Tubantia

Tubantia

Gisteren was ik te gast op de redactie van de Twentse Courant Tubantia. Ik ging er in gesprek met een lezerspanel. Op de site kun je een reportage hiervan bekijken.

Bij binnenkomst moest ik onder andere uit een collage van foto’s vijf foto’s kiezen. De keuze moest voortkomen uit onderwerpen waarover ik mij zorgen maak, of waarvoor ik mij hard wil maken. Ik koos voor een foto over onderwijs, een keuze die volgens mij geen nadere uitleg behoeft. De tweede foto beeldde de media uit. Ik maak mij zorgen over de diversiteit – en daarmee de kwaliteit – van de journalistieke media, die wereldwijd onder druk staat. Dat komt de democratie en de transparantie van bestuur niet ten goede.

De derde foto was van een lasser, wat voor mij het werk van alledag weerspiegelt. Het geld moet immers verdiend worden. Arbeid – en arbeidsvoorwaarden staan echter zwaar onder druk. De vierde foto die ik koos was van een gehandicapte. Ze staat voor de solidariteit die we met elkaar moeten hebben – en houden. Wil je weten wat de laatste was, kijk dan even de reportage op Tubantia.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 07 november 2006 :: 21.23 uur

32 Comments

32 reacties

 1. Wouter Bos zei vandaag voor RTV Utrecht een coalitie met SP en GL niet uit te sluiten het geniet zelfs zijn voorkeur, zeker zoals nu het CDA dwars ligt.

  Reactie door Pool — woensdag 8 november 2006 @ 0.08 uur

 2. Mooiste stukkie Nederland, Twente!

  Reactie door stephan — woensdag 8 november 2006 @ 1.05 uur

 3. Pluriformiteit van de media is mooi natuurlijk – maar dat redt geen mens met subsidies. Kranten moeten zich eens afvragen hoe ver ze van hun eigen achterban afstaan. Zou dat niet helpen?

  Reactie door elma verhey — woensdag 8 november 2006 @ 1.56 uur

 4. Had ik allang voorspeld! Nu Wouter de race met het CDA dreigt te verliezen, gaat hij ineens wel op de “linkse toer”..maar jammer Bos en PvdA..dat komt 2 jaar te laat! Verwacht geen steun meer van SP, je had toen de kans en die heb je laten schieten! Probeer nog zoveel mogelijk CDA’ers voor de PvdA te winnen, maat rekenen op SP’ers die nu ineens nog overstappen? No way, reken je daar niet rijk mee, ik kan alleen maar alle SP’ers aanraden om daar niet in te trappen!!

  Reactie door Ton — woensdag 8 november 2006 @ 1.58 uur

 5. @1 Pool

  Ja, ik zie maar EEN oplossing voor de PvdA en dat is dat Bos geheel en al kleur gaat bekennen. Even de verkiezingstijd onderbreken en officieel aan te kondigen dat ze de linkse koers gaan varen. Dit zal ontspanning geven bij het volk en geloof jij het ook? Ze zullen er lustig op los stemmen! Zo kan het hele volk kleur bekennen. Rechtsaf of linksaf. Lef ontbreekt de PvdA nog, maar dit zullen ze snel moeten zien te overwinnen.
  Voor Nederland tijd om te laten zien of ze afstand van het huidige beleid nemen of niet.

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 2.04 uur

 6. Het is gewoon NU SP!

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 2.11 uur

 7. Dat vergat ik nog even bij de zaak over de pluriformiteit over de media: Ton heeft gelijk en Wouter is natuurlijk gewoon te laat… In de NRC van afgelopen zaterdag zei de vader van Wouter n.b. dat hij nog een hoop moest leren… Da’s eerlijk natuurlijk, maar het zal je maar door je eigen vader via de krant worden verteld.

  Reactie door elma — woensdag 8 november 2006 @ 2.17 uur

 8. @4 Ton

  Over @5

  Hiermee bedoel ik natuurlijk dat de PvdA EN de SP groter en groter zullen groeien. Wie weet wordt de SP groter dan de PvdA?
  De nek-aan-nek-race tussen CDA en PvdA is gelukkig voorbij. Dat gaat juist ten koste van de SP. Nu is het de hoogste tijd voor Bos om de kiezers laten weten dat in beide gevallen ze niet bedrogen uitkomen. Dit kan de burger moed geven om en masse naar de stembus te komen.
  PvdA zou met beide handen het voorstel van de SP moeten aannemen en zie: De SP heeft ze behoed voor de grote val. Zo houd je de PvdA links!

