‘Zorgverzekering verder uitgekleed’

Loophulpmiddelen als rollator, krukken en blindenstok verdwijnen binnenkort uit de basisverzekering. Deze maatregel van het College voor Zorgverzekeringen treft honderdduizenden ouderen, gehandicapten en chronisch zieken, meldt het Algemeen Dagblad zaterdag op basis van een advies dat door de organisatie half maart naar het ministerie van Volksgezondheid wordt gestuurd. Het college wil hiermee tien miljoen euro besparen. (Nu.nl)

Tien miljoen euro besparen op de meest kwetsbaren van de samenleving, dat deugt niet. Het nieuwe kabinet Balkenende kan direct zijn goede wil laten zien door dit te voorkomen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 03 maart 2007 :: 14.38 uur

218 Comments

218 reacties

 1. Het gereformeerden clubje wil zeker dat er meer gebeden wordt voor een wonderbaarlijke genezing en wederopstanding van de lammen. Wat mij betreft kunnen ze die opstand krijgen.

  Reactie door Drob — zaterdag 3 maart 2007 @ 14.55 uur

 2. He Drob,

  Volgens mij past die praat niet bij de SP. Laat iedereen eventjes in zijn waarde!

  Wat veel beroerder is in dat rollatror verhaal dat is dat er duizenden in Nederland zwerven in schuurtjes, op zoldertjes, omdat ze niet ingeleverd konden worden.

  Zouden veel anderen blij mee zijn geweest!
  Volgens mij moeten we daar handeltje in beginnen.
  Kunnen ook een leuke site openen zoiets van;

  Rollatorrecycling.nl

  VRGR. Jack Hage

  Reactie door Jack Hage — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.06 uur

 3. @1 Drob

  Balkende zou zelfs God nog ontslag geven, zo arrogant is hij wel!

  Reactie door Gerrit — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.10 uur

 4. …..Ehm….en waar gaat het geld dit keer naar toe dan……

  Nederlandse troepen naar Iran binnenkort?

  De JSF?

  …..salarisen van managers bij zorgverzekeraars en ziekenhuizen moet omhoog zeker…

  …of moeten nu de huizen verbouwd worden van de nieuwe ministers op dat zij zich aan de formatie afspraken blijven houden en vooral hun mond houden….

  Want die bouwfraude is nog steeds gaande….
  Maar geen haan die er nog naar kraait…..zo lijkt…..

  Moeten daarom soms de budgetten voor verkeer en waterstaat zo hoog zijn…..

  Dat is namelijk wel de pot waar vele handen in gezeten hebben om verbouwingen van te bekostigen….

  Hallo overigens aan sommigen hier.
  Tijd niet geweest maat ben jullie niet vergeten.
  Voor hen die het interesseert, veel van mijn problematiek heb ik inmiddels opgelost.
  Mijn bedrijf is inmiddels een KvK ingeschreven bedrijf en gaat vooralsnog goed.

  Dit is niet te danken aan de ambtenaren die mij de afgelopen jaren het bijna onmogelijk hebben gemaakt maar nu wel met de eer wil pronken dat ze dit maar even mooi voor mij geregeld hebben.

  Zij hebben nada niente niks gedaan.
  Inmiddels zelfs bewijzen in handen dat zelfs persoonlijke rancune van ambtenaren invloed heeft op het uitvoeren van de wet als de persoon (in dit geval ik) kritiek uit.

  Maar goed genoeg daarover.

  Back to topic……

  na een bericht als deze weet ik het eigenlijk wel zeker….
  Zolang dit zooitje onderling stuivertje blijft wisselen om zo de schijn van democratie omhoog te houden aan de macht is…..zie ik geen enkele reden een bijdrage te leveren aan de schatkist!

  Ga maar met een bus rammelen en langs de deuren…..

  Reactie door Jeroen Westerman — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.15 uur

 5. Die 10 miljoen moeten zeker straks weer bijdragen aan de kosten verslindende Afghanistan oorlog.het is te hopen dat daar geen rollators en krukken nodig zijn.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.22 uur

 6. Ik denk dat hier wel een Kamermeerderheid voor kan komen, om dit tegen te houden. De ChristenUnie zal een motie daarin steunen, en de PvdA ook, denk ik. Verder ook SP, GroenLinks, PvdD, D66, misschien een paar CDA-ers en PVV-ers. Het scheelt dat CU en PvdA hier wat vrijer in kunnen stemmen dan bijvoorbeeld bij de kwestie Irak (vermoed ik). Dit valt onder “actuele ontwikkelingen” waar Tichelaar het over had (dat de fracties daarin hun eigen koers konden varen, mits het in hoofdlijnen in het akkoord past).

  Reactie door Ellen — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.22 uur

 7. Balkenende wilde niets meer uitgeven voor de zorg,dat lukt hem ook nog!

  Vies en vunzig!

  Reactie door e.krul — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.25 uur

 8. krijen de oudere binnenkort wel een zelfdodingpil gratis uit de basisverzekering ?
  Los namelijk heel veel problemen op : M’n buurvrouw van 76 jaar kreeg onlangs een lijst met kosten , welke ze het afgelopen jaar aan medische zorg heeft “verbruikt “Ze kreeg geen NO-CLAIM meer teug : ze is zelfs bang dat ze bij moet gaan betalen …mooi he die zorgverzekeringen : ze maken de oude mens zo bang , dat zij niets eens meer naar de arts DURVEN te gaan , als zij wat mankeren : Leve de Nederlandse Hoerenstaat !

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.28 uur

 9. Die rollators die verstrekt worden lijken wel uit een van de oostbloklanden te komen ; deze zijn zelfs gevaarlijk voor mensen die nog goed ter been zijn : LEVENGEVAARLIJK is dat ontwerp met ronddraaiende wieltjes : de stabiliteit is ver te zoeken bij een kliein beetje oneffen straatgedeelte .

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.32 uur

 10. Wat een verschrikkelijk schofterige maatregel.
  Dat heeft met een sociaal beleid niets meer te maken. Gaan we die mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben en de sociale bijdragen betaald hebben nu op een dergelijk manier isoleren en bestraffen ? Mensen die het financieel moeilijk hebben en slecht ter been zijn in hun huis opsluiten ? De levenskwaliteit van deze mensen beperken ?

  Reactie door Kitty — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.33 uur

 11. @Jack Hage

  In dit geval mag het wel. Het is een drietal dat zich duidelijk profileert als een clubje gereformeerden van de VU. Het zijn hun normen en waarden en hun manier van samen-leven in de maatschappij.

  Het is te hopen dat niet alle gereformeerden er zo over denken.

  Reactie door Drob — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.34 uur

 12. 10 miljoen euro X 4% ======= een leuke bonnus voor de regenten van de zorgverzekeraars : is de voorzitter niet toevallig mijnheer Wiegel —-> VVD ?

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.34 uur

 13. Voor enkele van deze hulmiddellen kun je ook een tak gebruiken dus terug naar de de natuur
  Gouden tijden voor de Hakkers.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.35 uur

 14. Ik hoorde vanmiddag dat de ziekenfondsraad de rollator uit het ziekenfondspaquet wil halen .Dat is iets dat steeds meer oudere mensen nodig hebben . Wouter Bos wil de rijkere ouderen meer laten betalen en nog meer zelf betalen voor de zieken voorziening Hoogervorst heeft de oudere al voor een groot deel de hogere ziektekosten verzekering laten betalen De gewone man verarmd steeds meer En de heren van het kabinet hebben zichzelf weer verder verrijkt met 30 %, Bestaat er geen mogelijkheid om de heren Hoogervorst en Bos voor het gerecht te slepen .Want ik vind dat ze de mensen de laatste jaren steeds maar meer pakken en ik noem dat pure diefstal en die dieven moeten berecht worden

  Reactie door Dirk Schuit — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.37 uur

 15. Het Kabinet dient dit niet alleen zeker te voorkomen maar daarnaast ook luid en duidelijk te laten weten dat dergelijke adviezen ook in de volgende jaren niet zullen worden gehonoreerd en niet passen in een socialere samenleving die ze zelf ook willen bereiken.
  Zodat al de mensen die nu al in hun dagelijks leven afhanklijk zijn van zulke hulpmiddelen de geruststelling hebben dat dit in de basisverzekering blijft en dat iedereen weet dat, als hij die hulpmiddelen ooit nodig heeft, ze er zijn.
  Dat het College voor Zorgverzekeringen maar eerst eens zelf gaat bezuinigen!
  En daarbij : lopen met een blindenstok, krukken of rollator doe je echt niet voor het plezier. Zonder kan je zelfs niet naar buiten !
  Jan heeft afgelopen donderdag in de Kamer en bij Nova opnieuw gezegd : “ Ga met de mensen zelf praten en niet weer met de secretarissen van de secretarissen”
  Als het Kabinet honderd dagen door het land trekt zullen ze heel wat mensen met deze hulpmiddelen zien rondlopen : dat ze hen niet enkel aanspreken zou ik zeggen, maar ook echt naar hen luisteren.

  Reactie door Lieve — zaterdag 3 maart 2007 @ 15.38 uur

 16. Nu begrijp ik waarom men die hulpmiddelen wil afschaffen, als een oudere of gehandicapte buiten loopt met een hulpmiddel is hij vaak dubbel zo kwetsbaar, zie b.v. als van een rolator een wieltje wegslaat of het boodschappennetje tussen het wieltje komt, dan kan deze oudere komen te vallen, wat evt. voor de verzekeringen weer extra geld gaat kosten.
  De zorgverzekeraars zijn op deze manier nog erger bezig dan de regering die is al bezig met een tweedeling tussen arm en rijk,… maar de verzekeraars zijn bezig met een tweedeling tussen gezond en gehandicapt en om het plaatje compleet te maken nemen ze de ouderen ook maar mee.
  Nederland stop met betalen van je premie, totdat het ziekenfonds weer terug is, want er staan nog meer leuke maatregelen op jullie te wachten.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.04 uur

 17. Een tegengestelde beweging : men wil de zorg voor oudere verminderen ; d.w.z. minder THUISHULP ; altenatief ; samen in een busje naar het winkelcentrum : Maar als je moeilijk ter been ben ; IS DAT GEWOON JAMMER VOOR JOUW ! dan is men geheel afhankelijk geworden van mogelijke bereidwilligen die dan de boodschappen doen .

  Dus het gaat tegen de denkwijze in dat ouderen JUIST in beweging MOETEN blijven om zo zelfstandig zich te kunnen handhaven ;

  Moeilijk ter been ( vaak een evenwichtsprobleem ) zorgt er door deze nieuwe maatregel ervoor dat het lopen nog verder wordt afgeremd en ouderen helemaal niet meer zelfstandig blijven : TRUC is dus ouderen behoren in een VERZORGINGSHUIS ; dan zij ze het geodkoopst .

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.10 uur

 18. @4 Jeroen Westerman

  Hoi Jeroen! Van harte gefeliciteerd met deze positieve ontwikkeling. Ik wens je heel veel succes toe!

  Hopelijk heb je ook meegekregen hoe Balkenende brave hondjes heeft gemaakt van de PvdA? Wat een verloedering van de democratie.

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.12 uur

 19. De BBR gaat gewoon door met jatten van oude en gehandicapten mensen. Die dragen immers niet meer bij, denken ze, aan het veiligstellen van de winsten. Alsof deze mensen niet consumeren.

  Reactie door Harry Scheltema — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.17 uur

 20. Praten helpt niet meer , gewoon niet meer betalen die premies en de straat op : Ouderen hebben recht op STEUN : eens waren zij de arbeiders van Nederland in moeilijke tijden !

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.18 uur

 21. @.15 Lieve 15.38

  Lieve, je zegt…”Als het Kabinet honderd dagen door het land trekt zullen ze heel wat mensen met deze hulpmiddelen zien rondlopen : dat ze hen niet enkel aanspreken zou ik zeggen, maar ook echt naar hen luisteren…”

  Dan is het maar te hopen dat dit kabinet alleen maar mensen tegenkomen, die met rollator etc.. lopen, want als er anderen bij zijn, lopen ze zelf groot gevaar om in de lappenmand terecht te komen.

  In Den Haag roepen ze al meer dan 30 jaar, dat de kosten voor gezondheidszorg de pan uit rijzen, maar volgens mij is die pan veel te klein van maat.

  Reactie door franslj — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.19 uur

 22. De Oudere mens wordt NU extra gepakt :

  Extra belasting op de AOW-uitkering .
  Verhoging va de zorgpremie ( minimaal basisverzekering )
  Geen Gemeentelijke ontheffingen .
  Vermindering van de zorgkwaliteit !

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.24 uur

 23. Jongens,jongens niets aan de hand.
  Dit is de marktwerking in zorg.
  En door de markt haar werk te laten doen wordt iedereen er beter van.
  Dit is een voorbeeld hiervan.
  Er komen er nog veel meer, of…?

  Reactie door serpa — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.31 uur

 24. Het wordt tijd dat er eens iemand een kijkje in de kas van de verzekeringen gaat nemen!!!

  Reactie door e.krul — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.33 uur

 25. Kan je bijna niet zeggen dat deze zorgverzekeraars , de overheid , zijn gaan vormen : zij hebben zoveel persoonlijke gegevens van mensen en geven deze zonder problemen door aan overheidsinstellingen die controle houden op wel/niet betalen van de premie .

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.37 uur

 26. dat de verzekeringen maffia dit soort dingen zou doen is geen verrassing .en pas maar op dit is nog maar een begin het moet kostendekkend en de bonnussen van de maffia bazen moeten ook ergens weg komen.met dank aan bak elende en zijn bende.mensen stem massaal sp ,want dat de regenten kliek bang is voor echt links is nu wel te zien .een link(s)windje waait er uit deze coalitie uit angst voor echt links kan er plots veel meer zogenaamd menselijke.ik moet het nog zien de adder kom nog wel onder het gras weg

  Reactie door geert — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.39 uur

 27. Ik weet het nu zeker dat het CDA hier achter zit, kijk wie de voorzitter van die club van verzekeraars is…..

  http://www.parlement.com/9291000/biof/02886

  Ik had al en vermoeden en dat is nu bevestigt.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.43 uur

 28. @2 Jack Hage:
  is het niet beter om statiegeld te heffen op die dingen, dan worden ze wel degelijk weer ingeleverd….

  Ik wist niet eens dat die apparaten in het verzekeringspakket zitten. In wat voor een luxe land wonen die Nederlanders toch. Je zou ook niet denken dat als je wat ouder wordt € 150 reserveert om die aan te spreken als je wandelstok of rollator nodig hebt??

  Reactie door HARSAN — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.45 uur

 29. Die zorgverzekering is een niets meer dan een rooftechniek.
  Waarom word dat niet automatisch met je loon/uitkering verrekend.
  Liegen kunnen ze zoals het gedrukt staat en het zijn dezelfde figuren met een ander pakje aan die steeds weer hetzelfde doen.
  Wat waren de woorden van Bakellende en kornuiten met de invoering van de zorgverzekering.
  Niemand zou er op achteruit gaan.
  Nu is het al 7% gestegen.
  Volgend jaar weer.
  Over 5 jaar 35%.
  De arbeiders krijgen nu niet eens 2% loonsverhoging.
  Dan komt je huurverhogingen nog en je energiekosten.
  Reken dat uit over 5 jaren.
  Mensen verdienen rond de 1100,00 euro via uitzendburo’s.
  Ik heb een Wajong en krijg 804,00 euro.
  Lekker motivatie voor mij om te werken.
  De fabriek of produktiewerk.

  Ik betaal de premie van de zorgverzekering.
  Dat was 82,50.
  1 maand voor ik kon switchen,krijg ik te horen dat ik ineens 88,00 moet betalen.
  Agis was goedkoper en ik wou daar een verzekering afsluiten.
  In januari 2007 heb ik het verzoek ingediend bij de Agis en ik kreeg te horen dat dat niet mogelijk was,van wege de verstreken termijn om je over te laten schrijven.
  Die kwakbollen hebben de monopolie om te stijgen met de waarde van je zorgverzekering,terwijl er niks bijgekomen is.
  Ik heb als protest de premie betaald van 82,50 en waarschijnlijk zullen ze dat wel verrekenen met het geld wat ik terug hoor te krijgen.
  Wij zijn de slaaf geworden met de verplichtingen om te betalen.
  Weet je wie het hards loopt te lachen.

  Mensen zoals mevrouw Beatrix en de rockefellers en de rotschilds.
  Die verdienen bakken met geld en zij zijn degene die het beleid bepalen.
  De PVDA het CDA en de hele meuk zijn marionetten.
  Ik zeg dit niet om onaardig over te komen over de standpunten van de SP.
  De SP zal ook moeten zwichten als ze aan de macht komen.
  Maar de SP komt nooit aan de macht.
  Dat zie je nu al met de samenstelling van de regering.
  We krijgen het niet eens voor elkaar om een democratisch onderzoek te starten naar de achtergronden van de irak en afghanistan oorlog.

  Ons leventje word bestuurd door de elite die al het geld beheersen.
  Ik heb hier een leuke docu over de FED en sponsoring van de eerste en tweede wereldoorlog.
  Het onstaan van het geld.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7065177340464808778

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.49 uur

 30. Geweldig idee HARSAN ! , jammer , je bent nog een Puppie .

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.51 uur

 31. @ 26 HARSAN

  Ga terug naar je planeet, je loopt hier heel dom te brallen.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.51 uur

 32. HARSAN , als je er niet mee eens ben ; je kan altijd terug naar je Moederland !

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.52 uur

 33. Vind dat Balkenende IV er al weer lang genoeg gezeten heeft!

  Reactie door Gerrit — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.53 uur

 34. @Jack Hage schrijft:
  > Volgens mij moeten we daar handeltje
  > in beginnen.
  > Kunnen ook een leuke site openen zoiets
  > van Rollatorrecycling.nl

  Doe er dan meteen de “scootmobiels” bij. Naar goede tweedehands scootmobiels is een grote vraag. Het probleem is echter dat de keuze niet vrij is maar bepaald wordt door de verstrekker van de voorziening.

