Nucleaire machten

De Washington Post heeft een schatting gemaakt van het aantal nucleaire wapens per land dat ze in bezit heeft. Op Wikipedia vind je uitgebreide informatie.

North Korea: Believed to have enough fissile material for a half-dozen weapons, but estimates vary widely and are unverifiable.

The United States: More than 5,000 strategic warheads, more than 1,000 operational tactical weapons — meant for the battlefield and less powerful than the strategic arms — and approximately 3,000 reserve and tactical warheads.

Russia:
Nearly 5,000 strategic warheads, and approximately 3,500 operational tactical warheads. In addition, it has more than 11,000 strategic and tactical warheads in storage.

France: Approximately 350 strategic warheads.

China: As many as 250 strategic warheads and 150 tactical warheads.

Britain: About 200 strategic warheads.

India: Between 45 and 95 nuclear warheads.

Pakistan: Between 30 and 50 nuclear warheads.

Israel:
Refuses to confirm it is a nuclear weapons state but is generally assumed to have up to 200 nuclear warheads.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 10 oktober 2006 :: 19.08 uur

49 Comments

49 reacties

 1. als n korea nou eens een paar op de usa dropt,schieten die weer terrug plus een paar richting rusland/perongeluk/,die schieten pakistan en india naar de eeuwige jachtvelden maar gelukkig drukken die nog net op de knop/sleutel om israel naar hun maker te brengen/eindelijk/
  dan komt de eeuwige winter voor de rest van de wereld,,zo wie van de gekken heeft er nu gewonnen,,god??? alla???
  wat zal moeder aarde blij zijn.

  Reactie door ad — dinsdag 10 oktober 2006 @ 19.35 uur

 2. Oekraïne heeft ook kernwapens, niemand weet dat, maar het is echt zo!

  Reactie door Links allochtoontje — dinsdag 10 oktober 2006 @ 19.58 uur

 3. als we niet uitkijken kan dat inderdaad nog weleens gebeuren.

  Reactie door henksp — dinsdag 10 oktober 2006 @ 20.14 uur

 4. Alle hebzuchtige machthebbers ontslaan.
  Vrouwen aan de macht.
  Ook in de VN.
  Meer het moederlijke gevoel.

  Reactie door sander — dinsdag 10 oktober 2006 @ 20.48 uur

 5. ps
  geen Thather moeders.

  Reactie door sander — dinsdag 10 oktober 2006 @ 20.49 uur

 6. Nou en, nederland kan ze binnen een dag produceren.

  Reactie door Frank — dinsdag 10 oktober 2006 @ 20.56 uur

 7. En de wetenschap heeft dus bewezen geen WEET te hebben van de mens en diens woonplaats. De Aarde staat bol van nucleaire wapens. De denkende mens is een gewetenloze schurk en denkt formules uit die mensonterend zijn. En daarop worden heel wat zakken gevuld.
  Bedankt atoomschurken!! Rot op moordenaars!! Geloof maar dat er wordt afgerekend met jullie!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 10 oktober 2006 @ 21.07 uur

 8. Gloria !
  Ik onderschrijf jouw mening volledig !
  Maar ontmaskeren lijkt me beter dan afrekenen.
  Er word ook vaak met het argument geschermd dat de wereld dankzij de atoomwapens ” veiliger ”
  is geworden.
  Flauwekul natuurlijk als je Irak,Afgahanistan,Darfur,De genocide tussen de Huttu,s en de Tutsie.s.
  Sebrenica Tsetsenie enz,enz.
  Maar hoe meer Atoombommen hoe meer kans dat er per ongeluk wel eens een kan afgaan.
  Dat heb je ook vaak in de States met pistolen en revolvers.
  Maar de huidige wereldpolitici zijn te incompetent om dit urgent probleem op te lossen.
  Er zijn teveel belangen mee gemoeid.
  Niet de belangen van de gewone wereldburger in ieder geval.
  Die is of word uiteindelijk slachtoffer.
  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — dinsdag 10 oktober 2006 @ 21.36 uur

 9. @4
  er zijn ook hebzuchtige vrouwen aan de macht, vrouwen zijn niet beter dan mannen; inderdaad: @7 en @8: er moet een einde komen aan het vernielen van deze planeet en er zal een einde aan komen, niet goedschiks, dan kwaadschiks en het zal sneller gebeuren dan burgermans verwacht. Ontmaskerd zijn de boosdoeners echt allang en met name zijn ze al genoemd.

