Laat je hart spreken

Klik hier voor de spot die nu loopt op alle regionale omroepen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 04 maart 2007 :: 10.46 uur

49 Comments

49 reacties

 1. Mooie reclame!!

  De SP Limburg heeft een eigen filmpje.

  http://heerlen.sp.nl/weblog/2007/03/03/verkiezingsspotje/

  Reactie door Irma — zondag 4 maart 2007 @ 18.32 uur

 2. gaaf!

  Reactie door Cédric — zondag 4 maart 2007 @ 18.36 uur

 3. Irma. Met veel plezier naar gekeken,heel knap in elkaar gezét en daarin vooral divers!
  De beelden verdienen het om meerdere keren naar te kijken.
  Ik heb zelf niet veel met rap in samengaan met de hoog tempo wisselende beelden. Zou ook muzikaal anders begeleid kunnen worden, maar dat is persoonlijk.
  Maar: helemaal geweldig SP Limburg! Groot compliment!

  Reactie door maria — zondag 4 maart 2007 @ 19.15 uur

 4. @Irma: Die van Limburg is prachtig en zeer aansprekend! Wordt-ie ook uitgezonden?

  Reactie door Tijmen — zondag 4 maart 2007 @ 19.21 uur

 5. Ik heb gesproken kreeg geen gehoor!!

  Reactie door Delal — zondag 4 maart 2007 @ 19.21 uur

 6. That’s my sound!

  Reactie door Gloria — zondag 4 maart 2007 @ 19.29 uur

 7. Het zou mooi zijn,zolang er nog provinciale verkiezingen zijn, dat iedere provincie zich
  zo duidelijk in campagne vertegenwoordigde.
  Vond het helemaal geweldig en zou benieuwd zijn hoe mijn provincie SP Noord Holland zich zou hebben geprofileerd.
  Ik stem zelf SP vanwege 1ste kamer.

  Reactie door maria — zondag 4 maart 2007 @ 19.37 uur

 8. @.2. Reactie door Tijmen — zondag 4 maart 2007 @ 19.21

  Klik maar op deze link, Tijmen en vervolgens op de “bus”…

  http://heerlen.sp.nl/weblog/2007/03/03/verkiezingsspotje

  Reactie door franslj — zondag 4 maart 2007 @ 20.12 uur

 9. @8 franslj
  Ik bedoelde op tv, want dat zou helemaal mooi zijn :)

  Reactie door Tijmen — zondag 4 maart 2007 @ 21.06 uur

 10. @ 9. Ja, natuurlijk, Tijmen…stom van me.
  Misschien op L1 of ‘n regionale zender tijdens de reclameboodschappen?

  Ik weet het niet.

  Reactie door franslj — zondag 4 maart 2007 @ 21.57 uur

 11. @9 Tijmen
  Ik heb het niet gezien op L1 of TV Parkstad maar ik kijk ook te weinig TV. Zeker in deze drukke tijden met folders, campagne, debatten, posters, etc. Het zou best kunnen dat die op TV is geweest.

  Vandaag was Riet de Wit, SP-wethouder te Heerlen (ja, ja, en vrouw van …), wel op TV in het programma House Vision vanwege het Mijnwaterproject.

  Reactie door Irma — zondag 4 maart 2007 @ 22.03 uur

 12. @ 11. Irma

  Ken je ‘n goeie om op te stemmen as woensdag?
  Riet de Wit staat nogal laag, vind ik.

  Reactie door franslj — zondag 4 maart 2007 @ 22.06 uur

 13. @12 franslj
  Riet de Wit zal ook geen Statenlid worden, ze heeft het veel te druk met haar werkzaamheden als SP-lid, SP-wethouder en het geven van scholing e.d. Daarom staat ze zo laag op de lijst, als lijstduwer.

  http://limburg.sp.nl/bericht/14067/070130-top_10.html

  Persoonlijk denk ik dat Thijs Coppus (nr. 5) een hele goeie zal blijken te zijn. Ikzelf sta ook op de lijst, maar ik vrees dat nr. 13 een te lage positie is.

