‘WW-ers goed aan het werk te helpen’

Er liggen genoeg kansen om mensen met een lage opleiding aan een baan te helpen. Tot die opmerkelijke uitspraak komt de SER Brabant. Volgens het adviesorgaan kunnen 30.000 werkzoekenden met hooguit een vmbo-opleiding een baan vinden. (Brabants Dagblad)

Dit nieuws stond eind december in het Brabants Dagblad. Het advies van de SER-Brabant werd gisteren aangeboden aan de provincie Brabant. Het is echter niet direct zover. Er is volgens de SER een behoorlijke mismatch tussen banen en werkzoekenden. Zo zoeken de zorg en de maakindustrie nog steeds naar mensen terwijl jongeren veelal de administratieve en economische opleidingen volgen. Het advies geeft een aantal aanbevelingen om dit probleem op te lossen.

Opmerkelijk was echter de uitspraak die voorzitter Gerrit Jan Winkels van de SER-Brabant deed bij de presentatie van het advies.

‘Dit is het moment om te kiezen voor eigen mensen en niet voor bussen met Polen’. (bron Fin. Dag. 24 jan. p4)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 25 januari 2007 :: 10.43 uur

40 Comments

40 reacties

 1. Ik ben het met de laatste zin in het artikel eens.

  “De hoofdrol is echter niet voor de provincie weggelegd, maar ligt bij de gemeenten en het bedrijfsleven”.

  Maar de hoofdrolspelers zijn zelf onderdeel van slavenhandelketens. De hoofdrolspelers voelen zich alleen ten opzichte van hun eigen zakken verantwoordelijk.

  Reactie door khosrow — donderdag 25 januari 2007 @ 11.19 uur

 2. Ik denk niet dat veel werkgevers een boodschap hebben aan bovenstaand verhaal. Die denken immers vooral aan de eigen portemonnee.

  Er is wel werk in Nederland, maar veel mensen krijgen geen baan omdat ze te oud, te duur zijn, verkeerd CV hebben, verkeerde opleiding of wat dan ook. Ze vinden altijd wel wat. Er wordt weinig moeite gedaan om mensen om te scholen, want dat kost teveel geld.

  Zelfs ik, met mijn 28 jaar, word al vaak te oud en te duur gevonden heb ik gemerkt. En dat terwijl diezelfde werkgevers klagen dat ze niemand kunnen vinden.

  Ja, zo kan ik het ook wel…

  Reactie door DJ Digital — donderdag 25 januari 2007 @ 12.21 uur

 3. Op mijn hoger opgeleide man, die vorige week 64 is geworden, zit geen enkele werkgever meer te wachten. Meestal krijgt hij niet eens antwoord op zijn sollicitatiebrieven.

  Hij moet nog steeds wekelijks solliciteren tot zijn AOW, belachelijk!

  Reactie door Irene — donderdag 25 januari 2007 @ 12.34 uur

 4. dat is niet helemaal waar. als je in de krant leest, hoeveel mensen er op straat worden gezet, omdat hun bedrijf alles in de goedkope landen willen laten produceren of failliet zijn.dan heb ik echt zoiets: “Dat klopt niet.” mensen via de achterdeur buiten zetten en weer andere mensen via de voordeur naar binnen halen. dat is toch zo krom als een hoepel. dan zou ik zeggen: “Had de vorige werknemers gehouden.” de manier, waarop men nu bezig is deugt niet. ze zeggen wel, dat dat goedkoper is, maar dat is volgens mij, niet waar. ze zijn juist duurder uit. ze vergeten daarbij, dat ze hun oude werknemers nog moeten doorbetalen. al die bezuinigingen en re-organisaties kost alleen maar geld. mensen aan het werk helpen.laat me niet lachen. het is nu eerder mensen op straat zetten en andere mensen via de voordeur naar binnen halen. dat is nu de praktijk

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 25 januari 2007 @ 13.23 uur

