22.00 uur

Als het kabinet er in de komende twee uur ook niet uitkomt, vindt het kamerdebat over het kabinetsbesluit niet meer vandaag plaats maar morgenvroeg om 10.15 uur. Dat heeft de Tweede Kamer zojuist besloten.

Langzamerhand wordt het wel een enorme vertoning. De Kamer heeft gisteren besloten dat het beleid van minister Verdonk afgekeurd moest worden. Politiek betekent dat maar één ding: de minister moet weg. Maar – waarschijnlijk – omdat de VVD besloten heeft om haar bewindslieden terug te trekken als mevrouw Verdonk vertrekt, probeert de premier nu een ‘politieke oplossing’ te vinden….

Maar in een parlementaire democratie heeft de volksvertegenwoordiging altijd het laatste woord. En als de Tweede Kamer het vertrouwen in een bewindpersoon heeft opgezegd is er maar één uitweg: de uitgang.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 13 december 2006 :: 19.54 uur

389 Comments

389 reacties

 1. Voor ieder weldenkend mens die een democratie graag democratisch houdt duidelijk. maar ja…..

  Reactie door Jurgen — woensdag 13 december 2006 @ 20.04 uur

 2. Het rare gedoe komt juist door de zwaar gereduceerde VVD…. maar ach laat maar, je hebt duidelijk een klap op je hoofd gehad.
  Zelfs de VVD wil niet met de PvV in 1 kabinet.

  Democratie is het allang niet meer. Ik ben blij dat ik me achter mijn SP-stem kan verschuilen en iets minder schaamte hoef te voelen voor het Nederlandse uitzetbeleid. Iedere uitzetting die nu nog plaatsvind is niet gesteund door een democratische meerderheid.

  Reactie door Irma — woensdag 13 december 2006 @ 20.07 uur

 3. Colijn heeft in 1939 buiten het parlement om Colijn-V geformeerd (http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g5lmh4pu). Kunnen PvdA, Groenlinks en de SP niet even snel een kabinet vormen dat desnoods meteen weer valt? Dan hebben we een línks demissionair kabinet dat de zaak kan waarnemen tot er een echt kabinet is (dat vermoedelijk wat centraler zal zijn). Dan zijn we in de tussentijd van Verdonk en de VVD af. Kan dit?

  Reactie door Gerrit Holl — woensdag 13 december 2006 @ 20.09 uur

 4. Kunnen we straks de vvd uitzwaaien, moet lukken met een vak vol in de 2e kamer. Zalm zwaaide eerst altijd naar ons, nu zijn de rollen omgedraaid. Ze hebben hun tijd gehad.

  Nu SP, en volgend jaar een beetje meer (maart 2007)!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 13 december 2006 @ 20.15 uur

 5. Altijd gedacht dat nederland door mensen geregeerd werd. Maar Rita Verdonk is geen mens. Ik weet niet van welke planeet zij afkomstig is. Maar een schande is het wel, hoe zij met mensen om gaat.
  Leve de democratie!!

  Reactie door Monique Vossen — woensdag 13 december 2006 @ 20.23 uur

 6. hoe kan verdonk zo`n enorme macht hebben over het cda???, ze had al 3 keer op moeten sodemieteren.
  het is echt ongeloofelijk.

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 20.24 uur

 7. oh ja, we slaan ook een lekker figuur in europa( en daarbuiten) met dit gedoe.
  jan, koevoetje nodig???

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 20.27 uur

 8. Ja mevrouw verdonk wil zelfs al haar collega’s van de VVD opofferen omzelf te blijven zitten. Echt een dappere vrouw. Je kan beter de eer aan je zelf houden op dit moment. Je hebt dit spelletje verloren. Dag mevrouw Verdonk. en och er ligt toch wel ergens anders een mooie baan voor u in het verschiet

  Reactie door Anse de Vries — woensdag 13 december 2006 @ 20.27 uur

 9. Tja het volk heeft inderdaad gesproken bij de verkiezingen. SP heeft onvoorstelbaar gewonnen, maar Geert Wilders ook en “ijzeren” Rita heeft meer dan de helft van de VVDers naar zich toe getrokken. Ook dit is het Nederlandse volk. Rita heeft een beleid uitgezet dat indertijd werd gesteund door een meerderheid in Nederland. Ik zou het op zijn zachts gezegd vreemd vinden als zij dat nu zij nog steeds minister is niet voort zou zetten. Dit is nog altijd een democratie!

  Een VVDer in het hol van de leeuw

  Reactie door Louis — woensdag 13 december 2006 @ 20.28 uur

 10. Zullen we nog wedden?
  Het word C.D.A Pv/A. en…….V.V.D.

  Reactie door fred — woensdag 13 december 2006 @ 20.31 uur

 11. No problem Louis, het staat hier open voor iedereen, maar verwacht niet teveel sympathie voor je standpunt ;)

  Ik twijfel of een meerderheid van Nederland achter het beleid van Rita stond. Aangezien D66 er is uitgestapt, en de CDA achterban zeker voor de helft ook voor een pardon was, was het meer de onmogelijkheid om van het beleid van Rita af te komen dat haar in het zadel heeft gehouden.

  Dat zij niet van haar beleid af wil, kan ik begrijpen. Dat zij niet opstapt omdat de rest van de Kamer het anders wil, dan niet.

  Reactie door Bleker — woensdag 13 december 2006 @ 20.33 uur

 12. Dat krijg met een iemand als Verdonk….in de wandelgangen heet dit ‘Sterallure’s’ daar hebben ze zelfs bij een biergigant een broertje dood aan.

  Maar Rita niet hoor! Er zit maar één ding op…morgenochtend om 04:00 uur van d’r bed lichten en uitzetten die hap…en…Géén 24 uur uitstel!! Zijn ze daar bedonderd…(Dit is de enigste taal die ze begrijpt!!)

  Reactie door Bart — woensdag 13 december 2006 @ 20.38 uur

 13. @9 Louis

  De inconsquentie van je betoog behoeft geen nadere toelichting.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 13 december 2006 @ 20.39 uur

 14. N.a.v. jouw verhaal Jan waarmee dit forum geopend, wil ik dat zij (Verdonk) het niet ervaren zal als een uitgang, maar als een NOOD UITGANG. Snel wegkomen uit deze situatie, die zij zelf veroorzaakt heeft. Ik heb gezien hoe zij haar ogen sloot en zag haar denken toen CU de motie uitsprak en deze steunde. Wat ging er door haar heen op dat moment? Keek zij even diep in haar ziel? Was zij geraakt of dacht zij aan misschien,”Ik ga straks naar Wilders” Ga maar fijn over naar Wilders Rita. Snel vroeg of laat zal de VVD je wel laten vallen. Rita V is een troublemaker, een problem child!!!!

  Reactie door Brick — woensdag 13 december 2006 @ 20.39 uur

 15. Geachte Mevrouw Verdonk

  Het is leuk dat u gekomen bent. Het is nog leuker dat u weg gaat.

  Hoogachtend…

  Reactie door who cares — woensdag 13 december 2006 @ 20.39 uur

 16. @3 Ik vraag me evenals Gerrit af of zo’n soort constructie niet mogelijk is en zo nee waarom niet en zo ja, waarom wordt dat dan niet geopperd?
  @9 Ook een dappere VVDer zal moeten toegeven dat Rita’s beleid nu niet meer wordt gesteund door een meerderheid in Nederland en dat ze dat daarom ook niet meer mag uitvoeren. Haar opdracht als demissionair minister was “om op de winkel te passen”, niet om zo snel mogelijk haar beleid er doorheen te jagen en daarbij de volksvertegenwoordiging te negeren om zodoende de uitspraak van de kiezer te neutraliseren. Dat laatste is alleen de praktijk bij staatsgrepen.

  Reactie door Janco — woensdag 13 december 2006 @ 20.40 uur

 17. whooowww er is beweging.
  http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/130534/index.html

  ik geloof er geen barst van

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 20.40 uur

 18. Wat een vertoning! Die Rita laat zich wel kennen zeg! Ik zou de eer aan mezelf hebben gehouden en opgestapt zijn. Maar ja, dame Rita houdt blijkbaar van confrontatie en ze gaat net zo ver totdat ze het krijgt ook!

  Als de VVD uit het kabinet stapt, hebben we dan (in plaats van een rompkabinet) een skelet-kabinet?

  Reactie door Emma — woensdag 13 december 2006 @ 20.41 uur

 19. Sympathie verwacht ik zeker niet! Maar heb dan ook niet op Rita gestemd maar op Mark. Het asielbeleid is een van de weinige punten waar ik niet achter sta. De meeste andere zaken echter wel.
  Ik vind het alleen niet fair, dat een nieuwe verkiezingsluitslag het werk van het huidige kabinet onmogelijk maakt.
  Het geeft echter wel mooi de verdeeldheid van het land weer. Ik ben oprecht benieuwd naar(en wellicht ook een beetje bang voor) de formatie van de nieuwe regering

  Reactie door Louis — woensdag 13 december 2006 @ 20.47 uur

 20. Ik wil niet de profeet uithangen, maar Rita gaat (misschien) straks (ik hoop het niet)over naar Wilders! Dat is en wordt een dan een nog groter nieuw gevaar! Ze zal met opem armen ontvangen worden! ze had al zoveel voorkeurstemmen. Niet onderschatten!!!! Houdt daar allen rekening mee. Ze zegt dat ze de VVD trouw is en zal blijven bla bla bla. Maar…… ik ken de katten in het nauw als geen ander en zij maken soms(rare) sprongen.

  Reactie door Brick — woensdag 13 december 2006 @ 20.49 uur

 21. halsema op tweedekamer.blog.nl :

  “Volgens Balkenende zou een parlement dit soort controversiele dingen niet mogen ‘aankaarten’ bij een demissionair kabinet. Het is immers een controversieel onderwerp. Daarmee draait hij de feiten om. Het kabinet is demissionair, en zou daarom geen controversieel beleid meer uit mogen voeren. Immers, het kabinet weet zich niet meer verzekerd van de steun van de meerderheid van de bevolking. Dat was de reden dat er vroegtijdig verkiezingen gehouden moesten worden!

  Om dan te zeggen dat juist het nieuw gekozen parlement, dat in tegenstelling tot het kabinet wél een afspiegeling is van wat het volk wil, geen motie aan mag nemen over een controversieel onderwerp is de wereld op zijn kop. ”

  kan ik het alleen maar mee eens zijn.

  voor het hele stuk(je)

  http://tweedekamer.blog.nl/formatie/2006/12/13/halsema-verdonk-as-usual

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 20.52 uur

 22. Louis
  Je zegt het zelf al in je bijdrage.
  Het beleid werd misschien eerder gesteund,
  maar zoals je weet zijn er verkiezingen geweest.
  De nieuwe werkelijkheid is dat er nu geen
  meerderheid meer is die het beleid steunt.
  Gisteravond heeft deze nieuwe meerderheid
  gesproken, en per motie zijn afkeuring uitgesproken.
  Het enige wat voor minister Verdonk rest
  is aftreden, en zich neerleggen bij de wil
  van de nieuw democratisch gekozen tweede kamer.
  Als de rest van de VVD ministers daar ook de conceqentie aan verbinden, dat zij ook zouden moeten opstappen, is dat hun eigen
  beslissing.
  Die verantwoordelijkheid ligt bij henzelf.
  Het zou beter zijn als minister Verdonk de eer aan zichzelf zou houden,
  en zichzelf, de VVD en de rest van Nederland
  een verdere blamage zou besparen.
  De uitzettingen moeten worden opgeschort,
  tot een nieuw kabinet is geinstalleerd.
  Dat is de wil van de democratisch gekozen
  tweede kamer.
  En in onze democratie regeert het kabinet,
  en beslist de tweede kamer.
  Dat is democratie in Nederland.

  Reactie door kitje — woensdag 13 december 2006 @ 20.54 uur

 23. Een week of wat geleden had Verdonk een “unieke” situatie, de meeste voorkeurstemmen Nu heeft ze weer een “unieke” situatie de meeste oprot stemmen !

  Reactie door gerard Mulder — woensdag 13 december 2006 @ 20.54 uur

 24. Verdonk zal vermoedelijk uiteindelijk wel de zondebok worden. Dat zal geen pretje zijn, zelfs niet voor ijzeren Rita m(tenzij ze met Mr. Waterstofperoxide verder gaat opeen duister pad).
  Maar vergeet niet dat het CDA altijd gedoogd heeft wat Rita deed. Bij het CDA zijn ze echt gluiperig. Verdonk kun je van alles verwijten maar niet dat ze onduidelijk is.

  De politieke markt begint naar vis te ruiken. De meeuwen ruiken hun kans. En in zo’n milieu is Bakellende vast zijn tekst kwijt. We wachten nu al zo lang. Eerst zouden we vanmorgen meer weten, toen vanmiddag, toen vóór 22 uur en nu misschien pas morgen. Och guttegut JPM moet improviseren. Hij heeft geen tekst. Ja dan maar verschuilen en zoeken zoeken naar een uitweg. Maar niets is voorgeprogrammeerd.

  Sukkeltje professortje. Je kunstje hebben we door. Je was er er heel goed in. Je hebt een goed stel hersens maar helaas ben je wel een saai ventje dat geen echte discussie op menselijk vlak kan aangaan. Je bent niet iemand die innovatief is en probeert verder te komen. Je liefde voor regeltjes is je uiteindelijk noodlotig gworden. Straks leef je verder in het wassenbeelden museum man Madame Tussaud. Cheers en vaarwel!

  Reactie door L'écologiste — woensdag 13 december 2006 @ 20.54 uur

 25. Op de valreep wordt nog eens extra duidelijk door wie het land geregeerd wordt.Door de v.v.d.!jantje pieterje is een gehoorzaam schildknaapje gebleken.Moet Nederland straks echt geleid worden worden door jantje en woutertje? Hebben ze echt niks beter in die partijen?Waarom was het een motie van afkeuring en niet van wantrouwen? Speel a.u.b.niet mee Jan.
  Herman Heemskerk

  Reactie door Herman — woensdag 13 december 2006 @ 20.55 uur

 26. Kan Marco van Basten niet effe een goed team opstellen? Dan wordt rechts door links buiten gezet, kunnen de flanken gedekt worden door de hand van God, kan Jan ze d’r allemaal inkoppen.

  Reactie door Klaas Vos — woensdag 13 december 2006 @ 20.56 uur

 27. “Verdwaalde” VVD’er. In een parlementaire democratie is “het volk” ALTIJD de baas. 22 nov. heeft aangetoond dat het NU een links georiënteerde meerderheid betreft. Járenlang heeft dit deel van het volk moeten toestaan dat centrum-rechts de dienst uitmaakte. De SP heeft niet onvoorstelbaar gewonnen maar voorspelbaar. Rechts doet het erg vaak voorkomen of een linkse meerderheid geen échte meerderheid is. Verdonk heeft meer dan 600000 stemmen gekregen, van de 12 miljoen stemgerechtigden. Natuurlijk wel Nederland- ers maar het resultaat blijft marginaal. Overigens werd niet op een beleidswijziging aangedrongen maar op een TIJDELIJKE opschorting van de uitzettingen, zoals dat een week eerder ook plaats vond. Ik lees de reakties van rechts Nederland in b.v de telegraaf regelmatig als het over “links” gaat. Als er érgens de hand wordt gelicht met democratische uitgangspunten dan is het dáár wel. Het thema is nu het gevolg geven aan een motie van een kamer méérderheid. DAT is (ook) democratie in optima forma. Centrum rechts heeft jarenlang gebruik/ misbruik gemaakt van haar door het volk gegeven mandaat, NU is de andere helft aan de beurt.

  Reactie door William — woensdag 13 december 2006 @ 20.58 uur

 28. Even los van alle procedures, regels, wetten enz. ben ik eigenlijk best wel blij, dat het allemaal niet lukte, om met dit CDA, de partij, die Verdonk tot nu toe altijd heeft gesteund, tot een akkoord te komen.
  Haar zogenaamde standvastigheid staat nog steeds voor een onmenselijkheid (klinkt én is erger dan inhumaan) beleid.

  Toch knap, dat ik het bovenstaande zo geformuleerd heb, want door mijn hoofd razen verwensingen, vloek-en scheldwoorden, bedoeld voor Verdonk, maar vooral ook het laffe, achter andermans rug verschuilende CDA!

  Reactie door Johan Visscher — woensdag 13 december 2006 @ 20.58 uur

 29. Na dit ego- strelende machtsvertoon van Rita, had ze misschien de uitzettingen beter 24 uur kunnen opschorten. Maar ja zoals zo vaak, ten gevolge van, worden nu andere ‘hot’ items zoals toestanden in de verzorgingshuizen, een falende belastingdienst inzake huur- en zorgtoeslag ondergeschikt gemaakt. De politieke weeën van Rita, met de bijbehorende pijngeluiden overschaduwen de realiteit en kan een medische ingreep niet uitblijven. De democratie staat de laatste jaren al vaak ter discussie, maar wanneer een minister op eigen houtje z’n ‘harde’ beleid bepaald, dit tegen de wil van een kamermeerderheid in, dan is volgens mij de ‘beer’ echt los en moeten wij te paard. Het is volgens mij al de vierde of vijfde moeilijke bevalling van Rita en is ze toe aan een lange, maar verdiende, zwangerschapsverlof.

  Reactie door Gert — woensdag 13 december 2006 @ 21.00 uur

 30. dIE HEM TUSSEN VUUR EN STRO ZET BRANDT GEERNE
  de onbeschaamden hebben het derde vaN DE WERELD

  Reactie door Anse de Vries — woensdag 13 december 2006 @ 21.00 uur

 31. Ik meen mij te herinneren dat Pim Fortuyn – vlak voordat hij werd vermoord – al tot een generaal pardon had opgeroepen. Iedereen vond hem toen extreem rechts en gevaarlijk. Nu ik Mw. Verdonk’s acties evalueer, denk ik dat het echte gevaar uit de VVD komt. Partij voor Vrijheid en Democratie. Wat zij doet is anti-democratisch en haast anarchistisch te noemen. Het is in strijd met elk staatsrechtelijk gebruik en zeker niet democratisch. Mw. Verdonk plaatst zich boven de bestuurlijke regelgeving en ik vraag me af of dit niet wederrechtelijk is.

  Reactie door erik — woensdag 13 december 2006 @ 21.02 uur

 32. Louis @19 zegt: “Het asielbeleid is een van de weinige punten waar ik niet achter sta.”

  Dat moge zo zijn Louis, maar wat te zeggen van al die andere zaken die door de liberalen als coalitiepartner van het CDA er zijn doorgedrukt? Je kent ze vast wel. Kun je één onderwerp noemen waar wij, de gewone man/vrouw profijt van hebben gehad? Want vergeet niet dat het afgelopen beleid desastreus is geweest voor hen die niet in zo’n comfortabele positie zaten als de VVD achterban. De zwakste schouders etc. Wij mogen natuurlijk wel blij zijn met die paar euro’s die ons door Zalm werden toegeworpen.

  Trouwens het huidige demissionaire kabinet ontstaan uit een rompkabinet van een eerder omstreden kabinet met gedoogsteun van de LPF ( hoe bedenk je het) moet zich gedeisd houden, low profile zo gezegd. Dus niks huidige beleid voortzetten.
  Goedenavond overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 13 december 2006 @ 21.05 uur

 33. De SP nogmaals in de oppositie en er zullen zometeen al gauw weer nieuwe verkiezingen zijn straks! H3 werf hoera! We zullen sraks nog groter zijn. De ultieme overwinning die JPB nu over zichzelf heeft afgeroepen en waarvan hij dacht een zo’n goede strateeg te zijn. De CU wil ook niet echt, staat niet te trappelen maar op voorwaarden. Dit zal ook een nieuw kabinet opbreken mocht CU wel verder met hen willen. SP NU !!!! De nieuwe leus zal zijn SP GAUW!!!!

  Reactie door Brick — woensdag 13 december 2006 @ 21.05 uur

 34. Rita volgt al tijden bewust een ramkoers in de hoop dat de VVD uit elkaar valt en het grootste deel zich achter haar schaart. Dat daarom een aantal onschuldige asielzoekers extra worden uitgezet daar zit dat mens niet mee. Het doel heiligt de middelen. Ze smult van de motie van wantrouwen en ziet zichzelf al Wilders rechts inhalen bij de volgende verkiezingen.

  Reactie door Johan — woensdag 13 december 2006 @ 21.09 uur

 35. PS. Louis, het is wel verfrissend dat zich hier een liberaal meldt zonder afzeiken, schelden of trollengedrag. Prima.

  Reactie door Gandalf — woensdag 13 december 2006 @ 21.10 uur

 36. @Gandalf
  Ik weet niet of dit de plaats is voor zo’n discussie, maar ik vind het leerzaam…

  Voor mij is het ingewikkeld te bepalen wie de gewone man/vrouw is. Ik ben zelf ook een gewone man. Terwijl ik dit schrijf neem ik even pauze van mijn avondstudie. Ik werk Internationaal, maak veel uren en ja verdien dus ook een goed salaris. De hoeveelheid belasting, die ik betaal is dan ook naverhand. Ik zie om mij heen mensen met 32 urige werkweken netto niet zo heel veel minder overhouden dan ik, vanwege allerlei voordeeltjes waar ik geen recht op heb. Dat vind ik dus niet eerlijk. Zeker niet als er dan gemorreld gaat worden aan bijvoorbeeld de hypotheekaftrek zoals de SP die voorstelt.

  Reactie door Louis — woensdag 13 december 2006 @ 21.13 uur

 37. Inderdaad een enorme poppenkast,dit is wat men noemt een schertsvertoning waarbij politiek een ,,staatsgreep” gepleegd word om niet met de gekozen linkse partijen te hoeven regeren.

  Reactie door che — woensdag 13 december 2006 @ 21.19 uur

 38. Sorry Louis,
  vertel nog eerst even hoe hoog je hypotheek is,als zeggende te zijn, een gewone man. Misschien komt de SP of wil de SP helemaal wel niet aan jou komen, mocht je gewone man zijn dan he?

  Reactie door Brick — woensdag 13 december 2006 @ 21.19 uur

 39. Louis de HRA is er de oorzaak van dat je hypotheek zo hoog is, hierdoor zijn namelijk de huizenprijzen gigantisch gestegen.

  Reactie door patrick — woensdag 13 december 2006 @ 21.21 uur

 40. Het is eigenlijk te triest voor woorden; een demissionair kabinet wat nu ineens het beleid moet voortzetten, terwijl op andere punten de boel stilgezet is. Waar is de menselijkheid gebleven maar ook waarom zijn steeds meer mensen zo belust op macht!? Mocht waar worden wat geschreven werd, dat R. Verdonk naar de PVV overstapt en daar de boel verder opstookt, dan is dat natuurlijk verschrikkelijk maar die angst is nooit en te nimmer een reden om haar dan nog maar te gedogen. Laat een ieder de consequentie trekken, die hij/zij moet trekken en laat Nederland (en helemaal het kabinet) haar menselijke gezicht weer eens zien. Niet de economie en ons eigen hachie op de eerste plaats, maar de solidariteit.

