0800 022 5005

SP Verkiezingslijn

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?
Bel dan gratis tussen 9:00 uur en 21:00 uur met de SP Verkiezingslijn!

0800 022 5005

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 08 november 2006 :: 11.18 uur

132 Comments

132 reacties

 1. Suggestie:
  Maak van een ogenschijnlijk nadeel een voordeel.
  Zoals met Remkes en de aanpak van de SP en diens eigen inrichting financieel gezien met de leden / bestuurders.

  Dat de VVD de SP wil organiseren, dat zij zelf ‘armer’ is. Dat de VVD feitelijk zegt:
  Vrijheid, keuzen, eigen verantwoording, MAAR INMIDDELS……..
  F xxxx isten

  Reactie door Barend LSZST — woensdag 8 november 2006 @ 11.27 uur

 2. Ja,wie heeft onderstaande Firma weer uit de hoed getoverd.
  Een voorspelling in grote mist.
  Maar goed om te brengen op dit moment.
  Voor wie??Juist en zo gaat de kiezer de boot in.
  http://www.planet.nl/planet/show/id=67782/contentid=775485/sc=6cb6ce

  Reactie door Jofel — woensdag 8 november 2006 @ 11.31 uur

 3. @+-1 Jofel:
  ” Spanning op arbeidsmarkt
  Moody’s ziet ook risico’s, met name de stijgende spanning op de arbeidsmarkt en de hoge grondstoffenprijzen. “Deze kunnen de loon- en de prijsinflatie aanwakkeren”, zegt Kockerbeck. ” Oftewel:
  We gaan misschien meer OMzetten, maar verder gaat u er gewoon weer op achteruit.
  Om te beginnen met de huren.
  VVD heeft de huurder namelijk vlak voor de verkiezingen nog even een rompkabinet bezorgde nekklap gegeven.

  Reactie door Barend LSZST — woensdag 8 november 2006 @ 11.33 uur

 4. Je was me net voor met dit bericht Jofel!

  Reactie door e.krul — woensdag 8 november 2006 @ 11.35 uur

 5. Beste SP,

  Ik heb vernomen op BNR Radio dat Wouter Bos heeft gemeld in FNV Magazine, wel met een links kabinet te wil regeren.

  Reactie door Marcel — woensdag 8 november 2006 @ 11.39 uur

 6. p.s omdat je na aanklikken van de site die jofel heeft gezet op 2 hierboven, je ineens naar een ander artikel leidt, hier even het hele artikel, omdat het mij ergens anders ook al gebeurde, heel merkwaardig, heel vreemd!

  Verkiezingsbeloftes, een wassen neus

  Gepubliceerd op woensdag 08 november 2006

  Het CDA beloofde tienduizend agenten meer. Ondanks die belofte zijn het er nu minder. Nederland moest veiliger en slimmer, zeiden de drie politieke partijen die in 2003 samen kabinet het Balkenende-II vormden. Maar wat deden zij om dat te bereiken?
  Planet dook in de verkiezingsprogramma’s van drie jaar geleden en zocht uit welke partij wat beloofde. Nu, zo vlak voor de verkiezingen, is het tijd om af te rekenen. Welke beloftes zijn nagekomen? En welke niet? Planet koos twee thema’s die in 2003 belangrijk waren in de campagne: Veiligheid en de vermindering van het aantal vreemdelingen. Volgende week nemen we de beloftes op het gebied van onderwijs onder de loep.

  D66 beloofde ‘meer’ agenten, het CDA was concreter: tienduizend extra politiemannen op straat en de VVD wilde naast meer blauw, ook meer rechters en officieren van justitie. Verder moesten de wetten tegen migratie worden verscherpt (CDA) en zouden uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen consequent worden uitgezet (VVD).

  Te ingewikkeld
  Sommige beloftes lijken eenvoudig te controleren. Het CDA beloofde bijvoorbeeld een ‘knip’ in de asielprocedure. Eerst de identiteit bekendmaken en pas daarna de aanvraag beoordelen. Of zij die belofte aan de kiezers hebben waargemaakt, lijkt te beantwoorden met een simpel ja of nee.

  Michel Collet, asieladvocaat van onder meer het achtjarige Chinese jongetje Hui noemt het een ‘onrealistisch standpunt’, omdat soms gewoon moeilijk te achterhalen is wie iemand is en waar hij vandaan komt. Het CDA wilde niet reageren, maar dat de ‘knip’, zoals zij het zo parmantig stelden, er niet is gekomen, moge duidelijk zijn. Al was het maar, omdat er al jurisprudentie is, op dat gebied, die het heel moeilijk maakt een zaak in behandeling te nemen zonder identiteitspapieren.

  Politie
  Andere zaken blijken al net zo ingewikkeld. Simpelweg omdat ze vaag in het verkiezingsprogramma stonden of subjectief zijn. Zo stelde Hans van Duijn, voorzitter van de Nederlandse politiebond: “D66 wilde meer agenten. Ja, dat wil iedereen wel en het is een heel veilige toezegging. Eén agent meer erbij dan er agenten met pensioen gaan en je hebt je belofte waargemaakt.”

  “Meer agenten?”, vraagt hij geïrriteerd, “Flauwekul! De tienduizend agenten die het CDA beloofde heb ik niet gezien. Niet één. En de agenten die er zijn, zijn nog steeds teveel bezig met administratieve zaken.” De Tweede-Kamerfractie van de VVD stelt echter dat er wel meer politieagenten zijn gekomen, die bovendien efficiënter werken en meer zaken oplossen.

  Feiten
  Maar wie naar de feiten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken kijkt, krijgt een ander beeld. Al een paar weken ná de verkiezingen werd het aantal nieuwe agenten naar beneden geschroefd: in het regeerakkoord kwam een voorstel voor vierduizend meer agenten. Zesduizend minder dus dan het CDA wilde, en dat aantal hoefde pas in 2010 gehaald te worden.

  Niet alleen kwamen de duizenden agenten er niet, de afgelopen drie jaar nam het aantal politiemannen en -vrouwen zelfs met bijna duizend af. En de 4000 agenten meer worden in 2010 ook niet gehaald. Ze doen vast en zeker hun best, en de bedoelingen waren zonder meer goed, maar hoe kwam het CDA bij tienduizend extra agenten op straat? Het CDA wilde niet reageren.

  De D66-fractie laat weten nog steeds niet tevreden te zijn met het aantal agenten: “De reden dat er niet meer agenten bij zijn gekomen, heeft met name te maken met uitstroom. De private beveiligingssector trekt aan politieagenten. En de vergrijzing begint zijn tol te eisen.”

  Rechters
  Om Nederland veiliger te maken zijn niet alleen meer agenten nodig, vonden alle coalitiepartijen. Er moesten ook meer mensen komen die kunnen berechten en veroordelen. Officieren van justitie dus, en rechters.

  “Het enige dat een kabinet concreet kan doen is geld beschikbaar stellen, om extra rechters op te leiden en aan te stellen”, zegt Michiel Boer van de Raad voor de Rechtspraak. “Dat geld hebben we gekregen en is ook gebruikt. We zijn er tevreden mee.” In 2006 waren 134 meer rechters, dan in 2003, overall zo’n zes procent meer. Daar staat tegenover dat er de afgelopen jaren wel tien procent meer zaken zijn gekomen.

  Ook de door de VVD beloofde extra officieren van justitie zijn er gekomen. Wederom was de belofte vaag: ‘meer’ officieren heb je al snel. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie is desondanks tevreden. In 2006 zijn er 64 officieren meer dan in 2003. Helaas staat daar, net als bij de rechters, tegenover dat het aantal zaken met tien procent gegroeid is.

  Asielzoekers
  De toezegging van de VVD om uitgeprocedeerde asielzoekers consequent uit te zetten is een stuk moeilijker te controleren. Het gaat niet om ‘meer’ mensen uitzetten, waardoor er geen eenvoudig rekensommetje van plus en min kan worden gemaakt. Wat is consequent, zoals de VVD wil?

  Van de ongeveer 26.000 asielzoekers moesten er ruim elfduizend vertrekken. Ruim zestig procent daarvan, 7100 mensen, is verdwenen. Zij werden dus niet (gedwongen) uitgezet naar hun thuisland, maar raakten ‘kwijt’. In jargon heet dat ‘met onbekende bestemming’ en in de praktijk betekent dat vaak de illegaliteit.

  Betekent dat ‘missie volbracht’? Niet bepaald. Als zestig procent van de mensen die weg moeten, officieel niet weggaan, kan er niet worden gesproken van ‘consequente uitzetting’. Wat de VVD ook beloofde.

  Jet Mok

  Reactie door e.krul — woensdag 8 november 2006 @ 11.42 uur

 7. 3 Barend.

  Dat van die wet op het verhuren is op zich oud nieuws.
  Het word nu bij wet vastgelegd.

  voorbeeld.

  Ik ging verhuizen in 2002 naar en andere woning.
  Een 1950 woning en de oude verhuurders betaalden 250,00 euro.
  Ik kwam er te wonen en ze gooiden de huur omhoog naar 375,00 euro.

  Die woningstichtingen hebben miljarden en die lopen maar te potten.
  Door deze houding blijft de huren stijgen,omdat er alleen maar dure woningen worden gebouwd.
  Ze hebben toevallig van de week mijn kozijnen geverfd.
  Dat doen ze eens in de 5 jaar.
  Ze hebben een jaar geleden een nieuwe kraaiennest vervangen,wat niet nodig was.
  Wel elk jaar huurverhogingen en dat 5 jaar lang.
  De doestelling moet zijn waar je voor betaald,moet je ook ontvangen.
  Die kozijnen als ik die had geverfd koste het me 25,00 euro.
  Reken uit je winst.

  Laat ze dat eens aan de kaak stellen hoe dat zit met het fortuin van de woningstichtingen.

  Reactie door sander — woensdag 8 november 2006 @ 11.54 uur

 8. Dat weten we inmiddels wel : Woutertje Boskabouter is gewoon uitgeveord met een draaikontje !
  De omgeving waar hij zich in bevindt bepaalt zijn uitspraken : Als hij nu in een VVDertejs kamertje een uitspraak zou moetn doen ; zou er totaal geen verschil zijn met zijn neefje Rutte !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 12.24 uur

 9. Bovendien zegt hij in de lijn van Drees te denken en doen : Nu dit is wel heel erg verkiezingenbedrog : Bovendien Drees heeft niet alleen de AOW en andere socialevoorzieningen ingevoerd in Nederlnad !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 12.26 uur

 10. Geachte Lijsttrekkers,
  Ook nu weer niets in de nieuwe partij programma’s, weer geen aandacht ?
  Het is toch pure psychische-kindermishandeling als kinderen geen gelegenheid krijgen om hun eigen ouders en grootouders te zien.

  door Jos Aalders Alias Zorro-Familie4Justice

  50 procent van de huwelijken eindigt in een scheiding. Per jaar vinden circa 40 duizend echtscheidingen – inclusief de 7 duizend flitsscheidingen plaats, waarbij bijna even zoveel kinderen zijn betrokken. Daarnaast zijn er nog 70.000 scheidingen per jaar van samenwoners. Bij deze scheidingen worden omgangsregelingen vastgelegd, waarin bepaald wordt wie de kinderen wanneer en hoelang mag zien. In 40% van de gevallen gaat het mis met deze omgangsregelingen: in de praktijk ontstaan er problemen. Eigenlijk gaat het nóg vaker fout, waarschijnlijk is het aantal te vermenigvuldigen met drie. Dit is een groot maatschappelijk probleem, waarom blijft men doof stom en blind in Den-Haag. De cijfers (zie CBS) blijven stijgen, het word nu toch echt eens tijd dat de Nederlandse Staat ook tot verantwoording word geroepen.