 5. @ 3 Irene,

  tja, dat is de fabel van de regering dat iedereen die kan werken dat ook moet doen. Men gaat daarbij ervanuit dat mensen eigenlijk niet aan de slag willen. Kijk maar naar de opinie over werklozen. Die spreekt boekdelen…

  Er zijn zat mensen die willen werken, maar zij krijgen geen kans. Mijn vader is ook 64 en die moet ook ingeschreven blijven staan als werkzoekende terwijl niemand een versleten fabrieksarbeider wil hebben…

  Zonde van de tijd en het geld om zulke mensen lastig te vallen. Beter concentreert men zich op de jeugd die de toekomst heeft. Laten ze maar wat doen aan dat onderwijs en de problemen daar. Is beter dan je druk te maken om ouderen die toch niet aan de bak komen.

  Reactie door DJ Digital — donderdag 25 januari 2007 @ 13.33 uur

 6. Het is allemaal zand in de ogen strooien.
  BLAblablablablablablabla en het probleem voor je uit schuiven terwijl de oplossing als je goed op let zo voor de hand ligt..
  Wat let een werkgever van formaat om potverdorie naar een ROC te stappen en in overleg een opleiding “op maat” te vragen?
  “In service” opleiding heet dat, docenten en instrukteurs worden door het ROC “geleverd” en de opleiding die van start gaat op de werkvloer heeft al van meet af aan “winst”.

  Reactie door Elsemie — donderdag 25 januari 2007 @ 13.37 uur

 7. @ 6 Elsemie,

  opleidingen vinden veel werkgevers te duur. Dat komt ook doordat ze zat keus hebben: je bent de zoveelste die ergens binnenkomt als je wilt werken. Zelfs voor magazijnwerk heb je vandaag de dag ervaring en referenties nodig en moet je maar afwachten of ze je wel willen hebben.

  Nederland is te ver doorgschoten in de commercialisering, we beginnen nu echt op een filiaal van de VS te lijken zoals ik al eerder schreef op dit log.

  Kansen zijn er slechts op papier, in de praktijk moet je maar zien of je het wel redt. We zijn te afhankelijk geworden van een bepaalde kliek die de dienst uitmaakt hier.

  Reactie door DJ Digital — donderdag 25 januari 2007 @ 14.26 uur

 8. @7 DJ Digital
  Klopt, het probleem ligt ook niet bij de werkelozen. De keuze is aan de bedrijven zelf.
  Er zijn genoeg mogelijkheden. De bedrijven die tegen de stroom in zwemmen en wel gaan voor de “maatschapelijke” verantwoordelijkheid, worden niet gehoord. En die zijn er wel!
  Dit artikel is gewoon stemmingmakerij.
  Zal wel geregisseerd zijn door (t)Wijffels

  Reactie door Elsemie — donderdag 25 januari 2007 @ 16.08 uur

 9. “ Iiiiiiiiits all an illusion, theeeeeere is too much confusion” ; They will never get together, with all those one sided expectations.

  Slavery is alive and kicking. Thanks to op z’ n Nederlands gezegd “zakkenvullers”(ketenpartners waaronder de slavenhandelaars: de bedrijven, de gemeenten en de re-integratiebureaus/ uitzendbureaus en hun sponsors de landelijke overheid)

  Het is een ons kent ons wereld(KETENPARTENERS)
  .

  Schande voor woorden. Wanneer worden we eindelijk wakker om te beseffen dat het gaat om geven en nemen en niet alleen eenzijdig nemen.

  Reactie door Khosrow — donderdag 25 januari 2007 @ 16.54 uur

 10. @ 8 Elsemie,

  gelukkig zijn er nog bedrijven die sociaal denken, dat is zo. Alleen is het jammer dat de meerderheid lui is en geen zin heeft om in mensen te investeren. Ze denken dat iemand die van het HBO afkomt wel goed genoeg zal zijn, terwijl diegene vaak nul jaar werkervaring heeft in de baan waar die naar solliciteert.

  Gevolgen kennen we: slechte leidinggevenden en P&O medewerkers.

  Mensen opleiden binnen het bedrijf is nog altijd de betere optie denk ik. Alleen zien veel tenten dat niet.

