Zelfvoldaanheid

Vanmiddag besloot de Eerste Kamer af te zien van Algemene en Financiële Beschouwingen. CDA gaf aan geen zin te hebben in een ‘verkiezingsdebat’. VVD stelde dat zo kort voor de verkiezingen geen normale discussie mogelijk zou zijn. SP-senator Ronald van Raak vroeg deze fracties om hun eigen beperkingen niet te projecteren op andere fracties en gaf aan deze gang van zaken onbegrijpelijk te vinden: ‘Als ik Balkenende vraag of hij een onvolwaardige premier is, dan zegt hij ongetwijfeld “nee”. Als ik Zalm zou vragen of hij een onvolwaardige begroting heeft ingediend, dan zou ook hij ongetwijfeld “nee” zeggen. Volgens CDA en VVD hebben wij een volwaardig kabinet en een volwaardige begroting. Maar zij vinden het niet nodig om daarover een volwaardige discussie te voeren.’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 03 oktober 2006 :: 23.34 uur

66 Comments

66 reacties

 1. Nee ze beginnen er niet aan, want dan moeten ze met de billen bloot en toegeven dat ons land er volgend jaar nog slechter voor komt te staan dan nu al het geval is, en dat kost kiezers.

  Reactie door Pool — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.01 uur

 2. [cliché] De arrogantie van de macht [/cliché]

  Ronduit onbeschoft vind ik het. Als ze geen zin hebben om hun werk te doen, moeten ze subiet de politiek verlaten. Ik weet wel wat er gebeurt als ik niet doe waar ik voor betaald word…exit stage left !

  Reactie door Kees — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.03 uur

 3. Maar waarom brengt van Raak dit niet en plein publique dan? Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar ik heb meneer van Raak wel eens scherper gezien, bijvoorbeeld toen Hoogervorst z’n nieuwe ziektekostenwet introduceerde. Heeft ie nog wel ballen, of is z’n zetel inmiddels ingekocht?

  Reactie door noodzakelijk — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.06 uur

 4. Het begin van de nieuwe gouden (g)eeuw ?

  Reactie door Gerrit — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.06 uur

 5. Tsja, zo deden onze regenten in de Gouden Eeuw dat nou eenmaal. Je weet toch.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.20 uur

 6. Als ik u zou vragen of uw communistisch verleden u parten speelt zegt u ongetwijfeld “nee”. Met daaraan toegevoegd de opmerking dat u het beledigend vindt. Ik ben de mening toegedaan, gelet op wat zich onder het door u ooit verafgoodde regiem heeft plaats gevonden dat een eventuele uitvoering van u ideen voor “Nederland” en de “Nederlanders” catastrofe zou betekenen.Ik heb in 1940-45 al eens de geneugten van een niet te pruimen regiem mogen ondergaan.

  Reactie door P. Andersdenkend — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.27 uur

 7. geef maar toe,dat we in de tang zitten.
  We hebben gewoon geen bal meer te zeggen.
  Beter gezegd politiek is dood.

  de pvda is niet links.
  groep wilders,d66,cu,cda,vvd.

  Wat blijft er over.
  Het is over en uit.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.46 uur

 8. @5 Das een aardige stelling :) “Dat een eventuele uitvoering van u ideëen voor “Nederland” en de “Nederlanders” catastrofe zou betekenen”

  Kun je dat onderbouwen?

  Reactie door Teun — woensdag 4 oktober 2006 @ 1.18 uur

 9. @ P.Andersdenkend,
  U doet uw naam toch wel echt eer aan hoor! Misschien kan het geen kwaad om uzelf eerst eens wat meer in de SP te verdiepen..Die denkt namelijk heel anders dan de vooringenomen stelling uwerzijds! De hedendaagse politiek van de SP lijkt namelijk niet in de verste verte op het soort “communisme” van vroegere tijden! Blijkbaar schiet uw kennis van de hedendaagse politiek nogal tekort en uit uw opmerking kan ik alleen maar concluderen dat u nogal in het verre verleden bent “blijven hangen”..Dus misschien zou het goed zijn wanneer u uw eigen dogma’s eindelijk eens vaarwel zou zeggen en er een wat meer realistische blik op na zou (kunnen) houden?!!