  Reactie door Irma — zondag 4 maart 2007 @ 23.02 uur

 14. maria
  Als je even bladert naar de pagina van je
  provincie dan vind je mogelijk een goed beeld.
  Ik vind dat Nico het echt goed doet in Brabant, Applaus! De spelletjes zijn hetzelfde.

  Reactie door Elsemie — zondag 4 maart 2007 @ 23.41 uur

 15. Af en toe wat bladeren in al die SP-afde-
  lingen leert ons exact waartoe mensen in
  staat zijn en hoe wezenlijk opbouwend en
  positief zij bezig zijn. Geweldig Irma,
  en ja het is natuurlijk leuk als er ook
  wat extra stemmen jouw kant uitkomen a.s.
  woensdag. We léren je ook hiér beter ken-
  nen, ook dánk dáárvoor!

  Mooi, dat ik woensdag een flink stuk
  vlaai in huis zal hebben woensdag en ‘n
  dronk op Limburg uitbreng.

  Fijn te zien dat Pierre Diederen er ook
  actief in de SP bezig is en evenzo heel
  consciëntieus! Limburg, met zoveel bergen
  en zoveel dalen, neem je buur naar het
  stemburo mee, tja….mits hij stemt op de SP!

  Destijds was er een lijstverbinding met GL
  en nu? Met Femke mag gerekend worden op min-
  der kappen van de bossen, t.b.v. vliegvelden
  etc. stel ik me voor. Samenwerking moet toch
  kunnen binnen de Oppositie? Sterkte!

  Wat zou het toch leuk zijn als ook de Neder-
  landers met elkaar zouden kunnen meeleven en
  het de gewoonste zaak van de wereld wordt,
  dat iedereen, zonder méérkosten, álle regio-
  zenders kan zien en horen en de herhalingen
  ‘s nachts, extra, ipv een stilstaand beeld
  gericht op de radiozender. Probeer dat eens
  landelijk van de grond te krijgen, ‘n stille
  wens van veel mensen, die zich graag op de
  hoogte weten van het hele land en niet slechts de eigen provincie! Groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — maandag 5 maart 2007 @ 5.44 uur

 16. De folder NU zeker SP is krachtig en helder. Maar bevat ook een fout. Als men lid wil worden van de SP kan je door middel van de machtiging je info invullen en opsturen. Een stippellijn (met schaartje) geeft aan waarlangs er afgeknipt moet worden. Er staat helaas niet bij naar welk adres die machtiging gestuurd moet worden. Zeer onduidelijk en niet erg logisch.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 5 maart 2007 @ 6.33 uur

 17. Juist nu SP, zeker als je ziet dat cDA en VVD bij voorbaat SP-deelname aan de Limburgse coalitie al uitsluiten. Respect voor de democratie is deze partijen duidelijk vreemd.

  http://heerlen.sp.nl/weblog/

  Reactie door Irma — maandag 5 maart 2007 @ 8.47 uur

 18. Waneer komt er eens een SP burgemeester.

  Reactie door sander — maandag 5 maart 2007 @ 9.50 uur

 19. mijn hart huilt alleen .zoveel veranderingen die je als zelfstandig wonenede chronisch zieke en gehandicapt tegen komt, dat je jezelf gaat afvragen hoelang je dit nog kan volhouden.voorddurend bezig zijn met zorg en bureaucratie dat er bijna geen tijd overblijft om iets leuks te doen.Als je drie keer per dag verbonden bent aan zorg en ook nog eens enkele keren per week huishoudelijke hulp, daarbij je andere sorrus en pijn blijft er niet veel tijd over om te participeren en dat doet je hart pijn.Ooit was het leven nog fijn.

