Ze komen er niet uit

Venezuela weigert zijn poging om in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te worden gekozen op te geven, ook al heeft het land het in 21 in de Algemene Vergadering gehouden stemrondes afgelegd tegen Guatemala. In de laatste ronde kreeg Venezuela dinsdag 77 stemmen en Guatemala 102, achttien te weinig voor de vereiste tweederde meerderheid. (Trouw)

Zoals voorspeld is de strijd tussen Venezuela en Guatemala nog niet beslist. Donderdag komt er een nieuwe stemronde. Komen ze er dan nog niet uit dan zal er waarschijnlijk een nieuwe kandidaat worden geïntroduceerd.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 18 oktober 2006 :: 15.48 uur

6 Comments

6 reacties

 1. Ik ben er wel uit.
  Maak er één contingent van, dan hebben ze beiden geen reden meer om dwars te liggen.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 18 oktober 2006 @ 16.49 uur

 2. De grote lobby van Amerika voor Guatemala zal Venezuela wel dwars hebben gezeten. Dictator Bush maakt het toch uit? Vreselijk dat Amerikaanse gemanipuleer.
  Ik vind ieder land heldhaftig dat zich tegen de VS verzet. Ga door Hugo Chavez!

  Reactie door Gloria — woensdag 18 oktober 2006 @ 17.15 uur

 3. Gloria,

  Bush een dictator noemen terwijl je Chavez support geeft is hypocriet. Wat de fouten van Bush ook zijn (en er zijn er veel), Chavez is geen democratisch figuur:

  1. In de jaren 90 probeerde hij de regering over te nemen met een coup d’etat

  2. In het Hoger Gerechtshof (Supreme Court) zitten steeds meer van z’n geallieerden – een institutie dat er eigenlijk voor zou moeten zorgen dat hij niet zomaar doet waar hij zin in heeft. Andere instituties die dat ook doen heeft hij opgezegd, zoals het Senaat.

  3. Hij heeft een aantal beperkingen op de media geimposeerd, en neemt kritiek zeer slecht.

  4. Door langer in macht te blijven gaat hij tegen de grondwet

  Verder beschrijft hij Mugabe als een “goede vriend” en andere “democratisch gekozen” Presidenten zoals Ahmadinejad en Lukashenko ook. Als er ergens mensen onderdrukt worden (mensen waar Chavez het zogenaamd voor opneemt) zijn het Iran, Zimbabwe of Belarus wel.

  Zowel rechts en links hebben de neiging om iedereen aan hun kant te accepteren zonder vragen te stellen. Bijvoorbeeld, rechts zou moeten inzien dat Berlusconi een boef is. Maar links moet ook inzien dat alleen omdat Chavez zichzelf een socialist noemt dat hij niet perse de goedheid zelve is.

  Reactie door Bas — woensdag 18 oktober 2006 @ 19.24 uur

 4. Het gaat niet om Venezuela en Guatemala,maar tussen Chavez en Bush.Chavez heeft zijn zaakjes echter een beetje verknoeid.Nu zal waarschijnlijk een nieuwe potentaat van Bush in de arena gebracht worden.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 18 oktober 2006 @ 19.47 uur

 5. Chavez begon heel goed; maar ik vraag me af of hij de steun van zijn volk nog wel heeft; want het begint een beetje op eigen verheerlijking; aandacht trekken en branieschoppen te lijken.

  Reactie door ReneR — woensdag 18 oktober 2006 @ 22.37 uur

 6. Chavez is een karikatuur van de klassieke zuid-amerikaanse junta dictator. Die man is toch niet geloofwaardig dat zie je al aan zijn manier van optreden.

  Reactie door Klaas — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.08 uur