  Reactie door Ton — woensdag 4 oktober 2006 @ 1.53 uur

 10. Dit noem ik nou de dictatuur van de democratie!
  Hoe is het mogelijk dat zoiets kan en mag gebeuren? Is dit politiek gezien allemaal correct? Stond de hele oppositie dan niet op de achterste benen? Is er een motie van wantrouwen ingediend?
  Pfff… ik snap er niets van!

  Reactie door Gloria — woensdag 4 oktober 2006 @ 1.58 uur

 11. Gloria,
  Zuiver democratisch gezien zou het cda Balkenende niet als lijsttrekker hebben aangewezen, maar hadden ze daar Verhagen voor aangesteld..Je kan namelijk niet lijsttrekker (en daarmee debater) zijn, wanneer je jezelf terugtrekt bij lastige vragen onder het mom van “die discussie ga ik als premier niet aan”! Je bent in verkiezingstijd nou eenmaal lijsttrekker en dan hoor je jezelf daar niet aan te onttrekken..Ook Bos moet er rekening mee houden dat hij weleens premier zou kunnen worden als de PvdA de grootste partij wordt..Maar mag hij dan als evt. “toekomstig premier” ook elke discussie uit de weg gaan? Dat lijkt me niet!

  Reactie door Ton — woensdag 4 oktober 2006 @ 2.13 uur

 12. 9 gloria
  Heb je wel eens gehoord van actio popularis.
  Die wet is ongedaan gemaakt.
  Dat betekend dat we geen beroep kunnen aantekenen op besluiten.
  Toen iedereen op vakantie was vorig jaar,hebben ze die wet erdoor gedrukt.
  Onze onnozele politici konden niet de juiste vragen stellen,wat dat eigenlijk inhield.

  Dit erbij dat ze met een onvolwaardige partij de financiele beschouwingen presenteren.
  Het probleem is dat de eerste kamer vol cda en vvd leden zit.
  Een meerderheid beslist.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 2.20 uur

 13. @9 Ton
  @10 Sander

  Hoi allebei!! :) :)
  Als ik dit van jullie zo lees… ik val bijna van m’n stoel! Wat een lafbekken-kabinet. Maar vooral: ongehoord en hondsbrutaal. Nou, als dit dan allemaal kan met de zo aanbeden democratie? Help, help en nog een help!!!
  Waar gaan we naartoe???

  Voor zo welterusten dierbare nachthulpen.

  Reactie door Gloria — woensdag 4 oktober 2006 @ 2.38 uur

 14. Gloria,
  Laten we hopen naar een Kabinet zonder VVD, dat zou al heel wat zijn!
  Ik ga mijn bedje opzoeken, want morgen is er weer een dag.. weet niet of jij dat ook kan, maar evengoed voor nu of later ook welterusten!

  Reactie door Ton — woensdag 4 oktober 2006 @ 3.15 uur

 15. Ik wil niet generaliseren maar dat is me wel een bekent trekje van de Zweeuwse bevolking. Ze willen alles van je weten, dan als je ook in gesprek wil gaan, worden ze kregelig, want als je niet meelult kennen ze je liever niet!!! Geeft niet Jan, heel nederland is stil als U aan het woord bent. En wat minister Zalm betreft, die rekent liever als een stille dagobert, rekening houden kent hij niet. Na de verkiezingen is hij weg, van zijn kleindochter genieten (zolang ze nog niet om rapportgeld komt). Spreek liever met Femke Halsema, sociaalisme met een vrije opvoeding geeft een goede inpuls aan de jeugd van nu. Want wie wil er nog zo iets kortzichtigs zien als een Balkenende? of een van mensen verstoken rekengrapjas!!!

