In de bus met EénVandaag

EenVandaag

Gisteren werd de reportage ‘In de bus met EénVandaag’ uitgezonden, waar vorige week al een foto-reportage van was te zien. Hier terug te kijken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 18 november 2006 :: 11.12 uur

34 Comments

34 reacties

 1. Hallo Jan je moet het verhaal over Irak niet zo opkloppen en onze jongens niet het gevoel geven dat ze niet goed het werk aan kunnen of goed doen er gebeurdt altijd in die omstandigheden wel eens wat over de scheef gaat dat doet de nederlandse politie ook toch en die leven hier nog in vrede dus hod op met deze onzin

  Reactie door Karel — zaterdag 18 november 2006 @ 12.17 uur

 2. Oja vergeten als het zo door gaat stemmen we niet op jullie

  Reactie door Karel — zaterdag 18 november 2006 @ 12.18 uur

 3. @Karel

  De Iraq oorlog is een illegale oorlog waaraan reeds 655000 onschuldige irakezen zijn overleden.

  Dit geldt ook voor afghanistan, deze zogenaamde “opbouwmissie”, is een ordinaire oorlogs missie waar de NATO als huurmoordenaar van amerika wordt ingezet.

  Het inige dat wij moeten doen is “onze jongens” terugtrekken uit deze verderfelijke oorlogen voor het groot kapitaal.

  Ik steun een beperkt leger, echter alleen voor het verdedigen van Nederland. Ik vindt dat onze soldaten niet moeten vechten voor de belangen van andere landen of samenwerkingsverbanden. Als men vecht voor de belangen van anderen is dit een uitnodiging om politice corrupt te maken voor deze belangen.
  Een goed voorbeeld hiervan is Amerika waar de israelische invloed op de buitenlandse politiek duidelijk zichtbaar is. Dit is voor een democratie zeer gevaarlijk!

  Reactie door Toine — zaterdag 18 november 2006 @ 12.32 uur

 4. Eh Jan, voor een concert van The Stones zonder Mick Jagger betaald ook geen hond een kaartje. Beetje dwaze vergeijkng dus die je criticasters aardig in de kaart speelt.

  Reactie door Frans Daska — zaterdag 18 november 2006 @ 12.33 uur

 5. http://www.gelderlander.nl/discussie/article841632.ece

  Reactie door Totempaal — zaterdag 18 november 2006 @ 12.33 uur

 6. Nee Jan niet doen als er het vermoeden bestaat dat mag niet.
  Want dan kunnen ze niet goed hun opbouw werk doen.
  En dan stemt Kareltje niet meet op jouw.

  Reactie door Jofel — zaterdag 18 november 2006 @ 12.36 uur

 7. Jan ik heb vandaag al gestemd.
  OP JOU. :!:

  Reactie door bijdehandje — zaterdag 18 november 2006 @ 12.50 uur

 8. oh oh Jan wint te hard..Vermeend en Peper gaan in de Telegraaf tegen je tekeer..gevaarlijk,zeggen ze…wat een aanfluiting. NU SP !!! Stemmers zijn niet achterlijk en we stemmen toch SP !!!

  Reactie door eric — zaterdag 18 november 2006 @ 12.53 uur

 9. Laat Bram Peper naar zijn eigen bonnetjes-gedrag kijken en Willem Vermeend “meent” de laatste jaren heerlijk met rechts mee te lullen,waar hij een aantal leuke goedbetaalde baantjes kreeg..Dus nee hoor.LEVE JAN LEVE SP !!!!!!

  Reactie door eric — zaterdag 18 november 2006 @ 13.02 uur

 10. @Karel,
  Ook al gebeurt er in die omstandigheden wel eens wat, als iets niet door de beugel kan, moet het uitgezocht worden.
  Ook onze militairen daar moeten zich aan de regels houden.

