Thuiszorg vóór en na de verkiezingen bij de PvdA

De markt maakt meer kapot dan je lief is…

Helaas komt uit wat de SP voorspelde bij het debat over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Gemeenten moeten de huishoudelijke zorg van de thuiszorg openbaar aanbesteden, waardoor er soms zelfs onder de kostprijs moet worden gecontracteerd. Gevolgen: mensen kunnen hun vaste hulp verliezen, er wordt minder zorg en zorg van minder kwaliteit geleverd, soms worden zelfs schoonmaakbedrijven ingehuurd, en er wordt bezuinigd op het personeel.

Tijdens het debat over de wet heeft de SP dan ook een poging gedaan de marktwerking, oftewel de verplichte aanbesteding, uit de wet te krijgen. Helaas tevergeefs. Ook van de PvdA kregen we toen geen steun.

Nadat de problemen duidelijk werden en er terecht gedemonstreerd werd door de werkers in de thuiszorg, was die steun van de PvdA in een debat om de marktwerking uit de wet te halen er gelukkig plotseling wel.

Maar ja, dat was vlak voor de verkiezingen… Afgelopen week was die steun als sneeuw voor de zon weer verdwenen. Zoals de politieke wind waait, waait het marktwerkingvaantje bij de PvdA, zo lijkt het wel. Er moet nog gestemd worden over het voorstel van de SP om alsnog de aanbesteding uit de wet te halen. Maar de opstelling van de PvdA in het debat voorspelt niet veel goeds.

Lees hieronder het debat tussen van der Veen (PvdA) en Agnes Kant van vorige week in de Tweede Kamer.

De heer Van der Veen (PvdA):
Aparte aandacht vraag ik voor de overheveling van huishoudelijke hulp uit de AWBZ naar de WMO. Mijn fractie bereiken berichten dat dit in een aantal gevallen aanleiding tot problemen geeft, problemen bij de patiënten, maar ook bij de hulpverleners. Mijn fractie lijkt dat met name het tenderen negatieve effecten heeft gehad. Ik verwijs naar wat ik net heb gezegd over het interview van de inspecteur-generaal. Hij wijst op de risico’s van dit geheel. Mijn fractie wil voor 1 mei aanstaande van de staatssecretaris vernemen hoe het staat met de invoering van de huishoudelijke hulp in de WMO.
Ik maak graag nog een opmerking over de al dan niet toereikende financiering met het oog op de huishoudelijke zorg(…).

Mevrouw Kant (SP):
Het budget is natuurlijk een van de oorzaken van de mogelijke problemen in de WMO. Een andere oorzaak noemt de heer Van der Veen niet, namelijk dat een deel van de problemen die hij hier terecht benoemt, het gevolg is van de uitkomsten van de openbare aanbesteding oftewel het marktwerkingselement in de WMO. Wat vindt de fractie van de Partij van de Arbeid daar op dit moment van? Moet dat niet gewoon uit de wet worden gehaald?

De heer Van der Veen (PvdA):
Ik heb net geprobeerd uit te leggen dat mijn fractie inderdaad twijfels heeft over de wijze waarop er in een aantal gevallen is getenderd.

Mevrouw Kant (SP):
Twijfels? Ik stel de heel gerichte vraag wat de fractie van de Partij van de Arbeid op dit moment van het element aanbesteding en marktwerking in de WMO vindt, dus sinds de ervaring leert dat zorg zelfs onder de kostprijs wordt geleverd, wat natuurlijk gewoon niet kan. De fractie van de Partij van de Arbeid heeft namelijk bij de behandeling van het wetsvoorstel voor opname van aanbesteding in de WMO gestemd. Mijn fractie wilde die eruit halen, maar daar was de fractie van de Partij van de Arbeid het niet mee eens. Toen later in het debat bleek dat er problemen waren, heb ik een motie ingediend waarmee werd beoogd, de aanbesteding uit de WMO te halen. Daar was de fractie van de Partij van de Arbeid voor. Ik ben heel benieuwd hoe de vlag er vandaag bij hangt.

De heer Van der Veen (PvdA):
De vlag hangt er zo bij dat mijn fractie wil weten hoe het tenderen is verlopen. Zij weet zeker dat dit in een aantal gevallen niet goed is gegaan, maar ziet die overtuiging graag onderbouwd. Daarom vraagt zij de staatssecretaris, dat te doen.

Mevrouw Kant (SP):
De PvdA trekt de door haar vlak voor de verkiezingen verleende steun aan het voorstel om de aanbesteding uit de WMO te halen in, begrijp ik. Steunt u dat niet meer? Dat zal toch niet waar zijn!

De heer Van der Veen (PvdA):
Pragmatisch en wel vraagt mijn fractie alleen om na te gaan hoe het tenderproces dat nu gaande is, verlopen is. Ik vraag om te onderzoeken wat er fout is gegaan, maar ook wat er goed is gegaan.

Mevrouw Kant (SP):
De Partij van de Arbeid heeft voor de verkiezingen al de conclusie getrokken dat de aanbesteding een slecht idee was en uit de wet moest worden gehaald. Nu zijn de verkiezingen geweest. Heeft de Partij van de Arbeid ineens een andere mening?

De heer Van der Veen (PvdA):
Mijn partij is eraan gewend, conclusies te trekken uit feiten. Om die feiten vraagt zij.

Mevrouw Kant (SP):
Die conclusie had uw fractie al getrokken.

De heer Van der Veen (PvdA):
Wij vragen nu alleen om feiten over de tenderprocedure.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 21 januari 2007 :: 20.19 uur

99 Comments

99 reacties

 1. De markt maakt meer kapot dan je lief is.
  Ai, ai, ai, wel heel erg generaliserend.

  Natuurlijk was ik van plan het helemaal met Agnes eens te zijn omdat ik haar gewoon een heel leuke vrouw vind.

  In “intermezzo” ook even;
  Met zulke goede vrienden bij de PvdA heb je ook geen vijanden nodig!

  Agnes, je moet niet langer gaan trekken aan een verzopen koe in de sloot.
  Het nieuwe zorgstelsel is een “fait accompli”.

  Van der Veen heeft inhoudelijk gelijk.
  Laten we nu maar eerst eens gaan kijken wat er fout ging en daar maatregelen op nemen.
  (En ik ben dus echt geen PvdA er!)

  Eerder plaatste ik hier al berichten, misschien gewist, dat men zich nu sterk moet maken voor de effecten van privatisering in de zorgmarkt en op basis hiervan, als gewenst, reparatie eisen.

  Agnes,
  Accepteer nu gewoon zoals het is en vecht tegen de ongewenste effecten.

  Ik sta wel achter je doelstellingen maar niet achter je bravoure om als Donna Quichotta tegen windmolens te vechten.

  De markt maakt meer kapot dan je lief is.
  Vind je deze aanhef ook niet een beetje pathetisch?

  Reactie door Eerst nadenken — zondag 21 januari 2007 @ 20.54 uur

 2. Agnes, applaus voor je goede vraagstelling.
  Alleen al bij het lezen ging ik over mijn nek. Wat een sluwe, ontwijkende antwoorden van PvdA-er van der Veen.
  Hiermee kunnen wij aflezen wat er in de beslotenheid gaande is. Niet moeilijk toch?
  Consessies aan het CDA worden al gedaan en de marktwerking in al zijn facetten gaat lustig door.
  Goed dat je ons op jouw spitse wijze vertegenwoordigd. Ik had er een potje van gemaakt: de vloer met ze aangeveegd!! Ik gruwel van die zgn arbeiderspartij die heult met de kapitalisten. Zij verlakken het volk nog het meest.

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 20.53 uur

 3. Ik heb maar één woord voor de PvdA: Blubberig.

  Reactie door Roel. — zondag 21 januari 2007 @ 20.56 uur

 4. Het is schandalige en vernederend wat er nu gaande is tussen het CDA ,PVDA plus het aanhangsel CDU.
  Geheimzinnigheid te top waarbij het volk en pers als lastig wordt gezien en daarom niet wordt voorzien van de stand van zaken.
  Dit is een beschamende vertoning en een vernedering voor de kiezer.

  Reactie door De Hakker — zondag 21 januari 2007 @ 21.06 uur

 5. Ach, de PvdA bekommert zich niet om mensen.
  Zij bekommert zich slechts dan over de kiezer wanneer het gaat om eigen positie.
  Tenderen…een mooi woord, past goed bij de PvdA, je kan immers met dit woord alle kanten op.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 21 januari 2007 @ 21.07 uur

 6. Balkenende zei voor de verkiezingen : “Hypotheekrenteaftrek, ” breekpunt”. Meebetalen aow’-ers, “breekpunt”. Gaande de onderhandelingen bekruipt mij het gevoel dat deze kreten niet de waarden normen vertegenwoordigen omdat dit waarschijnlijk leugens zijn geweest.

  Reactie door De Hakker — zondag 21 januari 2007 @ 21.18 uur

 7. @ 2 Gloria

  Goedenavond lieve prinses, ben weer sinds vanochtend in ‘t land, lekker uitgerust en geen storm gehad.
  Ik had vanmiddag even de items door gelezen en het begint echt een volksverlakkerij te worden zoals jij allang hebt opgemerkt.
  Vooral de PvdA is gewoon bij de beesten af…..eerst verlakken zij hun leden en kiezers en als klapper op de vuurpijl geven ze de thuiszorg ook nog een gevoelige trap na.
  Wat bezielt die regeergeile Wouter Bos om hieraan mee te werken, heeft pappa Zalm hem terecht gewezen en moet mafketel Bakellende hem controleren dat hij niet van het CDA/VVD standpunt afwijkt want het lijkt erop dat deze “nieuwe formatie” steeds meer het CDA/VVD beleid aan het uitvoeren is.
  Had de kiezers niet afgerekend met Zalm en Bakellende, Wilde de kiezers geen ander beleid meer socialer en meer gericht op positie verbetering van de zwakkeren in onze samenleving, en het volk maar denken dat de PvdA hier wel zijn stem zou laten horen….. maar nee hoor, wat doet Wouter Bos … JA EN AMEN KNIKKEN EN DE HIELEN LIKKEN de lafaard.