  Reactie door Ineke Peeters-Lenglet — woensdag 13 december 2006 @ 21.21 uur

 41. @Brick

  Da’s een nettere reactie.
  Ik heb geen geheimen. Mijn Hypotheek is 410.000, ben getrouwd en heb 1 kind. Doe veel vrijwilligerswerk in mijn schaarse vrije tijd, maar geloof wel in beloning naar werken. Heb ook geen rijke ouders o.i.d.

  Reactie door Louis — woensdag 13 december 2006 @ 21.23 uur

 42. 37 @ Poppenkast tot dusver… idd ja. Zo was het ook voor het gevoel van Jan. Daarom de deur hard dicht geslagen tijdens kabinetsformatie besprekingen. Heel goed gedaan. Wakker schuden die hap…… De SP houdt niet van poppenkasr. Oppositie dan maar liever en see you all, till next, tot de volgende verkiezingen!

  Reactie door Brick — woensdag 13 december 2006 @ 21.24 uur

 43. @ 24, 28

  Eigenlijk weet ik helemaal niet waaron iedereen zich zo ergert over de overheids theater? CDA verschuilt zich achter een vrouw. Hij is zijn situatie verergerd.
  CDA heeft de 41 zetels met moeilijkheid op 22 Nov behaald. Volgens mij zijn die genoeg aanwijzigingen dat het nog harder zal knokken als er nieuwe verkiezingen zouden plaatsvinden om de situatie in de TK te corrigeren. Hier ZAL het CDA zijn zetels door deze positie, voor goed zien halveren. Anders zie ik niet hoe zo’n TK theater eindeloos kan doorgaan met zo’n nulle onverantwoorde vvd/cda spelers?

  Reactie door Hong'rigg — woensdag 13 december 2006 @ 21.26 uur

 44. Beste louis, een vvd die een beetje bang is.

  Dit is niet persoonlijk bedoelt, maar wouw, super, geweldig, eindelijk. Misschien kun je dan een heeeeel klein beetje meevoelen met een werkende alleenstaande moeder die erg haar best doet om haar kroost op te voeden, om er ondermeer voor te zorgen dat jij straks je aow krijgt. Maar al jaren een beetje bang is oa omdat een kind geen kind meer mag zijn, want er is geen geld, geen tijd en geen fatsoenlijk onderwijs voor ze. Ben bang dat je aow wat klein wordt als dit beleid van vvd en cda voortgezet wordt.

  En oh ja, hou je ook even in de gaten dat er straks niemand meer is die voor je kan zorgen als je hulpbehoevend bent, aan- gezien er te weinig geld aan de zorg uitgegeven wordt, zijn er te weinig verzorgenden die je kunnen helpen. Degene die je willen helpen zijn er genoeg, maar ze mogen niet.

  Even terug naar de topic, ook al is het maar half, wat me ook bang maakt is dat dit Verdonk gebeuren in het nadeel gaat werken van de linkse partijen. Want die puinhoop die er nu ligt, daar krijgt straks links de schuld van. Zoals gewoonlijk. Jee, wat een geweldige strategie

  Reactie door diana — woensdag 13 december 2006 @ 21.29 uur

 45. Beste Rita,

  Lastig voor je hoor, deze situatie.
  Houdt je je rug nog wel recht.
  Meldt je anders overwerkt ziek!!! Wordt je perfect gereïntegreerd richting ander werk enzo hoor….. :-)
  (kijk maar eens op http://www.waocafe.nl)

  Reactie door Owen — woensdag 13 december 2006 @ 21.33 uur

 46. @40 Louis

  Rijke vastgoedbezitters subsidieren met belastingaftrek en de armen laten creperen.

  Mooie moraal, jouw ethische niveau is bijzonder

  Moet je eerst rijk worden om er ook zo over te gaan denken

  Reactie door ACE — woensdag 13 december 2006 @ 21.38 uur

 47. @ 40 Louis

  Kun je ons vertellen wat het huidige kabinet en jouw VVD dan zo goed heeft gedaan ?

  Ik kan werkelijk niets bedenken

  Reactie door ACE — woensdag 13 december 2006 @ 21.40 uur

 48. 41@ 410.000 !!!!!!!!!!!! één hypotheek? Tjezus man. Weet je wat ik allemaal doe? Ik zit maar op 98.000 …hypotheek en werk mij kapot Louis! Wat een verschil! Ik heb 3 kinderen met onderhoudsbijdrage. 3x 154 Euro p/m voor hen allen en geen omgang met hen. Beloning naar werken, wat voor werk dan? Heb je geen riant leven t.o.v.? Of wil je delen het goed maken met vrijwillegers werk? Waaraan geef je het dan weg en hoeveel? Tip: Behoudt wel het overgrote deel voor jezelf. Hoe kijk je, heb je ruim genoeg over voor meer dfan gehaktballen en hutsdpot? Werkt je vrouw ook? Wat is je vrijwilligerswerk dan? Wat kost dat? Giften zijn nog eens aftrekbaar ook. Ga je, kom je met kerst hier dan ook bij mij langs of liever nog bij vrouwen met een kind die in de bijstand zitten waarvan hun ex niet meer betalen, ze gedwongen op hun rug zijn gaan liggen (en ik ken er één waarvan ik niet het niet wist maar nu wel inmiddels weet) 410.000 Euro doe ff normaal zeg! Belasting (hypotheekrenteaftrek) als moeilijk zoudende ervaren? Bah bah bah, vertel Louis….

  Reactie door Brick — woensdag 13 december 2006 @ 21.41 uur

 49. het is heel jammer voor de vvd, maar van het CDA hoeven ze wegens ‘vluchtangst’ weinig hulp te verwachten. Het CDA zit behoorlijk gevangen, of ze verliezen kiezers aan de VVD (of zelfs aan die partij wiens naam niet aansluit bij hun programma) of aan links…

  Toch maar leren toveren Jan-P ?

  Reactie door Jacques Mattheij — woensdag 13 december 2006 @ 21.44 uur

 50. Dag Jan en iedereen,

  Nederland schijnt een CDA- en anti-gewoon volk dictatuur te zijn.

  De getaande Macht die het CDA en zjn verwanten eerst hadden, is als zout water.
  Daar konden zij niet genoeg van drinken om te worden verzadigd.

  De Zee van het Volk heeft er voor gezorgd, dat zij nog meer dorst kregen. Maar die kan nu niet meer worden gelest.

  De bijl ligt al aan de wortels van de CDA-boom, die zo’n slechte vruchten heeft voortgebracht. Wij en ze niet. Want ze zijn zeer schadelijk!

  Hun witte-voeten=taal zal niet meer helpen
  om voor hun het tij te kunnen keren!

  Nog even en die boom met valse zijscheuten, valt om. Zijn resten krijgen hooguit nog een verborgen plekje in een politiek museum of in een rariteitenkabinet.

  Maar er zal bijna niemand zijn die ze nog wil lijmen of ze et plezier en zonder schaamte zal komen komen bezichtigen.

  Ik heb ooit ergens dat er geheime plannen zijn, om, als er een regering zou komen, die lui als Balkenende en zijn soort niet bevalt, dat men dan de noodtoestald zal uitgeroepen en dat men zal ingijpen om, eventueel met hulp van buitenaf, de door hun ongewenste regering met geweld te verdrijven.

  Balkenende en co, zouden misschien maar waat graag de verloren verkiezingen ongeldig verklaren!

  Dit is een Staatsgeheim, dat ik graag aan de SP en andere mensen bekend maak.

  Wie zoekt mij na het bekendmaken van dit Staatsgevaarlijke geheim op in de bajes als ik er om wordt? veroordeeld en gestraft?

  Deze overspannen rethoriek was van
  Haras Mormolus.

  Groeten en prettige feestdagen.

  Reactie door Haras mormolus — woensdag 13 december 2006 @ 21.49 uur

 51. Als ik zo stellig zou weigeren zoals Min. Verdonk dat doet, zou mijn baas mij buiten smijten wegens werkweigering.
  En dan zou ik vervolgens in een groot zwart financieel gat vallen… :(

  Zoek de verschillen.

  Reactie door Helma D. — woensdag 13 december 2006 @ 22.00 uur

 52. @52 verdonk houdt niet van tomaten en heeft een snor?

  Reactie door patrick — woensdag 13 december 2006 @ 22.03 uur

 53. @ Patrick,

  Dat ook! En ik kan wel delen…

  Reactie door Helma D. — woensdag 13 december 2006 @ 22.08 uur

 54. Ik heb een vraag: Ik snap hier niets van wat er gebeurd. Als nu het CDA zegt we komen de kamer te gemoed is het dan niet zo dat ze zoiets als opschorten toestaan. Geeft het dan niet aan dat het CDA samen met Verdonk willens en wetens de kamer hebben voorgelogen met de bewoording dat de regeling niet is uit te voeren. Als dat zo zou zijn geld dat misschien wel voor veel doorgedrukte wetten. Een motie schofferen is nog al iets als er ook nog om gelogen wordt. Klopt dat nu wat ik denk.

  Reactie door Henk — woensdag 13 december 2006 @ 22.12 uur

 55. @Louis,

  Als de SP haar zin zou krijgen is tot een hypotheekbedrag van 350.000 euro de rente nog steeds aftrekbaar van de belasting.

  Overigens vind ik het bijzonder ongepast dat Louis meteen weer afgezeken wordt. Hij verwoord hier zijn standpunten op een fatsoenlijke manier. Ook al ben je het met zijn zienswijze niet eens dan nog heb je je fatsoen te houden. Da’s ook socialisme. Vraag maar aan ‘onze’ Jan!!

  Cees (100% SP)

  Reactie door Cees — woensdag 13 december 2006 @ 22.15 uur

 56. Nou heb ik het nieuws in de afgelopen uren niet kunnen volgen, maar voor zover ik het hierboven begrepen heb is Verdonk nog niet gaan moven?
  Wat een dovemansoren in die partij!!!
  RITA GO! GA KOKEN!!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.17 uur

 57. Louis,

  Allereerst vind ik het heel dapper van je, dat je reageert op dit log. Eerlijk gezegd is het soms lastig reageren als je voor eigen parochie preekt. Een log als dit bij de VVD zou ik toejuichen!

  Een van de amusantste uitspraken die ik onlangs oppikte kwam van Mark Rutte, die de VVD opriep eens goed naar de SP te kijken mbt campagne voeren.

  Wat betreft de HRA: de SP bepleit een aftopping tot, naar ik meen, EUR 350.000,00. Daarboven vervalt de HRA. Daarnaast bepleit de SP een gefaseerde beperking, zodat huizenbezitters niet in de problemen komen. Ter overdeking: in Engeland is de HRA tussen 1974 en 1994 op een dergelijke manier afgebouwd, zonder al te noemenswaardige problemen, zo heb ik mij laten vertellen. Wellicht dat jouw internationale ervaring dit kan bevestigen?

  Reactie door Erik van Donk — woensdag 13 december 2006 @ 22.18 uur

 58. Het werkwoord ” verdonken ” :

  Ongeinteresseerd doordrammen ten koste van alles en iedereen en er mee wegkomen

  Reactie door ACE — woensdag 13 december 2006 @ 22.21 uur

 59. Tijd om te gaan, over en uur wete je nog niks, want ze zitten met de handen in het haar

  Reactie door Anse de Vries — woensdag 13 december 2006 @ 22.22 uur

 60. Ik mag toch aannemen dat LINKS vandaag uitgebreid de koppen bij elkaar heeft gestoken om NIET in te gaan op een paaibrief die nu ineens wel kan.
  Die motie van WANTROUWEN zal dan hopelijk ingezet worden. Weg met die intolerante, dictatoriale plucheklevers!
  Ze bedotten de boel. Ijdelheid en arrogantie drijft hen.

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.23 uur

 61. Kan dat stelletje kinderen in Den Haag (ik bedoel 2e Kamer + kabinet) niet teruggestuurd worden naar de kleuterschool om vervolgens een stel volwassenen vanaf nu ons land te laten besturen?

  (Ik besef overigens wel dat ik nu de jeugd van Nederland ernstig beledig. Mijn oprechte excuses)

  Reactie door Eelco — woensdag 13 december 2006 @ 22.25 uur

 62. @Erik

  Ik ben niet dapper, maar ik geloof in democratie en die kan alleen bestaan als we met elkaar in discussie blijven. Ik heb me de laatste tijd afgevraagd hoe de SP zo kon groeien terwijl ik vrijwel geen SPers ken. Dit is een goede plaats dit te leren.

  De hypotheek is een gevoelig onderwerp. Ik ben jong en heb mijn eerste huis gekocht in een erg dure markt, dus Brick, vandaar die hoge hypotheek. De huidige situatie is, dat een hypotheek alleen aftrekbaar is als hij ten volle voor het huis gebruikt wordt en dat vind ik terecht. Een speedboot kopen van je overwaarde vind ik onzin.

  Maar de aftrek beperken tot 42% vind ik ook onjuist. Ik betaal ook 52%, dus wil ik datzelfde percentage terugzien.

  Jouw voorbeeld over Engeland ken ik eerlijk gezegd niet. Ben meer bekend met het midden en verre Oosten. Ik weet niet hoe de inkomstenbelasting daar is geregeld. Wel ken ik het voorbeeld van Zweden waar het 10 jaar heeft geduurd eer de huizenmarkt weer was hersteld. Ik heb een jaar in Zweden gewerkt en dat is een prettig sociaal land geworden, maar alleen voor de Zweden!

  Reactie door Louis — woensdag 13 december 2006 @ 22.28 uur

 63. @60 Eelco

  Ik denk dat de jeugd nog verstandiger is dan de volwassenen uit de oude politiek. Dit is een staaltje politieke ongehoorzaamheid van de bovenste plank. Onverdraagzam, hardleers en unfair play.
  Ben benieuwd wat ze nu weer voor boze plannetjes aan het gaarstoven zijn.

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.30 uur

 64. Wat een schandalige vertoning voor het nederlandse volk

  Reactie door Willie — woensdag 13 december 2006 @ 22.30 uur

 65. net op rtl4 dat ze de kamer tegemoet gaan komen.. ben benieuwd.

  Reactie door SP_San — woensdag 13 december 2006 @ 22.31 uur

 66. @63 Willie

  Laten we hopen dat het nederlandse volk dit ook onthoudt!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.32 uur

 67. Lees net dat nog wel even duurt. Dat toont maar weer eens aan dat balkenende een slechte leider is. Een echte leider had met zijn vuisten op tafel geslagen en een einde aan de discussie gemaakt om vervolgens de conclusie naar buiten te brengen.

  Maar Balkenende gaat liever de hele nacht door met onnodige discussies die nergens toe leiden.

  Reactie door who cares — woensdag 13 december 2006 @ 22.32 uur

 68. @ 61 Louis

  Kun jij argumenten geven die volgens jou de HRA rechtvaardigd ?

  Reactie door ACE — woensdag 13 december 2006 @ 22.33 uur

 69. @64 SP-SAN

  Lafbekken dus!! Nu kan het wel??
  Louter en alleen om hun jobje te behouden.
  Dit maakt ze nog ongeloofwaardiger!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.33 uur

 70. Ik denk dat wij/de regering in het buitenland niet meer voor vol aangezien worden. Dit wordt een echte soap.Dit is een verlengstuk van het komieke optreden tijdens de verkiezingen, waarin de politici rollen aannamen, waarvoor een gek zich zou schamen en dan alleen als zij maar in de kijker kwamen.Dit gaat steeds meer lijken op het Bush cirkus,tijdens diens laatste verkiezing.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 13 december 2006 @ 22.34 uur

 71. Het vertrouwen in de minister is niet opgezegd! motie van afkeuring is iets anders dan motie van wantrouwen werkelijkwaar stuitend dom dan mensen die zulke motie steunen dat niet eens weten!

  Reactie door tim — woensdag 13 december 2006 @ 22.37 uur

 72. @gloria tis nu op 2 bij nova.. ze zijn klaar nu.. nog ffies afwachten dus.. grrr

  Reactie door SP_San — woensdag 13 december 2006 @ 22.40 uur

 73. Compromis???
  Opzouten Rita !!!
  Neem je verantwoordelijkheid en GA!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.42 uur

 74. Gloria ik zie dat ook maar Verdonk wil niet geloof ik.

  Reactie door Henk — woensdag 13 december 2006 @ 22.43 uur

 75. Waar praten we eigenlijk over? Uitstel van een maatregel, waarbij op dit moment niet duidelijk is of er afsel van zal komen, hoewel WEL verwacht. Verdonk zei eerder dat zij een generaal pardon niet eerlijk vond ten opzichte van de mensen die wel waren vertrokken (lees er uit gegooid). Wat ze nu wil is die groep nog groter maken door er op de valreep nog zoveel mogelijk te laten ver(t)rekken.
  Ze is haar politieke carriere ooit begonnen bij de PSP, waarbij de eerste P staat voor PACIFISTISCH!! En dat voor iemand die duidelijk op het oorlogspad is. Deze dame is een machtswellustelinge zonder scrupeles. Sympatiseren met haar beleid getuigt niet van gevoel voor je medemens. Laten we asielzoekers eindelijk eens als medemens bekijken en vraag jezelf eens af wat JIJ zou doen als JOUW kinderen niet te eten hebben en/of het risico lopen door b.v. een bomaanslag om te komen.
  Ik begin me al meer te schamen voor dit Nederland en een deel van haar inwoners.

  Reactie door Bert Megelink — woensdag 13 december 2006 @ 22.43 uur

 76. leg uit tim.
  of ga je mond wassen met een stukje zeep.

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 22.46 uur

 77. Dit is nu hetzelfde als dat je een soft ijsje gaat halen en de ijsmachine stopt niet meer. Er is iets goed mis geggaan zeg.

  Reactie door Henk — woensdag 13 december 2006 @ 22.47 uur

 78. @74 Henk

  Ze houden zich niet aan wat democratie zegt.

  De meerderheid van de Tweede Kamer zegt luid en duidelijk: AFGEKEURD RITA.
  Zelfs een premier als Balkenende houdt zich niet aan de regels. Het is bandeloze bende.

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 22.49 uur

 79. @ 31 Erik,

  Je bedoelt waarschijnlijk fascistisch in plaats van anarchistisch neem ik aan?

  Reactie door L'écologiste — woensdag 13 december 2006 @ 22.51 uur

 80. Rita zet het hele land voor gek

  Reactie door Willie — woensdag 13 december 2006 @ 22.56 uur

 81. Houdt dit oponthoud dan ook in dat
  de uitzetprocedure wordt opgeschort?
  Of is het nu zo dat het kabinet kan
  doorgaan, met vruchteloos overleg en
  dat de uitzettingen gewoon doorgaan.
  Ongelofelijk dat deze rare gang van zaken
  hier in onze democratie plaatsvind.
  De hele dag wacht de kamer al op een
  verklaring.
  En zoals het er nu uitziet wordt het niet
  eerder dan morgenochtend.
  En het ergste van alles is de onzekerheid voor alle asielzoekers, die juist wachten
  op duidelijkheid.
  Schandalig zo als dit kabinet zich opsteld.
  Echt de democratie is op dit moment ver te zoeken.
  Bananenrepubliekje hier?
  Nou dan liever een tomatenrepubliek!!!!

  Reactie door kitje — woensdag 13 december 2006 @ 22.56 uur

 82. Vergeet niet dat veel SP stemmers voorheen Pim Fortuijn stemmers waren. Volgens mij had Pim dezelfde ideen als Verdonk.

  Reactie door Jan — woensdag 13 december 2006 @ 23.01 uur

 83. Bakellende weet het niet meer. Tsjonge ze zijn maar aan het beraden.
  Ineens moete ze echt nadenken, maar nog steeds geen discussie in de Tweede Kamer. Nog steeds achter gesloten deuren. TRANSPARANTIE!!!!!
  Jeetje het zijn volksvertegenwoordigers! Ik wil weten wat ze in naam van de kiezer met elkaar an het bedisselen zijn. Hoe of de besluiten tot stand komen.
  Maar nee forget it.
  Bah wat een hautaine politici.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 13 december 2006 @ 23.08 uur

 84. @80
  Is dat zo Jan of gooi je hier een hoop onzin neer?

  Reactie door Jofel — woensdag 13 december 2006 @ 23.09 uur

 85. Tsjonge, jonge, jonge! Durft de demissionaire Minister President geen beslissing meer te nemen. Gloria, dat klopt, hij heeft zijn vrouw en dochter meegenomen op ‘zakenreis’ naar Curacao, terwijl kinderen dus ook zijn dochtertje, verplicht op school dienden te zitten. Wat een voorbeeld! En het wachten gaat door.
  Oh Jan let op Wouter Bos P.v.d.A. die wilt nu met Femke G.L. regeren. Hij is en blijft een draaikont.
  Nou ik denk dat ik maar op de uitzending van NOVA wacht.

  Reactie door Els — woensdag 13 december 2006 @ 23.10 uur

 86. dat kan toch niet!!
  ze blijft zitten maar distantieert zich van de handreiking? ze gaat zich distantieren van haar eigen beleid!? dan doet ze dus haar werk niet (gelukkig maar) maar waaaaaaaaarom in hemelsnaam moet zij dan nog zo nodig blijven zitten.
  lijkt wel alsof ze heilig is verklaard!! ben zo ontzettend boos nu!!!!!!

  Reactie door SP_San — woensdag 13 december 2006 @ 23.17 uur

 87. 80\
  Ik denk eerder dat de kiezers van Pim Fortuin
  zijn gegaan naar Rita Verdonk en Geert
  Wilders.
  Er zijn hier op dit log ook regelmatig
  aanhangers van Pim Fortuin en Geert Wilders.
  En die zijn niet positief over SP.

