NU ZEKER SP!

Je kunt vandaag met één stem de SP groot maken in jouw provincie, de SP sterk maken in de Eerste Kamer én laten weten dat ook jij vindt dat het menselijker en socialer moet.

NU ZEKER SP!

P.S. Wat je vandaag verder ook allemaal doet, ga in elk geval stemmen. Thuisblijven helpt zeker niet!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 07 maart 2007 :: 12.12 uur

235 Comments

235 reacties

 1. Huurders nu zeker SP en stem niet op CDA, VVD, PvdA.

  Ze pakken je geld af om leuke dingen mee te doen. Buurt opknappen of belasting op successierechten verlagen, maar geen geld voor stenen. Ons geld moet worden gebruikt voor stenen!! Zodat de prijzen omlaag gaan voor huurders die willen kopen en zodat mocht ooit een liberalisatie komen de huren betaalbaar blijven.

  Kijk nu eens naar jullie taxatierapportjes voor de WOZ-waarde. Je zult zien dat jullie huurwoning de laatste tien jaar minstens 100.000 euro meer waard is geworden, de waarde vaak verdubbeld of verdriedubbeld sinds 10 jaar. Die waardevermeerdering zit nu bij de woningbouwverenigingen, naar schatting honderden miljarden euros.
  Dat geld daar jagen ze op bij VVD, CDA en PvdA om leuke dingen mee te doen, buurtje opknappen publieke ruimte is de zaak voor de overheid niet voor huurders noch voor kopers.
  Maar dat geld behoort aan de huurders toe.

  Dat geld moet gebruikt worden om de huurders in staat te stellen hun huurwoning tegen grote korting te kopen, laten we zeggen minstens 50% van de waardevermeerdering van de afgelopen tien jaar. Dat is heel billijk en dan houden de woningbouwverenigingen nòg honderden miljarden over.

  Stem op de SP want bij die andere partijen wordt het weer meer huur en vroeg of laat toch liberalisering omdat ze dan niet weten waar ze geld vandaan moeten halen wanneer ze die honderden miljarden van de wonoingbouwverenigingen er hebben doorgejaagd. Stop deze diefstal.

  Huurders wij zijn met veel heel veel mensen minstens 50% van de bevolking. Kom toch op voor je belangen zoals de huiseigenaars wel doen!
  Stem SP.

  NU is het moment om toe te slaan. NU en anders moet je straks niet klagen.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 12.17 uur

 2. We gaan met zn allen in Emmen Stemmen.

  Reactie door carla — woensdag 7 maart 2007 @ 12.24 uur

 3. Ghe, Stemmen is vandaag gewoon hartstikke leuk.
  Ik raad het iedereen die een beetje depri is of het maar een grijze dag vindt aan.

  Stem gewoon SP en je hoort een dagje bij de winnaars. Dan komen er allemaal blijmakende stoffen vrij in je lichaam.Heerlijk. En het is nog voor een goed doel ook.

  Alle SP-ers en SP stemmers een historisch fijne dag gewenst :-D !

  Reactie door gastronic — woensdag 7 maart 2007 @ 12.28 uur

 4. Heb net gestemd. Uiteraard ….
  Kwam eerst van een belangrijke afspraak af en had zo een aktentas op mijn schouder waarop een grote SP stikker. Nu woon ik in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer waar vorige keer de PVDA een zeer agressieve campagne had gevoerd. Zo was er vanaf de Bos en Lommerweg een hele reeks PVDA borden tot bij de ingang van het hoofd stemburo in de buurt. Maar goed, bij de ingang van het stemburo toch die tas omgedraaid zodat binnen het stemburo de stikker niet direct zichtbaar was. Kreeg ik evengoed commentaar van de daar zittende ambtenaren. Ik protesteerde daarop tegen het feit dat op een glasbak vlakbij het stemburo – en van binnenuit zichtbaar – 2 grote PVDA affiches hingen. Ja, maar het mag zolang dat buiten is. Nou, dat kunnen wij dan volgende keer ook doen. Alleen daar is de SP te ethisch voor, we leven tenslotte niet in de DDR.

  Maar goed, het schijnt dat vooral jongeren en allochtonen niet zoveel interesse in deze verkiezingen hebben. Niet zo gunstig voor de PVDA maar mogelijk ook niet voor ons. Hoewel anderzijds de meeste mensen die gestemd hebben gaan/ gingen stemmen om de oppositie zo groot mogelijk te maken. Ach, we zien vanavond wel.

  Kreeg net trouwens een 2 tal vragen van Maurice de Hondt over het internetspotje van Jan! Jan houdt van ons maar wij ook massaal van Jan én de SP!

  Reactie door Peter van der Klein — woensdag 7 maart 2007 @ 12.43 uur

 5. Reactie op Lecologistes reactie.
  Als jij 10 jaar geleden een huis had gekocht, zou je jouw 100.000 euro dan ook teruggeven????? Had je zelf maar moeten kopen. Jullie met je rooie gelul. Als jullie zo doorgaan gaan straks alle hardwerkende mensen met de hoge opleidingen en inkomens verhuizen naar het buitenland. Wie moet er dan die steuntrekkers aan de gang houden???? Denk daar maar eens over na!

  Reactie door Rob — woensdag 7 maart 2007 @ 12.44 uur

 6. Rob , wanneer vertrekken zij ?
  Liever nu dan morgen ! komt er weer plaats voor mensen die wel willen , maar door leeftijddiscriminatie STEUNTREKKEN !

  Reactie door fred — woensdag 7 maart 2007 @ 12.49 uur

 7. Het grootste drama in Nederland is de woningmarkt.

  Voor een jongere is een koophuis onbetaalbaar geworden. Dat komt door schaarste maar vooral door de waanzinnig uit de hand gelopen grondprijzen.

  In 1977 viel het kabinet Den Uyl op de grondpolitiek. De voorgangers van het CDA, toen al corrupt, wilden niet meewerken aan een eerlijke prijsvorming maar kozen voor de belangen van boeren, banken, verzekeraars, projectontwikkelaars en dat soort ‘zakenlui’ en natuurlijk voor hun eigen persoonlijk belang.

  Wat we nu zien is een kabinet dat aan deze misstanden nog steeds niets, maar dan ook helemaal niets, doet. De kleptocratensubsidie (hypotheekrenteaftrek) blijft in stand. Bij de huurmarkt komt men niet verder dan het opportunistisch ontzien van de gevestigde belangen. Starters? Ach, dat zijn maar weinig stemmers en dat nemen ze voor lief.

  De PvdA staat erbij en accepteert het allemaal, al die jaren na Den Uyl, ze praten er niet eens over, en waarom? Verkwanselen ze dan al hun sociaal-democratische principes, alleen vanwege de mooie baantjes die ze voor hun achterban moeten regelen?

  Alleen de SP komt nog op voor de mensen die in de knel zitten. De enige partij die niet aan de leiband loopt van de marktbelangen.

  Reactie door Hermie Kreeft — woensdag 7 maart 2007 @ 12.57 uur

 8. @4 Rob.,

  lekker angst zaaien.?

  en hoeveel mensen jaagt balkende nu al wel niet weg.,verder ken ik niet zo veel hoog-opgelieden die hard werken., meestal valt het iq van die hoog opgelieden in de praktijk ontzettend tegen.,
  en in het buitenland zitten ze ook veelal niet te wachtten op nederlanders, nemen ze wel indiers of andere slimme mensen uit derde wereld landen.,
  is allang bewezen, dat er helemaal geen verloop is naar het buitenland.!
  dat was alleen maar gelul om hogere salarissen te regelen voor zichzelf.,

  en wat heeft de zogenaamd excellente regering anders gedaan dan zelfverrijken.!

  ga toch krassen!

  Reactie door Gerrit — woensdag 7 maart 2007 @ 12.58 uur

 9. Rob, we betalen allemaal belasting en de middeninkomens het meeste. Dat is verkeerd maar daar zijn de meesten van…
  De mensen die nu toch al teveel verdienen zullen Nederland sowiezo wel gaan verlaten. In frankrijk wonen, in tsjechie, noem maar op. U kent die voorbeeld ook vast wel?
  Persoonlijk denk ik dat het een zegen is als alle inklauwers Nederland verlaten. Je wordt rijk als je niets uitgeeft en zodoende zijn die mensen van geen nut voor onze economie of in ieder geval te weinig nuttig. Dit heeft echter niets met de plannen van de Sp te maken maar daar wilt u vast niets over horen en lezen? Gewoon even brullen en weer weggaan? Kom eens met inhoudelijke punten Rob! De SP zit niet in de coalitie en heeft geen blaam u moet tegen de PVDA, het CDA en de VVD aanschoppen…

  Reactie door cynthia — woensdag 7 maart 2007 @ 12.59 uur

 10. @5 opgeleiden natuurlijk!

  voordat er weer iemand over valt.

  Reactie door Gerrit — woensdag 7 maart 2007 @ 13.01 uur

 11. @4 Rob – Ik heb een hoge opleiding, ik heb een hoog inkomen, ik heb tonnen aan mijn koophuis verdiend maar adviseer toch iedereen om SP te stemmen.
  Omdat ik een fatsoenlijk mens ben.

  Reactie door Hermie Kreeft — woensdag 7 maart 2007 @ 13.03 uur

 12. Omdat er mensen zoals u zijn die zogenaamd hard werken staan er steeds meer mensen aan de zijlijn. U mag deze mensen dankbaar zijn dat ze zich hebben laten afdanken zodat u meer dan 40 uur kunt werken. Op deze manier bekeken bent u afhankelijk van hen die aan de zijlijn staan zonder dat ze dit zelf willen. Ik vraag u, kunt u leven van iets meer dan 1000 euro met een gezin of 8oo als alleenstaande? hiervan moeten alle kosten nog afgetrokken worden en dat is voor een alleenstaande al gauw 600 euro. Kortom er blijft dan 200 euro over om van te leven een hele maand lang en ondertussen werken die mensen wel!!! Iedereen met een uitkering moet namelijk werken, tenzij hij/zij volledig arbeidsongeschikt is verklaard. Kijk toch eens verder dan je neus lang is en wees eens dankbaar voor dat wat je hebt kunnen vergaren en wees eens tevreden in plaats van te schoppen..

  Reactie door cynthia — woensdag 7 maart 2007 @ 13.04 uur

 13. provincie, ik heb met 2 stemmen op de sp meegedragen aan de uitslag waar ik al op voorhand trots op ben

  Reactie door kurt — woensdag 7 maart 2007 @ 13.06 uur

 14. Angst en paniek zaaien trekt niet méér stemmers naar de stembus.

  Alléén kalmte kan je redden !

  Vergelijk de programma’s van de diverse partijen, als je niet weet op wie je je stem wilt uitbrengen.

  Voel je in ieder geval betrokken bij de politiek in het algemeen en bij de SP in het bizonder, want deze partij heeft nog geen enkele reële kans gekregen om mee te regeren.

  Reactie door franslj — woensdag 7 maart 2007 @ 13.06 uur

 15. Nederland is het klaagland bij uitstek.
  Als ik nu het nieuws hoor is de opkomst bedroevend laag.
  Ga naar die stembus met z’n allen en werk aan een betere toekomst voor Nederland en zorg dat de juiste mensen in de eerste kamer komen.
  Stop met klagen, ga STEMMEN!
  Stem SP, ZEKER NU!

  Reactie door bijdehandje — woensdag 7 maart 2007 @ 13.07 uur

 16. meneer Rob ,
  Hoe meer van die hoogopgeleiden en zakkenvullers oprotten hoe beter voor de mensen die UITkeringtrekker zijn : door al dat Harde werken met hun bek ,zorgen deze juist dat er in de Nederlanden meer een UITkering krijgen : en neem gelijk de CV-Soapers mee .

  Reactie door Fred — woensdag 7 maart 2007 @ 13.09 uur

 17. Ach die Rob is niet zo slim.
  Die heeft liever dat mensen een hypotheek krijgen,die ze niet nodig hebben.
  Als je wat beter gelezen had,dan zie je dat de bedoeling was van een stichting om huizen te bouwen.
  Door een tekort te creeeren krijg je prijsstijgingen.
  Daar zitten de middenstanders ook niet allemaal op te wachten.
  Of Jantje modaal.

  De enigste die daar aan verdiend zijn directeuren,en de staat staat.
  Ondertussen maar mekkeren.

  Reactie door sander — woensdag 7 maart 2007 @ 13.10 uur

 18. STEMMEN

  11.15 uur. Heel eventjes schijnt de zon. Ik gordel de draagzak om, ‘laad de baby in’ en rijd de scootmobiel voor. Op naar het stembureau!

  Met zo’n goede 15 km per uur razen wij door de buurt Mijn dochter hangt uit mijn jas en geniet van het zonnetje, net als vader. Het is rustig in het gymlokaal en drie grijze dames zitten achter een lange tafel met allerlei snoepgoed. Met machtiging van mijn vrouw mag ik twee maal de rode knop indrukken. Dit uiteraard nádat ik ook twee maal Agnes Lewe had ingedrukt, de SP Statenkandidaat in mijn provincie Gelderland. Mijn dochter tovert een tevreden lachje op haar gezichtje…

  Goed gedaan pa!

  Erik Sc

  Reactie door erik — woensdag 7 maart 2007 @ 13.14 uur

 19. Mijn zoontje net 3 weet wat we gaan doen. Jasje aan en stemmuh zoals hij dat zegt. 2 kaarten mee want we stemmen ook voor mijn man. Miniman krijgt een snoepje: Dank voor die snoeppie!! gilt hij hard door het stemlokaal.

  Ton Witteman: +2 stemmen uit Maarssen(broek)

  Reactie door Marjan — woensdag 7 maart 2007 @ 13.18 uur

 20. ow en nog even dit:

  @5 (Rob): Als jullie zo doorgaan gaan straks alle hardwerkende mensen met de hoge opleidingen en inkomens verhuizen naar het buitenland.

  Mijn man en ik (toch wel redelijk hoog geschoolde rood gespuis) waren wel van plan om in NL te blijven net zoals vele andere hoog geschoolde met gevoel voor hun medemens..

  Reactie door Marjan — woensdag 7 maart 2007 @ 13.21 uur

 21. Wij zijn reeds geweest in nrd.Brabant.
  3 maal hoera 3 maal SP.

  1 stem voor een man,
  1 voor een vrouw en
  1 voor een anderskleurige nederlander.

  Reactie door Henny — woensdag 7 maart 2007 @ 13.25 uur

 22. Ik heb alvast gestemd.
  Op naar een grote overwinning.

  Hier ook even SP gestemd :P
  http://forum.fok.nl/topic/991248/1/50

  Wie weet stemmen anderen mee, mensen willen nu eenmaal graag bij de winnaar horen. :)

  Reactie door Angela — woensdag 7 maart 2007 @ 13.28 uur

 23. nu sp, nu moet het gebeuren
  het moet ophouden met fronsen en zeuren!
  kom moeders met kinderen !
  het is woensdag middag !
  even een ommetje of op de fiets,
  gauw de kinderen, het gaat ook om hén!
  hun mede-opkomst zal zeker niet hinderen!
  vanavond moet de sp uitslag niet minderen!
  hup 18-plussers, hup h.b.o.+ers, hup de club
  kan wel even wachten, eerst stémmen op sp-cup
  bijbanen, afspraken of wat ook al niet,
  zonder jullie opkomst verlaagt men de
  belasting, ziektekosten, dus zeker niet!
  hoppetekéé……aantreden….laat je zién!
  i say it once:be clever,it’s now or never !
  *********************************************
  zorg dat de sp aan de gang kan blijven!
  *********************************************

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 13.30 uur

 24. @2
  He Carla, dagje uit?

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 13.37 uur

 25. Ha Erik, (Scandium, die JIJ er bént)!
  Ik ben stápel op reality, en eerlijk, ik
  schoot even helemaal vol van jouw bericht.
  That’s class, that’s the example we NEED!
  Voor mij, ben jij, Dé SP-stémmer van de dag!
  (Ik vond jouw mededeling, nadat de mijne was
  geplaatst).
  Heeft ze d’r voeding gehad en ligt ze nu lekker te slápen? Geweldige pa, heeft dat
  meisje! Groeten aan ‘mam’, die trots kan
  zijn op haar gezin!
  Jámmer, was ik in de buurt geweest, had ik
  het gefilmd en toegezonden aan SP.SP. !
  Nou, heb ik zel nog dubbelop ‘tempo’ nodig!
  Fijne dag, hoop dus dat jullie vandaag ‘een-
  voudig’ eten, zodat je vanavond niets van
  het nieuws hoeven te missen! MHG, Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 13.40 uur

 26. Té gek MARJAN, je gaat me toch niet vertel-
  len, dat ik je had kunnen tegenkomen in de
  Kameleon of zo?
  Ton Witteman, van hieruit ongeveer een half
  uurtje fietsen, krijgt ook ónze stém!
  De huisartsenpraktijk/créche hiér laat me nog
  altijd geniéten van ouders met langskomend
  grut, ze zijn vaak om op te vréten.