  Reactie door jo — maandag 5 maart 2007 @ 10.24 uur

 20. @19 jo

  Sorry voor dit vreselijke beleid, waar mensen onnodig moeten lijden. Ik hoop en bid dat het leven voor jou weer fijn gaat worden.
  Dag lieve jo! Houd moed en blijf je erover uitspreken.
  En vooral: deel het met ons!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 15.00 uur

 21. @16, Gandalf, ik heb een overtuigend bewijs:
  mijn aangekomen fax, met machtiging tot!
  De ‘telefoon’ weet ook al te selecteren of te
  verdonkeremanen? Ja ook ik ben af en toe
  SPectaculair verbaasd geweest zou dus ook op-
  nieuw een ‘nieuw lid’ kunnen toevoegen!
  Mensen die zich aandienen als administratieve
  vrijwilliger moeten dan natuurlijk wel van
  wanten weten! Met zoveel binnenkomende post,
  is het even wachten op de resultaten, al
  duurt het vanaf sept. 2005 tot 2007:ik blijf!
  Niet verzaken en doorzetten is het motto,
  anders wordt de SP te langzaam groot, maar
  ze hebben het “r….(azen)d druk”!!!!
  IK kán wachten, ontzéttend lang! Groet!

  Reactie door Madelief — maandag 5 maart 2007 @ 15.02 uur

 22. @19 Mijn hart en ziel huilen met je mee. Mij is het een troost te weten dat ziek en gezond nederland samen proberen te werken. Ga maar eens naar het WAOplein. Samen proberen we er iets van te maken. Je kunt ook de petitie op Stop de Herkeuringen tekenen (link WAOplein).
  Jo, samen staan we een stuk sterker.

  Reactie door Roodkapje — maandag 5 maart 2007 @ 15.04 uur

 23. 22/22
  Bedankt voor jullie reactie.
  Met het beetje energie probeer ik dan ook vaak zaken uit te leggen.
  Steeds vaker krijg je het gevoel je te moeten bewijzen.en bewijzen die heb ik genoeg .Ik heb dan ook met tegelmaat jan gevraagt, maar helaas!
  Juist de mijn doelgroep wordt te vaak over het hooft gezien daar men alleen maar met de vergrijzing bezig is en dat voeld zo onmachtig!
  Maar vaak laat ik mijn stem hoen en ook wel eens in de krant , alleen jammer dat dit dan maar weer enkele dagen blijft hangen

  Reactie door jo — maandag 5 maart 2007 @ 15.48 uur

 24. @23

  Vechten Jo! Blijf de SP benaderen. Schrijf je brief naar Jan. Daar moet gehoor aan gegeven worden. De SP kennende doen zij dit wis en waarachtig.
  Jo, sterkte en inderdaad zoals Roodkapje zegt: samen sterk! Bovenal op 7 maart,jo!!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 16.48 uur

 25. gloria
  je weet niet hoeveel brieven ik al naar jan heb gestuurd , en we spreken nog wel dezelfde brabandse taal!

  Reactie door jo — maandag 5 maart 2007 @ 16.49 uur

 26. @25 jo

  LAAT IK NU HOPEN DAT JAN JOUW @ 25 HIER GAAT LEZEN?

  Woon je vlakbij Oss? Loop dan even bij hem aan. Gezellige woonkeuken en vast een bakkie voor jou.

  Succes jo!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 17.05 uur

 27. Gloria
  ha Ha , loop even bij hem aan , ik zir in een electrische rolstoel, maar goed kan je niet weten

  Reactie door jo — maandag 5 maart 2007 @ 17.11 uur

 28. @27
  Jo, dan zet je ‘m in de hoogste versnelling en scheur je op Oss af. Jan vangt je wel op!
  Komt goed, Jo!!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 17.27 uur

 29. ja, 10 km per uur, maar alle gekheid op een srokje
  er worden zoveel bezoeken afgelegt , ziekenhuizen, bejaardenhuizen, bedrijven enz , maar zelden bij zelfstandig wonende chronisch zieken rolstoelafhankelijk.
  En wil je dat neer zetten moet je al een groot eigen verantwoordelijkgeids gevoel hebben.
  en ik ben het zolangzamer hand zat om alleen als werkverschaffer te dienen .voel me zolangzamer hand net zo’n crimineel al die verhoren , steeds weer hetzelfde verhaal te moeten vertellen en dan moet je nog terug in de tijd ook.En dat is wat ik niet meer wil vandaag teld gisteren is verleden tijd en morgen is toekomst.Daarom zou ik vandaag willen genieten!
  en dan in de thuiszorg verbonden te zijn ( wat ik weiger) aan drie keer per dag tegen een wit uniform aan te moeten kijken en verbonden te zijn aan een zorgdossier( wat ik weiger!)
  ik wil niet als papier en patient over de tafel ik wil als mens onder de mensen door het leven.
  als dat niet meer kan?

