Meer mensen met schulden

Het aantal mensen dat hulp nodig heeft bij het aflossen van schulden, is ‘zorgwekkend’ gestegen. In vijf jaar tijd is dit aantal bijna verdubbeld. Vroegen in 2001 zo’n 24 duizend mensen een schuldenregeling aan, in 2005 waren dat er 43 duizend. Dit jaar zal dit aantal met nog 10 procent stijgen.

De helft van de mensen die een schuldregeling aanvragen, leeft op bijstandsniveau (minimaal 574,37 euro voor een alleenstaande); 70 procent woont alleen. ‘De kabinetsbelofte van ‘zoet’ geldt nog niet voor mensen met een smalle beurs’, stelt Jaarsma. ‘De middeninkomens profiteren hiervan, maar voor bijvoorbeeld alleenstaanden die moeten rondkomen van een AOW- of bijstandsuitkering hebben het heel zwaar.’
(Volkskrant)

De SP heeft in haar tegenbegroting en het verkiezingsprogramma laten zien dat met hetzelfde geld iedereen kan delen in het zoet.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 20 oktober 2006 :: 9.50 uur

130 Comments

130 reacties

 1. praat me er niet van!
  ik heb mijn ouders vorige week aan moeten melden…..

  Reactie door iew — vrijdag 20 oktober 2006 @ 10.55 uur

 2. Ik was 6 jaar geleden falliet verklaard.
  Krijg je een curator op je dak.
  Daarvoor zat ik in de WSNP en dat liep niet goed.
  Ik had een jonkie die het nog moest leren.
  Ook een postblokkade,en die post die vandaag werd verstuurd kwam pas over 2 maanden aan.
  Bankblokkade waardoor er geen geld binnen kwam en zij 6 weken ernaar pas het eerste geld overmaakte.
  Van erg naar erger.

  Gelukkig schuldvrij nou en die curator 3000,00 euro rijker na gesjoemel met declaratie’s.

  Die reclame’s over het makkelijk lenen moet niet zo makkelijk gepromoot worden.
  Niet dat ik daarin ben getrapt,maar wel voor de andere mensen.

  Ik vind wel voor die mensen die schulden maken door dingen te kopen voor het materialisme,dat het je eigen schuld is.
  Tenzij je niet anders kan.
  Maar als er ergens een krasje of deukje inzit om dan al een nieuwe te halen.

  Reactie door sander — vrijdag 20 oktober 2006 @ 11.28 uur

 3. Viva Nederland !
  Hoe zou dat toch komen ?

  Slaap lekker kabinet Balkenelende ; slaap goed meneer de president

  Reactie door Fred — vrijdag 20 oktober 2006 @ 11.32 uur

 4. Er is geld zat in welvarend Nederland, er is echter een probleempje:

  het is zo a-sociaal verdeeld!

  Waarom konden KVP, ARP en CHU wel opgaan in het CDA en waarom kunnen PvdA, SP en Groen Links niet opgaan in Links Nederland?
  We dreigen hetzelfde mee te maken als vier jaar geleden! Stem tactisch op de PvdA want anders krijgen we weer een kabinet Bak Ellende met CDA, VVD en een derde partij.

  Reactie door H. Jasper — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.23 uur

 5. Partner onderbewindvoering! Zelf een uitkering van net geen 700 euro. Huur die telkens hoger wordt gasrekeningen die verhoogd wordt terwijl je in de kou zit om de kosten te drukken en dan nog niet de zorgverzekering nu betaal ik nog 109 euro rond en kan het nu al bijna niet betalen. Tandartsen rekeningen die belachelijk duur zijn. Als je 1 jaar niet op controle kan komen omdat je doodweg die rekeningen niet kan voorschieten en dan nog wordt afgerekend door een tandarts is vragen om moelijkheden. Deze regering drijft mensen de wanhoop in. Binnenkort moet ik mijn identiteitskaart vernieuwen kosten 31,25 een rijbewijs 39,50 dan die verdomde rot pasfoto’s die nog eens aan zotte regels moet voldoen. Terwijl ik al pasfoto’s heb. Extra kosten waarom? Omdat ik er lachend op sta. Toe maar ik hou al geen geld over.
  Maar goed als ik die pasfoto’s ga maken denk ik maar aan die hoge vaste lasten dan vergaat het lachen me zeker.
  Nederland is al chagerijnig genoeg en dan moet je dat nog laten zien op je identiteitskaart ook nog!
  Waar is die tijd gebleven dat Nederland gewoon nog echt enkel naar hun eigen mensen luisterde. Het is niet Balkenende die hier over ons land regeer maar President Bush die nep politicus uit de USA.

  Reactie door Denise — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.27 uur

 6. Het zal er niet beter op worden zolang dit kabinet blijft zitten.
  Mijn dochter (WAO) zat in de schuldsanering: elke cent zes keer omdraaien, en zonder hulp van vrienden en familie had ze het nooit gered.
  Laten we in godsnaam hopen dat er straks een andere regering komt, met de SP erin!

  Reactie door Marjolein — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.33 uur

 7. mmmm, we konden toch gaan oogsten volgens Rutte?

  De maatregelen en bezuingingen de nodig waren maar vooral minima troffen waren toch maar tijdelijk?
  We gingen NU toch de vruchten plukken? Het moge duidelijk zijn…

  Reactie door Zijne Linksheid — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.36 uur

 8. Het gaat goed met Nederland, zouden intelectuelen daarom niet met Balkenende willen discuseren.

  Reactie door schoenmaker — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.39 uur

 9. al die mensen, die in de schulden zijn geraakt hebben dit aan kabinet balkenende 1,2 en 3 te danken met hun a-sociaal beleid. mensen moeten maar hun eigen verantwoordelijkheden nemen, terwijl zij die verantwoordelijkheden niet kunnen nemen of hulp daarbij nodig hebben. dit kabinet heeft zich los gelaten van die verantwoordelijkheden om juist deze mensen te helpen. “zoek het effe lekker zelf uit” is hun slogan.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 20 oktober 2006 @ 12.45 uur

 10. Het is toch opmerkelijk dat er blijkbaar een steeds grotere kloof ontstaat tussen arm en rijk, ondanks dat we het als geheel steeds beter krijgen. Jammer dat blijkbaar niet iedereen mag meeprofiteren.

  Ondanks onze rechtse regering blijkt dat het in Nederland in vergelijking tot de rest van Europa allemaal erg meevalt, wat overigens niet wil zeggen dat het hier allemaal zo fantastisch is. Deze week is daarover een aardig rapport gepubliceerd in Duitsland (http://www.berlinpolis.de/downlaod.php?file=wie_sozial_ist_europa.pdf). Even een paar opmerkelijke conclusies (wel redelijk off-topic, maar goed, het is wel interessant):
  - Qua inkomensgelijkheid doen we het goed (gedeelde 7e plaats in de EU);
  - Vooral ouderen hebben relatief weinig kans arm te worden (raar dat alleen Polen en Tsjechië beter scoren);
  - WW-uitkeringen zijn nergens zo hoog als hier;
  - De kosten voor het sociale stelsel in NL liggen desondanks op het gemiddelde (geeft toch te denken m.b.t. al die bezuinigingen);
  - Werkloosheid in NL is erg laag en we hebben zelfs de laagste jeugdwerkloosheid ondanks slechte scores qua opleidingen.

  Al met al gaat het in vergelijking met de landen om ons heen eigenlijk best wel goed met Nederland en dat terwijl de voorzieningen hier helemaal niet veel kosten.

  Reactie door Bartje — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.08 uur

 11. Als er 22 november niet goed wordt nagedacht, niet goed terug wordt gekeken over de afgelopen 3 kabinetten, Maar nog belangrijker “Als er niet goed gekeken wordt naar de toekomst, naar dat gene wat wij denken nodig te hebben, en voor hebben met ons nageslacht” dan gaat het nog erger worden als nu. Dus een ieder die dit leest: Kijk terug, en kijk vooruit, en spreek een stem uit al zij het een wens!

  Reactie door Redstar — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.13 uur

 12. Net zoals bij onderzoek gebleken is dat bedrijven die failliet gaan 80% te wijten is aan mismanagement en niet aan een moeilijke conjuctuur zal dit hier ook opgaan.
  laten we ons dus focussen op die 20% die er nisk aan kan doen.
  Er zijn nu eenmaal mensen die slecht met geld kunned omgaan. En het is ook verleidelijk allen dingen op leningen etc aan te schaffen. Mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Ik heb het meegmaakt dat mensen op een tophypotheek gingen zitten bij hun hypotheek verstrekker werden af gewezen of afgeraden vervolgens boos werden en vervolgens naar een andere hypotheekverstrekker gingen waar ze wel terecht konden. Met dit soort mensen heb ik dus geen medelijden als di enu in de problemen komen.

  Reactie door Klaas — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.18 uur

 13. 12. Natuurlijk hebben mensen een eigen verantwoordelijkheid. Maar daarentegen kan iedereen snappen, behalve dit fijne kabinet, dat een gezin met een bijstandsuitkering van E 1150,- het financieel erg moeilijk heeft.

  Reactie door H. Jasper — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.32 uur

 14. 10 bartje

  Daar ben ik het niet met je eens.
  In vergelijking met jaren terug,was het wat socialer ingedeeld.
  Die mensen kunnen vandaag de dag niks meer.
  1 dagje museum/dierentuin,en het is op je centen passen.
  Vooral degene die met meerdere mensen bij elkaar wonen en moeten leven van een wwb/aow/wajong/wia.

  dat die ww zo hoog is,dat komt omdat de inflatie van die euro ook mee gespeeld heeft.
  Vergelijk nou eens je huur/gas/water/levensonderhoud van 20 jaar terug en je loon.
  Moet je onder het minimum zitten,wat feitelijk bij veel mensen ook gebeurt.

  Reactie door sander — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.36 uur

 15. Ik hoop maar dat wij allemaal lering hebben getrokken uit dit kabinet en er nu met ze’n allen voor gaan zorgen dat de PvdA/SP het voor het zeggen gaan krijgen in dit land!! In de WSNP zitten niet alleen bedrijven maar ook particulieren en ook die kunnen er niet altijd wat aan doen dat zij in de problemen zijn gekomen! in ons geval een UWV die ruim 6 maanden gewacht heeft tot uitbetaling, met dank aan onze huisarts, want toen kon het wel ineens snel….mijn hart gaat uit naar allen die het met name financieel moeilijk hebben en met alle WAOers die recht hebben op hulp maar het niet kunnen betalen, het niet krijgen omdat hun kinderen nog thuis wonen die niet eens kind hebben kunnen zijn! pas na 1 jaar horen of ze wel of geen extra kilometers zullen krijgen van het speciaal vervoer en om over de noclaim maar niet te spreken, ook zoiets..krijg je als straf omdat je ziek bent. AOWers die nu ineens mee moeten gaan betalen..schei is uit!! die hebben daar al hun leven voor lopen betalen dus laat ze met rust!! menselijkheid is ver te zoeken en de bureaucratie is ongelofelijk, niet doorheen te komen, een nummer en niets meer en daar heb ik geen vrede mee!

  Reactie door n0nalicia@ — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.49 uur

 16. @13 Niet alle mensen uit de schuldsanering zijn gezinnen met een bijstand, die zijn zelfs in de minderheid. Ook blijkt uit het onderzoek dat allochtonen ongveer 2 x zoveel daar voor komen als ik mijn reken sommetje goed heb gemaakt. Wat ik mis in dit soort onderzoeken is het hoe en waarom.

  Reactie door Klaas — vrijdag 20 oktober 2006 @ 13.57 uur

 17. Als wij het CDA en de VVD door laten gaan moeten we binnen korte tijd met de rijksbegroting ook naar de schuldhulpverlening.

  De regering heeft geen hart en je weet zonder hart sterven de ledematen af en werken de hersens niet meer.
  Dus laten we op 22 november de overheid een ‘hart’geven dat het bloed rontpompt door heel de samenleving zodat amputaties en/of het afsterven van leden”maten” niet meer het gevolg zijn.

  Reactie door Henny — vrijdag 20 oktober 2006 @ 14.00 uur

 18. Het is allemaal wel mooi, die schuldhulpsanering of hoe de regelingen allemaal mogen heten. Het is allemaal de put dempen na het verdronken kalf.
  Oftewel: de rente en kosten zijn toegevoegd, de deurwaarders en incassanten hebben hun declaraties erbij opgeteld… en dan helpt de overheid.
  Komt er nu werkelijk niemand op het idee om te zorgen dat veel van de schulden niet ontstaan…??? Gewoon door bijvoorbeeld de bijstand boven de armoedegrens te trekken…??
  Natuurlijk blijven er probleemgevallen, mensen met gaten in de handen etc, maar het merendeel tegenwoordig is gewoon een tekort aan middelen om te leven.