  Vandaag zet ik echter graag m’n tanden in de
  Oppositie dus in Jan Marijnissen, nou
  ja……………….figuurlijk dan!
  Tot láter, vanavond!
  HAPPY HOURS TO COME FOR ALL OF US !

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 13.48 uur

 27. Ook wij waren met z’n drien gaan stemmen, uiteraard SP, en de opkomst in onze woonplaats was redelijk te noemen, en dat was om 11:30 dus als het zo mag blijven gaan is mischien de landelijke opkomst weer groter dan de vorige keer.

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 14.12 uur

 28. na het avond eten tweemaal sp
  Groetjes roel

  Reactie door roel — woensdag 7 maart 2007 @ 14.20 uur

 29. Net ook gestemd 2x SP.
  Het was jammer genoeg heel rustig.
  Ga evengoed uit van een grote overwinning vandaag.

  NU ZEKER SP

  Reactie door kitje — woensdag 7 maart 2007 @ 14.26 uur

 30. @27 Laten we ook even onze waardering uit-
  spreken voor iedereen die er écht op UIT
  gaat om te stemmen vanuit menig gehucht!
  Dan zou er desnoods ook de dichtsbijzijnde
  buurtsuper er een plekje voor moeten kunnen
  inruimen, die éne dág of ergens een ruimte
  van 7 bij 7 m. die moet toch te vinden zijn!
  We blijven het volgen én benieuwd, uiteraard!
  MVG Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 14.31 uur

 31. @ 5 Rob,

  Ik heb al drie keer geprobeerd op jou te reageren maar op één of andere manier wordt mij reactie niet geplaatst.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 14.37 uur

 32. Rob. @5
  Ben je wel goed wijs ???
  Jammer dat de hoger opgeleiden straks het land gaan verlaten,waar naar toe eigenlijk.
  Die kwazie hoger opgeleiden dreigen al heel
  lang het land te verlaten maar…..zij gaan niet.
  Ben je mal ze hebben het hier veel te goed.
  Er is in het buitenland echt geen vraag naar die lieden.

  Reactie door Henk de Bruin — woensdag 7 maart 2007 @ 14.43 uur

 33. Even ter ondersteuning van wat verschillende mensen waaronder, iew en ik, altijd beweerd hebben hier op deze weblog……….

  http://www.blikopnieuws.nl/bericht/44840

  Er is geen enkele stemcomputer gecontroleerd of beveiligd voor deze verkiezingen, dus de AIVD had de vrije hand om ze stuk voor stuk te manipuleren. en de uitslag er aan verbinden die zij noodzakelijk vinden onder het mom dat het goed voor de democratie in ons land is, dus uit landsbelang stemcomputers manipuleren,…..

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 14.45 uur

 34. Vanzelfsprekend ben ik gaan stemmen, en wel hier in Oss, de bakermat van de SP!
  Het stembureau in het Hooghuis Lyceum aan de Verdistraat zal veel SP-leden zien vandaag, dat weet ik zeker.
  NU ZEKER SP!!!!!!!!!!!!!!! De Partij voor en van Jan en Alleman!!!!!

  Reactie door Inèz — woensdag 7 maart 2007 @ 14.49 uur

 35. Rob @ 5

  “Alle hoger opgeleiden verlaten straks het land!”

  Zielige Rob. Dan blijf jij alleen over. Als eenzame kikker in de Hollandse polder! Helaas, voor jou geen prinses die je komt kussen.

  Erik Sc

  Reactie door erik — woensdag 7 maart 2007 @ 14.55 uur

 36. Rob,
  Met die extra 30% loonsverhoging voor de zeer hard werkende en dan nog harder werkende turboministers van Bakellende kunnen de heren en dames nog duurdere huizen kopen en nog meer hypotheekrente aftrekken.

  Maar gelukkig als ze 30% meer krijgen gaan ze vast ook 30% meer kwaliteit leveren..:)

  Reactie door L'écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 14.59 uur

 37. @Rob.Ik zou niet weten waarom hoog opgeleiden weg zouden gaan.graaiers bedoel je toch hier niet mee? want die zwaaien we graag uit.

  Reactie door paul — woensdag 7 maart 2007 @ 15.03 uur

 38. Zojuist heb ik voor de 3e keer SP gestemd. Eerst bij de gemeente, daarna landelijk en nu dus voor de provincie.

  Als je zag wat een klein stapeltje er op tafel lag, van de tot nu toe uitgebrachte stemmen, dan word je daar niet vrolijk van.

  Reactie door Irene — woensdag 7 maart 2007 @ 15.04 uur

 39. @ 5 Rob

  We hebben jou dan nog ik bedoel als ik je reactie zo lees dan is jouw IQ ook niet hoger als van een klaphek, dus mag jij je lekker inspannen om voor alle uitkeringsgerchtigen, zieken, ouderen, gehandicapten, medelanders de kost gaan verdienen, en als je 65 ben dan naaien we je ook nog een oor aan met je Bosbelasting.
  (zie dit oor aan naaien maar als een lintje van verdienste).
  Bedankt Rob dat je zo goed voor ons zorgt.

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 15.10 uur

 40. Kom op Irene, help aanmoedigen, AL diegenen
  die nog een kans hebben om vanavond voor 21
  uur hun stém aan de SP uit te brengen……..
  Vanaf morgen weten wij hoe wij hier met z’n
  allen gaan méé regéren, of méé corrigeren!
  Die keuze is aan ons allen stuk voor stuk!
  JIJ hebt dus vandaag van je KANS gebruik ge/
  maakt om het tij te helpen keren en bent niet
  aan de kant blijven staan.
  JIJ hebt récht van spreken doordat je tracht
  te hélpen veránderen.
  JIJ, met juist de naam Irene, war er ook een
  warm stralend voorbeeld door, bedankt!
  Als het allemaal wat meer méé zit dan tégen,
  kan JIJ tevreden achteruit leunen op de bank,
  of waar dan ook, als de uitslagen komen!
  Bedenk, dat wat je dééd, waar je áchter staat, alleen maar voldoening kan geven.
  Tot kijk, na 22.00 uur, misschien?
  Ja, m´n leestekens willen weer niét, het IS
  dus al ontzéttend druk in de regio als me dit
  voor de 3e keer in één week overkomt!
  Doorzetten, en vergeef me de leestekens, die
  gewoon niét willen, maar IK wil wél!

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 15.17 uur

 41. Waarom maakt iedereen zich zo druk om ene Rob?
  Niet doen! Dit soort mensen saneert zichzelf wel weg.

  Reactie door Antoinetta — woensdag 7 maart 2007 @ 15.19 uur

 42. 24 Ja, naar Emmen om te stemmen

  doei doei

  Reactie door carla — woensdag 7 maart 2007 @ 15.21 uur

 43. Bedankt Madelief, dat voldane gevoel heb ik wel hoor. Ik heb diverse mensen proberen over te halen om SP te stemmen. Trouwens onze dochter is inmiddels actief in ROOD van de SP geworden. Ook zoonlief stemt altijd SP. Alleen mijn man blijft een dwaallicht met zijn PvdA ;-)

  Ik heb trouwens sinds ik in 1975 stemrecht kreeg er altijd gebruik van gemaakt.

  Reactie door Irene — woensdag 7 maart 2007 @ 15.26 uur

 44. @Irene:

  Ook dat is NL de keuze om te stemmen op wie je wilt, elkaar dan respecteren is een nog groter goed :-)

  Hopelijk gaan nog vele stemmen…

  Reactie door Marjan — woensdag 7 maart 2007 @ 15.29 uur

 45. Het gaat helemaal goed komen, ik voel het!
  De zon gaat er hier bij schijnen. Een nieuwe lente, een nieuw geluid: ook in Limburg!!

  Reactie door John Hölsgens — woensdag 7 maart 2007 @ 15.34 uur

 46. LAGE OPKOMST

  Ik maak me in principe niet zo druk over een lage opkomst. Althans, niet met betrekking tot het resultaat voor de SP. O.k, het zegt iets over het gemiddelde niveau van de kennis over het het Nederlands staatsrecht, maar de doorsnee SP stemmer – als die bestaat – stemt doorgaans als een gemotiveerd stemgerechtigde die zich niet door een beetje regen of anderzins van het stemlokaal laat weghouden. Een lage opkomst is zelfs goed voor de SP, denk ik.

  Zoals ik al eerde schreef weet de gemiddelde Nederlander niet anders dan dat deze verkiezingen over de provincie gaan, en dat leeft niet echt.

  De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer zouden van elkaar gescheiden moeten worden waardoor de laatste tevens direct tot stand komt.
  Thorbecke wilde dit in 1848 al doen maar werd toen door conservatieven teruggefloten.

  Het CDA, de PVDA en ander epartjen hebben het aan zich zelf te wijten als ze zetelverlies lijden. Zowel in de Provincie als in de Eerste Kamer!

  Groet, Erik Sc

  Reactie door erik — woensdag 7 maart 2007 @ 15.36 uur

 47. Vanmorgen twee keer SP !!!

  Vanavond … Feest met de afdeling !

  Reactie door Jan met de Pet — woensdag 7 maart 2007 @ 15.36 uur

 48. @ Rob. Ik heb een goed inkomen (eigen bedrijf) en een prachtig huis (na een heel aantal jaren veel waard) en ik heb een hoge opleiding.
  Maar weggaan uit Nederland? Wel nee, heel gelukkig zijn dat ik hier zo goed leef, en mee betalen aan zij die het minder hebben. Denk je werkelijk dat het leuk is om in een land te gaan zitten (met je geld en je hoge opleiding) als de mensen om je heen niets hebben, omdat je ‘daar’ geen belasting betaald?

  Reactie door monique — woensdag 7 maart 2007 @ 15.37 uur

 49. Even voor dat ik naar het stemburo ga,en ik wil daar niet voor paal wil staan.ik heb 8 stem pasen.1 van mijzelf en 7 van andere allemaal getekend. mag dat?

  Reactie door paul — woensdag 7 maart 2007 @ 15.47 uur

 50. Geintje Gloria, heb je niet gehoord dat in de gemeente Emmen de stemcomputers op hol sloegen, als op pietje drukte kreeg je de naam van jantje.

  Dat heeft tot 10 uur vanochtend geduurd en toen hebben ze het stembureau gesloten.

  Om 11 uur ging het weer open.

  Reactie door carla — woensdag 7 maart 2007 @ 16.03 uur

 51. Heb ook gestemd en uiteraard op de sp. Ik kom uit de provincie drenthe en philip die daar lijstaanvoerder is , vind ik op z’n zachtst gezegd iemand die nog de nodige media trainingen nodig heeft. Hij straalt echt helemaal niets uit. Maar goed zoals veel mensen heb ik me gericht op de landelijke politiek , dus een sterkere sp in de eerste kamer

  Reactie door timebomb — woensdag 7 maart 2007 @ 16.03 uur

 52. @ 50 carla en Gloria

  lees mijn reactie # 33 eens,……

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 16.11 uur

 53. ad 49 paul: volgens mij mag een kiezer niet meer dan twee volmachten aannemen. De desbetreffende stempas moet door de volmachtgever en de volmachtontvanger zijn getekend. Als jij de andere vijf nog niet hebt getekend ( wat ik hoop) , zou je kunnen proberen nog drie(!) anderen te vinden aan wie de stempassen van die vijf worden overgedragen.
  Succes!

  Reactie door nettie — woensdag 7 maart 2007 @ 16.15 uur

 54. Uiteraard vandaag SP stemmen, dat zou iedereen moeten doen.
  In onze gemeente is de SP nog niet vertegenwoordigd, dus deze verkiezing is leuker, kan ik weer op mijn partij stemmen.
  Ik ben heel erg benieuwd naar de uitslag, maar heb er het volste vertrouwen in.

  Reactie door Sandra — woensdag 7 maart 2007 @ 16.16 uur

 55. Zojuist 2 stemmen erbij voor de SP.
  En nu maar wachten….

  Jeroen Westerman

  Reactie door Medemens — woensdag 7 maart 2007 @ 16.19 uur

 56. @ Paul
  Nettie heeft gelijk ! Je mag niet meer dan twee volmachtstemmen uitbrengen ! Dus opzoek naar andere stemmers die gelijk met hun eigen stem ook twee volmachten kunnen aannemen.

  Reactie door Jan met de Pet — woensdag 7 maart 2007 @ 16.31 uur

 57. @Nettie.Nee ik had ze nog niet zelf van een handtekening voorzien,want ik vermoede al zoiets.ga regelen dat de andere pasen door iemand anders worden verzilvert.

  Reactie door paul — woensdag 7 maart 2007 @ 16.33 uur

 58. @ L’écologiste, Hermie Kreeft en anderen

  Artikel 25 van de universele verklaring van de rechten van de mens :

  Een ieder heeft recht op een levensstandaard, die hoog genoeg is voor de gezondheid en het welzijn van zichzelf en zijn gezin, waaronder begrepen voeding, kleding, huisvesting en geneeskundige verzorging en de noodzakelijke sociale diensten, alsmede het recht op voorziening in geval van werkloosheid, ziekte,invaliditeit,overlijden van de echtgenoot, ouderdom of een ander gemis aan bestaansmiddelen ontstaan ten gevolge van omstandigheden, onafhankelijk van zijn wil.

  Het tarten van dit verdrag door overheden, de laatste dertig jaar, is meer regel dan uitzondering maar ook wij hebben boter op ons hoofd :

  Het subsidiëren van rijken uit de belastingpot ofwel de hypotheekrenteaftrek, maakt de belastingpot leeg en de vraag naar huizen en de daarmee verbonden prijs hoog.

  Hoge huizenprijzen geeft hoge huurprijzen.

  Blijkbaar hebben wij recht op huisvesting maar waaruit blijkt dat tegenwoordig nog ?.

  Overheden verkopen grond waarvan zij in principe geen eigenaar zijn. Die grond is in feite dikwijls van het nederlandse volk.
  Die overheden zouden ons slechts de kosten van aanschaf( niet altijd aan de orde )en de kosten van het bouwrijp maken( circa € 3,- tot € 8,- per m2 ) van die gronden mogen berekenen. Dit staat in schril contrast staat met de gemiddelde grondprijs van circa € 400,- per m2.

  Bovendien kun je in de meeste gemeenten geen grond meer kopen omdat die allemaal wordt verkocht aan project ontwikkelaars en beleggers, wat in feite haaks staat op het verschaffen van huisvesting door de overheid.

  Oplossing is dus simpel : hypotheekrenteaftrek afschaffen en overheden mogen geen grond verkopen aan anderen dan nederlandse bewoners. Bovendien een recht voor iedere Nederlander om één keer in zijn leven grond te mogen aankopen voor de werkelijke kostprijs.

  Dikwijls zie ik op dit weblog mensen die op grond van egoistische motieven de hypotheekrente paragraaf van de SP verdedigen. Bovendien zie ik maar weinig mensen die voor een sociale grondpolitiek strijden. Kortom het ligt aan ons zelf.

  Stop dan met de hypocrisie op dit log.

  Reactie door ACE — woensdag 7 maart 2007 @ 16.37 uur

 59. Hupakeee!

  4 x van Ballegooij, F.M.A. (Felix)

  We blijven duimen.

  Reactie door Datura — woensdag 7 maart 2007 @ 16.38 uur

 60. Ik heb vandaag sp gestemd. Waarom? omdat ik nog een klein beetje hoop vind binnen deze party.

  Ik heb een gezin met 2 kinderen. Mijn man werkt full-time en ik part time om toch nog tijd over te hebben om onze kinderen op te voeden. We hebben een koophuis. Dan denk je natuurlijk wat heb je dan te zeuren.

