You!

Time

Time heeft de nieuwste ‘persoon van het jaar’ uitgeroepen. Jij. Web 2.0 staat voor websites waar mensen grotendeels zelf de inhoud bepalen. Sites als YouTube, Flickr, Hyves, Digg en myspaces zijn hier goede voorbeelden van. Het verandert de manier waarop mensen met elkaar omgaan, zoals ook Time signaleert:

Web 2.0 is a massive social experiment, and like any experiment worth trying, it could fail. There’s no road map for how an organism that’s not a bacterium lives and works together on this planet in numbers in excess of 6 billion. But 2006 gave us some ideas. This is an opportunity to build a new kind of international understanding, not politician to politician, great man to great man, but citizen to citizen, person to person. It’s a chance for people to look at a computer screen and really, genuinely wonder who’s out there looking back at them. Go on. Tell us you’re not just a little bit curious.

In een interview met Planet eerder dit jaar werd mij de vraag gesteld of het internet een vloek of zegen was, dit was mijn antwoord:

“Internet is een zegen. Ondanks de uitwassen die er op voorkomen, is het het ultieme medium om mensen mondig te maken en ze de vrijheid te geven om hun wereld te verbreden. Het kost een paar generaties voordat het gebruik en de mogelijkheden zich zullen uitkristalliseren, maar ik weet zeker dat het iedereen van dienst zal zijn. Het zal onderdeel worden van het dagelijks leven, net als de TV en de radio dat zijn geworden. De kinderschoenen waarop het internet nu loopt zal voor velen die nooit mogelijkheden hadden een zeven mijls laars blijken.”

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 17 december 2006 :: 19.32 uur

44 Comments

44 reacties

 1. Jan,ik kan niet verhelen dat deze poster
  toch leuker is dan jouw prijs voor de beste parlementarier.

  Reactie door Jh.de Wit — zondag 17 december 2006 @ 20.03 uur

 2. Als mensen internet steeds meer en beter leren te gebruiken dan wordt het als volgt:

  Internet = Kennis = Kansen en Mondigheid = Verbetering

  Die verbetering kan komen in ofwel de eigen situatie van een individu ofwel van de situatie in wijk, stad of land, door (mail)acties en dergelijke. Mailacties voor het milieu, (sociale) rechtvaardigheid enzo, door het WNF, Amnesty, de SP, maar ook door kleinere, onbekendere organisaties. Ik doe daar zoveel mogelijk aan mee.

  Mooi trouwens dat de SP leden gratis toegang geeft via Tomaatnet. Ik hoop dat veel mensen daar gebruik van maken, mensen die voorheen niet internetten.

  Reactie door Ellen — zondag 17 december 2006 @ 20.05 uur

 3. Zeg dat wel; Internet is een zegen !!!

  Door Internet, meer bepaald de Website van Landelijke Stichting Rouwbegeleiding, heeft er mede voor gezorgd dat ik in contact ben gekomen met een lotgenote, waaruit een ópen vriendschap is ontstaan.

  Het begon met korte reacties over en weer wat het overlijden van onze partners betrof; daarna volgde ‘n poos lang e-mailcontact, vervolgens een ontmoeting en vanaf het moment dat we beiden voelden dat het tussen ons klikte, groeide de ópen vriendschap door…nu toch al bijna 4 jaar.

  De voordelen van Internet;
  - de vrijheid om open te zijn of niet.
  - de kunst van het communiceren leren verfijnen.
  - de relatieve anonimiteit eerst opgeven, indien iemand er aan toe is.
  - nee durven zeggen, waar nodig is.
  - Als individu achter de pc, verantwoordelijkheid durven te nemen voor wat iemand zegt/doet of niet zegt/niet doet.
  - Wereldwijde contacten leggen, als leven we in een dorp.

  Bewustwording, zelfbesef, verantwoordelijkheid, mogelijkheden, beperkingen, kansen, risico’s….Het zijn allemaal delen van een groots geheel.

