Prodi en Balkenende

De Italiaanse premier Romano Prodi heeft zijn eigen salaris en dat van zijn ministers met 30 procent verlaagd. De maatregel maakt deel uit van bezuinigingen die in de begroting voor 2007 zijn opgenomen. (Nu.nl)

‘Het waren moeilijke jaren’, zei Balkenende bij de algemene beschouwingen toen hij moest toegeven dat de armoede onder zijn bewind was toegenomen. En juist in die jaren stelde Balkenende voor om de salarissen voor bewindslieden met 30% te verhogen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 04 oktober 2006 :: 0.10 uur

58 Comments

58 reacties

 1. Goed voorbeeld doet volgen, nu zijn de christenen en de liberalen niet thuis, want nu gaat het om hun portomonaie, stelletje huichelaars.

  Reactie door Pool — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.13 uur

 2. Het is dan ook te hopen dat we niet de komende 4 jaren verder een beleid zien van afbraak en vooral bevoordeling van de rijksten van dit land, maar een evenwichtige en rechtdoende inkomenspolitiek voor vooral de burgers die het meeste hebben moeten inleveren door Balkenende en zijn companen. Een regering die dat voor elkaar kan krijgen kan alleen met de SP erin, maar dan zal Woutertje Bos toch eerst eens die oogklep van niet naar links te willen kijken moeten afdoen en kleur bekennen voor welke koers hij nu werkelijk wil gaan. Is het continuering van neo liberaal beleid, of samen met de SP en Groenlinks een sociaal en rechtvaardig beleid te gaan voeren, waarbij de menselijke maat weer kan terugkeren in dit land. Dat is mijn hoop na 22 november.

  Reactie door Harm Burgers — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.18 uur

 3. Je moet balkende de oscarprijs uitreiken.
  Dat is een wolf in schaapskleren.
  Ik snap niet dat mensen dat doorhebben die in het CDA geloven.
  Zou het komen door de harry potter uitstraling.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.29 uur

 4. Je bent als politicus dienaar van de mens, of je staat als politicus boven de mensen en je vult gauw je zakken. Dat is het verschil.

  Reken ook maar, dat alle ministers die nu de politiek vaarwel zeggen, allang een comfortabele baan hebben bedongen in het bedrijfsleven.

  Gerrit Zalm – gaat voortvarend bij een van de grote banken / verzekeringsmaatschappijen aan de slag. Allang geregeld als vrienden onder elkaar. Jozias van Aartsen – probleemloos een leuk commissariaatje gekregen bij een of andere multinational. Voor de vorm ná 22-11, natuurlijk. En dan nog even roeien voor je kan rusten.

  En voor sommigen (Lousewies van der Laan en zo) valt er in Brussel ook nog wel het dubbele van een ministerssalaris te verdienen.

  Alleen Donner, die wil nog wel terug op het riante pluche van zijn grootvader, kwestie van familiale eer.
  En Verdonk heeft wil nog een persoonlijk appeltje schillen met een goed deel van onze ingezetenen, helaas.

  Deze mensen zitten cq zaten niet voor ons in de tweede kamer. Ze zitten cq zaten er puur voor zichzelf.

  Reactie door Olav ten Broek — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.29 uur

 5. moeilijke jaren om leugens te verkopen, ja dat zal.,

  en daarom zichzelf en mederovers belonen met 40% en 30 %

  maar nu heeft prodi weer meer kans om europees president te worden., heeft die kleine klungel jan-peter zich toch weer in zijn eigen vingers gesneden!

  Reactie door Gerrit — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.32 uur

 6. Hoe moeten die bejaarden over dat “wonder” van Balkenende denken, nu ze vanmorgen officieel hebben gehoord wat ze zelf allang wisten: ze kunnen de touwtjes niet meer aan elkaar knopen. En sorry, hoe sympathiek ik Halsema en GroenLinks ook vind, maar daar zou jij Jan het ook nog moeilijk mee krijgen. Om over Bos en zijn aanpak van de AOW maar te zwijgen. Alleen een stem op de SP helpt/telt. Om Bos links te houden en te voorkomen dat we straks met een Bos/Balkenende kabinet zitten.

