Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

Vanavond ben ik te gast bij Pauw en Witteman, Nederland 1, elf uur.

Bekijk de uitzending.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 03 november 2006 :: 13.51 uur

79 Comments

79 reacties

 1. Succes Jan ; je heb nu een goede praat-partner ! ( fatsoenlijke mensen ) .

  Reactie door Fred — vrijdag 3 november 2006 @ 13.54 uur

 2. ik heb begrepen dat dit na afloop is van het debat tussen JPB/W.BOS,om daar dus commentaar op te gaan leveren.
  en dus eigenlijk niet om het over de SP te hebben.
  laat je niet gebruiken Jan en zeg maar eens heel duidelijk waar het NU allemaal om gaat,zoals bv Jan Mulder gisteren deed,en vergeet niet het voedselbankenprobleem dat nog steeds hard groeid iedere dag aan te halen,want dat vergat de heer Mulder naar mijn idee.
  neem ook het stukje Politiek canon even voor ze mee,die hele lijst die we hier laatst als onderwerp hebben behandeld op dit log,aangaande de puinhoop die het kabinet Balkenende heeft gemaakt vanaf hun aantreden.
  het zou erg goed zijn om dit in de vorm van een extra flyer in te voegen als geheugensteun voor de mensen in de verkiezingsfolders die uitgedeeld gaan worden,en dan graag landelijk.
  wij van de SP afdeling Schagen hebben dit gisteren nog besproken en zouden dat graag zien!

  Reactie door iew — vrijdag 3 november 2006 @ 13.58 uur

 3. Ik vraag me af of PAUW, ook naar Jan 3keer dezelfde vraag steld, als dat hij deed met Agnes Kant. Eindelijk wat meer democratische aandacht op tv, zal maar zeggen. Gisteren Jan Mulder, die hun Janlul Balkenende toch ook in zijn hemd zet, het gaat steeds lekkerder zo!!! Catherien is dan ook zeker een leuker programma,Agnes!! maar ik kijk met plezier vanavond naar B&Bitterman………..

  Reactie door Angela — vrijdag 3 november 2006 @ 14.20 uur

 4. Elke avond gaat om 2300 de tv aan op ned1, dus deze zal ik ook niet missen.

  Reactie door Redstar — vrijdag 3 november 2006 @ 14.20 uur

 5. “Woede over beperking keizersnedes:

  Gynaecologen zijn kwaad over het prestatiecontract van zorgverzekeraars en verloskundigen. Die hebben onder meer afgesproken dat ze gaan proberen het aantal keizersnedes te beperken, vooral bij stuitliggingen.

  Het is de bedoeling dat verloskundigen het kind vaker zelf omdraaien, zodat een dure keizersnede niet nodig is. Volgens de gynaecologen is dat onverantwoord. Ze vinden dat een stuitligging altijd in het ziekenhuis moet worden verholpen.

  Ze noemen het verder onverteerbaar dat de verloskundigen door de verzekeraars worden beloond als er inderdaad minder keizersnedes komen.”

  Dit is gewoon gek voor de woorden. Dit is die vieze marktwerking in de gezondheidszorg…wat is de volgende???? Jan, please doe iets hier aan, benoem dit ergens…dit kan gewoon niet, dit kan gewoon niet…

  Reactie door Neno — vrijdag 3 november 2006 @ 14.21 uur

 6. Jan,
  Je hebt al vaak laten zien rustig te kunnen blijven en je standpunten helder uit te leggen.
  Je laat je ook niet opnaaien. Vooral zo’n Jeroen Pauw is er zo één die met makkelijke maar gevaarlijke “à propos”-tjes komt.

  Probeer als het kan ook aan de orde te stellen dat er zomaar enkele zeer wezenlijke zaken door kabinet Balkenende er door zijn gejast.
  Probeer aan te geven dat het toepassen van marktdenken in de publieke sector door VVD en CDA er niet voor gezorgd heeft dat wij minder gaan betalen voor de zorg, de energie, etc. maar dat we juist veel meer betalen en gaan betalen. En koppel zulke wanprestaties meteen aan de topmensen uit die sectoren die zo ontiegelijk veel meer zijn gaan verdienen. En vergelijk dat met de wensen van CDA ten aanzien van versoepeling ontslag, uiteraard voor de ondergeschikten. En koppel maar meteen aan het fenomeen “winst maken door mensen te ontslaan”: is dat nu innovatie in onze economie?
  Probeer als het kan te zeggen dat huurders in ieder geval niet op VVD, CDA, LPF, SGP moeten stemmen. Leg uit dat je van die partijen kennelijk wel de ‘have nots’ (die gewongen moeten huren omdat ze niet kúnnen kopen) mag opzadelen met liberalisering (die geen echte liberalisering is want de markt is in handen van de overheid en andere belanghebbenden) maar dat je liberalisering van de have’s niet eens mag bespreken, laat staan dat je het nog doet ook. Merkwaardige tweedeling (weer en mooi begrip om het over te hebben).
  Dan vervolgens uitleggen dat je een maximale grens hanteert en dat zo de meeste Nederlanders zich absoluut geen zorgen te maken over hun hypotheekrenteaftrek.
  Daarna kun je zeggen: en dan hoeven al die mensen nu eens niet meer wantrouwend te zijn en hun portemonee in hun hoofd te hebben maar kunnen ze nu weer eens helder denken…

  En dat is dat we in de richting van een meer solidaire samenleving willen.

  HEEL VEEL TOI TOI TOI

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 14.27 uur

 7. + 6

  Echte liberalisering van de huren én de woningmarkt moet ook betekenen dat je vrij een stukje grond kunt kopen om op te bouwen.
  En zo’n vrij stukje grond kost niet meer dan 5 euro per m2. Eens kijken of je geen fatsoenlijke goedkope én duurzame huizen kunt bouwen voor 100.000 euro! Weg met de bouwfraude en alle zich aan vastgoedverrijkende malafide figuren, makelaars, notarissen, banken, verzekeringsmaatschappijen etc.etc.die als vlooien op de huizen springen.
  Denk je dat de directeur van de RABO (heeft net websitezoekmachinenaarhuizen opgekocht) dacht je nou echt dat zulke figuren een huis konden bouwen? Een bouwvakker krijgt een habbekrats en al het geld vloeit naar de banken en de overheid. Daarom zijn die huizen zo ONNODIG duur.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 14.37 uur

 8. Wanneer ik nog wakker ben, niet zeker, zal ik kijken.
  Want mijn gezondheid en uitrusten hoort daar bij, gaan toch vóór een debat wat ik morgen ook kan zien op deze site.
  Maar hoe dan ook zorg er voor Jan dat we het CDA de loef af steken.
  Want het is zo, stemmen op Bos dan krijg je Balkenende erbij, en een stem op Jan krijg je de SP erbij.
  En dat is ons streven.
  Ga stemmen op de SP, lijst 4.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 3 november 2006 @ 14.40 uur

 9. Helemaal goed! Wat een gave kans nu dat ook de uitslag van 21 minuten er is!
  Wellicht ook noemen dat het doorjassen van JSF contracten door een rompkabinet, ronduit een dure belediging voor de burger is. Ik was er in ieder geval vreselijk boos over en ben niet de enige!
  En nu ook weer de nieuwe huurwet waar al zoveel protesten over zijn geweest. Het moet en zal anders!
  Alle succes!

  Reactie door maria — vrijdag 3 november 2006 @ 14.43 uur

 10. Jan, heel veel succes vanavond…..

  Vertel ze aub over alle papierenregels…..ikzelf loop nu al anderhalf jaar in de ziektewet en sinds juni op 70%…..UWV aangevraagd, als ook aanvullende bijstand, omdat ik nog maar plusminus 500 euro per maand heb.

  Ik heb in september een open hart operatie ondergaan en nog steeds een te snelle hartslag…..allemaal stress volgens de cardiologen, want ik krijg nog steeds alleen maar mijn salaris…..