  Reactie door Gio — dinsdag 10 oktober 2006 @ 23.17 uur

 10. Zwaar ellendig natuurlijk dat er weer een land van atoomgekken aan het lijstje is toegevoegd, maar de vragen die ik dan weer stel zijn:

  Is, gezien bovenstaand lijstje, Noord-Korea echt de allergrootste bedreiging voor de wereldvrede?

  en

  Wat is de verontwaardiging waard van de regeringen, die zelf al jarenlang kernwapens ontwikkelen? En die ook nog blijk hebben gegeven een aggressieve oorlogspolitiek te willen voeren?

  Reactie door Olav ten Broek — dinsdag 10 oktober 2006 @ 23.27 uur

 11. @7 Gloria

  Je bent een toffe meid, recht voor zijn raap. Helaas toen ik jong was zag ik het anders, recht voor zijn raap , a whole in his head. Maar Bob Dylan heeft mij op andere gedachten gebracht, Where are we fighting for. Ik begin steeds meer te denken dat de eindstrijd wordt, blank tegen kleurlingen en wie stopt deze waanzin. Zou God ook blank zijn? Veronderstel dat hij een kleurling is, wat dan?

  Reactie door Henk.H — dinsdag 10 oktober 2006 @ 23.29 uur

 12. Help, je zal maar willen leven in harmonie met je omgeving!!

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 0.06 uur

 13. Ik vind onze generatie vaak ver overbodig, want was het niet dat we op het maliveld tegen die raketten waren, en liep ik niet als klein meisje met stikkers aan de deur om zeehondjes te redden. Waren mijn leerkrachten ontevreden, en hadden wij de spandoeken, en de illusie dat onderwijs voor iedereen was. We werden bang gemaakt over de robotindustrie, want vele banen stonden op het spel, nu zijn we te duur voor arbeid. En de honger in de wereld zien we ook al 30 jaar op televisie ondanks vele ideeën en pogingen. Nee!! ons is nooit wat gevraagd, we moeten vrolijk en flexibel worden of blijven. Hadden we maar een diploma naastenliefde geleerd, of een tuindiploma met paardrijles, konden we terug naar de natuur, met echte handvaten!!

  Ja, nu zit half incompetent nederland zich te verbijten achter de tv of zoals nu ,achter de pc. Als die knopjes het allemaal niet meer doen, breekt de pleuris uit, puur omdat niemand meer weet hoe eten, zorg, en vooruitgang eruit ziet.

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 0.32 uur

 14. Ik hoorde in het verleden ook wel eens; dat zuid afrika ze ook had.

  Reactie door ReneR — woensdag 11 oktober 2006 @ 0.41 uur

 15. @11 Henk.H

  Wat is een kleurling, Henk? Wij allen, die een natuurlijke zonnefilter hebben ingebouwd gekregen. Dat is hard nodig om de huid tegen de overvloedige zonuren te beschermen. Vandaar dat de een meer pigmentvorming heeft, dan de ander. Zeg maar, iedere cultuur heeft in de eeuwen der eeuwen hierdoor een eigen ‘jasje’ ontwikkeld. Het is sexueel overdrachtelijk.
  Ik denk dat Jezus ook een zeer gebruinde man was met bruine ogen en donkerbruin haar. Een Israeliet. Onder dat volk is God Mens geworden.

