HagensopdeMiddag

Gisteren was ik te gast bij Pieter Jan Hagens op radio 1, het interview kun je hieronder terugluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 02 november 2006 :: 9.41 uur

25 Comments

25 reacties

 1. Jan,
  Fijn om je even gehoord te hebben.
  Jammer dat je niet meer vraagtekens zette bij het feit dat de actiegroep wijvertrouwenstemcomputersniet.nl van het kort geding is afgestapt. Jammer ook dat SP het kennelijk niet nodig vind om met potlood in Oss te stemmen.
  Jammer dat je niets hebt kunnen zeggen over het doorjassen van de liberalisering van de huren. Jammer dat je in verband met de NATO niet even de JSF doorjasmethode Balkenende genoemd hebt en dat het de belastingbetaler enkele 100-en procenten meer gaat kosten dan het in het begin begrootte bedrag van enkele miljarden.
  MAAR toch vond ik het een goed gesprek waarvoor je waardering verdient.
  Je hebt snel geantwoord was adrem er zat humor in en je hebt heel mooi ‘het in het bezit willen hebben van de productiemiddelen’ vertaald naar marktwerking in publieke sectoren waar dat niet zou moeten en waar de SP gelijk gaat krijgen.
  Ook goed om nog maar even te zegge dat de NATO nu anders is als destijds toen Spanje, Portugal en Griekenland nog diktaturen waren!
  Enzoverderenzovoorts.
  Jan zet hem op!

  Reactie door L´écologiste — donderdag 2 november 2006 @ 10.21 uur

 2. Volgens Wouter Bos dreigen ‘Franse toestanden’. Hij vindt ‘dat we de islam te hard aanpakken en de radicalisering te zacht’. Bos wil dat PvdA-er Ahmed Aboutaleb minister wordt in een kabinet met de PvdA. Bos zegt ervan overtuigd te zijn geraakt dat in een multiculturele samenleving een veel strenger handhavingsbeleid noodzakelijk IS.Bos vergeet, dat onder leiding van Wim Kok deze problemen zijn ontstaan.Als Aboutaleb minister wordt,mag hij m.i. geen Marokkaanse staatsburger meer zijn.Als Minister dien je zeker geen 2 staatsburgerschappen te bezitten.DAT IS PAS INTERGATIE!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 2 november 2006 @ 10.27 uur

 3. Zou dat gezeur over de ´kroonjuwelen´, Mao, Communisme, etc. nog ooit ophouden? Zal er ooit interesse genoeg zijn voor de werkelijk belangrijke standpunten van de SP?

  Wellicht na 22-11 !!

  Goed gesproken Jan, zeer plezierig om te horen hoe je rustig en overtuigd alle vragen kunt beantwoorden zonder modder te gooien. Een grote partij waardig.

  Reactie door Irma — donderdag 2 november 2006 @ 11.37 uur

 4. Beste Jan,
  Jammer dat er zoveel terug naar het verleden is gegaan, maar wat dat betreft had Jan Peter dit nooit zo rustig kunnen weerleggen.

  Het doet me deugt te horen hoezeer U een rustige houding volgt, een houvast voor de Kippenhok in Den Haag!!!

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 12.25 uur

 5. 18 paarden dood. Weer een minister die kan vertrekken.

  Reactie door slurp — donderdag 2 november 2006 @ 12.37 uur

 6. Je overtuigt me helemaal,Jan ! Jouw visie (hebben maar weinigen) is realisitisch en wijs..Ik heb enorm bewondering voor je en ik denk wel,dat de SP zal verrassen..
  Vooral de debatten die komen..verheug ik me op…Jan vlamt als altijd,sterke optredens in de media,hoor . Voor mij SP !!

  Reactie door eric — donderdag 2 november 2006 @ 12.41 uur

 7. De discussie over Bos/Balkenende en de “muizenplaag” vergrijzing ben ik zat!
  De SP heeft een duidelijk geluid.
  Het was goed Jan.