  Reactie door elma verhey — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.49 uur

 7. Kijk, dat zijn dus de goede voorgangers. Ik vind dit een applausje waard voor Romano Prodi. Toffe gast! Ach, hij zal nog genoeg overhouden, maar toch…

  Wat kan je van kinderen verwachten als ouders zelf het goede voorbeeld niet geven?
  Wat kan je van een ‘hoofd’ van het land verwachten als hijzelf het goede voorbeeld niet geeft? Zichzelf verrijken, dat is het ‘goede’ voorbeeld geweest!
  En ja, wat doen we met dit soort figuren als wegstemmen niet lukt?
  We zullen toch een rampenplan moeten bedenken…

  Reactie door Gloria — woensdag 4 oktober 2006 @ 0.57 uur

 8. Ik ben geen fan van Balkenende, maar eerlijk is eerlijk, hij heeft niet zijn eigen salaris verhoogd, maar voorgesteld om het salaris van bewindslieden na de volgende verkiezingen te verhogen. En volgens mij gaven de peilingen toen nog een linkse meerderheid aan, dus was er toenbest kans dat ie alleen maar minister Marijnissen cq de SP-partijkas ermee zou spekken ;-)

  Reactie door Simon — woensdag 4 oktober 2006 @ 1.23 uur

 9. Dit is een soort beeld wat de politiek (cda voornamelijk) ook naar buiten zendt. Engelsen die ik ken en die ook nederlandse politiek volgen (omdat ik ze dat heb aangeraden) lachen zich ook kapot om DIT soort maatregelen, ze zijn belachelijk, ongegrond, en draads tegen de wil in van het volk zelf.

  Reactie door Thomas van Iersel — woensdag 4 oktober 2006 @ 1.56 uur

 10. Dat zijn de “normen en waarden” van dit Kabinet en Balkenende in het bijzonder! Zogenaamd noodzakelijke maatregelen nemen over de rug van diegenen die weinig of niks meer hebben en ondertussen zichzelf verrijken! Tja dat is de “norm” van dit Kabinet, maar welke waarde je daar nou aan moet toekennen? Balkenende heeft het ons al ruim 3 jaar lang niet kunnen uitleggen!!

  Reactie door Ton — woensdag 4 oktober 2006 @ 2.33 uur

 11. En toch holt de halve meute weer achter Balkenende aan. Nek aan nek race.
  Als de PVDA de grootste wordt, zal Bos zijn masker afgooien.

  Mocht het CDA onverhoopt de grootste worden, krijgen we dan weer voor de vorm onderhandelingen tussen PVDA/CDA terwijl de VVD leep afwacht, want de kaarten zijn dan al geschud. Als dat het geval is, ligt de schuld dan niet meer bij het stemvee dat koste wat het kost vooral géén links kabinet wil. Want m.i. wringt daar de schoen. Men wil géén links kabinet! Nou ja, wij wel natuurlijk.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 4 oktober 2006 @ 6.31 uur

 12. Goeden morgen vrienden SP.

  Wanneer ik lees dat de eerste kamer ZONDER discussie de begroting goedkeurde, met als argument dat het nu geen zin heeft omdat het kabinet demissionair is.
  Dan heeft van Raak gelijk, met de opmerking dat die begroting ook na de verkiezingen geldig is.
  MET de kritiek hier te lezen, en de honger naar geld van dit kabinet, kunnen we niets anders constateren, laat je verstand werken, kies bij de komende verkiezingen NIET deze kapitalisten.

  Doe mee, kies SP.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 4 oktober 2006 @ 7.35 uur

 13. Waarom heb ik geen enkele partij over die 30% horen spreken tijdens de algemene beschouwingen? Zou iemand mij de cijfers kunnen laten zien bij niet doorgaan van deze loonsverhoging?
  Niet nu ageren, dit had eerder gemoeten.

  Reactie door W.Venema — woensdag 4 oktober 2006 @ 8.34 uur

 14. Natuurlijk gaat Balkenende zijn eigen salaris niet verlagen. Dit zou kunnen suggereren, dat het niet zo goed gaat met het land. Balkenende is in mijn ogen een typische Farizeeër.

  Reactie door reint — woensdag 4 oktober 2006 @ 8.40 uur

 15. Nog heel even en we mogen weer naar de stembus. Maar steeds weer valt me een dinge op: de onevenredige aandacht voor het gezin. In geen enkel partijprogramma zie je voorstellen die de welvaart van mensen zonder (minderjarige) kinderen bevoordelen. Maar voor de gezinnen met kinderen wordt van alles bedacht. De voorbeelden zijn legio. Ik snap wel dat het goed scoren is maar men wekt de indruk dat het voor (gezinnen met) kinderen bar en boos is in Nederland, dat er nagenoeg niet te overleven valt en dat er lang niet genoeg wordt gedaan. Maar cijfers wijzen uit dat het juist de alleenstaanden en de stellen zonder kinderen het meeste inleveren en het minste profiteren van de economische groei. De kinderlozen, kindervrijen en stellen waarvan de kinderen al groot zijn vormen een hele grote bevolkingsgroep die ook deze verkiezingen weer genegeerd wordt. Wat vinden jullie hier eigenlijk van? Zijn er werkelijk zo weinig voorzieningen voor (mensen met) kinderen? Wordt het niet tijd dat die groep die geen (minderjarige) kinderen heeft ook eens een extraatje krijgt?

