Zout en Studio Voetbal

studiovoetbal

Vanavond ben ik te gast bij het programma ‘Studio Voetbal’ van Jack van Gelder. Vorige week deed hij een spontane oproep voor een lijsttrekkersdebat. Alleen Wouter Bos en ik hebben de handschoen opgepakt. 22:15 Nederland 2.

Maar voor het zover is ben ik vanmiddag eerst in politiek café Zout in Oss. Aanvang: 16.00 uur.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 12 november 2006 :: 14.14 uur

42 Comments

42 reacties

 1. Leuk. Ik denk dat je in Youri Mulder wel een medestander hebt in de toch voornamelijk recht geörienteerde voetbalwereld.

  Reactie door MeneerTim — zondag 12 november 2006 @ 14.28 uur

 2. Beste Jan,
  Reactie ligt voor de hand na zout het zoet.
  Veel succes en laat Wouter het eindelijk eens voelen dat het tijd is voor een linkselente in november!
  Succes en we rekenen op je!!
  Groeten
  Jos

  Reactie door Jos van Santvoort — zondag 12 november 2006 @ 14.33 uur

 3. Gezien de oproep van de Boer in Buitenhof is het toch de kans om daar even op in te gaan, lijkt me.

  Succes… met de aanval over de linkervleugel.

  Reactie door Leftfoot — zondag 12 november 2006 @ 15.04 uur

 4. Gelukkig kunnen jullie allebei met opgeheven hoofd voor de camera’s: Feyneoord wint en @j@ks verliest!!

  Wrijf het er maar ff lekker in bij Jack… ;-)

  Reactie door Krijtlijn — zondag 12 november 2006 @ 15.12 uur

 5. Hoi Jan
  Succes vanavond, alleen jammer voor je dat TOP vrijdag met 5-0 door Go Ahead Eagles is verlagen. Doe je best om de goed nieuws show van Balkende te bestrijden en maak duidelijk dat Balkenende het land heeft voorgelogen (dat Nederland erg zogenaamd zo slecht voor stond) alleen om de neoconservatieve plannen van de VVD er door te drukken.

  Reactie door Martijn — zondag 12 november 2006 @ 16.30 uur

 6. Hej Jan,
  Nou mijn stem heb je! Ik hoop dat je de vrkiezingen gaat winnen en de rest ver achter je laat! Succes !

  Reactie door @n — zondag 12 november 2006 @ 16.31 uur

 7. Jan heel veel succes,maak woutertje maar eens duidelijk dat hij alleen kans maakt als hij kiest voor samenwerking met de SP,het is trouwens op NED.1

  Reactie door PeterN — zondag 12 november 2006 @ 16.35 uur

 8. Jan ,ik kijk…hoe zal ik het zeggen,uh..bij ELKE voetbalfanaat en ELKE clubkleur zitten SP-stemmers.haha (ik herhaal ELKE )..dus weet wat je zegt vanavond,he vwb clubkleur..het kost je soms stemmen,maar de mijne vooralsnog niet. NU SP !! Groetjes van ELKE..ik zou er een mengverfje van maken..maar wel met veel SP-ROOD !!

  Reactie door eric — zondag 12 november 2006 @ 16.44 uur

 9. He… heerlijk! Eindelijk twee toffe politici bij elkaar die op goed niveau kunnen argumenteren. Die doordrammers van andere zijde maken Oost Indisch doof… het lijken wel op hol geslagen computers!

  Zet ‘m op Jan :) en voor Wouter :) alle succes toegewenst met het verkrijgen van inzicht tot openlijke samenwerking met de SP.
  S.v.p. elkaar niet bevechten, maar aanvullen!

  Reactie door Gloria — zondag 12 november 2006 @ 16.52 uur

 10. Realiseer jullie wel, dat bij Studio Voetbal heel veel voetballiefhebbers kijken, de manier om jullie elkaar aan te vullen en zonodig een links kabinet voorstellen. De kans om goed voor de dag te komen. Dat die 2 andere zeikerds niet komen, komt alleen maar goed uit, zodat jullie jezelf goed kunnen profileren. Jullie Youri Mulder al mee en volgens mij ook Hugo Borst, komt goed, maar denk eraan, heel veel TV kijkers. NU SP!!! Samen met PvdA en Groen Links.

