Dag van de Vrede

Peaceday

For some of us, peace is a day-to-day reality. Our streets are safe; our children go to school. Where the fabric of society is strong, the precious gifts of peace can almost go unremarked.

But for far too many people in the world today, those gifts are only an elusive dream. They live in chains: a climate of insecurity and fear. It is mainly for them that this day exists.

Twenty-five years ago, the General Assembly proclaimed the International Day of Peace as a day of global ceasefire and non-violence. The United Nations has observed it ever since. It is meant to get people not just thinking of peace, but doing something about it. (…) (Kofi Annan)

Dit zijn de woorden van Kofi Annan op de 25ste internationale dag van de vrede. Op de site kun je een postcard downloaden en vertellen wat jij voor vrede doet. In Nederland is vanmiddag op het Scheveningenstrand een speciaal Festival georganiseerd, Planet Peace.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 21 september 2006 :: 11.01 uur

7 Comments

7 reacties

 1. Er is nooit een dag waarop het vrede is op deze wereld, ergens is er altijd wel oorlog.

  Reactie door e.krul — donderdag 21 september 2006 @ 12.33 uur

 2. Mee eens krul, zowel in het groot als in het klein.

  Reactie door Bijdehandje — donderdag 21 september 2006 @ 12.47 uur

 3. Volgens mij is dit de Dag waarover op LLink op tv een documentaire is geweest. Geheel en al ontstaan op initiatief van één enkele jonge man, Australier, dacht ik, die de hele en halve wereld heeft rondgereisd om een dergelijk Moment officieel te laten maken. Natuurlijk met ontzaglijk veel hulp. Maar hij was in zijn eentje de onvermoeibare motor achter een
  mooi initiatief. Iedereen versleet hem voor naieve idealist, maar hij heeft het uiteindelijk mooi voor elkaar gekregen !

  En dan, natuurlijk is het illusie, maar iets als Vrede moet je blijven vieren, en daar is deze dag een mooie gelegenheid voor.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — donderdag 21 september 2006 @ 14.09 uur

 4. propaganda…

  Kofi Annan is een loopjongen van Bush en dat weet hij donders goed. De UN is een fatamorgana om het sprookje in stand te houden. Iedereen die kijkt naar de VETO’s uitgesproken door de U.S. weet genoeg. De UN liet israel twee weken lamg Libanon in puin leggen omdat meneer Bolton (ambassadeur UN van de U.S.) besloot een veto uit te spreken TEGEN een staakt het vuren.

  Alleen resoluties tegen landen waar de U.S. tegen is worden uitgevoerd, de rest wordt genegeerd.

  Als ik de U.N. zie, dan zie ik een bureaucratisch monster dat zijn zakken vult en de belangen van de G8 behartigt, en vooral de U.S. en zijn “coalition of the willing”.

  Is er al een resoltie die opdraagt de oorlogen in afghanistan en Iraq te stoppen? Nee
  Is er al een resolutie om amerika te bestraffen voor het illegaal ontvoeren en martelen van mensen zonder bewijs, of rechtzaak? Nee

  Kofi Annan.. laat me niet lachen…

  Reactie door Zarathustra — donderdag 21 september 2006 @ 15.15 uur

 5. Mooie man, Kofi Annan. Regelmatig denk ik te zien dat hij veel hardere uitspraken zou willen doen dan hij nu doet. Gevangen door de onmacht en de diplomatie.

  Reactie door Teun — donderdag 21 september 2006 @ 20.36 uur

 6. Konden we Kofi maar inruilen voor Hugo Chavez…

  Reactie door J3roen — vrijdag 22 september 2006 @ 20.08 uur

 7. Kofi Annan geeft eigenlijk weer wat de VN voorstelt. Een machteloze organisatie die niets kan betekenen voor de wereldvrede. De kosten die ermee gemoeid zijn kunnen beter aan armoede worden uitgegeven. Dan zou de wereld er al iets beter uitzien.

  Reactie door P. Vlaar — zondag 24 september 2006 @ 13.00 uur