  Reactie door Cleo — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.03 uur

 16. Jan, leg Balkenende dit maar voor tijdens een debat. Ongelooflijk wat een nepchristen, wat een slp figuur, wat een karakterloze…
  Maar ja, aan de ander kant…Hij staat natuurlijk wel onder een grote druk van zijn medeministers, die kan hij toch niet afvallen.. goh eigenlijk best zielig is hij.
  Hij kan beter de komende vier jaar gaan biechten.

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.06 uur

 17. vandaag in het nieuws: malafide uitzendbureaus zijn verantwoordelijk voor 80.000 illegalen die aan het werk zijn in ons land.
  en wat word er weer gezegd?! “daardoor lopen legale uitzendbureaus inkomsten mis”
  het is toch niet te geloven?!!!
  er lopen verdomme dus 80.000 Nederlanders een baan mis,zou de berichtgeving MOETEN zijn!
  stelletje klootzakken daar die media!
  en dan even lekker 30% erbij pakken is wat onze regering doet,ik snap nog steeds niet dat deze regering met een minderheidskabinet mag en kan blijven zitten,van mij mogen er morgen al verkiezingen zijn!

  Reactie door iew — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.07 uur

 18. Heel goed inspirerend voorbeeld.
  Het is allang bekend dat een goed voorbeeld van leiders het moreel verbetert.
  Volgen dus en dat geldt natuurlijk ook voor andere personen die veel te veel eisen van onze nationale koek.
  Anderen komen daardoor in de armoede en onze algemene publieke voorzieningen (bibliotheken ed.) staan er hier in Zaanstad armoedig bij.

  Reactie door Nico de Vries — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.08 uur

 19. jp wil vooral niet het debat aangaan.
  hij is door het cda op de zijlijn geplaatst. verhage neemt de leiding over.
  jp vindt dat hij het te druk heeft met regeren. het zou ook eens tijd worden dat hij gaat regeren.

  Reactie door mcniel — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.15 uur

 20. Ik moet even zeggen dat ik deze regel niet helemaal begrijp.

  “En juist in die jaren stelde Balkenende voor om de salarissen voor bewindslieden met 30% te verhogen”.

  Geen voorstel maar werkelijkheid naar m.i !!!!!

  Ik kan me nog herinneren dat Balkenende en handlangers zowiezo er een salarisverhoging hebben door geboord in hun voordeel, terwijl er flink werd gekort onder aan de ladder. Dat terwijl we werden bestookt met woorden als “normen en waarden”.

  “Normen en waarden” werden het stokpaardje van die voorbeeldige christelijke tiener die zijn studente kamer ruilde voor een torentje, net in de periode dat het flink clashde tussen twee culturen.

  Toch de onenigheden tussen de politie en het volk wordt alsmaar harder.
  Bedreiging van regeringsleiders is geen probleem van de buren meer.
  Liquidaties worden onder het tapijt van de onderwereld geschoven.
  En het volk leert meer en meer te zwijgen om eigen hachje veilig te stellen.

  Als de Overheid hier in Nederland denkt dat ze vlug hun toekomst kunnen waarborgen over de lijken van anderen dan maken ze een onomkeerbare fout.
  De kloof tussen rijk en arm gaat uiteindelijk ten kosten van de economie.
  Dat zie je overal ter wereld.
  Toch deze regering blijft maar geloven dat wanneer de salarissen van bewindslieden worden gelijk getrokken met topmanagers, zij hun bevoegdheden beter kunnen uitoefenen en dat het aantrekkelijker wordt om een land te regeren.

  Er blijft straks alleen nog maar een industrie over die niet bedoelt is om onze mensen te voeden of te verzorgen. Ben benieuwd wat er straks van onze kinderen wordt verwacht.
  Een Persoonlijke Standaard Uitrusting zal wel rijkelijk worden weggeven, want alleen het leger biedt nog brood op de plank en eer voor de kansloze zwakkeling in de maatschappij.

  Hoe conservatiever en rechtser de regeringen en het volk wordt
  hoe meer we te maken gaan krijgen met een zware tegenhanger.
  Laten we in vredesnaam gewaarschuwd zijn
  Dit zag je al wereldwijd groeien en soms zelfs aankomen.

  Reactie door Kbo — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.19 uur

 21. Beste Jan,
  Ik ben zeker geen fan van Balkenende maar je moet wook wel kijken wat de italiaanse ministers verdienden vergeleken met de nederlandse. Ik geloof dat ze onder Berlusconi het niet slecht gehad hebben, vergeleken met de rest van de bevolking

  Reactie door sjaak — woensdag 4 oktober 2006 @ 9.23 uur

 22. Goed gezegd Cleo #15 !!!

  “Gratis” schoolboeken, kinderopvang, zorgverzekering… betaald door wie?
  Kinderloze/kindervrije stellen die kaal worden geplukt door JPB & Co!!!