  Je ziet ook hoe de uiterlijke ‘kleuren’ afslanken naarmate mensen zich ‘vermengen’.
  Ook naarmate wij ons meer zijn gaan kleden en verwarmen zijn lichamen minder behaard geworden. En zelfs dat wat er overblijft wordt hedentendage naarstig verwijderd… de mens wil terug naar de onvolwassen staat. Onbehaard als een kind.
  Waar vroeger een behaarde ‘Tarzan’ menig vrouwenhart liet kloppen, is het nu ook de man die iedere haar verwijdert. Het is eigenlijk vreemd allemaal… onnatuurlijk dus. Maar dat is nu eenmaal de trend.

  Zouden de geest en de ziel kleur hebben? Wie weet nemen zij de ‘kleur’ aan van ieders gesteldheid? Dat kunnen wel eens hele andere kleuren zijn dan blank en bruin. Misschien zijn dat de ‘echte’ kleuren? Ik hoop in dit verband dat iedere mens een kleurling is. Kleurrijk in de gehele mens.
  De kleur van God is wie weet GOUD? Toch een mengeling van blank en bruin…
  Zijn Hart? Vast een mengeling van oranje en geel… die vlammende vurige kleuren van passie, compassie en hartstocht.

  Of God een kleurling is? We zullen het weten als we Hem ontmoeten. Waarschijnlijk vallen de schellen van onze ogen als blijkt dat God uit alle kleuren van de regenboog bestaat. Want Hij alleen is in staat zich aan te passen aan ieders gevoel voor schoonheid. En dat verschilt van mens tot mens…
  Tenslotte is er maar EEN, Die zich onverminderd kan uitdelen aan ieder mens. Zoals die ene zon, die voor allen schijnt en ik persoonlijk op mijn huid voel branden.

  Henk, wat geweldig dat je er nu anders over bent gaan denken. Thanks Bob Dylan en thanks Henk, jij, die hierdoor opnieuw je gedachten over het leven hebt laten gaan.
  Bijzonder hoor! :)

  Reactie door Gloria — woensdag 11 oktober 2006 @ 0.42 uur

 16. @113

  Applaus Angela!!
  Het is zeker waar, we nemen het heft niet meer in eigen hand! Alle goede zaken zijn overboord gegooid door psychopaten in de politiek. We laten de macht over aan geestelijk gestoorde mensen en we willen het maar niet zien.
  De wereld is een gekkenhuis geworden en atoombommen hangen boven ons hoofd. Hoe kunnen een paar mensen hele volkeren in de greep houden? Aan wie ligt het dan? Aan die mensen of ons volkeren? Wat een lamlendelingen zijn we met ons allen. Een moment van gezamenlijke bewustwording en we zijn verlost. Boycotten we alles, blokkeren we onze bank en betalen we de verplichte rekeningen niet meer. Laten we het land failliet gaan en bouwen het met ons allen weer op.
  We hebben onze toekomst in eigen hand, dag in, dag uit. Maar we kiezen blijkbaar voor de Aarde als gevangenis en buigen voor de bewaarders! Stupid, crazy us!!:(

  Reactie door Gloria — woensdag 11 oktober 2006 @ 0.59 uur

 17. @15

  Opnieuw: STUPID, CRAZY US!! :(

  Reactie door Gloria — woensdag 11 oktober 2006 @ 1.05 uur

 18. De wereld wordt geregeerd door illusionisten, die zelf nergens meer in geloven…

  Ooit stonden wereldleiders voor een droom, een betere wereldorde, een nieuwe dageraad. Niet altijd even correct of haalbaar, maar er was altijd wel iets waarin de mensen konden geloven.

  Nu verkopen de wereldleiders alleen nog illusies, over angst en terreur, en de schijn dat zij de enigen zijn die redding kunnen bieden.

  Het lijkt mij dat het einde van een tijdperk nadert.