  Dit hele leerproces maakt, dat we de gevolgen van deze ontwikkeling méénemen in de onderlinge menselijke ontmoetingen..niet alleen op Internet, maar óók in het dagelijkse leven.

  Reactie door franslj — zondag 17 december 2006 @ 20.21 uur

 4. Hier is trouwens een geweldig voorbeeld van internet in actie voor in dit geval dieren- en natuurbescherming:

  Exposing Atrocities, Blogs Give Wildlife Warriors Instant SOS
  http://news.nationalgeographic.com/news/2006/12/061205-blogs-animals.html

  Citaat:
  One recent posting, reporting the impact of forest fires raging in the region last month, attracted tens of thousands of U.S. dollars in emergency donations, she noted. (See “Orangutans Displaced, Killed by Indonesian Forest Fires” [November 17, 2006].)

  “Within 24 hours of the blog going out, we had 50 more men on the ground,” she said.

  “These very orangutans are alive today because of the power of the blog. It’s a modern-day version of sending out an SOS,” Desilets said.

  Reactie door Ellen — zondag 17 december 2006 @ 20.37 uur

 5. Zonder internet zou ik nooit zo’n geweldig gezinnetje gehad, aangezien ik dan mijn vrouw niet ontmoet zou hebben. En dankzij internet kunnen mijn schoonouders in Letland toch de ontwikkeling van hun kleindochter volgen, via de webcam.

  Reactie door Jan-Willem — zondag 17 december 2006 @ 22.19 uur

 6. Internet en andere communicatiemiddelen maken samen met het eenvoudiger worden van vervoer van goederen, diensten en personen de wereld steeds kleiner. Alles wordt steeds toegankelijker voor iedereen. Dat is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is.

  Reactie door C Harms — zondag 17 december 2006 @ 22.28 uur

 7. Overstappers energie krijgen 250 euro boete.

  Dit slaat werkelijk nergens op!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 17 december 2006 @ 22.53 uur

 8. @7 Evert
  Wederom een bewijs dat marktwerking niet gaat om zaken goedkoper te maken voor consumenten, maar alleen gaat over WINST.

  Walgelijk!

  Reactie door Irma — zondag 17 december 2006 @ 23.02 uur

 9. Irma — zondag 17 december 2006 @ 23.02

  Het bewijst helemaal niets over marktwerking. Die bedrijven misbruiken gewoon hun positie. Deden ze dat niet, dan was allemaal wel prima geweest.

  Hetzelfde als met de Euro. Niet de munt, maar de mensen die hem misbruikten zijn schuldig aan de onnodige prijsopdrijving.

  Reactie door C Harms — zondag 17 december 2006 @ 23.17 uur

 10. Ik moet wel zeggen dat de griezels over mijn rug lopen wanneer ik sommige reacties lees op fora zoals FOK! en dergelijke. Daar maakte time ook al een opmerking over.

  Reactie door Struikelaer — zondag 17 december 2006 @ 23.21 uur

 11. Je gaat toch ook niet het krijgen van kinderen verbieden, omdat fysiek elk mens hen iets aan zou kunnen doen.

  Je kan geld verdienen over de ruggen van anderen of rijk worden en tegelijk je afnemers iets leveren waar ze gelukkig van worden en tevreden mee zijn.

  Geld verdienen of marktwerking is niet slecht. Het gaat om de manier waarop.

  Reactie door C Harms — zondag 17 december 2006 @ 23.25 uur

 12. @ C Harms, door de marktwerking geeft de overheid de controle uit handen. Viel een bedrijf eerst onder democratische controle (de overheid), dat doet het met de (gedeeltelijke) privatisering niet meer.

