‘Druk op ‘t Plein’

woensdag 25 oktober 2006 :: 12.48 uur

Het is een drukte van belang op Het Plein de laatste dagen. Mensen komen in beweging, een goede zaak! Vandaag nog protesteerde het Haags Vervoersbedrijf HTM tegen de gevolgen van marktwerking in het Openbaar Vervoer.

Gisteren bood het ouderenplatform van de SP 100.000 duploblokjes aan de Tweede-Kamercommissie Verkeer en Vervoer aan. Ze willen gratis OV voor 65-plussers. Een muur, treinstellen, bussen, alles is er van de blokjes gemaakt. SP-Kamerlid Arda Gerkens zal in de Kamer een amendement indienen voor gratis OV voor 65-plussers. “Zo kunnen we ook een bijdrage leveren om het OV uit de negatieve spiraal te halen. Geen lege bussen meer!” In België is aangetoond dat dit heel goed kan.

Tegelijkertijd vond er ook een demonstratie plaats tegen de gevolgen van de WMO. 500 thuiszorgwerkers uit Friesland, Ridderkerk en Dordrecht protesteerden tegen dreigende ontslagen en kwaliteitsverlies in de thuiszorg. Samen met Agnes Kant heb ik hen een hart onder de riem gestoken om ze daarna uit te nodigen aan de overkant van het Plein, voor een lekkere kop tomatensoep. Zie ook het meldpunt WMO op de SP-site.

Ik ben er ook nog even met microfoon en camera op uit gegaan. Hieronder te bekijken!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

15 Comments

15 reacties

 1. Natuurlijk hebben die mensen die ontslagen worden in de zorg direct ander werk want het moet toch gebeuren.
  Natuurlijk lozen ze eerst de oudere en de zieken werknemers.
  En zo wisselt men elk jaar van werkgever.
  Maar ieder keer voor wat minder uurloon en dat geld verdwijnt in de uit puilende zakken van de talrijke graaiers.

  Reactie door Jofel — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.22 uur

 2. Ja en inmiddels hoor ik aan alle kanten
  klachten over het op die manier willens en
  wetens veroorzaken van pensioenbreuk voor de
  werknemer. Die tussenliggende perioden van
  al dan niet langdurige werkloosheid voor
  oudere werknemers, ‘nekken’ hen straks als
  ze aan aow toe zijn, gewoon schandalig voor
  ze!

  Kijk als het Arda nu ook eens zou lukken,
  zoals dat ook al in het buitenland gereali-
  seerd werd, dat gratis openbaar vervoer.
  Het moet kunnen en kan zo enorm veel oplossen aan veel kanten om er niet alleen
  gebruik van te maken zelf, maar ook in de
  mantelzorg hélpen als bejaarden begeleiding
  nodig hebben naar ziekenhuiscontrôles etc.
  het is zo enorm gewenst, al jáááááren !
  Sterkte Arda, we duimen voor jou !
  Een plaatje van wat dat ‘kost’ en wat het ook ‘bespaart’ moet te maken zijn. Ingevoerd
  moet dan ook weer worden, dat men oplettend
  toeziet, dat ouderen mogen zitten.
  Voorlopig sta ik nog steeds zelf op voor
  hoogzwangere vrouwen, geen vent die de her-
  sens of beleefdheid heeft dat te doen.
  Voor mij staan wel regelmatig mensen op die
  van rond de Middellandse zee komen.
  Die kunnen buitengewoon beleefd én vriende-
  lijk zijn, het zij maar gezégd!
  Fijne avond allemaal!

  Reactie door Madelief — woensdag 25 oktober 2006 @ 19.56 uur

 3. @ 2 Madelief

  Het niet opstaan in bus of tram voor zwangere vrouwen of oudere personen geeft al aan hoe het is gesteld met onze …ikke..ikke….ikkke..cultuur, vroeger moest ik opstaan van m’n ouders als er een oudere in de bus kwam, nu wordt gezegd blijf maar zitten want jij heb ook betaald, of blijf maar zitten het is toch een buitenlander.

