Schilder de wereld

Astronomy

Een man schildert de maansverduistering, één van de beste astronomiefoto’s uit 2006, volgens deze site.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 06 januari 2007 :: 21.55 uur

7 Comments

7 reacties

 1. Oh, maar dat is Henk Verfpot! Die komt soms de keukentrap lenen. De laatste keer was in 1999. Ik moet die trap nog terug hebben overigens.
  Was hij een beetje uitgeschoten met z’n verf toen. Dus gelijk mijn broer aan de telefoon die in Normandië zat want daar werd het donker! Henk schijnt tegenwoordig een belangrijke internationale betrekking te hebben voor een organisatie die verantwoordelijk is voor de synchronisatie van het zonnestelsel! Some guys have all the luck!

  Reactie door MijnZus — zondag 7 januari 2007 @ 1.06 uur

 2. Hallo daar, zijn jullie wakker? Dit gaat helemaal niet over een ZONSverduistering, maar over een MAANSverduistering! Deze laatste komt regelmatig voor: dan bevindt de aarde zich tussen de zon en de maan -dus het gebeurt altijd bij volle maan- en valt de schaduw van de aarde op de maan. Het is een hele mooi gezicht. De maan krijgt dan gewoonlijk, tenminste bij een volledige verduistering, een prachtige roestige, roodbruine kleur.
  (Ik heb dit een keer gezien vanuit mijn slaapkamerraam; juist op dat moment vloog een reiger langs en zag ik zijn silouet voor de maan. Prachtig!).
  Bij een zonsverduistering valt, omgekeerd, de schaduw van de maan , die zich tussen de zon en de aarde bevindt, op de aarde. Vorig jaar maart heb ik zo’n volledige zonsverduistering mogen meemaken in het Turkse Konya.
  (Een geweldige belevenis, te meer daar de gemeente een speciale happening had georganiseerd in het stadspark naast de tombe van de mysticus Mevlâna, waarbij een paar duizend mensen aanwezig waren).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 7 januari 2007 @ 2.37 uur

 3. Inderdaad. Een heel mooie foto.
  Maansverduistering, zonsverduistering, wat doet het ertoe. De foto is gewoon erg mooi.

  Reactie door GJ — zondag 7 januari 2007 @ 16.03 uur

 4. Met de huidige formatie moet het een zonsverduistering zijn. Een sociale winter.

  Reactie door cees cadel — maandag 8 januari 2007 @ 8.15 uur

 5. Als je op de maan staat is er natuurlijk wél sprake van een zonsverduistering! Dan zie je een zwarte schijf (de aarde), met een corona van zonlicht daaromheen. Het licht is roodachtig ten gevolge van de brekingseffecten in de aardatmosfeer.
  Moet een prachtig gezicht zijn tegen het zwart van de oneindige ruimte! Ik zou graag een retourtje naar de maan boeken…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 8 januari 2007 @ 18.11 uur

 6. De titel “schilder de wereld” klinkt zo lekker vrij en blij, maar schildert deze mens het licht of schildert deze mens de duisternis?
  Het blijft opletten, wat voor verf zit er in het potje?

  Reactie door Elsemie — maandag 8 januari 2007 @ 20.21 uur

 7. Deze foto is nr. 9 van de 10 en eigenlijk erg flauw.
  Kijk vooral naar de andere 9, klik nog eens door en verwonder je over wat onze wetenschappers vermogen te bereiken.
  Intussen wordt onze wereld, die zo wonderbaarlijk mooi is, door onze politici verpest.

  Reactie door Hermie Kreeft — dinsdag 9 januari 2007 @ 1.25 uur