Plak je laatste bericht

Morgenmiddag om 12 uur sluit de inzendingstermijn voor ‘jouw boodschap aan de kiezer‘. Thomas Widdershoven – directeur van ontwerpbureau Thonik – zal alle inzendingen bekijken en een winnaar aanwijzen, die voor 50 euro uit de SP-shop mag bestellen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 03 november 2006 :: 18.29 uur

79 Comments

79 reacties

 1. zorg dat alle dieren verplicht ingeent worden, zodat er geen dierenziektes op mensen kunnen over slaan.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 3 november 2006 @ 18.33 uur

 2. Voor de nieuwe stemmers;

  U was er nooit echt tevreden mee
  Stem nu eens op de SP

  Reactie door Eerst nadenken — vrijdag 3 november 2006 @ 18.49 uur

 3. Goedendag Meneer Marijnissen,

  Ik erger mij aan de kortzichtigheid van de huidige bestuurders van Nederland,lange termijn visie ontbreekt bij de partijen die het voor het zeggen hebben in Nederland. Bijvoorbeeld hoe gaan we om met de energievoorziening, mobiliteit, het voortbestaan van de productieve sector (kijk naar wat er gebeurd bij Stork) in Nederland over 10 a 20 jaar. Als we zo daar gaan betalen we ons blauw aan energiekosten en hebben we geen industrie meer in Nederland en iedereen werkt in de diensten en we hebben een samenleving die leeft op de winsten die er behaald worden op de amsterdamse beurs. Dit is voor mij een verkeerde tendens. Vaak hoor je bij multinationals dat Nederland te duur wordt om productieartikelen te maken, ik ben er van overtuigd dat dat niet zo is. De managers en de organisaties en de aandeelhouders maken het duur vanwege de opgelegde verplichte winstmarges. We moeten terug naar een zelfvoorzienende economie en maatschappij, produceren naar behoefte, kleine bedrijven, zinvolle economische groei waardoor het voor iedereen een betaalbare samenleving wordt.

  Reactie door Wim Slomp — vrijdag 3 november 2006 @ 19.08 uur

 4. Het kan eventueel nog korter en krachtiger;

  Doe mee
  Stem SP

  Reactie door Eerst nadenken — vrijdag 3 november 2006 @ 19.14 uur

 5. Met dank aan een jullie voor alle fantastische bijdragen.
  Ik heb er heel erg van genoten!
  Jammer dat ze het land niet over kunnen gaan i.p.v.maar 1 campagne poster! Dit was zeker goed voor de afwisseling, verfrissing i.p.v. verstarring, het denken van de kiezer geweest.

  Reactie door maria — vrijdag 3 november 2006 @ 19.18 uur

 6. Het is niet zo moeilijk…..
  Links is waar je duim rechts zit.

  Reactie door F. van Munster — vrijdag 3 november 2006 @ 19.23 uur

 7. Links is niet zo moeilijk te vinden…..
  Links is waar je duim rechts zit….

  wil je de juiste koers varen en navigeren?

  Stem dan SP

  Reactie door F. van Munster — vrijdag 3 november 2006 @ 19.25 uur

 8. ach kat int bakkie
  ps eeuu medewerker thonic 25 euro eeeuuu verdienen??

  Reactie door ad — vrijdag 3 november 2006 @ 19.42 uur

 9. 3X naar rechts is ook links

  Reactie door Pool — vrijdag 3 november 2006 @ 19.50 uur

 10. J(an) M(arijnissen) lijkt soms de SP.
  Maar de SP staat voor een J(olidaire)* M(aatschappij)

  & jolidair = vrolijk & solidair

  Reactie door Maarten Legêne — vrijdag 3 november 2006 @ 19.50 uur

 11. Links is waar je hart zit,laat je hart spreken.

  Reactie door sietse — vrijdag 3 november 2006 @ 19.51 uur

 12. Balkenende & Bos weg ermee.
  Denk na, stem SP

  Reactie door Emile — vrijdag 3 november 2006 @ 20.08 uur

 13. Beste Jan Marijnissen,

  Mijn wens is dat er een betere gezondheidszorg komt. Dat de thuiszorgmedewerkers weer gewoon normaal hun werk kunnen doen en dat ze niet bang hoeven te zijn om hun baan te verliezen.
  Dat er meer mensen orgaandonor willen worden.
  Dat de jeugdhulpverlening verbeterd word, niet steeds meer geld geven vanuit het kabinet, maar een beter beleid invoeren en dat kan.
  Dat de defensie minder word omdat er al zoveel oorlog en geweld in de wereld is. De bouw van de JF-fight striker moet stop gezet worden want al die miljoenen kunnen we beter besteden in ons eigen land waar ook veel armoede heerst.
  De kloof tussen arm en rijk minder wordt.
  Dat de mensen socialer met elkaar omgaan.
  Dat de dieren goed verzorgd worden.
  Dat er van uit de politiek minder bemoeienissen is voor de opvoeding van de kinderen maar dat ze eens goed moeten gaan kijken naar de werkelijke problemen die er zijn. Dat ze vragen gaan stellen aan de ouders, de kinderen en de alleenstaande ouders zelf om te weten wat hun wensen zijn in de jeugdhulpverlening.
  En dat het millieu goed aangepakt word want er word teveel industrie bij gebouwd, teveel wegen enzovoort de groenvoorziening en de natuur gaat hierdoor erg achteruit.
  Je ziet dat de natuur helemaal van slag is want ik had eind oktober in mijn eigen tuin zelfs bloesem aan de appelboom en dat is niet normaal.