  Dat dacht ik ook, maar als je elke maand weer moet de eindjes aan elkaar moet knopen om rond te komen terwijl half Nederland roept met z’n tweeen werken is luxe dan is er toch iets mis. Het maandloon van mijn man gaat op aan vaste lasten. Dan kunnen van mij salaris leven zou je denken. Ja, maar ja we hebben 1 auto een oude wel is waar, maar hij brent ons waar we wezen moeten. Mijn man heeft hem nodig voor zijn werk. Vorig jaar heeft hij geprobeert om het met het openbaar vervoer te doen, maar helaas kan dat in kosten duurder uit en was de reistijd ook nog een verlengt met 1.15 minuten. Zelf ga ik op de scooter (zomers en winters) naar mij werk. Banen bij ons in het dorp liggen niet voor het oprapen. Dus alle kosten bij elkaar opgeteld hou je niet veel over. Het lukt, maar als ik nu weer iedereen om me heen hoor over voorjaarsvakantie en zomervakantie denk ik waar moet ik het van doen. Het vakantie geld? Dus eigenlijk werken we met ze tweeen, proberen we de kinderen een sociale opvoeding mee te geven. Maar wat is er voor extra’s???????

  Mijn geloof in de regering is er al lang niet meer. Toch blijf ik stemmen. Ik heb het gevoel hoe harder wij werken hoe meer wij gepakt worden. Schoolgeld, clubgeld, eigen bijdrage wij betalen altijd de volle mep terwijl mensen die gaan gescheiden zijn, uitkering hebben enz overal en dan wel overal korting krijgen. In Amsterdam bestaat er een stadpas met heeeeeel veel voordeel gratis dierentuin, goedkoop naar het theater enz. Wij kunnen onze kinderen niet zoveel cultuur meegeven gewoon weg omdat het geld er niet voor is een gemiddelde theatervoorstelling is 20 euro p.p. Pa laten we thuis, drinken propen we in ons handtas maar dan blijft 60 euro nog een hoop geld.

  Dus blijven we gewoon thuis, en doen we 1x per week aan sport, lopen elke avond rondjes door het dorp voor de nodige beweging en eigenlijk klagen we bijna en dan zeg ik nu bijna nooit. Dus bij deze.

  Ingrid

  Reactie door ingrid — woensdag 7 maart 2007 @ 16.42 uur

 61. @ 55 Peter Ruitenbeek

  Peter, één keer SP stemmen is echt voldoende hoor. Toch bedankt!

  Erik Sc

  Reactie door erik — woensdag 7 maart 2007 @ 16.45 uur

 62. Helaas heb ik mijn broer niet over kunnen halen om te gaan stemmen.
  Hij heeft zijn stempas weggedonderd.

  Reactie door sander — woensdag 7 maart 2007 @ 16.48 uur

 63. Wat een ongelooflijke kletspraat.

  Mensen die denken dat ze het beter hebben in het buitenland, zijn allang daar.

  Alhoewel het een het ander niet uitsluit, hebben wij in Nederland geen hoogopgeleide mensen nodig maar gemotiveerde sociale mensen.

  Reactie door ACE — woensdag 7 maart 2007 @ 16.53 uur

 64. @ sander 16:48
  1917 Algemeen kiesrecht voor mannen,en passief kiesrecht voor vrouwen. In 1919 was de invoering van het algemeen kiesrecht voor vrouwen. Er is zo rond 1900 heel hard gevochten voor dat algemeen kiesrecht. In 1922 was het zover: voor het eerst gingen mannen en vrouwen allemaal naar de stembus voor de Tweede-Kamerverkiezingen.
  Jammer dat je broer zijn stemrecht niet kan waarderen en doodzonde dat hij niet bepaald de enige is. Ik vraag me af of men zich realiseert wat het is als je niet màg stemmen, als je geen stemrecht hebt. Het lijkt me een ramp.
  Goed dat jij hebt geprobeerd jouw broer te bewegen wel te stemmen, Sander!

  Reactie door nettie — woensdag 7 maart 2007 @ 17.10 uur

 65. @ 60: Het is verschrikkelijk. Zeur niet joh, ik weet zeker dat je het hartstikke goed heb; had je niet zo’n hoge hypotheek moeten nemen. Ik wed dat je werkgever jou en je man met 10% op je salaris kan korten zonder dat je er iets minder voor hoeft te eten/doen. Iedereen hier doet alsof Nederland een verschrikkelijk bananenrepubliek is met corrupte leiders. Kijk eens over de grenzen.

  Reactie door Marijn — woensdag 7 maart 2007 @ 17.11 uur

 66. Ik heb toch nog een vraag over het stemmen.
  Kan ik opvragen op wie ik gestemd heb na de verkiezingen.
  En zo ja hoe word mijn stemgedrag geheim gehouden.
  Zo nee hoe controleer je of het een democratisch gekozen proces was.

  Reactie door sander — woensdag 7 maart 2007 @ 17.14 uur

 67. @ 60 Ingrid

  In nr. 58 verwijs ik naar de rechten van de mens. Hierin staat het recht op welzijn voor jezelf en je gezin beschreven.

  Het verhaal dat je beschrijft is heel herkenbaar en geldt naar mijn mening voor zo’n 70 tot 80 % van de nederlandse bevolking.

  Je kunt je afvragen of jouw/ons welzijn door onze overheid wel wordt gegarandeerd. Immers als je moet kiezen tussen een degelijk opvoeding voor je kinderen of vakantie en behoorlijk vervoer en dat is toch géén volledig welzijn.

  De overheid heeft een ieder het recht van een keuze op een leven zonder overheidsbemoeienis ontnomen en daardoor is het recht op welzijn ontstaan.

  Zoals eerder verwoord ligt dat ook veel aan onszelf; wij eisen dat recht veel te weinig op en zijn zeker onvoldoende strijdbaar.

  Reactie door ACE — woensdag 7 maart 2007 @ 17.16 uur

 68. @43 Ja, van vroéger kan ik me die binding
  tot de pvda best voorstellen, en bedenk dan
  Irene, dat als JPB onder ándere voorwaarden
  ruim baan aan de kiezende SP had gegund, jij
  en je man, dus allebei (mét een knipoog) je
  eensgezind aan het (indirect)aan een Kabinet
  naar ons aller verwachting, gewoon hadden
  méégedaan in de meest brede positieve zin van
  de gedachten die WB probeerde uit te dragen,
  maar waarbij hij kennelijk van binnenuit werd
  overruled. Hoé ‘overtuigend’ zou IK bijv.
  kunnen zijn, als ik het wit van m’n ogen zowat uit m’n kassen zou laten rollen, als ik
  daarmee een antwoord naar MIJN ZIN zou denken
  te ontfutselen, van iemand die ik stérk zou
  willen beïnvloeden? Irene, geloof me, van dat
  ‘soort’ be’-'ogen’, houd ik al helemaal niet,
  zeker niet in de omgangsvormen in docerende
  zin.

  Ook ‘grote ogen opzetten’ (meestal van kwaad-
  heid) kan mensen levenslang angst inboezemen.
  Ook WB heeft daar mogelijk EXtern mee te maken gehad, wie zal het zeggen!

  Ogen als kolen, bevlogen van enthousiasme
  zijn geheel ándere ogen, die zoek ik op hier
  bij de SP en vind ze ook zeer regelmatig,
  ook zónder dat ik ze zién kan!

  Houden jij en je man elkaar nu maar heel goed
  geïnformeerd en doe er danook hier je opbouw-
  ende voordeel mee, want daarvan kunnen we al-
  leen maar met z’n allen wijzer worden, toch?
  Groetjes van Madelief!

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 17.17 uur

 69. Beste mensen,

  vandaag alweer een hele mooie dag om Den Haag te laten horen dat wij het socialer willen. Niet langer individualisme, dat mensen steeds verder van het “mens-zijn” af brengt. Individualisme brengt mensen nooit verder dan hun eigen behoeften, terwijl we allemaal meer nodig hebben. Vooral in tijden waarin inhoud en diepgang niet meer tot de vanzelfsprekende zaken worden gerekend. Tevens moeten we waken voor utopieën die wij niet kunnen bereiken. We moeten onze balans vinden en die is het beste te bereiken door Links aan de macht te helpen. Individualisme stuurt ons de kant van oppervlakkig uit, iets wat niet zal bijdragen tot gelukkigheid in het leven. Bij deze roep ik dan ook alle mensen op die dit stukje lezen om gehoor te geven aan mijn oproep!! Socialisten aller landen verenigt u ;-)

  Reactie door Sjors Gijsbers — woensdag 7 maart 2007 @ 17.22 uur

 70. @51, timebomb:
  Ook ik heb hier in Drenthe SP gestemd, maar ben het met je eens dat de lijsttrekker niet veel uitstraalt, maar misschien komt dat nog.
  ‘k Heb hem dan ook niet gestemd, maar heb op een vrouw gestemd.

  Reactie door Bert — woensdag 7 maart 2007 @ 17.41 uur

 71. @ 66: Dat is precies de reden waarom ik tegen stemcomputers ben. Gelukkig mag ik vandaag weer een rood potlood gebruiken.

  Reactie door willem — woensdag 7 maart 2007 @ 17.44 uur

 72. Stemrecht is slechts enkel een trucje van politici om de verantwoording af te kunnen schuiven.

  Stemrecht in een land met een verouderde en ontoereikende democratie is een lachertje; laat je niks wijs maken.

  Als het erop aan komt, zal het ze een worst zijn waar je voor kiest en doen zij gewoon wat ze zelf willen, kijk bijvoorbeeld maar naar de Europese Grondwet.

  Het neurotisch ophemelen van het stemrecht speelt de elite en de aristocratie alleen maar in de kaart.

  Wakker blijven mensen.

  Reactie door ACE — woensdag 7 maart 2007 @ 17.49 uur

 73. Stemmen is een persoonlijke zaak, moet noch een recht noch een plicht zijn; alleen maar mogelijk.

  We kunnen digitaal al ons geld beheren, we digitaal kopen, we kunnen digitaal partners zoeken, we kunnen digitaal belasting betalen, we kunnen digitaal rekening rijden maar we kunnen niet digitaal stemmen.

  Al dat lobbyen om van je stemrecht gebruik te maken, is collaboratie met de ploitieke elite. Bij dat soort mensen heb ik het Hoogervorst Gebaar niet nodig; moet ik echt van kotsen.

  Reactie door ACE — woensdag 7 maart 2007 @ 18.06 uur

 74. Mijn stem heb ik uitgebracht. Hoop dat deze elektronisch ook juist vertaald wordt.
  Het is door diverse mensen hier terecht al tot in den treure aangehaald.
  Er zit geen enkel controlesysteem ingebakken.
  Dit is toch wel goedgelovig afgaan en een blindelings vertrouwen op de integriteit van de makers en opdrachtgevers van de gebruikte soft en -hardware.
  Als ik zie hoe de leverancier hiervan en ook het ministerie van Binnenlandse Zaken omgaat met kritiek op zijn/het product dan zakt mijn broek figuurlijk af. De smaak die de respons op kritiek van dit bedrijf bij mij achterlaat… hoe men reageert!
  Ongelooflijk laconiek, bij vlagen zelfs een agressieve criminele atmosfeer uitdragende, waarmee deze fabrikant gerechtvaardigde kritiek verre van zich schopt.
  Zelfs zich van chantage bedient.
  En het ministerie zwijgt in alle talen.
  Verkiezingen zijn een te belangrijk instrument in een democratie. Dit proces dient dan ook transparant en achteraf controleerbaar te zijn en mag niet zoals nu de zweem hebbende van mogelijk vooraf gecontroleerd.

  http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/

  Reactie door Sjaak — woensdag 7 maart 2007 @ 18.14 uur

 75. De potloden deden het weer best in Amsterdam West. Nu maar duimen….

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 18.18 uur

 76. Tja Pool, er ging toch niks boven het rode potloodje maar ik ben bang dat net als de gulden eeuwig verleden tijd is

  Reactie door carla — woensdag 7 maart 2007 @ 18.20 uur

 77. Ik heb nog nooit zo,n kinderachtige premier gezien als die Nederland rijk is Bak-Ellende terecht die naam Hij zei op een reclamespotje van het CDA en die kinderachtige vent vond het nog leuk ook met zo,n sarcastisch goedkoop lachje op zijn gezicht zeg maar nee tegen de SP en VVD Ik vind dat een goeie premier boven de partijen moet staan .Wim Kok ik was er geen fan van maar die deed dat wel .Ik heb JA gezegd tegen de SP en heb vanmiddag op Nico Heijmans gestemd .Je kunt wel zien dat deze nieuwe rommel coalitie is doodsbenauwd voor de SP
  NU MEER DAN OOIT STEM ZEKER SP

  Reactie door Dirk Schuit — woensdag 7 maart 2007 @ 18.27 uur

 78. Opkomst tot nu toe 25 procent. Uitermate triest.

  Reactie door Dolby — woensdag 7 maart 2007 @ 18.32 uur

 79. OEI OEI OEI, ÉÉNVANDAAG, 18.25
  Ik citeer, Wouter Bos:
  “Marijnissen heeft gezegd dat die al 30 jaar
  in de oppositie zit en dan nog wel 4 jaar
  zou kunnen wachten.
  “”Echter, aldus Wouter Bos, WIJ (van de pvda !)
  kunnen géén 4 jaar wachten!.

  Kijk Wouter, dát had je nu niet moeten doen,
  immers Jan Marijnissen heeft jou een gedegen
  ‘lijstverbinding’ aangeboden, juist om dat
  regeren gedégen aan te pakken, want dan waren
  jullie na 22 november al aan de slag geweest,
  of misschien zelfs eerder!
  Deze opmerking is dus niet zoals het hoort:
  foei!

  Nu zeg IK, Wouter, ga dan nu maar snel aan de
  slag om op jouw manier snel voor elkaar te
  krijgen, al die zaken, die het volk werden
  voorgehouden als een stellige belofte, dwz
  onder meer, de Zorgwet op veel onderdelen te
  herzien en de kwestie naar belofte te doen
  onderzoeken en afhandelen.

  Sorry, Wouter, ik heb het lang genoeg voor je
  opgenomen bij je collega, hier, maar met deze
  opmerking in EENVANDAAG, om 18.25 ben je voor
  mijn incasseringsvermogen én tolerantie toch
  écht even te ver gegaan. Terugnemen mét spijt, s.v.p.. Met mij hebben nog wat honderdduizend mensen meegekeken!

  Tja, door een dergelijke redenering kan ik
  inderdaad bijna over de ‘rooie’ gaan!
  Wouter, je hébt het thuis geleerd:
  op je woorden letter Wouter, weten wat je aan
  het doen bent, zo hebben we je niet opgevoed
  en meer woorden van ongeveer gelijke strek-
  king,…………toch (?)……WOUTER? TOE !

  Reactie door Madelief — woensdag 7 maart 2007 @ 18.35 uur

 80. gestemd en mannetje ook…2 stemmen (flevoland|)erbij

  Reactie door lo — woensdag 7 maart 2007 @ 18.36 uur

 81. Goed verzorgd hoor SP!
  Vandaag nog 2 brieven van de SP ontvangen. Over het belang van stemmen vandaag en een brief van het plaatselijke samenzijn ergens in een restaurant hier in de buurt om aldaar de verkiezingsuitslag af te wachten/vieren.
  Dat is nou de sterkte van ‘onze’ partij. All round campagne voeren!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 18.39 uur

 82. @58 ACE

  Dat ben ik helemaal met je eens!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 18.40 uur

 83. Vanmiddag mijn stem uitgebracht op de SP en nu met verbijstering naar het programma eenvandaag gekeken.
  Bespeur ik daar enig paniek?

  Wauw, als rechts Nederland zich aan dergelijk paniek voetbal te buiten gaat dan doen we als SP blijkbaar iets heel erg goed.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 7 maart 2007 @ 18.41 uur

 84. @50 Carla
  @52 Pool

  Ja, ik heb dat idd gehoord en er ook over geklaagd op het stembureau in mijn stadje.
  Carla, ik had niet gelijk de link gelegd.
  Maar even later begreep ik het. Had geen tijd meer om het te melden.