  Iemand anders op dit forum meent dat die rollators van een heel slecht ontwerp zijn. Ik heb mijn eigen moeder van 86 een hoogstmoderne rollator van de ANWB aangeboden, maar zij wil daar niet van weten want volgens haar “zijn het ondingen”. Haar bijna even oude broer had er eentje die zij heeft geprobeerd, dus zij kan er over mee praten.

  Reactie door Maarten Legêne — zaterdag 3 maart 2007 @ 16.59 uur

 35. Lekker zootje is het weer in Nederland, hee. Tjongejonge.

  Al het geld verdwijnt in de zakken van directeuren, managers en andere dieven, daar wordt niks van gezegd, maar voor de gewone man wordt niets meer gedaan. De overheid neemt gewoon geen verantwoordelijkheid meer voor haar burgers.

  Die moeten steeds meer betalen voor een afgrijselijk slechte zorgverzekering en wie oud, ziek en zwak wordt heeft dubbel pech: een rollator zal die groep voortaan zelf moeten betalen of in elkaar gaan zetten met wat ouwe verwarmingsbuizen, want het kost allemaal teveel geld.

  Ik word doodziek van al die raadgevende clubjes in dit land. Wordt het niet eens tijd om ze gewoon allemaal weg te sturen? Kost alleen maar geld en ze leveren niks op.

  Reactie door DJ Digital — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.00 uur

 36. @18 Gloria

  Dankje wel!
  Ben er erg blij mee en trots op.

  Ja ik heb het meegekregen.
  Ergens voelde ik dit aankomen. Was namelijk enige manier om dit beleid voort te zetten
  zonder al te veel last te hebben van een lastige oppositie.

  Maar, ik denk niet dat PvdA zich een braaf hondje heeft laten maken.

  Persoonlijk denk ik dat PvdA CDA en VVD al menig regeerperiode elkaar in de kaart speelt om zo een koers die wij niet eens kennen voort te zetten.

  Bovendien werkt zo een drieeenheid natuurlijk perfect om bedreigingen vanuit een andere partij te weren.

  Zie nu eens hoe SP gegroeid is.
  Doordat PvdA lekker neutraal is gebleven kan hij het verkopen dat hij meeregeerd en tegelijkertijd de invloed van de SP beperkt
  doordat PvdA zich aan het regeerakkoord dient te houden.

  Ik vindt het ook geheel niet vreemd dat juist deze coalitie er nu is…..

  Welke alliantie heeft SP nu nog?

  Het enige wat fout gegaan is in de verkiezingen is dat VVD iets verder weg gezakt is als dat de bedoeling was, verder heeft de verkiezing geen enkele bedreiging gevormt voor het huidige beleid.

  En die kadootjes…….sorry hoor….maar die kadootjes betalen we zelf aan de andere kant net zo hard weer terug.
  Bedoel……goed je wao gaat ….als je aan de voorwaarden voldoet iets omhoog……
  Dit moet ook, want je moet vervolgens zelf je wandelstok gaan betalen omdat de regering je centjes op heeft gemaakt aan oorlogstuig.
  Sja….daar heb je dan je hele leven voor gewerkt en je premies betaald.

  Netto winst voor het volk…..geen idee
  ….Volgens mij zijn die kadootjes slechts een pleister voor de NIEUWE wonden die nu gemaakt worden.

  Eerst zuur dan zoet……beide doen zeer in een open….steeds groter wordende wond.

  Je zou er zowat een terrorist van worden…..als er zo lang op deze manier met je omgegaan wordt…..

  Een soort van batterij voor de economie….sjah….en lege batterijen gooi je uiteraard gewoon weg….

  Ik vraag mij wel eens af……..

  Is mij leven mij gegeven opdat ik hem mag leven…….of om uitgebuit te worden door een klein groepje mensen die vindt dat zij het beter behoren te hebben dan ik?…

  hmz….beetje lang antwoord op je vraag….

  Ben het zooitje beetje zat….

  Reactie door Jeroen Westerman — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.01 uur

 37. Schandalig!
  Oudere mensen worden op deze manier gewoon het graf ingegetrapt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.02 uur

 38. MSTERDAM – De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van volgende week kan uiteindelijk uitdraaien op een ‘crisisachtige situatie’ in ons land. Dat zegt vertrekkend PvdA-senator Ed van Thijn in een interview met deze krant.

  ANP
  PvdA-senator Van Thijn.
  Foto: ANP

  Als de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie door tegenvallende verkiezingsresultaten geen meerderheid in de senaat behalen, ontstaat er een ‘wankele situatie’ in Nederland, aldus de PvdA-prominent. “Dan wordt het kabinet vleugellam. Dat zou een enorme kink in de kabel zijn.” In feite wordt het kabinet dan een minderheidskabinet, ook al heeft het in de Tweede Kamer wel een meerderheid.
  ………….
  Dus eigenlijk bedoelt hij de kiezer moet weer strategisch stemmen.
  Maar of deze daar nog intrapt.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.06 uur

 39. Afgezien van het feit, dat geprobeerd wordt de zorg verder uit te kleden..
  Gisteren stond er een artikel in Trouw dat er in de loop van dit jaar 50.000 mensen/gezinnen rondlopen, die onverzekerd zijn, omdat ze hun premie niet meer kunnen opbrengen.
  Over uitkleden gesproken……

  Reactie door Alex — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.16 uur

 40. En ik kan me herrinneren, dat Agnes Kant en de SP toendertijd voorzag, dat het zo zou gaan.
  Een dergelijk artikel valt onder Balk IV
  amper nog op.
  die hebben het over samen, samem samen.

  Reactie door Alex — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.19 uur

 41. gaan ze daar op bezuinigen,,de oplossing,,
  je weet waar de zorgverzekeraars ahum werken.
  zoek hun vervoers middelen,
  esjoevies,en de middenklasse auto’s,zeg maar boven de 25.000,en pak het hun gewoon af/zeg maar even onklaar maken.
  oog om oog tand om tand.of mag dat niet?,
  nog een voordeel de verzekerings premies van die overbodige vervoermiddelen worden exstra duur,en je dwingt ze automaties met een zuiniger auto of fiets naar het kantoor te komen,weer twee vliegen in 1 klap.
  tjee mag zeker ook niet?
  waarom dan wel weerloze mensen laten pakken.

  Reactie door ad — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.22 uur

 42. Samen , Samen ; dat is iedereen behalve het Balkenelende TRIO en de vrinden van de tennisclub , die overal Samen boven staan :
  dach je nu werkelijk dat de Balkeenelende sociaal fatsoen heeft ? ………die verkoop zijn Moeder nog aan de Duivel !

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.26 uur

 43. Het Jeudige TRIO heeft geen enekel levenservaring ; alles in hun leven is ONBEZORGD gedaan , Hun opleiding , hun eerste werk in bedrijfsleven en nu in de kamer ………. bekijk maar gewoon die uitzondelijk dikke kop van Balkenelende ( Hij lijdt aan armoe …..hahahahah )

  Reactie door Fred — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.28 uur

 44. @Franji 21
  Vond jouw reactie echt grappig : zag het al voor me!We zouden ze ook kunnen blinddoeken en dan met of zonder blindenstok de stad in sturen.

  Reactie door Lieve — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.36 uur

 45. Dit gaat toch helemaal nergens meer over. Bezuinigen op simpele hulpmiddelen die qua kostprijs vergelijkbaar zijn met het uurtarief van de beter gesitueerden in onze gezondheidszorg.
  Wie in deze flauwekul meegaat dient zich de ogen uit zijn kop te schamen.
  Hoe logisch en sympathiek hergebruik en/of statiegeld ook mag klinken, ik ben er op tegen omdat het opzetten van een dergelijk systeem meer kost dan het oplevert (dure managers enz.)

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.37 uur

 46. Als je Balkenende hoort spreken en hem recht
  in de ogen kijkt, zie je hem denken:
  DE ZORG ZAL MIJ EEN ROT ZORG ZIJN.

  De marktwerking geneesd een ieder, hetzij vroeg, hetzij laat, ik hoop dat zij een begravenispolis hebben afgesloten.
  Laten die mensen van het CDA nog eens kijken, hoe in vroegere tijden de Christenen dachten en hebben zij het te veel aan God overgelaten. Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen waren de woorden van Balkenende, moge duizend spinnen en torren hem van het politieke veld wegsjouwen.

  http://members.home.nl/h.hiensch/Iedereen.doc

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.40 uur

 47. Ik maak me echt zorgen over dit landje.

  Mijn ouders wonen in Canada en krijgen vier keer in de week hulp in huis, medische en huislijke taken zo als bonnen en poetsen en een warm maaltijd voor hun klaar gemaakt. Ook word een keer in de week de boodschappen voor hun gedaan.

  Ze hoeven er geen cent voor te betalen alleen moet het nodig zijn dat ze de hulp krijgen. Ze komen twee keer per jaar kijken hoe het met hun gaat en mijn ouders kunnen altijd bellen als er iets is.

  Hoe zo kan de verzekering hier niet voor loop hulp betalen? Het kan toch niet veel gekker worden.

  Niet dat ik wil zeggen dat Canada zo perfect is, maar de ouderen krijgen tenminste de hulp dat ze nodig hebben en ze hoeven er geen financieel zorgen over te maken.

  Reactie door Paula — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.50 uur

 48. Deze trend is afkomstig van de V.S.Daar is de ziektekosten verzekering ook onbetaalbaar en compleet uitgekleed geworden.Je moet je voor alles en nog wat “bij verzekeren”.In de V.S. is hierdoor 1 op de 3 mensen nog verzekerd.Hordes managers en financieel deskundigen hebben de gezondheids industrie overgenomen. Inmiddels werpen zich in de V.S.durfkapitalisten op de gezondheidsmarkt.De durfkapitalist KKR heeft de vorige week al een bod in Texas uitgebracht van 45 miljard $ op een ziekenhuis-conglomeraat.Wat staat ons nog met figuren als Hans Wiegel,Elko Brinkman,Herman Wijffels,Hans Hoogervorst etc te wachten?

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.52 uur

 49. Mijn advies aan Jan marijnissen is: blijf a.j.b. gezond en zorg er z.s.m. voor dat Nederland ECHT socialer wordt met name voor diegenen die er tientallen jaren echt voor gewerkt hebben. ONS land is aan het afglijden naar een zeer bedenkelijk niveau en ik vrees dat het nieuwe kabinet dit niet kan of zelfs wil voorkomen. De neuzen moeten weer één kant op met het nodige gevoel voor saamhorigheid. De mens is nou eenmaal een kuddedier en overdreven individualisme past hier niet in.

  Reactie door Jannes — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.53 uur

 50. Wat heeft het CDA toch tegen ouderen en gehandicapten, zouden ze dan toch de nazaten zijn van iemand die jaren geleden alleen een gezond ras wilde, blond, blank met blauwe ogen, begint er wel verdacht veel op te lijken.
  Kijk naar de mistoestanden in de verpleegtehuizen daar worden de oudjes zelfs zwaar mishandeld en geen christen die daar wat over zegt, laat staan er wat aan zal doen.
  (zie op deze weblog het item over de verpleegtehuizen)

  Zijn wij nu zo doorgedraaid of kan ons de medemens niets meer schelen, is de ikke ikke cultuur het enige waar het nog omdraait,…. mensen kijk eens diep in je hart en vraag je dan eens af of we deze misstanden nog langer moeten tolereren.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.53 uur

 51. [...] het advies van het College voor Zorgverzekeringen wordt half maart naar het ministerie van Volksgezondheid gestuurd…

  De kogel is dus nog niet door de kerk. Of lees ik dit verkeerd? Misschien kan Wiegel nog een keer een NEE uitspreken…

  Erik Sc

  Reactie door erik — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.56 uur

 52. http://kopen.marktplaats.nl/search.php?xl=1&ds=to%3A1%3Blt%3Azip%3Bkw%3Arollator%3Bosi%3A2&p=2

  Waarom staan al die dingen op Marktplaats en worden ze niet meer ingenomen, gereviseerd en hergebruikt? Scheelt geld en kan nog werkgelegenheid opleveren ook misschien…

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.57 uur

 53. Er wordt naar mijn mening ook veel te veel verwacht van vrijwilligers: al vinden die mensen een goed bestede tijdsinvulling en doen ze dit met graagte en plezier: In een samenleving die door haar leiders voornamelijk door een economische bril wordt bezien, is dat toch eigenlijk wezenlijk fout.

  Als wij met z’n allen vinden dat bepaalde taken behoren tot de zorg en verpleging, (dus ook de z.g activiteiten die voor mensen worden gedaan en die naast de primair noodzakelijke dingen zoals wonen, eten, lichamelijke verzorging en verpleging etc. enorm belangrijk zijn voor de levenskwaliteit), dan dienen daarvoor eigenlijk BETAALDE krachten te worden aangesteld.
  Zeker als met name kansloze ouderen voortdurend worden gekoeionneerd met een voor hen hopeloze sollicitatieplicht!!
  Je kunt dan ook concluderen dat die sollicitatieplicht er alleen maar is om een goedkope smoes te hebben om mensen bij het minste of geringste hun recht op een uitkering te ontnemen (let wel, ik bedoel dus ouderen van zo’n 58 jaar en ouder).
  (maar dit geldt dus niet voor wachtgelden van graaiers …)

  Bovendien zouden zo ook veel alleenstaande, bijstandsafhankelijk ouders zo minimaal enkele honderden euro’s meer kunnen krijgen, zodat ook hun levenskwaliteit – en plezier groter kunnen worden.
  En geloof maar – want bovenstaande is zo voor de hand liggend! – dat ook de hoge heren/dames dit verdomd goed weten: maar ze hullen zich liever in een mistgordijn van hypocriete taal om verdeeldheid, verwarring en spanning in de samenleving in stand te houden en eeuwig te kunnen zaniken over “broodnodige” bezuinigingen. (op ONS dus)
  Rechtvaardige oplossingen zullen zelden uit hun mond te horen zijn.

  Tenslotte, zouden al die slimme rekenmeesters wel eens hebben nagedacht over het feit dat een minimale levenskwaliteit wel degelijk kan leiden tot belangrijk meer lichamelijke en geestelijke klachten, die dan vervolgens weer door dure professionals moeten worden verholpen?
  Kortetermijndenken om de gegoeden voortdurend terwille te zijn: op z’n Engels “pennywise, poundfoolish”.
  Over de rechtvaardigheid van zo’n “beleid” zullen we het dan maar niet meer hebben …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 3 maart 2007 @ 17.57 uur

 54. Maar, ik ben even niet op deze planeet geweest de laatste jaren…, is het tegenwoordig zo dat men krukken krijgt en niet in bruikleen van het groenekruis?

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.07 uur

 55. Nooit te oud om te leren.
  Als de Zorgverzekeringen nu een aantal sterke
  ‘sedativa’ in de verzekeringen willen gooien,
  die je ook bij de betere drogist kunt ver-
  krijgen, kan ik tijdig m’n maatregelen nemen.
  Zo gaat ie dan! M’n huis kan ik niet meer af-
  lossen, en over 25 jaar moet ik de restschuld
  aflossen. Een normale huurwoning kan ik niet
  betalen, een verzorgingsflat nog minder.

  Ik vraag gewoon op m’n 90ste palliatieve se-
  datie aan als ik een oor- of keelpijntje op-
  loop, ‘n longontsteking vind ik nu net wat té
  vermoeiend. Daarna kan ik eindelijk de kids
  wat toestoppen, waarvan de oudste dan 60 is
  als de ‘stress’ en erfelijke aandoeningen hem
  niet eerder noodlottig zijn geworden, en kan
  ik hem wat ruimte voor z’n oude dag geven!

  Wist ik veel, wat ik nooit verwachtende na ‘n
  gezond leven, na m’n 50ste aan ONheil moest
  verwachten, nee toch?

  Kijk, ik heb geleerd, dat je moet trachten je
  kinderen iets verder te brengen dan waar je
  zelf was aanbeland. Okidoki, dan word ik maar
  geen 100 en krijg ik Lilian M. van de SP
  maar niet langs met een kilo tomaten, jammer!

  Echter, vandaag heeft de SP me al verwend:
  mijn partner kwam thuis met een sponsje en
  een heel leuke rood/witte ballpoint. Bedankt
  SP-team, da’s meteen goed om een mooie brief
  mee te gaan schrijven naar m’n ‘eeuwig thuis’
  om daar vast een plekje aan te vragen!

  Ik zie het niet zitten om op m’n ouwe dag nog
  een rijke kerel aan de haak te slaan, want ik
  blijf ‘over’ kan ik mezelf met 80% voorspel-
  len.

  Kijk die slimme Wiegel toch, die had z’n bed
  gespreid, 3 dagen per week werken en voor de
  hele week, 7 dagen nog te eten hebben ook!
  De Zorgverzekeraars hebben hém rijkelijk be-
  loond, nu de rest van Nederland nog !

  Bij mij gaat die hoop in rook op helaas!

  Misschien ga ik wel samenwonen met bijv.
  Krul, en gaan we samen als Mini en Maxi over
  straat, allebei één wandelstok, één aan de
  linkerkant en één aan de rechterkant, lekker
  voordelig! Eén rolstoel, om beurten erin zit-
  ten om niet te moe te worden, de één een bril
  om vóór te lezen, de ander een bril om vér te
  zien en dan maar hopen dat we allebei nog 1
  oor over houden om te hóren wat er op de
  Binnenhof gebeurt! Uitgekleed? Naked city
  bedoel je, maar als ze dat met me doén, hef
  IK Vermakelijkheidsbelasting en schrijf me
  niét in bij de Kamer van K. veuls te duur!