  Ik stop er maar mee want ik kan zo nog wel even door gaan.
  Maar dit zijn voor mij de belangrijkste doelen waaraan gewerkt zou moeten worden.
  Dit is dan ook mijn boodschap voor allen.

  Heel veel groetjes, Paula

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 3 november 2006 @ 20.56 uur

 14. Vragen ze aan SP-leden, of ze op Bos willen stemmen, als de nood aan de man komt (Nos-journaal vrijdag 3/11, 20.00)(ook aan VVD-ers, of ze op JPB willen stemmen in geval van nood)
  Hebben we in Nederland een 2partijenstelsel?
  Kiezen we 22/11 de MP?
  NEE! Stem SP!

  Reactie door Ferjo — vrijdag 3 november 2006 @ 21.20 uur

 15. Van HEERschappij naar MAATschappij: SP!

  Reactie door Monique — vrijdag 3 november 2006 @ 21.28 uur

 16. STEM MET JE HART .NL

  Betere campagneslogan voor een links beleid NU is ondenkbaar!
  Daarom vandaag meteen geregistreerd .

  Reactie door hans van camp — vrijdag 3 november 2006 @ 21.33 uur

 17. Als je veel ex-DDR burgers vraagt of zij er sinds de hereniging op vooruit zijn gegaan dan zeggen zij dat er welliswaar minder vrijheid was,doch dat iedereen werk had en nagenoeg iedereen gelijk was,terwijl iedereen verzekerd was van gezondheidszorg.Nu zijn er in Oost-Duitsland veel spookdorpen met oude mensen en een hoge werkeloosheid.Daarmee wil ik niet zeggen dat de marktwerking niet goed is,doch nu is het kapitaal te machtig geworden.De negatieve kanten komen steeds sneller en duidelijker naar voren.De voorspellingen tot het jaar 2050 geven aan dat de aarde stinkend en ziek ten onder gaat,dus wij doen weinig aan het milieu.Zij zal leeg geroofd worden (grondstoffen)Er zal nog weinig leven zijn in zee. De voedselopbrengst zal gestaag verminderen,doordat de aarde errodeerd,waardoor hongersnood zal heersen.De landen rondom de Middelandse zee zullen verbranden en verdorsten.De aarde zal geregeerd worden door 10 machtige mannen (symbolisch),dit kan te meken hebben met allianties en concentraties van machtige groot-conglomeraten, welke de regeringen naar hun hand zetten.De bevolking zal,via angstaanjaging,langzaam maar zeker onder druk gezet worden (camera-s,controle telefoon,identietijdsbewijzen,internet,vlieg verkeer).Er zal niet veel verschil meer zijn tussen winter en zomer en de zonintensiteit zal afnemen door vervuiling in de stratosfeer(CO2-zwaveldioxide).Natuurrampen zullen een steeds grotere omvang krijgen.In die tijd kun je beter niet oud zijn,want ouderen zullen het zwaar krijgen.In de politiek zal er alleen nog maar sprake zijn van links of rechts.Er zal overal opstand zijn,in naam van de gerechtigheid,waardoor veel energie aangewend wordt aan wapens.(chemische en bacteriologische wapens,via onbemande vliegtuigen?).Er zal oorlog zijn met lege zakken(het geld wordt waardeloos)door hoge onbetaalbare schulden. Belastingen zullen zo hoog worden dat zij niet meer op te brengen zijn.Leugens en waarheid zijn niet meer te onderscheiden.De boeren gaan uit bedelen en voor een gouden muntstuk kun je een boerderij kopen.Er zullen door de vervuiling vreemde ziekten opduiken en het water zal bitter zijn.In de astrofysica kunnen door afnemende lichtdruk de evenwichtskrachten van de aarde een verandering ondergaan.De mensen worden steeds slimmer ,maar geloof is er bijna niet meer.Parijs zal door het eigen gepeupel verbrand worden.De halve maan (moslims)zal met haar uiteinden pogen de wereld te omklemmen,Laser-kanonnen zullen hun intrede doen.(XLD1?).Ook gele stofregen/damp doet zijn intrede.De Russen zullen zich aan verdragen houden,zolang het hun goed uitkomt.De derde wereld zal machtiger worden en de macht van de VS zal tanen en de VS moet boeten voor haar fouten en nalatigheden,zij zullen allianties zoeken met landen,welke het meest te verliezen hebben.Israel zal steeds verder in het nauw geraken.Er zal geen overbevolking meer zijn.
  Dit hoeft allemaal niet te gebeuren als wij maar verstandig zijn,maar dan moeten wij zelf nog veel veranderen en hebben wij daar in het belang van onze kinderen,wel de kracht en de moed voor?

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 3 november 2006 @ 21.53 uur

 18. kijk naar debat Wouter en JP…
  uh…WOUTER SPAT REDELIJK onWouters van het scherm af…Jan,is ie bij jou op cursus geweest die Bos ?? JP doet het ook niet slecht,maar zijn beleid des te slechter..
  dus geen 1-1,maar duidelijk 3-1 voor Wouter

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 22.04 uur

 19. Bij de SP telt ieder mens arm of rijk gewoon nog mee

  Reactie door rita — vrijdag 3 november 2006 @ 22.04 uur

 20. dont worry Jan..blijf wel SP stemmen..!!

