Radio 1 debat

Een verslag vind je hier, net als de uitzending zelf.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 29 oktober 2006 :: 18.43 uur

23 Comments

23 reacties

 1. Het was weer een fraaie vertoning….hoe ga je politici haten?? Nou,luister dam maar naar het gekonkel van Balkenende en Bos !
  Bos durftniet….Balkende roept alleen maar hoe goed het gaat…..
  Ben van nature rechts….maar de huidige situatie en de sommige standpunten van SP zouden mijn stem weleens kunnen krijgen !
  Kom op SP ! Stop de libralisering van de nutsbedrijven,kom op voor de honderdduizenden kleine zelfstandigen,een grote vergeten groep in Nederland!
  Moet veel denken aan Kon.Wilhelmina in haar tijd voor de oorlog…..een zwak kabinet,een horde meelopers….en zij was de enige die de echte problemen van toen zag,desnoods met de vuist op tafel !
  Jan,probeer in haar huid te kruipen,Koning Jan…..redt Nederland !!

  Reactie door Jos — zondag 29 oktober 2006 @ 20.12 uur

 2. Het opmerkelijkste statement van het debat kwam wat mij betreft van Mark Rutte (VVD-lijsttrekker). Die zei bij de evaluatie dat hij iedereen die een LINKS KABINET wil, aanraadde op JAN MARIJNISSEN te stemmen. Want niet alleen Bos maar ook Balkenende sprak weer eens met meel in de mond en hij liet zich niet uit over met wie hij na 22 november verder wil…
  Ik ben het helemaal eens met Rutte: wilt u verzekerd zijn van een verder afbraak van de zorg, het onderwijs, een versterking van de graai- en grijpcultuur en noem maar op: stem dan vooral geen CDA maar VVD! Met als links alternatief beslist geen PvdA, want waar die partij voor staat mogen wij domme kiezers ook pas over 3,5 week vernemen Ergo: blaas al die arrogante PvdA en CDA-hufters van het Binnenhof. Het is NU SP! Of, zo u wilt, JA VVD!

  Reactie door elsje — zondag 29 oktober 2006 @ 20.58 uur

 3. Je kunt wel doorgaan met de graai-privatiseringscultuur maar dan krijg je hier ook Parijse toestanden.Inmiddels zitten hier ook veel allochtonen zonder papieren zonder werk,welke niets te verliezen hebben.Dat de werkgelegenheid hier zo toeneemt is een fopspeen van het CDA.
  Er stromen veel meer ouderen naar de vut en pensioenleeftijd, dan er jongeren beschikbaar zijn voor aanvulling,vandaar.
  Nu in de VS de groei in elkaar klapt,zullen de effectenbeurzen snel omlaag gaan,waardoor wij ook met de werkgelegenheid omlaag zullen volgen.Gaat het zo goed met de AOW-ers,50+ met straks een verkorte WW,de bijna 20% verhoging van de ziektekostenverzekering per 1 Januari,de prijsverhoging van de huishoudelijke energie per 1 Januari,de zorgkosten van de ouderen en de alweer steeds langere wachttijden in de ziekenhuizen etc,etc.? Ik hoop dat de kiezer deze keer niet met zijn hart,maar met zijn verstand kiest en vooral na het eenzijdige geblaf van de politiek niet thuis blijft..

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 29 oktober 2006 @ 21.31 uur

 4. @3 Maan Arkenbosch

  Zullen we het van onze medelanders moeten hebben? Nou, van mij mag het! Het zou mij niet verbazen als zij verlossing in ons land komen brengen. Want de gemiddelde autochtoon blijft slapen. Draaien zich liever 3x om, dan dat ze in OPSTAND komen.

  Dit calvinistische landje blijft onderkoeld. Tellen hun eigen centen en that’s it!
  Hopelijk heeft de allochtoon meer spirit en de geestdrift om openlijk onrecht te bestrijden. Heetgebakerd zijn heet dit, maar liever het hart naar buiten en op de tong, dan al dat geniep achter die brave Hollandse gordijntjes.

  Wat je laatste zin betreft:
  Welk hart zou nog in aller oprechtheid kunnen stemmen op het CDA of de VVD?
  Zijn het niet juist de mensen die hun hart verloren hebben aan het kapitaal?
  Dus met hart en verstand naar de stembus:
  en druk op de enige, echte Socialistische Partij!