  Mensen straf op 7 maart de PvdA af om niet maar dan beslist niet op hen te stemmen, de PvdA oftewel de Partij van de Achterkamer of de Partij van de Afvalligen.

  Reactie door Pool — zondag 21 januari 2007 @ 21.18 uur

 8. net een email terrug van het pvda.
  wij vonden het ook jammer dat de sp niet mee ging, en wel de cu, bla bla bla,
  als ze dat zo jammer vonden waarom zij balkenein oeps wouter bedoel ik,dan,ik vind het jammer dat de sp er zo gauw uit stapte.
  maar daar geven ze geen andwoordt op,
  zucht, een voorop gezet plannetje van de
  cda,met of zonder de pvda?, ik denk het.

  Reactie door ad — zondag 21 januari 2007 @ 21.21 uur

 9. MARKTWERKING IN DE ZORG

  Als gevolg van een auto-ongeval ben ik blijvend arbeidsongeschikt geworden (80-100%). In het kader van de gewezen Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG), werd mij een scootmobiel ter beschikking gesteld. Zo’n twee jaar geleden zag ik op de markt een man in een scootmobiel rijden met een baby in een zitje voorop de scootmobiel geplaatst. Ik informeerde hoe hij aan het voertuig (een Mover Delta) met voorziening kwam. Via de gemeente zei hij. Verstrekt in het kader van de WVG. Ik was blij met dit antwoord, daar ook wij hoopten op gezinsuitbreiding. Echter, de gemeente besloot voorzieningen in het kader van de wet WVG openbaar te gaan uitbesteden. Toen ik informeerde bij de gemeente of ik een scootmobiel, type Mover Delta kon krijgen zo gauw wij een nieuw kind zouden “krijgen”, werd opeens de deur op slot gegooid. Mobiliteitsvoorzieningen werden, als gevolg van openbare aanbesteding, voortaan door een ander bedrijf geleverd. Het nieuwe bedrijf kende geen Mover Delta. Ik moest volgens de gemeente maar een fietskar achter mijn oude scootmobiel hangen! Ruim één jaar later heb ik nog steeds geen fietskar! Je schijnt vergunning van de gemeente te moeten hebben om je met een uitgebreide scootmobiel te mogen verplaatsen. Een vergunning geldt dan weer alleen in je eigen gemeente! Mijn dochter is nu zes maanden, wordt zwaarder en zwaarder en past bijna niet meer in de draagzak op mijn scootmobiel. De gemeente doet de zaak af met antwoorden als: “We hebben bij de Rijksdienst Voor Het Wegverkeer geïnformeerd, maar die verwees ons weer naar de provincie”. “De provincie verwees ons weer naar de gemeente, wij dus”. Snap je het nog? Ik niet. Ik rijd nu wel ONVERZEKERD met mijn kind onhandig in een te nauwe draagzak. Ik kan gelukkig nog wel korte afstanden fietsen. Dan kan mijn kind met 9 maanden voor op de fiets! Ideaal is het alles behalve! Om het geheel nog complexer te maken is de wet WVG ook nog eens vervangen door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Nu weet niemand meer welke bevoegdheden hij of zij heeft. Ik word hier zo moe van!

  Groet Erik

  Reactie door erik — zondag 21 januari 2007 @ 21.33 uur

 10. @7 ad

  En ik denk dat je goed denkt, ad!
  Politieke spelletjes. De ellendelingen!
  En voortaan svp geen vraagteken meer achter de ‘c’, want die ‘c’ verdient een uitroepteken. C? Nee!

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 21.34 uur

 11. Je kunt met de Partij van de Armen niets beginnen want bij die partij daar gaat het zo ,Zo de wind waait draaid mijn petje

  Reactie door Dirk Schuit — zondag 21 januari 2007 @ 21.36 uur

 12. @1 Eerst Nadenken

  Wat denk je hiervan?
  JE BENT EEN RUND ALS JE IN DE THUISZORG MET MARKTWERKING STUNT!

  By the way: toch nog last van een PvdA-verleden?

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 21.37 uur

 13. Tenderen? is dat nou gewoon tendens in mijn prisma komt het niet voor,ja tender, maar daar staat achter:kolenwagen.maar dat zal die kloothommel van der veen vast niet bedoeld hebben.van dat hele pvda krijg ik een bitter,zuur,bitterzuur smaakje in mijn mond.Joop en Willem zullen zich wel omdraaien in hun graf,dat woutertje hun pvda in de uitverkoop heeft gegooid

  Reactie door paul — zondag 21 januari 2007 @ 21.39 uur

 14. Over marktwerking in de thuiszorg en over WMO in de praktijk…slechts één voorbeeld van de velen;

  Over zorg gesproken..! 1998 kreeg m’n echtgenote borstkanker…gevolg borstamputatie in ziekenhuis. ‘n Week later kon ze thuiskomen. Inmiddels had ik zorg aangevraagd. Alleen…het was in de zomer en daardoor geen zorg voorhanden.
  Advies; Zoek het zelf maar uit! Heb dit gedaan. Na thuiskomst voor het eerst geconfronteerd te worden met de wonde na een borstamputatie en die wonde moest ik dus verzorgen.
  Daarna begonnnen de chemokuren en na iedere chemokuur kreeg m’n echtgenote onderhuidse spuiten ter hoogte van de navel om aan te sterken. Zorg? Niemand ter beschikking…vakantietijd hé !

  Zelf maar geoefend in het ziekenhuis met een broeder erbij…oefening bestond uit naald en inhoud op een sinasappel uit proberen.
  Lukte best wel op die paar keer na, dat er een adertje werd geraakt.

  2001…M’n echtgenote werd bedlegerig en wist dat het sterven nabij was. Bij de gemeente aangeklopt om een “toiletstoel”. Formulieren invullen…inleveren…afwachten en op de dag van het overlijden kreeg ik bericht dat de “toiletstoel” afgehaald kon worden.

  Dat is m’n ervaring over “Zorg aanbieden” tussen 1998 en 2002.
  N.B. De mensen die wérkelijk zorg gaven, vanuit de thuiszorg, waren fantastisch hoor.

  Nu, in 2007, naar de werkelijkheid kijkend, stel ik vast, dat het alleen maar achteruit gegaan is met “Zorg aanbieden”. Steeds weer hetzelfde euvel: Management-denken ! Nou ja, denken??????

  Reactie door franslj — zondag 21 januari 2007 @ 22.12 uur

 15. Marktwerking in de zorg? Tja, het wordt, zo denk ik, weer eens zoetjes tijd voor een landelijke ledenwerfactie voor de SP….. Eens kijken hoe de PvdA piept als hun kiezersmarkt gaat opdrogen. Kan Woutertje het geprivatiseerde licht uitdoen.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 22.23 uur

 16. gloria ,,
  ik zal het nooit meer doen gloria :-)
  en dit is geen c!da belofte,want dan kan ik net zo goed niets beloven.toch,
  dan volstaat sorry,als ze gelogen/bedrogen hebben en oorlog,martel steun verlenen aan een terroristen beweging genaamd boes en zijn trouwe aanhang(even zijn naam kwijt,maar het klinkt als een schaap) en wapen industrie aanhang.

  Reactie door ad — zondag 21 januari 2007 @ 22.36 uur

 17. @franslj

  Ik lees net over je ervaring (naar woord in dit verband, maar goed)met de thuiszorg.

  Woorden schieten hier te kort, met name over de toiletstoel. Hoe werd er gereageerd? Ik zou door de grond zakken van schaamte als ik er zou werken.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 22.41 uur

 18. @15

  Klasse ad!!

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 22.43 uur

 19. @13 franslj

  Vreselijk, wat pijnlijk allemaal!
  Ik heb met mijn moeder ook zoveel ellende meegemaakt i.v.m. de uitleenartikelen.
  Er is geen overzicht meer. Alles komt uit verschillende ‘winkeltjes’.
  Na haar overlijden reden er verschillende bussen aan en af om hun artikelen weer in de juiste ‘winkel’ terug te krijgen.
  Een ramp om die lui allemaal te achterhalen. Rampzalige toestand en bovenal: DOM!
  WEG MET DIE ACHTERLIJKE MARKTWERKING!!!

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 22.57 uur

 20. @. 16 Reactie door Erik van Donk

  De reactie van de gemeente? Sorry, mijnheer ! Gecondoleerd !

  Dat was nog maar het begin van de ellende met de gemeente…Ik zal jullie de andere a-sociale aanpak maar besparen. Hoort hier ook niet thuis, want dat gaat over “in de bijstand geraken” en wat daar de gevolgen van zijn.

  Wat ik wel kwijt wil is, dat, ná het overlijden en begraven van m’n echtgenote, een bedrag werd uitgekeerd door een verzekeringsmaatschappij en dit bedrag was bedoeld om hulp in de huishouding te kunnen “inhuren” voor het geval dat ons gezin iets overkwam en een ouder alleen kwam te staan met de opvoeding van de kinderen. Een risico-verzekering heet zoiets, ter dekking van de hypotheek voor 30 jaar. In 1973 afgesloten,

  De overheid ziet dit als vermogen en omdat ik in de bijstand kwam én omdat ik kóós voor “zorgen voor m’n stervende echtgenote en de kinderen”, kreeg ik vanaf dag 1 een krdiethypotheek aan m’n broek gesmeerd en die moest ik tzt weer terugbetalen. Als ik, zoals dat heet, “weer in betere doen kwam”.

  De krediethypotheek diende voor het uitbetalen van de bijstand tot een bepaald bedrag…de hoogte weet ik al niet meer.

  Dat bepaald bedrag werd met een pennestreek ingehouden met als gevolg dat ik kon fluiten naar “inhuren van huishoudelijke hulp”. Dus stond ik van de ene dag op de andere te koken, wassen, strijken, poetsen, boodschappen doen, afwassen en tegelijkertijd m’n eigen verdriet en het verdriet van de kinderen te verwerken.

