Leraar uit SP-film monddood gemaakt

Pierre Diederen

Theo Uittenbogaard maakte op verzoek van de SP de documentaire ‘Jan en Alleman‘. Je hebt ‘m ongetwijfeld gezien. In één van de vijf films zien we VMBO-leerkracht Pierre Diederen die een boekje open doet over de wantoestanden op het VMBO. De directie van het Stedelijk Lyceum Roermond heeft nu disciplinaire maatregelen genomen tegen Pierre omdat hij hiermee naar buiten is gekomen.

Onbegrijpelijk. Van deze mensen moeten we het juist hebben. Ze tonen betrokkenheid en moed. Zij kijken niet weg, maar willen het beste voor hun leerlingen. Het zijn de managers die dat niet kunnen verdragen. Dit gaat hun wereld van papier en dode regeltjes te boven.

Ik ben in de pen geklommen en heb de Algemene Onderwijsbond, de CNV Onderwijsbond en de scholieren en studentenvakbond LSVB per open brief gevraagd om deze leerkracht te steunen.

Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende. Regisseur Theo Uittenbogaard heeft op verzoek van de SP en in samenwerking met mij een film gemaakt: Jan en alleman. Deze documentaire van 30 minuten is onder meer te zien op de website van de SP. De film toont mensen die vertellen wat er mis gaat in Nederland en hoe het beter kan. We maken kennis met een boze VMBO-docent, een arbeidsongeschikte tegelzetter, een strijdbare kinderrechter en een politieagent die de wijk in wil maar 12 formulieren moet invullen na het aanhouden van een chauffeur met 10 bier op. Ten slotte zien we een oudere man die zijn demente echtgenote liefdevol behandeld weet in een kleinschalig verpleegtehuis. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan: zonder doorgeslagen schaalvergroting en zonder een obsessie met zogenaamde efficiëntie.

De VMBO-leraar heet Pierre Diederen, werkzaam bij het Stedelijk Lyceum Roermond. Hij vertelt welke negatieve invloed de schaalvergroting en bureaucratie heeft op de kwaliteit van zijn werk. Het weerhoudt hem ervan zijn vak optimaal te beoefenen en daarvan zijn vooral de kinderen de dupe. Het bestuur van zijn school heeft Diederen nu disciplinaire maatregelen opgelegd. Volgens de directie van de school heeft hij de privacy van leerlingen geschaad, maar in werkelijkheid is de directie boos omdat hij misstanden aan het licht heeft gebracht. De kritiek van Diederen richt zich onder andere op de managerscultuur en het gebrek aan aandacht voor de werkvloer. Diederen heeft bij de inspectie zijn zorgen uitgesproken over gesjoemel met geld voor Leerweg Ondersteunend Onderwijs. Hiervoor wordt hij nu gestraft en dat is onrechtvaardig. Ik steun deze toegewijde leraar dan ook van harte en wil u vragen hetzelfde te doen.

De disciplinaire maatregelen tegen Diederen zijn een schande. Van deze mensen moeten we het juist hebben. Ze tonen betrokkenheid en moed. Zij kijken niet weg, maar willen het beste voor hun leerlingen. Het zijn de managers die dat niet kunnen verdragen. Dit gaat hun wereld van papier en dode regeltjes te boven. Ik vraag u bij deze om deze dappere leerkracht te steunen. Het is de hoogste tijd dat de werkvloer in verzet komt tegen de bureaucratie en schaalvergroting, regelzucht en een managerscultuur.

Het hoofdstuk uit de documentaire die leidde tot de disciplinaire maatregelen is te zien op www.sp.nl/2006/films. Ik hoop van harte dat u even 5 minuten de tijd neemt om dit deel uit de film te bekijken en hoop evenzeer dat u zich daarna durft uit te spreken tegen de onrechtvaardige behandeling die de heer Diederen ten deel valt. U kunt hiermee een belangrijk signaal geven aan al die andere leraren die zich graag zouden willen uitspreken over de aantasting van de kwaliteit van hun werk, maar nu nog bevreesd zijn voor de reactie van bestuurders.

In hoopvolle afwachting van uw antwoord, hoogachtend,

Jan Marijnissen

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 21 november 2006 :: 14.12 uur

268 Comments

268 reacties

 1. En dit is dus precies de reden waarom zoveel mensen niet hun mond open trekken en al helemaal niet op tv. Zeker als je van je werk houdt.
  Ik wens deze meneer heel veel sterkte toe!

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 12.21 uur

 2. het is schandalig dat deze man monddood is gemaakt.

  alsjeblieft laat dit vanavond ook horen.

  dit is precies de reden waarom er zo weinig mensen zijn die iets durven te vertellen over de situatie op bijv. school, of bij defensie, of in de zorg……
  ze worden namelijk keihard aangepakt en kunnen nooit op steun rekenen.

  alsjeblieft jan, laat vanavond weten dat jij er wel voor ze bent.
  herstel het vertrouwen in de politiek, dat mensen gehoord worden en dat de sp er wat aan wil doen.

  de klokkenluiders zouden toch beschermd worden?
  weer een gebroken belofte van balkenende.

  Reactie door rutger — dinsdag 21 november 2006 @ 12.22 uur

 3. Ja daar was ik al bang voor. Zelf ben ik ook een slachtoffer van dit soort praktijken.
  De maffia in Nederland zit niet alleen in de bouw, maar ook bij schoolbesturen en heel veel overheidsinstanties. Tegenwoordig is het zeer hierarchisch, ongeveer zoals dit kabinet. Er is geen bereidheid echt naar de onderkant te luisteren. Daarom zullen we met zijn allen naar de knoppen gaan. Bottum up is dé methode om de weg voorwaarts te vinden. Je ogen sluiten voor wat er op de werkvloer gebeurt is aansturen op een totale dictatoriale macht die uiteindelijk iedereen in het ongeluk zal storten. Dat bestuur van die school: onmiddellijk ontslaan niet op wachtgeld en meteen in de bijstand. Verplichte cursus goed dorlopen “Hoe wordt ik wijs en solidair”. Er zijn voldoende SP-leden die dat bestuur zelfs gratis les willen geven.
  Wat een hooghartigheid!!
  En dan BAkellende en het hele zooitje regenten. Niets doen ze helemaal niets om klokenluiders te beschermen. Schone smoelwerken trekken nen praten over normen en waarden. Colaborateurs.
  De kilte van de macht.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 12.25 uur

 4. dat zegt weer iets over de normen en waarden.

  de norm is blijkbaar dat jeje mond moet houden.
  doe je dit niet, dan heb je blijkbaar geen waarde.

  Reactie door rutger — dinsdag 21 november 2006 @ 12.30 uur

 5. Schande!!!

  Reactie door H.A.Weidema — dinsdag 21 november 2006 @ 12.34 uur

 6. Dit vind ik diep triest en ronduit schandalig. Deze man zou de vrijheid moeten hebben ( net als iedereen in dit land ) om te mogen zeggen wat hij wil, mits hij het fatsoenlijk doet en dat deed hij. Het wordt hoog tijd dat er een nieuw kabinet komt. Jan, maak vanavond in het debat duidelijk dat zoiets niet kan. Succes !!!

  Reactie door Marieke — dinsdag 21 november 2006 @ 12.34 uur

 7. @ L´écologiste

  helemaal met je eens

  Reactie door rutger — dinsdag 21 november 2006 @ 12.34 uur

 8. De geest van bisschop Gijssen waart nog rond in CDA-bolwerk Roermond?
  Tijd voor verfrissing en openheid. De SP laat deze moedige leraar toch niet in de kou staan!?

  Reactie door Tonnie Wouters — dinsdag 21 november 2006 @ 12.34 uur

 9. @ 4 rutger,

  Zo is het dan ben je waardeloos voor het systeem en wordt je uitgespuugd.
  De angstige sfeer in Nederland dat mensen geen kritiek meer durven te uiten komt door de managers en de bazen van de managers. We zitten in een situatie die bijna vergelijkbaar is met de NSB destijds. Je moet oppassen dat je geen ‘verkeerde’dingen zegt anders ben je ‘gezien’ en kun je je baan wel vergeten.
  Maffiapraktijken. De top is alleen nog maar bezig zichzelf te verrijken ten koste van de bevolking. Wanneer ze echt geïnteresserd zouden zijn in innovatie en kwaliteitverbetering etc. dan zouden ze namelijk echt luisteren naar de werkvloer. Maar de werkvloer is lastig en alleen maar goed voor door managers opgepoetste productiecijfers en de werkvloer is helemaal goed voor ontslag.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 12.36 uur

 10. Als ik van hem scheikunde had gehad had ik er vast meer van begrepen ! Managers en directeuren je kunt er niet mee leven en afschieten mag ookalnie.

  Het lijkt mij een goede leraar en die zijn er niet zoveel en zo iemand maken ze monddood. tsssssssk

  Reactie door Lisette — dinsdag 21 november 2006 @ 12.38 uur

 11. Dit is dus wat mij bij Endemol ook gebeurde.

  Uiteraard ondersteun ik deze man!

  Reactie door Jeroen Westerman — dinsdag 21 november 2006 @ 12.48 uur

 12. Leraren als deze zijn juist mensen met hart voor de zaak,die betrokken zijn, die willen dat het beter gaat met het onderwijs en er daarom over praten.
  Ik neem aan dat de mening van deze leraar voor de direktie nauwelijks een verassing kon zijn.
  Men heeft in Nederland toch de vrijheid om zijn mening te geven?
  De school zou blij moeten zijn met zo’n betrokken leraar.

  Reactie door Bert — dinsdag 21 november 2006 @ 12.48 uur

 13. Handtekeningen actie :!:

  Reactie door Redstar — dinsdag 21 november 2006 @ 12.48 uur

 14. Fantastisch Jan; dat je tijdens de drukke campagne je nog even in de bres kunt gooien voor dit soort mensen.

  Reactie door ReneR — dinsdag 21 november 2006 @ 12.49 uur

 15. Dacht dat we in een democratisch land woonde

  Reactie door Sinne Tolsma — dinsdag 21 november 2006 @ 12.50 uur

 16. Nou zeg, reageer ik net op een stukje in “Programma voor het volk” op iemand die twijfeld t.a.v. het SP standpunt wbt de houding van jong-moslim en het bourka beleidt. Ik citeer:

  “Democratie”

  biedt (en soms misschien jammer) vrijheid van meningsuiting en het uiten van je geloofsovertuiging.
  Dit moet naar m.i. ten alle tijden worden gehandhaafd en gerespecteerd anders schaadt je de basis van de democratie.

  Ik schaam als Nederlander als ik de situatie van de heer P.DIEDEREN lees.
  Ik schaam me bijna voor mijn naiveteit!
  Wordt bovengenoemde citaat mij/ons hier niet met de paplepel ingegeven?

  Tsjonge, jonge, we schijnen onze goude regel wel toe te passen waarneer het de machtige uitkomt, nietwaar?
  Laten we daarvoor waken, ALLEMAAL!

  IK geloof helaas dat de grote heren,

  de “Democratie” gebruiken om het dictatuurschap “Kapitalisme”, te verkopen als enige vooruitgang en redder van de samenleving.

  BAHAHAHBAHAHA bah!!!

  Reactie door kbo — dinsdag 21 november 2006 @ 12.51 uur

 17. Mijn woede is even gezakt. Komt de vraag wat voor disciplinaire maatregelen betreft het?

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 12.52 uur

 18. Trommel de beste juristen op, dus niet die van het FNV, en zorg dat die man in zijn eer hersteld wordt. En dan tegelijk ook alle anderen in soortgelijke posities. Dan durven vervolgens al die tienduizenden in Nederland die het niet eens zijn met de gang van zaken in managerland ook hu mond te roeren. Moet je kijken wat voor beerputten dan geopend worden. Al die etter moet eruit voordat dit land weer gezond kan worden.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 12.55 uur

 19. Ik vond het al zo moedig van die leraar. Even dacht ik nog dat die managers/directeur zelf niets durfden te doen en de actie van de leraar stiekem wel een goede vonden…maar NEE dus. Wat zullen die leerlingen nu wel niet denken als ze horen dat hun leraar hierdoor wordt gestraft, want dat is het. Wat een voorbeeld geef je dan aan die leerlingen?! Duidelijk is het dat zij daar niet voor het belang van de KINDEREN zitten, ik hoop dat dit zelfs echt de media haalt want dan vallen die managers wel door de mand. Want het allergrootste deel vd bevolking zal achter de leraar staan.
  Sterkte gewenst voor die leraar en bewondering voor zijn getoonde moed.

  Reactie door Ingeborg vv — dinsdag 21 november 2006 @ 12.55 uur

 20. Het is een grof schandaal dat een leerkracht die zijn mond open doet gelijk van het stedelijk lyceum Roermond disciplinair gestraft wordt. Ik dacht dat dit soort dingen in Nederland niet voorkwamen.Ik zou een actie van de SP om de leerkracht te steunen dan ook gelijk steunen. Pierre Diederen ik vind het geweldig dat je de misstanden in het onderwijs durft te benoemen en ik roep andere leerkrachten op om hem te steunen.
  Weg met die managementcultuur die kosten alleen maar geld en de leerling en leerkrachten zijn de dupe.
  Leo v. Schagen

  Reactie door Leo v. Schagen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.02 uur

 21. NORMEN & WAARDEN

  Klokkenluiders VOGELVRIJ !!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Gonda — dinsdag 21 november 2006 @ 13.05 uur

 22. beste L´écologiste, volgens mij zitten wij als duurzame energie nerds op een lijn, doe mij een mailtje naar research@aai.demon.nl
  kunnen we nog wat meer info uitwisselen

  net pvda sp en groenlinks op hun duurzame energie opwekking onderzocht, valt toch erg tegen hoor, duitsland is veel progressiever

  jan meer inzetten ook op duurzaam, cart blanche voor zonneenergie, wind duurzaam, mits rendabel!
  mvg

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 13.06 uur

 23. Grove schande, maar het gebeurt overal. Zogenaamde democratie, maar alleen als je mee lult. Kritiek daar wordt smalend over gedaan. En later bij funcionerings gesprekken krijg je te horen als je het niet aanstaat ga je maar weg. We zagen het met die gevangenis bewaarder die werd geschorst. De huidige manegers en bestuurders zijn de luizen in de hoge torens. Schijt aan alles en iedereen zij moeten doelstellingen halen en dat kan niet als er kritiek geleverd wordt.

  Reactie door Harry Sangers — dinsdag 21 november 2006 @ 13.07 uur

 24. Ook ik was hier al bang voor bij het zien van de film; het afgelopen decennia zijn we steeds meer naar een arbeidsmilieu van verdeel & heers gegaan. Werkgevers willen slechts ja-knikkers, en zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten: het si toch verschrikkelijk dat je nu paranoia naar je werk toe moet?! Waarom toch die tweestrijd? Waarom niet inzien dat er ook constructieve kritiek van bevlogen medewerkers bestaat?
  Ik wens de heer Diederen alle steun en kracht, en volharding!
  Gaan we vanaf nu samen vooruit of staan we ieder voor zich stil. Dat is morgen de keuze. NU SP!

  Reactie door Joris — dinsdag 21 november 2006 @ 13.10 uur

 25. Had die leraar het goede voor dan gelijk een loonschaal hoger als het mogelijk is, want nietsnutters zijn er al genoeg.

  Reactie door Gonda — dinsdag 21 november 2006 @ 13.13 uur

 26. Ja dat gebeurt wel eens, dat als je aan de macht toornt met het openbaren van diens fouten, tja…
  Anderzijds, ZO haal je stemmen, gewoon weinig tot niets zeggen:
  http://www.burorenkema.nl/2006/11/spoeddebat.php

  Reactie door Barend LSZST — dinsdag 21 november 2006 @ 13.14 uur

 27. Maak me nu ook zorgen om onderstaande leraar.
  http://www.gelderlander.nl/discussie/article841577.ece#reactie

  Reactie door Jofel — dinsdag 21 november 2006 @ 13.15 uur

 28. Het is een schande! Dhr. Diederen heeft alleen het beste voor met iedereen! Laat ik eens even een klacht indienen bij het Stedelijk Lyceum in Roermond…

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.18 uur

 29. @3 Laten ze dan ook het ambtenaren apparaat aanpakken waar 80% links blijkt te stemmen. Het is nu wel aangetoond dat ministers gewoon worden tegen gewerkt. Is net zoiets.

  Reactie door Klaas — dinsdag 21 november 2006 @ 13.27 uur

 30. Helemaal eens met Rutger.
  Als er vanavond een mogelijkheid toe is, laat dan heel Nederland weten dat we op deze manier met de waarheid omgaan.
  Je mag in Nederland alles zeggen, zolang het maar niet tegen het beleid van de huidige regeringspartijen in is.

  Reactie door Erik — dinsdag 21 november 2006 @ 13.30 uur

 31. Dit is het Nederland met de normen en waarden van JP!!
  Schande de waarheid mag niet worden verteld.
  Openheid transparantie????

  Deze leraar verdient onze steun!!
  Wat gaan we hier aan doen als SP’ers???
  Handtekeningenaktie???

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 13.30 uur

 32. Beste Jan ,er gebeurt zo veel stiekeme dingen binnen het onderwijs, en al heel vroeg hoor!!!

  Zo had mijn zoon ook juffen die wel weten waarover ik het had, en moesten huilen, toen mijn zoon van school werd gestuurd, maar ja, ze zijn er dan ook net, en willen natuurlijk hun baan houden. Ik kwam voor mijn zoon op, vertelde zijn verhaal, en omdat hij dan eindelijk over de scheef was gegaan, mocht hij weggaan, het speciale onderwijs in, en een aanklacht via hun adres, waarvoor de onderwijsinspectie haar zogenaamde zorgen uitte, over mijn zoon, tewijl ze zelf zo erg nalatig is geweest. Dus geachte meedeblogers, als je kind een ander kind duwt, en je kind daar ook nog voor van school word verwijderd, kan kan het zomaar zijn dat je als ouder, aangeklaagt word voor kindermishandeling!!!!!!!!!!!Ja, hoezo pestprottecollen, samen naar school, en mammoetwet………..niet als het hun ,betreft hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik dank de dappere leerkracht, die zijn verhaal deed over die VMBO, en dat hij nu thuis zit, geeft dus aan dat je met al die normen en waarde, nog altijd beter de andere kant op moet kijken……..En de kinderen dus beter kan laten stikken, terwijl ze de toekomst zijn van dit land, hoezo hangjongeren denk ik dan, HET SCHOOLEGO IS VEEL EN VEEL LAGER, EN KNOOPT KINDEREN EN OUDERS OP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Angela — dinsdag 21 november 2006 @ 13.33 uur

 33. @Kitje

  Wat dacht je van een sit-in? Altijd mooi voor de media… :mrgreen:

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 13.35 uur

 34. @ 29 Jofel,

  Goed stuk en zo uit het hart gegrepen en intelligent opgeschreven!

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 13.35 uur

 35. @ L´écologiste

  tja, het besef dat de werkvloer nodig is om die winsten, en omzet, te bewerkstelligen is er blijkbaar niet meer.
  je mag niet tegenspreken en al helemaal niet iets naar buiten dragen.

  ik ken dit vanuit mijn werkgever, ik mag bepaalde dingen ook niet zeggen.
  ik ben blij dat er nog mensen zijn die tegen de stroming in gaan, dat getuigd van lef.

  @ kitje

  mijn handtekening krijg je.

  Reactie door rutger — dinsdag 21 november 2006 @ 13.35 uur

 36. @ 1 loesjesnoesje

  Bent het helemaal met je eens, ze willen de mensen monddood maken, maar ik denk dat we langzaam dit tijdperk meer eens achter ons moeten laten en maar eens wat meer tegengas moeten geven.

  Reactie door Pool — dinsdag 21 november 2006 @ 13.37 uur

 37. @31, Kitje,

  Heel goed! Moeten we inderdaad iets tegen doen. Wellicht kunnen we allemaal een email schrijven met een klacht, dat brengt het signaal wel over denk ik -zijn ze wel een paar dagen zoet mee-.

  http://www.stedelijkroermond.nl/

  info@stedelijkroermond.nl

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.39 uur

 38. Dhr. Diederen verdient onze steun!

  Maak allen je onvrede kenbaar en mail:

  info@stedelijkroermond.nl

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.42 uur

 39. @ 29 Klaas,

  Ik vrees dat bij de ambtenaren meer CDA-ers verkeerd bezig zijn, maar inderdaad de PvdA heeft ook heel wat boter op het hoofd. We moeten solidair zijn en die hierarchie is heel gevaarlijk. De organisatie gaat zichzelf belangrijker vinden dan het doel waarvoor zij oorspronkelijk is opgericht en mensen op de werkvloer die dat signaleren worden een kopje kleiner gemaakt. Hier kom ik weer met mijn Kafka reactie van 30 oktober:
  Jozef K. was de hoofdpersoon in het boek Het Proces van Franz Kafka. Jozef K. wordt aangeklaagd maar hij weet niet waarom. Hij wordt door het bureacratisch systeem vermalen.
  De eerste zin uit het boek is meteen al pakkend:
  ‘Iemand moest Josef K. belasterd hebben, want zonder dat hij iets kwaads had gedaan, werd hij op een morgen gearresteerd.’
  De bureacratie is de uiting van een soort apparaat, een mechanisme en de bureacraten zijn slechts een radertje daarin. Het is een proces (een proces zowel in de zin van een gerecht, een rechtbank, als een proces een ontwikkeling). Kafka schrijft vanuit het standpunt van de ‘moderne burger die zich uitgeleverd weet aan een ondoordringbaar bureaucratisch apparaat dat gecontroleerd wordt door instanties die zelfs onzichtbaar blijven voor de uitvoerende organen, a fortiori voor degenen die zij manipuleren’ (Walter Benjamin.
  Zie bijv.
  http://www.yabasta.be/spip.php?article108

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Franz_Kafka

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 13.42 uur

 40. mail verstuurd

  Reactie door Jeroen Westerman — dinsdag 21 november 2006 @ 13.43 uur

 41. Eén grote schande.
  Het management van zo’n school moet aan de schandpaal. Naming and shaming.
  Hier wordt overduidelijk gedemonstreerd dat deze leraar voor 100% gelijk heeft.
  Immers een management dat kwalitatief wel goed is zou op grond van dit soort zaken nu juist de dialoog zoeken en zoeken naar adequate oplossingen, wellicht veel collega managers weer voor de klas of een andere baan zoeken, maar wel bedoeld om de kwaliteit op goede orde te houden of te krijgen.
  Hier wordt echt duidelijk dat Jan zijn inschatting, alleen de eigen baan is van belang, helemaal juist is. Daar waar men voor zit is van nul en generlei waarde. Het eigen “hoge” inkomen moet veilig gesteld worden. Wat de gevolgen zijn voor de leerlingen, en daar is een school toch echt voor bedoeld, is van nul en generlei waarde.