  Reactie door Olav ten Broek — woensdag 11 oktober 2006 @ 1.16 uur

 19. @8 Peter Grootheest Junior

  Het gaat er niet om of atoombommen per ongeluk af kunnen gaan. Ze zijn een feit geworden. De mens(en) die ze bedacht heeft is zijn eigen explosie. Hij heeft zijn hersencellen misbruikt. De kern van alles is de idee. Als dit idee zelfs vorm heeft aangenomen is het duidelijk in hoeverre de geestelijke mens is gedegenereerd.
  Hoe kan je iets bedenken en zoeken en ontwikkelen een middel dat hele volken kan vernietigen en mismaken. Dan ben je een handlanger van de duivel! De antiGod!!
  Tegenstander van alles wat groeit en bloeit. Voorstander van de dood en rechtstreeks schuldig aan genocide. Gebruikt of niet gebruikt… het kwaad is al geschied. En we staan het allemaal toe!
  Kom, laten we eten en drinken, wat sporten en spelen…om ons dom te houden!
  Nicht gewusst??

  Reactie door Gloria — woensdag 11 oktober 2006 @ 1.21 uur

 20. @17 Olav ten Broek

  Geheel eens, Olav!

  Reactie door Gloria — woensdag 11 oktober 2006 @ 1.28 uur

 21. @18 Gloria,
  We zijn het eigenlijk altijd wel eens Gloria, bedankt, maar nu eindigt deze mooie dag.. tot morgen!

  Reactie door Olav ten Broek — woensdag 11 oktober 2006 @ 1.31 uur

 22. @20

  Welterusten Olav! :lol:

  Reactie door Gloria — woensdag 11 oktober 2006 @ 1.35 uur

 23. zowel rusland als amerika hebben eind tachtiger jaren een convenaant gesloten deze wedloop een halt toe te roepen.
  het nucleaire machtsevenwicht is een stabilsator tussen hen gebleken.
  uiteindelijk was het de uitdaging voor de wetenschap die de ontwikkeling op gang zette, en met behulp van wetenschap voorzichtig terug gedraaid moet worden.
  daarom is een mondiaal gedragen akkoord van beheering naar afschaffing te gaan belangrijk. non-poliferatie.
  instabiele krachten/landen zoals noordkorea, pakistan en iran behoren onder nucleaire curatele te komen.
  goedschiks of kwaadschiks.
  daarom is het onbegrijpelijk dat links nederland zich bij correctieve maatregelen naar deze landen zich weer afwijzend zal opstellen, onder het motto dat dat aleen gebeurt om de hegemonie van de amerikanen veilig te stellen.
  verder kijken dan de rode neus, is blijkbaar moeilijk.
  we huppelen, zoals meestal, uit een valse politieke correctheid in dit soort zaken op een irrealistische wijze achter de kar…
  zoals dat ook uit de standpunten over afghanistan blijkt….
  daar horen we blijkbaar niet thuis. maar een links alternatief om de wreedheid, het onrecht stelsematig vrouwen en weduwen aangedaan, de terreur van een religie etc te bestrijden, verneem je nooit……
  misschien een wagonlading geitenharen wollen sokken opsturen ?

  Reactie door moon — woensdag 11 oktober 2006 @ 7.33 uur

 24. En al die landen doen niets aan het non-proliferatieverdrag, geen terugdringing.
  Papieren vodjes zijn er al genoeg en Nederlanders maar denken dat een handtekening nog iets zegt. Mensenrechten, Geneve, rechten van het kind, terugdringing kernwapens, nee we verspreiden ze. Het is niet zo erg als het maar een bevriend land is waar we wat aan hebben, economisch gezien dan.
  En dan maar mensen die opkomen voor mensenrechten, natuur en milieu demoniseren als raddraaiers en de ‘linkse’kerk. Bah….