  Reactie door Ben Dover — donderdag 2 november 2006 @ 13.29 uur

 8. @5 slurp, ging dat maar zo makkelijk!! Eerst een onderzoek met de Paardenfluisteraar, gelukkig is hij nog in het land!! Dan een onderzoek na het niet naleven van de wet, om dat de dieren al weg moesten voor half oktober. En dan is het nog de vraag of de regenval, door het eigenlijke weer zelf komt, of door de milleuvervuiler!! Misschien is een grondonderzoek ook niet overbodig, wie weet zinken we sneller dan gedacht, en kon de boer gewoon niets doen toen de storm kwam. Hoewel het knmi voortijdig heeft vermeld dat het zou gaan regenen en stormen. Iets voor de partij van de Dieren, om een commissie op te zetten?

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 13.41 uur

 9. Wederom wassik ut weer eens met jan.

  Reactie door reinzaam — donderdag 2 november 2006 @ 13.45 uur

 10. @8

  Dat gaat in de doofput (de pot is al vol).

  Reactie door slurp — donderdag 2 november 2006 @ 15.30 uur

 11. Beste Jan,

  Ik vind je een hele goede.

  Je bent jezelf, hebt oog voor veel mensen, je hebt iets authenthieks over je en dat mag ik graag. Dat zijn de eerste dingen waar ik naar kijk en bij die eerste schifting vallen vele personen af. Dit land wil geen kunstjes, geen ander persoon dan wanneer de camera niet draait of de opname loopt.

  Tweede graadmeter is of ze niet op de persoon spelen. Helaas, jij doet dat nog wel eens, evenals Bos, Halsema, Verdonk, Wilders (deze personen vielen al af in de eerste ronde van mijn overwegingen).

  Dan blijven er nog maar weinig over. Rouvoet, van der Vlies, Wolfsen en Balkenende.

  Ik ga straks strategisch kiezen, dus het wordt Balkenende.

  Jou zie ik graag in de regering CDA, SP, CU……

  Gr.
  Fr@

  Reactie door Tsja — donderdag 2 november 2006 @ 16.06 uur

 12. @11 Tsja, of is het Fr@ ??

  Je weet dat dit land geen kunstjes wil, dat we zoeken naar iemand die zichzelf is, authentiek is en iemand die niet op de persoon speelt.

  En toch krijg je het voor elkaar op Balkenende te stemmen?????

  Reactie door Irma — donderdag 2 november 2006 @ 17.02 uur

 13. @ 11 Tsja,

  Misschien begrijp ik je niet goed, maar hier lijkt het toch alsof jij op de persoon speelt?
  Van mij mag je op de persoon spelen wanneer hij draait of constant problemen ontkent of noem maar op. Je kunt die persoon dan gewoon vragen waarom hij/zij dat doet. Of moet je dan telkens praten over partijprogramma’s?
  Wanneer jij op Balkenende wilt stemmen stem je feitelijk voor B4. Dan krijgen we nog meer tweedeling. Wees eens eerlijk. Is dat wat je wilt?

  Reactie door L´écologiste — donderdag 2 november 2006 @ 17.10 uur

 14. Strategisch kiezen wat is dat voor nieuw woord.
  @11
  Ik neem aan dat je kiest uit je hart je overtuiging maar strategisch kiezen het is zo inhoudsloos.
  Het is zo flets,zo berekend, zonder hartstocht.
  Persoonlijk denk ik bij een strategisch stemmer aan een NSB’er.

  Reactie door Jofel — donderdag 2 november 2006 @ 21.02 uur

 15. Een hoop kiezers zullen het misschien niet met mij eens zijn, maar ik vind persoonlijk Jan een betere MP dan Bos of Balkenende. Hij heeft zoveel ervaring in de politiek, straalt rust uit, laat zich niet opjutten, etc.
  Anders dan Bos of Balkenende, een premier van alle nederlanders. Vanavond nog weer in 1-NL. Uit onderzoek blijkt dat Jan op zowat alle punten op nummer 1 staat, ook bij niet-SP’ers! Nu alleen nog die ideale schoonzoon worden…Of nee, toch maar niet!
  Maar opnieuw weer een interview waar de klasse vanaf straalt!