  Reactie door kitje — woensdag 13 december 2006 @ 23.18 uur

 88. Misschien bij de volgende verkiezingen de mensen een fopspeen geven.

  Reactie door De Hakker — woensdag 13 december 2006 @ 23.20 uur

 89. het enige wat ik hierover kan zeggen is dit te erg voor woorden is, wat Verdonk denkt te kunnen doen moet de tweede kamer.
  Het eerste wat ik belachelijk vindt van mevrouw Verdonk is dat zei het heeft over een generaal pardon, net als de rest van dat CDA-VVD kabinet terwijl de tweede kamer daar niet om heeft gevraagd. Er is gevraagd om een tijdelijke stop zodat eventueel een generaal pardon kan worden besproken bij de formatie. Het enige wat ik hieruit kan concluderen is dat “minister” Verdonk zeer slecht tegen haar verlies kan, ofwel ze “draait”.
  De kamerleden spreken namens het volk, en die kamerleden zijn gekozen door het volk (onder andere linkse mensen) en nu dus Links het een meerderheid heeft houdt ze haar poot stijf omdat dat zogenaamd allemaal onmogelijk is. Maar als er een motie van rechts zou komen voor een harder beleid, dan zouden er geen problemen zijn. Dat CDA-VVD kabinet is een en al vriendjespolitiek.
  Maar om even terug te komen op wat ik net zei, doordat deze “minister” het vertikt om tot 2 keer toe een motie uit te voeren die door de tweede kamer is aangenomen. Dan vind ik dat ze niet alleen minachtend is tegenover de kamer, maar ook tegenover het volk dat deze kamer heeft gekozen. Wij kiezers dus!

  Conclusie hieruit “het vliegtuig” staat al klaar voor mevrouw Verdonk, wat mij betreft.

  Reactie door Joere — woensdag 13 december 2006 @ 23.20 uur

 90. het enige wat ik hierover kan zeggen is dit te erg voor woorden is, wat Verdonk denkt te kunnen doen moet de tweede kamer.
  Het eerste wat ik belachelijk vindt van mevrouw Verdonk is dat zei het heeft over een generaal pardon, net als de rest van dat CDA-VVD kabinet terwijl de tweede kamer daar niet om heeft gevraagd. Er is gevraagd om een tijdelijke stop zodat eventueel een generaal pardon kan worden besproken bij de formatie. Het enige wat ik hieruit kan concluderen is dat “minister” Verdonk zeer slecht tegen haar verlies kan, ofwel ze “draait”.
  De kamerleden spreken namens het volk, en die kamerleden zijn gekozen door het volk (onder andere linkse mensen) en nu dus Links het een meerderheid heeft houdt ze haar poot stijf omdat dat zogenaamd allemaal onmogelijk is. Maar als er een motie van rechts zou komen voor een harder beleid, dan zouden er geen problemen zijn. Dat CDA-VVD kabinet is een en al vriendjespolitiek.
  Maar om even terug te komen op wat ik net zei, doordat deze “minister” het vertikt om tot 2 keer toe een motie uit te voeren die door de tweede kamer is aangenomen. Dan vind ik dat ze niet alleen minachtend is tegenover de kamer, maar ook tegenover het volk dat deze kamer heeft gekozen. Wij kiezers dus!

  Conclusie hieruit: wat mij betreft staat “het vliegtuig” al klaar voor mevrouw Verdonk!

  Reactie door Joere — woensdag 13 december 2006 @ 23.21 uur

 91. Ongelofelijke poppenkast allemaal.
  Bananenrepubliekje Nederland????

  Toch maar Tomatenrepubliekje dan???
  Voor een beetje meer democratie en minder
  ego spelletjes.

  Reactie door kitje — woensdag 13 december 2006 @ 23.21 uur

 92. En zie: het kwaad is geschied!!!
  Het hele kabinet gaat gewoon lustig verder.
  De VVD blijft bij haar punt. En Balkenende gaat iets van tegemoetkoming doen…?
  Wat een stelletje VOLKSVERLAKKERS.
  Dit gaat de oppositie toch niet nemen???
  Nu een motie van wantrouwen naar het hele kabinet. Want dit heeft niets meer met onze medelanders te maken , maar met de dictatuur van ‘zitten waar je zit en verroer je niet’.

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.22 uur

 93. Rita Verdonk is onder curatele gesteld van Hirsch Ballin.

  Daarmee is alles gezegd Verdonk is een zielige domme vrouw zonder enig zelfrespect waarvan is nu blijkt dat ze volledig incapabel is.

  Vele feministen zullen zich diep schamen voor zo’n gedrocht van een persoonlijkheid

  Reactie door ACE — woensdag 13 december 2006 @ 23.23 uur

 94. de vvd moet als ze verdonk niet alleen willen laten gaan allen opstappen.
  ze kunnen toch niet nee zeggen tegen de kamer en toch blijven zitten!!!? dit slaat echt helemaal nergens op.
  als cda een handreiking doet die ok is.. dan mooi! maar dat de vvd moet blijven is echt comlete waanzin

  Reactie door SP_San — woensdag 13 december 2006 @ 23.25 uur

 95. In ons landsbelang!

  Het wordt tijd dat er een wet komt om de VVD en het CDA uit te zetten.

  Reactie door Hein — woensdag 13 december 2006 @ 23.29 uur

 96. vvd is al 20 jaar de bloedzuiger van de politiek

  vvd bepaald al 20 jaar het beleid

  ook nu weer houd vvd het kabinet in gijzeling

  afschieten die hele vvd en ook iedereen die het steundt

  nou ja mischien niet afschieten
  sluit de vvd fractie maar op voor 20 jaar das pas terecht

  Reactie door joshua attinger — woensdag 13 december 2006 @ 23.29 uur

 97. Lovely Rita Meter Made,

  Lijd je misschien aan een “typische mannenkwaal”, namelijk “autistisch gedrag”? Arm meisje, hoe is het toch zo ver gekomen dat je iedereen, maar dan ook iedereen, dus ook je vriendjes, keer op keer weer tegen jou in het harnas weet te jagen? Komt het misschien door je wellust? Dat lekkere gevoel als je in het pluche zakt? De macht om “ik doe het lekker toch” te zeggen? Zit je soms onder de medicijnen? Of drugs? Of ben je gewoon een dommerdje?
  Toen ik je tijdens het “er moet maar een commissie van wijze mannen”-praatje hoorde babbelen, dacht ik even dat je net over een grens was gegaan -hoe toepasselijk- en ik had toen kunnen weten (onder andere aan je stemgeluid) hoe kinderlijk naïef je eigenlijk bent. Gut, een paar meer stemmen dan Markje, dat zeuntje, laat MIJ “het” nou doen!
  Och, arme Riet, je bent inmiddels wel een behoorlijke splijtzwam, en inmiddels spint Greet Wilders -die gekke Limbabwaan (!) met duidelijk racistische motieven- daar wel garen bij, hoor.
  Vrees niet Rita. Vandaag of morgen zal er weer zo’n “kut-allochtoontje” een rotstreek uithalen en dan ligt heel Nederland weer aan jouw zijde. Want jij bent natuurlijk niet de enige die bijzonder hypocriet en opportunistisch is. En dat “snappen de mensen”, om eens een Wiegeliaanse uitdrukking van stal te halen.
  Toch, mijn lief duiveltje, hoop ik dat je je eens laat behandelen. Zodat je weet hoe je met mensen dient om te gaan. Zoek ook eens een kerk op of zo, of luister eens naar jouw doelgroep (die van je portefeuille, niet je vriendjes dus). Zodat je leugentjes en drogredenen (“het is niet eerlijk voor eerder uitgezette illegalen”) leert onderscheiden van de werkelijkheid (“het Nederlandse mensenrechtenbeleid faalt op alle fronten”) om je vervolgens af te vragen “hoe komt dat?”
  Nu je waarschijnlijk weggestuurd wordt -een unicum tijdens een demissionaire periode- kun je je misschien eens hier op beraden.
  En doe in godsnaam eens wat aan je haar.

  Wink

  Reactie door Wink — woensdag 13 december 2006 @ 23.30 uur

 98. Wel zou de portefeuille van Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) dan volgens ingewijden naar een CDA-minister gaan, lees ik net bij nu.nl. (Hirsch ballin?) wat gaat rita dan doen voor die €10.000 per maand. Koffie rond brengen of minister van vreemdedingenzaken.

  Reactie door diana — woensdag 13 december 2006 @ 23.31 uur

 99. Het zijn de geniepige slimme spelletjes van RECHTS.
  Hier schiet LINKS vaak aan tekort.
  Ik mag verwachten dat links nu haar brein volop gaat gebruiken en voorgoed afrekent met dit kabinet.
  Het moet afgelopen uit zijn met dit gesjoemel, want zij gaan over lijken. Als je al met de Schipholbrand niet opstapt… zal je zelfs blijven zitten om het afgekeurde beleid te negeren en te misbruiken voor eigen belang. Landsbelang? Daar heeft dit kabinet geen weet van. Zij kennen alleen: eigenbelang!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.32 uur

 100. hierbij vraag ik met aandrang om een volksopstand te beginnen

  Reactie door joshua attinger — woensdag 13 december 2006 @ 23.32 uur

 101. Gloria 23.22

  Ja dictatuur dat is het juiste woord. Wat er ook gebeurt altijd blijven zitten. Een materialisatie van de dictatoriale geest van dit materialistische kabinet.
  Bakellende heeft de macht geproefd en zal tot het laatste moment blijven zitten en wegkijken tot het niet meer kan. Dictatuur van ongekende minachting voor het nog levende deel van de bevolking.

  Tweede Kamer maak zsm korte metten met deze vampiers.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 13 december 2006 @ 23.34 uur

 102. De nieuwe kapstok om dit kabinet aan op te hangen heet sinds vanavond:

  Het landsbelang!!

  Laat me niet lachen, alsof de CDA niet alleen nog even op de winkel zou kunnen passen.
  Echt onzin!!
  Morgen motie van wantrouwen naar het gehele
  kabinet. het lijkt wel de democratie niet meer bestaat.
  Deze soap mag niet langer doorgaan.
  Dat lijkt me meer in het landsbelang!!

  Reactie door kitje — woensdag 13 december 2006 @ 23.35 uur

 103. kan de helft van een kabinet weigeren een motie uit te voeren??

  de motie van afkeuring blijft toch voor dat mens? zij gaat het niet uitvoeren dus….
  nu een motie van wantrouwen!!

  Reactie door SP_San — woensdag 13 december 2006 @ 23.35 uur

 104. klokkijken kunnen ze er ook al niet tien uur werd kwart over tien en over een uur is intussen een uur en twintig minuten

  Reactie door patrick — woensdag 13 december 2006 @ 23.38 uur

 105. Rita blijft gewoon. Het CDA-gedeelte van het kabinet gaat de Kamer een beetje tegemoetkomen waarbij formeel te kennen zal worden gegeven dat de VVD het oneens is!
  Een gedeelte van de portefeuille van Verdonk gaat naar Hirsh Ballin en ze gaan over tot de orde van de dag.

  Reactie door Irma — woensdag 13 december 2006 @ 23.38 uur

 106. gewoon voet bij stuk houden.
  verdonk moet er uit. PUNT.
  hirsh ballin zou trouwens een bepaald deel van de portefeuille overnemen, nog belachelijker.
  als ze dit doen zijn we echt het lachertje van de wereld zeg……

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 23.38 uur

 107. Nou breekt mijn klomp – Verdonk blijft zitten!! Dat hoorde Polak bij NOVA tenminste in haar oortje….. Morgen weten we meer.
  Wat ik nu de hele tijd al niet begrijp is waarom die ministers zo’n toestand maken: het landsbelang zou in het geding zijn; er is sprake van een “constitutionele crisis”
  enz. Maar ze hebben toch een heel ministerie
  achter zich, honderden ambtenaren die hun werk blijven doen?
  Persoonlijk merk ik niks van een crisis op straat – ja, als de NS of de waterleiding of de vuilnismannen ineens zouden staken,
  dat zou je een crisis kunnen noemen.
  Maar die ministers? die overschatten zichzelf wel een beetje.
  En Verdonk MOET weg!!

  Reactie door Marjolein — woensdag 13 december 2006 @ 23.41 uur

 108. Laatste nieuws bij Pauw&Witteman:
  Balkenende gaat straks voor de televisie het volk zijn nieuwste smoes vertellen.
  Volgens Marijnissen zeer curieus. Hiermee zou de Tweede Kamer weer genegeerd worden.
  Waar zijn ze mee bezig?? Wanstaltig toch?

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.42 uur

 109. marjolein.

  kijk even op http://www.nos.nl/politiek24
  daar zijn ze nog bezig, in afwachting van balkenende.

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 23.44 uur

 110. het begint

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 23.45 uur

 111. @102 Irma

  Wat zei ik? Juridische maasjes in de wet! Het speurwerk is voltooid. Misschien een nieuwe aanvulling op de wet? Ze zijn tot alles in staat.
  Nu de vraag of de oppostie doorpakt…

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.45 uur

 112. 24:00
  verklaring van Balkenende in de kamer!!

  Reactie door kitje — woensdag 13 december 2006 @ 23.46 uur

 113. om 2400 uur is balkenende in de kamer om een verklaring af te leggen.

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 23.47 uur

 114. ja om vervolgens pas morgen te debateren ?

  kan de ind nog lekker veannacht eventjes uitzetten

  zoals ik dus al zei genoeg is genoeg wie doet er mee met een volksopstand

  Reactie door joshua attinger — woensdag 13 december 2006 @ 23.48 uur

 115. Rompkabinet Bakellende lijkt sterk op de Trein der Traagheid.
  Ze zijn eigenlijk al tot stilstand gekomen maar door de enorme massa van van die materialistische regentenkliek schuift het zaakje nog ‘even’ door.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 13 december 2006 @ 23.50 uur

 116. @111 Jushua attinger

  Ik zit te popelen!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.50 uur

 117. @ 106 rutger

  Bij mij werkt het niet met die link. Hoe open ik het? Ik krijg alleen het scherm met window play figuurtjes. Verder gebeurt er niets.

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.52 uur

 118. Er komen vanzelf wel weer nieuwe verkiezingen Dan kun je lachen wie de grote winnaar wordt!

  Reactie door Willie — woensdag 13 december 2006 @ 23.52 uur

 119. goed ik zal in groningen proberen morgen veel mensen te vinden kan er in mijn persoonlijke kring wel honderd optrommelen en jij gloria ?

  p.s wie doet er mee !!!

  Reactie door joshua attinger — woensdag 13 december 2006 @ 23.53 uur

 120. Wat kun je verwachten van een regering met een minister president waarvan hem verweten wordt dat hij geen “backbone” heeft. De man heeft totaal geen bestuurlijke ervaring.
  Ik heb dit eventjes onderbroken om te luisteren maar Jan bij Pauw en Witteman een correcte weergave. Onbegrijpelijk dat Doekle Terpstra zich binnen het CDA niet heeft kunnen plaatsen? En dan heb je een figuur die loopt te verkondigen dat de SP een satelite is van de PvdA.
  Al met al deze rotzooi heeft zich kunnen ontwikkelen dankzij een MP die beter voor een klasje had blijven staan want hij heeft totaal geen gevoel hoe een hedendaagse maatschappij in elkaar zit. Maar er komt nog een probleem om de hoek kijken, dat is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning die per 1 Jan 2007 van kracht gaat. Welke politieke partij gaat dat in de gaten houden? Nederland wordt een land waar men zich niet veilig meer voelt, angst is een bodem voor agressie, wanhoop en ellende.
  Daarom volgt de weg die onze voorouders al bewandelt hebben, leve het Socialisme.

  Reactie door Henk.H — woensdag 13 december 2006 @ 23.54 uur

 121. tjonge, wat moet er toch gebeuren voordat die Verdonk eruit geknikkerd wordt? nog nooit een minister zo zien liegen en zoveel fouten zien maken, en nog zit ze er..

  Reactie door Mitsai — woensdag 13 december 2006 @ 23.55 uur

 122. Mensen die tot de Sp behoren: Inderdaad het gaat over mensen.

  Reactie door Henk — woensdag 13 december 2006 @ 23.56 uur

 123. lekker vies spelletje speeld de vvd een soort van twee dracht zaaien in hoop dat de formatie mislukt en dat er nieuwe verkiezingen komen en in die aan loop op de verkiezingen zo wel cda als de lingse partijen af te maken ik zal zeggen laat jullie niet verder uit de tent lokken door verdonk ik zal ook zeggen hemel haar de kamer uit

  Reactie door theo — woensdag 13 december 2006 @ 23.56 uur

 124. @ joshua

  De hele achterban van de motie van afkeuring politici.
  Kom op Nederland… de straat op!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.58 uur

 125. @117 +”26.000″

  Reactie door patrick — woensdag 13 december 2006 @ 23.59 uur

 126. @ gloria.
  ik denk dat het quicktime nodig heeft.
  ik weet niet of het uitgezonden wordt op http://www.tweedekamer.nl
  ik denk het wel, daar kun je het mediaplayer volgen.

  Reactie door rutger — woensdag 13 december 2006 @ 23.59 uur

 127. Geen consessies Rita! Recht door zee, weet je nog? MOVEN DUS!!

  Reactie door Gloria — woensdag 13 december 2006 @ 23.59 uur

 128. kom op wat is het in een keer stil

  sluit je nu aan voor een volksopstand genoeg is genoeg wat denken ze in den haag wel dat ze boven de democratie staan

  op naar den haag met ze allen en liefts nog vasnacht

  Reactie door joshua attinger — woensdag 13 december 2006 @ 23.59 uur

 129. @ rutger

  Bedankt rutger!

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 0.00 uur

 130. Ik zie, dat er een geweldig goede zet voor Jan wordt gedaan door Bos: Jan je bent geniaal! En: Bos hoe stom je zijn? of nog worden? Zie je dan niet dat je in de zak van Jan zit? Zelfs Bambi (Femke) wil niks meer van je, sinds Jan je heeft laten zakken! SP gaat PVDA over nemen. Weer een zorg minder. En wie gaat Bos terugfluiten? De Dino’s van de PVDA. Let maar op!

  Reactie door Harrie — donderdag 14 december 2006 @ 0.00 uur

 131. Morgenochtend hopelijk grote
  verontwaardiging in Nederland.
  En een motie van wantrouwen aan
  dit gehele konkelkabinet.
  Hoop dat bij de mensen die CDA
  stemmen, nu eindelijk de oogjes open gaan.
  Eerlijkheid ja ja…..
  alleen als het JP uitkomt!!!
  Maar ze zullen wel weer komen met het
  landsbelang en ja daar trappen de CDA stemmers dan wel weer in.
  Stel je voor dat het verkeerd gaat in
  Afganistan.
  Maarrrre… wij waren daar toch aan het
  opbouwen en dat ging toch goed??
  Anders zouden we daar toch niet meer zijn.
  Het landsbelang tuurlijk.
  Hier wordt maar van een persoon het belang
  gediend en dat is het belang van Rita Verdonk en van niemand anders!!!!!!!

  Reactie door kitje — donderdag 14 december 2006 @ 0.01 uur

 132. Iedereen klaar? We rusten niet voordat Verdonk en haar trawanten WEG zijn.
  Neem al je tuingereedschap mee naar Den Haag. Kom op!

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 0.02 uur

 133. kitje loop dan mee morgen en neem veel vrinden van je mee naar den haag de tijd dat het volk in opstand komt is nu

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.02 uur

 134. @ gloria
  als je nog eens quicktime nodig hebt, kun je hem hier gratis downloaden.
  wel de versie kiezen zonder itunes, geeft alleen maar problemen.

  http://www.apple.com/nl/quicktime/download/win.html

  Reactie door rutger — donderdag 14 december 2006 @ 0.03 uur

 135. Motie van wantrouwen indienen tegen mevrouw Verdonk!!!!!

  Reactie door Waldo — donderdag 14 december 2006 @ 0.05 uur

 136. nee waldo dat heeft geen effect blijkt keer op keer
  volksopstand is nu de beste optie laat de arrogantie van den haag weten de kiezer pikt dit niet langer

  waldo ik vraag je met nadruk om mee te doen

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.07 uur

 137. Ach, 3 wees-gegroetjes en die rechtse slappelingen mogen weer verder….

  Reactie door Peter — donderdag 14 december 2006 @ 0.07 uur

 138. HOOR NU!!!!!
  De sjoemelaars!!!!
  Alles blijft zitten door het WANBELEID EN GESMEEK van Balkenende. De slapjanus.
  MOTIE VAN WANTROUWEN! NU!!!

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 0.08 uur

 139. peter dit getyp heeft geen zin meer loop met ons mee maak de stoet groot samen staan we sterk

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.08 uur

 140. Nou joshua,

  Ik wacht eerst even af wat er morgen
  gaat gebeuren tijdens het debat
  tussen kabinet en kamer.

  Voor een volksopstand nu is mij iets te vroeg.
  Maar wie weet, wat niet is kan nog komen!!!

  Reactie door kitje — donderdag 14 december 2006 @ 0.09 uur

 141. de motie van afkeuring word hoogstwaarschijnelijk nu verworpen en verdonk mag blijven zitten

  dit is pure volksverlakkerij en minachting van de democratie

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.17 uur

 142. daarom desalmede en met versterkte klem vraag ik steun biju een volksopstand

  verzamel al u middelen en dan om 11:30 op het plein in den haag

  wie doet er mee

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.19 uur

 143. SP en democratie?
  Is U getroebleerd? Jan is SP, zonder Jan geen SP, geen SP zonder Jan. U bent nutteloos, overbodig, Misbaar!

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 0.20 uur

 144. donder op van dit weblog met je rechtse prutpraat klika je bent hiet niet welkom

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.21 uur

 145. Kika,

  Ben je een gefrustreerde Rita aanhanger misschien??

  Reactie door kitje — donderdag 14 december 2006 @ 0.24 uur

 146. Joshua, Kijk eens onder je dan zie je een zak, en dat ben jij.

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 0.24 uur

 147. ik geloof dat rutte wouter niet zo graag mag.. understatement, de afkeer druipt van zijn gezicht.
  morgen weer een dag met vast nog veel meer gedoe.

  leuk idee josh.. maar dit meisje moet gewoon werken

  Reactie door SP_San — donderdag 14 december 2006 @ 0.25 uur

 148. Ik ben het helemaal zat dat kinderen die hier geboren zijn worden uitgezet dat omaatje van hun 800 euro 700 aan de vezorghuizen betalen dat er voedselbanken zijn dat er bevriezing van lonen is en dat er opslag voor de minister is dat er rassen haat is let het gaat niet meer om mensen maarf om auttochtonen en allogtonen zij en wij

  nederland is niet het nederland waar ik eens met plezier in heb geleefd

  ik ben het zat en het moet anders n u
  daarom volkopstand want van den haag komt het niet die zitten er voor hun eigen belang behalve een select few die wel socialer beleid willen

  GENOEG IS GENOEG

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.26 uur

 149. @Joshua,
  Waarom zou een andere mening op dit weblog niet gehoord mogen worden? Daar is het toch voor? Of zijn jullie een incestuseze kliek?

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 0.26 uur

 150. Vreemd, de militairen in Urusgan zijn nu erg belangrijk. Maar was het niet zo dat Kamp die militairen niet zo belangrijk vond toen hij ging voor het kamervoorzitterschap.
  Dus kamervoorzittetschap is belangrijker dan oorlog ?