  Reactie door Marcel — zondag 12 november 2006 @ 17.07 uur

 11. Ok Jan, pak ‘m aan. ontlok ‘m alsnog een uitspraak over een linkse coalitie.
  Hoewel… Beter een sterke oppositie dan een minderheids regering, vind je ook niet.
  Volgens mij kom je met de pvda nergens meer.

  Reactie door Frank — zondag 12 november 2006 @ 17.14 uur

 12. Oh ja, het is trouwens op ned 1.
  Met dank aan de netnietcoördinator.

  Mazzlll Frank.

  Reactie door Frank — zondag 12 november 2006 @ 17.21 uur

 13. Hoewel ik normaal zelden naar Studio Voetbal kijk vanwege het teveel aan gepraat over voetbal op TV, zal ik vanavond een uitzondering maken. Ik ben benieuwd hoe de heren (allebei Feyenoord-fans) hun politieke standpunten in een sportprogramma naar voren kunnen brengen. En inderdaad: bij elke voetbalclub zitten SP-aanhangers. Als Ajax-supporter heb ik vandaag weliswaar niet zo’n goede dag, maar gelukkig duurt het seizoen nog lang. Wouter Bos heeft niet zoveel tijd meer om nog zijn voorkeur uit te spreken voor samenwerking op links. Als hij verstandig is bezint hij zich nu snel.

  Reactie door yolanda — zondag 12 november 2006 @ 17.25 uur

 14. Marijnissen stel eens voor aan wouter Bos dat hij alle pvda stemmers oproept op de SP te stemmen in ruil voor de zekerheid dat hij dan met jou mag mee regeren want als de CDA en PVDA DE GROOTSTE BLIJVEN STAAT DE PVDA NET ALS DE VORIGE KEER WEER MET LEGE HANDEN.

  Reactie door AKKERMANS — zondag 12 november 2006 @ 17.30 uur

 15. Prima dag want ook Hugo Borst zijn Sparta heeft gewonnen. Zou toch wel ff erkennen dat PSV, AZ en Ajax momenteel wel beter zijn dan vechtertje Feyenoord. Eerlijk duurt het langst. Wouter moet nu inderdaad eens voor een links Coen Moulijn front kiezen en dat rare gelonk naar cda/vvd verlaten. Ben benieuwd.

  Reactie door VOLGHETNIEUWS — zondag 12 november 2006 @ 17.46 uur

 16. Wat zou het er toch een stuk vrolijker in Nederland toegaan als iedereen kan sporten in de sport dat men aantrekt.

  Reactie door Jeroen Westerman — zondag 12 november 2006 @ 18.07 uur

 17. @15 Eerlijkheid duurt het langst, helemaal mee eens, soms moet posthuum naar buiten komen.
  Kabinet Balkenende en de PvdA blijven een festival of unwanted fools!
  Ik kan er nauwelijks nog om lachen, Rutte doet zijn arm om Bos, we krijgen het allemaal gratis mee?!

  Reactie door Maria — zondag 12 november 2006 @ 18.10 uur

 18. @14 Ik vind het een pracht oproep, maar ik kan niet op Bos/PvdA vertrouwen en zal dit ook met mijn stem niet doen. De bereidheid om ,onder meer, met missie Uruzgan mee te gaan heeft mij genoeg gezegd.

  Reactie door Maria — zondag 12 november 2006 @ 18.24 uur

 19. Ik ben al een paar jaar een verontrustte burger. Nu, met deze vervroegde verkiezingen, na 3x val Balkenende, is het laatste wat ik wil B4.
  Als B4 er onverhoopt toch komt, vertrek ik het liefst uit Nederland.
  Maar ik stem SP!

  Reactie door Maria — zondag 12 november 2006 @ 18.34 uur

 20. hup jan over die handschoen balk durft niet en rutte ook niet bang voor een k.o.ik hoop op een linkse regering weet je waarom solidair voor de gewonen mens stel een vraag balk aan jou alles word duurder gaslicht zorgstelsel de lonen blijven achter en dan zegje laten we blij zijn nederland werkt ja steeds meer ik zeg arm armer en rijk rijker cda christelijk nee achterlijk

  Reactie door ruud — zondag 12 november 2006 @ 18.38 uur

 21. Prima optreden weer eens, in Zout! Maar ik ben niet anders gewend, Jan. Mooi ook, dat je de zoutmakers in het zonnetje zet, ipv weer eens 2 minuten te gebruiken voor verkiezingsslogans. Terwijl het publiek toch echt niet alleen uit SP-aanhang bestond, dus er waren nog wel wat zieltjes te winnen.