  Reactie door Bert — zaterdag 18 november 2006 @ 13.36 uur

 11. @1 Karel

  In gezinnen vallen ook wel eens klappen, worden kinderen mishandeld. Dan maar geen aangifte doen?

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 november 2006 @ 14.07 uur

 12. +11

  Er zijn gedragsregels, bepalingen, verdragen, wetgeving.
  Het gaat erom dat er mogelijk tegen de bestaande wetgeving is gehandeld.
  Dit dient onderzocht te worden.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 november 2006 @ 14.15 uur

 13. Het parlementaire onderzoek is niet alleen het gevolg van de ‘rotte appels’ maar vooral gericht aan de heren/dames op politiek en militair niveau in Nederland.

  Uit verschillende reportage’s blijkt immers wat de jongens in Afganistan & Irak melden aan hun leidinggevenden, door deze leidinggevenden erg rooskleurig word gemaakt om maar vooral goed uit de bus te komen. Zodat deze onnodige missie maar vooral doorgezet zal worden over de welgemeende ruggen van onze jongens.

  @Karel….wanneer iets opgeklopt word, dan moet je aankloppen bij de huidige regering die alles in het werkt stelt om maar in het spoor van het ‘geweldige Amerika’ te blijven lopen.
  Jan houd zich met deze repliek totaal niet bezig, dat heeft hij niet nodig! Terecht stelt hij wel vragen aan de huidige coalitie partners CDA en VVD die alles bagataliseren!
  Dus Karel als je om zo’n reden niet op de SP gaat stemmen, prima hoor op zulke stemmen zitten we niet te wachten.

  Jan ga zo door…!!

  Reactie door Bart A. van Boven — zaterdag 18 november 2006 @ 14.16 uur

 14. toch hier ook maar even,
  van nu.nl geplukt.

  Amsterdam in beroep tegen vernietiging Schiphol-veto

  Uitgegeven: 18 november 2006 13:18
  Laatst gewijzigd: 18 november 2006 13:44

  AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam blijft zich verzetten tegen de privatisering van de luchthaven Schiphol. De gemeente gaat in beroep tegen het rijksbesluit om het Amsterdamse veto te negeren. Dat laat de gemeente zaterdag weten.

  Vrijdag is het Amsterdamse veto tegen de privatisering bij koninklijk besluit door het rijk vernietigd op voordracht van de ministers Gerrit Zalm (Financiën), Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) en Karla Peijs (Verkeer).

  Daarmee kan het rijk door met haar plan om 49 procent van de aandelen van Schiphol te verkopen. Amsterdam is daar tegen en de gemeente heeft als aandeelhouder vetorecht. Volgens Amsterdam is het daarom ongepast het gemeentebesluit te vernietigen.

  “Amsterdam heeft de blokkerende stem sinds de invoering in 1958 voor de eerste keer gebruikt. En meteen wordt dat besluit vernietigd. Dit is machtsmisbruik door het rijk. Wij gaan dus in beroep”, zegt wethouder Lodewijk Asscher. “Ik sta versteld dat het rijk de privatisering nog even snel voor de verkiezingen er doordrukt.”

  Amsterdam gaat in beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De behandeling duurt naar verwachting enkele maanden. Zalm heeft eerder gezegd in die tijd geen onomkeerbare besluiten te nemen over de privatisering van Schiphol.

  geen onomkeerbare besluiten, denk aan de JSF.
  need i say more?

  Reactie door rutger — zaterdag 18 november 2006 @ 14.27 uur

 15. @4 mensen betalen ook kapitalen voor Queen zonder Freddie Mercury. Dus zo raar is die vergelijking niet.