  Familie4Justice is momenteel druk doende met het Burgerinitiatief (zie http://www.Familie4Justice.nl of http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/commissies/VERZ/sub/Aangekondigde_burgerinitiatieven.jsp )

  J.Aalders Kinderombudsman
  Alias Zorro-Familie4Justice

  Reactie door Jos Aalders — woensdag 8 november 2006 @ 12.27 uur

 11. @ 2 Jofel,

  ‘Kokerbek’ Het lijkt er sterk op dat deze stem uit één of andere voorgebakken koker komt en wat een timing en o ja het gaat weer over verwachtingen. Morgen wordt het beter. En ‘gie geleuft’ het?

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 12.29 uur

 12. @ Jet

  Bedankt voor dit bericht! hier zat ik nu eens op te wachten, dat ze daar eens een TV programma van maken

  Reactie door jessys — woensdag 8 november 2006 @ 12.36 uur

 13. @ 7 e.krul,

  Bedankt voor de oplettendheid.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 12.37 uur

 14. Mooier kan Rutte en zijn rattenclub het niet maken : verminderen van de sociale uitkeringen en daarvoor in de plaats werk !

  Jajaja ; de werkgever is ineens weer geintresseerd in ex-AOWers , WW-ers en bijstand-ers en mensen met een CV-hiaat ! Geloof u het : Ik in idergeval niet !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 12.39 uur

 15. Balkenende zijn enige troef is dat de economie weer wat beterd.

  Daar lijkt nu ook inmiddels een einde aan gekomen. Ik heb vandaag op RTL-Z een commentaar mogen zien op de output van de industrie over het laaTSTE kwartaal en men zei; dat dit het einde alweer kon zijn van de hogere conjunctuur.

  Daar gaat weer een zeepbel van het CDA en de VVD.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 8 november 2006 @ 12.48 uur

 16. Toch wel mooi is de vooruitgang in Nederland :

  Versoepele van het ontslagrecht .
  Verhogen van de huren ; dus dan maar kiezen voor een koopwoning ?
  verminderen van de uitkeringen .
  Verhoging van de lokale belastingen .
  verlagen/constant houden van de lonen .
  Verhogen van de zorgpremie ;
  Verhogen van de energiekosten .
  Verhogen van de Criminaliteit .
  Verhogen van het aantal cellen .

  Ziet u de tegenstrijdigheden ?

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 12.53 uur

 17. Op zich heb ik wel sympathie voor jan dat hij bij zijn standpunten blijft en eerlijk is. Helaas zijn deze standpunten gebaseerd op het communisme wat een gevaar is voor Nederland.
  Het gevaar hiervan is dat de belastingen omhoog gaan en dan met name voor bedrijven. Het gevolg kan zijn dat bedrijven het hier voor gezien houden en naar het buitenland vertrekken en investeerders minder in Nedeland zullen investeren. Dit heeft werkloosheid tot gevolg wat betekent dat er meer uitkeringsgerechtigend komen wat vervolgens weer op de schouders komt van de werkende burger. Ik hoop dat mensen dit is in gaan zien. De SP is gewoonweg te links en voor een deel gebaseerd op MAO en Marx. Daarnaast is Nederland het meest genivileerde land ter wereld.

  Een 19 jarige student die er over nadenkt om bij een links kabinet naar het buitenland te verhuizen.

  Reactie door Niels — woensdag 8 november 2006 @ 12.54 uur

 18. Versoepele van het ontslagrecht betekent minder kredietwaardig zijn ; dat betekent minder kans op een hypotheek : grote onzekerheid is wel/geen hypotheek rente aftrek ; dus weer terug naar een woning huren … die stijgt onbeperkt …..toch maar de sociale opvang ? ….. concurrentei uit het oosten …… Verhuizen naar het oosten … ?

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 13.18 uur

 19. Dat Bush heeft verloren is misschien een mooi voorteken voor de verkiezingen in Nederland. Het was ook lang wachten dat de populariteit van Bush ineen zou slinken. En zie daar, de democraten hebben nu de meerderheid. Machtswellustelingen moeten worden afgeremd. Het is nu te hopen dat Balkenende een dezer dagen over de top heen is, en met de vrije val begint. Het is te hopen dat hij te vroeg heeft gepiekt!

  Reactie door Anthonij Rietman — woensdag 8 november 2006 @ 13.19 uur

 20. @17 Niels: beetje ouder en wijzer worden, je studie (?) afmaken, leven vorm geven, huisje boompje beesje. Als je dan een volwassen, geestelijk volgroeide man bent geworden nog eens terugkomen. Ik lees nu veel nonsens van een “feut”, je hebt nog een hele lange weg te gaan beste jongen.

  Reactie door William — woensdag 8 november 2006 @ 13.29 uur

 21. @ 17 Niels,

  Fijn dat je wel sympathie voor Jan hebt.
  Maar waarop baseer je dat de belastingen omhoog gaan voor bedrijven?
  De SP gaat toch niet in zijn eigen voet schieten?
  De SP wil juist dat ‘Standort Niederlande’ weer een beetje kwaliteit heeft en kan concurreren met andere landen. Ondernemers met hun medewerkers die echt innovatief zijn of andere wezenlijke werkzaamheden verrichten zitten bij de SP goed! Huisjesmelkerij en aanverwante economische activiteiten die alleen wat opleveren door het eigen volk uit te knijpen worden aangepakt. Met zo’n aanpak, daar schieten we met zijn allen toch mee op?

  En waar haal je vandaan dat Nederland het meest genivelleerde land ter wereld is? Ja omdat het zo plat is?

  Ga eerst maar eens een jaartje in het buitenland studeren (liefst niet in een anglo-saxisch land) en kijk dan hoe het in Nederland is. Misschien wil je wel snel weer terug. Dit voorop gesteld dat je uit een gezin komt met relatief laag inkomen. Kom je uit en gezin met hoog inkomen dan ziet de toekomst er voor jou zonnig uit en hoef je je voorlopig geen zorgen te maken. Echter op een gegevn moment zijn die ook aan de beurt…

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 13.33 uur

 22. @18
  Waar gaat onze Niels dan naar toe????

  Reactie door De Hakker — woensdag 8 november 2006 @ 13.46 uur

 23. @18 Fred

  Ik wilde dat net opmerken ook. Er zit in de problematiek die Nederland rijk is een ketting die aan elkaar geregen is door oorzaak en effect.
  Mede door versnelling van het dagelijkse leven en daarmee steeds minder tijd hebben om eens in de breedte te ontwikkelen, raken nuances uit het zicht.

  De door oorzaak en effect aan elkaar geregen ketting geeft een soort seriële gang van zaken aan.

  Het beleid van de afgelopen 10-15 jaar (en langer) was er 1 die seriële oplossingen aanbracht (wat zo iets is als met een huis tuin en keuken EHBO kitje je partner proberen te defibrilleren)

  Seriële problematiek dient parallel aangepakt te worden om de spiraal vorm uit de door met oorzaak en effect aan elkaar geregen ketting te halen.

  Ik denk dan ook dat benadrukking van de wisselwerking / koppelingen tussen vele vormen van problematiek wat meer zou mogen.
  Wat ik uit de debatten zover proef, is dat de CDA,PvdA en VVD maar ook media daar steeds omheen of aan voorbij gaat. Zij ontwijken daarbij ook de nuances.

  (PS. wat PvdA ook aangeeft, stem SP!)

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 14.12 uur

 24. Ik denk dat nielsje naar Monaco gaat…

  Reactie door roelof — woensdag 8 november 2006 @ 14.19 uur

 25. Overigens mijn complimenten over gisterenavond in Nederland kiest.

  Nuances kwamen hier juist wel mooi in zicht.
  Veel aandacht aan het inhoudelijk duidelijk maken van conclusies.

  Mooi om te zien dat leden van andere partijen betrokken raken met SP……..en wie kent niet het spreekwoord…….als er 1 schaap over de dam is…

  Ik zeg het, alles lijkt op zijn plaats te vallen.

  dit word echt NU SP!

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 14.22 uur

 26. The times they are changing zong Bob Dylan:
  America is cleaning up, of te wel ook in amerika verandert veel, na de verkiezingen zit BUSH niet meer zo lekker.
  Hier een foto’s van kiezende amerikanen die de huidige regering daar weg vegen.
  http://www.flickr.com/photos/mmflint/
  Misschien een leuke geste voor SP laten wij die neoliberalen ook weg poesten hier !!

  Reactie door Erwin vK — woensdag 8 november 2006 @ 14.24 uur

 27. Niels , ik weet niet of je wat verdiept heb in economie : maar Marx was slechts een filosoof ; later ging hij zich met economie bezighouden : dat hij uiteindelijk als een “held “werd beschouwd door dictators als een Stalin en MAo ; dit heeft totaal niets te maken met communisme : jaja ; het communistme en kapiltalisme zijn altid tegenpolen geweest : niets meer dan idealen ,waar je in de praktijk als “burger”niets aan hebt : beide systemen zuigen de grote aantallen leeg ten kosten van een aantal rovers .
  Communisme werkt slechts op een kleine schaal tussen een klein groepje mensen .
  Dus voorla door een persoon uit een rattenclub ,wordt de SP nu voorgescoteld comministisch te zijn : Eeven ter herinering Pimmetje was vroeger ook een MAO-aanhanger !
  Klein beetje kennis van geschiedenis is belangrijk , om zelf een mening te vormen !en Bralt niet die lui uit de rattenclub na .

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 14.29 uur

 28. Handen af van de “Habitat”!

  (knipoog L’eco)

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 14.34 uur

 29. Een vraag: mocht er een links kabinet komen, dan moeten er onvermijdelijk compromissen worden gesloten, dat is niet anders. Wat is voor de SP een ‘no go’ terrein en wat niet. Op welk onderwerp kan de SP toegeven en waar absoluut niet. Ik ben daar erg benieuwd naar. Mijn stem gaat naar sowieso de linkerkant, maar weet nog niet welke partij.

  Reactie door Ellen — woensdag 8 november 2006 @ 14.34 uur

 30. Solidair kan je zijn slecht in de groep waar je van deel uitmaakt : VVDertjes zijn onderling ook solidair , zo is dat ook met grote groepen ; bijvoorbeeld de zwakkere in de samenleving : als je daar sympathie voor kan opbrengen hoe deze mensen moeten rondkomen en hun levenssituatie ; is natuurlijk wel anders dan de solidair zijn om een leuk baantje te verwerven te kosten van deze grote groepering mensen ; dat er momenteel onbeperkt op alle sociale verworvenheden gejat wordt door een aantal ( vaak hooggeleerde ) arrogante ratten ten kosten van zichzelf ;doet je op een moment een keuze maken waarop je gaat stemmen .