  Jammer misschien, dat je niet reageerde op de man die durfde te roepen, dat het verzorgingshuis in Soest, waar je op bezoek was geweest, er DANKZIJ de huidige regering was gekomen. Misschien had je het niet gehoord?
  Ieder weldenkend mens, kan toch inzien dat dat ONDANKS had moeten zijn. Ik heb genoeg van die verzorgingshuizen van binnen gezien, om het grote mensonterende verschil te zien tussen de verzorgingshuizen waar Jan met de pet zijn/haar nadagen slijt, en de ‘verzorgingsflats’ waar de meer vermogende mens hetzelfde doet, en waar vaak wel wat meer (een min of meer normaal leven) mogelijk is.

  Jouw hartelijke en spontane optreden in het land begint gelukkig z’n vruchten af te werpen. De SP is eindelijk een partij die meetelt in het land. Men kan niet meer om ons heen! SP is here to stay!

  Ga voor je idealen, en durf waar nodig compromissen te sluiten!

  Reactie door Hans — zondag 12 november 2006 @ 18.40 uur

 22. Nederland is geografisch gewoon te klein en te calvinistisch om te kunnen ademen met een Balkende/VVD/ en CU beleid.Als B4 we komt wordt het mettertijd heel klein en super benauwd Amerika.

  Reactie door Maria — zondag 12 november 2006 @ 18.41 uur

 23. @21 Ik denk zelf dat Jan nee zou kunnen zeggen op een last minute uitnodiging.
  Druk genoeg toch en er is nog een week of meer te gaan.

  Reactie door Maria — zondag 12 november 2006 @ 18.52 uur

 24. @19

  Hoi maria! Kunnen we mischien politiek asiel aanvragen bij Fidel. ;)
  Liever arm in de zon, dan in dit naargeestige calvinistische landje met schijnchristenen! En reden hebben we genoeg: deze kapitalistische dictatuur verkracht het volk. Dit land dendert maar door als Jan er geen stokje voor kan steken.

  Heb gisteren via een brief van de ombudsman te horen gekregen dat hij niets kan doen tegen het kabinetsbesluit i.v.m. de JSF!!

  Reactie door Gloria — zondag 12 november 2006 @ 19.41 uur

 25. @24 PS

  Dan maar wachten tot we een scheurtje in het aanrechtblad hebben… of in het bankstelletje. Kijk, daar mogen we over emmeren en voor de rest: KOPPEN DICHT!

  Reactie door Gloria — zondag 12 november 2006 @ 19.48 uur

 26. 22 Maria, 24 Gloria,

  Dan maar Cuba…Bijna wel, maar ik heb nog een beetje hoop.
  Mijn helaas overleden schoonvader, schat van een man met enorm hart op de goede plek, vb. ´een koningin is alleen goed voor bij de bijen´,zei ooit dat hij het land zou verlaten wanneer Eelco Brinkman ministerpresident zou worden. Eelco is inmiddels de gluiperige koning van de bouwfraude, vanavond trouwens Zembla daarover. Eelco bij de bouw, Hoop Scheffer bij de NATO en Billentikker Lubbers kabinetsformateur gek maar grootste partij toch geen onderdeel kabinet. Lekkere familie daar bij CDA.
  Het is maar goed dat mijn schoonvader het huidige politieke geworstel niet meer hoeft mee te maken.
  Maar ik mis hem nog heel erg.

  Reactie door L´écologiste — zondag 12 november 2006 @ 19.51 uur

 27. @26 L’ecologiste

  Tja, we nemen het stokje over. We zijn achtergelaten in de SH*T. Van Hitler naar Bush… en nu maar zien hoe we die kapitalistische dictatuur weer omver helpen.
  Zojuist op het journaal: de ondernemers stemmen in meerdere mate op het CDA. Dit zijn toch de grootste vervuilers… in ieder opzicht!