  Reactie door Wakker! — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.06 uur

 23. Mensen,

  Hij is de nieuwe Colijn en daar hebben vele ouderen nog trauma’s van, het beste is links stemmen en hem op een nette wijze naar huis sturen, met het goede salaris/regeling kan hij zijn vrouw helpen in de huishouding en kan die eindelijk een goede kapper zoeken.

  Maar eerst gaan stemmen!

  Reactie door henry — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.23 uur

 24. ik denk dat die kapper direct de WIA in moet na het knippen van dat kapsel ;-)

  Reactie door rutger — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.30 uur

 25. @11 Gandalf

  Bos moet zich in de komende debatten met de andere lijsttrekkers waarin de AOW weer op de proppen komt zich rechtstreeks – zoals bekend van Wiegel- tot de camera wenden. Gewoon dit afdwingen en helder uitleggen hoe of het nu werkelijk zit met zijn plannen hiermee.
  Niet meer welles nietes spelen met die gluiperds.
  Rechtstreeks het volk aanspreken en zich niet langer laten verleiden tot het moeten verdedigen tegen de valse voorstelling van zaken door Verhagen en Rutte.
  Daarnaast moet hij -al was het alleen maar om de zaken op scherp te stellen- laten doorschemeren dat een linkse coalitie zeker tot de mogelijkheden behoort, wanneer men maar door gaat met dit valse spel.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 4 oktober 2006 @ 10.50 uur

 26. om 13.30 uur is Bos in Amersfoort.
  ik hoop hem te kunnen aanspreken en de vraag te stellen als de PVDA de grootste word wie als eerst de keus heeft om een coalitie op te zetten.
  Als hij bevestigd dat eerst groen-links en SP de eerste optie,dan heb ik hoop.
  Hij zal er wel omheen draaien en geen antwoord willen geven.

  Reactie door sander — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.16 uur

 27. #21 en 22 Sjaak en wakker

  Deze alleenstaande met 2 minderjarige kinderen is het helemaal eens met jullie.

  Ook jullie worden bedoelt als er gesproken wordt of de gedupeerde!

  Maar net als jullie ouders heb ik kinderen.
  En om de verkeerde stempel even te ontwijken, moet ik vertellen dat een economische eenheid bij ons net niet is gelukt.
  Helaas is de vader ook nog eens inmiddels overleden “zelfmoord 2001″.

  Dus belastingkorting en ANW (alleen voor de halfwezen) zijn de WWB toeslag om mij op het bijstand niveau uit te keren, sinds een jaar.

  Pure rouwverwerking kan alleen particulier in Nederland. Hulpverlening werkt niet.
  Ze gaan ervan uit dat jij iets faliekant verkeerd doet, en als er iets verkeerd zit dan wordt
  je niet geloofd of juist doorverwezen.

  Dus zorgsverzekering is peperduur als het gaat om bovenstaande particuliere hulpverlenig. Collectieve gemeente verzekering accepteert alleen basispakket, ligt dit bedrag hoger ivm
  o.a. bovengenoemde punten, kun je fluiten naar hun voordeelregeling.

  Zorgtoeslag p/mnd is een 60ste deel van wat mijn oudste zijn schoolkosten
  in zijn 1st brugklas jaar.
  De extra’s die je ondersteunen is +/- 45% van dat bedrag.

  Kinderbijslag is +/- 38 euro p/mnd voor twee kinderen.
  Dat is 19 euro per week zak-en kleedgeld voor 1 kind + verjaardagen school en thuis.

  Je kunt per jaar eenmalig reductie krijgen per kind en ouder voor een sportclub. Reken maar uit wat een voetbal club kost, zwemmen in de zomer en schaatsen in de winter.
  Dan is 130 euro per kind natuurlijk welkom, maar zij kiezen liever voor een gezellig echt kerstfeest. Etc, etc.

  Kinderopvang werd per 01-2005 niet meer gesubsidieerd door WW en WWB als je
  even niet werkt. Mocht je re-integreren of weer werk hebben gaat de beurs open.
  Particulier wit uitbetaald thuis of wachtlijsten-werk, kinderopvang, met een grote kans
  Dat weer te moeten afzeggen als je weer thuis komt te zitten.
  Opnieuw de wachtlijst op.
  Oppas die betrouwbaar en leuk was opzeggen.
  Opnieuw WW aanvragen.
  Daarna misschien wel weer WWB
  Zorg-huurtoeslag aanpassen.
  Belastingkorting aan laten passen.
  Voorschieten, want alles gaat met terugwerkende kracht.
  Om vervolgens weer te gaan werken, ……….?