  Ik heb een bezwaarschrift ingediend bij de sociale dienst, die pas eind deze maand wordt behandeld, als ook een klacht naar de behandelende consulente, wat ook pas eind november behandeld gaat worden.

  Als mijn kinderen mij niet hielpen, dan zou ik het echt niet meer weten, maar al diegenen die niet zo’n band met hun moeder hebben??

  Vandaag moet ik voor het eerst de huur storneren, want ik heb geen cent meer en het is nog maar de derde van de maand…..helpppppppppppp

  Lieve groetjes van Vonnie

  Reactie door Vonnie — vrijdag 3 november 2006 @ 14.58 uur

 11. Ho..das heel mooi.. de AVOND VAN JAN !!!
  Komt ie : bij Netwerk 19.25
  bij Jensen 22.25
  en Pauw Witteman 23.00

  klopt,he…? Heel sterk,als je wint moet je je gezicht laten zien ! LEVE SP !!!

  En natuurlijk debat Bos.Balkenende en Nova Politiek…nou als politiek hobbyist is het vanavond fijnproeven op de TV !!!

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 15.09 uur

 12. Jan Mulder was gisteren bij Pauw en Witteman aan het loeien..hele mooie tv..!! Het onderschrift luidde sidekick in ruste..nou in ruste..Hij deed het nog,hoor en hoe…Hij vocht met de hele tafel…beetje spektakel wel gezellig !! Pauw en Witteman kopie B.v Dorp..klein beetje,maar ik vind Pauw en Witteman veel sterker op elkaar ingespeeld en de mix van gasten is veel eigenwijzer en aparter…dus nee..uberhaupt ben ik een Witteman fan..en Pauw sterk ook. Dus kom maar op Jan..show the world SP !!

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 15.14 uur

 13. Jan, succes vanavond!
  In de tweede reaktie gaat het over de voedselbanken.
  Ik heb er vanmiddag weer wat naar toe gebracht,daar wordt je echt niet vrolijk van. Godgeklaagd dat dit in dit land blijkbaar moet bestaan.

  Reactie door Bert — vrijdag 3 november 2006 @ 15.34 uur

 14. Jan Marijnissen kent het klappen van de zweep en zeker ook policlown Pauw. Jan Mulder wist ook hoe Pauw een toontje lager te laten zingen. Niet subtiel en elegant maar wel duidelijk! Pauw wordt zo langzamer- hand voorspelbaar, quasi intelligent, quasi grappig. Sterke punten van Marijnissen zijn wel, zichzelf zijn en blijven, duidelijk in het benoemen van zaken, weten waar hij het over heeft, betrokkenheid. En dat is heel veel mensen niet ontgaan. Laat Zalm vooral doorgaan met het demoniseren van “links” en de rampzalige gevolgen voor NL als die rooien aan de macht komen. Het zal zich tégen hem en zijn kornuiten keren! Hoopvolle geluiden bij RTL7 waar Rutte heel flink in de mangel wordt genomen! De SP is niet de grootste maar Marijnissen onbetwist de populairste/ beste lijsttrekker. Jan M. nog even doorstampen, “we” kunnen “ze” hebben.

  Reactie door William — vrijdag 3 november 2006 @ 15.40 uur

 15. Jan je kunt jouw bloopers verwachten.
  Dan ga je toch niet zoals Balkenende héél boos weglopen.
  Je wéét inmiddels dat er altijd in dat programma iets onverwachts gebeurd, dat was nog bij iedere gast zo, het wordt niet voor niets op net 1 uitgezonden en niet op 2.
  Het gesprek ging goed zei Balkenende maar die Bloopers dát was niet afgesproken en dat was benebden alle peil.
  De spindoctor van het CDA moest erbijkomen en de beveiliging. Hij was pissed-off om zo maar te zeggen géén positieve glimlach op zijn gezicht te ontdekken.
  Pauw en Witteman blijken toch sorry gezegd te hebben, al weten ze zelf blijkbaar niet waarvoor.
  Humor moest verboden worden.

  Reactie door Henny — vrijdag 3 november 2006 @ 15.45 uur

 16. Wil je nog even rageren op de schandelijke manier waarop Jan Mulder gisteren werd behandeld?
  Kom er vanuit ‘de rijken’ eens een goed initiatief, wordt het ronduit belachelijk gemaakt!!
  Ik heb me kapot zitten ergeren!

  Reactie door Cees — vrijdag 3 november 2006 @ 16.55 uur

 17. Ik kan mij goed vinden in jullie programma, echter is er één vraag die ik mij stel als er een linkse regering komt.
  Dat wij na 4 jaar zoveel geld hebben uit gegeven dat we weer enorm de broekriem dienen aan te halen. Dit gevoel komt vooral van de kant van de PvdA. Zouden jullie sterk genoeg zijn om niet meer geld uit te geven dan dat er binnen komt? Als ik hier vertrouwen in zou kunnen hebben is de keus niet erg moeilijk.

  Reactie door chris — vrijdag 3 november 2006 @ 16.57 uur

 18. Hi Jan
  Veel sterkte vandaag, ik zag in de Vara maileditie dat je niet alleen in Pauw en Witteman zit, maar ook bij Jensen! (bah…), en Netwerk. Genoeg exposure dus!!
  Super filmpje trouwens weer!
  Laat maar zien dat je hart aan de juiste kant zit!

  Esther

  Reactie door Esther van Rems — vrijdag 3 november 2006 @ 17.09 uur

 19. Jan vergeet de oudjes niet. Vandaag werd ik ver(r)ast door een artikel in de Volkskrant: Alle grote partijen fiscaliseren de AOW. Alweer de speelbal van de politiek. Ach, zij kunnen zich niet weren in dit steeds asocialer wordende landje.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Oudjes-2.jpg

  Reactie door Henk.H — vrijdag 3 november 2006 @ 17.18 uur

 20. Beste Jan,

  ga door met je goede voornemens om voor de echte armoede op te komen, het is makkelijk om het weg te lachen maar de SP doet dit gelukkig niet! Voor mij en mijn man zijn jullie de partij die nog opkomt voor de oudjes en dat is hard nodig. Je bent een prima debater en ik zit er dan ook niet over in dat je je vanavond uit het veld laat slaan. Héél veel succes en we houden jou en de SP goed in de gaten.

  Reactie door Ann Postma — vrijdag 3 november 2006 @ 17.33 uur

 21. 17 chris,

  Ja ik mag toch hopen dat we niet nog meer uit gaan geven zeg. Meer spirit en echte hoop schenken, meer onbeschaamd vertouwen winnen en minder geld uit geven maakt toch gelukkiger denk ik.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 17.54 uur

 22. net in het NOS journaal,in aanloop naar het debat vanavond over Bos/Balk, word er wéér alleen maar gesproken over wie van deze 2 de MP gaat worden,ook word er gesuggereerd dat het nu gaat voor PVDA om stemmers weg te trekken bij de SP [15% heeft men het over] en voor het CDA om stemmen weg te trekken bij VVD [25% heeft men het over]

  die vieze volksverlakkende media doet er echt alles aan om andere partijen buiten spel te zetten!!

  Jan Marijnissen doe hier aub iets aan vanavond! en schop die media op dit punt maar eens flink hard tegen de schenen,Jan Mulder heeft gisteren al een voorzet gegeven.
  mijn mening is,ook al neemt de media u dat waarschijnlijk niet in dank af,het zal toch ook veel meer publiciteit op gaan leveren als zij u dan meer af gaan vallen,dan krijgt u in ieder geval wel de kans om zelf het woord daarover te gaan voeren,en bent u in beeld!

  kotsmisselijk word ik van die lui !!

  Reactie door iew — vrijdag 3 november 2006 @ 18.35 uur

 23. @22 iew

  Het grote probleem is dat de media denkt dat politiek denken slim denken is, opdat het stemvee erin trapt, hiermee laten zij merken hoe dom zij zelf zijn.