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 22.05 uur

 21. Bij de SP telt ieder mens arm of rijk gewoon mee

  Reactie door rita — vrijdag 3 november 2006 @ 22.05 uur

 22. Wouter vraagt JP wat hij van de allerhoogste inkomens gevraagd heeft…uh zegt JP uuhhhhhhhhh hakkelde hij… volledig uit positie geluld noemen ze dat JP…antwoord..helemaal niets namelijk . leve Jan en Wouter !!

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 22.09 uur

 23. echt helemaal niets inderdaad..en daarna wordt JP feller…hoor maar nu,..wordt ie kwaad.. De WAO kwestie schandaaaaaaaalig…hoor hem nu overtuigen,dat het goed was…schandaaaalig meneer JP !!!!!!!

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 22.12 uur

 24. Frits Wester,die goed leidt,zegt aan Wouter,dat hij de huizenbezitters stuipen op lijf heeft gejaagd…nee Frits,zegt Wouter…kijk maar naar 21 minuten.nl,waar 60% van mensen bereid is die aftrek te beperken…dag Fritsie dus inderdaad,Maar okay hij leidt het debat goed,vind ik..had het slechter verwacht. Dus pet af Frits

  Reactie door eric — vrijdag 3 november 2006 @ 22.15 uur

 25. Zojuist de stemwijzer ingevuld. Kwam uit op de SP. SP is blijkbaar zo gek nog niet! Goed alternatief voor Bos, over Balkenende heb ik het niet.

  Reactie door Verwondelijk — vrijdag 3 november 2006 @ 22.28 uur

 26. HAIKU:
  Wie links of rechts denkt,
  Spaart de helft van zijn hersens,
  Maar het hart zit LINKS!!!

  Zet ‘m op, jongens/ meisjes,
  op naar 22 november.

  Reactie door Jan Kluijtmans — vrijdag 3 november 2006 @ 22.39 uur

 27. Wouter heeft laten vallen niet bij voorbaat de keus op een links kabinet te hebben. Een stem op SP is dus de beste keus..

  Reactie door Redstar — vrijdag 3 november 2006 @ 22.54 uur

 28. Off topic:
  Wilders versus Marijnissen
  http://fansearch.msn.nl/battle.aspx

  Reactie door Barend LSZST — vrijdag 3 november 2006 @ 22.57 uur

 29. Zeg Jan Marijnissen

  Als die Balkenende weer het eens heeft over dat hij het zo fantastisch heeft gedaan; vraag hem dan eens waarom dan een record aan mensen in zijn regeerperiode zijn ge-emigreert; zeg maar gevlucht uit Nederland….Dit was al eens in het nieuws en een teken aan de wand.

  Ik wil graag die kop van die JP dan eens zien.

  Reactie door ReneR — vrijdag 3 november 2006 @ 23.30 uur

 30. Heb 4 jaar geleden al SP gestemd en ga dat dit jaar dus weer doen. Ben heel erg te spreken over de aanpak tegen armoede. Zijn zelf namelijk ook niet de rijksten der aarde. Vind het heel erg dat je in een vooraanstaand land als Nederland voedselbanken nodig hebt om te kunnen overleven.Zijn toch verdorie geen derdewereld land. Ook op alle andere punten scoort de SP goed voor mij!
  SP, NAAR DE TOREN ERMEE! Groetjes Astrid

  Reactie door Astrid Veenstra — vrijdag 3 november 2006 @ 23.45 uur

 31. @22 inderdaad Redstar…je ziet het goed.
  SP dus ..niet bij voorbaat links kabinet.
  NU SP !!!!!!!!!!!!

  Reactie door eric — zaterdag 4 november 2006 @ 0.02 uur

 32. Ik wil een toppertje en kies nu Marijnissen!!

  En alle artsen ,krijgen Agnes Kant…..

  En doe mij ook maar een stevig sociaalplan,

  want daar heeft de mens behoefte aan……

  Reactie door Angela — zaterdag 4 november 2006 @ 0.11 uur

 33. Ps ik blijf die van Gandalf het leukste vinden ,die van Gone with the wind. Gandalf vond het zelf wel moeilijk een klassieker te verkrachten, maar in het lands belang!!!

  Wat zou het heerlijk zijn als we Rita en Balkenende kunnen wegblazen!!!!!!!!!!!!!

  Mijn zoon vind ,de kamer vol dwazen het meest leuk, maar toveren kan die hollandse Harry potter niet, dat deed zalm.

  Mijn dochter vind, de tomaten van Desiree het leukst, wat je zaait ,je oogst .

  We willen allemaal wel een poster kopen, kan dat?