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 2.18 uur

 9. Het was vast gezellig op de redactie bij
  TUBANTIA, en ik vroeg me af bij de op één na
  laatste foto van de reportage of daar soms
  SPits werd bekeken, dat ik ‘s morgens in de
  trein tegenkwam. Een hele pagina gewijd aan
  de SP en iets verder op, de VLEES geworden
  beeldvorming die bij Rutte is ontstaan toen
  hij kennelijk wel aardig loslippig moet zijn
  geweest. Intussen is het SP-aanhangers dus
  heel wel duidelijk VREES voor nog meer zaken
  die uit de hand gaan lopen een…uh…wat
  belangrijkere prioriteit hebben en dié prio’s dus ook gisteren weer uitvoerig uit de doeken zijn gedaan en argumenten dáárvoor
  krachten zijn bijgezet. Mooie aktie!

  Reactie door Madelief — woensdag 8 november 2006 @ 6.50 uur

 10. Hallo Jan!

  Hartverwarmend gisteravond te zien hoe goed je het met minister Pieter Winsemius kon vinden. Dat ging eindelijk eens over de inhoud i.p.v. politieke spelletjes. Kun je op diezelfde manier ook niet André Rouvoet in ons kamp zien te trekken? Met andere woorden: laten die politici, die echt inhoudelijk willen zijn zich, dwars door alle partijen heen, zich verenigen tegen alle Maxime’s en Balkenbende’s zich verenigen! Vorm een brede, weldenkende coalitie!

  Reactie door omemar — woensdag 8 november 2006 @ 8.16 uur

 11. Goeden morgen vrienden SP

  Een leuke bijeenkomst Jan, één van de vele, want ik moet bekennen dat overal waar jij aanwezig bent, het politieke niveau omhoog gaat. Dat kan ik bijvoorbeeld niet waarnemen bij een bijeenkomst van Rutte.
  Die verkondigt dat de VVd sociaal is!
  Daarmee haalt hij zichzelf toch onvoorstelbaar onderuit.
  En dat geldt ook voor het CDA. Dat de zorg in de marktwerking plaatst.
  Hoe durven ze daar het woord sociaal nog in de mond te nemen.

  Stem op de ENIGE Socialistische Partij, lijst 4.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 8 november 2006 @ 8.26 uur

 12. Jan (en alleman)
  Bundel NU de LINKSE krachten.
  Laat het nu maar eens gebeuren.
  Voor Jan en Alleman!!
  Succes

  Reactie door j.j. — woensdag 8 november 2006 @ 11.07 uur

 13. Voor Wouter, Femke en Jan,

  Vele kleintjes maken 1 grote!!
  Gewoon doorgaan, maar wel op links.
  Zet nu eens door, speciaal voor het merendeel van de bevolking zou dit een grote zorg minder zijn.
  Weg met huichelarij, mooie praatjes,
  toezeggingen, voorspellingen en nog veel meer
  hypocritie. Eerlijkheid daar gaan we voor!!
  Sla de handen ineen, dan bereiken wij iets.

  Reactie door p.b. — woensdag 8 november 2006 @ 11.16 uur

 14. @ Pool (1):

  Die Wouter Bos draait als een windvaan. Tot nu toe gaf hij aan deze voorkeur juist niet te hebben. Hij lijkt in paniek door de teleurstellende peilingen. Daarom ook ineens de ban op het woord “genocide” als het gaat om de talloze in het Turkse gebied gedode Armeniërs in 1915.
  Dit geeft bepaald niet meer vertrouwen in de huidige PvdA. Morgen kan het weer anders zijn. En hiervan profiteert het als altijd kameleontische.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 8 november 2006 @ 13.45 uur

 15. Correctie: laatste woord “CDA” was weggevallen.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 8 november 2006 @ 13.55 uur

 16. was die wouter maar zo wijs om mee te doen met links. het lijkt er wel op, of hij de tweede pak slaag nog wil incasseren van het cda.het is niet slim, wat bos nu doet. als hij gewoon met links had meegedaan, dan was de pvda nu veel groter dan het cda. dat is 1 ding, wat ik zeker weet, maar het lijkt erop, of hij zijn zetels weer weg wilt geven aan het cda. hij kan die zetels beter weggeven aan de SP,groen links EN pvda, dan aan het cda. die moeten juist zetels verliezen in plaats van winnen.