  Reactie door Henk.H — vrijdag 3 november 2006 @ 18.59 uur

 24. @17 Chris, historisch gezien is het volstrekt onjuist dat een linkse regering met geld smijt. Dat is een fabel die ontsproten is uit de confessionele en liberale hoek. De duurste regeringen waren die met de VVD er in.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 3 november 2006 @ 19.06 uur

 25. IS NETWERK DAN TOCH EEN BEETJE OM?

  http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=251371

  Reactie door Gandalf — vrijdag 3 november 2006 @ 19.10 uur

 26. ” 22 iew,

  Ja ik ook.
  Die Albert Verlinde van RTL is weliswaar een aardige man, maar uiteraard wel getrouwd met Onno Hoes, VVD gedeputeerde N/Br.
  Kijk het zal wel allemaal toeval zijn, maar waarom wordt er altijd beweerd dat de media links zijn. In praktijk betekent het meestal dat het dan om PvdA/ers gaat uitzonderingen die de regel bevestigen en camoufleren daargelaten. Maar zijn die links dan.
  Ons land lijkt een beetje te zijn verdeeld onder VVD, CDA en PvdA en beetje D66.
  Neem jij de bouwsector, nemen wij de zorg, nemen jullie defensie, mogen wij de media, etc. Daar begint het op te lijken. een nieuw leger van lakeien.
  Pim had wel iets in de gaten maar schoot zijn pijlen vooral leeg op de PvdA. Begrijp ik wel, maar die andere voornoemde partijen zitten toch echt wel in het centrum van de heersende macht lijkt mij. Zelfs het kleine D66 duwt ons Thom de Graaf op in Nijmegen, mijn woonplaats en tevens Havanna aan de Waal genoemd. Nou als we hier Haanna waren dan as het geen hoesana voor Thom hoor.
  Maar ik ben amateurfilosoof dus zou net zo goed de plank kunnen misslaan. In ieder geval lijkt het mij het meest warschijnlijk dat er iets ten goede gewijzigd kan worden voor de meesten van ons wanneer eindelijk SP de arena van de macht gaat betreden.
  En nu na al die jaren is er een kans. Laten we vooral die kans grijpen. Er wordt vaak gezegd dat je maar 1 of 2 keer in je leven een grote kans krijgt. Ik aarzelde dat die kans er was met Pim, maar volgens mij is er pas nu zo´n kans na meer dan 38 jaar. Stemmen op SP dus.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 19.16 uur

 27. krom gelegen…geweldig zeg..een blinddate bij Netwerk..sportschool en Jan zegt ..ik niet,he…das nog eens een rechte rug,Jan.
  En dan de blonde dame die heel spontaan zegt…ik stem SP…Mooie TV maak je Jan !TOP

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 19.31 uur

 28. Straks zppen naar Jensen ..ja echt vermakelijk.
  Je krijgt steeds meer fans,Jan !
  De SP STAAT PAS AAN HET BEGIN ! NU SP !!!

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 19.33 uur

 29. Erica Terpstra gisteren bij P&W over ontvoeringen nav. Quote 500:

  ” Iemand, die zo in-slecht is bedenkt wel een andere manier (om uit te vinden wie rijk is) ”

  Dus creativiteit wordt bevorderd door in-slecht zijn ?

  Ik zou er niet voor tekenen, maar het ere-lid van de VVD kwam er onopgemerkt mee weg.
  En jawel, de meeste VVD-ers kletsen uit hun nek.

  Reactie door hendrik dieks — vrijdag 3 november 2006 @ 19.38 uur

 30. ” 27 eric,

  Zo was het! Bijna zelfs té perfect.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 3 november 2006 @ 20.38 uur

 31. Klasse actie Jan vanavond bij Netwerk,
  Jan goed zo!! Je hebt vanavond voor de zoveelste keer bewezen, dat je als lijsttrekker echt niet mee hoeft te doen aan al die maffe ideeen van de omroepen.

  Het gesprek dat na deze weigering.
  was duizendmaal interesanter.
  succes vanavond bij P&W!!

  Reactie door kitje — vrijdag 3 november 2006 @ 20.49 uur

 32. Juist die op elkaar ingestelde mix van Paul en Witteman maakt het programma saai en niet opzienbarend. Ze zijn 2 handen op een buik en dat werkt niet leuk naar de gasten.
  Het is bijna schools braaf zoals ze bezig zijn en alleen zo’n Jan Mulder kan zo’n programma weer fleur geven.
  Ik hoop Jan, dat jij ook even de regie in eigen hand neemt en Nederland wakker schudt.
  Succes met alles vanavond! :)

  Reactie door Gloria — vrijdag 3 november 2006 @ 20.50 uur

 33. @10 Vonnie
  Jij vooral veel sterkte toegewenst!! Jan heeft het niet nodig, want die laat de vragenstellers alle hoeken van de studio zien..Misschien kan hij jouw situatie nog ff voor het voetlicht brengen, dat zou mooi meegenomen zijn!

  Reactie door Ton — vrijdag 3 november 2006 @ 20.51 uur

 34. @5 Neno. Goed dat je dit ook meteen even
  aan de orde stelt. Er zijn al te veel vrouwen voor hun leven verminkt, doordat er
  géén keizerssnede verkozen werd, maar door
  het wegblijven van weeën, hun toevlucht heb-
  ben gezocht in allerlei andere oplossingen,
  waardoor reptures ontstonden van de ene
  kringspier naar de ándere. Een fout die doorgaans nooit meer is te herstellen en de
  vrouwen in kwestie op vele manieren niet
  meer optimaal kunnen doen funktioneren.
  De extra schade aan moeder en kind soms toe-
  gebracht die niet nodig was moeten soms bei-
  den hun levenlang met zich meedragen.
  Dit zijn geen incidenten, dit lijkt nog
  steeds een taboe om flink in het openbaar
  aan de orde te stellen.
  In Amerika zouden standaard meer Keizersnede
  gedaan worden en zijn de ‘normale’geboorten
  uitzondering geworden.
  Onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de baarmoeder blijvende schade berokkend kan zijn bij een evt. daarna volgende zwanger-
  schap en welke risico’s die ingreep in zich
  draagt, maar geheel met je eens, dat nu ook
  de bezuiniging moet komen vanuit de buik van
  een a.s. moeder, die volop moet kunnen re-
  kenen op haar artsen. Artsen die het hele
  Verzekeringsgegeven uit oogpunt van hun af-
  gelegde ‘eed’ totaal aan hun laars dienen te
  lappen als het om ‘leven’ moet gaan!
  Nederlandse beleidsmakers lijken van gekkig-
  heid niet meer te weten, waar ze over praten
  en wat ze doen. De onrust die het nu tevens
  veroorzaakt, is hen heel zwaar aan te reke-
  nen, in uitspraak een eveneens gepleegde
  misdaad als zodanig echter door de vrije
  meningsuiting kennelijk ook nog toelaatbaar,
  helaas! Een nieuw krachtig Kabinet moet dit
  soort gesproken onzin, waanzin, kordaat gaan
  aanpakken en de zwangere vrouwen van dit
  moment moeten staat kunnen maken op de door
  hen te vertrouwen artsen en gyneacologen.

  Reactie door Madelief — vrijdag 3 november 2006 @ 21.21 uur

 35. + 30…”op haar artsen, is een absolute
  grote schande!….Artsen….” enz.

  Reactie door Madelief — vrijdag 3 november 2006 @ 21.23 uur

 36. Doe je goed, Jan, in P&W ben je de rustfactor die Henk Jan Smits niet kan uitleggen met z’n x-factor :)

  Reactie door Jory — vrijdag 3 november 2006 @ 23.21 uur

 37. Ja PAUW, Jan is ook bij Jensen geweest!!! Mag nog steeds niet he? AANDACHT VOOR SP!!!

  En ja Jan, de Sp zal groter moeten worden dan de PvdCda, door hun gevecht bij Nova kan dat wel mogelijk worden……..ha ha
  Denk niet zo bescheiden Jan, 20 zetels? kom nou!! het worden er echt veel meer……..