  Reactie door jo — maandag 5 maart 2007 @ 17.50 uur

 30. @1 Irma, de Limburgse spot is goed. Vooral het SP-Supermannetje, erg leuk.

  De landelijke: kort maar krachtig. Ietsje langer en inhoudelijker was misschien beter geweest. Maar een regionale variant van De Brief (qua kwaliteit) is misschien moeilijk realiseerbaar. En Fosko’s stem en zijn gitaar: altijd aansprekend.

  Reactie door Ellen — maandag 5 maart 2007 @ 18.47 uur

 31. @ 13. Irma

  Je reactie staat onder nr. 13, Irma en voor mij was dat een geluksgetal…wij trouwden in 1973 op vrijdag de 13 e april. Helaas overleed m’n vrouw 5 jaar geleden. Was het dan toch ‘n ongeluksgetal, zou je denken? Nee hoor…ik heb met haar ‘n schitterend mooi leven geleefd…35 jaar achter elkaar.

  Woensdag wordt het dus toch…SP ..kandidate 13… brengt geluk…zul je zien !

  Reactie door franslj — maandag 5 maart 2007 @ 19.13 uur

 32. LAAT JE HART SPREKEN

  Dat dacht een man uit Tilburg ook. Hij werd gearresteerd omdat hij een T-shirt droeg voorzien van het politielogo met daaronder de tekst: CORRUPT!

  Het politielogo is auteursrechtelijk beschermd en de tekst was beledigend. Hoezo kort lontje?

  Erik Sc

  Reactie door erik — maandag 5 maart 2007 @ 20.45 uur

 33. @29 jo

  Hoe doe je het dan nu? Zonder thuiszorg??
  Kan je wel geheel en al voor jezelf zorgen? Ik bedoel koken, badderen, aan-uitkleden?
  Als dit zo is meld je dan aan bij de vrijwillige Mantelzorg.
  Zelf werk ik hier bij Steunpunt Mantelzorg. Zo worden mensen (zonder kosten) bezocht zo vaak zij willen. Voor een praatje, een handje hulp en gezellig ergens naartoe zoals winkelen een terrasje. Dus pak dit aan en leef en geniet NU!
  Goedenacht voor straks Jo!

  Reactie door Gloria — maandag 5 maart 2007 @ 22.02 uur

 34. Gloria, zie 19/29
  ik heb thuiszorg drie keer per dag plus huishoudelijke hulp die ook kookt.
  dus eigenlijk krijg ik al noodgedwongen te veel vreemde mensen in huis.het nadeel is dat je deze mensen zelf niet uitkiest, wat me wel eens benauwt.Je wordt geleeft.
  een pgb nemen met zoveel zorg is haast onmogelijk te regelen daarbij heb ik niet de tijd energie om dat er ook nog eens bij te hebben.kom amper toe om mijn eige kontacten te onderhouden.
  Het klinkt allemaaal lief ,maar weet je ik was 18 jaar en zat al alleen op de canarische eilanden in de bergen.
  Nu zo vast in je lichaam , in de zorg, in de maatschappij eigelij niets voor mij.mijn geest wil zoveel en heeft zoveel ideeen die ik dan ook neer leg, maar mijn leven is het niet.
  Het heeft me wel bewuster gemaakt, het groen te zien groeien de bloemen zien bloeien, de mensen die haasten en waar na toe!