  Reactie door Gloria — zondag 29 oktober 2006 @ 21.55 uur

 5. Nooit meer Balkenende. Na het zien van Zembla geloof ik eens te meer dat het Zalm was die de touwtjes in handen had.

  Reactie door Irma — maandag 30 oktober 2006 @ 0.06 uur

 6. Politiek dagje eerst Buitenhof, maar door de reclame even zappen en naar de Moslim omroep gekeken Jan M en A Rouvoet best leuk Jan deed dat heel goed trouwens Rouvoet ook toen het debat gevolgt op radio 1 met telkens goed nieuw tussendoor want Feyenoord won ook tegen RODA, het bevreemde mij dat Balkenende steeds maar bleef zeggen dat Bos liegt. Met deze opstelling zal hij nooit voor de PVDA kiezen liever met Een NL of wie dan ook maar niet met Bos. Als Bos dat nou ook eens beseft weet hij dat hij het op links moet smeden. PVDA, SP, Gr.L en Christen Unie moet kunnen. Nog iet opmerkelijks vandaag in Buitenhof gaf Rita verdonk links de schuld van de falende intergratie, maar ze vergat te zeggen dat de VVD al bijna 30 jaar mee regeert, waar waren zij dan al die tijd. iedereen laat zich dicteren door die VVD al 30 jaar tijd voor Paars extra zonder VVD en zonder CDA.

  Reactie door Harry Sangers — maandag 30 oktober 2006 @ 1.57 uur

 7. Goeden morgen vrienden SP.

  JPB. geeft volmondig toe dat de zorg niet in orde is, dan komt zijn trucje, maar er zijn ook goede verzorgingstehuizen.
  Aandacht afleiden van wat niet goed uitkomt, en dan zeggen dat er ook goede huizen zijn.
  An, m’n HOELA.
  Waarom heeft hij er al die jaren niet voor gezorgd dat het 100% is?
  Nee, wel gezorgd dat er exorbitante topsalarissen kwamen, maar niet voor de mensen gezorgd, dat is tweede plan, wat zeg ik tweede? Laatste plan.
  En nu komen met een armzalig smoesje dat we nog veel te doen hebben.
  Heb je in al die jaren daar geen tijd voor gehad?
  Nee de rijken verrijken dat was prioriteit Eén.
  Vrienden om aan deze praktijken een eind te maken, stemmen we allemaal LIJST 4.
  De SOCIALISTISCH PARTIJ.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 30 oktober 2006 @ 7.34 uur

 8. STEMWIJZER?????
  Inderdaad,stem wijzer
  Stem SP NU

  Reactie door Alexos — maandag 30 oktober 2006 @ 8.50 uur

 9. Na die hele vertoning gister in al die debatten en politieke spelletjes en kletskoek.
  Ben ik er nog meer van overtuigd dat mijn stem naar de SP gaat!!
  De Stemwijzer had dat ook al bevestigd!

  Reactie door Kobus Kuch — maandag 30 oktober 2006 @ 8.59 uur

 10. @ Harry Sangers
  heeft u het nieuws gezien vanochtend?
  een baby die hier nu illegaal in Nederland blijkt te zijn,vanwege het feit dat de vader het kind niet heeft erkend,moet nu uit “eigen bewegeing” het land verlaten van de IND….
  ik viel gewoon van mijn stoel toen ik dit hoorde bij het rtl4 nieuws,bij de volksverlakkende NOS werd hier niets over gezegd!
  een regelrecht schoftenkabinet!!

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 9.04 uur

 11. Liever een schip MET een sterke kaptitein en een visie, dan weer zo’n doelloze sloep.
  Echter een stem op de SP is een stem voor de PvdA. Dus weer een washandje als premier.
  De uitkomst straks is weer te danken aan de democratie. Tijd om eens vernieuwend te acteren en de grote 3 (CDA/PvdA/VVD) ditmaal uit te sluiten van deelname? DAT zou wel eens nieuwe inzichten kunnen geven. Moeten veel mensen ineens echt gaan nadenken over de toekomst alvorens een keuze te maken. Is weer eens wat anders dan altijd eigen parochie & portemonnee.

