Stemwijzers

Met de provinciale statenverkiezingen in aantocht zijn de verschillende stemwijzers weer online.

Bij de landelijke verkiezingen was er veel media-aandacht. Ik ben benieuwd of dat bij de provinciale statenverkiezingen ook zo zal zijn. Je kunt terecht bij de stemwijzer of het kieskompas.

Ik ben benieuwd welk advies je hebt gekregen, wat je van de vragen voor jouw provincie vond, en – natuurlijk – of je het eens was met het advies.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 16 februari 2007 :: 0.11 uur

59 Comments

59 reacties

 1. Ik heb ‘m net gedaan. Ik ga dus voor D66!! De SP komt slechts op de derde plaats. Jammer Jan, weer een stem verloren.

  Ik had bij Groningen een vraag verwacht als: bent u het er mee eens dat de provincie Groningen nog geen één procent van de aardgasbaten krijgt en de rest naar het rijke westen gaat? Maar nee hoor.

  Gewoon SP stemmen dus.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 16 februari 2007 @ 6.43 uur

 2. test gedaan en uiteraard sp of groen links. stem sp en hoop dat ze weer flink veel aanwas krijgt.op naar een eerlijk links nederland ..en laten we dat gereformeerde scheinheilige trio van bakelende eens goed dwars zitten..

  Reactie door b nijhuis — vrijdag 16 februari 2007 @ 7.56 uur

 3. Het is net als bij de stadsdeelverkiezingen in Amsterdam: bij veel vragen is het moeilijk eens of oneens te zeggen omdat je het er inhoudelijk mee eens bent, maar vind dat het niet door de provincie gedaan moet worden. De meeste onderwerpen passen zoveel logischer bij een gemeente of juist bij het Rijk. Verder is de provincie zo onzichtbaar dat ik bij de meeste stellingen de argumenten van beide kanten niet ken. Gelukkig kan je die bij Stemwijzer wel opzoeken.

  Reactie door Marco — vrijdag 16 februari 2007 @ 7.57 uur

 4. De 3 groten komen bij de VU vandaan, Trouw is een christelijke krant. Dus nee ik doe geen moeite. Ik vertrouw evenals vorig jaar de uitkomst niet. Toen kwam ik bij de PvdA uit terwijl al mijn vragen op de SP verkiezingsprogramma afgestemd waren.
  Verloren moeite dus.

  Reactie door Henny — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.13 uur

 5. STEMWIJZER

  De stemwijzer verwijst mij naar Gelderland Lokaal (1) en de SP (2).

  Het landsbelang gaat voor, dus mijn keuze staat vast

  Goeden morgen!

  Reactie door erik — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.14 uur

 6. Ik wilde SP stemmen en kreeg van de stemwijzer het advies SP te stemmen.

  Reactie door Kobus Kuch — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.15 uur

 7. Goeden morgen = germanisme (guten Morgen). Ik woon waarschijnlijk te dicht ‘an der deutschen Grenze!’ Tjuß, Erich

  Reactie door erik — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.19 uur

 8. Beide stemwijzers raden me aan SP te stemmen. Nu zijn de kwesties in Limburg volgens mij wel erg voor de hand liggend voor een SP-er.

  Reactie door Irma — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.22 uur

 9. Limburg, SP, sluit me aan bij de opmerking van Irma @5.

  Reactie door Shaman — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.35 uur

 10. 1 groen links
  2 SP
  3 CU
  4 D66
  5 partij voor de dieren

  de rest is allemaal negatief, met onderop PvdA, VVD en ons Flevoland.
  Kortom, een stem op de SP dus.
  Het beste maar weer

  Reactie door Marcel — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.38 uur

 11. Gedeeld eerste plaats voor PvdA en SP in Brabant! Opvallend

  Reactie door Tom — vrijdag 16 februari 2007 @ 8.59 uur

 12. Gelderland,
  1 gelderland lokaal.
  2 SP.
  Bij zo’n stemwijzer vind ik toch altijd dat er veel vragen zijn, waar je te weinig over het onderwerp weet, om er echt een oordeel over te kunnen geven.
  En dat speelt zeker bij de Provinciale Politiek omdat daar minder over in de kranten staat, en je daardoor toch ook minder geinformeerd bent.