  Reactie door Henny — woensdag 11 oktober 2006 @ 9.45 uur

 25. @1 ad,

  Zie onder zure gedachten @46, daar heb ik mijn bijdrage enige tijd geleden neergezet over de atoomwapens.
  Het begint er steeds meer op te lijken dat deze voorspelling binnen niet al te lange tijd uitkomt.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 11 oktober 2006 @ 11.04 uur

 26. Precies zoals Stanley Kubrick al eens besloot in de film “Dr. Strangelove” met het liedje van Vera Lynn – “We’ll meet again”.
  Als de aarde helemaal ontploft door nucleair geweld over en weer, misschien dat we dan eindelijk een nieuwe start kunnen maken, misschien is het dan beter.

  Reactie door jimmy — woensdag 11 oktober 2006 @ 11.53 uur

 27. “How I learned to stop worrying and to love the (H-)Bomb.”

  Reactie door jimmy — woensdag 11 oktober 2006 @ 11.54 uur

 28. Ieder nuke is er een teveel dus laten we vooral zorgen dat er geen nieuwe mogendheden meer bij komen.

  Of stuurt ome Jan aan op het principe dat iedereen een nuke mag hebben?

  Reactie door Sjaakie — woensdag 11 oktober 2006 @ 13.12 uur

 29. Help mijn kinderen zijn zo lief, vind nou eens een oplossing!!!!!!!Daar wacht ik bijna mijn hele leven op, heel geduldig, en goedkoper dan een gedetineerde, wacht ik maar, bid ik maar,hoop ik maar.

  Na al die jaren mag ik nu aanschouwen dat er nog steeds ,meer wapens bijkomen, zijn we trots dan op al die samenwerking met het buitenland???

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 14.57 uur

 30. Een Nederlandse Sergeant heeft zelfmoord gepleegd ,in Urusgan. Zou hij ook al dat zieke gemoord beu zijn geweest? Ik wens zijn familie alle sterkte toe, ook hun konden niet voorkomen dat hij de weg kwijt zou raken in de woestijn.

  Jezus, neem deze verloren zoon op, zeg hem dat het oké is niet meer te kunnen vechten.

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 15.07 uur

 31. Oh en ziek hulpverleningsland, blijf uit de buurt van die ouders!!! Deze soldaat pleegde deze zelfmoord niet omdat hij thuis zijn gevoellens niet kwijt kon, of omdat hij gepest werd op school, doordat zijn moeder en vader wel eens ruzie hadden of zo.

  Ja die vraag, durven ze nog thuis te plaatsen!!!

  Geachte ouders, dit is duidelijk de druk van buitenaf. Neermaaien die mensen in plaats van helpen, geen enkel goed mens kan dit verdragen. Heb vrede , in uw verlies, en roep, nooit meer!!!

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 15.14 uur

 32. De OPEC gaat minder vaten olie ophalen? dit op de vooravond van een nieuwe oorlog met Korea?

  Ze zijn olie aan het opslaan, puur met de gedachte dat de oorlogsmachiene vooral geoliet moet zijn en blijven, zolang deze aarde nog leefbaar is.

  En Willem A, al een waterbassin opgeslagen in je schuilkelder? Ja ik zou ook niet willen dat mijn gezin tekort komt.

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 15.20 uur

 33. het zwaard van damocles hangt nu al 48jaar boven mijn[ons]hoofd
  hier wordt je leven niet echt positief van.
  negeren kan niet maar er seriues bij stil staan is nog traumatischer.
  tja leven op de vulkaan en elke second kan……. affin

  Reactie door harrie jansen — woensdag 11 oktober 2006 @ 15.23 uur

 34. Lieve konigin, geef uw volk kracht en moed,vergeet prinsjesdag!!!,niemand kon de ingefluisterde leugens verdragen, dus ik vraag u speek uw volk toe.

  Reactie door Angela — woensdag 11 oktober 2006 @ 15.27 uur

 35. @34 Angela,

  Vrees dat je voor deze oproep niet op goede weblog zit.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 11 oktober 2006 @ 17.26 uur

 36. re. @15 Henk / Gloria
  … misschien is god wel een hele mooie vrouw…. wil ik best later in de hemel komen….