  Nog bedankt voor je belletje, en wacht op mijn brief……U kan van mij ook een zoentje krijgen hoor!!!!!!Veel liefs, heel aandoenlijk je gave spot…….!!!

  Reactie door Angela — vrijdag 3 november 2006 @ 23.36 uur

 38. Mijn zoon van 11 had ook nog een leuk spelletje, welke stift hoort bij wat?

  Balkenende Auto Onderdeel

  &

  Markeerstift Merkstift Verwijderstift

  U begrijpt ,ik ben een zeer trotse moeder!!!

  Reactie door Angela — vrijdag 3 november 2006 @ 23.43 uur

 39. Volgens mij heeft Jan het weer goed gedaan, altijd zo’n (gezonde) mix van niet alleen jezelf op de voorgrond dringen maar toch laten horen waar je voor staat! Grote klasse, kiezers waarderen dat meer dan politici die zichzelf voortdurend willen profileren en zichzelf (en hun boodschap) willen “verkopen”! Misschien bedoelde Wouter Bos dat toen hij Balkenende verweet een verkoper van stofzuigers te zijn?!! Mooi dat Jan zich daar niet voor leent en dat kan ik als overtuigd SP’er alleen maar waarderen!

  Reactie door Ton — zaterdag 4 november 2006 @ 1.19 uur

 40. @39 Ton

  Kleine correctie:
  Bos verweet dat Balkenende niet.
  Hij zei dit over zichzelf. (“Ja zeg, ik ben geen verkoper van stofzuigers!”)

  Vond ik wel een goeie! Had te maken met de vraag naar de duurzaamheid van zijn plannen.
  En ja, tenslotte kan hij niet meer dan 4 jaar garanderen. Dat is met een stofzuiger idd anders.

  Reactie door Gloria — zaterdag 4 november 2006 @ 2.21 uur

 41. Maar Gloria,
  Zou het Balkenende dan ook niet sieren om ons niet steeds een rad voor ogen te draaien en net te doen alsof hij de wijsheid alleen in pacht heeft en net te doen alsof hij weet wat wij (zowel op korte als op langere termijn) voor ons in petto heeft?
  Zolang onze toekomst in handen ligt van deze “puberale beginneling”, dan houd ik mijn hart vast hoor..!
  Wat de concrete werkelijkheid betreft, heeft Rutte dan geen punt door deze “premier” te vragen zich uit te spreken voor welk (toekomstig) kabinet hij nu eigenlijk kiest??
  Hij doet het niet en daarmee diskwalificeert hij zichzelf, net als de media! Op deze manier valt er namelijk voor de “kiezer” niks te kiezen!
  Moet nu de kiezer zijn/haar stem uitbrengen op Balkenende of Bos of omgekeerd? Resultaat..dan krijg je Balkenende EN Bos..!! Wat zal die kiezer straks weer jammeren..Eigen schuld, dikke bult!

  Reactie door Ton — zaterdag 4 november 2006 @ 5.01 uur

 42. 29. Hendrik
  Zou dit omgekeerd evenredig ook voor het CDA opgaan.
  Iemand die zo’n in-slechte ideeen heeft voor de maatschappij en haar mensen vindt wel een manier om ze toch te verkopen, hij zet ze namelijk niet zo direct op papier maar blijft op papier vooral op de vlakte en vertelt alleen dát het er mooi uitziet.
  Zo doen verzekeringsmaatschappijen dat ook, je weet wel de kleine lettertjes worden niet meeverkocht in het verkooppraatje, ze kijken wel uit. Ze kunnen alle kanten in als het zover is dat iemand genruik wil maken van de polis.

  Reactie door Henny — zaterdag 4 november 2006 @ 8.22 uur

 43. Jan. Ik blijf SP stemmen hoor.
  Ik vind mezelf redelijk integer dus overstappen zou het tegendeel bewijzen, ik kan me niet herinneren dat er in het programma nog iets veranderd is.
  Strategie laat ik maar aan de regeringspartijen over die zijn alleen daar maar mee bezig. Hoe kan ik de mensen op de mouw spelden dat ze bij ons beter afzijn.
  Dat wat je als kiezer zegt te waarderen in iemand zou je toch op z’n minst zelf moeten bezitten.
  Strategisch zoals het CDA wil opereren door veel te roepen en weinig concreet te zijn, mensen knollen voor citroenen te verkopen en op de persoon te spelen is zeer strategisch in hun ogen maar niet integer.
  Bos is wat nerveus maak hem niet nerveuzer hij zal hoe dan ook de bondgenoot worden in een volgend kabinet. Ik vind het jammer dat je je aandacht daaraan geeft.
  Maak Balkenende’s visie en de hiaten en derhalve tegenstellingen van wat hij tracht te zeggen en zijn programma doorzichtig, zoek de overeenkomsten met Bos en natuurlijk ook de verschillen maar richt je vooral op de kabinetspartijen dan word je samen sterk.
  Het is maar een visie hoor, niet iedereen denkt hetzelfde.
  En ja Jan is Jan daarom zal ik niets kunnen toevoegen. Jan houdt niet van strategie dus ook niet van de mijne omdat dat mijn authentieke onstrategische mening is en Jan de zijne heeft.

  Reactie door Henny — zaterdag 4 november 2006 @ 8.49 uur

 44. Balkenende heeft zich uitgesproken voor voortzetting van het huidige beleid. Dan kiest hij dus voor de VVD.
  Bos heeft gezegd dat een links kabinet niet zijn voorkeur heeft. Ik vraag me af wat hij dan wel wil want met het CDA is het tijdens de vorige verkiezingen niet gelukt. Bos z’n opmerking is strategisch want er zullen zeker linkse kiezers zijn die zich nu afvragen of zij hun stem niet beter aan de PvdA kunnen geven dan aan kleinere linkse partijen, immers alles beter dan nog eens 4 jaar CDA/VVD.
  Bos heeft niets te verliezen met zijn opmerking want als de PvdA als grootste uit de bus komt en er toch een mogelijkheid is een kabinet met linkse partijen te vormen, ook dan is het voor de PvdA alleen maar gunstig om een zo groot mogelijk overwicht te hebben.

  Reactie door Annemarie — zaterdag 4 november 2006 @ 9.35 uur

 45. Bos is gewoon een schijtlijstertrekker…

  Reactie door iew — zaterdag 4 november 2006 @ 10.29 uur

 46. Geweldige presentatie Jan!
  Je gespreksgenoten waren voortdurend aan je lippen. Je had een natuurlijk overwicht en hoefde jezelf nauwelijks met stem kracht bij te zetten. Goed gedaan.

  Reactie door Erik Schippers — zaterdag 4 november 2006 @ 10.41 uur

 47. 43 iew

  Totaal met je eens dat Wouter Bos een manipulator is.
  Net als John Kerry.

  Die Roos van de partij van de arbeid zwiebelt links en rechts.

  Politiek is echt aan zijn einde toe.
  Beter een politieke partij,want ze zijn allemaal hetzelfde.

  Watte, we krijgen er 20 euro bij als zoet.
  Eerst 100 euro inleveren.

  Het stokje word gewoon doorgegeven.

  Reactie door sander — zaterdag 4 november 2006 @ 10.41 uur

 48. Het is niet gemakkelijk om door de grammofoonplaat van Balkenende heen te praten al helemaal niet dat wanneer hij iets niet wil horen of laten horen hij het geluid steeds harder zet en inhoud wil vermijden.