  Reactie door Hanna — vrijdag 16 februari 2007 @ 9.19 uur

 13. De stemwijzer klopt zeer met wat ik gelezen en gehoord heb, wat standpunten betreft. Daar zit ik helemaal spot on bij de SP. Het Kieskompas vindt mij linkser en progressiever dan welke politieke partij dan ook, inclusief de SP. Daar vind ik het erg lastig om mijn standpunten terug te vinden in de stellingen die gepresenteerd worden. Maar ik ga toch gewoon SP stemmen, hoor, ook al zijn jullie dan niet zo links en progressief als ik. ;-)

  Reactie door Anne-Marie Mineur — vrijdag 16 februari 2007 @ 9.22 uur

 14. Met grote voorsprong en overuiging SP!

  Reactie door bijdehandje — vrijdag 16 februari 2007 @ 9.25 uur

 15. De uitslag voor mij is :
  Stemwijzer 1 partij v.d. dieren
  2 groen links
  3 sp
  4 d66
  5 mooi utrecht
  kieskompas 1 mooi utrecht
  2 pvdd
  3 gr.l
  4 sp
  5 pvda
  uit kieskompas blijkt dat ik 11% linkser en 17% progressiever zou zijn dan de sp
  toch maar sp stemmen.

  Reactie door Herman — vrijdag 16 februari 2007 @ 9.34 uur

 16. Onze 2 stemmen heb je weer Jan.
  En is er een manier om dit kabinet af te laeten treden?
  Want de scheiding tussen rijk en arm gaat wel heel hard en zichtbaar.
  De lagere inkomens blijven laag en de midden inkomen gaat naar beneden.
  Dus rijk wordt rijker….
  Zo ook met dit nieuwe zorgstelsel.
  Arm…sterf maar.
  Rijk…neem iedere dokter die je wilt…en blijf leven.

  STOP DIT KABINET JAN !!!!!!

  Reactie door Willeke Lindeman — vrijdag 16 februari 2007 @ 9.36 uur

 17. Stelling 2:
  Het is zinloos om verslaafde jongeren onder de achttien in een jeugdgevangenis op te sluiten
  Uw mening Helemaal mee eens
  Mening van SP Niet mee eens

  Onderbouwing SP:
  Kinderen die niets misdaan hebben, horen niet in de cel en ze mogen zeker niet als misdadigers behandeld worden. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet blootgesteld worden aan visitatie (onderzoek van hun lichaamsholtes) na elk contact met de buitenwereld. Methodieken als de Eigen Kracht Conferentie (een methode om de omgeving van het kind te betrekking bij de oplossing van problemen) dienen meer structureel te worden ingezet om kinderen de beste kansen voor een ongestoorde ontwikkeling in hun eigen omgeving te bieden en zoveel mogelijk te voorkomen dat dingen uit de hand lopen. (Statenprogramma SP) Kinderen die geen strafbare feiten hebben gepleegd, horen niet in een jeugdgevangenis thuis. (Landelijk verkiezingsprogramma SP) Zeker bij minderjarigen moet detentie altijd eerst en vooral in het teken staan van behandeling, heropvoeding en rehabilitatie. Bij sommige kinderen kan dat het beste door middel van scholen als bijvoorbeeld ‘Glen Mills’. De bezuinigingen op de jeugdgevangenissen van de afgelopen jaren waren onverantwoord hard; nu moet goed gekeken worden welke inrichtingen meer personeel en middelen nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. http://www.sp.nl/standpunten/cd_111/standpunt_over_jeugdgevangenissen.html

  lees ik nu zo slecht.
  Voor de duidelijke orde, ik vind niet dat verslaafde jongeren in een jeugd gevangenis thuis horen, meen dat de sp hier hetzelfde over denkt. Dat vind ik ook in de tekst terug.
  Maar volgens kies kompas sluit mijn mening niet aan op die van de sp.