  Reactie door Leftfoot — vrijdag 20 oktober 2006 @ 14.49 uur

 19. @12,13 Je hebt een punt Klaas. Natuurlijk is het eigen verantwoordelijkheid.
  Echter sluiten we ook mensen op die hun verantwoordelijkheid niet nemen en een misdaad begaan. Waarom kunnen we dan mensen niet tegen zich zelf in bescherming nemen door het moeilijker te maken in de schulden te geraken.
  Denk bijvoorbeeld aan ouders met kinderen. De kinderen zijn dan de dupe van de financiele situatie van de ouders. Bovendien kan je niet ontkennen dat op lage inkomens het hardst bezuinigt is, dus kabinet wie de schoen past…

  Reactie door stan — vrijdag 20 oktober 2006 @ 14.55 uur

 20. Waarom gaan we eigenlijk niet massaal demonstreren ofzo?
  Nederland behoort tot de allerrijkste landen ter wereld, het is toch van de zotte dat er zoveel mensen in de problemen zitten.
  Natuurlijk zij er ook mensen bij, die door eigen schuld in de problemen zijn geraakt, maar het is ook zo dat het grootste gedeelte ertoe gedreven is om in de problemen/schulden te komen.
  Ik had ong. 10 jaar geleden omgerekend zo’n 325 Uirot p/m te besteden, was ook niet echt veel, maar ik had er genoeg aan.
  Nu heb ik zo’n 200 Uirot p/m te besteden.
  Logisch dat ik ook in de geldproblemen ben gekomen.
  Ik ken veel mensen om me heen waar hetzelfde gebeurt, steeds meer onkosten, met steeds minder geld, en eigenlijk daardoor ook minder rechten lijkt het wel, je kunt immers niet als volwaardig burger meedoen als je geen geld hebt.
  Een puissant rijk land als Nederland zou hiervoor makkelijk in aanmerking kunnen komen voor schending van de mensenrechten.

  Reactie door Arie3D — vrijdag 20 oktober 2006 @ 14.55 uur

 21. @16 Wat mij nog steeds een doorn in het oog is zijn de krediet reclames die niet worden aangepakt en postorderbedrijven die idiote rentes berekenen. Ik raad iedereen aan nooit en te nimmer een lening te nemen. Ik heb zelf in de schulden gezeten mede door een ex-relatie. Ik weet waar ik over praat. Laat je dus vooral niet beinvloeden door een partner en je verleiden tot lenen. Gebruik gewoon je gezond verstand.
  En als je toch moet lenen doe het dan voor zaken waarvoor het niet anders kan.
  Dus een wasmachine dat soort dingen en zeker niet voor dingen als een auto dat is geen basis behoefte.

  Reactie door Klaas — vrijdag 20 oktober 2006 @ 15.56 uur

 22. er zullen nog meer mensen met schulden komen als de sp zijn zin krijgt en de huizenmarkt instort door aantasting van de hypotheekrente. daarover is door de sp niet goed nagedacht: afschaffing bij- al- 350.000,-….dat wordt een ramp , daarnaast is het slecht voor de economie als er meer mensen met schulden bijkomen..ik houd mijn hart vast..

  Reactie door marisca — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.23 uur

 23. gaat ook echt lekker in nederland, zit nu 8 maanden te wachten op huurtoeslag maar moet volgens de belastingdienst nu toch echt voor 20 november geregeld zijn, gelukkig had ik nog iets achter de hand maar dat is nu ook vrijwel op, zullen vast wel heel wat mensen zijn die minder gelukkig zijn
  moet ik eens doen mijn belastingen niet op tijd betalen

  Reactie door edwin — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.28 uur

 24. Ik heb een familid een lening verstrekt.Nu heeft de gemeente mij 2 rechercheurs op het dak gestuurd, om uit te vissen of dit geen schenkingen waren.Tegelijkertijd werd met een rechtszaak gedreigd.Het is een schandalige zaak dat bijstandtrekkers als derderangs burgers behandeld worden. Dat op een brutale wijze gepoogd wordt bekentenissen af te dwingen is dit “normen en waarden” land onwaardig.CDA politiek waar ben je mee bezig? Waarom wordt er zo veel belastinggeld verspild om de bureaucratie in stand te houden.Waarom wordt er zoveel geld verspild om gezichtsverlies te voorkomen?

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.32 uur

 25. Liberalisering van de huren {“plan Dekker”) moet ten koste van alles voorkomen worden als we willen voorkomen dat het aantal mensen in de schuldsanering de komende kabinetsperiode vertienvoudigt.

  Ga naar http://www.watmaghurenkosten.nl als je wil uitrekenen wat de huurplannen van CDA en VVD in financieel opzicht gaan betekenen voor jou persoonlijk.

  Reactie door Ed Sorrento — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.52 uur

 26. Wie haalt het in zijn hoofd om jaar in jaar uit de uitkeringen te bevriezen en ALLES te laten ontdooien!! PRIJSSTIJGINGEN!!
  Dat is het effect van dit gore beleid. Dat Rutte-kreng knijpt iedere uitkeringsgerechtigde af met goedkeuring van christenschijnheil Balkenende.
  Ik probeer geen enkele lening aan te gaan, maar iedere maand moeten wel de rekeningen betaald worden. En juist die worden steeds hoger: Huur, Energie, Ziektekosten, levensmiddelen.
  Gewoon de basiszaken. De rekeningen gaan er eruit, maar er komt steeds minder binnen in mijn maag. Een paar tientjes per week blijven nog over om van te leven voor: eten, huismiddelen, kleding etc.etc.
  Dit laatste is in theorie. Dat hebben de mensen achter hun bureau bedacht.
  Nee, heren bureaulogen! Er is niet van te leven!! Een uitkering voor alleenstaanden is voor de vaste lasten en dan is het op.
  Iedere maand weer in het ROOD. Voer voor de bank en honger voor de client.
  De winter wordt kouder en kouder. Nl.: Steeds minder stoken voor steeds meer geld. Het is een SCHANDE.
  En verwijt hier niet de mensen met kinderen die een lening aangaan. Zij zullen wel moeten. Het heksenkabinet werpt toch alleen kruimels naar het Hans en Grietjesvolk?
  En oja! De JSF… liever het geld uitgeven om te doden, dan om te overleven.
  Zo zie je maar: er zijn twee kanten aan dezelfde medaille! Dood of leven!
  Liever Bush volgen, dan fier staan voor hun eigen volk. Dit kabinet is uit den boze!

  Reactie door Gloria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 16.54 uur

 27. de genoemde cijfers zijn nog maar het topje van de ijsberg, de meeste mensen schamen zich voor hun schulden en trekken niet op tijd aan de bel.

  ik hou mijn hart vast als we een b4 krijgen!!!!!

  Reactie door rutger — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.09 uur

 28. @25 rutger
  reken er maar alvast op,op dat B4.
  we worden gewoon op zn amerikaans genaaid!
  lees dit maar: http://www.nu.nl/news/856309/52/Actiegroep_stemcomputers_stelt_ultimatum.html

  Reactie door iew — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.15 uur

 29. Als roepende in de woestijn,

  al die mensen die er geen gat meer in zien.

  Het hart is uit deze regering,die als houten poppen, het voorbeeld van Amerika volgen.

  Een minima is geen mens, maxima is alles!

  Reactie door e.krul — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.34 uur

 30. @26 iew

  tja, daar was ik al bang voor.

  ze durven het gewoon niet aan om papier en potlood te gebruiken.
  want dan kun je je democratisch recht gebruiken, namelijk; op het tellen van de stemmen toezien!!!!

  met de computers kan dit niet, is dit niet tegen de kieswet??

  ze naaien ons al met: de JSF, uruzgan, het zorgstelsel, enfin lees de balkenende canon ;-).

  misschien moeten we kijken of we wat hackers bij elkaar kunnen krijgen om een aantal gemeentes blanco te laten stemmen, gewoon de uitslagen onderscheppen tijdens de overdracht.
  dan moeten de verkiezingen nietig verklaard worden en hebben ze geen alternatief voor het potlood meer.

  Reactie door rutger — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.43 uur

 31. @ 27 ja, en de fabrikant spant een kort geding aan tegen de actiegroep. ook tegen paranoide manntjes als iew?

  Reactie door yolanda — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.57 uur

 32. @ 26 sorry, paranoide mannetjes.

  Reactie door yolanda — vrijdag 20 oktober 2006 @ 17.58 uur

 33. volgens rutte hoef je niet in de schulden te zitten. volgens hem kan je als je in de bijstand zit bijv. de wasmachine stuk is even aankloppen bij de sociale dienst. ze zien je al aankomen ze lachen je gewoon uit.
  heb je het al krap en heb je een lening nodig dan wordt je door de banken (de rijken) nog eens extra gepakt. en daarna ook nog eens door cda en vvd.
  daarentegen is het zo dat mensen met schulden niet altijd gebruik hebben gemaakt van een lening. als je maandelijks tekort komt dan loopt het met een aantal maanden behoorlijk op.

  Reactie door mcniel — vrijdag 20 oktober 2006 @ 18.56 uur

 34. 32 yolanda

  blijf jij maar doordromen in jouw fantasiewereldje.
  Jij kijkt waarschijnlijk het journaal en luisterd naar de media alsof zij de waarheid vertellen.
  Ga eens op onderzoek uit op het internet.

  Reactie door sander — vrijdag 20 oktober 2006 @ 18.58 uur

 35. Gloria, wat heb je toch een enorm schrijftalent, heerlijk om te lezen (dit bedoel ik niet cynisch) ondanks dat ik het niet altijd met je eens ben bewonder ik de manier waarop jij je gevoelens op schrift zet.
  Kan je hier niet iets mee gaan doen?een boek schrijven ofzo, moet voor jou een makkie zijn. O nog beter :ga in de politiek,zal zeker een geslaagde keuze zijn.

  Ga zo door

  Reactie door carla — vrijdag 20 oktober 2006 @ 19.16 uur

 36. @33

  En zo is het mcniel! De gemeenten krijgen voldoende zo te horen, maar potten het op. Een wasmachine behoor je te kunnen betalen van je uitkering. Zo hebben de bureaulogen het bedacht.
  Geen cent mag naar de armen. Zij moeten gewoon afsterven. Dat heb je als je van dit beleid ‘natuurlijke’ selectie maakt.
  De zwakste wint! Gejat van de armen. En dat maakt ‘sterk’. De geldduivels!

  Reactie door Gloria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 19.21 uur

 37. @35 carla

  Wat tof om te horen. Bedankt! :)
  Tja schrijven. Geloof mij, ik heb 2 ‘boeken’ geschreven. (manuscripten)
  Samen met Jezus… ja echt! Maar denk niet dat dit onder christenen gehoord mag worden. De lafbekken. Te radicaal? Vast!
  Zoals de SP zich voelt tussen de andere partijen, zo voel ik mij tussen christenen.
  Ik heb weinig verstand van uitgevers, maar de paar waar ik het geprobeerd heb komen zichzelf waarschijnlijk tegen! Zo kan de kerk misschien leeglopen? En ja, dat levert geen geld op. Liever het volk in een ‘watje’ laten geloven. Overheidstrouw? Brave burger? No way!! Als je met Jezus optrekt word je geen watje, maar Hij maakt je zelfs opstandig! Logisch toch? Alsof Hij het aan kan zien wat er allemaal onder Zijn Ogen gebeurd. Maar ja… de mens wilde nu eenmaal zelf voor god spelen! Vrije wil…

  De politiek? Ik ben niet diplomatisch genoeg!
  Ik zou de vloer aanvegen met dit kabinet. En ja, dat is niet ‘beschaafd’. Tenslotte smeren ze elkaar toch stroop om de mond? Nou, dat leer je wel af met Jezus!

  Reactie door Gloria — vrijdag 20 oktober 2006 @ 19.36 uur

 38. Jan Marijnissen ,

  Mijn naam is Arend .
  Ik zit nu al een tijdje in de WW en dat bevalt me niet ik ga er zo veel op achter uit dat ik diep in de schulden zit dit komt om dat ik voor heen een vaste baan had bij QCE computer bv maar die is fajiet en voor heen kon ik alles nog wel betalen maar nu niet meer .
  Ik kijk faak naar u en wat u zecht ben ik het mee eens wand er is wel armoe in nederland en u verhaal over u ouders het vroeger ook niet breed hadden geloof ik wel .
  Maar waar gaat dit naar toe zelf weet ik me soms geen raad .
  Wil graag lid van de SP worden maar ik kan het niet betalen .
  Ik ga zeker voor u stemmen wand u heeft een goed hard voor de mensen die zwak staan in deze maatschapij en daar wil ik me ook hard voor maken .
  Bij voorbaat dank dat ik op u web pagina mee mag praten.

  Reactie door Arend de boer — vrijdag 20 oktober 2006 @ 20.26 uur

 39. Schulden?
  Als het aan sommige sociale diensten ligt kom je er nooit meer van af.

  Onderstaande was te vinden op het weglog van Toine van Bergen tevens voorzien van mijn commentaar.

  Roelf
  Gekort na winnen supermarktprijs

  HENDRIK-IDO-AMBACHT – Bijstandsgerechtigden uit Hendrik-Ido-Ambacht, pas op met het meedoen aan prijsvragen.