  Ik ben het eens met de ex-vriendin van Bos dat hij te ‘netjes’is.Dit heb ik al eerder vermeld en meer mensen buiten het CDA en de VVD hebben daar last van.
  CDA-ers zijn hardroepers die constant het woord nemen zelfs gespreksleiders zijn daar niet tegen bestand.
  Hij heeft geleerd mensen uit te laten spreken ergens niet doorheen te praten en is gewend dat de ander dat ook niet doet.
  Hij moet zijn uiterste best doen dat wel te doen en dat geeft spanning.
  Als je dát geleerd hebt ‘fatsoen’ heb je het moeilijk tegen het CDA die van het tegengestelde blijk geeft.
  Voor fatsoen moet je echt niet bij het CDA zijn.
  Gisteren Verhagen weer gehoord.
  Ik vind hem een eikel pur sang die niet anders doet dan op de persoon spelen.
  Je mag best zeggen dat iemand draait m.b.t. programmapunten maar dan moet je het wel beargumenteren en de ander de gelegenheid geven dit te weerleggen als het niet klopt.
  Zeggen Je BENT onbetrouwbaar wat Balkenende zei is een persoonlijke aanval PUR SANG. Eerste les communicatiewetenscahppen.
  Niet ingaan op de inhoud dus weigeren te luisteren maar je eigen riedel wederom afsteken is agressie. Negeren is agressie.
  Tweede les communicatiewetenscahppen.
  Ik heb er geen behoefte aan Bos aan te vallen. Iedereen heeft recht op zijn mening en als je niet achter het PvdA programma staat kies je gewoon SP.
  Dat een partij een andere richting kiest is gewoon hun recht. Of ik daar blij mee ben is een heel ander verhaal, de persoon Wouter Bos doet daar niets aan af.

  Reactie door Henny — zaterdag 4 november 2006 @ 10.49 uur

 49. Walchelijke show geworden, Paauw en Witteman.

  Dodelijk vervelend, ik kan mij er niet meer in vinden.

  Ik denk dat ik de komende weken radio en TV niet meer aanzet, het gaat nergens meer over.

  Over Leiders of geen leiders, over VVD, CDA, PVDA en verder allerlei meningen van bekende Nederlanders er tussen door, dodelijk vervelend.

  Wanner gaat er een stevig debat losbarsten dat over de inhoud gaat, zodat zwevende kiezers echt kunnen kiezen en niet in een bepaalde richting worden geduwd?

  Ik hou het voor gezien, heb genoeg gezien en gehoord en gelezen over de programma`s en ben de afgelopen regeringsperiodes ook niet klapplots vergeten.

  Balkenden blijft een bal, hoe intens men zich dan ook inspant om hem nu ineens publiekelijk tot een leider te maken.

  In zo`n sfeer van ongeloofwaardigheid en onoprechtheid wil ik die lui niet eens meer aanhoren, die een aantal maanden geleden iets anders beweerden over Balkenende.

  Te veel onoprechte mensen en het ergste is, ze hebben het zelf niet eens door.

  Wat een verkiezingsstrijd had moeten zijn, een debat tussen alle partijen, dat gaat over de inhoud, is verworden tot SHOW TIME!

  Ik heb het wel gezien, ik duik onder tot 22 november.

  Reactie door e.krul — zaterdag 4 november 2006 @ 10.54 uur

 50. @49 krul

  Als het geklets to de lijstrekkers beperkt zou blijven is het nog wel te doen. Wat het hele circus onuitstaanbaar maakt zijn de analysten, peilers, commentatoren en andere betweters die me gaan vertellen wat ik gehoord heb. En dan ook nog namens de kiezer spreken.

  Reactie door slurp — zaterdag 4 november 2006 @ 12.15 uur

 51. lees dit maar niet, toch niet belangrijk.,

  maar als godsdienstwaanzin en grootheidswaan in een persoon zitten, zou ik toch maar oppassen!

  Ik keek al een beetje vreemd tegen die jpb- kop op dat T-shirt aan, nu werd ik vannacht wakker met een droge hals, dus om 3.00 eruit, wat water drinken., is journaal herhaling erop met jpb., blijkt het T-shirt een gespiegelde afgeleiding van de kop van JFK., zogenaamd “toeval”., net als al die geimiteerde jfk uitspraken door jpb.,

  die gereformeerde gek denkt echt dat hij de kennedy van europa is.,

  ik vind dit minstens zo belangrijk als die stemcomputers.,

  kan iemand die ondermaatse flip uit capelle a/d ijssel eens even zijn plaats wijzen!

  hij saboteert nederland om de eu door te drukken en zelf JFK van euopa te kunnen gaan spelen., en als we hem niet stoppen, zal hij ook de rest nog kunnen bedonderen!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 4 november 2006 @ 12.34 uur

 52. @50

  Inderdaad daar ben ik het mee eens. Het laatste is zeker, dat ze zeggen namens de kiezer spreken, een godspe.
  Neem nou, die paljas Ton Elias, vroeger ‘journalist’ voor de TV, heeft jarenlang geprobeert de mensen te indoctrineren met zijn rechtse sprookjes, en nu overtuigd VVDer.
  Over onafhankelijke voorlichting gesproken!
  En dan nog beweren dat de media ‘links’is.
  Rechtse media maffia, dat is het.

  Geef mij maar de juiste voorlichting, en dat is stemmen op LIJST 4.

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 4 november 2006 @ 13.00 uur

 53. @ 42 Henny,

  Helemaal mee eens. Balkenende is net een verzekeringsagent. Mooie beloftes maar wanneer je hem nodig hebt blijkt (meestal weer een andere medewerker)te wijzen op de kleine letters of blijkt zelfs dat je de gewone cryptische letters anders kunt lezen.
  CDA schenkt nooit klare wijn, spreekt nooit klare taal.Wel hebben ze dan een menu: eerst het zuur dan het zoet. Dat het zure wijn is zeg maar azijn wisten we al maar dat later nog iets zoets komt wisten we nog niet. Wanneer dan Balkenende wanneer?
  Mijn energie-, ziekte-, huur-kosten zijn alleen maar hoger geworden. Ook al heb ik de laatste 4 jaar ietsje meer verdiend, het % kosten is zo hoog geworden dat ik in totaal stukken minder overhou dan 4 jaar geleden.
  Wanneer komt er voor mij het zoet? In de hemel zeker. Wij moeten de broekriem steeds meer aanhalen maar waarom kon Balkenende toch geen voorbeeld geven van wat hij de rijken voor bijdrage had gevraagd toen Bos hem dat vroeg?
  Nog nooit heb ik zo’n uit de hoogte bazelend ventje gezien als dat ingepakt valse koorknaapje dat alleen maar muzak afspeelt. Hij KAN geen levenslied aanheffen. Zou wel een hart hebben?
  We durft er bij hem een LEVENSverzekering afsluiten?
  Vergeet het mensen. De bovenlaag is er bij gediend, maar de gewone Nederlanders mogen gewoon verder sappelen als het aan Balkenende ligt. Maar dat zegt hij niet. Deze man is zo onecht als maar kan.

  Reactie door L´écologiste — zaterdag 4 november 2006 @ 13.01 uur

 54. Als een van deze twee, Woutertje of Jantje Peter onze nieuwe Minister President wordt dan vraag ik mij af, wat hebben zij ons te bieden. Er straalt totaal geen krachtdadigheid uit hen, ‘t benne op zin Grunings “Kwaokers”.

  Reactie door Henk.H — zaterdag 4 november 2006 @ 14.34 uur

 55. @41 Ton

  Bos durft geen kleur te bekennen. SP-ers die nu nog denken aan de PvdA strategisch gezien, gaan heulen met een man die de kans heeft Jan M. te tackelen en er met de christelijke landsverlakker vandoor te gaan.
  Dan werk je m.i. als SP-er toch mee aan een soort van landsverraad.

  Reactie door Gloria — zaterdag 4 november 2006 @ 15.59 uur

 56. @55 Gloria. De PvdA is anders wel de partij waarmee Jan Marijnissen samen in coalitie wil. Ik snap prima waarom mensen strategisch PvdA zouden stemmen. Nu geen VVD in de regering zou al een hele stap zijn naar het breken met een neo-liberaal beleid.

  Reactie door Dennie — zaterdag 4 november 2006 @ 16.15 uur

 57. Gloria,

  heel juist gezien!
  Voor de formatie zal er toch een impasse komen, want wie moet de derde partij worden bij een VVD CDA kabinet, als de peilingen een juist beeld geven.
  Dan liever een grotere SP blok voor eerlijke en betrouwbare oppositie!