  Reactie door Gloria — zondag 12 november 2006 @ 20.11 uur

 28. @24 Gloria
  Zo´n brief had ik ook. De Nationale Ombudsman kan de overheid niet aanvallen. Dat kan blijkbaar niemand, ze zijn onschendbaar. Belachelijk!!!

  Reactie door Irma — zondag 12 november 2006 @ 20.40 uur

 29. Jan,
  spreek ff met Wouter af dat jullie vanavond elkaar niet aanvallen, maar alle pijlen richting het CDA afvuren! Nu de heren Balkenende en Rutte toch geweigerd hebben om te verschijnen kunnen ze zichzelf ook niet verdedigen, heheh…! Dit is jullie kans om het CDA tot de grond toe af te breken en op te branden, grijp jullie kans!!

  Reactie door Ton — zondag 12 november 2006 @ 21.36 uur

 30. @28 Irma

  Zo zie je maar… dit land heeft ook al pauselijke trekjes!
  Waren het juist niet de calvinisten die dit belachelijk vinden?
  Onschendbaar… inderdaad! Het niet tot verantwoording geroepen willen worden van wandaden! Lafbekken!!
  De EURO, de JSF etc etc… we hebben helemaal geen democratie! Want dan raadpleeg je het volk!! Dat is ware democratie!!!
  Onze ‘democratie’ bestaat uit EEN seconde, EENS in de 4 jaar. Verder worden we als onmondigen behandeld en afgeranseld.
  Stelletje politieke lapswanzen!!

  Reactie door Gloria — zondag 12 november 2006 @ 22.10 uur

 31. Jan je deed het prima, jammer dat Wouter bij zijn standpunt blijft over de coalitie. Maar goed, iedereen die de PvdA niet vertrouwt is welkom bij de SP !!

  Reactie door Irma — zondag 12 november 2006 @ 23.31 uur

 32. Wat een borrelpraat, mn. van Jack van Gelder. (Wanneeer zou die groot-verdiener nog eens uit het raam gekeken hebben?)
  Mulder gaat steeds meer op zijn vader lijken. En volgens de lichaamstaal van Jan dacht hij steeds “waar gaat dit in hemelsnaam over…” Wouter Bos zat er ontspannen bij, deze avond kon geen geen gevaar voor hem opleveren.
  Zonde van mijn tijd.

  Reactie door @bacus — zondag 12 november 2006 @ 23.32 uur

 33. Jan,ik heb het gezien en..goed optreden van je !! Deze week nog genieten van debatten, en daarna gewoon wachten…NU SP !! Die Youri met zijn zeetong..heerlijke televisie!

  Reactie door eric — maandag 13 november 2006 @ 0.08 uur

 34. Hm… een politiek niemandalletje moet kunnen. Het heeft op mij niet veel indruk gemaakt. De gastheren maakten hun eigen show.
  En ja, dan kan je het ineens wel over het wereldklimaat hebben en de grote zee en over de vissen, niet onbelangrijk trouwens, maar hiermee omzeil je het persoonlijke menselijke leed. Armoede, privatisering of oorlogen te benoemen zou stoerder geweest zijn van de macho’s. Maar ja, geef de mens sport en spelen… en je trekt voor de lol een Balkenende-T- shirt aan.
  En wat Youri betreft? Heb ik toch liever de moed van zijn pa!

  Reactie door Gloria — maandag 13 november 2006 @ 0.33 uur

 35. Och Gloria,
  Ik had ook gehoopt dat ze hier en daar nogges een flinke sneer naar het CDA uitgedeeld hadden..Dat kwam er helaas niet van, maar ben allang blij dat ze mekaar niet in de haren gevlogen zijn..Bos begint toch steeds meer te beseffen dattie zonder de SP het “rechtse gevaar” niet kan afwenden! Ik denk toch dat zowel SP als PvdA er goed aan gedaan hebben om in dit programma aanwezig te zijn en CDA/VVD schitterden door afwezigheid! Goed gedaan dus namens alle “linkse” kiezers!

  Reactie door Ton — maandag 13 november 2006 @ 0.57 uur

 36. Om andere veel belangrijkere redenen vond ik
  de uitzending van vanavond uitstekend en
  werd er een ‘begin’ gemaakt. Het hoe en het
  waarom leg ik graag uit aan het eind van de-ze maand. Overigens ook een heel plezierig
  contrast t.o.v. de wetenswaardigheden die
  Zembla te melden had en heel goed de heren
  Gijsel en Ad Bos in beeld te hebben gehad,
  met de verrassing dat Ad Bos uit is op een
  Kamerzetel.
  Wie de klokkenluiders wil bijstaan heeft er
  binnenkort dus de mogelijkheid toe!
  Bij deze luiden we de laatste week in op
  weg naar de Verkiezingen.
  Luid die klok, ff, flink luid!

