De Wikipedia-generatie

Wikipedia

Student en ministerie betalen voor heel andere dingen dan voor het onderwijs. De inkomsten per student per jaar bedragen 6830 euro, hiervan komt slechts 1366 direct ten goede aan de student. Dit is landelijk hetzelfde. De inkomsten zouden daarom in de eerste plaats naar het onderwijsproces moeten gaan, waarbinnen de vakdocent de leidende rol heeft als leermeester.

Als student eis ik structuur en kennis waarop ik later kan terugvallen. Op dit moment mis ik de basis en handvatten die voorheen gemeengoed waren in het onderwijs. De huidige generatie studenten moet het zelf maar uitzoeken. Wij gaan de geschiedenis in als de ’wikipedia-generatie’.

Aldus Bert Thijs de Jong, student aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in de opiniepagina van Trouw.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 16 januari 2007 :: 15.56 uur

30 Comments

30 reacties

 1. Schandalig.

  Reactie door khosrow — dinsdag 16 januari 2007 @ 16.35 uur

 2. Hij heeft groot gelijk. Leve het ouderwetse kennisdelen, hoofdrekenen en begrijpen wat je eigenlijk doet in tegenstelling tot een trucje zoeken op het Internet!

  Reactie door Irma — dinsdag 16 januari 2007 @ 16.46 uur

 3. Bert Thijs de Jong
  Ik weet dat je helemaal gelijk hebt.
  Mijn dochter kwam deze week met de mededeling dat ze het hoofdstuk over WOII moeten overslaan wegens tijdgebrek???. Het hoofdstuk over de industriële revolutie werd wel helemaal behandeld. Op deze manier is het beter je kinderen thuis te houden en zelf de studie ter hand te nemen. Maar ja, je weet het al, er is schoolplicht omdat het geld moet rollen en iedereen weet nu wel waar naar toe. Terug met dat geld en terug naar struktuur en kennisoverdracht!

  Reactie door Elsemie — dinsdag 16 januari 2007 @ 16.46 uur

 4. SCHANDE!!
  Dat hele Amerikaanse would-be-gedrag staat ons land helemaal niet. Al die veranderingen worden afgekeken en leerlingen in die grote ‘stallen’ verzuipen in het niets. Dan ook nog alles maar zelf uitzoeken, waar is ons land mee bezig? Pretpakketten aan de lopende band en het ontbreken van gedegen klassikale lesgeving bij MONDE van een leerkracht is het grote voorbeeld van gemakzucht en nonchalance.
  Kinderen en jeugd worden schromelijk verwaarloosd. Het draait niet meer om kennis en macht, maar om economie en macht.
  Absurd die ‘paradijzen’. De banken moeten zich schamen om die ordinaire dure entree’s en de energiebedrijven idem! En nu ook nog de entree’s van de scholen? Wat een nare wereld van schijn en buitenkant. En de mens? Wordt steeds meer uitgehold door het ‘niets’. Wandelende objecten, vanaf de geboorte uitbesteedt en verder zoek-het- maar-uit-generatie. Kunnen zij het helpen? Nee, ouders zijn schuldig! Want zij verruilen de ‘nieuwe aanwinsten’ van ons land voor economische belangen. Egotrippers.
  Je zou toch mogen verwachten dat een regering waakt over algehele verloedering van het land. Maar nee, juist zij zijn het die door hun hervormingsdrift naar Amerikaans economisch model dit land verzieken. En waarom? Het ontbreekt hen aan brein, inzicht en compassie.
  En altijd maar een volk dat grotendeels gezapig in de pas meeloopt. Langzaamaan degeneren we vanwege de ‘vooruitgang’. Je zou toch gaan verlangen naar een bezorgde vader des lands! Een moderne Fidel in een Jan marijnissengedaante. Konden we de hele boel maar overwerpen en opnieuw beginnen.

