Ik zie ik zie wat jij niet ziet

SIRE

Een nieuwe indrukwekkende campagne van SIRE, ditmaal over kinderleed.

„Van mishandeling tot zwerfjongeren en van seksueel misbruik tot armoede, we willen op alles de aandacht vestigen. Dit doen we door middel van tv- en radiospotjes, advertenties in kranten en weekbladen en via de internetsite www.ikzieikziewatjijnietziet.nl .”

Sire

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 07 december 2006 :: 14.18 uur

34 Comments

34 reacties

 1. En als we al problemen signaleren, wat dan?

  Ik sprak laatst nog een psycholoog van GGZ-jeugdzorg.
  Hij vertelde me, dat de wachtlijsten bij jeugdzorg formeel vrijwel zijn verdwenen. Men ziet inderdaad vrijwel ieder kind met problemen binnen enkele weken voor een intake. Na de intake word het kind meestal op een wachtlijst geplaatst voor verder onderzoek, welke gemakkelijk enkele maanden kan duren. Na het eerste onderzoek: wachtlijst voor vervolgonderzoek of behandeling, wachtlijst voor dit, wachtlijst voor dat, en al die tijd gebeurt er dus eigenlijk niks. Status van het kind is: in behandeling of onderzoek.
  En de politiek klopt zich op de borst, dat de wachtlijsten zijn verdwenen!?

  Reactie door Hanz — donderdag 7 december 2006 @ 15.59 uur

 2. http://www.sp.nl/standpunten/cd_149/standpunt_over_jeugdzorg.html

  ff verder kieken ;)

  Reactie door Bart — donderdag 7 december 2006 @ 16.01 uur

 3. En ik zie, dat kinderen op school mishandeld worden, ook al zijn er pestprotocollen, en zamen naar schoolprojecten!!! Ik zie ,dat kinderen van sexueel-misbruik de psychiatrie in gaan, en pas met hun 20-ste pas, echt die hulp krijgen die ze nodig hebben. Ik zie ,dat 70% van de kindermisbruik in de prullenbak verdwijnt, omdat er niet voldoende onderzoek gedaan word, dit omdat de zedenafdelingen vaakwel gesloten zijn. Vreemd is het dan ook niet dat dit aantal veel hoger is dan mishandeling zelf, dacht ik zo op te merken. Ik zie dat de zwakste hun kinderen verliezen, vaak omdat ze alleen zorgen voor hun kinderen ,thuis zijn, en dus geen inkomen hebben. Ik zie, dat er jeugdgevangenissen zijn die overvol zijn, en waar kinderen gewoon verder kapot worden gemaakt. Ook hier hoor je bijna niets over, tenslotte zijn die zogenaamde hulpverleners nooit persoonlijk iets kwalijk te nemen. Ja, bizar…….Ik zie dat kinderen nooit meer een kans krijgen, en als ze later groot zijn, ze vooral die hulp moeten blijven zoeken, de medicijnen zijn dan ook niet aan te slepen. Ik zie, dat kinderen het gelach betalen van hulp die er niet is. Ik zie dus dat deze kinderen vaak ,in opleiding zijn teruggevallen, omdat de staat zich helemaal niet inzet voor een toekomst. Hoe dan ook, ik heb het heel erg met al deze kinderen te doen, vaak worden ze gewoon nog veel verder verlaten, en raken ze de weg kwijt op den duur. Er zijn dus ook pleeggezinnen die kinderen mishandelen, maar eenmaal opgemerkt word er niets mee gedaan, want tja, deze mensen (pleeggezinnen) zijn zo hard nodig die wachtlijsten weg te werken. Zo heb je dus van die bewaarhuizen, waarvan die kinderen het zakcentje zijn, want er valt wat te verdienen in deze smerige opvang!!! Een mammoetwet, betekend dan ook helemaal niets wanneer het ze uitkomt, en rechtvaardigheid? praat eens echt met die kinderen zou ik zeggen…..als armoede al kindermishandeling is, dan vraag ik me af, is nederland dan wel zo veilig ??? mensen worden monddood gemaakt, en op de webside van john hop, zie je deze cencuur in nederland!!!!!!!!! http://www.burojeugdzorg.nl ik zou zeggen, let vooral op wat er verder gebeurd met kinderen, nadat ze ineens zijn verhuist, of zo. En kinderen die te maken hebben met welke misbruik dan ook, zou ik willen zeggen, spreek schreeuw, doe het keer op keer en jaar, na jaar!!!Schrijf brieven, als het je lukt, maak steeds kopieën met datums, bewaar en stuur op, Als je 18 bent kun je een rechtzaak beginnen, let wel, bewaar alles!!!Ook die rapporten, die je leven verzieken voor later, laat het er niet bij zitten, en schreeuw!!!!!!