  Ook kinderloze stellen of alleenstaande zullen wel zo’n prijslijstje hebben, ik zal
  er niet raar van opkijken.
  Maar als de regering deze vicieuze cirkel niet doorbreekt, zien deze klemzittende
  mensen geen uitweg om aan de slag te komen.

  Een mens met een beetje normen en waarden, kan zijn kind niet in de ogen kijken,
  als hun ouder hun zo heen en weer sleept in beloftes en het vermogen ze waar te maken.
  Ook als ik aan het werk kom, dan betaal ik evengoed mee. Overigens heb ik 20 jaar
  gewerkt en bij gestudeerd vanaf mijn school tot aan de laatste snik.
  En ik zou het zo weer doen.

  Maar als ik zie dat er meer en meer dure huizen worden gebouwd en steeds meer onbetaalbare auto’s op de weg rijden,
  en ik mijn 25% tandarts kosten voor een tandreparatie verruil om kinderen naar schoolfeestjes te laten gaan, dan zijn wij in Nederland verkeerd bezig en met jullie en onze toekomst.

  Een mens met een beetje normen en waarden, kan zijn kind niet in de ogen kijken,
  als hun ouder hun zo heen en weer sleept in beloftes en het vermogen ze waar te maken.
  Ook als ik aan het werk kom, dan betaal ik evengoed mee. Overigens heb ik 20 jaar
  gewerkt en bij gestudeerd vanaf mijn school tot aan de laatste snik.
  En ik zou het zo weer doen.

  Maar als ik zie dat er meer en meer dure huizen worden gebouwd en steeds meer onbetaalbare auto’s op de weg rijden,
  en ik mijn 25% tandarts kosten voor een tandreparatie verruil om kinderen naar schoolfeestjes te laten gaan, dan zijn wij in Nederland verkeerd bezig en met jullie en onze toekomst.

  P.s # 23 henry

  Wat dacht van gewoon een stapje terug. En ja misschien kost dat wel de buik en gelaat correctie van hun eigen vrouw!

  Reactie door Kbo — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.20 uur

 28. @26 Sander
  Meneer Bos draait er om heen omdat hij waarschijnlijk CDA op zijn verlanglijstje heeft staan.
  Dus mensen ook niet coalitiegericht stemmen a.u.b want het pvda daar kun je nu vooralsnog niet op rekenen, gewoon SP stemmen.

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.28 uur

 29. Ik zag Balkenende een vinger wijzen toen Bos zich in stilte hulde. Dit is het CDA en VVD “koekje van eigen deeg”; stijf de klep op elkaar, dan maken we het waar. Dat je daarmee de meest cruciale onderwerpen van de laatste 4 jaar Balkenende/Zalm de toename aan armoede in dit land, inclusief de kloof tussen burger en politiek niet aanpakt moge duidelijk zijn. Dat sommige politici in Nederland zo gretig zijn om de eigen portemonnee over de rug van anderen te vullen heet bij hun “liberaal” en noodzakelijk om als volwaardig politicus te kunnen fungeren. Idealen zijn er niet; alleen als er oorlog gevoerd kan worden moet de schatkist dekken wat er te dekken valt.

  Reactie door Saul — woensdag 4 oktober 2006 @ 11.44 uur

 30. @ 21 sjaak

  Berlusconi en z’n kliek hebben zich gigantisch verrijkt tijdens hun regeer periode, en dat over de ruggen van de kiezers, normaal verdienen ze ook niet veel meer als dat van onze regeringsmensen.

  Reactie door Pool — woensdag 4 oktober 2006 @ 12.04 uur

 31. Mijn opmerking is vooral ironisch bedoeld, een stapje terug zullen ze niet doen, eerder een stapje vooruit en dan voor de eigen portemonnee, mensen moeten gewoon gaan stemmen, natuurlijk links, en dan gewoon naar huis sturen, naar het aanrecht, de was doen, vrijwilligerswerk doen door zieken en bejaarden te verzorgen, mag die gaan repareren wat die de afgelopen jaren kapot heeft gemaakt.

  Reactie door henry — woensdag 4 oktober 2006 @ 12.25 uur

 32. Sander, Bos gaat hierover echt geen uitspraken doen. Een voorkeur voor een linkse coalitie uitspreken zal hem stemmen van midden-rechts kosten en een voorkeur voor rechts zal de “tactische” sp-stemmers doen besluiten toch SP te stemmen.