  Reactie door Janv — woensdag 11 oktober 2006 @ 17.35 uur

 37. Gewoon nog ff wachten op de Derde Wereldoorlog, da’s alles wat we er van kunnen zeggen lijkt mij zo.

  Reactie door Arie 3D — woensdag 11 oktober 2006 @ 18.36 uur

 38. typisch dat links deelname van militaire actie onder VN of VS a priori afkeurt…
  waarom eigenlijk ?
  Ze ik misschien de constructieve menselijke kant van het talibaanregime over het hoofd ?
  zou kunnen…
  er zijn meer SP-ers die haat zaaien naar de VS en israel en ons willen doen geloven dat bv Fatha, Hamas en Hezbollah eigenlijk humanitaire hulpverleners zijn, die hun insparatie voor hun liefdewerk opdoen bij Syrie en Iran..
  Ongelovelijk.. maar waar…. kijk maar bij Anja…
  Misschien moeten we de Talibaan ook in dat licht zien ?
  De hetze tegen de Verenigde Staten, en ‘ons’ eigen Westen neemt hier soms gevaarlijk ‘haat’-proporties aan…

  Reactie door moon — woensdag 11 oktober 2006 @ 19.06 uur

 39. Olav ten Broek — dinsdag 10 oktober 2006 @ 23.27

  Wees eens hartstikke blij dat wij samen met de V.S. in landen leven waar we de mogelijkheid hebben om onze regeringen helemaal verrot te kunnen schelden. In landen als Noord-Korea en Iran kan dat dus niet.

  Reactie door C Harms — woensdag 11 oktober 2006 @ 19.13 uur

 40. Het is maar een schatting van een Amerikaanse krant. Het is wel al lang geleden maar ik heb een keer een documentaire gezien over de ontwikkeling van China voor wat betreft haar wapenarsenaal. In die documentaire beweerden ze dat China ongeveer 30 keer zoveel nucleaire wapens heeft als de Verenigde Staten en allemaal uitgerust met hypermoderne technologie. Ik zou wel eens uit een betrouwbare bron (voorzover die er zijn) echt willen weten wat de stand is.

  Reactie door Marco — woensdag 11 oktober 2006 @ 19.39 uur

 41. Er liggen hier in Nederland ook nog kernwapens opgeslagen : Maar nu N. Korea een ondergrondese bom laat ontploffen , stoort gelijk de hele wereld zich daaraan , terwijl Amerikanen ruim 1000 X kerproeven hebben uitgevoerd !

  Reactie door Fred — woensdag 11 oktober 2006 @ 19.54 uur

 42. Nu de Noordpool een kritiek ‘Smeltpunt’ begint te bereiken , en de Permafrost begint te verdwijnen, wordt het binnenkort zo heet en vochtig op Aarde, dat de wapens misschien wel helemaal niet werken.

  Reactie door Arie 3D — woensdag 11 oktober 2006 @ 20.10 uur

 43. @38 moon

  Grapjas!

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 11 oktober 2006 @ 21.30 uur

 44. Welbeschouwd leven we met zijn allen in een ongelooflijke schijnveiligheid. Gezien de wapens die op deze aardbol rondslingeren, is het een wonder dat er nog niet veel is gebeurd.
  Er hoeft tenslotte maar één idioot iets uit te halen en we weten dat de wereld bezaaid is met idioten.

  Idioten die menen andere idioten te moeten betrekken in oorlogen, want “als je niet voor me bent, ben je vast tegen me.”

  Ik kan me voorstellen dat buurlanden van Noord-Korea zenuwachtig worden.
  Straling trekt zich namelijk niets van grenzen aan.