  Reactie door Angela — woensdag 4 oktober 2006 @ 4.04 uur

 16. Goeden morgen vrienden SP.

  Gloria @10 Je noemt dit dictatuur van de democratie! Juist, maar het is iets anders het is de dictatuur van het KAPITALISME, dat gebruikt de democratie om hun zin door te drukken.
  Maar, het is zo, daar moet ik Churchill toegeven, er is niets beters, met alle voor en nadelen, is dat het enige waar de mensen zich in moeten vinden.
  Verder was Churchill een walchelijk liberaal mannetje, niet te vergelijken met Rutte, of Bolkestein, maar ze zijn bij hem in de leer geweest. En ze hebben ook veel van Tatcher meegenomen.

  Denk na over dit gespuis, vorm je mening, en dan kies je SP.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 4 oktober 2006 @ 7.54 uur

 17. 12 Sander

  Dank voor info over actio popularis, het afschaffen ongedaan maken daarvan, brr maar goed. Ik heb de implicaties daarvan nog wat verder opgezocht.
  Als ik het goed begrepen heb kan je als direct belanghebbende nog wel procederen. Het is aan de rechter dit te beslissen.
  Nu leek het mij dat de SP/oppositie direct belanghebbenden bij een debat over de begroting zijn en dus naar de rechter kunnen stappen om te procederen! Het zou een ieder geval een teken van groot verzet en actie zijn en de strijd om democratisch politieke
  beginselen te behouden!!!!
  Kamerleden zijn gekozen volksvertegenwoordigers, spreken voor het volk/popularis. Als leek kan er natuurlijk helemaal naast zitten, het moet denk ik mogelijk zijn.
  Als de rechter het verzoek afwijst is er in ieder geval openlijk en publiekelijk groot verzet tegen de onbeschaamde dictoriale politieke houding van de VVD en CDA.

  Reactie door maria — woensdag 4 oktober 2006 @ 8.22 uur

 18. Goed zo Ronald (van Raak), goede opmerking. Ik kan niet wachten tot je in de tweede kamer zit en je wat meer in het nieuws zal zijn. je zal een eye-opener kunnen zijn voor velen.

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.10 uur

 19. dit valt toch gewoon onder werkweigering?!
  laat de oppositie dit zomaar gewoon weer gebeuren?
  men is toch al aan de algemene beschouwingen begonnen? dan hoort men die ook af te maken!zo simpel is het.
  men kan dit NIET toelaten vind ik.

  Reactie door iew — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.17 uur

 20. Gloria, kom je buiten spelen?
  Waarom begin je neet een eigen weblog?
  Dit noemt men ook wel kliekvorming.
  Gloria en haar klupje nacht hulpen.

  Reactie door gorki — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.18 uur

 21. met z’n allen naar den haag en ze allen uit de 1e kamer zetten en het roer overnemen.

  Reactie door mcniel — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.18 uur

 22. SP’ers, een beetje kan ik het me wel voorstellen. Wat heeft een AlgBesch nu voor zin, zo kort voor de verkiezingen ? De begroting, net als ieder jaar, wordt met een aantal amendementen goedgekeurd, en niet veel later straks vormt een nieuw kabinet een nieuw regeerakkoord. De begroting blijft van kracht, maar kan dan volgend jaar weer aangepast worden, aan de hand van het nieuwe beleid. De schade valt dan nogal mee, zou ik zeggen, al zou een begroting misschien ook aangepast moeten kunnen worden bij een regeringswisseling.

  Of niet dan ?

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.41 uur

 23. 19 iew Ik kan er ook niet bij dat dit zo maar weer kan gebeuren. Hopelijk wordt hier in ieder geval wel grote media ruchtbaarheid aan gegeven.
  Uit een gevoel van machteloos- en moedeloosheid heb ik zelf nr.17. bedacht.

  Reactie door maria — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.46 uur

 24. Wim Kok,

  Zit de narigheid niet in het weigeren
  van CDA en VVD?
  De oppositie kan daar toch wel de zin nog van in zien?
  Of zou het slechts een politiek spelletje zijn om om te roepen de beschouwingen wel te willen?