  Overigens is dit artikel wel overdreven ja. Toch zit er een kern van waarheid in al wordt dat misschien verkeerd verteld.

  Reactie door DJ Digital — donderdag 25 januari 2007 @ 17.26 uur

 11. Eerst even onder de warme straal
  Daarna gezichtspiercings demonteren
  Ook even naar de kapper, hoeft helemaal niet kaal
  Nette kleren aan en schoenen gepoetst en je presenteren
  Op tijd komen en vriendelijk zijn dus voortaan

  En verrek, je hebt een nieuwe baan!

  Reactie door Eerst nadenken — donderdag 25 januari 2007 @ 17.38 uur

 12. Volledig terecht dat jongeren bedrijfskundige opleidingen volgen in organisatie en economie in plaats van techniek en zorg. Bovendien zijn de managementsalarissen de afgelopen jaren harder gestegen dus kennelijk is er op de arbeidsmarkt een groter tekort aan managers dan aan techneuten.

  Reactie door Harry — donderdag 25 januari 2007 @ 17.51 uur

 13. Begin eerst eens met een goed CV.
  Het is vaak om hopeloos van te worden hoe mensen zich zelf verkrachten.

  Ik hem in mijn leven al honderden CV’s voor mensen verbeterd die voordien kansloos waren en daarna een prima baan kregen.

  Reactie door Eerst nadenken — donderdag 25 januari 2007 @ 18.12 uur

 14. @13,

  je bent zeker die brieven van P&O-afdelingen vergeten waar ook vaak fouten in zitten…

  Als je tenminste antwoord krijgt, dan…

  Reactie door DJ Digital — donderdag 25 januari 2007 @ 18.17 uur

 15. # 14)DJ Digital

  Dit is helaas niet de plaats om diep in te gaan op de kunst van het solliciteren.

  Reactie door Eerst nadenken — donderdag 25 januari 2007 @ 18.33 uur

 16. Is dit zo? Kijk eens naar de volgende reportage….

  Eenvandaag 5 januari 2007

  Steeds meer veertigplussers werkloos
  De roep wordt steeds luider: we zullen met zijn allen moeten doorwerken tot we 65 zijn. Alleen dan zouden de hoge kosten van de vergrijzing zijn op te vangen. Ook in het komende regeerakkoord zullen ongetwijfeld nieuwe afspraken staan om langer doorwerken te stimuleren.
  video

  Maar die wens staat in veel gevallen haaks op de werkelijkheid. Want slechts acht procent werkt door tot zijn 65ste. In de praktijk blijkt dat ouderen steeds vroeger worden afgeschreven op de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren is de werkloosheid onder vijftigplussers toegenomen. Maar ook hoogopgeleide veertigplussers zijn meer dan ooit langdurig werkloos.

  Reactie door PMPMeese — donderdag 25 januari 2007 @ 18.37 uur

 17. Opmerkelijk dat het denkpatroon nog steeds is dat je een hoge opleiding genoten moet hebben voor een baan.
  We hebben/hadden genoeg laaggeschoolde arbeid.
  Helaas wordt dit soort werk in de lagelonen landen nog goedkoper en door nog lager of helemaal ongeschoolde arbeiders gedaan.
  De overheid heeft zelf meegeholpen aan het vertrek van deze bedrijven door o.a hoge energieprijzen,belastingen maar o.a door ontwikkeling subsidies aan bedrijven om zich te vestigen in deze landen.
  Als voorbeeld Polen:
  ,,Help de Polen de winter door,,
  Was een veel gehoorde kreet een jaar of wat terug.
  Grote vakbonden steunde destijds de politiek van Lech Walesa.
  Wat is er veranderd de grote vakbonden moeten nu alle zeilen bijzetten om de productie in Nederland te houden.
  T,kan veranderen.

  Reactie door che — donderdag 25 januari 2007 @ 18.39 uur

 18. Eerst nadenken, dat is wel heel simpel gezegd hoor! Je kan toch niet iedereen over 1 kam scheren? Bovendien ontken jij dan de misstanden aan de kant van werkgevers?