  We gaan natuurlijk wel een zwarte bijver-
  dienste wit wassen, door het hele jaar Sin-
  terklaasgedichten ‘op bestelling te maken’ !
  Wie zoet is krijgt lekkers, de rest kijkt
  maar toe!
  Fijne avond gewenst met een dergelijk imagi-
  nair uitzicht! Hartelijke groeten en prettig
  vervolg van dit weekend gewenst.
  De SP had hier in de omgeving van Utrecht
  gelukkig heerlijk, droog weer en konden zich
  beschut opstellen, al heb ik ze zelf niet kun
  nen ontmoeten. Prachtig wérk van partijleden!

  Reactie door Madelief — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.21 uur

 56. De ene aanslag na de andere wordt in dit land gepleegd. De daders klagen we niet aan. NEE daar wordt opgestemd!
  Ze geven zichzelf ook salarisverhoging: 30%!! Waar anderen moeten vechten voor 2% blijven de daders oostindisch doof.
  Bedankt ‘oudjes’ en gehandicapten dat jullie dit neoliberale uitbuitingsbeleid zo lekker in het zadel hebben geholpen.
  Want: JE BENT TOCH KNETTERGEK ALS JE OP BALEKENENDE STEMT!

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.22 uur

 57. Hillen ach ja hoe kan het anders.

  “Laat de kinderen tot mij komen”
  Helaas ik heb geen rollator Heer.

  En nu nog mooier.
  Enkel nog de noodzakelijke ‘medische’ hulp wordt verleend in het verpleeghuis, de rest moet de familie maar zelf doen en de PvdA-er Jet Bussemaker is het daarmee eens.

  Moet de Nederlander zich in drieen delen of zo.

  We moeten met z’n allen full-time gaan werken en vooral meer en langer, tot ver na ons 65e, daarnaast de kinderen ook nog opvoeden in avonduurtjes, daarnaast vooral ook sporten om obesitas tegen te gaan én onze familieleden zelf verzorgen in het verpleeg danwel verzorgingshuis.

  Ik weet niet maar heeft dit kabinet nog enig gevoel voor de realiteit.
  Ze hebben zelf natuurlijk allemaal een goedkope witte werkster in huis die hun troep opruimt, zijn te beroerd om dat zelf te doen. Nederland gaat tenonder aan utopisch marktdenken.

  Zitten er een stel autisten in dit kabinet?

  Reactie door Henny — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.32 uur

 58. 41 AD.

  5 jaar geleden ben ik falliet verklaard.
  kreeg ik een curator die mijn zaken wel eventjes regelde.
  Heeft ie als eerste de bedragen verkeerd berekent en meer uren opgegeven dan dat ie daadwerkelijk aan gewerkt heeft.
  Ten slotte nog vond hij wel een manier om mijn beklag aan te pakken door mijn geld niet of te laat over te maken.
  Ik heb hun op die maandag daarop een parkeerautomaat bezorgd met lege inhoud.
  Met de mededeling dat als ze zo doorgaan elke week eentje mogen ontvangen.
  Ze hebben die parkeermeter naar de politie gestuurd en ik gaf als verklaring het gevonden te hebben op de weg.

  Als het op deze manier doorgaat met het rippen van een kansloze,dan aarzel ik geen seconde om te halen wat er bij hun te halen valt.
  Dit is een jungle aan het worden en de recht van de sterkste schijnt hier nog te tellen.

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.33 uur

 59. Premies plukken en er niets voor terug krijgen zoals met alle verzekeringen.

  kom in opstand tegen deze moderne roofridders.

  Reactie door Henk Gras — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.40 uur

 60. Die 30 % loonsverhoging moet toch ergens van betaald? De top wordt niet aangepakt en dus dan maar de weerlozen..normen en waarden

  Reactie door cynthia — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.46 uur

 61. Dus de gebruikers van die hulpmiddelen moeten dan maar in een rolstoel. Volgens mij ben je dan die tien miljoen dan zo kwijt. Kan iemand mij eens uitleggen waar hier dan de bezuiniging zit? Want volgens mij moeten straks de premies omhoog om al die rolstoelen te gaan betalen.

  Reactie door Janco — zaterdag 3 maart 2007 @ 18.57 uur

 62. 61. Nou Janco volgens mij worden ze op de plee gedumpt dan hoeven ze er niet meer naartoe te lopen, bespaart eventueel luiers, hebben géén verzorgster meer nodig of rolator en als bezigheidstherapie zingen ze dan met z’n allen.
  “Blijf zitten waar je zit en verroer je niet”

  Alles mag behalve de pil van Drion begrijp je.
  Wie wil er in zo’n samenleving nu niet meer leven als hij ouder is. Schandaaalig …….toch.
  Misschien kan de palitatieve zorg voortaan starten met je 40ste.

  Reactie door Henny — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.06 uur

 63. En ja als we dan de ouderen onder ons alsmede de blinde medemens alsmede de mensen met weinig inkomen en een handicap uit de markt geduwd hebben kunnen ze ook niet meer protesteren tegen hun behandeling.
  Ze kunnen niet meer zelfstandig bij de stemmachine komen, de familieleden zijn beiden aan het werk en kunnen ze óok niet even bijstaan, de verpleegkundige danwel verzorgende beperkt zich tot medische danwel verzorgende taken. Ik cynisch hoe kom je erbij.
  Het zal niet lang meer duren of we rusten ieder mens die niet meer geheel zelfstandig is en niet kapitaalkrachtig uit met kunstmatige voeding geregeld vanuit een centrale post dát zou pas een hoop werk schelen, gewoon een paar kraantjes opendraaien.

  Reactie door Henny — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.20 uur

 64. @ 51 Erik SC

  Erik neem van mij aan dat het CDA dit advies zal ondersteunen want ze vallen hun eigen mensen niet af (zie mijn reactie 37)

  Dit College van Verzekeraars veroordeelt mensen tot wezens in een legbatterij of tot ophokplicht.

  Ik denk dat het CDA zegt dat je veel tot de Heer moet bidden, want pas dan is de redding nabij.
  Nou laat ik je dit vertellen, …. BIDDEN HELPT NIET EN BIDDEN HEEFT NOG NOOIT GEHOLPEN ….

  Ik denk dat wij massaal geen premie meer moeten gaan betalen, nou dan hebben die zorgverzekeraars een groot probleem, en het zal voor ons mensen goed uitpakken want het eerst vliegen die managers eruit omdat ze te duur worden en ten tweede is dit tevens ook het einde van de marktwerking in de zorg, en ondanks dat je niet betaald blijf je wel verplicht verzekerd.

  We moeten terug naar het oude ziekenfonds dat was toch heel wat socialer.

  Kijk naar de tandartsen daar komt bijna geen kip meer, heel veel kinderen gaan niet meer naar de jaarlijkse tandcontrole omdat je die eerst zelf moet betalen en dan is het nog maar de vraag of jou verzekering alles vergoed als men wat moet repareren aan de tanden van die kinderen.

  En er staan ons nog meer verassingen te wachten van die zorgverzekeraars.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 19.36 uur

 65. Het beste dat we kunnen doen is de regering totaal negeren en dingen zelf gaan organizere.

  Waarom zouden we gaan proberen Satan/Kwaad te veranderen terwijl we zelf God/goedheid in ons hat hebben?

  Het is tijd om de strijd aan te gaan met ons sterkste wapen, ons hart… laat de regerng maar zwetsen. Laten we zelf rollators maken, kopen of regelen. Laten we zelf een verzekeringsmaatschappij opzetten. Laten we zelf doen wat ons hart wil dat we doen in plaats van te proberen Satan te bedwingen door aan hem te vragen om te veranderen.

  Nee WIJ zijn in de meerderheid, WIJ zijn sterker, WIJ moeten alleen alle betutteling van dit systeem achter ons laten en omdraaien en de andere kant op gaan lopen.

  Ja, het is wllicht angstig om alle (schijn)zekerheden achter ons te laten en geheel iets anders te gaan doen. Echter geloof mij, het systeem veranderen is in 2000+ jaar niet gelukt en gaat op deze manier niet lukken zolang wij blijven spelen volgens Satans regels. Dat is namelijk het geheim van het onder controle houden van de schapen. Zorg dat de schapen niet WETEN dat zij de baas zijn! Dat ze niet WETEN dat die ene hond die blaft een makkie is als de hele kudde eropaf stormt!!

  De elite will Darwin vereren nou dan wordt het tijd dat wij het licht in ons hart ontsteken en laten zien hoe je het duister verdrijft met ons eigen licht, niet door het duister te bevechten met zijn eigen duisternis!

  Het is tijd dat de strijd echt gaat losbasten!

  Reactie door caelestis — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.11 uur

 66. In vergelijking tot de Joint Fight Striker is een rollatortje
  en/of krukken geen technische innovatie te noemen waaruit van enig vredelievend oogpunt bezien, op bezuinigd zou moeten worden.
  De waanzin is , dat dit wel zo is.

  Reactie door Alex — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.11 uur

 67. Ik geloof niet dat dit voorstel van het College van Zorgverzekering wordt overgenomen door de regering. Als men wil bezuinigen dan weet ik wel betere voorstellen : Jaarlijks wordt er voor meer dan 100 miljoen euro aan medicijnen weggegooid omdat huisartsen te gemakkelijk een recept uitschrijven. En de 2 miljard verspilt aan verpleegdagen in zieknehuizen veroorzaakt door verkeerd medicijngebruik? Of wat dacht U van de topsalarissen van de medische specialisten maar vooral van de managers? En wat de rolators betreft waarom wordt er niet meer aandacht besteed aan het hergebruik van rollator ?

  Reactie door Ton Stolk — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.26 uur

 68. http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/03_maart/03/binnenland/0303_1930_Uitgelekt_rapport_College_Zorgverzekeringen.xml
  Te zot voor woorden. Je pakt hiermee alleen maar de financieel zwakkeren mee. Deze bezuiniging kost meer qua bureaucratische rompslomp dan dat het wat oplevert.
  Wat een hufterig idee. Je bent echt ziek in je hoofd als je dit verzint.

  Met rode groet,
  Cosmo

  Reactie door Cosmo Happee — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.26 uur

 69. Ik zag net een kranteknipsel over bakellende.
  Daarin kon je een brief naar hem toesturen.
  95% was tegen bakellende en vele wensen hem een ziekte toe.
  Hoe kan het toch dat deze man nog steeds als grootste uit de bus komt.

  http://www.ad.nl/uwmening/article20663.ece?pageNumber=11#reactie

  Reactie door sander — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.28 uur

 70. Dit is echt om woest van te worden.
  Bezuinigen op simpele voorzieningen voor ouden van dagen.
  En een onderzoek naar de gang van zaken rond de steun aan de oorlog in Irak blokkeren.
  En wel deelname aan de JSF.
  En wel actieve deelname aan op leugens gebaseerde oorlogen in Irak en Afghanistan.
  Het is wel duidelijk in wiens zakken JP Balkenende zit!
  JP Balkenende is een belangrijk radertje in het mechanisme van de grote verdrukking.

  Ik denk dat ik stop met het betalen van de zorgverzekeringspremie. Ik laat me niet meer bestelen.
  Sinds Balkenende Nederland mee laat doen aan die verdomde op leugens gebaseerde oorlogen van Bush en Cheney betaalt iedereen zich scheel zonder daar iets goeds voor terug te zien. Goh wat zou het verband daar tussen zijn.
  Voor mij is het duidelijk dat JP Balkenende er niet voor de Nederlandse mensen is.
  Het is om woest van te worden.

  Reactie door Koen — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.31 uur

 71. @ 48 Maan Arkenbosch

  Je hebt volkomen gelijk. Ik heb een krantenknipsel opgezocht uit de Reagan periode, daar kon je de eerste aanzet in de VS lezen. Ik vond het toen onvoorstelbaar, helaas het zal ook hier worden toegepast.

  http://members.home.nl/h.hiensch/VS-bej.rtf

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.40 uur

 72. @48 d’olle Henk
  De volgende zet zagen we vanavond al in het Journaal.
  Dat de familie moet ingezet worden om bv met demente ouders te wandelen is niets verkeerds mee. Maar het addertje onder het gras is dat als je dat dan niet KAN, er extra voor moet worden BETAALD. Kijk, en dan is die trend alvast gezet en kunnen we verder uitkleden…

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.58 uur

 73. @78 bedoel ik natuurlijk…

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.59 uur

 74. 72

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 20.59 uur

 75. Whoehaaaa! Het lukt niet! Ik hou er mee op!
  Modje, de bezem er door svp!

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.00 uur

 76. sander (69)
  Heb je wel eens van stemcomputers gehoord?
  Daar ligt misschien het antwoord op je vraag

  Reactie door hanneke — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.03 uur

 77. @58
  Waarom ben je niet opnieuw begonnen en zit nu weg te kniezen.
  Toon veerkracht man en ga aan de gang.
  Niet zielig doen en niet door middel van stelen de makkelijkste weg zoeken en ander mensen die hard werken daarvan de centen stelen.
  Je bent nu op weg om een klein misdadigertje te worden een zinloze weg.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.03 uur

 78. Tuurlijk weer maatregelen die de zwakste groepen in ons land, het hardste raken.
  Lekker sociaal en christelijk.
  Deze groep is al gestraft voor het feit dat ze ziek zijn met de onrechtvaardige no claim regeling.
  En dan nu ook nog de rollator en andere hulpmiddelen uit het pakket.
  Lekker makkelijk he de zwaktste groep mensen zo aanpakken.
  Hoe lang mag dit nog doorgaan?

  Reactie door kitje — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.13 uur

 79. ONDERDAK GEZOCHT VOOR SCOOTMOBIEL

  Wanneer komen ze beslag leggen op mijn scootmobiel? Deze is weliswaar verstrekt door de gemeente in het kader van de WVG (huidige WMO), maar als aankomende woensdag Balkenende een verkiezingsnederlaag leidt kan hij wel eens wilde sprongen gaan maken!

  Erik Sc

  Reactie door erik — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.13 uur

 80. @70 Koen
  Het probleem zit hem vooralsnog hierin,
  dat je nog nadenkt over het stoppen van betalingen van zorgverzekeringsremies. Quote: ‘Ik laat me niet meer bestelen’
  En onderwijl wordt je, zoals de rest van NL bestolen.

  Reactie door Alex — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.16 uur

 81. ze kunnen beter de eutanasie wet versoepelen!
  Zels daar kan de burger zelf niet voor kiezen!
  Dat we overbodig ,te duur en niet productief zijn voelen we al genoeg.
  men vergeet alleen dat we wel werkverschaffers zijn !chronisch ziek en rolstoel afhankelijk zijn daar kies je niet voor , en morgen kan het jou en iedereen overkomen.
  Van leven naar overleven en dat in een land waar zoveel rijkdom is , het wordt alleen beter voor de rijke waarvan een grote groep wel erg ziek is @!

  Reactie door jo — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.23 uur

 82. /*offtopic
  “Minister Ella Vogelaar (Wonen, wijken en integratie) wil zo snel mogelijk aan de slag met dertig acherstandswijken waar de problemen het grootst zijn. De komende twee weken gaat ze bekijken aan welke criteria die wijken voldoen, daarna gaat ze die allemaal bezoeken.” las ik net.

  We hebben dus een minister op die plek die helemaal niet weet wat er in den lande aan de hand is…. */offtopic

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.24 uur

 83. Als we NIETS doen wandelt dit kabinet gewoon door met ale die sinistere plannen.
  Het is absurd dat straks de oudsten de dupe gaan worden van kinderen die geen tijd hebben. De bedoeling is om ze ALLEEN maar de hoognodige verzorging te geven in de verpleeg/verzorgingshuizen. Alsof het dieren zijn die gevoederd moeten worden en het hok even uitgemest moet worden. Het wachten voor al die mensen is dan op de kinderen… en zo zullen velen met verdriet constateren dat er voor hen geen tijd is.
  En daar heeft diezelfde regering het dan ook naar gemaakt!! De jongsten en de oudsten moesten zonodig opgeborgen worden en alles daartussen met de zweep naar de ‘arbeidsmarkt’. En nu? Nog meer verschralen in de zorg! Je zou inderdaad zeggen met caelestis (@65) dat de duivel regeert.
  Wat wij moeten doen is COLLECTIEF protesteren door het NIET betalen van de maandelijkse zorgkosten. Dit ook met de exorbitant hoge energievoorschotten. WE HEBBEN DE MACHT dus laten we die eens in gaan zetten. We zijn VERPLICHT om dit regeeronkruid niet langer onze ‘tuin’ te laten verzieken. We zitten zo’n beetje aan 300 GULDEN per maand p.p. voor ziektekosten. Is dit niet genoeg om optimale verzorging waar dan ook en hoe dan ook te krijgen? Ja natuurlijk. We worden zo vreselijk gepakt en we laten ons pakken. NU NIET MEER!

  Kom op volk! Aanpakken die handel!! Laten we een datum afspreken waarop we deze boycotaktie gaan beginnen, want van belang is dat we het ALLEMAAL tegelijk doen.

  Het overgrote deel van het volk begrijpt niet hoe Balkenende nog steeds de macht heeft. Stemcomputers zijn steeds opnieuw de uitkomst hiervan… het gaat er niet alleen om dat de SP wint, maar dat het CDA de grootste blijft en dat is op z’n minst VREEMD!! Hiermee komen we maar niet af van GIF dat over ons land verspreid wordt. Niemand hoeft deze banale, verachtelijke vorm van christendom te nemen! Het (C)DA heeft NIETS met Christus te maken. Eerder vervolgen zij Hem door mensen zo onchristelijk te behandelen. We moeten echt af gaan rekenen met deze verloederde vorm van democratie in ons land, want zij is verziekt door DEMON-CRATIE.

  Laten we ons bevrijden door ons niet langer uit te laten kleden.
  Laten we de HELD in ons opzoeken en NEE zeggen en daar ook naar handelen!