  Reactie door Sinne Tolsma — zaterdag 4 november 2006 @ 16.33 uur

 58. @56 Dennie

  Dat is dus weer gokken. En hiermee vergok je jezelf!
  Beter is NU SP. Dan doe je geen water bij je wijn en dan zien we ze sterk terug in de regering of sterk in de oppositie.
  Want door die zgn strategie van vorige keer is hierdoor de PvdA buiten de boot komen vallen en was de oppositie verzwakt, waardoor al het boze door de Tweede Kamer is gejast!
  NIET WEER!!!

  Reactie door Gloria — zaterdag 4 november 2006 @ 17.14 uur

 59. @ Henny en l’eco..

  Omgekeerd evenredig zou Balkenende in-goed en weinig creatief zijn. Dat is gedeeltelijk juist.
  En suffig, want hij heeft zich oa. door de VVD verschrikkelijk bij de neus laten nemen.

  Bv. er moet en zal meer efficiency in de zorg zijn.
  Waarop de VVD met man en macht eropuit trok om de zorgmarkt richting hun eigen zakken te hervormen.
  Balkenende is een sukkel, die werkelijk denkt echt goed bezig te zijn geweest en daar glimmend trots op is.
  Als de wereldeconomie niet fors verbeterd was hadden zijn desastreuze, remmende en slopende nalatigheid en maatregelen een nog veel ernstiger rampspoed gebracht. Nog meer (verborgen) armoede en een stevige staatsschuld.
  Maar zijn naïeve tegeltjestrots schijnt de mensen aan te spreken.

  Inderdaad kan ik de onbekommerde zelfingenomenheid van die politieke snotneus zonder visie en oog voor de werkelijkheid nauwelijks meer verdragen.
  Maar bv. verzekeringsmaatschappijen weten daarentegen wel dat ze ‘tegen de grens’ van het toelaatbare aan liggen.

  UIteindelijk is Balkenende de blinde en zo gelukkige lakei van een kleine groep legaal graaiende oplichters, die niet in-slecht zijn maar gewoon hebzuchtig. Dat voor een deel te wijten is aan de invoering van de Euro die kapitaalmarkt gericht was en is, en de Nederlandse koopkracht ongeveer gehalveerd heeft.
  Tot grote schrik van de gepimpte ego’s.

  Wat is er mis met de idee, dat de niet zelden aanzienlijke winsten van (semi)-publieke bedrijven ( bv.energie) voor een evenredig deel in de samenleving worden geïnvesteerd ipv.in de excessieve verrijking van de uitdijende groep niet-productieve managers, reclamejongens en speculanten ?.

  Voorbeelden van marktwerking in de zorg:

  http://www.almaoostenwint.nl/weblog/pivot/entry.php?id=392#body

  en

  http://www.almaoostenwint.nl/weblog/pivot/entry.php?id=401#body

  Als je erbij stil gaat staan is de gotspe dermate walgelijk dat je begint te twijfelen of je meer bent dan een al dan niet renderend nummer in het neoliberale sprinkhanencircus waar de zwaksten bij het oud vuil worden gezet ten behoeve van het instandhouden van de life-style van kortzichtige, naïeve, liegende en stelende egotrippers.

  Reactie door hendrik dieks — zaterdag 4 november 2006 @ 18.34 uur

 60. @59 hendrik.,

  hier ga ik niet in mee., die balk gebruikt het systeem, net zoals het systeem hem gebruikt.,

  balk voor meer eer en glorie., en dan moet hij het kapitaal wel matsen.,wil hij dat voor de internationals ook europees doen, gaan ze hen nog verder naar boven laten vallen !

  Reactie door Jansonius — zaterdag 4 november 2006 @ 20.03 uur

 61. @59 hendrik

  en hij is niet zo suffig, dat hij zijn 40% loonsverhoging niet wil.,

  nu kun je wel zeggen dat iedere halve heel goed weet wat geld is., en dat klopt., maar gaat hier niet op.,

  balkje is gesteld op het wandelen in die
  lange regenjas ,en houdt er van de mensen wat wijs te maken.

  “er zou oorlog komen” etc al vergeten?

  Reactie door Jansonius — zaterdag 4 november 2006 @ 20.06 uur

 62. @59 hendrik

  wat ik bedoel te zeggen, trap niet in die gespeelde onschuld! dat ik ben een onhandige kluns, en daarom…,
  dat strooit je juist zand in de ogen.

  Reactie door Jansonius — zaterdag 4 november 2006 @ 20.08 uur

 63. @ Jansonius

  Balkenende is werkelijk naïef.

  VOC toch ?
  Zoiets zeg je niet in alle ernst in de Tweede Kamer.

  Hij schreeuwt van de daken dat hij blij en trots en gelukkig is.
  Dat is geen zand strooien, hij is overtuigd.
  Het neoliberalisme gaat er bij hem in als Gods woord in een ouderling.
  Dat maakt het juist zo griezelig.

  Reactie door hendrik dieks — zaterdag 4 november 2006 @ 20.40 uur

 64. @hendrik dieks — zaterdag 4 november 2006, 20.40

  “Het neoliberalisme gaat er bij hem in als Gods woord in een ouderling.”

  Ik wou dat ik dat gezegd had. :)

  Reactie door Wilbert — zondag 5 november 2006 @ 0.08 uur

 65. 59.Hendrik Dieks.
  Indien mensen werkelijk denken dat Balkenende zich door de VVD heeft laten inpakken is hij/zij m.i. zeer naief.
  Dát is wat de VVD pretendeert om stemmen te herwinnen maar Balkenende luistert niet, ook niet naar de VVD als hij niet hetzelfde wil. HIJ heeft een visie en de enige die dat mede kan verwezenlijken is de VVD.
  Vergis je niet Balkenende is neo-liberaler dan de VVD zelf het enige verschil is het conservatieve m.b.t. het geloof.
  Hij wil herinvoering van de protestantse/hervormde elite-maatschappij.
  Hiervoor kweekt hij armoe en onderontwikkeling ten gunste van een elitaire bovenlaag met geloofdsfanatici onder het mom van eigen verantwoordelijkheid oftewel eigen redZaamheid ( wij hoeven niet te zorgen voor mensen die niet meekunnen)
  Wie denkt dat de VVD erger is dan Balkenende heeft m.i.een plaat voor het hoofd, CDA wil marktwerking tot op het bot, de VVD zegt daar geen nee tegen.

  Reactie door Henny — zondag 5 november 2006 @ 12.13 uur

 66. @ Henny

  In de lijn van de discussie zou dat betekenen dat Balkenende in-slecht, bijzonder creatief en een dictator van crypto-christelijke afmetingen zou zijn.
  Daar teken ik zeker ook niet voor.
  Balkenende heeft aan de leiband van de VVD ruimte gelaten om oa. de staatsschuld binnen strikte marges te houden in economische tegenspoed (dom en zeker niet creatief) en marktwerking door te voeren tot op de basisbehoeften, en daarbij onchristelijk-drastisch norm na norm en waarde op waarde met voeten heeft getreden.
  Hij is een neoliberale marionet met de, bij gebrek aan beter, definitief achterhaalde visie van een VOC-regent.
  Een door de machten achter de schermen makkelijk manipuleerbare onbenul, die zijn lesjes snel kan leren en op gepaste wijze kan opdreunen, als bv. ook goed zichtbaar in de rol van de terrorismebestrijdingsadept.
  De door jou aan hem toegeschreven politieke zelfstandigheid en vaardigheid, die naar een scheuring in de samenleving zou leiden die een volksopstand zou rechtvaardigen, is teveel ‘eer’.
  De VVD en de argumenten van het kapitaal zijn doorslaggevend. En die moeten bestreden worden omdat ze de menselijke maat alleen in productietermen erkennen.

  Tenslotte hou ik er niet van dat tijdens een discussie met platen naar hoofden wordt gegooid.
  Wie in een discussie de waardigheid van de opponent tenietdoet misbruikt het middel van de discussie en miskent het doel daarvan.