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 14.36 uur

 31. @22 Ellen;

  Net als altijd, de grootste partij de minister president en de kleinere partij het beleid !!!

  Reactie door Jan met de Pet — woensdag 8 november 2006 @ 14.41 uur

 32. Niels (17).
  Gelukkig, dat is dan weer een rechtse stem minder.Ik hoop dat er zo nog veel volgen.
  Maar doe dat dan wel direct, dan heb je ons nog niet zoveel studiekosten laten betalen.
  Aad Sweep

  Reactie door aad sweep — woensdag 8 november 2006 @ 14.52 uur

 33. Niels, we vallen hier niet over kleine
  foutjes of vergissingen en soms lijkt het
  net een Nederlandse taalopdracht, het ont-
  brekende woord mag je zelf even invullen,
  of het dubbelop geformuleerde terugbrengen
  naar één formulering.
  Maar vind je zelf ook niet dat je met 19
  jaar wel wat te hoog van de toren blaast,
  en wát studeer je dan nu als je bijv. het
  woord genivileerd niet weet te schrijven
  als genivelleerd? In de vaart en haast van
  e.e.a. kan ik me zelf dat ook verwijten als
  er bijv. zij staat, ipv ‘zei’, of als bijv.
  het woordje ‘niet’ vergeten werd, maar het
  geheel maakt dan uit wat het wel of niet had
  moeten zijn, zo niet, wordt het alsnog ge-
  corrigeerd! Begrijp ik, en mogelijk menigeen
  hier niet wat jou er toe drijft om zo te rea
  geren weet ik niet, maar net zoals menige
  partij heeft ook op haar beurt in de loop
  der tientallen jaren geleerd haar uitgangs-
  punten en gedachtegoed bij te stellen en er
  zelfs spijt van. Dit heeft geen opheffing van de partij ten gevolge gehad, maar de
  koerswijzigingen bereiken nu dat dit een par
  tij is gebleken, die zich in veel opzichten
  heeft weten aan te passen, vooral ook aan de
  veranderingen binnen Nederland, maar niet
  minder daarbuiten, en dan is het feitelijk
  haast lachwekkend dat jij nu nog denkt met
  mao voor de dag te moeten komen.
  Mogelijk dat je ooit maatschappijleerlessen
  hebt gevolgd en dat de docent nog wat naslag
  werken dient te bestuderen, alvorens jullie
  daarin les te geven, and for your sake, dáár
  houd ik het dan maar even op!
  Maar een hele prestatie, als jij, niet op
  kosten van de belastingbetaler, ouders, etc.
  voor éigen rekening je heil zoekt in het
  buitenland. Maar zelfs nu moet je daarvoor
  een verrekt goede kosten/baten analyse in elkaar weten te draaien, vóór dat je werke-
  lijk vertrekt naar elders.
  Je doet me denken aan die mensen, die menen
  enorm goedkoop uit te zijn met een riante
  flat, voor iets méér dan 2 ton en er pas
  nadien achterkomen, dat de servicekosten dan
  175 eurootjes per maand zijn, begrijp je?
  Leuk dan, als jij denkt nu al dergelijke
  toekomstdromen op eigen kracht denkt te kun-
  nen realiseren, tja dan ben je voor mij wel
  een héél, héél flinke vent…en tja de won-
  deren zijn de wereld nog steeds niet uit !
  Fijne dag verder en wérk hard aan je toekomst en houd hárt over voor de mensen om
  je heen!

  Reactie door Madelief — woensdag 8 november 2006 @ 14.58 uur

 34. Wat je kan doen Niels : Polen daar zijn ze uiterst rechts geworden ( en zij haten communisme ) : Goede reis !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 15.02 uur

 35. Nog even een opmerking : Als je kiest voor de marktwerking : kies dan de VVD :leuk is de kortgeleden opgetreden elektrische netwerk problemen in de buurt van Keulen : management foutje !
  Mooi dat de klant de stroomstoring kan declareren bij de energie-bedrijven ,maar …….de kalnt betaalt dat natuurlijk wel weer terug in de vorm van tariefverhoging : wat het korps managers gaat dat natuurlijk niet betalen !Mooi toch die marktwerking ?

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 15.06 uur

 36. Nou leuk hoor, hoorde ik toch net ergens
  zeggen, hoeveel centjes per minuut die
  gratis verkiezingslijn wel niet zal gaan
  kosten…..heb je ooit???? Tja…dat wel,
  maar dan óver de grens…!

  Goed één vraag voor elke Nederlander van
  toepassing die jaarlijks een aantal belas-
  tingformulieren dienen in te vullen, nl.
  een VETGEDRUKTE BIJSLUITER, voor wat betreft
  een veranderde procedure, m.b.t. bijvoor-
  beeld, het ‘vervallen van de aanvrage t.b.v. “voorheffingsformulieren”, zaken die
  al jarenlang, toch recentelijk in de proce-
  dure van het totaal anders gezien, gelezen
  en of ingevuld dienen te worden.
  Waar men dat bijv. zou kunnen vinden op
  Internet, maar leuker zou ik het vinden als
  de heren De Wit (jur.) én Irrgang samen een
  kortschrift zouden ontwerpen, waar je als
  burger wat aan hebt, waar je als élke burger
  wat aan hebt, éénvoudig, maar klinkklaar
  duidelijk.
  ‘t Zou overigens niet de eerste keer zijn,
  dat er al zo iets op stapel ligt, nog vóór-
  dat ik daar iets over te weten kwam en heb
  dus mogelijk wat gemist.
  Speciaal t.b.v. mensen die geen dagblad meer
  kunnen financieren, zou dat een heel welkome
  geste zijn, waarvoor bij voorbaat dank,
  speciaal namens die laatste al maar groter
  wordende groep!

  Reactie door Madelief — woensdag 8 november 2006 @ 15.06 uur

 37. Ja, ik heb een suggestie.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Rev-1.jpg

  Reactie door Henk.H — woensdag 8 november 2006 @ 15.29 uur

 38. @17 Niels,

  Leer jij op school niet het verschil tussen socialisme en communisme????
  DIEP EN DIEP TREURIG jochie.
  Zoals hierboven al door iemand aangegeven werd, reageer nog eens als je een wat gezondere kijk op de zaken krijgt en wat meer volwassen bent.
  Op zich is het natuurlijk te prijzen als je politieke weblogs afstruint, maar wéét dan wel waar het over gaat en wat socialisme inhoudt.
  Ik zou zeggen Niels, stem verstandig, zeker in jouw geval want voor de studenten doet de SP héél véél. Lees het partijprogramma er een keer op na als je klaar bent met huiswerk maken.
  Succes Niels met school, zorg dat je wat slimmer wordt en je diploma haalt.

  Reactie door bijdehandje — woensdag 8 november 2006 @ 15.34 uur

 39. @ Niels (17):

  Van een “19-jarige student” mag verwacht worden dat hij zich beter in de materie verdiept. Welaan, als je de moeite eens neemt echt de beginsel- en verkiezingsprogramma’s van de SP te lezen, zul je ontdekken dat die niet “voor een deel gebaseerd zijn op Mao en Marx”, en dat de standpunten van Jan Marijnissen niet zijn “gebaseerd op het communisme”. Je herhaalt slechts totaal versleten vooroordelen van anderen.
  De SP is een zeer gemengde partij, waarvan deels mensen lid zijn die vroeger marxistisch waren geöriënteerd en dat voor een beperkt deel nog zijn, maar verder velen met een geheel andere geschiedenis en achtergrond. De gemeenschappelijke noemer is: gelijkwaardigheid en solidariteit. Schrik je daarvan?
  Verder is het wel duidelijk dat je geen economie studeert. Wel, als je naar het buitenland verhuist hoop ik voor je dat je de studie wat serieuzer gaat nemen.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 8 november 2006 @ 15.35 uur

 40. @24 Madelief,

  Leg eens uit, wat heb jij gehoord, waarschijnlijk is er me iets ontgaan.

  Reactie door bijdehandje — woensdag 8 november 2006 @ 15.36 uur

 41. Is deze vent nu helemaal. gek als je sprookjes wil vertellen doe dat dan op de kleuterschool maar niet verder.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/53050451/Balkenende:_Godsdienstonderwijs_op_alle_scholen.html

  Reactie door De Hakker — woensdag 8 november 2006 @ 15.37 uur

 42. De Hakker : dit is echt Ongelofelijk !
  Is die eikel een beetje aan het gek worden ?

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 15.49 uur

 43. @17 Niels

  Doei, wij gaan voor een socialistische samenleving dat zijn weerga nooit eerder gekend heeft.

  Reactie door Henk.H — woensdag 8 november 2006 @ 15.50 uur

 44. Binnekort alle ongelovige op de brandstappel ?
  Ik denk dat deze man even naar de PsyQ moet !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 15.50 uur

 45. @ 23 Jeroen Westerman,

  Kortom, wat ontbreekt is VISIE?

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 15.59 uur

 46. 14 Fred, dat is bullshit, ik ondervind dit nu dagelijks.
  Ik ben ook een tijdje ziek geweest, niet eens overspannen of zo, maar puur door een auto-ongeluk.
  Banen waar ik meer dan gekwalificeerd voor ben, word ik gewoon steevast voor afgewezen, puur op een CV hiaat.
  Het is om misselijk van te worden.

  Reactie door kaatje — woensdag 8 november 2006 @ 16.03 uur

 47. 41. De hakker, ik vind daar niets mis mee. Ik heb ook op een openbare school vroeger godsdienstonderwijs gehad en heb daardoor het genoegen mogen smaken een keer Jehova’s klem te lullen :-)

  Reactie door kaatje — woensdag 8 november 2006 @ 16.05 uur

 48. @ ReneR schreef: “Balkenende zijn enige troef is dat de economie weer wat beterd.
  Daar lijkt nu ook inmiddels een einde aan gekomen. Ik heb vandaag op RTL-Z een commentaar mogen zien op de output van de industrie over het laaTSTE kwartaal en men zei; dat dit het einde alweer kon zijn van de hogere conjunctuur.”

  Dat was te verwachten. Nu maar hopen dat dit breed wordt uitgemeten in de nieuwsuitzendingen. Misschien, heel misschien, worden die mensen die B4 willen eindelijk wakker.