  M’n energie om tegen zulk a-sociaal gedoe van overheid en gemeente te vechten, was er niet…ook nu nog niet, 5 jaar later.

  Ik heb wel nog bezwaar aangetekend, maar daar kreeg ik een “lulverhaal” van de burgemeester op en heb het opgegeven. (zijn antwoord kwam neer op “regels zijn regels”)

  Reactie door franslj — zondag 21 januari 2007 @ 23.00 uur

 21. @ 14 franslj

  Ik sluit mij bij @ 17 Erik van Donk aan.

  Het is godsgeklaagd dat dit in ons landje nog voorkomt, je zou ze opknopen die etterbakken ik wordt hier zo woest over, waar blijft de menselijke factor in deze ???
  Gelukkig dat de SP hier verandering in wil aanbrengen want alle partijen die hun z.g. naasteliefde propageren vanuit hun geloofsovertuiging hoor je niet en dat zijn de grootste etterbakken met hun schijnheilige smoelwerken.

  Reactie door Pool — zondag 21 januari 2007 @ 23.02 uur

 22. @1

  Eerst nadenken heeft een punt.

  Zonder de marktwerking zaten we nu met een enorm begrotingstekort. Wil de SP dan geld bij gaan drukken en zichzelf voor de gek gaan houden.

  Door radicaal tegen de marktwerking te zijn zet je jezelf oogkleppen op

  Reactie door Bert — zondag 21 januari 2007 @ 23.03 uur

 23. @21 Bert

  Die hele marktwerking is een MISPUNT.
  Tunnelvisie!!

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 23.15 uur

 24. @20 Pool

  Hoi! Welkom terug!!

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 23.16 uur

 25. De marktwerking in de zorg?. Mijn vrouw heeft jaren last gehad van een hernia, moest volgens de geindoctrineerde behandelende arts naar een psychiater!. Ikzelf zat onlangs kort tegen, of heb hem nog tegoed, tegen een Burn- out en kreeg als eerste het advies 3 maal daags een uur wandelen. Toen ik voor de tweede keer mijn hart kwam luchten was het advies dat ik fysiotherapie moest hebben. Mijn vrouw gaat vervolgens voor de tweede keer naar de arts, met zeer pijnlijke polsen (tunnelsyndroom), advies van de arts was stoppen met het werk. De pijnlijke polsen zijn blijkbaar het gevolg van overbelasting. Snap jij het snap ik het, maar blijkbaar werkt dit efficient en kostenbesparend.

  Reactie door Gert — zondag 21 januari 2007 @ 23.26 uur

 26. @19 fransjl

  Verbijsterend!
  En ja, Bijstand en de regelgeving? Blind!!

  Reactie door Gloria — zondag 21 januari 2007 @ 23.26 uur

 27. het was me het sp avondje wel weer op de tv.eerst Jan de Wit in zembla,toen zendtijd voor politieke partijen met dat prachtige filmpje van mevrouw uit lelystad,en toen van Velzen vs van Baalen in tegenpolen.een openbaring deze mvr van Velzen effe van Baalen weggezet en lekker op de man.mijn complimenten,voel me steeds meer thuis bij de SP.

  Reactie door paul — zondag 21 januari 2007 @ 23.27 uur

 28. Erik, Pool en Gloria en anderen..Bedankt !

  Zeker zou ik boos kunnen worden en blijven, verdriet gaan cultiveren, maar ik heb gekozen voor m’n dochters. In 2002, 13 en 14 jaar oud en het verdriet om het gemis van hun schitterende moeder, heeft mij hiertoe gebracht. Geen energie verspillen aan ambtenarij…ok, het geld is weg, maar daarnaast heb ik nu gezien dat het de juiste keuze is geweest.

  Het leven van m’n dochters staat weer op de rails en mijn leven ook weer.
  Nu voel ik ook de energie terugkeren om, met behulp van de SP, die mentaliteit van “zakkenvullen en graaien” aan te pakken en op te ruimen.

  Ik doe dat op mijn manier door steeds weer opnieuw feiten uit te spreken, indien iemand die “graaicultuur” ondersteunt.
  Verder ben ik hier in huis nog hard nodig om het huishouden te blijven runnen en stapje voor stapje aan dingen te werken, waar ik écht voor voel.

  Op dit weblog zie ik vele schrijnende verhalen passeren en leef met betrokkenen méé.

  Reactie door franslj — zondag 21 januari 2007 @ 23.28 uur

 29. @22 Bert,

  De marktwerking is alleen maar goed voor diegene die aan de top van de pyramide staat.

  Hint….kijk naar het ‘grote’ plaatje.

  Reactie door Lisette — zondag 21 januari 2007 @ 23.28 uur

 30. Op de PVDA site
  PvdA-Kamerlid Saskia Noorman-den Uyl heeft eind januari tijdens de behandeling van een wetsvoorstel voor wijziging van de WW de vraag opgeworpen of de ingangsleeftijd van de IOAW (en wellicht de IOW) niet geleidelijk zou moeten worden verhoogd van 50 jaar naar 55 jaar.
  ………
  Kijk dit is de PVDA zo voorstel betekent dat iemand die op 54 jaar werkloos wordt zijn eigen vermogen kan opvreten als hij niet meer aan het werk komt en zijn eigen huis.
  Het is schokkend dat blijkbaar de afbraak van de sociale voorzieningen door de PVDA verder gaan als die van de huidige regering die dit plan heeft afgewezen.

  Reactie door De Hakker — zondag 21 januari 2007 @ 23.28 uur

 31. @Bert

  Hoeveel eeuwen heeft ons woordenboek het woord marktwerking niet bevat, toen ging het toch ook goed?.

  Reactie door Gert — zondag 21 januari 2007 @ 23.29 uur

 32. @28 De Hakker,

  Tssssssssssssk, heb ik dan ons hele UWV verhaal voor de kat zn k*t naar haar toegestuurd voor dr zwartboek (shame on you saskia)Lekker sociaal van haar…….. Dr vader zou zich omdraaien in zn graf.

  Reactie door Lisette — zondag 21 januari 2007 @ 23.37 uur

 33. @Bert,

  Ik heb in het verleden al uitgelegd dat marktwerking bij overheidsdiensten niet werkt.

  Een vrije markt werkt slechts, als:
  -er een groot aantal afnemers is, die vrij uit de diverse aanbieders kunnen kiezen.
  -er een groot aantal aanbieders is, om prijsafspraken te voorkomen.
  -er een groot aanbod is van vergelijkbare producten

  Wat betreft zorg mist de klant de gebruikerservaring: hij heeft niet de gelegenheid om verschillende instellingen te proberen en te vergelijken. Hierdoor worden een aantal mogelijke belangrijke toepassingen van het vrije markt model uitgeschakeld, nl.: alles waarvoor specialistische kennis nodig is, met als belangrijkste voorbeelden de gezondheidszorg, en het onderwijs.

  Wat betreft je opmerking over de SP en extra geld bijdrukken: dit is onzinnig opmerking en is niet rationeel te onderbouwen. Waar we het over hebben is het verplaatsen van een geldstroom. Concreter gezegd: over de keuzes die wij als maatschappij maken. Het moge duidelijk zijn, met het voorbeeld van Franslj in het achterhoofd, dat de rechtse kabinetten van de afgelopen 20 jaar de verkeerde keuzes hebben gemaakt.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 23.45 uur

 34. @Bert,

  Ter aanvulling op mijn bijdrage kan ik nog meedelen dat in de gezondheidszorg inmiddels gewerkt met zgn. dbc’s (diagnose-behandel-combinaties). Doel van deze dbc’s is de kosten van de gezondheidszorg inzichtelijker te maken. Ironisch genoeg worden de “producten” in de gezondheidszorg hierdoor juist uniform, hetgeen de tweede conditie bij marktwerking ondergraaft….

  Reactie door Erik van Donk — zondag 21 januari 2007 @ 23.55 uur

 35. @ 24 Gloria

  Fijn om weer tussen vrienden te zijn
  lees ook @7 even die had ik al eerder gepost.
  Ik heb iets ontdekt met een paar Oekraiense vrienden dat z’n weerga niet kent.
  We hebben in Windows XP een link gevonden tussen Boesj en Bill Gates

  Doe het volgende…….

  Ga na de knop Start
  Selecteer … Programma’s
  Bureauaccessoires
  Wordpad
  type vervolgens: Bush hid the facts
  daarna opslaan als Bush in mijn documenten

  Ga naar mijn documenten en roep het txt-destand Bush op…. en zie

  Je kan alles in Wordpad typen en opslaan en het is normaal terug te lezen maar dat van Bush niet, toch gek he….. manipulatie, controle op wat je over Boesj schrijft …who knows.

  Reactie door Pool — zondag 21 januari 2007 @ 23.56 uur

 36. @ franslj (14, 20 en 28):

  Wat beschamend, bizar en huiveringwekkend. De ideologie van de heilzame marktwerking leidt tot schandalige toestanden.
  Sterkte verder en veel geluk met je dochters!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 22 januari 2007 @ 0.09 uur

 37. De uitwassen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zal door de SP voor de verkiezingen van 7 Maart a.s.breed uitgemeten moeten worden.De door de Gemeenten uit te besteden openbaar aan te besteden huishoudelijke zorg van de thuiszorg,wordt een grote miskleun met straks grotere kosten in de gezondheidszorg.Dus de basis verzekering gaat straks vooral door de vergrijzing bovenproportioneel stijgen.Het ene gat wordt met het andere gevuld, zodat er geen sprake is van besparing door marktwerking.Straks gaan de gemeentelijke kosten stijgen en de service nog verder omlaag.Verplichte mantelzorg door kinderen is niet onmogelijk.Het uitkleden van de verzorgingsstaat gaat vrolijk verder, ondanks mooie verkiezingsbeloften.