  Reactie door patrick — zaterdag 18 november 2006 @ 14.46 uur

 16. @1 Karel
  als we alles nu al gaan nuanceren,en vermeende doofpot praktijken,en het overschrijden van de bevoegdheden door deze militairen,die vaak nooit uit eigen beweging handelen,niet direct op scherp zetten.
  wat blijft er dan straks van het uiteindelijke onderzoek over?
  wij zijn erg scherp als het gaat om mensenrechten en dienen op het moment dat daar berichten over op duiken die ons land en militairen betreft,direct flink op te treden en alles boven tafel zien te krijgen.
  als je het nu al gelijk op een zachte manier aanpakt dan lijkt het direct al minder erg,en dat is het absoluut niet.
  dat kunt u toch wel met mij eens zijn?

  Reactie door iew — zaterdag 18 november 2006 @ 15.25 uur

 17. Ik haat leugens.Wat opbouw? Wij vermoorden mensen die anders denken. Dat hoort niet.Elk land heeft recht op zijn eigen weg.

  Reactie door paul — zaterdag 18 november 2006 @ 15.48 uur

 18. Hopelijk valt de VS ons straks niet aan omdat we geen republiek zijn. Ons staatshoofd is ook duidelijk niet democratisch gekozen en vinden ze dat een gevaar voor de vrijheid in nederland. Wie weet zeggen ze wel dat de AIVD in naam van de koningin mensen martelt. Of dat Bea chemische wapens in dr paleis bewaard en als bewijs tonen ze dan een spuitbus met milieuvriendelijke haarlak.

  Reactie door patrick — zaterdag 18 november 2006 @ 16.06 uur

 19. Ja Ja….allemaal prachtige plannen van de SP
  Maar ze willen het allemaal betalen uit belastingen!!! Verhogen en verhogen! In het begin zal de ondernemers wat meer geld gaan verdienen omdat er dan meer koopkracht zal zijn,maar op lange termijn is Nederland failliet doordat we te duur zijn geworden op internationaal niveau. Economische logische redenatie wanneer de bedrijven moeilijk krijgen (niet vestigen in nl,niet investeren,minder export etc) dat de hele land naar de kloten gaat! Wie heeft de er dan het meest last van? niet de rijken maar de minima.De grootste groep die op de SP stemt. Hoe maak ik de volk gek,ze hebben er toch geen verstand van, als we maar groot worden,om het moment ze de macht hebben dan komt die ster in de tomaat te voorschijn.dan heeft iedereen spijt.!!! Als ik tomaten soep eet dan neem ik wel UNOX.

  Reactie door Dave — zaterdag 18 november 2006 @ 16.30 uur

 20. @ Dave

  Misschien moet je eerst het SP-programma eens goed doorlezen, dan zie je dat jou argumenten over dat wij alleen maar belasting willen heffen om de boel betaalbaar te houden ongegrond zijn. Bovendien doen wij niet ‘alsof het volk er geen verstand van heeft’, dat is meer iets voor het CDA, maar gaan wij op straat open discussies aan met mensen. Eet smakelijk van je UNOX soepje trouwens.

  Reactie door Pascal Obma — zaterdag 18 november 2006 @ 16.54 uur

 21. Jan ik ben een echte fan van je maar de SP zal altijd op mijn steun en stem kunnen rekenen We zijn onzettend blij met de aandacht die je schenkt aan de zorg en de armoede ik werk als verzorgende in een verpleeghuis voor PG bewoners en door mijn ziekte kan ik maar 24uur per werken dus ook ik heb met de armoede te maken en ga naar de voedsel bank en in mijn vrije tijd ben ik actief voor onze partij de SP ondanks alles ben ik gelukkig en positief en zal enorm blij zijn als het 23-11 is dan hoeven we niet meer zenuwachtig te zijn. Ik wens alle goeds en nog heel veel succes de komende dagen en daarna natuurlijk liefs ellie uit Best

  Reactie door Ellie — zaterdag 18 november 2006 @ 16.56 uur

 22. http://www.ad.nl/verkiezingen/article819595.ece

  Reactie door Totempaal — zaterdag 18 november 2006 @ 17.01 uur

 23. Hè getsie, uitzending gemist en ook deze kan ik niet terug kijken. Toch blijf ik weigeren me het gebruik van die vreeschelijke Media Player op te laten dringen! Maar wel jammer …
  Iedereen hééél veel succes gewenst de laatste dagen en ik duim voor de meest gunstige verkiezingsuitslag voor heel NL :-)