  Reactie door emma — woensdag 8 november 2006 @ 16.12 uur

 49. Kaatje toch !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 16.15 uur

 50. @ 41 De Hakker,

  Mooi dat je ons deze link even geeft.
  “CDA-leider Jan Peter Balkenende wil dat leerlingen in het voortgezet onderwijs verplicht godsdienstles krijgen, ook op openbare scholen. Hij zegt dat in het tv-programma van Paul Rosenmöller dat de IKON vanavond uitzendt”.
  Nou is voor mij helemaal de maat vol!
  Godsdienstles anno 2006. We weten toch wat al die godsdiensten voor onheil over de mensheid hebben gebracht. Balkenende wil bange horige mensen kweken net als de kerken dat altijd gedaan hebben. Nog niet zo lang geleden was sex iets vies. Mensen werden afgesneden van hun lichaam. Sex was vies en o wee wanneer je erotiscche gedachten had. Dan was je zondaar. Zo probeerden ze ons van onszelf te vervreemden en ons werktuig te maken ter meerdere eer en glorie van de hoge clerus en de adel. Wat een minmannetje die Balkenende. En wat een arrogantie om dat nu weer te stellen. Hij kijkt en luistert niet wat er in de samenleving gebeurt. Die man is hardstikke autistisch. Was ook duidelijk in het ‘debat’ met Bos. Telkens wanneer Balk sprak keek hij Bos niet aan. Op een gegeven moment zei Frits Wester zelfs dat hij Balk niet kon helpen en dat Balk het toch echt zelf moest doen.
  Ik heb vroeger cultuurgeschiedenislessen gehad op de hbs. Dat vind ik OK. Je moet iets afweten van de verschillende religies e levenshoudingen. Persoonlijk vind ik in het boeddhisme veel wat mij aanspreekt.
  Maar ik ga toch niet ‘de blijde boodschap’ op school bij jonge kinderen erin rammen? Laat die kinderen vrij.
  Stop meteen de financiering van bijzondere scholen. Iedereen naar een openbare school, van de staat. Geen sectarisme hier alsjeblieft zeg!

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 16.23 uur

 51. Allemaal stemmen!

  Reactie door Mivak — woensdag 8 november 2006 @ 16.26 uur

 52. Henk Hiensch @37

  Wat een mooie! Compliment.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 8 november 2006 @ 16.42 uur

 53. @26 zal ik mijn bezem meenemen naar het stemlokaal? ;)

  Reactie door Marjan — woensdag 8 november 2006 @ 16.53 uur

 54. Off topic.
  Om 17.30 uur is er op radio noord het dagelijkse half uurtje waarin luisteraars kunnen bellen en direct in de uitzending komen. Onderwerp straks is: De SP inmiddels 3e partij in Nederland.
  Dus wie in het luistergebied woont, of via digitale weg kan luisteren moet dat doen.
  Je kunt na 17.30 uur ook zelf bellen: 050-3188288.

  Reactie door Gandalf — woensdag 8 november 2006 @ 17.06 uur

 55. Hier is het te beluisteren:
  http://www.rtvnoord.nl/asp-rtvn/realrnprog.asp?prog=rtsp://spielberg.ision.nl/encoder/noord.rm

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 8 november 2006 @ 17.30 uur

 56. En hier Jan Marijnissen nu live:
  http://www.rtvdrenthe.nl/2d83f7ff-455c-42fa-9d6e-41b18ad967f5.aspx

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 8 november 2006 @ 17.34 uur

 57. Dit zou misschien werkelijkheid kunnen worden. Mijn favoriete kabinet Marijnissen1 dat ik zojuist bij de Nos heb samengesteld op http://infographics-nos.kpn-is.nl/flash/kabinet/uwkabinet.php?id=b0dfc2e425da2aba5161265971a212bc

  Reactie door E.Steur — woensdag 8 november 2006 @ 17.44 uur

 58. @2 Jofel
  Mooi bewijs toch dat dankzij deze regering ons land in een NV Nederland veranderd is! Nu nog ff wachten wanneer de politiek besluit om voor ons land een beursnotering aan te vragen. De gemiddelde NV draait altijd goed bij een zoveel mogelijk uitgekleed sociaal beleid.
  Gooi eenderde van het personeel op straat, halveer de lonen van de rest, draag fors minder belasting en sociale premies af, betaal zieke werknemers vooral niet door, enz. En ziedaar, de winst stijgt tot grote hoogte!
  Ben alleen wel benieuwd of er ook nog een onderzoek komt welke prijs er precies betaald is voor deze prachtige resultaten en door wie??

  Reactie door Ton — woensdag 8 november 2006 @ 17.52 uur

 59. @46 Gandalf
  @47 Wattenstaafie

  Bedankt voor de informatie. De laatste bellers nog gehoord. De allerlaatste moeilijk te verstaan, want als ‘Haagse’ is en blijft het dialect moeilijk.
  Maar… wat een SP stemmers in het Noorden!!
  Tof he? :)

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 18.00 uur

 60. sjonguh jonguh wat kennuh jullie ouweh**ren zeg hier op het log,hahahahaha ;)
  ik heb me vandaag de schompes gefolderd voor de SP !! helemaal los! geen folder meer over.
  dus heb ik even om nieuwe gevraagd! [zijn onderweg nu!]
  morgen weer ff plakkuh,en dan volgende wek vrijdag [koopavond! druk!] ga ik weer naast de straatkrantverkoper staan met de nieuwe lading folders,en ik neem natuurlijk even een grote thermoskan koffie mee om te delen met die jongens!

  [vandaar dat ik er niet zoveel ben de laatste tijd op het log...]

  Reactie door iew — woensdag 8 november 2006 @ 18.01 uur

 61. @50 Iew

  Applaus voor jou! ;)
  De SP zal blij met je zijn!! Wat gaan we goed he? Ook dankzij jou!

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 18.05 uur

 62. Om mee te nemen naar het stemlokaal:

  Warmond, 22 november 2006

  Aan de Voorzitter van het Stembureau:

  Geachte Heer, Mevrouw,

  Bij deze teken ik protest aan tegen het stemmen middels computers, nu en bij komende verkiezingen.
  En verzoek U dit bezwaar te vermelden in het Proces-Verbaal.
  -

  De burger, die U verondersteld wordt te dienen (én U betaalt),

  H. Dieks
  Warmond

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 8 november 2006 @ 18.05 uur

 63. In 23 schreef ik:

  Seriële problematiek dient parallel aangepakt te worden om de spiraal vorm uit de door met oorzaak en effect aan elkaar geregen ketting te halen.

  —————————–

  Hieraan wil ik toevoegen:

  De cirkel vorm die dan overblijft zal kunnen groeien door steeds omvangrijker te zijn.
  (Steeds meer mensen horen er gewoon bij als bewoner van de aarde)

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 18.07 uur

 64. @42
  Kaatje
  We hebben veel Hans en Griet huisjes in dit land , vertel daar maar die sprookjes en ieder is vrij om daar heen te gaan en ze te gaan geloven.
  Je mag wel vertellen op de scholen dat geloof veel oorlogen heeft veroorzaakt en dat uit naam van velen goden al velen miljoenen het loodje hebben gelegd.
  Bij mijn zit een Jehova ook vaak klem maar dan tussen de deur :D

  Reactie door De Hakker — woensdag 8 november 2006 @ 18.12 uur

 65. Wat flikken de Israeliers nu weer??
  Die mensen blijven moorden!!

  STOPPEN ISRAEL!!!!!!!!!!!
  GA JE SCHAMEN!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 18.13 uur

 66. @5
  Pas op met die bond van list en bedrog.
  Ook de haven arbeiders werden bijna weer de klos van deze list en bedrog club.
  Het is duidelijk dat de leden van de bond ergens anders voor gaan zie hun eigen stemwijzer.
  Maar hun keizer de Waal afscheid genomen in een zetel loopt nu met de gang van de PVDA misschien wel een mooi baantje mis.

  Reactie door Jofel — woensdag 8 november 2006 @ 18.23 uur

 67. @ 65 Jofel,

  Ja inderdaad de FNV zou best wel eens wat meer kunnen doen. Het is wel een behoorlijk bureaucratisch apparaat geworden. Heb er zelf helaas mee te maken. Bijna Kafkaiaans dus. Zie ook mijn bijdragen 12 en 13 van MKB ziet MKB niet meer zitten:

  http://www.janmarijnissen.nl/2006/10/27/mkb-ziet-mkb-niet-meer-zitten/

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 18.38 uur

 68. De zakken zijn gevuld en zullen ” ongeacht de nieuwe regering” gevuld blijven worden:

  http://www.nrc.nl/economie/article536603.ece

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 8 november 2006 @ 18.42 uur

 69. @ 62 Jeroen Westerman,

  Mooi van onder opgebouwd. En met helicopterview heb je het overzicht.
  We moeten Balkenende een worm of Troyaaans paard bezorgen. Eens kijken of we hem een hostie van eigen deeg kunnen doen laten slikken?

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 18.42 uur

 70. Het is ongelovelijk dat zo’n Balkenelende met zijn zuinige ,calninistische bek ook nog het Openbaar onderwijs te gronde helpt : doet hij nu zijn uitspraak als premier of als lijsttrekker ? ; In de eerste geval is dit schande omdat dit indruist op de grondwet !
  Met zijn schijnhelige ,dikke ,uitgezetten smoel : durf nog te beweren dat de Nederlanders flink hebben moeten inleveren , terwijl dat aan hem zelf niet is te zien : van zo’n vent zo je prompt van je geloof afstappen ; wat een griezel !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 18.43 uur

 71. @58
  Inderdaad Gloria, 7 voor slechts 2 tegen. Laatste beller kon ik ook niet verstaan, maar evengoed prima score.Het noorden is van huis uit een ondergeschoven kindje.

  Reactie door Gandalf — woensdag 8 november 2006 @ 18.48 uur

 72. @ 57 Ton,

  Even kort door de bocht.
  Onze natie drijft op dit moment vooral op de lokale markt door eigen mensen af te romen. In het buitenland liggen ze daar niet wakker van.
  De BV Nederland is een sterfhuisconstructie. Wanneer je dat wilt aanpakken verdwijnen de laatste aandeelhouders naar het buitenland. En daar is de buitenlandse concurrentie wél blij mee. Lekker geld uitgeven in Zuid-Europa, Zuid-Afrika, de Antillen….

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 18.49 uur

 73. 48. Fred, ik lees mijn bijdrage even terug, maar ik bedoelde dus dat het bullshit is van Rutte, niet van jou!

  Reactie door kaatje — woensdag 8 november 2006 @ 19.03 uur

 74. Beste mensen,

  Dit nooit meer.

  http://members.home.nl/h.hiensch/oud-2.jpg

  daarom stem SP.

  Reactie door Henk.H — woensdag 8 november 2006 @ 19.03 uur

 75. Kaatje , het tragische is dat er P&O lui zijn die je op een CV-hiaat vastpinnen : Ik zelf heb 32 jaar achter elkaar gewerkt en door een huisuitzetting door een vereniging van huiseigenaren op straat gezet : hulp ? bureaucratie :Nu 6 jaar later heb ik weer een huis : dat betekent een CV-hiaat van 4 jaar ( tijdens mijn verblijf in en opvanghuis heb ik geprobeerd het werk te hervatten , zonder huis ! Nu heb ik ook even van mijn uitkering ( uitkering- schuldsanering -levensonderhoud ( ZELF begonnen met een docentenopleiding ,die ik inmiddels heb afgerond : werk vinden in het onderwijs : meneer wat heb u in dei 4 jar gedaan ?…. oh ……u bent 53 jaar …. oh ? … we hebben al een nieuwe collega …. zucht

  Er moet in de hersenen van P&O lui nog heel veel veranderen …dat gaat Rutte doen ? nee toch zeker . hebben ex-WAO nu al een ban met hun gedeeltelijke ongeschiktheid … natuurlijk niet : maar ze hebben wel een lagere uitkering YES !

  vertrouwen in die rattenbenden van Balkenelende ?