  Reactie door Ton — donderdag 2 november 2006 @ 21.31 uur

 16. @15 Ton

  Ja, dat ben ik helemaal met je eens. Jan M. zal het geweldig doen als Minister President.
  Eindelijk weer iemand die het land rust en vertrouwen geeft. Een man met zoveel politieke ervaring en die weet waarover hij spreekt. We gaan ervoor Ton! :)

  Reactie door Gloria — donderdag 2 november 2006 @ 22.48 uur

 17. Reken maar Gloria, aan ons zal het niet liggen.Ik weet niet of jij officieel lid van de SP bent, maar ik kreeg vandaag een hardstikke leuk mailtje van de SP toegestuurd, dat je dan ook weer aan kennissen/vrienden e.d. kan doorsturen..En daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt hoor! Ik hoop dat de ontvangers van zo’n mailtje ook overtuigd raken en erover gaan nadenken! De SP is de tijd al ver vooruit en maakt, in tegenstelling tot andere partijen, veel meer gebruik van de mogelijkheden van internet en dat lijkt me heel erg slim. Geen enkele andere partij is zo “aan de weg aan het timmeren” en dat verklaart (denk ik) ook mede het succes van de SP! Bovendien ben ik blij met het (interactieve) weblog (hoewel nogal kritisch en gecensureerd) van de SP! Dat heeft geen enkele andere partij, dacht ik zo..Ook daar kan ik alleen maar lof over hebben (hoewel mijn berichtjes de publiciteit dankzij de webmaster(s) weleens niet halen) maar so what..Zolang je niet “in de ban” gegooid wordt (en dat heb ik nog nooit meegemaakt) dan heb ik daar niet eens zoveel moeite mee!
  Maar wat mij betreft heeft Jan alle capaciteiten in huis om een uitermate goede premier voor Nederand te zijn..Jammer dat we nog niet genoeg kiezers ervan hebben kunnen overtuigen om straks toch echt gewoon SP te stemmen..Maar er zijn nog een paar weken te gaan en de meeste kiezers stemmen pas op het laatste moment, dus het kan nog steeds hoor! Aan ons zal het niet liggen, nou de rest nog!!

  Reactie door Ton — vrijdag 3 november 2006 @ 1.26 uur

 18. @ L’écologiste (1):

  Of de NATO zo anders is als in de tijd, waarin Spanje, Portugal en Griekenland nog dictaturen waren, betwijfel ik ten zeerste. NOG STEEDS is deze organisatie een instrument om kapitalistische (met name Amerikaanse) belangen met geweld te verdedigen en veilig te stellen. De tegenstelling met het vroeger Oostblok is dan wel verdwenen, maar de belangen waarom het eigenlijk gaat bestaan nog steeds, zoals ook de oorlogvoering in Irak en Afghanistan duidelijk aantoont.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 november 2006 @ 10.06 uur

 19. @ 18 Olav Meijer,

  De intenties zullen wel dezelfe zijn. Daarover maak ik mij geen illusies.
  Het is alleen dat die meridionale Europese landen nu democratisch zijn geworden en dat is toch een mooi resultaat. Zo is het protest tegen de NATO minder urgent geworden.
  Die CDA-er De Hoop Scheffer zie je alleen af en toe door het beeld schuiven, maar je hoort hem zelden in het openbaar spreken. Schimmige toestanden blijven het zeker en het doel van de SP blijft, als ik het goed begrijp, om NATO uiteindelijk te ontmantelen.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 10.39 uur

 20. @ L’écologiste (19):