  Reactie door alexander — donderdag 14 december 2006 @ 0.30 uur

 151. klika kijk eens ionder dan zie je een zak en dat ben jij

  dat klopt in die zak zitten kloten mischien wel eens van gehoord

  en die kloten ga ik gebruiken voor een sociaal beleid

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.32 uur

 152. Als ik het goed begrijp heeft het kabinet, bij monde van Balkenende, de motie niet in kern geaccepteerd. Ze zegt namelijk dat mensen alleen niet uitgezet gaan worden (binnen de aangegeven groep) als dat humanitaire bezwaren oplevert.
  Ik dacht toch echt dat de motie ging over elk persoon binnen deze groep die geen ernstige misdaden begaan had. Dat strookt niet met wat het kabinet overeen gekomen is en ik hoop dan ook echt dat het “lap middel” van het kabinet morgen niet geaccepteerd gaat worden.

  Reactie door Atrocious — donderdag 14 december 2006 @ 0.33 uur

 153. Laatste nieuws bij Pauw&Witteman:

  De VVD er, Oplaat verklaarde dat Jan Marijnissen aan hem gezegd en heeft laten blijken dat hij helemaal niet wil regeren maar liever in de oppositie wil.
  Is dit modder gooien naar de SP of moeten wij gaan twijfelen aan de integriteit van onze Jan,…ik denk het niet of zou Jan echt niet willen regeren.

  Dan dit nog….. hoe is het mogelijk dat dit mens van Verdonk nog in een kabinet kan blijven en waarom wordt dit gesjoemel getoloreerd door de tweede kamer.
  Wie verneukt wie.

  Reactie door Pool — donderdag 14 december 2006 @ 0.34 uur

 154. @joshua

  Als je me citeert, doe het dan goed. Minkukel.

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 0.38 uur

 155. Zalm verklaart dat het de VVD niet verstandig lijkt het CDA nu in de steek te laten om o.a. de verantwoordelijkheid van de soldaten in Uruzgan.
  Nou, Minister, die soldaten klagen steen en been dat ze wekenlang moeten wachten op Den Haag voor dat ze een van Taliban verdacht huis kunnen aanpakken. Ondertussen hergroepeert de Taliban zich en versterkt z’n posities. Als dan eindelijk de toestemming daar is uit Den Haag krijgen onze jongens de volle laag.
  Een stompzinniger manier van oorlogsvoering, of vredesmissie zoals dat zo correct heet tegenwoordig, is er in de wereldgeschiedenis nog niet eerder voorgekomen.

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 0.39 uur

 156. Allemaal nogal onduidelijk, maar het lijkt een goede oplossing als ik de mening van Wilders hoor..Die heeft zwaar de pest in, dus zal het wel de meest werkbare oplossing zijn. Maar met name de vvd heeft zich van haar allerslechtste kant laten zien, dus hoe eerder hoe liever dat hele zootje de oppositie in, incl. Verdonk!!

  Reactie door ToN — donderdag 14 december 2006 @ 0.39 uur

 157. Hallo?

  Reactie door Ahmed Al — donderdag 14 december 2006 @ 0.44 uur

 158. Rita Verdonk:
  Nu óók LETTERLIJK minister van niks!

  Reactie door Bas — donderdag 14 december 2006 @ 0.45 uur

 159. Klika: “Quote” joshua, Kijk eens onder je dan zie je een zak, en dat ben jij.”Unquote”

  Zo goed sukkel ?

  Je denk ook even slim over te komen nietwaar ?
  gast ik werk op een school, en dus doodmoe vandaar fouten.

  Maar dat begrijp jij vast niet. De enige die hier een minkukel genoemd mag worden ben jij.

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.49 uur

 160. Qoute Klika:
  :Jan is SP, zonder Jan geen SP, geen SP zonder Jan. U bent nutteloos, overbodig, Misbaar!”
  Kunt u dit met feiten en argumenten onderbouwen?
  Ik zie uit naar uw reaktie.

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 0.49 uur

 161. @ jaap
  klika keek in een spiegel toen dit getypt werd.

  Reactie door rutger — donderdag 14 december 2006 @ 0.51 uur

 162. Pas op medelanders!!!
  Hoor je bij de BEPERKTE

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 0.52 uur

 163. @rutger
  Ik wil dat dan toch wel eens van Klika zelf horen. Ik zit er klaar voor en wacht.

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 0.53 uur

 164. Balkenende en Verdonk in goede tijden slechte tijden.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 0.53 uur

 165. meh gloria hij is mijn inspanning ook niet eens
  waard.

  maar goed dat je eventjes in springt ;)

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 0.54 uur

 166. @Gloria
  Is dat een Crypto?

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 0.55 uur

 167. Is nu het speelkwatiertje afgelopen met balkenende en verdonk?

  Reactie door kees — donderdag 14 december 2006 @ 0.56 uur

 168. @Louis,
  [quote]
  Terwijl ik dit schrijf neem ik even pauze van mijn avondstudie. Ik werk Internationaal, maak veel uren en ja verdien dus ook een goed salaris. De hoeveelheid belasting, die ik betaal is dan ook naverhand.
  [/quote]

  Jaaaaaaa, geweldig! Zogenaamd een hypotheek van 410.000 euro, internationaal werkzaam én nog een avondstudie… en dan: “NAVERHAND”.

  Kan iemand even de mand repareren? Er is zojuist een geenstijlreaguurder doorgevallen.

  Reactie door Sjouke — donderdag 14 december 2006 @ 0.57 uur

 169. Misschien is het eerder:

  Geen VVD zonder Rita!!
  Daar al eens over nagedacht na de
  op zijn minst vreemde uitkomsten van
  de urenlange bespreking van het kabinet.
  Naar nu blijkt kunnen de uitzettingen dus
  wel worden opgeschort.
  He hoe kan dat nou?
  Rita beweerde gisteravond toch echt het
  tegendeel.
  Maar in plaats van het verlies te incaseren,
  wordt er een rare constructie bedacht die
  Rita kostte wat het kost aan boord moet houden.
  Zoals ik al zei volgens mij slaat jou verhaal meer op de VVD dan op de SP.

  Reactie door kitje — donderdag 14 december 2006 @ 0.57 uur

 170. Alles wat ik hier langs zie komen, is een soort zelfbevruchting. INTEELT dus. Jullie staan niet open voor andere meningen. Denken jullie echt dat dit de manier is om het stelsel omver te gooien? Hebben jullie nooit opgelet bij Geschiedenis? En als je bij biologie opgelet zou hebben, weet je wat de gevolgen van INTEELT zijn. Mocht je je het niet (meer) weten, ik wil het graag even uitleggen ;)
  Joshua: ?

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 0.57 uur

 171. henk is dat niets voor onder weg naar morgen

  Reactie door kees — donderdag 14 december 2006 @ 0.57 uur

 172. 2157

  Ging fout…

  Pas op medelanders!
  Hoor je bij de BEPERKTE groep??
  Nee??
  Berg je dan! Want de razzia’s komen eraan!
  Wegwezen en zoek een schuilplaats. Genoeg mensen in Nederland die willen helpen ONDERDUIKEN.

  Dit was niet de afspraak OPPOSITIE!!!

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 0.58 uur

 173. Verdonk moet nu echt héél snel haar boeltje pakken en alle uitzettingen moeten worden stopgezet…!
  Het is toch je reinste arrogantie met een voorstel als die van vannacht te komen??
  Rita rot blijkbaar liever wég dan óp…
  Kan iemand even snel de Iraanse overheden er van overtuigen dat Vedonk lesbisch is…? Dan ben ik de eerste die haar op het vliegtuig naar Teheran zet…!!!
  Ik ben dat gezever echt zát…!!!

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 0.59 uur

 174. @Jaap:
  Wat denk je zelf?

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 0.59 uur

 175. @Klika
  Dat is geen antwoord op mijn vraag aan jou.

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 0.59 uur

 176. Ja Kees : Een programma waar ze alleen maar eten en drinken en vreemd gaan.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 0.59 uur

 177. @KliKa
  Ik ben best bereid open te staan voor andere meningen… mits fatsoenlijk geformuleerd en beargumenteerd…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.01 uur

 178. Wacht het debat morgen eerst af, want ik heb toch een gevoel dat er van het “generaal pardon” toch nog weer stiekem een beetje afgeknabbeld is..Hoe zit het met diegenen, die geen kinderen hebben??
  Het uitzetten van de beoogde doelgroep moet onverkort en zonder uitzondering opgeschort worden, zonder uitzonderingen!
  Bovendien vind ik het voor het landsbelang niet nodig om de VVD-ministers binnenboord te houden! Verdonk moet opstappen en als de rest van de VVD dan wil volgen, dan mogen ze van mij allemaal opstappen. De VVD heeft nu al bewezen dat het landsbelang bij het aanblijven van deze ministers (en de partij die ze vertegenwoordigen) NIET gediend is!

  Reactie door ToN — donderdag 14 december 2006 @ 1.02 uur

 179. klika ik kaats de bal terug door te zeggen…

  wat je zegt ben je zelf

  dit is een adequate beschrijfing
  van het bekromte rechtse beleid wat we hebben gehad de afgelopen 4 jaar recht wil niet eens luisteren naar een meerderheid

  hence wat je zegt ben je zelf

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 1.02 uur

 180. @Jaap:
  Mijn stelling is overduidelijk: De SP is Jan. Wat denk je is jouw bijdrage, en wat is ie nu waard? Wat zou ie waard zijn als Jan er onverhoopt niet meer voor de SP mocht zijn? MAW: zou je Jan zijn plaats in kunnen/willen nemen? Gevaarlijke vraag!

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.03 uur

 181. @joshua
  … bekromte…? :p
  Ook bij SP-ers schort het nogal eens aan taalbeheersing blijkbaar… ;)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.05 uur

 182. @Joshua:

  Probeer nu eens voor mij je antwoord in foutloos Nederlands te formuleren.
  Dan kan ik het ook begrijpe

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.05 uur

 183. @KliKa
  Verzin je eigen statements gozer… ;)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.07 uur

 184. @Klika
  Zou je a.u.b. je voorgaande stellingen eens willen toelichten zoals ik had gevraagd?

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.07 uur

 185. als jij niet kan begrijpen wat ik heb getypt

  dan kan je beter basis school opleiding op een avondschool gaan doen ofzo, want dan is het wel slecht met jou gesteld

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 1.07 uur

 186. En zonde van die N van begrijpe

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 1.08 uur

 187. sorry ik was een r vergeten sorry

  Reactie door kees — donderdag 14 december 2006 @ 1.08 uur

 188. @170 ToN

  Gelet op Bos en Halsema? Iets te positief.
  Zouden die al een deal met Balkenende gesloten hebben?
  Als de Tweede Kamer morgen akkoord gaat met dit BEPERKTE uitzettingsbesluit dan vertrouw ik de hele politiek niet meer.
  Heb ik weer 2 dagen naar spelletjes zitten kijken?

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 1.09 uur

 189. @Jaap
  Tja… vergeefse poging naar het schijnt Jaap…
  Zo zit het in de rechterflank des vaderlands vaak in elkaar: Veel gebral, maar zelden met een constructieve onderbouwing komen…
  (laat staan een waarin menselijkheid een rol speelt)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.09 uur

 190. Nou Kees die R van rechts mag je wel vergeten

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 1.10 uur

 191. @Gloria
  Heb ik naar een bewerkte Al-Jazeera versie van de verklaringen zitten kijken dan?
  Hoorde Halsema toch duidelijk zeggen dat ze er van uitgaat dat deze regeling voor alle uitgeprocedeerde asielzoekers gaat gelden…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.11 uur

 192. Wie weet waar Klika is?

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.12 uur

 193. Een beetje inhoud zou je sieren Klika.
  Je lijkt Verdonk wel zou ik bijna zeggen.
  Je typt veel, maar je zegt niets.
  Ga eens in op de inhoud?
  Als je alleen maar loze kreten typt, valt er weinig te discussieren.
  Maar misschien ben jij wel zo’n one liner typetje.

  Reactie door kitje — donderdag 14 december 2006 @ 1.12 uur

 194. Laten we met z’n allen roepen: Kliiiiikaaaa!

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.13 uur

 195. … en laten we elkaar niet aanvallen op typefoutjes…
  Ik ben het ook niet eens met die KliKa, maar om nou in te gaan op minieme typefoutjes…
  Getuigt niet echt van niveau, naar mijn idee…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.13 uur

 196. Ik denk dat de gordijntjes al dicht zijn…

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.13 uur

 197. He doe niet zo serieus doen ze in Denhaag ook niet.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 1.14 uur

 198. Nou mooi dan. En dat heet regering, zo kan ik ook politiek bedrijven.

  Het lijkt er wel een beetje op zo onderhand dat het formeren expres gerekt wordt om zo lang mogelijk het oude beleid te kunnen blijven uitvoeren.

  Tijd voor een grondwetswijziging lijkt me, na de verkiezingen een tijdelijk kabinet met ministers uit de meest gekozen partijen, zonder formatie. Da’s meteen een goeie stok achter de deur om er vaart achter te zetten.

  Verdonk heeft de VVD geen dienst bewezen, zij krijgt wel meer stemmen maar de VVD in totaal absoluut niet.

  Ik heb mezelf na remigratie nu eindelijk eens ingeschreven om de volgende ronde (die niet lang op zich zal laten wachten) mijn stem aan de SP te gunnen.

  Reactie door Jacques Mattheij — donderdag 14 december 2006 @ 1.15 uur

 199. ik ga slapen

  ik heb al wel weer gezien gloria

  er is te weinig mandaat voor een opstand
  ik vind dit jammer maar goed met 200 man berijk je niet zoveel he

  ik heb in iedergeval geen rechts gedachte gang en kan dus met een rustig hart slapen dat ik de zwakkere mensen in de wereld geen ruggesteek en natrap geef

  ltr iedereen

  Reactie door joshua attinger — donderdag 14 december 2006 @ 1.17 uur

 200. Diegene die getrouwd is met Rita Zal blij zijn als hij uitgezet mag worde

  Reactie door kees — donderdag 14 december 2006 @ 1.20 uur

 201. Nee dat blijkt wel,
  het lijkt wel een klucht!!!

  Reactie door kitje — donderdag 14 december 2006 @ 1.20 uur

 202. @Henk,
  Die was ik niet vergeten, Suf. Maar fijn dat ie(weer een fout) opgemorken is.
  Synterklaes

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.20 uur

 203. heel raar dit, maar is ok, maakt de SP groter:)

  Reactie door zZzaai — donderdag 14 december 2006 @ 1.21 uur

 204. Zeker nu gaat ze zich met haar kinderen bemoeien na zoveel jaar. Bij jeugdzorg.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 1.22 uur

 205. Pff…
  Dit gaat nérgens meer over…
  Ik zie het nog enige tijd (met lede-ogen?) aan vannacht.
  Hopelijk komt er zo nog iets van diepgang c.q. in dit over en weer geblaat, anders ben ik pleite…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.23 uur

 206. c.q. inhoud, bedoelde ik… excuses… :p

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.24 uur

 207. @176 Gloria,
  Ik heb dat ook gezien, maar hier speelt ook een “vies” machtsspeletje een rol..Het CDA heeft een poging gedaan waarmee ze hopen dat Bos en Halsema daarmee tevreden zijn. Zij moeten namelijk die formatiebesprekingen nog gaan voeren en wie weet zelfs wel straks dat “generaal pardon” tot in detail gaan regelen..Balkenende weet dat dus vandaar zijn “gebaar” en Bos en Halsema weten dat ook! Reden temeer voor de SP om de zaken nauwlettend te volgen en NIET over de rug van de asielzoekers mee te werken aan dit soort spelletjes!
  NU alweer is bewezen hoe nutig de SP in de oppositie ook kan zijn, al is het alleen maar om te fungeren als het “geweten” van CDA en PvdA..!

  Reactie door ToN — donderdag 14 december 2006 @ 1.24 uur

 208. Ja. ja daar gaan we weer….
  Weer zo’n uitvlucht om Verdonk te handhaven.

  en:
  beperkt?, (beperkt wat?)
  gezin met kinderen?,(en die zonder kinderen?)

  landsbelang? eigenbelang bedoelde hij zekers,
  landsbelang is een stabiele regering met eenheid (en als die eenheid een besluit neemt “motie” dan moet die ook der komen en niet een politiek passende oplossing.)

  tjonge, tjonge schaam me bijna om Nederlander te zijn.

  Ron

  Lang leve de Koningin

  SP NU !!!!!!!

  Reactie door ron — donderdag 14 december 2006 @ 1.28 uur

 209. @ToN
  Krijgen we het nog druk binnen de SP… het geweten van het CDA en de PvdA…
  Komen vanzelfsprekend het hart en verstand ook nog bij… gezien ook hier een chronisch gebrek aan lijkt te zijn… *zucht* ;)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.28 uur

 210. Ik ben even weg geweest, maar KliKla is weer on line. Fijn te zien dat ik inmiddels een Fanclub heb.
  Wat voor inhoud zou U willen hebben?
  Het feit dat een GP onwettig is?
  De waarneming dat de SP liever buiten de (in)formatie blijft?
  Het feit dat Bos zich geen raad meer weet?
  Het feit dat Pechthold naast de waarheid begint te leuteren?
  Het feit dat de Partij van de Dieren Het spoor ook bijster is?
  Al deze feiten kunnen/zullen door Jan gebruikt worden.
  En: er is geen groter strateeg dan Jan (op dit moment) en betekent niet dat ik het met Jan eens ben (integendeel). Maar wel: hulde.

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.28 uur

 211. Ach laten we eerlijk zijn waarom dumpen we die heks, niet een keer in Irak voor laten we zeggen veertig dagen… Zonder dat ze enige communicatie lijnen naar huis heeft… En dan vragen wat ze er allmeaal van vind…

  Dat die Heks©, samen met Geert Wilders in bed duikt … Zal me eigenlijk ook niks verbazen…

  Reactie door Macros — donderdag 14 december 2006 @ 1.29 uur

 212. Het is dat ik vegetariër ben, anders had ik graag Zalm over 11 dagen op m’n bord gezien…
  Er zullen veel graten en onverteerbare stukken in zitten (en niet te vergeten een oversized galblaas), maar reken maar dat ik er van zou genieten…! :)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.30 uur

 213. @188 ToN

  Ik miste toch het nodige vuur bij Jan. Vond hem te gelaten. Pechtold was degene die zich echt verbaasde en het er niet bij wil laten zitten morgen. Ik ben benieuwd.
  Ik ga nu heel scherp opletten hoe de SP zich op gaat stellen. Ik verwacht van Jan dat hij NIET akkoord gaat met dit BEPERKTE besluit. Ieder mens is er EEN. En alleen gezinnen met kinderen is goed, maar de rest hoort daar ook bij.
  Als de linkse oppositie straight blijft zullen ze dit niet accepteren en ligt het kabinet morgen op z’n kont.
  Maar zien wie gaan afhaken…
  Wordt live uitgezonden, Ton, om 11.30.

  Reactie door Gloria — donderdag 14 december 2006 @ 1.31 uur

 214. @Klika
  In Jan’s naam dank voor de toegedichte capaciteiten.
  Verder stelt u enkel vragen.
  Het wachten is nog steeds op uw antwoorden daarop om een werkelijke dialoog aan te kunnen gaan in deze. Welkom terug overigens.

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.32 uur

 215. Daarnaast vraag ik me af hoe ver je kan gaan met VoC mentaliteit, waarom gaan we niet lekker aan slavenhandel doen, zal Geert Wilders ook blij zijn…

  Reactie door Macros — donderdag 14 december 2006 @ 1.32 uur

 216. @KliKo
  Je amusementswaarde ligt hoog, maar toch betrap ik je wederom op het uiten van herkauwde, rechtse, ongefundeerde statements…
  Ik waardeer je bijdrage oprecht, maar kom dan alsjeblieft met iets constructiefs…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.33 uur

 217. @Jaap
  Zo te zien zijn wij het in ieder geval met mekaar eens ;)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.34 uur

 218. @Jaap,
  Als je nu eens begint met een paar van mijn vragen te beantwoorden, dan kun je van mij ook antwoorden terug verwachten. En doe niet zo stom als Joshua, want die kan aan de lantaarn.
  MVG
  Ikje

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.35 uur

 219. Ja slaven handel daar houd Rita ook van moet je met een zweep slaan is ze gek op.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 1.35 uur

 220. Inzake 13/12/06: politieke inpasse

  Staatskundig kan het niet, dat een demissionair kabinet een minister verruild, van portefeuille, zonder overleg met de Koningin. Dit heeft Balkenende nu wel gedaan, dus Koningin is overbodig: toch al SP-standpunt. Zo niet: aanvalspunt!

  Met groet,

  Fons Stouten

  Reactie door Stouten — donderdag 14 december 2006 @ 1.42 uur

 221. @Klikje alias Ikje
  Wat voor inhoud zou U willen hebben?
  -Dat was geen vraag van mij.

  Het feit dat een GP onwettig is?
  -Wat is GP?

  De waarneming dat de SP liever buiten de (in)formatie blijft?
  -Dat hangt ook af van in hoeverre het CDA water bij de wijn wil doen. SP wil helemaal niet buiten spel blijven overigens. De uitslag van de verkiezingen is daar duidelijk genoeg in.

  Het feit dat Bos zich geen raad meer weet?
  - geen idee. Komt ‘ie zo op je over?

  Het feit dat Pechthold naast de waarheid begint te leuteren?
  -Noem eens een voorbeeld daarvan?

  Het feit dat de Partij van de Dieren Het spoor ook bijster is?
  -Noem eens een voorbeeld daarvan?

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.44 uur

 222. @Jaap:
  In Jans naam? Is Jan al Heilig verklaard?
  Jan, als jij het zelf bent: je weet me te vinden! Zou graag met je van gedachten wisselen over eea, waar de SP (nu nog niet)niet mee bezig is, maar wat wel een probleem gaat worden.
  MVG
  Harrie

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.45 uur

 223. Althans… Ze hebben wel bereikt dat ze iets hebben gedaan wat nog nooit is voorgekomen in onze democratie… *sigh*…

  Het is teminste nog dat we geen etische groepen hebben (behalve de friezen en limburgers maar die zijn niet echt een dreiging)…

  Anders kunnen we beter maar een burgeroorlog starten en zien of links, of rechts wint…

  Reactie door Macros — donderdag 14 december 2006 @ 1.49 uur

 224. @Jaap
  Generaal Pardon bedoelt hij (wat mij betreft tevens de Grand Prix van dit debacle)
  Maar ik geef je gelijk. KliKje is in staat redelijke volzinnen te bezigen, maar hij lult veel en zegt weinig.
  Hij zal toch echt met argumenten moeten komen, wil hij zich staande houden.
  De indruk die nu ontstaat is die van oeverloos gezever… iets dat mijn trommelvliezen de afgelopen weken nét iets teveel hebben moeten verwerken…
  Vraag me overigens af waar hij de ‘wijsheid’ vandaan heeft dat de aanpassing van het huidige uitzetbeleid staatkundig onmogelijk zou zijn…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.50 uur

 225. @Klika alias Klikje alias Harrie
  Kijk, nu praten we tenminste.
  Nee, Ik heet Jaap en geen Jan.
  Maar het lijkt me zeker geen onverstandige zet om eens een babbel te hebben met de SP.