  Reactie door Madelief — maandag 13 november 2006 @ 2.43 uur

 37. @ Heej Madelief,
  Maak van je hart geen moordkuil want zo ken ik jou niet! Waarom wachten tot het einde van de maand? Ik vond deze uitzending ook waardevol en als jij dat (om andere redenen) ook vindt, laat het ons dan weten want ik ben zeker ook geinteresseerd in jouw mening! Maar ik heb (eerlijk gezegd) geen zin om daar tot na de verkiezingen op te wachten! Dus zet jouw mening niet “in de ijskast” maar laat het NU horen, dan kunnen we daar samen misschien nog voor de verkiezingen ons voordeel mee doen!!

  Reactie door Ton — maandag 13 november 2006 @ 3.10 uur

 38. het was een verademing dat jp en r niet zijn komen opdagen.

  Reactie door mcniel — maandag 13 november 2006 @ 7.09 uur

 39. @24 Ik heb nog niets van de Ombudsman gehoord en ook niet van de Raad van Kerken die ik heb aangeschreven over JSF.
  Verder vind ik een onderzoekje naar mogelijke toevlucht Bolivia/Morales ook een optie!!!!!
  Een goede dag aan een ieder,

  Reactie door Maria — maandag 13 november 2006 @ 10.03 uur

 40. Maria / Gloria,

  liever Cuba dan Amerika? Als er een land is dat als voorbeeld voor democratie en mensenrechten is (meningsuiting? nog nooit van gehoord Fidel), dan is dat Cuba in ieder geval niet. En Bolivia, daar gaat het ook niet bijzonder goed meen ik.