  Voor deze man “moeten” de bonden in de bres, zelfs al is hij geen lid, dit raakt aan de essentie van het bestaansrecht van vakbonden.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.43 uur

 42. Het is diep droevig. Ik vraag mij bij zulke berichtgeving altijd af of iets misschien niet overdreven wordt of verzwegen zodat de feiten misschien net even iets anders liggen maar ik realiseer me bij dit bericht dat dit een algemeen en heel breed probleem geworden is van onze samenleving. De managerscultuur dus. Deze onderwijzer heeft een te grote klas. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat al dat extra personeel, dat ongetwijfeld van hun eigen (managers-)baan vindt dat het zeer nuttig werk is, beter voor de klas had kunnen staan om werkelijk iets structureels en bij de basis voor de leerlingen te kunnen betekenen. Diep droevig dat dit niet door volwassen en, neem ik aan, intelligente mensen onderkend wordt. Ik begrijp dat je niet ineens tig mensen kunt ontslaan maar dat het probleem er ligt wordt blijkbaar niet eens geaccepteerd. Het wordt echt tijd voor een cultuuromslag!

  Reactie door Sandra — dinsdag 21 november 2006 @ 13.44 uur

 43. @29 Kan best begrijpen dat die mensen links stemmen zitten dicht bij het vuur en zien wat er allemaal mis gaat en hoe ze gedwongen en op gescheept worden met steeds meer regels en minder geld voor de uitvoering.
  Maar waarom moet je ingrijpen je bent toch in dit land vrij om te denken en te kiezen.
  Komt dictatoriaal over Klaas ben bang dat je hier daarmee niet goed zit.

  Reactie door Jofel — dinsdag 21 november 2006 @ 13.46 uur

 44. Heb net ook een mail gestuurd!

  Mensen laat zien dat je achter Dhr. Diederen staat!!!

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 13.47 uur

 45. @34 J3roen

  Goed idee als we ieder afzonderlijk mailen
  is de mailbox van dit college gauw vol denk ik.
  Hebben ze daar ook iets te doen.
  Ik vraag me alleen af of een aktie gesteund door de Landelijke SP niet meer zoden aan de dijk zal zetten.

  32 loesjesnoesje
  Leuk idee maar is een beetje moeilijk uitvoerbaar denk ik.

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 13.49 uur

 46. Ik weet niet of een klokkenluidersregeling hier van toepassing zou kunnen zijn. Maar het mag natuurlij nooit zo zijn dat als je problemen aankaart om oplossingen te zoeken je van hogerhand disciplinair wordt gestraft.

  Reactie door Jeroen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.50 uur

 47. @Kitje

  Tja daar heb je wel een punt…
  Maar waar een wil is, is een weg, toch? Of misschien in dit geval: Waar een wil is, is een SP ;-)

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 13.52 uur

 48. Goed idee van die mail.
  Boze mail met de volgende inhoud verzonden:

  Als het correct is dat tegen de heer Diederen door uw directie
  disciplinaire maatregel zijn genomen omdat hij heeft mee gewerkt aan de film
  “Jan en Alleman”, dan dient u zich diep te schamen.

  Overigens toont u met zo’n maatregel nu juist aan dat mensen als Diederen
  dus duidelijk gelijk hebben.
  Immers uw maatregel valt alleen maar te verklaren uit angst.

  Met niet zo vriendelijke groet:

  Roelf van Bergen

  Reactie door Roelf van Bergen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.52 uur

 49. Mailtje net verstuurd, en nu maar afwachten!!!!

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 13.54 uur

 50. @45, Kitje,

  De landelijke SP zit er ook op, Jan schreef immers: “Ik ben in de pen geklommen en heb de Algemene Onderwijsbond, de CNV Onderwijsbond en de scholieren en studentenvakbond LSVB per open brief gevraagd om deze leerkracht te steunen.”

  Samen met onze spontane actie hier op het weblog, hebben ze daar inderdaad wel even wat te doen! :)

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.57 uur

 51. @48, Roelf,

  Dat is een puik stukje tekst! :)

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.59 uur

 52. @50 J3roen,
  Geweldig hoop dat heel veel mensen
  met ons net zo verontwaardigd zullen zijn.

  Dit mag in Nederland niet gebeuren,
  Freedom of speech!!!

  SP NU!!

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.01 uur

 53. @ 34 J3roen

  Mailtje gestuurd – Toon allen je verotwaardiging.

  Hoort zegt het voort!

  info@stedelijkroermond.nl

  Reactie door Joris — dinsdag 21 november 2006 @ 14.01 uur

 54. Voor mensen die niet graag zelf een stukje tekst vezinnen, kopieer de tekst van Roelf van Bergen (@48):

  Als het correct is dat tegen de heer Diederen door uw directie
  disciplinaire maatregel zijn genomen omdat hij heeft mee gewerkt aan de film
  “Jan en Alleman”, dan dient u zich diep te schamen.

  Overigens toont u met zo’n maatregel nu juist aan dat mensen als Diederen
  dus duidelijk gelijk hebben.
  Immers uw maatregel valt alleen maar te verklaren uit angst.

  Met niet zo vriendelijke groet…

  En stuur ‘m op naar:

  info@stedelijkroermond.nl

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 14.02 uur

 55. Mensen laten dat allemaal maar gewoon gebeuren en niemand durft iets te zeggen. En dat geldt voor alles. Op hun werk durven mensen niets te zeggen uit angst dat ze hun baan verliezen. Waarom? Iedereen heeft het recht om voor zijn mening uit te komen. En dat geldt hetzelfde naar de politiek. Iedereen accepteert maar wat de politiek doet de laatste jaren. Mensen zijn dan bang om wat te zeggen, zijn intussen bang voor de macht van anderen, zo ook de politiek, maar intussen zien dezelfde mensen niet dat ze de macht ook zelf in handen leggen van anderen. Waarom zou je bang zijn voor je werkgever? Als mensen vinden dat de directeur de macht heeft dan geven ze die directeur ook de macht door hun mond te houden. Het enige wat diezelfde directeur dan heeft is een groot ego. Met de politiek gaat dat net zo. Mensen durven niets te zeggen uit angst. Maar we leven toch in een democratie? Daar is de macht toch aan het volk? Daar is in Nederland weinig van te merken. Maar omdat iedereen zijn mond houdt verandert er ook niets. Zo kunnen de politici doen wat ze willen. En daar moet maar eens een einde aan komen. Ik hoop dat Jan daar iets aan gaat doen. Hij lijkt werkelijk de intentie te hebben om het anders te doen. Ik heb hem in het programma van Jenssen gezien en hij komt voor mij wel over als de meest menselijke politicus. Alleen daarvoor zou Nederland op hem moeten stemmen. Er moet in ieder geval zo gestemd worden dat geen herhaling van politiek tot nu toe kan plaats vinden. Ik vertrouw de politiek niet, net als veel mensen maar als er niet gestemd wordt is de kans klein dat er wat veranderd. Daarom zou iedereen die niet zou gaan stemmen op de SP moeten gaan stemmen om ervoor te zorgen dat er eens iets verandert in dit land. Jan heeft goede ideeën maar vertrouwen krijg je pas als je betrouwbaar bent en doet wat je belooft. En het vertrouwen in de politiek is wel zo ongeveer naar zijn grootje. Hopelijk beschaamt Jan dat vertrouwen wat er in hem gelegd wordt niet.

  Reactie door Robert — dinsdag 21 november 2006 @ 14.04 uur

 56. @ 36 J3roen

  Ik heb reeds een email gestuurd en duidelijk gemaakt dat dit een democratisch land waar iedereen z’n ongenoegen mag uiten, en dat men daarvoor gestraft wordt is opzich een vreemde zaak.
  Het is te hopen dat de heer Diederen hier geen schade door berokkend wordt anders zou het Stedelijk Lyceum Roermond wel eens gedwongen kunnen worden van rechtswegen deze disciplinaire maatregelen met onmiddelijke ingang stopzetten.
  Ook Limburg valt binnen onze landsgrenzen.

  Reactie door Pool — dinsdag 21 november 2006 @ 14.07 uur

 57. Heb de volgende tekst verzonden:
  Mijne heren,

  Met verbijstering heb ik kennis genomen van de disciplinaire maatregelen genomen tegen de heer Diederen.
  Kennelijk beschouwd uw instelling de vrijheid van meningsuiting slechts als recht voor uw instelling en erkent u dat recht per individu ( m.u.v. Uzelf ) niet.
  Voorts getuigt een dergelijke houding niet van enig respect ten opzichte van uw leerkrachten.
  In verzoek u derhalve dringend de genomen maatregelen terug te nemen.

  Gewoon even kopieeren en plakken…

  Reactie door Leftfoot — dinsdag 21 november 2006 @ 14.09 uur

 58. @56, 57, Pool & Leftfoot,

  Daar hebben ze zekers niet van terug! :)

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 14.11 uur

 59. Nou dan zal ik ook nog even,dan kan iedereen kiezen wat hij/zij wil. Deze tekst heb ik gestuurd:

  L.s.,

  Met veel afschuw heb ik het bericht gelezen dat u/uw management disciplinaire maatregelen heeft genomen tegen Dhr Diederen. Ik was toch echt van mening dat wij in een vrij land leven waar je het recht hebt om je mening te uiten.
  Ik hoop dat u snel uw vergissing in ziet en deze maatregelen terug zult draaien!

  M.v.g.

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.15 uur

 60. of zal ik hun website hacken? :P, neh beter netjes doen:P

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 14.16 uur

 61. De rot van de halvegaremanagerscultuur zit kennelijk zeer diep.
  Dit is ongeveer een ramp voor de samenlening, en dient alszodanig behandeld te worden.
  Hoeveel tijd en geld gaat het kosten om dat allemaal weer te stroomlijnen ?.

  Reactie door hendrik dieks — dinsdag 21 november 2006 @ 14.17 uur

 62. @zZzaai

  Tja hij is wel leuk. Maar netjes is idd wel beter denk ik, maar als alles niet werkt kunnen we hem altijd nog onthouden, toch? ;-)

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.18 uur

 63. @59, zZaai,

  Hahaha! Verleidelijk inderdaad… :)

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 14.18 uur

 64. En wat lees ik op de website van het stedelijk lyceum Roermond (http://www.stedelijkroermond.nl/algemeen.html)

  “Het Stedelijk Lyceum is een school waar leerlingen en medewerkers zich thuis voelen (…) en waar ze aangesproken worden op hun individuele talenten en gestimuleerd worden tot meer dan gemiddelde prestaties.
  Het Stedelijk Lyceum is de enige openbare school voor voortgezet onderwijs in Midden-Limburg. Dat komt tot uiting in het respect(…!) waarmee wij iedereen tegemoet treden en in onze kernkwaliteiten.

  Maatwerk
  Verder specialiseert onze school zich in maatwerk. Het gaat erom dat leerlingen en personeelsleden op de juiste plek in school optimale kansen krijgen zich te ontwikkelen. Leerlingen worden opgeleid tot mondige, verantwoordelijke en zelfstandige mensen.(?!?!!)

  Openheid
  Respect is een basisvoorwaarde voor een goede school. Alleen in een open sfeer kan iedereen zich ontplooien. Wij hechten aan correcte omgangsvormen. (?!!!?)

  Betrokkenheid
  Betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijk. (?!)

  Hypocriete huigelaars dat zijn ‘t

  Reactie door Joris — dinsdag 21 november 2006 @ 14.21 uur

 65. @ 58 zZzaai
  Kun je beter niet doen.
  Krijgen ze weer een stok om de SP
  mee te slaan.
  Laten we het netjes houden.
  Hoe te meer mailtjes hoe te beter…
  zegt het voort, zegt het voort!!!!

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.21 uur

 66. Ik heb het fragment nog een keer bekeken.
  Diederen spreekt slechts heldere taal met een hart voor het vak.
  Lekkere hel heeft hij daarvoor teruggekregen. Ik heb de mail, met dank aan Roelf voor de goede tekst, net verstuurd met nog de beste wensen aan de hr Diederen erbij.

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 14.22 uur

 67. Mijn laatste (#61) was wat emotioneel en wat weinig respectvol. Ik nodig hierbij de school uit voor een weerwoord.

  Reactie door Joris — dinsdag 21 november 2006 @ 14.22 uur

 68. Ik heb deze verstuurd

  Pierre Diederen,

  Een mens mag hopen dat hij de helft van de compassie toont naar de medemens zoals dat Pierre Diederen
  dat deed in zijn bijdrage in Jan en Alleman.

  Een maatregel opleggen hiervoor zou een gewetensvol persoon het schaamrood op de kaken doen krijgen.

  En dan druk ik mij nog voorzichtig uit.

  Reactie door Jeroen Westerman — dinsdag 21 november 2006 @ 14.23 uur

 69. Ben al bezig met de moderator op te sporen van http://www.janpeterbalkenende.nl, via de domeinregistratiedatabase mja hij plaatste mn stukje niet….., n zekere B. Verhaar, zo even bellen:-)

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 14.25 uur

 70. De plaatselijke pers Roermond zal hier toch zeker ook wel gewag van maken?

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 14.25 uur

 71. Zegt het voort, zegt het voort…

  Kopieer een van de teksten van Roelf (@48) of Leftfoot (@57) en stuur ‘m naar:

  info@stedelijkroermond.nl

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 14.25 uur

 72. ik heb net gedaan,

  Zeg laat die man ff met rust.
  n geiriteerde Amsterdammer….

  lol :)

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 14.29 uur

 73. @64 Maria

  Ik hoop dat Jan de gelegenheid krijgt,
  om via de landelijke pers dit schokkende
  nieuws wereldkundig te maken.
  Hopelijk pakt de plaatselijke pers het dan
  ook op.
  Heeft Roermond ook een SP afdeling?
  Misschien kunnen die er ook iets mee?

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.30 uur

 74. Ik heb dus ook een mailtje gestuurd, en vroeg me af of een VMBO-instelling ook een bedrijf was, gezien deze ondemocratische manier van handelen aan de adres van een bezorgde leerkracht.

  Dank aan de klokkeluider, ten behoeve van de leerlingen, een voorbeeld!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Angela — dinsdag 21 november 2006 @ 14.33 uur

 75. @Kitje

  Heb het net ff opgezocht, en ja, de gemeente Roermond heeft een eigen SP afdeling

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.33 uur

 76. Mogelijk wordt deze kwestie over de verkiezingen heen getild! Hier krijgen we voorlopig niets van te horen.

  Mailtje verstuurd.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 21 november 2006 @ 14.41 uur

 77. @74loesjesnoesje
  Hopen dat die het signaal oppakken,
  en er iets mee doen.
  Zoals je net al zei, waar een wil is
  is een weg.
  Als er geen spontane Roermondse aktie komt,
  kunnen we altijd aan het mailen slaan tochh??

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.44 uur

 78. @ 60 zZzaai

  Heb ik ook aan liggen denken, maar je schiet er weinig mee op want een ieder die nu zal gaan mailen daarvan zal de mail waarschijnlijk niet ontvangen worden en daarmee ontkracht je eigenlijk deze spontane actie.
  Mischien later ???????????????.

  Reactie door Pool — dinsdag 21 november 2006 @ 14.44 uur

 79. Schandalige praktijken!
  Hopenlijk kun je dit vanavond aankaarten in het lijsttrekkersdebat Jan!

  Reactie door Irene — dinsdag 21 november 2006 @ 14.45 uur

 80. @Kitje

  Helemaal mee eens!

  Nog een idee
  plak het stuk tekst van Jan hierboven in een mailtje en vraag daaronder een mail te sturen aan deze school (uiterraard het mail-adres ff toevoegen) en stuur hem aan iedereen die je kent.

  Reactie door loesjesnoesje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.48 uur

 81. @Gandalf

  Des te meer reden om aan de bel te trekken
  toch??

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 14.49 uur

 82. www en mailservers staan los van elkaar, maar slecht id idd want SP goede naam, beter niet, mvg

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 14.52 uur

 83. We zijn een land waar de democratie hoogtij zou moeten vieren en gekoesterd zou moeten worden. Helaas door rechtse politieke partijen wordt angst gezaaid en gaat het vooral over cijfers. Hoe eea tot stand komt doet er niet toe. Intussen is er een cultuur ontstaan waarin alles wordt toegedekt en verdacht/gevaarlijk gemaakt wordt. Als je kritisch bent dan sta je zo ingeschreven bij de bvd. Geen wonder dat iedereen zijn mond gaat houden. Welkom in deze schimmige schijnwereld waarin de “alles goed, met mij ook” standaard wordt. Het gaat alleen nergens meer over. Zo creeren we onze eigen “burka’s”. Niets meer te zien of te horen.

  Reactie door henny strijbos — dinsdag 21 november 2006 @ 14.54 uur

 84. Off topic

  Nu.nl Van Bommel wil vicepremier worden

  How about that? M.i. wel te vroeg om daarmee naar buiten te komen/ bezig mee te zijn.

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 15.00 uur

 85. SCHOOLvoorbeeld (?!?)
  MANAGEment (?!?)

  Genoeg is genoeg. NU SP

  Reactie door Joris — dinsdag 21 november 2006 @ 15.01 uur

 86. Heb mijn tekst hier @16 verstuurd.

  Reactie door kbo — dinsdag 21 november 2006 @ 15.02 uur

 87. @83, Maria,

  Het bericht is wel weer een beetje uit z’n verband gerukt. Van Bommel stelt dat hij “er wel klaar voor zou zijn, als het hem werd gevraagd”…

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 15.05 uur

 88. @ 82 zZzaai

  Ik dacht aan deze infectie …..W32.Stration.EC, een massa’s mail versturende worm die bestanden probeert te downloaden van het Internet,
  en dan later wat heftiger dingetjes.

  Kwetsbare besturingssystemen zijn: Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003, Windows XP.

  Reactie door Pool — dinsdag 21 november 2006 @ 15.06 uur

 89. Stem SP als je monddood gemaakt wilt worden. Ook hier wordt je monddood gemaakt als je negatieve reacties plaatst!

  Reactie door Janny de Wit — dinsdag 21 november 2006 @ 15.08 uur

 90. @ 88 Pool

  Denk je dat dat verstandig is Pool?
  Geef ze nou geen stok om de SP mee te slaan.
  Laten we beleeft blijven,en het een beetje op niveau houden.
  Lijkt mij persoonlijk beter.

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 15.11 uur

 91. @89, Janny de Wit,

  Monddood? Je mag nogal wat onzin neerkwakken over de SP hier, waar je dankbaar gebruik van hebt gemaakt…

  Dat wij het niet met je eens zijn, wat had je dan verwacht op een SP weblog?

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 15.13 uur

 92. @89, Janny,

  Andere partijen bieden niet de openheid voor reacties en discussies van voor- en tegenstanders, zoals de SP dat doet.

  De reden ook waarom lieden van deze partijen, zoals jij, hier terecht moeten met hun praatje…

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 15.16 uur

 93. 89@ Janny

  Och och Janny, wie maakt jou monddood dan?
  Je wilt de discussie zelf niet aan!
  Wij maken hier niemand monddood, wij zoeken
  het debat juist op, jij bent degene die
  het debat uit de weg gaat.
  Een negatieve reactie kan iedereen hier ook kwijt, maar dan moet je niet wegduiken voor
  de consequenties.
  Dat je dan geen positief geluid terugkrijgt
  lijkt mij logisch, je bent hier op het log van Jan Marijnissen van de SP.
  Nogmaals ga de discussie graag met je aan.

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 15.18 uur

 94. @89, Janny,

  Daarnaast is dit geen campagne-topic, maar proberen we hier iemand te helpen -dat gaat bij de SP altijd door-. Het feit dat je dit even op een goedkope manier loopt af te kraken , zegt al genoeg over jouzelf en de rechtse stroming die je vertegenwoordigd…

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 15.19 uur

 95. @89 Exact Janny ,omdat je de beweringen niet onderbouwt en met loze kreten komt.
  Je mag best met de grote jongens en vrouwen mee doen maar kom dan met argumenten.
  Inderdaad, tot nu ben je hier afgeserveerd, maar dat is je eigen schuld.
  Je geeft het zelf al aan dat je negatieve reacties plaats.
  Probeer het nu eens met reacties van een andere mening met onderbouwing.
  Denk dat je dan wel serieus genomen wordt.