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 22 januari 2007 @ 0.18 uur

 38. Openbare aanbesteding…

  Dit fenomeen kennen wij al sinds jaar en dag in de bouwwereld.
  Heel Nederland wist al heel lang dat daar fraude, fraude en nog eens fraude werd gepleegd.
  En plots, nadat politici eindelijk na decennia wakker schrokken kwam de bouwfraudecommissie ten tonele…
  Miljarden waren zoek, zo was de conclusie.
  Hoofdzakelijk door onderlinge afspraken door de aannemers en corrupte ambtenaren die maar al te graag de openbare aanbesteding wilde regelen…
  Daarnaast het gesjoemel met materialen, het rendement moet immers de top bereiken.
  De kwaliteit van de bouwwerken is om te janken, betonrot en afbrekende balkons zijn aan de orde van de dag, over de gevolgschade nog maar te zwijgen…
  Kortom, “lange vingers” in de bouwkundige graaicultuur.
  Kort geleden nog turbulentie bij het openbaar vervoer, ook openbare aanbesteding!
  Openbare aanbesteding is niets anders dan het creëren van een bodemloze put.
  Waarom… waarom leren veel politici niet van het verleden, het is toch de bedoeling dat men hier lering uit trekt?

  Met alle waardering en respect,

  Jérôme Huijbregsen.

  Reactie door Jerome Huijbregsen — maandag 22 januari 2007 @ 0.21 uur

 39. @ 35 Gloria

  Het moet het ” Kladblok ” zijn en niet Wordpad, sorry voor het kleine foutje

  Reactie door Pool — maandag 22 januari 2007 @ 0.36 uur

 40. @7/@35 Pool

  Maar lieve prins! Wat goed dat je mij even terugwees naar jouw @7.
  Ja, je wordt gemist hoor! Fijn dat je weer bij ons bent. (big smile)

  Dat voelt mij niet goed wat jij hier (@35)meldt over Bush. Zou dat echt zo zijn? Nou, dan kan hij nog aardig wat van mijn kant te horen krijgen!!
  Daar komt ie dan:
  Bush, it’s not important to walk with a big Bible to the church, but it’s more important to LEARN your lessons from your TEACHER!!
  STOP YOUR EVIL WARS. IT’S A SHAME IN THE EYES OF JESUS CHRIST!

  Reactie door Gloria — maandag 22 januari 2007 @ 0.44 uur

 41. Waar kwaaitaalvloeren de bodem onder ‘s
  mensens bestaan wisten weg te halen,
  lijken de bruggen van diplomatie over de
  hofvijver in Den Haag van materiaal niet veel
  te verschillen.
  The bridge dan preventief verwijderen of met
  extra pijlers te stutten, zodat het nog een
  noodloopbrug kan blijven totdat het concept
  voor een nieuwe ‘brug’ voorhanden is?
  Zo ook dit topic: wat is wijsheid?

  Reactie door Madelief — maandag 22 januari 2007 @ 4.01 uur

 42. @2 Eerst Nadenken??!!:

  Ik kan U maar niet plaatsen, U hebt pas nog gezegd “op de SP te hebben gestemd”, maar dat lijkt zo ongerijmd met veel van Uw reacties. Zij zijn, zo als dat zo mooi heet “inconsistent”.

  U lijkt wel een beetje op een man die uitvoerig en bij vlagen emotioneel tegen zijn vrienden verhaalt over de vele slechte eigenschappen van zijn vrouw, vooral haar soms ergerlijke domheid en de domheid van haar vele kennissen (Eerst na…!!!) haar bedilzucht, eigenwijsheid, etc. En haar voorkeur voor tomaten en rode kledij, waar U helemaal niet van houdt!, is nog wel het minste kwaad.

  Vindt U het vreemd dat U vrienden verbaasd zijn dat u niet gescheiden bent of minstens voornemens bent om dat alsnog te gaan doen?
  Maar nee, integendeel, U vertelt hun dat U haar zojuist opnieuw uw vertrouwen heeft gegeven.

  Enfin, ik weet het niet met U… bent U nu de klassieke wolf in schaapskleren of (minder waarschijnlijk) een schaap in wolfskleren?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 22 januari 2007 @ 4.16 uur

 43. @38 correctie:

  U vrienden > Uw vrienden

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 22 januari 2007 @ 4.22 uur

 44. @13 paul,
  Tenderen: onderaannemers die mee delen in de “buit.”
  Een kolentender van een locomotief hangt er ook achter. Vandaar denk ik.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 januari 2007 @ 6.59 uur

 45. @2 en @22
  Marktwerking
  In plaats van de zaken kostendekkend, zonder winstoogmerk, door de overheid te laten doen (ziekenfondsen, openbaar vervoer, energiebedrijven, ed) besteden we het aan. De bedrijven die de opdrachten krijgen hebben maar 1 motief: zoveel mogelijk winst maken. Hoe men ooit heeft kunnen denken dat dit voordeel voor de consumenten kan opleveren is voor mij een grote vraag.

  Als er een zachte winter is zijn de aandeelhouders van Essent niet tevreden dus gaan de prijzen omhoog. Natuurlijk want als het niet gaat vriezen worden schaatsen ook 2 x zo duur… of niet??

  In geen enkele tak heeft marktwerking voordeel voor de consument opgelevert.
  Dat het voor de consumenten alleen tot gevolg heeft dat de prijzen gigantisch stijgen ten behoeve van hoge winsten voor de bedrijven is al duidelijk sinds de allereerste invoering van privatisering en marktwerking.
  Hoe kunnen jullie nu volhouden dat marktwerking een begrotingstekort heeft voorkomen? Dat is niet bepaald een logisch gevolg.

  Reactie door Irma — maandag 22 januari 2007 @ 8.38 uur

 46. @35 en verder,
  Klopt niets van. Het werkt gewoon zoals het moet werken. Document slaat op onder txt.format. En kan later gewoon geopend worden. Misschien bij een oost Europese versie van XP?
  Het is toch nog geen 1 april?

  Reactie door Gandalf — maandag 22 januari 2007 @ 9.16 uur

 47. @ 35 Gandalf

  Goedemorgen

  Ik had een foutje getypt maar je moet het in het KLADBLOK schrijven en niet in Wordpad, sorry voor mijn vergissing.
  Je zult zien dat het werkt, ik heb het net nog geprobeerd.

  Reactie door Pool — maandag 22 januari 2007 @ 9.21 uur

 48. En aan de andere kant, ambtenaren gaan staken om een salaris verhoging van 2.5% te bewerkstelligen. Met als belangrijkste reden: “compensatie van de gestegen zorgkosten.” Ja, nou breekt mijn klomp. Als via Cao’s de zorgkosten wel worden gecompenseerd, betekend dat de mensen die niet onder een Cao vallen en mensen met een uitkering er dus zelf voor opdraaien.
  Ook betekend het dat bij een procentuele inkomstenstijging, de hoogste salarissen weer het meest binnen halen.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 januari 2007 @ 9.23 uur

 49. Wat ik steeds meer storend vind ook vdVeen(pvda) dat als je verbonden bent aan thuiszorg dat je een sticker krijgt als patient.
  Ik ben chronisch ziek en gehandicapt en wil als mens onder de mensen door het leven en niet als patient.

  Reactie door avelthoven — maandag 22 januari 2007 @ 9.49 uur

 50. Alle lof voor de consequente houding/vraagstelling van Agnes over de WMO. Voor de houding van de PVDA heb ik diepe minachting, het zal wel te maken hebben met het formatiespelletje CDA-PVDA-CU dat de PVDA weer 180 graden is gedraaid t.a.v. marktwerking in de zorg.

  Reactie door Jules — maandag 22 januari 2007 @ 9.59 uur

 51. Nog genoeg ouderen die lid zijn van een bond
  zodat duidelijk moet worden wát de bonden voor ogen staat m.b.t. de ‘uitkeringsgerech-
  tigden’.
  V.w.b. de inhoud van dit topic en de reak-
  ties erop, komt de vraag op mét wélke partij
  de SP graag wél een stormfront zou willen
  vormen, ook in de Tweede Kamer,om gezamenlijk
  de misstanden aan te pakken, nationaal en in-
  ternationaal.

  Uitstekend idee om de Thuiszorg één van de
  prio’s te doen zijn, maar samen met wie dan
  wél?

  Een initiatiefwet die tot resultaten zou kun-
  nen leiden met médestanders in de Kamer is één van de mogelijkheden.
  Laten we er vooral op uit zijn om evt. mede-
  standers al niet bij voorbaat kopschuw te ma-
  ken.

  Van harte welkom állen die het, na gebleken
  geschiktheid, wél bij de SP willen zoeken en
  na járen van ‘trouw’ tóch afscheid willen ne-
  men van partijen die hen zo vreselijk teleur-
  gesteld hebben en gegriefd hebben in het
  diepst van hun ziel. Afscheid nemen is altijd
  een beetje sterven en stérven doet altijd wel
  ergens ook een beetje pijn.

  Sterkte gewenst aan hen die definitief die
  keuze van ‘verandering’ willen doorzetten
  voor nu én later, dóór wat ertoe leidde, maar
  vóór wat er nu moet komen: solidariteit !
  Madelief wenst iedere serieuze kiezer succes!

  Reactie door Madelief — maandag 22 januari 2007 @ 10.01 uur

 52. in de loop van 2007 zal pas blijken wat de gevolgen zijn van de WMO,vanaf april vervallen alle indicaties en worden de mensen door de gemeente herkeurd of ze nog wel thuiszorg nodig hebben,er gaan al sterke geruchten dat familie of de buurvrouw maar moet inspringen,als de herkeuringen net zo gaan als met de WAO zie ik het lijk al drijven,met dank aan het cda en pvda,ik hoop dat de SP allert blijft over de WMO.

