Hekken

Fence

De wereld wordt kleiner. De wereld gaat de laatste fase van globalisering in. De wereld wordt volgebouwd met hekken, hekken, hekken en nog eens hekken.

Het nieuwste hek staat op de grens van Noord Korea en China.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 16 oktober 2006 :: 20.39 uur

28 Comments

28 reacties

 1. Ja, en als ik tegen zo’n bekrompen VVD’er zeg dat ik in de WAO zit, staat er meteen weer een nieuw hek bij.

  Reactie door Arie3D — maandag 16 oktober 2006 @ 21.03 uur

 2. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Grens_Mexico-VS#Problemen
  “Per jaar komen zo’n 300 Mexicanen om tijdens pogingen de grens te passeren.”

  Reactie door Vince — maandag 16 oktober 2006 @ 21.55 uur

 3. Wereldvervuiling!
  Hekkenwerk? Gekkenwerk!
  Wat doen we eraan?
  Zullen we een broodje eten en een spelletje doen? En ons laten entertainen door het journaal?
  En voor morgen: gezond weer op!
  Zucht.

  Reactie door Gloria — maandag 16 oktober 2006 @ 22.06 uur

 4. Ik maak me meer zorgen om de sociale hekken die er geplaatst zijn dan de fysieke hekken.
  De kloof tussen het Westen en de islam die met de dag groter wordt door met name hekken geplaatst door de media…
  Intolerantie die met de dag groeit, de hekken rondom mensen met een uitkering en mensen met een mindere gezondheid…
  Een hekloze wereld zal altijd een eutopia zijn, maar laten we er in elk geval allemaal hard voor vechten die sociale hekken omver te werpen en elkaar weer als méns te zien, ongeacht inkomen, afkomst, geloof of fysieke gesteldheid!

  Reactie door Monique — maandag 16 oktober 2006 @ 22.36 uur

 5. Nederland is het hekkenland bij uitstek. Commons of baldios of meenten. Dat wat gemeenschappelijk was, van ons allemaal dus, is particulier geworden en wordt sindsdien omheind door hekken. Hekken of prikkeldraad is beter dan heggen want die nemen te veel zon weg en daardoor is de opbrengst van het gewas kleiner. Jammer voor die arme koeien en schapen en andere dieren die geen schaduw kunnen vinden. Maar dit laatste is gewoon het gevolg van het utilitaristisch denken van Wageningen.

  Reactie door L´écologiste — maandag 16 oktober 2006 @ 22.59 uur

 6. 4 monique

  Je heb groot gelijk.
  wij zijn onszelf aan het isoleren.
  Teveel het jij ikke.
  Ik merk dat de wereld steeds gekker reageerd op dingen.
  Vandaag weer 3 mensen neer gestoken bij de sociale dienst.
  Jongeman van 22.
  Ik zelf kom uit amersfoort en ik reed vandaag naar huis.
  politieauto,s langs me heen met zwaailichten,en rijden een straat in.
  Daar bleek een jonge vent van tegen de 20 ook in de boeien geslagen te worden.
  Kogelvrije vesten aan.
  Had problemen met zijn moeder.

  Deze sfeer maakt elkaar het leven zuur.
  Thats the way of life in the USA.

  Reactie door sander — maandag 16 oktober 2006 @ 23.17 uur

 7. 3 kleine kleutertjes die zaten op een hek, boven op een hek, 3 kleine kleutertjes die zaten op een hek, en als dit zo doorgaat zien we paddenstoelen tot in de wolken!!!

  Waarover spraken zij die 3 daar op dat hek, boven op dat hek ,waarover spraken zij die 3 daar op dat hek, op die mooie zomerse dag gesponserd door Kiotho!!!

  Zij spraken onbeheerst penislengtenijd, penislengte nijd, ze waren minnitirannen die de wereld leid, of de wereld lijd is aan hun dus mens huiver!!!

