsverantwoordelijkheid moeten dragen. Eerst geld verdienen en dan uitgeven en dan is de sociale zekerheid ook gegarandeerd! Toch maar CDA en VVD SGP etc

  Reactie door herman — dinsdag 19 september 2006 @ 15.05 uur

 30. @27 herman

  Hang naar zelfdestructie?

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 19 september 2006 @ 15.08 uur

 31. Het is allemaal wel leuk en aardig. Verkiezingstunt???
  Wie gaat dat betalen?? Zoete lieve Gerritje??? Aan de ene kant krijg je er wat bij, maar aan de andere kant kun je dat beetje wat je krijgt, weer dubbel uitgeven. Zo gaat het nou altijd. Voor inkomens tot 1,5 keer modaal komt dit behoorlijk hard aan in hun portemonee.

  Het gaat goed met de economie?? Nou misschien voor de multinationals of voor de durfkapitalisten. Die gaan over lijken.
  Die kijken alleen naar de cijfertjes als voor hun de winsten maar stijgen zodat hun vermogen maar groter en groter wordt.
  Tot hoe ver gaan ze, wanneer zijn ze tevreden?

  Ik ben al tevreden als ik een dak boven m’n hoofd heb, elke dag te eten heb en ik geen zorgen hoeft te maken over hoe ik de school van m’n (4) kinderen moet betalen. (Terwijl ze leerplichtig zijn.) En een keer per jaar(2 weken) op vakantie( gewoon in nederland met de tent) zou ook nog leuk zijn. Maar hoeft niet,het is een luxe.
  En dat ik mijn baan kan behouden in de thuiszorg, want dat is nog niet zo zeker met de in voering van de nieuwe wet, WMO .
  Wat gaan de gemeenten doen, de huishoudelijke zorg uitbesteden aan schoonmaak bedrijven, die zijn goedkoper?
  Er komt vaak nog wel iets meer bij kijken dan alleen schoonmaken. En dat wordt hier wel even vergeten.

  Maar goed, hoe luidt het spreekwoord ook al weer ??
  Je moet een gekregen paard …..

  Reactie door Gwenny — dinsdag 19 september 2006 @ 15.08 uur

 32. 27. Wij zijn juist zeer positief over de veranderingen die wij willen.

  Als we het over negativisme willen hebben, moet je naar dit kabinet kijken Herman. We zijn 4 jaar lang bang gemaakt. Weet je nog Herman, dat het licht uit zou gaan en we oorlog zouden riskeren als we tegen de grondwet zouden stemmen.
  ook bleek het economisch lang niet zo slecht te gaan met Nederland als ons werd voorgespiegeld. Alles ter meerdere glorie van dit kabinet, die dit plotselinge “gefakete” herstel aan zichzelf dankt. Word toch wakker Herman!

  Reactie door kaatje — dinsdag 19 september 2006 @ 15.11 uur

 33. Mooie actie om Jan en Wouter samen tegenover verhagen en rutte te zetten, goede antwoorden, iedere wind weggenomen. Hele goede respons: maar de VVD zit al 25 jaar in het kabinet hoor, dus het was uw eigen schuld. Schitterend!

  En fijn dat de SP eindelijk serieus genomen is als vierde partij die er toe doet! Want D66 stond er mooi niet bij…

  Reactie door Irma — dinsdag 19 september 2006 @ 15.19 uur

 34. Nieuwe coalietie mijn voorkeur:

  SP, ChristenUnie en PvdA

  Reactie door Jessys — dinsdag 19 september 2006 @ 16.00 uur

 35. Jeroen, jij wil optimisme van de SP?
  U vraagt, Jan draait!

  Lees dit boek van hem maar: Nieuw Optimisme
  http://www.janmarijnissen.nl/boeken/nieuwoptimisme_inhoud.shtml

  Reactie door M.Hussaini — dinsdag 19 september 2006 @ 16.01 uur

 36. Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven.

  Iedereen gaat er op vooruit ? Waar heb ik dat eerder gehoord … ? Kom op ! Het zal met de ene hand worden gegeven en met de andere hand weer worden afgepakt !

  En dat allemaal ter meedere eer en glorie van hen die toch al genoeg hebben !