  Reactie door Angela — zaterdag 4 november 2006 @ 0.22 uur

 34. 1.Bent u ook zo teleurgesteld over onze nieuwe zorgstelsel?
  2.Bent u ook zo teleurgesteld over de wijze van handelen in de gezondheidszorg?
  3.Bent u ook zo teleurgesteld over de opvang van TBS’ers?
  4.Bent u ook zo teleurgesteld over de bus en trein?
  5.Bent u ook zo teleurgesteld over de normen en waarden in onze samenleving?
  6.Bent u ook zo teleurgesteld over de wijze hoe wij met onze medelanders omgaan?
  7.Bent u ook zo teleurgesteld over de macht en onmacht in onze wereld?
  8.Bent u ook zo teleurgesteld op onze levenswijze met de natuur?
  9.Bent u ook zo teleurgesteld over de bemoeienis van Europa?
  10.Bent u ook zo teleurgesteld over het Kabinet Balkende?
  11.Bent u ook zo teleurgesteld over het contact met instanties?
  12.Bent u ook zo teleurgesteld in uw huisartsenpost?
  13. Bent u ook zo teleurgesteld over de koppeling van de gasprijs aan de olieprijs?

  Alle 13 goed slecht.
  Doe er wat mee!
  Stem SP!!

  Reactie door Peter Glas — zaterdag 4 november 2006 @ 1.05 uur

 35. Laten we van Nederland weer een *Samen*leving maken, immers onze gouden eeuw hebben we ook grotendeels aan politieke vluchtelingen te danken !

  Tenslotte heeft de vlucht van de Franse Hugenoten (een kwart van de Amsterdamse bevolking toendestijds) en de Antwerpse elite naar Holland ons land mede vormgegeven.

  Debat doet Denken

  Laat je verbazen door andere meningen !

  Reactie door Ernst — zaterdag 4 november 2006 @ 1.51 uur

 36. 50 euro? Laat dat net de huursverhoging zijn die het kabinet per maand in onze reet wilt duwen :-)

  Reactie door Maurice — zaterdag 4 november 2006 @ 2.05 uur

 37. Wie er ook zal gaan winnen…
  ALLEMAAL GEFELICITEERD!!!
  KUNSTWERK!

  Reactie door Gloria — zaterdag 4 november 2006 @ 2.44 uur

 38. Simpel toch 1
  Ik heb JM ooit horen zeggen dat 50% van de hypotheekrenteaftrek bij 8% van de huizenbezitters terechtkomt.Dan is het toch simpel, dacht ik toen: 5% hoogste inkomens geen (zeer beperkt/ maximaliseren) , bespaart dan rond 30 – 40% of zo? dan kunnen mensen met simpel huisje ook zonder hoofdpijn naar bed, anders trekken we het niet meer: 10% meer energiekosten, 8% meer ziektekosten, ouder verzorgen met 10 onbetaalde verlofdagen, rente omhoog .. enz in 2007… minder hypotheekrenteaftrek doet deur dicht. Ik meen vandaag gehoord te hebben dat SP dit voorstelt?! Prima, doen!

  Simpel toch 2: of hebben jullie deze ook al?
  Mensen met bijstand of AOW uitkering recht geven om met 2 samen te wonen met behoud van (vrijwel) hele uitkering, met bijv. dan zorgplicht voor ander, als nodig. Maar dan niet via belasting e.d. voordeel weer terugpakken -> Tig voordelen!! zoals: minder eenzame, minder arme, meer tevreden mensen, zorg voor elkaar wordt niet meer afgestraft, maar positief gewaardeerd, veel woningen vrij onder in de markt (nep inschrijvingen hoeven niet meer), minder controles, bezwaren enz -> uitvoering goedkoper; samenwonen is leuker en voordeliger dan alleen, minder energie ook beter voor milieu), goedkoper eten, 1 wasmachine enz, meer vanzelfsprekende mantelzorg thuis -> minder kosten overheid; zorg, woontoeslag, kinderopvang, beslag bejaardentehuizen enz Gelukkiger mensen…jullie kunnen vast veel meer bedenken :)
  —-
  pm ideetjes:

  Wel wie kan werken moet ook werken, dus wel streng op mee bijdragen blijven . ( ja reintegratie e.d. door gemeenten, ja, ja, weg reïntegratiebedrijven -> scheelt miljarden, waar nu vrijwel niets tegenover staat, dan werk voor de mensen in die bedrijven).

  Opvoeden kinderen is erkende taak (geen bijverschijnsel om tussen 6 en 7 even tussendoor te doen). Maar dan ook wel doen, idem zorg voor familie of vrienden(!), vrijwilligerswerk e.d. maar wel minder bureaucratisch, simpel houden, overheid doet mee, stimuleert, steunt, streng en rechtvaardig

  Ook maatschappelijke taken erkennen. Bijv keuzemenu: wie met 2 wil wonen en dubbel uitkering wil en niet werken kan, dan wel samen plicht minimaal x of y uren maatschappelijke taak, afhankelijk personen en situatie (maakt niet uit wie van 2 het doet). Bijna iedereen kan altijd wel wat. Door zelf kiezen verplicht -> link met personen en situatie, maar wel leuke taken: van rolstoelen duwen in tehuis opa, ouders Nl leren, schoonmaken op school kind, voorleeshulp nichtje, overblijfvader, buurt opleuken enz enz enz
  Succes!

