SP tweede partij in Amsterdam?

Uit een peiling in opdracht van AT5 blijkt dat de SP de tweede partij onder Amsterdammers is. Met 20,1% van de stemmen is dat een verdubbeling ten opzichte van 2003 (9,1%). De PvdA blijft de grootste maar staat op een 10% verlies ten opzichte van 2003. De volledige uitslag kun je hier vinden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 21 november 2006 :: 12.12 uur

12 Comments

12 reacties

 1. Verbaast me niets, uit dit Zinfo onderzoek blijkt ook al dat Amsterdammers erg sociaal zijn.
  http://www.zinfo.nl/zinfo/2006/10/weinig_herkenni.html

  Reactie door Zinfo.nl — dinsdag 21 november 2006 @ 12.39 uur

 2. De tweede partij in de hoofdstad! Dat is door het harde werk van de SP ook verdiend!

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 13.20 uur

 3. Op AT5 site, al eerder hier genoemd, tref ik dat SP net even groter dan de PvdA in de peilingen is!

  CDA 10.7% / 790 Stemmen
  PvdA 19.8% / 1462 Stemmen
  VVD 14.7% / 1088 Stemmen
  LPF/Fortuyn 0.5% / 37 Stemmen
  GroenLinks 6.1% / 457 Stemmen
  SP 20.4% / 1512 Stemmen

  Reactie door maria — dinsdag 21 november 2006 @ 13.59 uur

 4. Gisteren op de Ten Catemarkt, Jan M. met volgelingen vrij rondlopend. Praatje hier, praatje daar.
  Vandaag Geert Wilders op de kruising Ferd. Bolstraat en Albert Cuyp. 5 zwarte politie- auto’s, 2 motoragenten, agenten tevoet, trams en bussen gestopt, fietsers en auto’s van de weg gewezen. Bus met tig body- guards…en daar kwam de waterstofperoxide held van xenofoob Nederland. Een pure provocatie daar in die multi culti buurt. Verslaggevers, camera’s en geronselde “sympatisanten” alles keurig georkestreerd. Een pur sang Amsterdamse: hé jullie, oprotten dit is ónze stad!

  Reactie door William — dinsdag 21 november 2006 @ 14.08 uur

 5. Ik deed vanmorgen een paar boodschappen bij AH, en de man achter de kassa keek me eens aan en zei: U stemt zeker op de Partij van de Dieren? Nee hoor, ik stem al jaren op de SP! – waarop hij ging staan en me de hand schudde: ” We zijn het eens! weg met dat rechtse zootje!”

  Reactie door Marjolein — dinsdag 21 november 2006 @ 15.05 uur

 6. Deze gaat ook erg lekker:

  http://www.home.nl/nieuws/peiling/

  Reactie door J3roen — dinsdag 21 november 2006 @ 16.04 uur

 7. Des te vreemder is het dat het NOS journaal alleen maar kiezers van andere partijen in beeld neemt. Geen enkele SP stemmer, maar wel een strategische PvdA stemmer die eigenlijk SP wilde stemmen. Zijn ze bang voor SP? Bang voor Oostblok toestanden? Maar die hebben we al zo te zien.

  Reactie door peer — woensdag 22 november 2006 @ 15.41 uur

 8. @7, Peer,

  Dat was inderdaad weer een opvallend stukje kromme journalistiek van de nos; erg irritant…

  Reactie door J3roen — woensdag 22 november 2006 @ 16.08 uur

 9. @7, Peer,

  De aanval van Verdonk gisteravond bij “Nederland kiest” op de SP, terwijl er geen SP-er aanwezig was om zich te kunnen verdedigen is daar ook weer een mooi voorbeeld van.

  Immers: door slechts Pastors en Verdonk op de laatste avond vrijelijk hun zegje te laten doen, geeft de nos ze simpelweg de mogelijkheid tot dergelijke moddergooierij.

  Het is om te huilen…

  Reactie door J3roen — woensdag 22 november 2006 @ 16.13 uur

 10. Een nieuwe dag breekt aan,
  kijk naar het zuiden en zie,
  de zon komt op aan je linkerzijde,
  en hij zal stralen.

  Reactie door peer — woensdag 22 november 2006 @ 16.29 uur

 11. Of de SP in Amsterdam 2e partij wordt is niet relevant.Onze regering heeft weinig invloed,immers 60% van onze wetten wordt in Brussel bij de E.U. gedicteerd.Belangrijk is wat de internationale verwachtingen zijn, want daar zijn wij,via onze export van afhankelijk.De grote uitdaging of wellicht het probleem voor de toekomst wordt het Midden Oosten en met name Iran.Via de Joodse lobby in de V.S. kan Bush zich de verdere ontwikkeling van een atoombom in Iran niet over zijn kant laten gaan.Israel wordt steeds nerveuzer, dat is in de oorlog in Libanon, welke feitelijk een schot voor de boeg was voor Iran wel gebleken.Als Iran via Syrie in Libanon raketten in stelling wil brengen,dan is de beer los.De moorden op hoog geplaatste politici in Libanon zijn niet toevallig.
  Het is niet of maar wanneer escalatie met Iran/Syrie zal plaatsvinden.Met inachtneming van Irak is duidelijk sprake van een wespennest.
  Het jaar 2007 zou wel eens een schokkend jaar kunnen worden omdat Israel en de V.S. geen tijd meer hebben te verliezen.Alleen al het feit dat Iran op de rode knop kan drukken is genoeg voor grote delen van de bevolking, Israel te ontvluchten naar andere landen.Een ontvolking is het laatste en het gevaarlijkste,wat Israel kan treffen en waarop het staat te wachten.Dat betekend wellicht een plotseling en alles vernietigend bombardement van Iraanse nucleare installaties en mogelijk Teheran.Dat zal de kaarten in het Midden Oosten flink door elkaar schudden. Ook kunnen de Islamieten in Europa op drift geraken.Vooral de internationale oliemarkten zullen met sprongen reageren. Olietekorten kunnen zich voordoen door hamsterwoede en speculatie. De olie is onze achilleshiel.Denk maar aan transport,verwarming, electricieteit en de chemische industrie. Wij kunnen ons als export land geen distributie van energie/olie permiteren.Een klap op de aandelen en financieele markten en een verdere komeetachtige stijging van zilver en goud en strategische metalen zijn het gevolg. De $ en de V.S.met zijn handelsbalanstekort van bijna 70 miljard $ per maand zal geen vlucht haven zijn.
  Dat is andere koek dan de verkiezingen nu. Wij zijn met ons kikkerlandje met 16.000.000 inwoners,als haringen in een ton,veel te kwetsbaar. De partij politieke overheid houdt daar onvoldoende rekening mee en is onvoldoende deskundig en doortastend. Hopelijk zitten onze soldaten in Afghanistan,straks niet als ratten in de val.

  Reactie door Maan Arkenbosch,Marktonderzoek/strategie — woensdag 22 november 2006 @ 19.22 uur

 12. @ 10

  Peer,

  Wat nu als je slaapkamerraam op het noorden ligt?

  Groeten,

  Reactie door Belfi — woensdag 22 november 2006 @ 19.37 uur