  Reactie door maria — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.57 uur

 25. wim kok
  het probleem is dat balkenende III over het graf heen regeert.
  zo kort voor de verkiezingen was een nieuwe begroting niet nodig geweest, ik draai het maar effe om.
  als je dan zo graag een begroting in wilt dienen, moet je ook gewoon de beschouwingen doen.
  het is gewoon een heel erg slecht excuus om maar niet door de mand te vallen zo kort voor de verkiezingen.
  als er geen beschouwingen worden gehouden is er maar een optie mijns inziens, afkeuren!!

  Reactie door rutger — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.08 uur

 26. Dit is een schaamteloze arrogante obstructie van de (representatieve) democratische beginselen.
  De regering dient zich toch naar de kamer toe te verantwoorden?
  De regering dient toch door de kamer gecontroleerd te kunnen worden?
  Zijn kamerleden welke niet tot de coalitie behoren, niet in de regering zitten, dan geen volksvertegenwoordigers meer?
  Het is op deze manier niet anders dan het door de zittende macht buitenspel zetten van dissidente geluiden. Men regeert via dictaat. Op zichzelf uiterst controversieel en zeker in de huidige situatie waarin sprake is van een minderheidscoalitie.
  De wet moet toch voorzien in het aanvechtbaar zijn van een dergelijke gang van zaken?
  Alles uit de kast nu! Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van het afschaffen van het actio popularis. Deze afschaffing was immers bedoeld om aldus de daadkracht en besluitvaardigheid van de overheid te vergroten. Niet om de representatieve democratie om zeep te helpen. We stevenen zo regelrecht af naar een dictatuur.
  Help!!

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.32 uur

 27. Balkenende is inderdaad een schijtlijster,ik weet bijna zeker dat Balkenende na zijn VOC uitspraken en de voor het CDA niet goed lopende algemene beschouwingen,ieder debat zoveel mogenlijk uit de weg zal blijven gaan.
  nogmaals de andere partijen die volgens de Media niet bij de grote 3 horen,waar zij het steeds over hebben,hebben gewoon te maken met stelselmatige boycotten van de media.

  de SP is de 3e grootste partij [ledenaantal] en dat mag ook wel eens even rechtgezet worden vind ik,want sinds waneer maken peilingen uit wie de grootste is? dat moet nog gaan blijken namelijk…

  “ik ben toch niet gek?!” “TOCH?!!” ;)

  Reactie door iew — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.37 uur

 28. tweedekamer.nl is stommetje aan het spelen, kan het geluid niet aan.
  De andere streams hebben wel geluid.
  Eindelijk na een kwartier is er iemand slim genoeg om een knopje in te drukken.

  Reactie door Kakel — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.38 uur

 29. @26 Wattenstaafie

  Ik maak me ook grote zorgen als de 2e kamer en oppositie dit over haar kant laat gaan.
  Overigens lees ik op verscheidene links over het afschaffen van actio popularis,
  vrij kort naar de moord op Fortuyn, dat dit zonder de burger behoorlijk in te lichten is gegaan. Ook zou de pers er over gezwegen hebben. Er zouden tegelijkertijd ook veel meer wetswijzigingen zijn doorgevoerd.
  Kortom, wat ik er over heb getroffen klinkt bepaald niet fris.

  Reactie door maria — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.10 uur

 30. 20
  Iek jij niets beglijpen

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.23 uur

 31. @ 21 mcniel

  Zeg maar, wanneer wil je gaan naar Den Haag.

  Reactie door Pool — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.55 uur

 32. Nederland=bananenrepubliek.

  Reactie door kaatje — woensdag 4 oktober 2006 @ 12.11 uur

 33. @ iew

  nee je bent zeker niet gek…klopt helemaal…
  ik zit nu naar de financiele beschouwingen te kijken…het gaat er pittig aan toe..vooral pvda tegen cda
  cda beantwoord vragen met tegenvragen..ze worden van alle kanten vastgepraat! ik hoop dan ook maar dat er heel veel mensen naar kijken.