  Reactie door Angela — maandag 16 oktober 2006 @ 23.54 uur

 8. Vandaag 17 Oktober is een zwarte bladzijde in de recente geschiedenis. De bill waar ik het al eerder over had HR6166 is vandaag ondertekent door president Bush. Deze ondertekening is strijdig met de grondwet van de VS en kan als verraad aan de grondwet worden uitgelegt. De grondwet die Bush gezworen heeft te zullen verdedigen. Hij breekt dus ook zijn eed. Met het tekenen van HR6166 zijn de grondwet en de zogenaamde Bill of Rights (die de burgers rechten geeft die moeten voorkomen dat een dictatuur voet aan de grond krijgt) buitenspel gezet. Dwz als het Amerikaanse volk het toestaat dat de grondwet en de Bill of Rights buitenspel worden gezet. Want zoals gezegt is het illegaal en strafbaar om zoiets te doen. Ziedaar dus de keuze die Jan Amerikaan voor zijn kiezen krijgt. Waar zal hij voor kiezen: De democratische rechtsstaat of meegaan met het congress en de senaat richting een fascistische politiestaat zonder grondwet of bescherming voor de burger. Het is schandalig en onverantwoordelijk dat onze kranten hierover niets van betekenis laten weten aan hun lezers. Ik roep de journalisten van de grote media in Nederland op om zich beter in deze materie te verdiepen en dan manieren te vinden om het grote publiek met hun bevindingen te bereiken, ook als de hoofdredacteur daar op tegen is. Denk aan de toekomst van de beschaafde wereld.
  Om een goede indruk te van wat er op het moment aan de hand is, is de uitzending van de radioshow Alex Jones van 17 Oktober een goed startpunt. Maar je kan ook Olberman over het weggooien van de constitutie bekijken.
  (onderaan dit artikel van Zapruder)
  http://www.vkmag.com/zapruder/comments/wat_definieert_een_politiestaat/

  Reactie door Karel — woensdag 18 oktober 2006 @ 6.46 uur

 9. 8 karel

  over de Vs praten met betrekking tot 9-11,martelwet,irak/afghanistan is taboe.

  Het is alsof je in jezelf loopt te praten.
  ze trekken hier niets van aan,want op een revolutie staan ze niet te wachten.
  Liever de balkenende/Bos structuur blijven volgen en we zijn over 2 jaren op 1 lijn met de VS.

  Er worden nu al gevangen uitgeleverd aan de VS,ondanks de martelwet.
  welkom tot het 4de rijk.

  Reactie door sander — woensdag 18 oktober 2006 @ 9.59 uur

 10. @Karel 8: voorwaar een ontwikkeling die de Tweede Kamer op zijn kop zou moeten zetten. Maar nee…men maakt zich liever druk om Lingo. Öók belangrijk misschien, maar ik vraag me de laatste tijd echt af op basis van welke principes de Nederlandse politiek eigenlijk prioriteiten stelt…om het over de media (die het alleen maar over een “anti-terreurwet” hebben) maar helemáál niet te hebben. Eerst een blinde vlek voor 9/11, en nu weer het compleet negeren van het ontstaan van de grootste dictatuur aller tijden. Waarvan Nederland de trouwste bondgenoot is. Via o.a….de Navo.

  Reactie door Johnito — woensdag 18 oktober 2006 @ 10.29 uur

 11. Zou Bill Gates de rekening (bill) van die hekken (gates) betalen? Grapje.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 18 oktober 2006 @ 11.23 uur

 12. Op de foto is prikkeldraad afgebeeld. Vroeger gebruikten ze andere vormen van afscheiding, zoals heggen en gestapelde stenen. Ecologisch gezien niet verkeerd.
  Maar wie hebben nu eigenlijk het prikkeldraad uitgevonden?
  Juist de Amerikanen.
  Zie bijv. http://home.tiscali.nl/dschafer/artikelen/prkkldrd.htm

  Reactie door L´écologiste — woensdag 18 oktober 2006 @ 15.45 uur

 13. 12 L’écologiste

  hier je artikel van gisteren nog.

  http://www.jankraak-taichitao.nl/content/website.php?hoofdpagina_id=1083

  Een mooi verhaaltje was dat.
  Niet naar school geweest,maar wijzer als alle vrijmetselaars bij elkaar.