  En Pool, heb blijft dus gesodemieter met die computers. Het valt mij op dat er geen aktie werd gevoerd bij dat stembureau. Ik wist niet dat het verboden was. Toen ben ik zelf aktie gaan voeren binnen.
  Ik zag daar 3 rechtgeaarde figuren achter de tafel zitten en ik zei harop dat het zonde is om mijn stem te verlenen aan computers die manupilatief zijn en dat ik voortaan een uitdraai/bonnetje wil zien. Op het verbod van aktievoeren ben ik in discussie gegaan over de oorlog in Irak. Zou beter zijn om DAT verboden te hebben en toen ik ook een vroegere kennis van mij achter die tafel zag zitten (raadslid) vroeg ik haar luidkeels bij weggaan: stem je nog op dat vreselijke (C)DA? Met al die moorden op hun geweten!!Mens wat doe je daar, je hoort thuis bij de SP!
  Ze zou binnenkort weer eens langskomen beloofde ze.
  Zo Pool, dat voelde goed!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 18.59 uur

 85. Onder het topic;Paul en Witteman heb ik een artiekel geplaatst over zonne-energie en de opkomstverwachtingen bij de Statenverkiezingen.Helaas is mijn artiekel er uit gehaald,ofschoon geen compromiterende opmerkingen geplaatst zijn.In het artiekel heb ik als markt-onderzoeker gesteld dat de politiek van de kiezers wel eens een “opkomst”klap zou kunnen krijgen.Ik blijf erbij dat fundamenteel t.a.v.de democratie iets moet veranderen.De 1e kamer dient rechtstreeks door de bevolking gekozen te worden.Politiek waarom heb je zoveel minachting voor je eigen volk.Een keer in de 4 jaar neem je het volk serieus via een verkiezings cirkus!Als de politiek van de bevolking geen fatsoenlijk mandaat krijgt(minstend opkomst van 50%),dan is het draagvlak niet(voldoende)aanwezig.Ik hoop dat de SP hier iets aan kan veranderen,anders wordt de volgende keer de opkomst nog lager.De E.U. verkiezingen tonen duidelijk aan dat de bevolking met de voeten stemt!

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 7 maart 2007 @ 19.05 uur

 86. @79 Rob de Kuster

  Ja, ik heb het gezien, Rob. Viel mij weer op dat de SP erbuiten werd gelaten en dat ze Bos weer iets negatiefs over de SP hebben laten zeggen. Die Karel de Graaf is een rechtse nerd.
  Iedereen bang dat de oppositie gaat winnen. Oh Rob als dat maar lukt. Ik zie in deze verkiezingen maar EEN ding: geeft het volk haar fiat aan deze regering of NIET! Alleen dit laatste kan onze redding zijn.
  Nee, plaatselijke gerieven zijn niet het belangrijkste nu! Belangrijk is om de Eerste Kamer met SP-macht uit te rusten.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 19.10 uur

 87. vandaag maar 3x VVD gestemd

  Reactie door tim — woensdag 7 maart 2007 @ 19.10 uur

 88. @79 Rob
  Daarstraks Wouter Bos op tv gezien, begint ineens over kleinere verpleeghuizen te wauwelen..Van wie zou hij dat nu hebben?? Over paniek gesproken, dit kabinet heeft zoveel mogelijk items van de SP overgenomen. Waarschijnlijk om de oppositie nu alvast de wind uit de zeilen te nemen? Ze zijn er absoluut niet gerust op..!

  Reactie door ToN — woensdag 7 maart 2007 @ 19.14 uur

 89. Mag dat eigenlijk.
  plagiaat plegen.

  Reactie door sander — woensdag 7 maart 2007 @ 19.22 uur

 90. @57 paul

  Is die 8x SP jou nog gelukt? Ben benieuwd, laat het weten!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 19.28 uur

 91. @81.Gloria
  Ik ben zeer benieuwd wat het gaat worden, Gloria. Ik hoop op een klinkende overwinning van de SP. Dat het bewustzijn van de burger groeit.
  Aan mij zal het niet liggen, mijn stem heeft de SP.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 7 maart 2007 @ 19.30 uur

 92. Toen mijn dochter mij vertelde dat ze deze week zouden beslissen of ze een huis zouden kopen of voor kinderen zouden kiezen, dacht ik dat ik door de grond zakte.
  Ze heeft me voorgerekend dat beide niet meer mogelijk is.
  Huren is ook geen optie meer, met de als maar stijgende huurprijzen.

  NU WEET IK HET ZEKER KIES SP. !!!

  Zo juist twee stemmen op SP uitgebracht.

  Reactie door Jhon — woensdag 7 maart 2007 @ 19.31 uur

 93. @1 L’écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 12.17,

  Ja, en er mag ook wel eens wat worden gedaan voor de alleenstaanden. Voor mensen die samenwonen is van alles geregeld maar de alleenstaande wordt vergeten terwijl die alleen de broek maar moet ziet omhoog zien te houden.

  Ik hooop dat de SP de komende jaren zich hier sterkt voor gaat maken.

  Vanavond ook nog even de uitslag afwachten samen met de rest van de lokale afdeling van de SP. Nu Zeker SP!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 7 maart 2007 @ 19.35 uur

 94. @87.ToN
  Ik neem hier aan dat je mij bedoeld, hoewel je refereert naar “Rob.” Bovenaan is een “Rob” die ook reacties plaats en dat is met zekerheid iemand anders dan ik. Volgens mij is die “Rob” een PVDA’er, als ik tenminste op zijn eerdere postings af mag gaan.

  Afin, voor wat mijzelf betreft. Het doet mij altijd weer goed als ik andere partijen (lees;CDA, VVD en PVDA) te buiten zie gaan aan paniek voetbal.
  Dat stelt mij dan weer gerust dat we als SP op het goede spoor zitten.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 7 maart 2007 @ 19.38 uur

 95. Ben thuis gekomen van mijn drukke baan met mijn meer dan modale inkomen .. door de regen naar het stemlokaal om op de beste partij te stemmen van Nederland de SP. Hoog opgeleid of niet ben door een dal gegaan door de rare rechtse regels van dit land. Dat ik erdoor heen gekomen ben wil niet zeggen dat ik dat de rest niet gun. Daar betaal ik graag aan mee … heeeel graag. stem SP NU

  Reactie door Niels — woensdag 7 maart 2007 @ 19.50 uur

 96. Het stembureau is op onze school.Vanochtend voordat ik naar de klas ging mocht ik met mama mee stemmen.Mama gaf haar oproepingskaart en kreeg een nummer.We waren gauw aan de beurt.Ik mocht(net als 22 nov 2006)op de stemknop drukken.We hebben nu op Edith Kuitert gestemd.Ik wou dat ik al mocht stemmen,maar ik moet nog 10 jaar wachten.Ik mocht za en zo wel al sponsjes uitdelen en heb wat SoeP gehad en heb meegeholpen met folderen.Ik zou dit vaker willen doen!
  Ben benieuwd naar de uitslag, maar ik moet nu naar bed.Morgenochtend voordat ik naar school ga mag ik via internet het nieuws(van vanavond)bekijken.Ik hoop dat de SP heel veel stemmen krijgt.

  Reactie door M. Smit — woensdag 7 maart 2007 @ 19.57 uur

 97. Wie kan mij vertellen wat er eigenlijk wordt gedaan met uitgebrachte blanco stemmen?

  Reactie door kitje — woensdag 7 maart 2007 @ 20.00 uur

 98. Hoi Jan,

  Met verbazing vanavond naar het nieuw gekeken, inderdaad een hele lage opkomst. Vind je dat gek, we hebben landelijke op de SP en Geert Wilders gestemd en wat zit er nu in de kamer? Juist de verliezers PVDA en de CDA ( die zogenaamd geen stemmen kwijt was, ja maar wel alle stemmen kreeg van degene die niet stemde) en de cristen unie ( inderdaad de enige winnaar in de coalitie).
  Ik had het fijn gevonden een cabinet te hebben, met SP, Geert Wilders en de Christen-unie, maar wat ik wil is schijnbaar moeilijk. Hopelijk kunnen we met zijn allen de hokjesgeest een loslaten en regeren met diegene die de stemmers gekozen hebben. Dus wederom zal vandaag de grootste partij het grootste worden, door mij en alle met mij teleurgestelde stemmers, die wederom hun stem niet hebben uitgebracht, in nederland.

  Toi, toi Jan, ga vooral zo door, ooit zal de wereld eerlijk worden.

  Groeten Anja Oerlemans

  Reactie door Anja — woensdag 7 maart 2007 @ 20.06 uur

 99. Spannend.

  Ik ben het overigens met D66 eens dat alleenstaanden, gezien ik zelf een financieel zelfstandige , alleenbestaande ben, niet als zodanig in BBR erkend worden.
  Het alleen staan kan een keuze zijn dan wel met verlies of noodzaak gepaard gaan.
  Dit is op zich niet relevant. Relevant is dat de toenemende status ervan als integraal deel van de kreet ‘samen werken samen leven’ door de christelijke politiek niet als deel van de dragende hoeksteen gezien wordt.
  Qua keuze voor mijn eigen provincie zit ik dichter bij D66,Groen links, Sp zit er heel dicht bij.Ik stemde SP en stem SP vanwege een beter Nederland voor een ieder + SP buitenlands beleid. En vandaag dus voor de oppositie, dwz 1ste kamer.
  Met groet een voor een klinkende overwinnning!

  Met beste groet voor een klinkende overwinning en meerderheids oppositie in de 1te kamer.

  Reactie door maria — woensdag 7 maart 2007 @ 20.07 uur

 100. @Gloria.het duurde wat lang,kennisen moesten nog thuis komen van het werk,wilden eigenlijk helemaal niet gaan stemmen,maar zijn onder zachte dwang en een glimlach toch gegaan.heb hier in de zijstraat aangebeld bij een woning waar een SP poster voor de ramen hing en deze mensen hebben de laatse gedaan,ben gelijk uitgenodicht om vanavond een bakkie te doen.het was wel erg rustig geweest op het stemburo werd mij verteld,maar dat was aan het eind van de middag.hopenlijk kan ik ons vannavond feliciteren op een goede uitslag.als ik thuis kom kijk ik nog naar de reacties op het forum.

  Reactie door paul — woensdag 7 maart 2007 @ 20.18 uur

 101. @97 Kitje

  Die gaan naar de regerende partijen

  Reactie door Medemens — woensdag 7 maart 2007 @ 20.20 uur

 102. bij de nationale verkiezingen zei ik al van’ik stem op de SP’ het was er niet van gekomen, ben net een half jaar 18 en vandaag besloot ik voor het eerst te stemmen. ik had alle standpunten gelezen van de sp. en terwel ik dacht van ‘Ik ga op de SP stemmen’ liep ik naar het stembureau. eenmaal daar aangekomen stond ik in het stemhok. ik ga naar het vak van SP, en ik dacht wat overkomt me nou er stonden wel 30 namen dat had ik niet verwacht, ik wou op Jan Marijnissen stemmen maar in het stemhok was ik uit grote schaamte zijn naam vergeten. Helaas heb ik de verkeerde in gedrukt. MAAR IK HEB WEL OP DE SP GESTEMD!

  Reactie door samantha — woensdag 7 maart 2007 @ 20.30 uur

 103. @ 84 Gloria,

  Ik heb ze ook gevraagd of ik mijn stem wel had uitgebracht op de persoon op wie ik drukte.
  Ze zeiden dat ze alle stemmen telden en dat ze de zegels controleren bij binnenkomst en bij uitgaan.
  Tsja wanneer ik op SP druk maar bij CDA gaat het ellen hoe kan ik dat nu zien en hoe kunnen zij dat nu zien?
  In Emmen is het blijkbaar teveel in de gaten gelopen óf ze hebben het expres gedaan zodat ze later bij onderzoek kunnen zeggen dat het werkelijk allemaal goed is verlopen maar dat slechts de gemeente een fout heeft gemaakt. Lekker weer de wind uit de zeilen van de kritiek halen.

  Ik zal je zeggen dat ik er helemaal niet gerust op ben.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 20.34 uur

 104. @ 33 Pool,

  Bedankt voor de link.

  “Door een programmeringsfout waren vanochtend 68 van de 74 stembureaus in de gemeente Emmen tijdelijk gesloten. De fout is ontstaan omdat in twee dorpen van de gemeente Emmen, Erica en Zwartemeer, vandaag ook dorpsraadverkiezingen plaatsvinden”.

  MAAR NU KOMT HET:

  “De computers zijn hierop aangepast. Helaas is daarbij een fout ontstaan. Inmiddels zijn de de problemen met de stemcomputers opgelost en zijn de stembureaus weer open”.

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat omdat de computers zijn aangepast nu blijkt dat er in feite met alle computers is gerotzooid maar juist omdat deze compuetrs zijn aangepast komt aan het licht dat wanneer je op x stemt je uiteindelijk op y hebt gestemd.

  Zo kan het ook nog eens zijn. De AIVD kan veel controleren maar er zij altijd van die toevalligheden die vermeden dienen te worden en uitgepoetst.
  Kijk naar die film Das Leben der Anderen.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 20.39 uur

 105. 33. Pool

  Wij hebben gelukkig met het rode potlood gestemd jawel.

  Wat ik me inderdaad afvraag is als het zo kan zijn en dat is het geval dat door de sofwareinstallatie van de gemeente zoals bijvoorbeeld Emmen en omstreken er een ander uitkomt dan waar jij op drukt dan is dat dus overal mogelijk. Dan is er dus geen enkele beveiliging hoe dan ook.

  Reactie door Henny — woensdag 7 maart 2007 @ 21.01 uur

 106. @102 samantha
  Dan is het toch goed gekomen hoor, goed gedaan!! Tis ff wennen he..enne, over 10 jaar hebben we er weer een fan bij (zie het bericht van 19.57u).

  @94 Rob de Kuster
  Vanzelfsprekend bedoelde ik jou, die ander was voor mij niet interessant, dus zal ik vast wel over het hoofd gezien hebben. (Wie weet zittie binnenkort in het buitenland, zoals al die z.g. “harde werkers).

  Reactie door ToN — woensdag 7 maart 2007 @ 21.01 uur

 107. 104. Was nog niet zover met lezen maar inderdaad dat is dus precies wat ik bedoel.

  Reactie door Henny — woensdag 7 maart 2007 @ 21.02 uur

 108. Witteman zei net op de belgische televisie dat het kabinet zeker vandaag hard tegenwind krijgt en de statistieken luiden dat ze met de tijd steeds impopulairder worden.

  Reactie door walking bull — woensdag 7 maart 2007 @ 21.06 uur

 109. Overigens, alle publiciteit rond 7 maart en de politiek haalt de beginselen van de SP aan.Zo ook netwerk onderwijs vandaag, SP alhoewel de SP niet genoemd wordt.
  @93 Evert Tichelaar.
  Ik hoop ook dat de SP zal beseffen en met de tijdgeest mee zal gaan, dat alleenstaanden een integraal deel van de samenleving zijn.

  Reactie door maria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.09 uur

 110. Sorry mensen, maar nu zie ik m.i. alweer een oen over integratie en dit met zoveel respect voor Aboutaleb.
  Nu.nl
  Aboutaleb: verbranden koran zou volgende stap zijn.

  Reactie door maria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.16 uur

 111. jahoor wahaha wat n winst

  Reactie door zZaai — woensdag 7 maart 2007 @ 21.22 uur

 112. Dordrecht YES……..Ga even kijken tot ziens allemaal en niet te diep in het glaasje kijken vanavond, eet maar een tomaat is gezond voor eenieder.

  Reactie door Henny — woensdag 7 maart 2007 @ 21.22 uur

 113. De media begint al te rotzooien,… Maartje van weegen bij de uitslag van Dordrecht stopte ze er mee omdat de SP 10% winst had brak zij de uitzending af met de woorden dit zijn de goede cijfers niet, hoezo niet het is toch een live uitzending……
  MANIPULATIE,.. CORRUPTIE….

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 21.25 uur

 114. @96 M.Smit

  Hallo lieverdje, wat leuk dat jij hier typen mocht van mama en je hebt het GEWELDIG gedaan. Lekker slapies doen nu en morgen zal je zien dat onze SP het toppie heeft gedaan. Goed eten en groei maar gauw groot en over 10 jaar…JOEPIE stemmen!!
  Doeiiiiiiiiii

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.33 uur

 115. @100 paul

  Klasse! Door jou 8 stemmen voor de SP. En wat leuk dat je uigenodigd bent om gezellig met je buurt SP-ers de avond door te brengen. Dag Paul, fijne avond en doe ze de groeten van ons: de webloggers.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.35 uur

 116. Zeker weer gestemd vandaag op jullie. Straks vol spanning naar de uitslagen kijken….Duimen!!!! SP zet hem op.

  Reactie door jennifer — woensdag 7 maart 2007 @ 21.36 uur

 117. @102 Samantha,
  Jij even de naam kwijt v.d. gene waar je op wilde stemmen…Toen ik voor het eerst mocht stemmen heb ik gelijk gezegd dat ik voor het eerst kwam stemmen. Iemand vh stembureau was zo vriendelijk om de hele procedure uit te leggen en liet me zien waar alle partijen met daaronder de kandidaten stonden, maar zelfs toen ik eenmaal goed voorbereid en wel alleen mijn keuze mocht maken kon ik de partij waar ik op wilde stemmen in eerste instantie niet eens vinden, zo zenuwachtig was ik.Ik schaamde me dood!

