SP-Hyve

Er is mij veel gevraagd waarom ik niet lid ben van Hyves. Antwoord is dat ik met veel plezier mijn energie in dit weblog steek, en niet alles kan bijhouden.

Mocht je fervent hyver zijn, geen nood, er is altijd nog de SP-politiekhyve. Wordt lid, want de strijd voor een sociaal Nederland wordt immers overal gevoerd!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 02 oktober 2006 :: 15.14 uur

16 Comments

16 reacties

 1. Hyves? Heb ik iets gemist?
  Lid worden en dan ook nog fervent?
  Misschien kan iemand me eens uitleggen wat het is.

  Reactie door Roelands — maandag 2 oktober 2006 @ 16.04 uur

 2. Hyves is een soort netwerk van vrienden. Je maakt een account aan, voegt vrienden toe, en via je vrienden zie je weer andere mensen en zo kom je ineens een oude schoolvriend van vroeger tegen… en die schrijft af en toe eens wat hij doet.

  Hyves is een soort internet 2.0 waar de bezoeker de inhoud bepaald. Duik er maar eens in, maar tis meer voor de jongeren onder ons.

  Balkenende en Bos proberen daar via d egemakkelijke weg jongerenzieltjes te winnen…

  Reactie door Geert — maandag 2 oktober 2006 @ 16.17 uur

 3. Zulke dingen worden door meestal niet erg betrouwbare figuren gebruikt om hun ego te verhogen.
  Laat je niet beïnvloeden door het zogenaamd jongeren beleid, want het komt er op neer dat men wordt beïnvloed door krachten die niet te controleren zijn.

  Daarom, kom mee stem SP.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 2 oktober 2006 @ 16.52 uur

 4. @2
  Volgens Zalm hoeft Balkenende dat niet meer, hij schrijft namelijk vandaag op zijn log dat het vrijwel zeker is dat CDA/VVD samen verder gaan, ook als de PvdA de grootste partij wordt.

  Reactie door Irma — maandag 2 oktober 2006 @ 17.10 uur

 5. #4

  Dat is dus de retoriek van JP als hij het woord “samen” weer eens in de mond heeft…

  Reactie door ReneR — maandag 2 oktober 2006 @ 17.54 uur

 6. Ik ben er al een tijdje lid van. Op deze weblog gebeurd veel meer dan op de SP hyves groep.

  Reactie door Jan — maandag 2 oktober 2006 @ 19.10 uur

 7. voor mensen die echt geen geld hebben , zorg nodig hebben, subsidies of gewoon niet meer weten wat voor potjes ze kunnen aaspreken is er nu een gratis alternatief!

  http://www.waarhebikrechtop.nl

  Deze site is bedoeld voor mensen die het met een minima moeten doen, niet veel geld hebben en het niet meer voor elkaar krijgen om alle rekeningen te betalen. hier kan je binnenkort tips vinden die het misschien voor jou makkelijker te maken om bijvoorbeeld een bepaalde voorziening, of financiële regeling aan te vragen waar je nog geen weet van had. de belasting komt hier aan bod, wat kan je terug vragen, zorgbijdragen, en andere financiële hulpmiddelen. ook komt hier een forum waar je vragen kan stellen, ervaringen en ideeën uit kunt wisselen. ook kunnen we erg veel hulp gebruiken voor cases, real life voorbeelden met wat echt helpt. Denkt u een positive bijdrage te leveren…

  met inspirerende groet team,

  waar heb ik recht op

  Reactie door peter — maandag 2 oktober 2006 @ 22.08 uur

 8. Dit is dus precies de privacyschendende propaganda waar de SP zich tegen zou moeten verzetten. Als iemand ook maar de moeite had genomen om zich te verdiepen in dat hyves, dan had je kunnen zien dat alle contacten in je outlook adressenbestand gebruikt om anderen te werven voor je hyvespagina. Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen daarvan gediend is.

  Reactie door noodzakelijk — dinsdag 3 oktober 2006 @ 1.42 uur

 9. 3. Ouwe Dirk wat dit betreft vond ik nog een mooie spreuk m.b.t. Balkenende.

  TROTS eindigt in eenzaamheid en stilte. Hoogmoed voor het open raam.

  Een teveel uitgedragen trots naar buiten is volgens mij hoogmoed.

  Reactie door Henny — dinsdag 3 oktober 2006 @ 7.52 uur

 10. 8. Negeren is toch ook goed, je kunt er toch niets aan veranderen. Ik zou dit item hier ook niet aangehald hebben.

  Reactie door Henny — dinsdag 3 oktober 2006 @ 7.54 uur

 11. 8. Je hebt de keuze om je outlook contacten te gebruiken voor dit doeleinde.
  Het wordt niet zomaar buiten je om gedaan.
  Hyves is net zo privacy schendend als alle andere community programma’s als myspace, msn, friendster etc. etc.
  Als je echt voor privacy bent kan je beter scholing geven aan hoe de gemiddelde internet kneus eens een fatsoenlijke virusscanner en firewall installeerd en zijn besturingssysteem met patches ge-updated houdt. Vertel hem dan ook meteen om niet overal “ja” te klikken als een site daarom vraagt.

  Reactie door Jan — dinsdag 3 oktober 2006 @ 11.17 uur

 12. @11
  Vanwaar die vergelijkende waar, Jan?
  Het is niet erger dan dat.. alsof de keuze uit de minst kwade de beste is. Dat is toch geen sp-denken joh, een beetje positiviteit
  zou je sieren ;)

  Het geval wil dat ik regelmatig onbedoelde hyves mail krijg van mensen die in eens mijn internetvriendje/vriendinnetje willen worden. Ik vermoed zomaar dat het net als met die klasgenotenwebsite zal gaan, en dan dat een of andere slimmerd in een klap een gigantische database met e-mailadressen in zijn bezit krijgt. Dat is gouwe handel, VOC stijl :P

  Reactie door noodzakelijk — dinsdag 3 oktober 2006 @ 12.57 uur

 13. Kijk eens op domeinregistratiewebsite http://www.nic.nl wie er achter Hyves zit. Sorry maar als ik die achternaam zie dan meldt ik me al niet meer aan. Wel of geen familie van…(ross van toningen).

  Reactie door Carola — dinsdag 3 oktober 2006 @ 14.58 uur

 14. de Bos Hype

  http://weblogs.nrc.nl/weblog/klaver/2006/06/30/wouter-bos-vraagt-advies-via-hyves/

  Reactie door sander — dinsdag 3 oktober 2006 @ 19.49 uur

 15. @14,

  Voor de PvdA vind ik het een ander verhaal, dat is een partij die zo mogelijk gecorrigeerd kan worden door de SP. Al lijkt het inmiddels alsof de SP ook z’n ideologische veren lijkt te verliezen.

  Ik vind het niet zo slecht van Bos dat zijn partij zulke middelen gebruikt om belangrijke vraagstukken ter tafel te leggen. Zoiets hadden ze moeten doen voordat ze hun fiat voor de Afghanistanmissie gaven!

  Dat neemt echter nog niet weg dat het privacyelement van Hyves onbelangrijk is geworden. Daar is in mijn ogen de SP voor.

  Reactie door noodzakelijk — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.02 uur

 16. jongens toch, wat een gedoe allemaal, bedenk nou het leuke der van, van alles in de markt moet je plaats in nemen. hoe meer mensen je zien hoe meer mensen je willen zien, niet afkraken maar inhalen, laat zien dat de sp nummer 1 is, gr jerry.j

  Reactie door jerry — maandag 9 oktober 2006 @ 19.18 uur