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 19.22 uur

 76. beste Henk, H…
  hoe komt het toch dat ik dat soort sloverige baboeska’s voornamelijk in socialistische en communistische/maoistische landen zie ? :)

  Reactie door lenin — woensdag 8 november 2006 @ 19.43 uur

 77. @73 Henk.H

  Beste Henk,

  elke keer wordt ik weer tot diep in de ziel geraakt door de prenten door jou aangedragen uit de ‘oude doos.’
  Dat de mens anno 2006 nog steeds niet wijzer is…
  Nog steeds niet beseft dat het ook anders kan. Er is niet eens zoveel voor nodig. Althans, er behoeft niet eens zoveel voor worden ingeleverd.
  Ik bedoel…een stapje minder voor diegenen die grote sprongen hebben gemaakt is toch niet zoveel gevraagd?
  Waarom blijft in vredesnaam onrecht en ongelijkheid voortbestaan?
  Is de mens dan werkelijk niet in staat het egoïsme te overwinnen?
  Stagneert de ontwikkeling van de mens daar waar het gaat om het welzijn van anderen?
  Is het welzijn van de ander niet ook essentieel voor het welzijn van jezelf?
  Is de mens domweg niet in staat om verder te denken dan het eigenbelang?
  Doet me pijn om via de prenten door jou aangedragen helaas die conclusie te moeten trekken.
  Het lijkt aan de hand van die prenten een voor de mensheid als geheel een niet te nemen horde.
  Gelukkig weet ik middels jou bijdrages dat er mensen zijn die wél verder denken en dóen. Die vanuit historisch besef daadwerkelijk hun best doen, hun steentje bijdragen om dit historisch besef in de actualiteit een plaats te geven. Om de ogen te openen.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 8 november 2006 @ 19.46 uur

 78. tot mijn verbazing las ik het volgende op nu.nl:

  AMSTERDAM – Ondanks de hoge scores in de peilingen belandt de SP na de verkiezingen waarschijnlijk opnieuw in de oppositie. Dat heeft SP-leider Jan Marijnissen woensdag gezegd op BNR Nieuwsradio.

  Een linkse coalitie lijkt niet mogelijk en samenwerking met het CDA ziet Marijnissen in dit stadium niet zitten. “Maar ach, lukt het deze keer niet, dan komt het de volgende keer wel”, zei Marijnissen. Hij reageerde enthousiast op de meest recente peiling van TNS Nipo, waarin de SP de VVD inhaalt en met 25 zetels de derde partij wordt.

  mocht dit waarheid worden,zitten we dus weer 4 jaar vast aan Balk-ellende,echt jammer deze uitspraak van Jan,daar gaat onze hoop op een links kabinet.

  Reactie door PeterN — woensdag 8 november 2006 @ 19.49 uur

 79. @ 64 Gloria,
  Vanochtend al gezien op TVE en nu pas op journaal.
  De meerderheid der Israëlieten is alleen maar bezig om het onheil over zichzelf af te roepen.
  Persoonlijk weiger ik te spreken over joden.
  Mensen hou nou toch eens op. Jullie zijn nu al TIENTALLEN JAREN bezig je op 1 lijn te stellen met onze vroegere overheersers. Het spijt me heel erg om dit te moeten constateren.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 20.14 uur

 80. Zouden de Polen geen CV-hiaten hebben ?: natuurlijk niet , die werken onder het miniumloon ook Polen van 65+ jaar !

  Reactie door Fred — woensdag 8 november 2006 @ 20.22 uur

 81. Na de eerder vermelde zeer gode praktijk kieswijzer heeft ook database politix een heel goede die naar de stemwijze-PRAKTIJK van partijen in afgelopen jaren kijkt

  http://www.politix.nl/projects/nieuwekieswijzer

  Reactie door Barend LSZST — woensdag 8 november 2006 @ 20.33 uur

 82. nou nou nederland weet het nu toch wel wat cda/vvd voor staat,,
  je bent te duur,volgens de richtlijnen van vvd/cda dan he,,
  en in de ogen van het 10.miljoenen kapitaal,,
  oplossing,,gooi de gekleurde nietsnut er uit,verdonk,met of zonder raporten naar desbetreffende regeringen en dodelijke afloop.
  knetter de grensen open,,vervolgens komen de engels/ierland etz varende oostblokker ons werk afjatten,,dan gooi je de uitkering nog gauw in de uitverkoop,neeee niet de wachtgeld regeling,DE ww.
  van bv 6 maanden naar 3,is al in werking getreden..dus ben je zo in de bijstant,,
  oplossing van de vvd met steun van cda/systeem amerika/de uitkerings/bijstands trekker dwingen/rutte zijn woorden/ aan het werk te gaan,met behoud van uitkering,40 of 50 km verder op,en euu,geen auto he,wandt die is al lang van de hand gedaan,,
  bij wijgering korten of stop op uitkering ,,op de bus om 6 uur smorgens,eventuele kinderen,zien zich zelf maar te redden,s’avonds 6 uur thuis,,eventuele kinderen naar bed,,een half uurtje voor je zelf,eten??koffie??10 uur half elf naar bed..
  jip dan ben je goed koper als een extreme rechtse banen jatter uit het oostblok,wat je zit nogminstens 2-4 eurie onder hun,,
  ja rutte zo krijg je 200.000 mensen wel aan het werk,totdat ze bij balk en jou aan de deur even verhaal komen halen,
  en hee bij klachten kan de wafwaf, baas,gewoon een klacht indienen ,,jij weg en geen uitkering.
  ik zie je volgend jaar bij macdonald/wimpie/kipburgerking,voor 5 eurie dankbaar?? werken.
  maar ik ben blij dat ik vande week een uitkering/eenmalig krijg van +- 50 eurie,voor mijn gestegen kosten van gas bv.jee volgend jaar gaat het gemiddeld met 75 eurie de lucht in,even rekenen kom ik toch echt uit op 25 min,tjonge jonge,wat bent ik rijk.

  Reactie door ad — woensdag 8 november 2006 @ 20.41 uur

 83. @76

  Dit kan toch niet waar zijn!! Waarom doet Jan dit nou?? ;?

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 20.53 uur

 84. @75 Wattenstaafie.

  Heb dank voor jouw woorden van begrip namens het oude Sloofie.

  Zoals een ieder er van doordrongen is dat de 22e November de dag van de Waarheid worden zal, was 76 jaar geleden ook een bijzondere dag, ik kan het niet exact plaatsen maar speciaal voor onze vrouwelijke leden en sympathisanten zal ik het plaatsen op deze web, hulde aan de vrouwen die zich ingezet hebben voor het socialisme vroeger en nu.
  http://members.home.nl/h.hiensch/vr-dg.jpg

  Reactie door Henk.H — woensdag 8 november 2006 @ 20.58 uur

 85. @70 Gandalf

  Begrijp jij dat nou? Is er een leukere stad dan de hoofdstad van het Noorden? Groningen is een toppertje in ons land. ;)

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 20.58 uur

 86. @77 L’ecologiste

  Een moorddadig volk!

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 21.00 uur

 87. @ 81 Waarom Jan dat doet? Omdat je wel een beetje realistisch moet blijven! De SP haalt (bijna) geen stemmers aan de rechterkant weg (wat wel zou moeten om links aan een meerderheid te helpen) maar bij de PvdA. Dat lijkt hier op dit log leuk omdat men hier nogal een hekel aan de PvdA schijnt te hebben, maar het zet totaal geen zoden aan de dijk.

  Samenwerking tussen SP en CDA lijkt mij op dit moment ook niet realistisch. Dus kijkend naar de peilingen van dit moment dan heeft Jan M. een zeer realistische uitspraak gedaan.

  Reactie door emma — woensdag 8 november 2006 @ 21.02 uur

 88. Kijk net naar Rosenmuller en Balkenende en kan geen vat krijgen op Balkenende. Wat is dat toch voor iemand? Hij lijkt niet te bestaan. Wie is dat nu? Volgens mij speelt hij toneel en is hij een mister nobody. Wel zeer intelligent, maar een man met geheime agenda. Goeie toneelspeler.
  Something is happening here
  But you don’t know what it is
  Do you, Mister J.P.?

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 21.04 uur

 89. @83 Gloria.

  Inderdaad er gaat niets boven het Noorden. Ik heb verschillende jaren in Groningen gewerkt maar ik ben geen stadjer maar een platjer en woon op het platteland daar waar de zieltjes tot rust komen.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Kre-fot-3.jpg

  Reactie door Henk.H — woensdag 8 november 2006 @ 21.16 uur

 90. @80 ad

  Helemaal waar, ad. Het is in een woord schandalig!
  Kan je nagaan hoe zo’n Rutte over kinderen denkt. Laat ie ze eerst maar eens krijgen!!
  In plaats van zich nog als een kleuter te laten verzorgen door zijn moeder…

  En zo’n man zegt dan tegen de alleenstaande vaders/moeders met een uitkering… aan het werk!!
  Alsof het runnen van een gezin met alles d’r op en d’r aan GEEN WERK is??? Nou, iemand die zo denkt is volkomen ACHTERLIJK.

  Dat kan je ook zien aan zijn leven. Hij is zelf niet opgegroeid, kan zijn leven niet DELEN en wil zijn plaats niet afstaan aan een kind. Vandaar: OPBERGEN DIE HANDEL!!
  En vrouwen? De klos!

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 21.25 uur

 91. Het politieke landschap verandert.

  Fout;
  Om te denken dat Jan Marijnissen/SP op dit moment geen stemmen op kan halen bij CDA en VVD of zelfs bij Wilders om maar eens een paar straten aan de rechterkant te noemen.
  Fout;
  Om te denken dat de kiezer niet het lef heeft om NU op de SP te stemmen in plaats van op de PvdA.

  En het zou helemaal fout zijn als de SP niet inziet dat zij NU een partij is geworden voor heel kiezend Nederland.

  Reactie door Eerst nadenken — woensdag 8 november 2006 @ 21.26 uur

 92. @85 Henk.H

  Ziet er prachtig uit! Heerlijk he, dat landleven. ;)
  Was voor mij ook reden om naar het Noorden te komen. Mijn ouders hebben een prachtig landhuis in Gasselte gehad. Vanuit Den Haag waren dit ‘vakanties’ als we ze bezochten.
  Ik zal binnenkort moeten verhuizen. Ik woon in een klein stadje, maar mijn huis is te duur en te koud. (Huur/Energie!!) Dit kabinet en het wanbeleid heeft mij eruit gewerkt. Ik sta al aardig wat jaren ingeschreven in de stad Groningen, dus maar zien of daar betere opties zijn.
  Gelukkig ben ik hier nog de enige huurster in mijn straat. De commerciele huizeneigenaar verkoopt de huizen wat graag. Dus maar zien of ik een deal kan sluiten, zodat ik een beetje goed wegkom…
  Ik zou anders niet weten hoe ik verhuizen kan.