  Reactie door F. Smit — woensdag 7 maart 2007 @ 21.36 uur

 118. @103 L’ecologiste

  Ik kon wel in het schermpje bovenin zien dat ik inderdaad daarop ging stemmen. Dus naam en partij.
  Of is dit alles nietszeggend?
  Wel heel dubieus in Emmen!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.38 uur

 119. @113 Pool
  Maar toch 10%!! YES!!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.40 uur

 120. @117 L’ecologiste

  Ik bedoel, volgens mij hoorde ik op het journaal dat juist NIET de goede naam in het schermpje kwam.

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.42 uur

 121. Regeringspartijen verliezen…
  SP wint overal…
  Vooralsnog…
  Hope so…

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.46 uur

 122. De uitslag tot nu toe ziet er GEWELDIG uit SP minstens 11 zetels erbij.
  De draaikontclub krijgt een koekje van eigen deeg.
  Nu nog een meerderheid zien te behalen.

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 21.47 uur

 123. Ha, ha Hengelo!! THANKS voor de 11%!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 21.47 uur

 124. Ik heb gestemd op de nr 19 uit Zoetermeer van Zuidholland: Havva Cinar

  Reactie door Jolien — woensdag 7 maart 2007 @ 21.54 uur

 125. Van ons 4 stemmen voor de SP ! Ik hoop, dat ze politiek gezien op hun smoel gaan, al die schijn-christenen, welke niet voor de volle 100% achter hun religie staan, zich niet laten leiden door de Schrift maar door een stel marionetspelers in Den Haag. Dit soort mensen verdienen geen enkel respect. Jan doet tenminste waar hij voor staat. DAAR mag, moet je respect voor hebben.

  Reactie door Peter — woensdag 7 maart 2007 @ 21.56 uur

 126. Er is nog maar een klein percentage bekend, maar het lijkt me dat de uitslag van 22 November 2006 geen ééndagsvlieg was…
  In Bergen op Zoom zelfs groter dan PvdA!

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 21.57 uur

 127. Ach hier in Emmen, was gewoon de juiste patch nog niet gedaan, hoe moeten ze anders de boel manipuleren?

  Reactie door patrick — woensdag 7 maart 2007 @ 21.59 uur

 128. Heerlen GEFELICITEERD jullie zijn de grootste Ben Tarici,.. Geweldig jong.

  Reactie door Pool — woensdag 7 maart 2007 @ 22.12 uur

 129. De grootste in Heerlen!, 34.9%!

  Reactie door nettie — woensdag 7 maart 2007 @ 22.13 uur

 130. APPLAUS HEERLEN!!
  SP nu de grootste partij bij jullie!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 22.13 uur

 131. Proficiat SP Heerlen en Irma…je hebt minimaal één stem vanuit Spaubeek gekregen, zoals beloofd.

  Reactie door franslj — woensdag 7 maart 2007 @ 22.20 uur

 132. Na 72,6% stemmen geteld:
  CDA 21
  PvdA 15
  CU 4
  VVD 15
  SP 12
  GL 5
  Nu de grote steden nog….

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 22.30 uur

 133. De CDA lijkt weer goed weg te komen ook mede dankzij de restzetels.
  http://www.kiesraad.nl/eerste/blindgangers/eerste

  Ik vertrouw de verkiezingen niet.
  Die stemcomputers zijn volgens mij niet betrouwbaar.
  We moeten weer met potlood stemmen.

  Verder valt me de opkomst in Rotterdam tegen, minder dan 40%.
  Dan moeten die huurders daar het maar bekijken. Wat een sukkels. Hebben ze een kans om te stemmen en pakken ze die niet.
  Ik vrees dat velen (bijna) verloren zijn.
  Misschien dat de overwinning van de SP hun fantasie zal prikkelen over x jaar?

  Reactie door L'écologiste — woensdag 7 maart 2007 @ 22.31 uur

 134. http://www.nos.nl/static/verkiezingen/2007PS/index.html
  Dit zijn Live uitslagen

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 22.32 uur

 135. De grote winnaar is dus Internet! De TV loopt dus achter.

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 22.36 uur

 136. heerlen proficiat mien stad ben ik blij dat ik in heerlen woon

  Reactie door jose-anne — woensdag 7 maart 2007 @ 22.36 uur

 137. @133 MijnZus

  SH*T, de regeringspartijen behouden hun macht. Gesteund door de VVD…

  Met de stemcomputers komen we er nooit doorheen. Ik ga weer vreselijk twijfelen aan die ondingen!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 22.38 uur

 138. Heerlen gefeliciteerd.
  Mega prestatie!!

  Reactie door kitje — woensdag 7 maart 2007 @ 22.38 uur

 139. @ 136 Gloria
  Dit zijn de PV, maak je geen zorgen. De club die nu regeert heeft alle aspecten in huis om iedereen tegen zich in het harnas te jagen die niet meer in de jaren ’50 leeft.
  Deze winst van de SP is een bevestiging en geen trend.
  Na de zomer van 2007: nieuwe parlementaire verkiezingen. Zet het maar op je kalender.

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 22.46 uur

 140. ontzettend gefeliciteert,
  Misschien komt nu de sociale revolutie eraan!!!!!
  Geweldige resultaten!!!!!!
  VOORAL DOORGAAN MENSEN

  Reactie door arthur puts — woensdag 7 maart 2007 @ 22.54 uur

 141. @138 MijnZus

  Had ik al genoteerd. Het staat in mijn agenda, zoals je laatst vroeg hier.
  Ik hoop zo dat je gelijk krijgt!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 23.01 uur

 142. Ferry Mingelen op TV:
  “SP van 4 naar 12, verder ook geen nieuws…”
  I beg your pardon?!?!

  Reactie door MijnZus — woensdag 7 maart 2007 @ 23.04 uur

 143. @140 MijnZus
  Ja, aan Ferry kan je altijd merken dat het gevaar geweken is. Die zit wel ergens in de regeringspartijen.

  Overigens Mijn Zus: Ook Jan dacht dat de opkomst laag was bij de Sp-ers. Hebben we echt van die lummels daartussen zitten?
  Onbegrijpelijk!

  Reactie door Gloria — woensdag 7 maart 2007 @ 23.14 uur

 144. Wederom een prachtoverwinning! Hier in Brabant zelfs een ware aardverschuiving. En dat is nodig ook!

  Reactie door J3roen — woensdag 7 maart 2007 @ 23.20 uur

 145. Gefeliciteerd!!!

  Jeroen Westerman

  Reactie door Medemens — woensdag 7 maart 2007 @ 23.55 uur

 146. Wat is dat nu weer voor een lullig gedoe? Ik wordt er een beetje flauw van en het is SP onwaardig.
  Gaat het goed dan is er gejuich maar wordt het gewenste resultaat niet gehaald dan hebben de stemcomputers het ineens weer gedaan. En de kliekvorming hier blijft doorgaan. Hartelijk dank en gegroet.Ik bedank.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 maart 2007 @ 0.07 uur

 147. @145
  Ach Gandalf laat ons nog even. Morgen is er weer een ander ‘kliekje’ dat weer 4 jaar positief gaat zitten doen.
  Mogen we misschien even onze teleurstelling verwerken hier? Zelfs bij Jan is dit te bespeuren. Gewoon menselijk!
  Of heb jij er geen moeite mee dat de regeringspartijen het ruimschoots voor het zeggen houden?
  En ja, aanvankelijk zag het er even anders uit… vandaar wat verschil aan reacties hier naarmate de tijd verstreek.
  Welterusten Gandalf!

  Reactie door Gloria — donderdag 8 maart 2007 @ 0.15 uur

 148. @ 145 Gandalf

  We hebben goed resultaat behaald en daar ben ik blij om, dat van die stemcomputers blijft natuurlijk wel staan maar daar zal het laatste woord nog niet over gezegd/geschreven zijn.
  Enfin, eerst feesten want de SP heeft bewezen dat er niet gesold kan worden met het socialisme en de passie van al die mensen die de naast de kiezers dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
  Ik denk echt dat het nu toch een stuk socialer en beter zal worden.

  Prettige nacht Gandalf, ik hou het ook voor gezien vandaag.

  Reactie door Pool — donderdag 8 maart 2007 @ 0.17 uur

 149. Lieve mensen, ik moet jullie ernstig waarschuwen.

  1. Die stemcomputers zijn echt niet te vertrouwen. Ik heb er verstand van dus neem dat nou maar van mij aan. Voor hoeveel % we genaaid worden is moeilijk te zeggen.

  2. Het CDA is kampioen stemmen ronselen. Ook daarvan is moeilijk te zeggen voor hoeveel %. Ik schat het op 2 à 3 % in Limburg en 1 à 2 % elders.

  3. De PvdA zal niet gauw met ons samenwerken. Dat komt omdat ze onder controle staan van buitenlandse machten, met name de CIA. En dat komt weer door het grote aantal chantabele lieden in die partij, hoerenlopers, cokesnuivers etc.

  4. Ook met 80 kamerzetels zal de SP het nog niet redden. Dan krijgen we gewoon een staatsgreep of iets wat daarop neerkomt maar er alleen anders uitziet. De macht ligt nou eenmaal elders.

  5. Maar ga vooral door met het afgeven van signalen; het scheelt altijd!

  Reactie door Hermie Kreeft — donderdag 8 maart 2007 @ 0.38 uur

 150. @144 J3roen, van harte gefeliciteerd met de enorme winst van de SP in het Zuiden! Echt geweldig! Hier in het Noorden ook winst, iets minder spectaculair maar ook erg mooi.

  Gefeliciteerd alle SP-ers met dit prachtige resultaat van jullie harde werk!

  Reactie door Ellen — donderdag 8 maart 2007 @ 0.59 uur

 151. @131 franslj
  Geweldig bedankt voor je stem! Ik ben trots op het resultaat in Heerlen, het is de bevestiging van veel zaken (gemeenteraad, gevoerde beleid, verkiezingscampagne).

  Afdeling Heerlen heeft nu wel een tripje naar de Tweede Kamer verdiend, of niet Jan?

  Verdriedubbelen in de Provinciale Staten Limburg.
  Het landelijke resultaat is ook geweldig! Verdriedubbelen is niet normaal bij politieke partijen hoor, we mogen daar allemaal supertrots op zijn.

  Reactie door Irma — donderdag 8 maart 2007 @ 1.06 uur

 152. @148 Irma, Fantastisch, jullie megawinst in Heerlen! Van harte gefeliciteerd!

  Reactie door Ellen — donderdag 8 maart 2007 @ 1.17 uur

 153. @Gloria
  Nee, dat zijn geen lummels, maar er zijn hele volksstammen die de politiek voorgoed de rug hebben toegekeerd. Omdat ze zich verstoten voelen en geen nagel hebben om hun reet te krabben. Sterker nog: ze ZIJN verstoten. Het interesseert ze heen hol meer of je nu door de kat of de hond gebeten wordt. En dan is de vicieuze cirkel omlaag in gang gezet en gaan mensen “overleven” en worden crimineel, associaal, apatisch, etc.
  Ik heb in het draadje hierna een link naar dit filmpje gezet http://stream.nxs.nl/asx/flexdot/wiegaaterstemmen
  In de comments van het Dagblad van het Noorden wordt zelfs de legitimiteit van het stemrecht van deze mensen betwijfeld.
  Door deze regering wordt de existentie van deze mensen uitgebuit en bespuugd! Door ze als vullis buiten schot te laten, door ze met verhogingen van ziektekostenpremie, huur, stroom en gas op te zadelen en een geprivatiseerd “woningbedrijf” wat vroeger een woningbouwvereniging was welke geen zak meer aan onderhoud doet tot dat de mensen van ellende wel oprotten of het maar accepteren.
  Zoals ze zeggen: “Je kan er toch niks aan doen”.
  Geen hond die er naar luistert.
  Leuk filmisch bedacht van het Dagblad van het Noorden om die jongen met die platte pet, welke stottert, zo’n prominente rol te geven in het filmpje. CDA loopt te raaskallen over FAMILIE toch? Deze jongen is nogal gesteld op zijn Opa blijkens het filmpje. Hij pappagaait hem zo na.
  Wil het CDA toch? Het gezin enzo? Nou, laat ze eens beginnen in de Oranjebuurt in Hoogeveen waar het gezinsleven heel close is!

  Reactie door MijnZus — donderdag 8 maart 2007 @ 1.24 uur

 154. @133, L’écologiste
  Dat merk ik in mijn werk ook zo vaak..Eerst proberen mensen jouw sympathie te winnen maar als dat niet lukt, dan deugen meestal de regeltjes ineens niet!
  Maar nu blijkt gewoon alweer dat zoiets vaak een DOM argument is!
  Als je vindt dat die regeltjes niet deugen, dan zou ik toch zeggen (in diplomatieke bewoordingen) “Kom dan die luie stoel uit en ga stemmen, dan heb je invloed”!! Als je daar niet eens de moeite voor wil nemen, dan mag je (vind ik) ook niet klagen over het feit dat de regeltjes nou eenmaal zo zijn..

  Reactie door ToN — donderdag 8 maart 2007 @ 1.33 uur

 155. @153 MijnZus

  Oooh ik heb het gezien!!
  DIT MOET IEDEREEN ZIEN!! OOK JAN MARIJNISSEN!!
  Ga svp naar de link van MijnZus @153.

  Jan, wil je alsjeblieft naar dit soort buurten gaan en met de mensen gaan koffiedrinken en praten. Dan gaan ze weer vertrouwen krijgen in zichzelf en het leven. Ze weten niet half hoe belangrijk het is om juist op de SP te stemmen. Hier ontbreken de stemmen dus!! En als deze mensen erbij komen dan maken we met ons allen de SP GROTER EN GROTER. Nee, niet Wilders, maar JOU hebben ze nodig. Dit moet hen duidelijk gemaakt worden. Desnoods met een bus allen ophalen op welke stemdag dan ook.

  MijnZus, zo bedankt voor de link. Het ontroerde mij en die lieve jongen met de platte pet… tja doen wat opa zegt. En zo jutten ze elkaar allemaal op.
  Ik ga nu ook maar slapen, ik krijg steeds meer de pest aan die LUMMELS in Den Haag die weer op het pluche van de macht zitten.
  Ik hoop en bid me te pletter dat er ‘wonderen’ gaan gebeuren. Want NEE, niet nog eens 4 jaar DIT!
  Dag lieve MijnZus. Dank je wel.

  Alle SP-ers in den lande, weet dat ik jullie zo waardeer voor al het campagnewerk dat gedaan is. Begrijp dit goed, ondanks mijn wat teleurgestelde reacties hier en daar. Het gaat de goede kant op, steeds meer en meer en SUCCES in de provincies!

  Hermie Kreeft @149
  Ik vrees dat je gelijk hebt. En ja, zal dit land ooit socialistisch mogen worden?? Zo heb ik vaak gedacht. Jouw punt 4 is niet onrealistisch…

  Reactie door Gloria — donderdag 8 maart 2007 @ 3.48 uur

 156. Net nog op het nieuws.
  een metro journalist kon met 3 of 4 verschillende stempassen stemmmen in verschillende stemburo’s.

  Nee,dat kan niet.
  Nederland is democratisch.
  Hier hebben we de mensenrechten hoog in het vaandel.
  Hier gaan we nog van uit de wetten van Geneve.

  Het is precies zoals hermie het beschrijft.
  als de SP de 50 of 60 gaat bereiken,dat er duistere krachten zullen optreden.
  Die 50 of 60 word niet openbaar gemaakt.
  Ik vind zowiezo de controle erop vaag.
  Maar misschien is Nederland wel wat het verdiend.
  een kille harde wereld,waar FAME telt.

  Reactie door sander — donderdag 8 maart 2007 @ 4.08 uur

 157. Gefeliciteerd met de verkiezingsuitslagen. Ook hier in Leeuwarden een forse winst!
  De stijgende lijn zet zich voort!

  Reactie door Huso — donderdag 8 maart 2007 @ 6.03 uur

 158. proficiat Jan.

  je hebt het toch maar weer
  voormekaar.