  @ eerst nadenken.

  denk je zelf ook eerst na voor je een bericht schrijft,volgens mij niet,je hebt SP gestemd,volgens mij heb je je vergist en hoor je niet bij de SP thuis.

  mijn grootste angst is dat de SP geen meerderheid meer krijgt als ze een probleem aankaarten,de pvda hoeft de SP geen steun meer te verwachten,die worden de slaaf van balk-ellende,ik hoop dan ook dat de pvda een keer goed afgestraft wordt door de kiezers.

  Reactie door PeterN — maandag 22 januari 2007 @ 10.21 uur

 53. Pool, (ook goedemiddag)
  Bij opslaan in Wordpad staat als bestandstype: RTF indeling.
  Dan heb je dus als RTF opgeslagen.
  Bij openen staat er als bestandstype standaard: txt.
  Dus je slaat automatisch op in RTF. Als je dan opent als bestandstype: txt, dan zie je niets.
  Op zich niet zo verwonderlijk. Even het bestandstype veranderen en hij staat er weer.
  Bij mij werkt dat zo, namelijk.

  Ik heb het een paar keer gedaan nu maar ik stop ermee want zo vaak de naam Bush in tikken maakt mij een beetje misselijk.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 januari 2007 @ 12.27 uur

 54. @ 45 Irma,

  Helemaal mee eens.

  En dan die ‘bedrijven’. Wat zijn dat eigenlijk voor organisaties?
  Dienstverleners zijn het. Ze kunnen niet eens een fiets maken, een scheerapparaat, een grasmaaier of zelfs een muur metselen.
  Eigenlijk zijn het gewoon prutsers met een stropdas en streepjespak voor die grotendeels lucht verkopen.

  “Als er een zachte winter is zijn de aandeelhouders van Essent niet tevreden dus gaan de prijzen omhoog. Natuurlijk want als het niet gaat vriezen worden schaatsen ook 2 x zo duur… of niet??”

  Zo is het helemaal Irma.
  Die politici zijn gewoon stromannen voor de graaiende dienstverleningmaffia.
  Leren we het dan nooit?
  Kijk eens hoe de boeren tientallen jaren onze bodems en onze atmosfeer mochten vervuilen met hun bioindustrie. Alleen maar omdat politici dat gedoogden.
  Kijk dat de autoindustrie prima filters heeft gemaakt vind ik een mooi technologisch gebaar.
  Maar dan praat je over bedrijven die ECHT iets maken. Of je nu voor of tegen auto’s bent. Ze rijden in de meeste gevallen goed en in ieder geval beter en zuiniger en veiliger en met minder vervuiling dan vroeger.

  Graag zou ik willen dat mensen die echt een vak hebben geleerd meer zouden worden gewaardeerd en dat die opgeblazen managers en gladjakkers eens terug zouden worden gezet. Maar dat gebeurt helaas niet in dit land waar je met praten nu eenmaal veel meer verdient dan iets te maken.

  Onze Jan is er ook een voorbeeld van. Gelukkig wel een positief voorbeeld. Welke andere politici stoppen er geld dat zij met ‘keihard werken’ hebben verdiend in de partijkas?

  Reactie door L'écologiste — maandag 22 januari 2007 @ 13.17 uur

 55. Pool en Gandalf:

  Pool heeft wel degelijk iets eigenaardigs ontdekt: in eerste instantie zo getypt als hij aangaf en opgeslagen geeft als resutaat een bestandje met een reeks blokjes in de eerste regel. Met enig gemanipuleer (o.a. bestandsnaam – en tekstverandering) krijg je het wel opgeslagen, maar toch…?

  Overigens, zoals jouw Engelse regel daar staat: dat is dus de z.g. gebiedende wijs – na toevoeging van een e aan hid -, en zo’n advies zou geen enkel WELDENKEND mens aan hem, noch aan enige andere wereldleider willen geven!!

  Typ je nu “Bush hides the facts”, wat nu ineens wel een feitelijke vaststelling is, dan lukt alles wel.

  Blijft echter een ietwat onbehaaglijk gevoel (toeval of software-eigenaardigheden?)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 22 januari 2007 @ 13.51 uur

 56. Beste Harrieke, Pool en Gandalf, probeer het ook eens met PvdA hid the facts.

  Reactie door Old Henk — maandag 22 januari 2007 @ 14.10 uur

 57. @42 Harrie V

  Goed weergegeven, Harrie!
  Communicatie is deze persoon ook vreemd. Zijn ‘vrouw’ krijgt van hem voortdurend op ‘haar’ donder in het openbaar en als je hier dan publiekelijk commentaar op geeft dan verwaardigt meneer zich niet eens je te woord te staan.
  Eerst Nadenken lijkt mij iemand die geen enkele inspraak wil en in het waanidee leeft dat hij alles beter weet. Toch een autistische manier van communiceren hoor.

  Reactie door Gloria — maandag 22 januari 2007 @ 14.41 uur

 58. Ik hoef alleen maar Bush of Bush hides the facts in te typen op het bolletje Internet te drukken, dan ligt zowat bush zijn hele doopceel voor mij. Allerlei reacties. Maar ik ken te weinig Engels. Maar op meerdere sites zou ik kunnen reageren.

  Haras.

  Reactie door haras — maandag 22 januari 2007 @ 14.46 uur

 59. Och zorg!!!!

  Alles gaat goed in de zorg, dat zou je geloven als je de politiek moet geloven met de VVD en het CDA voorop en de PVDA in hun kielzog.
  Alleen als je moeder in een verzorgingsinstelling ligt duurt het 6 maanden voordat er word overgegaan tot het aanmeten van een nieuw kunstgebit, dat ze overigens al 20 jaar in haar mond heeft, dus al 4 keer recht heeft op een nieuw.(onder en boven)
  Vrevolgens verdwijnt er 1 gebitshelft, als dat gemeld word krijgt de familie de schuld (heeeft u zeker zelf weggemaakt).
  Dit is het punt van 6 maanden na de eerste melding
  Dan word er maar 1 gebitshelft vervangen, waarna de andere helft ook zoek word gemaakt.
  Kunnen ze de eerste nieuwe helft weg gooien en helemaal opnieuw te beginnen.
  Al met al duurt het aanmeten van een nieuw gebit 3 maanden en heeft moeder inclusief de eerste 6 maanden waarin geen enkele actie is ondernomen (dus 9 maanden) niet op een normale manier kunnen eten.
  Moeder wil niet dat wij er over klagen, bang voor tegenwerking van de instelling (Tereur)
  Zo werkt er iemand in mijn directe omgeving bij een thuiszorginstelling waar men maar vrije tijd moet opnemen als de instelling even geen adres heeft op de uren dat het personeel werkzaam is.
  Volgens het BW is een werkgever niet bevoegd om werkgevers te verplichten vrije tijd op te nemen wanneer het de werkgever uitkomt.
  dit kan met max 1 dag per jaar in overeenstemming met OR of vakbeweging maar daar heeft deze zorgverlener gewoon lak aan want ze moeten kosten wat kost goedkoop worden om mee te kunnen dingen naar de “TENDER”.
  Almetal een droevige optelsom van hoe het voordien al in de zorg werkte en als het dan nog minder word met wat er nog moet komen is het maar te hopen dat de pil van drion er snel komt, al is het alleen maar om mensen de mogelijheid te geven de mensonterende toestanden binnen de zorg te ontlopen

  Reactie door elviss — maandag 22 januari 2007 @ 14.57 uur

 60. @. 36 Reactie door Olav Meijer — maandag 22 januari 2007 @ 0.09

  Bedankt Olav…wees gerust. Het gaat inmiddels, na 4 jaar een kankerpatiënt verzorgen en 5 jaar rouw-en verdrietverwerken, stukken beter.

  De energie om weer iets te ondernemen is weer terug en ik sterk me steeds met de levensinstelling van m’n echtgenote, die tijdens het ziek-zijn, vaak zei:

  Een levenslást, hoeft mij nog niet de levenslúst te ontnemen !!!

  M’n hoop en vertrouwen is op de SP gericht, alhoewel ik ook m’n twijfels heb.
  Weet je…Hebzucht en Geldingsdrang kunnen nogal vernietigend werken en ik hoop dat de SP dit het hoofd kan bieden !

  vriendelijke SP…groet !

  Reactie door franslj — maandag 22 januari 2007 @ 15.00 uur

 61. @. 59 Elviss

  Ik heb met je moeder en met jou te doen. Ik ken die verhalen ook uit persoonlijke ervaringen en weet ook dat bewoners bang zijn om er iets van te zeggen.

  Zou ook helemaal niet nodig moeten zijn.

  Het lijkt wel of iedere welwillende medewerker/medewerkster meegezogen wordt in die heersende hyena-mentaliteit..misbruik maken van machtsposities door, vooral, management.

  Er bestaan zelfs opleidingen voor Management-functies…specialismen in “hyena-mentaliteit ontwikkelen”. Triest hoor !

  Sterkte in ieder geval !

  Reactie door franslj — maandag 22 januari 2007 @ 15.09 uur

 62. @ 55 Harrieke en Gandalf

  Het is natuurlijk een geintje alhoewel een goede, want als je het bestandje met die blokjes hebt in Mijn Documenten, moet je dat even laten staan.
  Installer Japanse lettertype op je PC of als je die al hebt maak er dan je standaard lettertype van, open het bestandje uit Mijn Documenten en lees……. er staat dan n.l. …. ” it is true “… geinig he

  Maar toch ondanks dit geintje, zou het kunnen dat op deze manier heel veel gevoelige informatie gemanipuleerd zou kunnen worden.

  @ 56 Henk

  Dan werkt het niet probeer maar.