  Reactie door Irena — woensdag 4 oktober 2006 @ 12.12 uur

 34. Ik zat te zoeken naar het partijprogamma van de SP,maar ik kan het niet vinden.
  Kan iemand mij een link geven waar die punten op staan.

  Ik heb ook een vraag of wij als volk zeggenschap zouden kunnen krijgen over bepaalde standpunten of die er niet instaan.

  Hoe is eigenlijk het SP standpunten lijst ontwikkeld en samengesteld.
  Wie heeft daaraan meebeslist.

  Zouden wij als volk niet meer met de politiek mogen bemoeien,door bv 1 keer in de maand de meest besproken onderwerpen aan te kaarten.

  Dus ook onderwerpen die de SP zelfs niet durft te vragen en ook als hete brei omheen draait.
  want anders is het net wat Kaatje zei.
  We leven in een bananen republiek.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 13.06 uur

 35. The new DICTATORS : wij doen het goed ; dus wat zeur je ?

  Reactie door Fred — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.14 uur

 36. Wie zwijgt stemt toe! En dat snap ik best want beleid dat erop gericht is een tweedeling arm-rijk tot stand te brengen is niet te verdedigen. Voorbeeld: de instandhouding van de huidige vorm van de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast het feit dat er niets gedaan wordt aan de zelfverrijking aan de top.

  Reactie door H. Jasper — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.27 uur

 37. @sander

  http://www.sp.nl/2006/conceptprogramma.pdf

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.27 uur

 38. Dit is allemaal wel leuk en aardig, maar DE standpunten van de SP en de PvdA komen blijkbaar NIET goed bij het volk over. Per week krijgt het CDA er 3 zetels BIJ. Dus… iets zit er HEEL goed FOUT. Dat Nederlanders SNEL vergeten, dat weten we, maar dit is wel heel RAAR: PvdA van 60 naar 30 en nog wat. Komt ook door de ENORME BLUNDER om over de AOW en H-rente te beginnen, want dat krijgen ze niet meer goed. Maar er moet nog veel gebeuren tot 22 november, anders hebben we even vrolijk weer CDA en VVD…..

  Reactie door Harry — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.45 uur

 39. Sander 35, De link heb je al. Er staat ook bij wie het programma mede hebben ontwikkeld.
  Verder bouwt het programma voort op het beginselprogramma van de SP “Heel de mens” ook te vinden op de site.
  Zaterdag is het congres waar leden amendementen in kunnen dienen, waarover vervolgens gestemd wordt.

  Reactie door kaatje — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.05 uur

 40. Harry, een aantal anderen en ik hebben al in juni voorspeld dat het deze kant op zou gaan met de peilingen. M.i wordt er beestachtig gemanipuleerd.
  Ik kom heel veel onder de mensen en zeker niet alleen gelijkgestemden, maar ben tot nu toe nog maar 1 persoon tegengekomen die nog CDA stemt.
  Als je ook kijkt naar peilingen op standpunt.nl over allerlei verschillende onderwerpen, blijkt ook dat het CDA ver achterblijft. Ze kunnen mij niet wijsmaken dat dit geen representatieve steekproef zou zijn.
  We worden klaargestoomd voor een nieuwe periode met CDA en VVD. De enige manier om dit nog te redden is door te eisen dat er met potlood en papier gestemd wordt.

  Reactie door kaatje — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.08 uur

 41. Helemaal met Kaatje eens.
  Ik doe ook zo mijn eigen ‘peilingen’, en er klopt helemaal niets van dat het CDA ineens de Heldenpartij is geworden.
  Met de Gemeenteraadsverkiezingen was het ook wel duidelijk dat deze partij niet werd gewaardeerd, en nu zou de bevolking ineens 180 graden zijn gedraaid?
  Nee, ook ik vind dat dit alleen te verklaren is door geplande stemuitslag vervalsingen.

  Zelfvoldaanheid? Grof bedrog is wat dit kabinet voorstaat!