  Groetjes:
  Berrie en Lia de Rooij
  Leunen

  Reactie door berrie de rooij — donderdag 8 maart 2007 @ 7.25 uur

 159. Het moet veel socialer in Nederland!

  Reactie door Pietjehein — donderdag 8 maart 2007 @ 7.42 uur

 160. @ 149 Hermie Kreeft,

  Volgens mij zit je er niet ver naast, hoe zeer ik ook zou willen dast het niet zo was. Is het paranoia of gewoon gezond verstand?

  Cornelis Vreeswijk zong vroeger “Misschien wordt het morgen beter maar het wordt toch nooit goed”.

  Nog twee voor onderweg:

  Als morgen de wereld vergaat zal ik vandaag mijn boompje planten.
  (ik geloof van Maarten Luther)

  En tenslotte van ons aller Willem van Oranje:

  “ Men hoeft niet te hopen om te ondernemen noch te slagen om te volharden”
  Aaanvallluuuuuuuuuh

  Reactie door L'écologiste — donderdag 8 maart 2007 @ 9.17 uur

 161. @153, MijnZus, ik wil graag het verhaal zien en horen over deze mensen maar als ik aanklik krijg ik mediaplayer, ik kan er verder niks mee, wat doe ik fout?

  Reactie door carla — donderdag 8 maart 2007 @ 11.56 uur

 162. @Pietjehein, socialer, zoals als in laten we nog meer geld bij de rijken weg slepen, om het weg te geven aan de armen? Of socialer in de zin, dat mensen die het meest gebruik maken van sociale voorzieningen, hier ook maar meer aan moeten meedragen? Ik vind het zelf namelijk nogal (a)sociaal dat mensen die het meest uit de ruif vreten, ook nog eens praatjes hebben, en dat de mensen die het minst verbruiken meer moeten bijdragen.

  Ik zou zeggen, denk daar maar eens over na.

  Van Dale omschrijft sociaal als:

  “gevoel hebbend voor de noden van de medeleden van de samenleving”

  Gevoel moet van de mensen zelf komen, dit dient dus niet OPGELEGT te worden door overheid dan wel proletariaat. Denk niet dat ik een egoist ben, ik zet me maar al te graag in voor de zwakkeren in samenleving.

  Ik zou graag 4 dagen in de week gaan werken, zodat ik bijvoorbeeld 1 dag me volledig kan inzetten voor zwakkeren. Helaas ben ik keihard genaaid door de euro. Hoewel ik een hoog middeninkomen heb, schat ik dat ik sinds de euro ongeveer 30 a 40 procent in koopkracht achteruit ben gegaan.

  Reactie door Sjors Pals — donderdag 8 maart 2007 @ 12.07 uur

 163. Was ziek van de griep. Maar toch even mijn bed uit om snel bij de gemeente mijn stem uit te brengen op de nummer 4 van Limburg.
  Linda van harte gefeliciteerd meid. Het is je gegunt.
  En nu aan de slag mensen.

  Reactie door pieke — donderdag 8 maart 2007 @ 13.40 uur

 164. @161 carla

  Bij mij ging de zaak vanzelf in werking. Eerst even wachten dan komt buffering enzo… nou ja al die termen.

  Ik hoop dat iemand jou verder helpt hier met meer technisch inzicht dan ik, want meestal is MijnZus nogal laat hier en dan heb jij je wijnte en je pafke misschien al achter de rug.

  Wel is dezelfde link ook bij “Uitslagen PS 2007″ door MijnZus gegeven en misschien dat die het beter doet?
  Succes Carla!

  Reactie door Gloria — donderdag 8 maart 2007 @ 14.23 uur

 165. 153. Als je de uitzending van de VPRO dacht ik vóór de verkiezingen van Freek de Jonge hebt gezien met die voetballers dan is dit vergelijkbaar.

  Ook wat betreft stemmen op een partij omdat je hele familie dat al jaren deed.
  Menig boer op de veemarkt stemde CDA maar werkelijk niemand wist waarom.

  Reactie door Henny — donderdag 8 maart 2007 @ 15.17 uur

 166. @147 en @148 Gloria en Pool.
  Gisterenavond of nacht eigenlijk had ik er behoorlijk de pest in. Normaal ben ik dan al onder zeil maar ik kon de slaap niet vatten. Ik moest me even afreageren. Kent u dat?

  Natuurlijk was ik aan een kant blij met de continuering vaan de groei bij de SP. Aan de andere kant had ik een rot gevoel , ik weet niet precies hoe dat kwam. Misschien omdat ik me afvroeg of ik een regering met de SP ooit nog mag beleven.

  Teruglezend daarnet, kwam ik tot de conclusie dat mijn opmerkingen @146 géén hout sneden. Als ik iemand gekwetst heb, hierbij mijn verontschuldigingen.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 maart 2007 @ 15.24 uur

 167. Gloria bedankt, ik ga het proberen, je hoort nog.

  Reactie door carla — donderdag 8 maart 2007 @ 16.20 uur

 168. @ 166 Gandalf

  Nou mij heb je zowiezo niet gekwetst, maar ik kon die reactie wel respecteren, maak van je hart geen moordkuil, ik ben ook wel eens chagarijnig en heb ook bij tijd en wijlen zo m’n nukken, daar zijn we mens voor.
  Ik spreek je wel weer

  Reactie door Pool — donderdag 8 maart 2007 @ 17.29 uur

 169. @ 166 Gandalf

  Terechte verontschuldigingen. Het waardeoordeel onder @146 over integere SP-kiezers, met name onder deze naam, is behoorlijk ongepast en oneigenlijk.

  Dit zijn mensen die voor de SP door het vuur gaan en dan is die fatsoenerende opmerking een aanval op hun integriteit en hun hartstocht.

  Pas daarmee op !.

  Reactie door ACE — donderdag 8 maart 2007 @ 17.49 uur

 170. @ 168 Pool

  Wat een lulpraat Pool. Het spreekwoord is in de kern gericht op de spontaniteit, de eerlijkheid en de psychische ontlasting van de spuier.

  De opmerking van Gandalf onder @ 146 was niet spontaan en diende geen enkel doel dan oneigenlijk fatsoen.

  Ik ben op dit log alleen nog maar fatsoenlijke mensen tegen gekomen.

  Het geeft het geen pas belerend te zijn tegenover vrienden die net hun hele ziel en zaligheid hebben gegeven.

  Reactie door ACE — donderdag 8 maart 2007 @ 18.02 uur

 171. MijnZus, het is me nog steeds niet gelukt het filmpje te bekijken, klik op de link en krijg dan Mediaplayer 11 en er gebeurt niks.

  Moet ik nog iets anders doen?

  Reactie door carla — donderdag 8 maart 2007 @ 19.19 uur

 172. @ 151. 1.06 u Irma

  Gefeliciteerd, Irma…voor jou en de SP Heerlen, Landgraaf.
  Ik hoop dat de wind wat vaker vanuit het zuid-oosten waait, zodat jullie SP-energie zich kan uitbreiden over Nuth, Schinnen, Beek, Geleen-Sittard-Born en straks samenvloeit met de boven ons liggende provincies…
  Door jullie toedoen wordt het a-sociale beleid van de gevestigde partijen geleidelijk aan omgebogen naar een socialer beleid ! Gelukkig ! …en Bedankt !

  Reactie door franslj — donderdag 8 maart 2007 @ 21.26 uur

 173. @ 166 169 170 Gandalf

  In mijn reacties gebruikte ik bewust het woord ” belerend ” maar jij weet zelf natuurlijk wel dat er ” betuttelend ” had moeten staan.

  Dat het een beladen woord is, ook in politieke context, wist je wel, maar niet dat uitgesproken jij degene moest zijn waarop het van toepassing is.

  Gandalf ….

  Gandalf … ?

  Reactie door ACE — donderdag 8 maart 2007 @ 22.42 uur

 174. @166

  Ha,ha Gandalf! Ik dacht… die heeft de pest in! Jij baalde net zo hard als ‘wij’ maar je richtte je op ‘ons’ en ik begreep eigenlijk wel dat je even in de verkeerde richting zat.

  Ik geef toe dat mijn reacties liepen van YES naar WAUW naar…SH*T. Maar in tegenstelling tot wat Wilbert hier ergens zegt ben ik van het type dat bij ieder doelpunt juicht en als de wedstrijd dan uiteindelijk toch tegenvalt dan is het flink balen.

  Tja, dat is het risico van spontaan reageren. En niet voor de eerste keer in mijn leven… pffff.

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 maart 2007 @ 1.50 uur

 175. @169

  Lieve ACE, Gandalf is er uit zichzelf op teruggekomen en dat vind ik ruiterlijk.
  Jou hier kennende zal je dit ook vinden. You’re a gentleman!
  Gandalf is dat ook!
  Maar soms heeft hij lekker op z’n Gronings de pest in en dan wordt de deur even te hard dichtgeslagen.
  Daarbij hopen we natuurlijk dat Gandalf daarna heerlijk in slaap is gevallen. Toch?

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 maart 2007 @ 2.11 uur

 176. @170 ACE
  “De opmerking van Gandalf onder @ 146 was niet spontaan en diende geen enkel doel dan oneigenlijk fatsoen.”

  Mijn opmerking was zeker wel spontaan gedaan. Te spontaan zelfs. Je verkeerd toch niet in de veronderstelling dat ik er geruime tijd op heb zitten broeden om een sneer weg te geven aan mensen waarmee ik regelmatig op een lijn zit. En mijn verontschuldigingen waren gemeend.
  Is het je nooit opgevallen dat ik altijd hier vroeg in de ochtend en soms s’middags aanwezig ben, maar nooit op de avond? Dat heeft zo z’n redenen en vandaar ook mijn foute opmerkingen.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 9 maart 2007 @ 6.54 uur

 177. Hallo,
  GEWELDIG DIE UITSLAG VAN SP, IK BEN AL VANAF 3 MEI 1994 LID VAN DEZE GEWELDIGE PARTIJ BEN HEEL ERG TROTS OP IEDEREEN DIE BIJ DE SP ZIT EN LID IS VAN DEZE SUPER GEWELDIG PARIJ.
  GROETJES VAN EEN SP LID UIT WAALWIJK VAN,
  PATRICK KROON

  Reactie door Patrick Kroon — vrijdag 9 maart 2007 @ 10.10 uur

 178. @ 174 175 Gloria

  Dat Gandalf zelfstandig het initiatief heeft genomen voor verontschuldigingen getuigt van grote klasse en stijl, geen twijfel over mogelijk.

  Zo ken ik hem ook
  maar over de achterliggende argumentatie van teleurstelling ben ik het niet met je eens.

  Dat iedereen wel een fout kan maken, is zo klaar als een klontje maar dit was geen fout. Zijn opmerking had een specifiek doel.

  Je mag van mij belerend zijn tegen JPB maar de mensen hier op het log verdienen beter.

  Ga jij nu ook al het handje boven de hoofd houden, nichtenbreierig doen, jij van iedereen moet weten dat dat oneigenlijk is.

  Jij van alle mensen ?. Doe dat mij in ieder geval niet aan, ik verwacht dat als ik fout ben dat jij mij in niet mis te verstane woorden corrigeert. Dat moet je van echte vrienden mogen verwachten.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 10.40 uur

 179. Goede morgen allen

  Ben net terug van Schiphol dus,… we kunnen weer…..

  @ 174 Gloria

  Net even gelezen over de rol van de AIVD waar het gaat om hoe sterk ze geintresseerd zijn in wat de burger voor antwoorden geeft m.b.t. het stemmen.

  AIVD

  Teepe zegt niet te weten of instanties als de AIVD al gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om de informatie op te vragen. “Maar ik weet wél dat ze het mogen, en dat ze het interessant vinden.” Volgens Teepe is het technisch heel eenvoudig om de gegevens te anonimiseren. Ook zou de Stemwijzer een privacybeleid moeten vaststellen en publiceren, meent hij…….

  Dit bovenstaande heeft betrekking op de uitslag van de stemwijzer,.. hier is de link…

  http://www.nu.nl/news/998242/52/%27Stemwijzer_slaat_politieke_voorkeuren_op%27.html

  @ 176 Gandalf

  In ieder geval Gandalf voel ik mij niet beledigd.

  @ 170 ACE

  Nou ACE ik vind het geen lulpraat, iedereen kan wel eens voor zijn doen anders reageren als dat je dat van hem of haar gewend zou zijn, en verder is de ophef hierom gewoon peanuts, het gaat om niks.
  Tuurlijk is het goed dat er kritische uitlatingen moeten kunnen plaatsvinden, maar Gandalf kennende weet ik zeker dat hij niemand heeft willen beledigen of op een andere manier heeft willen kwetsen, en voor diegene die Gandalf niet kennen,…. hij is ook maar een mens.
  Voor mij is de kous af, ik stop met deze discussie, jullie zijn mij allemaal dierbaar en ik heb geen zin om in analytisch gedrag te vervallen.

  Reactie door Pool — vrijdag 9 maart 2007 @ 10.42 uur

 180. @ 176 Gandalf

  Jouw opgesomde redenen vind ik enerzijds vaag en anderzijds erg zwak en zij mogen niet als excuus dienen. Eerlijk is eerlijk, ik besef mij nu dat ik mij hier op het log ook een keer aan een ” te druk ” excuus heb schuldig gemaakt.

  De kern van onze discussie is dus :
  Te spontaan of belerend ?

  Fatsoen is een aangeleerd cultuur element, niet een initieel menselijke eigenschap ( sociaal zijn overigens ook niet, maar dat ter zijde ). Kortom van zuivere spontaniteit ( komt immers uit het hart ) kan dus geen sprake zijn.

  Als je het argument van een onbezonnen moment wil aanvoeren, komt dat weer niet overeen met alles wat ik van je op dit log heb gelezen. Geloof ik niet.

  Blijft dus slechts ” belerend ” over en dat is altijd gegrond op egoistische redenen.

  Belerend of betuttelend zitten dicht tegen elkaar aan. De nuance is slechts dat als je belerend bent, je van mening bent dat de andere nog iets te leren valt terwijl je daar bij betutteling niet vanuit gaat.

  Sorry Gandalf maar ik blijf bij mijn mening en hoop dat je diep in je zelf te raden gaat of er van mijn kritiek iets waar is.

  Het Compromis : Als je niet openlijk wil of kunt bekennen dat mijn kritiek terecht is, geef dan aan dat je mijn beredening kunt volgen, dat het waar zou kunnen zijn en dat het van mij terecht is van mij om tot zo’n conclusie te kunnen komen. Iedereen blij.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 11.21 uur

 181. De verkiezingen zijn voorbij.
  De maskers kunnen weer in de kast.

  De oppositie is dood.
  ten eerste omdat er nooit een tegenmotie zal worden goedgekeurd.
  Het andere is dat wij niks weten over het stemmen.
  Bij wie komen al die uitslagen en wie zit daarbij.
  Wat weet de SP nou van het mechanisme.

  Ik zoek me rot op het internet,maar ik zie nergens wie daar verantwoordelijk voor is.
  Ja dat de AIVD er boven op zit.
  Dezelfde AIVD die alle geheimen wist van Irak.
  Net zoals de CIA de bilderberg betaald en organiseerd.
  Wie controleerd de AIVD.

  Dezelfde gladjakkers die de laan zijn uitgeschopt zitten er weer.
  Een nep democratie,waarbij je Untouchable bent.

  Reactie door sander — vrijdag 9 maart 2007 @ 11.33 uur

 182. @ 179 Pool

  Mijn mening is dat Gandalf zich zelf niet bewust is dat hij belerend of betuttelend bezig was.

  Dan heeft hij niets ( hoe goed bedoeld ook )aan jouw geitenwollensokkerige, water onder de brug antwoord.

  Betutteling is een erg beladen woord en laten wij op dit log elkaar gewoon eerlijk en open aanspreken. Dat snijdt hout ( om Gandalfs woorden te gebruiken ).

  Ik zou graag willen dat je mij in ieder geval niet op een dergelijke manier uit de wind houdt. Als je mij kritisch benadert voel in me in ieder geval serieus genomen en dat is weer goed voor mijn eigenwaarde.

  Ik ben het overigens met je eens dat het helemaal niet belangrijk is en dat we de discussie moeten laten voor wat die is.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 13.50 uur

 183. @180 ACE.
  Omdat je er blijkbaar behoefte aan hebt om deze kwestie nog niet te laten rusten, geef ik je nog antwoord, hoewel off topic.