  Reactie door Pool — maandag 22 januari 2007 @ 15.43 uur

 63. De rest van Agnes Kants betoog ook gelezen, op http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/plenaire_vergadering_17_januari_2007.jsp#0

  Citaat:

  “Wij hebben ook kritiek op de marktwerking, omdat die de zorg duurder maakt. De Zorgautoriteit heeft een onderzoek gedaan naar het vrije-prijsexperiment in de ziekenhuizen. Het blijkt dat de kwaliteit niet toeneemt, maar dat de zorg wel duurder wordt. Desalniettemin wil de minister de vrije-prijsvorming in het ziekenhuis vanaf 2008 doorvoeren voor 70% van de ziekenhuiszorg. Is het niet beter om met het oog op die vrije-prijsvorming eerst te kijken waarom de zorg duurder wordt, alvorens te besluiten om ermee verder te gaan? Het is voor mij een uitgemaakte zaak dat dit geen goede manier is, onder andere omdat het de zorg niet goedkoper, maar duurder maakt.

  Een ander gevolg van het nieuwe zorgstelsel is dat de zorgverzekeraar meer macht krijgt, hetgeen leidt tot een aantasting van de autonomie van de arts. Het voorbeeld van het contract met de verloskundigen gaf dat ook al aan. Dit gebeurt echter op diverse manieren. Onlangs bleek uit een enquête van een medisch blad dat de macht en de invloed van zorgverzekeraars toeneemt, terwijl de medische kennis van de zorgverzekeraars onder de maat is. Die wordt door deskundigen beoordeeld met een 4,8 tot een 5. Die combinatie lijkt mij niet zo gunstig, want dan komt de macht in de zorg meer te liggen bij degenen die er het minste verstand van hebben. Wat vindt de minister daarvan?”

  Klasse!! Kennis van zaken en uitstekend verwoord. Ben voor de zoveelste keer erg tevreden dat ik op mevrouw Kant heb gestemd. Geweldige politica.

  Het onderwerp zelf is om te huilen, zo slecht als we het hebben geregeld in Nederland.

  Reactie door Ellen — maandag 22 januari 2007 @ 15.47 uur

 64. Ik ben kwijt wat ik over de zorg wilde opschrijven.

  Ik heb er nog niet op een zodanige manier mee te maken, dat er ploblemen zijn. Ik red mij nog wel en dop mijn eigen boontjes.

  Een jaar geleden werd mijn vervoers- voorziening, een vergoeding om met de auto te kunnen rijden ingetrokken en omgeruild voor Reisnet. Daarnaast kwam ik in aanmerking voor een scootmobiel. En mijn echtgenote mocht er ook een aanvragen.

  Maar zij vond het genoeg , om af en toe op mijn scootmobiel boodschappen te kunnen doen. Of samen met de auto. Samen gebruik maken van de scootmobiel, dat was me toch een een gesteggel in verband met de verzekering.

  Wij delen de autokosten met onze kinderen

  “Dat mag niet. Uw vrouw mag niet op uw scootmobiel rijden. Zij heeft recht een eigen een scootmobiel.”

  Ik kreeg en men wilde ons meer geven dan wat wij zelf nodig meenden te hebben.
  Ik had voor mij zelf genoeg gehad aan een fiets met een hulpmotor. Want fietsen in het Limburgse heuvellandschap is voor mij niet te doen.

  Maar een dergelijke fiets, wat aanzienlijk goedkoper is dan een scootmobiel, die kon niet worden verstrekt.

  De gereduceerde kosten van Reisnet, wat (nu Veola heet, en dat, als ik de auto niet kan gebruiken) ik soms wel drie keer per dag gebruik, heen en terug, waarschijnlijk zes maal 10 euro, zijn voor de gemeente aanzienlijk hoger dan de eerdere financiele tegemoetkoming om in onze auto te kunnen rijden. En dat in minder dan een week!
  De maandelijkse huur van de scootmobiel, die via Welzorg werd verstrekt is daarnaast voor de gemeente ook nog hoger, dan het bedrag dat de gemeente ons eertijds heeft toegekend.

  Wie is er nou gek?

  Mijn vrouw mag inmiddels wel gebruik maken van mijn scootmobiel.
  Maar nu wordt wel iedereen over een kam geschoren. Want in huishoudens, waar men overigens terecht, twee scootmobielen heeft, daar moet er nu een van worden ingeleverd.

  Ondanks, dat er nu aan mijn gezin meer gemeenschapsgeld wordt besteed, zitten wij als gezin, nu in een nadeligere positie dan voorheen. Maar waardoor dat komt, dat hou ik liever voor mij. Tenzij daar om wordt gevraagd.

  Maar aangaande degenen die dank zij de de door en door corrupte marktwerking pro-blemen hebben met de zorg en voorzieningen,
  ben ik van mening dat het een grote schande is. Wie kan de veroorzakers daarvan aanpakken?

  Laat ons maar hopen en geloven, dat het na de op handen zijnde val van het volgende volksverraderskabinet, dank zij een overvloed aan stemmen op de SP, lukt om ongewenste marktwerking en ambtenarij de kop in te drukken!

  Groeten van Haras.

  Reactie door haras — maandag 22 januari 2007 @ 16.00 uur

 65. Kunnen de heren politici geen gewoon voor iedereen begrijpelijk Nederlands leren praten?
  En als zij ergens antwoord op moeten geven, achterwege laten om als een drol in een zijk emmer rond te draaien?

  Meer dan allochtonen moeten die gasten maar eens een taalcursus gaan volgen!

  Ondanks dat ik geen bewonderaar ben van door Macht misvormd Christendom, wil ik woorden van Jezus aanhalen die zei:

  Laat Uw ja, JA zijn en uw nee, NEE!
  Daarmee bedoelde hij ook:

  Ontwijk geen antwoorden.
  En noem de dingen bij hun ware naam.

  Haras Mormolus.

  Reactie door haras — maandag 22 januari 2007 @ 16.16 uur

 66. Ik hoop dat er een systeem ontwikkeld wordt voor mensen om de ogen te testen zonder het opnoemen van lettertjes.
  Ik heb erg te doen gehad met mensen in de seniorenbuurt van mijn moeder die niet goed meer konden zien en lezen, omdat zij al jaaaaren met dezelfde bril op lopen.
  Onder hen waren er die wat verward waren en de lettertjes via het meetapparaat niet goed meer herkenden.
  Geloof maar dat er talloze ouderen in tehuizen zitten die niet meer goed zien, omdat brillen niet vernieuwd worden!! Zijzelf kunnen dit vaak niet meer aangeven.

  Reactie door Gloria — maandag 22 januari 2007 @ 16.45 uur

 67. pool het klopt in kladblok.

  Reactie door ad — maandag 22 januari 2007 @ 17.11 uur

 68. Geintje Pool, ben ik er ingestonken?
  Eerlijk gezegd snap ik er niet veel meer van.
  Maar in ieder geval, een goeie grap is nooit weg.
  Goede namiddag overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 22 januari 2007 @ 17.22 uur

 69. Zorg zal je een zorg wezen, of liever nog: Zorg dat voor zorg gezorgt wordt!

  Reactie door erik — maandag 22 januari 2007 @ 19.08 uur

 70. Misschien had Marijnissen er toch beter aan gedaan om mee te doen met de formatiebesprekingen. Juist op het punt van de zorg had de SP veel binnen kunnen halen.

  Reactie door Edward — maandag 22 januari 2007 @ 19.43 uur

 71. De PvdA is nog geen spat verandert. Dat schept duidelijkheid vooral voor diegene die nog in sprookjes geloofden. Op naar de volgende verkiezingen!!!

  Reactie door Harry Scheltema — maandag 22 januari 2007 @ 20.06 uur

 72. Als ze in de tweede kamer alleen nog maar geen “ja”en geen “nee” spelletjes doen dan wordt het hoog tijd dat we eens wat “trammelant” gaan maken. Op de tribune, op het binnenhof en in heel den Haag!

  Reactie door Elsemie — maandag 22 januari 2007 @ 20.40 uur

 73. @ 68 Gandalf

  In feite is het geen geintje, ik beschouw het als een geintje, maar het is een dood serieus probleem, dat als een bepaalde tekst op het kladblok typt, dat je het dan niet weergegeven wordt en alleen bij sommige teksten waar de naam Boesj in voorkomt, ik ben er mee bezig om erachter te komen wat het is, of het om een softwarebug gaat of om een manipulatie.
  In ieder geval het onderzoeken waard, denk aan de gevolgen wat dit zou kunnen betekenen voor bedrijven en instanties en particulieren die met zeer gevoelige informatie werken.

  Reactie door Pool — maandag 22 januari 2007 @ 21.12 uur

 74. @22 Bert — zondag 21 januari 2007 @ 23.03,

  Als je wat beter had gelezen had je gelezen
  dat er onder de kostprijs wordt gewerkt, dat kan niet goed gaan, dat is vragen om puinhopen. De SP wacht niet af tot deze puinhopen ontstaan maar onderneemt actie, in tegen stellening tot de rest.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 22 januari 2007 @ 22.32 uur

 75. Schandalig; maar helaas bekend. Ik hoop dat ze een flinke tik op de neus krijgen bij de komende ps verkiezingen. Redden wat er nog te redden is.

  Pragmatisch??? Volksverlakkerij

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 22 januari 2007 @ 23.25 uur

 76. En Jan Marijnissen; laat die PvdA ,aar lekker in de stront zakken met die Bos erbij!!!

  Reactie door ReneR — maandag 22 januari 2007 @ 23.26 uur

 77. @ 49 a velthoven

  Je hebt die sticker gekregen,… maar plak hem maar op je medisch dossier en niet op je voorhoofd, want waarom zou je minder mens zijn dan mij ???
  Ondanks je handicap ben je hier toch lekker bezig op deze weblog en niemand zal je hier aanspreken als meneer patient, hier zijn we allemaal gelijk omdat we elkaar niet zien.

  Jij wilt graag als mens onder de mensen, wat ik heel goed begrijp en dat het ook zo zou moeten,….. maar zolang er mensen zijn met vooroordelen en die veroordelen zal een hele moeilijke en lange weg te gaan zijn om die vooroordelen uit de wereld te krijgen.
  Er zijn mensen die zien iemand met een handicap vaak als een zielig iemand, iemand die geholpen moet worden, en dan is er ook nog een catagorie mensen die van een andere planeet komen, zoals die omgaan met een gehandicapte.
  Maar in ieder geval voor ons ben je mens onder de mensen,… punt uit.
  Ik hoor je wel weer.