  Reactie door Jofel — dinsdag 21 november 2006 @ 15.21 uur

 96. Bescherming zal het ‘stedelijk’onmiddellijk
  voor zichzelf zoeken en in het belang van de
  andere leerlingen is het niet om hun site
  te hacken of van spam te voorzien.

  Beter vind ik de oplossing van RED STAR,
  namelijk op een manier die buiten hen om
  duizenden handtekeningen te plaatsen, die
  de SP verzamelt en een actieve daad stelt
  tegen wat ik hier zou willen betitelen als:
  PURE GEESTELIJKE WREEDHEID, aangedaan aan
  Pierre Diederen.
  Pro deo moeten hier zelfs juristen voor wil-
  len opkomen en een procedure ontwerpen, zo,
  dat er met spoed eindelijk een ‘klokken-
  luiders’-regeling komt, die niet door school
  besturen kan worden overruled met ‘geheim-
  houdings-afspraken’, want daarmee máákt men
  van eerbiedwaardige burgers willens,wetens:
  criminelen.
  De Bond heeft hier een uitstekende mogelijk-
  heid om dit aan te kaarten bij de Rechter
  wiens uitspraak een precedente werking kan
  hebben voor de toekomst.
  Ook hierin kan de SP weer het voortouw nemen
  maar liever gezamenlijk met PvdA, Gl én D66!
  Christen Unie zou kunnen overwegen waar haar
  christelijke benadering in burgerzaken nu
  het allermeest nodig is en daadwerkelijk zijn beslag kan krijgen.
  Als de CU eens zo vooruitstrevend kan zijn om palliatieve sedatie te helpen promoten,
  moet die groei er toch niet pas zijn, als
  het de leerschool in eigen kleine kring ein-
  delijk heeft doorlopen.
  Als bij de CU ontdekt wordt dat niet hetero-
  geen geaarden, géén afwijking hebben, maar
  een ándere áánleg, en er al generaties te
  over ongelukkig zijn geweest/geworden/ge-
  máákt (totdat de vroege dood erop volgde) en
  we daarover écht anders denken, dan wat menigeen verkeerd doet, door er in één adem
  de pedofilie bij te betrekken (die alleen in
  het belang is van mensen met een dergelijke
  AFwijking) dan zou het gedachtegoed van de
  CU al een aanzienlijke verruiming van denken
  hebben mogelijk gemaakt voor zichzelf en evt. belangstellenden en hoeven zij ook niet
  afbreuk gedaan weten aan de overige doel-
  stellingen die men mét ánderen in deze ge-
  mêleerde samenleving en geaardheden met hen
  kan délen, zonder hele bevolkingsgroepen in
  het ‘donker’ te doen leven en hen het licht
  in de ogen niet te gunnen.
  Jammer als we ook daarin moeten wachten tot-
  dat het hémd nader dan de rok is gekomen en
  er nog eens jaren overheen moeten voordat men tot inzicht en begrip is gekomen en ge-
  leerd heeft dat bepaalde teksten anders ge-
  interpreteerd dienen te worden, en dan nog
  altijd door (ook fanatieke) ménsen werden
  gemaakt. Was Jezus ouder geworden dan 33 jaar had hij mogelijk al zijn beschouwingen
  nog veel meer kunnen duiden, bijstellen en
  begrijpelijker maken in een omgeving waar
  hij toen zeer ‘eigentijds’ leefde.
  De rest, lieve mensen, is ontworpen dogma-
  tiek, met alle voor- én NAdelen vandien!
  Als de mens vandaag de dag onderscheid weet
  te maken, zijn we een ietsiepietsie vooruit
  gegaan in 2000 jaar, en die keuze om de ei-
  gen WIL goéd in te zetten, maken wij zelf,
  dagelijks, per dag, met al zijn fouten, maar
  bewust wérkend naar vernieuwing, verbétering
  van leefomstandigheden van een ieder!
  Duizenden jongeren die vandaag niet exact
  weten, waar ze met hun persoonlijke levens-
  vragen heen moeten omdat hen geen hulp en
  bijstand wordt verleend, vanuit een klein-
  geestig denken…ook op middelbare scholen.
  Pierre kan dus gaan stemmen op ons de SP,
  maar solidariteit die hij verwacht kan hij
  mogelijk vinden op lijst 19 !
  Alle woedende mensen kunnen die partij morgen in één klap helpen naar 10 zetels en
  dan maar eens zien, of die club samen wil
  werken met SP, PvdA, Groen Links en D-66.
  Voor wat betreft ‘links’ zouden we in één
  keer met z’n allen, overmorgen aan de wezen-
  lijke vernieuwing kunnen beginnen…..en zou
  de bevrijding uit een onverwachte hoek kunnen komen. Wil je geen 4 kiezen, maar hier willen de partijleden dat wél, is het
  mogelijk nog een voorrangskeuze te verlenen
  aan dus: 4, 2, 6, 7, 19 én 8 als deze laat-
  ste aan de eigen verstarring weet te ont-
  snappen, in landsbelang !
  Leuker kunnen we het voor elkaar niet maken,
  willen we snel veranderingen kunnen door-
  voeren. Zes partijen verschillend van in-
  breng met overeenkomstige belangen moeten
  alle twijfel aan vooruitstrevend ‘links’
  weten te overbruggen! Vooruit, ik heb in deze media aandacht voor de Verkiezingen
  nergens Ad Bos aandacht zien krijgen, en het
  gaat juist ook om de inhoud, vandáág, van
  de door hém opgerichte partij! Vele mensen
  weten dus dat het ‘klokkenluiders’probleem
  juist bij hem heel hoge prioriteit hééft!
  De SP heeft het met de anderen hoog zitten
  vwb solide, sociaal, duurzaam en saamhorig!
  We laten dus ook Pierre en Ad niet vallen!
  Redstar ! 13 ! Handtekeningenaktie :!: op-
  starten om mee te beginnen, perfekt idee!

  Reactie door Madelief — dinsdag 21 november 2006 @ 15.25 uur

 97. @43 Ambtenaren zijn altijd al een behoorlijk linsk bolwerk geweest. Ambtenaren staan naar mijn idee juist gemiddeld minder bij het vuur en in de maatschappij maar dat is een nadere discussie. Vreemd blijft het dat ambtenaren stelselmatig hun ministers ondergraven. Dat kan natuurlijk niet.

  Reactie door Klaas — dinsdag 21 november 2006 @ 15.27 uur

 98. Nee,
  lullige dingen uithalen zijn niet de bedoeling,
  en merk nu voor het eerst dat mn berichtje hier niet door komt,
  prima, echt lullige dingen is dit forum ook niet voor bedoeld.
  Even een hoeraatje voor de moderator(s), wauw, dat ze ons bijhouden met zoveel berichtjes, hihi prima!
  mvg

  Reactie door zZzaai — dinsdag 21 november 2006 @ 15.33 uur

 99. Zegt het voort, zegt het voort…

  Kopieer een van de teksten van Roelf (@48) of Leftfoot (@57) en stuur ‘m naar:

  info@stedelijkroermond.nl

  Daarnaast kun je het prachtidee van Loesjesnoesje (@80) nog even ten uitvoer brengen:

  “Plak het stuk tekst van Jan hierboven in een mailtje en vraag daaronder een mail te sturen aan deze school (uiterraard het mail-adres ff toevoegen) en stuur hem aan iedereen die je kent”.

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 15.35 uur

 100. Vrijheid van meningsuiting?
  Laat me niet lachen.
  Fatsoen moet je doen laat me niet lachen?
  De normen zijn steeds verder geraakt van de waarden. Een fel protest is noodzakelijk dat moet duidelijk zijn.
  Mijn dochter zat op het MBO wel ik kan je zeggen dat juist gemotiveerde leerlingen eraan onderdoorgingen t.b.v. de mensen die er weinig zin in hadden maar voor het belang wel moesten slagen ( des temeer geslaagden destemeer geld)
  De lesuitval was gigantisch, de begeleiding beneden alle pijl. En durfde je er wat van te zeggen dan haalde je tot aan het eind van de opleiding je eigen belangen onderuit.
  Vragen om extra lessen werden een jar lang niet beantwoord, iedereen zei iets anders op dezelfde vraag. Net afgestudeerde pabo studenten opgeleid voor het basisonderwijs moesten MBO leerlingen begeleiden bij het afstudeerproject. De leeftijd verschilde nauwelijks, ervaring was er niet en ga zo maar door.
  Ze is nu begonnen met de avond Pabo het zogenaamde nieuwe leren (wat ze ook op de mbo al voor een deel deed) het aantal alsmede de kwaliteit van de lessen is minimaal het adagio is zoek het maar uit. Lessen en/of inhoud worden op de dag nog even veranderd en als je dan ‘s avonds na een lange dag werken nog eens naar school gaat dan krijg je een les waar je dus niets aan had, je had die middag omdat je moest werken even niet op de website gekeken en gezien dat het wéér anders cq veranderd was.
  Als je je begeleider inschakelt vinden ze het al gauw teveel.
  De inspectie doet niets m.b.t. het MBO, leerlingen in het MBO moeten een goed beeld scheppen daar wordt op toegezien als de inspectie in antocht is.
  Naar de klachtencommissie heeft geen enkele zin want nadien zul je beseffen wat je gedaan hebt.
  Mondige leerlingen zijn de klos mondige leraren ook.
  Eén voordeeltje. Mijn dochter heeft er m.b.t. weerbaarheid ontzettend veel geleerd maar ook dan heb je behoefte les te krijgen, geinspireerd te raken een vak te leren dat je zodadelijk moet onderwijzen, begeleiding te krijgen. Het hele onderwijs is een rotzooi geworden zeker na de bezuinigingen van het kabinet Balkenende en het veel te ver doorgeschoten nieuwe leren.
  Theo Uittenboogaard, houd je haaks, helden zoals jij hebben we nodig.
  Balkenende wilde zo graag dat mensen hun nek zouden uitsteken welnu dát is wat jij gedaan hebt, een leraar met hart voor de leerlingen, met hart voor het vak.
  Balkenende bedoelde het wel niet zo het zijn voor hem maar woordjes om te verhullen wat hij in feite an het afbreken is t.b.v. marktdenken en marktwerking dat ook in het onderwijs steeds meer opgeld doet.

  Reactie door Henny — dinsdag 21 november 2006 @ 15.38 uur

 101. Ik heb ook maar even één van de teksten gekopieerd en naar info@stedelijkroermond.nl gestuurd.

  Reactie door Robert — dinsdag 21 november 2006 @ 15.40 uur

 102. Ik bedoelde natuurlijk

  Pierre Diederen

  zo zie je als je zo boos wordt op dit soort misstanden waardoor je té snel reageert dan gaat het weleens fout, ik realiseerde het me op het moment dat ik de knop ingedrukt had. Sorry mensen.

  Reactie door Henny — dinsdag 21 november 2006 @ 15.44 uur

 103. @ 90 kitje

  Kitje het is ook de bedoeling niet omdat direct te doen, het was maar een idee.

  Maar je hebt natuurlijk gelijk we moeten ze geen stok in de hand geven maar dat had ik al eerder vermeld, maar alsnog bedankt voor je herinnering.

  Even terzijde, Ik was even op de school van mijn zoon en vertelde hun van deze situatie in Roermond, ze hebben met verbijstering het artikel gelezen en adaquaat gereageerd.
  Nu proberen de landelijke pers nog te bereiken en we kunnen niet meer stuk.
  Als we ook eens RTV-Utrecht bellen die plaatst dit in hun programma Regio-Ned.

  Reactie door Pool — dinsdag 21 november 2006 @ 15.55 uur

 104. deze regering wil toch de burka verbieden!?

  Reactie door bert — dinsdag 21 november 2006 @ 15.58 uur

 105. @83 J3roen

  Off topic

  Ik ben een beetje huiverig dat dit bericht, geen dag voor de verkiezingen, van het SP programma en boodschap gaat afleiden.
  Dat de inhoud belangrijker voor ons is dan de poppetjes die het gaan uitvoeren, is juist onze sterke kant.

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 16.00 uur

 106. Ik keek ook even op de website van het Stedelijk Lyceum Roermond. Laatste “actuele” nieuws was de schoolkrant van 3 november. Ik hoop dat het management zich alsnog publiekelijk gaat uitspreken.

  Een citaat uit de schoolkrant van een vertrekkende leraar over de school: “Deuren staan -figuurlijk en ook vaak letterlijk- open en mensen kunnen alles in openheid met elkaar bespreken.”

  Nou die sfeer is in dit geval ver te zoeken.
  Maar als dat citaat waar is, dan is er misschien nog hoop dat het management tot inkeer komt.

  Reactie door Anton — dinsdag 21 november 2006 @ 16.01 uur

 107. Ongeveer 11 maanden geleden gebeurde mij hetzelfde. Ik zit nu sinds 17 januari thuis en ben per 1 november ontslagen en waarom? Ik schreef een brief aan het schoolbestuur met daarin een reeks van incidenten waarbij de directeur betrokken was. Onproffessioneel gedrag zoals uitvallen tegen leerkrachten totaal geen binding met werkvloer enz.
  In eerste instantie kreeg ik nog steun van collega’s maar die zijn nu ook bang voor hun ontslag. Wanneer wordt een bestuur wakker als je je bedenkt dat de laatste jaren minimaal 6 leerkrachten zijn ontslagen of vrijwillig zijn opgestapt. School aansluiten bij de leerling, ja maar wel zo zoals de directie het wil!!!

  Reactie door Kockelkorn — dinsdag 21 november 2006 @ 16.27 uur

 108. 103 Pool

  Gelukkig maar, ik denk dat het
  onze spontane aktie geen goed zou doen!!

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 16.33 uur

 109. Ik heb natuurlijk een flinke mail verstuurd en Pierre Diederen als HELD uitgeroepen.
  Verder genoeg wat mij betreft over het onderwijs: heb me doodgevochten op de scholen van mijn kinderen. Over het algemeen gesproken vind ik leraren dom. En als kinderen intelligent zijn, worden ze vooral de dupe van deze egotrippers. Ik spreek uit ervaring, want ik was de moeder ‘met de theepot op tafel’. Iedere dag vele vrienden en vriendinnen van mijn kinderen hier om de tafel die hun verhaal kwijt moesten…
  er wordt niet geluisterd naar kinderen! Behalve als ik naar school kwam, dan was er oor en kon ik zaken voor ze opnemen. Leraren zouden veel meer moeten luisteren en niet alleen maar naar zichzelf! De macht van het gelijk bevalt mij niet op die scholen.
  Maar juist de ‘Diederen’ leraren ondersteun ik met hart en ziel.

  Reactie door Gloria — dinsdag 21 november 2006 @ 16.38 uur

 110. @107, Kockelkorn,

  Dit moet een halt worden toegeroepen! Lotgenoten uit het onderwijs zouden zich moeten verenigen en bij de vakbonden en het ministerie aan moeten kloppen.

  Wellicht is een website over dit verschijnsel een idee…

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 16.45 uur

 111. Off Topic

  Hoorde net wat fragmenten van Freek de Jonge.
  Toch triest dat Nederland het moet hebben van zo’n aan ‘lager wal’ geraakte man.
  Armoede hoor!

  Reactie door Gloria — dinsdag 21 november 2006 @ 16.47 uur

 112. Beste.
  Ik kan hier van mee praten. Mijn zoon was naar een college hier in de stad verwezen. Hij deed het goed op school echter op taal vlak had hij een achterstand. cito toets wees ook uit Gemengd Theoretisch Havo.
  Dus hij naar het college toe.Hij werd op het theoritisch nivo gezet.

  Toen bleek ik had welliswaar al een vermoede [ hem hem laten testen wat ik ook zelf moest betalen met een karig loontje 550 euro], dat hij ligt dyslecties is.
  Op het college zouden ze hem daar bij helpen beloofde men mij en hem.
  Echter nooit niks aan gedaan na de aanmelding op deze school. Was dus gewoon een promotie babbeltje.

  De talen bleken te zwaar voor hem.
  Frans, Engels en NL, bleken onder het nivo te steken. Toen werd hij in het 2de jaar naar het kader gemengd theoritisch gestuurt.

  In het derde jaar presteerden ze het om hem naar het Kader te sturen.Terwijl ik steeds weer aangaf, help hem bij zijn talen.
  Hij wil straks boekhouder worden.
  En hij wil niet de correspontie richting op….dus….
  Ik zei hij laat Frans vallen en Engels gaat redelijk alleen geen 7vens….
  De andere vakken scoorde hij meer dan voldoendes…
  Maar men wou er niet aan.
  Immers het cijfer van het slagings persentage komt later tot uitdrukking in cijfeerrs om meer nieuwe leerlingen aan te trekken.
  En nieuwe leerlingen betekenen voor een school geld erbij.

  Er is veel mis in het onderwijs.
  Kinderen die een zogenaamde handicap hebben worden hier de duppe van. Hij presteerd zo goed dat men vraagtaan hem wat doe je hier. Hij leert nooit omdat het te makkelijk is die stof.

  De angst zit er als ouder in dat hij zich zal vervelen en zal staken met de school.
  Moeten we dit nu hebben.
  Jan er is veel heel veel mis. Het draait op de scholen alleen nog maar om geld.
  En dat is de regering direct te verwijten.

  Stimuleer de kwaliteiten van kinderen en ga niet steeds op hun min punten zitten.

  Vriendelijke groet,
  anoniempje.
  Veel suc6 met de campagne. Onze stem heeft u al.

  Reactie door anononiem van wege bescherming v.mijn zoon — dinsdag 21 november 2006 @ 16.48 uur

 113. Heb inmiddels commentaar gevraagd van ministerie. Wordt zo spoedig mogelijk verstrekt. ( zei men… )

  Reactie door Leftfoot — dinsdag 21 november 2006 @ 16.54 uur

 114. @ 107 Kockelkorn,
  Mijn situatie verschilt niet veel van de jouwe, al zit ik in een andere sector. Dat met die directeur (die fout is) en die collega’s (die gelijk hebben)is heel herkenbaar. Resultaat: toch op staat!
  Ik heb het niet uitgerekend maar mijn geval alleen kan de belastingbetaler zeker enkele honderdduizenden euro’s nu weggegooide schelen. Meer kan ik helaas niet zeggen, maar zou er wel eens met Jan over willen praten want hem vertrouw ik. Op deze site zijn er helaas altijd wel ‘spionnen’die meelezen.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 16.58 uur

 115. @107 Wat een beroerde ervaring, het is toch te gek voor woorden dat dit plaats vindt.
  In de gezondheids zorg doet zich hetzelfde voor.
  Wie beschermt er nog wie, wie vertrouwd er nog wie?

  @110 De vakbonden zetten zich nu in voor het zowel het belang van de werkgever als dat van de werknemer. Dit is te vergelijken met bedrijfsartsen die dus precies hetzelfde doen.
  Dit is pure belangenverstrengeling.

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 16.58 uur

 116. Op NU.nl staat:
  De Stemwijzer adviseerde het vaakste een stem voor het CDA.
  http://www.nu.nl/news/894112/52/Een_op_drie_kiezers_volgt_advies_Stemwijzer.html

  Ik heb het 1 minuut geleden even gechecked maar dat is toch echt niet waar:
  CDA 624238
  SP 636753

  Hoe durft men een zo gemakkelijk te controleren onjuist bericht te plaatsen?

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 21 november 2006 @ 16.59 uur

 117. Jan, ooit was er een machtige beweging. zij stond dicht bij de mensen. een heel netwerk van kleinschalige mensgerichte kostenloze diensten. ook in jouw jeugd was die kracht er noch. toen kwam het tijdperk der “progressieven”. alles moest op de schop. alles moest beter. met als gevolg: onderwijs kapot, gezondheidszorg kapot, menselijkheid kapot. in ruil kregen wij regelingen en beheerders. je zult je wel beledigd voelen maar ik zie in jou een persoon die de christelijke sociale waarden van de RKK vertegenwoordigt. Een leraar monddood maken wanneer hij tegen de nieuwe heren ingaat bewijst waarom een geestelijke tegenmacht tegen de wereldlijke macht noodzakelijk is.

  Reactie door ChristelijkSociaal — dinsdag 21 november 2006 @ 17.01 uur

 118. @110 In ieder geval meldpunt misstanden in het onderwijs op de SP site???!!!

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 17.04 uur

 119. @116, Wattenstaafie!

  Oh, da’s ook weer lekker… We hebben al heel wat kromme journalistiek aanschouwd de afgelopen week!

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 17.05 uur

 120. Binnen penitentiaire inrichtingen speelt hetzelfde.
  Ik weet van een bepaald geval waarin een bewaker aan de directie had gemeld dat 4 van zijn collega’s een gedetineerde zonder reden zwaar hadden mishandeld. Nou ja zonder reden, de betreffende gedetineerde heeft een donkere huidskleur. Er was sprake gewoon sprake van racisme en machtsmisbruik.
  Gevolgen waren niet te overzien. Alles ging in de doofpot en de bewaker (de klokkenluider) werd naar een andere inrichting overgeplaatst.

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 21 november 2006 @ 17.07 uur

 121. http://www.verkiezingsbijlage.nl/nl-Home-De_peilingen-Barometer.php

  Reactie door Gerrit — dinsdag 21 november 2006 @ 17.08 uur

 122. Wattenstaafie

  Erg he dat journalisten met foutieve gegevens komen terwijl op onderstaande site kan zien dat nota bene de SP het meest geadviseerd is.
  Dit zou ook kloppen met de uitkomst van het programma van het volk!http://www.verkiezingen.objectiefbekeken.nl/

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 17.09 uur

 123. Mailtje gestuurd en de krant opgebeld
  Ze zijn met een artikel erover bezig

  Reactie door elvira — dinsdag 21 november 2006 @ 17.09 uur

 124. @117 17.05 uur

  Ja en hoi J3roen!
  over objectieve berichtgeving gesproken!
  De media is zó corrupt!