  Reactie door Gloria — woensdag 8 november 2006 @ 21.45 uur

 93. Marc Rutte werkte voor Unilever en IGLOMora Groep BV.
  Dus deze jongen was ondertussen bezig Nederland te vergiftigen!
  Kroketten, Gelderse schijven, Kant en klaar maaltijden met de nodige toegevoegde stoffen, etc. en NOOIT EEN EERLIJK PRODUCT! DER MENSCH IST WAS ER ISST.
  Deze lieden verzieken onze maatschappij. Het is niet wat je noemt ‘savoir vivre’.
  We kunnen met dit vruchtbare land toch wel EERLIJK ETEN BEWERKSTELLIGEN? KOM NOU ZEG.
  Gisteren bijdrage over Remkes en zijn commisariaten bij energiebedrijven en nu weer Rutte. Ik wist dit niet maar heb gewoon even rondgekeken. Jeetje ik dacht dat ik tameljk wakker was maar ik zat desondanks toch nog te slapen.We worden och zo verschrikkelijk gen..id.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 21.58 uur

 94. Tabel 2
  Langdurig werklozen (15-64 jr)* naar geslacht en leeftijd

  2002 2003 2004 2005 % gr

  x 1000
  Totaal 89 126 179 203 228%

  Man 37 60 96 107 289%
  Vrouw 52 65 83 97 187%

  15-24 8 16 23 21 263%
  25-34 16 21 37 40 250%
  35-44 28 40 54 60 214%
  45-54 25 32 44 53 212%
  55-64 11 16 22 30 273%
  met dank aan De Geus!
  * voorlopige cijfers
  bron: CBS

  Reactie door R. Esentful — woensdag 8 november 2006 @ 22.17 uur

 95. @ 93 L´écologiste

  Even het lijstje compleet maken van Rutte en z’n louche zaakjes………

  Human-resourcemanager Unilever, vanaf 1992
  Personeelsmanager Van den Bergh Nederland (Calvé) te Delft, van 1997 tot 2000
  Human-resource manager voor de Raad van Bestuur Unilever, van 2000 tot februari 2002
  Human-resource directeur Unilever werkmaatschappij IgloMora te Den Bosch, van februari 2002 tot juli 2002.

  Ach z’n hobby’s…piano spelen en geschiedenis zeggen al hoe hij is n.l. saai en onintressant hetzelfde als Bakellende.

  Reactie door Pool — woensdag 8 november 2006 @ 22.19 uur

 96. Tijdens het folderen krijgen we juist erg veel vragen van CDA stemmers. Ik hoop dat ze daardoor het licht gaan zien. Veel mensen zijn bang voor het woord nivelleren en de hypotheekrenteaftrek. Als je het dan rustig uitlegt zien ze het toch anders.

  De SP is zo gek nog niet, ook niet voor ondernemers!

  @iew
  Het is inderdaad erg veel werk, folderen, sponsjes uitdelen, bezorgen, posters plakken, maar aan mij zal het niet liggen!!!

  Reactie door Irma — woensdag 8 november 2006 @ 22.22 uur

 97. @ 95 Irma, ik hoop dat veel CDA-stemmers het licht gaan zien, maar ik vrees het ergste. Aan de peilingen is (nog) niet te zien dat de SP stemmen weghaalt bij VVD en/of CDA, de meeste lijken bij de PvdA weggehaald te worden. En dat is dus verschuiven BINNEN links in plaats van een verschuiving van rechts naar links. Zo haalt links nooit een meerderheid.

  Waar ik ook geen jota van begrijp, is dat de meeste mensen de voorkeur lijken te geven aan JPB als MP!!

  Reactie door emma — woensdag 8 november 2006 @ 22.33 uur

 98. Kijk nu naar Femke tegen Rita.
  Wat een gluiperd die Jeroen Pauw-alike Joost Karhof. Telkens wanneer Rita in het nauw komt grijpt die Joost in, terwijl Clairy Polak haar mond houdt.
  FEMKE ZET HEM OP TEGEN DEZE ACHTERBAKSE MEDIAPEOPLE. Waar komt die Joost ineens vandaan? Wie is er tegenwoordig verantwoordelijk manager daar?
  Een bekeken zaak zeg ik.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 8 november 2006 @ 22.45 uur

 99. @+-97 Emma,
  Leading the witness, al dat gepeil. Op dit moment haalt niemend ergens stemmen weg. Ook op de verkiezingsdag zelf is dat niet mogelijk.
  Strategisch stemmen…? PvdA gezien toen met het CDA?
  enz. Leading the witness.

  Mensen kijk om, bepaal zelf en gefundeerd, stem op wie je wilt stemmen, maak een afspiegeling van de samenleving.

  Reactie door Barend LSZST — woensdag 8 november 2006 @ 22.52 uur

 100. @ 69 L´écologiste

  Ja en nee, zolang het geen rancuneuze hostie is maar 1 van inzicht, denk ik dan.

  Delen is ook hier op zijn plaats, hand in eigen boezem steken, realiseren dat we allen ons aandeel hebben gehad is essentieel.

  Eerlijk gezegd heb ik het idee dat de hostie allang gegeten is, verdeeld als laatste maaltijd in het laatste deel van de late oudheid. Wij spelen nu het eindspel.
  Beleid van de afgelopen decennia laat zich duidelijk omschrijven als verrijking van een heel select groepje.

  Hiermee is de “worm” of het “Troyaans paard” dan ook in te vinden.

  Eigenlijk behoef je alleen maar aan te tonen dat het gevoerde beleid dusver de koppeling tussen verschillende vormen van problematiek ontkent en steeds verder kunstmatig uitelkaar trekt. (het verblinden van de geest zijn oog)
  Dit brengt de oneerlijkheid aan het ligt die bij mensen van nature als oneerlijk beschouwen. De basisbehoefte van de mens ontbreekt daarin namelijk, zoals geborgenheid en liefde.

  Ik denk dat de SP de juiste punten naar voren brengt om dit mee te bewerkstelligen, hoewel bewustmaking van de mens die zich heeft laten verleiden zichzelf te verlaten v.w.b. zijn/haar basisbehoefte in ruil voor wat extra geld, meer zal plaatsvinden als de koppelingen tussen problemen zichtbaarder gemaakt worden.

  Vragen die ik meneer Balkenende heel graag zou stellen zijn;

  Vindt u uw beleid christelijk?

  Bestaat er wat u betreft een koppeling tussen de problemen die Nederland kent en leiden deze tot armoede?

  Zo ja, waar denkt u dat met het huidige beleid het oorzaak en gevolg effect stopgezet word, bij welke inkomensgroep?

  Zo nee, dan breekt natuurlijk de P uit.
  En dit gebeurd daar JP eromheen zal willen draaien en niet de vragen inhoudelijk zal beantwoorden, of concreet binnen de gestelde context blijft. Hij weet namelijk donders goed het effect van oorzaak en gevolg. Polarisering is daarom ook tot een kunst verheven.
  Zolang je als volk gepolariseerd bent houd het volk zich aan regels die in de diverse polariseringen van kracht zijn. Als overheid behoef je dan alleen de regels van de diverse polarisaties te kennen om te kunnen sturen. (oud management trucje) Simpel voorbeeld:
  Je wilt als overheid antwoord 3, polarisatie geeft aan 2 te willen, overheid weet nu dat het 1 moet toevoegen om op 3 te komen, immers 1 + 2 = 3.

  Op dat moment kun je hem erin trappen die bal.
  Door gewoon het begin van de ketting te pakken en gevolg op gevolg op te noemen.
  Waarin de gevolgen de al aangedragen programma punten van SP zijn. De Partij programma punten zou je zonder veel moeite als een ketting aan elkaar kunnen rijgen, de ketting die door oorzaak en gevolg gevormd wordt.

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 23.28 uur

 101. Tegen een ieder die steeds in twijfel gebracht word door berichtgevingen in de media even dit.

  Ik ben een ex werknemer van HET media bedrijf.

  Uitzendingen worden aangepast aan het beleid wat gevoerd word in Nederland.

  Dit is niet iets wat ik graag geloof, dit is wat ik met eigen ogen heb mogen aanschouwen.

  Dus, laat je niet van de wijs brengen, het wordt nog veel erger naarmate SP steeds meer een bedreiging van de gevestigde orde vormt.

  Men zal willen samenwerken, dan weer niet, verleden aankaarten, bedreigingen zoveel mogelijk uitsluiten in media, men zal desnoods programma punten van SP beginnen te roepen (dit allemaal heeft al eens plaatsgevonden) en word steeds erger.

  Dit ten einde de illusie in stand te houden dat strategisch stemmen mogelijk is als je op CDA,VVD of PvdA stemt.

  Trap er niet in, NU SP! je staat zeker niet alleen. Nu kan het, de partij is volwassen, heeft de capaciteit om te regeren en staat er gunstig voor.

  Vertrouw op uwzelf en vergeet die strategische stem. Volg uw hart.

  Stem SP!

  Reactie door Jeroen Westerman — woensdag 8 november 2006 @ 23.46 uur

 102. @Jeroen

  Stuur je vragen op, vooral de kritische, niet alleen aan Balkenende, naar
  redactie@goedemorgennederland.tv

  Alle lijsttrekkers komen daar volgende week en natuurlijk worden de vragen geselecteerd, maar als veel mensen kritische vragen insturen zullen ze wel moeten antwoorden!!

  Reactie door Irma — donderdag 9 november 2006 @ 0.15 uur

 103. Vragen uit post 100 zijn verstuurd naar redactie.

  Reactie door Jeroen Westerman — donderdag 9 november 2006 @ 0.35 uur

 104. #17 Niels

  Man; heb je ooit wel eens gewerkt en je eigen geld verdiend met zweet in plaats van dat je geld wordt toegestopt door je ouders? Ga eens wat meer in het leven staan in plaats achter die boeken te kruipen.

  Ik vind je uitspraken over de SP in een context met Mao en Marx te simplistisch voor woorden.

  Reactie door ReneR — donderdag 9 november 2006 @ 0.58 uur

 105. Ik bedenk mij in ene nog een vraag die ik meneer Balkenende zou willen stellen of waarvan ik denk dat SP die zou kunnen stellen.

  Meneer Balkenende vind u dat SP bestaanrecht heeft en op basis waarvan?

  Antwoord zal iets in de trant liggen van, ja bestaansrecht, en het is goed dat er een partij de vinger aan de pols van Nederland houd. (Ik meen mij zelfs te herinneren dat hij dat al eens gezegd heeft zijdelings in het eerste radio debat op radio 1)

  De volgende vraag zou dan zijn:

  Als wij als SP bestaanrecht hebben en ook volgens u een goede vinger aan de pols van Nederland houden, geeft bijna 25 zetels dan niet aan dat armoede allerminst relatief is?