  Reactie door cynthia — donderdag 25 januari 2007 @ 19.18 uur

 19. De zorg en maakwerknemers of de mensen met de bedrijfskleding of overal worden al in een reeks van jaren onderbetaald.Doordat voor zulke banen vanwege deze redenen weinig animo is,zou de “marktwerking” van vraag en aanbod hier corrigerend op moeten werken. Door de E.U./groot-kapitaal docterine van het aantrekken van goedkope arbeidskrachten, wordt deze “marktwerking” verstoord.Tenslotte blijkt dat veel minima met een baan een dermate laag salaris krijgen dat zij van armoe naar de voedselbank moeten.Dit met medewerking van de politiek en vakbond afknijpen van de koopkracht laat de koersen op de effectenbeurzen contenu stijgen.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 25 januari 2007 @ 19.33 uur

 20. @14 Twee keer links en een keer rechts kijken en dan pas oversteken.Dit lijkt me een hele goede plek om je kennis te delen,dus kom op met die kennis van het solliciteren.

  Reactie door paul — donderdag 25 januari 2007 @ 20.08 uur

 21. @19 maan,
  dit is de economische cirkel die zo in stand gehouden wordt.
  Alles is in percentages uit te drukken.
  Werklozen,voedselbankgangers,miniumloners,
  salarisstijgingen etc.
  Als alles in de juiste proporties aanwezig is heb je economische groei.
  Sociaal? ik denk het niet

  Reactie door che — donderdag 25 januari 2007 @ 20.35 uur

 22. Het is een schande, hierboven, ik noem geen namen, maar diverse taalfouten, als Russin ben ik natuurlijk niet beter, maar met Firefox en het taal pakket gedownload, kun je hier foutlozer schrijven dan met InterNJET Explorer!

  Vraag eerst enkele andere je CV te lezen, en ik heb liever negatieve reactie van vrienden als afwijzing.

  Dat je een matige brief terug krijgt, maakt niets uit, en ook 64 jarige kunnen nog vaak tijdelijk werk krijgen, veel ervaring en die eisen geen vast werk, maar een tijdelijke functie, als er iemand zwanger is, geen vast personeel nodig, maar wel ervaring, dus ook die komen nog wel eens aan de slag!
  Zelf een bouwvakker die al 7 jaar als invalide in rolstoel zit aan het werk geholpen, deze geeft vanuit de stoel adviezen en controleerde DHZers. en maakte vaak de verplichte bouwtekening!
  Dus hij werk nu weer als hulpje per uur en geeft adviezen, zo kan iemand die minder goed is toch leuk klussen!
  Zelf ben ik nu een zeer tevreden bouwvakster!
  Mooi huis, en iemand een eigen bedrijf bezorgt, maar nu heeft hij teveel werk, en kan geen personeel vinden!

  Reactie door Anastasia — donderdag 25 januari 2007 @ 21.32 uur

 23. Dat is juist het schande van > veel mensen worden bevooroordeeld op grond van beeldvorming door een glossy CV die tevens gecorrigeerd is door computerprograms en visie en perceptie van andere mensen(vaak bemiddelaars met vooropvattingen over wat goed of slecht is). Werkgevers blijven CV leugens kopen. Alle die incompetente ambtenaren maken ook mooi en glossy CVs. Wat zijn die waard dan?

  De CV schijn verkoopt beter dan werkelijke competenties.

  Reactie door Khosrow — donderdag 25 januari 2007 @ 22.28 uur

 24. Kennelijk sommige mensen zijn nog niet wakker. Dat is nog erger dan spellingsfouten.

  Fouten door gebrek aan denk en werkcompetenties zijn overal welkom maar spellingfouten worden gezien als Schande.

  En wat gebuurt er als iemand goed werk kan leveren maar anderstalig is opgevoed of dyslexie heeft?