  OP NAAR DE BEVRIJDINGSREVOLUTIE!

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.27 uur

 84. Vergeet niet dat er al een heel belangrijk hulp middel uit de basis verzekering is, de bril.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.27 uur

 85. @ jo 80

  Ja survival off the fittest.
  Samen doen, het nieuwe motto!!
  Behalve als je niet in staat bent om
  mee te doen dan heb je dubbel pech onder B4.

  Reactie door kitje — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.28 uur

 86. @72 MijnZus

  Precies! Daar raak je de kern. Je mag/MOET dan zorg inkopen! Zo kopen we en kopen we maar. Terwijl we ons al blauw betalen.
  STOPPEN die sluwe slangen!!

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.34 uur

 87. /*offtopic
  Nou, minister Vogelaar, je hoeft het niet zelf uit te vogelen: hier is een TIP van MijnZus.
  Zorg eerst dat de jeugd aan de bak komt, bijvoorbeeld door de buurthuizen weer te subsideren en er stageplekken te maken waar ze, ik noem maar iets hoor, rollators kunnen opknappen voor hergebruik; dus order verwerking en bijbehorende administratie. Dat alles onder begeleiding van een door het CDA uitgekakte afgekeurde die nog wel wat kan met zijn jarenlange technische ervaring.
  verder zorg je dat je maten in het kabinet met hun poten van de sociale woningbouw afblijven en dat oom agent niet in het struikgewas langs de A10 zit maar op de fiets z’n praatjes maakt in de buurt.
  Deze TIP heeft u twee weken bespaard, dus enkele duizenden Euro’s. Die kunnen meteen worden ingezet om de eerste stappen te nemen.
  */offtopic

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.35 uur

 88. @82 Gloria
  Jij bent beter in nummering dan ik…:-)

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.37 uur

 89. Heb ik laatst niet gezegd dat ik een bespreking had met het Clienten Platform?
  En nu dringt pas tot mij door wat ik daar hoorde van de voorzitster: zij gaat voor zichzelf beginnen. Wat? Een ‘winkeltje’ in de zorg! Ik liet het mij uitleggen. En dit is het dus: het begeleiden van mensen die zorg in moeten gaan kopen!! Ook daar is dus geld aan te verdienen!!
  Dus als je een moeder/vader hebt in een verpleeghuis ga je naar zo’n ‘winkeltje’ en die gaan zoeken naar gerichte zorgers/sters. Voor geld!
  Deze plannen waren dus allang bekend. Blijkbaar zit zij dicht bij het ‘vuur’. En zo begint iedereen een winkeltje en is er aan alles en iedereen te verdienen die WEG LIGT TE ROTTEN in tehuizen door een verschraalde ZORG.
  Fijn dat een vreemdeling dan aan je sterfbed mag zitten VOOR GELD!

  SCHAAM JE ASOCIALE, BIKKELHARDE, ONMENSELIJKE REGERING!

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.51 uur

 90. pool 50,dat denk ik al zolang kerk en staat niet geschijden zijn in holland,en zolang bea stiekem het eens is met dat c? gebral,ach en ze heeft het ook getrouwt toch zo’n zogenaamde aria of er.
  ach en van de cu mag je straks als je in het speelgoed zeeleger zit geen lid zijn van een moterclub,,de oude normen oeps natte droom gedachten komen weer boven.
  motorrijders zijn de duivels op de weg,ze hebben fietskettingen en daar vernielen ze prullebakken en bushokjes mee?,en komen zomaar het dorp,epe of staphorst,of urk binnen denderen,spugend en vloekend een heel terras bezetten,onze maagden verleiden,naar dingen waar ze naar hunkeren,die wij ze niet voor het trouwen willen geven,,tjee en dat wordt allemaal gedacht door een extreme cu’er,
  terwijl mijn laatste motor rit toch echt op een terrasje eindigde met een kopje koffie,en een moorkop met eeuuu exstra slagroom en eeu meisje hier heb je een euro fooi,eeu per man/vrouw,,
  nou meen ik toch echt gezien te hebben op tv met die n propaganda,reclame
  soms werk je er om een straaljagertje te bedien,en soms omdat je er goed verdient,vrooaaa,op een moter wegscheurend,en soms omdat je de wereld een stukje veiliger maakt..jahaa veiliger sins de c over de wereld verkozen? worden.is de ellende alleen maar toegenomen irak,begonnen door de c usa,gevolgt door de c? eeu nederlanders,c?israel legt buurland in puin voor twee onbeduidende nietsnutten,wederom gevolgt door nl van balen/usa,afganistan begonnen door de usa wederom gevolgt door twee keer raden.etz etz,en nu mogen de opbouwers van ons land gepakt worden.
  allemaal achter de geraniums wachten op je dood,zittend in de 3 weken oude luier.
  in het cocentratie kamp avondrood.waar bij de deur de fiets 3wieler rollator afgenomen wordt,en op zondag ze in de aula gezet worden voor de verplichte kerkdienst.
  het wordt in dit land wel erg letterlijk de bijbel? gevolgt en je zus zij tegen de manke,sta op en loop, 1 ding er zijn in dit land geen je zussen,en waar hij/zij het tegen zij was hooguit 35 jaar en das wat anders als 76.
  sorry.

  Reactie door ad — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.52 uur

 91. Om het over de begrafenisjongens maar niet te hebben!
  God, mijn God wat een oplichters op Aarde.
  Aan de DODEN valt veel te verdienen!
  Laat je niet kisten!!

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 21.58 uur

 92. Er gaan ook al steeds meer medicijnen uit het basispakket, en volgens vertellen komt volgend jaar de z.g. medicijnenknaak ook weer terug. dit ter compensatie van het verdwijnen van de no-claim.,, maar het zal wel geen knaak meer zijn het zal wel weer om ettelijke euro’s per medicijn kosten.
  Dus geen eigen risico maar een eigen bijgrage.
  En wie niet de alternatieve goedkope en vaak slecht werkende medicijnen accepteerd moet waarschijnlijk zelf het verschil tussen die goedkope en duurdere medicijnen zelf gaan betalen.

  Dit is maar het topje van wat ons allemaal nog te wachten staat met de marktwerking in de zorg.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.03 uur

 93. @89 Gloria
  Ze laten je echt niet voor het hek liggen, hoor, he, he. Dat zegt m’n Pa altijd. Maar zorg wel dat je vooraan ligt, want als de wederopstanding komt, ben je er als eerste weer uit. (proest)

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.04 uur

 94. Het doet toch wel een beetje zeer dat Ab Klink minister van Volksgezondheid is en niet Agnes Kant.

  Bij dit soort kwesties had zij echt een enorm verschil gemaakt.

  Klink, let op mijn woorden, is een enge kneuterige dwingeland die het advies van het college van volkverzekeraars blind gaat volgen.

  Reactie door ACE — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.13 uur

 95. Het volgende plan is waarschijnlijk dat het nieuwe kabinet een plan indient waarbij je je moet gaan bijverzekeren voor open hart operaties.

  Er wordt gevochten over wie de honneurs hierover mag doen; Wouter Bos vecht op zijn eigen bekende manier ook mee.

  Reactie door ACE — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.17 uur

 96. Ik vind het allemaal belachelijk. Zijn het niet de WAO’rs, nu dit weer. Waar moeten we de hulpmiddelen straks vandaag halen, laat staan betalen? Er werd gezegd dat de gezondheidszorg beter zou worden, maar ze nemen alleen maar af. Nederland vergrijsd, we hebben allemaal straks deze hulpmiddelen nodig. En wie kan ze betalen…… In ieder geval niet de mensen die van alleen een aow’tje moeten rondkomen of van een bijstandsuitkering moet leven. Waar gaat dit naar toe?

  Reactie door Molly — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.30 uur

 97. @91 Mijn Zus

  Ben je het met mij eens dat mensen hun eigen doden zouden moeten begraven? Gewoon iemand in een mand naar het bos sjouwen en met een eigen spierkracht een kuil graven (zonder erin te vallen natuurlijk) Gewoon een bos wat daartoe bestemd is. Waarom alles uit handen geven aan die geldjongens??
  Het is toch misselijk hoe het allemaal gaat? Die ‘mooie napraatjes’ vaak door vreemdelingen en de koffie met koek en al dat reunie-ge-emmer.
  Maar ja, mensen houden nu eenmaal van fake!
  Want tell me! Hoevelen zullen de oudsten in hun laatste jaren nog gezien hebben?
  Nou, zo precies heb ik het met mijn moeder gedaan! Zelf de kist in het punt van bestemming gezet, geen gespeech want alles was al bij LEVEN gezegd en verder toedeloe lui die te lui waren om eens bij haar langs te komen. Daarna pas de kaarten verstuurd, toen alles met een intiem groepje achter de rug was.
  En dat voelde goed!

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.48 uur

 98. enkele boycot suggesties….

  woon je vlak aan de grens van een buurland…..haal dan voortaan daar je boodschappen en of alle handen zaken die je in je dagelijks leven nodig hebt.

  Uit persoonlijke ervaring kan ik inmiddels melden dat het niet betalen van ziekenfonds premie lijdt tot deurwaarders van tandartsen, huisartsen en ziekenhuizen…
  Die hebben namelijk geen boodschap aan het feit dat je het domweg niet KAN betalen.
  Tip!
  Fax, mail of stuur een brief naar de bewuste deurwaarder met de mededeling dat zij maar naar een rechter moeten gaan.
  In de rechtzaak geef je gewoon je in en uitgaven overzicht, tesamen met de opsomming van enkele instanties die dit veroorzaakt hebben en eventueel hebben toegezegd het voor je te regelen maar dit nooit doen.

  Op deze wijze moet je waarschijnlijk alsnog betalen, dus doe je dat ook, 5 euro per maand ofzo….

  Zij moeten dan steeds opnieuw aanmanen omdat het bedrag weer veranderd is…..

  Bovendien laat je zien dat er wel de wil bestaat om te betalen…

  En!….het komt eindelijk eens op papier te staan welke vorm en omvang de armoede in nederland heeft aangenomen…
  Hoe meer rechtzaken hoe beter.
  Laat wel de dearwaarder van het ziekenhuis je dagvaarden, anders moet jij gelijk bij aanvang al je eigen bijdrage betalen en griffierecht.

  Mocht je uit de sjit komen en misschien zelfs een bedrijfje van de grond gekregen hebben, ga dan als de wieder weerga, zodra je zelf dragend bent verhuizen….
  Bij voorkeur naar een land waar men het door jouw betaalde belastinggeld, welke bedoeld is voor ons als gemeenschap en wat wij daarin nodig hebben, niet lopen te verteren aan oorlogs speelgoed voor de grote jongens….

  Als je nog auto rijd….als ja….
  zorg dan dat je echt nooit meer een boete kunt krijgen….
  Scheelt jezelf direct een paar centen maar veel beter nog……er vervallen inkomsten voor de huidige regering om er nog maar weer een paar tanks en vliegtuigen bij te kopen..
  en deze in te zetten in gebieden waar we niets te zoeken hebben en zelf feitelijk het terrorisme in stand houden….

  Stel je toch eens voor…..

  Woon je ver weg van het westen…..je gaat je gang……en door de hele geschiedenis heen wordt je land binnengevallen door westerse landen ……

  Hierdoor kan je land soms overgenomen worden door oppertunisten gezien het verval van de economie sinds de laatste bezetting door een westers land…..waardoor westen weer een excuus heeft binnen te vallen.

  Wil het niet goed praten……maar daar krijg je op den duur terroristische neigingen van……

  Dit gaat overigens al decennia zo….
  En gewoon vol blijven houden dat het niet om de olie gaat…..

  Ik dwaal af…..

  boycot suggesties…

  waar waren we….oja….de auto….als je die nog hebt…

  Sjah…massaal….nooooooit meer tanken bij Shell, Texaco of andere grote jongens maar bij een witte pomp…

  Ok die benzine komt uiteindelijk ook wel bij zo een grote vandaan….maar je heft in ieder geval het bestaanrecht op van de benzinestations van die grote jongens….

  Kweek, desnoods in een grote plantenbak waneer je geen tuin hebt, je eigen groente en aardappellen en bak je eigen brood.
  Scheelt een hoop centen en de kwaliteit
  van je eten ligt op een nivo waar de gemiddelde albert heyn shopper jaloers op zou zijn.

  Spit belastingen die jij betaald tot op de bodem uit. Elke vorm waarvoor je een uitweg ziet moet je gebruiken.
  Start desnoods een eenmans bedrijf met je buurman of buurvrouw en breng wekelijks een folder uit. Letterlijk 1, al staat deze op een zakdoekje, de belastingvoordelen zijn enorm. Je mag gewoon een bedrijf proberen te starten al zit je in een uitkering.
  Dat is toch wat men wil……dat iedereen zelfstandig ondernemer wordt.
  Nou wat let je, je bent goedgekeurd terwijl je nog hetzelfde mankeert, dus je moet wat nietwaar….

  Je hebt al enkele decennia premies afgedragen zodat je jezelf kon verzekeren dat als het je slechter gaat of iets over komt je er gewoon goed bij zal zitten…..

  Nu blijkt dat geld opgegaan te zijn aan….
  God mag het weten, in ieder geval niet aan U……en u kunt uw huis verkopen en al het andere waar u zolang voor gewerkt hebt.
  Toch betaal je die premies nog steeds….

  Dus zie het bovenstaande niet eens als boycot of stelen…..

  Reactie door Jeroen Westerman — zaterdag 3 maart 2007 @ 22.56 uur

 99. @98
  woon je vlak aan de grens van een buurland…..haal dan voortaan daar je boodschappen en of alle handen zaken die je in je dagelijks leven nodig hebt.
  …………….
  De vraag is wat kan die hardwerkende middenstander er aan doen of het winkelpersoneel die dan de straat op geschopt wordt.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.08 uur

 100. @ 91 Gloria
  Ik ben blij dat je op jou manier afscheid hebt kunnen nemen van je moeder. Doodgaan, begraven en afscheid nemen is een zeer intieme, persoonlijke en emotionele gebeurtenis.
  Ik ben het met je eens dat dit juist niet door een “begravenismultinational” (Want die zijn er! Ook in Nederland aktief.) wordt gedaan.
  Met een verzekering verbind je jezelf aan kosten waar je later geen enkele controle op hebt. Doodgaan kost tegenwoordig een paar duizend Euro. Werkelijk bezopen. En dan huur je het graf ook nog. Als de poen op is voor de huur word je “geruimd” en ga je de knekelput in.
  Natuurlijk kan dit humaner. Dat kon vroeger ook en in sommige andere landen waar de doden nog geen prijskaartje hebben nog steeds.

  Reactie door MijnZus — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.13 uur

 101. Even een stukje uit de AD hieruit blijkt dat het voorstel eigenlijk uit de hogen hoed van de PVDA komt.
  Meebetalen

  Een commissie van de PvdA oordeelde enkele jaren geleden ook al dat mensen best zelf kunnen meebetalen aan hun rollator of scootmobiel. Toenmalig minister Hoogervorst van Volksgezondheid vroeg het CVZ de zaak te onderzoeken. Dat advies wordt binnenkort gepresenteerd.
  Volgens de CG-Raad is het onrechtvaardig om mensen te laten betalen voor voorzieningen die ze nodig hebben om te kunnen meedoen aan de maatschappij. De raad vindt dat de voorzieningen gratis moeten zijn.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.13 uur

 102. @100

  Ook die middenstander is een Slaaf in het systeem. De dag dat hij zijn winkel sluit bevrijd hij zich van het juk waaronder hij geknoet wordt.

  Wat denk je dat er gebeurd als 16 miljoen nederlanders morgen besluiten niet meer naar hun werk te gaan?

  Dan komt Blakenende op zijn knieen SMEKEN of we terug komen, en dan kunne WIJ DE REGELS bepalen

  Echter we moeten ons eerst zelf bevrijden anders blijven de herders ons als domme schapen zien! Het is tijd dat alle Schapen tegelijkertijd vlees gaan eten ;P en de herder is een malse bout!

  Reactie door caelestis — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.26 uur

 103. @99 Hakker.

  Niets….daar heb je gelijk in….

  Maar laten we het eens zijn dat niet wij de middenstand om zeep aan het helpen zijn….

  De insteek van mijn verhaal is….

  Mijn geld, de belasting die ik afdraag,
  is bestemd voor ons als samenleving en wat wij daarin nodig hebben…..

  Niet om mensen het leven te ontnemen…..

  Ik denk wel eens……hoeveel kogels, mprtieren of anderlei wapentuig heb ik inmiddels betaald en hoeveel doden heb ik hierdoor op mijn geweten…

  Reactie door Jeroen Westerman — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.28 uur

 104. Het besparen op de hardnodige voorzieningen is
  ronduit asociaal, ik zou bijna een ander woord gebruiken, maar, dat is niet politiek niet netjes.
  Die 10 miljoen besparing is zeker voor de riante bonussen voor bestuursvoorzitters en raad van commisarissen van zorgverzekeraars.
  En wie lijdt eronder de ouderen en gehandicapten.

  Zelf ben CHronisch ziek
  Als dit het het socialer beleid van dit kabinet is, OPROTTEN.

  Ben blij, dat ik lid ben van de SP.

  Reactie door Ben — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.42 uur

 105. @ 90 ad

  Je heb gelijk, maar weet je waar ik bang voor ben, dat is dat het c DA een paar blikken gevuld met Jomanda’s opentrek en deze gaat uitdelen onder de oudjes en gehancicapten en daarbij uitspreekt dat men het hier tot zijn dood mee moet doen.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.44 uur

 106. Ergens ligt mij bij dat de posten bij deze verzekeringen allemaal bekleed worden door vvd mensen

  Reactie door Chrisinactie — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.47 uur

 107. Het is triest, triest dat ze zulke maatregelen kunnen verzinnen. En wat zal er in de toekomst volgen? Ik durf er niet eens aan te denken.