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 21 november 2006 @ 17.11 uur

 125. @ 115 maria,

  De vakbonden hoef je niet erg op te vertrouwen. Mijn ervaring met een jurist daar is toch wel dat er weinig passie en bevlogenheid is, ergo weinig energie om zich in een zaak te verdiepen. Wanneer de zaak echter veel bekendheid krijgt zijn ze vermoedelijk wel te porren om het uiterste van hun tong te laten zien.
  Maar je weet nooit wat of ze afspreken. Het kan ook zo zijn dat Pierre Diederen geslachtofferd wordt in ruil voor betere arbeidsvoorwaarden voor zijn collega’s. Daar zou ik niet echt raar van opkijken. Directie maakt dan goede sier, kan blijven zitten en het is meteen duidelijk dat wanneer je je mondje houd dat ook extraatjes oplevert! Hondje krijgt brokjes van het baassie.
  Wanneer je “ongeleid projectiel’ bent, ‘niet aanstuurbaar” of geen gevoel voor bestuurlijke verhoudinge hebt, een “autoriteitsprobleem hebt dan kun je het wel schudden. Meestal krijg je eerst flauwe klussen waarna je minder gemotiveerd wordt en daarna bij de functioneringsgesprekken krijg je hele lullige verwijten en bij de beoordelingen wordt je erin geluisd. Gevolg na verloop van tijd ontslagen. Kan tegenwoordig nog makkelijker dankzij Bakellende.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 17.13 uur

 126. Leraar elke dag weer anders!
  Maar als het zo doorgaat niet meer!
  Ik steun de Docent/collega.

  SP gaat scoren, iedereen gaat versteld staan!
  (Dit keer ga ik op SP stemmen) (JAN M. man van het VOLK, begrijpt en voelt de VOLK)

  SP veel suc6
  Erol Altin
  Tilburg

  Reactie door Erol Altin — dinsdag 21 november 2006 @ 17.13 uur

 127. Vanavond zullen die gluiperds van de VVD en CDA met een uitgestreken gezicht zeggen dat er niks aan de hand is!

  Reactie door Zazou — dinsdag 21 november 2006 @ 17.18 uur

 128. @125 L´écologiste

  Ik bedoelde ook juist dat de hr Diederen van de vakbond weinig hoeft te verwachten omdat deze, ook in het onderwijs, dus ook voor de werkgever werkt. Dat schiet juridisch echt niet op.
  Er moet iets heel erg goeds voor de heer Diederen gedaan worden, hoe en wat is de vraag.

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 17.21 uur

 129. @120, Wattenstaafie, 17.07,

  Ik vrees dat het inmiddels inderdaad een algemeen voorkomend verschijnsel is: het rechtse beleid heeft velen de mond gesnoerd! Tijd voor de bezem!

  @124; Gelukkig lijkt het erop dat “de massa” de truuks van de media beginnen te doorzien.

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 17.22 uur

 130. @ 111

  Freek acteert de laatste jaren op een bedenkelijk niveau en niet alleen als het over zijn vak gaat. Freek was vroeger best wel een linkse gozer maar heeft zijn principes ordinair verkocht voor zilverlingen. Freek is de laatste troef van de PVDA vanavond en zal voor geld ( wellis waar subtiel ) alles doen de PVDA aan de macht te helpen.

  SP’ers laat dat niet gebeuren, blijf achter Jan staan !.

  Freek moest bijvoorbeeld ook zo nodig naar Irak die oorlog waar Bakellende zo graag aan mee wilde doen. NU reeds 656.000 doden en een compleet ontwricht land. Waarom scoort die Bakellende toch zo hoog in de peilingen. Fatsoenlijke mensen willen met zo’n ordinair stuk Bakellende toch niets te maken hebben. Nederland moet zich gigantisch schamen als zo’n stuk Balellende ons land vertegenwoordigd in het buitenland bijvoorbeeld.

  Weet iemand nog andere redenen dan deze foute oorlog waarom Bakellende/CDA nooit meer terug zou mogen komen ???????????????.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 17.23 uur

 131. Onderwerp: Voordat je morgen gaat stemmen…

  … nog één keer

  Uitleg over de politiek!

  Een zoon vraagt aan zijn vader:

  “Pap, wat is eigenlijk politiek?”

  Vader zegt: “Jongen, dat is heel eenvoudig.

  Kijk, ik breng het geld in huis, dus ik ben het KAPITALISME.

  Je moeder beheert het geld, dus die is de REGERING.

  Opa ziet erop toe

  dat alles hier ordelijk verloopt.

  Hij is de OVERHEID.

  Het dienstmeisje is de ARBEIDSKLASSE.

  Wij hebben allen maar een doel voor ogen,

  Namelijk jouw welzijn.

  Daarom ben jij het VOLK.

  Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST”.

  De zoon denkt na en vraagt of hij er een nachtje over mag slapen.

  ‘s Nachts wordt hij wakker

  Omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept

  En vreselijk schreeuwt.

  Omdat hij niet weet wat hij moet doen

  Gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders.

  Daar ligt alleen zijn moeder en

  die slaapt zo vast

  Dat hij haar niet wakker krijgt.

  Daarom gaat hij naar de kamer van de dienstmeid,

  Waar hij ziet dat zijn vader bij

  haar in bed ligt

  En dat ze vreemde dingen aan het doen zijn.

  Hij ziet dat opa onopvallend door het raam toekijkt.

  Ze zijn allemaal zo druk bezig

  Dat niemand merkt dat hij

  voor het bed staat.

  Daarom besluit de jongen

  weer te gaan slapen.

  De volgende ochtend vraagt de vader

  aan zijn zoon

  Of hij met eigen woorden

  kan uitleggen wat politiek is.

  “Ja”, zegt de zoon, “het KAPITALISME misbruikt

  De ARBEIDSKLASSE terwijl

  de OVERHEID toekijkt

  En de REGERING slaapt.

  Het VOLK wordt volkomen genegeerd

  En de TOEKOMST ligt in de STRONT!”

  Reactie door hendrik dieks — dinsdag 21 november 2006 @ 17.25 uur

 132. @ 128 maria,
  Ja zeker dat had ik begrepen hoor. Ik wilde alleen maar onderschrijven wat je beweerde. Maar terugkijkend lijkt het of ik je tegenspreek maar dat is absoluut niet zo.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 17.28 uur

 133. Late we voor de heer van Diederen ook mails sturen naar het College van Bestuur:
  Som@soml.nl
  Goede aktie achter zo iemand te staan, was bij mij als lagere school leerkracht wel anders, vooral toen duidelijk werd dat ik homofiel was: Ik trok de jongens voor haha, ben geen pedofiel.
  Lucas

  Reactie door lucas — dinsdag 21 november 2006 @ 17.38 uur

 134. Ja, veel succes bij het debat vanavond. Op mijn stem kun je rekenen!

  Reactie door Marit — dinsdag 21 november 2006 @ 17.41 uur

 135. Wie kwam er toch destijds met deze ‘bak’
  hendrik? Ik kan het me niet meer herinneren,
  ik dacht dat het een caberetier was of was
  die toch nog van Max Tailleur? Maar de tijd
  staat even stil, of het nou Kan of van ‘t
  Hek was, het blijft een ‘leuke’.

  Reactie door Madelief — dinsdag 21 november 2006 @ 17.42 uur

 136. @130 Ik schaam me, en velen met mij, al 4 jaar voor de wijze waarop Balkenende
  de burger bejegend, het land bestuurt en ons land in het buitenland vertegenwoordigd.
  Na morgen is dit hopelijk ECHT VERLEDEN TIJD!

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 17.42 uur

 137. @131 Hendrik

  Geweldig!!!!!!!!

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 17.46 uur

 138. Lieve Janny,,

  Kijk eens op deze site:
  http://www.intensievemenshouderij.nl/www/
  en lees het boekje met de gelijknamige titel ook eens.
  Het zal je duidelijk worden dat de heer Diederen het slachtoffer is geworden van een bende spreadsheetmanagers die, als de SP niet ingrijpt, Nederland te gronde zal richten.

  Reactie door Ad — dinsdag 21 november 2006 @ 17.48 uur

 139. De jeugd is al wakker nu de rest nog.
  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=780023/sc=82e916

  Reactie door Totempaal — dinsdag 21 november 2006 @ 17.51 uur

 140. Wat een selectieve verontwaardiging! Hier is een wonderlijke parallel met de heer Lazrak: hij was het destijds ook niet eens met de gang van zaken, weigerde gevolg te geven aan de eis van het partijbestuur en werd vervolgens uit de partij gezet. En dat mag wel??

  Reactie door Gertjan — dinsdag 21 november 2006 @ 17.56 uur

 141. @Totempaal: gelukkig komt het verstand met de jaren. STEM CDA!

  Reactie door Gertjan — dinsdag 21 november 2006 @ 18.01 uur

 142. @ 138

  Zit jij nog op de kleuterschool zeker !!!

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 18.05 uur

 143. @ 133

  Dat is pas een mening, 100 % mee eens

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 18.07 uur

 144. met openbare functie mag men in ons land schijnbaar geen eiogen mening hebben en doodgewoon betrouwbaar zijn.Kijk hoe het gegaan is met de klokkenluider bij defensie die weigerde om een weduwvrouw voor te liegen zoals de opdracht was.
  Kijk naar de man in Nijmegen die op straat werd doodgeschoten. Het is reeds een jaar geleden maar de daders lopen nog rond. Het slachtoffer wilde niet in de pas lopen van de overheid en heeft te veel mensen geholpen.
  Ik denk dat overheid hier meer van weet.De daders of daders zullen niet bekend worden.Zo reilt en zeilt het in ons [ fijne ] Nederland.Laat er eens een regering komen die het echt meent met de waarden en normen. In eerse p[laats weer sociale dienstplicht invoeren voor alle jonge mensen die in ons land wonen. Laàt ze allemaal een half jaar verplicht helpen daar waar nodiog is.Goed voor de vorming van jonge mensen.Niet alleen studeren op kosten van de mederlanders en dan zop snel mogelijk rijk worden maar ze moeten meemaken hoe de maatschappij in elkaar zit.Als er TBS,ers ontsnappen dan ook de verantwoordelijke voor de ontsnappng zwaar straffen dan voelen we ons allemaal wat veiliger.Ook zij die hierf verblijven voor een asielaanvraag de gelegenheid geven om te werken en niet zoals nu dat werklen verbieden.Mensen die hier al jaren verblkijven en kinderen die hier goed op school; zitten niet tetug sturen naar de rotzooi die zij ontvlucht zijn. Dan zijn we bezig met waarden en normen.Oude mensen in bejaarden en of verpleeghuizen vaker wassen en niet laten verkommeren in hun viezigheid. Het zullen je oudcers maar zijn. Dat ben ik effe kwijt!!!!!!!!!!!!!!!!de groten en sucses de 22e november.

  Reactie door edy7 Riewald — dinsdag 21 november 2006 @ 18.07 uur

 145. De directie moet met onmiddelijke ingang uit hun functie gezet worden.
  (taak voor de nieuwe minister van onderwijs?)
  Hier word het fundamenteel recht op vrijheid van meningsuiting geschonden.
  En dat is in strijd met de grondwet.
  Of had Theo van Gogh en bevoorrechte positie?

  Reactie door che — dinsdag 21 november 2006 @ 18.07 uur

 146. Gertjan @ 137

  Deze verontwaardiging gaat niet om de persoon, maar om het feit dat dit allemaal
  zomaar kan in Nederland.
  De persoon doet niet terzake,als het iemand anders was overkomen was mijn verontwaardiging even groot geweest.
  De heer Lazrak is een heel ander geval in een compleet andere situatie.
  Begrijp daarom jou vergelijking niet zo goed.
  Ik denk trouwens dat meneer Lazirak er niet
  slechter van is geworden,dat moeten we in het geval van deze goedwillende leraar nog maar afwachten.

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 18.12 uur

 147. @ 137

  Lazrak wist van te voren wat hem bij de SP te wachten stond en heeft zelf voor de SP gekozen om later voor geld zijn principes te verkwanselen.

  Lazrak is een zakkenvuller maar dat is nog iets heel anders dan een volk dat door een idoot als Bakellende in een onnodige illegale oorlog wordt gestort waarbij bijna 700.000 doden vallen

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 18.12 uur

 148. Kom op !!!!

  Wij SP ers komen op voor oprechte mensen, Ik wil alle vormen van vreedzaam demonstreren steunen.
  Waarden en normen van Balkenende,ik walg ervan.
  Ik dacht dat iedereen in nederland vrijuit mocht zeggen en vertellen wat hij /zij wil of geld dit alleen als het om moslims gaat ???
  Petje af voor deze man, eindelijk iemand die opkomt tegen onrecht !!!!
  Ik sta achter je.

  Reactie door Ayse — dinsdag 21 november 2006 @ 18.13 uur

 149. @138
  Maar alleen kinderen spreken de waarheid.
  Ik heb weleens gehoord dat je hersens boven de 18 jaar al achteruit gaan.
  Misschien is het goed om naar 4 jaar te laten zien dat die stelling niet deugd.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 21 november 2006 @ 18.14 uur

 150. @ 138

  Kun jij 3 dingen noemen waarom mensen op de CDA stemmen, ………Nee

  Kun je dan 2 dingen noemen waarom mensen op de CDA stemmen, ………Nee

  Kun je dan 1 ding noemen waarom mensen op de CDA stemmen, ………Nee

  Dachten wij al !!!!.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 18.14 uur

 151. Fantastastisch van Jan Marijnissen!

  Direct actie ondernomen(actie tomaat haha).
  Ik ben net lid geworden van de SP.
  Stemde al jaren op de SP wilde eigenlijk nergens lid meer van worden.
  Maar moest het nu vond ik.
  Ik ben een grote fan van Jan Marijnissen en alle andere die zich in zetten voor een rechtvaardiger Nederland.
  Steun ook deze klokkenluider in het onderwijs.
  Goede actie Jan Marijnissen!
  Hartelijke groet, Els

  Reactie door muispim — dinsdag 21 november 2006 @ 18.18 uur

 152. @143 (ACE): ik weet niet wat je belangrijk vindt, dus kijk rustig rond: http://www.feitenenfictie.nl/. En kom dan tot meer dan 3 punten. In ieder geval meer als de SP te bieden heeft.

  Reactie door Gertjan — dinsdag 21 november 2006 @ 18.22 uur

 153. @137, GertJan,

  Lasrak was meer een voorbeeld van wat wij met zakkenvullers doen bij de SP!

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 18.25 uur

 154. @138, Gertjan,

  Ah, dus sociale afbraak, het zaaien van tweedracht in de samenleving, voedselbanken, een oneerlijk zorgstelsel, grote verschillen tussen arm en rijk, slechter onderwijs en slechtere zorg noemt men bij jouw cda “verstand”.

  Dat noemen we hier afbraak…

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 18.31 uur

 155. Ik heb 35 jaar onderwijservaring. De managers-epidemie heb ik al begin jaren ’90 zien aankomen. Jan, waarom is er geen enkele politieke leider die het initatief van de student m.b.o uit Heerenveen, Kiri Arndt, om echte lessen te krijgen i.p.v. competentie gerichte zoek-het-maar-zelf-uit-flauwekul, overneemt. Hier is een jong meisje dat de eerste staking voor beter onderwijs sinds lange tijd organiseerde en niemand uit de politiek steunt deze Jea

  Reactie door henk kwakkernaat — dinsdag 21 november 2006 @ 18.34 uur

 156. Zo.
  Net gemaild en over schande gesproken…

  Reactie door Ayse — dinsdag 21 november 2006 @ 18.34 uur

 157. Georganiseerd monddood maken door de huidige regering van een SP leraar
  ………………hebben we weerstaan,
  Georganiseerde aanvallen door de Telegraaf op de SP
  ……………….hebben we weerstaan,
  Georganiseerde aanvallen door de Volksrant op de SP
  ……………….hebben we weerstaan,
  Georganiseerde aanvallen door PVDA prominenten op SP
  ……………….hebben we weerstaan,
  Georganiseerde aanval door Buitenhof op de SP
  ……………….hebben we weerstaan,
  De georganiseerde aanval door Freek de Jonge vanavond op de SP
  ……………….gaan we 100 % zeker weerstaan.

  SP wordt de grootste

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 18.37 uur

 158. Ik heb 35 jaar onderwijservaring. De managers-epidemie heb ik al begin jaren ’90 zien aankomen. Jan, waarom is er geen enkele politieke leider die het initatief van de student m.b.o uit Heerenveen, Kiri Arndt, om echte lessen te krijgen i.p.v. competentie gerichte zoek-het-maar-zelf-uit-flauwekul, overneemt. Hier is een jong meisje dat de eerste staking voor beter onderwijs sinds lange tijd organiseerde en niemand uit de politiek steunt deze meid! Nog afgezien van het feit dat deze MBO scholieren goed zijn voor 10 duizenden stemmen! Jammer dat deze e-mail je niet meer bereikt voor het debat van zo dadelijk, tenzij er een kiene medewerker is die recente e-mails screent!
  Doe er je vooordeeel mee!
  Henk Kwakkernaat, Valkenburg

  Reactie door henk kwakkernaat — dinsdag 21 november 2006 @ 18.38 uur

 159. Onderwijsbond steunt uitspraken leraar in SP-film

  De algemene onderwijsbond is het eens met de kritiek die een leerkracht van het Stedelijk Lyceum Roermond heeft geuit in een documentaire van de SP.

  De schaalvergroting en managementcultuur in het onderwijs zijn een doorn in het oog van de bond. Er gaat te veel geld naar het management en daardoor te weinig naar de begeleiding van zwakkere leerlingen. De leraar die de kritiek naar buiten bracht is disciplinair geschorst door het Stedelijk Lyceum in Roermond. Volgens de directie van de school heeft de leraar in de SP-documentaire de privacy van leerlingen geschaad. (bron l1.nl)

  Alles komt goed!!

  Reactie door Johan Smeets — dinsdag 21 november 2006 @ 18.41 uur

 160. @ 155 Johan

  Hoop het van harte!!
  En nu de onderwijsbond achter de
  leraar staat,mag ik hopen dat deze rare
  manier van doen snel tot het verleden gaat
  behoren.

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 18.48 uur

 161. @ 156

  De algemene onderwijsbond moet niet zoveel lullen maar gewoon ervoor zorgen dat er fatsoenlijk onderwijs komt in Nederland …………………………
  Met z’n allen op de SP stemmen is dan het minste wat je kunt doen

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 18.57 uur

 162. @157 ACE
  Hopelijk gaat de verandering na morgen
  beginnen.
  Het feit dat de bond achter deze leraar gaat staan vind ik een goede zaak.
  Natuurlijk moet het beter.
  SP NU!!!

  Nu ff debat kijken.

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 19.05 uur

 163. Genoeg gelul NU. Allemaal gewoon op SP stemmen en hopen dat we van dit achterlijk beleid af zijn.

  Reactie door Sjon — dinsdag 21 november 2006 @ 19.09 uur

 164. ach ja en inderdaad,
  ik sluit me aan in de rij,
  ik heb die praktijken ook aan den lijve ondervonden,
  dat wilde ik nog maar even kwijt

  Reactie door Gio — dinsdag 21 november 2006 @ 19.14 uur

 165. oh ja,
  en nu zit ik in de WAO….
  lache

  Reactie door Gio — dinsdag 21 november 2006 @ 19.15 uur

 166. @ 159

  Ik vind het ook een goede zaak dat de bond achter deze leraar staat maar laten we nou eerlijk zijn dat de bond achter deze leraar staat is toch vanzelfsprekend.
  De kritiek die deze leraar spuit , is niet nieuw en binnen het onderwijs denken vele leraren er zo over dus zijn ze met hun eieren na Pasen.
  Ze er lang wat aan moeten doen en bij die nalatigheid is zo’n opmerking wel erg GRATUIT.
  We hebben al zoveel organisaties en bureaucraten die alleen maar achteraf bevestigen hoe het was. Wij SP’ers zijn doeners.

  Een nalatige bond met zo’n gratuite opmerking heeft op zijn minst de morele verplichting om achter de SP te gaan staan.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 november 2006 @ 19.21 uur

 167. @ 162 Ace,

  Inderdaad. Maar dat de bond achter deze leraar staat (en dat zou alleen maar normaal zijn, maar zelfs dat is niet meer zo vanwege het geld en de macht en het spel) is het nog helemaal geen garantie dat die bond ook succes heeft. Nogmaals er kan ook een deal gesloten worden en Pierre Diederen als inzet worden gebruikt om voor collega’s betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Pierre de verliezer, bond en bestuur winnaar! Zo kan het toevallig ook nog eens keer zijn.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 19.48 uur

 168. @162 ACE

  Ben ik het geheel mee eens!!