  Reactie door Chaki — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.24 uur

 42. Bedankt wattenstaafie

  Net naar de varkensmarkt geweest in amersfoort.
  wou eerst niet gaan,maar dacht bout aan die vent.
  Daar stond wouterje Bos.
  Allemaal mensen erom heen,gehandicapten die vragen stelde over de WAJONG en de Sociale werkplaats,een marokaanse jongen die vroeg om wat te doen aan de discriminatie,rondom discotheken.
  een oudje maar hoorde niet wat de vraag was.
  Ik wou ook vragen stellen maar hij negeerde mij.
  zou het komen dat ik met een baardje loop.
  Ik zei wat tegen mensen om me heen,of ze zekerheid willen hebben welke koers ze gingen varen als ze aan de macht zijn.
  Ook of ze wel eens van de SP hadden gehoord.
  Ze vonden dat ze te weinig van hoorden.
  Ik zei hardop dat de media in de zakken van de pvda en cda zit.
  Daarom hoor je ook niks.
  Weer effe roepen Mr Bos,Mr BOs zou ik een vraag mogen stellen.
  Weer negeren.
  Toen zei ik ook die die mevr naast me of ze niet bang is dat de PVDA dezelfde koers zou varen als het CDA.

  Eindelijk mocht ik een vraag stellen.
  Ik ben geen politicus en heb geen toneellessen gehad.
  De vraag kwam er uit zoals die was.
  Mr Bos kunt U ons garanderen dat U eerst een coalitie gaat vormen met groen-links en SP.
  Zo ja dan wil ik wel op U stemmen.
  Puur om de tactische stem.
  Omdat ik niet wil dat we dezelfde koers blijven varen.
  Waarom niet die lijstverbinding met sp en groen-links.
  Om me heen hoorde ik mensen.
  Ja hoe zit dat.
  Geeft die droogkloot antwoord.
  Iedere partij moet zichzelf profileren.
  Zijn eigen standpunten naar voren brengen.
  En blablabla.

  Toen vroeg ik hem de volgende vraag te beantwoorden.
  Nou vooruit maar zei Mr Bos.

  hoe komt het dat we de irak en afghanistan oorlog zijn ingevoerd.
  Is er wel onderzoek gedaan naar de feiten die volgens de VS betrouwbaar zijn.
  Hij zei dat de VN het gevraagd heeft.
  Ik zei er gelijk tegenin.
  Waarom zoeken wij iemand in afghanistan,terwijl hij niet word gezocht voor de wtc attack.
  Gelijk erachter omdat hij bij shell heeft gewerkt en ze een oliepijplijn door afghanistan willen hebben.
  Ik denk dat ik te persoonlijk werd en hij ging naar de buurman.
  Ik zei dat is nou politiek.
  Ik hoop dat die journalisten deze kritiek durven te vermelden en niet alleen hebben over de aow en gehandicapten.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.40 uur

 43. ps
  Hij heeft hetzelfde onderzoek gedaan als alle parlementsleden en politicus in nederland.
  Oftewel geen ene bal.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.45 uur

 44. Schandalig dat er zomaar wordt afgezien van de Algemene Beschouwingen. Alleen omdat het de heren niet goed uitkomt??

  Reactie door Marjolein — woensdag 4 oktober 2006 @ 16.02 uur

 45. wattenstaafie
  Ken je hem nog een keer geven.
  Kan het niet openen.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 16.23 uur

 46. laat maar heb het al

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 16.56 uur

 47. enorm goed gedaan in ASmersfoort.
  Ook je idee om burgerinspraak!

  Verder: hoe zit het nu met mogelijke fraude stemcomputers en stemmen met potlood? Ik begrijp het niet helemaal goed.
  Kunnen wij stemmen met potlood claimen?
  Vox popularis?

  Reactie door maria — woensdag 4 oktober 2006 @ 17.09 uur

 48. Worden er dan geen onafhankelijke computer experts bij betrokken om mogelijke fraude aan het licht te bregen?

  Reactie door maria — woensdag 4 oktober 2006 @ 17.16 uur

 49. Ik stel voor dat Nederland een 3-partijenland wordt. Want dat is de huidige
  praktijk. De media zien alleen het CDA, de VVD en de PvdA staan. De andere
  partijen bestaan blijkbaar niet, terwijl zij juist voor de verandering kunnen
  zorgen.
  Dat afzijken van die drie partijen onderling ben ik ook zat. Nu weer een Titanenstrijd (wie verzint zoiets!), strak weer rond de tafel het bestaande
  beleid voortzetten. Allemaal gehannes voor de buhne.