  Reactie door Mark van Wijk — maandag 30 oktober 2006 @ 9.13 uur

 12. wat zo vreemd is bij dit kleuterschool geruzie,dat je niets hoort over de echte zaken die mensen bezig houdt.Ze schreeuwen van alles en zeggen niets.Hoe kan een weldenkend mens in godsnaam overwegen om op deze clowns te stemmen als je meekrijgt hoe ze met elkaar omgaan kan je toch weinig verwachten.Normen en Waarden en Respect zijn wat mij betreft bij hun slechts woorden om een bepaald effect te scoren,maar wij Nederlanders zijn toch homo sapiens we kunnen toch denken laat je niet leiden door zgn. opiniepeilingen (propaganda) luister naar iedereen om je heen dan mag je aannemen dat die niet kloppen.En Jan wij MELDPUNT GEDUPEERDENSUBSIDIEBANEN@CHELLO.NL wachten nog op je antwoord de 8 dgn. zijn om.Wij zijn nu twee jaar bezig om deze overheidsslavernij naar buiten te brengen dus wacht met het terugroepen van de gesubsidieerde arbeid tot je alle rapporten van ons binnen hebt.Daarin kunnen we de grootschalige esf fraudes aantonen.Wij willen best stemmen maar weten echt niet op wie, volgens de stemwijzer op jou maar na twee jaar mailen naar jan@jan zijn we daar ook ietwat moedeloos van, misschien maar stemmen op iets wat GEEN kwaad kan \”partij voor de apen\” of zo maar dan komen we weer bij de clowns uit.Soms weet ik niet of je nou naar het echte kabinet zit te kijken of naar cabaret maar dan kan je als het afgelopen is gewoon naar huis,en de poltiek is als een slechte soap eeuwigdurend.Dus Jan als logischdenkend mens met in ieder geval nog een normaal gevoel van binnen denk ook aan al die mensen die door dat walgelijke systeem nu op papiet neergezet worden alsof ze niet goed bij hun hoofd zijn zodat anderen subsidies kunnen opstrijken, ze worden beledigd tot op het bot,moeten naar hoorzittingen als ze voor zichzelf opkomen het is te bizar voor woorden.Murw en monddood gemaakt met de teksten \”anders zetten we uw uitkering stop\” als u geen boompjes gaat plakken of naar onze haptonoom gaat in geldverslindende reintegratietrajecten.Wij zijn in kaart aan het brengen hoeveel mensen na tien jaar subsidie banen nou daadwerkelijk zijn doorgestroomt (iets wat de politiek zou moeten doen).Individuele gevallen? precies maar 20000 individuele gevallen zijn al de moeite waard toch.Op onze site http://www.gedupeerdensubsidiebanen.nl kan iedereen zijn persoonlijke verhaal kwijt.Wij doen dit wel samen met de vakbond alleen willen wij ook niet vakbondsleden er bij betrekken anders krijg je weer een eenzijdig verhaal.JAN DOE ER WAT AN.

  Reactie door tonny — maandag 30 oktober 2006 @ 9.34 uur

 13. Als aanvulling op mijn bijdrage van @9
  hier een fragment over het gedoe van de IND en de baby die het land moet verlaten:
  http://www.nu.tv/index.php?guid=4ce77e1866cff17a2a3fdb6c7612404c&category=

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 9.41 uur

 14. Zoekt de kiezer nu echt naar een “sterke man” of wil de media ons dat doen geloven?
  Bij gebrek aan daadkracht van W. Bos, spint de andere “sterke man” namelijk JPB goed garen. Het handhaven van W. Bos zal m.i. de PVDA veel stemmen gaan kosten. Maar ja, bij gebrek aan beter!

  Het lijkt mij verstandig dat de SP haar eigen koers blijft varen en als er een kabinet SP/PVDA/GL o.i.d. in elkaar geknutseld wordt, zal de SP zeker met haar eigen standpunten op de proppen komen. Daardoor zal de PVDA richting CDA gedreven worden en dáár terecht komen waar W. Bos/PVDA het liefste zit. Dan is het te verwachten dat het CDA gelijk de VVD aan het handje meeneemt.

  Maar als de SP gestaag doorgroeit, zal deze bij de formaties een sleutelpositie hebben veroverd.
  Althans, zo zie ik het.

  Reactie door Gandalf — maandag 30 oktober 2006 @ 9.42 uur

 15. @9 iew,
  Voor de eerlijkheid: inmiddels ook op het radiojournaal van de NOS.

  Blijft een absurdistische vertoning, heeft iets Montey Pyton achtigs.