  FATSOEN… er was eens.

  Reactie door Pool — woensdag 25 oktober 2006 @ 20.47 uur

 4. zo gaat het al jaren bij de thuiszorg de mensen op de werkvloer een karigloontje maar wel grotefeesten dikke weekende pretparken die moeten ze maar eens grondig door lichten schrik je rot.

  Reactie door g.c.m.de.bodt — woensdag 25 oktober 2006 @ 21.35 uur

 5. Wie weet gaan de vervoerders morgen de zaak platgooien. Ik denk dat er, buiten de vakbonden om, grote acties op alle gebieden die geteisterd worden door marktwerking noodzakelijk zijn.
  Vakbonden zijn te mild en wachten te lang.

  Veel van de verkwanselde Nederlandse domeinen zijn onder dit kabinet verloren gegaan en van de beloofde verbetering en prijsverlaging merk ik in elk geval NIETS !!

  Reactie door Irma — woensdag 25 oktober 2006 @ 23.39 uur

 6. Toespraak Arda Gerkens en foto’s:

  http://radiodomolibera.blogspot.com/2006/10/personeel-htm-in-aktie.html

  Reactie door Johnito — donderdag 26 oktober 2006 @ 0.52 uur

 7. Ik heb immens respect voor Agnes Kant, de bevlogenheid de drive om het juiste te doen en daarvoor te knokken.
  Ik zou aan Freek de Jonge willen vragen of hij zodanniet een leider wel een van de meest inspirerende politica zou kunnen aanwijzen. Vóór mij staat Agnes op nummer één.
  Daarnaast de anderen natuurlijk niet tekort doen bijvoorbeeld Jan de Wit en Harry van Bommel, geinspireerd, realistische en to the point met veel kennis van zaken. Petje af om met Ali B te spreken.
  Al die medewerkers in de zorg wens ik alle succes toe hun problemen voor het voetlicht te kunnen brengen voor het welzijn van eenieder in nederland. Succes mensen en in mijn omgeving zal ik jullie zorgen aan het licht brengen zoveel ik kan.

  Reactie door Henny — donderdag 26 oktober 2006 @ 15.13 uur

 8. gratis openbaar vervoer: helemaal mee eens!
  ik kwam op deze site via kieskompas.nl en blijk tot mijn grote verbazing veel aanknopingspunten bij de SP te hebben.
  is even wennen!zal het programma eens goed bestuderen.
  ben vrijwilliger in het ziekenhuis en zie en hoor veel.
  word je niet altijd vrolijk van.

  Reactie door merel — donderdag 26 oktober 2006 @ 15.28 uur

 9. Fijn om te zien dat de SP echt de gewone mensen opzoekt en interviewt. Zo voel je dat je gesteund wordt. Ik was erbij daar in Den Haag en vond het prachtig om Agnes en Jan van dichtbij te zien en dat ze zich geweldig inzetten voor mijn partij.

  Reactie door Simone Witteveen — vrijdag 27 oktober 2006 @ 11.46 uur

 10. Welkom Merel, je zult zien dat je je heel gauw op je gemak voelt bij de SP !!
  Proficiat met je keuze ;-)

  Reactie door Irma — vrijdag 27 oktober 2006 @ 22.14 uur

 11. ik zat vandaag naar nova te kijken over hoe de minister van justitie werd misleid. ik was ook een ambtenaar van justitie te werkgesteld in de dr. s van mesdag kliniek te groningen. het klopt dat dit ministerie ontzettend is verziekt. van hoog naar laag werkt deze cultuur door. er worden mensen op misselijkmakende manier weggewerkt. het lijkt bijkans wel een maffia. wie met pek omgaat ????. ik hoop dat men op een dag er achter komt hoe ziekmakend de sfeer binnen justitie als werggever is.