  Reactie door vallentina — zaterdag 3 maart 2007 @ 23.49 uur

 108. @ 106 chrisinactie

  Klopt als een bus, alle posten bij die verzekeringen worden bekleed door VVD-ers met als leider opperhoofd Wiegel.
  Hier een overzicht van alle zorgverzekeringen waar VVD-ers directeur of zoiets zijn……..

  Hans Wiegel,…..

  Anno 2006 bekleedt hij de volgende functies:

  voorzitter Zorgverzekeraars Nederland
  adviseur VNO-NCW, lid van curatorium
  erevoorzitter der JOVD
  president-commissaris De Meeuw B.V. in Oirschot
  president-commissaris Copaco N.V. in Eindhoven
  president-commissaris bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf N.V. (NOB)
  commissaris bij Van Gansewinkel B.V. in Eindhoven
  commissaris bij Arriva Personenvervoer in Heerenveen
  commissaris H.R. van Triest B.V. in Hoogeveen
  commissaris bij Grontmij N.V. in De Bilt
  commissaris bij ABN Amro Bouwfonds N.V.
  commissaris bij Enertel N.V. in Rotterdam
  bestuurslid Stichting Burgers Ergon Holding
  bestuurslid Stichting Administratiekantoor Deerns-groep
  voorzitter Raad van Toezicht Staatsbosbeheer
  voorzitter Centraal Brouwerij Kantoor
  lid van de Raad van Advies van Deloitte & Touche
  vicevoorzitter Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie.
  ___________________________________________

  Wat mij ook erg verontrust is dat deze man ook nog een grote vinger in de pap heeft voor wat betreft de media….

  President-commissaris bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf N.V. (NOB).

  Reactie door Pool — zondag 4 maart 2007 @ 0.09 uur

 109. Beste mensen, ik had beloofd iets van de geschiedenis van de oude nederlandse Arbeidersbeweging op het net te zetten, let wel het is een van de weinige goede beschrijvingen over de 19e eeuw.
  Onthoudt deze link dan kun je altijd iets gaan lezen als er tijd over is.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Overzicht.doc

  Reactie door d'olle Henk — zondag 4 maart 2007 @ 0.12 uur

 110. @97 22.48 Gloria:

  Ja, ook ik ben wel eens verbijsterd geweest over de platte commercie die alles wat met “lijkbezorging” heeft te maken doordrenkt.

  Toen ruim 9 jaar geleden mijn moeder was overleden voelde ik heel sterk de drang om een persoonlijke, door het christelijke geloof geinspireerde, tekst op zowel bidprentje als in de kop van de overlijdensadvertentie te zetten, en maakte dat aan de begrafenisonderneming bekend.
  De dag erna bleken ze toch een 13-in-een-dozijn-tekstje uit hun voorraad te hebben gehaald en moest ik grote moeite doen om hen te bewegen mijn tekst te gebruiken.
  Sterker nog, ik zag duidelijk ergernis in de ogen van de baas. (op zulke momenten van intens verdriet “lees” je heel scherp en juist, meer nog dan anders, iemands ware intenties.)

  Omdat ik echt kapot was van verdriet, liet ik verder alles maar aan een van mijn zussen over (zij regelde naar mijn mening alles goed), maar het rotte gevoel dat zo’n begrafenis toch wel een heel erg emotieloos, formeel en vooral sterk geregisseerd gebeuren is, vond en vind ik heel erg.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 4 maart 2007 @ 0.29 uur

 111. Die hele verandering van de zorgverzekering is al een lachtertje.
  Wacht maar, over 1 of 2 jaar komt er weer een ander stelsel.
  Dat kost weer extra geld om dat weer op rolletjes te laten lopen en een advertentie campagne op te zetten om iedereen weer van dat plan op te hoogte te brengen.
  Resultaat: maandelijkse kosten gaan weer omhoog, ik betaal nu al schrikbarend veel en de zorg word weer minder.

  Want het komt erop neer, dat ik nu veel meer betaal voor dezelfde zorg. Daar wil ik weleens antwoorden op.

  Reactie door Monique — zondag 4 maart 2007 @ 0.43 uur

 112. @111

  Mijn God Monique… dit is doemdenken.
  Je geeft dit kabinet toch niet 1 of 2 jaar?
  Ik moet er niet aan denken!
  Dat trek ik echt niet.

  Reactie door Gloria — zondag 4 maart 2007 @ 1.18 uur

 113. @ 108 pool
  En dat betreft alleen nog maar Wiegel…
  De rest van het establishment zou ook met de billen bloot moeten! En plein public!
  Maar ze dronken een glas, ze deden een plas en het bleef zoals het was…
  Nederland word eens WAKKER!

  Reactie door MijnZus — zondag 4 maart 2007 @ 1.31 uur

 114. Off Topic

  Moon is back! Mijn lieve avondlamp.

  Reactie door Gloria — zondag 4 maart 2007 @ 2.01 uur

 115. Op de 8ste dag schiep God Balkenende4. Plots bedacht Hij zich, dat Hij een foutje had gemaakt: Het bleek een maandagmorgen produkt…

  Reactie door Peter — zondag 4 maart 2007 @ 2.23 uur

 116. @110 Harrie V

  Ha, daar ben je weer! Nog bedankt voor je reactie ‘verderop’. (No claim etc.)

  Harrie, dat is inderdaad heel frustrerend voor mensen. Dat verdriet en juist dan komt de commercie in aktie. Het kost inderdaad veel moeite om deze mensen van je ‘af’ te houden. Zij dringen zich in zogenaamde ‘hulpvaardigheid’ uiterst bescheiden aan je op… eigenlijk gebruikmakende van de ‘zwakke’ mens.

  En zie wat men van plan is met de uiterst zwakke mens… de zo broodnodige, niet aan ontkomende hulpmiddelen om nog mee te mogen doen, ‘zelfstandig’ mens te kunnen zijn… worden door de commercie misbruikt om die mens financieel omver te halen.
  De mammon! Deze sluwe handlanger regeert… vooralsnog.

  Reactie door Gloria — zondag 4 maart 2007 @ 3.16 uur

 117. @31 en 32
  De bekende tolerantie tegenover andersdenkenden?

  Reactie door HARSAN — zondag 4 maart 2007 @ 6.07 uur

 118. het college wil hiermee tien miljoen besparen.
  Ja,dat is leuk bedacht.Dat betekent dat ouderen en gehandicapten,die toch al geen hoog inkomen hebben,juist door hun beperkingen,dat geld moeten opbrengen.
  Ik vind het een schande als dit erdoor komt.
  Schaam me voor mijn nederlanderschap.Ouderen en gehndicapten worden zo weer teruggezet achter de rollator.
  Ik ben boos,teleurgesteld,verdrietig,dat dit kan,en mag.
  Janda

  Reactie door janda — zondag 4 maart 2007 @ 7.39 uur

 119. Wouter Bos zou toch de zorgverzekering van Hoogervorst terugdraaien als hij in de regering kwam?
  Of heeft hij omtrent deze kwestie ook knopen moeten tellen?
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zondag 4 maart 2007 @ 7.54 uur

 120. 97. Gloria
  Ik denk er precies zo over. Ik ervaar het zelf nu al. Uit het oog uit het hart. Zogauw je minder te verteren hebt, geen werk meer hebt en gaat verhuizen omdat je moet door omstandigheden zie je ze niet meer.
  Ik heb mijn kinderen laten weten het ook zo te doen. Als ze je bij leven niet meer zien staan hoeven ze me echt niet te komen begraven.
  De meeste mensen die nog op een begrafenis komen zijn volgens mij ‘figuranten’ tegen betaling ingehuurd om de ruimte nog wat te vullen. Ik mag ze natuurlijk niet allemaal over een kam scheren maar toch…..

  Reactie door Henny — zondag 4 maart 2007 @ 8.26 uur

 121. 106.Christinactie.

  Las afgelopen zaterdag in NRC dat Melanie Schulz van Haegen nog vóór het nieuwe kabinet op het bordes stond een baan had gevonden. Ze wordt ‘directeur zorginkoop’bij Achmea.
  Medie van de Laan wordt ‘programmadirecteur’bij de projectontwikkelaar die eigenaar is van het Hilversumse mediapark.
  Laurens Jan Brinkhorst is voor zichzelf begonnen op het Lange Voorhout in Den Haag LJB Europe consult BV. Zijn eerste baantje
  Hij is lid geworden van de adviesraad van INVESTERINGSsmaatschappij 3i Benelux..

  Reactie door Henny — zondag 4 maart 2007 @ 8.36 uur

 122. 110 Op zulke momenten proberen ze je ook ben hen tde bloemen te laten bestellen de dubbele prijs van dat wat je bij een bloemist betaald etc…
  Natuurlijk willen rouwenden het allerbeste voor hun dierbaren, daar maken ze handig gebruik van. De kerk kan er ook wat van hoor moet je die prijzen maar eens zien.
  Wat is er niet te koop tegenwoordig en wat is nog ‘heilig’

  Reactie door Henny — zondag 4 maart 2007 @ 8.40 uur

 123. proberen ze je ook bij hen….betaalt. Pas wakker…nog niet echt helder.

  Reactie door Henny — zondag 4 maart 2007 @ 8.41 uur

 124. 102 caelestis.

  Ik zag laats een docu over het ontstaan van de FED en de opkomst van de rotshilds in de VS.
  In europa zijn zij die al het geld beheren.
  Hier in europa is de wapenwet ingetreden die het verbied om wapens te hebben.
  In de VS is dat niet zo.
  Daar hebben ze ook nog niet de volledige controle over de middenstaanders.
  Als zij vallen,dan hebben ze de totale macht.

  stapsgewijs hebben ze wetten erdoor gedrukt die het volk lam maakt.
  Zij zijn het controleerbare systeem geworden.
  Op de PC kijken en sofinr indrukken.
  Alles komt tevoorschijn.
  De dwang om je ID mee te nemen.
  Allemaal stapjes.
  Ook de EU willen ze erdoor drukken om 1 gemeenschap te creeeren.
  1 munt.
  De dollar gaat vandaag of morgen vallen.
  Als de dollar valt,valt ook de euro.
  Dan zal alles wel met pasjes gaan.
  Dankzij de rotshilds en andere inteelt bankiers,die dit plannentje bedacht heeft.
  Vandaar ook dat ze de landen aanvallen waar nog geen westers betalingsysteem heerst.
  Alles in de wereld draait op westers geld.

  De enigste manier om dit op te lossen zou moeten zijn dat je je eigen munt weer terug krijgt en eerst zorgen dat die schuld afbetaald is aan die bankiers.
  De politici geven het even snel weer uit dan dat ze het hebben geleend.

  Die gasten blijven altijd buiten schot,terwijl zij de aanstichters zijn van alle kwaad op deze aardbol.
  Oorlogen gecreeert en alle bij de partijen spekken.
  Met rente lenen en na de oorlog weer met rente uitlenen.
  Zij zijn ook de creerders van het kapitalisme en communisme.

  Bakellende en de rest die alleen voor hun eigen denken zijn marionetten en eigenheimers.
  In dienst van de concerns.
  Niet voor niks komt Bos vanuit Shell werken.
  Die hebben daar hun belangen.

  Reactie door sander — zondag 4 maart 2007 @ 8.50 uur

 125. @108, Pool, nog erger, ik denk dat deze gladjakker ook nog steeds een vinger in de pap heeft in de ned. regering, net Cruijff, als er is is wordt hij er weer bijgehaald, het verschil is dat ik Cruijf nogwel leuk vind en bewondering voor heb, die heeft tenmiste nog wat gepresteerd.

  Reactie door carla — zondag 4 maart 2007 @ 10.03 uur

 126. Beste Jan,

  Mocht u Hoogervorst tegenkomen, zou u hem dan een flinke schop tegen zijn schenen willen geven.

  Reactie door Jacqueline — zondag 4 maart 2007 @ 10.10 uur

 127. Ik kan mij zo voorstellen, dat na het bericht over de verdiensten van de KPN-topman, die nog véél meer verdiend dan vorig jaar, dat het geld van u en mij voor het overgrotedeel gaat naar, al die zakkenvullers aan de top!

  En dan te bedenken dat er mensen zijn die hun medicijnen niet kunnen krijgen omdat ze te duur zijn, de verpleeghuizen en verzorgingshuizen problemen ondervinden door onderbezetting en werkdruk, de mensen geen zorg en aandacht krijgen waar ze recht op hebben.

  Daat heeft dit kabinet van het gezin, het volgende op bedacht: de kinderen zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de ouders!!!

  Jawel u leest het goed, dit is de oplossing, u begeeft zich na uw week van hart werken, in uw auto op overvolle wegen van punt A naar B, waar de ouder wacht op zijn welzijn, het hangt van u af beste Nederlander, geen bezoekjes meer als het uitkomt en u het echt wilt, nee u zet u elke week een paar dagdelen in.

  Tijd is geld en elke minuut kost geld dat u ouder daar zit en dat geld en de tijd moet van u komen, hoe ver weg u ook woont, eert u vader en uw moeder, want helaas, vader staat heeft opgehouden nog te zorgen voor oud en kwetsbaar.

  Dat uw moeder of vader wegkwijnt en al uren in de natte luier zit, is u te verwijten, dat zij elke dag rond twaalven uit bed komt, is u te verwijten, dat hun dagbesteding niet ingevuld wordt, is u te verwijten, dat er ongekwalificeerd personeel rondloopt, is u allen te verwijten, dan moet u allen niet zo veel consumeren van die geweldige zorg die geboden wordt.

  Nee u komt niets te kort, er ontbreekt u aan niets, het is de onwil van het niet ziek willen zijn, het is de onwil van het niet oud willen zijn, het is de onwil van het niet geestelijk stabiel willen zijn.

  Waar een wil is is een weg, een weg die lijdt naar normen en waarden en aandacht voor het gezin, u bent nog steeds een gezin bedenk dat wel als uw ouders VASTZITTEN!

  U moet maar zo denken de ziektenkostenverzekeringen zouden er niet zijn zonder al die wijze en kundige mannen, en dat moet beloond worden…toch?

  Denk nou eens met ons mee,samen voorwaarts, VOC…TOCH!!

  Reactie door e.krul — zondag 4 maart 2007 @ 10.21 uur

 128. @98 Jeroen Westerman,

  Boodschappen zijn allang niet meer goedkoper vlak over de grens (helaas) Belgen komen hier boodschappen doen.Ik weet niet hoe de prijzen in Duitsland liggen.

  WB trouwens ik las ergens dat het beter gaat. Gelukkig !!

  O.T
  Ik kan me niet voorstellen dat ouderen nog cda zouden stemmen als je de ‘maatregelen’ die ze erdoor drukken even bekijkt.Kzou een goede lasser zoeken die het model na zou kunnen maken voor een prikkie en hem daarna pimpen. stoere motorhandvaten erop ofzo ;)

  Reactie door Lisette — zondag 4 maart 2007 @ 10.29 uur

 129. Belachelijk voorwoorden.
  Rollators uit het basispakket halen.
  Vooral voor ouderen mensen die van een minimale uitkering (aow) moeten leven. Die misschien per dag een brood en een stukje kaas kunnen kopen en moeten van leven. Vooral van oudere mensen, die geschopt, geslagen worden in bej.tehuizen. Omdat ze tot overlast zijn voor het verplegend personeel. Ouderen mensen die niet mogen klagen, niets mogen zeggen. Ouderen mensen die ons hebben opgevoed, groot hebben gebrcht, ons te wereld zetten, ons een toekomst gaven. Ouderen mensen die voortaan aanvullende pensionen moeten gaan zorgen. Bij die ouderen mensen mogen voortaan hun eigen rollator gaan bekostigen………..belachelijk.
  Wij zijn de toekomst voor de ouderen mensen.
  Wij horen te zorgen dat oudere mensen en fijne en goede oude dag krijgen, op wat voor een manier dan ook.

  Trouwens.
  {Een keerzijde van een blinde zonder stok, andere kant van de spiegel).
  Hebben heeft het kabinet een blinde wel eens zien lopen zonder stok.
  Een stok die 2 functie heeft.
  1. een blinde heeft een stok nodig om alle onhevenheden te kunnen voelen, als een blinde over straat loopt.
  2. bij het oversteken (bij een zebrapad) kan een blinde z’n stok gebruiken, om aan te geven aan het overige verkeer om over te steken.
  3. de aantal strepen op een stok, geeft aan hoe iemand zijn zichtvervoegen is.
  Ik ben benieuwd hoe straks het straatbeeld er uit ziet over blinde mensen zonder stok.
  Hoe straks het verkeersbeeld gaat worden, oftewel de verkeersveiligheid, verkeersongevallen gaan plaats vinden.

  Ik vind het belachelijk voor woorden dat oudere mensen, blinde mensen straks een in hun isolement komen/raken.
  Als dit uit het basispakket vandaan worden gehaald, zijn voor dit soort mensen een hulpmiddel, die misschien een paar €’tjes kost.
  Nee topmensen een goudehanddruk geven of een topsalaris geven, leven als god in frankrijk.
  Terwijl aan de onderkant van onze samenleving het zelf mag uit zoeken.

  Ik heb er geen andere woorden voor over……..belachelijk.

  Reactie door Ron — zondag 4 maart 2007 @ 10.36 uur

 130. Wouter Bos heeft zelf een blindenstok nodig.

  Reactie door Willem — zondag 4 maart 2007 @ 11.12 uur

 131. 118 Gandalf In het PvdA programma staat nergens dat ze de zorverzekering wilen terugdraaien,dat geld ook voor de WMO. Marktwerking wordt ook niet helemaal uitgesloten. Er wordt hier te vaak geroepen dat de PvdA het SP programma moet uitvoeren.Afschaffing zorverzekering en WMO had de SP er in onderhandelingen met CDA en PvdA niet doorgekregen.