  Reactie door @bacus — woensdag 4 oktober 2006 @ 17.49 uur

 50. 48
  Dat is voor ons een vraag en de bedenkers een weet.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 18.36 uur

 51. Dit geeft mij een ideetje voor een nieuwe verzekering. Een verzekering tegen een land zonder regering.

  Ligt uw regering ziek in bed of durft ze niet meer te regeren, dan kunt u zich nu tegen verzekeren en zolang het probleem niet is verholpen zorg ik voor een vervangt kabinet.

  Iemand interesse?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 4 oktober 2006 @ 19.14 uur

 52. Ze hebben geen zin in nog eens weer die ellendige volksvertegenwoordigers aan de linkerkant aan te moeten horen. Ze verkeren denk ik nog in de feestroes van Prinsjesdag en ze willen daar tot aan de verkiezingen van Provinciale staten in blijven zitten.

  maar het geeft ook aan in feite; dat ze hun eigen functie uithollen en disqualificeren. Het geeft die mensen gelijk; die altijd al roepen, dat de eerste kamer beter maar gesloten kan worden.

  En wat mij betreft mag het.

  Reactie door ReneR — woensdag 4 oktober 2006 @ 19.25 uur

 53. Schande!!!! Werkweigering? Ontslag op staande voet zonder recht op uitkering.

  Het mensdom gaat ten onder aan de hypertrophie der rede van enkelen (CDA en VVD)heb ik al eens vermeld.

  Terug naar de VOC tijd jawel, die mentaliteit Peter, die mentaliteit…..
  Nederland werkt denken ze daar in Den Haag dan kunnen wij ermee stoppen.
  Ze bedoelen natuurlijk Nederland werkt voor ons!!!!! Da’s effe wat anders.
  De Gouden Eeuw der elite.

  Reactie door Klaretaal — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.14 uur

 54. Zijn het soms geen ‘volwaardige’mensen.

  Reactie door Klaretaal — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.15 uur

 55. Tjongejonge hoe is het mogelijk, en dat kan allemaal in dit land.

  Het begint erop te lijken dat iemand de macht dreigt te grijpen.

  Mogen we straks ook kiezen op de fraudegevoelige stemcomputers, waardoor jan en allemaal geknoei kan zijn in het belang van de regering die er MOET KOMEN?

  Reactie door e.krul — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.16 uur

 56. Ik heb namelijk aangekaart dat de SP zegt dat ze het beter doen, maar dat het er in de werkelijkheid een puinhoop van maakt.In de gemeente boxmeer zijn ze nadat ze al drie gemeetesecretarissen hebben versleten,en 240000euro aan de laatste hebben betaald,ook door de gemeentelijke toezichthouder op hen vingers getikt,als zijnde burocratisch,waardoor veel bedrijven naar buurtgemeentes verhuizen.Dus met de SP aan de macht verhuizen die bedrijven naar het buitenland.Bedankt SP!!

  Reactie door eric — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.16 uur

 57. Eerste Kamer keurt zonder discussie begroting goed

  En dit moet een democratie voorstellen…hahahahah een giller!

  Reactie door e.krul — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.21 uur

 58. @38 en 40

  Dit komt mij bekend voor.Ongeveer 60% stemt PvdA of Sp,een aantal GL, een paar VVd,ook een paar wilders of nog nog extremer als dit kon ,maar ik heb niemand over CDA gehoort

  Reactie door Tom — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.56 uur

 59. @42 sander

  Tja, sander, dat heet tegenwoordig politicus zijn. Volksvertegenwoordiger. Wanneer op een wezenlijke vraag een rechtstreeks antwoord van je wordt verlangd loop je gewoon door.