  De samenleving staat dus met lege handen: kan niet meer optreden tegen de te hoge prijzen of de grote bonussen van de topbestuurders. Dat is nogal wat wat we zijn kwijtgeraakt. Wat krijgen we ervoor terug? Betere service of betere prijzen? Nee, het wordt alleen maar duurder, mede ook door de reclames die ook door de gebruiker betaald moeten worden.

  Rechtse mensen noemen linkse mensen vaak naief, maar ik vind juist dat vertrouwen in particuliere bedrijven zo naief.

  Of je moet ingewikkelde en dure controlesystemen gaan invoeren, om de bedrijven via een U-bocht weer te controleren, maar dat is wel erg omslachtig.

  Reactie door Ellen — zondag 17 december 2006 @ 23.47 uur

 13. Internet is inderdaad een zegen.

  Reactie door Niels — maandag 18 december 2006 @ 0.28 uur

 14. Aan de andere kant: voordat ik thuis beschikte over internet, las ik wel wat meer boeken…

  Reactie door Terrebel — maandag 18 december 2006 @ 0.35 uur

 15. Ellen — zondag 17 december 2006 @ 23.47

  Maar de overheid is ook niet altijd betrouwbaar. Dat zullen SP-ers beamen.

  Er kunnen wel degelijk regels komen voor marktwerking. Die zijn er nu ook al en hoewel heel veel overbodig, zijn er ook heel veel nuttige.

  Als er geen monopolie is maar keuzevrijheid in kwaliteit en prijs dan is dat probleem toch opgelost? We schaffen toch ook niet de marktwerking op voedsel en/of kleding af, terwijl die ons ook schade kunnen berokkenen? Worden we de dupe van een ondeugdelijk product of dienst, dan weten we hoe we de producent of verkoper aan moeten pakken.

  Reactie door C Harms — maandag 18 december 2006 @ 1.33 uur

 16. @9 C Harms 23.17 uur

  -Marktwerking?

  ‘Die bedrijven misbruiken gewoon hun positie.
  Deden ze dat niet, dan was allemaal wel prima geweest.’

  -Hoe terecht en tegelijkertijd verklarend je insteek beste C Harms. Je schetst zelf al de praktijk van vandaag: Helaas, marktwerking werkt dus níet! Juist omdat mensen/bedrijven hun positie misbruiken.
  Deden ze dit niet, dus wél de marktwerking los van menselijke hebzucht zijn gang laten gaan dán was allemaal wel prima geweest.

  ‘Hetzelfde als met de Euro. Niet de munt, maar de mensen die hem misbruikten zijn schuldig aan de onnodige prijsopdrijving.’

  -Zal ik jouw laatste frase na deze te hebben geplakt nog bewerken, of maar gewoon zo laten?

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 18 december 2006 @ 3.12 uur

 17. Ellen: Het lijkt er op dat na de uitzending van Zembla die marktwerking wel heel duur betaald wordt.

  Reactie door Henk — maandag 18 december 2006 @ 3.27 uur

 18. Personal computer de grootste technische uitvinding van de vorige eeuw.
  Het beste communicatiemiddel ooit inclusief
  zelfs een webcam voor mensen die zeer geiso-
  leerd moeten leven. ‘n Prachtuitvinding!

  Reactie door Madelief — maandag 18 december 2006 @ 3.45 uur

 19. Tja, voorheen werd er nog buiten gespeeld.
  Mij moesten ze aan mijn haren naar huis toe slepen en vaak te laat voor het avondeten.
  Alles heeft een keerzijde.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 18 december 2006 @ 6.21 uur

 20. Off topic.
  Kijk, ze hebben er echt lol in, die “zwaargewichten”.

  http://www.home.nl/nieuws/binnenland/artikel/00266807

  Reactie door Gandalf — maandag 18 december 2006 @ 6.40 uur

 21. Tja mooi medium, zo lees ik dat cda/pvda/cu het dus waarschijnlijk worden. Met lubbers en de vries als formateurs. Kok zou ook benaderd zijn maar dit dan weer niet willen ofzo. Nou ja ik mis nog steeds de grote winnaar hier.