  Reactie door Piet van Dijk — zondag 4 maart 2007 @ 11.20 uur

 132. wat verzekerd de basisverzekering straks nog????

  wordt dit straks niet een zorgbelasting, die je in staat stelt een zorg behandeling zelf te mogen betalen.??

  terug naar het ziekenfonds!!

  Reactie door rutger — zondag 4 maart 2007 @ 11.22 uur

 133. Wat een zielig land!
  Kan niet eens voor zijn eigen ouderen zorgen.
  We moesten ons diep schamen.
  Zelfs in armere landen dan Nederland is de zorg voor ouderen gratis.

  Reactie door Ronaldo — zondag 4 maart 2007 @ 11.36 uur

 134. 129 Ron. Ouderen die allen een stukje kaas en brood kunnen kopen? Kom nou.Ik werk zelf in de thuiszorg[aan het bed], er wordt ondanks alle problemen, een karikatuur van de werkelijkheid gemaakt.Dit land staat vol met ongebruikte hulpmiddelen,naast sporthallen vol tweede hands hulpmiddelen.Het wordt tijd dat we ook ouderen ook aanspreken op hun gedrag,want veel zijn mondig genoeg,ik moet geen tweedehands,en ik heb er recht op,zijn gevleugelde woorden geworden.Ik ben tegen eigen bijdragen,maar doe wel wat aan deze geweldige verspilling.

  Reactie door Piet van Dijk — zondag 4 maart 2007 @ 11.41 uur

 135. @110 Harrieke

  Undertaker zijn is handel, zij strijken de centjes op, die op begravenispolissen zijn afgesloten.
  Wij hebben geen polis maar wel een eigengraf, ik everweeg een eigen kist te timmeren en een houten kruis, daar zet ik op: “Hier rust een socialist, hij was voor een betere wereld maar het werd hem niet gegund”.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 4 maart 2007 @ 11.42 uur

 136. @127 Prima beeld neer gezet van wat de reali-
  teit leert aan combineren en deduceren.
  Er was destijds een stop op artsenopleidingen
  zelfs zo, dat een cum laude leerling geen
  kans op inloting werd gegund!

  Wel gingen de agogische opleidingen van start
  in grote mate en toen nog een overcapaciteit.
  De psychologen hadden amper brood op de plank
  maar daar hebben we het volgende op gevonden.
  De wérkverschaffing voor h.b.o. en universi-
  tair gevormden moet je ook aan de bak helpen.
  Ja de bák van de vorige eeuw, tevens.

  Lok stress uit binnen de samenleving en ver-
  spreid die in grote mate, zodat er althans
  één categorie mensen niet brodeloos raken.
  Brodeloos maken doe je gewoon de burgers die
  omkomen door rechten en plichten en die ook
  vaak die ‘mantelzorg’ dichtbij huis niet kun-
  nen financieren door de reiskosten daartoe
  ook al uit eigen zak moeten betalen, zelfs
  al zouden ze dat graag willen.

  Voor een brede groep in de samenleving is ge-
  woon ‘sociaal doén’ al jarenlang onmogelijk
  gemaakt. Wie dát wel gesignaleerd hebben,
  wisten geraffineerd gebrúik te maken van die
  wétenschap en deden er hun voordeel mee en
  bespaarden zich kosten door zonder gewetens-
  problemen ‘zwart’ te betalen om vervolgens
  zelf te verdwijnen in het eindeloos grote
  ‘zwarte gat’. Je zou ze!

  Hup op die VOC-schuit zetten en kiel halen!

  Ja, hoe tevreden is de cardio op dit moment
  over jou? Sta je nog steeds op een wachtlijst
  of ben je e.e.a. goedschiks teboven gekomen,
  na lang wachten? Sterkte en goed dat je weer
  hier bent! Fijne dag Eleonora, vrouw van het
  ‘licht’! Groetjes Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 4 maart 2007 @ 11.46 uur

 137. Bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel zagen artsen de bui al hangen: een aanhoudende druk om voorzieningen uit de basisverzekering te halen en onder te brengen in apart af te rekenen aanvullende verzekeringen.

  Reactie door Ed Sorrento — zondag 4 maart 2007 @ 12.01 uur

 138. @108 Pool

  Ik kom uit de media, ik kan je angst alleen maar bevestigen…..

  Media uitzendingen zijn altijd in het kader van een bepaald gedachtgoed wat verspreid dient te worden…

  Soort van marineren voordat je begint met je poets te bakken…

  Reactie door Jeroen Westerman — zondag 4 maart 2007 @ 12.08 uur

 139. Schande!!!

  Ik ben zelf zelf tot twee keer toe op een haar na blind geworden, en dat kan iedereen zómaar gebeuren. Je zou die mensen die dat soort zaken beslissen bijna toewensen dat ze zelf een dergelijke kwaal oplopen…

  In mijn geval moest ik dan maar “even” twee nieuwe brillen aankopen, prijskaartje 3000 Euro, waar je dan 2,50 Euro pér glas vergoed van krijgt.

  En als je dit soort zaken naast de hypotheekrenteaftrek zet, dan kan ik alléén maar concluderen dat er sprake is van grote ongelijkheid…

  Reactie door Maurice — zondag 4 maart 2007 @ 12.26 uur

 140. @128 Lisette

  Dankje wel.

  Ja het gaat mij nu beter.
  Zoals gezegd, ik ben te eigenwijs om te verzuipen. Daar is wel meer voor nodig dan een paar kabinetten Balkenende.

  Mijn bedrijfje staat nu ingeschreven en de ontwikkeling loopt volgens plan.
  Vanaf Juli verwacht ik inkomsten te gaan derven eruit om aan het einde van het jaar eindelijk uit die uitkering vandaan te zijn.

  En geloof mij, als ik de prognoses haal, zijn de rapen nog niet gaar. Mijn wens is om veel van de dan aanwezige resources te besteden aan het ontsluieren van de armoede.
  En dan heb ik het zowel over de letterlijke armoede van burgers als de geestelijke armoede van onze politieke leiers (geen spelfout).

  Dit toneelspel moet stoppen, wellicht maak ik mijzelf wat wijs door te denken dit te kunnen bewerkstelligen…..

  Maar proberen zal ik het zeker en ben er zeker van dat ik met de papieren die ik de afgelopen jaren heb opgespaard een hele aardige documentatie heb die heel wat stof kan doen opwaaien.

  En dan natuurlijk ook die oorlogs kwestie,
  geld wat ons land bitter hard nodig heeft na die vermaledijde Pleuro wordt nu besteed om andere mensen te beroven van het leven.

  Weet je, als jij en ik verkeerd parkeren kost het ons 45 Euro. Kun je het niet betalen ga je doodleuk de gevangenis in, zonder dollen.
  Maar een paar jaar lang fout parkeren in Iraq schijnt gewoon te mogen.

  Nee…de rapen zijn nog lang niet gaar als het aan mij ligt.

  Reactie door Jeroen Westerman — zondag 4 maart 2007 @ 12.28 uur

 141. schandalig is het, alsof de mensen om hun handicap hebben gevraagd. ze worden nog steeds gestrafd voor hetgeen, wat zij mankeren. ze gaan dus op dezelfde voet verder met die stompzinnige bezuinigingen. bezuinigingen, waar ze met hun tengels van af moeten blijven. op dit soort dingen mag men nooit bezuinigen. niemand vraagt erom. deze regering is weer op de verkeerde manier aan het bezuinigen. het gaat toch niet weer a la hoogervorst. dan kan dit kabinet gelijk opzouten. weg ermee, dus.

  Reactie door maayke jong-doppen — zondag 4 maart 2007 @ 12.39 uur

 142. HARSAN , je moet je maar eens gaan verdiepen in de Nederlandse geschiedenis , en waarom Nederland volgens jouw een Lux landje is ;
  je praat een beetje zoals een vreemde die verblijft in Nederland .
  je moet maar eens bedenken hoeveel van jouw loon naar de socale verzekeringen in dat land gaat en dat maar eens vermenigvuldige met het aanatl jaren van een gemiddelde AOW-ers : druk dat eens uit in procenten ; dat kom je er wel achter dat de Staat der Nederlanden best ook eens een DAAD kan stellen naar de ouderen .

  Reactie door Fred — zondag 4 maart 2007 @ 12.48 uur

 143. @2 Jack Hage

  dat er veel spullen “zwerve”n in schuurtjes” komt omdat vanwege de hoge werkdruk en onderbezetting bij de thuiszorg en dergelijke,het ophalen van de spullen geen prioriteit meer kan hebben/heeft.

  daar waren anderen al de dupe van,die deze hulpmiddelen nodig hadden.
  nu worden zij dubbel gepakt omdat het uit het ziekenfonds verdwijnt.

  deze informatie/signalen heb ik al enige tijd geleden van enkele thuiszorg instellingen gekregen.

  het is namelijk wel zo eerlijk om erbij te vermelden hoe het komt dat er zo veel hulpmiddellen “rondzwerven”

  Reactie door iew — zondag 4 maart 2007 @ 12.49 uur

 144. Vanaf het moment dat de SP in een regering komt en dat is dichterbij dan we denken, zal ik de SP een voorstel doen wat betreft de omgang met “mensen met de laagste inkomens”.

  Iedereen hóórt dan van de regering een pc, beeldscherm en internetaansluiting te krijgen (wel een snelle graag), waardoor iedereen kan communiceren via het internet en nog veel meer. Mensen, die geen verstand hebben van computeren, horen een kostenloze cursus te krijgen.

  Gevolg:
  Politiek bewustzijn neemt toe.
  Onwetendheid neemt af.
  Vereenzaming en isolement verminderen.
  Deelname aan discussiegroepen wordt vergemakkelijkt.

  Waarschijnlijk zijn er nog veel meer voordelen, maar dit zijn er een paar die me nu te binnen schieten….’n droom????

  Reactie door franslj — zondag 4 maart 2007 @ 13.13 uur

 145. Reactie op bericht 132:
  Nieuwe revalidatiebenodigheden?
  Dat is compleet nieuw voor mij!
  Drie jaar geleden heb ik de zorg gehad voor twee ouders die tegelijkertijd ziek waren, de een met de ongeneeslijke spierziekte ALS en de ander had kanker en een hersenaandoening.Beiden konden niet meer praten dus iemand moest het woord voeren en alles regelen.
  Het werd een groot gevecht met de instanties om de juiste hulpmiddelen te verkrijgen.
  Deze waren niet nieuw maar gewoon al gebruikt door anderen……en wat waren we er blij mee dat dit voorradig is/was!Het zelf aanschaffen was financieel gezien absoluut niet aan de orde.

  Bezuinigingen op de noodzakelijke hulpmiddelen (…al zijn ze in bruikleen…) zijn volstrekt af te keuren en mensonwaardig.
  Dit soort maatregelen legt ‘een bom’onder de nederlandse samenleving…we hebben het niet over een parkeerbon maar over de eerste levensbehoefte van mensen die minder valide zijn en vaak met een uitkering moeten rondkomen.
  Ik ben blij dat mijn ouders dit soort maatregelen niet meer hoeven mee te maken want dit had veel stres en paniek veroorzaakt.
  Ik …ben….boos!!

  Reactie door rebel — zondag 4 maart 2007 @ 13.29 uur

 146. >>

  Waar ook!! Wij hebben die extra niet gekozen om dat we het zo zuinig mogelijke wilden houden. 227 euro per maand was (meer dan) genoeg!

  Ik ben dit jaar er aan toe om mijn ogen te laten checken en een nieuwe bril maar ik laat het nog maar even zitten. Heb de bril wel even bijgesteld bij SpecSaver en zo kan het nog eventjes.

  Reactie door Paula — zondag 4 maart 2007 @ 14.01 uur

 147. Sorry #146 gaat om # 84

  **Vergeet niet dat er al een heel belangrijk hulp middel uit de basis verzekering is, de bril.

  Reactie door Paula — zondag 4 maart 2007 @ 14.07 uur

 148. Bejaarden, ouderen, gehandicapten en chronisch zieken worden op gesloten in hun huis. Misdadigers worden in de watten gelegd, zei krijgen nog minstens een half uur tijd om te luchten, mogen dus even naar buiten, weliswaar in een hopenlijk goede afgezette ruimte maar ze mogen naar buiten! Bovenstaande groepen mesen, waar ik bij drie groepen behoor zitten, mogen weer achter de geraniums, die ze niet kunnen kopen, omdat ze onterecht gestraft worden door hun handicap. Ronduit schandalig! Ik hoor (foute) Wouter nog zeggen, dat hij de ZORG zou aanpakken. Bah, bah, bah. hij is alleen maar op eigen gewin uit.

  Reactie door Els SP-lid — zondag 4 maart 2007 @ 14.13 uur

 149. En natuurlijk doen de Zorgverzekeraars dat ook!

  Reactie door Els SP-lid — zondag 4 maart 2007 @ 14.15 uur

 150. Schande !!!

  Men wil tien miljoen bezuinigen en pakt dus mensen hun enige mogelijkheid tot een zekere mate van mobiliteit af.

  Mobiliteit is een absolute voorwaarde voor het kunnen meedoen in de maatschappij en het zoveel mogelijk behouden van zelfstandigheid.

  De hoge heren van de zorgverzekeraars moeten de ogen uit hun hoofd schamen als ze dit daadwerkelijk gaan doen.
  Een beetje prooien op de mensen die toch al kwetsbaar zijn, barbaars !!

  Ik ben zeer benieuwd wat de regering Balkenende hier aan gaat doen.
  Ik vrees niet veel en dat we voor het sociale gezicht van zowel CDA als PvdA weer zullen moeten wachten op volgende verkiezingen.
  Vervolgens zal Balkenende de mensen die hierdoor niet meer de deur uit kunnen wel gaan wijzen op hun “eigen verantwoordelijkheid”…
  Samen werken – samen leven ???

  Hopelijk heb ik het mis.

  MVG

  Reactie door R. de Jonge — zondag 4 maart 2007 @ 14.27 uur

 151. paula 146,,de bril
  tja ik heb gevraagt of het vergoed werdt,,
  andwoordt jaha,maar dat gaat eenvoudig gezegt naar de sterkte. dus zeg bij 0.1-+ nietsnada nothing,,je moet zowat blind zijn,wil je wat geld zien,,dan moet je wel eerst die bril hebben,anders zie je dat geld niet ;-)
  maar krijg je het vergoed,dus zowat blind pakken ze de stok met 2 strepen ook nog af?
  gewoon naar,,hint,, iemand ANDERS gaan twee voor de prijs van 1.
  laten we gaan werken door die tweedehands looprekken enz te verzamelen,en eventueel,te repareren,en nieuwe te lassen,voor 10%van de fabrieks prijs,wandt ja,moet het oficieel dan kost het gewoon een rip uit je lijf,omdat het zogenaamd goedgekeurt is door ??
  zeg maar een looprekrollatortweedehandsinzamelplaats.nl.com
  zoals bijvoorbeeld,de kringloopwinkel alias marktplaats.nl,even wat oplichters/bouwers in bungalows werkende bedrijven in nl zonder werk zetten totdat ze de rollators enz goedkoper leveren.

  Reactie door ad — zondag 4 maart 2007 @ 14.44 uur

 152. Bij het ziekenfonds(..sorry…zorgverzekering) waar ik ben aangesloten krijg je eens in de twee jaar een bril vergoed tot een bedrag van 200 euro. Dat mogen ook contactlenzen zijn.
  Ben wel aanvullend verzekerd.(Kost me totaal 137 euro per maand….)

  In antwoord op nr 151:
  Geen slecht idee!
  Maar er wordt al veel aangeboden op internet en in de media.
  Als de zorgverzekeraars werkelijk hun plannen doorzetten dan komen er naast de voedselbanken ook revalidatiebanken!

  Reactie door rebel — zondag 4 maart 2007 @ 15.08 uur

 153. @124 Sander

  Je hebt al heel wat sluiers doorbroken…
  Echter het eindigt niet bij de bankiers.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Third_eye

  Mijn tip: Ga je dromen opschrijven! Je zal verbaasd worden en weer opnieuw aan het denken gezet worden.

  Reactie door caelestis — zondag 4 maart 2007 @ 15.22 uur

 154. @142 Fred
  diezelfde vaderlandse geschiedenis leert mij dat als Nederland was terughoudender was geweest met het opzetten van het ruimhartige sociale voorzieningenstelsel in de jaren 70(de tijden van Joop den U.!) – een systeem waar grootschalig misbruik van is gemaakt – en een gecontroleerd immigratie- en asielbeleid (was het niet zo dat alleen rechten werden toegekend, maar dat plichten buiten beschouwing werden gelaten?), opgeleukt met het beruchte gedogen (een ander woord voor negeren van problemen), dan was Nederland een stuk leefbaarder geweest en had wellicht nu niet zo hard ingegrepen hoeven te worden om de voorzieningen enigszins betaalbaar te houden.

  En vergeet niet dat het belastingsysteem heeft gezorgd voor een redelijke inkomens-spreiding, wat er toe heeft bijgedragen dat Nederland al lange tijd in de top 5 van de Verenigde Naties staat van welvarende en meest leefbare staten op deze aardbol.

  Reactie door HARSAN — zondag 4 maart 2007 @ 15.37 uur

 155. @146, Paula, zo ken ik er meer en men went
  aan een gestage achteruitgang, maar al zou je
  het met een loupe moeten zien, dan is toch de
  oogdrukmeting van vitaal belang en daar zullen toch wel ‘druppels’ voor vergoed wor-
  den.
  Wat is er met die Zorgverzekeraars aan de
  hand? Is het de bedoeling dat het volk niet
  meer uit haar ‘doppen’ kan kijken: van dicht-
  bij ken ik al enkele voorbeelden als die van
  jou Paula. Laten zij zich in ieder geval ver-
  wijzen door de huisarts naar een oogARTS!
  Sterkte, wat een miskleunen in die gezond-
  heidszorg hé?
  Mensen die andere begeleiden in woonprojecten
  mogen daar ook wel eens hun mond over open-
  doen, wanneer zij ook geacht worden de privé
  financiering van cliënten dienen te voorzien
  van deugdelijk commentaar en er de noodklok
  over kunnen luiden! Sterkte en succes!