  Reactie door Pool — dinsdag 23 januari 2007 @ 1.03 uur

 78. @pool
  Als je zoekt op notepad easter egg
  kom je bush hid the facts ook tegen maar is meer een bug.
  http://www.steady-rollin.com/content/view/20/

  .LOG in notepad/kladblok is leuker, zet elke keer als je hem opent de tijd en datum onderaan en maakt zo een simpel dagboek.

  Reactie door Kakel — dinsdag 23 januari 2007 @ 14.57 uur

 79. @ 78 Kakel

  Bedankt het wordt steeds leuker, maar we hebben nog wel meer rariteiten ontdekt.

  Ik zal ze binnenkort wel bekend maken.

  Reactie door Pool — dinsdag 23 januari 2007 @ 15.20 uur

 80. In Zwolle gaat de gemeente er anders mee om. Na een protestactie van de huidige zorgverlener Icare is deze toch uitgenodigd om in te schrijven bij de aanbesteding. Het hoeft namelijk niet per se zo te zijn dat de gemeente mindere kwaliteit binnenhaalt.
  Maar dan moet de kwaliteit wel als belangrijkste criterium worden opgenomen.

  Martkwerking op zich is hier niet het probleem, maar misschien wel hoe sommige gemeenten ermee omgaan. Die zouden dan op de vingers getikt moeten worden.

  In dat opzicht kan het oordeel van de SP best wel genuanceerder.

  Overigens: mijn moeder van 83 kan het persoonlijk niet schelen of ze nou vaste hulp krijgt of niet, als de hulp maar ter zake, vakkundig en vriendelijk is, in haar tempo. Tot nu toe blijkt dat altijd het geval te zijn geweest…

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — dinsdag 23 januari 2007 @ 16.18 uur

 81. @80 Wim Kok

  Buiten de grove fouten die worden gemaakt door de marktwerking in de Zorg en bovenal de enorme discommunicatie die hierdoor ontstaan is, zitten we nu met ZORGKOSTEN die het maandelijkse inkomen bij velen ontwrichten.
  Ik heb tot nu toe NIETS goeds kunnen ontdekken met de marktwerking. Het is een verziekende factor in onze maatschappij.
  Het PvdA gehalte is duidelijk zichtbaar bij jou. Je zit meestal net aan de verkeerde kant van de sociale streep.

  Reactie door Gloria — dinsdag 23 januari 2007 @ 17.26 uur

 82. @80 Wim Kok
  Ga jij effe lekker tenderen met je tender, dan kun je meteen je tenderpositie bepalen = PvdA.

  Reactie door Elsemie — dinsdag 23 januari 2007 @ 17.56 uur

 83. de thuiszorg had nooit naar de gemeentes mogen gaan. hierbij zie je duidelijk, dat die ros haar verantwoordelijkheid afschuift naar de gemeente en waarom eigelijk, vraag ik me dan af. het kost ons alleen maar geld. er is geen stuiver bezuinigd op die thuiszorg. zeker niet, als ze al zoveel miljard euro kwijt zijn. onbegrijpelijk. hebben die hoge pieten misschien een extraatje gekregen van ros? die thuiszorg moet weg bij het cda. misschien is de thuiszorg beter af bij de pvda.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 23 januari 2007 @ 18.25 uur

 84. Vrouw Kant, grandioos gedaan.
  Ik zou voorstellen,als de volgende coalitie
  CDA/PVDA/CU een feit is om de pil van Drion in het ziekenfonds op te nemen.
  Mijn bestelbon ligt gereed.

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 23 januari 2007 @ 19.06 uur

 85. # Wim Kok

  je hebt je naam niet mee man!….

  Maar terzijde; dit gaat over de marktwerking in de zorg en doel was om alles op den duur efficienter en dus goedkoper te krijgen.

  De zorgverziekeraars hebben nu al laten weten dat ook in 2008 de premies zullen stijgen omdat de zorg duurder is geworden. Dit staat volledig haaks op de reden waarom dat stelsel is veranderd. Wie zijn erop vooruit gegaan??

  Boven modale inkomens; die eerst particulier verzekerd waren!

  Reactie door ReneR — dinsdag 23 januari 2007 @ 19.40 uur

 86. @85

  Goeie Rene! ZORGVERZIEKERAARS!!
  Met recht!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 24 januari 2007 @ 0.08 uur

 87. @81 Gloria,

  Goed gezien ! Klopt dat ik meestal wel, en lang ook niet altijd, aan de PvdA kant zit (of sta). Als je vindt dat ik daardoor aan de VERKEERDE kant sta, tja, meningen verschillen en das maar goed ook. Overigens vind ik jou sociaal gehalte ook hoog.

  @82 Elsemie
  Ik weet het natuurlijk niet zeker hoor, maar volgens mij kun je beter antwoorden…(geintje)

  @85 Rene
  Nee, je hebt helemaal gelijk ! Op dit forum word ik regelmatig verketterd, misschien ook door mijn naam, maar goed, die draag ik verder met trots, hoor. Overigens vind ik veel mensen nog wel eens kort van memorie over de resultaten van mijn naamgenoot, om hem zo te verketteren, moeten ze gemakshalve maar vergeten wat hij in het verleden allemaal bereikt heeft….
  Maar goed, het is duidelijk: ik probeer hier ook wel eens een beetje te porren, en dat levert dus ook antwoorden van het soort a la Elsemie op. Word ik ook niet veel wijzer van.

  Maar goed, over marktwerking: ik zeg alleen maar wat ik in Zwolle meekrijg van de thuiszorgsituatie en hoe gemeente er mee omgaat. Je ziet dat mensen als Gloria en Elsemie mij daar dan meteen mee vereenzelvigen. Alsof ikzelf de gemeente Zwolle ben. Ik zei ook dat de kwaliteit vooral in de handen van de gemeente ligt bij aanbestedingen. Zij zijn opdrachtgever en kunnen en mogen dus eisen stellen. Dat is exact wat Icare in Zwolle wil bereiken. Maar als er mensen zij die het tegendeel in Zwolle kennen, hoor ik dat graag.

  Dat de marktwerking (tot nu toe) faalde in bij de ziektekosten verzekeringen, ja dat vind ik ook. Mijn moeder heeft weliswaar vrijwel niets hoeven bij te betalen, ze ging wel iets op achteruit (ze heeft AOW + klassiek klein pensioentje, tientjes per maand), maar zijzelf (alweer: niet ik) zat er toen helemaal niet mee. Straks WEL !

  Dat de verz(i)ekeraars het nu over een andere boeg gooien riekt natuurlijk naar boerenbedrog, maar aanbestedingen / vrije markt is in Nederland niet compleet vrij. Als dat zo was, waren de ziektekostenverzekeringen nog veel en veel duurder. Ook bij ons treedt de overheid regulerend op, en klaarblijkelijk moeten ze dat bij de verzekeraars weer doen.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — woensdag 24 januari 2007 @ 15.41 uur

 88. @87 Wim Kok
  Als je een por geeft, zoals je zelf zegt, dan mag je toch wel een duw terug verwachten!
  Zeker als je er een gewoonte van maakt om (vaak na een lange discussie) nog even met een reactie op de proppen te komen waarmee je de hele discussie naar je eigen hand wil zetten. Het onderwerp van dit topic is “de markt maakt meer kapot dan je lief is” Die markt is groter dan Zwolle en de wetgeving heeft in dezen bepaald dat dat heel NEDERLAND is. Je kunt daarom niet “alleen” maar uitgaan van de situatie in Zwolle. Dit noem ik een ernstige vorm van “tunnelvisie”: alleen maar zien wat in je straatje past en dat is in uw geval wel heel duidelijk PvdA. In de tweede reactie komt u terug op de regulerende taak van de overheid, maar eerlijk gezegd begrijp ik de redenatie niet, die van SP klinkt mij veel logischer, meer kan ik er niet van zeggen. Misschien is het voordeel van veel regulerende taken dat er meer ambtenaren nodig zijn, maar daar wordt ik meestal niet gelukkig van, dat kost vooral veel geld!
  Dat is dan waarschijnlijk de reden van PvdA om liever te “tenderen”, kunnen ze weer baantjes weggeven aan hun vriendjes!
  Hoe verklaart u de ambivalente houding van deze partij in deze? Hoe zou de thuiswerker zich voelen die na de demonstraties zich gesteund wist door deze partij en daarom PvdA gestemd heeft?

  Reactie door Elsemie — woensdag 24 januari 2007 @ 20.11 uur

 89. ik lees hier regelmatig een berg ellende. goed dat er een platform voor is en jammer dat dat nog steeds, anno 2007, zo hard nodig is.
  toch wil ik ook vermelden, dat ik dit een fijn blog vind, makkelijk leesbaar en het gaat van zware problemen tot schuursponsjes, van politiek tot sport en actualiteit.
  ik hoop dat dit blog nog lang blijft :))

  Reactie door G. — donderdag 25 januari 2007 @ 2.37 uur

 90. net hierboven zitten lezen en ik wil nog even benadrukken dat de SP zich tijdens de verkiezingen ALS ENIGE PARTIJ telkens weer heeft uitgesproken over zorg. Ben zielsgelukkig dat ik geen PvdA heb gestemd want ik geloof er nog steeds niets van dat Bos zich niet naadloos aansluit bij Balkenende in ruil voor financieen.
  ik denk serieus dat Nederland een taak wacht
  bij de Statenverkiezingen.
  wat jullie?