  Ik wens iedere betrokkene in deze kwestie wijsheid en geduld…

  Reactie door Helma D. — woensdag 11 oktober 2006 @ 21.54 uur

 45. (Theorietje gehoord van Maarten van Rossum, gisteren op TV: zit best wel iets in:) USA bepaald welke staten schurkenstaten zijn. Valt mbv leugens de 1e daarvan aan (Irak) en bemoeit zich op totaal foute manier met 2e (Afghanistan); Het doel: Laten zien dat er met de USA niet te spotten valt (US gedachte: “Nu zullen die andere schurkenstaten wel een toontje lager zingen). Gevolg: Precies het omgekeerde: Het almachtige US militaire apparaat blijkt verre van onfeilbaar te zijn (Irak, Afghanistan) en 2 van de de andere “schurkenstaten” (Iran en N-Korea) voelen zich (al dan niet met plezier) gedwongen om (mogelijk) kernmacht te worden. Want dan is de USA niet zo triggerhappy (hopen ze, en ik met hen)om hun land binnen te vallen. Bijna komisch, rare jongens die Amerikanen. Minder komisch, misdadig zelfs: Een klein onbenullig landje wat, zelfs na bekendworden van alle leugens, zich vast blijft klampen aan deze nieuwe imperealisten. Ik probeer er de humor van in te zien: Want iets beter weet ik niet om niet gek te worden!!!!!

  Reactie door Ad — woensdag 11 oktober 2006 @ 22.32 uur

 46. @ 39 C. Harms

  Wij zijn hier allemaal heel blij dat we kunnen zeggen en schrijven wat we willen, daar heb je zeker gelijk in.

  Maar is het feit dat we die vrijheid hebben, dan een reden om het klakkeloos eens te zijn met wat NL / EU / VS doet? Ik draai je opmerking dus even om: Zou het volgens jou hier alsnog op N-Korea moeten lijken: je mag zeggen wat je wilt zolang het maar binnen de partijlijn is? Nee, hoor, we zijn vrije mensen en dat willen we graag zo houden.

  @ 23 Moon,

  De wapenwedloop heeft voor vrede en stabiliteit gezorgd? Dan alleen omdat domme machtswellust de koude oorlog, van beide zijden, bepaalde.
  De wapenwedloop, met nucleaire afschrikking, zorgde toen en zorgt nog steeds voor een belachelijk percentage middelen, wat besteed wordt aan zaken die de mensheid niet ten goede komt.

  Het feit dat in Moskou, in de laatste Sovjetperiode, niets bruikbaars meer te koop was, is enkel en alleen toe te schrijven aan het feit dat vrijwel alle geld, grondstoffen, wetenschap, technici en energie in “defensie” werd gestoken. Defensie waartegen? Tegen ons? Is het Westen ooit van plan geweest om de USSR zomaar aan te vallen? Is de USSR ooit van plan geweest om het Westen aan te vallen? Het land is de 2e wereldoorlog zelfs nooit helemaal te boven gekomen, ga toch heen!!

  Hetzelfde gebeurt nu weer, dom, dom, dom gedrag van potentaatjes, of ze nou Bush Jr.of Kim Il Sung heten, één pot nat.

  Reactie door Olav ten Broek — woensdag 11 oktober 2006 @ 23.03 uur

 47. 32. Nee hoor ze doen dat om nu de prijs zakt deze kunstmatig wat hoger te houden zodat hij niet door een spreekwoordelijke bodem zakt. Het plafond dáár hebben ze minder moeite mee dat is goed voor de aandeelhouders. Het is een zooitje die vrije markt is gewoon manipulatie van prijzen ten top.

  Reactie door Henny — donderdag 12 oktober 2006 @ 9.31 uur

 48. 39. Nee daar kan dat niet en in al die door Amerika gesteunde dictaturen vroeger en nu ook niet en in het door Amerika aan de macht gebrachte Talibanbewind kon dat ook niet.
  En in Israel ook niet en zelfs hier niet. Ik probeer het maar niet uit, dat zegt genoeg.

  Reactie door Henny — donderdag 12 oktober 2006 @ 9.37 uur

 49. giochi online calcio…

  news…

  Trackback door giochi online calcio — maandag 29 januari 2007 @ 9.32 uur