  Je zegt:
  “Sorry Gandalf maar ik blijf bij mijn mening en hoop dat je diep in je zelf te raden gaat of er van mijn kritiek iets waar is.”

  Kom op zeg Ace. Maak je het niet een beetje bont? Als je je zo opstelt, op voorhand al zegt dat je bij je mening blijft, wat heeft het voor zin om jou te overtuigen van je foutieve aannames !

  Je zegt: “De kern van onze discussie is dus : Te spontaan of belerend “

  Wel, ik heb niet de indruk dat er sprake van een discussie was, meer een fout van mij met een aantal reacties daar op. Ik heb sorry gezegd en een poosje in de hoek gestaan. Wat wil je nog meer?
  Een discussie over mij persoonlijk, dus ik als onderwerp wil ik niet via deze weg doen, ik hoop dat je dat begrijpt.

  Je zegt: “Als je het argument van een onbezonnen moment wil aanvoeren, komt dat weer niet overeen met alles wat ik van je op dit log heb gelezen. Geloof ik niet.”

  Nou, juist daarom. Als ik mij regelmatig bezondig aan uitspraken die een ander zouden kunnen kwetsen, was mijn opmerking vrij gangbaar, voor mij althans, maar die opmerking was nogal in strijd met mijn normale manier van doen, dus té spontaan, of impulsief. En daar ben ik zelf, helaas te laat achter gekomen. Jij kan alleen maar gissen naar de omstandigheden te tijde van het typen van mijn berichtje.

  Ik wil nog wel even het volgende kwijt. Je hele schrijfsel @180 lijkt er op gericht te zijn om mijn integriteit in twijfel te trekken. Ik weet niet waarom. Persoonlijk vind ik dat je een beetje doorschiet. Maar waarschijnlijk is die gedachte irrationeel en laat ik mij teveel leiden door te moeten verdedigen.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 9 maart 2007 @ 14.54 uur

 184. Wanneer komen er ideen van de SP , die bij de regering der Nederlanden worden ingediend ?
  Ideeen over werkgelegenheid , dakloosheid in Nederland ……?

  Zo’n Lul als Wilders “omver “trappen is wel leuk , maar kan de oppostitie met een sociale grondslag ook iets postitiefs verzinnen om de gigantische ellendes te verminderen ?

  Trapen is heel gemakkelijk , ermoet inderdaad Getrapt worden tegen dit Balkenelende imperium , maar het zou ook eens handig zijn ideen te bedenken ; waarmee je dit kabinet om de oren kan slaan : waar ze niet mee onderuit kunnen komen !

  Reactie door Fred — vrijdag 9 maart 2007 @ 15.09 uur

 185. @178 ACE

  Oooooh ACE, ik lig hier dubbel!!!!!
  Nichtenbreierig… NO WAY!!!
  Ik vecht tegen de corrupte politiek, tegen farizeeer Balkenende, wittenvoetjes haler Rouvoet en overloper Bos. Bush, Blair en ga maar doooooooooor. Maar niet tegen de mensen hier, behalve als ik merk dat iemand doelbewust zit te jennen of politiek vreemde inzichten heeft. En dan gaat de bezem er doorheen. Je kent me!
  Ik heb echt grote bewondering voor jouw aanpak hier en ook dat je dit van Gandalf uitdiept. Inderdaad sorry is altijd te laat! Maar beter laat dan nooit.
  Zelf heb ik de pest aan de sorrycultuur, ik probeer zoveel mogelijk mij niet emotioneel te laten leiden, maar spontaniteit wil ik hier niet verliezen.
  Waardevol hoe je hier voor de webloggers bent opgekomen ik kan leren van jouw rechtstreekse benadering. Ik, als vrouw (is geen sorry!) neig nogal eens naar brugvorming en ‘hand over het hart’, terwijl ik weet dat mensen mij ook niet ontzien hier. Nee, we hoeven elkaar zeker niet te ontzien! Maar ik heb grote waardering voor mensen die openlijk hun ongelijk erkennen. En dat geef ik Gandalf te na.

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 maart 2007 @ 16.07 uur

 186. @179 Pool

  Oh jee… dat zal niet gemakkelijk voor je zijn! Nou Pool, maar weer veel mailen met je vrouw en er tegenaan allebei! Gezellig samenzijn met je zoons en over een tijdje met het hele gezin naar je dacha. Sterkte!

  En die AIVD? Wat en louche bende! Ach Pool, we zitten gewoon in de tang met dat internet. Zo zie je maar weer hoe mensen erin tuinen met die Stemwijzer. Die kan dus TEGEN gebruikt worden te pas en te onpas.
  Daarbij kunnen ze door al die peilingen de software van de stemcomputers op tijd beinvloeden. En zo mag de SP wel winnen, maar niet OVERWINNEN!
  Dat spelletje wordt heel slim en sluw gespeeld. Gestaag de SP laten stijgen… terwijl we waarschijnlijk allang de GROOTSTE patij van Nederland zijn. Dit zal rigoreus geboycot worden, zolang het (C)DA het voor het zeggen heeft.
  Dit land is CORRUPTER dan we durven geloven.

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 maart 2007 @ 16.41 uur

 187. @185 Gloria
  Ik sluit me helemaal bij je aan. Iedereen kan eens een moment hebben van emotie oid waardoor men iets tikt wat anders overkomt dan je normale reactie zou zijn. Is mij zelf ook al gebeurd. Laten we in hemelsnaam onder elkaar daar begrip voor opbrengen en elkaar niet hier ook nog eens afmaken. Het is al moeilijk genoeg in het leven.
  Kop op Gandalf, je bent bewonderenswaardig dat je uberhaupt excuses aanbood.

  Reactie door Irma — vrijdag 9 maart 2007 @ 16.58 uur

 188. @ 183 Gandalf

  Zo maar een paar dingen :

  Het is grote klasse dat je je excuses hebt gemaakt, dat getuigt van stijl.

  Een mening is geen vaststaand feit.

  Kan bijvoorbeeld een SP’er SPONTAAN lid kan worden van de PVV, wat is daarover jou mening ?

  Ik trek je integriteit zeker niet in twijfel maar ben van mening dat je niet besefte dat je onder @ 146 betuttelde.

  Verschuil je niet achter ” omstandigheden “, en zeker niet als je ze niet wil noemen. Daar kan niemand iets mee.

  Inderdaad is het wel verzand in geneuzel.

  Mijn inzet is dat we argumenten moeten wisselen en geen moreel oordeel moeten vellen over de manier waarop we dat doen.

  Wellicht wil je me die ene vraag die ik in dit stukje hebt gesteld nog beantwoorden, dat stel ik erg op prijs.

  Bij deze zet ik een punt achter deze kwestie en kom er niet meer op terug.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.23 uur

 189. Hallo lieve SP-ers

  Zullen we het nu maar ophouden met kissebissen want je komt op deze manier nooit tot een einde, laten we ons nou eens als volwassen mensen gedragen, want als iedereen zich op dit onderwerp stort dan begint het hier aardig op een chatbox te lijken waar je vrij en blij je gal mag spugen bij wijze van spreken en dat was denk ik de opzet niet van deze weblog, kijk, af en toe wat off topic gesprekken is altijd goed, maar laten we het wel binnen da proporties van het geheel houden.

  En dit is voor .. jo ..

  Mensen jo is nieuw hier en wil graag mee praten over haar bevindingen met de zorg en waar het allemaal mis loopt.

  jo, jij schreef in het item …. “laat je hart spreken” ….. het volgende,

  …. zorgen om te zorgen dat er gezorgt wordt , daar is veel over te schrijven.
  wat je daar in tegenkomt!
  wat moet en steeds meer wat niet mag!
  hoe slopend en vernederend het vaak wordt.
  en chronisch ziek en rolstoell afhankelijk zijn dat is iets waar je niet voor kiest.eeen ieder kan het overkomen morgen kan een iedere van ons ervoor komen te staan, maar dat is iets waar verschillende partijen niet bij stil staan, ofwel voor zich zelf hebben ze het allemaal goed op de reel.Is het niet 30% verhoging?
  Maar goed wij moeten toch het ambtelijk apparaat bezig houden, en zorgen dat de zakken van de graaiers steeds meer gevult gaan worden!eeen ing weet ik en dat is dat er veel op de zorg bezuinigt kan worden.Maar wie ben ik , een van de zeventien miljoen …

  Reactie door Pool — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.27 uur

 190. @ 185 Goria

  Ik vind vrouwen domme wezens die nergens anders goed voor zijn dan achter het aanrecht te staan om mijn eten klaar te maken.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.28 uur

 191. @ 185 Goria

  Sorry, Gloria ik was even iets te spontaan neem mij niet kwalijk.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.29 uur

 192. @ 189 190 Goria

  Begrijp je de essentie van mijn kritiek :

  Kun je zoiets spontaan zeggen ?

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.32 uur

 193. @ 185 Goria

  Ik ben het nagenoeg volkomen met je eens natuurlijk.

  Wat ik wil zeggen is; als je vergeeft ( hand over je hart ) blijft diegene nog altijd fout. Ook bij een compromis ( brugvorming ) moet je de waan dat de ander het bij het rechte eind heeft niet laten bestaan.

  Als er werkelijk iemand die meent tegen je zou zeggen : ” Ik vind vrouwen domme wezens die nergens anders goed voor zijn dan achter het aanrecht te staan om mijn eten klaar te maken.” vergeef je dan of sluit je een compromis ?

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.40 uur

 194. @ 187 Irma

  Dit is een mooie paradox. Ik neem aan dat jouw kritiek aan mij gericht is maar ik ben het nagenoeg met zowel Gloria als jou eens eens

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.44 uur

 195. Gloria

  Je geeft me toch wel je antwoord op
  @ 189 190 191 en 192, aub

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.47 uur

 196. @ACE,

  Je hebt helemaal gelijk :)
  Gijs heeft gewoon de ketting te lang gelaten van het aanrecht af. Mwahahaha, je had het wel niet tegen mij maar ik kon het niet laten. :p

  Reactie door Lisette — vrijdag 9 maart 2007 @ 19.55 uur

 197. @189 t/m 193 ACE

  Lieve ACE, zulke kleingeestige gedrochten ken ik niet. Waar ‘liefde’ alleen door de maag gaat? Ik kijk wel uit om goed te koken!!! Zulke misbaksel verdienen ook dergelijk eten.
  Compromis? Vergeving? Hangt ervan af! Een kennis? Een weblogger? Een vriend? Vergeven zijn domheid. Een partner? DIVORCE!
  En dan vooral vergeving voor mijzelf dat ik zo achterlijk was om zo’n persoon aan te trekken…

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.06 uur

 198. @197 PS

  Maar het blijft fout van mij!
  En daar schijnen we dan van te moeten leren.

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.08 uur

 199. @ 197 Gloria

  Je heb niet perse een aanrecht nodig om BAKLAVA te maken.

  Trouwens ik heb dingen op en aanrecht zien gebeuren, dat ik er daarna zelfs m’n vaat er niet meer op zou zetten. ha ha ha ha vies filmpje was dat.

  Reactie door Pool — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.16 uur

 200. Gloria

  Kun je zoiets zeggen zonder dat je het meent, omdat je het te druk hebt ?

  Toegegeven; zijn we behoorlijk verschillend, had ik niet verwacht,

  kennis, weblogger, vriend of partner ; ik zou zo iemand stompzinning noemen.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.35 uur

 201. Gloria

  Even voor alle duidelijkheid. Ik bedoel natuurlijk niet onze tovenaar van Tolkien.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.38 uur

 202. pool, bedankt
  Ja, genoeg te schrijven maandag weer met het CIZ van doen (belafspraak)i.v.m uitbreiding van zorg!Waar gaat het om om twintig minuten meer tijd bij het douchen, en een keer extra per dag meer verschonen.En om ondersteuning bij het zwemmen waar men nu 10 min voor het uit en 10 min voor het aankleden heeft geindiceerd en dat vanuit de electrische rolstoel.en dan , dan zit je in je zwempak en kan je niet in/uit het water want daar heb je hulp bij nodig en ook als ik in het water ben,ook bij een evt sanitaire stop heb ik ondersteuning nodig, maar dat indiceren we niet!ook heb ik ondersteuning buitenshuis nodig voor andere zaken.
  Aangezien ik dit niet gepland kan dus op oproep gaat dit niet met vrijwilligers , heb ik dus ondersteunng aangevraagt.
  ja, en vorig jaar stond nog in de krant dat mohammed b recht op sport en ontspanning heeft
  dus maar weer proberen uit te leggen hoe het zit, dat doet je hart pas pijn.

  Reactie door jo — vrijdag 9 maart 2007 @ 20.44 uur

 203. “LAAT JE HART SPREKEN 2″

  ACE in @ 180 aan Gandalf:

  ‘Fatsoen is een aangeleerd cultuur element, niet een initieel menselijke eigenschap (sociaal overigens ook niet, maar dat ter zijde). Kortom, van zuivere spontaniteit (komt immers uit het hart) kan dus geen sprake zijn.”

  Mensen ik schrok geweldig van deze uitspraak en wel hierom: Als fatsoen aangeleerd zou zijn en dus geconditioneerd zou het – behalve dat er geen sprake meer zou kunnen zijn van spontaniteit – ook ONMOGELIJK zijn om ons hart te laten spreken!

  In deze context is sociaal handelen volgens ACE gelijk aan fatsoen. Geconditioneerd dus.
  Door deze aanname verwordt de socialistische Partij tot een geconditioneerde partij en haar leden en overige aanhang tot machines die niet in staat zijn om hun hart te laten spreken.

  Ik schreef al eens dat de jeugd steeds minder bekend is met het begrip altruïsme. Veel mensen kennen de betekenis van het woord niet laat staan dat ze het kunnen spellen! Ik weet niet hoe oud ACE is, maar bovenbedoelde uitspraak doet vermoeden dat hij nog jeugdpuistjes heeft.

  Sociaal handelen is namelijk ook functioneel. Te weten het beschermen van jezelf en de eigen soort. Sociaal handelen wordt daarmee iets instinctiefs. Mensen met kinderen kennen dit gevoel. Het is drie uur ‘s nachts, je ligt lekker te slapen en je kind begint te huilen. Moet je opletten hoe snel je je bed uitkomt! Of je kijkt uit het raam en je ziet hoe je buurvrouw over een steen struikelt en op de grond valt en blijft liggen. Dan ren je echt wel naar buiten. Dat is niet aangeleerd. Je staat op voor ouderen in de bus. Nee, het is juist het niet laten spreken van je hart dat aangeleerd wordt!

  Het laten spreken van je hart is een aangeboren eigenschap waar elk mens over beschikt. Het zijn systemen en ideologieën die deze eigenschap – vaak opzettelijk – kapot maken.

  Ik steun de Socialistische Partij en niet de Geconditioneerde Partij!

  Groet, Erik Sc

  Jo, bedankt voor het lenen van je titel!

  Reactie door erik — vrijdag 9 maart 2007 @ 21.09 uur

 204. Wat een gelul hier zeg.
  Komkommertijd?
  Reacties 174 en 175 zijn de beste reacties op ‘het incident.’
  Gandalf ken ik al een tijdje en is hoe dan ook altijd integer. Getuige en na zijn gemaakte excuses behoeft hij ook niet bebashed te worden.

  @Ace
  Je moet je eigen grenzen ook bewaken. Anders wordt het een kwestie van de pot verwijt de ketel.

  Reactie door Sjaak — vrijdag 9 maart 2007 @ 21.43 uur

 205. @ 189 jo

  Op 21 maart wordt er gedemonstreerd tegen die onmenselijke herkeuringen. je kan ook via onderstaande link je steun betuigen.

  http://stopdeherkeuringen.punt.nl/

  Reactie door Pool — vrijdag 9 maart 2007 @ 22.19 uur

 206. @193 ACE

  Kom op ACE, ik ben betere antwoorden van je gewend. We zaten op het punt dat iemand over een vrouw denkt, zoals jij dit verbeeldde. Nou, levende met zo’n partner is natuurlijk stompzinnig en in mijn ogen onleefbaar.
  Iemand die verder van mij afstaat kan ik vergeven omdat de persoon blijkbaar slechte ervaringen heeft. De vraag is dan welke vrouw deze man tot zulke gedachten heeft gebracht.
  Als het mijzelf betrof en ik zou een partner hebben gehad die zo over mij dacht in de persoon die ik als Gloria ben, zou ik zo’n man verlaten. Waarom? Omdat deze persoon mij gebruikt voor dat hele kleine behoeftetje in zijn leven en dit zou aan mijn leven tekort doen. Want alles wat ik daarbuiten zeg of doe schijnt de man volkomen onbelangrijk te vinden. En ja, om nou alleen maar een kookster te zijn lijkt mij toch te schraal binnen zijn middelen ter ontvangst.
  Dit betekent niet dat ik hem naderhand niet zou kunnen vergeven. Vergeven is niet dat zijn gebrek wordt weggepoetst. Integendeel: vergeven is zijn gebrek nemen. Maar hem daarmee dan wel aan zichzelf overlatende! Van de andere kant zou het ook een gebrek mijnerzijds kunnen zijn om niet met zo’n man verder te kunnen leven…

  Enfin ACE, eerlijk gezegd… ha, ha, als ik zo’n persoon ooit had ontmoet wist ik zeker dat hij allang van zijn ‘geloof’ was gevallen!!