  Reactie door jo — maandag 5 maart 2007 @ 22.16 uur

 35. @34 Jo

  Ja Jo, ik heb het allemaal meegemaakt met mijn moeder. Ik was iedere dag bij haar en de laatste jaren kreeg zij 6x per dag thuiszorg. Daaromheen mantelde ik. Totaal 12 jaar heb ik voor haar gezorgd totdat zij vorig jaar stierf.
  Ik weet wat je bedoelt met al die mensen in huis en het ‘vast’ zitten. Door al die mensen in haar huis kwam ik ook ‘vast’ te zitten. Moest van alles regelen tussen het opvoeden van mijn kinderen door maar ik was blij dat ik het voor haar kon doen. Tenslotte was ik voor mijn ouders naar Groningen verhuisd om als enige dochter die hand hulp te kunnen bieden. Samen met mijn moeder hebben we ook mijn vader, die zware reuma, kreeg verzorgd. Wat een rot ziekte!!Toen hij stierf voelde mijn moeder zich ontheemd en ik probeerde die eenzaamheid met haar te delen. Bij haar te zijn. Toen begon ze afwezig te worden en daar begon mijn dagelijkse inzet. Haar bij de ‘les’ houden!Praten, praten, erop uittrekken en op ieder terrasje koffie gedronken en met haar op vakantie naar de kust. Alles doen wat zij leuk vond. De kust…mijn ouders zijn in Scheveningen geboren.
  Ik heb met haar gehuild en gelachen, mijn God wat vreselijk toen zij ook ‘vast’ kwam te zitten in de rolstoel en met een staliftje in bed werd gehesen.
  Jo, ik kan mij er zeker iets bij voorstellen. Ik vind het heel erg voor je en ik word er verdrietig van als ik mensen in de tehuizen zie zitten. Blijf maar lekker in je eigen huis, zo wilde ik het ook voor mijn moeder en zo liepen er tenslotte 30 verschillende thuiszorgsters door haar huis.
  Ook daar voelde ik mij verantwoordelijk voor. En nu? Ik mis mijn ‘zorgenkindje’ nog steeds.
  Jo, blijf alles zoveel mogelijk in eigen hand houden, want de thuiszorgsters moeten nog wennen dat de jongere generatie zich niet alles meer laten zeggen. Zo heb ik ook heel wat vernieuwingen ingevoerd en laten zien dat zij niet zo ‘vast’ moeten zitten in hun denk/zorgpatroon. Met enige diplomatie lukte dit en werden ze wat losser en meedenkender.
  Jo, trek er veel op uit in die rolstoel en geniet maar van alles om je heen. Doe ook lekker mee hier op het weblog en laat veel van je horen.
  Dag lieve Jo!

  Reactie door Gloria — dinsdag 6 maart 2007 @ 2.25 uur

 36. @ 32 Erik Sc

  Geen lontje dus, ik heb een tijdje geleden herrie gehad met zo’n jong politie knaapje die mij de les wou lezen, ik vroeg of hij zijn beroep had gekozen vanwege die pet, want anders had hij ook bij het leger des heils kunnen gaan die hebben ook een pet,.. nou dat was precies tegen het zere been en hij wilde mij bekeuren voor belediging, ik ben gewoon lachend bij hem weggelopen de snotneus.