  Reactie door maayke jong-doppen — woensdag 8 november 2006 @ 14.42 uur

 17. Jan, een symphatieke persoonlijkheid en een man met inhoud. Jammer dat hij SP doet. Ik dicht hem grote kunde toe en vind Jan een verademing voor Nederland. Echter, ik zou zijn talenten liever niet aan links verspild zien worden. Links aan de macht betekent kapitaalvlucht uit Nederland. Want leg mij eens uit… als zelfstandig ondernemer werk ik 60 uur per week en betaal mij nu al blauw aan de fiscus. De verwachting dat als links aan de macht is dat ik dan nóg meer belasting mag gaan betalen. Kan ik toch veel beter vanuit het buitenland gaan ondernemen? Enne…. meer vanuit economische perspectieven denken én handelen levert toch uiteindelijk meer munten op om de écht zwakkeren te onderhouden?

  Reactie door Ton — woensdag 8 november 2006 @ 14.58 uur

 18. @14 Ton

  ‘Enne…. meer vanuit economische perspectieven denken én handelen levert toch uiteindelijk meer munten op om de écht zwakkeren te onderhouden?’

  Het tegenovergestelde is helaas de praktijk gebleken de afgelopen jaren. Althans deze munten zijn niet aangewend ten faveure van de zwakkeren in de samenleving, maar als douceurtje voor degenen die het niet echt nodig hebben.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 8 november 2006 @ 15.32 uur

 19. @17 Ton
  Verdiep u eens in het SP programma want uw bewering dat u dan nóg meer belasting moet betalen klopt denk ik niet. We zijn niet gek, we hebben juist werkgelegenheid nodig. Bij de berekening van het SP-programma is vast komen te staan dat alleen de aller-rijksten er ietsje op achteruitgaan door de inkomstenafhankelijke zaken.
  MKB wordt zelfs behoorlijk gestimuleerd en geholpen de kosten laag te houden, lees deze folder maar eens:

  http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/060207_hart_voor_de_zaak.pdf

  Een beter Nederland voor hetzelfde geld !!

  De SP is niet tegen rijkdom, alleen tegen armoede

  Reactie door Irma — woensdag 8 november 2006 @ 16.31 uur

 20. @Ton

  Als persoon vind ik Jan Marijnissen ook zeer sympathiek en SUPER OPRECHT. Vandaar ook dat het voor mij heel duidelijk is dat het wel qua liefde en zorg voor de medemens harstikke op de juiste plaats zit, maar ik uitsluitend oneens ben met de linkse dwangmethoden waarmee. Ik heb een weigering om belasting te betalen op de spits gedreven en gemerkt dat ik als bijna de enige alvast voor 2006 gedwongen word belasting te betalen terwijl een ander lekker de tijd krijgt, en ook nog dat er geen loonbeslag volgde maar dat MIJN HUIS OP HET PUNT STOND LEEGGEHAALD TE WORDEN!! Met Alle voorwerpen van emotionele waarde. Ik ben dus NIET pro belastingverhoging, het is me een hoedje schrikken geweest maar wel een heel wijze les wat belastingdwang IS!!!

  Reactie door w6969 — woensdag 8 november 2006 @ 17.14 uur

 21. De SP is niet tegen rijkdom, alleen tegen armoede

  Reactie door Irma — woensdag 8 november 2006 @ 16.31

  Oei…da’s een goeie ! Zal wel zijn dat ie eerder is gebruikt, maar ik lees em voor het eerst. Een oneliner waar Rita nog heel wat van kan leren…

  Reactie door Kees — woensdag 8 november 2006 @ 17.27 uur

 22. @17 Ton

  Prima als je reageert :), maar zou je iets bij je naam willen zetten, waardoor je je onderscheidt van de hier welbekende Ton?
  Dit werkt iets gemakkelijker.

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 17.30 uur

 23. Ik geloof er werkelijk niets van dat er na deze verkiezingen iets veranderd.Het CDA gaat gewoon door met de VVD en de Gristenunie helaas.