  Uw gemeente heeft ogen in het achterhoofd. De 34-jarige alleenstaande bijstandsmoeder Jolanda deed nietsvermoedend mee aan een actie van supermarkt Jumbo.
  In afwachting van de opening van de Zwijndrechtse vestiging, liet Jumbo in juli een bus vol klanten uit Zwijndrecht en omgeving kennismaken met de Jumbo in het naburige Ridderkerk. De gelukkige inzenders die een plekje in de bus wonnen, onder wie Jolanda, kregen aan de kassa 50 euro korting op hun boodschappen. Zij werden ook op de foto gezet. Jumbo gebruikte die foto’s in een advertentie in dagblad AD De Dordtenaar. Jolanda was maar wat blij met de meevaller. Haar zoontje vierde kort daarop zijn vijfde verjaardag en de boodschappen voor zijn feestje drukten zodoende niet extra op haar uitkering van 960 euro per maand. Maar de oplettende sociale dienst van Hendrik-Ido-Ambacht herkende Jolanda op de foto in de krant en riep haar op het matje.
  Jolanda: ,,Ik kreeg te horen dat ik fraude pleeg als ik neveninkomsten verzwijg. Het bedrag zou worden gekort op mijn eerstvolgende uitkering.’’ Deze week ontving Jolanda inderdaad 50 euro minder dan normaal aan het begin van de maand.
  Een gemeentewoordvoerster laat weten dat de ’Jumbo-bijverdienste’ nog in onderzoek is, maar wil om privacyredenen geen verdere toelichting geven.

  Geplaatst door Toine van Bergen om 12:10 | Permanente link
  Reacties
  Het is echt het einde met deze NSB’ers.
  Deze mevrouw heeft niet eens €50 gebeurd “ze kreeg €50 korting op haar boodschappen”.

  Dus als mevrouw alle aanbiedingen naloopt, zoals bijvoorbeeld het NiBud aanraad, dan zou zo een Nazi, helaas anders kan ik het niet benoemen, haar fraude kunnen verwijten omdat ze bijvoorbeeld niet bij zijn wens winkel AH heeft gekocht en nu dus stel €30 heeft verdiend door uitgekiend te winkelen.

  Waar zijn de tijden van Jan de Boer ( ooit directeur Sociale dienst Leeuwarden die toen al burgerlijk ongehoorzaam wilde zijn in onrechtvaardige gevallen) gebleven?

  Roelf

  Geplaatst door: Roelf van Bergen | 9 oktober 2006 om 20:26

  Reactie door Roelf van Bergen — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.12 uur

 40. en als Balkeellende nog 4 jaar blijft zitten worden het alleen maar meer mensen die financieel naar de knoppen gaan

  Reactie door amanda — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.23 uur

 41. @33 en @36,
  Die Rutte weet inderdaad niet eens waar hij over praat. Ik heb hem die onzin ook horen orakelen voor de camera in een discussie op tv een tijdje terug! Ik ken ook iemand in de bijstand met een kapotte wasmachine en die heb ik (naief als ik was) het advies gegeven om een beroep op de bijzondere bijstand te doen..Helaas, dat viel volgens de gemeente Almelo (ja Rutte, ff informeren misschien?) onder de gewone “normale” uitgaven! Het enige dat ze voor deze persoon konden doen was een LENING verstrekken! Jawel, een lening voor iemand in de bijstand..?! En dan komt de schuldhulpsanering daarna vanzelf..mede dankzij de gemeente Almelo!
  Mark Rutte..Wordt eens WAKKER!!!!

  Reactie door Ton — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.36 uur

 42. Niet te geloven, het BNP van Nederland is maar iets minder als dat van India, en daar wonen meer dan een Miljard mensen.
  A

  Reactie door Arie3D — vrijdag 20 oktober 2006 @ 21.51 uur

 43. Niet te geloven, het BNP van Nederland is bijvoorbeeld maar iets minder als dat van India, en daar wonen meer dan een Miljard mensen.
  Absurd dat er in een zo’n rijk land als Nederland, mensen schulden krijgen vanwege huur, gas en licht, gem.belasting, ziektekosten enz. enz.
  In wezen zouden deze vaste maandlasten bijna gratis kunnen zijn, dan nog blijft Nederland een rijk land.
  Voedselbanken? Schuldsanering? Door geldgebrek zoveel depri mensen?
  Belachelijk! Nederland behoort tot een van de meest vermogende landen ter wereld.
  Tijd voor ACTIE!

  Reactie door Arie3D — vrijdag 20 oktober 2006 @ 22.01 uur

 44. 39 roelf

  Het is misdadig dat miereneukerij.

  Reactie door sander — vrijdag 20 oktober 2006 @ 22.13 uur

 45. 37 Gloria, Toch blijven proberen, dat boekenschrijven , als er dan ooit een boek van jou ik de winkels ligt ga ik het beslist kopen.

  Trouwens voor iedereen die graag leest is er nu een gratis boek te halen in alle bibliotheken van Nederland, mits je lid bent.

  Schijnt een geinig boek te zijn alleen weet ik niet meer hoe het heet.

  Maaaar je kan het gratis ophalen

  Reactie door carla — vrijdag 20 oktober 2006 @ 22.21 uur

 46. Dit is een teken dat het goed gaat in Nederland meer mensen durven weer te lenen.
  Als het slecht gaat lenen de mensen minder en is er minder schuld :D

  Reactie door Jofel — vrijdag 20 oktober 2006 @ 22.33 uur

 47. @39 Roelf van Bergen

  Om te huilen! Schandalig! :(

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 1.20 uur

 48. @45 carla

  Heel bedankt voor de ‘gratis’ informatie en je leuke reactie! :)

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 1.22 uur

 49. Gloria,
  Jouw preken komen rechtstreeks vanuit jouw hart en als “mijn meneer pastoor” dat vroeger ook zo emotioneel en gepassioneerd gebracht had, dan zou ik a.s. zondag misschien weer braaf in de kerk gezeten hebben..Maar helaas, de kerk is voor mij verleden tijd en ik ga alleen nog maar voor de dagelijkse werkelijkheid. En ik hoor enkel de “collecteschaal nog rammelen”..haha, geloof is misschien opium voor het volk, maar voorlopig kies ik ervoor om niet verslaafd te raken..Sorry!!

  Reactie door Ton — zaterdag 21 oktober 2006 @ 2.18 uur

 50. @49 Ton

  Dat hebben we dan gemeen. Ik ga ook alleen nog maar voor de dagelijkse werkelijkheid. Dus zonder kerk.
  En als ik het goed heb, hebben we dezelfde Gids. Toch?
  En zie: ook jij stemt SP! ;)

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 3.56 uur

 51. 45 carla

  bibliotheken moeten sluiten omdat er geen geld meer voor is.
  het boek is niet gratis. we hebben het met elkaar opgebracht.
  mensen die het niet breed hebben en daardoor hebben moeten bezuinigen en zodoende al lang geen lid meer zijn van de bibliotheek.
  nee het klootjes volk mag niet lezen ze moeten dom blijven.

  Reactie door mcniel — zaterdag 21 oktober 2006 @ 8.16 uur

 52. O ja, het boek heet Dubbelspel van Frank Arion, ik bedoel dat gratis boek.

  Reactie door carla — zaterdag 21 oktober 2006 @ 10.03 uur

 53. mcniel, een lidmaatschap van de bieb kost 24 euro per jaar dat is toch wel op te brengen? je moet niet gaan overdrijven je krijg er ook veel voor terug, een heel jaar alles lezen dus ook kranten en internetten schoolkinderen kunnen alle informatie krijgen die ze nodig hebben.

  Het is bijna voor niks toch zo.n kleine vergoeding, dat moet voor iedereen te doen zijn.

  Een abonnement op de krant is per jaar alleen al 240 euro, dus niet zeuren joh.

  Reactie door carla — zaterdag 21 oktober 2006 @ 10.08 uur

 54. Hoe komt die mevrouw in vredesnaam aan een uitkering van 960 euro in de maand. Als alleenstaande krijg ik minder dan 600 euro per maand. Hiervan gaat de huur af en de vaste lasten. Ik kom net uit per maand. Maar ik rook dan ook niet,gebruik geen openbaar vervoer meer,heb geen KPN meer, koop geen nutteloze produkten als frisdrank,chips en andere zooi.
  Mijn grootste probleem zijn de gestegen energieprijzen(hoewel ik bijzonder weinig verbruik). En als zo’n “bedrijf” als UPC ineens 3 maanden tv-geld ineens vooraf afschrijft wordt ik daar zeker niet vrolijk van.nb. deze computer en internetverbinding zijn uiteraard niet van mij.

  Reactie door Koos werkeloos — zaterdag 21 oktober 2006 @ 12.09 uur

 55. Het tijdperk van kok was een tijd van alleen maar economische voorspoed. The sky was not te limit. Zo ook voor de burgers van NL. Velen hebben de fout gemaakt om te lenen of lekker alles te verbrassen. Alles kon toch? Nu zitten ze mede door de euro!! en een terugval van de economie op zwart zaad. Ik ken velen die in de schuldsanering zitten. De meerderheid geeft aan dat ze in al hun zwakte gingen voor het geld.
  Later is later, was het credo. Eigen schuld, zeggen de meesten van deze mensen dan ook.
  Leuk is anders.
  Gelukkig weten ze zicht te redden met de extraatjes van onze verzorgingsstaat! Huur subsidie e.d. Sommig redden het dan nog niet!
  Dit is de onderkant van de maatschappij waar bijna niemand het over heeft. Omdat ze niet bekent zijn. Deze mensen nemen hun verantwoording heel serieus! Het moet me van het het hart dat er genoeg anderen zijn die zich wel weten te redden met een bijstandsuitkering. Door heel bewust te zijn van wat ze hebben en daar ook creatieve oplossingen voor vinden. Ik ken er genoeg die pure profiteurs zijn van onze verzorgingstaat.

  Reactie door DEN — zaterdag 21 oktober 2006 @ 12.25 uur

 56. Tja Carla,
  dat is inderdaad niet duur en jij hebt gelijk! Het kost weinig en je krijgt er zoveel voor terug..Maar ook die 24 euro is wel 24 euro en als je niet anders gewend bent, dan blijf je die 2 tientjes toch telkens maar omdraaien he..Het lijkt dus “gekker” dan het eigenlijk is…!

  Reactie door Ton — zaterdag 21 oktober 2006 @ 12.34 uur

 57. @55 DEN,
  Tuurlijk kan het ook helemaal geen kwaad om af en toe es een open deur in te trappen..Jij kent ze en ik ken ze! Maar de bijstandsgerechtigden die ik ken, die hebben geen schulden en die zijn zo creatief als je maar zijn kan! En die wil ik niet de dupe laten worden van……!!
  Dit is typisch het soort excuus voor diegenen die onze verzorgingsstaat (gatverdamme, wat een naar woord) willen afbreken zonder zich te bekommeren over diegenen die er wel degelijk echt afhankelijk van zijn!

  Reactie door Ton — zaterdag 21 oktober 2006 @ 12.48 uur

 58. Ze moeten het onmogelijk maken dat mensen met alleen een bijstandsuitkering naar Leen van Frisia kunnnen gaan. Maar laten we de zaak van twee kanten bekijken. Veel mensen in de schuldsanering moeten ook eens in de spiegel kijken.Iederéén wil een platte TV en de nieuwste computer. Als je gewoon alles op de pof koopt, kom je vroeg of laat in de problemen. Het kan dus niet zo zijn dat iemand eerst een periode boven zijn stand leeft, om vervolgens andere de schuld te geven dat hij in de schuldsanering zit. Bovendien zij er veel voorbeelden van mensen in de bijstand, die elk centje omdraaien en niet in de schulden zitten. Voor hen heb ik veel respect

  Reactie door robert rb — zaterdag 21 oktober 2006 @ 14.45 uur

 59. wie een klein beetje verder kijkt dan zijn neus lang is, heeft al lang begrepen dat de uitverkoop door links van de vrouwen en huismoeders in de 70er en 80er jaren onder de mom van emancipatie, geleid heeft tot verlaging van de lonen in relatie tot het gezinsbudget. het resultaat mag er wezen. geen enkele vrouw kan zich permitteren niet te werken. ze kan haar eigen kinderen niet meer verzorgen. leven van een verdiener kan gewoon niet. en nu links maar jammeren… had de rechten van de arbeider niet verkwanseld !
  en de gezinsstructuur niet vernietigd.…
  er is nu grotere materiele en geestelijke armoede dan in de 50er en 60er jaren. Toen was er nog eerlijk vlees, echte groente en wollen truien…
  de consumptie maatschappij is eerder links dan het kapitalisme te verwijten.
  de armoede ook

  Reactie door claus — zaterdag 21 oktober 2006 @ 14.49 uur

 60. @ claus

  Hoe is het mogelijk dat iemand zo dom kan zijn.
  Ik dacht inmiddels zo’n beetje alles gezien te hebben.
  Welnee, want daar is claus.
  En schrijft het ook nog op.

  Mijn God, wat een idioot.

  Reactie door hendrik dieks — zaterdag 21 oktober 2006 @ 15.05 uur

 61. @59 deze reactie geeft het bewijs ,er is toch nog een andere planeet in het heelal met menselijk leven.

  Reactie door Jofel — zaterdag 21 oktober 2006 @ 16.41 uur

 62. Falliet, WSNP, schuldhulp niet nodig geweest?

  Ok, wij hadden samen een winkeltje. Dat ging domweg niet goed, de ‘niche’ waar we werkten werd plotseling ook ontdekt door de grootwinkelbedrijven en……. daaaaag winkeltje. Kan gebeuren, neem ik niemand ook maar 1 cent kwalijk. We hebben het geprobeert en zijn gestruikelt. Kan gebeuren.