  Pleur al je grieven en onvrede maar op tafel en je zal zien dat er geen andere partij is die zoveel tijd en energie in jou steekt als de SP. At Your Service!

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 1.51 uur

 226. @KliKa
  Alsjeblieft zeg… waarom blijf je weigeren ook maar enig inhoudelijk argument in deze discussie te mengen?
  Ik heb reeds de indruk dat grootspraak tot een van je favoriete hobby’s behoort…
  Bewijs mijn ongelijk of ga weer met je LEGO spelen…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.53 uur

 227. Ach… ik zit hier zojuist een item te kijken, dat Neo Nazi groepen aan Radicaliseren zijn… Zie ik hier een nieuwe kans voor Rita…

  Reactie door Macros — donderdag 14 december 2006 @ 1.54 uur

 228. @Jaap,
  Ga ik je aan houden. Bij dezen ben je uitgenodigd. AS Zondag, 15.00 uur, hier in de hut. Details via private mail: bekend via de site.
  MVG Harrie

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 1.56 uur

 229. kindertjes… wel trusten, begin zowaar te gapen…

  Reactie door Macros — donderdag 14 december 2006 @ 1.57 uur

 230. @macros
  Hmz… ik zie in het verlengde van je uitspraken de mogelijkheid tot een uitzetbeleid voor racisten en xenofoben, is dat juist? ;)
  Laat al die paranoïde en nationalistische gastjes maar samen op een blank, afgelegen eilandje in de IJszee bivakeren… iedereen blij… ;)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 1.58 uur

 231. … en ik hoopte nog zo op een échte discussie met KliKa… maar blijkbaar begint het gebrek aan argumenten hem écht op te spelen…
  Jammer…
  Er zouden meer mensen van andere politieke kleuring moeten reageren hier, zodat we eens een échte discussie krijgen… (en dan heb ik het natuurlijkl niet over mensen als KliKa die veel lullen, maar niets zeggen…)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 2.01 uur

 232. Nee dus,
  Ijzeren Ritta blijf, dat mens is vastgeplakt aan haar stoel, wat ze ook uitvreet ze is niet weg te sturen !!!!!!

  Reactie door Ayse — donderdag 14 december 2006 @ 2.01 uur

 233. Verdonk :

  Ik ben niet links , ik ben niet rechts,

  Ik ben ….., ja wat ben ik eigenlijk ?

  Zijn er mensen die dat kunnen vertellen, als wij het niet doen komt ze er nooit achter !!!

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 2.02 uur

 234. Ik pleit voor een streng uitzetbeleid voor ongehoorzame ministers….

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 2.02 uur

 235. @Jaap:
  Jaap?

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 2.04 uur

 236. Het land wordt geregeerd door Kay van de Linden.

  Mannetjesmakersadvies : nooit aftreden

  Helaas werkt het niet alleen in de VS

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 2.04 uur

 237. Ik mis in alle discussies een belangrijk punt.
  Ook de staatsrechtgeleerden lijken dit niet correct te zien.

  Vanaf het moment dat een kabinet demissionair is heeft het geen parlementaire binding meer. De ministers hebben hun ontslag aangeboden aan het staatshoofd, die het ontslag in beraad houdt en de ministers verzoekt de lopende zaken te behartigen. Dit betekent dat de minister weliswaar nog lid is van een politieke partij maar niet langer namens deze partij in de regering zit. Het kabinet is als het ware een zakenkabinet geworden. Er zijn geen CDA-ministers en geen VVD-ministers meer. Er zijn alleen nog ‘ministers’. Binnen hun nu beperkte opdracht behoeven zij natuurlijk nog wel het vertrouwen van het parlement.

  Als Rutte dus overweegt ‘het VVD smaldeel uit de regering terug te trekken’ schoffeert hij het staatshoofd en schaadt daarmee het landsbelang. Misschien komt het zelfs dicht bij landverraad maar in ieder geval is het een staaltje onfatsoenlijk politiek machtsmisbruik.

  Reactie door Hermie Kreeft — donderdag 14 december 2006 @ 2.11 uur

 238. Na de verklaring van de MP was er een persconferentie door Verdonk en Zalm ?

  Zalm, wat is zijn rol ?, Rutte is toch de lijsttrekker ! Vreemd

  Wat weer eens opviel ; Verdonk kan nooit zelfstandig beargumenteren of een origineel debat voeren, waarover het ook gaat

  Wat zien die VVD’ers toch in dat mens ?

  Kan iemand dat mij vertellen ?

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 2.12 uur

 239. De antwoorden op 143 @ 0.20
  laat ik dan maar voor wat ze zijn: die ga je toch niet geven.
  Het gedoe met die hut geloof je zelf vast ook niet. Ik brij er een eind aan Klika.
  Ben blij dat we de intonatie van het draadje hebben afgeleid naar een zijspoor zover. Dank! En nu maar lekker slapen!

  Reactie door Jaap — donderdag 14 december 2006 @ 2.14 uur

 240. Waarmee weet Rietje zuig ze leeg (door de knietjes gegaan) het cda en de vvd nog te gijzelen ? Dat moet iets zijn dat verder niemand buiten het Kabinet zelf weet. Vuile vieze vunzige spelletjes ? Had Alexander (ondertussen weer de Grote) dan toch gelijk ? Volop vraagtekens. Pechtold, Brinckhorst, Donner Dekker e.a. stapten op. Waarom neemt Rietje zuig ze leeg genoegen met een flutpositie ipv de eer aan zichzelf te houden. Om nogmaals de Volksvertegenwoordiging te schofferen ?
  Zijn we soms in oorlog ipv samen dit land mooier, verdraagzamer, menselijker, socialer, saamhoriger te maken ?
  Voorlopig onverklaarbaar en tijd zal het leren (ook voor troubleshooters without arguments als Klikniet). Truste.

  Reactie door VOLGHETNIEUWS — donderdag 14 december 2006 @ 2.24 uur

 241. Beste Jaap,
  Om te beginnen was mijn vraag #144.
  SP en democratie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  Is U getroebleerd? Jan is SP, zonder Jan geen SP, geen SP zonder Jan. U bent nutteloos, overbodig, Misbaar!

  Wat is hier onduidelijk in? Heb ik iets beweerd, wat niet waar is? (En ja, ik hecht er waarde aan dat wat ik zeg, NEDERLANDS is)

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 2.25 uur

 242. Krankzinnige vertoning, maar nu het hoofd koel houden en nuchter blijven SP!
  In hun domheid heeft dit kabinet 1 hele grote fout gemaakt. Ze hebben nl. toegegeven, dat alle argumenten om de motie niet uit te voeren niet geldig waren, want nu kan het ineens wel. En als het opgeschort kan worden voor de beperkte groep, waar het kabinet het over heeft, dan kan het dus ook voor de hele groep, waarover de motie gaat.
  Dus: opnieuw oorspronkelijke motie indienen, dit keer bij Hirsch-Ballin. En laat die dan maar uitleggen waarom het niet zou kunnen. Blijf ze pakken op hun eigen argumenten, helder en duidelijk en niet meedoen met hun politieke spelletjes. Gewoon gebruik maken van hun eigen “constructie”. Het kabinet heeft een kuil gegraven voor een ander, maar als je het slim aanpakt vallen ze er zelf in.

  Reactie door Christina — donderdag 14 december 2006 @ 2.26 uur

 243. @KliKa
  Ik vraag het je nogmaals;
  “Zonder Jan, geen SP”… dat is nogal een heftige stellingname, waar baseer je deze op?

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 2.30 uur

 244. @Christina
  Inderdaad… maar de kiezer heeft de laatste jaren wel meer geslikt van dit kabinet, dus het zou me niets verbazen als ze hier ook weer ongeschonden uitkomen…
  Vooral de sympathie voor Balkenende doet me denken aan het Stockholm-syndroom, waarbij een gijzelaar sympathie ontwikkeld voor zijn gijzelnemer.
  Zou, ondanks het mooie verkiezingsresultaat, dit een reden kunnen zijn voor de (afgenomen, maar toch nog belachelijk hoge) populariteitscijfers van JP…?

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 2.35 uur

 245. Christina,
  Volgens mij heb je niet helemaal gesnapt hoe dit binnen de SP werkt. Jan heeft zijn zegen niet gegeven. Jan wil ook niet dat de SP op deze manier een “High profile” krijgt. Je loopt te hard.

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 2.35 uur

 246. @KliKa
  Ik ben actief binnen de partij…
  Vertel mij eens, hoe werkt het bij ons…? (dit kan ik dan namelijk vrij snel hetzij bevestigen, hetzij ontkennen)

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 2.39 uur

 247. Beste KliKa
  Waaraan heeft Jan zijn zegen niet gegeven?
  Als het om de motie gaat over het stopzetten van de uitzettingen, die heeft hij zelfs ondertekent. En het gaat om de geloofwaardigheid van de SP. Zal hij toch ook willen dat die motie wordt uitgevoerd? En wat zou het hem dan kunnen schelen of Verdonck dat doet of Hirsch-Ballin?
  Het gaat om de mensen, die nu in angst zitten en ik weet zeker, dat Jan daar integer in is. Trouwens de woordvoerder van de SP in deze: de Wit zal heus wel op hetzelfde idee gekomen zijn als ik, want die speelt het spel ook voortdurend heel zuiver.
  En over hardlopen gesproken : ik zeg alleen maar: begin weer bij af, maar dan met Hirsch-ballin , die een hoop argumenten minder heeft nu Verdonk en het kabinet die hem voor een groot deel uit handen hebben geslagen.

  Reactie door Christina — donderdag 14 december 2006 @ 2.50 uur

 248. Christina,
  Spreek je nu voor jezelf of voor de SP?
  MVG
  Harrie

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 2.53 uur

 249. … ik krijg nu de indruk dat ik stelselmatig wordt genegeerd.. is het onwil of onkunde…?
  Ik vrees het laatste…

  Reactie door Jeroen Westrum — donderdag 14 december 2006 @ 2.59 uur

 250. Beste Harrie,
  Is dat een oprechte vraag of een verwijt?
  Ik ken ook wel dergelijke trucs, b.v. wat dacht je zelf?

  Reactie door Christina — donderdag 14 december 2006 @ 3.01 uur

 251. @Christina,
  Denk je echt dat ik het nodig heb om truuks te gebruiken? Uit je antwoord, reaktie leid ik impliciet af, dat je dus niet gelukkig bent met de manier waarop de SP met haar leden omgaat. Verwijten zijn niet mijn tak van sport. Vragen stellen, en kijken wat voor antwoorden ik krijg wel. Je antwoord is in die zin onthullend. Naakter kun je M.I. niet zijn.

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 3.10 uur

 252. Ach laat ze toch nu geeft in feite de VVD toe dat ze er niets van hebben gebakken en kijken ze alleen maar toe hoe die oude vreemdelingen wet die was samen gesteld door VVD PVD en CDA nog voor de laatste paar weken bewaakt wordt door bet CDA en hebben ze er zelf niets meer over te zeggen, De SP zal er niet moeilijk over doen die weet wat dat betekend voor die mensen die er mee te maken hebben. Dat komt dus omdat de SP er boven op zit ik zie bij de PVDA alleen maar een praatjesmaker aan het woord bedoeld om goed door de machtswisseling te komen.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 3.18 uur

 253. 205
  @Jaap:
  Afspraak staat. Zie Logs.
  Harrie

  Reactie door KliKa — donderdag 14 december 2006 @ 3.21 uur

 254. Mooie vertoning vanavond:
  Waar blijft de VVD nou?
  Eerst dreigen dat ze er gezamelijk uitstappen als Verdonk moet gaan, en nu roepen dat ze toch maar blijven zitten in het belang van de regeerbaarheid.
  “Machtspelletjes”, noem ik dat.
  Eerst met gespierde taalproberen om de kamer op andere gedachtes te brengen en zelfs lopen dreigen, in de hoop dat daar iemand van schrikt en bakzeil haalt.
  En nu dat duidelijk geen indruk heeft gemaakt, zelf bakzeil halen.
  Daarmee heeft de VVD zich dus zichzelf ongeloofwaardig en belachelijk gemaakt.

  En dan Jeetje Peetje die als een ‘grote kerel’ met zijn vuistje op tafel sloeg door te roepen dat ze het geeiste beleid niet uit KUNNEN voeren!
  “JP, tussen KUNNEN en WILLEN zit een wereld van verschil en omdat jij niet WIL, daarom KAN het nog wel”.
  Dat zie je maar. Ook JP heeft verwoedde pogingen gedaan om zijn macht te laten gelden, maar ach, jammer, ook daar trapt de kamer niet meer in.
  En wat blijkt? JP. heeft weer staan jokken, want kennelijk KAN het dus wel.
  Ook daar is de geloofwaardigheid dus ver te zoeken.
  Zowel CDA als ook de VVD geven er nu de slinger aan dat zij toch maar doen wat de Kamer vraagt omwille van de bestuurlijkheid van het land.
  Beste mensen van het CDA en de VVD; “Dit wisten jullie gisteren ook! Dus blaas niet zo hoog van de toren en doe voortaan gewoon gelijk waar de Kamer om vraagt. Dan zijn er ook niet van die elle lange debatten nodig.
  Overigens heeft Balki wel weer een record op zijn naam geschreven, n.l. dat zijn 3 kabinetten VIER keer zijn weggestuurd.
  En dan nog niet begrijpen dat het gedaan is?

  Reactie door GJ — donderdag 14 december 2006 @ 3.24 uur

 255. Beste Harrie,
  Ik vind een multiple-choice-vraag met twee antwoordmogelijkheden inderdaad een truc. Als je werkelijke vragen wilt stellen zouden dit open vragen moeten zijn waarop iemand kan antwoorden wat hij of zij wil en niet gedwongen is een keuze te maken uit slechts twee mogelijkheden, waarop de vragensteller dan waarschijnlijk al weer zijn antwoord klaar heeft om zo doende iemand op te hangen aan de hand van zijn eigen antwoorden.
  Ik ken dat soort trucs en stink daar dus niet in.
  En terwijl ik dus geen antwoord heb gegeven op jouw vraag en deze met een wedervraag heb beantwoord, haal je een nieuwe truc van stal: inplaats van antwoord te geven op mijn vraag aan jou, beschouw je dit plotsklaps als een antwoord en fantaseert er dan maar meteen bij, dat er iets mis is tussen mij en de SP.
  Aangezien ik heel lelijk ben hoop ik van ganser harte dat je ook dergelijke vertekende beelden hebt als je fantaseert over mijn vermeende naaktheid

  Reactie door Christina — donderdag 14 december 2006 @ 3.29 uur

 256. GJ : Die reactie is logisch maar wat wil je als je zelf een vreemdelinge wet steunt die je met het kabinet instem vervolgens de eerste kamer nog een verwijzing geeft dat er een groep ontbreekt waar we het nu over hebben dan kan je toch niet anders dan liegen, is alleen raar dat Verdonk tot over de balustrade hangt en zegt hou me vast terwijl ze zo terug kan stappen. In feite heeft tijdens dit debat, Het CDA en de VVD haar eigen minister over die zelfde balustrade laten donderen. Rutte deed er nog een schepje bovenop door te zeggen alle ministers steunen deze minister maar wel toen ze al beneden lag.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 3.32 uur

 257. Met dit besluit van het kabinet kan geen genoegen worden genomen da’s simpel. Het kabinet wil een 2 maal door de kamer aangenomen motie niet volledig uitvoeren, en een minister die niet uitvoerd wat de kamer wil, en een aangenomen motie van afkeuring aan de broek heeft hangen, nu onder andere jeugdbescherming onder haar hoede laten nemen. Alsof het al niet erg genoeg was. Wie zegt dat ze op deze onderwerpen de kamer wel volgt. Waren het eerst vreemdelingen die de dupe werden, vreemdelingen die al zo lang in Nederland zijn dat het bekenden zijn geworden. Moeten nu ook kinderen de dupe worden van demissionair minister Verdonk?

  Reactie door Jeroen — donderdag 14 december 2006 @ 3.40 uur

 258. @218
  Wat ik nu zeg klinkt misschien wat vreemd, maar wie het er niet mee eens is mag het roepen;
  In dit hele spektakel is Rita Verdonk de enige die zich NIET belachelijk heeft gemaakt.
  Zij heeft haar mening gegeven en is daar kost wat het kost bij gebleven.
  Je kunt het met haar eens zijn of niet maar ze toont wel karakter.
  Balkenende die roept dat ze het niet uit KUNNEN voeren en Rutte die dreigt met het terugtrekken van het VVD smaldeel.
  Allebei zijn ze behoorlijk in het stof gegaan en absoluut ongeloofwaardig geworden.
  Verdonk echter, heeft voet bij stuk gehouden.

  Reactie door GJ — donderdag 14 december 2006 @ 4.14 uur

 259. 219 GJ

  Je klinkt inderdaad behoorlijk vreemd,heb je gedronken,ben je haai,hoor je stemmen in je hoofd,zeg je dit uit vrije wil of word je bedreigd,of ben je gewoon gek geworden.
  Mevrouw Verdonk is gewoon een gevaarlijke opportunist zij is een gevaar voor de democratie voor zover die nog bestaat en zij moet niet aftreden maar ze moet opgesloten worden in een inrichting voor zwaar gestoorde mensen en zij mag nooit op proefverlof.

  GJ ga slapen en begin morgenochtend meteen aan jezelf te werken wacht niet tot 1 januari en ga hulp zoeken want je klinkt echt heel vreemd.

  afz Bertje

  Reactie door bertje — donderdag 14 december 2006 @ 4.55 uur

 260. Als ik het goed begrepen heb heeft JPB
  verkondigd dat wat eerst geheel onmogelijk was, wel mogelijk is.
  Als dit nog niet ongeloofwaardig genoeg is om een motie van wantrouwen jegens hem in te dienen, zou ik graag alle parlementsleden met contactlijm aan hun pluche vastgelijmd zien blijven zitten.
  Zonder koevoeten van de voorzitter om ze ervan af te helpen.

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 7.01 uur

 261. @219
  rita heeft zich belachelijk gemaakt door zo kortzichtig te zijn als minister. ik had toch wel gehoopt dat ministers ietwat intelligent zouden zijn, in haar gedrag valt geen intelligentie te ontdekken… alleen rechtlijnigheid en zelfvoldaanheid
  fijn dat ze bij haar mening is gebleven.. maar vraag me af voor wie dat fijn moet zijn.
  het stukje karakter wat hier door mij gezien wordt is.. heel heel veel overbodige niet op de plaats zijnde TROTS.

  balk is laf, en rutte moet eens ophouden te proberen over de ruggen van andere (lees bos) weer populair te worden. die heeft nu echt eens een goede B nodig zoals weleens gezegd wordt :->

  Reactie door SP_San — donderdag 14 december 2006 @ 7.02 uur

 262. Als ze eenmaal vastgekleefd zitten en we willen ze graag nog een keertje zien,
  kunnen we daar onze tijd aan verkwisten.

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 7.06 uur

 263. @223 Rita heeft m.i.gewonnen door geen centimeter te wijken en in het kabinet te blijven.

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 7.10 uur

 264. @219 GJ,

  Ze heeft idd voet bij stuk gehouden.
  Maar waarom? Roestende Rita heeft enorm veel fouten gemaakt, Schiphol brand, Ajaan, de uitzetting van die studente, het weigeren die voetballer de nederlandse nationaliteit te geven en nu weer het generaal pardon.

  En nu het waarom, ze is een machtswellustelinge en laf. Je hebt heel veel moed nodig om toe te geven dat je sommige dingen anders aan had moeten pakken en nog meer moed om die dingen dan weer goed te doen i.p.v halsstarrig volhouden aan je eigen mening en verkeerde beleid.

  Ze weigerd ondanks de meerderheid voor een generaal pardon in de kamer haar mening en beleid te herzien.Dit is geen democratie meer dit is sinds gisteren een dictatuur geworden en rita verdonk is de presidente.

  Ze had beter haar waardigheid (wat er nog van over is)kunnen bewaren en op moeten stappen.

  Reactie door Lisette — donderdag 14 december 2006 @ 7.29 uur

 265. Het kabinet “puppets on a string” …. Tis niet belachelijk, het is gewoon zielig.

  Reactie door Lisette — donderdag 14 december 2006 @ 7.34 uur

 266. Wat voor een soort mormel is Verdonk, ik heb het idee dat er geen schijntje beschaving in haar zit, het is nooit overdreven om een motie te bekijken welke over mensen gaat. Kinderen die al 11 jaar in Nederland functioneren waar een ding bij zeker is dat zij in de maatschappij meer bereiken dan menig geen Nederlandse kinderen. Zij moet wel opgejut zijn door iets want geen enkele moeder heeft het lef zo te oordelen als zij doet. Het hele verhaal dat zij een winnaar zou zijn dat ze haar rug recht houd waren ook niet haar eigen woorden, dat maakt de media er van. Dat de VVD met al zijn uitgevoerde wetten omgaat als of ze na uitvoeren zijn afgedaan zegt genoeg. Ik zou niet graag mijn eigen huis in onderhoud geven bij deze onheil bende. En vele zullen wel een VVD standpunt verdedigen maar vergeet niet dat er 60 000 mensen per half jaar hun biezen pakken en vertrekken naar niemandsland en hun gestolen geld meenemen. Zoals ze Nederland hebben verpatst doen ze dat ook met hun eigen bewindslieden denk daar maar eens over na misschien stem je dan nooit geen VVD meer. Ik zou die corrupte bende zelfs willen verbieden op diverse standpunten.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 7.45 uur

 267. Het is te wanstaltig voor woorden.
  Als burger worden we geminacht als niet voor gek verklaard.
  We hebben nu een openlijk liegende MP die verkiest zijn minister te behouden i.p.v. dat hij haar naar democratisch behoren haar ontslag laat indienen.