  Reactie door Ben van Brinkhuizen — woensdag 8 november 2006 @ 18.21 uur

 24. Beste SP-ers

  Het handwerk van de politiek is mij vreemd, maar dat wil niet zeggen dat ik mij geen zorgen maak. Ik heb mijn onvrede enige tijd geleden als volgt van me afgeschreven. Wat mij betreft: vrij voor publicatie.

  DÉJA VU

  Het kapitaal rukt weerom op: Victoriaanse tijden
  de Scrooges schrapen aan de top
  en Tiny Tims:
  ze lijden

  de prijzen stijgen ongeremd; de baai zit vol met haaien
  ze happen naar de vetste buit
  zelfs wetsdienaren
  graaien

  wat eerlijk delen? ouwe koek! de vrije markt heerst
  de company’s staan aan ’t roer
  het dividend
  komt eerst

  de tobbers scharrelen op straat, maar o, wat zijn ze misbaar
  ’t vangnet dat beschutting bood
  heet ook al
  onbetaalbaar

  als altijd weigeren machtigen proleten te verheffen
  ’t straatoproer steekt zijn bazuin
  voor een nieuw
  gewapend treffen

  de leiders geven nergens thuis; die kakelen: ‘saneren’
  waar blijft toch de verlichte geest
  die ‘t tij nog
  weet te keren?

  ’t lijkt wel of het intellect – de bovenlaag met visie –
  geknecht is aan die ’t hardste bekt:
  ’t fascisme
  in revisie!

  © De Heremiet 2005

  Reactie door piet — woensdag 8 november 2006 @ 21.52 uur

 25. @21 Kees

  Bloos, dankjewel, zelf bedacht, maar gebruik het gerust!!

  De SP is niet tegen rijkdom, alleen tegen armoede!

  Reactie door Irma — woensdag 8 november 2006 @ 22.24 uur

 26. @ 17,”Ton”,
  Wat deze persoon verkondigt is uitdrukkeijk NIET een bijdrage van mij! Deze persoon is een karakterloze minkukel die wel een mening kwijt wil, maar dat doet door misbruik te maken van de naam van een ander! Ik hoop echt dat deze minkukel ontmaskert wordt en de volgende keer zijn mening onder eigen naam hier ventileert..Dit is een lafbek die wil meeleuteren, maar zich verschuilt onder de naam van iemand anders! Nou “Ton”…Ik hoop dat je nou heel erg trots op jezelf bent!

  Reactie door Ton — donderdag 9 november 2006 @ 1.26 uur

 27. @26 Gloria,
  Gelukkig maar dat jij het kunstje nu al doorhebt! Deze berichten zijn NIET van mij..Blijkbaar is er hier weer ene “lafbek” actief die mij als “gevaarlijk” beschouwt en daarom berichten onder mijn naam hier plaatst! Werk aan de winkel voor de webmaster, want dit moet a.d.h.v. het emailadres toch te achterhalen zijn!

  Reactie door Ton — donderdag 9 november 2006 @ 1.33 uur

 28. @18 Wattenstaafie en @19 Irma,
  Geloven jullie nou echt dat ik deze berichten gepost heb? Kijk naar alle andere vorige en dan weet je dat het niet van mij is!

  Reactie door Ton — donderdag 9 november 2006 @ 1.46 uur

 29. @28 Ton

  Helaas zijn er mensen die -al of niet moetwillig- onder een al in gebruik zijnde naam posten.

  Geen moment getwijfeld dat het hier (17) niet om een bijdrage(?) van jou ging hoor. Maak je geen zorgen… je weet toch wel beter?
  Ik weet in ieder geval goed waar jij voor staat!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 9 november 2006 @ 9.39 uur

 30. @28 Ton
  Nee hoor, ik ging ervan uit dat er meer mensen zijn die Ton heten. Er zullen ook meer mensen zijn die Irma heten maar ik blijf me, op ieder forum waar ik kom, gewoon Irma noemen.

  Reactie door Irma — donderdag 9 november 2006 @ 11.16 uur

 31. @ Piet (24):

  Een heel fraai gedicht! :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 9 november 2006 @ 11.53 uur

 32. Het is dan nog wel geen Sinterklaas, maar dat is een mooi kado Piet. Bedankt voor je gedicht, treft exact de tijdsgeest.

  Reactie door robbie robson — donderdag 9 november 2006 @ 12.40 uur