  sp natuurlijk

  Reactie door timebomb — maandag 18 december 2006 @ 7.48 uur

 22. toch geeft het ook veel ergenis
  heb internetplusbellen vanaf oktober, het is nu de tweede keer dat ik zomaar telefonisch niet meer bereikbaar ben, zit nu voor de tweede keer al twee en een halve dag zonder telefoon.

  als je de storingen op de koop toe neemt kan het een mooi medium zijn, als je niet mankeert natuurlijk, je zal maar afhankelijk zijn van de telefoon.

  en storingsdienst bellen, had je gedacht hang je een uur aan de telefoon zonder ooit contact te krijgen. Oke nu email gestuurd ben benieuwd hoe lang het duurt voor er antwoord komt, telefonisch contact kun je wel vergeten, daar kom je niet tussen!

  Goede morgen…

  Reactie door e.krul — maandag 18 december 2006 @ 9.45 uur

 23. Slavernij echt afgeschaft?

  http://www.planet.nl/planet/show/id=884675/contentid=533995/sc=e10d53

  Reactie door e.krul — maandag 18 december 2006 @ 9.59 uur

 24. Het is nog een kwestie van tijd voordat de nadelen van internet de voordelen zullen inhalen.

  Reactie door slurp — maandag 18 december 2006 @ 11.02 uur

 25. Natuurlijk is internet een zegen, maar ik heb er ook mijn bedenkingen tegen. Er wordt ook een ontzettende hoop flauwe kul de wereld ingestuurd, zoals al die “complot-
  theorien” bijv., en veel mensen zijn geneigd elkaar maar na te kakelen zonder precies te weten waar het over gaat.

  Reactie door Marjolein — maandag 18 december 2006 @ 12.03 uur

 26. Marktwerking wordt hier en daar genoemd.
  Wat is marktwerking?
  Een kwestie van vraag en aanbod dus.
  Goed of slecht?
  Dat hangt af van het gebruik en waarvoor.
  Wie beheerst wie/wat?
  Marktwerking op het gebied van eerste levensbehoeften, zoals levensmiddelen, energie, openbaar vervoer, e.a. – vind ik een foute zaak.
  En het is de “overheid”, die ons zou moeten beschermen tegen excessieve prijs opdrijvingen. Want er zijn altijd hebzuchtig medemensen, die er maar al te graag misbruik van maken, om zichzelf te verrijken over de ruggen van anderen. – (en niet alleen maar bij de neo liberale kapitalisten!)
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — maandag 18 december 2006 @ 12.11 uur

 27. Een mens kan overal misbruik van maken, dat is nog geen reden om iets zoals marktwerking te veroordelen. Jullie onderschattende macht van de consument en de steun die hij kan krijgen van de overheid en de wet waarin duidelijke regels kunnen worden opgesteld. De burger is tegenwoordig veel machtiger dan hij zelf doorheeft. We leven hier niet in een dictatuur (sterker nog vorige week en de verkiezingen maakten dat zeer duidelijk) en jullie kunnen alles zeggen wat jullie willen, mits jullie niet aanzetten tot haat. Ook dit topic bewijst maar weer eens hoe machtiger die burger/consument/kiezer steeds wordt.

  Reactie door C Harms — maandag 18 december 2006 @ 14.59 uur

 28. @27

  De mens is slecht en zal branden in de hel als ze de door God geschonken marktdictatuur trotseren.

  Reactie door slurp — maandag 18 december 2006 @ 15.44 uur

 29. @27 C Harms: We kunnen elkaar niet overtuigen over de marktwerking, let’s ‘agree to disagree’.

  Veel discussies verzanden een beetje op deze site, ik zou het zonde vinden als ook deze discussie verzandt in de zoveelste over markwerking. Dus laten we de tucht van de markt laten voor wat het is en verder on-topic gaan over internet.

