Klimaattop Nairobi

Klimaattop

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi begint vandaag de VN-klimaattop. De komende twee weken praten zo’n 6000 deelnemers uit tientallen landen over klimaatverandering en maatregelen om de gevolgen daarvan terug te dringen. Er wordt onder meer besproken hoe ontwikkelingslanden met het probleem moeten omgaan. Veel arme landen hebben geen geld voor oplossingen of zien het als een probleem van de rijke landen. Verder wordt gepraat over het Verdrag van Kyoto. In 1997 zijn afspraken over terugdringing van broeikasgassen tot 2012 gemaakt. In Nairobi wordt gepraat over de maatregelen na die tijd. (NOS)

Afrika is nog nooit gastheer geweest van een dergelijke conferentie, terwijl op dat continent de gevolgen van klimaatverandering het meest schrijnend zijn. Aanpakken is dus het devies. Gedeelten van de top zijn live mee te kijken op de webcast van de VN.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 06 november 2006 :: 10.34 uur

12 Comments

12 reacties

 1. Daar worden weer afspraken gemaakt die alleen met kunstjes verwezenlijkt kunnen worden.
  Door bijvoorbeeld zich hoeveelheden toe te eigenen van landen die een overschot hebben.
  Wat schiet je daar mee op?
  Van alle kanten komen berichten dat we MOETEN aanpassen, en wat zien we?
  Afwentelen op de arme landen, omdat die de normen niet kunnen halen? Terwijl die zuchten onder het juk van het IMF om belastingen te betalen die totaal niet kunnen.
  Deze kapitalistische mentaliteit is de ondergang van de arme bevolkingen.

  Hierin is de sterkste schouders onder de grootste lasten de enige oplossing!

  Hier staat de SP voorop, en daarom, stem op 22 november de enige Socialistische Partij, de SP voor een betere verdeling van het kapitaal dan in de jungle van het kapitalisme.

  Dank voor Uw steun/stem SP,SP

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 6 november 2006 @ 11.48 uur

 2. het wordt tijd dat de hele wereld de vs en china een keer oproept om hun anti-milieu gedrag en wetten te veranderen

  Reactie door ReneR — maandag 6 november 2006 @ 11.49 uur

 3. De beste marathonlopers komen uit Afrika. Het vetste volk huist in de VS. Hummers en hardlopers, de schreinende discrepantie van dit welhaast allesomvattende vraagstuk.

  Reactie door cobus — maandag 6 november 2006 @ 13.24 uur

 4. Sorry maar ik geloof er niets meer van.
  We worden alleen maar voor de gek gehouden.
  Gewetensvolle ecologen komen er bijna niet aan te pas. Het gaat toch meestal om politici, economen, juristen,…en wetenschappers die ‘klimaat’ een gat in de markt vinden.
  Dit komt omdat men nooit anders is gaan denken. En dat terwijl tientallen jaren geleden al was gewaarschuwd dat de grondstoffen zouden opraken en iets recenter werd duidelijk dat klimaatverandering zeer waarschijnlijk het gevolg was van CO2 uitstoot.
  Het is met de politiek, de regeringen en vooral ook de aanvoerder Bush (en zij butlers Barroso, Balkenende, Bot net als met een notoire roker die door zijn arts wordt gewaarschuwd. Velen kunnen niet stoppen. Kanker doodsoorzaak nr. 1 en daarvan is longkanker de meest voorkomende.
  Toch zijn er mensen die het lukt om van het roken af te komen. Jan? Sorry.
  N.b. wij zijn via mediareclames vooral door de Amerikaanse reclames geïndoctrineerd.
  Denk eraan hoeveel tijd het gekost heeft hoeveel strijd en dreigementen met rechtszaken eer men toegaf dat roken schadellijk was.
  Die ontkenning zie ik ook bij Balkenende op een andere wijze weer terugkomen.
  Het gaat niet alleen om het klimaat natuurlijk. Wat te denken van fijnstof? Was toch 20 jaar geleden ook bekend, maar overheid heeft er geen bal aan gedaan. Er zijn sindsdien nogal wat huizen gebouwd in slechte leefomgevingen.
  De leefomgeving van zeer veel Nederlanders is kwalitatief slechter geworden terwijl de techniek zoveel verbeterd is. Nu worden mensen in Nederland nog relatief oud, maar als het zo doorgaat vrees ik dat de nieuwe generatie die leeftijden van de ouderen nu niet meer gaan halen, …tenzij ze van ‘goede komaf’ zijn. Kijk dat is nu aanpassing van leefomgeving. Vroeger zaten de directeuren ook al in boschrijke gebieden maar moesten de arbeiders het maar zien te redden in stinkende fabrieken. We gaan dezelfde kant weer op. Goedkoop wonen pal aan de snelweg bijvoorbeeld. De banken zullen er wel weer geld in zien. Bah Balkenende met zijn tweedeling en zijn gifgroene CDA.