  (Ook deze vragen doorgestuurd naar redactie)

  Reactie door Jeroen Westerman — donderdag 9 november 2006 @ 1.40 uur

 106. In ieder geval, de rust allen!

  Ik gaat slapen, morgen om 8.30 uur weer scherp, en tomatensoep uitdelen op De Deel in Emmeloord.

  Reactie door Jeroen Westerman — donderdag 9 november 2006 @ 1.43 uur

 107. @85 Gloria, daar weet ik alles van want ik woon er sinds 1968. Vanuit hectisch Amsterdam (provo rookbom bouwvakrellen gebouw v/d telegraaf in de fik en m’n eerste stikkie, fantastische tijd gehad) naar Groningen en tot nu blijven plakken. Mijn laatste huis (kist) zal hier ook zijn.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 9 november 2006 @ 7.03 uur

 108. Ja nog een vraag hoe zit dat met die poging tot omkoping van die 52 Euro vlak voor het stemmen.

  Reactie door De Hakker — donderdag 9 november 2006 @ 7.05 uur

 109. Niels @17 luister eens jongen, ach nee, laat ook maar. Je komt er vanzelf wel achter.

  Reactie door Gandalf — donderdag 9 november 2006 @ 7.05 uur

 110. Het moddergooien is begonnen.

  DEN HAAG (ANP) – De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) doet donderdag aangifte tegen SP-lijstduwer en dichter Huub Oosterhuis. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd.

  Reactie door Gandalf — donderdag 9 november 2006 @ 7.25 uur

 111. @110 Gandalf

  1+1=2

  IND= Verdonk.
  Verdonk= VVD.
  VVD weet zich gepasseerd door de SP.
  Op iets dergelijks kon je dus wachten!
  Slechte verliezers die VVD!!
  Op z’n Amerikaans…

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 9 november 2006 @ 9.28 uur

 112. Vandaag, 9 november, las ik in de krant dat Menzis de premie voor 2007 met 9% gaat verhogen. Andere verzekeraars komen met vergelijkbare verhogingen. Ik zou zeggen: lang leve de marktwerking en op naar torenhoge premies! Collectieve zaken als zorg en energie horen door de overheid geregeld te worden; ik mis de solidariteit van vroeger met het systeem van verplicht verzekerd (voor lage inkomens) en particulier (voor de hogere). Tenslotte: ik ben heel blij dat dit voor de verkiezingen bekend gemaakt is zodat er weer een reden is om links te stemmen. Persoonlijk stem ik PvdA om te trachten te voorkomen dat het CDA de grootste wordt. Stiekum hoop ik dat een kabinet PvdA, SP, Groen Links, Christen Unie mogelijk is. Dus: mensen die op een C willen stemmen en een socialer beleid willen moeten zeker Christen Unie stemmen!

  Reactie door H. Jasper — donderdag 9 november 2006 @ 9.37 uur

 113. +111
  Bovendien heeft Huub Oosterhuis helemaal gelijk met zijn stelling getuige het volgende:

  11 oktober 2006
  Politiekorpsen tegen illegalenquotum

  Veel politieagenten zijn tegen het prestatiecontract waarbij korpsen een bonus krijgen als zij een bepaald aantal illegalen oppakken. De agenten noemen het kopgeld onethisch, onzinnig en onmedemenselijk. Dat meldt het weekblad Vrij Nederland, in de editie die woensdag verschijnt.

  Het opinieblad sprak met de voorzitters van de ondernemingsraden van zeven korpsen. “Wij komen om in het werk. Het oprollen van een crimineel netwerk heeft meer prioriteit dan het oppakken van een arm illegaal vrouwtje. Ik kan me best voorstellen dat zo iemand een brood steelt”, zegt Hein Wittenhorst van het korps Limburg-Zuid in het blad.

  Zijn collega Wim van Ballegooijen van het korps Gelderland-Midden verwacht dezelfde problemen als bij een eerder quotum. “Toen moesten we ineens iedereen bekeuren voor het rijden door rood. Daar zijn we ook snel van teruggekomen.” OR-voorzitter van de regio Brabant Zuid-Oost kan er zich niets bij voorstellen dat het oppakken van niet-criminele illegalen een speerpunt wordt.

  Op verzoek van minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD) bevat het prestatiecontract, dat maandag ingaat, de bepaling dat ieder korps veertigduizend vermoedelijk illegale vreemdelingen vraagt om een identiteitsbewijs. Van hen moeten er 11.883 worden opgepakt, mogelijk voor uitzetting. Als een korps deze cijfers haalt, wordt een bonus van zo’n 240 duizend euro uitgekeerd.

  Het korps Rotterdam-Rijnmond denkt het quotum wel te kunnen halen met alleen criminele illegalen. “De vijver om in te vissen is groot genoeg”, zegt Gerard Faas van de OR in het opinieblad. “Bij ons werken echter wel agenten die er morele problemen mee hebben om illegalen op te pakken. Maar er zijn altijd genoeg mensen die het wel willen doen.” Faas voorziet wel problemen voor regio’s met minder illegalen. “Die moeten echt gaan jagen.”

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 9 november 2006 @ 9.57 uur

 114. @ 113 Wattenstaafje,

  Goed speurwerk! Hoe meer argumenten we kunnen vinden hoe beter.
  Die brutale AIVD is een kafkaiaans stapje te ver gegaan. Met zijn allen nu achter Huub Oosterhuis gaan staan want ze proberen onze solidariteit te ondermijnen.
  Samen staan we sterk.
  Ik vond de volgende link;
  http://tussenpauze.web-log.nl/mijn_weblog/2006/10/politiekorpsen_.html

  http://www.samah.nl/toon_archief.php?huidig=10

  Reactie door L´écologiste — donderdag 9 november 2006 @ 11.21 uur

 115. Ik hoor net op het nieuws dat Wouter met VVD en GL wil regeren.

  Reactie door carla — donderdag 9 november 2006 @ 11.35 uur

 116. Wat een rare combi

  Reactie door carla — donderdag 9 november 2006 @ 11.35 uur

 117. @ De Hakker (41) en L’écologiste (50):

  “Je moet iets afweten van de verschillende religies en levenshoudingen”, schrijf je zelf, L’écologiste. Dat is precies waar het om gaat.
  Informatie over de diverse culturen en religies is, net als elementaire kennis van geschiedenis, heel belangrijk voor de vorming van de jeugd. Dit is heel wat anders dan indoctrineren in een speicfieke religie of levensovertuiging.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 9 november 2006 @ 12.03 uur

 118. @117 Olav Meijer,

  Precies dat vind ik ook. Daarom schiet het bij mij in het verkeerde keelgat dat notabene Balkenende godsdienstlessen ook verplicht wil stellen op openbare scholen.
  Bijzondere scholen geen subsidie meer geven! En op openbare scholen aandacht voor cultuurgeschiedenis. Maar ik had in de jaren 60 op de hbs toch echt wel cultuurgeschiedenis met lessen over Islam, Jodendom, Hindoeisme, Boedhisme, Christendom, etc.
  ‘Godsdienstles’ klinkt alsof je geïndoctrineerd wordt door een bepaalde godsdienst. Het gaat toch om kennis van de verschillende religies en gebruiken?

  Reactie door L´écologiste — donderdag 9 november 2006 @ 12.21 uur

 119. @ 115, 116 Carla,

  Heel vreemd ja;
  http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2006/11/9/091106_bos.html

  Reactie door L´écologiste — donderdag 9 november 2006 @ 12.24 uur

 120. Dan helpt Wouter Bos dus Verdonk terug in het kabinet. Dat zal hem in dank worden afgenomen.

  Reactie door Irma — donderdag 9 november 2006 @ 12.32 uur

 121. @ PeterN (78) en Gloria (83):

  Dat is gewoon realistisch van Jan Marijnissen, zoals Emma ook zegt (87). Eerder heb ik ook hierover geschreven. Wat nuchterheid kan helemaal geen kwaad in de verkiezingskoorts.

  @ Pool (95):

  Hobbies als piano spelen en geschiedenis kan ik onmogelijk als “oninteressant” beschouwen, hoor…. (Ik maak me er ook “schuldig” aan!) :).

  @ Wattenstaafie (113):

  Zo is het maar net.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 9 november 2006 @ 13.08 uur

 122. Mooi , die Rutte heeft ervaring als P&O man :hij weet dus dat verlagen /opheffen van uikeringen NIET zal leiden tot meer werkgelegenheid . De Aanneemfilisofiel , het bekende “profiel “wordt due NIET bijgesteld : en daar een werkgever het volledig voor het zeggen heeft , zal er dus niets veranderen om jongeren en ouderen aan te nemen .

  Reactie door Fred — donderdag 9 november 2006 @ 16.31 uur

 123. @117
  Olav
  Dat geef ik ook aan dat je iets moet vertellen n.m. dat miljoenen mensen zijn afgeslacht voor goden en miljoenen dieren zijn geofferd voor goden.
  Dat veel mensen zich verrijken door geloven.
  Ik denk als je dit vertel met er achteraan geloof wat je geloof dat het genoeg is op zo school.

  Reactie door Jofel — donderdag 9 november 2006 @ 18.04 uur

 124. 120, vergeet niet dat Verdonk erg populair is bij de achteban van de PVDA, diezelfde mensen die in 2002 massaal op Fortuijn stemden, was ook een groot deel van de achterban PVDA, de PVDA verloor toen 20 zetels aan Fortuijn, dus ik denk juist dat dit wel een rede is om PVDA te gaan stemmen, krijgen ze Verdonk er weer bij.

  Reactie door carla — donderdag 9 november 2006 @ 19.06 uur

 125. Fred: BINGO!

  Jan, ik hoop dat je heel binnekort ook met een reactie op huub oosterhuis zijn uitspraak komt. Waarom mag een mens zijn mening niet geven als het kritisch is..behalve Verdonk? Kan hij hiervoor aangeklaagd worden? Dat betekent dan toch dat we in een dictatuur leven? Ik hoop dat de IND in plaats van naar een ander gaat wijzen naar zichzelf gaat wijzen want hoe kun je je verstoppen achter regels als je leed veroorzaakt? Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het eens ben met Huub..moet ik me maar gaan aangeven? Wat is het hier raar geworden in Nederland! Er wordt liever weggekeken en weggemoffeld! Ik vind het heel belangrijk dat er kritische geluiden blijven. Wordt huub straks vermoord door een IND fundamentalist? Krijgt hij dreigbrieven..want zo gaat het in Nederland. Als het zo doorgaat en de sp komt niet in de politiek lijkt het me beter om ook weg te gaan. Ik voel me een buitenaardswezen tussen veel maskers en nette pakken!

  Reactie door cynthia — vrijdag 10 november 2006 @ 11.47 uur

 126. Bedankt media! Zij brengen mensen in gevaar..alles voor de kijkcijfers!
  Alles voor geld…
  Een mening is een mening en hoeft niet gepersenteerd te worden als feit of staat de SP nu zo goed dat ze naar beneden gehaald moet worden omdat de baas meer wil verdienen dan JP bakellende?
  Ik schaam me voor dit land van wegkijken en met de vinger naar een ander wijzen

  Reactie door cynthia — vrijdag 10 november 2006 @ 11.49 uur

 127. Hallo Jan,

  Ik heb eerlijk gezegd nooit gestemd omdat ik tot nu toe geen partij vertrouwde (allemaal dezelfde praatjes)
  Maar nu 2006 ga ik voor het eerst maar eens stemmen, en je je raad wel voor wie.
  De SP natuurlijk, dit heeft veel nadenken gekost, en mijn uitkomst was de SP.
  na 28 jaar heb ik het dan eindelijl gevonden, Jou ideeen spreken mij het meest aan.