  Reactie door Gloria — dinsdag 16 januari 2007 @ 16.59 uur

 5. bert thijs de jong, je bent helaas de enige niet, ik noemde mezelf tijdens een recente hbo studie,voorzover je van studie kon spreken,
  rosaleary hauptsach-ertorte , graduated with dr. william w.w. google.
  ben inmiddels onderwijsweigeraar, zondegeld!
  nog erger dan ‘t studiehuis.
  misbruik van inkomsten, met hun euro compretenties.
  over het onderwijsproces heb ik ook wel iets te zeggen ( op 5 middelbare scholen gezeten, een master gehaald, etc.); gaat hier te ver? imdqd@hotmail.com

  Reactie door ine — dinsdag 16 januari 2007 @ 17.25 uur

 6. In de twee jaar dat ik uit het educatiesysteem ben, heb ik eindelijk geleerd hoe de wereld echt in elkaar zit. En dat is fundamenteel anders dan de realiteit die op alle (Westerse) scholen wordt gegeven.

  Ik realiseer nu bijvoorbeeld pas dat de pyramidestructuur van het oude Egypte nooit gestopt is. Sterker nog, vandaag is deze machtsverhouding krachtiger dan ooit.

  Mensen zijn het vergeten, omdat ze massaal gehypnotiseerd en gehersenspoeld zijn door politiek, media, geld, allerlei verschillen, angst, conflicten etc. etc.

  Waar elk kind als een genie geboren wordt (visuele hersenhelft denkt 20x sneller), wordt ie door voornamelijk het huidige educatiesysteem met de dag dommer gemaakt.

  Zo wist twintig jaar geleden ook deze mevrouw uit Pennsylvania. Ze legt uit dat een zeer kleine elite bepaalt wat kinderen in het Westen moeten leren en waarom dat alleen in het voordeel werkt voor de elite (waaronder de grote corporaties):

  http://video.google.com/videoplay?docid=7398714418354815608

  Ik leer buiten het educatiesysteem heel veel meer, maar omdat het niet in het voordeel werkt voor de machthebbers wordt het van alle kanten moeilijk gemaakt.

  Heb je door hoe weinig mensen alle problemen van bovenaf veroorzaken, dan wordt alles opeens duidelijk en ben je ontsnapt uit de illusie die ons als realiteit wordt voorgespiegeld.

  Steeds meer mensen komen erachter, door helden als David Icke:

  http://video.google.com/videosearch?q=david+icke

  Reactie door Arch — dinsdag 16 januari 2007 @ 18.11 uur

 7. ´De inkomsten per student per jaar bedragen 6830 euro, hiervan komt slechts 1366 direct ten goede aan de student.´

  Als je dit roept, onderbouw het dan eerst!

  Welke kosten worden wel/ niet meegenomen..

  Reactie door Daan — dinsdag 16 januari 2007 @ 18.14 uur

 8. Helaas klopt dit beeld van Bert Thijs de Jong volledig. Het ergste is nog dat hogescholen door creatief gebruik van het begrip overhead de cijfers naar eigen belang kunnen weerleggen en daardoor niet aangepakt worden op hun wanprestaties.

  In het artikel hieronder weer een typisch voorbeeld van een draai aan de waarheid geven (ditmaal door betrokkenen van mijn hogeschool) die door de gemiddelde student niet ondersteunt wordt.

  http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=102552

  Reactie door Patrick — dinsdag 16 januari 2007 @ 20.00 uur

 9. als student heb ik het gevoel dat ik meer verantwoording voor mijn leren moet schrijven dan dat ik ook echt leer. OLVs heet dat, onderwijs leer verslagen. wat doe je wat denk je wat wil je waarom denk je dat hoe gaat het in je groepje. en wat je zegt in je OLVs wordt in tutor gesprekken tegen jou of je mede studenten gebruikt nee lekker.

  Reactie door dj — dinsdag 16 januari 2007 @ 20.30 uur

 10. Ik vint dit een onteregt vooroordeel ten opzigte van de Nederlandse schollier. Ons algemene kenis is groter als jullie denken. We weten egt wel dat de Misisipi een rievier in Noorwegen is en dat de koude oorlog in Alaska wert gevoert.

  (twee voorbeelden van een gebrek aan algemene kennis die ik de afgelopen anderhalve week tijdens de mondelingen voorbij heb horen komen – het ging hier om HAVO-eindexamenleerlingen, het is toch een schandaal…..)

  Reactie door Peter — dinsdag 16 januari 2007 @ 21.29 uur

 11. De kennis die je eigenlijk op moet doen komt helaas niet van de vaste structuur die je op doet van de scholen. Leren denken doe je zelf, via je jezelf en door jezelf. School is een opstapje meer niet.