  men moet eens uitzoeken hoe veel personeel deze kliniek is uit gewerkt terwijl deze mensen zeer veel kennis van zaken had.
  de leiding is ronduit ziekmakend.
  ze bedriegen manupuleren en bedreigen zelf personeelsleden.

  ik hoop dat de sp hier iets mee doet

  Reactie door wies — vrijdag 27 oktober 2006 @ 22.58 uur

 12. Gratis Openbaar vervoer voor alle uitkeringsvormen, graag!! Zo kijk ik ook met een oog naar mijn dochter in een Wajonguitkering die werkt maar niet in staat is naar haar moeder te gaan ,wanneer ze belieft. Ze verdient het als geen ander , ook de alleroudste, die niet eens in een bus komen,ivm lichaamelijke, of zintuigelijke klachten behoren kunnen gaan waar ze willen, hetzij met een taxi of zo. Ik snap dat dit voor werkende met een telaag loon, niet eerlijk klinkt, ook deze groep verdient deze ruimte in het openbaar vervoer. Men zou het zo kunnen stellen dat wanneer je afhankelijk bent van huursubsidie, je opweg geholpen word. En ja , als heel het land dadelijk in de subidie valt kunnen we stellen dat, er toch minder uitstoot is door deze gezamelijke manier van vervoer. En meer zien van het land, brengt meer mogelijkheden, geluk en een reden om achter de geraniums te zitten en op jonge leeftijd, je in de steek gelaten voel, gaat dan ook niet meer op. Want dat armoede zo stil is , komt juist vaak doordat je nergins eens terrecht kunt. Medicijnen zijn dan vaak de enige vlucht, het enige om je lichaamelijke klachten te beheersen. Men komt veel vaker buiten, de ruimte ergins naar toe te kunnen betekend al vaak geen ,drank of drugs en vele andere vluchtgedragingen. Dank je wel Sp, het Belgische voorbeeld te gebruiken, het positieve van de EU zal maar zeggen!!!

  Reactie door Angela — zondag 29 oktober 2006 @ 17.07 uur

 13. Nog ter aanvulling op die huursubsidie, mensen met een subsidie op hun starterswoning, niet uitgesloten. Het zal die woningbouwcoöperaties snel doen besluiten, goedkopere woningen te bouwen. Ha ha ,ha voor de mens die veel te duur moet huren.

  Reactie door Angela — zondag 29 oktober 2006 @ 17.26 uur

 14. De armoede in Amerika is enorm zo rond de 37.000.000 of eenvoudiger voor degenenen die moeite hebben met nullen “37 miljoen” mensen in armoede gezet. Daar waar de andere helft baadt in weelde en ook nog eens het geld gebruikt voor oorlogen die alleen maar ellende voort-brengen.
  Kijken we naar Detroit toch wel een behoorlijke stad waar veel industrie gevestigd was, ja was want de fabrieken zijn bijna allemaal gesloten en/of verplaatst naar het buitenland (goedkopere arbeids-krachten). Het werk dat nog is, wordt gedaan door Mexicanen voor een paar dollar
  ———-——————BLUT, BLUT.———-——————–
  De gewone Amerikaan die ooit een goede baan had, een huis, een familie en die alles zijn kwijtgeraakt, en nu leven in grootte-arremoede.
  ——IS DAT DAN WAT ONS OOK OVERKOMT——
  Er zijn in Nederland al veel fabrieken verhuist naar het buitenland, er zijn al veel buitenlanders in Nederland die voor een paar euro hier het werk verrichten.
  Maar willen al de mensen die zeggen die werkelozen willen niet werken, zelf eens stilstaan of ze zelf wel voor het geld dat deze mensen aangeboden wordt willen werken, -–of is dat teveel gevraagd???????

  Reactie door Gonda — donderdag 1 maart 2007 @ 12.19 uur

 15. Reactie door Gonda — donderdag 1 maart 2007 @ 12.19

  Alweer mis!!
  Excuus dit was off-topic
  moest op een ander log.

  Reactie door Gonda — donderdag 1 maart 2007 @ 12.22 uur