  Totale schuld op dat moment: ca 15.000 Euro. Maar dan begint het pas. De totale winkelvoorraad (Euro 30.000) plus de inventaris (Euro 15.000) worden aan een opkoper verkocht voor……. Hfl 1000 (nog geen Euro 500. Schuld plutseling 15+25+15 = Euro 60.000 plus allerlei kosten en dan opeens kijk je tegen een onneembare berg aan. Werk vinden op je 53e? (met een handicap) en voor mijn vrouw, intussen (na een ongeluk) rolstoelgebonden? (en bedenk wat dat doet met je ‘no claim’)

  Resultaat: 3 jaar failliet, 3 jaar WSNP (en goddank maar 2 x 3 jaar, vroeger was je de rest van je leven failliet) Dus 6 jaar leven van 80% van de bijstandsnorm = Euro 1085 (huren omhoog, energie omhoog, gem. lasten omhoog etc.)
  Geloof me, dan is niet alleen het gat in je hand dicht maar lijm je zelfs je vingers aan elkaar.

  Niet leuk, moeilijk zelfs, maar dan nu overal horen over het ‘zoet’ waar je niets van ziet of gaat zien omdat dat allemaal naar de 2 x modaal verdieners of meer gaat is wel bitter.

  Afgelopen week was Dhr. W. Bos hier in de gemeente en ik hoorde hem letterlijk zeggen dat hij wel degelijk liefst met SP + GL aan de gang wil, maar het niet ‘kan’ zeggen in Den Haag omdat daardoor alle andere variaties definitief zouden worden dichtgetimmert. CDA en VVD zouden dan ongenblikkelijk alle wc raampjes (voor zo ver die nog open staan) diichttimmeren.

  Neen, altijd eens met Wouter Bos ben ik het niet, maar ook niet altijd met Jan Marijnissen en ook niet met Groen links (pas op: ‘niet altijd’ is iets anders als ‘altijd niet’) Soms zelfs hoor ik een idee(tje) van rechterzijde waarvan ik denk: ‘gunst’ (hoewel het merendeel daarvan verkiezingsretoriek is)
  Straks, November, gaat het er om. Weer of geen weer, pak desnoods de hondenslede en vecht je een weg door de blizzard MAAR STEM (en ja bij voorkeur links)

  En ‘mijn faillisement en WSNP? Eind deze maand zullen ze ‘voorbij’ zijn dus als er ‘van links’ dan ook nog wat ‘echt zoet’ komt mag ik er nog van meegenieten ook. Mijn dank bij voorbaat.

  Reactie door Freek — zaterdag 21 oktober 2006 @ 17.35 uur

 63. @ 55 DEN

  “Het tijdperk van Kok was een tijd van alleen maar economische voorspoed.”

  Als fabeltjes maar vaak genoeg herhaald worden gaan ze vanzelf een eigen leven leiden. Daarom toch maar wat tegenspraak.

  Onder Kok was de jaarlijkse stijging van het CAO-loon vaak net of net niet groot genoeg om de prijsstijgingen bij te houden. Loonmatiging weet je wel. Rond het jaar 2000 was de koopkracht van het gemiddelde uurloon hooguit zo’n 5% hoger dan in 1980. De reden dat het gezinsinkomen in die periode sterker steeg was vooral gelegen in de sterke toename van het aantal vrouwen dat buitenshuis ging werken. Maar in diezelfde periode daalde bijvoorbeeld wel de koopkracht van ambtenarensalarissen, het minimumloond en de meeste uitkeringen. Die laatste groepen worden dus nu financieel kopje onder geduwd door Balkenende en zijn regering.

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 21 oktober 2006 @ 17.48 uur

 64. @59 claus,
  Ach ja “vroeger was alles beter”, we horen het zo vaak..Terecht of niet, maar wat heeft “links” volgens jouw redenering dan eigenlijk ongelooflijk veel macht gehad zeg! De halve wereldgeschiedenis in een notedop en dan roepen “maar het kwam allemaal van links”! Ook kogels schenen nog niet zo lang geleden zomaar vanzelf linksaf te slaan..Jouw betoog leek eerst op gezonde maatschappijkritiek, maar het verzandt helaas weer in ordinaire “linkse haat”..toch jammer hoor!

  Reactie door Ton — zaterdag 21 oktober 2006 @ 17.52 uur

 65. @59 Vroeger telde het 2e inkomen voor 30% gedurende 7 jaar mee voor de hypotheek. Dit was niet meer van deze tijd. Gevolg was dat het 2e inkomen ook moest meetellen. Dit is de grootste reden voor de huidige hoge huizenprijzen. Vroeger betaalde alleen iemand met een eigen huis omslagbelasting voor het waterschap. Hierdoor konden alleen mensen met een eigen huis in het bestuur van de waterschappen komen. Dit moest anders. Nu betaal iedereen deze belasting.Het eigenaarsdeel zat vroeger in de huur. De huur is niet lager geworden, maar de huurder kan wel in het bestuur.Claus bekijkt de zaken van deze kant. Ik ben het niet helemaal met hem eens, maar zie toch een kern van waarheid. Claus bedankt voor je leuke bijdrage/zienswijze op dit forum.

  Reactie door robert rb — zaterdag 21 oktober 2006 @ 19.59 uur

 66. @hendrik dieks — zaterdag 21 oktober 2006, 15.05,

  Duidelijker zou ik Claus’ bijdrage zelf niet kunnen… ja wat? Diskwalificeren komt er het dichtste bij in de buurt, geloof ik, en daar was je zelf ook al bijzonder hard naar op weg.

  Een kleine verfijning zou kunnen zijn, dat je in dit geval “idioot” met een hoofdletter zou moeten schrijven.

  Verder heb ik alleen maar bewondering voor je manier. Ik ga er mijn voordeel mee doen. :)

  Reactie door Wilbert — zaterdag 21 oktober 2006 @ 21.59 uur

 67. @59 claus

  Ik ken je niet voldoende om te weten of ik mij op gevaarlijk drijfzand bevind.
  Wel moet ik zeggen dat ik destijds ook woedend op die rode vrouwen van de Partij van de Arbeid was, die zo nodig vonden dat moeders niet meer voor hun kinderen hoefden te zorgen en maar iets anders moesten gaan doen. Het ware manwijven in mijn ogen en ik heb mij flink tegen ze afgezet.
  Om mij heen zag ik hoe de kleine kindjes werden geparkeerd bij een of andere buurvrouw of voor een paar gulden per dag bij een wildvreemde.
  En nu? Nu hebben we de godganselijke dag opvang en je bent gewoon knetter als je nog voor je eigen kinderen wilt zorgen.
  Als dit volgens jou ALLEEN maar aan links heeft gelegen dan heeft links een grote MISTAKE gemaakt!
  Inderdaad is de gezinsstructuur vernietigd en staan kinderen door VROUWEN in de kou!
  En zo is het nu allemaal een kwestie van menshouderij geworden.
  Moeders verlaten dagelijks hun huis en de kinderen. Nu is het een must, maar voor die tijd heette dit asociaal.
  Het effect zien we inmiddels. Waar links is begonnen, maakt rechts het af.
  Dit heet ontsporing.
  Het zou nu dan ook LINKS moeten zijn die zaken gaat herzien en de moeders weer het recht geven om hun eigen kinderen te verzorgen en op te voeden. Dit is niet het werk van de staat, maar het werk van de moeder/vader!
  Weet wel dat de alleenstaande moeder VERPLICHT wordt haar kinderen in de steek te laten met 4 jaar!
  De rechten van het kind? Kop houden! De staat beslist.

  Reactie door Gloria — zaterdag 21 oktober 2006 @ 22.33 uur

 68. Het waren in de jaren 70 de Hedy’dancona’s die zonodig moesten uitdragen dat de vrouw achter het aanrecht vandaan moest, en ja als je dan als jonge moeder van 2 kinderen thuisbleef om die kinderen te begeleiden en een goede opvang te geven, hun verdrietjes en onvoldoendes op school helpen verwerken,dan was je ineens niet veel meer waard.
  Opleiding,Werken De maatschappij in, dat waren ineens ge leuzes.en die kwamen juist uit die rooie truttengroep van de PVDA noem maar op Hedy,Annemarie,Jeltje,niet te vergeten die verschrikkelijke Netelenbos, en ja ook die muts van de VVD die het nog eens met Peper gedaan heeft.

  Deze dames deinsde er niet voor terug om publiekelijk te zeggen dat als je thuis voor je kinderen bleef dat je dan niet veel waard bent voor de maatschappij.

  Zij waren wel degene die wel werkten en hoop centen verdienden en daardoor een kindermeisje en hulp in de huishouding konden aanschaffen.

  Als ik die wijven nu zie denk ik nog steeds (even een teiltje) het was in die tijd een echte pvda wijven maffia.

  Reactie door carla — zondag 22 oktober 2006 @ 9.34 uur

 69. Die hele emancipatie, dolle minagolf kwam uit de PVDA/VVD hoek Claus.

  Emanciperen is goed maar als het in Feminisme verandert wordt het eng.

  En dat bedoel ik met 68 hierboven.

  Goede zondag allemaal

  Reactie door carla — zondag 22 oktober 2006 @ 10.01 uur

 70. “Hoe is het mogelijk dat iemand zo dom kan zijn.Ik dacht inmiddels zo’n beetje alles gezien te hebben.Welnee, want daar is claus.
  En schrijft het ook nog op.Mijn God, wat een idioot. Reactie door hendrik dieks”

  kun je naast schelden ook aangeven wat er niet klopt in mijn redenering ?
  de kracht van een argument ligt voor mij in het inhoudelijke, niet in het gescheld

  Reactie door claus — zondag 22 oktober 2006 @ 10.06 uur

 71. Als het tweeverdienen niet zo was gepromoot, daar heeft Claus een punt. dan waren de huizen,auto’s,levensmiddelen,noemaar op niet zo duur.
  Het is weldegelijk een wisselwerking, alles is gebaseert op 2 salarissen, ook het leengadrag.

  Dus de prijzen zijn al jaren gebaseert op 2 salarissen en dat is dus de rede waarom je met 1 salaris niet meer kan meedoen.

  Terug naar de jaren 60? soms zou ik het wel eens willen, ik kon toen niet eens een hypotheek krijgen omdat ik niet genoeg “eigen”geld had.

  Dat was wel een be

  scherming van de consument, nu krijgen ze een tophypotheek en na 3 jaar zijn ze failliet.

  in 1980 kon we pas een huis kopen omdat mijn man toen pas genoeg verdiende om een huis te kopen en een verantwoorde hypotheek te nemen.

  Zo zou het nog moeten zijn maar er wordt gesmeten met geld en het kan niet op.

  nou het kan weldegelijk op.

  Reactie door carla — zondag 22 oktober 2006 @ 10.23 uur

 72. ik ben geen idioot. mijn vader kon van 1 salarisje 3 kinderen laten studeren. hij kocht zijn 1e koelkast, tv en wasmachine. mijn ma stond nog aan het wasbord. en trots dat hij was, die ouwe !
  de emancipatie van de vrouw heeft alles te maken met gelijke rechten, maar het biologische verschil tussen man en vrouw wordt door links ontkend. van mij mag elke moeder, vanwege het feit dat moederschap in een stevige economische waarde is uit te drukken, een basisinkomen hebben, en der reet vagen aan een nep-carriere
  links had in de 70er en 80er jaren inderdaad meer macht dan je denkt.
  en links begreep donders goed dat het mobiliseren van de verdoken werkeloosheid (het grootschalig inzetten van vrouwen in het arbeidsproces) een mes was dat aan 2 kanten sneed. enerzijds konde de lonen omlaag (!) omdat de gezinnen met 2 keer ‘minder’toch wat ‘meer’ hadden en de arbeidsproductiviteit en bnp stegen door deze kathalisator. gevolg: pseudo rijkdom gebaseerd op bio-industrie, pulpamusement, en versimpeld onderwijs. schijnbaar gevolg: grotere ‘rijkdom’….

  interessant in dit kader: kindermishandeling piekt tussen 18-20.00 uur. want pama moeten de wasmachine vullen, nep-vreten in de magnetron plempen, de post doornemen, zorgen dat er nog een uurtje body-line overblijft, en de koters, die de betrekkelijke rust haden in een ‘crash’ worden geconfronteerd met halfdebiele neuroten, die…. inderdaad ja.. de stress afreageren.

  voor een evenwichtiger maatschappij zullen zowel links als rechts moeten accpeteren, dat een herschikking van waarden, zowel materieel als intellectueel, noodzakelijk is. de socialistische waarden van de SAp met de commie-ster en rode bloedvaan, sluiten daar niet meer bij aan. SP verdedigt slechts de rechten van de toekomstige ‘homo talpa’
  dramatisch…

  Reactie door claus — zondag 22 oktober 2006 @ 10.25 uur

 73. @ Claus en verder een ieder die “linkse” kabinetten ik weet niet wat toe dicht.