  Volgens de stemwijzer kom ik uit op sp, bij kies kompas op pvdd????

  gr diana

  Reactie door diana — vrijdag 16 februari 2007 @ 9.41 uur

 18. Zoals gebruikelijk, kom ik weer bij die SP uit! ;-)

  Reactie door Koen Verhofstad — vrijdag 16 februari 2007 @ 10.09 uur

 19. ik kom op SP uit. mag nog niet stemmen(ben 16) maar al we campagne voeren en dat is wat ik zeker wil doen en vanavond ga doen. ben nu twee maanden lid en t is de eerste keer maar ik heb er ontzettend veel zin in. nog een fijne dag verder.

  Reactie door gwenny — vrijdag 16 februari 2007 @ 11.04 uur

 20. Stemwijzer kwam bij mij uit bij SP, GL en PvdA.

  Maar ik vind de vragen in de stemwijzer weer erg ruw en zwart/wit. Het is niet altijd ja-nee-weetniet.
  De problemen zijn toch een stuk complexer dan de stemwijzer doet voorkomen.

  Daarbij zijn er stellingen waar ik het mee eens kan zijn, mits er flink wat voorwaarden aan gekoppeld worden. Dit is in de stemwijzer niet meegenomen,

  Reactie door alexander — vrijdag 16 februari 2007 @ 11.08 uur

 21. @ 19 Gwenny

  Hartstikke goed van je Gwenny dat je als 16 jarige al het belang van een rechtvaardige samenleving inziet en dat je je voor de SP wilt inzetten. Dat geeft hoop voor de toekomst en maakt mijn dag al vast goed!

  fijne dag en succes vanavond

  Erik

  Reactie door erik — vrijdag 16 februari 2007 @ 11.12 uur

 22. Slim bedacht om voor de meute een markt-
  gerichte ‘kieswijzer’ te ontwerpen. Word
  ‘grijzer en wijzer’ en zie voor wiens karre
  tje dit ‘spek’-takel moet dienen.
  Vette kluif? Door wie gesubsidieerd en evt.
  ook nog door ons zelf betaald?
  Media volgen om te zien wat de politieke
  partijen zélf ten toon én visie spreid(d)en
  en bepaal je eigen keuze! Laat je niet nog
  meer bevoogden en hapklaren brokken door de
  strot duwen, die eerst ‘vakkundig’ werd ge-
  smeerd met het beste glijmiddel aller tijden:
  stroop! De luiaards lusten daar wel pap van
  maar een zelfbewuste kiezer, kiést alsdan!
  Waardebepaling en normen aanleggen: wie zal
  die vastleggen P.E.R. (politiek, ethiek, re-
  ligie) definitie ? Kom…laat de eigen waar-
  neming van de alledaagse praktijk op los!
  Tot 7 maart a.s. en voor mijn soortgenoten,
  ga er dan heen gedreven als vee, maar kom er
  uit terug voor de samenleving als ‘fee’,…
  dus kies nu nadrukkelijk voor ‘t rood van SP!

  Reactie door Madelief — vrijdag 16 februari 2007 @ 11.29 uur

 23. Kiescompas:
  PvdD en dan Sp, het verst verwijderd van VVD.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — vrijdag 16 februari 2007 @ 11.35 uur

 24. Dit lied, nr 23 in een oud boek, er maar da-
  gelijks inhouden Roelf, voor kinderen en
  kleinkinderen, buren, burgers en buitenlui,
  maar vooral voor de jongelui, die nog niet
  definitief durven te kiezen, juist nu het hen
  zelf zo tot op het bot gaat raken!
  We gunnen de jongeren heel graag hun eigen be
  sluitvorming, maar dit steuntje in de rug hebben sommigen nog een tikkeltje nodig!