  Reactie door Khosrow — donderdag 25 januari 2007 @ 22.32 uur

 25. Wel, ik ben het met Eerst Nadenken eens ( voor de verandering) een goed geschreven CV maakt heel veel verschil.

  Blijf in jezelf en in je KUNNEN geloven DJ Digital. Een CV kan veel zeggen vooral het profiel b.v

  Profiel;
  Gedreven persoonlijkheid praktisch ingesteld, collegiaal en zowel zelfstandig als in teamverband goed functionerend.

  Kan een wereld van verschil maken.

  Reactie door Lisette — donderdag 25 januari 2007 @ 23.22 uur

 26. Kijk, en hierdoor worden dus mensen aangenomen die niet in het bezit zijn van wat zijn aantonen bij zo’n sollicitatie.
  Wat tonen zij aan? Door andere in elkaargeflanste CV’s, ingefluisterde sollicitatiebrieven en verbeterd door de spellingscontrole.
  Vreemd dat er zoveel incompetente mensen onze maatschappij beheersen?

  Reactie door Gloria — vrijdag 26 januari 2007 @ 0.30 uur

 27. @ 22 добрый вечер Anastasia

  Waarom ga jij niet bij die man solliciteren als bouwvakster.
  Deze bejaarde oude man van jou heeft dan geluk dat hij zonder z’n middagdutje kan, en als hulpje wat kan bij klussen (beunen).

  Maar heeft hij of jij nu een mooi huis en heeft hij of jij een eigen bedrijf en is hij minder goed of ben jij dat,…… het is voor mij een raadsel wat je hier neerpent

  доброй ночи

  Reactie door Pool — vrijdag 26 januari 2007 @ 1.07 uur

 28. Wat een oppervlakkige wereld? Ik vind deze discussie zo prachtig want het duidelijk manifesteert hoe de zaken in elkaar zitten. Hoe sommige mensen oppervlakkig beoordelen.

  Het is zo schandaaaalig belachelijk, klein, eenzijdig en triest tegelijkertijd.
  Hoe krijg je incompetente regering? Door naar draaikontjes te kijken, door naar hun CV te kijken die trouwens samengesteld is door coaching en CWI of PR bureaus.

  Je koopt niet de werkelijke product maar je koopt de glossy PR folder.

  Je wordt geacht om leugens te verkopen. Jouw eigen woord is niet glossy genoeg dus ga maar de gestandaardiseerde CV’s reproduceren. Ga maar je eigen visie aanpassen.

  De waarheid(werkelijke waarde van de werknemers, jouw werklelijke competenties, motivaties en dingen die je graag tijdens praktijk wil bijleren of verbeteren) zijn niet van belang en niet glossy genoeg. De leugens, de lege beloftes, de woorden en schrijfstijl van de derden(incompetente CWI Medewerkers, Leugenachtige PR bureaus) worden belangrijker geacht.

  NU we weten allemaal dat een glossy CV een grote verschil maakt en dat is juist het SCHANDE van.

  Sorry maar wat zegt nu de volgende MAAKBAR/ REPRODUCEERBARE profiel: “Gedreven persoonlijkheid praktisch ingesteld, collegiaal en zowel zelfstandig als in teamverband goed functionerend”????????

  Absoluut niks. Pas op voor iemand die beweerd alle of zelfs de meests van het bovenvermelde profiel te hebben.

  Ik heb tot nu toe alle mijn draaideur werkzaamheden zelf gevonden, niemand heeft mij bemiddeld noch gecoached. Ben zelfstandigheid, onpraktisch(neem liever de moeilijke weg en onderweg leer ik nog aantal dingen bij), geen teamverband, wel gedreven. Ik weet dat mijn profiel is niet glossy genoeg maar Glossy(ons kent ons teamverband, Jaknikkende Collegiaal, doen als of ik praktisch ben) is NIET mijn kopje thee.

  eigen woorden, eigen kracht, eigen kunnen,,,,, Geen water bij de wij.

  Te veel getinte water bij de wijn, vervuilt je eigen krachten eigen gedachten en eigen authenticiteit. Want dat levert ontevredenheid zowel bij jezelf als bij de werkgevers die niet weten wat ze precies aan jouw hebben.