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 7.47 uur

 268. de handrijking van balkenende is beleid geworden, kabinetsbeleid dus.
  de vvd ministers nemen afstand van dit beleid.
  de vvd`ers blijven aan in het landsbelang.
  de portefeuille van verdonk wordt opgesplitst, hirsh-ballin neemt de vluchtelingen voor zijn rekening en verdonk krijgt er nog een paar dingetjes bij.

  zelfs als je het zo typt blijft het raar.

  de motie van afkeuring is omzeild door verdonk weg te promoveren, lijkt het bedrijfsleven wel.

  toch verklaart het kabinet zichzelf controversieel.
  waarom?
  hirsh-ballin gaat kabinets beleid uitvoeren waar de regeringspartner niet achter staat.
  sterker nog; de vvd heeft zich openlijk gedistantieerd van dit beleid.
  de regeringsverantwoordelijkheid wordt dus niet meer gedeeld door de regerende partijen, zodoende kan de regering dus niet aangesproken worden op het wel dan niet uitvoeren van haar beleid.

  de vvd blijft aan in het kader van het landsbelang.
  mjah, de vvd blijft aan om haar zaakjes veilig te stellen.
  het blijkt dat het cda toeschikkelijk kan worden op zaken waar de vvd een broertje dood aan heeft.
  om dit te voorkomen, moet de vvd aan blijven.
  er is immers al genoeg tegen gehouden naar de mening van de vvd en er moeten koste wat kost “overwinningen” behaald worden.

  rutte lijkt al begonnen met zijn verkiezingscampagne, als straks maxime verhagen zich ook luid en duidelijk laat horen weten we het zeker.
  dan worden de onderhandelingen opgeblazen en volgen er nieuwe verkiezingen, met een campagne voorsprong voor de vvd en het cda.
  dat is een herhaling van dit jaar, balkenende was zijn campagne eigenlijk al begonnen in juni van dit jaar.
  een charme offensief, met het voordeel van tijd ten opzichte van de andere partijen.

  er wordt een schimmig spel gespeeld, de vvd dient het landsbelang, hoe nobel!!!
  de vvd heeft er iets mee te winnen anders deed ze niet mee.
  voor balkenende is het wel duidelijk, hij wil niet nog een keer ministers verliezen.
  zijn aangezicht daarentegen…..

  Reactie door rutger — donderdag 14 december 2006 @ 7.55 uur

 269. Verdonk heeft geen inch geweken. Voor zover ik weet heeft ze geen geen woord over eigen victorie gezegd. Wat ik haar heb horen zeggen is dat ze door haar collegea gevraagd was (zal ook JPB) aan te blijven en een andere portefeuille te nemen.
  Allemaal met goedkeuren van rechtschapen eindverantwoordelijke JPB.

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 7.57 uur

 270. Nu hoor ik op het nieuws JPB het woord humanitair uitspreken.

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 8.02 uur

 271. Er is eens een linkse meerderheid in de kamer, en je ziet meteen het resultaat: Wat een zootje. Jammer dat het kabinet niet de poot stijf heeft gehouden en de motie van afkeuring genegeerd. Maar petje af voor JP dat hij toch elke crisis weer weet te managen.

  Ik lees hier steeds de redenering: De meerderheid in de kamer heeft besloten en zo werkt het in een democratie. Dit is iets te naief gedacht. In onze democratie heb je ook nog politieke en staatsrechtelijke regels waaraan voldaan moet worden. Waaronder dat een demissionair kabinet geen nieuw beleid gaat uitvoeren.

  Misschien is het goed als de linkse partijen een cursus staatsrecht gaan volgen…

  Reactie door Marco — donderdag 14 december 2006 @ 8.02 uur

 272. Nu maar afsluiten deze soap en op naar een nieuw kabinet, die vooral socialer zal moeten zijn. Ik denk dat het nog steeds over links kan.
  Nieuwe verkiezngen zitten we niet op te wachten, want je weet nooit de uitkomst en dan kan het GP wellicht van tafel worden geveegd. Daarom nu regeren met vooral met de linkse partijen zodat zodat ze dat gelijk in een nieuw kabinet kunnen vastleggen. Denk wel, dat dit tijdelijk wordt opgeschort tot er een nieuwe regering is.

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 8.12 uur

 273. Nu maar afsluiten deze soap en op naar een nieuw kabinet, die vooral socialer zal moeten zijn. Ik denk dat het nog steeds over links kan.
  Nieuwe verkiezingen zitten we niet op te wachten, want je weet nooit de uitkomst en dan kan het GP wellicht van tafel worden geveegd. Daarom nu regeren met vooral de linkse partijen zodat ze dat gelijk in een nieuw kabinet kunnen vastleggen. Denk wel, dat dit tijdelijk wordt opgeschort tot er een nieuwe regering is.

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 8.14 uur

 274. Ja Marcel maar de PVDA is ook een grondlegger van de wetten waarvan we nu in de problemen zijn geraakt. Ik maak me zorgen ik denk dat vele wel op de SP zullen stemmen,meer zelfs dan ooit te voren.
  Misschien dus wel beter een nieuwe verkiezing er zijn een hoop ogen open gegaan daar kun je wel op rekenen denk ik.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 8.22 uur

 275. @271 Ik lees dat GL bedankt zou hebben.
  Als PvdA ook zou concluderen dat er met het CDA, zelfs voor de PvdA onvoldoende te onderhandelen was, zou er hoop kunnen gloren?????

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 8.25 uur

 276. He?
  Corporaties vangen de generaal pardon asielzoekers wel op, plek zat dus (aldus Aedes zelf).. Hoe kan dat Jan, er zijn volgens jou toch te weinig corporatiewoningen??

  Reactie door Vincent — donderdag 14 december 2006 @ 8.46 uur

 277. gezien de acties van dit kabinet, kunnen de linkse partijen gewoon nu het stokje over nemen.
  er is immers geen consensus nodig over het te voeren beleid, getuige de distantiëering van de vvd.
  balkenende heeft mijns insziens de grote fout gemaakt de motie toe te voegen aan het beleid.
  hij had gewoon de motie moeten uitvoeren, dus staand beleid pauzeren.
  ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

  Reactie door rutger — donderdag 14 december 2006 @ 8.56 uur

 278. Rutger: Dat doen ze niet hoor er is een machtspel aan de gang ze zullen wel gek zijn je stuitert rechtstreeks naar nieuwe verkiezingen als je dat doet denk je niet.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 9.05 uur

 279. jawel,
  maar de acties van het kabinet deugen niet echt.
  dat wilde ik er mee aangeven.

  Reactie door rutger — donderdag 14 december 2006 @ 9.06 uur

 280. Rutger dat zie je goed het is Verdonk die een heel gevaarlijk spelletje heeft gespeeld echt heel gevaarlijk.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 9.09 uur

 281. Slimme oplossing van Balkenende. Linkse oppositie is er niet in gelukt om het land ter gronde te richten. Bos had moeten weten dat de motie het land in chaos had kunnen brengen.

  Reactie door Klukkluk — donderdag 14 december 2006 @ 9.10 uur

 282. Het is inmiddels één grote soap geworden, VVD en het CDA spelen politieke spelletjes over de ruggen van duizenden mensen. Om half 12 is de volgende aflevering!

  Jan, het enige kabinet waar ik nog vertrouwen in zou hebben is een SP, PVDA, GL, CU met gedoogsteun van D66 en PvdD.

  Anders maar nieuwe verkiezingen, want wie zit er nu te wachten op een kabinet mer alleen maar lozers?

  Reactie door Paulo — donderdag 14 december 2006 @ 9.11 uur

 283. Klukkluk> Het gaat over mensen en kinderen. lees je niets terug zeur niet zo en vertel eens iets waar we wat aan hebben. Bos heeft een motie ingediend om op te schorten die zit nu in de regeling van dienst daar had hij niet om gevraagt.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 9.13 uur

 284. Gaat het CDA verantwoordelijkheid nemen voor het uitzettingsbeleid? Staat het CDA erop dat alleen gezinnen met kinderen worden ontzien? Bedoelt het CDA te zeggen dat wat niet tot de beroemde hoeksteen behoort per definitie een gelukzoeker is die ons land liever kwijt is dan rijk?

  Reactie door PaulB — donderdag 14 december 2006 @ 9.14 uur

 285. Paulo reken er maar op

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 9.15 uur

 286. @ 276 Vincent

  Heel simpel Vincent doordat de laatste jaren alle prijzen van de huur, energie, zorg enz. enz. zo gigantisch zijn gestegen kunnen de mensen hun rekeningen niet meer betalen zo ook de huur, dan worden deze mensen uit hun huis gezet en plaats men vervolgens een nieuwe medelander erin.
  Zo werkt het woningbeleid optimaal en heeft men geen leegstand.

  Reactie door Pool — donderdag 14 december 2006 @ 9.25 uur

 287. @280
  In het land is geen chaos maar bij de regering onder JPB is het een chaos.
  En het is niet links maar een meerderheid in de kamer.
  Maar Verdonk staat nu toch echt voor paal want je wordt wel hoe men het ook bekijkt afgezeken.
  Het is net een slager die niet meer mag slachten maar alleen nog maar de botjes mag opruimen.

  Reactie door De Hakker — donderdag 14 december 2006 @ 9.29 uur

 288. Een paar opmerkingen:

  Het principe dat het kabinet met een mond spreekt lijken we nu te verlaten. Of zie ik iets over het hoofd?

  Tegen Joshua en Kiika: Gedraag je. Uitschelden slaat nergens op en verzwakt je argumenten.

  Nieuwe verkiezingen? Ik zou exact hetzelfde stemmen en ik hoop dat iedereen dat doet. Het volk heeft gesproken en ze moeten daar in Den Haag eens leren dat ze er niet in de allereerste plaats zijn voor elkaar (hoewel collegialiteit natuurlijk best goed is), maar vooral voor de mensen in het land en in de wereld. Als ze echt willen, moeten ze eruit kunnen komen.

  Reactie door Eelco — donderdag 14 december 2006 @ 9.33 uur

 289. Waar ben je nou mee bezig man,zo ken ik je niet. Nou worden 25 eenvoudige,hardwerkende SP kamerleden door een stelletje CDA/VVD mafkezen gedwongen om de hele dag in de kamer te blijven voor niks,nax,noppes!! Knock it off man!!!
  Balkenende gaat een dezer dagen wel overspannen naar huis, die stort in !! Waar
  we op moeten letten is op die jongen van Bos…daar ligt het gevaar , die loopt zich
  warm aan de zijlijn om zich in de regering te wringen door nu met GL te gaan praten dus CDA/PVDA/GL . Deze politieke prostitue is gevaarlijker voor de SP en
  de politiek dan het hele zooitje loslopend wild dat zich Cristendemocraten noemt, hij was al zo zoenerig met Femke Halsema(ook gezien??)
  Vandaag wordt het weer een lange,niets opleverende dag ,veel blablabla en…Jan..
  het kost ons,belastingbetaler, kapitalen.
  Ik denk dat in de gevallen zoals de politiek nu ouwerothoerd wij beter afzijn met een president.
  Joop Fontein / Rotterdam

  Reactie door Joop Fontein — donderdag 14 december 2006 @ 9.34 uur

 290. Onze regering zal dus nooit uit 2 partijen kunnen bestaan omdat het landsbelang in gevaar komt als een partij er uitstapt.
  Als het demissionair al niet kan dan helemaal niet als de regering missionair is. Dat is dus 1 of meer dan 2 partijen in de regering.

  Reactie door slurp — donderdag 14 december 2006 @ 9.35 uur

 291. De vvd heeft 25 jaar regeringen gedwongen een rechtse koers te varen. Nu word de vvd gedwongen een linkse koers te varen.

  Reactie door slurp — donderdag 14 december 2006 @ 9.36 uur

 292. @271 marco. tis geen nieuw beleid. ze MAG mensen uitzetten, maar mot nix! het is geen ander beleid maar het bestaande beleid met meer sociaal gezicht uitvoeren.
  als de 2e kamer daar een meerderheid voor heeft.. uitstel van uitzetten, NIET een ander beleid w.b. generaal pardon, dan heeft het kabinet dit uit te voeren tenzij het praktisch onmogelijk is.
  balk heeft gisteren laten weten dat dit dus wel kan dus geen redenen heeft om motie niet uit te voeren!!
  na weken van gelieg en gedraai en angstmakerij door over 200.000 mensen te praten, kan het dus nu wel.. omdat mr zijn gezicht niet wil verliezen.

  Reactie door sp_San — donderdag 14 december 2006 @ 9.37 uur

 293. Eelco: weet je waar ik mij dus de zorgen om maak er zitten nog wel mensen in Afganistan en die Verdonk heeft een heel gevaarlijk stunt uitgeprobeerd. Over enkele momenten is er een tv debat dan hoor je daar niemand over praten. Vervolgens zitten we misschien nog maanden in deze rotzooi. Ik zou iedereen onmiddellijk terug toepen die daar dus nog zit.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 9.39 uur

 294. Bij mij komt de vraag op: Waarom dictatuur hierin Nederland vorm gaat krijgen?
  Ik dacht dat de ministers voor aanvang van zitting te nemen in het kabinet de democraties wetgeving moeten onderschrijven. Ook wat besluit vorming betreft.
  Ben niet staatrechtelijk onderlegd.
  Maar vind het een vorm van dictatuur, wanneer je besluiten naast je neerlegd, die door de meerderheid zijn verkozen.

  Een hiaat in de democratie is dat er na de verkiezingen, maar één partij de dienst uit maakt. Omdat deze de meeste stemmen heeft gekregen. Ik vind nog steeds dat naast dat je kiest op een politieke partij. Je ook moet kiezen voor een coalitie voorkuur.
  Dan had er nu bezuinigen op de kosten,plaats gevonden. Want wat kost dat regeringsapparaat wel niet. Naast dat de gemeenten nog geen totaal beleid kunnen uitvoeren, omdat nu niet zeker is wel beleid er gaat komen.

  Reactie door Chrisinactie — donderdag 14 december 2006 @ 9.43 uur

 295. Kan ik je zo vertellen:
  Het debat in de Tweede Lamer wordt straks
  gevoerd in het openbaar en is te zien op:

  TV NEDERLAND I, 11.30 uur! KIJK KIJK KIJK !

  Wie nog koffie en straks maar zien wie er
  dan écht ‘op de koffie’ kómen.

  Reactie door Madelief — donderdag 14 december 2006 @ 9.43 uur

 296. @280 commentje van klukkluk….inderdaad
  met het verstand van klukkluk!!!!!!!!!!!!!!!

  @286 Fontein.
  Absoluut, je hebt het bij het rechte eind.
  Het is toch Godsgeklaagd dat 16.000.000 mensen zich in de maling laten nemen door een stelletje over het paard getilde z.g. christelijke politici.
  Ik durf niet te zeggen op de barricade met
  zijn allen maar er moet toch een eind komen
  aan die poppenkast.
  Er zouden kotszakjes en kotsteiltjes in het ziekenpakket moeten komen.

  Reactie door Jh, de Wit — donderdag 14 december 2006 @ 9.46 uur

 297. waar ik trouwens wel bang voor ben is dat de angstmakerij over het noemen van 200.000 mensen en het constante afschuiven van schuld en ander populistisch gedoe zoals rutte nu… mensen hier misschien echt in gaan tuinen.
  ik zie wouter nl niet zeggen dat het onzin is dat hij er voor heeft gezorgd dat deze hele toestand nu gaande is.. dat zou hij toch wel even hardop mogen zeggen.
  wouter is duidelijk geen SP.. maar voor sommige is links links.. en is pvda ook links. we kunnen hier weleens schade van ondervinden indien er wel nieuwe verkiezingen nodig zijn.
  waarom laat men rutte zijn gang gaan en leugens verspreiden, waarom laat men rita nu toch weer zitten? volgens mij is dit ook voor de SP niet handig.
  ik hoor nu om me heen ( en dit zijn mensen die nu sp hebben gestemd) dat men het toch knap vindt dat rita zo trots blijft en niet wijkt. IEMAND moet dit toch wel even duidelijke en luid rechtzetten!!!!!

  Reactie door sp_San — donderdag 14 december 2006 @ 9.53 uur

 298. San Heb Jij een oplossing na 22 jaar SP ben ik er gewoon ziek van.

  Reactie door Henk — donderdag 14 december 2006 @ 9.57 uur

 299. Ik kom net uit de nacht,heb weer gewoon vrijwilligerswerk gedaan in een eng verpleeghuis!!
  Nu pas de stukjes kunnen lezen,wat wordt er veel onzin geloosd, zeg.
  Als je Marco,KlukKluk,en enkele anderen leest dan moet men toch constateren dat veel
  inzenders de intelligentie van een kapotte stofzuiger hebben.
  Oke…wedden dat genoemde figuren die de
  schoen past nu beledigend gaan reageren.
  Ik ga plat, ik ben voor a.s. nacht weer
  ingeroosterd.

  Henk de Bruin /77jr/Rotterdam

  Reactie door Henk de Bruin — donderdag 14 december 2006 @ 9.57 uur

 300. @282
  Het lijkt vooral om het ego van dhr. Bos te gaan en in de tweede of derde plaats om de mensen. Het beleid van de afgelopen pak hem beet 8 jaar, ontworpen door Cohen, had best nog een paar weken doorgezet kunnen worden zodat het in de formatie goed had kunnen worden geregeld ipv demissionaire kabinetten nog demissionairder te maken.

  Daarbij wist Bos wat voor vleesch hij met Rita in de kuip had. De VVD en Rita hebben niks (meer) te verliezen en het risico op een onbestuurd Nederland was groot.

  JP heeft een kunstige oplossing in elkaar gekunsteld: iedereen lijkt tevreden en geen enkele politiek commentator had dit voorspeld. Het duurde wel een paar uurtjes.

  Reactie door Klukkluk — donderdag 14 december 2006 @ 9.58 uur

 301. Balkenende, Rutte e.a. hebben de oppositie steeds verweten tegen het staatsrecht te handelen wat betreft opschorting van uitzettingen. Maar het is juist ongekend dat een aantal ministers publiekelijk zegt het principieel niet eens te zijn met een belangrijk deel van het kabinetsbeleid, en tóch blijft zitten. Juist dít is in strijd met regels en gebruiken van het staatsrecht. “In het staatsbelang”? Ammehoela! In het belang van de twee regeringspartijen en enkele van hun politici!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 14 december 2006 @ 9.59 uur

 302. 274 Henk,

  Je hebt wel gelijk, maar voor mij hoeven we niet meer naar de stembus, we hebben nu 25 zetels en de 3e partij van Nederland. Laten we die 4 jaar gewoon koesteren. Daarbij komt dat SP misschien toch wel in een regering komt, omdat Groen Links niet wil.
  CDA moet nu kleur bekennen, zeker na de wanvertoning van gisteravond!

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 10.04 uur

 303. Als er een Minister is die voor haar beleid staat dan is dat Minister Verdonk.
  Denk daar ook maar eens aan.
  Verdonk rules

  Reactie door Patrick — donderdag 14 december 2006 @ 10.07 uur

 304. @296 Waar praten we over het kabinet is demisionair. Opstappen van alle VVD ministers maakt het bestand onbestuurbaar gezien de formatie zeer lang zal duren.
  Koste wat het kost moets Verdonk een kopje kleiner gemaakt worden. het is gewoon een campagne op de persoon Verdonk. Dat merk je ook aan de opmerkeingen hier. Het gaat niet om het Pardon het gaat om het hoofd van Verdonk die men zo graag op een schoteltje wil. De kamer laat echt een wanvertoning zien. Ook gezien de minime meerderheid die er is(1 zetel dankzij de dieren partij)
  Waarom vraagt men niet de burger wat die wilt met zo’n pardon? Dan kan je wel zeggen we hebben net verkiezingen gehad. Maar dat is gezien de meederheid gebaseerd op een dierenpartij die niets in zijn handvest had staan over het Pardon een beetje een wassen neus. waarom geen referendum net zoals bij de EU grondwet? Zeker als het zo iest ingrijpends is.

  Reactie door Klaas — donderdag 14 december 2006 @ 10.09 uur

 305. @271 Marco
  >>Er is eens een linkse meerderheid in de >>kamer, en je ziet meteen het resultaat: Wat >>een zootje. Jammer dat het kabinet niet de >>poot stijf heeft gehouden en de motie van >>afkeuring genegeerd. Maar petje af voor JP >>dat hij toch elke crisis weer weet te >>managen.
  Hadden we maar een MP die met een vooruitziende blik crises weet te VOORKOMEN in plaats van ze als een blind paard over zich heen te laten komen en dan verrast naar gedrocht-oplossingen toe te werken.

  >>Ik lees hier steeds de redenering: De >>meerderheid in de kamer heeft besloten en >>zo werkt het in een democratie. Dit is iets >>te naief gedacht. In onze democratie heb je >>ook nog politieke en staatsrechtelijke >>regels waaraan voldaan moet worden. >>Waaronder dat een demissionair kabinet geen >>nieuw beleid gaat uitvoeren.
  Een generaal pardon is nieuw beleid. Het tijdelijk stopzetten van uitzetten niet. Dat heeft Verdonk al eerder gedaan in precaire situaties. De minister heeft geen PLICHT tot uitzetting, alleen het RECHT.

  >>Misschien is het goed als de linkse >>partijen een cursus staatsrecht gaan >>volgen…
  Een cursus staatsrecht is voor iedereen interessant, niet alleen voor links.
  En ik zou als ik jou was ook een inschrijfformulier halen, want er schort toch ook nog e.e.a. aan je parate kennis.
  Succes en laat me weten hoe je het ervan afgebracht hebt!

  Reactie door Herman van den Akker — donderdag 14 december 2006 @ 10.14 uur

 306. Wat is het toch met politici ? Vroeger (ik wordt echt oud) was er nog een *beetje* integriteit, en hield je bij een motie van wantrouwen de eer aan jezelf.

  Het lijkt wel alsof er een hoop kleefkracht uitgaat van die ministers posten dezer dagen, en waar de VVD het left vandaan haalt om bij het duideljk niet functioneren van een van haar ministers vervolgens de zaak te gaan lopen chanteren is me een raadsel.

  Het feit dat er verkiezingen zijn gehouden die je zowat kunt vergelijken met een referendum over Verdonk heeft blijkbaar niet mogen baten, en dat er uit de formatie een kabinet gaat komen dat de motie tot het opschorten van uitzetting gaat uitvoeren dat lijkt evident. Het oude kabinet kan dus niet ongestraft doorgaan met haar beleid waar ieder weldenkend mens de rillingen van krijgt.

  De manier waarop asielzoekers gedemoniseerd worden is werkelijk schandelijk, alsof RV zich als een soort moraal bolwerk tegen de demonsiche horden opwerpt.

  Wat een onzin. Dat mens is gewoon persoonlijk als de dood voor alles wat een beetje een kleurtje heeft of gebrekkig nederlands spreekt.

  Nog met excuses aan dhr. Gumus (ja, ik weet het is lang geleden maar ik kan het niet vergeten, sorry voor het ontbreken van de accenten) en aan Taida Pasic die inmiddels gelukkig in Leiden aan het studeren is.