  Reactie door Pool — dinsdag 6 maart 2007 @ 9.35 uur

 37. Gloria
  je raakt een gevoelige snaar
  mijn moeder mijn maatje, beste vriendin mijn alles is vorig jaar overleden.zij woonde de laatste 5 jaar in een verzorgings huis mede door een misset van het ziekenhuis.
  zij die altijd voor mij had gezorgt.
  en ja daar ga je dan verschillende kinderen , maar ik zorgde voor haar vanuit mijn rolstoel , waarom omdat ik zoveel van haar hield.Nu zeg ik het was wel een hele rugzak.mijn leventje bestond uit het verzorgingshuis en mijn huis waar bezwaren en beroepen lagen die ik gewonnen heb.Gewonnen nu veel tijd en energie verlorn , maar er zijn van die organen die flink aangepakt moeten worden!detais achtergelaten.
  Dus dit waren zwaren jaren waarin ik geleerd heb te zien dat het leven kort is en dat je als het kan iedere dag moet genieten wat ik ook probeer.
  maar ja na het overlijden van mijn moeder is dit een nieuwe weg die ik allen moet gaan ,maar altijd nog met de boodschappen van mijn moeder die een wijs mijn was.Zelf had ze ook een zwaar leven achter de rug, maar samen hebben we altijd weten te genieten van het koje koffie met een broodje in het park.
  dit zet ik door alleen vald dat niet altijd ligt , ik mis het tegenwoordt en de wijze woorden.
  Nu probeer ik met dat betje energie wat ik heb ook nog wat neer te zetten voor de mensen die in dezelfde sitiatie zitten als ik maar niet de kracht hebben voor zichzelf op te komen.
  Dus de bergen daar zal ik tegen op moeten (positief) en dingen blijven uitleggen.
  ik hoop dat ik de kracht zal blijven houden om dit te doen, maar soms voeld mijn lichaam wel erg moe.
  Vande andere kant geeft het ook weer de energie om door te gaan.
  Wat ik wel spijtig vind is dat er zoveel organen de grond uitspatten om ons te ondersteunen (in deze verharde maarschappij waar Den Haag ook mede verantwoordelijk voor is) en dit zou eigelijk niet nodig moeten zijn en zie wat dit allemaal kost.
  de marktwerking in de zorg drijft mensen uit elkaar , zet mensen tegen elkaar op , maakt de zorg alleen maar duurder, en de enige die er goed mee zijn zijn de graaiers.
  een derde van het geld van de zorg gaat naar de graaiers , een derde naar de bureaucratie en een derde blijft er over voor de zorg.
  we moeten terug naar de basis terug naar de zorg.
  zelf wil ik met hulp van andere iets opzetten wat betreft zorg voor mensen met een pgb zonder uniform, zonder zorgdossier, zonder managemnt en zonder directie.
  maar daar heb je het alweee , je weet niet wat je tegenkomt wat dit tegenhoud!
  ik kan zo vel uren doorgaan , maar ik kan het niet

  Reactie door jo — dinsdag 6 maart 2007 @ 10.46 uur

 38. Mensen die nog twijfelen over wat ze morgen zullen gaan stemmen geef ik het advies denk goed na laat je niet beïnvloeden door partijen die je denkt dat zij niets voor de mensen doet en lees de programma,s van de diverse partijen want als je niet gaat stemmen heb je geen recht van spreken ik stem dus NU MEER DAN OOIT ZEKER SP

  Reactie door Dirk Schuit — dinsdag 6 maart 2007 @ 12.33 uur

 39. O, ik dacht al. Wat is er ook al weer aan de hand op 7 maart? Stemmen dus! (Voordat ik vertrek voor een weekje vakantie). Godallemachtig, dat wordt weer een nachtje prakkizeren over wat ik nu weer moet gaan stemmen…..

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 6 maart 2007 @ 14.04 uur

 40. @ 37 jo

  Wees blij dat je hier nog mens onder de mensen bent, en ook hier zijn veel mensen aanwezig die soort gelijke ervaringen hebben meegemaakt en in de zelfde situatie zitten als jij.
  Dus blijf hier lekker schrijven, ook al is het niet politiek beladen, we zijn toch mensen onder elkaar en voor elkaar en niets moet hier op de webog.

  Reactie door Pool — dinsdag 6 maart 2007 @ 15.34 uur

 41. @ Jo

  Jo houdt moet we gaan ervoor
  strijden voor dat socialere Nederland.
  Je bent hier welkom met al je verhalen,
  mensen zoals jij laten zien hoe ingrijpend deze maatregelen hebben in een mensenleven.
  Verhalen als de jouwe zorgen voor het beeld achter de besslingen die in Den Haag worden genomen.

  Reactie door kitje — dinsdag 6 maart 2007 @ 19.42 uur

 42. @ 37. Jo.

  Ik ben door de jaren heen eveneens met diverse instanties in aanraking gekomen, die jij beschrijft en het is inderdaad soms hemeltergend wat daar allemaal gebeurt.

  Nu, 5 jaar na het overlijden van m’n echtgenote, staat ons leven (ook dat van m’n dochters van 17 en 19 jaar) gelukkig weer min of meer op de rails.

  Moeilijke periode hoor; eerst de zorg voor m’n echtgenote (4 jaar kanker) en de kinderen en daarna verdrietverwerken voor mezelf en de kinderen. Heftig, maar dat hoef ik jou niet te vertellen.

  Sterkte en moed met alles en ook mijn hoop is op de SP gevestigd, om een einde aan de wantoestanden in nederland te maken.