  Hij / Zij die in dit sprookje gelooft heeft er zelf belang bij !!!

  Reactie door Willem — dinsdag 19 september 2006 @ 16.04 uur

 37. Als de vvd/cda de verkiezingen gaan winnen, dan ben ik nog steeds afhankelijk van de voedselbank..ze hadden het alleen over de armoede in de ontwikkelingslanden..maar hoe zit het met alle kinderen in nederland die in armoede leven en afhankelijk zijn van de voedselbank…de pakketten worden steeds minder en steeds meer over de datum.

  als hun weer aan de macht komen en ik nog niet aan werk kan komen dan zie ik het echt niet meer zitten.

  Dus SP zet hem op!!!!

  Reactie door Irena — dinsdag 19 september 2006 @ 16.05 uur

 38. Het gaat goed met de economie volgens het kabinet. Daarmee lijkt alsof het ook goed gaat met de mensen die die economie draaiende houden. Niets is minder waar. Het gaat goed met de aandeelhouders van die bedrijven. Daar gaat het tegenwoordig om.
  Ik heb niets gehoord over de voedselbanken of de werkende armen. Wat nu als je geen AOW’er bent en geen kinderen hebt? Dan krijg je er volgens de uitgelekte plannen welgeteld 1% bij. Als je het minimum krijgt betekent dat dat je elke week een krop andijvie minder hoeft te halen bij de voedselbank. Wat een feest!

  Reactie door Wilma — dinsdag 19 september 2006 @ 16.14 uur

 39. De VVD en CDA zeggen, dat de bevolking en het kabinet het afgelopen jaar goed gepresteerd hebben,maar ik vind van niet. Ik werk zelf in de zorg en er is nog steeds te weinig personeel, om de ouderen, jongeren,lichamelijk en verstandelijk gehandicapten normaal en fatsoenlijk te verzorgen. De regering wilt graag dat er kwaliteit van zorg geleverd wordt, dan moeten ze eerst kwantiteit leveren en niet meer bezuinigen in de gezondheidzorg.Ik wil graag dat de regering is luisterd naar de verpleegster of verzorgers,hoe het echt in de zorg er voor staat. Zij werken echt met de zorgvragers en niet de gene die achter een bureau werken.

  Misschien horen we nog wat van jullie (de SP) in het volgende kabinet.

  Reactie door Marianna — dinsdag 19 september 2006 @ 16.17 uur

 40. Tuurlijk zijn de uitkeringen afgenomen je wordt er gewoon uit gelazerd.
  Mijn man zit nu bijna 2 jaar in de ww en inderdaad zijn leeftijd 53 speelteen grote rol je mag nergens komen ze nemen liever jonge snotneuzen die ze er na een half jaar weer uitgooien. maar ook het cwi doet absoluut niks voor je ook een reintegratie bureau noppes en als ze je willen hebben mag je voor ong. € 1200.- komen en dan van s’morgens 6 tot laat in de avond. ik kan de hele pagina wel vol schrijven maar het is een grote puinhoop.
  als het zo door gaat dan moet ik vandaag of morgen een fulltime baan nemen bah.

  Reactie door alma — dinsdag 19 september 2006 @ 16.22 uur

 41. Aanbeveling verhoging ministerssalaris:
  30% Om de achterstand op topambtenaren in te lopen.
  20%, eventueel in fasen, extra ivm de achterstand op vergelijkbare functies in de marktsector.
  10% extra voor de minister president.

  Alle neveninkomsten moeten openbaar gemaakt worden.
  Alle overige? neveninkomsten moeten gemeld worden.

  Reactie door Kakel — dinsdag 19 september 2006 @ 16.27 uur

 42. De omzetten zijn in de supermarkten de laatste 3 maanden met 6% gestegen.Dat komt omdat de prijzen met 6% zijn gestegen.Er is echt niet voor 6% meer artiekelen gekocht.

  Reactie door Maan Arkenbosch — dinsdag 19 september 2006 @ 16.35 uur

 43. Verkiezingen: je keus niet baseren op beloftes, maar op geleverde prestaties uit het verleden.
  Volgens mij zal de SP om die reden alleen maar groeien.