  Reactie door Angela — donderdag 7 december 2006 @ 16.51 uur

 4. Op de webside van John Hop, kunnen Nederlanders lezen wat JP Balkenende nou eigenlijk bedoelt met NORMEN EN WAARDEN!!!

  Geachte medeblogers, wij wisten wel ondertussen wat die normvervagende minister heeft gedaan, maar vele nederlanders zullen zich rotschikken van deze webside, waarin kinderen handel zijn ipv goud…..

  nogmaals http://www.burojeugdzorg.nl ,niet om te pesten, gewoon omdat het moet……excuus voor al de kinderen in het land, names mij dan Jp, zal het nooit uit zijn strot krijgen.

  Reactie door Angela — donderdag 7 december 2006 @ 17.03 uur

 5. in dit europa zal het nooit verdwijnen. in duitsland leven 1 1/2 miljoen kinderen onder de armoede grens.

  Reactie door mcniel — donderdag 7 december 2006 @ 18.43 uur

 6. Ja en wat je dan ziet als die kinderen groot
  geworden zijn, niet goed opgevoed, niet goed
  begeleid, nergens voldoende opgevangen en op
  hun beurt krijgen ze er een reaktie op tot in lengte van de eigen volwassen jaren tot en met middelbare leeftijd toe. Triest!
  Het van zich afbijten, dat én niet hoorde, én nooit geaccepteerd zou worden zonder nog
  meer rampzalige gevolgen, wreekt zich tien-
  tallen jaren later en reageren zij alsnog af
  op de samenleving in wat andere termen!
  “Het komt er dan toch een keer uit”, zegt
  dan de toeschouwer en schudt het hoofd over
  zoveel aangedaan leed en zoveel onverwerkte,
  nog aanwezige chaos. In en in triest !

  Reactie door Madelief — donderdag 7 december 2006 @ 19.23 uur

 7. angela goeie link eindelijk een link waar de viespeuken van nederland en aanhang,met hun gore normen en waarden,,benoemd worden.
  opsturen naar cda site,lijkt me,

  sorry

  Reactie door ad — donderdag 7 december 2006 @ 19.54 uur

 8. @7 Ad, het is allemaal nog erger dan je dacht, zo worden mensen die in aanraking komen met buro jeugdzorg gewezen op deze John Hop, om vooral niet op te komen voor hun gezin!!! Mensen worden stelselmatig, het afvoerputje ingeprest, met Salomons oordeel als wapen……..Rechters, nemen klakkeloos aan wat deze niet navolgbare leugenaars voorspiegelen, en advocaten, hebben veelal voorbesprekingen, ja ten koste van het kind. Altijd is de belangrijkste band, die met je ouders en kinderen, maar geldwolverig hulp.nl, verkoopt je kind via je ziekenfonds waar je bijstaat. Alleen met bezwaren, indienen kun je nog iets redden, klachten zijn al niet meer rechtsgeldig,,,,,,,leve de democratie zou je denken, VOC in eigen wateren, dus………Tja, tot aan het vruchtwater !!!!!!!!!!!!! 80 duizend euries, voor een uithuisplaatsing, en 40 duizend erbovenop wanneer er een OTS word uitgesproken!!!!Ja, voor die 120 duizend euro, zou het kind een wereldleven moeten hebben, maar dat is alleen voor de hogere hand, ja ,dank je sinterklaasje…Hoezo Armoede, die zieke geestelijke hulpwereld, is armer dan de derde wereld, als je het al hebt over geestelijke rijkdom….En in dat hele verdere leven van dat kind, zal het kind lijden, en als het kind zelf kinderen durft te nemen, zijn ze er weer als de kippen bij, want tja, al die bezuinigingen toch ook……..Kinderen sterven in de jeugdgevangenissen, door die gretige sponsers van al die medicijnen, en die onderbemande gekwalificeerde zorgverleners!!!
  Zie Rondom10.nl ,en zie, wat de verslagenen zien………..