  Reactie door Renée — zaterdag 18 november 2006 @ 17.31 uur

 24. Karel, jammer dat de waarheid niet altijd
  leuk is en gelegen komt, zeker als zou blijken dat de waarheid beschamend is. wat Echter wat goed, dat jij ervan op aan kan, dat de SP voor je in de bes zou springen
  als jij erom zou vragen in een zaak waarbij
  grote twijfels zijn gerezen.
  Dan stelt de Tweede Kamer vragen om de waar-
  heid boven tafel te krijgen en het Kabinet
  goed te controleren, dat is een heilige
  plicht.
  Het getuigt niet van werkelijkheidszin als
  je zou vinden dat zaken opgeklopt of over-
  dreven zouden worden. Je zou het mogelijk de
  Kamer verwijten als je meent dat het in jouw
  belang zou zijn en zaken onvoldoende onder-
  zocht zouden worden, dan zou je gewoon boos
  zijn. Het dreigement om evt. niet op de SP
  te willen stemmen, doet dan eigenlijk wat
  infantiel aan, vind je ook niet?
  Probeer eens op een andere manier over de
  dingen te denken en praat erover met mensen
  die er verstand van hebben, wil je?

  Reactie door Madelief — zaterdag 18 november 2006 @ 17.40 uur

 25. Goeden avond vrienden SP.

  RIOOL JOURNALISTIEK

  Gisteren stond een artikel van een “freelance journalist” redacteur van Christen Democratische Verkenningen in de Volkskrant.
  Paul van Velthoven.

  Daarin wordt Jan Marijnissen een “rattenvanger” genoemd.
  Hieruit spreekt al de minderwaardigheid van deze riool journalist, maar er komt uit naar voren, dat ze toch bij het CDA in grote paniek verkeren.
  Bij het lezen van dit artikel kan je verkennen dat deze persoon zich wentelt in de drek van Balkenende, en zich te goed doet aan de faecaliën die zijn omgeving uitscheid.
  Wij zijn volgens dit sujet een ‘conservatieve partij’, en dat zegt een aartsconservatief uit de CDA.
  Wij stoppen in de doofpot dat we ontstaan zijn met de gedachten van MAO, je moet maar durven.
  Iedere Nederlander weet dat!
  En de grootste doofpot is het CDA!!
  Nergens zoveel stinkende beerputten (doofpotten) geroken als het CDA geproduceerd heeft!
  Wat zijn de druiven toch verschrikkelijk zuur, en wat kan dit meewarig stuk mens er toch slecht tegen wanneer de waarheid gezegd wordt over de armoede die ze meer dan vier jaar geproduceerd hebben.
  Dan wordt alles uit de kast gehaald om zich met onzinnige en nergens opslaande zinnen rond te slaan en doet zich voor als een meelijwekkend figuur dat nergens voor dient.
  Ik wil hem de raad geven: “Jongetje stel je niet aan, ga naar moeders pappot daar ben je beter thuis dan in de politiek.”

  Jammer voor je dat WIJ overwinnen.

  Stem SP, niks mis mee…….. LIJST 4

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 18 november 2006 @ 17.52 uur

 26. Hey Jan wij de fam. van den Toren gaan alleemaal op jou stemmen, ons stem heb je al. Nu nog hopen dat je zult gaan winnen succes!
  Ons adres is De Gaullestraat 41

  We wensen je veel geluk!!!!!

  Reactie door Fam. van den Toren — zaterdag 18 november 2006 @ 17.54 uur

 27. Zie ginds komt Jan Peter met Rita weer aan
  hij helpt al je zekerheden graag naar de maan
  Maxime lacht schijnheilig en roept ons luid toe:
  Wie rijk is krijgt lekkers wie arm is de roe!