  Reactie door kitje — dinsdag 21 november 2006 @ 19.58 uur

 169. Over 12 uur mogen we SP stemmen!!

  Reactie door Irma — dinsdag 21 november 2006 @ 20.04 uur

 170. fijn he managers,,
  ook fijn als je je schoenen zet,samen met de kinderen,wortels er in,wat stro,
  volgende dag paaaap schreeuw,
  sodemieter uit bed,stoot me teen,val zowat van de trap,
  beneden aangekomen,,twee ontzielde,over de toeren zijnde,kinderen,op de koude tegelvloer,zittend op de kokos mat,
  4 van die betraande ogen,kijken je smekend aan,,waar zijn mijn schoenen,en mijn kadootje?
  ik zak door me benen,op mijn knieén ,,en kijk een briefje,nee niet van de sint,,maar van een manager,,
  ik s/citeer,denkt u nu echt,dat dit in deze tijd nog opgaat,,wat stro,een wortel.dat is zo ,,pasee???
  daarom zijn wij genoodzaakt u te straffen/beter gezegt uw kinderen/
  dus wij hebben besloten om niet alleen de kadootjes mee te nemen,maar tevens de linker schoenen,,op dat u nu gaat beseffen dat de sint passee?? is,,maar de kerstman belangrijker is,
  1 het duurt langer het feest,,2 het brengt meer op,
  en 3 omdat u meer thuis bent,gebruikt u ook meer gas/licht/eten/drinken.
  fijn managers,,waar alles bij om geld draait, en nergens anders om.
  maar wat is passee??
  zomaar een verhaal van,,als ze de kans krijgen,nemen ze alles/hun zijn de wet/de advokaat/de rechter.en de beul,denken ze.

  Reactie door ad — dinsdag 21 november 2006 @ 20.15 uur

 171. :), je bedoelt: Over 12 uur Gaan we SP stemmen!! Veel succes zodirect Jan!

  Reactie door Raul8711 — dinsdag 21 november 2006 @ 20.22 uur

 172. afschuwelijk wat er gebeurd nu.Ik heb 3 kinderen van 12 tot 19. ik heb vanalles gezien en gehoord.een leerkracht van mijn middelste kind heeft mij ooit gevraagd naar de directie te gaan, zo wanhopig.Ze luisteren niet naar ons zei hij.

  Reactie door grietje — dinsdag 21 november 2006 @ 20.27 uur

 173. @116 wattenstaafie… blij dat jij dit controleert, maar ‘t doet me des te meer vrezen voor de uitslagen die uit de stemcomputers gaan rollen, en de ‘beoordeling’ daarvan…
  Over de geschorste leraar… ja, zo’n sociaal land zijn we inmiddels geworden… nog een voorbeeldje; er wordt ook hier een hele nieuwe massaproductie-school gebouwd (voor veel te veel leerlingen) en wie het er als leraar in het openbaar over heeft dat hij of zij het er niet mee eens is krijgt een ‘aantekening’op zijn persoonlijk dossier…
  SP-ers, succes morgen!

  Reactie door muffinman — dinsdag 21 november 2006 @ 20.52 uur

 174. Na het zien van de korte film,blijkt dat mensen die achter hun idealen staan in de hoek getrapt worden door bv schoolhoofden.
  Het opstrijken van subsidies,aantal leerlingen en aanzien is blijkbaar belangrijker dan kwaliteit en aandacht.
  Ik ben van mening dat deze soort van leiding geven tot in de wortels uitgeroeid moet worden.Nederland hangt aan een paperclip.
  Buigt deze te sterk door,zal hij zijn functie verliezen en vallen we allemaal de afgrond in.Opstaan en tegenhouden heeft dan geen enkele zin. stem SP.

  Reactie door Richard. — dinsdag 21 november 2006 @ 20.56 uur

 175. Ik wens je veel sterkte toe gelukkig sta je niet alleen, dat is mij wel anders vergaan.
  Suc6

  Reactie door Bertus — dinsdag 21 november 2006 @ 22.07 uur

 176. @ 173 muffinman ,

  We worden gepakt door de managers.
  en de grotste gluipers zit bij het CDA, JP alias the muffin?

  The Muffin Man is seated at the table in the laboratory of the utility
  muffin research kitchen.

  Reaching for an oversized chrome spoon,
  he gathers an intimate quantity of dried muffin remnants.

  Brushing his scapular aside, he proceeds to dump these inside
  of his shirt.

  He turns to us and speaks, “Some people like cupcakes better, I for one
  care less for them.”

  Arrogently twisting the sterile canvas snoot of a fully-charged icing
  annointment utencil, he puts forth a quarter ounce green rossette near
  the summit of a dense but radiant muffin of his own design.

  Later he says, “Some people, like cupcakes exclusively while myself I
  say there is naught, nor ought there be nothing so exhalted on the face of
  god’s gray earth, as that prince of foods, the muffin.

  Girl, you thought he was a man, but he was a muffin.
  he hung around till you found that he didn’t know nothing.
  Girl, you thought he was a man, but he only was a muffin.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 november 2006 @ 22.16 uur

 177. Zojuist email gestuurd.
  Ik hoop, dat minimaal degenen die hier hebben gereageerd, dat ook hebben gedaan.
  ‘t is wel het minste wat je kunt doen.

  Steun de klokkenluiders!! We hebben ze hard nodig.

  Reactie door Dirk — dinsdag 21 november 2006 @ 23.08 uur

 178. Ziek land. En dit durven ze dan een democratie te noemen. Wat een aanfluiting. Zodra iets de stropdassenbrigade niet bevalt gaan ze over tot dergelijke maatregelen.

  Allemaal om het eigenbelang te beschermen.

  Wat is men in Nederland toch diep gezonken :(

  Reactie door digidj — woensdag 22 november 2006 @ 0.54 uur

 179. Zeer treurig om in dit land te wonen waar zoiets gebeurt. Ik wens de man sterkte toe.

  Reactie door Ronald Hoogenboom — woensdag 22 november 2006 @ 2.44 uur

 180. Bericht voor Pierre Diederen,
  Ik had het genoegen op de SP-universiteit in Dordrecht begin augustus jou te mogen omtmoeten en uit de gesprekken die wij hebben gevoerd ben je op mij naar voren gekomen als een man waar het onderwijs TROTS op moet zijn. Als ik jou was zou ik mij zeker verzetten tegen de maatregelen die de school tegen jou wil nemen. De steun van Jan heb je al en ik denk van velen. Het is hier Rusland toch niet? Sterkte Pierre!

  Reactie door Nettie — woensdag 22 november 2006 @ 5.52 uur

 181. Bericht aan Joris.
  Ik heb naar het door jou opgegeven mail-adres een mail gestuurd om mijn verontwaardiging laten blijken over de behandeling van Pierre. Ik ken hem persoonlijk en als ik kinderen had dan zou ik willen dat ze les van HEM kregen.
  Hopelijk volgen velen hierna!!

  Reactie door Nettie — woensdag 22 november 2006 @ 6.02 uur

 182. Net even gemaild:

  L.S.

  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat op een onderwijsinstelling één van de medewerkers op deze manier de mond kan worden gesnoerd. Als student aan de universiteit leer je toch echt het begrip “academische vrijheid”, zoals u ook zeker heeft geleerd. Als een medewerker van een onderwijsinstelling hier al geen aanspraak meer op mag maken, ben ik toch echt benauwd waar het heen gaat.

  Het is ook ernstig dat u schijnbaar niet beseft wat het signaal is dat deze maatregelen afgeven naar de buitenwereld, maar veel belangrijker; uw eigen leerlingen. Deze jonge geesten leren nu dat men als medewerker van een instelling, men blijkbaar zijn kritische geest moet afstaan. Met een les als deze, die uw leerlingen nu leren, kunnen de vakbonden hun hart vasthouden.

  Ik hoop van harte dat u het wijdverspreidde protest tegen deze maatregelen serieus neemt, en dit besluit zeer snel terugdraait.

  Hartelijk dank,

  Reactie door Steven de Jong — woensdag 22 november 2006 @ 7.26 uur

 183. Geachte Heer Diederen.
  Wij zijn het er mee eens wat u zegt.
  We hebben ook een dochter op college rolduc zitten en die weet hoe het er toe gaat.
  Want die doen niets tegen zonloosgeweld.
  En de school doet er ook niets aan.
  Het beleid op die school laat ook tewensen over.
  Wij zijn nu al een jaar bezich en niets helpt.
  Het leer proces al helemaal.
  Als de kinderen een minut telaat komt moet het de rode kaart halen.
  Maar als leraren telaat komen mag er niets gezegt worden,dan moet de ouders er maar voor zorgen dat ze niet te laat komen.
  Het wordt tijd dat er iets in nederland gaat gebeuren met de middelbaren scholen,want het gaat echt de spuigatten uit.
  We hopen dat u als leraar weer aan het werk komt want er zijn teweinig leraren die hier hun mond open doen.
  Veel geluk.
  Groetjes B van der Steen

  Reactie door bella — woensdag 22 november 2006 @ 9.04 uur

 184. 158. Is dat dat meisje dat bij Rondom Tien was, echt een kanjer hoe zij tegen de stroom in van zogenaamde aanhangers van het nieuwe leren duidelijk maakte waar de schoen wringt.
  Ze was bijzonder assertief en duidelijk een intelligentie die meer zou doen vermoeden.
  Dát is de jeugd die Balkenende zo graag wil om ze vervolgens de nek om te draaien.
  Ik vind ook dat die meid gesteund moet worden omdat ik weet uit ervaring met mijn eigen dochter hoe het je op een school kan vergaan als je je nek durft uitsteken.
  Mensen moeten alles alleen en zelfstandig doen (de leerkracht is in geen velden of wegen te bekennen) behalve zelfstandig denken dát mag dan weer niet.
  Hoe paradoxaal kan het zijn.
  Die meid is bijzonder en MOET gesteund worden.

  Reactie door Henny — woensdag 22 november 2006 @ 9.44 uur

 185. Heb even op de website van het lyceum gekeken. Betrokkenheid en openheid staan ‘schijnbaar’ hoog in het vaandel. BLIJKBAAR klopt dat niet. Ik wens iedere leerling in welk onderwijs dan ook leerkrachten toe zoals de heer Diederen. Mensen zoals hij maken onderwijs levend en boeiend en geven leerlingen het gevoel waardevol genoeg te zijn om aandacht aan te besteden. Het schoolbestuur zou hem moeten huldigen en hem als goed voorbeeld naar voren moeten schuiven …nadat het deels nutteloos management plaats heeft gemaakt voor belangrijker personeel: toegewijde docenten!

  Reactie door Astrid — woensdag 22 november 2006 @ 11.40 uur

 186. dit is echt waardeloos wil je laten weten hoe slecht het gaat word je nog bedreigt ook nou ik wil die gasten wel een toontje lager laten zingen ik stem op jullie dat weet ik 100% zeker jan laat die man niet in de kou staan als je aan de macht komt

  Reactie door dennis — woensdag 22 november 2006 @ 12.37 uur

 187. En dit is alweer een bewijs dat men op managersniveau niet weet om te gaan met innerlijke wijsheid, maar weer grijpt naar uiterlijk machtsvertoon. En waarom? Omdat ze bang zijn voor hun eigen hachje!!! Er is blijkbaar toch nog veel dat het daglicht niet kan verdragen. Het wordt tijd dat we open kaart spelen en durven uit te komen waar we voor staan! Als iedereen die dit leest al bij zichzelf begint, zal er door het domino effect duidelijk een mentale verandering ontstaan. Want we geven het door aan onze omgeving. Volhouden, Pierre Diederen, want wat jij hebt gedaan – is moedig, heel moedig.
  Er komt een tijd dat – wanneer we allemaal de moed vatten om te zeggen wat we op ons hart hebben – mensen niet meer wegkijken van de problemen, maar er het beste van proberen te maken. Ik stem voor Jan Marijnissen, al vanuit de overtuiging dat hij de innerlijke kracht bezit om dát veranderingsproces in deze maatschappij te bewerkstelligen. Ik hoop dat deze verkiezingen leiden tot een samenstelling van een kabinet, die bestaat uit allemaal wijze mannen en vrouwen, met innerlijke kracht, en een goed luisterend vermogen tot aan de onderlaag van de bevolking, van jong tot en met oud.
  Zet ‘m op, Jan Marijnissen…

  Reactie door Cisca — woensdag 22 november 2006 @ 13.30 uur

 188. nou ik zal hier kort maar krachtig over zijn ik had potvervier mijn ontslag er door geriskeerd, het lijkt wel alsof we nog onder een soort van nazzi regime zitten

  sp win het vandaag a.u.b

  en balkenende a.k.a harry potter ga naar huis knikkeren met een gebraden gerrit zalm enzo

  Reactie door Derk — woensdag 22 november 2006 @ 13.43 uur

 189. Die school is helemaal verkeerd bezig. Ik sta des te meer achter mijn keuze voor de SP, de partij die hier het felst wat aan wil doen. Ik twijfelde nog even tussen SP en PvdA (strategisch tegen Bak-ellende stemmen), maar sta nu achter mijn keuze voor de SP. Dat stond ik al en nu helemaal.

  Reactie door Ellen — woensdag 22 november 2006 @ 14.18 uur

 190. schandalig maar helaas vaak de praktijk!
  niet alleen in het 0nderwijs maar ook bij andere bedrijven, van de overheid tot de particuliere sector, de grote bedrijven enz.gezondheidszorg.
  Ook zie je vaak ondernemingsraden gewoon meelopen aan de hand van de werkgevers, bang om ontslagen of weg gereorganiseerd te worden.
  Ik vraag me af of dit soort zaken op te lossen is. Misschien zou er een landelijk meldpunt moeten komen, maar de werkverhoudingen zijn dan vaak al zodanig verziekt dat werken bij dezelfde baas niet meer mogelijk is.
  Ik wens de SP sterkte toe hier een goede oplossing voor te vinden

  Reactie door anita — woensdag 22 november 2006 @ 14.25 uur

 191. Volgens mij leven we in een democratie !
  het lef te hebben om wantoestanden aan de kaak te stellen is een onderdeel van het democratisch leven !
  Inderdaad is het grotedeel van het VMBO een puinhoop !

  Reactie door Fred — woensdag 22 november 2006 @ 16.28 uur

 192. mijn stem heb je jan ,doe je best voor de zorg!!! gr ina

  Reactie door INA PEPPELS — woensdag 22 november 2006 @ 16.31 uur

 193. Het klopt inderdaad dat er gesoemeld wordt met de LWOO-status : ken een school in Delft ; waar deze leerlingen gewoon in de klas zitten als andere leerlingen ( zonder een leerprobleem ) : er is ook totaal geeen onderscheid !
  Naar buiten toe doet deze school ook LWOO aan te beiden : gewoon een leugen !

  Reactie door Fred — woensdag 22 november 2006 @ 16.33 uur

 194. beiden = bieden

  Reactie door Fred — woensdag 22 november 2006 @ 16.35 uur

 195. Ik vind dit zeer onterecht !
  Belachelijk dat misstanden niet het licht mogen zien. Ik denk dat dit juist wel zo zou moeten om problemen van scholieren op te lossen.

  Dhr Diederen ik heb respect voor uw uitspraak.

  Vriendelijke groet,

  Michel Hermans ( Oud leerling van het stedelijk lyceum & Oud leerling van dhr Diederen )

  Reactie door Michel Hermans — woensdag 22 november 2006 @ 16.38 uur

 196. Pierre Diederen,
  Ga zo door! laat je niet uit het veld slaan!
  Er zijn 1000de die achter jou staan!!

  Een oud klasgenoot

  Reactie door Ricky — woensdag 22 november 2006 @ 16.51 uur

 197. Ik heb veel respect voor deze leraar dat hij zijn verhaal durft te vertellen.Hou je taai!
  Op mijn werk werd mij ook dringend verzocht geen reclame te maken voor de SP.
  Ik heb dit uiteraard stiekum toch gedaan maar toch.
  Waar zijn wij in Nederland mee bezig.!
  Dit heeft niets meer met democratie te maken!
  Het is al een beetje laat, mensen van Nederland,maar stem nog vanavond SP als U dit nog leest.Red Nederland en dit meen ik echt.

  Reactie door Eric — woensdag 22 november 2006 @ 17.12 uur

 198. Kijk dát is nou het typische Regentengedrag wat met wortel en tak dient te worden uitgeroeid!!
  Ook hier in Noordkennemerland en Westfriesland doen zich deze zaken voor.
  Ik heb van verschillende docenten vernomen dat zij ook getiranniseerd worden door de managers en jobhoppers die de hele structuur omgooien en vervolgens aan de stutten trekken en de leraren met de kater laten zitten.Zo zijn er aanwijzingen dat in Schagen achterstallig onderhoud aan de locatie zal gaan worden gefinancierd met gelden die beschikbaar komen voor verbeterde leermethoden.

  Fris stelletje
  Daarom Sluit je aan bij de SP

  Reactie door Frits Ooteman — woensdag 22 november 2006 @ 19.41 uur

 199. Schandalig!!Die 4 lagen management zijn bang voor hun eigen positie. En dan die hufterige CDA maar roepen dat normen en waarden zo belangrijk zijn. Ik hoop dat de minister (ook CDA) dit managementteam op het matje roept en deze leraar volledig in zijn waarde herstelt.
  Ik wens hem HEEEEEEL VEEEEEEL sterkte.

  Reactie door Elianne — woensdag 22 november 2006 @ 20.22 uur

 200. Ronduit schandalig, blijkbaar moet het management op het Stedelijk Lyceum zijn toevlucht nemen tot dit soort praktijken om hun visie over te brengen aan anderen. Een puur zwaktebod, niet de heer Diederen maar het management van de betreffende school is ongeschikt voor zijn taak.

  Reactie door M. van Rijnstraete — woensdag 22 november 2006 @ 20.28 uur

 201. Omdat ik werkzaam ben aan dezelfde school als de heer Diederen acht ik het nodig om te reageren, want met ergernis en verbazing heb ik kennis genomen van de reacties op deze site. Dit vooral omdat niet blijkt dat iemand de moeite heeft genomen om de beweringen van de heer Diederen te toetsen.
  Het verhaal van mijn collega is een mijns inziens wel heel subjectieve interpretatie van de werkelijkheid. Er kan geen enkel misverstand over bestaan dat de heer Diederen met zijn actie de privacy van leerlingen van onze school heeft geschonden, door herkenbare gegevens van die leerlingen openbaar te maken en hen daardoor publiekelijk te kijk te zetten (Leuk dat al je klasgenoten nu weten dat je vader in de gevangenis zit!).
  De heer Diederen is op mijn school nog nooit VMBO mentor geweest en als zodanig betrokken bij de directe begeleiding van VMBO leerlingen. Bij mijn weten heeft hij niet de moeite genomen om precies te achterhalen waar lwoo-gelden op onze school naar toe gaan.
  De heer Diederen heeft mijn school zeer negatief in de publiciteit gebracht, kennelijk om zichzelf te promoten. Leerlingen moeten zich bijna verdedigen omdat ze op deze school zitten!
  Reageren op een fout onderwijsbeleid is prima (het kan altijd beter), maar doe dat dan niet over de ruggen van je leerlingen en collega’s! Ik ben trots op mijn school. Ik vind wél dat we ons buitengewoon goed in zetten voor goed onderwijs, voor zorgleerlingen, voor lwoo kinderen en voor alle andere leerlingen. Soms heb je tijd nodig om iets goeds op te starten. Ik ben van mening dat het management wél meedenkt en dat financiële middelen naar behoren besteed worden.
  Voor mij is het rood van de SP de kleur van de schaamte geworden. Jan Marijnissen, toon eens lef en controleer het verhaal van je partijgenoot!

  E. Theunissen
  Docent aan dezelfde school als de heer Diederen

  Reactie door E. Theunissen — woensdag 22 november 2006 @ 20.29 uur

 202. Het zou zeer aan te bevelen zijn dat oud- en huidige- leerlingen eens op de bres springen voor hun leraar !

  Reactie door Fred — woensdag 22 november 2006 @ 21.20 uur

 203. En ik maar denken dat Nederland zo groot was door zijn vrijheid van meningsuiting.
  Deze man is een voorbeeld voor alle docenten.
  Laten we hopen dat na vanavond dit niet meer zal gebeuren Jan laat zien waar jij maar zeker ook wij voor staan.
  SP boven alles…

  Reactie door kimberly — woensdag 22 november 2006 @ 21.56 uur

 204. Het is al niet anders als in het bedrijfsleven, alleen op scholen en aanverwante “softe” instellingen gaat het m.i. nog wat geniepiger. Zelf ben ik ook uiteindelijk het slachtoffer geworden van het feit dat ik mijn mond niet hield. Er werd dan onvoldoend loyaliteit verweten (= soms een duur woord voor slaafse volgzaamheid). Ik wens de heer Diederen dan ook veel sterkte toe.

  Reactie door André — woensdag 22 november 2006 @ 23.20 uur

 205. Theunissen is een beroepsagitator die zaken verdraait om een wit voetje te halen.
  Theunissen heeft waarschijnlijk zijn directie al gebeld om ze te wijzen op zijn reactie alhier.

  Reactie door Henk — donderdag 23 november 2006 @ 0.59 uur

 206. Diep respect voor deze prachtige leraar die op een vmbo de leerlingen niet als dom beschouwt, maar doorziet dat deze mensen juist heel intelligent kunnen zijn. Diep respect ook voor deze goede leraar op wie velen van zijn leerlingen later in hun leven zullen mogen kunnen terugkijken als iemand die hen serieus nam en hen niet onderschatte. Zulke leraren als Pierre Diederen creeren niet de dropouts! Graag meer en zo veel mogelijk van alleen dit soort leraren in het onderwijs! Overigens: naast dit alles, ben ik voor democratisering van het onderwijs.

  Reactie door antran — donderdag 23 november 2006 @ 2.04 uur

 207. En dan willen ze het werkgevers nog makkelijker maken om mensen te ontslaan. Er zijn vele redenen om daar tegen te zijn, maar de bescherming van de klokkenluiders is daar een hele belangrijke van. Mijn man is ook het slachtoffer geworden van dergelijke praktijken: voor je mening uitkomen is volgens werkgevers nog steeds ‘not done’. Zo’n behandeling door je werkgever is niet alleen heel oneerlijk, het is ook nog eens fnuikend voor je (geestelijke) gezondheid. En je collega’s kijken wel link uit om achter je te gaan staan en openlijk je mening te delen: veel te bang voor het verlies van hun baan!! Dit zijn bananenrepubliek-manieren. Hoog tijd voor een omslag naar Links. Meneer Diederen, ik ben trots op u! Veel sterkte toegewenst!