  Reactie door sander — woensdag 18 oktober 2006 @ 19.12 uur

 14. @8 Karel
  Ja, het is inderdaad onbegrijpelijk dat onze politiek en de staatstelevisie hier zo tam over blijven. Heel Europa zou op z’n kop moeten staan. Maar zie… alles wordt doorgedrukt en het volk? Ach, we hebben verleerd te protesteren. Goed, bij Lingo wel… maar dit kwam alleen Balkenende ten goede met zijn paaibriefje naar Lucille, in zijn paaiboekje opgenomen! De kwast. De rest drukt hij net zo hard door en zelfs bij de nieuwe begroting wenste hij geen tegenspraak.
  Werkelijk, als we niet ingrijpen belanden we in een kapitalistische, democratische dictatuur. Zelf verkozen, nou erger kan het niet!

  Gaat het Amerikaanse volk protesteren? Of ook al bang voor de fascistische politiestaat? Hoe in Godsnaam heeft Bush het lef om de grondwet naar zijn hand te zetten. Schurken aan de macht! Hij kan alles maken, de wereld buigt voor hem. Allemaal te laf om tegen de VS in te gaan. We zitten in de tang en niemand binnen de politiek red ons. Zelfs de journalistiek blijft behoudend. Het is al te laat, vrees ik.

  Reactie door Gloria — donderdag 19 oktober 2006 @ 1.55 uur

 15. @ Gloria
  Ik ben blij dat er bij de SP tenminste nog een paar wakker zijn al zijn het er niet veel. Ik vind het eerlijk gezegt schandalig dat Jan Marijnissen niet hard aan de bel trekt nu de VS officieel een fascistische politie staat zijn geworden. Hirch Ballin heeft aangekondigd dat hij iemand gaat UITLEVEREN aan de VS. Dat is ook schandalig. Begint het nu weer van voren af aan? Wir haben es nicht gewusst? Als we het niet geweten hebben dan ligt dat mede aan Jan M. Ik denk dat de meeste Nederlanders die arme Amerikaanse families graag zouden bijstaan bij hun strijd tegen het fascisme als ze maar wisten wat er aan de hand is.
  Een politieke partij heeft de plicht naar zijn achterban om de juiste en meest dringende informatie te verstrekken. Als ze dit in dit geval niet doen dan maken ze zich schuldig aan collaboratie m.i. Of anders gezegt Jan M. steunt de Federal Reserve in hun streven van Amerika een Orwelliaanse politiestaat te maken.

  Reactie door Karel — donderdag 19 oktober 2006 @ 5.40 uur

 16. 8. Wat ik nu niet begrijp is dat Rita nu ineens m.b.t. de homosexuelen in Iran afgaat op rapporten van Human Right Watch, goed natuurlijk maar zou het iets met de verkiezingen te maken kunnen hebben.
  Dan kunnen we dit kabinet toch ook gewoon houden aan de andere zaken die Human Right Watch schrijven bijvoorbeeld m.b.t. die wet die tegenstrijdig is met alles wat menselijk en/of menswaardig is en in strijd met de mensenrechtenverdragen.
  Gelegaliseerde foltering, gelegaliseerde ontvoering na de gelegaliseerde moord (doodstraf).Gelegaliseerde afluisterpraktijken, gelegaliseerde uitleveringen behalve dan van Amerikanen an het Internationaal gerechtshof.
  De democratie met al haar mooie praatjes over vrijheid, menselijkheid, mensenrechten is dood, niet meer onderhuids dood maar gewoon met borreldrinkende gasten in de open lucht ten grave gedragen.
  Fatsoen moet je doen nietwaar.
  En deze regering is medeschuldig.

  Reactie door Henny — donderdag 19 oktober 2006 @ 8.50 uur

 17. @ 13 Sander,

  Bedankt voor je oplettendheid.
  We were all wounded at Wounded Knee.

  Reactie door L´écologiste — donderdag 19 oktober 2006 @ 9.24 uur

 18. 15 karel.

  De hele opositie loopt te slapen,of is te druk bezig zijn eigen hachje te redden.
  Dat is net wat die John le Carre zei,over de opositie die geen vinger uitsteekt naar de onderdrukte bevolking.
  Monddood gemaakt door de media.