  Als de algemene scholing de maatstaf is dan kan men beter thuisblijven.

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 16 januari 2007 @ 21.30 uur

 12. als autodidactintuitus ben ik zelfs gedwarsboomd in revolte, innovaties,concepten, jan pruimboom, op die ‘stomme’opleiding,en heb altijd probs gehad met zgn. opperhoofden.’óh,oetkerine,nu doe je het toch weer’ kotz, weetjijwel..
  de slipstream, en ikzelf, leerden mij mijn ‘ding’-(bohm)en te her-kennen,ge-weten,ver-inneren, ont-wikkelen.ik had graag goede aanwezige verrijkende voor’beelden’ gehad…en al op de kleuterschool!!!
  ander ‘ding’; hoe komen we tot een sociale alliantie als er hier op de logs nog zoveel te eh.. motten ( van ‘t frans mot-woord)blijkt? ik ga voor de samenhangen. dj,arch, tnx voor jullie woorden,en ja, j.pr., mania sklodovska hield haar kinderen ook thuis van ‘sgool’.

  Reactie door oetker — dinsdag 16 januari 2007 @ 22.09 uur

 13. men schijnt het belangrijker te vinden in het nieuws te laten komen dat scholieren eerder examen kunnen doen en daardoor eerder kunnen doorstromen naar de universiteit; het nieuws neemt dit klakkeloos over! Alsof het niveau daarmee omhoog gaat!!
  Het niveau van onze universiteiten en HBO’s is zo laag, dat elke jan-lul-de-behanger zo’n opleiding op z’n CV kan zetten zonder door de mand te vallen.
  Multiple choice en een afstudeeropdrachtje of onderzoekje waarbij spelling en grammatica er niet eens meer toe doen, daar hebben we de computer voor.
  Een vriendin van mij heeft HBO CE afgerond en wist echt niet wie de president van de VS was. Om mensen te laten slagen kan je ze nog beter triviant laten spelen; diep triest.

  Reactie door kaatje — dinsdag 16 januari 2007 @ 23.08 uur

 14. In 2 VWO kregen we scheikunde èn een rekenmachine, wat een luxe! Helaas mochten we het ding niet gebruiken. Nee, eerst zèlf uitrekenen en pas als we dat onder de knie hadden, dus snapten hoe de berekening in elkaar zat, mochten we hulpmiddelen als een rekenmachine gebruiken. Argument: als je de komma op de verkeerde plek intoetst, moet de uitkomst je verbazen, anders blaas je de school nog op :-))

  Werd een dergelijke redenering maar gevolgd in het huidge onderwijsniveau/-systeem. Als er binnen afzienbare tijd een grootscheepse stroomuitval is en de beeldschermen op zwart gaan, is iedereen spontaan dom!

  Reactie door Renée — woensdag 17 januari 2007 @ 1.07 uur

 15. 14. Er zal wel een reden zijn om de huidige en aankomende generatie zo dom mogelijk te houden; denk je niet?

  Reactie door kaatje — woensdag 17 januari 2007 @ 1.19 uur

 16. @Kaatje: Inderdaad. Geef je volk het idee dat iemand alles weet met een VWO diploma op zak en dom (en stom) is als ie jouw schoolsysteem weigert te volgen. Beloon de gehypnotiseerde schaapjes, bestraf de schaapjes die doorhebben wat er met ze zal gebeuren. Het slachthuis. De holocaust.

  Uit verschillende documenten van vlak na WO2 is gebleken dat het doel van de elite was om allerlei problemen de wereld in te helpen. Op deze manier kon men elke keer inspelen op de reacties van het volk om vervolgens met een oplossing te komen die aansloot op de agenda van de elite.

  probleem – reactie – oplossing; klassieker.

  Het educatiesysteem is altijd al slecht geweest. Na geklaag kwam men met een oplossing. Echter, een oplossing van de overheid maakt het zelden beter dan dat het was. Anders was het probleem er namelijk niet geweest (want die worden met opzet gemaakt) ……

  Omdat de strategie is veranderd en slechte resultaten boekt, betogen veel babyboomers (waaronder Wilders) dat het systeem teruggedraaid moet worden naar de tijd dat het ‘beter’ was. Heel simpel, en wint daarom populariteit. Simpelweg omdat het fundamenteel vernieuwen van de strategie, het natuurlijk leren bijvoorbeeld, moeilijker te begrijpen is voor de massa schaapjes.