  Met vriendelijke groet\
  Richard van Kempen

  Reactie door Richard — zaterdag 11 november 2006 @ 7.36 uur

 128. Hoi Jan,

  Ik zou met jou best eens met gedachten willen wissellen.
  Ik denk dat dat voor mij een opluchting zou zijn.
  eenns met een normaal mens te communiceren.
  Groet
  Richard

  Reactie door Richard — zaterdag 11 november 2006 @ 7.47 uur

 129. Geachte Jan Marijnissen,

  Na aanleiding van artikel in de Volkskrant,Jeugdbeleid lijkt hard op weg naar een eigen bewindspersoon Verkiezingsthema Jeugdzorg
  door verslaggeefster Yvonne Doorduyn.
  En waar de SP als enigste om een Kinderombudsman roept.

  Wil ik u even mededelen dat de Kinderombudsman al jaren actief is in Nederland.

  De Nederlandse regering is hiervan op de hoogte maar hebben ons tot op heden nog niet geschreven?

  Ik doe dit met een antal vrijwilligers die door mij uiterst zorgvuldig zijn uitgekozen.

  Zorro oprichter van onder andere ook Familie4Justice heeft jaren geleden die stap al gezet omdat ik er achter kwam dat er voor kinderen te weinig adequate hulp was, waar zij met hun vragen en klachten heen konden en ook serieus werden genomen.

  Zie voor meer info over Kinderombudsman http://www.kinderombudsman.nl

  Wij krijgen veel brieven , mails en telefoontjes van kinderen maar ook van ouders, grootouders en families.

  Die het er heel moeilijk mee hebben dat zij geen contact met die ander(en) kunnen hebben.

  Kinderen schrijven veelal over de nieuwe vriendin/vriend van moeder/vader, met wie zij niet goed kunnen of zelfs willen praten. Of over dat moeder/vader niets meer van zich laten horen.

  Uit al deze post blijkt wel weer hoe ingrijpend een scheiding voor kinderen kan zijn. Een buitenbeentje ben je allang niet meer als je ouders uit elkaar gaan, want op iedere school in ieder klasje zitten wel kinderen uit gebroken gezinnen, maar ondanks alle lotgenootjes in de nabijheid blijft het voor elk kind een eenzaam avontuur met vaak verstrekkende gevolgen.

  Veel kinderen voelen zich bv schuldig, denken dat ze partij moeten kiezen en zijn bang helemaal alleen achter te blijven. Ook op de lange duur blijven de gevolgen voelbaar, zelfs als zij later zelf kinderen hebben kan het heel erg gaan opspelen. Met vaak verstrekkende gevolgen, zoals een scheiding.

  Ook bij onze kinderombudsman komen veel gesprekken binnen, die gaan bv over verliefdheid, de school, presteren, pesten en spelen maar zeker 70% gaat over het gezin. Zoals bv de huisregels, willen weglopen, maar scheiding komt echt wel het meeste aan de orde,al beginnen ze vaak met een heel andere vraag.

  Wat opvallend is dat tweemaal zoveel jongens als meisjes bellen, schrijven over scheiding, meisjes durven waarschijnlijk eerder uit te huilen te praten met vriendinnen of grootouders families of de buren. Jongens doen veelal stoer, alsof het ze niets kan schelen. Maar als er niemand thuis is, bellen of mailen zij toch blijkt wel uit onze bovenstaande info.

  Het merendeel dat met vragen komt is rond de twaalfjaar en ouder. Veel vragen, gesprekken betroffen de angst voor een dreigende scheiding. Of zoals, mijn ouders hebben veel ruzie, gaan zij nu uit elkaar, kan ik er wat aan doen?, en wat gebeurd er met mij? Of Ik heb mijn moeder/vader een keer met een ander door de stad zien lopen. Ook bellen, mailen veel kinderen over de bezoekregeling, de nieuwe partner(s) van de ouders of de gedwongen verhuizing. Ook vragen zoals voor bijna elk kind een bijzonder zware keuze bij welke ouder kom ik te wonen. Moet ik kiezen. Ik wil niet kiezen.

  Kinderen laten kiezen tussen beide ouders is onnatuurlijk en in strijd met de Rechten van en voor het Kind!
  Vaak hebben kinderen het gevoel dat ze voor één van hun ouders moeten kiezen: voor mama of voor papa. Sommige mama’s en papa’s proberen hun kinderen op te stoken tegen de andere. Ze zeggen er lelijke dingen over. Ze geven de andere de schuld van de scheiding. Dit is voor een kind heel moeilijk. Kiezen tussen je mama en je papa is immers niet mogelijk! Als kind kan je gerust èn je mama ,èn je papa graag zien, ook als ze gescheiden zijn. Het kan dat de ruzie tussen je mama en je papa na de scheiding nog voortduurt. Probeer uit die ruzies te blijven. Je hoeft niet te kiezen wie gelijk heeft. Het kan zijn dat de ouder waarbij je woont, niet graag heeft dat je je andere ouder nog ziet. Wil je zelf nog wel gaan? Probeer dan uit te leggen dat je wel graag wil blijven gaan, maar dat dit niet wil zeggen dat je de ander liever ziet. Als man en vrouw gescheiden zijn, blijven ze toch allebei evenveel ouder zijn van hun kinderen. D.w.z. dat ze eigenlijk alle twee akkoord moeten gaan met bijvoorbeeld de schoolkeuze of met andere zaken uit de opvoeding: ze blijven allebei het ouderlijk gezag hebben. Dit noemt co-ouderschap. Eigenlijk zouden de kinderen dus bij beide ouders evenveel tijd kunnen wonen. Dit is niet altijd handig of gemakkelijk. Stel je dit maar voor als je ouders niet in dezelfde stad of dorp wonen. Daarom wordt er een verblijfsregeling afgesproken: welke dagen woon je bij je mama en welke dagen woon je bij je papa. Als je papa of je mama een nieuwe vriend hebben en je woont er mee samen, dan woon je in een stiefgezin en heb je een stiefmama of een stiefpapa. Dit heeft met Sneeuwwitje niets te maken, dit is enkel de verplichte naam. Sommige kinderen vinden zelf namen uit, zoals co-papa of coco. Ken je er nog andere die wel eens gebruikt worden? We willen ze graag weten, wil je ze ons Mailen ? zie onder bij als ik kon toveren ?

  Veel kinderen kunnen na de scheiding zowel hun mama als hun papa nog zien. Maar voor een aantal kinderen-( plm- 340000 ) is het zo dat ze één van hun ouders helemaal niet meer zien. Als je als kind bv. je papa niet meer ziet, wil dat niet zeggen dat hij je niet meer graag ziet. Het zou bv kunnen dat hij niet wil dat er bij het bezoek veel ruzie tussen hem en je mama komt. Het kan dat je later terug contact met je papa zal hebben. Spijtig dat het gebeurt, maar soms is het ook zo dat een papa wel af een toe een kaartje of een brief schrijft naar zijn kinderen, maar dat die kinderen hem nooit in handen krijgen, omdat de mama het niet wil geven. Dat heeft dan te maken met de ruzie tussen mama en papa die nog altijd niet gedaan is. Als ouders ook na de scheiding erg boos blijven op mekaar, kan het ook gebeuren dat bv. de papa de kinderen wil komen halen, maar dat ze van mama niet mee mogen. Het is niet leuk als je dat meemaakt ! Maar helaas gebeurd het nog te vaak !

  Tot slot:

  Ik wilde dit graag even gezegd en geschreven hebben, om een ieder even een indruk te geven.

  Van wat er zoal speelt in deze kinderhoofdjes.

  Voor meer info: Kunnen kinderen verder bij alle kindertelefoons de kinderombudsman en kinderrechtswinkels terecht voor meer informatie.

  Behalve dat ze informatie kunnen krijgen over rechtbank, advocaat en uberhaupt over hun rechten/plichten, maar ook waar ouders zich aan behoren te houden kunnen zij verder ook nog op deze sites lezen hoe andere kinderen het beleven.

  Meer info zie: http://www.Kinderombudsman.nl of http://www.Familie4Justice.

  Mvgr veblijf ik,

  J.Aalders Kinderombudsman

  Alias Zorro/Familie4Justice

  Rietgansplein 23

  6883 DT

  Velp gld

  Nederland

  Tel 0268440431

  Mob 0610722063

  Email j.aalders5@chello.nl

  Reactie door jos aalders — zaterdag 11 november 2006 @ 9.11 uur

 130. Suggestie voor Jan:

  N.a.v. het optreden van Jan in Studio Sport op zondag:

  Het refereren naar je katholiek ingekleurde jeugd in Oss en de katholieke hockeyclub doet het m.i. goed bij de katholieke CDA kiezers in het zuiden. Je moet nog veel sterker luid en duidelijk benadrukken dat jouw sociale gevoel en overtuiging je oorspronkelijk zijn bijgebracht door met name je moeder in het katholieke milieu in Oss. Dat dát de vormende basis is voor je moderne inzicht in hoe onze sociale maatschappij er uit zou moeten zien in de toekomst. Ik denk als je hier maar flink op hamert er deze week alsnog veel verschuiving gaat plaatsvinden vanuit de echt sociaal bewusten in het CDA naar de SP. Uiteindelijk hebben zij helemaal niks met die gereformeerde houten Klaas Balkenende en in die roomse Maastrichtse gladde praatjes verkoper Verhagen hebben ze ook geen vertrouwen. Ze hebben nu enkel behoefte aan het aanraken van de gevoelige snaar. Met jouw authenticiteit Jan kun je deze kiezers voor je winnen!

  Reactie door R. Esentful — maandag 13 november 2006 @ 20.39 uur

 131. Kan mij iemand uitleggen waarom dat asielzoekers volledig op de hoogte zijn van alle rechten die ze hebben? De meesten kunnen beschikken over een advocaat, ze op alle terreinen geholpen worden. En daar is op zich niets mee, maar voor Aow’ ers die niet rondkomen van hun AOW, ofwel bijstandstrekkers, of mensen die in de schuldsanering zitten, van al deze hulp verstoken zijn? Bij aanvragen voor bijzondere bijstand ed, zijn ze totaal op zichzelf aangewezen. Daar is in mijn optiek geen geld aan te verdienen. Doe hier eens iets aan. Deze mensen hebben waarschijnlijk al jaren belasting betaald en hebben hier meer recht op als iemand die nog nooit belasting betaald heeft. Laat ze eens eerst voor deze mensen zorgen.

  Reactie door Pé Stevens — woensdag 15 november 2006 @ 0.11 uur

 132. sp je komt er wel mee

  Reactie door keurentjes — woensdag 22 november 2006 @ 20.28 uur