  Allereerst de staatsschuld, daar heeft Jan Marijnissen al eens een Log aan gewijd en daar wil ik graag opmerkzaam op maken. De laagste staatsschuld “ooit”kabinet Den Uil.

  http://www.janmarijnissen.nl/2005/09/02/de-mythe-over-links/

  Overigens ook het “Enige echt linkse kabinet” niet daarvoor en daarna was de PvdA groot genoeg om samen met de PPR, D66 en afvallige CDA ‘ers een echt linkse koers te voeren. Daarna Had de CDA het voor het zeggen, jawel de PvdA deed nog mee en vanaf 1982 Regeerde rechts CDA en VVD. Pas in de jaren 90 ging de “verader” Kok namens de PvdA weer mee regeren en dat was sociaal geen succes, en dat is zwak uit gedrukt.

  Kortom wie refereert aan de linkse “fouten”gemaakt tijdens en regeer periode, moet zich realiseren dat hij/zij meestal refereert aan een periode CDA/VVD niets links dus.

  En ja de “emancipatie” is regelmatig doorgeschoten naar mannen haat en egocentrie, maar ook daar hebben veel VVD vrouwen hun aandeel geleverd.

  Mevrouw Dresselhuis haar voorkeuren ken ik niet, maar als ik haar hoor dan maakt ze mij bang voor de toekomst van ons allen.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zondag 22 oktober 2006 @ 11.59 uur

 74. Sorry ik doe Biesheuvel te kort. Ook daar een heel kleine schuld of zelfs een klein overschot.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zondag 22 oktober 2006 @ 12.01 uur

 75. Zie nou wat die bijdrage van Claus voor discussie opgeleverd heeft. Bedankt Claus. En Carla en Gloria, jullie zijn de voorzitster van de FNV vergeten. En die oud voorzitster van de jonge socialisten, (ben naam even kwijt, is dik en zit al lang in de kamer) Deze hebben recentelijk nog uitspraken gedaan over moeders die ervoor kiezen om thuis te blijven.Deze moeten volgens hen hun studie terugbetalen. O Ja, de CDA wil het belastingvoordeel voor gezinnen, waarvan één partner werkt afschaffen.

  Reactie door robert rb — zondag 22 oktober 2006 @ 12.47 uur

 76. @59
  Claus, je vergeet iets,
  Eerlijk vlees,
  echte groenten,
  wollen truien en ….geiten wollen sokken.
  Ik zal een beetje opkomen voor Claus, voorop gesteld ik heb voor de verkiezingen een nieuwe computer gekocht want de oude had de neiging naar rechts over te hellen. Wat veelal in de politiek verwaarloosd wordt is het verleden. Het inbrengen van nieuwe standpunten waarmee men punten denken te halen is belangrijker, met gevolg dat de partij zijn gezicht waar hij voor staat verliest. Kijk naar de PvdA, die heeft op zijn lange weg van SDAP naar PvdA zijn idiologische veren verloren en is een ordinaire neo-liberale partij geworden en past ontzettend goed bij de VVD.
  De laatste koersberichten (Job Cohen) geven aan dat de CDA twee zetels meer heeft dan de PvdA.
  Ik heb een boek voor mij liggen, geschreven zo´n 100 jaar geleden dus oubolliger kan het niet, door C.E. van Koetsveld.
  Het Ontstaan, de Beginselen en de Geschiedenis van ONZE POLITIEKE PARTIJEN.
  Het boek, 550 pagina´s is opnieuw ingebonden, hoogstwaarschijnlijk zwaar beschadigd tijdens politieke discussie´s.
  Ik citeer uit de inleiding en het slotwoord.

  In ´t verleden ligt het heden, in het nu wat worden zal. Alles heeft een oorzaak, hoe diep die ook misschien verborgen moge liggen, en zal eenmaal gevolgen hebben, al is ´t soms eerst na vele jaren, ja eeuwen.
  Niets wordt door ons voldoende gekend en begrepen, zoolang wij nog niet een antwoord kunnen geven op de vragen: hoe is het ontstaan? waartoe zal het leiden?

  SLOTWOORD.
  Het laatste gedeelte van dit werk beantwoordt niet geheel aan de eischen die wij ons zelve gesteld hadden. Doch de uitgever wenschte beslist dat alles voor de verkiezingen gereed zou zijn. Aan dien wensch kon slechts door beperking worden voldaan. Moge niettemin dit boek velen een juister inzicht geven in ontstaan, beginselen en geschiedenis onzer politieke partijen.

  Wat ik hiermede wil aangeven, onze politieke partijen van deze tijd hebben geen diepgang meer, dit boekwerk heeft een Antirevolutionaire achtergrond, het was een ruggesteun voor de verkiezingen.
  Ik zie dat de christelijke partijen meer winst behalen dan links, waarom? ik heb het boek nog niet uit. Hoewel, de politieke partijen zorgen ook voor politieke boeken, helaas komen zij niet verder dan in pocketformat. Wat zijn wij geestelijk arm geworden. Geeft het volk zijn brood en spelen, en dat was een hele tijd geleden.
  Voor hen die het nog niet gelezen hebben.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Grafrede.doc/

  Reactie door Henk Hiensch — zondag 22 oktober 2006 @ 13.25 uur

 77. Het woord zegt het eigenlijk al: schuld.

  schuld (de ~, ~en)
  1 bedrag dat men betalen moet wegens ontvangen dienst of levering bezit
  2 verantwoordelijkheid voor wat men verkeerd gedaan heeft of juist heeft nagelaten onschuld

  Dat lijkt me nou niet iets wat vervolgens door de maatschappij (lees: de belastingbetaler) moet worden opgelost.

  Reactie door Robert — zondag 22 oktober 2006 @ 13.31 uur

 78. Per ongeluk een slash achter het adres, nogmaals.

  http://members.home.nl/h.hiensch/Grafrede.doc

  Reactie door Henk Hiensch — zondag 22 oktober 2006 @ 13.48 uur

 79. Wil ik toch nog even terugkomen op datgene waar claus mee begon, namelijk maatschappijkritiek. Hij eindigt zijn bijdrage met de conclusie dat het dus allemaal de schuld van de PvdA is (de politiek dus), maar dat is me gewoon te makkelijk..Ik dacht me te kunnen herinneren dat het feminisme een maatschappelijke stroming was, die onder vrouwen destijds een grote aanhang had (mannen waren iets minder enthousiast)! Deze kritiek richtte zich op het feit dat vrouwen destijds geacht werden “achter het aanrecht” te staan en belemmerd werden om zichzelf te ontplooien..Vrouwen waren teveel afhankelijk van de inkomsten van de man.
  Een veelgehoord verwijt was destijds ook dat het voor vrouwen geen zin had om onderwijs te volgen, aangezien vrouwen met de behaalde diploma’s weinig of niets konden. In de tijd van de grote gezinnen en 1 inkomen was er ook altijd te weinig gezinsinkomen en mochten meisjes vak niet eens naar school..
  De kritiek van nu zou zich daarom meer moeten richten op het feit dat de keuzevrijheid van vrouwen is omgeslagen in de verplichting om een betaalde baan te hebben en dat lijkt me meer iets dat het neo-liberalisme te verwijten valt.
  Achteraf zal moeten blijken hoe groot de noodzaak voor deze verplichting is (economische ontwikkeling, vergrijzing, etc.)!

  Reactie door Ton — zondag 22 oktober 2006 @ 16.15 uur

 80. Een verschrikkelijk voorbeeld van emancipatie vind ik vrouwen voetbal.
  Emancipatie is het verkrachten van de natuur met als gevolg dat waar de vrouw voor geschapen is het voortbrengen van kinderen enorm hapert.
  We zien ook veel voorbeelden van doorgeschoten en niet werkende emancipatie doelen denk aan de brandweer, denk aan de techniek de bouw.
  Vrouwelijke scheidrechters bij voetbal wat totaal mislukt is.
  We proberen met allerlei lap middelen de vrouw anders neer te zetten dan waarvoor zij geschikt is.
  We doen dat om de lonen laag te houden de kosten op te schroeven en een enorme propaganda te voeren voor het gratis opbergen van het nageslacht.
  Allemaal ten dienste van een ding het verder volvreten van de buik van de kapitalisten.
  Het systeem dwingt de vrouw in een onnatuurlijke rol.
  Als ik mijn Jane zie lekker met de kindjes bezig geen zorgen waarbij ik voor het voer zorg dat gaat prima.
  En laten we toch eerlijk zijn vrouwtjes het liefs zitten jullie toch de hele dag te knuffelen en te breien en het verzorgen van de mannetjes zonder allemaal gezeik aan de kop je moet dit en je moet dat.
  Ik zie alleen maar overspannen moeders om me heen met baantjes gesloopt ook omdat de man een andere natuurlijke rol op gedwongen krijgt met als gevolg dat het barst van de echtscheidingen en huiselijk geweld.
  Het natuurlijk evenwicht en de in onze gene vast gelegde taken en eigenschappen worden ontwricht met alle gevolgen van dien.

  Reactie door Tarzan — zondag 22 oktober 2006 @ 16.34 uur

 81. ik denk dat je een grote vergissing maakt als je stelt dat het de rechtse kabinetten zijn geweest die exclusief het beleid bepaalden.
  een regeringsbeleid wordt bepaald door een balans/onbalans vanuit/met de oppositie.

  als rechts met zijn vele regeringsperioden de maakbaarheid van de maatschappij had bepaald, dan vraag ik me af waar het ‘politiek correcte’ denken, de opportunistische ‘milieu ethiek’ en al die andere demagogische dwangneurosen vandaan gekomen zijn…

  als je niet links bent, schijn je tegenwoordig een onbehoorlijk mens te zijn…..
  wat dat betreft is de flirtage met de islam van enkele linkse partijen niet uit de lucht gegrepen..
  de zelfde zendingsdrift, dezelfde overtuiging het juiste geloof uit te dragen.
  en erger..
  de zelfde afschuw van de ongelovige..

  en de SP zet met huub oosterhuis (dank U dat ik U danken mag…) het reli-utopische socialisme van de ‘eerste’ gritenen in…
  jakkie de kakkie !

  Reactie door claus — zondag 22 oktober 2006 @ 16.38 uur

 82. Zijn we het daarover eens, geen enkele politieke partij bepaalt exclusief het beleid dus ook de PvdA niet..! Terugvallen op de jaren 70/80 lijkt me weinig zinvol net als verwijten (nu nog) aan het adres van Den Uijl. Volkomen zinloos!

  Reactie door Ton — zondag 22 oktober 2006 @ 18.16 uur

 83. Vooral meer betalen,minder ontvangen en een trap na! :P

  wg
  J.P ,Gerrit en Hans

  Reactie door R v B — zondag 22 oktober 2006 @ 18.18 uur

 84. @81 claus

  Dus toch op gevaarlijk drijfzand?
  Hier sla je weer door. Die hele enge PvdA vrouwenkliek is beslist een feit. Maar je ziet nu wat de VVD en het CDA doen!
  Nogmaals: waar links begonnen is, maakt rechts het onverbiddelijk af.
  En dat is goed te merken. De moeder met kinderen wordt nu verplicht! Dat was een heel verschil met toen de PvdA meeregeerde. Zij hielden wel degelijk rekening met de alleenstaande moeders en er kwamen regelmatig wat extra’s. De maand december kon nog gevierd worden, want men begreep dat dit de moeilijkste maand is voor bijstandsmoeders/vaders! Dus kwam er een decemberextra. Het hele beleid was soepeler en beslist beter voor de armsten. Want het is, zoals je zei, niet het minste werk op Aarde. Dus waarom zou dit de armste job moeten zijn? Alsof dit niet onder ‘arbeid’ valt.
  Nu rechts al te lang regeert is het zo vreselijk voelbaar geworden. Op alles is gekort, de uitkeringen al jaren bevroren met de euro die alles duurder heeft gemaakt. Nu is het geen leven meer door RECHTS, claus!
  Het is jammer dat je deze richting zo verdedigt, want zij hebben Nederland geen goed gedaan. Nu kan je ook wel de pest hebben aan mensen die socialistisch zijn en gelovig, maar zij bestaan nu eenmaal. Of moeten die allemaal op de brandstapel?
  Ik weet dat ik onder pure socialisten niet geliefd ben, want zij geloven meer in het socialisme dan in God. Bij mij is het andersom.
  Het voordeel van dit ‘andersom’ is dat ik aan niemand een hekel heb en met allerlei pluimage omga, maar wel heb ik grote moeite (en discussies) met mensen die rechts denken en rechts stemmen. Nu is links dan wel begonnen met mij het gras (moederschap) voor de voeten weg te maaien, maar rechts pleegt zowat postnatale abortus! Je MAG niet meer je eigen gezin leiden en begeleiden naar volwassenheid. Zij worden ingepikt door de rechtse staat. En als je niet luistert? Dan ook geen eten en drinken!! Nu pas is de staat een echte ouderwetse BOEMAN geworden, die slecht is voor vrouw en kinderen.
  Erger kon het niet zijn. En ja, het zijn juist de vrouwen geweest die hier een grote inbreng in hebben gehad… vrouwen zijn vrouw/kindonvriendelijk gebleken.
  Ja claus, een herschikking van waarden, materieel zowel intellectueel is hard nodig.
  Dit kan ik ervan zeggen: de eerste de beste partij die hier aan gaat werken en die inziet hoe belangrijk het is dat kinderen zich geborgen mogen weten bij de geboortegever(s) en je als gezinscoach dezelfde waardering krijgt als welke coach dan ook!!, die, ja die partij zal ik voorgoed omarmen.
  Helaas is er niet een partij die het lef heeft de vrouw/moeder de maatschappelijke waarde te geven die haar/hem toekomt!
  Maar vergeet niet dat het de SP is, die er voor heeft gestreden dat moeders zolang mogelijk thuis bij de kinderen kunnen zijn. Dit is allemaal afgeketst en het onverbiddelijke tot 4 jaar!! gaat gewoon door.
  En tenslotte zoals je stelt… als je niet links bent dan ben je een onbehoorlijk mens.
  Tja claus, daar heeft rechts zelf voor gezorgd. Want dit beleid is zo arrogant, zo riekende naar een dictatuur, zo bikkelhard en…onbehoorlijk! Sorry, maar het is zoals er met de kinderen om wordt gegaan… dit land voelt niet meer veilig en geborgen voor de burgers. Het voelt ontzield.