  Reactie door G. — donderdag 25 januari 2007 @ 2.46 uur

 91. schiet me nog iets te binnen: betaal maandelijks 60 euro meer aan zorgverzekering. dan heb ik een zorgverzekering die echt niet alles dekt, een bezoekje tandarts kost een godsvermogen.
  ben 100% afgekeurd en leven met 3 mensen onder de armoedegrens. heb hulp nodig, kan ik buiten de 60 euri extra per maand en bijkomende kosten ook nog eens een eigen risico betalen. stroom en gaskosten worden almaar hoger; heb de verwarming nog niet hoger gehad dan 10 graden in de woonkamer, de rest verwarm ik niet, we zitten onder dekens en dekbedden.
  stoppen met eten dan maar?
  ik merk aan mezelf, je gaat er steeds minder over zeggen anders maak je een paria van jezelf en helpen doet het niet.
  maar het IS bij de beesten af.

  Reactie door G. — donderdag 25 januari 2007 @ 2.55 uur

 92. @90 Hoi G.
  Het gaat snel hier met de topic’s. Je hebt gelijk, als je SP stemt is dat de enige kans op een sociaal Nederland. We moeten nog een keer naar de stembus om als het even kan nog meer stemmen binnen te halen, want zoals jezelf al zegt het water staat veel mensen aan de lippen.
  Ik hoop voor je dat de kou weer snel voorbij is.
  Sterkte!

  Reactie door Elsemie — donderdag 25 januari 2007 @ 14.17 uur

 93. @88, Elsemie,

  Ik vind het een wat flauwe reactie om te zeggen dat ik laat reageer. Ik doe ook nog andere dingen, en als ik eens een halfuurtje kan relaxen, kijk ik vaak op dit forum en dan reageer ik nogal eens, maar dat is gewoon niet elk moment.

  Ik vind het leuk en tuurlijk verwacht ik reactie, iedereen probeert hier een beetje de discussie te beinvloeden, jij ook en ik ook en de rest ook. Da’s toch normaal ?

  Alleen ik vind (felle) discussies leuker dan het simpelweg wegwimpelen of in de hoek zetten. Reacties met inhoud, hoe fel ook, vidn ik de moeite waard. Je laatste reactie vind ik dan ook een stuk beter en ik kan me daar ook veel bij voorstellen.

  Overigens, ik haal wel vaker voorbeelden aan, uit mijn eigen ervaring. Tegenover de vaak grove generalisaties mag ik graag een voorbeeld zetten uit mijn eigen leventje dat de kwestie net effe van een andere kant belicht. Ik denk daar niets mis mee is. Aan de meeste maatregelen en acties van de regering (of welke overheid dan ook) zitten vaak meer kanten dan alleen het slechte dat hier vaak de boventoon voert. Dat mag ik graag laten zien. DUS: maak me af, bedelf me met tegenargumenten, zet je schrap, maar laat me wel in mijn waarde, anders reageer ik ook pissig.

  Overigens: ik vind de PvdA inderdaad nogal eens wispelturig in haar meningen. Volgens mij hebben ze het wel vaak bij het rechte eind (of althans er niet ver naast), maar ze zwalken nogal eens onder de druk van de kiezer. Ze vinden iets, vervolgens dreigt het gros van haar kiezers de andere kant op te gaan en hup, daar gaat de PvdA weer wat water bij de wijn doen. Een soort van pappen en nathouden en DAT bevalt me nou eens niet van de PvdA.

  Over dat “tenderen”: ik probeerde aan te geven dat het op zich heel goed kan werken, maar dat de kwaliteit (bijvoorbeeld in de thuiszorg) niet ter discussie MAG staan. Daar zou de overheid veel aan kunnen doen. En dat is iets wat ik in Zwolle wel mee waar te nemen. Als het toch anders is, dan hoor ik je graag !

  Groet !

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — donderdag 25 januari 2007 @ 19.03 uur

 94. Hallo Wim
  Wat de overheid doet.
  Is het niet van de gekke dat er steeds meer organisaties komen die (ons ) chronisch zieken en gehandicapten moeten ondersteunen, omdat we door de bomen her bos niet meer kunnen zien!
  moet je zien wat al die organisaties aan subsidies krijgen.
  dit zou beter gebruikt kunnen worden door meteen mensen goed te ondersteunen.

  als je al een mondige client bent wordt je gepakt door het ZIZ en zit je vast aan de bureaucratie, een rechtzaak tot gevolg wat twee jaar moet duren.Deze heb ik gewonnnen , maar wat heb ik gewonnen twee uur huishoudelijke hulp meer waar de directie van de zorgaanbieder weer blij mee is.Want deze vraagt voor de hulp E24,50 en de hulp zelf krijgt er netto E8,50 van.
  Waar blijft toch het geld van de zorg, nu voor mij is een ding duidelijk wij moeten knokken en vechten voor onze rechten en de zorgaanbieder die zit op …….
  En Wim er is zoveel mis, maar je moet uitkijken natuurlijk.

  Een voorbeeld

  als je zorg nodig hebt wordt je geindiceerd door het CIZ deze maakt een rapport op ( ze vragen je het hemd van je kont of je een crimineel bent.
  De indicatie en de rapportage gaat naar het zorgkantoor.
  Het zorgkantoor (AZR)schrik niet , zet ongevraagt de indicatie, medische gegevens,persoons gegevens op het ZMO!
  Zorgaanbieders kunnen hierop inloggen en zo al de medische gegevens en privee gegevens inzien , zonder dat de burger ( zorgvrager) iets van weet!
  Mag en kan dit allemaal?
  Niemand die er iets aan doet, vorig jaar heb ik in Den Haag hier al melding van gedaan , maar het is nog steeds hetzelfde.
  Waarom hebben we hier in Nederland de Wet op medische geheimhouding?

  De verzieking in de zorg
  Een oerwoud van organen , de een weet niet wat de ander magen kan doen.
  weet je dat wij chronisch zieken en gehandicapten met meer dan 20 organen van doen hebben.
  steeds de zelfde gegevens verstrekken , steeds weer moeten bewijzen.
  je kan beter een crimineel zij dan wordt er alles voor je geregeld, bij ons valt steeds meer onder eigen verantwoordelijkheid
  Ik woon nog zelfstandig maar het leven gaat van levenover naar overleven.
  Hoezo participeren , als je drie keer per dag verbonden bent aan persoonlijke verzorging, drie maal in de week hulp hebt die ook kookt, de bureaucratie,blijft hier weing of geen tijd voor over.
  heb je zorg nodig , dan heb je pas zorgen.
  Wij zijn goede werkverschaffers , we zijn te duur en overbodig , maar het zijn wel de graaiers die op rozen zitten.
  Er zijn veel bedenkers in de zorg die denken te weten waar het overgaat.Het empatisch vermogen ontbreekt hen vaak, en dan ben je beperkt en heb je een handicap!

  DE MENS VERNIETIGT ZICHZELF!
  Kom maar eens lang , kan je veel bewijzen dat het inderdaat niet goed gaat in de zorg!

  Reactie door avelthoven — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.37 uur

 95. hallo,ik ben werkzaam in de zorg en probeer het nu als zelfstandige zorgverlener
  Om het hoofd boven water te houden kom je in een wirwar van regels terecht maar beter dit nog dan om in een organisatie te werken waar ze de mens als “product” zien.

  Reactie door jenny — woensdag 31 januari 2007 @ 23.22 uur

 96. `Graag reactie van Wim , op 94

  Reactie door avelthoven — zaterdag 3 februari 2007 @ 21.06 uur

 97. Goede dag
  Ik werk ook bij de zorg
  Ik heb een jaar lang vaste cliente heel leuk en gaat altijd heel goed
  Nu wordt ik over genomen door andere mensen
  (schoonmaak bedrijfen ) stage lopers enz
  Ik mocht leuk vandaag al me mensen vertelen dat ik eind april weg ga bij de zorg
  Wat denk je ik heb nog nooit zo veel mensen op 1 dag zien huilen omdat hun zorg weg gehaald wordt van mij mag die hele pvd weet ik veel wat hoe die troep heet naar een eiland waar ze de baas kunnen uit hangen deze mensen moeten zelf maar eens in de zorg werken Ik hoop dat deze mensen zelf eens zorg nodig hebben en dat het dan zo als nu gaat als ik ooit nog in de zorg werk en ze komen bij mij gooi ik die mensen (beesten) in de plons (sloot) En ik zal ze er echt niet uit halen Ik aso nee ik leef met de mensen mee
  Met vriendlijke groet ,
  Een ex medewerken van de thuiszorg

  Reactie door Theo — donderdag 8 februari 2007 @ 15.29 uur

 98. Het is triest wat ze met ons doen. (2006)Wat eerst een thuiszorg deed hulp en ondersteuning. koste toen 16 euro 40 per maand aan CAK.
  (2007)Nu moeten er twee betaald worden. Hulpje appart en de zorg appart. Dat is niet goedkoper die 16euro40 moet ik toch betalen . En dan moet de hulp ook nog betaald worden. En dan zegd de jufrouw van de gemeente dat kan niet Je moet nu goedkoper zijn. Ik zeg Sorry ik weet van niets. Ben ik nu ook nog ziek in mijn hoofd ik vat het niet meer!!!!!!!!

  Reactie door Spickey — woensdag 28 februari 2007 @ 7.05 uur

 99. Ik ga hier maar niet meer op in, mijn vrouw is sinds nov ziek kanker en herseninfarcten noem maar op, word ondertussen zelf ziek van al die regeltjes en papierwinkel, een Cis die komt indiceren en mijn vrouw als een klein kind behandeld, ondertussen media proberen op te zoeken zodat misstanden een keer echt in het nieuws komen, maar ja probeer het maar, politieke partijen gemaild, waarvan er 1 was die een een reactie terug gaf via de telefoon, de sp dus, niet dat ik er mee geholpen ben, maar deze liet zich wel van de goede kant zien.

  Volgens mij zijn er namelijk met kleine dingen grote problemen op te lossen, maar moet er wel geluisterd worden, en ik zou willen dat al deze mensen die deze problemen hebben is een keer mee gingen naar Den Haag, om duidelijk te maken dat het genoeg is en dat we het niet meer pikken.

  Reactie door Wessel — vrijdag 25 mei 2007 @ 10.36 uur