  Reactie door Madelief — vrijdag 16 februari 2007 @ 12.49 uur

 25. Verassend die stemwijzer, kreeg weer een spectaculaire uitslag geen puistjes of allergievlekken.
  Volgens mij is dit weer zo’n gecontroleerde versie van de AIVD, kijk wat hij bij mij aangaf….

  1. SP
  2. PvdDieren
  3. Gl
  4. .
  5. .
  6. .
  7. .
  8. Vlaams Behang

  Reactie door Pool — vrijdag 16 februari 2007 @ 13.11 uur

 26. …kijkend naar de tronies van de Nederlandse politici, heb ik helemaal geen stemwijzer of kieskompas nodig…

  Reactie door erik — vrijdag 16 februari 2007 @ 13.26 uur

 27. @ Gandalf (1):

  Zo is het. Gewoon afgaan op je eigen verstand is het beste. Zelfs als er niet tekortkomingen en “mitsen en maren” aan de stemwijzer of het kieskompas vastzitten, zou ik daarop nog niet afgaan.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 16 februari 2007 @ 13.40 uur

 28. FORT PANNERDEN

  Hoi Madelief,

  Het is vandaag zo’n mooi weer dat het misschien wel een idee is om eens lekker rondgeleid te worden op (in, onder, langs) het Fort Pannerden. De waarnemend burgemeester en zijn opvolger hebben dat onlangs ook gedaan. Volgens de Gelderlander zijn de ex-krakers en het bevoegd gezag tegenwoordig dikke vrienden. Zo kan het ook…

  Groetjes Erik

  Reactie door erik — vrijdag 16 februari 2007 @ 13.47 uur

 29. Ik ga die test niet doen er komt toch altijd een partij uit die ik niet stem ;)

  Reactie door Lisette — vrijdag 16 februari 2007 @ 14.05 uur

 30. Stemwijzer:
  1. Noord-Holland Anders/De Groenen
  (nóóit van gehoord)
  2. SP
  3. GroenLinks

  Kiescompas:
  1. SP
  2. Partij voor de Dieren
  3. GroenLinks

  Wel een vreemde uitslag bij het Kiescompas:
  ik ben 1% rechtser en 3% progressiever dan Groenlinks en 2% linkser en 4% conservatiever dan SP.
  Hoe kan ik nu rechtser dan Groenlinks en tegelijkertijd linkser dan SP zijn??

  Reactie door Gaby — vrijdag 16 februari 2007 @ 15.12 uur

 31. het verst verwijderd van de SP, dus toch maar VVV stemmen. Een partij van eerlijke en hard werkende mensen ( zie Rutte in de telegraaf van vandaag

  Reactie door gargamel — vrijdag 16 februari 2007 @ 15.13 uur

 32. @25 Pool

  Die nr. 8 van jou kan nooit goed zijn, daar krijg ik nou spontane vlekken van.
  Of bedoel je die partij van Blondie? Dan snap ik het! Flip de Winter en onze onverdraagzame Geert samen.
  Wat een griezels!

  Reactie door bijdehandje — vrijdag 16 februari 2007 @ 15.44 uur

 33. Jaren geleden werd ik eens gebeld door een heel aardige mevrouw met allemaal vragen over het landbouw beleid en het boerenbedrijf. Nu woon ik midden in de stad en weet niets van dat soort zaken, maar dat maakte niet uit, aldus die mevrouw. Nou snap ik haar wel, was natuurlijk een soort bijbaantje en ze moet ook aan de aantallen komen. Maar je kunt op die manier natuurlijk wel grote vraagtekens zetten bij het nut van dergelijke onderzoeken. Een soortgelijk gevoel bekroop me een beetje bij het invullen van de stemwijzer voor Overijssel. Vragen die elders wellicht hot items zijn maar andere een paar kilometers verderop weer helemaal niets zeggen. Het lijkt me toch maar het beste om in het stemhokje gewoon je verstand en je gevoel (in die volgorde) te gebruiken, dan kom je wel tot een juiste keuze.