  Voor slechte voorbeeld kijk naar alle vallende water bij de wijn kabinetten van afgelopen jaren, kijk naar incompetente “werkenden” bij de bureau jeugdzorg, reclassering, IND, Justitie, Politie. Hoe functioneren ze nu eigenlijk? Er zijn veel te veel glossy CV’s in de la maar weinig functionerende professionals op de werkvloer.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 26 januari 2007 @ 14.46 uur

 29. @22 anastacia
  спасибо
  Zal firefox eens proberen.

  Reactie door che — vrijdag 26 januari 2007 @ 17.55 uur

 30. @9 che

  Alleen bedankt staat zo kaal, een stuk beschaafder is deze……. Большое спасибо.

  Reactie door Pool — vrijdag 26 januari 2007 @ 19.23 uur

 31. Een werving en selectiesysteem dat gebaseerd is op CV leugens en zelfpromotie is waardeloos.

  ALLE sollicitatie trainingen zijn leugen verkooptrainingen. Je mag best wel streven om jezelf(je eigen waarde en je werkwaarde) zo goed mogelijk te presenteren. Maar jezelf te gaan omvormen op aan een baan te komen vind ik te gek voor woorden. Een CV moet een reflectie zijn op wie je bent, wat je kan, wat je geleerd hebt en/of wat je wilt bijleren, wat je motivatie is en wat je wilt bereiken(kort en lange termijn). Meer is overbodig en onnodig.

  Meeste ministers en tweede kamerleden hebben immaculate CV’s, maar zijn hun CV’s waar? Zijn hun CV’s waard? Hoe kwamen ze aan hun glossy CV’s? Wie heeft voor hun opleidingen betaald? Wie was hun mentor? Hoe kwamen ze aan hun laatste baan? Wat hebben ze tijdens hun functie gedaan of bereikt? Wat was de betekenis waarde van hun werk? Voor wie was het van betekenis?

  Ik heb de CV van meeste politici in Nederland gelezen. Een tekst viel mij op het meeste: “ Van school naar school naar school; Van fabriek naar fabriek naar fabriek”.

  Het bovenvermelde citaat is afkomstig uit de biografie van Jan Marijnissen. Toen ik dat las, kon ik mijn tranen niet terughouden. Ik voel precies dezelfde elke keer dat ik dat lees of herinner. In mijn jeugd heb ik dat min of meer zelf meegemaakt. Nu veel asielkinderen maken hetzelfde ook mee. Dat klinkt niet zo glossy CV van Verdonk, Balkenende, Zalm, Bos; maar tenminste de tekst uit Jan Marijnissen biografie is waar en waard. Als ik een beetje een goede vader kan zijn, brood op plank kan zetten, binnen mijn mogelijkheid een bijdrage aan mijn omgeving/ mensen om me heen kan leveren dan ben ik blij en meld ik het gewoon op mijn CV. Ik weet dat sommigen dat als onbelangrijk vinden maar die zijn de dingen die ik belangrijk vind. Niet de dure opleidingen, niet het lidmaatschap in de achterkamercommissies en bestuurdersclub maar een gemotiveerde mens is belangrijk. Als je dat bent, leer je de rest vanzelf in de praktijk.

  Tenslotte is het toch niet raar dat sommige mensen vellen een oordeel over mensen die ze niet eens gezien hebben en niet eens kennen. Ze denken namelijk dat de meeste werklozen met lang en ongewassen haar en stinkende kleren gaan solliciteren.

  Een samenleving die een deel van zijn burgers achter stelt ten voordeel van de schijn alles kunners is geen rechtstaat.

  Mensen of organisatie die hun medeburgers/ werknemers alleen op hun zwakke punten afrekenen en afschrijven zijn behoorlijk onbeschaafd. Zulke samenleving en zulke mensen zijn niet vrij en zullen nooit groeien.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.19 uur

 32. @30 oke pool,
  ik ben nog lerende.