  Reactie door Gloria — zondag 22 oktober 2006 @ 22.08 uur

 85. robert, 75, het is Sharon Dijksma, ook zo’n tante die wel weet wat goed is voor vrouwen, van dat mens zakt mijn broek ook af met studiegeld terugbetalen, gelukkig gaat dat niet door, te gek voor woorden, ze bralt maar wat, maar Sharon had dus een voorbeeld aan die Hedy, keek ze erg tegenop, nou die Hedy is een Takketrol nr.1

  En die FNV vrouwen idem dito

  Reactie door carla — zondag 22 oktober 2006 @ 22.29 uur

 86. Als we het dan toch over linkse vrouwen hebben, ik zag Agnes Kant bij Catherine, nou das pas een eerlijke meid en niet zo arrogant als die wijven die ik net noemde.

  Die Agnes was een lust om naar te luisteren

  Reactie door carla — zondag 22 oktober 2006 @ 22.35 uur

 87. Gloria ik ben weer terug

  Reactie door Pool — zondag 22 oktober 2006 @ 23.55 uur

 88. @87 Pool

  Hoi!! :lol:
  Gezond weer terug? En blij?
  Ik wel. Je bent er weer!

  Reactie door Gloria — maandag 23 oktober 2006 @ 0.17 uur

 89. @ 88 Gloria

  Ik ben lekker uitgerust en heb mij prima vermaakt, maar ik ben ook weer blij om terug te zijn want ik mis toch wel deze gesprekjes.
  Ik heb eigenlijk veel te vertellen maar dat hoor je nog wel.
  Helaas had ik m’n laptoppie vergeten mee te nemen maar desondanks heb ik nog wel via m’n zoon te horen gekregen en wat er allemaal gebeurde in dit landje en in het plaatselijke internetcafe ben ik wel op dit weblog geweest maar ik kon niet op div. personen reageren.
  Pasop, deze week hebben in onze regio de scholen vakantie dus zullen er weer een zwikkie rechtse ballen en kleine kinderen proberen deze weblog te verzieken door ongenuanceerd te reageren enz. enz. enz.

  Gloria en anderen een prettige nacht verder

  Reactie door Pool — maandag 23 oktober 2006 @ 0.57 uur

 90. @89 Pool

  Ik ben erg benieuwd. Vertel gauw!!
  Dat je nou toch je laptoppie vergeten bent… heb je echt een paar keer gegroet enzo. Jammer.
  Je zult wel moe zijn na zo’n reis?
  Er was hier iemand uit Macedonie die gewoon kon reageren. Ik heb nog gevraagd hoe dat kan?? Want van jou weet ik dat dit niet mogelijk is. Hij zei van wel.
  Pool, lekker uitslapen en gezond weer op.
  Welterusten prins!

  Reactie door Gloria — maandag 23 oktober 2006 @ 1.16 uur

 91. Welcome back Pool!

  Reactie door Ton — maandag 23 oktober 2006 @ 1.26 uur

 92. @claus59

  Oplossing voor jou probleem:

  Ik denk dat het tijd wordt dat vrouwen nu kostwinnaar worden en dat
  de mannen nu maar thuis blijven en de huishouding etc. gaan uitvoeren. Dan kan het salaris weeer gebaseerd worden op één verdiener per huishouding. Thuis kan je dan een koe in je weilandje houden en groente kweken. Lijkt mij geweldig…..

  Reactie door Marcel — maandag 23 oktober 2006 @ 10.48 uur

 93. gloria !
  (in excelsis deo)

  bedankt voor je serieuze reactie
  aan deze ouwe reactionair :)

  Reactie door claus — maandag 23 oktober 2006 @ 12.12 uur

 94. Duis had natuurlijk bij de invoering rekening gehouden , dat er meer twee-verdieners in Nderland zouden komen en daarop is de economie op ingericht ; twee arbeiders voor een loon ! Mooi toch van de PvdAers om de carriere-mogelijhden van de getrouwde vrouw , met kinderen ook te laten werken : Je dumpt je kind in de opvang : nu moet deze bekostigd worden : dat doen over een tijdje de AOW-ers en alleenstaande !
  Mooier kunnen ze het bij de PvdA niet maken !

  Reactie door Fred — maandag 23 oktober 2006 @ 13.23 uur

 95. Waarom klaagt Wouter Bos zich hier niet over tegen het CDA?

  Geachte heer/mevrouw,

  Uw e-mailbericht van 10/9/06 met als onderwerp De Geus misleid tweede
  kamer.(WAO) is in goede orde ontvangen bij de stafdienst Voorlichting
  van de Tweede Kamer en is geregistreerd onder het kenmerknummer: 46654.
  Indien de inhoud van uw e-mail daartoe aanleiding geeft, streven wij er
  naar uw e-mailbericht binnen drie werkdagen te beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Stafdienst Voorlichting Tweede Kamer.

  Ik zal binnen drie dagen antwoord hebben,tot op heden niets gehoord.
  Zo werkt de politiek in Nederland!!!

  Tweede Kamer der Staten Generaal | Stafdienst Voorlichting |
  T070-3183040 | F070-3182356 | http://www.tweedekamer.nl |
  voorlichting@tweedekamer.nl.

  Reactie door nick — maandag 23 oktober 2006 @ 13.23 uur

 96. 53 carla
  ik wil nog even reageren. gelukkig ben heb ik nog de mogelijkheden om lid te zijn van de bieb, maar er zijn ook mensen die niet de mogelijkheden hebben. zelf komend uit een rood nest en meelevend ben met mensen die het minder hebben. daar gaat het om in nederland met elkaar meeleven.

  Reactie door mcniel — maandag 23 oktober 2006 @ 14.00 uur

 97. Gisterenavond vertrokken mijn kinderen weer om hun weekelijkse plicht te vervullen. Mijn dochter met haar Wajonguitkering word zo getreiterd door de instelling Ipse ,dat ze niet meer mag koken voor zichzelf. Ze hebben haar weekselijke 14 euro afgepakt, zodat ze weer is aangewezen op de koekastmaaltijden , die de hele week opgeslagen is en niet te eten zijn volgens haar. Ze kan nu ook geen wasmiddel, verzorgingsproducten en fruit kopen. Dus gaf ik van mijn uitkering groente mee, van mijn overgrootje kreeg ze nog wat geld voor vlees enz. Mijn moeder belde over dit naar Ipse en werd lachend voorgelogen, mijn dochter die daarbij was durfde niet te reageren, omdat ze bang is voor die vent die haar al eerder geslagen had. Welkom in de zorg , waar de folders regenen van goede verloop van het verblijf. Waar de kinderen als slaven worden gebruikt omdat ze geen kans maken op de arbeidsmarkt, en zorg krijgen waardoor ze wellicht zelfstandig zouden kunnen functioneren. Mijn dochter smeert trouw de broodjes vandaag voor de vergadercultuur aldaar, en brengt de rapporten rond waarin ze zichzelf rijk prijzen en rekenen , en de slachtoffers toch niet tegen durven te spreken. Verzuurd en gebroken door ditzelfde soort ben ik ook al lang ziek gemaakt en afgebroken, terwijl ik de hulp zocht die zo nodig is voor mijn kleine meid. Ook presteerde Ipse weer mijn kind een dag langer te laten wachten, alvorens ze naar haar moeder kon, pestgedrag is mijn kind al zo vaak teveel geworden, en het houd niet op!!!Over 2 weken hoop ik haar weer te zien, die weekende en vakanties zijn ons heilig, en zorg ik altijd voor haar, met mijn uitkering (waarvan mijn zoon ook steeds meer heb leren ophouden van zijn wensen voor te leggen met zijn 11 jaar.) Mijn jochie haalt tegenwoordig hoge cijvers in het Frans!!Dank je wel Belgie, voor de humane benadering van mijn zoon!!! Ja, mijn kinderen hebben hel gehad in het Zeeuwse op school!!! Mijn zoon wou vorig jaar nog dood, door het getreiter van de directeur, het uitsluitpolitiek alhier, want ja, mams heeft een uitkering en zijn leven was hij niet zeker. Zijn nieuwe fiets gesloopt, zijn begeleiding die dit jaren zag, deed niets en de kanker die ik kreeg was ook niet een middel voor compassie in het hulpverlenersland!!! Ze wilden hem dus elke dag met een busje een school insturen die bekend staat als de messentrekkersschool, hier zou hij veilig zijn , aldus die laatste school hier. Nou ik heb hem maar op het internaat gedaan in Belgie, dan kan ik van mijn armoede 1000euro in de 4 maanden betalen voor de toekomst van mijn zoon, of geen toekomst, hier!!! Natuurlijk is dat niet te betalen, dus heb ik familiesponsers, Gelukkig!!!. Bij de gemeente hoef ik ook niet aan te komen voor een bijdrage, mag blij zijn dat ze hem op en afhalen met de taxi. Werken is ook taboe, word gewoon weggestuurd door het UWV. Dus ik spaar al mijn geld en krachten voor het weekend, wanneer mijn zoon en dochter , mamma heel hard nodig hebben. Tenslotte hebben ze alleen mij ,in het weekend en vakanties, en door de week standby. Mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf, en mijn ex durft niet in de buurt te komen van schaamte, hoezo allimentatie? Hoezo rechtstaat? hoezo Hulpverlening!!!Hoezo rechten van het kind!!!
  De mooiste advocatenkantooren hebben we hier, precies op de plek waar ik als zwangere minderjarige ,publiekelijk door mijn ex afgetuigd ben. Hoezo jeugdzorg, hoezo kinderopvang , hoezo een echte vent die opstaat tegen geweld, hoezo pestprottecollen op school, hoezo slachtofferhulpfonds, hoezo niet kunnen verhuizen? ,geen geld!! Geld wat stom is maakt recht wat krom is, hoevelen in Nederland lopen gebukt onder hun, persoonlijke leed wat overheid heet!! Ik stop met me te schamen, want die hulpbalies houden ook op te helpen. Politie je beste vriend, ik word het eerste afgeknald in oorlogstijd, want ik ben zo ziek geworden binnen dit bestel. Verder is het heel rustig en liefdevol binnen mijn eenoudergezin, terwijl dossiers anders vertellen en zichzelf jarenlang tegenspreekt!!!Ja het mocht allemaal wel wat kosten, die zelfverrijking ten koste van. Het laatste dossier was weer z’n hulpplan voor mijn dochter , waarin staat dat ze haar helpen goed gezond te eten en koken voor zichzelf. Ja 2 maanden later is het weer afgelopen, krijgt mijn dochter de schuld, en het verborgen stressprotocol er bovenop!!!

  Reactie door Angela — maandag 23 oktober 2006 @ 15.26 uur

 98. @97 Angela

  Houd vol alsjeblieft!
  Ik heb echt met je te doen. Het is vreselijk allemaal. Maar blijf bij jezelf en laat je niet ontmoedigen. Blijf dicht bij je kinderen, want ook zij hebben jouw aandacht, warmte en liefde nodig!
  Daarom ben ik zo fel op dit beleid. Als kinderen al genoeg hebben meegemaakt, willen ze de moeder ook nog wegsturen voor hun economie!!
  En ja, geweld. Ik weet er alles van… Vandaar dat ik mijn blik helemaal en uitsluitend heb gericht op het moederschap, mijn gezin. En zo kwam ik er alleen voor te staan. En ik heb volgehouden en mij niet laten MISLEIDEN door die zgn arbeidsmarkt.
  Het alleenstaande moederschap is een hele klus en het is schandalig dat ze ons in het kleinste hoekje van de maatschappij hebben gezet. Rot wijven!! SH*T politiek!!
  Kom op Angela, het belangrijkste is dat jij rust vindt want dat straal je uit naar je kinderen. Jij bent nu hun bodem, hun veilige grond. Verzamel je en bijt door. Je moet!

  Reactie door Gloria — maandag 23 oktober 2006 @ 16.29 uur

 99. @ 97 Angela

  Woorden schieten mij te kort, probeer een vertrouwd iemand te vinden voor raad, is er geen SP afdeling in jouw buurt.