  Reactie door L´écologiste — maandag 6 november 2006 @ 14.24 uur

 5. Afspraken, handtekeningen hebben in de huidige maatschappij geen enkele waarde meer.
  A. Amerika ondertekent niet.
  B. Als Europa ondertekent dan weten we inmiddels wel wat die handtekeningen waard zijn, net zoveel als die onder de mensenrechten/kinderrechten en andere documenten, niets helemaal niets.
  Moet je Bono eens vragen of hij het beloofde geld al binnen heeft.
  Moet je eens vragen of het beloofde geld aan andere projecten al binnen is en bijvoorbeeld voor de ‘wederopbouw’van Irak.
  Het is één grote farce.
  Misschien gaan ze kijken hoe ze kunnen doen alsof ze het klimaat belangrijk vinden en intussen de economie gewoon grenzeloos kunnen laten doorgroeien.
  Misschien geven ze Afrika de schuld van de droogte en moeten zij de bevolkingsgroei indammen. Schuiven van de verantwoordelijkheid op een ander.
  Ik geloof pas iets op het moment dat ik het zie gebeuren.
  Gewichtig doen is een vervuiling op zich, zoals holle woorden, vodjes papier etc.
  Kunnen altijd nog zeggen dat het aan China ligt.
  Indien ze echt iets willen tekenen EN uitvoeren zouden ze overigens het huidige verdrag moeten verscheuren en een nieuw direct moeten laten ingaan.
  Ik heb er een hard hoofd in.

  Reactie door Henny — maandag 6 november 2006 @ 16.14 uur

 6. minder neuken moeten ze in Afrika, Cobus, tering naar de nering zetten dan kunnen ze in Afrika net als in de westerse wereld in 2 generaties ook een Hummer maken en kopen, hoeven ze niet meer op blote voeten te lopen.Nu kopen de Chinezen de afrikaanse grondstoffen weg. Het is natuurlijk geen neo kolonialisme.

  Reactie door s.porter — maandag 6 november 2006 @ 16.48 uur

 7. @ 5 Henny,

  1000% mee eens!

  Reactie door L´écologiste — maandag 6 november 2006 @ 18.28 uur

 8. Het is jammer dat amerika altijd heel de wereld probeert te regeren, ze leggen alles op aan andere landen maar je ziet dat ze zelf veel broeikasgassen en andere slechte gassen blijven produceren en de wereld in blijven helpen waardoor alles niet beter op wordt. het is ook jammer dat in europa vaak veel subsidies wordt gegeven en dat zo vanuit afrika niet altijd even eerlijk geconcureerd kan worden, denken we daar ook wel eens aan.
  hopelijk opend amerika zijn ogen ook eens en hopen dat de sp straks een goeie grote partij mag zijn die zijn stem nog beter kan gaan laten horen, en ze doen het nu al zo goed

  Reactie door coen — maandag 6 november 2006 @ 18.33 uur

 9. SP neem groen mee:

  http://www.natuurmonumenten.nl/nieuws.jsp?id=1060584

  en

  http://www.milieudefensie.nl/klimaat/nieuws/sternraport

  groentjes,

  Reactie door Paula T — maandag 6 november 2006 @ 20.18 uur

 10. Tja, ik was gisteren in Nairobi (net weer thuis) en het is inderdaad een heel vervuilde stad; eerste stad in Afrika die ik op Oost-Europa vind lijken.

  Reactie door Marijn — dinsdag 7 november 2006 @ 12.17 uur

 11. Ik vraag me af waarom mijn bijdrage is verwijderd en die van de heer S Porter kan blijven staan.
  Ik weet het was van hetzelfde kaliber en ik zou het liever ook niet geplaatst hebben maar het is van tweeen een dacht ik zo.
  Ik vind zijn bijdrage zeer laag bij de grond.

  Reactie door Henny — zaterdag 11 november 2006 @ 13.56 uur

 12. beste L´écologiste op een of andere manier zitten wij als duurzame energie nerds op een lijn, kun je mij een mailtje sturen, kunnen we nog eens wat vaker van ideen wisselen, en doe ik je mijn kontacten toekomen omtrend duurzaam, mijn email adres staat op mijn websitje, http://www.aai.demon.nl

  net de 3 linkse partijen SP GRLNKS PVDA op hun duurzame acties onderzocht maar het is nog veel te weinig:P

  komop jan je moet duurzamer cart blanche voor photovoltaic en wind etc!
  mvg

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 12.53 uur