  Reactie door Angela — donderdag 7 december 2006 @ 22.22 uur

 9. Preventieve politiek voeren is iets wat maar niet opkomt in de breinen.
  Als het kalf verdronken is dempt men voor heel veel geld de put. Wat wordt een land meer van preventieve politiek? Niet zoveel. Stel je voor… waar moeten al die hulpverleners hun geld nog aan verdienen?
  Vooral de moeders de deur uitjagen om kinderen aan hun lot over te laten. Kinderen zijn de DUPE. Eerst het probleem creeren en dan het probleem verhelpen met heel veel geld en mensen.
  Achterlijk beleid! Gewoon stupide!! Te bedenken dat deze regering kinderen vanaf de geboorte ongelukkig maakt door ze LEGAAL te laten verdwijnen in de opvang. Kinderen kunnen niet protesteren… dat doen ze later wel. Logisch toch? En ja hoor: weer naar de opvang: cel, psychiatrie. Wat een KLOTE leven heeft een kind.
  Zelfs geen recht op EEN ouder. Ook die zullen we de deur uit trappen. Dit is rechtstreekse KINDERMISHANDELING!!
  Hierop heb ik dit kabinet willen aanklagen, maar zie daar maar eens een advocaat voor te vinden…
  Dat moeders zonodig iets anders leuk vinden dan kinderen te coachen en voor te bereiden op de maatschappij, alla! Maar de moeders die zich hier met hart en ziel voor willen inzetten zouden geprezen moeten worden door de regering, ipv ze op een hongerloon te zetten.
  Het is en blijft een crimineel land, dat Balkenende land!
  Hopelijk kan er binnenkort een alarmlijn geopend worden voor moeders en kinderen die zich verkracht, vernederd en misbruikt voelen door de regering!
  En by the way: zie hoe slim! “Kind van 13 jaar met vader iedere dag dronken…”
  Maar vergeet dit niet!!!: ” Kind van 4 met moeder iedere dag afwezig!”
  Maar dat lezen we niet. Natuurlijk niet! Dat is weer de censuur van de staat.
  Sleutelwoord: ECONOMIE.

  Reactie door Gloria — vrijdag 8 december 2006 @ 1.26 uur

 10. Gisteren nog gezien hoe een Iraaks gezin op straat gezet werd met twee kleine kinderen door de IND.
  Ik wist overigens niet dat Irak veilig was!!
  Deze regering maakt zich schuldig aan kindermishandeling.
  Waarom geven we eigenlijk ontwikkelingshulp als we de mensen hier medische hulp onthouden en/of dakloos maken. Is dat niet een beetje hypocriet?

  Reactie door Henny — vrijdag 8 december 2006 @ 5.51 uur

 11. En niemand welke daadwerkelijk iets tegen een agressieve ouder zegt en niemand welke daadwerkelijk iets aan deze ( geestelijke )mishandelingen doet ……

  Reactie door Christiaan — vrijdag 8 december 2006 @ 8.51 uur

 12. Vreemd mijn bijdrage wordt niet geplaatst, een mening zonder verkeerde woorden of namen??????

  Reactie door kbo — vrijdag 8 december 2006 @ 8.52 uur

 13. @angela,

  Idd een goede link en de reacties van balkenende spreken voor zich…Hij zegt veel maar vertelt weinig en gebruikt IMO cliche’s die vooral op zichzelf van toepassing zijn ‘hand in eigen boezem steken’.

  Reactie door Lisette — vrijdag 8 december 2006 @ 10.52 uur

 14. @7 ad,

  Die worden op de cda site zorgvuldig gefilterd, been there done that :)

  Reactie door Lisette — vrijdag 8 december 2006 @ 10.54 uur

 15. Nog een paar lieve goede woorden van mijn grootje, de spreuk zegy; AL IS EEN MOEDER NOG ZO ARM, TOCH DEKT ZE WARM……….