  Het vernieuwen van je individuele strategie is makkelijk als je jezelf kunt begrijpen en bekritiseren. Met twee mensen valt het ook te doen. Met een bedrijf wordt het moeilijker. Maar het MOET omdat de concurrentie je anders inhaalt met een nieuwe strategie…

  Het veranderen van een strategie over een miljard mensen is onmogelijk gemaakt, omdat de enige concurrent van de top het gehierarchieerde volk is. En die wordt monddood gemaakt.

  Later leer je het wel. Vroeger was alles beter…..

  Reactie door Arch — woensdag 17 januari 2007 @ 4.30 uur

 17. Hallo, er zijn zoveel mensen hier die het met Bert Thijs eens zijn. In de opiniepagina van trouw zijn er ook veel mensen eens met hem. Waarom doen we er niets aan? Waarom branden we nu pas los? Ik heb mij aangemeld bij BON. We moeten er wat aan doen.
  Ik ben blij dat er studenten zijn die actie ondernemen zoals Bert-Thijs. Hopelijk kunnen we met z’n allen iets veranderen.

  Reactie door Adem — woensdag 17 januari 2007 @ 8.16 uur

 18. Ja en wie controleert de WIKIpedia site eigenlijk? Want ik zie dat je daar dingen kunt toevoegen…in hoeverre is dat een betrouwbare site eigenlijk? Maar de studenten hebben gelijk. PC leerlingen, wikipedia leerlingen, beelscherm-leerlingen…RSI en oogklacht-leerlingen. Onnatuurlijke situatie.
  Slecht en schandalig dit leersysteem in Nederland. Doen ze zo in het buitenland ook? Lopen we niet het risico dat ze ons uitlachen hier?

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 17 januari 2007 @ 12.09 uur

 19. 3. Elsemie, dat ze WO2 overslaan zou voor mij een reden zijn de ouders te organiseren en een gesprek aan te gaan met de directie. Het moet niet zotter worden…

  Reactie door kaatje — woensdag 17 januari 2007 @ 12.58 uur

 20. Kaatje, ergens gedurende zijn loopbaan moest
  mijn man examen doen voor een niet eenvoudig
  deels technisch examen en had de keuze in
  M.C. antwoorden van A t/m D, en de antwoor-
  den waren soms bijna aan elkaar gelijk, waar
  door er stevig nagedacht moest worden.
  Hij is er doorgekomen en geslaagd met een 7.
  Een van zijn toenmalige collega’s zag dat he
  le examen, waartoe wel een verplichting be-
  stond geheel niet zitten want het leek hem
  boven zijn pet te gaan. Samen dronken ze na
  afloop ergens een pilsje en gierend van het
  lachen zat hij toen te vertellen, hoe hij ‘n
  grappig patroontje van zijn a,b,c,en d’tjes
  had gemaakt en maar wat had ingevuld….en
  ja hoor, hoeveel geluk heb je dan wel niet
  als je ook nog een 8 voor de (per ongeluk)
  goed ingevulde vragen had gekregen, zonder
  echt aan die inspanningsverplichting geen
  ene moer energie had gestoken….Ook van die
  multiple choice vragen moeten we misschien
  wel helemaal áf willen. Is het de examinato-
  ren te veel, om zich in de (door candidaten)eigen geformuleerde beantwoording te willen verdiepen?

  Reactie door Madelief — woensdag 17 januari 2007 @ 13.17 uur

 21. Hoi kaatje
  Wat een heerlijke frisse wind waait er op dit log met jou reactie’s. En toch goed met twee voeten op de aarde. De vraag die je stelt had ik verwacht, maar helaas heb ik die invalshoek al eerder geprobeerd. Ik ken inmiddels 6 scholen van binnen en van buiten en zelfs “het vrije school” onderwijs is hier al bezweken onder druk van ouders om aan schaalvergroting te doen, juist vanwege de grote aantrekkingskracht op “bewuste” ouders.
  Overal elitaire clubjes of activiteitencommissies die zich voor het karretje van de managers laten spannen.
  Het enige waar ik nog warm voor loop is het opheffen van de schoolplicht en een soort van PGB voor het zelf inkopen van scholing en studie. Ook daarmee zal echter niet iedereen geholpen zijn, maar voor mij persoonlijk zou het veel minder “vrijwilligerswerk” betekenen.
  Want je denkt toch niet dat ik lijdzaam toekijk hoe de jeugd verkwanseld wordt?