  Emile

  Reactie door Emile — zaterdag 18 november 2006 @ 18.19 uur

 28. JP waarschuwt voor links..wat een onzin,als politici gaan waarschuwen,heeft dat bij de NLers een averechts effect..NU SP !!

  Reactie door eric — zaterdag 18 november 2006 @ 18.50 uur

 29. @28 eric

  Balkenende schendt werkelijk alles. Zelfs de geboden waarvan hij zegt dat deze de grondsag vormen van zijn partij.
  War dacht je van: ‘Gij zult geen valse getuigenissen spreken tegen uw naaste’
  Ik walg van die nepchristen die zijn God heeft verruild voor Mannon.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 november 2006 @ 19.40 uur

 30. @28
  Doet mij een beetje denken aan het referendum over Europa.
  Toen zou er ook alleen maar hel en verdoemenis losbarsten.
  Trieste mensen…….misschien voelen
  ze zich een beetje bedreigd??
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen toch?

  Reactie door kitje — zaterdag 18 november 2006 @ 20.24 uur

 31. @30 Kitje

  Ze voelen zich zelfs zo bedreigd dat ik vermoed dat ze in EENVANDAAG begonnen zijn met het vervalsen van de peilingen. Ineens krijgt de LPF zetels en eenNL van pastors en ineens gaat de SP omlaag en de PvdA stijgt en de CDA blijft stabiel…jaaa jaaa wie geloofd dit?

  Geloof me de SP staat veeeeel hoger dan men toegeeft. Daarom proberen ze via de peiling de CDA-PvdA race weer leven in te blazen. Tevens gooien ze er een afleidingsmaneuvre tegenaan met de martelingen in Afghanistan om het debat af te leiden van de echt LINKSE onderwerpen en de focus weer te leggen op Veiligheid, een rechts onderwerp.

  Mensen we worden gemanipuleerd.. ik zweer het je.

  Reactie door Toine — zondag 19 november 2006 @ 1.50 uur

 32. @7 Bijdehandje

  Zit je ergens lekker in de zon? Met heel veel zee voor je? Hier en daar wat palmboompjes? ‘k Ben benieuwd!!
  Nou, genieten maar.
  Het is koud hier. De gure winterstorm van de VVD en het CDA giert dwars door het politieke landschap. De leugens en smoesjes striemen in vele gezichten, maar het is te doen. Nog even en de lentestralen breken eindelijk door en kondigen de zomer aan. Dan zal de sneeuw smelten voor de zon, de pleinen gevuld met dansende mensen, vreugdetranen als ochtenddauw van een nieuwe dag… bevrijdingsdag!
  De SP? Sun Power!
  Dat wordt dubbel genieten, Bijdehandje! :)

  Reactie door Gloria — zondag 19 november 2006 @ 3.42 uur

 33. @31 Toine
  dat is nu precies waarom ik het manipulatieve peilingen vind,en dit ook al maanden roep,ivm de stemcomputers.
  die stemcomputers waar we nu inneens na grote ophef niets meer over horen,en de actiegroep http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl het kort geding na een jaar werk zomaar hebben laten vallen. [bedreigd?!]
  en dan straks roepen bij winst,ziet u nu wel dat wij gelijk hebben.
  en het valt niet te controleren achteraf…
  waakzaamheid is dus op dit punt heel erg belangrijk!
  maar in de verkiezings euforie gaat iedereen hier aan voorbij,en dat is nu juist zo gevaarlijk.

  Reactie door iew — zondag 19 november 2006 @ 11.45 uur

 34. @ 31 Toine

  Je weet half niet hoeveel gelijk je hebt!!

  groet,

  Ex media werknemer.

  Reactie door Jeroen Westerman — zondag 19 november 2006 @ 15.31 uur