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 11.55 uur

 16. Ik vind het een prima SIRE campagne !

  Itt tot de link van Angela: ik snap werkelijk helemaal niets van die warhoofderij op die site. Waar gáát dat over!? En als je er al vanuit wil gaan dat Jan Hop echte onrechtvaardigheden heeft te melden (dat zou zo maar kunnen, tenslotte) verdrinkt ie dat eigenhandig in een enorme brij van details waar een gewoon mens geen lijn meer in vinden kan. Als Jan Hop echt misstanden op het spoor is in de jeugdzorg laat iemand met verstand van zaken hem dan asjeblief helpen om die mail- en brieven derrie te ordenen. Op deze manier krijg je nog geen twee handen op elkaar en zit ie vooral zichzelf dwars. Mijn mening hoor…

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — vrijdag 8 december 2006 @ 11.56 uur

 17. Eén kruis met rozen, is het mensen lot

  Is het rijke leven, U gave O God……

  Oma 78 jaar…………

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 11.58 uur

 18. @16 Wim Kok, Het is John Hop voor U, en ik zal u wat meer willen uitleggen hierover, maar als u zelf wat meer aandacht zou geven hieraan, dan kunt u heel wat wijzer worden.

  Het is moeilijke materie ,zeer met u eens, maar het is geen warboel, tenzij u ook niet een woordenboek kan hanteren………….

  De politiek heeft al lang genoeg de dingen uit de hand laten lopen, dat moet u toch met me eens zijn!!!! Iemand moet toch ergins beginnen? Tenslotte zijn er mensen die begaan zijn met kinderen, gelukkig zit dus niet iedereen bij de Shell……..

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 12.05 uur

 19. Daar alleen kan liefde wonen,
  Daar alleen is het leven goed.

  Waar men blij en ongdwongen,
  Alles voor elkander doet……

  Mijn grootje,

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 12.22 uur

 20. Vroeger had je een A en een B school, de A waren de rijken, (die moesten extra school-geld betalen), en B waren de Armen. De school had onderling ruzie, de A- waren de Apen die slapen, en B-waren de Beren die leren!!! In de jaren 30 tot 40, aldus mijn Oma, tja, Oma-dag vandaag, gezellie…

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 12.28 uur

 21. Over voorgenoemde, in de jaren 30 tot 40 liep er dus een streep over het schoolplein, rijk mocht niet met Arm omgaan……Is er wat veranderd?!!!

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 12.31 uur

 22. @16 & 18 (Wim Kok en Angela): ik sluit me aan bij het commentaar van Wim Kok. Angela en/of John Hop, neem het ter harte, zie het als opbouwende kritiek. Een website die van de bezoeker verlangt “zelf wat meer aandacht te geven hieraan” die werkt niet. We leven in een zapcultuur. Mensen zappen langs een pagina en blijven alleen hangen om er meer aandacht aan te geven als die pagina ze meteen pakkend en helder uitlegt waar het om gaat. Een warrige website als die van jullie stoot mensen juist af – hoe goed de informatie misschien ook is, mensen gaan niet eerst uren puzzelen met het risico dat als ze eindelijk uitgevist hebben waar het over gaat dat dan zou kunnen blijken dat het verspilde uren zijn…

  Reactie door Miep Kraak — vrijdag 8 december 2006 @ 12.38 uur

 23. Angela, je raaskalt!

  Reactie door Hanz — vrijdag 8 december 2006 @ 13.04 uur

 24. Goh, word er een voogd vervolgd voor het eerst in Nederland, DOOR STELSELMATIG NALATIGHEID !!!!, kunnen ze het niet verdragen………..Ja ,de voogd gaat in hoger beroep!!!Savanna, is dus het kind waar niemand zich voor verantwoordelijk voelde, uiteindelijk……..Rust in Vrede ,meisje…Vele denken altijd wel aan jou…….

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 13.07 uur

 25. De titel van de campagne is een oud kinderspel.

  Je krijgt een aanwijzingen, en het is aan jouw of je het snapt of ziet.
  De druk, de prestatie druk, -en niet alleen op het kind-, maar op het hele gezin of de alleenstaande ouder is zo gigantisch dat het kind alleen nog maar door zijn kont tegen de krib te gooien, om aandacht te krijgen.
  Kinderen willen in hun omgeving veilig voelen en ravotten, ze willen kun lachen en uithuilen thuis, kinderen kunnen de geldzorgen en huwelijks problemen of welke andere grote mensen druk niet aan. Maar ook niet de prestatie druk van school, dat als je je best niet doet, je later niks bent. Helaas spelen wij het spel niet goed mee, wat ziet voelt of bedoelt het kind, onze kinderen! Ik bedoel dan vooral de uitgestoken hand van de overheid of de hulpverlening of instanties.