  Reactie door franslj — dinsdag 6 maart 2007 @ 22.54 uur

 43. @37 Jo

  Hoi Jo, ik reageer wat laat omdat ik laat thuis was vanavond en eerst alles door moest lezen. Nu ben ik tot hier gekomen en ja… dat verdriet is enorm he? Ik wist niet dat ik zo’n oceaan zou tegekomen in mijzelf. Ik zou wel tegen iedereen willen gillen: Leef het NU met je ouders!! Want als ze ECHT ‘vertrokken’ zijn… pas dan weet je hoe belangrijk ze waren. En dan dat gewetensonderzoek… Iedere dag was ik bij haar en ik vertrok pas als zij ging slapen. En toch denk ik: had ik dit of dat misschien anders moeten doen of waarom was ik soms ongeduldig etc.
  Nou ja Jo, ik hoop voor jou dat je nu wat meer tijd hebt om zaken uit te werken en dat lijkt mij een heel goed idee zonder witte jassen/uniform, zorgdossiers, management en directie!
  En vergeet dit niet: leer de pgb-ers dat ze hun clienten bij de voornaam moeten noemen. (Naar gelieve natuurlijk!) Dat ‘ge-mevrouw’ heb ik afgeschaft voor mijn moeder, want zo bleef ze het meest bij zichzelf. Door al die afstandelijke taal vervreemden mensen van zichzelf op den duur.
  Lieve Jo, fijn dat je ons inlicht en bij ons bent! Je bent goed bezig en morgen met die rolstoel naar het stembureau! Toch?

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 2.30 uur

 44. Nog verhalen genoeg, maar waar te plaatsen!
  Bedankt voor jullie reacties!

  Reactie door jo — woensdag 7 maart 2007 @ 13.59 uur

 45. @ 44 jo

  Maakt niet uit waar je jouw verhaal plaatst, het beste is te proberen om bij het item te plaatsen, maar als jou verhaal niet bij het item past, toch gewoon schrijven en doe het maar aan het begin nadat je deze weblog heb geopend want dan wordt hij zowiezo gelezen en kan je ook de meeste respons verwachten.

  Reactie door Pool — vrijdag 9 maart 2007 @ 14.00 uur

 46. oke pool
  zorgen om te zorgen dat er gezorgt wordt , daar is veel over te schrijven.
  wat je daar in tegenkomt!
  wat moet en steeds meer wat niet mag!
  hoe slopend en vernederend het vaak wordt.
  en chronisch ziek en rolstoell afhankelijk zijn dat is iets waar je niet voor kiest.eeen ieder kan het overkomen morgen kan een iedere van ons ervoor komen te staan, maar dat is iets waar verschillende partijen niet bij stil staan, ofwel voor zich zelf hebben ze het allemaal goed op de reel.Is het niet 30% verhoging?
  Maar goed wij moeten toch het ambtelijk apparaat bezig houden, en zorgen dat de zakken van de graaiers steeds meer gevult gaan worden!eeen ing weet ik en dat is dat er veel op de zorg bezuinigt kan worden.Maar wie ben ik , een van de zeventien miljoen!

  Reactie door jo — vrijdag 9 maart 2007 @ 16.44 uur

 47. @ 46 jo

  Ik hoop niet dat je het mij kwalijk neemt maar ik heb jou reactie ook naar een ander item gezet, want hier op dit item zal wel niet zo vaak meer gekeken worden en dan zou jij mischien kunnen denken dat niemand wil reageren, dus vandaar dat ik jou reactie naar het item .. ” NU ZEKER SP ” heb geplaatst want daar zijn nog veel mensen aanwezig en dan krijg je vanzelf wel weer reacties op het geen wat jij schrijft.

  Dus op naar … NU ZEKER SP…

  Reactie door Pool — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.35 uur

 48. je bent bekender met dit al ik
  doei dan tot bij Nu zeker SP

  Reactie door jo — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.23 uur

 49. @47/48 Pool en jo

  Goed werk van jou, Pool!
  En kom op jo! Schrijf op wat je beweegt. Laat van je horen!

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 1.27 uur