  Reactie door Madelief — zondag 4 maart 2007 @ 15.42 uur

 156. Genoeg mensen die ook, zeker als ze ouder
  zijn, niet weten te kiezen of zij eerst naar
  de oogarts dan wel de tandarts willen.
  Zat Verzekeringen die nog dure behandelingen
  financieren, om een prothese te voorkomen, en
  weten, dat een fiks aantal bejaarden, die
  dure voorzieningen niét bijhouden, terecht
  komen in het doen aanmaken van een totale
  prothese, die nog géén blauwe maandag te dra-
  gen en vervolgens opbergen in een zeepdoosje
  in de badkamer. Zij krijgen dan voedsel ge-
  malen, of in de blender tot zo eetbaar moge-
  lijk klein gemaakt. De mariakoekjes in de
  thee gedoopt zijn dan ineens een delicatesse
  geworden, treurige en ontzettend kostbare ge-
  schiedenissen trekken ons aan de lopende band
  voorbij! Dit zijn doorsnee voorbeelden uit de
  samenleving om ons heen, maar de nog steeds
  zienden weten dus inderdaad niet vaak uit hun
  nog gezonde doppen te kijken, en bellen even
  met de Ohra, Achmea, Nationale Nederlanden,
  die één voor één de premies dan weer optrek-
  ken, vind je het gek??? Ja, te gek dat het zo
  gaat! Gebrek aan impulsen om er een goede vi-
  sie op los te laten, anders dan te constate-
  ren dat toch ook tandartsen hun centjes wil-
  len verdienen na een peperdure opleiding waar
  bij er ook nog genoeg zijn die zich niet la-
  ten ‘up-daten’, waarbij de ‘boren’ je door
  merg en been gaan, maar ZIJ ze beter kunnen
  zien, als hun glazen dubbelfocus de maximum
  sterkte hebben bereikt!
  Een aantal van hen oefent ook in de vacanties
  -vrij blijvend- in Israël. Moet IK dát dan
  altruïstisch noemen? Goeie genade, dáár ont-
  breekt het dus aan!

  Reactie door Madelief — zondag 4 maart 2007 @ 15.52 uur

 157. @ 154 HARSAN

  Zeker weekend verlof omdat je nu op aarde bent, wanneer ga je weer terug naar je planeet.

  Jullie hebben daar de verkeerde vaderlandse geschiedenis boeken, …. Wie is Joop den U.
  Een crimineel, een marathonloper, een keuterboertje uit Almelo… Joop den U. kan iedereen zijn zie,.. Ali B,..U2 enz. enz.
  Dus vraag of ze jouw opnieuw willen programmeren.

  Reactie door Pool — zondag 4 maart 2007 @ 16.56 uur

 158. Duidlijk is zo wel dat een steeds grotere groep in de samenleving een beroep moet doen op deze hulpmiddelen. Dankzij deze hulpmiddelen zijn ze langer mobiel en kunnen zelfstandiger door het leven. Als deze groep mensen die hulpmiddelen zelf moet gaan betalen is er een deel die geen hulpmiddelen aanschaft. Gevolg, vaker vallen mensen en belanden in het ziekenhuis. De tien miljoen euro raken we dan dubbel en dwars weer kwijt door de behandelkosten en verblijven in de ziekenhuizen. Mijn conclusie dit plan gaat veel meer kosten dan het gaat opleveren. (afgezien van het plan dat ik het gewoon een a-sociaal plan vind.)

  Op het juiste gebruik, de juiste toediening en verstrekking van medicijnen kan vele malen meer verdiend en bezuinigd worden dan nu het geval is. Daar wordt elk jaar voor vele tientallen miljoenen euro’s verspild. Maak hier een beter beleid op.

  Reactie door Gerrit — zondag 4 maart 2007 @ 17.35 uur

 159. 134.Piet van Dijk.
  Dát ligt niet aan de mensen, de ouderen.
  Toen mijn schoonmoeder overleed hebben wij de zorgwinkel gevraagd of zij de rollator wilden terugnemen, was nog niet oud, we behoefden er niet eens iets voor terug te hebben.
  Maar helaas dat werd gewoon geweigerd.
  Nu heb ik hem maar opgeslagen voor als iemand hem nodig heeft maar wijt het a.u.b. niet aan de oudere.
  Natuurlijk zijn er altijd mensen die alleen iets geheel nieuw willen hebben en zo lux mogelijk en er grof geld voor willen betalen maar dat is een geheel ander verhaal.
  Bovendien moet het wel via een zorgwinkel gaan, er moet gecontroleerd worden, de maat en stabiliteit i.v.m. veiligheid, zijn zeer belangrijk en ze moeten deskundig aangemeten worden.

  Reactie door Henny — zondag 4 maart 2007 @ 17.53 uur

 160. MAURICE, uiteraard neem ik je strikt serieus:
  schande wat men mensen allemaal aandoet en
  niet te accepteren, en ik meen dat ook!Heus!

  Echter toen ik je allereerste zin las, dacht
  ik, nu deels het volk in lichter laaie gezet
  wordt van ingehouden kwaadheid over zoveel
  wantoestanden, wát zou Maurice dan nog OP
  zijn hóófd hebben?
  Zoiets als dat ik jou zou zeggen, dat ik op
  één ‘blik’ ná, helemaal káál zou zijn ge-
  worden! Mag dat heel even van jou, nu de span
  ningen rond 7 maart stijgen? Fijne avond!

  Reactie door Madelief — zondag 4 maart 2007 @ 18.32 uur

 161. 153 caelestis.

  Dromen zijn bedrog.
  Ik kijk liever op het internet wat waardevol is.

  Reactie door sander — zondag 4 maart 2007 @ 19.31 uur

 162. Het is toch gewoon simpel? Wie gaat er nou zeuren over nieuw??
  Gewoon in de steden en de dorpen uitleencentra, waar alles gehaald en teruggebracht moet worden, waarna alles gereinigd wordt en weer netjes klaarstaat (evt. gerepareerd) voor de volgende.
  Weg met koopwinkels in de zorg!

  Reactie door Gloria — zondag 4 maart 2007 @ 20.24 uur

 163. Ik vind dit onvoorstelbaar! Diegenen die dit soort actie’s weten te bedenken zijn zelf kern gezond. En durven de woorden; normen en waarden ook nog in de mond te nemen. En dan ook nog uitroepen, dat het beter gaat in Nederland. Dat de economie weer aantrekt. Ja, voor wie?? Niet voor zieken en bejaarden, zij hebben over het algemeen de laagste inkomens en niemand, NIEMAND wil ziek of gehandicapt zijn. En dat er mensen oud worden, dat heet mooi te zijn. Nou dan moet je wel van het kaliber als minister, zorgverzekeringsmanager/direkteur enz. zijn. Anders houd het toch gauw op.

  Reactie door Conny — zondag 4 maart 2007 @ 22.02 uur

 164. @161 Sander

  Waarom de schrikreactie? ik weet het wel… je ego heeft zijn vijand gezien die het pad wees dat je gaat begeleiden naar zijn graf.

  Want dromen zijn GEEN bedrog slechts een poging om berichten te versturen naar Sander die verpakt moeten worden om de EGO niet te veel te laten schrikken. Want Dromen zijn de communicatie vanuit je onderbewustzijn waar de echte “Self” zich bevindt die niets liever wil dan jou helpen op je pad.

  Maar geloof mij niet… geloof dat het internet een betere leermeester is dan je eigen onderbewustzijn. Dat al die mensen die dingen schrijven meer waarde hebben dan wat je zelf reeds weet echter bent vergeten.

  Wellicht op een dag herrinner je dit mailtje nog eens …. en dan weet je dat er zeker geen sprake was van BEDROG!

  Reactie door caelestis — zondag 4 maart 2007 @ 23.01 uur

 165. Ik weet wel het plan is uit principe al fout want over een poosje moet je ook je eigen protheses gaan betalen.
  Maar over wat voor geldbedragen praten we nu eigenlijk wat kost zo blindestok of zo rollator nu eigenlijk.
  Want met een eigen risico van 150 Euro ben je met zo ding krijgt al een hoop geld kwijt.

  Reactie door De Hakker — zondag 4 maart 2007 @ 23.03 uur

 166. @162
  Maar nu zeggen een hoop omdat die tweedehands is ik wil die niet ik heb recht op een nieuwe dat heb ik ook al een keer meegemaakt met mijn schoonmoeder.

  Reactie door De Hakker — zondag 4 maart 2007 @ 23.05 uur

 167. @162 De Hakker

  Onbegrijpelijk. Het gaat er toch om dat het werkt? Als iemand zijn been breekt dan worden die krukken toch gewoon opgehaald bij zo’n kruisgebouw? Als het maar loopt!Dit is echt een overheidskwestie: terug naar de uitleen! Nieuw of gebruikt…iedereen heeft recht op goede hulpmiddelen, want we betalen ons blauw aan de Zorgverzekeraars!

  Reactie door Gloria — zondag 4 maart 2007 @ 23.47 uur

 168. Madelief, even ter verduidelijking, ik heb dus wél twee jaar met die donkere bril gelopen. En blind ben ik dus niet, maar visueel gehandicapt is wél een goede term. Ook een fijne dag.

  Reactie door Maurice — maandag 5 maart 2007 @ 4.06 uur

 169. @157 Pool
  ik hoef niet geprogrammeerd te worden, ik handel en denk liever wat onafhankelijker, in tegenstelling tot veel van de voorgeprogrammeerde bijdragers op dit overigens toch wel leuke weblog.

  Reactie door HARSAN — maandag 5 maart 2007 @ 6.26 uur

 170. @134 [piet]

  heb je wel eens van het spreekwoord gehoord.
  “kleine kinderen en oudere mensen” of andersom?

  Het enigste verschil is, dat kleine kinderen lekker buiten konden/kunnen spelen en lekker eigenwijs waren/zijn.
  Over het algemeen gedragen oudere mensen zich nu als kleine kinderen en zitten ze binnen achter de geraniums.
  Enja piet, het sociale contact zijn wij.

  Maar dat neemt niet weg, dat oudere of slecht ziende mensen, blinde die zorg nodig hebben waar ze recht op hebben.
  En niet uit het basispakket vandaan halen, zodat het voor hen onbetaalbaar gaat worden.

  Reactie door Ron — maandag 5 maart 2007 @ 7.08 uur

 171. @ 169 HARSAN

  Natuurlijk staat het je vrij om wat onafhankelijker te denken en te reageren, en ik kan mij voorstellen dat Nederland zich “soms” ook best eens wat terughoudener mag opstellen naar het buitenland toe, maar wat betreft de binnenlandse politiek denk ik dat alle kabinetten Bakellende ons sociale stelsel en de verzorgingsstaat naar de kl#te heeft geholpen en dit onder aanvoering van de VVD.
  Voorheen was het zo van het CDA levert de minister president en de VVD het beleid, nu nog erger, nu is het zo van, het CDA levert de minister president maar ook het beleid.

  En op onze vaderlandse geschiedenis hoeven we echt niet trots te zijn, daar kleeft veel bloed aan.

  Reactie door Pool — maandag 5 maart 2007 @ 9.13 uur

 172. @171
  De inzet van om het naar de klote te helpen was natuurlijk al eerder onder paars met de PVDA.
  De partijen VVD,CDA en PVDA spelen het goed dan de een dan de ander met een gezamenlijk doel het helemaal naar de klote te helpen.
  De VVD is de enigste van deze drie die er recht vooruit komt de andere twee zijn stem bedriegers.
  Natuurlijk worden deze partijen geholpen door kleine meelopertjes zoals het CU en D66.
  Zoals ook in de misdaad spinnen de grote jongens er garen bij en worden de kleine jongetjes op gevreten.

  Reactie door De Hakker — maandag 5 maart 2007 @ 10.30 uur

 173. @171 en 172
  Ik ben van mening dat als men in het verleden wat minder ruim was geweest met de sociale voorzieningen, dat er nu minder hard ingegrepen hoefde te worden. Ik bedoel met minder ruim: voorzieningen voor diegenen die daar terecht aanspraak op zouden moeten maken een sociaal vangnet) met strenge maar rechtvaardige ‘toelatings’regels en een doordacht controlesysteem. Jullie zijn het toch met me eens dat er veelvuldig misbruik is gemaakt van de voorzieningen? En dat kon toch niet tot in de lengte van dagen voortbestaan? En is het ook niet zo geweest dat het werkgevers wel goed uitkwam mensen af te laten keuren zodat ze op een goedkope manier werden weggesaneerd? Daar plukken e nu helaas de wrange vruchten van.

  Reactie door HARSAN — maandag 5 maart 2007 @ 12.09 uur

 174. @ 173

  Waar en wanneer heb ik dit eerder gelezen……

  Reactie door Pool — maandag 5 maart 2007 @ 12.38 uur

 175. De VN is totaal afhankelijk van broodheren : daar Nederland altijd ruim geld heeft gestort op de rekening van de VN , zal er ook een goed oordeel afgegeven worden .
  Ik denk dat vooral de arbeiders in Nederland hebben bijgedragen tot een beter leefklimaat dan in groot deel van de wereld ; maar dat wil niet aeggen dat je arrogant de ogen sluit voor bijvooebeeld daklozen die door bureaucratische regeltjes geen huis kunnen betrekken .
  T.a.v. Meneer den Uijl : In die tijd werden onderdaad goedkoop , onmondig arbeiders geronselt in arme dorpjes in Marokko en Turkije ; Waarom ? Omdat de Nderlndse arbeider het vuile , zware werk wou doen :
  Als je de ogen openhoud blijkt dat er nog heel veel Nederlandse arbeiders NOG steeds vuil en zwaar werk doen :Maar invoering van goedkoop en onmondige arbeiders had te maken : arbeidersmarkt vergroten , waardoor de arbeider geen hoger loon kon afdwingen :
  Nu is het de beurt aan Oostblookers die Nederlandse arbeiders verdringen : Zij hoeven geen CV te tonen ; ze zijn vaak 50-65 jaar oud en krigen onbeperkt werk , terwijl de Nederlander werkloos is .

  Reactie door Fred — maandag 5 maart 2007 @ 13.03 uur

 176. Weer ‘n aanval op de bejaarden.
  Nog eventjes, dan pakken ze de bejaarden de schoenen af.
  Het is te banaal voor woorden wat hier in Nederland gebeurd.
  Men kan beter de topsalarissen,bonussen en de goedbetaalde managers aanpakken, en minder burocratie.

  Reactie door Ben Tarici — maandag 5 maart 2007 @ 13.58 uur

 177. Als je Gifpillen verstrekt via de basisverzekering , dan zou dat mog meer Winst geven en dus ook nog grotere BONUSSEN .

  Reactie door Fred — maandag 5 maart 2007 @ 14.05 uur

 178. Harsan, mogen de bejaarden de schoenen houden? Harsan, jij trapt naar onder en likt naar boven.

  Reactie door Ben Tarici — maandag 5 maart 2007 @ 14.06 uur

 179. Meneer HARSAN , momenteel wordt er OOK misbruik gemaakt van de opbrengsten van de zorgpremies : verklaar maar eens waarom dat INEENS zo hoog is geworden ?

  Overal waar macht aanwezig is wordt misbruik gemaakt van gemeenshapsgelden ‘Kijk maar meneer wiegel : absurd hoeveel baantjes deze meneer heeft !

  Reactie door Fred — maandag 5 maart 2007 @ 14.14 uur

 180. De hulpmiddelen moeten in de basisverzekering blijven.
  En de premie moet weer inkomensafhankelijk worden.
  Zo draagt ieder naar vermogen z’n steentje bij.

  Reactie door J. de Vries-de Jong — maandag 5 maart 2007 @ 14.17 uur

 181. @173
  Alleen harsan is het zo dat dit deel van de bevolking de wrange vruchten er van plukken die het al niet best hebben
  Als er dan al fouten zijn gemaakt waarom afschepen op het zwakste deel van Nederland.
  Je geeft zelf al aan dat de werkgevers op dat moment de grootse daders waren vreemd dat we dit nu op de zwakste gaan afrekenen en de werkgevers belonen door ze lage winst belasting te laten betalen.

  Reactie door De Hakker — maandag 5 maart 2007 @ 14.34 uur

 182. @ 173 De Hakker

  Hakker, die harsan is fout bezig kijk eens op ander items.

  bolleboermaffiepersoneelchefstudent
  leaserijderklaaseerstnadenkenbalans
  ronaldcharmsnepkarelhawkeyemaofrenkelfrank
  sporterdavejimmyhenriosewoudtharsan

  Reactie door Pool — maandag 5 maart 2007 @ 14.47 uur

 183. MAURICE, was het ook duidelijk dat ik jouw

  woordspeling zo geestig vond?

  Op een HAAR na, was je blind geweest!

  Het is weer net zoals destijds met de specia-
  listen ‘geeltjes’, mensen stellen kosten uit
  en ze zijn te hoog.

  Er zou een redelijke eigen bijdrage gevraagd
  kunnen worden maar dan ook niet meer dan dat!