  Reactie door kaatje — woensdag 4 oktober 2006 @ 12.52 uur

 33. Kbo #27…

  ….begrijp me goed:
  mensen in jouw situatie zouden, terecht, geholpen moeten worden!!! Geen misverstand! Het probleem, mijn probleem, is dat met de maatregelen van dit kabinet OOK mensen worden geholpen die het NIET nodig hebben!!! Iemand met kinderen die 3/4/5x zoveel verdient als ik (± 1300 € p.m.) kan straks van alles en nog wat “gratis” krijgen en honderden euro’s per maand vooruit gaan. Ik moet het doen, volgens JPB, met hooguit een tientje p.m. terwijl mijn zorgverzekering bijna 10% van mijn salaris opeist (voor iemand als JPB is het hooguit 1%!!!). Ik ben zeker niet arm en kan desnoods mijn broek zeer goed op houden maar wat ik niet kan uitstaan is dat wie het meest heeft het meest vooruit gaat en “geholpen” wordt!!!
  Ga je goed, veel sterkte!

  Reactie door Wakker! — woensdag 4 oktober 2006 @ 13.29 uur

 34. Ik heb zo vreselijke medelijden met Balkenelende ; Nu moet zijn gezin ook naar de voedselbank !

  Reactie door Fred — woensdag 4 oktober 2006 @ 13.46 uur

 35. Mooi zijn die Cartoon’s op deze web : prachtig ; echter wel jammer dat zij niet in heel Nederland verspreid worden !

  Reactie door Fred — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.00 uur

 36. Moet je er wél even bij zeggen dat het voorstel bedoeld was voor komende regeringen. In het enthousiasme dat zich op deze site etaleert worden overigens wel vaker dingen ‘vergeten’ te zeggen

  Reactie door Pim — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.16 uur

 37. KBO 27. Er is wel een hele goede rouwverwerkingssite waar ook professionals aan meewerken. Ik heb daar heel veel aan gehad.
  http://www.prikpagina.nl/list.php?f=862

  Sterkte

  Reactie door kaatje — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.50 uur

 38. #33 Wakker

  Ik begrijp het best wel goed.
  Ik ben het daar dus ook duidelijk mee eens. Mijn minimale situatie heeft weer een andere oorzaak dan de andere. Ik was wat open met de reden dat ik het verschil juist wilde belichten.
  Veel mensen met een baan of zonder, alleenstaand of partnerschap met of zonder kinderen, welke combinatie dan ook en senioren, zitten in het zelfde schuitje.

  Let wel: een getrouwd stel met 2 kinderen en een partner met baan, kunnen in een vervelende situatie er net zo voor staan als ik en hebben die extra’s niet

  Deze situatie hoort in kaart te worden gebracht. Dan pas kun je oordelen, gerichte eisen stellen of uitzonderingen maken. Drempelverlagende inloophuizen voor medische, psychische, maatschappelijke, financiele problematiek en ontspanning. Een vraagbaak zonder dat zwaaiende zwaard boven je hoofd te voelen.

  Maar als je als Overheid niet verder wil kijken dan je tuin hek, en dat is in hun geval misschien soms te veel gevraagd, dan krijg je dit soort situaties,
  dat wetten en regels van je bord worden gevreten door de sterkere.

  Dit hoort de Overheid te bewaken en te sturen.

  Als ik twee Rottweilers in huis heb zet ik niet s’avonds vier borden voedsel op de grond. Ik zet 2 bordjes netjes op tafel zodat mijn kinderen ook kunnen mee eten.

  Reactie door Kbo — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.57 uur

 39. Dankje wel Kaatje #37

  Ik had bijna geschreven in #38 dat ik koppig genoeg ben om rustig toch te komen waar mijn doel ligt.
  Nou dan zeg ik het hier maar.

  Ik ben absoluut geinteresseerd in deze site. Echter is dit 5 jaar geleden en ik doelde op het hulpaanbod in nederland tov de hulpkreet van mensen.

  Dat is waardeloos. Al het geld waar men zo omschreeuwt gaat naar de zogezegde economische reddende engeltjes van onze
  gekozen regering.

  Dankje

  Reactie door Kbo — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.05 uur

 40. Mooie maatregel van Romano Prodi, zoiets zie ik ze hier nog niet doen.

  Reactie door Marjolein — woensdag 4 oktober 2006 @ 15.42 uur

 41. De Italiaanse politiek staat bij mij in een bijzonder laag aanzien, door het onbreken van dualisme en de ongelofelijke traagheid die het bedrijven van politiek zich met zich meebrengt daar. Ook de twee vooraf vastgestelde coalities en het fenomeen dat de Eerste Kamer ook rechtstreeks wordt gekozen (wat heeft het dan voor zin?), dragen ertoe bij dat ik af en toe vraagtekens zet bij de openheid van de democratie daar.

  Voor het eerst in jaren stijgt het politieke aanzien van Italië weer voor mij. Top! Met deze maatregelen geef je je land juist een morele boost, i.p.v. een voorstelling waarin je stelt dat slechter gaat met het land dan in werkelijkheid. Hier kan Balkenende nog wat van leren.