  Reactie door Pieter — vrijdag 16 februari 2007 @ 15.58 uur

 34. @31 Natuurlijk, kan niet anders als je blauwe mannetjes eet.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — vrijdag 16 februari 2007 @ 16.01 uur

 35. @ 32 bijdehandje

  Sorry, maar ik dacht dat je wist dat Wilders en de Winter ook wel het ” Vlaams Behang ” wordt genoemd. in ieder geval hoe die stemwijzerzooi erbij komt dat ik iets met de partij van Blondie te maken zou hebben, blijft mij een raadsel.

  Reactie door Pool — vrijdag 16 februari 2007 @ 16.34 uur

 36. kom op SP kan ook niet anders
  het klopt allemaal ben een echte sp gelukkig

  Reactie door roel — vrijdag 16 februari 2007 @ 16.48 uur

 37. @35 Pool,

  Dat Vlaams behang had ik nog nooit van gehoord.
  En wees gerust ik zou jou ook niet hebben ingedeeld bij deze 2 griezels, ik weet wel beter.
  Fijn weekend!

  Reactie door bijdehandje — vrijdag 16 februari 2007 @ 17.12 uur

 38. Kwam bij de PvdA terecht.
  Stem toch maar SP.
  De vragen zijn soms wel erg zwart/wit.

  Reactie door bert — vrijdag 16 februari 2007 @ 17.30 uur

 39. De kieswijzer klopt niet.
  Stelling 1:
  Op alle provinciale wegen moet de maximumsnelheid worden verlaagd

  Mening van SP Niet mee eens

  Onderbouwing SP:
  Provinciale wegen staan niet bekend om hun verkeersveiligheid, verhogen van de maximumsnelheid zou alleen een toename van de onveiligheid veroorzaken. (eigen toelichting)

  Reactie door Chrisinactie — vrijdag 16 februari 2007 @ 18.11 uur

 40. Gandalf of Henk.H:

  Weten jullie waar dat NCPN voor staat? Ik bedoel die C. Is die C van christelijk of communistisch? Ik ken die partij niet, maar die had de langste balk bij mij.

  Reactie door Gloria — vrijdag 16 februari 2007 @ 19.34 uur

 41. beide gedaan.

  Stemwijzer: 1. SP
  2. PvdA

  Kieskompas: 1. Groen Links
  2. SP

  Leuk om te doen, maar wordt zeker de SP.
  Vragen zijn inderdaad erg zwart wit.

  Reactie door Frank Gv — vrijdag 16 februari 2007 @ 19.42 uur

 42. Beide gedaan:

  Bij kieskompas 1 SP 100 %

  Bij stemwijzer: CDA ? ? ? AARchh.

  Dit is FRAUDE, bij stemwijzer zijn ze stemmen van de SP aan het pikken!

  Reactie door Elsemie — vrijdag 16 februari 2007 @ 20.51 uur

 43. @NCPN staat de C. voor communistisch.
  scoorde daar ook wel erg goed!
  Had ook nog nooit van deze partij gehoord

  Reactie door Chrisinactie — vrijdag 16 februari 2007 @ 22.09 uur

 44. @ 21 Erik
  dankje heb een hele leuke avond gehad. samen met asle,diederik en erik(waarschijnlijk een andere)(of woon je in eindhoven)z’n 600 flyers uitgedeeld in anderhalf uur. veel ervaring erbij en veel lol gehad. zou het zo weer doen:D we hadden eigenlijk te weinig flyers want we waren te vroeg klaar maar binnekort worden we weer actief en gaan we enketeren en misschien kunnen we de jongere dan nog mooi iets meegeven van ROOD :D.
  ik vind het gewoon fijn dat ik kan werken aan een beter nederland en dat stemmen komt over een paar jaar wel:P
  gwenny

  Reactie door gwenny — vrijdag 16 februari 2007 @ 22.28 uur

 45. @43

  Bedankt Chris in actie! Ha, ha, ik ben wel trots op de communistische uitkomst!
  Het feit alleen al dat de SP akkoord gaat met het eten van vogeljonkjes. Vond ik toch een minpunt. Kom niet aan vogeleieren!