  Reactie door hendrik dieks — zondag 5 november 2006 @ 14.20 uur

 67. Zoals meer(gereformeerde)dominees houdt hij ervan om de mensen wat wijs te maken!

  Laten we hem samen klein proberen te krijgen, die Balkenellende!

  Reactie door Jansonius — zondag 5 november 2006 @ 17.21 uur

 68. Hendrik ik weet dat het moeilijk aan te nemen is maar het is werkelijk zo dat Balkenende zelf de marktwerking geheel wil doorvoeren op ieder gebied óók zonder de VVD.
  Het is zijn eigen visie die hij op het wetenschappelijk bureau van het CDA uitgewerkt heeft die hij tot beleid verheven heeft inclusief m.b.t. de eigen verantwoordelijkheid zelfs m.b.t. mensen die niet zelfredzaam zijn, hij maakt hier geen onderscheid tussen.
  Wat ik gevaarlijk vind is dat mensen het louter aan de VVD wijten en hem niet serieus nemen.
  Ik ben het dus ook niet eens met de analyse dat hij een manipuleerbare onbenul is, ik denk dat je je daar sterk in vergist. De spreekwoordelijke plaat is misschien in deze ongelukkig gekozen en misschien had ik moeten zeggen naar mijn mening.
  Ik heb niet de bedoeling gehad iemand onheus te bejegenen.
  Ik blijf het echter met je analyse volstrekt oneens juist de idee dat een ander aan de touwtjes trekt die hij niet zou willen en voel me hierin gesterkt door de uitzending Zembla die geheel gewijd was aan de persoon Balkenende en zijn functioneren, de omgang met mensen, politieke mede-en tegenstanders.
  M.b.t. de uitkomst staan wij beiden gelukkig op een lijn en willen we het beste voor nederland.
  Mocht je je desondanks in je waardigheid aangevallen voelen door mij dan bied ik hier mijn oprechte verontschuldigingen voor aan. Ik heb nooit bedoeld iemand te beledigen en lees je bijdragen altijd met genoegen.
  Laen we beiden hopen op een beter Nederland voor iedereen.

  Reactie door Henny — zondag 5 november 2006 @ 19.44 uur

 69. @ Henny

  Dan is Balkenende volgens jouw informatie en opvatting een crypto-christelijke voorman van het neoliberalisme itt. een stroman.
  Dat is onthutsend.
  Dat is heel gevaarlijk.
  Balkenende IV kan de boedel van de samenleving uitverkopen en vervolgens tot op het bot splijten.
  Dat betekent dat Bos zich moet uitspreken voor een links kabinet.
  En ik de ideeën van Balkenende onder de loep moet nemen.
  Vooralsnog.

  Reactie door hendrik dieks — zondag 5 november 2006 @ 21.12 uur

 70. @69 hendrik dieks

  Neem dan ook gelijk al die christelijke regeringen onder de loep.
  Ooit iets goeds van gezien? Slavernij, apartheid, discriminatie, armoede, voedselbank, oorlog in Irak, Afghanistan, akkoord doodstraf Saddam… en dat allemaal met de vinger op de Bijbelse letter.
  Kan het hypocrieter? Het Goede Nieuws is misbruikt om hun eigen goednieuwsjes in de portemonnee te schuiven ten koste van de gemeenschap.
  Als je ook nog eens de tijd neemt om de ware intentie van Christus onder de loep te nemen dan kan Balkenende zijn handen niet in onschuld wassen. Naief? No way!! Gewoon uitgekookte ‘christelijke’ onchristelijkheid.
  Het is sowieso een schande om met de C een dergelijke politiek te voeren. Balkenende is geen marionet van de VVD. Hij heeft de VVD gebruikt om zijn obsessieve ‘visie’ door te voeren en ja, een makker schaap heeft hij niet kunnen krijgen! De geldjongens!!
  Had hij destijds Bos al niet na een uur of wat de bons gegeven? Balkenende wist wat hij wilde met zijn ‘hervorming’ en wij weten het inmiddels allemaal: misvorming! En zo krom en hypocriet is zijn achterban … ze gaan gewoon weer voor hem! Kijk, dan weet je dat ze bewust het volk verlakken voor hun eigen ‘heil Balkenende bewind’. Zou het komen doordat de kerken de biechtstoel hebben afgeschaft? Toch niet zo gek om al die zonden eens bij jezelf te zoeken. Toch?
  A propos: let eens op de rascalvinisten. Zij behoren tot de rijksten onder de volkeren!
  En ondertussen? Vroom naar buiten… vooraan in de kerk…de stok met fluwelen zak wordt gevuld… wat kruimels naar liefdadigheid… en het hart loopt leger en leger vanwege al die schatten die ze op Aarde verzameld willen zien.
  En zie weer terug bij af: slavernij!

  Reactie door Gloria — maandag 6 november 2006 @ 2.54 uur

 71. 70. Gloria

  Gedwongen werken tegen een hongerloontje ter meerdere eer en glorie van de hervormde/gereformeerde elite en de kerken weer vol met smekende mensen die God vragen hen bij te staan in hun nood.
  Nederland moet herkerstend worden.

  Reactie door Henny — maandag 6 november 2006 @ 16.01 uur

 72. @ Henny en Gloria

  Lees het CDA-beleidsprogramma betreffende het budgettair beleid van oktober 2000 voor de destijds komende kabinetsperiode.
  Volg de weg van het geld en je komt veel te weten.

  Oa. dat het CDA in theorie de christelijke deugden hooghoudt en in praktijk met voeten treedt.

  Kort samengevat in mijn woorden:

  Het gezin staat centraal binnen de strenge begrotingsmarges van het neoliberale en christelijke Fort Europa.

  De trend van individualisering dient gekeerd (bv. heel effectief in Zorg en Sociale Verzekeringen) en de overheidstaken dienen middels marktwerking afgestoten te worden om de latere generaties niet met de huidige EMU-schuld (!) op te zadelen en om de staatsschuld binnen de boetemarges van Europa te houden.
  Maw. de tweedeling in de samenleving is het offer dat gebracht moet worden voor een duurzaam en degelijk christelijk Europa.
  (de Euro heeft een degelijk fundament gelegd, nu de Europese Grondwet nog)

  Balkenende is een overtuigd christen, die in de beste christelijke traditie het individuele lijden ondergeschikt of beter noodzakelijk acht voor het groter goed van een sterk en trots Europees christenfront van in eeuwige klei vastgelegde moreel gelijkgestemde familieverbanden.

  Dit maakt zijn zelfingenomenheid en schaamteloze VOC-opmerking in de Tweede Kamer een stuk duidelijker.
  En hij zit bij de verkeerde partij.
  Hij is een wolf in schaapskleren die de gezagstrouwe kudde van het CDA de rodeokaptalistische en sociaal-darwinistische jungle van het neoliberalisme naar fundamenteel-christelijke Amerikaanse signatuur wil binnen leiden.
  In economische termen betekent dit de visie dat wie goed voor zichzelf zorgt het beste resultaat voor de groep bewerkstelligt
  En dat laatste is aantoonbaar onjuist.
  Een wiskundige heeft binnen de discipline van Governing Dynamics bewezen dat wie goed voor zichzelf én de groep zorgt dat uiteindelijk het beste is voor het individu én de groep.
  Geen mens kan zonder een ander leven.

  Balkenende denkt dat de organisatie van het gezin voldoende zoniet alle waarborgen geeft voor een deugdelijk en volgzaam christen, die niet teveel moet nadenken.
  De overheid kan dan met een gerust hart terugtreden.
  Een wolf in schaapskleren die dat niet weet.
  In hogere zin kortzichtig en naïef toch ?