  Waarom wordt het consultatiebureau als drempelverlagend orgaan, niet voortgezet tot een
  latere leeftijd. School, groei en ontwikkelings achterstand worden eerder geconstateerd
  en men kan een gezin veel eerder door verwijzen.
  Mogelijk, dat ook juist dan, een problematiek in een gezin eerder wordt blootgelegd en geregistreerd.
  Zeker nu zouden wij wat aan deze cijfers hebben gehad, aangezin de armoede en de noodkreet in een gezin eenvoudig wordt gebagataliseerd of ontkend.

  We zijn nu vaak te laat en heeft de ellende voor zo’n kind, zich al genesteld in hun systeem.

  Reactie door kbo — vrijdag 8 december 2006 @ 14.37 uur

 26. Ik hoop dat het eindelijk de juiste aandacht krijgt.
  Kinderen geven al jaren seintjes dat het hen boven hun pet groeit.
  In de vorm druk of een afwijkend gedrag.
  Ook ouders hebben vaak al eerder op de deur geklopt van een instantie.

  Zelden is er echt aandacht besteed aan de toenemende gedrags verandering van het kind. Alles is in het leven geroepen,
  crisis opvang,
  tijdelijke opvang,
  uit huisplaatsing,
  OTS
  allemaal onder de noemer van maatschappelijke ofwel gezinshulpverlening.

  Er zullen zeker kinderen en gezinnen zijn geholpen,
  maar vele zijn het slachtoffer geworden van bemoeienissen
  van een organisatie die het kind alleen maar zien als, “al verpest door thuis”.
  Allerlei termen vliegen om je oren, ADHD Borderline, MPS, Psychoses en dan nog die grote bak van ongedefinieerde klachten.
  SBO, rugzakje, Zmok etc, het zijn termen die een kind voor altijd bestempelen

  Zolang wij als gemeenschap accepteren dat het individualiseren een gemeengoed is geworden voor de vooruitgang dan wordt m.i. de jeugd meer en meer verdrukt.

  Reactie door kbo — vrijdag 8 december 2006 @ 14.48 uur

 27. ZO mijn verhaal KBO wordt wel in twee omgedraaide helften geplaatst????
  Schijnbaar moet je verzichtig zijn hoe je iets formuleerd.

  Reactie door kbo — vrijdag 8 december 2006 @ 14.50 uur

 28. @24
  Angela, hoewel ik het met een juridisch in-
  grijpen geheel eens ben, is het feitelijk
  niet eerlijk daar nu iemand in ‘persona’
  voor te hebben aangewezen, terwijl al tien-
  tallen jaren luid en duidelijk bekend is,
  dat het systeem, de organisatie op zich, in
  totaal heel grote fouten maakt in organisa-
  tie en uitvoering.
  De neutraliteit van een orgaan/stichting/
  organisatie of hoe dan ook nu weten over
  te dragen naar een PERSOON, is een truuk
  waar de rechter niet in moet tuinen, men
  heeft de organisatie dus nu gepersonifi-
  ceerd en wijst er één figuur voor aan.
  De Rechter zou er uitstekend aan doen om
  alle organisaties, die er bij betrokken wa-
  ren, nu totaal te laten ontbinden en er een
  gloednieuw systeem voor opzetten, dat niet
  één man als ‘nalatige’ aanwijst maar het
  systeem collectief berispt en afdoende maat-
  regelen neemt om herhalingen (overal in de
  manier van organiseren/delegeren) voor eens
  en voor altijd te voorkomen!
  Ook de ‘nalatige’ kreeg werkinstructies mee
  en werden zaken telkenmale in de groep be-
  sproken en zou anders door diezelfde nalatig
  heid al láng ontslagen zijn uit die funktie.
  De Rechter mag dit wel héél grondig aanpak-
  ken alvorens een verkeerd aangepakt prece-
  dent te schéppen! Zie ik iets wat kennelijk
  tot op heden nog niet gezíen werd?

  Reactie door Madelief — vrijdag 8 december 2006 @ 15.21 uur

 29. Hoe gaat u ervoor zorgen dat de allochtone medeburger die in de jaren zestig en zeventig naar Nederland is gehaald en al jaren hier werkt en woont en belasting betaalt eindelijk eens gelijkgesteld wordt wat betreft de AOW met de autochtone burger en niet van een AOW-tje van 70% moet leven. Dat is pas armoede en daar zou een Generaal Pardon voor moeten komen. Wat gaat u daar aan doen?

