21 minuten

Ook dit jaar is er weer een 21 minuten-onderzoek. Het initiatief van onder andere verschillende bedrijven en kranten probeert vast te stellen waar de prioriteiten van de Nederlandse bevolking liggen. Vorig jaar deden er 150.000 mensen mee aan het onderzoek. De resultaten worden eind oktober gepubliceerd.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 20 september 2006 :: 10.17 uur

13 Comments

13 reacties

 1. Van mij mogen de enquetes objectiever worden..erg rechts en dus suggestief en dat vind ik slecht!

  Reactie door cynthia — woensdag 20 september 2006 @ 13.23 uur

 2. net ingevuld

  hulp en milieu worden op een hoop geveegd.
  wel een beetje eens met cynthia.
  er wordt van het heersende denken uit gegaan.

  Reactie door Nico de Vries — woensdag 20 september 2006 @ 13.37 uur

 3. Ben het ook met cynthia eens.
  Als voorbeeld: bent u voor economsche groei of voor de verzorgingstaat. Dit is te kort door de bocht. Het moet mogelijk zijn om economisch te groeien, zonder de zwakkeren met hun gezicht in de modder te drukken.
  Sterker nog, Nederland is economisch zo sterk omdat we altijd een goede welvaartstaat hebben gehad, en de inkomsten verdeelden over de mensen die het verdienden.

  Maar toen ik las dat het uitgevoerd wordt door Mckinsey toen vielen de puzzelstukjes wel op de plaats. Mckinsey ziet de maatschappij als een citroen.

  Reactie door alexander — woensdag 20 september 2006 @ 14.16 uur

 4. Mee eens…. Ik heb dit ook aan gegeven aan het einde van de enquete..

  Reactie door wouter — woensdag 20 september 2006 @ 14.19 uur

 5. @ Cynthia Ik vond hem juist erg links en suggestief.
  Dus zal die dus wel uiteindelijk redelijk neutraal zijn.

  Reactie door Klaas — woensdag 20 september 2006 @ 15.52 uur

 6. Dat was weer een flink staaltje subjectieve pulp! Fijn zeg, dat je mag kiezen uit verschillende “oplossingen” die uiteindelijk allen dezelfde politieke richting inwijzen!

  Reactie door J3roen — woensdag 20 september 2006 @ 16.13 uur

 7. Wij, mensen zijn gewoon zo in de war dat ze dit soort vragen en onderzoeken nodig hebben om een mening over de politiek te vormen.
  Dat zegt toch genoeg!

  Reactie door maria — woensdag 20 september 2006 @ 18.56 uur

 8. Ik heb afgenokt!
  Foute vragen en volgens mij zijn ze bedacht door dit kabinet.
  Weer volksverlakkerij!
  Bah, zitten die rechtsen nou ook nog zo’n enquette te beinvloeden?

  Reactie door Gloria — woensdag 20 september 2006 @ 22.50 uur

 9. Ik heb maar weer eens een poging gedaan de vragenlijst in te vullen. Tot mijn verrassing kon ik ergens een vakje aanvinken om aan te geven dat geen van de mij voorgeschotelde keuzes de mijne was. Bij (ik meen) vraag 21 ging het weer mis: Welke maatregel zou u kiezen om de AOW betaalbaar te houden. Je kunt kiezen uit óf meer werken, óf fors meer premie betalen. Ik heb 21vragen een berichtje gestuurd dat ik gestopt ben met het invullen. Op de manier waarop ze nu bezig zijn is het niet zo moeilijk om dit onderzoek te misbruiken ter rechtvaardiging van een bepaald beleid. En daar pas ik voor. Bij het vorige onderzoek was het al niet anders.

  Reactie door Ron van Zeeland — donderdag 21 september 2006 @ 9.28 uur

 10. Net de 21 min. ingevuld. Gaat het echt alleen maar over GELD in dit land?? Als je de keuzes zo moet maken schiet mij dan aub dood. Als de laatste boom is omgehakt, de laatste vis is gevangen en het laatste dier is opgegeten dan pas komt de Nederlander er achter dat hij zijn GELD echt NIET kan opeten.

  Reactie door Robert de Vries — donderdag 21 september 2006 @ 17.53 uur

 11. Wat een gedoe zeg, wordt er eens een enquete gehouden en dan is ie weer te rechts..geef dan linkse antwoorden ;-)
  Sommige dingen (zoals iemand opperde bij vraag 21) kunnen vast anders opgelost worden maar als je de aow betaalbaar wilt houden vind ik 2 antwoorden voldoende…tenzij je er een politiek debat over wilt voeren met als voorstel om dit te betalen met het geld wat nu uitgegeven wordt aan (noem maar 60 dingen) en dan wordt het geen 21minuten.nl maar hebje2dagen.nl en een uitkomst die volgens mij niet meer te gebruiken is ;-)

  Reactie door paul — woensdag 27 september 2006 @ 22.47 uur

 12. Linkse antwoorden geven, Paul? Dat was meestal niet echt mogelijk. Ik snap best dat een online onderzoek met meerkeuzevragen kort en bondig moet zijn, maar dit was (weer eens) veel te subjectief en onvolledig. Rechts geleuter in mijn visie, en veel te eenzijdig. Ze hadden het beter 21munten.nl kunnen noemen. Ik zal er dan ook met plezier een artikeltje aan gaan wijden. En positief zal het niet worden!

  Reactie door momus van sdak.nl — dinsdag 3 oktober 2006 @ 22.25 uur

 13. Artikel klaar en geplaatst. Voor wie het interesseert: op http://www.sdak.nl staat onder de titel “21 minuten onkul” mijn impressie van deze vragenlijst. En ook mijn kritiek, met name op McKinsey, de “initiatiefnemer” van deze enquête. Eigenbelang en een geniepige marketingtruc van het bedrijfsleven, dat is waar het hier werkelijk om gaat!

  Reactie door momus van sdak.nl — zaterdag 7 oktober 2006 @ 0.41 uur