  Wat voor interessante sites we hebben gevonden voor goede doelen, empowerment, etc. Nieuwe kennis opgedaan over verre streken/interessante onderwerpen, misschien leuke mensen ontmoet via internet, etc.

  Reactie door Ellen — maandag 18 december 2006 @ 18.16 uur

 30. Eén-vandaag heeft zich net voor het karretje van de VVD laten spannen met een dubieuze uitzending over de aanzuigende werking van het generaal pardon. Ik wist overigens niet dat die er al was. Met enige moeite was er wel iemand die voor de camera wou en warempel vinden ze dan ook nog iemand die nu wel naar nederland zou willen, maar ze wou ook wel terug naar senegal. Hopeloze mensen. Uiteindelijk werd de hele cameraploeg eruit gezet. Ik vind dit schandalige journalistiek. Een gele kaart voor de tros.

  Sorry, ik weet niet of dit op deze weblog hoort, maar ik moet het even kwijt.

  By the way, Ellen ik begin met een reïntegratieprogramma waarin het woord empowerment wordt genoemd. Het is een nogal breed begrip merk ik als ik ga surfen. Weet jij een goede website?

  Reactie door Elsemie — maandag 18 december 2006 @ 19.00 uur

 31. Klopt Elsemie, het is ook een breed begrip, betekent zoiets als mondig worden, je kansen leren kennen en die grijpen, etc. Het kan ook toegespitst worden op bepaalde groepen, vaak op groepen die het moeilijk hebben: gehandicapten, kinderen uit achterstandswijken, ouderen, allochtonen, etc.

  Sorry, ik had eigenlijk de term niet moeten gebruiken, want het wordt vaak nogal loos gebruikt vind ik. Als het gaat om de empowerment voor de empowerment. Pas als het concreet wordt en mensen ontdekken wat ze willen doen met hun leven, en hoe ze dat het beste kunnen aanpakken, gaat het leven, en onder die noemer heet het dan empowerment. De persoon waar het om gaat is dan echter helemaal niet meer bezig of hij/zij zich aan het empoweren is, diegene gaat gewoon achter de baan/studie aan.

  Dus als je aan de slag wilt zou ik gewoon Googlen op vacature-sites of werk of cursus in de richting die je aantrekt, en van daaruit verder zoeken.

  Reactie door Ellen — maandag 18 december 2006 @ 19.19 uur

 32. Empowerment
  http://en.wikipedia.org/wiki/Empowerment

  Hieruit blijkt toch ook dat burgers veel zelf kunnen doen en toch veel macht en invloed hebben. Ga maar na wat de SP voor zijn achterban doet. We hoeven niet alles aan de overheid over te laten. We kunnen ook eerst proberen veel dingen zelf te doen al dan niet in organisaties of verenigingen of individueel. De overheid is iets waar je in een uiterst geval op terug kunt vallen. Die moet zich meer bezig houden met de kerntaken als orde en veiligheid en het handhaven van regels. Deze topic bewijst dat mensen zelf ook de wereld kunnen maken.

  Reactie door C Harms — maandag 18 december 2006 @ 19.23 uur

 33. @30 Elsemie

  Heb dat ook gezien. Schandalige praktijken.
  Persvrijheid betekent dat onkundige personen ongestraft leugens mogen blijven vertellen en herhalen.
  De vvd tamtam gaat nu al de hele wereld over met de boodschap dat iedereen hier straks kans op asiel heeft. En het is natuurlijk weer de schuld van links. Allemaal te lezen op internet.

  Reactie door slurp — maandag 18 december 2006 @ 19.30 uur

 34. VVD: Vieze Vunzige Deviationisten!

  Reactie door e.krul — maandag 18 december 2006 @ 19.49 uur

 35. Door hun verlies aan stemmers en vooral hun gezichsverlies is de VVD in staat van devastatie terechtgekomen, Hoe ver kan je zinken!