  Reactie door Eveliene — donderdag 23 november 2006 @ 9.48 uur

 208. Ik ben het roerend eens met Mevr. Theunissen.(Reactie 201).
  Het werk van vele integere mensen wordt door een iemand onderuit gehaald. De reactie van sommige mensen vindt ik van laag allooi. Wat is het heerlijk om overal tegenaan te schoppen zonder precies te weten hoe de vork aan de steel zit.
  Is dit typisch SP werk?
  Jammer, dat jullie zoveel stemmen gehaald hebben.

  F. Koppers
  Docent Stedelijk Lyceum Roermond

  Reactie door F.Koppers — donderdag 23 november 2006 @ 10.16 uur

 209. Ik merk dat ik me al op dezelfde manier ga uitdrukken als vele mensen die reacties geven.
  Vind moet uiteraard zonder t.
  Maar dat hadden de aandachtige lezers al gemerkt!
  F. Koppers

  Reactie door F.Koppers — donderdag 23 november 2006 @ 10.19 uur

 210. Net als mevrouw Theunissen ben ook ik werkzaam op het Stedelijk Lyceum Roermond.

  Ik stoor mij mateloos aan de subjectieve aanpak van de SP in deze. Voor een partij die er prat op gaat dat ze een wetenschappelijk bureau hebben vind ik de aanpak in deze kwestie verre van wetenschappelijk.

  Wetenschappelijk houdt immers in dat je uitgaat van een veronderstelling en dat je die vervolgens voorziet van objectief bewijs. Dat de beweringen van dhr Diederen niet getoetst worden en zomaar wereldkundig gemaakt worden vind ik zeer slecht. Het krijgt op deze manier het karakter van propaganda. Dat is slecht voor ons maar ook slecht voor uw geloofwaardigheid als partij.

  Daarnaast vind ik het ronduit schandalig dat er privé informatie van leerlingen zomaar op internet gezet wordt. Dat een bepaalde leerling een ouder in de gevangenis heeft zitten is op zichzelf triest genoeg. De naam van deze leerling hoeft hierbij niet genoemd te worden om het verhaal nog wat verder aan te dikken.
  De maatregel van de centrale directie steun ik dan ook volledig.

  Daarnaast heb ik er ook een probleem mee als leerlingen zonder dat ze het weten en zonder dat dit aan de ouders is medegedeeld, gebruikt worden voor een SP spotje. Ook dit vind ik overkomen als propaganda.

  Onderwijs kan altijd beter, maar je eigen school en je eigen collega’s op deze manier te kijk zetten (met foutieve, suggestieve informatie) vind ik ronduit schandalig. Zeker als dit in eerste plaats ten goede komt van je politieke doel, en niet zozeer voor de leerlingen.

  Ik hoop dat meer docenten zullen laten zien op deze site dat ze de visie van dhr Diederen niet delen en zijn aanpak onacceptabel vinden.

  Met vriende groet,

  B. Deusings
  Docent Geschiedenis, Staatsinrichting & Economie

  Reactie door B. Deusings — donderdag 23 november 2006 @ 10.22 uur

 211. Ik werkte eind zeventiger jaren in de zorg en stelde misstanden aan de kaak. Na mijn ontslag in 1981 heb ik nooit meer een betaalde baan gevonden. Gevolg: levenslange armoede.

  Reactie door Adrie — donderdag 23 november 2006 @ 10.48 uur

 212. Dit vond ik op http://www.1ekamer.nl:

  Ik geef een voorbeeld: Pierre Diederen, leraar
  scheikunde op een vmbo in Roermond, vindt dat
  onderwijs veel meer is dan kennisoverdracht. Hij durfde
  het aan om in zijn klas een vertegenwoordiger van een
  organisatie voor homoseksuelen uit te nodigen. Dat gaf
  veel rumoer: homo’s op school! Maar het werd een
  prachtige bijeenkomst. En dat kan, omdat Pierre een
  bijzondere band heeft opgebouwd met zijn jongens.
  Bijvoorbeeld door in zijn vrije tijd met ze te gaan
  voetballen. Of met zijn vmbo-2 klas te gaan zwemmen.Hij zegt: ’’Dan kun je die macho jongetjes ook eens laten
  schitteren. Zij springen van die tien meter hoge toren en
  vervolgens praten wij over van alles en nog wat.’’ Maar
  het feest ging niet door: er was budget, maar de
  aanvraag had een jaar van tevoren moeten worden
  ingediend. Bovendien ontbrak een educatief plan.
  Diederen is één van de vele leraren in het onderwijs die
  zich zorgen maken over de uitdijende bureaucratie en het
  meer tegenwoordige management, waardoor de
  aandacht voor de leerlingen naar de achtergrond
  verdwijnt.

  Mooie vent toch, die Diederen?

  Reactie door sumolover — donderdag 23 november 2006 @ 10.48 uur

 213. Omdat ik werkzaam ben aan dezelfde school als de heer Diederen acht ik het nodig om te reageren, want met ergernis en verbazing heb ik kennis genomen van de reacties op deze site. Dit vooral omdat niet blijkt dat iemand de moeite heeft genomen om de beweringen van de heer Diederen te toetsen.
  Het verhaal van mijn collega is een mijns inziens wel heel subjectieve interpretatie van de werkelijkheid. Er kan geen enkel misverstand over bestaan dat de heer Diederen met zijn actie de privacy van leerlingen van onze school heeft geschonden, door herkenbare gegevens van die leerlingen openbaar te maken en hen daardoor publiekelijk te kijk te zetten (Leuk dat al je klasgenoten nu weten dat je vader in de gevangenis zit!).
  De heer Diederen is op mijn school nog nooit VMBO mentor geweest en als zodanig betrokken bij de directe begeleiding van VMBO leerlingen. Bij mijn weten heeft hij niet de moeite genomen om precies te achterhalen waar lwoo-gelden op onze school naar toe gaan.
  De heer Diederen heeft mijn school zeer negatief in de publiciteit gebracht, kennelijk om zichzelf te promoten. Leerlingen moeten zich bijna verdedigen omdat ze op deze school zitten!
  Reageren op een fout onderwijsbeleid is prima (het kan altijd beter), maar doe dat dan niet over de ruggen van je leerlingen en collega’s! Ik ben trots op mijn school. Ik vind wél dat we ons buitengewoon goed in zetten voor goed onderwijs, voor zorgleerlingen, voor lwoo kinderen en voor alle andere leerlingen. Soms heb je tijd nodig om iets goeds op te starten. Ik ben van mening dat het management wél meedenkt en dat financiële middelen naar behoren besteed worden.
  Voor mij is het rood van de SP de kleur van de schaamte geworden. Jan Marijnissen, toon eens lef en controleer het verhaal van je partijgenoot!

  Ik vind het verder verbazingwekkend en teleurstellend dat een landelijk partij die toch achter de rechtstaat staat niet het basisprincipe van deze rechtstaat volgt en het mechanisme van “horen en wederhoren “ niet toepast maar alleen afgaat op wat een persoon (P.Diederen) over een situatie zegt en dit direct voor waar aanneemt.

  P. van der Meij
  Werkzaam aan dezelfde school als de heer Diederen

  Reactie door p. van der meij — donderdag 23 november 2006 @ 11.08 uur

 214. Ik dacht altijd dat we nog in een vrij land leven waarin IEDEREEN, zijn/haar mening mag zeggen wat die ook is. Zolang je mensen maar niet opzettelijk kwets.

  Helaas blijkt dat niet te mogen en wordt je als je een andere mening hebt dan de meerderheid al snel een ratdraaier gevonden.

  Reactie door Ingrid — donderdag 23 november 2006 @ 11.17 uur

 215. Ook ik ben werkzaam aan het Stedelijk Lyceum en dus een collega van dhr. Diederen. Natuurlijk mag iedereen zijn mening uiten, maar er zijn grenzen. Wat mij verbaast,is dat heel veel mensen in hun reacties, voorbij gaan aan het feit dat leerlingen de dupe zijn geworden, van het PR praatje van meneer Diederen.
  Een docent die begaan is met zijn leerlingen en zich hard maakt voor zijn leerlingen, kan en mag zoiets niet doen!

  Karlin Savelkoul

  Reactie door Karlin Savelkoul — donderdag 23 november 2006 @ 11.49 uur

 216. Hoor en wederhoor.
  Wat als je wederhoor hebt maar deze niet serieus wordt genomen. Het recht van de sterkste. Gebeurt erg vaak binnen bedrijven.
  Mond houden en je werk doen. Managers worden beschermd en hebben in veel gevallen gelijk.
  Toest je zaken die niet kunnen volgens CAO en/of andere regelingen, ben je lastig en kun je vertrekken of wordt het je erg moeilijk gemaakt. Het wordt tijd dat daar extra aandacht voor komt. Je wordt al snel een klokkenluider genoemd en behandeld alsof je een enge ziekte hebt.
  Strijden is altijd goed, maar tegen welke prijs ????

  Reactie door Ben van Dongen — donderdag 23 november 2006 @ 11.49 uur

 217. Heb mail naar de school, eh het bedrijf :-) gestuurd.
  Ook heb ik de Stentor (krant) geïnformeerd over deze misstand.

  Onbegrijpelijk! Afgrijselijk! Ik hoop dat de man weer in ere wordt hersteld.

  Reactie door Brenda — donderdag 23 november 2006 @ 11.53 uur

 218. Omdat ik werkzaam ben aan dezelfde school als de heer Diederen acht ik het nodig om te reageren, want met ergernis en verbazing heb ik kennis genomen van de reacties op deze site. Dit vooral omdat niet blijkt dat iemand de moeite heeft genomen om de beweringen van de heer Diederen te toetsen.
  Het verhaal van mijn collega is een mijns inziens wel heel subjectieve interpretatie van de werkelijkheid. Er kan geen enkel misverstand over bestaan dat de heer Diederen met zijn actie de privacy van leerlingen van onze school heeft geschonden, door herkenbare gegevens van die leerlingen openbaar te maken en hen daardoor publiekelijk te kijk te zetten (Leuk dat al je klasgenoten nu weten dat je vader in de gevangenis zit!).
  De heer Diederen is op mijn school nog nooit VMBO mentor geweest en als zodanig betrokken bij de directe begeleiding van VMBO leerlingen. Bij mijn weten heeft hij niet de moeite genomen om precies te achterhalen waar lwoo-gelden op onze school naar toe gaan.
  De heer Diederen heeft mijn school zeer negatief in de publiciteit gebracht, kennelijk om zichzelf te promoten. Leerlingen moeten zich bijna verdedigen omdat ze op deze school zitten!
  Reageren op een fout onderwijsbeleid is prima (het kan altijd beter), maar doe dat dan niet over de ruggen van je leerlingen en collega’s! Ik ben trots op mijn school. Ik vind wél dat we ons buitengewoon goed in zetten voor goed onderwijs, voor zorgleerlingen, voor lwoo kinderen en voor alle andere leerlingen. Soms heb je tijd nodig om iets goeds op te starten. Ik ben van mening dat het management wél meedenkt en dat financiële middelen naar behoren besteed worden.
  Voor mij is het rood van de SP de kleur van de schaamte geworden. Jan Marijnissen, toon eens lef en controleer het verhaal van je partijgenoot!

  Ik vind het verder verbazingwekkend en teleurstellend dat een landelijk partij die toch achter de rechtstaat staat niet het basisprincipe van deze rechtstaat volgt en het mechanisme van “horen en wederhoren “ niet toepast maar alleen afgaat op wat een persoon (P.Diederen) over een situatie zegt en dit direct voor waar aanneemt.

  Le Professeur alias L’écologiste
  Werkzaam aan dezelfde school als de heer Diederen

  Geintje.
  Zie je hoe bang zijn collega’s zijn?
  Wat een angsthazen. De leugen en de angst regeren.
  Jan en SP pak deze zaak rustig aan en zoek alles tot op de bodem uit!

  Reactie door L´écologiste — donderdag 23 november 2006 @ 11.53 uur

 219. Met al dit heen en weer gepraat heef de man geen brood op de plank en geen uitdaging meer. Hebben wij als SP nou geen goeie baan voor hem???b.v het op richten van een nieuwe (klok ) Bond.Er zijn vast heel veel ervaringsdeskundige in ons land. Wil Riethorst

  Reactie door Wil Riethorst — donderdag 23 november 2006 @ 12.54 uur

 220. Vandag ontvangen van de school:

  Roermond, 23-11-2006
  Onderwerp: dhr. P. Diederen

  Geachte heer/mevrouw,

  In reactie op uw mail d.d. 21-11 deel ik u mede dat de directie van het Stedelijk Lyceum te Roermond geen disciplinaire maatregelen tegen dhr. P. Diederen genomen heeft. Dit in tegenstelling tot de mededelingen in de media, die als feiten gepresenteerd zijn. Aangezien er geen enkele terugkoppeling geweest is vanuit die media naar de school noch vanuit een bepaalde politieke partij, die mededelingen op de website geplaatst heeft zonder controle van aangeleverde gegevens acht ik mij niet verantwoordelijk voor conclusies of gevolgtrekkingen in den lande.

  Het spijt mij echter dat u ten onrechte in de positie geplaatst bent aan deze meningen gehoor te geven en uw eigen conclusies te trekken.

  Verder hoop ik dat u begrip hebt voor het feit dat de school interne schoolaangelegenheden ook intern behandelt en daar vanwege de bescherming van de privacy van alle betrokkenen niet extern over communiceert. Als betrokkenen beschouw ik in eerste instantie leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s), vervolgens medewerkers van de school.

  met vriendelijke groeten

  mevr. drs. D.J.W. Brummans

  Locatie directeur Stedelijk Lyceum Roermond

  Reactie door kbo — donderdag 23 november 2006 @ 14.07 uur

 221. Deze gang van zaken is tegenwoordig ook normaal in het HBO. Betrokken leraren voelen zich eenzaam en durven hun mond niet open te doen. Er bestaat een sfeer van intimidatie, vriendjespolitiek, schrapen en wanpresteren.

  Reactie door Paul — donderdag 23 november 2006 @ 14.33 uur

 222. Ook ik krijg net een mail waarin staat door het Lyseum, dat er geen, ik zeg geen dissiplinaire maatregelen zijn genomen!!!

  Jan ik heb graag uitleg van de heer Diederen, over de beweringen van deze schoolbestuur, want iemand zegt niet de waarheid, natuurlijk denk ik het laatste, maar het siert deze campange alleen maar meer denk ik.

  Reactie door Angela — donderdag 23 november 2006 @ 14.46 uur

 223. Nogmaals het filmpje goed beluisterd.
  Op geen enkele wijze is er een kind aan een voorval gerelateerd. Heer Diederen zegt over twee kinderen dat ze aandacht tekort komen van hem als leraar. Daarnaast geeft hij aan dat er veel kinderen in de klas heftige dingen doormaken. Dat is in deze maatschappij op iedere school van toepassing! Geenszins heeft hij een of meerdere kinderen bij naam in discrediet gebracht.

  De reacte van de school zie ik dan ook als afleidingsmanoeuvre. De nadruk leggen op zgn privacyschending van de kant van de heer Diederen en op geen enkele wijze enig weerwoord geven op de misstanden die de heer Diederen aangeeft!

  OP zijn minst tenenkrommend!

  Reactie door Brenda — donderdag 23 november 2006 @ 16.37 uur

 224. Ongelooflijk!!!! Da’s nou hypocriet. Wil je kwalitatief goed onderwijs geven, dan mag dat niet.
  Wil je je leerlingen het beste onderwijs geven, krijgt je gewoon een trap onder je kont!! Besef wel dat de leerlingen van nu de volwassenen van morgen zijn in onze maatschappij. En hoe beter het onderwijs is…

  Ik hoop dat het allemaal goed komt voor dhr. Uittenbogaard!

  Reactie door Sandra — donderdag 23 november 2006 @ 16.56 uur

 225. @220, kbo,

  Ik heb ook deze twijfelachtige standaardmail mogen ontvangen. Het is mij ook overduidelijk wie hier niet de waarheid spreekt: het stedelijk lyceum…

  Reactie door J3roen — donderdag 23 november 2006 @ 17.16 uur

 226. Hee ik heb een mail van die directeur gehad
  Slaat wel in als een bom zon internet actie van hier:)
  Mischien kunnen we die macht nog eens gebruiken:)

  Roermond, 23-11-2006

  Onderwerp: dhr. P. Diederen

  Geachte heer/mevrouw,

  In reactie op uw mail d.d. 21-11 deel ik u mede dat de directie van het
  Stedelijk Lyceum te Roermond geen disciplinaire maatregelen tegen dhr. P.
  Diederen genomen heeft. Dit in tegenstelling tot de mededelingen in de
  media, die als feiten gepresenteerd zijn. Aangezien er geen enkele
  terugkoppeling geweest is vanuit die media naar de school noch vanuit een
  bepaalde politieke partij, die mededelingen op de website geplaatst heeft
  zonder controle van aangeleverde gegevens acht ik mij niet verantwoordelijk
  voor conclusies of gevolgtrekkingen in den lande.

  Het spijt mij echter dat u ten onrechte in de positie geplaatst bent aan
  deze meningen gehoor te geven en uw eigen conclusies te trekken.

  Verder hoop ik dat u begrip hebt voor het feit dat de school interne
  schoolaangelegenheden ook intern behandelt en daar vanwege de bescherming
  van de privacy van alle betrokkenen niet extern over communiceert. Als
  betrokkenen beschouw ik in eerste instantie leerlingen en hun
  ouder(s)/verzorger(s), vervolgens medewerkers van de school.

  met vriendelijke groeten

  mevr. drs. D.J.W. Brummans

  Locatie directeur Stedelijk Lyceum Roermond

  Reactie door zZzaai — donderdag 23 november 2006 @ 17.31 uur

 227. Reactie op mail 223

  Natuurlijk staan er nu geen leerlinggegevens meer in!!!!!!!!

  Reactie door E. Theunissen — donderdag 23 november 2006 @ 18.23 uur

 228. Ook dezelfde ontkennende mail ontvangen.

  Hoe moet ik dit begrijpen ?.

  Reactie door hendrik dieks — donderdag 23 november 2006 @ 19.19 uur

 229. Beste Jan Marijnissen,

  Uw reactie over de zgn. kritische VMBO leraar is opmerkelijk. U wordt, evenals de betreffende leraar niet gehinderd door enige kennis van zaken. U heeft zich absoluut niet geinformeerd. U kent de toedracht niet en blaast toch hoog van de toren. Ik vind het verbazingwekkend dat zo veel mensen met u meeblazen. Is dat typerend voor uw partij?
  Ter informatie: dhr. Diederen heeft leerlingen van onze school op uw website te kijk gezet door hun naam en hun “mankementen”te noemen.
  Daarna doet hij het in het filmpje nog eens dunnetjes over.
  Hij schendt de privacy van onze leerlingen, die hij in zijn stuk nota bene kwetsbaar noemt,op een ongeneerde wijze.

  Het is heel opmerkelijk hoe u, Jan Marijnissen, kunt weten dat de directie dit als stok gebruikt om meneer Diederen te slaan voor de vermeende misstanden met lwoo-gelden die hij aan het licht heeft gebracht.
  Ik verzeker u dat in onze school de lwoo leerlingen behoorlijk wat extra faciliteiten krijgen. Misschien zelfs meer dan het geld dat zij binnenbrengen.

  Meneer Marijnissen het zou u sieren als u eindelijk op onderzoek uit zou gaan. Ik nodig u uit met het Stedelijk Lyceum Roermond contact op te nemen.
  Het kan nu zonder gevaar. De verkiezingen zijn toch voorbij en gewonnen.

  Reactie door J. Goffin, werkzaam aan dezelfde school als dhr. Diederen — vrijdag 24 november 2006 @ 10.49 uur

 230. Beste mensen en collega’s,

  Op de school waar ik al jaren met plezier werk krijg ik samen met ander collega’s alle middelen om aanschouwelijk onderwijs aan de leerlingen te bieden. Onze school is verbonden aan het Project Sporen en heeft verschillende doelstellingen,maar dat zou nu te lang duren om dat uit te leggen.Kijk maar een op http://www.cultclick.nl en klik op Sporen.Als ik nu vermeld op welke school ik werk,krijg ik dan ook een reactie in de trend van ,weer zo’n hielelikker of die wil een wit voetje halen bij de directie ???
  Ik ben de leerlingen op dit moment aan het leren dat je nooit moet werken met een bron, daar dat de betrouwbaarheid van de situatie geen goed doet.Dit alles in het kader van de voorbereiding van een bezoek aan Kamp Vught van alle VMBO2 klassen “oorlog toen en Nu”,aanschouwelijk onderwijs. Er wordt hier een politiek onderwerp uitgevochten over de ruggen van mijn leerlingen,die mijn vertrouwen hebben gekregen.De privacy van de jongeren worden hier wel degelijk geschonden en niet alleen in het filmpje maar zeker in artikkelen die Deh.Diederen gepubliceerd heeft en te vinden zijn op Google. Jammer dat er zoveel collega’s in nederland zijn die geen geschiedenis van mij hebben gehad,dan hadden ze geweten dat je eerst even de bronnen had moeten controleren.
  Maar dat is nooit te laat,kijk op google en type de naam Piere Diederen in en lees de bronnen,maar houd rekening met het feit dat ze door de hoofdpersoon in deze kwestie zelf geschreven zijn,dan is de eertse les bij bronnenonderzoek,pas op, kan onbetrouwbaar zijn ???