  Kijk maar eens op http://www.buitenlandsepartner.nl voor nog wat van die tragedies, en hoe makkelijk zou dat allemaal niet voorkomen kunnen worden, die Verdonk heeft heel wat bloed en kinderleed aan haar handen, maar ja de ‘goeden’ moeten natuurlijk onder de slechten lijden.

  Reactie door Jacques Mattheij — donderdag 14 december 2006 @ 10.15 uur

 307. Helaas zijn mijn quootjes >> verkeerd geplaatst. Excuus voor de onleesbaarheid!

  Reactie door Herman van den Akker — donderdag 14 december 2006 @ 10.15 uur

 308. Beste mensen,

  Hebben jullie wel door hoe mooi het medium internet kan zijn? Ik sta er zelf van te kijken dat deze site voornamelijk wordt bezocht door beschaafde mensen die – zonder elkaar voor rote vis uit te maken – soms fundamenteel van mening verschillen en tòch met elkaar kunnen discusiëren. Houdt dit niveau erin! Overigens ging ik gisteren onrustig slapen. Dit dankzij Mw. Verdonk. Zij had dan weliswaar geen militaire staatsgreep gepleegd, maar het voelde wel zo. Het is een vorm van politieke chantage om haar eigen ijdelheid te koppelen aan het staatsbelang. Uitkomst van één nacht beraad: Ze blijft in het kabinet, alleen op een andere positie. Ze overleeft een motie van wantrouwen. DIT KAN EN MAG NIET! Het is verdomme geen stoelendans daar in Den Haag!

  Reactie door erik — donderdag 14 december 2006 @ 10.20 uur

 309. 82 jan.

  vergeet niet dat alle pim fortuin stemmers PVDA stemmers waren.

  Reactie door sander — donderdag 14 december 2006 @ 10.22 uur

 310. Sorry,

  Discusiëren is discussiëren

  Reactie door erik — donderdag 14 december 2006 @ 10.23 uur

 311. Goeden morgen vrienden SP.

  U bergijpt dat ik onder vrienden, ook onze vriendinnen beschouw, om geen misverstand te krijgen.

  Patrick @ 297
  Wanneer Verdonk voor haar beleid zou staan, hoe verklaar jij haar degradatie tot onbeduidend staatsecretarisje dan?
  Het zou gesierd hebben wanneer ze de consequenties van een motie van wantrouwen had onderkend en afgetreden was.
  Een smadelijke nederlaag.
  Het pluche is groter klevend dan haar beleid.

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 14 december 2006 @ 10.25 uur

 312. Er is een andere vlag op het schip gekomen, maar wel met nog dezelfde bemanning. In plaats van de kapitein is het nu de matroos die het stuurwiel hanteert. Om de matroos zonder schipbreuk naar de haven te geleiden, geeft de kapitein nu stiekum vaarinstrukties.

  Reactie door Gert — donderdag 14 december 2006 @ 10.26 uur

 313. Je kan alles zeggen over Verdonk, maar transparant en niet moralistisch is ze wel in tegenstelling tot :

  AMSTERDAM – Twee leden van de SP-fractie in het Amsterdamse stadsdeel Zuideramstel hebben jaren lang hun sociale huurwoning illegaal onderverhuurd. Een van de actiepunten van de lokale SP is juist het tegengaan van illegale huurcontracten.

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 10.30 uur

 314. Patrick staat nu 303.

  Mijn grote waardering wil ik over Herman van den Akker uitspreken, goed gesproken, jammer van je tekentjes, maar dat is een bijkomstigheid.

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 14 december 2006 @ 10.33 uur

 315. Je moederr..

  Reactie door Ype — donderdag 14 december 2006 @ 10.37 uur

 316. Het rare van de hele situatie is wel, dat Rita Verdonk blijft zitten en niet het kabinet **** uitgaat ***** omdat ze wil blijven.
  (zij wordt er niet uit gezet, terwijl het merendeel dit wil)

  Dat het kabinet onderschrijft dat deze vluchtelingen die hieral heel lang
  verblijven het land **** uitgaan **** ook al willen ze graag blijven.
  (Zij worden er wel uitgezet zonder dat het merendeel dit wil)

  Deze vluchtelingen die hier zo goed als het mogelijk is (emotioneel)een toekomst opgebouwd hebben in Nederland en een deel van de samenleving zijn,ingeburgerd zijn worden er zonder pardon uitgezet, ookal dreigt er gevaar voor deze groep in het land van herkomst.

  N.B. Integriteit daar mag wel wat meer aan gewerkt worden binnen het komende kabinet. Dan zullen deze situatie, dat je als minister ten koste van vele mensen aan je standpunt blijft vasthouden in ieder geval niet meer voorkomen. Maar moet je verdwijnen om hetlandsbelang te dienen.

  De verklaring die J.P. Balkenende gaf gisteren gaf mijn het gevoel dat er iets niet pluis is met de brief, die gestuurd is naar de kamer.
  Er zit een adder onder het gras…..

  Vluchteling moeders die een kind hebben van een Nederlandse vader.
  Mogen niet blijven als de vader het kind niet erkend heeft tijdens de zwangerschap
  Ook het kind hier geboren krijgt dan niet de Nederlandse nationaliteit
  En anders als het kind is erkend:Krijgt het kind de Nederlandse nationaliteit en de moeder het land uit baby /kind mag hier blijven.

  Moeders zijn Nedelands en vaders zijn vluchteling
  Moeders krijgen het kind, wel Nederlandse nationaliteit voor het kind maar vader moet het land uit.

  Als het kind erkend is of niet, doet erin dit geval niet toe.

  Is CDA niet de partij van het gezin?

  *Kortom nu wordt het aantal flink omhoog gestuwd om mensen het gevoel te geven dat het om een grote aantallen gaat. Zodat de VVD in een goed daglicht komt te staan met het beleid van inhumaan is voor elk mens in de samenleving om al meer dan 5 jaar in onzekerheid te leven hoe je toekomst er uit gaat zien, terug naar ellende die je bent ontvlucht, of bliven in een land zonder oorlog en achtervolging voor je ideeen die je hebt.

  Reactie door Chrisinactie — donderdag 14 december 2006 @ 10.40 uur

 317. @henk. nee sorry helaas weet ik geen oplossing. maar opgeven nooit!
  zolang er degelijke mensen zijn heb ik hoop.

  @klaas… voor de zoveelste x hier om te zeuren.. ja zeuren want dit heb nu al 1000000 x hier geroepen, schrijf een brief naar balk of rutte of wilders of whatever.. je wordt hier erg saai door keer op keer dezelfde flauwe dingen neer te typen.
  als ik een man was zou ik zeggen.. je lijkt wel een wijf! zeurpiet!

  ik heb ooit eens een brief gestuurd aan balk.. mijn ongenoegen geuit. echt het zal je een beter gevoel geven dan hier voor de zoveelste keer niet gehoord te worden.
  nu ophouden ok.. WE WETEN NU WEL DAT JE EEN REFERENDUM WILT!!!

  Reactie door sp_San — donderdag 14 december 2006 @ 10.47 uur

 318. @Marcel

  Wie is wel roomser dan de Paus?. Iedereen wordt wel ééns beticht van ondeugende dingen, ook SP aanhangers. Het gaat er niet alleen om van wat je doet, maar is het zeker ook van belang wat men hieraan aan gaat doen. Maar even afwachten tot de werkelijk feiten boven tafel komen. We zitten in een periode waarbij smijten met str….t een niet onbekend verschijnsel schijnt te worden.

  Reactie door Gert — donderdag 14 december 2006 @ 10.50 uur

 319. HEERHAAL IK NU EVEN VOOR DE LAATSTE GASTEN:

  TV NEDERLAND I, 11.30 uur VERVOLG DEBAT van gisteravond,RECHTSTREEKS VANUIT DE KAMER

  Van wie zou de regie eigenlijk zijn, want
  hoe moet Jan Peter Balkenende zich laten
  souffleren, met een oortje naar Hein Donner?

  Rita zal het wel zelf afkunnen, of wordt het
  een imposante vertoning, waarbij beurtelings
  Jan Peter en Mark, van petten verwisselen,
  heen en weer rennend naar de bankjes?
  Er zal wel een groot team met speed, ik be-
  doel tempo staan met ‘zakdoekjes’ achter de
  hand, niet meer wetend aan wélke overkant ze
  nu eigenlijk staan! Pierewaaien kan alleen
  buiten de deur, dus zet ze maar open, want
  er moet een zuivere frisse wind doorheen:
  mark my words, again! Happy days are here
  again in the very near future! Patience!!!!

  Reactie door Madelief — donderdag 14 december 2006 @ 11.00 uur

 320. @314
  Dank, Dirk.

  Reactie door Herman van den Akker — donderdag 14 december 2006 @ 11.05 uur

 321. Hopelijk is die Verdonk snel verwijderd uit de regering, hoeven wij ons daar in ieder geval al niet meer aan te ergeren. En die VVD is één zooitje die horen echt niet in een democratie thuis, daar is maar één woord voor wegwezen voor dat ze ons land nog meer te schande maken.

  Met vriendelijke groet.

  Jos.

  Reactie door Jos Schlepers. — donderdag 14 december 2006 @ 11.11 uur

 322. Toch onbegrijpelijk dat het cda zo vast blijft houden aan de vvd in de regering. Terwijl ze toch moeten weten dat de vvd als een molensteen om hun nek blijft hangen.

  Reactie door slurp — donderdag 14 december 2006 @ 11.12 uur

 323. Wat een vertoning. Weer halve beloftes voor deze mensen. Het kabinet J.P. Balkende zou het moeten zijn maar het is al 3-4 jaar een kabinet Verdonk. Ik vind het werkelijk waar onvoorstelbaar dat Verdonk na dit alles gewoon kan (zal) blijven zitten. Zij regeert en nu kan ze wel in een dimissionair kabinet blijven zitten wat een beleid gaat uitvoeren waar ze niet achter staat, geloofwaardig!!!!
  Ik snap dat men blij is dat er toenadering is maar in hemelsnaam wat voor een toenadering. Ik hoop echt dat jullie als SP hier alles aan zullen doen dat Verdonk niet weer de crisis veroorzaakt heeft en nu nergens meer op aangesproken gaat worden.
  Onvoorstelbaar. Mijn complimenten aan jullie standvastigheid.
  Wat een schoffering van de tweede kamer ook de “onze” premier.

  Reactie door Madeleine Derksen — donderdag 14 december 2006 @ 11.14 uur

 324. Beste mensen.

  Politiek Nederland is ziek, knap ziek! is er een dokter in de zaal?

  Hoe is dat zo gekomen? Het is begonnen met een koudje en dat krijg je als je met alle politieke winden mee waait.

  Op internet vind je een interessante site verkiezingen in Nederland, een historisch overzicht van verkiezings resultaten.

  Ook is het interessant de mening van onze zuiderburen te lezen op: http://www.vonk.org

  via de link, Nederland, Links rukt op in Nederland naar, Alles heeft zijn voorgeschiedenis.

  Iedere rechtvaardige socialist dient regelmatig deze site te bezoeken je kunt je opgeven dan krijg je de nieuwtjes via de e-mail toegestuurd. Kennis is macht hoewel je hebt altijd weer van die figuren die zeggen: Een kennis is meer macht.

  Reactie door Henk.H — donderdag 14 december 2006 @ 11.15 uur

 325. @Marco

  Jij houdt er een zeer gevaarlijke redenering op na. Jij ontkent dat in een democratie de meerderheid voor het zeggen heeft. Jij vindt dat je het ‘staatsrecht’ zodanig mag misbruiken dat politici die toevallig op machtsposities zijn gekomen de regels mogen misbruiken om hun minderheidswensen op alle mogelijke manieren door te drukken. Wij kennen uitermate dramatische voorbeelden van het misbruiken van het ‘staatsrecht’ om een minderheid de macht toe te bedelen.

  Formeel heb je misschien gelijk, wat het staatsrecht betreft. Maar wat nu gebeurt is volslagen immoreel, totaal ondemocratisch en toont een totale afwezigheid van ‘normen en waarden’.

  Reactie door Drob — donderdag 14 december 2006 @ 11.15 uur

 326. Oproep aan allen die het nog begrijpen.
  Kan iemand mij bijscholing geven in Nederlands staatsrecht en politiek? Ik begrijp het niet meer.
  Gaarne uitleg motie van afkeur en de politieke gevolgen?
  Motie van wantrouwen en de politieke gevolgen?
  Uitvoering van motie door kabinet met meerderheid van stemmen.
  Verschil tussen een dictatuur en democratie?
  Wat is de rol van een minister president?

  Reactie door cees cadel — donderdag 14 december 2006 @ 11.16 uur

 327. Rita Verdonk is uitgeproduceert en nu wil ze niet Den Haag worden uitgezet.
  Ze zal toch ergens anders asiel moeten zoeken,mischien thuis???

  Reactie door Tanja — donderdag 14 december 2006 @ 11.20 uur

 328. hebben ze daar de hele nacht liggen debatteren inplaats gewoon te zeggen goed wij zijn fout,wat heb je nu minister verdonk blijft minister zonder portefuille maar met DEEL nog asielbeleid in handen min. hirsh ballin NEEM te portuifelle over balk-ellende zegt het regering blijft aan als om ie zeggen wil na ons jarenlange verprutz zou het land welleen binnen afzienbare tijd tenonder gaan wat hun (CDA-VVD ) nog niet is gelukt dat noemt men gereegbaar willen houden/CONCLUSIE er varandert niets er is ons alleen stroop om de mond gesmeerd en een EZELSBRUGGETJE gesmeed en dat deels asielprocedure stoppleggen komt ook niets van terecht want wij kunnen niet zien hoeveel Deels is
  nah geweldig toch ,efficient opgelost alleen de bevolking en de asielzoeker heeft er niets aan alleen de ministers

  Reactie door karl-heinz laduch — donderdag 14 december 2006 @ 11.20 uur

 329. Arme Mensen,

  Wat denkt iedereen nu eigenlijk ?
  Wat ik begrepen heb,is dat de socialisten (anarchisten,5 e colonne,farizeers ?) nu allemaal een camping van hun achtertuintje gaan maken. Het schuurtje zal gaan dienen als keukentje voor het maken van dunne (rode) soep zonder ballen. Want oh, oh, oh, u bent zo betrokken met de zwakkeren in de samenleving. U komt er wel achter…

  Caesar…

  Reactie door Caesar de Rooy — donderdag 14 december 2006 @ 11.20 uur

 330. De veronderstelling dat als de zwarthemden eenmaal de macht hebben ze die niet meer afstaan is dus juist gebleken.

  Reactie door slurp — donderdag 14 december 2006 @ 11.22 uur

 331. Rita Verdonk is uitgeproduceert en moet worden uitgezet.
  Ze wil alleen Den Haag niet verlaten, Ik vind dat ze maar ergens anders asiel moetaanvragen, mischien thuis??

  Reactie door Tanja — donderdag 14 december 2006 @ 11.22 uur

 332. Ik heb voor onze politiek tegenwoordig totaal geen waardering meer .ik kan voor deze dames en heren geen respect opbrengen Men roept maar wat en de normen van fatsoen worden overschreden Dan hebben we ook nog een premier die totaal geen regie heeft . Dat heb je wel gezien toen Donner in moest springen bij Balkenende .Ook toen hij met die rapper Ali B voor de TV kwam deze was knap onbeschoft tegen de premier hij reageerde daar later boos op .maar hij had toch kunnen weten als je in zo,n programma komt dat je dat kunt verwachten .Maar ja je kunt wel proberen de populaire jongen uit te hangen in zo,n programma om zetels te winnen Ik heb liever met mensen te doen die het verstandig doen en die gaan waar ze voor staan zoals Jan Marijnissen , Femke Halsema en André Rouvoet die zeggen dat ze geen bijwagen van de PvdA en het CDA willen zijn
  Dirk Schuit

  Reactie door dirk schuit — donderdag 14 december 2006 @ 11.22 uur

 333. uitgeprocedeerd bedoel ik Hahaha

  Reactie door Tanja — donderdag 14 december 2006 @ 11.26 uur

 334. presies

  Reactie door karl-heinz laduch — donderdag 14 december 2006 @ 11.30 uur

 335. Verdonk :

  Ga Iraanse homo’s uitzetten – niet dus

  Voeg geen privacy gegevens bij – niet dus

  Wordt lijsttrekker van VVD – niet dus

  Zet Ayaan hirsi Ali uit – niet dus

  Ga door met uitzetten – niet dus

  Kan iemand mij uitleggen wat ” recht door zee ” betekent ??

  Heeft dat mens dan helemaal geen zelfrespect ?

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 11.36 uur

 336. @259
  zegt:
  “Je klinkt inderdaad behoorlijk vreemd,heb je gedronken,ben je haai,hoor je stemmen in je hoofd,zeg je dit uit vrije wil of word je bedreigd,of ben je gewoon gek geworden.
  Mevrouw Verdonk is gewoon een gevaarlijke opportunist zij is een gevaar voor de democratie voor zover die nog bestaat en zij moet niet aftreden maar ze moet opgesloten worden in een inrichting voor zwaar gestoorde mensen en zij mag nooit op proefverlof.

  GJ ga slapen en begin morgenochtend meteen aan jezelf te werken wacht niet tot 1 januari en ga hulp zoeken want je klinkt echt heel vreemd”.

  ——————————————-
  Nou, geslapen heb ik. :->
  En nu aan mezelf werken?
  Ach, waarom niet, ik ben altijd in voor verbeteringen.
  Maar op dat de verbeteringen zullen worden die jij voor ogen hebt, ik betwijfel het.

  Je kunt toch moeilijk ontkennen dat Verdonk bakzeil heeft gehaald. Dat is het enige dat ik zeg.
  Voortaan beter lezen en dan pas reageren.
  Prettige dag verder.
  Ik heb het niet over ‘hoe/wie’ Verdonk is, dat waardeoordeel laat ik graag aan jou.

  Reactie door GJ — donderdag 14 december 2006 @ 11.37 uur

 337. @ 326

  Ben je de motie van treurnis vergeten

  Dit soort onenigheden komen in elk kabinet voor en eigenlijk is het oplossen van dit soort problemen de enige taak die een MP heeft.

  JPB is gewoon een hele slechte leider die er werkelijk helemaal niets van bakt en dit is niet de eerste keer maar de zoveelste

  Kan iemand mij de leiderschapsblunders van de afgelopen 4 jaar melden, graag !!!!

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 11.41 uur

 338. Mevrouw verdonk zit er nu voor spek en bonen bij. Dat is heel leuk om te zien. Vooral als je bedenkt dat ze Minister-President wilde worden.

  Reactie door Geraldine — donderdag 14 december 2006 @ 11.44 uur

 339. Voor het vervolg van deze ‘Neverending Story’

  http://streams.planet.nl/cgi-bin/reflector.cgi?source=195.121.7.100&stream=TKStream3&title=Tweede%20Kamer%20der%20Staten-Generaal

  Reactie door Alex — donderdag 14 december 2006 @ 11.44 uur

 340. verdonk moet gewoon in een slagerij gaan werken,daar is ze op haar best

  Reactie door dick — donderdag 14 december 2006 @ 11.45 uur

 341. Ja , dat is leuk om te zien

  Reactie door Walter de Vries — donderdag 14 december 2006 @ 11.45 uur

 342. Bij een export slagerij dan wel. Dan kan ze illegale koeien het land uitsturen.

  Reactie door cees cadel — donderdag 14 december 2006 @ 11.50 uur

 343. @ Marcel (313):

  Deze lokale SP-politici zullen ter verantwoording (moeten) worden geroepen. Dat is natuurlijk geheel en al onaanvaardbaar!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 14 december 2006 @ 11.51 uur

 344. Uit de Volkskrant heden:

  Fractievoorzitter Gerrit Herders van de Socialistische Partij ontkent met klem dat hij ooit de sociale huurwoning van zijn vriendin, SP-lijsttrekker en fractiegenote Anja Veenstra, heeft onderverhuurd. Voormalige studenten verklaren echter dat zij van 1993 tot en met 1997 de woning van Veenstra hebben gehuurd in de Rivierenbuurt.

  De studenten hebben het contract, dat zij elk halfjaar moesten vernieuwen, bewaard. Van verhuurderszijde is het contract getekend door ‘G. Herders’. Herders beweert stellig dat hij niets met de illegale verhuur heeft te maken. Veenstra is onbereikbaar.

  De studenten herkenden Herders maandag van een foto in de Volkskrant. In een reportage stond hoe de vier man sterke SP-fractie in Zuideramstel ambtenaren bestookt om voor fractielid Veenstra een zolderverdieping te regelen.

  Een van de studenten: ‘Hij was de man die elke maand bij ons de huur kwam ophalen.’

  De studenten betaalden vanaf 1 september 1993 tot 1 juni 1997 elke maand 1660 gulden voor het appartement aan de Roerstraat.

  Ik hoop dat de SP hier keihard gaat ingrijpen, want als dit waar is, is het echt niet te verteren. Het probleem van illegale onderhuur schat ik net zo erg in als collaboratie met de duitsers in 40-45.

  Reactie door martin — donderdag 14 december 2006 @ 11.51 uur

 345. We mogen geen asielzoekers meer uitzetten.
  Maar de linkse partijen willen Minister Verdonk wel uitzetten.
  Wat zijn de linkse partijen sociaal zeg.

  Reactie door Patrick — donderdag 14 december 2006 @ 11.56 uur

 346. Verhagen: één moet het ‘verstandigst’ zijn en dat is het kabinet.
  Toch weer die hautaine houding. Heel slim ‘verstandigst’ zeggen maar hij bedoelt: wij zijn hier de baas en niet de Tweede Kamer.

  Tsja, wat een etter. Wat moeten we nu? Afstraffen en motie van wantrouwen of het er bij laten zitten?
  CU zal die motie vermoedelijk niet steunen en PvdA waarschijnlijk ook niet. Het gerommel begint al. Het wordt moeilijk voor de SP om recht door zee te gaan.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 14 december 2006 @ 11.57 uur

 347. Wat is het weerwoord van de (Amsterdamse) SP op het artikel van de Volkskrant van vandaag? Als dat ook maar een kern van waarheid bevat is het schandalig en neem ik dat mijnheer Herder wat anders mag gaan doen?

  Reactie door joris — donderdag 14 december 2006 @ 11.59 uur

 348. Wie zegt dat ze eruit wordt gezet. Dit is toch veel leuker om te zien als ze blijft zitten. Leuke karakterschets….

  Reactie door Willem — donderdag 14 december 2006 @ 12.01 uur

 349. Arme Geraldine…

  Laat Mevr. Verdonk maar even zitten waar ze zit. Wordt ze tenminste niet afgeschoten.Want dat is de werk wijze van LINKS.