  Reactie door Elsemie — woensdag 17 januari 2007 @ 14.47 uur

 22. Hier komt opnieuw de aap uit de mouw!
  Ons belastinggeld wordt op slinkse manier gebruikt om de oorlog mee te financieren en het onderwijs waar het voor bestemd was komt daardoor tekort.
  Afgezien nog van de schandalige manier om de toegezegde gelden op te potten.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 17 januari 2007 @ 17.37 uur

 23. Ach binnekort zijn er geen scholen meer nodig als het aan de schoolmanagers ligt. Kan iedereen voor zichzelf een schooltje beginnen achter zijn of haar pc-tje thuis. Dan is het totale zelfstudie. En worden er alleen nog maar examens georganiseerd die je voor een hoge prijs kunt volgen. Tja dat is die zelfredzaamheid en eigen verantwoording wat het kabinet van de afgelopen jaren zo nastreefde…
  Heeft even een nasleepje denk ik.

  Het roer moet om, dus het komende kabinet heeft nog heel wat te veranderen. Ik hoop dat Balkenende inmiddels is afgekickt van die VVD invloed waar die al die jaren toch flink aan vast zat.

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 17 januari 2007 @ 22.58 uur

 24. Hartelijk dank, voor de vele reacties. Het probleem reikt helaas nog verder dan ik geschetst heb. Ik heb enkel het financieringsverhaal gekoppelt aan het vraaggestuurde onderwijs.
  Aan uw reacties merk ik dan ook dat het in de samenleving leeft! Ik pleit dan ook voor grootschalige acties waar veel docenten, studenten, ouders en leerlingen aan meedoen. Alleen dan zal de politiek zich genoodzaakt voelen om in te grijpen en daarmee ook de schoolhoofden.
  Door de huidige piramidestructuur binnen het onderwijs, de zelfverrijking van de managers is het onderwijs rot. Vroeger had je enkel een rector als primus interparus. Het beleid kwam uit Den Haag en was eenduidig en daarmee duidelijk.
  Moeten we terug naar de jaren ’50? Nee, we moeten vooruit, naar een eenduidig onderwijsstelsel met docenten die een hart hebben voor hun vak. Docenten die leerlingen wat willen leren en daar ook de tijd voor nemen en voor krijgen. Met andere woorden, de verantwoordelijk en controle moet liggen bij de school, de docent. Daarnaast moet de leerling eigen verantwoordelijkheid nemen in het behalen van de cijfers. Maar ze moeten niet zichzelf lesgeven. Daar zijn toch immers docenten voor?

  Reactie door Bert Thijs de Jong — donderdag 18 januari 2007 @ 0.08 uur

 25. @24
  Je zegt:”Verantwoordelijkheid en contrôle moet liggen bij de school, de docent”. De SP wil dit bereiken door kleinschaligheid. Vind je dat een goede benadering voor een oplossing van de huidige problemen? Hoe leggen docenten, scholen verantwoording af en aan wie? Ik wilde inhoudelijk reageren, maar het is een zeer complexe situatie die in het onderwijs is ontstaan. Ik verwacht dat de politiek, zeker als het aan de SP ligt hier de nodige aandacht aan zal schenken en zijn actie’s altijd nodig om voldoende aandacht te krijgen voor onderwerpen die niet direct geld in het laatje brengen. Dus verwacht ook niet teveel van de politiek en doe wat je kunt zelf! Kijk wie er in je omgeving is die wel de kennis heeft die je nodig hebt en organiseer je. Het begin heb je al gemaakt!
  Hééél veel succes!

  Reactie door Elsemie — donderdag 18 januari 2007 @ 13.11 uur

 26. @ Ingeberg,

  U hebt gelijk.