  Reactie door Sofie — zaterdag 4 november 2006 @ 3.25 uur

 39. Als SP’r ben ik voor een rechtvaardige verdeling van de welvaart.
  Echter laten wij hier ons belastingsysteem voor gebruiken. En niet daarboven nog allerlei inkomens afhankelijke regelingen in het leven roepen. Dat lijkt meer op mensen pesten die een (iets) hoger inkomen hebben.
  Dus laten wij alleen ons belastingsysteem gebruiken om de inkomens te herverdelen. Dit verschaft duidelijkheid.

  Reactie door Paul Muller — zaterdag 4 november 2006 @ 5.54 uur

 40. Prachtig mensen al jullie reakties,maar het is preken voor eigen parochie.Ben al weken bezig met te werken voor de SP.Dus weg achter de PC en folderen,plakken en praten met de mensen en hun vragen beantwoorden over de SP.Dan nog wat over de STEMWIJZER inderdaad stem wijzer,stem SP NU

  Reactie door Alexos — zaterdag 4 november 2006 @ 7.12 uur

 41. Beste kiezers. U heeft Jan Marijnissen verkozen tot de meest symphatieke en meest integere politicus met het meest sociale programma, die het meest zichzelf is.
  U waardeert dat zeer.
  Wilt u nét zo’n sociaal land en bent u net zo integer en blijft ook u vooral ziczelf? Dan stemt u NU SP.

  Reactie door Henny — zaterdag 4 november 2006 @ 7.46 uur

 42. Bos en Balkenende weg ermee,stem NU SP.

  Reactie door J.E. Mulder — zaterdag 4 november 2006 @ 8.21 uur

 43. stem voor een ander beleid dan het cda en vvd.
  stem dan nu voor de sp.

  Reactie door mcniel — zaterdag 4 november 2006 @ 9.01 uur

 44. Doe net als ik ,en laat het verkiezingsbord van de SP in je tuin plaatsen.Laat zien waar je voor staat,het is nog niet te laat.
  Wil je een eerlijke partij doe dan mee!!!
  Stem massaal op de SP!!

  Reactie door Marianne — zaterdag 4 november 2006 @ 9.40 uur

 45. Na alle geld en welvaart
  Nu de mens en welzijn.

  Reactie door Leftfoot — zaterdag 4 november 2006 @ 9.49 uur

 46. http://www.journalist.web-log.nl/.
  Als je daar je mening uit,dat je voor links bent wordt je de toegang geweigerd.En dat terwijl het een openbare site is ,voor iedereen toegangkelijk.Rechts gaat verliezen dat is duidelijk..

  Reactie door Marianne — zaterdag 4 november 2006 @ 10.10 uur

 47. Moeilijk hoor er zijn echt veel te gekke inzendingen maar oke hier een poging.

  Samen met SP
  Rechtdoor zee

  Reactie door kbo — zaterdag 4 november 2006 @ 10.21 uur

 48. Geef de kinderen van Kamp Zeist een stem,
  Stem sp !
  Geen kinderen achter prikkeldraad !

  Reactie door korelatie — zaterdag 4 november 2006 @ 10.38 uur

 49. Waar ik moeite mee heb is dat alle partijen roepen over de zorg dat het niet goed gaat.
  Dit is al jaren zo.
  Laatste 2 maanden kom ik als uitzendkracht in diverse instellingen in Utrecht en omgeving. Overal is een personeelstekort. Overal loopt het personeel te klagen over het management.
  Overal hoor je dat men de voortdurende reorganisties zat zijn. Overal hoor je dat er onvoldoende gekwalificeerd personeel aanwezig is.
  Kortom, organisaties zijn voortdurend bezig zich te richten op visie op de toekomst, zonder echt oog voor het binnen hun organisatie aanwezige personeel.

  Reactie door Henk Bloemers — zaterdag 4 november 2006 @ 10.38 uur

 50. Wordt wakker

  Denk mee

  Stem SP!!!

  Reactie door e.krul — zaterdag 4 november 2006 @ 10.38 uur

 51. Schaf de voordeurdelersregeling af en geef ook mensen die afhangen van een uitkering of pensioen(aow) de mogelijkheid prioriteiten te stellen in de inzet van hun (schaarse) middelen. Het scheelt veel geld in onnodig verstrekte huursubsidie en geeft een herverdeling/ineenschuiven van woonruimten. Denk aan het roommate ‘systeem’dat in de VS vaak wordt toegepast door jongeren en ouderen die niet goed bij kas zijn. We hebben de hoge huren nu overgenomen uit de VS, dan moeten we dit verschijnsel ook maar overnemen.

  Reactie door R.Lindenburg — zaterdag 4 november 2006 @ 10.43 uur

 52. vervolg op bericht 48
  Laat werknemers niet aan hun lot over.
  Laat geen ongediplomeerde werknemers of leerlingen voortdurend de verantwoording voor een afdeling draaien.
  Geef op een positieve wijze ruimte voor ontwikkeling.
  Praat met je werknemers.
  Laat merken dat je hun betrokkenheid bij de organisatie waardeert.

  Kortom: Laat menselijke belangen net zo zwaar wegen als zakelijke belangen.

  Vr. groet,
  Henk Bloemers
  SP lid De Bit/Bilthoven

  Reactie door Henk Bloemers — zaterdag 4 november 2006 @ 10.52 uur

 53. Spek de rijken niet langer,

  stem SP!

  Reactie door e.krul — zaterdag 4 november 2006 @ 10.57 uur

 54. Omdat SP

  de S

  van Solidariteit

  hannteert!