  Reactie door Henk.H — maandag 23 oktober 2006 @ 21.08 uur

 100. @98 Gloria, lieve Gloria ik houd moed hoor, al jaren lang dans ik koort zo, en meestal alleen. Toch voel ik me steeds rijker worden door de steunbetuigingen op dit web, want voor mezelf opkomen is echt een persoonlijk probleem geworden.

  @99 Henk.H, ja er is een Sp eindelijk in deze omgeving, ze was zo lief dat ze het aannam bij me te willen eten, ze wil helpen.
  Het probleem bij mij is dat ik het heel moeilijk vind te werken aan deze misserre. Ik heb pas een half jaar internet en kan nog maar net echt reageren, monddood ben ik al meerder keren geweest van alle ellende, zodanig dat lezen en schrijven niet meer ging. Ik hoop dan ook dat mijn dochter niet in de problemen komt door alles wat ik schrijf. Ze is een vogeltje voor de kat, zal maar zeggen. Maar dank je wel het geeft moed door te gaan, opnieuw te vechten, en misschien opnieuw op te staan. Ik schaam me steeds minder voor wat er in mijn leven gebeurd is. Ik zie hoe vele weggedreven worden van hun kinderen ,puur omdat ze geen geld en contacten hebben. De Armoedeval is ook al 25 jaar oud in mijn leven, want mijn vader stierf toen ik 12 was.

  Reactie door Angela — maandag 23 oktober 2006 @ 22.02 uur

 101. Angela, ben jij wel helemaal eerlijk? is dit allemaal waar?

  Zoja dan kun je toch altijd hulp vragen bij instanties die daarvoor zijn ik vind het moeilijk te geloven dat een mens zoveel ellende tegelijk te verwerken krijgt, sorry maar het komt mij een beetje ongeloofwaardig over.

  Reactie door carla — maandag 23 oktober 2006 @ 22.38 uur

 102. @101 carla, Ja carla dit kan allemaal in nederland. En dit is maar het topje van de ijsberg aan instantiewantoestanden.Lees bv de webside van johnhop@hetnet.nl, dit zou ik niet doen als je kind bij jeugdzorg is want dan kan je nog meer ellende verwachten, ze waarschuwen juist voor deze side,puur omdat ze het niet kunnen hebben dat deze man, vecht voor de rechten van het gezin bv.

  Ik weet dat er kinderen dood gaat aan medicijngebruik en verwaarlozing binnen een instelling ,kijk naar de webside van de ncrv,rondom 10 aflevering jeugdgevangenis!!

  Zo ken ik pedofielen die niet zitten voor hun viezigheid, sterker nog de zedenpolitie in mijn omgeving bestaat niet eens meer, wegbezuinigd!!!

  Ik ken ook een moordenaar die zijn straf niet heeft uitgezeten vanwege gebrek aan bewijs!!En hij voed nu kinderen op, en word ongemoeid gelaten. Dat die kinderen doodsbang zijn dan moet dan maar want ze zijn zelf bang.

  Ik ken instanties die estafette lopen met rapporten die niet kloppen, om de boel te vertragen en juist gaos veroorzaken ,waar rust en duidelijkheid noodzakelijk is.

  Ik weet dat er kinderen zijn die helemaal geen ervenis kunnen verwachten na de dood van hun ouder, bv een foto die ik heb van mijn vader terwijl hij 25 jaar geleden 100.000 naliet.

  Ik weet dat kinderen express lager gezet worden in onderwijs, zodat ze op den duur helemaal geen innitiatief meer nemen. En daardoor goedkoper op de loonlijst komen voor die instellingen, ja goedkoper dan de pool!!!

  Ik weet dat een mammoetwet geen ruk voorsteld wanneer er een voogd is.

  En ik ken een pleeggezin die meer op een bewaarschool lijkt, de poen opstrijkt en de kinderen angstig ,en reddeloos maakt omdat ze niet die verantwoording afleggen ,aan ongeinteresseerde ivoore toren instellingen.
  Sterker nog dit gezin gaat gewoon door, omdat het hoofd, een directeur is. Ja Ooit ging de buurt klagen, door wat zich daar afspeelde ,ze zijn toen naar Oost Souburg gegaan.

  Zo weet ik ook dat stichting Ipsilon word gesponserd door de farmaseutische industrie.Dat er meer mensen depressief worden en dat het goed is voor het beursklimaat, zal maar zeggen.

  Ik weet ook dat ik recht heb op een WAO, maar daar heb ik maar vanafgezien omdat ik weet dat er dan problemen onstaat met de maandelijkse betalingen die meestal een bron van stress zijn, en ik dat niet zo goed kan verdragen.

  Ik kan ook vertellen dat mijn dochter meer ziekenfonds betaal, dan u en ik samen en ga zo maar door.

  Oh en over die pedofiellen, 70 procent van de aangiften verdwijnt in de prullenbak, helaas, misschien had ik nu dan een vrolijker verhaal kunnen vertellen. Mijn gezin werd prooi van de hulpverlening en daar komen we , misschien mijn zoon wel, nooit meer van af.

  En doordat hulp een raar woord is geworden voor ons , kan ik nu begrijpen waarom zorgvragers zorgmeiders worden, helaas, triest zorgwekkend om hulpeloos van te worden, om heel langzaam je hoop te verliezen, om zo ziek te worden dat je bijna sterft, en dat gebeurde ook 5 jaar geleden.

  Resultaat? ik werd na die dag de crimmineel bevonden terwijl ik goedkoper ben dan iemand in de cel, meer mijn inzet en liefde gegeven heb tot ik doodmoe gestreden was. En dan ben je de schietschijf van elke kwaadwillende pennenlikker. En zodra je de datum weer weet en je briefje weer kan onderteken doen ze weer niets, geen reintergratie voor mij hoor.

  Ik moest niet met echte duivels durven vechten ,zei ooit een wijze maatschappelijk werker, deze kwam uit Belgie.

  En tegen mijn dochter zei de hulpoffisier, ik weet dat wat je gebeurt is maar we kunnen niets doen, mijn slachtofferhulpmaatje, viel zowat van haar stoel.

  Reactie door Angela — dinsdag 24 oktober 2006 @ 1.11 uur

 103. @ 91 Ton

  Bedankt Ton, enne we maken er weer wat moois van.

  Reactie door Pool — dinsdag 24 oktober 2006 @ 1.25 uur

 104. Tja, Angela als dit allemaal waar is, is het dieptriest maar blijft een ongelofelijk verhaal.

  Ik hoop voor je dat je er toch een keer uitkom.

  Reactie door carla — dinsdag 24 oktober 2006 @ 9.47 uur

 105. 102 angela

  Je heb een emailadres.
  Ik geef je de link die je bedoelt.

  http://kinderbescherming.web-log.nl/kinderbescherming/2005/03/uitzending_jan_.html

  Ik geloof je verhaal wel.
  zelf vroeger in tehuizen gezeten en onder OTS gestaan.
  Er lopen smeerlappen tussen,maar helaas moeten de goeie lijden onder de slechte.

  Reactie door sander — dinsdag 24 oktober 2006 @ 12.00 uur

 106. @105 Sander, hartelijk dank voor je e-mailadres, ik kon carla waarschijnlijk niet goed overtuigen. En weet je wat ik heb geschreven is echt nog niet alles, maar ik kan door mijn ervaringen en angsten die daardoor ontstaan zijn zelf niet goed meer funcioneren, van binnen ben ik gewoon zwaar beschadigd. Zovele die heel stil worden van dit soort zaken, en het houd je bezig, het leven wat leuk lijkt te zijn is niet meer voor jou, want wat kan je nog over leuke aanbiedingen praten, of leuke boeken, gewoon niet meer!!!Het duurd nu al 5 jaar voor ik wat meer tot mezelf kom, en ik ben er echt nog niet, misschien wel nooit meer. Ik zou de Sp ook willen vragen te kijken op deze webside, en de reactie van Donner /Ross, nader te bestuderen op gydion.web-log.nl,dit is een link op jouw webside onder een foto, van een meisje in het witte truitje, met haar zwaaiende handje. Het zou best Savanna kunnen zijn die vermoord is. Verder zie je een artiekel met Theo van Goch, maar het treffende in die side is de bedragen die de politiek geeft zonder verbeteringen te verwachten. De kinderhandel die eigenlijk gewoon in Nederland bestaat, ik ben zo ziek van dit alles, en ook al heeft mijn kinderen geen voogd meer, het laat me niet los, ik slaap niet meer goed na al deze ervaringen , en dat jij dit ook op een zieke manier heb moeten ervaren verklaart de opmerkzaamheid van het kwaad wat zich afspeeld in deze wereld.

  @104 carla, je hebt nog veel te lezen, en te leren, geeft niet, ik neem het je niet kwalijk, mijn ongeloof duurde zo lang ,dat het op een dag ver te laat was voor mij. De link van Sander brengt je wat zieke waarheid aan het licht, schrik niet te veel, het is niet gezond voor je geest, maar wel noodzakelijk dat de politiek iets doet tegen deze manier van kinderhandel, vecht mee alsjeblieft, lees het in ieder geval.

  Reactie door Angela — dinsdag 24 oktober 2006 @ 14.26 uur

 107. Geachte webloggers, mijn schrijven lijkt niets te maken te hebben met armoede, maar het tegendeel is waar.

  Dat geld ook voor mensen met een depressie voor 80 procent.

  Het is echt zo in dit land, dat wanneer je niet genoeg afdraagt aan de belasting je kan verwachten , dat je zelf een inkomen word van alle zogenaamde hulp ,die je niet ,ik zeg niet! kan betalen, met je gezin, uiteindelijk je familie, die dan maar wanhopig wegloopt op het verzoek van jawel, de hulp!! De stille moord op de armen.

  Reactie door Angela — dinsdag 24 oktober 2006 @ 15.12 uur

 108. 106 angela.

  Geen dank.

  Kop op en niet het negatieve laten winnen.
  Dan verlies je altijd.
  Altijd eraan blijven denken,dat aan alles een eind komt.
  Ook aan jouw positie.
  Ik hoop voor je dat het voor je in de toekomst beter gaat.
  Probeer sociale raadsleden te vragen of ze je kunnen helpen.

  Of schrijf een brief naar de hoge raad.
  Dat zijn de opperrechters van Nederland.
  Probeer alleen je klacht aan te geven en wat je zou willen veranderen daaraan.
  Succes en sterkte.

  Reactie door sander — dinsdag 24 oktober 2006 @ 18.18 uur

 109. @109

  Oh sorry!! Moet zijn: ANGELA.
  Forgive me.

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 2.02 uur

 110. @109 Angela

  Mijn hele bijdrage is weg. Misschien te lang. :(

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 2.07 uur

 111. Claus 93

  gloria !
  (in excelsis deo)

  bedankt voor je serieuze reactie
  aan deze ouwe reactionair

  Op een serieus vrtaagstuk 59 heb je gewoon recht op een serieus gelijkwaardig antwoord 92.
  Het lijkt mij de enigste oplossing om weer terug te gaan naar de tijd van vroeger die jij bedoelt. Aangezien vrouwen hun verworven rechten niet zullen opgeven om aan jou utopie te voldoen, is de enigste oplossing dat de mannen nu stoppen met het werken buitenshuis.

  Grt van deze rationalist

  Reactie door Marcel — woensdag 25 oktober 2006 @ 11.22 uur

 112. Angela, veel strekte en kracht gewenst in het aankaarten van deze misstanden..want die zijn er genoeg!!..kijk maar naar de gehandicaptenzorg! Ik hoop dat de SP dit alles oppakt. Misschien zou je jan de wit kunnen vragen? Misschien weet hij hoe je dit kunt doen?

  Reactie door cynthia — woensdag 25 oktober 2006 @ 14.42 uur

 113. @111

  Wie weet Marcel, zullen de mannen nog de grote kinderredders gaan worden.
  Maar dan hoop ik ook dat het uit mannenbreinen komt om de alleenstaande thuiszorgende (coach) geen aanrechtfooi (bijstand) meer te geven, maar een volwaardig budget. Want het is allemaal werk ten dienste van de maatschappij en diens toekomst! Dus nog steeds is de regering geen slimme meid die op haar toekomst is voorbereid! Toch? :?