  Reactie door Harry — maandag 13 november 2006 @ 11.38 uur

 41. @37 Hoi Ton! Mijn mening ‘in de ijskast’?
  Wel nee, de zilveren gulden vernikkeld te
  zien worden tot euro, die niet tot kapitaal-vermeerdering van de burger heeft geleid,
  maakt het al koud genoeg rond mijn hart!
  Milieu-vriendelijker vind ik het om de alom
  bekend “broeikist” te hanteren en daarbij
  moet je absoluut het geduld opbrengen, geen
  warmte aan de inhoud te onttrekken, snap je?
  Vanzelf merk je wel om je heen aan het ‘prut
  telen’ wanneer we samen ‘rond’ de tafel gaan
  en de constructieve benadering binnen de ge-
  meente Nijmegen werd vanaf het begin omarmd!
  Zelf vind ik uitlatingen die het samenwer-
  kingsstreven in de weg staan niet getuigen
  van bereidheid om inschikkelijk te willen
  zijn en dat is vóórwáárde binnen en democra-
  tie. Geen geweld hoeft de eigen voorkeur in
  de weg te staan en ik heb een gloeiende he-
  kel aan verbaal geweld dat desnoods met leu-
  gens gelanceerd wordt om niet het maatschap-
  pelijk belang te dienen, maar alleen een
  partij-chauvinisme, ter meerdere eigen glorie, aan de dag legt. Daarom stem ik ook
  SP en zou anders mogelijk voor PvdA en Groen
  Links hebben gestemd en helaas is het zo dat
  bij de Gemeenteraadsverkiezingen in nog veel
  te veel gemeenten geen SP is tot op heden.
  Waren die er NU wel geweest, had de SP al in
  de peilingen gestaan voor zeker 40 zetels.
  Het is ook daarom belangrijk NU dat ‘lokale
  partijen’ aansluiten bij NU SP of de dichtst
  bijkomende ‘landelijke partij’.
  Zelf ben ik van mening, dat wij de politiek
  met elkaar lándelijk moeten kunnen vernieuw-
  en, op één lijn moeten hebben, en dat gaat
  niet als élke gemeente afzonderlijk meent er
  de plaatselijke opinie erop los te moeten
  laten, dat wordt dan vaak een persoonlijke
  opinie, waarbij elke gemeente verschillend
  denkt over het bespoedigen, danwel vertragen
  van noodzakelijke beslissingen.
  Indien geen sprake is van gemeenteraden die
  onderling raadsleden aanzet tot bewuste sa-
  menwerking of efficiënte aanpak en daar dan
  ook nog de schijf van Provinciale Staten tus
  sen zit, waarvan de werkwijze op de burger
  niet bepaald transparant overkomt, dan zie je ook op lokaal nivo, dat Burgemeester en
  Wethouders dan vaak vrij spel hebben of ne-
  men de Raad niet geheel serieus en handelen
  naar bevind van zaken, met niet zelden op de
  achtergrond een vinger in de pap van het be-
  drijfsleven, dáár waar er géén vinger in de
  pap zou mogen zijn.
  Kijk Ton, van allerlei is er binnen de lan-
  delijke en plaatselijke politiek aan de hand
  dat in alle ernst discutabel moet zijn, zodat niet nog meer geld verspild wordt aan
  paradepaardjes, projecten die naderhand weer
  worden teruggedraaid, maar wel vast in gang
  werden gezet…gemaakte kosten…die ik ner-
  gens zie verantwoord op een lijst ‘missers’.
  Ook voor de SP geldt, dat deze dient samen te werken met partners die hoog scoren in
  aantal, maar kunnen daar slechts aan ontko-
  men wanneer goed naar de burgers werd ge-
  luisterd en in een goede geest gehandeld kan
  worden met inzet van gelijkdenkenden, de wet
  uitvoerende om de ‘mensen’ recht te doen,
  geen onrecht te plegen door ‘regels’ als
  hoogste doelstelling te zien. Grote wijs-
  heid dienen rechters te bezitten en verwor-
  ven te hebben, om te oordelen en de vrijheid
  te hebben, récht te spréken, die voor ver-
  gelijkbare situaties toch totaal kan ver-
  schillen. Rechtlijnigheid, krampachtigheid,
  verstokte, ingeroeste, overgeleverde menings
  vorming is de erfenis die o.m. een zwaar overtrokken Calvinisme achterliet, velen in
  verwarring en isolement bracht en gewetens-
  bezwaarden tot suïcide dreven. Met respect
  voor de schepping kan het nooit de bedoeling
  zijn geweest, dat wij daaronder gebukt zou-
  den moeten gaan. Integendeel ga zien, overal, hoe veel of hoe weinig mensen er nog
  wezenlijk tevreden kunnen leven, ontgoocheld
  door de missers op beleidsnivo. Haalt men
  bij mensen een redelijke toekomstverwachting
  en normale leefbaarheid weg, zullen presta-
  ties afnemen, gezondheid meer en meer weg-
  vallen, en zal zelfs spiritualiteit waarmee
  men denkt te kunnen overvoeren, eens leiden
  tot walging bij woorden waaraan geen daden
  werden gekoppeld, Ton. Het is tijd om heel
  grondig te bezinnen en NU SP stémnmen is iets om mee te beginnen voor al die genen die nog twijfelden, maar er al jaren zeker
  van konden zijn dat hen récht gedáán zal worden middels die stém, als zij zich wat in
  tensiever georiënteerd zouden hebben. Die
  keuze ligt er dus en is het zaak toch die
  kans te grijpen die ons wordt gegéven!
  De bééldvorming is voor iedereen toeganke-
  lijk en niet afhankelijk van wat media vinden ons aan gedachtegoed door de strot te
  duwen, SP-kiezers zijn geen gansen.
  B-3 heeft heel wat op de lever, dat nog niet
  werd verantwoord aan de burgers! Koffie! NU!

  Reactie door Madelief — maandag 13 november 2006 @ 12.07 uur

 42. Ik had het programma niet gezien, toevallig zag ik een deel van de herhaling en dan toont zich de pers.
  Ik had een indruk n.a.v. het NOS-journaal van ojeehtje.
  Toen ik het zag was het héél anders.
  Lekker ontspannen en zeer eerlijk met politici die vooral zichzelf bleven waar geen haar onecht aan was danwel onbetrouwbaar.
  Zo zie je maar weer waar de pers toe in staat is.
  Het gevoel van de hond-syndroom.

  Reactie door Henny — dinsdag 14 november 2006 @ 16.56 uur