  Reactie door e.krul — maandag 18 december 2006 @ 19.53 uur

 36. @33 e.krul.
  Ik weet niet wat het woord deviationisten betekent, maar het woord vies en vunzig is een beetje over de top. We kunnen elkaar via internetsite’s op allerlei manieren aanspreken, maar ik vind normen en waarden ook belangrijk, zonder voor de parochie van het CDA te willen preken. Het doel is uiteindelijk om in gesprek te komen met andersdenkenden en andersdoeners. Ik zou graag een verantwoording/reactie van de vvd of van journalisten willen en in discussie gaan over ethiek en persvrijheid.
  De hele berichtgeving rondom de verkiezingen en formatie zou eens goed onder de loep moeten worden genomen. het wordt van kwaad tot erger.

  Reactie door Elsemie — maandag 18 december 2006 @ 20.17 uur

 37. @35 en @36 Niet verder dan ‘deviatie’kom ik
  via mijn p.c. woordenboekje en Elsemie het
  betekent, ‘koerswijziging’, ‘afwijking’,
  maar wat Kramer’s erover zegt heb ik niet
  opgezocht, noch in Van Dale!

  Reactie door Madelief — maandag 18 december 2006 @ 22.27 uur

 38. It’s about sharing.
  Delen in Nederland. Internet is een mooi medium, zoals radio en tv ooit ook waren. Die laatste twee zijn verjkl..t door belangengroepen en commercie en worden geplugd bij het leven. Internet is nog steeds een plek voor vrijsurfers. De vraag is voor hoelang. Geniet ervan zolang het nog kan. Leve the sharing community en the commons.
  Kennis = macht = vrije meningsuiting en elkaar informeren.
  United we stand divided we fall.

  Heb zelf enkele websites waarvan ik er 1 kan verklappen. Want vóór gelijke behandeling huurders-woningeigenaars. WINSTDELING!
  http://partijvdhuurders.blogspot.com/

  Reactie door L'écologiste — dinsdag 19 december 2006 @ 0.26 uur

 39. Nou da’s mooi Lydia, zou zeggen doe je best voor de huurders.

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 19 december 2006 @ 10.19 uur

 40. Empowerment to the people ? of:”Mensen vindt je kracht!. De engelse terminologie vind ik ook wel een punt op websites. Ik vind vreemde talen spreken leuk, engels, frans, itliaans en zelfs duits. Maar mijn moers taal moet daar niet onder lijden. De kracht van het internet zou wel voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Als je geen internet hebt zoals veel ouderen sta je buiten spel. Als mijn computer crasht door het falen van de beveiliging dan heb ik niet een twee drie een andere. Waarom worden er geen computers verkocht met betaalbare onderhoudsabonnementen? Waar blijft hier de marktwerking?

  Reactie door Elsemie — dinsdag 19 december 2006 @ 11.29 uur

 41. Internet biedt ontegenzeggelijk veel voordelen en mogelijkheden, maar vormt aan de andere kant ook een groot gevaar, met name voor kinderen en jongeren. Denk b.v. aan de pedofielen die zich als minderjarigen voordoen en minderjarigen (trachten te) verleiden tot afspraakjes, aan de jongeren die verleid worden zich letterlijk voor webcams bloot te geven en vervolgens worden geëxploiteerd en gechanteerd, aan de opruiende, discrimenerende sites, en ga zo maar door. Dus deze medaille heeft duidelijk TWEE KANTEN.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 19 december 2006 @ 18.00 uur