  17 L’écologiste.
  Geen dank,zo leren we nog wat van elkaar.

  Reactie door sander — donderdag 19 oktober 2006 @ 10.33 uur

 19. 15 karel
  ps

  Wat is het verschil tussen een Moslim en katholieken/Cristen/Jood op dit ogenblik.
  Dat de Moslim niet meer als mens word beschouwd en de Katholieken/Cristenen/Joden wel.

  Dat je zulke goden moet aanbidden om zelf het superras te mogen zijn.
  Deze wereld word nu beheerst door cristen- freaks.
  Voor de WO2 waren het de Joden en nu zijn ze overgestapt op de Moslims.

  Ze hebben de bijbel toch niet goed genoeg gelezen,of ze hebben pasage’s overgeslagen.

  Reactie door sander — donderdag 19 oktober 2006 @ 10.44 uur

 20. @ Sander
  Laat je niet meeslepen door deze gewilde controverse tussen moslims en de rest. Dat is precies wat ze willen. Ik had gisteren een gesprek met een moslim, echt een fijne kerel en een prima medestander in het gevecht tegen de slechte elite die op het moment bezig is de wereld naar hun hand te zetten dor het gewone volk steeds verder te beperken in hun bewegingsvrijheid. Die mensen die het spioneren zonder aanleiding er doorheen gedrukt hebben zijn echt geen christenen, dat kan ik je op een briefje geven. Sterker nog de echte christenen zijn geduchte tegenstanders van deze corrupte elite. Dat is ook waarom de christenen nu zo onder vuur liggen. In bijna elke Hollywoodfilm worden de christenen wel voor gek gezet, dat wordt gedaan om iedereen te ontmoedigen christen te worden. Ik hang zelf geen geloof aan maar heb wel sympathie voor ECHTE christenen. Op dit moment zijn het vooral de christenen die nu het hardste vechten tegen het opkomende fascisme in de VS met Alex Jones als kopman. Inderdaad Moslims zijn uitgezocht om de grote boemannen te worden. We hebben te maken met fake-terror die door anderen dan moslims op touw wordt gezet. En dan heb ik het dus over 9/11 7/7 en de Madrid-aanslag. Voor al deze aanslagen is er overtuigend bewijs dat ze overheids-gesponsort zijn.

  Laten alle goede joden moslims christenen en ongelovigen zich verenigen in hun strijd tegen de corrupte elite die met hun gemanipuleer de wereld aan de rand van de afgrond brengen.
  Ik wil alle SPers oproepen vragen te stellen over HR6166 bij de partijtop. En laten we de christenen die op het moment voor de vrijheid van de westerse wereld aan het vechten zijn zo goed mogelijk steunen.

  Op dit moment is Jan Marijnissen door dit soort zaken onder de pet te houden bezig het fascistische Bush-regime te steunen.

  Reactie door Karel — vrijdag 20 oktober 2006 @ 6.07 uur

 21. 20 karel

  Ik ben het ook met je eens over de elite die de geloven tegen mekaar opzet.
  Zowel het Jodendom als de islam word tegen mekaar opgezet.
  Ik las vandaag nog een stuk over de vrijmetselaars.

  http://www.sign2god.com/wereld/FM/FM.html

  Ik las dat het vatican is onstaan rond de derde eeuw na cristus.
  Door deze splitsing zijn er vele vervolgingen geweest.
  Protestanten en katholieken.

  Hier onstaat al de botsing der gelovigen.
  In de bijbel staat dat men geen andere god mag volgen.
  Het katholieke geloof heeft het geloof gedeeld in 3.
  De heilige vader/zoon/geest.

  Wat je over Jan Marijnissen zegt,kan ik me ergens wat bij indenken.
  Zolang je nog niks te zeggen heb kan je ook niks inbrengen.
  Vergeet niet dat je alleen staat.
  De elite,geloof,media heb je tegen.

  Die elite geeft de opdracht.

  De kerkgangers geloven het niet.
  Al compleet gebrainwasht.

  de Media heeft het over het rode gevaar.

  De SP is dan uitgeschakelt.

  Reactie door sander — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.54 uur

 22. 20 karel

  http://weeswaakzaam.punt.nl/index.php?gr=759205

  De echte mensen die geloven in Jezus en de vrede weten ook dat Bush/kliek de nieuwe wereld-orde aan het voorbereiden zijn.
  Ik hoop dat ze de goeie partij zullen stemmen deze keer.