  Reactie door e.krul — zaterdag 4 november 2006 @ 11.03 uur

 55. Omdat SP

  de S

  van Solidariteit

  hanteert!

  Reactie door e.krul — zaterdag 4 november 2006 @ 11.03 uur

 56. 17. Maan ik ben het met je eens, ik heb dit van de Oost-Duiters al eens eerder als voorbeeld gegeven. Het is voor die mensen daar een volkomen uitzichtloze situatie, ze zijn slechter af.
  Dromen zijn dus toch soms bedrog. De droom van Balkenende en Freek de Jonge zal ook voor veel mensen bedrog blijken te zijn.
  Wat ben ik op die laatste persoon afgeknapt zeg. Een gearriveerde cabaretier die zegt dat nederlanders maar klagen maar zijn geld verdiend heeft met een grote klaagzang op de nederlanders en de maatschappij.
  Maar ja domineeszoon he, oude liefde oud geld en moet zijn kost verdienen bij de mensen die het kunnen betalen zijn shows te bezoeken. Show is het in meer dan een opzicht. Jammer dat ik ooit zijn portemonnee gespekt heb door zijn conferences te kopen en te beluisteren.
  Geld maakt meer kapot dan je lief is.
  Zijn programma zou moeten heten ztemmenmakerij i.p.v. stemmingmakerij.

  Reactie door Henny — zaterdag 4 november 2006 @ 11.06 uur

 57. De SP zal voor de 3e keer mijn stem ontvangen,omdat zij harstikke veel moeite doen waar te maken waar zij voor staan!
  Zij staan voor een gezonde socaile samenleving inclusief recht voor mens en dier.
  SP weet wat er leeft in nederland!
  Stem SP en zij doen er het voordeel mee..
  Margreet

  Reactie door Margreet — zaterdag 4 november 2006 @ 11.33 uur

 58. hoi, ik wou eve zeggen dat ik om stemwijzer de test heb gedaan en bijna 100% voor sp was.. alleen ik vind het jammer dat ik niet mag stemmen anders had ik zeker op sp gestemt.. mijn stem had de sp anders wel gekregen;)

  Reactie door Joyce — zaterdag 4 november 2006 @ 11.35 uur

 59. Geachte (zwevende) kiezer.
  Herkent U dit:
  Vier jaar geleden werd ook ik in de laatste weken voor de verkiezingen meegezogen in de Bos-Balkenende-race. De polariserende versimpeling door het merendeel van de media deed zijn werk: Van principieel stemmer werd ik angstig, volgzaam kuddedier.
  Nou, dat heb ik geweten. We zijn 4 jaar verder en nog heb ik zo’n verschrikkelijke spijt. Dat dus NOOIT meer.
  Daarentegen heb ik ook dit jaar weer alle programma’s tegen het licht gehouden, nog heel even gezweefd, maar na het betoog van Jan tijdens de Algemene Beschouwingen was ik weer thuis. En dat voelt zo goed; geen media-offensief die mij nog om krijgt:

  NU SP. Punt uit

  Reactie door Joris — zaterdag 4 november 2006 @ 12.12 uur

 60. Om ten volle te bestaan, dient de mens in verzet te komen, een opstandig denken dat zich in het gezamelijke leed en absurditeit van het leven als gemeenschap solidair verklaart. Deze grens te eerbiedigen en zo het individu aan zijn eenzaamheid te onttrekken. Mijn verzet, is dus ons aller bestaan!

  Reactie door A. Hazenoot — zaterdag 4 november 2006 @ 12.21 uur

 61. Heey ik vind de SP super gaaf.
  Ik weet niet zoveel van politiek maar van de sp snap ik hele veel. Ik ben 12 jaar en zit in groep 8. We hebben het in de klas over politiek en ik wou bij de sp daar zit ik nu ook ik ga dus nu nog even snel wat informatie zoeken.

  Groetjes Jill

  Reactie door Jill van arcken — zaterdag 4 november 2006 @ 12.22 uur

 62. ik was zo-n strategische stemmer en dacht slim te zijn door 4 jaar terug Wouter te stemmen…nou dat heb ik geweten.
  NU een links kabinet..STEM SP !!!!!!!!!! NU SP

  Reactie door eric — zaterdag 4 november 2006 @ 13.08 uur

 63. @58 Lief van jou Joyce. Kun je wel met mensen in je eigen omgeving erover praten,
  of evt. bijv. op school bij een Maatschap-
  pijles? Leuk dat je dit weblog hebt gevonden
  en er is ontzettend veel te lezen! Je bent
  nog heerlijk jong dus valt er nog aardig
  wat te leren en te leren bekijken. Doe je
  best Joyce, maar daar ben je al mee bezig:
  je te interesseren voor de politiek! Ja,
  zodra je dat mag kan de SP zeker heel graag
  jouw stem gebruiken. Je hélpt er in ieder
  geval de SP mee en kijk maar eens hoe over-
  vol de agenda is tot de 22ste. Maar voor de
  idealen bepleiten ze al veel en veel langer!
  Tot kijk en lezens, hartelijk welkom namens
  velen hier en een prettig weekend verder!