 42. @40 Da’s een goeie van je Elsemie. Als je
  auto moet loslaten voel je je al gekortwiekt
  en met een p.c. op tilt ben je helemaal van
  elke communicatie verstoken.
  Weet je wat jij eens moest doen? Gaan naar de Kamer van Koophandel, toch? Maar serieus,
  als je als leek niet weet, wanneer en waar je capaciteit aan het overschrijden bent, dan is een fatsoenlijk onderhoudsabonnement
  een absolute ‘topper’ en ook ‘werk’ ver(vér)
  strekkend. Nog fut genoeg om ergens in te
  duiken? Dan doen en je laten adviseren door
  niet ál te zeer marktgerichte instanties,
  maar idd ook een bijdrage die in een redelij
  ke verhouding tot het inkomen staat, zoals
  ook de eigen bijdrage dat in de Zorg ver-
  langt. Belastingaangiften moeten ook niet in
  al te commerciëel denkende handen komen, daar waar de zwaksten en minstbedeelden onder ons er zélf écht niét uit kunnen komen. Wie weet hoeveel sociaal ingestelde
  mensen handen en voeten aan jouw voorstel
  zouden kunnen geven, of mogelijk er een ar-
  beidsplek per SP-vestiging van kunnen máken!
  Dan weet je ook dat jouw evt. contactfiguur
  een goede relatie van de SP is, een niet on-
  belangrijke waarborg voor véle ouderen!Toch?
  Je brengt er weer de juiste dynamiek in en
  iets om eens serieus in ónze kring over na
  te denken! Fijne dag verder !

  Reactie door Madelief — woensdag 20 december 2006 @ 11.23 uur

 43. @41 Olav,

  Helemaal met je eens, maar ligt hier in deze problematiek ook niet een heel groot stuk verantwoordelijkheid bij de ouders vwb. voorlichting etc.?
  Dit gebeuren heeft dus inderdaad twee kanten.
  Ouders kunnen er voor kiezen hun kroost ongemoeid achter de PC te zitten laten prutten of ze kunnen erop wijzen welke gevaren er aan vastzitten.
  Toezicht houden is misschien bij een jaar of 18 nog wel harder nodig als bij de allerkleinsten.
  Webcam’s zou ik bij kinderen al helemaal niet aan beginnen, vind dat zelf trouwens ook eng, het idee alleen al dat er misschien één of andere psychopaat naar je zit te gluren.
  Maar ik ben het met je eens, ergens is het een griezelig gebeuren ondanks alle gemak wat je van zo’n PC hebt.

  Reactie door bijdehandje — woensdag 20 december 2006 @ 14.11 uur

 44. @41 Olav Meijer
  Inderdaad heer meijer, ik houd soms mijn hart vast! Maar met alle nieuwe ontwikkelingen moeten we leren omgaan. in mijnhuis staat de computer beneden op een centrale plek. Als regel heb ik dat de webcam alleen aan mag als er bekenden online zijn. Natuurlijk ben ik niet altijd aanwezig om toezicht te houden dus moet ik ook controleren wat er op de chat gebeurd. Vooral tieners willen experimenteren. In het algemeen is het dan belangrijk dat je met tieners ten alle tijden in gesprek wil zonder meteen met je oordeel klaar te staan.
  @42Madelief
  Dankjewel voor je motiverende reactie. Ik hoop dat deze pagina nog even online blijft, zodat je dit nog kan lezen.
  Bereikbaarheid van Internet e.d. voor alle groepen in de samenleving speelt al een hele tijd in mijn hoofd. Ook werkzoekenden hebben veel voordeel als ze de beschikking hebben over pc en internet. Inschrijving bij het CWI kan alleen via internet, daarna moet ook je CV online. Vacatures zoeken en solliciteren gaat allemaal online. Belasting, Zorgverzekering, Bankzaken, je krijgt het allemaal niet meer goed geregeld zonder computer. Ik probeer dit iedere keer aan te kaarten bij de diverse instanties, maar iedereeen steekt liever zijn kop hiervoor in het zand. In onze gemeente worden wel initiatieven genomen met vrij beschikbare internet, kennisnet en glasvezelkabel, maar het komt niet echt van de grond. Moer er nog een s goed in duiken.

  Reactie door Elsemie — donderdag 21 december 2006 @ 9.50 uur