  Reactie door hendrik dieks — maandag 6 november 2006 @ 20.31 uur

 73. @72 hendrik dieks

  In al het bovenstaande kan ik mij geheel vinden. Totdat ik je laatste deel las…
  Waarom wil je die kortzichtigheid en die naiviteit in Balkenende zonodig proppen?
  Dit zegt eerder iets van jou. Ach… hij heeft het niet geweten!! Dat is zo vaak aan de hand met mensen die iets beweren… op het laatst geven ze er weer een draai aan. Hiermee haal je jezelf onderuit, hendrik.
  Want zie: in vol bewustzijn heeft hij voor deze lijn gekozen! Met open ogen ziet hij hoe ontevreden men in dit land aan het worden is. De rijken rijker, de armen armer. Uitverkoop van de Overheid en het spekken van de liberaliserings-junks!
  Wat bepaalt jouw gedachte over Balkenende? Van huis uit calvinistisch en deze mensen uiteindelijk een vrijbrief geven voor hun handelen? De onschuldige, vrome naieve christen? Vergis je niet!!
  Weet dan ook dat Christus de grootste moeite heeft gehad met juist de schriftgeleerden! De farizeeers! De tollenaars!
  En zie: zij herleven! Wat misleidt hen? GELD!
  MACHT!
  Hendrik, ik kan hier geen naiviteit in ontdekken. Hoogstens een ‘oost indisch doof’ zijn en een gladdekker die obsessief zijn kastijdingsplan wil voortzetten. Hiermee onderschat hij het volk en legt zijn oor te luister bij de elite. En hoor Verhagen vanavond bij NOVA: schijnheilig gebrabbel, niet duidelijk en tegen de leugen aan! WIE TRAPT DAAR NOG IN?
  Alleen dat volk dat de waarheid niet wil zien en hun kapitaal beschermd wil weten.
  Het is een laatste stuiptrekking van de arrogante christelijke politiek. En onder die politiek hebben heel veel mensen moeten lijden in ‘Naam van God’. En dat is het effect van de volgzaamheid naar een politieke leider en/of dominee/pastoor. Ik weet waarover ik spreek, want zelf heb ik dit allemaal achter mij gelaten om exclusief en uitsluitend Christus te volgen. Waarom? Omdat ik leef en wil weten wat het effect daarvan is. En zie mijn felheid naar politieke christenen die de Bijbel gebruiken om in Zijn Naam hun eigen plannen door te sluizen naar het volk en dit volk tegelijkertijd de mond te snoeren in diezelfde Naam! Die tijd is bijna ten einde, het is tijd voor iets nieuws. De lente wil tevoorschijn komen en die is niet tegen te houden. Zelfs niet in de winter! Op naar blije tijden en voor allen die willen leven met Christus: tijd om Hem te GENIETEN!
  En daar helpt de SP aan mee! :)
  De politiek terug naar het volk, het geloof terug naar Christus!! Nou let op hendrik: het aanzien van Nederland zal veranderen! Eindelijk weer een vreugdevol volk met oog en oor voor elkaar. Samen leven, samen delen, samen volk zijn.

  Reactie door Gloria — dinsdag 7 november 2006 @ 0.25 uur

 74. Zit je in iedergeval op de goede plaats, niemand van de gespreks leiders zal je een strobreed in de weg leggen

  Reactie door Turkish delight — dinsdag 7 november 2006 @ 10.57 uur

 75. @ 73 Gloria

  Om te laten zien dat Balkenende rechtser dan de VVD is voor het groter christelijk goed en tegelijkertijd een horde gezagsgetrouwe kiezers meebrengt.
  Dat maakt hem een naïef leider, die zijn kudde de neoliberale jungle binnenleidt waarna hoop in de kerkbanken het enige soelaas is voor de sociaal-maatschappelijke ellende.
  Zoals bedrijven hun overtollige werknemers uiteindelijk bij de Staat dumpen, laat Balkenende ze bij de kerkdeuren achter.
  Dan heb je op termijn niet het beste voor met je kiezers.

  Reactie door hendrik dieks — dinsdag 7 november 2006 @ 12.28 uur

 76. @75 hendrik dieks

  Oke hendrik! Hopelijk gaan we hier nu mee afrekenen. Je stemt SP? Hiermee kunnen we een andere koers gaan uitzetten.
  Blijf bij ons en blijf positief naar een hele toffe open partij. Dit is het allerbeste wat we hebben in Nederland. Laat je niet teveel inpalmen door negatieve, gefrustreerde denkers die zich tegen ons afzetten. Ik vind je reacties erg waardevol en goed overdacht. :)

  Reactie door Gloria — dinsdag 7 november 2006 @ 17.14 uur

 77. @ Gloria

  Het zijn je somtijdse grappen en enthousiasme die je redden.
  Af en toe jeuken mijn vingers door dat niet zelden belerende toontje van je.
  Laat je mooie overtuiging niet te snel oordelen over anderen.

  Reactie door hendrik dieks — dinsdag 7 november 2006 @ 19.24 uur

 78. @77 hendrik dieks

  Ik zal erop letten! ;)
  Ik kan hiervan schrikken, want ik wil echt niet belerend zijn. Ik ben het namelijk ook niet. Wel schrijf ik met een bepaalde felheid die iets zegt van mijn temperament, maar bovenal van mijn hang naar een toffe planeet waar mensen blij zijn. Ik zit in de uitverkoren positie om tot de minst gefortuneerde groep van Nederland te behoren, afgezien van het feit wat ik heb bij- en toegedragen aan de maatschappij. In mijn ogen is het waardevol en doet verder niet ter zake. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik van hieruit het beste kan beoordelen of een regering goed is voor het volk. En je begrijpt dat ik dan zeg: deze regering is het slechtst geweest voor het volk sinds jaren!! En als de leider van dit land zich ook nog beroept op Jezus Christus dan wordt het hoog tijd om mijn stem te verheffen. Maar wel zo dat het voor mij inderdaad bijna niet meer discussieerbaar is… het is gewoon zo. Basta! En waarom? Omdat ik al die andere overwegingen al achter de rug heb, alvorens ik reageer. En dat kan belerend overkomen. Maar vergeet niet dat ik door heel wat lagen levenservaring ben gegaan en niet geschroomd heb risico’s te nemen. Al mijn zekerheden zijn omver geworpen om mijn ziel niet in de uitverkoop te zetten.
  Ik heb ook durven kiezen. Zo heb ik, na wat andere religie-ervaringen bewust gekozen voor Jezus. Met alle haken en ogen, want het is niet gemakkelijk om door alles heen te blijven geloven. Toch werpt doorzettingsvermogen vruchten af.
  Dit bedoel ik ook met de SP. Ik heb gekozen voor de meest waardevolle partij in Nederland. Meer is er niet om in dit land politiek gezien te koersen naar een betere wereld. Ook hier zullen haken en ogen zijn, maar ik geef mijn vertrouwen aan de persoon die een dergelijke partij met hart en ziel heeft opgezet en niet is afgehaakt. En zie: het werpt vruchten af. En iedereen die deze partij dubieus wil maken zie ik als een aanval op de integriteit die deze partij in zich heeft. Een ieder die kiest voor een andere koers… het zij zo. Maar zij die de kern van deze partij willen bezoedelen… vallen buiten mijn flexibiliteit.
  En natuurlijk is het zo dat de SP water bij de wijn moet gaan doen als het mee gaat regeren. Ook dat begrijp ik, maar altijd zal ik in het oog houden, hoe en soms via omwegen, de SP trouw blijft aan haar ware intenties. Symbolisch doe ik altijd bij mijn ene glas wijn per dag een beetje water. Om altijd te beseffen dat geven en nemen een levensopdracht is.
  Ik hoop overigens wel dat je handen blijven jeuken om zo met regelmaat je bijdrage tegemoet te zien.

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 1.39 uur

 79. vandaag 22 nov. te gast bij p en w
  goed gedaan ,jan en achterban. fijne mensen!
  en eerlijk.
  Die meerkeuzevragen uit
  intervieuw beneden niveau, maar goed gereageerd.succes voor komende tijd!!!
  Jullie blijven winnen!

  Reactie door denny baggen — vrijdag 24 november 2006 @ 0.01 uur