  Reactie door Madelief — zaterdag 4 november 2006 @ 13.35 uur

 64. @61
  Toppie Jill

  Reactie door Desiree — zaterdag 4 november 2006 @ 13.36 uur

 65. De SP wint altijd en overal!

  Reactie door Peter van der Klein — zaterdag 4 november 2006 @ 14.17 uur

 66. Ik stem al jaren strategisch SP.

  Reactie door patrick — zaterdag 4 november 2006 @ 14.25 uur

 67. Aan de SP,

  Ik heb jullie 24 kandidaten op de site gehoord, en was erg teleurgesteld dat ik nergens het woord asielzoeker heb gehoord. Het zijn dan wel mensen die geen stemrecht hebben en wiens stemmen niet te winnen zijn, maar het zijn wel mensen. Mensen met een zwaar verleden en geen toekomst zolang ze geen duidelijkheid hebbben. Het zijn dus mensen die lijden. Wij hebben de plicht om asielzoekers in ons veilige land op te nemen. Die verantwoording moeten we heel serieus nemen. De laatste 3,5 jaar is er schandalig met asielzoekers omgesprongen, ik heb het om me heen gezien en meegemaakt. We kunnen er elke dag over lezen in de kranten. Ik heb mij vaak geschaamd als nederlander.
  Omdat het om erg groot mensenleed gaat hier in ons land, hoop ik dat het nieuwe kabinet een heel ander beleid gaat voeren. Niet softer, maar respectvoller!!
  Waarom hoor ik hier niets over?
  Begrijp me goed, ik ben een trouw SP-lid die deze week gefolderd heeft en posters geplakt. Maar ik mis dit item in deze campagne, en dat wilde ik even laten weten.
  Anja

  Reactie door anja barten — zaterdag 4 november 2006 @ 15.10 uur

 68. Anja @67

  Ter geruststelling. De SP heeft de demonstratie vandaag in Den Haag voor een generaal pardon voor de 26000 openlijk ondersteunt, met optredens van zowel Anja Meulenbelt als Jan de Wit. Verder staan in het verkiezingsprogramma wel degenlijk voorstellen tot verbetering van de assielprocedure. Mijn persoonlijke mening is dat het het beste zou zijn als erkende assielzoekers door Nederlanders zelf in de wijken worden opgevangen.
  Iets wat door baantjesjagende ambtenarij en escalatie in het denken de laatste járen niet of nauwelijks meer gebeurd is.

  Reactie door Peter van der Klein — zaterdag 4 november 2006 @ 16.01 uur

 69. wat investeren in de toekomst dus met name het onderwijs verbeteren betreft:-vanaf de basisschool verplicht engels als 2e taal te onderwijzen zou een goed idee zijn i.v.m. een inmiddels onontkoombare EU-dit d.m.v.het EP ook in andere landen verplicht stellen zal resulteren in communicatie zonder geharrewar en een gigantische kostenbesparing-

  Reactie door will — zaterdag 4 november 2006 @ 17.32 uur

 70. Als je CDA of PvdA stemt, stem je eigenlijk op voortzetteing van het zelfde. Stem je op CDA, krijg je voortzetting CDA/VVD stem je PvdA, stem je eigenlijk voor paars. Dat moge toch iedereen wel duidelijk zijn.

  Feitelijk maakt het dus niet uit op wie je van deze 3 stemt.

  En dat is nou precies wat CDA/PvdA/VVD wil.
  (ik kan het niet anders verklaren)
  Feitelijk vechten CDA,VVD en PvdA ons stemrecht uit i.p.v. wij zelf.

  Alleen door deze partijen, als volk, te diskwalificeren, door hen niet meer als optie te beschouwen binnen de verkiezingen, heeft JOUW stem nog ECHT inspraak.

  Alleen dan ontstaat er weer een democratisch landschap.
  Democratie staat op onze loonlijst mensen.

  Wij bepalen tussen wie de strijd gaat, niet de PvdA, niet de CDA, niet de VVD en ook niet de media.

  WIJ bepalen tussen wie het gaat.

  Bovendien is het ook wel eens goed als CDA, VVD en PvdA vanaf de zijlijn zichzelf weer terug kunnen vinden en leren het volk weer te erkennen maar ook te herkennen.

  Door CDA, VVD en PvdA in ieder geval nu opzij te zetten wordt politiek weer leuk en spannend om je in te verdiepen.

  Het gaat dan weer om inhoud, tevens, hoe serieus denk je dat PvdA, VVD en CDA ons de volgende verkiezingen neemt als we nu weer ons stemrecht laten invullen door deze 3?

  Sommige mensen zeggen, Ja, maar we hebben wel een grote partij nodig…….Ik zeg, dat is wel zo, maar dat hoeft wat mij betreft niet perse CDA,VVD of PvdA te zijn.

  Wil je dat JOUW stem ECHT inspraak heeft EN een tactische waarde, wil jij weer een ECHT democratisch landschap. Diskwalificeer dan CDA,VVD en PvdA wegens inhoudloze politiek binnen de verkiezingsstrijd, en daarmee een beledeging voor het volk.

  Er blijven genoeg capabele partijen over die JOUW stem een stuk WAARDIGER vertolken.

  Als CDA,VVD en PvdA ieder minder dan 5 stemmen krijgen gaan ze der toch echt uit…..of ze het nou leuk vinden of niet.