  Reactie door sander — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.03 uur

 23. @ Sander
  Beide partijen Democraten en Republiekeinen hebben te gehoorzamen aan de Federal Reserve die in prive handen is. Dit is een goed bewaard geheim, waar elke top econoom van op de hoogte is. Ook de SP weet hiervan alleen vertellen ze het niet aan hun leden. Op die manier houden ze de uitbuiting in stand. In Nederland is volgens mij het zelfde aan de hand geweest of nog aan de hand. Na de tweede wereldoorlog is De Nederlandsche Bank genaast, volgens mij betekent dat dat hij opgekocht is, dat zou dus betekenen dat die ook in prive handen was gedurende lange tijd. (moet je voorstellen dat die bank van jou was en je zelf geld kon drukken en vervolgens het geld ruilen tegen hoge waarde, bingo, als het volk er maar niet achter komt,dat kan je als bank alleen maken als je er voor zorgt dat iedereen zijn mond houd). ik weet niet precies hoe het met de Europeese Bank zit maar het was een voorwaarde om te privatiseren om er aan mee te kunnen doen, dus dat belooft ook niet veel goeds.
  In Amerika wordt dit truukje om snel ongeloofelijke sommen geld te verdienen nog steeds uitgehaalt ten koste van de gewone Amerikaan. Elke NEP-socialist zal net doen alsof zijn neus bloed. Vraag maar eens aan de top van de SP hoe het zit met de Federal reserve.

  Reactie door Karel — dinsdag 24 oktober 2006 @ 4.22 uur

 24. Karel, doe dit maar en ik denk dat ze je gewoon zullen beantwoorden of ze zullen vragen hoe dit zit want zo is de SP!

  Reactie door cynthia — dinsdag 24 oktober 2006 @ 11.46 uur

 25. 23 Karel

  Er zijn gewoon dingen die je niet kunt als normale sterveling met een salaris van de staat.
  Wat ken je uitrichten tegen het kapitaal.

  Ze produceren je kapot en dan is het eerste woord waarom het ging niet eens ter sprake gekomen.

  Lees het verhaal van Karel de Werd.
  http://www.sdnl.nl/de-werd.htm

  Alles is schijn en alleen de topmensen en ambtenaren profiteren.
  Of mensen met kapitaal.
  Wat heb je nou echt te zeggen over zaken.

  Ik loop al zo lang te klagen over die softdrugsbeleid,dat dat geen hout snijd.
  Een poll gaf aan dat 48% wel wil legaliseren tegen 32%.
  Of die euro die erdoor gedrukt is.
  De oorlog eveneens.

  Als ze eenmaal de smaak te pakken hebben van macht,dan vergeten ze hun principe’s.

  Reactie door sander — dinsdag 24 oktober 2006 @ 13.39 uur

 26. ps karel.

  Ik kreeg van de week een folder van jehova getuige.
  Die zijn tenminste nog wakker onder het cristelijke geloof.
  Die zien ook de elite die opkomt.

  Reactie door sander — dinsdag 24 oktober 2006 @ 13.46 uur

 27. En wat dacht je van het nieuwste “hek”?
  Wat USA aan het zetten is aan de grens met Mexico.
  Om je dood te schamen dat je onderdeel van die wereld bent zeg!

  Reactie door Marion — vrijdag 27 oktober 2006 @ 0.20 uur

 28. Vandaag gebeld met het Ministerie van SZW, kunnen niets voor me doen, weer een hek dus.
  Ook in een WOB procedure krijg ik voornamelijk te horen dat gevraagde informatie niet wordt verstrekt of als geheim is gekwalificeert omdat ambtenaren moeten kunnen zeggen en doen wat ze willen.
  Verder moedigt de overheid Wob verzoeken aan, maar willen ze zo snel mogelijk weer er van af zonder in duidelijkheid te antwoorden, hun verantwoordelijkheid te erkennen en schade te vergoeden.
  Lost de overheid niets voor mij op dan los ik ook niets voor hen op (dat is ook Gelijke Behandeling toch?)
  Mvrgr Wim

  Reactie door Wim Markwat — vrijdag 24 november 2006 @ 16.54 uur