  De voormalige dicaturen in de genoemde Zuid-Europese landen konden juist vootbestaan DOOR de NAVO. De regiems werden door die organisatie gesteund. Sterker nog: de Griekse junta (1967-1974) is via het NAVO-plan “Prometheus” aan de macht gekomen. (Dergelijke plannen bestonden ook voor andere NAVO-landen, mochten daar “te linkse” regeringen komen).
  Ook heeft de NAVO vroeger Portugal gesteund bij het onderdukkken van de verzetsbewegingen in de Afrikaanse koloniën.
  De dictaturen in Zuid-Europa zijn, ONDANKS de NAVO, verdwenen dankzij het verzet van de bevolking en internationale solidariteit.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 november 2006 @ 13.20 uur

 21. @ 21 Olav Meijer,

  Dat de dictaturen ondanks de NAVO zijn verdwenen dankzij het verzet van de bevolking e internationale solidariteit geloof ik helemaal.
  Weet je of er onderzoek is gedaan naar de NATO of deze de dictaturen actief gesteund heeft? Wanneer dat zo is zou er een parlementair onderzoek moeten komen naar op zijn minst Nederlandse kabinetten die daar hun toestemming voor hebben gegeven.
  Zou Luns er meer van hebben geweten?

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 13.45 uur

 22. Het staat wel vast dat de NAVO die dictaturen heeft gesteund. Ik noemde b.v. al: wapenlevering ter bestrijding van de verzetsbeweging in de Portugese koloniën in Afrika. Portugal (dicatuur van 1933 tot 1974)en Griekenland zijn steeds NAVO-leden gebleven (Spanje werd dat in 1981, maar werd na de Tweede Wereldoorlog onder de dictatuur van Franco (1939-1975) door de VS gesteund).
  Natuurlijk wist minister Luns overal van. Hij heeft van dictator Salazar zelfs een hoge eremedaille gekregen, eind jaren zestig!
  Dit is allemaal bekend. Een parlementair onderzoek was toentertijd al niet haalbaar, en zeker nu niet meer. Historisch is vast nog wel het e.e.a.te ontdekken.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 3 november 2006 @ 17.21 uur

 23. ” 22 Olav Meijer,

  Dat historische onderzoek zou geentameerd moet worden door de SP!!! Wie anders.
  Dus Jan maak daar werk van en laat maar zien welke rol politiek nederland hierin gespeeld heeft.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 21.14 uur

 24. @17 Ton

  Ja, ik heb het mailtje ontvangen. Ik heb gelijk 10 nieuwe doorgegeven en toen zag ik weer een bericht terug in mijn mailbox en toen weer een sms. Echt helemaal tof! :)

  Maar nee, ik ben geen lid omdat ECHT WAAR iedere euro telt nu. Ik was het wel maar heb alle ‘luxe’ eruit moeten doen in de afgelopen kabinetsperiode. Maar let wel: ik stem al SP vanaf het moment dat Jan in de Tweede Kamer kwam. Ik ben er niet helemaal zeker van, maar volgens mij kwam Jan (met iemand) destijds aan mijn deur om het SP-pakket aan te bieden. Gelezen en YES!
  Ze voerden toen flink actie om zich bekend te maken. Ja… daar begon het voor mij.
  Zodra ik weer wat financiele verlichting heb zal ik mij weer aanmelden.

  Zelfs dit internetten moet ik nog even aanzien totdat ik de eindafrekening Energie heb gekregen. Ik heb geen idee of dit hier mij de kop gaat kosten. Bang dat ik dit ook weer kan gaan schudden…
  Zelfs mijn huis staat nu op het spel. Nee, politiek is voor mij geen leuk spelletje en wat tijdverdrijf. Ik heb 3 posters voor mijn raam en iedereen probeer ik van de SP te overtuigen. Al aardig wat gelukt zo tijdens en rond mijn werk.
  SP MOET NU! Want als de boel hier niet gaat veranderen dan is het geen leven meer!

  Reactie door Gloria — zaterdag 4 november 2006 @ 1.44 uur

 25. Lang geleden dat ik het zo met een politieke partij eens was als nu met de SP. De laatste 3 verkiezingen al op ze gestemd, maar ik vind ze nog steeds beter verwoorden wat ik voel. Sociaal beleid voor iedereen!!

  Reactie door Carola — dinsdag 7 november 2006 @ 10.32 uur