  Dusssssss…..Ga is wildplassen meneer Bos, en Harry jongen, pak jij eens je nimbus 2000 en gaat paris eens opzoeken…..

  Oranje speelt THUIS!

  Reactie door Jeroen Westerman — zondag 5 november 2006 @ 3.55 uur

 71. 28.000 mensen per dag die sterven aan honger
  28.000 mensen die dood op straat leggen
  hier legt het eten wat nog goed is op zaterdag in de vuilnisbakken van de super,terwijl vele geen vers fruit en groente kunnen betalen.
  Hier zit een koningin met gemaal aan een 5 gangen menu de armoede in ons land en dat van de wereld te bespreken.

  ”Armoede is de ergste vorm van geweld”

  Reactie door willem.v.lemmeren — zondag 5 november 2006 @ 7.51 uur

 72. Gisteren sprak ik nog een Afghaan, die een
  zaakje opbouwde in Brabant, en binnen 9 jaar
  perfect Nederlands sprak, gerekend vanuit het land van herkomst. Eerst studeerde, woonde en werkte hij in Rusland en is hier
  dus ook aan de slag gegaan. Spreekt hij ook
  heel goed Russisch en vraag je je werkelijk
  af hoe het met de loopbaanbewaking is van die ‘vreemdelingen’ die ontzettend veel moe-
  ten doen zonder regelmatige steun etc.
  Aan de praat raken, hun verhaal even kwijt
  kunnen, even praten over de politiek, en ja
  hoor, toen ik hem vertelde, dat mogelijk
  zijn strategische stem verloren zou kunnen
  gaan, wilde hij graag SP stemmen en was ook
  goed geïnformeerd over de historie van de SP. Zijn vrienden stemden al op die Partij,
  maar hij zou het dan nu ook maar eens doen!
  Hij voorspelde weinig goeds voor de toekomst
  v.w.b. buitenlandse inmenging, een bodemloze
  put, waar men toch als land eerst een groei
  proces moet doormaken om afstand van oorlog
  te leren nemen. Groepsgewijze uitwisseling
  leek hem een veel betere oplossing, een echt
  voorbeeld tonen, van hoe het ook ánders kan,
  dan ‘slachtoffers’ maken tot nu in een derde
  generatie méér! Eén taal die voor het hele
  continent hier van toepassing zou kunnen zijn als voertaal, leek hem één van de moge-
  lijkheden om wederzijds begrip te kweken.

  Reactie door Madelief — zondag 5 november 2006 @ 7.58 uur

 73. STEM BOSS UIT OSS
  EN STOP RITA RUTTE

  Reactie door Dinemarie — zondag 5 november 2006 @ 10.02 uur

 74. 15. Monique hartstikke goed gevonden in alle opzichten, geweldig.

  Reactie door Henny — zondag 5 november 2006 @ 11.32 uur

 75. 58. Joyce leuk en hartstikke goed. Zo zie je jonge mensen die nog niet bedorven zijn door alle eigenbelang en hun hart en hoofd laten spreken komen bij een partij uit die dat ook doet met haar visie op wat mensen eigenlijk het liefst willen.

  Reactie door Henny — zondag 5 november 2006 @ 11.36 uur

 76. Weg met die CDA en VVD
  Stem SP.
  Luister naar je hart en verstand.
  Dan komt het weer helemaal goed in dit Land.CDA en VVD gaat met je portemonnee aan de haal. De SP doet dat niet die is tenminste Sociaal.

  Reactie door Ank — zondag 5 november 2006 @ 12.02 uur

 77. De grote 3 gaan met ONS stemrecht aan de haal, zijn ze nou helemaal!!

  Reactie door Jeroen Westerman — zondag 5 november 2006 @ 17.28 uur

 78. Ja soms denk je wat moet je er mee als burger om te stemmen want ze zeggen jou stemt telt ook maar dan denk je ja misschien wel maar waar blijft hij dan en in welke partij komt het dan terug?Ik denk in de meeste partijen zit er wel een kern in van wat wij als burgers denken.En ieder voor zich heeft wel een mening en wat is goed en wat is slecht want echt ieder mens denkt niet hetzelfde.Weet je wat ik vind?De mensen moeten meer respect voor elkaar hebben en niet zo liggen te zeuren over dingen wat geen doel heeft Wij zijn allemaal een puntje op de i.En de armen worden armer en de rijken worden rijker en ik hoop dat de partij van de sp goed wat stemmen krijgt want die luistert wel naar de burger en niet naar wat de grote partij maar stelt.En ik hoop dat dat zo blijft want daar begint het doel van elke partij maar dan moet dat ook het eind doel blijven en niet dat ze meelopen met de grote partijen.dus begindoel en einddoel.

  Reactie door rita — maandag 6 november 2006 @ 18.16 uur

 79. Dank je wel Peter voor de reactie.
  Ik heb zelf ook al veel steun van SP gekregen m.b.t. asielzoekers, en weet dat zij achter de 26000 staan.
  En Madelief, wat goed dat jij niet alleen OVER allochtonen praat, maar vooral MET allochtonen. Goede communicatie is zo essentieel. En dat je met een goede communicatie ook nog een extra SP stemmer hebt gemaakt is natuurlijk helemaal fantastisch.
  groetjes Anja

  Reactie door anja — vrijdag 17 november 2006 @ 20.44 uur