  Bos vertrouw ik voor geen cent. Links is de PvdA allang niet meer. Ze gelooft in ‘een derde weg.” Ze denkt het kapitalisme te kunnen beteugelen, het zogenaamde reformisme.
  Hierdoor zal Bos nooit het verschil kunnen maken. Op deze manier zal hij nooit de socialistische principes daadwerkelijk gestalte kunnen geven.
  Helaas hebben vele Linkse mensen nog steeds de illusie dat Bos/PvdA hun ideologie zou behartigen hiervan een pur sang vertegenwoordiger van zou zijn.
  Helaas voor deze mensen en helaas voor de representatieve democratie en helaas voor dit gehele land, hiervoor dien je toch echt bij de SP te zijn.
  Socialisten stemmen SP!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 5 oktober 2006 @ 0.32 uur

 60. @38 harry /40 kaatje/ 58 Tom

  Ik heb precies dezelfde ervaringen.
  Ik had het er vanmiddag nog met mijn buurvrouw over.
  Ik ken niet eens CDA stemmers. Zou het komen door het milieu waarin ik verkeer?
  Sorry, 3x een zin begonnen met ik. :)

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 5 oktober 2006 @ 0.51 uur

 61. 56. En hoe denk jij dat het gaat met andere partijen in gemeenteraden, je mag een voorval wel benoemen maar je moet dit niet enorm uitvergroten en op de hele landelijke partij toepassen. Dan zijn er m.b.t. andere partijen nog heel wat gemeentelijke verhalen te melden.

  In mijn gemeente waar géén SP is werd de PvdA winnaar, even groot als het CDA voor het eerst in 30/40 jaar.
  De lijsttrekker moest vanwege zeer goede niet vooraf te voorziene redenen onlangs zijn baan opzeggen, persoonlijke jawel.

  Het smerige stuk dat het CDA toen schreef in het regionale dagblad was er een van een zeer laag alooi en sarcastisch tot op het bot en puur op de persoon gespeeld zonder argumenten waar iemand zich niet tegen kan verdedigen.
  Dat de reactie zo netjes bleef en beleefd was niet aan het CDA te wijten en getuigde van heel wat meer beschaving.

  Reactie door Klaretaal — donderdag 5 oktober 2006 @ 9.57 uur

 62. Ook het CDA is bekend dat de Kerken aan
  het leeglopen zijn. Om economische redenen
  worden de niet officiëel-uitgetredenen ge-
  administreerd als zijnde ‘papieren leden’.

  Het heeft er nu wel alle schijn van dat
  velen van hen zijn getransporteerd naar het archief van de EERSTE KAMER.

  Wat een ‘bak’!

  Om je ‘dood’ te generen, als dat de taak-
  opvatting is van deze mensen.

  Minderwaardig!

  Reactie door Madelief — donderdag 5 oktober 2006 @ 11.19 uur

 63. @eric
  Hier in Heerlen hebben we al jarenlang een zeer stevige vertegenwoordiging van de SP en het gaat juist stukken beter met Heerlen!
  Eén uit zijn verband gerukt voorbeeld is geen bewijs.

  Reactie door Irma — donderdag 5 oktober 2006 @ 13.04 uur

 64. Balkenende neemt lessen over van Bush.

  http://www.vonk.org/CallReadOnly.asp?artikelID=1833&status=2

  Reactie door sander — donderdag 5 oktober 2006 @ 20.45 uur

 65. Jan , zeg maar van mij dat ik ook niet met hem (JP)wil praten, en wat Zalm betreft: vind ik mijn eigen naoorlogse gierige grootvader toch mensechter!!!

  Reactie door Angela — vrijdag 6 oktober 2006 @ 3.12 uur

 66. http://www.vkmag.com/forums/viewthread/5670/

  Als de vragen gesteld zijn als door de heer van Bommel aan Mr Bot over israel/libanon,dan snap ik wel over het akkoord.

  Reactie door sander — vrijdag 6 oktober 2006 @ 20.13 uur