  Probeer met mensen in contact te komen die
  werkelijk wat aan deze wantoestanden wil gaan
  verbeteren en door niets geremd wordt om dat
  voor elkaar te krijgen. Sterkte Maurice, en
  vriendelijke groet!
  Ook ik reken op de aandacht van Agnes Kant!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — maandag 5 maart 2007 @ 15.40 uur

 184. Een nieuw Rolatortje kost pokke duur.
  Ik krijg toch ook niks kado.
  Daar moet je voor sparen,of tegen verzekeren.
  Als ze te beroerd zijn om in een tweede de hands te zitten,dat het verwaande ettertjes zijn.
  Wil je nieuw,spaar er maar voor of sluit er van te voren een verzekering voor af.
  Loopkrukken en dat soort goedkope troep moet altijd vrij in je pakket zitten.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 16.13 uur

 185. Hallo Madelief,

  Het was me duidelijk, vooral door jouw reactie, dat mijn formulering niet helemaal kosjer en duidelijk voor anderen was, vandaar mijn reactie. En ik hoop eerlijk gezegd dat de SP groot genoeg wordt om hier wat aan te kunnen veranderen, want ik was dus nog wel in staat om die kosten te dragen, maar ik ken écht genoeg mensen die dat niet kunnen, en dat vind ik een grof schandaal.

  Groetjes, Maurice

  Reactie door Maurice — maandag 5 maart 2007 @ 16.49 uur

 186. @139 Maurice,

  kun je zo’n bril niet als medische noodzaak bij de belasting aftrekken ? Een gewone bril, zoals ik zovelen en ik ook hebben, alla, maar zoiets van jou moet toch mogelijk zijn om het af te kunnen trekken als door artsen opgegeven medisch hulpmiddel zonder hetgeen je totaal niets kunt ? Houd moed ! Een directe collega van mij is ook in korte tijd vrijwel blind geworden en is momenteel er iets beter aan toe, maar ik weet nu wat voor lijdensweg het is. Sterkte.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 5 maart 2007 @ 17.22 uur

 187. @ 184

  En in dat pakket Sander, behoren ALLE hulpmiddelen te zitten!
  Gewoon uitleencentra waar alles klaar staat om de mens te voorzien van nodige behoeftes.
  Van krukken, naar looprekjes, rollators en scootmobielen in leuke kleuren en gezellige designs!!
  Waar reparateurs fulltime aanwezig zijn om de apparaten op maat af te stellen, te repareren en te cleanen.
  Heel normaal en we betalen GENOEG voor die ZORGKOSTEN door die MARKTBEULEN!
  BASTA!
  En vooral afgelopen uit met zonodig nieuw!!
  Mens, wees blij met wat je krijgt, en wat je krijgt MOET goed zijn!! Die eis mag gesteld worden.
  Belachelijk om alles NIEUW te willen hebben. Wat een achterlijke verspilling.
  Terug naar de uitleen en WEG met de zorgKOOPwinkels. Weg,weg,weg!!!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 17.23 uur

 188. @139 Maurice,

  kun je zo’n bril niet als medische noodzaak bij de belasting aftrekken (aftrekpost medische hulpmiddelen) ? Een gewone bril, zoals ik zovelen en ik ook hebben, alla, maar zoiets van jou moet toch mogelijk zijn om het af te kunnen trekken als door artsen opgegeven medisch hulpmiddel zonder hetgeen je totaal niets kunt ? Houd moed ! Een directe collega van mij is ook in korte tijd vrijwel blind geworden en is momenteel er iets beter aan toe, maar ik weet nu wat voor lijdensweg het is. Sterkte.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 5 maart 2007 @ 17.25 uur

 189. maar ook het OV !
  OV-chipkaart nog dit jaar ingevoerd:
  http://www.nu.nl/news/997122/32/OV-chipkaart_nog_dit_jaar_ingevoerd.html

  investeringen in het OV zijn er wel als het gaat om het zo snel en goed mogenlijk innen van het geld van de betalende reiziger.

  maar eerst zorgen dat ook alles naar behoren werkt en men zo snel en zo goed mogenlijk KAN reizen is dus al op een 2e plan geraakt.

  Reactie door iew — maandag 5 maart 2007 @ 18.05 uur

 190. 162. Gloria toen wij dat aankaartten bij de zorgwinkel zeiden ze dat de kosten daarvoor véél te hoog waren. Dit was volgens hen op dat moment tenminste goedkoper.
  In het kader van de werkgelegenheid zou het echter goed zijn dit wel te doen.
  Vanmiddag hoorde ik bij standpunt.nl. iemand zeggen; ‘waar zeuren ze over” lat ze eerst maar eens de belachelijke hoeveelheid reclame weglaten dát spaart pas geld uit dar gaan miljoenen in om. En gelijk heeft hij.
  Overigens die rolators gaan niet verloren die komen bij het Rode Kruis terecht die er heel blij mee zijn.
  Ze helpen er mensen mee die geen enkele andere mogelijkheid hebben dit ooit te verwerven en aan bed danwel kot gebonden zijn.
  Dát is ook een vorm van ontwikkelingshulp.
  Het is geen zwart-wit verhaal.
  Reclame weg, premie omlaag zou ik zeggen.

  Reactie door Henny — maandag 5 maart 2007 @ 19.12 uur

 191. 189 iew.

  Iedereen mag alvast wennen aan een chip.
  Zometeen valt de dollar.
  Met de dollar ook de euro.
  Dan zal er een tijdje anarchie onstaan en dan plots is er de nieuwe munt.
  1 munt.
  Geld bestaat niet meer.
  We gaan betalen met de chip.
  In je ID komt ook zo een chip.
  Allemaal stapjes.
  Ondertussen houden we het volk dom.
  Complotdenkers worden voor gek verklaard.
  Onderzoek word in doofpotten gegooid.
  Dag democratie.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 19.19 uur

 192. @190 sander

  inderdaad,maar u vergeet nog een hele belangrijke:

  verkiezingen zijn niet meer controleerbaar vanwege stemcomputers…

  Reactie door iew — maandag 5 maart 2007 @ 19.26 uur

 193. PS

  Wat heeft de SP te verliezen.
  Het kan alleen maar winnen.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 20.16 uur

 194. Beste mensen, zo vlak voor de verkiezingen nog eventjes snel iets lezen. Dit artikel stond in de Volkskrant 1 oct 1994. Daar kun je lezen, dat de PvdA de verzorgingsstaat om zeep gebracht heeft en de armoede in ere herstelt heeft. Het zijn geen regenten het zijn de verraders van de arbeidsklasse.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Einde.rtf

  Reactie door d'olle Henk — maandag 5 maart 2007 @ 21.20 uur

 195. @190 Henny

  Ik word echt niet goed van dit verwende volk. Ik reed vanmiddag op de fiets met mijn hond door het bos en kwam uit op een weg waar een dierenasiel is, incl. dierenarts en wachtkamer. (Pas verbouwd) Het leek wel een paleis. Nee, niet voor die honden die daar ergens achter in hokken liggen te wachten/blaffen!
  Maar tegenwoordig is alles een paleis: de banken, de zorginstellingen en allerlei werkgebouwen. Wat een ijdelheid ten top. En dan stoor ik mij echt aan al die ‘nieuwe’ wensen van mensen. Je bent toch met mij eens dat dit anders moet? Natuurlijk fijn voor de mensen in de ontwikkelingslanden… maar waarom kunnen de mensen hier niet genoegen nemen met gebruikte hulpmiddelen?? Laten we wat leren van ontwikkelingslanden. Gewoon blij zijn en natuurlijk VOORAL verlaging van die absurde premie! Uit den boze!!

  Ook hier in mijn gemeente (2e stad na Groningen) is het niet meer om aan te zien. Wat een luxe, incl. het gemeentehuis. Prestigeprojecten!! En voor de armen geen oor. Ik vind het niet meer leuk in Nederland. Ik wil naar Fidel!!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 22.40 uur

 196. @194 d’olle Henk

  Ik heb het gelezen, maar wat is er gebeurd met die achterban? Kok heeft de PvdA-boel zo verziekt en niemand die de PvdA weer in ere heeft hersteld. Erger: Bos heeft de PvdA ontzield. Die partij kan op de schop en de SP staat klaar om dit land weer te herstellen. Hopelijk vlucht die achterban naar ‘ons’. We hebben niet veel tijd om te verliezen, want die MARKTTREIN dendert maar door…

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 22.52 uur

 197. 195 gloria.

  Heel simpel te verklaren.
  Dat alles is aftrekbaar van de belasting.
  Het zijn de sukkels zelf die voor elk akkefietje naar de dierenarts gaan.

  Ik had een keer een parkiet gevonden,maar die bleek een kankergezwel te hebben.
  Na een paar dagen ging ik na de dierenarts.
  1 min keek ze ernaar en zij een gezwel was en dat er niks aan gedaan kon worden.
  5,95 was ik kwijt.
  Ik betaalde die 5,95 en ik dacht bij mezelf.
  Ik ga nooit meer naar een dierenarst.
  Het zijn gewone kwakzalvers die alleen voor het geld willen helpen.
  Zit geen graantje dierenliefde bij.
  Ik heb zelf nog 2 honden.
  Veel lopen en hopen dat er niks met ze gebeurt.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 23.02 uur

 198. ps

  Belasting of verbouwen.
  allebei gieren.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 23.04 uur

 199. 194 @ d’olle Henk
  Mooi, man! Dat is pas je huiswerk doen. Bedankt!

  Reactie door MijnZus — dinsdag 6 maart 2007 @ 0.35 uur

 200. @97 sander

  Precies, zo doe ik het ook met mijn hond. Ik fiets weer (beter weer!) dagelijks naar het bos en wandel daar met Chico rond een heel groot meer. Gisteren was hij mij kwijt en ik ben uren gaan zoeken en roepen en met tranen in mijn ogen naar huis gefietst. Stond hij mij daar al tegemoet te blaffen. Stupid dog!! Maar wat was ik blij. Was toch wel zo’n half uurtje lopen voor hem van dat bos naar huis en dat zonder ongelukken! Thanks God!! (En Chico)
  Ik ben nog nooit met hem naar de dierenarts geweest, sander. Hij is nu 12 jaar en krijgt goed voer en verder is hij heel kien. En daar houd ik van!
  Dag Sander!

  Reactie door Gloria — dinsdag 6 maart 2007 @ 2.50 uur

 201. Gloria.

  Ken je dat verhaal van die Kangal die was weggelopen en waarvan de eigenaar een belonig gaf voor het terugvinden van zijn hond.
  Geloof 1000 euro beloning.
  Die kangal heeft uiteindelijk zijn huis terug gevonden.

  Honden schijnen zeer inteligente wezens te zijn.
  Ik heb zelf ook een Kangal en mechelse/hollandse herder.
  Ik ben blij voor je dat je je hond terug heb.
  MVG.

  Reactie door sander — dinsdag 6 maart 2007 @ 8.58 uur

 202. PS
  Gaat prima met elkaar over weg.
  Kangal zijn turkse berghonden.

  Reactie door sander — dinsdag 6 maart 2007 @ 9.00 uur

 203. @200 Gloria.

  Dieren liefhebbers hebben iets bijzonders.
  Ik ben ook een hondenmens, dat heb ik van mijn over-grootvader.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Opa-1.jpg

  Dit is de liefste hond van de prov. Groningen

  http://members.home.nl/h.hiensch/Conan.jpg

  Dat je nog veel plezier van Chico mag hebben.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 6 maart 2007 @ 15.24 uur

 204. @200 Gloria
  Mijn hond Tess is ook meestal veel eerder thuis en heeft dan ondertussen ook nog een konijnenjacht achter de kiezen.
  Is geen kwestie van een ‘stupid dog’.
  Hij heeft 4 poten en ik maar 2 ;)
  Enne, om On Topic te blijven:
  Ik heb mijn zorg voor haar niet uitgekleed.

  Reactie door Alex — dinsdag 6 maart 2007 @ 15.25 uur

 205. @203 d’olle Henk
  Die Conan…. Das te zien!

  Reactie door Alex — dinsdag 6 maart 2007 @ 15.29 uur

 206. 203 d’olle Henk.

  Een hutsky.

  Reactie door sander — dinsdag 6 maart 2007 @ 16.08 uur

 207. 195. Gloria lees mijn reactie eens goed. Ik heb inderdaad gezegd dat dat absurd is. Ik geef enkel de verklaring waarom ze die niet wilden terugnemen die ik kreeg van de zorgwinkel zelf. Ik was destijds en ben nog steeds niet blij met het antwoord.
  De argumentatie was, herstel, afstemming etc. kost veel aan arbeidskracht inrichting werkplats etc. dáárom was er geen herinname met als doel hergebruik. De kosten zouden volgens hen boven de baten uitgaan. Ik kreeg dit antwoord natuurlijk op mijn eigen verontwaardiging hierover.
  Je hebt mij niet horen zeggen dat hergebruik niet mijn eerste optie is of dat verschil in zorg naargelang de middelen een optie zou mogen zijn. En inderdaad zorg voor iedereen is geen markt en zou dat niet moeten zijn.
  En ja Gloria er zijn mensen die hebben meer over voor hun huisdier dan voor de medemens. Het zou ook kunnen samengaan.

  Reactie door Henny — dinsdag 6 maart 2007 @ 19.16 uur

 208. @207 Henny

  Dat laatste wil dat nader verklaren. Mijn ervaring is, dat mensen met een gevoel voor huisdieren, dat gevoel ook hebben voor medemensen.
  Maar dierenbeulen zijn in het algemeen ook mensenbeulen, daar zij geen gevoel hebben.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 6 maart 2007 @ 20.13 uur

 209. @ 208 Henk H

  Ken je deze ook,……

  Wie de mensen kent, houd van de dieren.

  Reactie door Pool — dinsdag 6 maart 2007 @ 21.42 uur

 210. @207 Henny

  Ja, Henny die mensen ken ik ook! Ik houd het meest van mensen en dan komen de dieren. Ik ben geen dierenaanbidster. Mijn hond weet dit en neemt dit ook van mij. Ik bedoel dat hij zijn plaats moet kennen… niet bedelen, niet op schoot. Gewoon ik mijn stoel en hij zijn mand. Er is dus een bepaalde afstandelijkheid van mijn kant, maar we hebben waardering voor elkaar. Mijn hond is NOG enthousiaster dan ik, dus zo kom ik in de positie om hem te dimmen. Mijn vorige hond was een Greyhound en die hebben die bepaalde trots en afstandelijkheid die ik mooi vind in honden. Chico is gewoon een merkloos, zwart, zeer kien, fel, klein opdondertje die niet oud wil worden. Hij is 12 maar lijkt wel een jong hondje.
  Waarschijnlijk all-in oninteressant, maar de mooiste hond vind ik een Afghaanse windhond.
  Gracieus en een dansende loop. Maar toch… wat was ik blij dat die ‘lummel’ voor mijn deur stond te blaffen. Viva Chico!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 3.08 uur

 211. @203 d’olle Henk

  Beautiful dog!! Leuk die eerste link. Ha,ha!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 3.10 uur

 212. @201 sander

  Kangal? Ken ik niet, maar klinkt goed! Ik heb sowieso iets met Turkije. Lijkt mij een heerlijk en gezellig land. Maar vooral vanwege hun BAKLAVA! Mensen die zoiets weten te maken hebben mijn hart gewonnen.
  Applaus Turkije!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 3.16 uur

 213. Gloria.
  Een Kangal is een Turkse berghond.
  Zij gebruiken hem om de kuddes schapen bij elkaar te houden.
  Ook zijn het zeer goede waakhonden.
  Mijn bovenbuurman destijds toen ik ik een flat woonde,liep 10 minuten per dag een ommentje en de rest van de dag zat ie in een klein kamertje van 3 bij 2.
  Ik ken kende hem,omdat hij mijn Vader ook kon.
  Zijn zoon had toen der tijd die hond uit turkye laten halen om popi jopie te spelen.
  Zijn vriendin kreeg een kind en die hond is bijna net zo groot als een pony.
  Die zei de hond de deur uit of allebei.
  Zodoende had hij hem opgescheept bij zijn Vader.
  Ik vroeg toen om die hond over te nemen en hem geld ervoor te betalen.
  Mijn bedoeling was niet om hem te houden,want ik had toen zelf die mechelaar/hollandse herder en een paar poesen.
  Ik had een advertentie gezet om die hond gratis af te halen,alleen wel in een huis met voldoende ruimte.
  Het probleem was hem dat het een beer van een hond is en dat mensen bang ervoor zijn.
  Niemand durfte het aan.

  Het geluk was dat hij tijdelijk bij mijn broer kon wonen in een tuin van 20 bij 4.
  Ik kreeg toen een eigen huis en heb de poesen aan mijn broer gegeven.
  Ik heb hem nu ruim 4 jaar en ik heb geen greintje spijt dat hij daar is weggehaald waar hij zijn leven liep weg te rotten.

  Het schijnt dat mensen met huisdieren minder snel depresief worden.

  Reactie door sander — woensdag 7 maart 2007 @ 13.42 uur

 214. @213 sander

  Geweldig verhaal! Wat fijn voor de grote pony-hond dat jij voor hem zorgt nu.
  Tja, als je in de genen hebt om in de bergen kuddes schapen bij elkaar te houden is het vreselijk om in een klein kamertje te worden opgeborgen. Ik snap sowieso niet dat mensen in flatjes met grote honden zitten. Je moet toch ook vanuit de hond denken. Dieren hebben het niet altijd gemakkelijk bij de wanna-haves!
  Voor honden wel leuker om met z’n tweeen te zijn denk ik.
  Geef ze een aai van mij sander!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 14.20 uur

 215. Net gedaan die aai over zijn bol.

  Reactie door sander — woensdag 7 maart 2007 @ 14.26 uur

 216. @215 sander

  Tof!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 19.24 uur

 217. Het Lourdes gevoel: het gevoel dat je krijgt achter de geraniums,dromende van een stel krukken,een rollator of een blindengeleidenstok.

  Reactie door R v B — maandag 12 maart 2007 @ 15.54 uur

 218. Steeds meer betalen en steeds minder krijgen. Langleve de mrktwerking..die er nooit geheel zal komen omdat de belangen te groot zijn. Directeuren, aandeelhouders, captains of indystry zijn u dankbaar!!..zij wonen mooi en rijden luxe!

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 15.09 uur