  Reactie door che — vrijdag 26 januari 2007 @ 22.02 uur

 33. @.31. Reactie door Khosrow — vrijdag 26 januari 2007 @ 20.19

  Recht uit ‘t hart, Khosrow….!
  Diploma’s zijn leuk en handig…Mens-zijn is het meest ultieme !

  Reactie door franslj — vrijdag 26 januari 2007 @ 22.13 uur

 34. Dank je Khosrow, zo is het!
  Het lan van make believe en pakken en maskers..BV Nederland

  Reactie door cynthia — zaterdag 27 januari 2007 @ 11.47 uur

 35. Er zijn ook nog genoeg oudere met een hogere opleiding die graag aan de bak willen komen dan de vernederingen te moeten ondergaan !
  Daar wordt ook geen donder aan gedaan door VVD,CDA, PvdA .

  Reactie door Fred — zaterdag 27 januari 2007 @ 14.37 uur

 36. In de PZC van zaterdag 27-01 stond een artikel over re-integratiebedrijven en ervaringen van mensen.Het blijkt dat er een man met gezin,van bijstand (€1162) ,tewerkgesteld werd voor €869,-
  .Ook ken ik jongeren die voor jeugdbijstandsnorm via een re-integratie bureau konden gaan werken.

  Reactie door Tom — maandag 29 januari 2007 @ 19.30 uur

 37. Ben je met 28 al te duur en 25 dan?

  Reactie door Jamal — maandag 12 februari 2007 @ 20.05 uur

 38. Jamal, hangt ervan af wat voor diploma`s je hebt…maar voor werk en leertrajecten ben je al wel te oud.

  Reactie door cynthia — donderdag 22 februari 2007 @ 13.09 uur

 39. Ik ben het totaal niet eens met deze opmerking, ik ben 54 en heb bij Philips Jaren een leidinggevende functie vervult
  Daar Philips zijn deuren sloot kwam ik op straat te staan’in 2002 . Na op diverse bedrijven gewerkt te hebben via uitzend buro’s voor contract van een jaar of half jaar zit ik nu zonder werk
  je wordt gewoon door de uitzend buro’s misbruikt
  een bruto salaris van nog geen 8 Euro is dat normaal
  Terwijl je een dik jaar salaris van 36000Euro op jaar basis verdiende
  Ook je leeftijd speelt een grote rol
  Ik heb diverse keren voor minder dan het UWV gewerkt maar aan een baan komen doe je gewoon niet 60% reageert niet op je sollicitatie er zijn ook bedrijven die je uitnodigen en 3 a4 keer laten komen en dan op het laatst zegen je bent te oud
  DUS ZEG TEGEN MIJ NIET DAT JE MAKKELIJK EEN BAAN VINDT
  Je hebt zelf zeker geen ervaring in het zoeken naar werk

  Met vriendelijke groet
  Johan uit Tilburg

  Reactie door Johan — dinsdag 20 maart 2007 @ 15.19 uur

 40. Cynthia, je bent in mijn ogen niet goed bij probeer maar met toch een voldoende opleiding maar met 54 jaar je bent zeker net 28 en totaal zonder levens ervaring Ik heb zeker een paar honderd sollicitatie’s gedaan maar constant is het te duur of leeftijd geef je antwoord en zegt ik wil best minder verdienen krijg je te horen ik kan voor jou een veel jonger persoon aan nemen
  Men praat zo makkelijk over tot je 65 jaren werken mij best geef mij een baan waarmee ik mijn gezin kan onderhouden en mijn hypotheek kan betalen
  Nu eet je je huis op terwijl mensen in de sociale een dikke 1100 per maand netto hebben daarbij geld krijgen voor sport, wasmachine en ga zo maar door
  terwijl ik alles doe om werk te vinden
  Nee hou in gods naam je fatsoen als je niet weet waar je over praat
  Hierbij wil ik alle ouderen oproepen om een brief naar de regering te sturen en hun op het hart drukken wat het probleem is
  ook het reintegratie buro zegt niets te kunnen ondernemen

  Reactie door Johan — dinsdag 20 maart 2007 @ 15.27 uur