  Oh ja, mijn naam is Harry Maas en geef aanschouwelijk onderwijs aan het Stedelijk Lyceum Roermond ,met heel veel plezier en succes.

  Reactie door Harry Maas — vrijdag 24 november 2006 @ 10.58 uur

 231. rebellen in het onderwijs worden nooit gewaardeerd ! Echter een goede docent is een rebel !

  Reactie door Fred — vrijdag 24 november 2006 @ 12.06 uur

 232. Een van de grote fouten die een docent kan maken is de uitspraak “mijn leerlingen ” !
  Dan respecteer je de leerling niet en maak de leerling een onderdeel van je eigen ambitie !

  Reactie door Fred — vrijdag 24 november 2006 @ 13.00 uur

 233. Beste meneer Marijnissen,

  Ook ik zou U uit wil nodigen om onze school eens te bezoeken. Dan zou U kunnen zien dat er veel goede onderwijsmensen rondlopen en dat er veel mensen zijn die dagelijks KEI-hard werken en hun uiterste best doen voor onze VMBO-kinderen.
  Ook ik ben een collega van heer Diederen
  en bij mijn weten is hij nog nooit mentor geweest van een VMBO-groep. Tevens is er ruimte genoeg voor aanschouwelijk onderwijs op mijn school.Maar natuurlijk niet als leerlingen naar een zwembad worden meegenomen en dan gebruikt worden voor een SP-verkiezingsfilmpje. Dan kan gewoon niet.

  Ik steun mijn collega’s in hun reacties en
  vindt het jammmer dat onze school zo’n negatieve publiciteit krijgt. Onterecht!!!

  Miriam Eliasz
  docente geschiedenis Stedelijk Lyceum.

  Reactie door Miriam Eliasz — zaterdag 25 november 2006 @ 11.58 uur

 234. Even verontschuldigen …. in mijn reactie staat een schrijffout!! Te snel verzonden!!!!vind ipv vindt!!!!

  Nog korte aanvulling:
  Jammmer dat Pierre tijdens vergaderingen over leerlingen zelden een positieve bijdrage heeft geleverd over hoe om te gaan met problemen van leerlingen.

  Jammer ook dat hij niet ziet hoeveel mensen
  binnen school, ook binnen het middenmanagement, dagelijks hard werken en het beste met de leerlingen voor hebben.

  Mijns inziens is de heer Diederen teveel met zichzelf bezig ten koste van leerlingen.

  Miriam Eliasz.

  Reactie door Miriam Eliasz — zaterdag 25 november 2006 @ 17.40 uur

 235. heel merkwaardig dat nu een aantal “collega’s”zich gaan profileren hoe goed zij wel niet zijn en dat zij op een “ïdealen “school lesgeven .

  Reactie door Fred — zondag 26 november 2006 @ 16.10 uur

 236. In reactie op Fred (235)
  Waarom zou het vreemd zijn dat docenten die begaan zijn met hun vak (en hun school) opkomen voor dit soort smaad?

  ‘Vreemd’ is als je zonder bewijs allerlei laster op internet verspreid. Dat is ‘vreemd’.

  Nog veeeeel vreemder is het dat een partij die uitgenodigd wordt om te komen kijken hoe het in de dagelijkse praktijk eraan toegaat, hieraan geen gehoor geeft. (zie reactie van dhr Goffin, teamleider op het Stedelijk Lyceum).

  Dit vind ik een typische SP-houding: Gooien met modder (of tomaten in jullie geval), en als je dan wordt uitgenodigd om te komen kijken geef je geen gehoor.

  Het is juist de taak van volksvertegenwoordigers, zelfs je plicht om misstanden te onderzoeken. Je bent er immers om de regering te controleren.

  Dus nogmaals de oproep: kom naar onze school toe, laat zien wat we volgens jou fout doen MAAR wees dan ook zo sportief en eerlijk om met even veel bravour toe te geven dat je fout zit (als dit mocht blijken).

  Wij staan achter onze school, wij durven het aan. Nou jullie nog……

  Met vriendelijke groet,

  B. Deusings
  Docent Stedelijk Lyceum

  Reactie door B. Deusings — maandag 27 november 2006 @ 15.03 uur

 237. Beste meneer Marijnissen,

  Ook ik ben werkzaam op het Stedelijk Lyceum te Roermond. Als mentor van een VMBO 3 T klas heb ik momenteel mijn handen vol aan het afhandelen van reacties van (terecht) woedende ouders en leerlingen. Als mentor weet ik precies welke mentorleerling een LWOO beschikking heeft, en HOE de bijbehorende geldelijke subsidie aan deze leerling ten goede komt. Ik vind het eerlijk gezegd een grof schandaal dat u alles klakkeloos overneemt zonder ook maar de minste poging te ondernemen een en ander na te trekken.

  Uiteraard heeft men in de massamedia te maken met een bepaalde beeldvorming, en is een VMBO-docent die lesgeeft op een VMBO-school (camera met name laten inzoomen op leerlingen met een ander kleurtje dan blank) en die ook nog eens wordt bedreigd, veel spannender dan:
  een docent die de overheid vraagt om te stoppen met schaalvergroting en te investeren in schaalverkleining.

  Daar. Nu heb ik u als politicus dezelfde vraag gesteld ZONDER mijn leerlingen hierbij te betrekken. Inderdaad, weinig sensationeel.

  Met vriendelijke groet,

  Ieneke Verjans,
  docent maatschappijleer, geschiedenis en staatsinrichting Stedelijk Lyceum

  Reactie door Ieneke Verjans — maandag 27 november 2006 @ 16.27 uur

 238. @Ieneke Verjans

  In een 3T klas lijkt het me ook niet zo heel moeilijk om precies te weten wie er een LWOO beschikking heeft.
  Het inzoomen op leerlingen met een kleurtje was mij helemaal niet opgevallen. Maar goed je ziet wat je wilt zien! Ja Ieneke je bent bezig met een beelvorming die er bij mij tot op heden nog niet was.
  Verder waardeer ik je zeer dat je de overheid de vraag stelt om te stoppen met schaalvergroting via deze weblog. Pas op dat je niet te ver met je hoofd boven het maaiveld uitkomt!

  Tot slot nog een aantal vragen:

  Hoeveel leerlingen zitten er in ”jouw” 3T klas?
  Hoeveel hebben er daarvan een Lwoo beschikking?
  Wat doe jij aan aanschouwelijk onderwijs? (idereen doet aan aanschouwelijk onderwijs, maar voorbeelden zie ik niet, ja een verwijzing naar een internetsite)
  Ben je van mening dat je daadwerkelijk mentor moet zijn van een klas om te constateren dat er iets fout zit?
  Waarom geven jullie geen concrete voorbeelden wat er daadwerkelijk met deze LWOO-gelden gedaan wordt?
  Waarom dragen jullie de naam Stedelijk LYCEUM? Over beeldvorming gesproken
  Waarom werk je mee aan de beeldvorming d.m.v. het wijzen op het inzoomen?
  WAAROM HEB JE JE CAPSLOCK ZO VAAK AAN STAAN???? (hebben meer collega’s van het stedelijk last van)
  Waarom schermen jullie nu zo met het feit dat er geen wederhoor heeft plaatsgevonden?
  (honderden mensen worden afgescheept met een standaardmailtje waarin men niets kan en wil zeggen over deze zaak. In het mailtje maakt de directie wel even duidelijk hoe fout wij zitten en hoe dom wij zijn)
  Waarom hoor ik niets over een programma als netwerk, maar van alles over de tomatengooiende sp-ers?

  Met vriendelijke groet,

  Reactie door Bernhard — maandag 27 november 2006 @ 22.48 uur

 239. Beste heer Marijnissen en andere Pierre Diederen steunende SP’ers,

  Laat ik nu even positief beginnen. Pierre is een aardige vent en collega om mee te werken.
  Maar hij heeft een klein probleempje, nl. schijnbaar te veel vrije tijd om stukjes te schrijven en filmpjes te maken. Deze tijd heb ik niet vanwege mijn inzet en tijd voor leerlingen. Alle leerlingen kunnen bij mij met hun problemen terecht (en ja Pierre ook in pauzes). Ik leg ook contact met leerlingen buiten de lessen, zelfs met leerlingen, die ik geen les geef. Dit heeft enigermate te maken met het vrijwilligerswerk wat ik ook doe met jongeren. Het heeft ook nut omdat je leerlingen al leert kennen, voordat je ze les geeft. Je weet dan meer wat kan spelen bij leerlingen. Derhalve weet ik ook dat deze school in Roermond, het Stedelijk Lyceum, veel werk maakt van begeleiding van leerlingen (LWOO leerlingen en vele anderen). Dit wellicht nog beter als de andere scholen in Limburg waar ik allemaal op heb gewerkt (en er zaten een paar goeie bij). Al jaren ben ik mentor van 4 VMBO en meestal ken ik deze leerlingen ook al 3 soms 4 jaar. Ik weet dan denk ik toch wel iets van deze leerlingen. Zo wil ik niet beweren dat ik 100% nauwkeurig weet waar alle LWOO gelden voor gebruikt, maar weet ik wel dat op dit Stedelijk Lyceum veel basisleerlingen kader halen, veel kaderleerlingen het VMBO T succes volgen en dat deze school 25 % VMBO T (een schooltype waarin wij de een na beste van Limburg waren 2 jaar geleden; afgelopen jaar weet ik het niet) leerlingen kan laten doorstromen naar Havo 4, die dan als een van de beste dit schooltype afsluiten. Zeker kan er nog steeds zaken beter, maar soms wil je veel maar kun je als school minder door tekorten voor alle wensen.
  Dus deze school die het al vaker moeilijk heeft gehad door negatieve berichten van derden is niet gebaat met onterechte en niet objectieve kritiek van een leraar, die te weinig navraag heeft gedaan over de gang van zaken en teveel met zichzelf bezig is (promotie SP). Als politicus is het zo wie zo noodzaak eerst zaken grondig uit te zoeken, voordat men ze gaat gebruiken. En zeker niet met privégegevens van leerlingen. Volgens mij ook een belangrijk punt voor de SP: beschermen van privégegevens; maar niet als het bij de SP niet uitkomt. Het controleren is ook overbodig, want dan volgt er geen populistisch filmpje en info meer.
  Verder ben ik absoluut geen fan van bureaucratie of nutteloze managers, wat Pierre zeker voor u kan aangeven. Maar onze voor hem zo overbodige managers/directieleden (het extreme grote aantal van 2!!!) doen hun uiterste best om de school zo goed mogelijk te draaien. Deze vervelende directieleden staan Pierre nauwelijks toe aanschouwelijk onderwijs te doen: Pierre zit nooit in zwembaden voor proeven, hij heeft nooit BMI-index (wegen en meten lengte scholieren) proeven mogen doen op basisscholen in de buurt, hij heeft nooit een jaar lang proven mogen doen op woensdagmiddag met leerlingen en zelfs basisscholieren, een aantal jaar op rij de homovereniging COC op bezoek, enz. Ik heb hem persoonlijk in mijn vrije tijd nog al eens meegeholpen. Dit heb ik graag gedaan.
  Zo mogen andere collega’s ook dergelijke activiteiten buiten school organiseren van onze directie: zie ook commentaar 230 door mijn collega Harry Maas. Oftewel mijnheer Marijnissen en mijnheer Diederen probeer eens objectief te zijn en ga vanwege enkele zaken die niet lukken, rondschreeuwen voor aandacht.
  Ik zal leerlingen niet oproepen om te kijken naar de verspreiding van persoonlijke gegevens of beelden en hoop voor Pierre en SP, dat niemand dat gaat doen, want dan is het hek wellicht van de dam. Maar bedenk eerst een actie voor je hem doet, ook al
  ben je met zaken zo oneens.
  Aan de SP en dhr. Marijnissen wil ik nog maar een ding kwijt: Mij lijkt het geen goede zaak om zo je te profileren in de onderwijswereld, die toch altijd onder druk staat vanwege alle hervormingen. Concentreer je maar eens op de zorgwereld waar echt veel managers rondlopen, die niets doen of kunnen en waar wel 10 tot 20x zo veel geld mee gemoeid is.
  Aan de onderwijsbonden, die dhr. Diederen steunen zeg ik ook nog iets: concentreer jullie je maar eens op de positie van de jongere leerkracht (onder de 45 en zeker betreffende salariëring, vooruitzichten en AOW) ipv tijd te verknoeien aan iets waarvan jullie niet alles weten.

  Ook ik, Mark Erdkamp, ben docent op het Stedelijk Lyceum te Roermond en geef Biologie en zie mijn collega graag elke dag als hij positief bezig met zijn leerlingen.
  O ja, geen lid van een vakbond, omdat de tot nu toe genome maatregelen niet erg positief voor mij uitpakken, maar ik laat me graag eens overtuigen door iemand met verstand van zaken. Ook politici zijn welkom voor een kijkje op onze school.

  Reactie door M. Erdkamp — maandag 27 november 2006 @ 23.39 uur

 240. @ Bernhard

  In mijn 3 T klas zitten 28 leerlingen, waarvan er vier een LWOO beschikking hebben. ‘Leuk’ dat u aangeeft dat het niet zo moeilijk is om dit te weten van een 3 T klas.

  Over welke leerweg VMBO denkt u dat mijn collega het in zijn filmpje heeft? Waarom denkt u dat diverse collega’s m.n. reageren op het ‘VMBO’ verhaal? Dit omdat dhr. Diederen zelf geen andere VMBO-leerlingen heeft dan leerlingen uit de VMBO theoretische leerweg, dit i.t.t. diverse andere collega’s die ook hier gereageerd hebben.Wat een schandaal in vergelijking met 12 jaar terug, toen de gemiddelde MAVO klas bestond uit 32 leerlingen!

  De naam Stedelijk LYCEUM verwijst naar een school met VMBO/HAVO/VWO. En nee, wij hebben geen 4000 leerlingen. Zelfs geen 2000 leerlingen. Op het moment is de HAVO afdeling het grootst. Maar dit zijn slechts enkele ‘pietluttige’ details die niet zo goed scoren in filmpjes… Van de drie middelbare scholen in Roermond zijn wij de kleinste school…

  Wat betreft de inzet van LWOO gelden: deze worden gebruikt om de klas te verkleinen, extra lessen in taal/rekenen/algemene vakken, remedial teaching, coaches, orthopedagoog, psycholoog, ZorgAdviesTeam, etc.etc. Maar dit werd door dhr. Diederen afgeschilderd als totaal nutteloos, deze ondersteuning was niet voldoende.

  Onze ‘middenkadermanagers’ maar liefst 2 in getal, zijn zelf leraar, waarvan 1 ‘manager’ zelf ook nog een aantal uren voor de klas staat. Het betreft hier geen mislukte managers uit het bedrijfsleven die geen band hebben met de werkvloer.

  Wat betreft aanschouwelijk onderwijs: ik zou toch maar eens voorzichtig op de link klikken. Dan kunt u zelf aanschouwen hoe onze vmbo brugklassen (en ja, dit onthouden wij niet aan onze havo/vwo brugklassen, zij doen ook mee) in een project met vakoverstijgend onderwijs zelf een middeleeuwse slinger nabootsen in de lessen techniek en geschiedenis, deze testen door basketballs over de school heen te schieten in de lessen lichamelijke opvoeding en ter afsluiting een middeleeuwse dag hebben gevolgd, waarbij een toneelgenootschap de kinderen in middeleeuwse kledij stak en een voorstelling gaf. Maar ja, dit zijn waarschijnlijk ook maar te verwaarlozen voorbeelden. In ieder geval hoop ik dat het duidelijk is dat de meerderheid van mijn collegae hun hoofd boven het maaiveld uitsteken door innoverend en verantwoord onderwijs aan onze leerlingen aan te bieden!

  Ieneke Verjans

  Reactie door Ieneke Verjans — dinsdag 28 november 2006 @ 10.38 uur

 241. Beste Ieneke,

  Het zijn helemaal geen te verwaarlozen voorbeelden. Ik vind het alleen ontzettend jammer dat er een gloed van non-transparantie hangt om de berichtgeving door jullie ‘middenkadermanagers’
  Nu ik toch mijn informatie moet halen van deze weblog kun je me misschien enige duidelijkheid verschaffen wat er waar is van de afvloeiingsregeling en dreigend ontslag van dhr Diederen.
  Een ieder moet het doen met de geslotenheid van jullie stedelijk lyceum. Openheid daar gaat het om. Verder 12 jaar geleden een gemiddeld aantal leerling van 32 in een Mavo klas??? Gemiddeld, of waren dat de pieken? Waar was je werkzaam 12 jaar geleden?

  Met vriendelijk groet,

  Reactie door Bernhard — dinsdag 28 november 2006 @ 20.03 uur

 242. Aan de heer Marijnissen en de heer Diederen,

  Ja, op onze school leren wij kinderen de waarheid te spreken….
  Nee, mijn collega de heer Diederen neemt het met die waarheid niet zo nauw!
  Ja, de SP laat hem kritiekloos zijn ‘smeuige’zijn verhaal doen, als zou hij “misstanden” op onze school aan de kaak stellen.
  Ja,sterker nog ze steunen zijn immorele handelwijze ook nog!
  Nee, onze school telt geen 4000 Vmbo- leerlingen, hooguit 400.
  Ja, voordat het filmpje ‘Jan en Alleman’ uitkwam, verscheen er in het lijfblad van de SP ‘Tribune’, een artikel van zijn hand waarin hij beweert dat er met lwoo-gelden gesjoemeld wordt.
  Nee, mijnheer Diederen heeft nog nooit de moeite genomen om bij de schoolleiding te achterhalen hoe deze gelden precies besteed worden.
  Ja, bij onze directie staat de deur altijd open, communicatie gaat erg eenvoudig.
  Ja, de onderwijsinspectie heeft dat en alle onderwijskundige zaken in 2006 wel onderzocht.
  Ja, het Stedelijk Lyceum kreeg van de inspectie als rapportcijfer een 9, hetgeen uitzonderlijk is. Nee, wij hebben geen 4000 leerlingen, op vmbo hooguit 400!
  Ja, mijnheer Diederen heeft maar een paar klassen van Vmbo-Theoretische leerweg…geen basis of kader leerlingen!
  Ja, de heer Diederen geeft al jaren aanschouwelijk onderwijs op onze school. Nee, dat is hem ook nooit verboden. Nee, k ken geen school in mijn directe omgeving zoveel aandacht is voor allerlei activiteiten, met name voor Vmbo-leerlingen.
  Ja, in het al genoemde artikel in “Tribune” noemt hij leerlingen uit een klas met naam en toenaam met de bijbehorende thuissituatie.
  Ja, deze kwetsbare kinderen zet hij te kijk op internet.
  Ja,inmiddels zijn de echte namen van deze kinderen verandert door gefingeerde namen….!
  Ja, mijnheer Diederen als een docent van een van uw kinderen het zou wagen hetzelfde te doen, hoe zou u reageren?
  Ja, het is verboden kinderen zonder hen en hun ouders er van op de hoogte te brengen te filmen voor een propagandafilm van een politieke partij.
  Nee, mijnheer Diederen u zou niet willen dat een van uw kinderen figureerde in bijvoorbeeld, een spotje van de Partij voor de Vrijheid…
  Ja, wij hebben een docententeam dat hard werkt en een meer dan gemiddelde inzet heeft voor alle leerlingen, of zij nu op Havo, Vwo of Vmbo zitten.
  Nee, wij hebben het niet verdiend zo door het slijk gehaald te worden.
  Ja, wij zouden het prima vinden als u ‘in het algemeen’ kritiek zou hebben op de schaalvergroting in het onderwijs.
  Ja, de wijze waarop dat nu gebeurd is, is zeer kwetsend voor uw collega’s en desastreus voor de naam van ‘mijn’ school.
  Nee, mijnheer Diederen ik weet niet welk hoger doel dit alles dient.
  Ja, u kent misschien de uitdrukking: “je wordt eerder door een strontkar overreden dan door een luxe wagen.”
  Ja, ik vind het treurig dat dit gebeurt.
  Ja, de rest is privacy gevoelige informatie.
  Nee, ik zet die NIET op internet.

  Loes Nuijten
  Docent Tekenen en CKV
  Stedelijk Lyceum Roermond

  Reactie door Loes Nuijten — woensdag 29 november 2006 @ 1.31 uur

 243. Bijna 250 reacties las ik al en ik maak me nog meer zorgen over Nederland.
  Wie heeft er Canetti gelezen en begrepen? Zo kritiekloos achter leuzen aanlopen, zoveel vuil spuiten zonder te weten van de hoed en de rand, dat is gevaarlijk.
  SP, schaam je voor dit oproer.
  Gerda Eijkelenberg
  docent Stedelijk Lyceum Roermond

  Reactie door Gerda Eijkelenberg — donderdag 30 november 2006 @ 0.47 uur

 244. @Gerda,
  Dat kun je nu wel zo stellen, maar de waarheid ligt toch wel even anders.
  Het overgrote deel heeft wel degelijk informatie ingewonnen bij het stedelijk lyceum.
  Maar er is weinig transparantie te bekennen. Ook op de kritische vragen hier wordt krampachtig gezwegen.
  Ik stel de vraag dan nog maar eens aan jou: wat is er waar van de afvloeiingsregeling en dreigend ontslag van dhr. Diederen?
  Ach en 250 reacties op een weblog lijkt me nog geen reden om je hier grote zorgen om te maken.
  Ik maak me meer zorgen om de rode draad in de reacties van het personeel van het stedelijk.