  Ze lachen ons uit nu al. Dit terwijl onze ministers zijn druk bezig met borstklopperij.

  Kwantiteit is ten koste gegaan van kwaliteit.

  Wanneer worden we in dit land eindelijk wakker? Over kenniseconomie gesproken. Zo te zien blijven we een goedkoop en gratis willende reproductie economie. Dat levert op korte termijn nog meer volle zakken voor normen en waardeloze ministers maar op langere termijn ontkleedt dit land van noodzakelijke kennis.

  Reactie door khosrow — donderdag 18 januari 2007 @ 15.44 uur

 27. @Ingeborg vv:
  Op Wikipedia controleert iedereen elkaar en elke verandering kan teruggedraaid worden. Hierdoor is Wikipedia vaak accurater (en objectiever) dan welke bron ook. Nature heeft de inhoud vergeleken met die van Encyclopedia Britannica; bijna evenveel foutjes per artikel.

  De reden waarom sites als Wikipedia en Google zo succesvol zijn, is puur omdat ze niet hierarchisch zijn opgebouwd. Dit zou ook de heersende filosofie in de fysieke wereld moeten zijn. En het enige wat het kost is een goede instelling, in tegenstelling tot het opzetten van dure rotsites als watvooreikelbenjij.nl.

  (als het aan de neocons in de wereld ligt, gaat de stekker zo snel mogelijk uit dat gevaarlijke internet)

  In het onderwijs van vandaag zie ik de volgende problemen er uitspringen:

  - Competentiegerichte pyramidestructuur
  - Tekort aan goede leraren
  - Te dure en onhandige boeken

  Ik ben er van overtuigd dat de beste oplossing is om alle school- en bibliotheekgebouwen om te bouwen tot high-tech leerlokaties waar iedereen gratis gebruik van mag maken. Voor elk vak moet minstens een leraar aanwezig zijn voor ondersteuning op lokatie, alle andere hulp kan gemakkelijk verkregen worden over internet. Verder is de beste manier van leren zelf onderzoek doen. Het lijkt me daarom goed om bij elk vakonderwerp oneindig veel maatschappelijk nuttige vragen op te gooien, die door studenten beantwoord kunnen worden middels een geavanceerde versie van wikipedia.

  De visie die we moeten hanteren wordt hier uitgelegd: http://video.google.com/videoplay?docid=-6257358325262647360
  Aan de stugge visie van de regering valt weinig te veranderen ben ik bang. Mensen die zijn geinteresseerd in de ontwikkeling van het nieuwe educatiesysteem, laat je mail even achter.

  Reactie door Arch — vrijdag 19 januari 2007 @ 4.40 uur

 28. HBO…….

  Stond dat niet voor Half Bakken Onderwijs :-(

  Bert Thijs, ga door en zit je in voor BON!

  Reactie door Rein — vrijdag 19 januari 2007 @ 10.34 uur

 29. @ 23 Ingeborg,

  Wat u zegt klopt helemaal “Ach binnekort zijn er geen scholen meer nodig als het aan de schoolmanagers ligt. Kan iedereen voor zichzelf een schooltje beginnen achter zijn of haar pc-tje thuis. Dan is het totale zelfstudie. En worden er alleen nog maar examens georganiseerd die je voor een hoge prijs kunt volgen. Tja dat is die zelfredzaamheid en eigen verantwoording wat het kabinet van de afgelopen jaren zo nastreefde…Heeft even een nasleepje denk ik. Het roer moet om, dus het komende kabinet heeft nog heel wat te veranderen. Ik hoop dat Balkenende inmiddels is afgekickt van die VVD invloed waar die al die jaren toch flink aan vast zat”.
  Sorry voor de tikfout voor de tikfout wat uw naam betreft.

  Reactie door khosrow — vrijdag 19 januari 2007 @ 11.00 uur

 30. Als iedereen tegelijkertijd studeert en onderzoekt (=werken) zijn examens niet meer nodig. Examens kunnen zelfs een slecht gevolg hebben wanneer de richtlijnen ervan bepaalt worden door de Europese top in Brussel.

  Dan krijg je dus dit soort mensen: http://video.google.com/videoplay?docid=-2587661313510275113

  Reactie door Arch — vrijdag 19 januari 2007 @ 20.16 uur