  Reactie door Alex van Wifferen — dinsdag 19 september 2006 @ 16.48 uur

 44. Het was ‘n flink staaltje propaganda, het leek wel Korea,al die vlaggetjes!
  Je kon niet anders verwachten.

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 19 september 2006 @ 16.53 uur

 45. Beste Irma,
  Wil je sp-Heerlen bellen?
  5725777

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 19 september 2006 @ 17.14 uur

 46. In Duitsland ziet men de toekomst van de Economie veel somberde in.
  Ik heb altijd begrepen dat wij volgden.
  Of is dat niet meer zo.
  Het vertrouwen is daar het laagst sinds 1999.

  Reactie door Jofel — dinsdag 19 september 2006 @ 17.26 uur

 47. @9 Alexander,
  De media is wel degelijk een spreekbuis van deze regering.
  Voorbeelden genoeg. Selectieve berichtgeving is een manier om diegene aan het woord te laten die behoren bij de groep of partij die men dan het liefst wil laten horen.
  Een en ander is ingezet ten tijde van de aanloop naar het EU referendum. Toen werd er met “ons” geld gesmeten richting de omroepen. Door de regering. Krampachtig werd toen de schijn van objectieve berichtgeving hoog gehouden. Sindsdien zijn de actualiteiten programma’s niet meer wat ze geweest waren.
  De tijd die deze regering in de media krijgt t.o.v. de oppositie liegt er niet om.
  Onlangs nog in een interview van Mingelen met Rouvoet ging eerstgenoemde er klakkeloos van uit dat er gewoon een Balkenende 4 komt.
  Het trekt nu iets bij, maar Jan Marijnissen werd nou ook niet echt naar voren gehaald.
  Maar goed, het is mijn mening.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 19 september 2006 @ 17.28 uur

 48. Ik heb alleen maar met open mond naar CRIMINELEN in pak zitten kijken.
  Een koningin die met alle winden meewaait en zich laat rijden in een gouden koets. Omringd door pracht en praal, uniformen en tromgeroffel. En daar zwaaien ook nog mensen naar…

  Een CHRISTELIJKE president die de ARMEN laat flikkeren en met een zelfvoldaan smoelwerk van zijn geloof is gevallen.
  HUICHELAARS heb ik gezien in vol ornaat.
  Dit SCHANDE kabinet is een PLAAG. De ‘natuurlijke’ selectie is ingezet. Voor de armsten geen stuiver…

  Schaterende Zalm met z’n koffertje… wat een schertsvertoning!

  OPSTAND NEDERLAND! Of zijn we allemaal huichelaars???
  Voor velen is het een kwestie van leven of dood!!!
  Dit kabinet maakt WERK WERK WERK WERK WERK van volksverlakkerij. Pure DEMAGOGIE!
  We zullen ze voor 29/11 moeten lozen want geloof maar: dit addergebroed spuit gif in de aderen van de stemcomputers. Zij gaan over lijken.

  Reactie door Gloria — dinsdag 19 september 2006 @ 17.45 uur

 49. ik heb sterk het vermoeden dat de media op de hand is van dit kabinet.
  toen jp op zijn persconferetie zijn preek had uitgesproken en er tijd was voor vragen pers (het moment om hem onzeker te krijgen), werd het niet verder uitgezonden.

  Reactie door mcniel — dinsdag 19 september 2006 @ 18.48 uur

 50. @27 Jeroen.
  Positief Jawel, JIPPIEEEEEE
  1 % erbij, terwijl we 4 jaar lang zijn uitgeknepen als een citroen 1 % van 1200 euro per maand netto is 12 EURO HOERA HOERA HOERA.
  Geen procenten maar centen graag.
  Als op deze manier positivisme gekweekt moet worden .
  Jouw positivisme is niets anders als een ballonnetje met lachgas, waarna de kiespijn na de verkiezingen weer verschrikkelijk hard terug komt.