  Reactie door Bernhard — donderdag 30 november 2006 @ 22.27 uur

 245. ik vind het schandalig dat de SP maar een kant van het verhaal laat zien!!!

  mensen voordat je een reactie plaatst moet je eerst de echte situatie kennen.

  de vele reacties van wat ik hier zie is onwetendheid.

  de reden dat de leraar werd besproken op de school is, omdat hij de namen van de leerlingen heeft genoemd, in beeld heeft gebracht. en informatie achter gehouden heeft om de leerlingen mee naar het zwembad te krijgen.

  ik ga er niet verder op in, omdat ik als leerling van het Stedelijk Lyceum ook niet meer kan zeggen over wat ik weet.

  Reactie door Sjantalle — vrijdag 1 december 2006 @ 12.24 uur

 246. http://www.janmarijnissen.nl/2006/11/21/leraar-uit-sp-film-monddood-gemaakt

  ik word misselijk van
  deze zaak
  Omdat mijn tolerante en goede school afgeschilderd word als een dictatoriaal instituut waar mensen bang zouden zijn voor hun directie.
  Nee ik word bang van het feit dat een leerling mij als een racist bestempelt omdat ik in mijn rode SP trui op school rond loop (ja dat kan op het stedelijk voor en na de verkiezingen en dus ook tijdens deze zaak) want volgens die leerling is de SP racistisch want dat heeft hij uit het filmpje van P.D. begrepen.
  Nu wordt ook nog mijn partij voor racistisch uitgemaakt ja want ik ben al jaren lid van de SP
  Maar Ik ben ook goed kwaad op mijn SP. Dat daar niemand na gedacht heeft over het feit dat het noemen van echte namen en het laten zien van mensen die met een ander doel nl Aanschouwelijk onderwijs, naar het zwembad zijn gekomen gebruikt worden voor een propagandafilm. En P.D. staat niet de eerste keer met leerlingen van onze school in het zwembad.
  Hoe kan dat dan als hij geen aanschouwelijkonderwijs mag geven????
  Waarom heeft er geen wederhoor plaats gevonden????
  Dat wat op de site van het stedelijk staat is waar, wij zijn een open school en ik zou onze keihardwerkende tolerante directie niet willen missen. Ook ik heb niks op met alles wat daar nog boven komt aan geld verslindende figuren. Maar blijf van onze school af waar leerlingen op de eerste plaats komen. Waar men respect heeft voor elkaars privacy, geloofsovertuiging en politieke overtuiging zolang men daar geen misbruik van maakt
  P.D. heeft misbruik gemaakt van het verkregen vertrouwen
  en daar gaat het hierom!
  Mvg Dominique docent CKV, Handv en techniek

  Reactie door Dominique van der Borgh — vrijdag 1 december 2006 @ 18.40 uur

 247. @Dominique van der Borgh

  Ik stel de vraag dan nog maar eens aan jou: wat is er waar van de afvloeiingsregeling en dreigend ontslag van dhr. Diederen?

  Reactie door Bernhard — vrijdag 1 december 2006 @ 19.37 uur

 248. En toen werd het stil, heel stil!

  Reactie door Bernhard — vrijdag 1 december 2006 @ 19.39 uur

 249. Beste Bernard
  Ik heb niet altijd de tijd om achter de comp te zitten.
  Wat er precies gaat gebeuren weet ik ook niet, gewoon niet naar gevraagd.
  Maar wat zou jij doen als een werknemer van jou de privacy van jou of collega’s zou schenden of hen zou gebruiken (zonder te vragen) voor een propagandafilm???????
  Bij mij vloog die er meteen uit, daar ben ik heel duidelijk en keihard in.
  Mvg Dominique

  Reactie door Dominique — zaterdag 2 december 2006 @ 12.59 uur

 250. Als oud leerling van het Stedelijk Lyceum te Roermond kan ik alleen maar zeggen,dat wat hier gebeurd hartverscheurend is.

  Ik heb het filmpje gezien en de reacties die hier op kwamen.
  Als oud leerling krijg ik vaak de vraag: wat vind je hier nu van?

  Wat ik me dan afvraag is: Hoe durven al die mensen hier eigenlijk hun mening over te geven! Alles van wat gezegd word is een mening!!

  Dhr. Diederen beweert dat er gesjoemeld word met het geld. Hij laat daarbij geen cijfers zien , dus is het al zeker GEEN FEIT! Ook het volgende klonk mij raar in de oren:
  ‘’Volgens de directie van de school heeft hij de privacy van leerlingen geschaad, maar in werkelijkheid is de directie boos omdat hij misstanden aan het licht heeft gebracht’’.

  Hoezo ‘’in werkelijkheid’’?? Waar is die ‘’werkelijk’’ in godsnaam op gebaseerd? De directie heeft duidelijk gemaakt dat het een interne zaak was ( zo schrijft sp later ). Dus deze ‘’werkelijkheid’’ is gewoon een grote leugen. Terwijl dat iedereen wel heeft kunnen zien dat hij de privacy van leerlingen wel zeker heeft geschaad! Dat is dus een duidelijk FEIT!

  Wat ik nu echt erg vind is , dat deze school/ alle anderen leerkrachten hier de dupe van moeten worden.

  Zelf heb ik 5 jaar op deze school gezeten. Ik kijk met echt veel plezier terug naar mijn schooltijd op het Stedelijk Lyceum. Ik was ook geen model leerling, toch hebben al deze mensen daar altijd voor mij klaar gestaan en in mij gelooft.

  Als ik nu terugkijk naar hoe ik hen ken als leerkrachten / coördinatoren en kijk naar het bericht dat ze hier achterlaten hebben, kan ik me hun gezicht bij het schrijven van deze berichten makkelijk voorstellen. Daarnaast kan ik alleen maar zeggen dat ik het roerend met hun eens ben!

  Deze leerkrachten, coördinatoren en directie hebben niet alleen voor mij maar ook voor mijn ouders klaar gestaan, toen het echt moeilijk werd. Zelfs na schooltijd hebben deze mensen mij gesteund. Ik ben na het slagen van een door mij heilig verklaart diploma nog eens een kijkje gaan nemen op het Stedelijk Lyceum. En zelfs dan ben je van harte welkom.

  Als ik al deze mensen een miljoen gaf voor wat zij voor mij gedaan hebben, zou ik ze nog niet genoeg gegeven hebben. Ik erger me dus kapot aan dat 1 leraar een hele school zo overhoop kan halen en dat die zijn collega’s dit aandoet. Niemand die eens naar Hen luistert , die tenminste al eens weten waar ze over praten. Zij die ook met feiten kunnen komen , en niet alleen met meningen.

  Dhr. Diederen heeft met zijn mening de media al behaald. Maar naar leerkrachten, coördinatoren en de directie word niet geluisterd. Waarom word er dan naar deze mensen niet geluisterd en verhalen steeds maar weer verdraait? Of willen mensen de waarheid juist niet weten? Kijk eens wat deze meneer met zijn collega’s doet! Dat is toch verschrikkelijk !En hoe zou jij je voelen als jij die collega moest zijn?

  Ik schrijf hier dus NIET om Dhr. Diederen te steunen,
  Maar voor al die andere leerkrachten, coördinatoren en directie van het Stedelijk Lyceum te Roermond.
  Wat zij voor mij gedaan hebben is onvergetelijk.
  Als ik voor deze school iets terug zou kunnen doen, doe ik dat heel graag!

  Dus aan alle leraren van Stedelijk Lyceum te Roermond, mijn steun hebben jullie!
  Met vriendelijke groet,
  een oud leerling.

  Reactie door oud leerling van het Stedelijk Lyceum — zondag 3 december 2006 @ 10.34 uur

 251. En toen werd het stil, heel stil!

  Reactie door de Cubaan — zondag 3 december 2006 @ 16.35 uur

 252. geachte lezers,

  ik ben het volledig eens met de oud leerling( zie artikel 250 ).

  Lees maar eens goed wat daar staat en denk daaar eerst maar eens goed overna!!!!!!!!!!!!

  Ik zelf, ook een oud leerling van Stedelijk lyceum te roermond. Hoezo kinderen die geen aandacht krijgen van leraren?? Bullshit!!
  Ik ben geslaagd dankzij de hulp die ik van deze leraren kreeg!!

  Ik kreeg ook extra aandacht als ik die nodig had!!

  LAATSTE OPMERKING!!
  de oud leerling die op artikel 250 schreef, heeft mij de woorden uit de mond gehaald!
  VOLLEDIG MET JE EENS!

  wie je ook bent… het is fijn om te weten dat meerderen oud leerlingen erzo over denken als ik!

  ANITA!

  Reactie door Anita — maandag 4 december 2006 @ 13.52 uur

 253. Wat fijn dat er ook hartverwarmende reacties van oud-leerlingen komen!Dat is ook een hart onder de riem voor de huidige leerlingen van het Stedelijk, die door toedoen van 1 docent nu voor “schorriemorrie”
  uitgemaakt worden door buitenwereld.
  SP……
  shame on you !!!
  Deze school heeft deze lading ‘pek en veren’ absoluut niet verdiend!!!!!

  Reactie door de waarheid — maandag 4 december 2006 @ 17.45 uur

 254. @ de Cubaan
  En toen werd het stil, heel stil!
  Dit slaat op de ontwijkende antwoorden van de docenten betreffende de voorgenomen afvloeiingsregeling en het dreigend ontslag. Alleen Dominique geeft een reactie op deze vraag en wel het volgende: Wat er precies gaat gebeuren weet ik ook niet, gewoon niet naar gevraagd.
  @ de waarheid: kom op zeg je kunt zeggen dat de privacy is geschonden van de leerlingen, maar wat je niet kunt zeggen is dat de leerlingen in het filmpje voor “schorriemorrie” worden uitgemaakt, ook niet door de buitenwereld. Shame on you !!!

  Reactie door Bernhard — maandag 4 december 2006 @ 19.34 uur

 255. Niet IN het filmpje maar DOOR het filmpje worden ze voor schorriemorrie uitgemaakt “Prins Bernhard”.Wie ben jij trouwens dat je het allemaal zo goed denkt te weten? Zij worden door derden erop aangesproken.Zo van: “zit jij op die school, waar al die ouders alcoholist zijn of in het gevang zitten…?” En dat verdienen deze kinderen niet!

  Reactie door de waarheid — dinsdag 5 december 2006 @ 17.50 uur

 256. in de Sp!ts van 30 november staat een artikel lees dat eens dan kom je dichter bij de waarheid…

  Reactie door de waarheid — dinsdag 5 december 2006 @ 17.56 uur

 257. Ik denk helemaal niet alles te weten. Ik stel gewoon vragen hier en kreeg op bepaalde vragen geen antwoorden. Dank voor de tip van de spits, even googlen en je komt er wel. Ja prins Bernhard neemt nooit het openbaar vervoer vandaar. BTW. die naam de waarheid, wie is dat dan wel niet die denkt de waarheid in pacht te hebben? Lees mijn reactie’s nog eens goed door.

  Reactie door Prins Bernhard — dinsdag 5 december 2006 @ 21.46 uur

 258. Wat is dit??

  Kennen jullie dhr. Diederen dat jullie gelijk met jullie oordeel klaarstaan?
  Ik heb deze man prive en op school meegemaakt. Hij weet alles zo te draaien dat mensen hem geloven.
  Deze man is veel te ver gegaan voor een leraar tegenover mij.

  Oordeel aub niet meer voordat je alles weet!

  Reactie door Mirjam — dinsdag 5 december 2006 @ 23.27 uur

 259. De Sp moet zo sportief zijn om weer naar de school toe te gaan en goed te onderzoeken hoe het zit en een excuus aan te bieden als dit nodig is. Ik hoop dat jullie, docenten die met hart en ziel aan het werk zijn in Roermond dit blijven doen met veel plezier.
  Als de sp de plank mis heeft geslagen hoop ik dat ze dit uitgebreid in de media gaan behandelen en ervan leren dat dit niet kan!

  Reactie door cynthia — woensdag 6 december 2006 @ 11.53 uur

 260. Geachte lezers,

  Als buitenstaander heb ik vernomen dat Pierre Diederen een x aantal klachten had over het Stedelijk Lyceum in Roermond. Ik heb zelf verschillende verhalen gehoord. Ook hier heb ik alle 259 artikelen gelezen. En ben tot de conclusie gekomen dat de hele commotie rond het Stedelijk Lyceum niet klopt.

  In artikel: 230 van Harry Maas werd mij duidelijk dat de school wel degelijk aanschouwelijk onderwijs mag geven. Ook M. Erdkamp schrijft dit in artikel 239 en ieneke Verjans in artikel 240.
  Zelf heb ik op de link geklikt en vond het eigenlijk super leuk om te zien hoe leerlingen de Romeinse tijd eens zelf konden beleven.

  Ook artikel 250:van een oud-leerling vind ik zeer indrukwekkend. Hierin word precies uitgelegd hoe de feiten en meningen in elkaar zitten. En JA toen werd mij een hele hoop duidelijk.
  Wel tof dat zelfs oud-leerlingen die niets meer met de school te maken hebben , zo positief en dankbaar zijn naar / over het Stedelijk Lyceum.

  Lees de berichten eens van deze 4 personen en een hele hoop zal U duidelijk worden.

  met vriendelijke groet,
  Evelien

  Reactie door Evelien — donderdag 7 december 2006 @ 15.07 uur

 261. @ Evelien

  Ja , je hebt helemaal gelijk.Als je deze berichten achter elkaar leest begrijp je het helemaal.Ik had een oordeel over dit voorval , maar door deze artikelen te lezen ben ik van gedachten veranderd. P.D kan goed liegen zeg! Bahbah ik haat liegen

  Jammer dat onder artikel 250 geen naam staat , niemand weet nu wie zo goed iets kan uitleggen + leraren weten niet wie hun zo dankbaar is

  maar goed, mij hebben jullie kunnen overtuigen ik hoop anderen ook……

  Groetjes Meyke

  Reactie door meyke — donderdag 7 december 2006 @ 16.08 uur

 262. Ohjazeker mij hebben deze mensen ook overtuigd. Alleen vind ik het raar dat sinds leerlingen en oudleerlingen reageren met eigenlijk een heel duidelijk verhaal er geen reacties meer binnenkomen van leraren?
  Kunnen zij niet tegen die verhalen op of wat?
  Zijn ze de leerlingen en oud-leerlingen niet dankbaar?
  En waarom reageert meneer Diederen zelf eigenlijk niet? ( of weet hij dat hij fout zit en schaamt hij zich )
  Vind dit allemaal wel heel raar hoor!

  Patrick

  Reactie door patrick — donderdag 7 december 2006 @ 16.46 uur

 263. @Evelien, Meyke en Patrick

  Zeker!!! De docenten van het Stedelijk vinden deze reacties van oud-leerligen geweldig (ze hangen op het prikbord!), maar tegelijkertijd is er iets onomkeerbaars gebeurd. Deze ‘would be’ klokkenluider mag in de pers helemaal leeglopen. De SP, de vakbonden, Netwerk en onderwijsorganisaties scharen zich zonder meer achter hem…hij mag overal zijn “gekleurde” en “vertekende” verhaal doen en wat kunnen wij dan nog? Iedereen valt over ons heen! Het is bijna onmogelijk je tegen zoveel vuilspuiterij te verdedigen.Naar ons wordt immers niet geluisterd!
  Jan Marijnissen heeft nog NIETS teruggenomen van zijn beschuldigingen aan het adres van de school en dus aan ons. Alle Stedelijke leraren, die zich allemaal met volle overtuiging inzetten, voelen zich zwaar gekwetst en echt op hun ziel getrapt. En als mijnheer Diederen nu alleen misstanden in het nederlandse onderwijssysteem, zoals bivoorbeeld de schaalvergroting, het teveel aan managers etc. had aangekaart…. dan weet ik zeker dat heel veel van mijn collega’s zich achter hem geschaard zouden hebben. Nee wat doet deze man hij brengt willens en wetens zijn eigen leerlingen en school in diskrediet. Alle beschuldigingen over gesjoemel met LWOO-gelden,zijn inmiddels al weerlegd door de inspectie…. En dat kostte trouwens weer dagen werk van veel van zijn collega’s!
  En geloof me, het artikel in de Tribune en het filmpje zijn het topje van de ijsberg… Er zijn door ouders en leerlingen aanklachten ingediend tegen deze man.
  Nee, deze klokkenluider is vooral geinteresseerd in zijn eigen klokkenspel!
  Zucht…ik houd mij liever met mijn 5 (!)buitenschoolse en aanschouwelijke(!) projecten voor vmbo-leerlingen bezig…

  Loes Nuijten, docent tekenen en CKV Stedelijk Lyceum Roermond

  @ZKH Prins Bernhard…als je wilt weten hoe het ervoor staat, neem eens contact op (met de heer Diederen of zo)en maak je eens bekend ;)

  Reactie door Loes — donderdag 7 december 2006 @ 18.34 uur

 264. Geachte Loes,

  Ik vind het voor jullie triest dat die klokkenluider zo om aandracht schreeuwt en jullie daar niets aan kunnen doen. De media veranderd in dit feit in een roddelblad. En dat leerlingen aangifte doen is het meest vanzelfsprekende dat er moet gebeuren. Jammer dat P.D zeurt over te weinig lesuren terwijl jullie nu juist nog meer tijd kwijt zijn aan zijn klokkenspel. Wat ik U kan vertellen is dat U zich alleen maar kan troosten met het feit dat er toch nog mensen achter jullie staan. Ook ik. Mede dankzij de artikelen die hier staan. Ik zou artikel 250 persoonlijk in het groot aan eenb boom ophangen.
  Ik lees toch al zeker minimaal 6 mensen die door dit bericht anders zijn gaan denken.
  Loes ik wens U sterkte. En voor de leerlingen en oud-leerlingen denk ik dat het een leuk bericht is om te weten dat jullie op het prikbord hangen.

  Patrick

  Reactie door patrick — donderdag 7 december 2006 @ 19.29 uur

 265. Jammer dat niemand de reactie van Theo zelf op het artikel plaatst:

  Theo Uittenbogaard, regisseur van ‘Jan en Alleman’ | vrijdag 1 december 2006 | 21:04
  Wie de documentaire ‘Jan en Alleman’, die ik voor de SP maakte, goed bekijkt, en dan in het bijzonder het hoofdstuk ‘De Leraar’, hoort ene Pierre van Diederen zich zorgen maken over het gebrek aan aandacht, dat hij kan geven aan leerlingen-met-problemen in te grote klassen, in de te grote scholengemeenschap waar hij als leraar in de VMBO-afdeling werkt. Uit ervaring, weet hij, dat het geld dat aan Jan, Piet of Klaas in de klas besteed had kunnen worden, nu blijft steken in de salariëring van het, door schaalvergroting noodzakelijk uitdijende, management.
  Punt. Dat is alles. Het is al erg genoeg, maar hij signaleert, dat de tendens tot schaalvergroting in het onderwijs, onvermijdelijk leidt tot meer management, met bijbehorende salariëring. Geld dat dus niet ten goede komt aan leerlingen. Punt.
  Door de reactie van de leiding van de school, die niet genoemd wordt in de film, in een onbenoemde plaats in Nederland, weten de lezers van Sp!ts thans, dat de ‘minderjarige’ Jan, Piet of Klaas, en een dertigtal andere leerlingen zich misbruikt voelen, omdat ze op de openbare weg bij het uitgaan van de school gefilmd werden. En dat directeur van het managementsteam C. Hoefnagel van het Stedelijk Lyceum te Roermond zich beschuldigd weet van ‘gesjoemel’ met lesgeld, en zich geroepen voelt door het noemen van hun echte namen en problemen van leerlingen van de school en hun ouders, in diskrediet te brengen, slechts om de klokkenluider Van Diederen te beschuldigen van indiscretie. Wie is indiscreet ? Wie beschuldigt wie ? Wie voelt zich aangesproken ? Wie noemt een feit ‘gesjoemel’ en vindt dat een beschuldiging ? Wie de schoen past trekke hem aan.

  Reactie door Bleker — donderdag 7 december 2006 @ 20.28 uur

 266. inderdaad Patrick er zijn veel mensen die al een oordeel voor zich hadden liggen zonder de andere kant van het verhaal te hebben gehoord vooral écoliste :P.

  eigenlijk vind ik dat de SP zich op deze site moet veronschuldigen en ook het hele verhaal moet editen. met de informatie wat nu beschikbaar is geworden.

  en hopenlijk heeft die commotie ook geleid tot iets.

  een leerling ven het stedelijk lyceum.

  Reactie door Sjantalle — donderdag 7 december 2006 @ 20.36 uur

 267. @Bleker
  Reacties op zijn onsamenhangende verhaal ook gelezen?
  http://spitsnet.nl/nieuws.php/1/1671/online/Commotie_om_SP-documentaire_Jan_en_Alleman.html?action=showall

  Uittenbogaard zit ook fout! Zeker te weten.

  Reactie door loes — donderdag 7 december 2006 @ 23.32 uur

 268. Iedereen bedankt voor de bijdragen aan de discussie.

  Met de film Jan en Alleman proberen we een beeld te geven van de praktijk op de werkvloer in de publieke sector. Een van de films gaat over onderwijs, met Pierre Diederen in de hoofdrol. Het is beslist niet de bedoeling van Diederen of van de SP om wie dan ook zwart te maken. In de film zijn er geen leerlingen die met naam worden genoemd en aanwijsbaar in verband worden gebracht met problemen thuis of op school. Diederen vertelt over zijn werkervaringen met als doel: beter onderwijs. Dat is ook wat de SP wil en met die bedoeling is de film gemaakt.

  Een delegatie van de SP gaat graag in op het aanbod van enkele leerkrachten van de school om in gesprek te gaan.

  Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 8 december 2006 @ 16.23 uur