  Reactie door Tim Engelbart — woensdag 4 oktober 2006 @ 16.59 uur

 42. Schandalig is het. En mijn collega’s en ik (ambtenaren) gaan er ieder jaar verder op achteruit. Waarom zij wel en wij niet ???!!
  Ik kan me hier zo boos over maken. Dat deed ik al toen dit er door werd gedrukt door balkie maar nu kan ik eindelijk eens mijn boosheid uiten. Maar ja, wie doet hier wat mee ? Niemand toch ? Wij krijgen er na het nieuwe cao-overleg waarschijnlijk niet eens 2% bij

  Reactie door annie — woensdag 4 oktober 2006 @ 17.00 uur

 43. “Het waren moeilijke jaren”zij Balkenelende ?
  Ik zie niets aan dat smoeltje : niets te merken van armoede aan dat vieze koppie .

  Ik denk dat het veel moeite geeft om zo’n calvinistische ZAK niet een pakslaag te geven !

  Reactie door Fred — woensdag 4 oktober 2006 @ 17.08 uur

 44. “Het waren moeilijke jaren’, zei Balkenende” en daarmee bedoelde hij bijvoorbeeld lopen de trap naar het torentje met een zere been.

  Of proberen op een skateboard te gaan lopen en vervolgens op je bips belanden voor de camera’s.

  Verscheidene fabels in de aanloop van de oorlog tegen Irak bedenken enz.

  Reactie door walking bull — woensdag 4 oktober 2006 @ 18.03 uur

 45. 6. Elma.

  Geloven in het wonder schiep het wonderverhaal; het wonderverhaal het geloof in wonderen.

  8.Simon.
  Nee hoor hij is er vast van overtuigd dat dit kabinet doorgaat dus hij en z’n vrinden een aardige ‘winstdeling’ontvangen.

  10.Ton.
  Waarden zitten van binnen en heb je of heb je niet.
  Normen worden van buitenaf opgelegd.
  Indien je geen waarden bezit kun je geen normen uitvaardigen die aan waarden voldoen. En dat is Balkenende en het kabinet.
  Die maken derhalve van het verdwijnen cq het niet hebben van waarden in onze samenleving de algemeen geldende ‘NORM”

  11.Gandalf
  Populariteit is betaalde liefde;prostitutie

  21.Sjaak.
  Kun jij mij dat dan vertellen. Voeg de daad bij het woord anders heeft je opmerking geen zin.

  44.Walking Bull
  Problematiek doodt liefde en moraal.

  Reactie door Klaretaal — woensdag 4 oktober 2006 @ 19.19 uur

 46. Wat Prodi doet; dat zouden eigenlijk de graaiers moeten doen in de top van het bedrijfsleven. maar die kennen helaas geen maatschappelijke verantwoording naar buiten toe. Zelfs niet als je directeur bent van een zorginstelling of van het Rode kruis.

  Reactie door ReneR — woensdag 4 oktober 2006 @ 19.21 uur

 47. #44

  Wat dacht van je jasje helemaal naar gort peuteren omdat je in dat grote USA ontvangen word door de delegatie van Bush.

  Je zag het aan zijn gelaat vol verwachting, ben ik echt hier, zou die met me praten?

  Het blijft een marionet!
  En we hebben de poppen aan het dansen, alleen hoop ik dat ook zij gaan beseffen dat netzo als in Italie een toegift niet ongepast is.
  Italie laat zien dat er van boven naar onder iets moest gaan stromen. Na lange tijd plukken, zijn daar de kippen zo kaal.

  Reactie door Kbo — woensdag 4 oktober 2006 @ 19.26 uur

 48. Moeilijke jaren voor wie Balkellende?

  Reactie door e.krul — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.08 uur

 49. Nee hoor, mensen zoals JPB verdienen een salarisverhoging van 30%. tegenstelling tot mensen van de SP ,die hen geld gebruikt om mensen met een andere mening een IP blok op te leggen,dus mensen ik ga alvast een andere computer zoeken.De rede van IP blok is dat ik de wantoestanden van de SP in de gemeentepolitiek heb aangesneden.

  Reactie door eric — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.22 uur

 50. Is die Balkenelende door een te grote bril gezakt ?

  Reactie door Fred — woensdag 4 oktober 2006 @ 20.39 uur

 51. @46 ReneR

  Precies! En wat ik al helemaal niet begrijp: waarom komen de rijksten in dit land niet ZELF op de GEDACHTE dat het ABSURD is om KINDERBIJSLAG en AOW nog mee te pikken van de overheid?
  Dit doe je toch niet als je een beetje ‘gentleman’ bent en gevoel hebt van samenleven.
  Het zou een VVD-voorstel moeten zijn!
  Ontwikkeling heet dit en zou het einde betekenen van de eindeloze, onbedwingbare graaizucht. Ook in die partij zou het geweten weleens plaats mogen gaan nemen.
  Want voor hun vrijheid moeten anderen kreperen! Het is de meest a-sociale partij van dit land. En het (C)Da? De meest a-christelijke.