  Reactie door Gloria — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.55 uur

 114. @113 Gloria, lieverd, wat je aanzwengelde; een sllimme meid is op haar toekomst voorbereid, gonst nog steeds door mijn hoofd vanaf 1987. De regering heeft toen later in 88 de verantwoording geheel doorgevoerd aan 18 jarigen, want dan was je meerderjarig. Ik kreeg daardoor dus al snel een huis met mijn kindje, dat was wel positief, maar die opleidingen die ik al snel volgde brachten mij nergens. Zo kreeg ik een administratie diploma maar geen werk ,want ik was al in een hogere loongroep bij de belasting. Ik ging in de horeca werken, maar kreeg geen kinderopvang. Dus ik dacht laat ik een opleiding doen in de kinderopvang, 2 jaar stage gedaan en geen uitzicht op werk, want ik had zelf kinderopvang nodig. Uit eindelijk zat ik weer eens thuis ,met nog 1 kind en ruim voordat hij 4 werd probeerde ik weer een opleiding te krijgen, die oude was verlopen dus ging ik in de zorg. Na 5 maanden intensief elke dag naar school geweest te zijn ,kreeg ik een baan in een verzorgingshuis, helaas je raad het al , ik moest het afslaan want er was geen kinderopvang. De gemeente vond dit wel ziellig geloof ik dus kreeg ik een melkertbaan in het onderwijs, als onderwijsassistente, leukste tijd van mijn leven, maar fietsintensief, want ik had geen kinderopvang. De tijddruk in mijn leven kenden nog vele meerder klachten, en zo ben ik broodmager doodziek geworden. Ik ben afgekeurd en mijn gezin ook ondertussen, en zijn prooi voor zogenaamde hulp. Nu ben ik al 5 jaar werkeloos, en werkzoeken in welke vorm van zorg word me afgeraden, sterker nog het UWV stuurt me naar huis. Einde toekomst, einde slimme meid die probeerde op haar toekomst voorbereid te zijn. Mag blij wezen met deze internetverbinding, en de maaltijden die mijn grootouders van mij kunnen verwachten, omdat ik weet wat eenzaamheid inhoud op mijn jonge leeftijd.
  Wat bedoeld de politiek nou eigenlijk met een leven lang leren, en toekomst?

  Reactie door Angela — donderdag 26 oktober 2006 @ 14.21 uur

 115. Goed zo Angela..zo is het wel! ineens ben je zomaar overal te oud voor! Of heb je ineens niet genoeg ervaring..gek he als je geen kansen krijgt?! En leren is duur! Dat kan niet met een uitkering, een huisje en kinderen! Dan maar afgeschreven worden en achter de geraniums omdat je in een isolemnet terecht komt. Wat was het ook weer? Fatsoen moet je doen en mensen moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Ik heb er mijn buik vol van! Wanneer moet de overheid zijn verantwoordelijkheid nemen en wanneer werkgevers en uitzendbureau`s? Of zijn we allemaal als werknemer wegwerp artikelen? Zo lijkt het inmiddels wel! Heel veel talent en levensgeluk kapot gemaakt! Nederland bv zorgt niet goed voor de kleintjes maar wel voor het binnenhalen van het grote geld en het uitmelken van kleine bedrijven ten bate van het grote geld! Met dank aan het paarse kabinet met zijn regelzucht ten bate van het grote geld! VVD CDA EN PVDA!

  Reactie door cynthia — vrijdag 27 oktober 2006 @ 12.50 uur

 116. @115 Cynthia, dank je wel

  Vroeger ging je van school zo de werkplek op en leerde je werken.
  Dat was allemaal voor mijn tijd, want toen ik van school afkwam had je al het Randstad-gebeuren. De voormalige koppelbaas werd tabboe, dus zo heeft Randstad de beurs op kunnen gaan. En waar het groote geld word verdiend, is de armoede dichtbij, en steeds dichterbij gekomen. Vele uitzendbureau’s volgde, veel geld verdween over de grens, omdat ze vaak over de kop gingen, en zo word de werknemer meer en meer , van kastje naar de muur gestuurd. Natuurlijk komen er steeds meer, de functies die gevraagd worden staan op de ramen, maar ik zou het leuk vinden, als er eens zou staan, “weer 6 mensen deze maand in vaste dienst”of zo, vind je niet?

  Reactie door Angela — zaterdag 28 oktober 2006 @ 17.19 uur

 117. Het wordt eens tijd dat we de pagina grote geld lening advertenties eens gaan verbieden…

  Reactie door robj — zondag 29 oktober 2006 @ 20.36 uur

 118. Klopt Angela! Nog mooier zou het zijn als uitzendbureau`s afgeschaft zouden worden. Dankzij uitzendbureau`s kunnen werkgevers slecht met hun personeel omgaan! Mijn vriend werkt via een uitzendbureau..het is tegenwoordig normaal dat als een werkgever een werknemer al meteen in vaste dienst wil deze de werknemer uit moet kopen!Of de werkgever moet zo lang wachten totdat het contract voorbij is…uit het uitzendbureau…pardon?!Dus uitzendbureau`s die wortelen zich ook al aardig dit terwijl ze de werkende mens in de kou laten staan en geen vastigheid bieden!Nederland is echt knettergek geworden! En nog iets ergers: uitzendbureau`s die niet meebetalen aan scholing, dit terwijl zij daar geld voor krijgen! Hierdoor is de werknemer de klos want werkgevers kunnen niet alles zelf betalen en dat hoeft ook niet! Al die regels..om ziek van te worden!

  Reactie door cynthia — woensdag 1 november 2006 @ 12.24 uur

 119. Ja..ik werk al jaren voor uitzendbureau`s , maar laat ik nu net op de laatste dag van een van mijn klotebaantjes een nierbekkenontsteking krijgen, en tevens een welig tierende koraal in mijn nier. Ik krijg geen WW, omdat ik niet zoveel weken aaneengesloten heb gewerkt.Dus een uitkering.
  Ik vroeg hem aan op 2 Juni, en sinds gisteren 17 November is hij gehonoreerd…
  Wat je honoreren noemt. 600 Euro minus RESERVERING VAKANTIEGELD 25
  ZIEKENFONDS 100
  HUUR 200
  GEB 80
  WATER 25
  TELEFOON 50
  KABEL 17
  REST….100 EURO PER MAAND VOOR ETEN…..
  Aangezien ik op een chirurgische ingreep wacht kan ik nog niet gaan werken. Maar dat vind ik dus bijzonder lullig, want als er één iemand heel veel energie steekt in het steeds maar weer vinden van nieuw werk, dan ben ik het wel…! En ik vind dat er bij het toekennen van een uitkering wel rekening moet worden gehouden met mensen die wel gemotiveerd zijn om te werken. Laten ze mij daarvoor honoreren..Ik heb een 40 urige werkweek aan het schrijven van sollicitatiebrieven, en het voeren van gesprekken, de reiskosten kan ik nu al niet meer betalen om te gaan solliciteren.

  Groetjes
  Liza

  Reactie door Liza van der Aar — zaterdag 18 november 2006 @ 19.15 uur

 120. alles wat ik nu lees wordt k egt intens verdrietig van! dan vinden ze t gek dat zoveel mensen in een enorme depressiviteit zitten??? ik vind t goed hoor dat nederland zoveel wilt doen voor verschillende bevolkingsgroepen,mr eerlijk vind ik het niet!

  afz.tamara

  Reactie door tamara — maandag 20 november 2006 @ 13.16 uur

 121. alles wat ik nu lees wordt k egt intens verdrietig van! dan vinden ze t gek dat zoveel mensen in een enorme depressiviteit zitten??? ik vind t goed hoor dat nederland zoveel wilt doen voor verschillende bevolkingsgroepen,mr eerlijk vind ik het niet!

  afz.tamara

  Reactie door tamara — maandag 20 november 2006 @ 13.16 uur

 122. JAN…GEFELICITEERD…

  LIZA.

  Reactie door Liza van der Aar — donderdag 23 november 2006 @ 11.28 uur

 123. er is geen hoop meer…de laatste minuut is ingegaan…

  bergen…val op ons…

  de mens heeft zes duizend jaar, tot elkaars nadeel, geregeerd….

  en nu is het voorbij….

  in shalla

  Reactie door JEROEN — dinsdag 28 november 2006 @ 2.23 uur

 124. Verlos mij uit de droom die “leven” heet
  waarin ik schuifel op vermoeide voeten
  ofwel mij haast naar een verbeeld ontmoeten
  ( beloftes uit de 2de kamer?)
  maar evenlater mij weer eenzaam weet
  Waar politici reeds boosaardig zijn en wreed
  en zachte mensen zich verbergen moeten
  Verlos mij uit de droom die leven heet!!!

  Reactie door Liza van der Aar — vrijdag 1 december 2006 @ 17.58 uur

 125. The world is full of crap instead of lobster.
  ( double Dutch )

  Reactie door Liza van der Aar — vrijdag 1 december 2006 @ 18.01 uur

 126. Zou Jan dit nou ooit lezen?

  Reactie door Liza van der Aar — vrijdag 1 december 2006 @ 18.01 uur

 127. Als we de CDA nou eens een “zandlopertje” geven…?

  Reactie door Liza van der Aar — vrijdag 1 december 2006 @ 18.07 uur

 128. Weet je wat bitter is !!!!
  Aantal jaren terug werd ik verliefd op een man, hij wist me zo gek te krijgen dat ik een lening voor hem afsloot.
  Hij kon dit niet zelf omdat hij een uitkering had, ik heb dit gedaan uit liefde voor hem [ DOM dat weet ik nu ook wel]. Maar ben wel zo verstandig geweest om alles te laten vast leggen bij een notaris, dat hij de maandelijkse aflossing aan mijn moest betalen.
  Je kan het al raden na een tijd gebeurde dit niet meer , wel wedt ik mishandeld en heb daar een blijvend letsel aan over gehouden ook grover geweld schuwde hij niet [pistool tegen mijn hoofd gehad] . toen dat geen effect op me had dreigen met mijn toen nog levende moeder iets aan te doen. Het is een moeilijke tijd voor me geweest ben uiteindelijk naar de rechtbank gegaan en de rechter heeft uitspraak gedaan dat mijn ex moet betalen. ook dat werdt niets een deurwaarder ingeschakeld die leggen een beslag op zijn uitkering en ik mag blij zijn dat per jaar iets van 200 euro van de deurwaarder krijg. Hij gaat lekker met zijn leven verder een mooie auto dure spulletjes. EN IK MOET ME MAAR ZIEN TE REDDEN, en kan het niet allemaal betalen [ gkb is geen optie voor mijn ik wil daar liever niets mee te maken hebben] Ik werk hard ondanks mijn beperking maar woord elke maand langzaam dood gemaakt door ale shit
  Doe eens wat tegen dat soort type,s marijnissen die maken slachtoffers en komen daar doodleul mee weg IS DIT NOU GERECHTIGHEID Annelies

  Reactie door Annelies — woensdag 23 mei 2007 @ 21.37 uur

 129. wanneer staat de echte rechtvaardige nu eens op voor de gewone mens ????????

  Reactie door edit — dinsdag 27 november 2007 @ 20.51 uur

 130. Wij leven samen van een WAO uitkering, want ik en mijn partner zijn beide gehandicapt.
  We hebben nooit een cent schuld gehad, omdat we altijd heel zuinig leven.
  We gaan nooit op vakantie, uit eten gaan is een zeldzaamheid, en als we kleding nodig hebben gaan we de goedkope winkels af.
  Onze zomervakantie vieren we meestal in het plaatselijke zwembad, of de plaatselijke natuurplas.
  We rijden wel een auto, daar zijn we heel zuinig op.
  Ik heb het ding nodig omdat ik gebruik maak van een rolstoel, en dus minder mobiel ben.
  De auto is overigens al 18 jaar oud.
  Als hij het nog een paar jaar blijft doen, is het een oldtimer en hoef ik geen wegenbelasting meer te betalen:)
  Wij kunnen goed met geld omgaan.

  Maar nu krijgen we hoogstwaarschijnlijk onze eerste schuld.
  Want de belastingdienst heeft ons teveel zorg en huurtoeslag uitbetaald, en dat moet natuurlijk wel worden teruggevorderd!!!!!

  De eerste aanslag viel deze week al op de deurmat.
  We hebben in 2006 E500,00 teveel zorgtoeslag ontvangen.
  Wij vrezen een dezer dagen ook een aanslag voor de teveel betaalde huurtoeslag.

  In de media hoor ik steeds meer geluiden dat mensen met een laag inkomen zich in de schulden steken door een krediet te nemen, om toch die mooie dure lcd televisie te kunnen kopen, die ze van hun inkomen niet kunnen betalen.
  Of andere luxe dingen, zoals een keertje op vakantie kunnen gaan.

  Ik hoor ze echter nooit over schulden die mensen krijgen, door onze eigen belastingdienst.

  Doordat de belastingdienst je voorschot voor huur en zorgtoeslag verkeert berekend, kun je dus ongeloofelijk de lul zijn!!!!!!

  En nog erger, je hebt het eigelijk zelf niet in de hand.
  Want hoe kun je nu weten of je te veel of te weinig krijgt???????
  Kijk, als ze extreem hoge bedragen uitkeren gaat er natuurlijk wel een lichtje branden.
  Maar als het redelijk normale bedragen zijn niet.
  En dat kan in 12 maanden toch behoorlijk oplopen.

  Ons kabinet werkt er dus ook aan mee om mensen met een laag inkomen in de schulden te helpen.
  We zijn door ons lage inkomen afhankelijk van subsidies zoals zorg en huurtoeslag.
  Door ons voorschot bedragen te betalen, en ons inkomen niet goed na te rekenen, en wijzigingen in je inkomen niet op tijd verwerken, gaat het wel erg snel mis.

  Eigenlijk leent onze eigen belastingdienst ons geld, zodat we onze huur en zorgverzekering kunnen betalen, en aan het einde van het jaar mag je je schulden aflossen aan de staat.
  En als je voor een betaalregeling kiest, mag je ook nog extra rente betalen.

  De nederlandse regering is zelf mede verantwoordelijk en schuldig aan het feit dat minder draagkrachtigen in de schulden komen.

  Reactie door miranda — zondag 2 december 2007 @ 21.54 uur