  Reactie door Gloria — vrijdag 16 februari 2007 @ 23.25 uur

 46. Oh, bij kieskompas was de uitslag:
  Het dichtst bij de Sp en het verst van de VVD.
  Ja, dat verloochent zich niet!

  What ever: ik stem SP. (Ondanks dat onzinnige kievitseieren rapen!)

  Reactie door Gloria — vrijdag 16 februari 2007 @ 23.51 uur

 47. Heb stemwijzer niet nodig.
  Een sterke SP in de 1e kamer is voor mij het belangrijkste. Alleen dan kunnen ze wetsvoorstellen blokkeren van Balk. 4. Bijvoorbeeld een wetsvoorstel voor de bedenktijd bij een over tijd behandeling. Maar ook andere ‘religieus’ getinte voorstellen waar CDA en CU mee willen komen. En wat te denken van de versoepeling van het ontslagrecht…

  Heb daarnet Bos gezien bij P&W. Probeerde weer te scoren ten koste van SP (en GL). SP is weggelopen bij de onderhandelingen en zie eens wat wij hebben weten binnen te halen blablabla. Zo doorzichtig.
  Mijn keuze voor de verkiezingen staat al vast maar ben bang dat er toch veel zullen zijn die zich wel door Bos laten inpakken.

  Reactie door Peer — zaterdag 17 februari 2007 @ 0.00 uur

 48. Ik hoop niet dat ik een weblog ontzegging krijg, maar mijn stemadvies (drenthe) was VVD. (en niet zo’n klein beetje ook)
  Het heeft ongetwijfeld te maken met mijn allergie voor alles wat doet denken aan reservaatvorming in deze prettige provincie.
  We kunnen ook hier niet bestaan van het scheren van schapen en het dansen van de horlepiep voor de toeristen uit het “rijke westen”. Dus ophouden met onzinnige afsluiting van gebieden en het blokkeren van economische vooruitgang. Uitroeien die gevaarlijke tweebaans autowegen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Maar ik ga toch wel op de SP stemmen :)

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 17 februari 2007 @ 0.03 uur

 49. Ik kom bij de stemwijzer op GL uit, en bij Kieskompas op SP. Als je vervolgens de toelichting op de antwoorden gaat ezen, blijkt dat ik het dermate eens ben met SP dat ik daar toch gewoon op ga stemmen. Ik vind de vragen soms wel moeilijk. Van sommige dingen heeft niet iedereen verstand en dan kun je geen zinnig antwoord geven. Ook mag de vraagstelling wat uitgebreider; met wat meer uitleg over het onderwerp. Dan weet je beter waar het om gaat.

  Reactie door Chantal P — zaterdag 17 februari 2007 @ 10.12 uur

 50. Ik bevind me trouwens in Z-H :-)

  Reactie door Chantal P — zaterdag 17 februari 2007 @ 10.13 uur

 51. 50 Chantal P.

  Als je je in Zuid-Holland bevindt, ben je mooi in de gelegenheid om Wouter Bos een flinke draai om z’n oren te geven. Kreeg ik vroeger ook als ik gejokt had!

  Reactie door erik — zaterdag 17 februari 2007 @ 10.56 uur

 52. Ik heb de proef op de som genomen en op papier gezet Ik wil SP stemmen.
  Na afloop kwam er een heel andere uitslag uit.
  Conclusie: De stem wijzer doet niet wat ik wil.
  Maar van wie dan wel?

  Reactie door L,Hospital — zondag 18 februari 2007 @ 10.33 uur

 53. Het valt me op dat SP provinciaal minder groen is dan landelijk. En juist de provincies hebben op dat punt veel macht gekregen de laatste jaren (ruimtelijke ordening met name).