  Reactie door Toergenjew — dinsdag 19 september 2006 @ 19.19 uur

 51. De meloenen nota is bekend lekker zoet heeeeeeeeeeeee.

  Reactie door ton de haas — dinsdag 19 september 2006 @ 20.32 uur

 52. @50 Vandaag maakt Hoogervorst bekend dat de ziekenfondspremies met € 80 zullen stijgen !!! Daar gaat je voordeeltje …

  Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven …

  Reactie door Willem — dinsdag 19 september 2006 @ 20.32 uur

 53. @28
  oeps en oh jee

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 22.11 uur

 54. ik bedoel @ 29 (herman)

  Reactie door Gio — dinsdag 19 september 2006 @ 22.12 uur

 55. Deze derde dinsdag in september vervulde mij met plaatsvervangende schaamte.
  Het gebruik van het staatshoofd voor verkiezingspropaganda is onwaardig.
  Iedereen 1% inkomensverbetering brengt in wezen een nog grotere afstand tussen rijk en arm.
  Dit is echt liberaal:Van de vallende regen
  geniet de top het meest.Onderaan moet men met de resterende druppels genoegen nemen.
  Bij het CDA zou een gedeelte van de leden
  beter eens heel diep moeten nadenken.
  Op 22 november in het stemlokaal toch maar eens op een partij stemmen,die zich sociaal opstelt.

  Reactie door henri — woensdag 20 september 2006 @ 11.33 uur

 56. nnm i% met een inkomne van 500.000 euro per jaar is mooi meegenomen ; het wordt wat minder voor een inkomen van 10800 euro per jaar !
  Maar dat winst Zalm natuurlijk ook wel ?

  Reactie door Fred — woensdag 20 september 2006 @ 11.57 uur

 57. Veel mensen vertrouwen de kilometerheffing die er straks aankomt niet.Dat de BPM belasting op nieuwe auto-s verdwijnt ter compensatie,daar hebben de minima niets aan,want zij rijden altijd 2e hands.Waarom wordt dit rekening rijden niet europees intergraal aangepakt.Straks zie je weer een hoop Belgische en Duitse lease auto-s op onze wegen.Transport,welke de hele dag op de weg zit gaat zijn heffing natuurlijk weer flink doorcalculeren,zodat alles weer flink duurder wordt.M.a.w.wij betalen de heffing straks,via-via dubbel!!!
  Jan,kun je dat niet eens aan de kiezers,alvast voorleggen?

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 20 september 2006 @ 20.21 uur

 58. Wie heeft gisteren avond de discussie gezien tussen Agnes Jongerius en de Geus… Nou ik kan je verzekeren dat de loonsverhoging geen 2,5% maar 1,25% zal zijn want de FNV eist 2,5% en de Geus zegt 0% en gedurende dit gesprek zei men dat ze elkaar wel halverwege tegen zullen komen en dat wil dus zeggen 1,25% hoe is het mogelijk dat zo’n mens nog als voorzitter aan kan blijven voor de hoeveelste keer heeft zij de leden al niet verkocht aan dit kabinet… Agnes Jongerius je had de Geus gisteren gelijk op z’n nummer moeten zetten en 10% loonsverhoging moeten eisen en als je dan elkaar in het midden tegenkomt dan heb je toch een 5% in de pocket, had hem even flink ingepeperd dat hij wel met 30% meer in z’n loonzakje thuiskomt…
  Alsjeblieft Agnes Jongerius verdwijn van het toneel nu het nog vrijwillig kan, je bakt er niets van, je laat je aan alle kanten inpakken, je durft je bek niet open te trekken, je moet je rot schamen voor je leden.

  Reactie door Pool — woensdag 20 september 2006 @ 22.41 uur

 59. @ 58 Pool

  Gezien en het was een erbarmelijke vertoning. Die vrouw is ongeschikt voor dit werk.
  Maar ja, wat helpt het? ‘t Gaat allemaal gewoon z’n gangetje. Wie zet haar af?
  Helaas moest ik hierdoor ook naar die de Geus luisteren. Wat een incompetent duo.
  Er is geen hart bij, alleen maar job.
  Jan lijkt nog onze enige vechter te zijn.

  Reactie door Gloria — donderdag 21 september 2006 @ 0.47 uur

 60. Wat een hypocrieten
  Maar ik zou die een procentE?? van Dhr zalm met mijn 1% E8,- willen ruilen.
  teveel om aan te sterven te weinig om goed van te leven

  Reactie door a.velthoven — vrijdag 22 september 2006 @ 17.35 uur