  Caesar..

  Reactie door Caesar de Rooy — donderdag 14 december 2006 @ 12.02 uur

 350. Joris: Ik zou zeggen, vraag het de Amsterdamse SP…

  Reactie door Brekel — donderdag 14 december 2006 @ 12.08 uur

 351. wat jammer, dat het demissionair kabinet er nog zit ik had liever gezien, dat verdonk met d’r vvd eruit vloog. want het is toch van de gekke, dat de vvd zelf geen stappen heeft ondernomen tegen verdonk. ze weten, dat verdonk alles aan elkaar gelogen heeft en dan nog haar verdedigen. onbegrijpelijk. zo ook het cda.balkenende bleef verdonk ook steunen. dan ga ik me echt afvragen:”zitten ze nou echt zo te slapen??”het lijkt wel of het cda en de vvd onder 1 hoedje zitten tegen de rest van het kabinet. dan heb ik al echt zoiets van : “wat zijn die vvd en het cda toch mislukkelingen.” de gewone burger moest eens de wet flink overtreden, dan worden ze gelijk opgepakt en die verdonk kan fluitend doorgaan zonder opgepakt en vastgezet te worden. het enige voordeel, wat die bizarre nacht heeft opgeleverd is, dat de taken van verdonk overgeheveld is naar justitie, maar het probleem blijft, doordat verdonk in de kamer blijft en bepaalde functies nog heeft. het probleem wordt er alleen maar mee opgeschoven. en daar zijn vvd en het cda zelf schuldig aan. als zij eerder naar de oppositiepartijen hadden geluisterd, dan was die crisis helemaal niet nodig geweest, maar omdat verdonk perse haar beleid wilde doordrukken om mensen te dumpen, is dit gewoon, dankzij verdonk en haar partij flink uit de klauwen gelopen. wat zou er gebeurd zijn, alles gevallen was? in landsbelang is alles toch maar blijven zitten. ik weet niet of het beter is.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 14 december 2006 @ 12.08 uur

 352. @ Drob (325):

  Juist Marco zélf (nr. 271) heeft ongelijk in staatsrechtelijk opzicht. De motie van de oppositie over opschorting van uitzettingen gaat immers in het geheel NIET over nieuw beleid, maar betreft slechts een tijdelijke maatregel die te allen tijde kan worden genomen over lopend beleid, in afwachting van te verwachten nieuw beleid van een nieuw kabinet. Dit niets ongewoons en er er is niets mis mee. Zie ook Herman van den Akkers commentaar in nr. 305.

  Juist het kabinet zelf handelt in strijd met regels en gebruiken van het staatsrecht.
  Het is ongekend dat een aantal ministers publiekelijk zegt het principieel niet eens te zijn met een belangrijk deel van het kabinetsbeleid, en tóch blijft zitten. Zogenaamd “in het staatsbelang”. Maar in werkelijkheid in het belang van de twee regeringspartijen en enkele van hun politici!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 14 december 2006 @ 12.10 uur

 353. @351
  Nog even hier aan toevoegend. Indien een regeerakkoord – God, Allah en Buddha verhoede het – een generaal pardon niet zou willen doorzetten, zouden de mensen in de wachtkamer alsnog uitgezet kunnen worden. De kans hierop is uiteraard vrijwel nihil, maar staatsrechtelijk gezien (iedereen gaat opeens prat op ons staatsrecht, terwijl volgens mij gezond verstand het hier beter zou doen) is er dus geen sprake van nieuw beleid, maar van een pauze. Na deze pauze kan het beleid theoretisch in allerlei richtingen gaan.

  Reactie door Herman van den Akker — donderdag 14 december 2006 @ 12.23 uur

 354. …Langzamerhand wordt het wel een enorme vertoning…zegt Jan Marijnissen. Zeg dat wel. Het lijkt wel alsof het ook hier weer om geld gaat, want wat lees ik vanochtend?

  http://mgl.digi-dition.nl/daily/2006/12/14/MGL/ST/3/articles/artikel_DDL_1DA_20061214_101_988.php

  Reactie door franslj — donderdag 14 december 2006 @ 12.27 uur

 355. @258. als verdonk karakter had getoond, dan was ze nu vertrokken. ze weet best, dat ze in haar beleid geblunderd heeft en alles aan elkaar gelogen heeft. “noem dat maar karakter tonen”. dan noem ik de boel besodemieteren. dat is ver beneden alle peil. door zo’n houding, wat jij “karakter tonen” noemt, is ze toch afgestraft, want ze heeft een belangrijk deel van haar functie moeten overdragen aan justitie. over “karakter tonen” gesproken.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 14 december 2006 @ 12.31 uur

 356. Kijken jullie ook het debat. De schapen jager Bor de Wolf kon het toch even niet laten om, Jan M als Zoef de Haas te betitelen. Het is ook bijna de fabeltjeskrant.
  Ik wacht met smart, op het relaas, van Meneer JP de Uil.
  Laten we hopen dat de kamer zijn standvastigheid weet te handhaven.

  Reactie door kbo — donderdag 14 december 2006 @ 12.51 uur

 357. @353. als dat maar Zonder verdonk gebeurt. zij heeft al zoveel mensen de dood ingejaagd en er heeft geen god, Allah of wie dan ook ingegrepen.zij regeren niet mee. het zijn juist de verkeerde mensen, die het land besturen.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 14 december 2006 @ 12.55 uur

 358. Gelukkig Femke noemt eindelijk het voorbeeld van omstreden beslissingen door het demissionaire rompkabinet. Ik begrijp niet warom Jan niet de voorbeelden noemde.
  Door die omstreden beslissingen heeft het demissionaire de oppositie getergd. Een oppositie die zeker sinds de val van het kabinet eerder dit jaar virtueel de meerderheid had. Toch hebben Bakellende cs. allerlei omstreden zaken er snel doorgejast zoals JSF, Huurliberalisatie, ontslagversoepeling, veto Amsterdam-Schiphol, etc. etc.
  Daarmee hebben ze opnieuw laten zien maling te hebben aan de wens van de Nederlanders.
  Femke had het over het optreden van Bakellende al in 2002. Toen heeft GL blijkbaar al gezien dat die parmantige regelneef maling had aan iedereen. Ik wist niet dat GL toen al verduidelijking wilde. Ik hoop dat dit alles tot op de bodem wordt uitgezocht en dat Bakellende helemaal wordt uitgekleed als iemand die een machtswellusteling is en die maling heeft aan de wens van de Tweede Kamer.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 14 december 2006 @ 12.59 uur

 359. @Olav Meijer

  Het ‘staatsrecht’ geeft de ministers bevoegdheid te handelen zonder de formele toestemming van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer heeft het budgetrecht en kan moties indienen. Een minister kan moties naast zich neerleggen.
  Zelfs een motie van ‘afkeuring’ kan een minister naast zich neerleggen, maar dat was zeer ongebruikelijk; Verdonk leek het er op aan te leggen die motie gewoon te negeren. Volgens mij heeft Balkenende alleen maar ingegerepen met het oog op de formatiebesprekingen.

  Zelf vind ik het natturlijk absurd dat een regering min of meer zijn gang kan gaan.

  Ook vind ik het absurd dat een Kamer een zodanige samenstelling kan krijgen dat het maatregelen kan nemen waar duidelijk de meerderheid van de bevolking tegen is.

  We leven in een democratie. Dat betekent dat de bevolking de macht heeft. Maar die macht bestaat in belangrijke mate in het bestraffen achteraf als men het ergens niet mee eens is. En vaak is ‘het volk’ de kwalijke zaken al weer vergeten. En tijdens de verkiezingspropaganda proberen de regeringspartijen de aandacht af te wenden van de zaken waar de bevolking tegen was.

  Zelf ben ik meer voor een ‘demovolens’ (mijn kennis van het Grieks is minimaal vandaar deze contaminatie van Grieks en Latijn). Bij wat ik zie als een ‘demovolens’ probeert een regering dat te doen wat de bevolking wil en laat het niet aankomen op een mogelijke afstraffing achteraf. Maar zoiets vergt een drastische verandering in het parlementaire systeem.

  Reactie door Drob — donderdag 14 december 2006 @ 13.02 uur

 360. @317 en wat is daar op tegen? een referendum is voor zoiets als dit het meest eerlijk.
  Daar kan ik mee leven. de manier waarop dit gaat niet.
  Dit zet echt kwaad bloed bij de tegenstanders. help Wilders maar aan nog meer stemmen.

  Reactie door Klaas — donderdag 14 december 2006 @ 13.04 uur

 361. @360
  Volgens mij hebben we op 22 november een oppervorm van het referendum gehad.
  En de uitkomst was dat het volk een generaal pardon wil.

  Reactie door Herman van den Akker — donderdag 14 december 2006 @ 13.17 uur

 362. Grandioos, Gratieus optreden van JM hedenmorgen. Niet vervallen in pietlutterigheid en goed gezien dat de doelgroepspecificatie van het kabinet slechts enkel een politiek doel dient maar in praktijk niets voorstelt.

  Jm was veruit de beste politicus vandaag

  Dat is pas recht door zee !!

  Jm was als politicus vandaag groots

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 13.25 uur

 363. Rutte gebruikte vandaag de metafoor ” Zoef de Haas ” om JM te omschrijven.

  Dit vergt een punt van attentie

  Als het zo is dat JM veel weg is en onbereikbaar, moet je of aan dat specifieke feit iets doen of taken delegeren aan anderen die wel kunnen worden aangesproken

  Zoef de Haas hoort niet in de SP, meteen handelen dus !

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 13.32 uur

 364. De ” Zoef de Haas ” metafoor is in de kern een ernstig kritiek.

  Daar moeten we niet lacherig over doen

  Over tot de orde van de dag

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 13.37 uur

 365. Femke Halsema liet zich in tegenstelling tot JM leiden door haar Verdonk frustraties.

  Een zielige vertoning

  JM is uitgegroeid tot een staatsman van allure en je kon als je goed keek de waardering hiervoor op JPB zijn gezicht aflezen

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 13.43 uur

 366. ACE.
  Zoef de Haas betekend niets als het door een over zijn toeren rakende Beun de Haas
  wordt gebezigd.
  De man die als ZdH wordt bedoeld is Marijnissen en ik vind de titel ZdH in dit verband prima……Marijnissen heeft het gekonkel tussen het loslopend wild CDA/PVDA/GL geheel door en was inderdaad als een ZdH weg……maar niet voorgoed hoor!!!
  Hij wordt wel weer gevraagt.

  Reactie door Jh.de Wit — donderdag 14 december 2006 @ 13.55 uur

 367. 313 MARCEL.

  namen noemen marcel, geen insinuaties!!!!!
  doe het eventueel direct op het log van marijnissen.dergelijke handelswijze pikt marijnissen niet. doen dus.
  groet,

  Joop Fontein

  Reactie door Joop Fontein — donderdag 14 december 2006 @ 14.05 uur

 368. Jan is thuis klussen :-)

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 14.09 uur

 369. Staatsrechtskundig is er slechts een beperking; Eem demissionair kabinet mag geen actief beleid voeren immers zij hebben geen mandaat.

  Nergens in de wet staat dat de tweede kamer in zo’n periode niet handelend mag optreden.

  De vraag of opschorting van uitzetting een beleidswijziging is, is zeer complex.De vraag of het ” niet handhaven ” tot grote onoverkomelijke maatschappelijke problemen leidt, is een van de meest bepalende factoren in deze discussie.

  De tweede kamer heeft wellicht nagelaten die beleidswijzigingsvraag voldoende uit te diepen en plein puiblic.

  Toch lijkt het mij dat er door PVDA wel degelijk op is geanticipeerd door een motie van afkeuring in te dienen en niet een motie van wantrouwen. Immers een motie van wantrouwen keurt de minister af en een motie van afkeuring keurt het beleid van de minister af.

  PVDA heeft dus op die manier de deur op een kier gezet voor het compromis zoals het uiteindelijk tot stand is gekomen.

  Als dat zo is, moet worden toegeven dat de tweede kamer ( bij monde van de PVDA ) op haar manier een steentje heeft bijgedragen tot een compromis en dus het landsbelang inzake de bestuurlijkheid van het land.

  Uit het pleidooi van Femke H vandaag in de kamer blijkt dan dat zij er in ieder geval niets van heeft begrepen, vreemd ?

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 14.13 uur

 370. @ 366 Jh. de Wit

  Het gaat mij over de algemene beeldvorming omtrent JM en de SP. Daar moet je voor waken.

  Maar je hebt wel een punt. Femke H verdedigde JM niet maar zei : ” Zoef de Haas is zoals u ziet Zoef weg ”

  Het feit dat Femke de karikatuur in stand hield en JM niet verdedigde zou inderdaad wel eens een politiek belang kunnen vertegenwoordigen.

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 14.23 uur

 371. @367

  Joop,

  Zie reactie 344 of lees pagina 3 van de Volkskrant !!

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 14.46 uur

 372. 365 ACE Helemaal mee eens

  Reactie door carla — donderdag 14 december 2006 @ 14.47 uur

 373. Alhoewel de reactie in tweede termijn van JM over de aantallen aan Hirsch Ballin overbodig was, heeft JM met zijn tweede termijn toch een belangrijk punt weten te scoren, namelijk :

  De vraag van JM aan JPB over het handelen van Verdonk werd door JPB ontweken en hij gaf daarmee aan dat hij het handelen van Verdonk ook een minister onwaardig vond.

  Dit samen met het feit dat Verdonk onwaardig door de achterdeur van de tweede kamer afging, maakt duidelijk dat het gehele politieke establishment Verdonk als minderwaardig beschouwd politieke betekenis.

  Dit wisten de SP’ers allang maar het is winst dat de gehele politieke arena dit nu beamen of op zijn minst niet meer ontkennen.

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 15.18 uur

 374. foutje

  Alhoewel de reactie in tweede termijn van JM over de aantallen aan Hirsch Ballin overbodig was, heeft JM met zijn tweede termijn toch een belangrijk punt weten te scoren, namelijk :

  De vraag van JM aan JPB over het handelen van Verdonk werd door JPB ontweken en hij gaf daarmee aan dat hij het handelen van Verdonk ook een minister onwaardig vond.

  Dit samen met het feit dat Verdonk onwaardig door de achterdeur van de tweede kamer afging, maakt duidelijk dat het gehele politieke establishment Verdonk als minderwaardig beschouwd in de politieke betekenis.

  Dit wisten de SP’ers allang maar het is winst dat de gehele politieke arena dit nu beamen of op zijn minst niet meer ontkennen.

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 15.20 uur

 375. Moraal van het verhaal

  Alhoewel PVDA en CU zeer genuanceerd denken over een parlementaire enquête over de Irak oorlog zou je met wat opportunisme dezelfde meerderheid kunnen zien in de huidige tweede kamer voor zo’n enquête.

  Indiening van zo’n voorstel zou de positie van JPB en de formatie ernstig schaden en Nederland in dezelfde onbestuurbaarheid doen terecht komen als nu in het geval van het pardon.

  Conclusie is dus dat de tweede kamer uit het oogpunt van nationaal belang toch terughoudend zal moeten optreden temeer daar er niet direct mensenlevens in het geding zijn.

  Terughoudendheid van de kamer wordt dus meer bepaald door de menselijke maat dan door het staatsrrecht.

  Misschien is dat de moraal die de VVD steeds trachtte te verkondigen in pardon kwestie ?

  Reactie door ACE — donderdag 14 december 2006 @ 15.42 uur

 376. @ Drob (359):

  “Demovolens” is voor mij nieuw! Om eerlijk te zijn: dit Grieks-Latijn vind ik net zo’n taalkundig gedrocht als als b.v. “homo-seksueel” en “auto-mobiel”!

  Maar ter zake: wat je lijkt voor te staan is een vorm van “directe democratie”, zoals die ook in de jaren zestig en zeventig door bepaalde groeperingen werd bepleit. De parlementaire democratie zoals wij die kennen heeft inderdaad een aantal tekortkomingen, o.a. wat jij verwoordt.
  Wel is het zo, dat een minsiter het vertrouwen moet hebben van een meerderheid in de Tweede Kamer. Een “motie van wantrouwen” betekent onverbiddelijk vertrek van de minister, een “motie van afkeuring” laat nog een klein beetje ruimte over.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 14 december 2006 @ 16.55 uur

 377. Je hoort het veel tegenwoordig. Staatsrecht. Wat is dat eigenijk? En kan iemand die zich niet aan het staatsrecht houd ook veroordeeld worden?
  Of is het alleen maar interessant doenerij?

  Reactie door slurp — donderdag 14 december 2006 @ 17.41 uur

 378. ik vind de manier waarop rita verdonk zich vertoond heeft schandalig voor woorden en ik ben het helemaal met jan marijnissen eens de enige gang voor die minister is de uitgaan over en uit met de vvd het is de tijd NU SP!

  Reactie door william stegink — donderdag 14 december 2006 @ 17.42 uur

 379. Iemand weleens over nagedacht wat de VVD, voor dat zgn landsbelang,terugkrijgt ?
  Voor je het weet zitten ze ook aan de onderhandelingstafel voor een nieuw kabinet !

  Reactie door Marcel — donderdag 14 december 2006 @ 18.26 uur

 380. @379 Bijdragen weer geplaatst behalve dat ik niet mag zeggen dat de m.i. de gehele regering d.m.v. contactlijm, zonder koevoet, aan het pluche moet blijven vastzitten!!!
  Als je een verbale vertaling van een constatering, niet zonder humor noch persoonlijk gericht, geen plaats mag hebben,
  wat dan?

  Reactie door maria — donderdag 14 december 2006 @ 19.06 uur

 381. Er is een onzichtbare grote invloed van het bedrijfsleven op het regeren

  Reactie door Fred — donderdag 14 december 2006 @ 20.07 uur

 382. @Olav Meijer

  Nee, ik bedoel geen ‘directe democratie’, maar een parlement waar de wensen van de bevolking meer tot uitdrukking worden gebracht dan nu.

  Ik zou een subparlement per beleidsgebied willen hebben, met per beleidsgebied aprte verkiezingen. De persoonsgebondenheid, die nu nog een belangrijke rol speelt zou ik verder willen terugdringen.

  De huidige persoonsgebondemheid via ministers is een overblijfsel van middeleeuwse bestuursvormen, waar de koning alle macht heeft. De ministers hebben nu die macht min of meer met een beperkte vorm van controle. Dat is nergens voor nodig.

  Reactie door Drob — donderdag 14 december 2006 @ 21.42 uur

 383. Verdoncks?
  Iss se nu weg of sit se dr nog? En wa mo Klika hier weer? Kan Klika niet weg?

  Reactie door Ahmed Al — donderdag 14 december 2006 @ 22.55 uur

 384. Dromen jullie lekker verder over DEMOCRATIE.
  Waar staat VVD voor? Een Volkspartij is het nooit geweest en zal het nooit worden. Mooie woorden om het publiek te paaien, maar elitair tot op het bot. Vrijheid om naar eigen inzicht eigen belang na te streven. Democratie: een farce om een grote aanhang te verwerven. Het staat haaks op de elitaire en fascistische doelen: materialistisch en economische macht met uitoefening van geweld nastreven. Verdonk, terug naar je gevangenispost en repressie beleid.
  Financieel gewin nastreven en het volk wijsmaken dat het een algemeen belang dient zijn leugens waar alleen zij zelf nog in geloven. De werkelijkheid heeft alles al achterhaald. Een minderheid die een land jarenlang in een politieke machtsgreep heeft is verre van DEMOCRATISCH.

  Reactie door Calibresi — donderdag 14 december 2006 @ 23.00 uur

 385. Hoezo het gaat alleen om mensen? Mensen worden misbruikt, benadeeld en tegen elkaar uitgespeld in het belang van politieke ego en machtspel. Over draaiende en schijnchristelijk CDA en andere rechtse heren gesproken. Na zoveel jaren ellende, zijn ze nu plotseling humanitair geworden. Eigenlijk zelfs een dier mag niet zomaar van zijn omgeving ontworteld te worden laat staan een mens. Het is goed om te vragen hoe en waarom is het zover gekomen. Nederland is een schijn rechtstaat. Het is alles behalve een rechtstaat. Gezien het feit dat ze voor de ellende in dit land hebben gekozen, hebben waarschijnlijk alle die asielzoekers goede reden om hier toegelaten te worden. Sorry maar Nederland is geen land van melk en honing zoals sommige willen graag geloven of op de borst kloppen. In dit land slavernij, onverantwoorde bestuur is eerder een regel en helemaal geen uitzondering.

  Reactie door khosrow — vrijdag 15 december 2006 @ 16.50 uur

 386. @384 De vrouw van recht door zee, hou zee.
  Een Volkspartij, voor Volk en Vaderland.
  Op de hoek van de straat staat iemand die verkoopt zijn Volk en Vaderland voor 5 rooie centen. Alles kent zijn voorgeschiedenis.

  Reactie door Henk.H — vrijdag 15 december 2006 @ 20.32 uur

 387. Volk en vaderland is allang verkocht, zo komt gewoon die verfoeilijke grondwet er door en het volk is allang verraden door dat zij met grote getale in de armoede zijn gestort, en dat alles omdat geld voor menselijkheid gaat, twee eeuwen terug in de geschiedenis dus.

  Reactie door e.krul — zaterdag 16 december 2006 @ 12.16 uur

 388. @ slurp (377):

  Jouw commentaar zie ik nu pas.

  In het kort: de drie hoofdgebieden van het Nederlandse recht zijn: civiel recht, strafrecht en staats- en bestuursrecht. Dus dit laatste bestaat.
  Het staatsrecht bestaat gedeeltelijk uit de Grondwet en daaruit afgeleide wetten, maar verder ook uit een groot aantal in de praktijk van de politiek ontwikkelde, ONgeschreven regels. Daardoor is het ook steeds in ontwikkeling, en zijn er af en toe onopgeloste problemen die zich voordoen.

  Het staatsrecht als zodanig is geen basis voor een veroordeling van een persoon. Dat kan wel in het strafrecht (wegens begane delicten) en het civiele recht (op basis van een overeenkomst waaraan een partij zich niet (geheel) zou houden, of vanwege een onrechtmadige daad).

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 22 december 2006 @ 14.25 uur

 389. Klaas, ik denk dat we daar niet voor hoeven te vrezen! Wilders stemmers stemmen uit protest en dus niet omdat ze het met hem eens zijn of wel of gedeeltelijk maar dat komt dan doordat ze gefrustreerd zijn en daar anderen de schuld van geven of omdat er ook echt overlast is.

  Reactie door cynthia — woensdag 3 januari 2007 @ 17.23 uur