  Ik woon in Friesland maar ben nog ingeschreven in Noord-Holland, en bij beide provincies viel me op dat ik veel groener ben dan de SP in die provincies. Helaas. De Groenen, GroenLinks en PvdA gingen SP voor. Had ik totaal niet verwacht, dus ik weet nu even niet wat ik ga stemmen. Qua groenheid GL of De Groenen, maar ik wil ook dat het kabinetsbeleid een succes gaat worden, dus moet ik misschien PvdA stemmen (voor deze ene keer, NOOIT landelijk, alleen nu). Ik ben verder erg voor de SP, maar ik wil dat dit kabinet een succes gaat worden, en nieuwe sociale en groene initiatieven kan ontplooien.

  Anyway, ik heb besloten: het wordt GroenLinks dit keer. Immers, in de Eerste Kamer kan de PvdA met deze partij en de SP wel veel bewerkstelligen, en wat ik al meldde: GroenLinks is op provinciaal niveau stukken groener dan de SP (en PvdA). De SP wil bijvoorbeeld niet de bollenteelt weghalen uit kwetsbare duingebieden.

  Reactie door Ellen — zondag 18 februari 2007 @ 15.13 uur

 54. In de Kieskompas komt de SP trouwens veel dichterbij mijn standpunten. Daar staat de PvdA weer verder weg. De Groenen en GroenLinks blijven echter het dichtstbij mijn standpunten.

  Reactie door Ellen — zondag 18 februari 2007 @ 16.01 uur

 55. Bij de SP zit ik goed dus waarom zou ik de stemwijzer nog doen. Overtuiging is is overtuiging nietwaar.
  Doe mee stem SP denk zelf en lat bniet voor je denken.

  Reactie door Henny — zondag 18 februari 2007 @ 19.59 uur

 56. Overtuiging is overtuiging…. en laat niet voor je denken. Sorry maar na een lekker wijntje typt het wel heerlijk maar incorrect weg.

  Reactie door Henny — zondag 18 februari 2007 @ 20.01 uur

 57. PvdA = Plunderen van de Arbeider : zie in Den Haag : Een PvdA wethouder wil van een aantal arbeiders hun vrije tijd : een volkstuintje afpakken om de grond beschikbaar te stellen voor een projectontwikkelaar , die er KOOP-woningen erop wil zetten : Mooier kunnne ze het bij de PvdA het niet maken : zo’n arbeiders kiest maar voor een partij die U het meest bedonderd :Pikken van AOW-ers en nu ook nog hun volkstuintje
  Aan de rand van het Zuiderpark zijn de arbeiders-huurwoningen ook al verkocht aan een projectontwikkelaar : iets waar Drees eens een boom voorop heeft gezet : de arbeider wonend aan een park , dat eens gebouwd is door werkloze !
  En wat worden het ? Juist KOOPwoningen aan een riante park .

  Reactie door Fred — maandag 19 februari 2007 @ 9.44 uur

 58. Heb nu ook even Kieskompas gedaan en daarbij was de volgorde precies anders om als bij kieswijzer namelijk:

  1. SP
  2. Grien Links
  3. Partij voor de Dieren

  Bij stemwijzer stond Grien Links op 1. Zal toch wel Grien Links worden hoewel ik 15% linkser ben en “slechts” 8% linkser dan de SP. Ben niet zo onder de indruk van de lokale kandidaten van de SP vandaar. Landelijk is het wel altijd SP!

  Reactie door Redbad — woensdag 21 februari 2007 @ 19.05 uur

 59. Mijn lijstje in Gelderland.

  1 Gelderland Lokaal
  2 SP
  3 PvDD

  Er zat echter zoveel verschil tussen Gelderland Lokaal en de SP dat ik provinciaal toch maar voor Gelderland Lokaal stem.

  Progressief, groen en sociaal.

  Reactie door Marella — zaterdag 3 maart 2007 @ 13.42 uur