  Reactie door Gandalf — maandag 30 oktober 2006 @ 9.45 uur

 16. @4 Gloria,

  Een droeve constatering maar ik het zie zo ook al jaren.
  Let’s hope for the best.

  Reactie door L´écologiste — maandag 30 oktober 2006 @ 9.45 uur

 17. @ Gandalf
  inmiddels….
  maar vanochtend bij het eerste nieuws niet,en “dat” is het nieuws dat veel mensen zien voordat zij naar het werk gaan.
  dat even daar gelaten,ze lezen dus toch waarschijnlijk het weblog hier ;)
  ik vind wel dat het rtl4 nieuws vaker zaken aanhaald en daarna inneens de NOS er ook mee komt…
  vind het toch een beetje raar.

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 9.56 uur

 18. @3 Maan Arkenbosch
  vergist u zich niet,er zitten hier in Nederland ook veel autochtonen zonder werk die niets meer te verliezen hebben,ook al hebben ze een paspoort.
  de enorme stijging in de voedselbanken proplematiek/aanvragen neemt nog steeds met de dag behoorlijk toe.

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 13.47 uur

 19. Hhhmm iew, is dat in de politiek ook niet zo? Eerst moet de media met een raak programma komen en dan pas worden er Kamervragen gesteld. Zouden Kamerleden dat soort zaken niet allang horen te weten VOORDAT

  Reactie door Irma — maandag 30 oktober 2006 @ 14.45 uur

 20. (oops, foutje)

  VOORDAT de media ermee kan komen??

  Reactie door Irma — maandag 30 oktober 2006 @ 14.45 uur

 21. @20 Irma
  inderdaad,daarom kun je ook heel goed zien dat het NOS [staatsomroep]de zittende regering dient en niet eerlijk en objectief werkt.
  daarom krijgen oppositie partijen ook geen aandacht,behalve als het om een schandaal o.i.d. gaat,van een oppositiepartij.
  en worden misstanden van het kabinet niet zomaar even naar buiten gebracht,behalve… als een concurrent [andere omroep] dit wel doet,dan moeten ze namelijk wel en kunnen ze het zich niet veroorloven om dit achterwege te laten.

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 14.56 uur

 22. Jan,zoals je gezegd hebt,zijn er 420.000 kinderen welke in armoede leven.Op zich is dat een schande.Erger is het feit dat deze arme kinderen in ons land niet de opleiding krijgen om in de toekomst goed mee te kunnen.Vooral 50+ moet zich bedenken dat hun AOW straks voor een groot stuk afhankelijk is van deze jeugd.Wanneer Balkenende/CDA niet wenst te investeren in deze arme kinderen, dan krijgen de 50+ straks ook de rekening gepresenteerd.Dat is dan andere koek dan voor 7 maanden de WW in en verder op een bijstand houtje bijten.Want als de 50+ er straks als de zweep er over gaat het tempo niet meer aan kan, staan de Poolse,Roemeense en Bulgaarse ZZP-ers en grijswerkers al te dringen.50+ Mag ik,als niet partij-gebonden weblogger,jullie een goede raad geven? Stem zeker niet CDA, doch eerder SP, jullie vooruitzichten zijn zonder meer moeilijk, denk goed na voor je het stemhokje ingaat en kom er met een goed gevoel uit. Ik ben ook een van jullie die straks op 1 Januari,4 euro per maand erbij krijgt.Wat moet ik met die normen en waarde fooi van het CDA? Laat je niet inpakken door uitgestreken CDA/VVD gezichten,maar ga voor daadkracht,rechtvaardigheid en eerlijkheid
  Maan Arkenbosch Fin.Ec.analist,Marktonderzoek/strategie

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 30 oktober 2006 @ 16.04 uur

 23. Wilt u verzekerd zijn van een verder afbraak van de zorg, het onderwijs, een versterking van de graai- en grijpcultuur en noem maar op: stem dan vooral geen CDA. Dat de werkgelegenheid hier zo toeneemt is een fopspeen van het CDA.
  Er stromen veel meer ouderen naar de vut en pensioenleeftijd, dan er jongeren beschikbaar zijn voor aanvulling, vandaar.

  Enz., enz……… en hoe komt het dan dat het CDA overal nummer 1 is!!!!! Alle peilingen geven aan dat het CDA weer kan rekenen op veel stemmen. Wie het nog begrijpt, mag het zeggen.

  Reactie door Harry — dinsdag 31 oktober 2006 @ 7.06 uur