  Reactie door Gloria — woensdag 4 oktober 2006 @ 21.06 uur

 52. Ik vind J.PBeetje gewoon grappig, zo dom als hij eigenlijk is.

  Ik vind hem zo aandoenlijk, zo zeer hij gelooft dat dit de juiste weg is om te volgen.
  Ik vind hem zo zielig, eigenlijk..

  Waar is de sterke vrouw achter hem, die hem verlost in het lijden, waar hij zelf nog geen erg in heeft?
  Red ons, red hem…

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 4 oktober 2006 @ 21.35 uur

 53. Trouwens… in Italië gaat ook de inkomstenbelasting voor de hogere schijven omhoog & de toeslagen omlaag (tot 0,0!!!) voor wie genoeg verdient (± boven de 60.000 €). De italiaanse situatie is misschien niet te vergelijken maar het is wel… netjes zo!

  Reactie door Wakker! — woensdag 4 oktober 2006 @ 23.29 uur

 54. Zeg Jan, wat zijn de absolute bedragen? Weet jij wat Prodi binnenhaalt en wat de MP binnenhaalt?
  Ik had begrepen dat onze ministers “achterliepen” en dat er breed besloten is daar wat aan te doen?

  Reactie door JeePee — donderdag 5 oktober 2006 @ 8.40 uur

 55. @49 eric
  is dat wel zo?! of heeft u de borst horen klingelingen maar weet niet waar de tepel hangt?!
  graag wat onderbouwing en feiten graag,voordat u zulke dingen roept,misschien wat linkjes met nieuws over uw beweringen?
  u bent anders nog prima te lezen met uw IP blok…

  Reactie door iew — donderdag 5 oktober 2006 @ 9.22 uur

 56. Salaris verhoging van kamerleden van 30% is kolder .
  Op de gewone werkvloer vecht men om een paar % en dat moet voor de hels deuren weg gehaald worden.
  Neem een voorbeeld aan Italie (extreem hoge inkomens 30% naar beneden)Laten we werk en inkomen eerlijker verdelen.

  Reactie door Roelf van houten — donderdag 5 oktober 2006 @ 12.02 uur

 57. Ik begin Jan Peter Bakellende steeds meer te beschouwen als een miniatuur kopie van George Wanker Bu$h. Net zoals zijn Amerikaanse heer en meester een Christen pretendeert te zijn, maar in werkelijkheid de meest antichristelijke daden begaat en een habituele leugenaar is, doet Jan Peter Bakellende zich voor als de man van ‘Normen en Waarden’. Zijn daden zijn echter alles behalve sociaal en fatsoenlijk. De zwakkere pakken ten gunste van de sterkeren getuigd van geen enkel gevoel voor normen en waarden.

  Ik stel voor dat het CDA voortaan het woord Christelijk uit hun partijnaam weglaten. Ze hebben onder Bakellende met diens pure VVD beleid duidelijk laten zien niet te begrijpen wat Christus nu werkelijk onderwezen heeft.

  Van de ene kant net doen alsof je bezorgt bent over het grote graaien in de top van het bedrijfsleven en tegelijkertijd jezelf een riante salarisverhoging geven, is nog zo een voorbeeld van diens hypocrisie.

  Reactie door Micha Jans — donderdag 5 oktober 2006 @ 15.23 uur

 58. die balkenende is alleen maar buitenkant., verder niets.,

  een ideale pion voor de zelfverrijkers.,
  geen benul van hoe de economie echt in elkaar zit.,hoe het echt werkt.,
  erg goed in de show ophouden van deskundigheid hebben., vooral bezig met zijn eigen egotrip.,

  we wachtten op het vervolg van het schrikbewind balkenende.,of op de verergering hiervan.,

  verdonk zit er nog steeds,
  de geus kan zijn gierigheid botvieren.,
  hoogervorst de zorg commercialiseren.,

  als hier niets aan gedaan wordt, krijgen we nog minimaal 4 jaar bakken ellende.,
  balelende is pas 50 of zo., dus als het tegenzit, nog 20 jaar balkenende.,

  het is ene kwestie van nu even hard werken, en daar 20 jaar plezier van hebben., of niets doen, en dan 20 jaar de balkende kwellingen moeten ondergaan!

  Reactie door Gerrit — vrijdag 6 oktober 2006 @ 0.23 uur