  Reactie door Natasja Burger — vrijdag 8 december 2006 @ 16.14 uur

 30. @28 Madelief, jazeker heb je gelijk over het feit dat er maar 1 aan de schandpaal word gehangen, dat is oneerlijk. Waar het mij omgaat is dat zich nooit iemand verantwoordelijk voelt, en de finger dan wijst naar een ander, terwijl deze echt die bevoegdheid heeft in te grijpen. Ik denk hier ook verder over na, en kan zeggen dat er vaak estafette gelopen word met rapporten, om juist nooit iemand iets te kunnen verwijten, en dat gaan ze dus ook proberen, met deze zaak. Dit vind ik naar Savanna, maar ook naar zovele andere kinderen, verstoppertje spelen, wat niet getuigd van verantwoordelijkheid. Het is dan ook naar mijn mening ,dat het heel lang heeft geduurd, dat er uiteindelijk toch eens gewezen word naar een bevoegde-hulpverleenster, in dit geval. Die moeder zelf had met die harddrugs, allang haar kind kwijt geweest, met mijn goede gevoel.

  Reactie door Angela — vrijdag 8 december 2006 @ 17.07 uur

 31. Het klinkt misschien pijnlijk wat ik hier ga zeggen. De mensen (maatschappij) en de overheid en alle campagnes ten spijt zullen hier nooit de (preventieve) “echte” macht over krijgen. Het kwaad is bij signalering al vaak of vaker geschiedt. Er is bloedband, ook een bepaalde liefde/haat verhouding en daarmee schaamte. Het is wel een heel goede campagne vind ik. Zeker op zijn plaats!!! hoe eerder signaleren en durven zeggen, aanmelden. Niet het voorkomen hierbij zal in de eerste plaats (maar misschien door deze campagne hierdoor wel straks) aan de orde zijn maar het misschien (nog) tijdig doen stoppen van vervolg en voortzetting van mishandeling en misbruik. Daarmee beperk je de onherstelbare schade voor het kind, afhankelijk van het karakter, nog misschien enigzins. Hard ingrijpen, duidelijkheid, normen enb waarden hanterend, straffen en kind wegnemen en een warmer, veiliger omgeving bieden/geven!

  Reactie door Brick — vrijdag 8 december 2006 @ 20.49 uur

 32. Ik hoop oprecht dat SIRE hiermee de ogen opent van al die volwassenen die kinderleed horen, zien of op andere wijze weten en die hun ogen nu nog hiervoor sluiten. Namens al die kinderen maak die melding bij de juiste instantie en sluit je ogen nu eens niet. Ik heb zelf ruim 4 jaar terug een melding gedaan over zorg en opvoeding die fout liep omdat de moeder psychisch ziek is en ook nog alleenstaand. Zowel moeder als kind hebben nu door goede begeleiding een fijne liefdevole band met elkaar. Het kan wel maar iemand moet wel de stap zetten om het bespreekbaar te maken!.

  Reactie door Keetje — maandag 11 december 2006 @ 13.25 uur

 33. en maar ook op het onderwijs bezuinigen en grootschaliger en afstandelijker maken, zodat de mensen in het onderwijs er steeds minder aan kunnen doen. En ook oude huizen slopen waar de buren het door de vloeren en muren kunnen horen als kinderen mishandeld worden. en de jeugdzorg, die krijgt er op een sneetje brood een half sneetje bij, terwijl ze een heel brood nodig hebben. En als de jeugdzorg ook niet kan voorkomen dat het mis gaat dan wordt de jeugdzorger bedreigd met jaren lange gevangenis straf. Maar met valse identiteit in het parlement wordt niet vervolgd en ook leveranciers van gifgas niet.

  Reactie door whiting van der veen — dinsdag 26 december 2006 @ 21.13 uur

 34. Wat gaat Sire doen/aanpakken met al deze reakties! Het is een beerput die al tientallen jaren af en toe wat stinkende modder erupteerd. Tot nu toe zijn alleen door o.a. “kind in de knel” meer aanmeldingen binnengekomen bij AMK’s en de wachtlijsten worden korter? Hier klopt iets niet….het systeem klopt niet. afz: een ervarings-deskundige.

  Reactie door Rosita Skorup — dinsdag 27 februari 2007 @ 21.43 uur