  Daarbij ACE is hier gelijk iets anders voor mij bewezen: dat alles wat gezegd wordt wel samenvalt met de persoon. Ik bedoel, zo’n opmerking kan je toch niet van de persoon scheiden. Anders hoefde je niet van de persoon te scheiden. (Dit ivm een eerdere discussie ergens)

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 0.19 uur

 207. @02 jo

  Ik ben met stomheid geslagen dat onze zorg zo met de mensen solt.
  Dit is geen zorg meer maar …. neem me niet kwalijk maar het lijkt wel een mentaliteit te hebben van …….. HET ZAL ONS EEN ROTZORG ZIJN … waar zijn we verdomme mee bezig, ik wist dat er misstanden zijn maar dit spant wel de kroon, en als dit ook nog eens op grote schaal gebeurd dan moeten wij als valide mensen ons de ogen uit de kop schamen dat wij dit laten gebeuren.
  Dit is gewoon een onmenselijk bestaan wat je opgedrongen wordt.
  Maar ik heb altijd al geroepen ook op deze weblog,…. zodra er een christelijke partij aan de macht komt, kan de gewone mens in de straat het wel schudden, alle zekerheden verdwijnen als sneeuw voor de zon, het hele zorgstelsel is bijna verdwenen, en nu gedogen ze de voedselbanken omdat dat strookt met hun opvatting van naasteliefde,… naasteliefde is goed als het maar geen geld kost, anders zijn al deze mensen maar een last voor de staat de gehandicapte medemens, de ouderen, de uitkeringsgerechtigen.

  Het enigste wat hier moet gebeuren is kerk en staat scheiden houden, dan zal er veel meer verdraagzaamheid, echte naasteliefde, begrip en respect voor elkaar zijn.

  Religie is de as van het kwaad, of wat de mens er van maakt.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 0.24 uur

 208. @207 Pool

  Ik geloof niet of het met religie te maken heeft. Doen de PvdA-ers het dan zo goed? De partij van Wilders? GroenLinks? (die kinderen al helemaal geen moeder thuis meer gunt), D66? de VVD?

  Even wat partijen zonder de C.
  Religie is niet de as van het kwaad, maar de mens die daarmee sjoemelt en denkt dat ze binnen zo’n partij met de C gedekt zijn. Het zijn domme, onkundige mensen die alles af laten hangen van de dominee, de pastoor, de partijleider.
  Je kent Jezus toch? Ga terug naar de kern en zie wat de christenen met Hem gedaan hebben…verloochent!
  Je hoort weleens zeggen: diep gelovige mensen die domweg (C)DA stemmen. Maar zij zijn niet diep gelovig… ze hebben zich overgegeven aan mensen. De familie, de kerkclub, de partij. Van mond tot mondreclame en woorden gelezen in de Bijbel.
  Maar woorden zijn meer. Woorden verwoorden een lading van betekenis. Woorden schieten tekort. Vandaar dat we met MEER dan onze hersenen zijn uitgerust. Ons geestelijke vermogen wil ons brengen naar waar de betekenis van die woorden vandaan komen. Vandaar dat het goed is dat we alleen de WERKEN van God kunnen zien op Aarde en niet God ZELF. Het ‘dwingt’ ons naar binnen te keren en niet voortdurend onze blik naar buiten te richten. Alhoewel voor de zoekende buiten alles te vinden is… bekijk maar eens een bloem in al haar grootheid. Of gewoon naar jezelf. Een heel mens met alles d’r op en d’r aan. Wij moeders hebben kinderen laten ‘rijpen’ in de baarmoeder, maar we hebben er geen wimpertje aan toe kunnen voegen. Kant en klaar geboren! Dan is er die ENE zon voor de HELE Aarde. Wonderbaarlijke energie/licht/warmtebron.
  Helaas kijkt de mens liever naar de auto van de buurman en alles wat in de winkels te koop is. En dat vraagt om meer en meer. En zo kijken mensen liever naar spannende films, terwijl een grasspriet al een wonder is! We willen hebben en hebben en landje veroveren en geven geld uit aan dure wapens die een wereld kunnen vernietigen.
  Nee Pool, de wereld schiet niet tekort aan de gelovige mens, maar aan de ongelovige mens. En daar zijn de Balkjes, de Blairtjes en de Bushjes en trawanten het grote bewijs van. Hun C staat voor Crimineel. En willen nichts gewusst haben.
  Want hoor jo… is het nodig dat mensen die ZORG nodig hebben zo verwaarloosd worden door het christelijke beleid? Zij staan in de kou en vechten zich te pletter tegen die gote farizeese muur. Ik ben in ieder geval van plan om samen met Christus en via de SP die muur omver te halen. De beuk erin!

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 2.47 uur

 209. @188 ACE.
  Dit is werkelijk de laatste keer anders begint het anderen te irriteren.

  Jou vraag: “Kan bijvoorbeeld een SP’er SPONTAAN lid worden van de PVV, wat is daarover jou mening ?”

  Mijn antwoord:

  Vanuit mijn gevoel en belevingswereld en mijn “rijke” levenservaring ( op een haar na 60) en mijn kennis van verschillende stromingen in de maatschappij (leer mij de mensen kennen) van hoog tot laag, is mijn antwoord dus ja.

  Het lijkt mij genoeg zo. Er zijn belangrijkere zaken die onze aandacht nodig hebben.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 10 maart 2007 @ 7.34 uur

 210. Gloria.

  Ik vind jouw de pittigste dame op dit forum.
  Ook overal lak aan en geen blad voor de mond.
  Het is echt jammer dat we jouw niet in de opositie hebben zitten.
  Dan kan het schijnheilige gedeelte gelijk zijn biezen pakken.

  Wat mensen ook vergeten is dat de CIA in nederland heeft gespioneerd toen de PVDA ook groter begon te worden.
  Toen bekend werd dat de PVDA ook VS gezint was,kwamen zij in de politiek.
  De PVDA doet alsof het links is door ondertussen de kloof te vergroten en de normale man net boven bijstandsnivo te laten werken.
  Ik snap niet dat stichtingen jarenlang geld kunnen oppotten,maar geen huizen kunnen bouwen.
  Door die burocratie duurd het 5 jaar voor de eerste paal in de grond staat voor wat onbenulligs.
  En teveel woonnood en zo de huurprijzen vet omhoog.
  Ze kunnen wel rekenen.

  Reactie door sander — zaterdag 10 maart 2007 @ 8.20 uur

 211. ja pool dit heeft denk ik niet met geloof te maken!
  Verkeerde mensen op verkeerde plaatsen Macht hebbers die hun werk gebruiken om er zelf op te kiken.
  ik hoop maar dat het niet weer een bezwaar, beroep wordt, want dat zou wel eens te zwaar kunnen worden.
  En dat is nu net wat ze willen!
  Maar wat berijken ze nu eigelijk, dat mensen minder lang zelfstaandig kunnnen wonen.
  en dan blijf ik maar denken dat het ook maandag goed komt.

  Reactie door jo — zaterdag 10 maart 2007 @ 10.17 uur

 212. Cia ging over de aankoop van de f-16 meende ik.

  Reactie door sander — zaterdag 10 maart 2007 @ 10.53 uur

 213. @ 203 erik

  Dat socialisme aan de ratio is ontsproten is een vaststaand feit. Eind 18de eeuw, begin 19de eeuw is Marx ( niet Groucho )een van de grondleggers. Eind 19de eeuw ontstaat het socialisme.

  Blijkbaar bestond socialisme dus niet, laten we zeggen, voor circa 1770.

  Engels ( niet Johnny English ) was van mening dat marxisme niet via een evolutionaire proces kon worden bereikt doch enkel door revolutie.

  Als er op dit log wordt gediscussieerd over het hoe en waarom de SP niet aan de regering deelneemt, is onze vrees dat niet JM maar Engels gelijk heeft.

  Je hebt gelijk; ik ben van mening dat elke mens egoistisch van aard is, sterker nog dat altruisme niet bestaat.

  Sociaal handelen is inderdaad functioneel maar slechts vanuit egoistische beweegredenen.

  Bij beide voorbeelden die je noemt kost het je niets, zo kan iedereen sociaal zijn.
  Maar als je moet kiezen tussen twee doodsnoodsituaties waarop beslis je dan ? of als je moet kiezen tussen de dood van een ander en de dood van jou, wat kies je dan ?

  Drees zijn standpunt over socialisme :
  ” Sociaal zijn kost het uiterste van jezelf ”
  en verzette zich hevig tegen de nieuwe socialisten ( van dam. peper, etc ) die hij onbezonnen geldsmijters noemde.

  Een ander helpen is pas dan sociaal als het ten koste van jezelf gaat.

  Ik steun ook al lange tijd de SP maar ben wel kritisch.

  ” Ik zou geen lid willen zijn van partij die mij als lid zou willen hebben ” : Marx,

  Groucho nartuurlijk.

  Dit was nou belerend, gemotiveerd uit provocerende redenen want ik vind het bewonderswaardig dat je opnieuw zelf het wiel tracht uit te vinden maar als je gewoon wat boeken leest, zul je ervaren dat er al veel filosofische dilemma’s tot algemeen geaccepteerde feitelijkheden zijn gereduceerd.

  Ik vond jouw bijdrage overigens wel goed vanuit de optiek van een goede discussie.

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 14.24 uur

 214. @ 209 Gandalf

  Ik dacht dat je dit jaar nog pas 55 moest worden ?.

  Vraag : Vind je dat JM ons mag betuttelen ?

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 14.26 uur

 215. @ 206 Gloria

  Je heb gelijk. Mijn antwoorden waren niet echt van hoog niveau, ik was er met mijn hoofd niet bij, ik had het veel te druk.

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 14.29 uur

 216. @ 206 Gloria

  Sander vindt jou de pittigste dame op dit log. Dat vond ik ook maar kan dat laatste zoetsappige vergeven niet verenigen met consistente strijdbaarheid.

  Over de emancipatie van de vrouw ben ik het niet helemaal met je eens. Ik vind dat vrouwen in Nederland zeer slecht zijn geemancipeerd. Maar helaas is het mijn mening dat die emancipatie uitsluitend door vrouwen kan worden bevochten en bewerkstelligd.

  Ronduit vind ik dat jullie, en met name de laatste 20 jaar, hierin een slechte prestatie leveren.

  Uiteraard diende de metafoor als test en die is mislukt. Jouw mening is dat ik allochtonen minderwaardige mensen kan vinden omdat ik het te druk heb om vervolgens, de beraadslagingen te hebben gehoord, over te gaan tot de orde van de dag.

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 14.39 uur

 217. @216 ACE

  Het zal vast aan mij liggen, maar ik kan je niet goed volgen. Je maakt hele grote stappen en die kan ik niet bijhouden.

  Hoe kom je nu ineens bij de emancipatie van de vrouw terecht? Maar goed: ze zijn slecht geemancipeerd omdat het feminisme gefrustreerd is, nl: ze zijn in het voetspoor van de man gegaan.
  Juist door die ‘enge’ club werd mijn werk veracht en onderuit gehaald, Ik ben woedend op die dolgedraaide mina’s die blijkbaar nooit goed in hun vrouwenvel hebben gezeten.
  Vrouwen zijn hierdoor juist kenau’s geworden en hebben de positie van de man willen verdringen.
  Vrouwen zijn niet bij zichzelf gebleven, zijn niet voor vrouwen opgekomen. Je hoorde erbij als je meeging in hun jacht naar wat?
  Kinderen uitbesteden, met de aktetas erop uit en positie willen hebben op de arbeidsmarkt. Maar juist zij hadden de arbeidsmarkt moeten vergroten en de vrouw daarin de positie moeten geven die vrouwen OOK toekomt. Het werk thuis!! Van grote maatschappelijke waarde, maar juist daar hebben die loeders hun neus voor opgetrokken!

  ACE, ik heb je metafoor goed begrepen, maar ben er te diep op ingegaan om het (waarschijnlijk) af te leiden van de kern. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt maar excuse en vergeving zijn nu eenmaal zwaktes waar we mee te leven hebben. Eigenlijk is het vluchten van een werkelijkheid die we moeilijk onder ogen willen zien.
  Je ziet dat ik het in deze niet ‘gered’ heb. Misschien toch nog een te grote overlevingsdrang?

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 16.29 uur

 218. ACE, ik hoop dat je niet vergeet dat wij mensen elkaar nodig hebben en daarom hebben wij een instinctief gevoel dat we elkaar moeten helpen. We zijn namelijk afhankelijk van elkaar. Alles wat gemaakt is door mensen is door de handen van veel mensen gegaan voordat het er is. Sterker nog, er is geen maatschappij te vormen als mensen niet willen samenwerken en elkaar alleen maar uitmoorden en bestrijden!
  Wat betreft filosofische denkbeelden..jij kiest of je selectief wilt zijn of niet. Helaas is het in onze cultuur wijdverspreid dat de mens egoistisch is, wreed, achterdochtig en wat al niet meer. Het liberalisme bedient zich van dat soort kennis bijvoorbeeld. Dit is namelijk een zienswijze die rechtvaardigt dat de mens die het al goed heeft uitverkoren is en alle macht en al het geld mag hebben omdat de rest toch dom is omdat zij dit niet kunnen bereiken. Pech? is je eigen schuld wordt gezegd maar ondertussen helpen die mensen ook elkaar!!!! Ons kent ons. Het is tegenstrijdig dus!

  Reactie door cynthia — zaterdag 10 maart 2007 @ 16.35 uur

 219. ACE, wat betreft de emancipatie van vrouwen. Wij leven in een mannengerichte maatschappij en het is ook nog steeds de vrouw die alleen kinderen op aarde kan zetten. Ik ben erg blij dat steeds meer vrouwen hoger opgeleid zijn en steeds meer vrouwen een eigen zaak beginnen. Onze maatschappij roemt techniek en wetenschap en dat zijn de gebieden waarop mannen van nature beter zijn dan vrouwen. Ik weet ook dat er vrouwen zijn die hier goed mee overweg kunnen maar het merendeel van de vrouwen heeft andere kwaliteiten en vaardigheden die minder worden beloond omdat mannen de dienst uit maken. Het is maar net wat je belangrijker vindt dus!

  Deze mannen willen dit graag zo houden maar ik denk dat de opmars van de vrouw doorzet. Een beetje jammer voor de man die kinderen wil want het is erg moeilijk om een topbaan te combineren met kinderen. Ik denk dat steeds meer vrouwen er voor gaan kiezen geen kinderen op aarde te zetten tenzij er eindelijk eens waarde wordt gehecht aan vrouwen in de rol van moeder.

  Reactie door cynthia — zaterdag 10 maart 2007 @ 16.43 uur

 220. @ 217 Glroia

  In dacht in je vorige reactie frustraties over mannen in het algemeen te hebben gelezen. Nu ik het nog een keertje heb nagelezen is dat niet zo.

  We zijn inderdaad ver afgedwaald maar nu we het er toch over hebben ;

  Werk heeft in mijn optiek niets met emancipatie te maken. 10 tot 20 jaar terug werd werk gezien als een goed “middel ” om tot emancipatie te komen maar dat is toch inmiddels behoorlijk achterhaald.

  Dus nu begrijp ik op mijn beurt jouw associatie tussen werk en emancipatie niet ?

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 17.14 uur

 221. @ 219 cynthia

  jij schrijft,……….

  Ik denk dat steeds meer vrouwen er voor gaan kiezen geen kinderen op aarde te zetten tenzij er eindelijk eens waarde wordt gehecht aan vrouwen in de rol van moeder ………..

  Ik ben het hier volledig mee eens, de rol van moeder is een topfunctie helaas onbetaald en geen bonussen.
  Het enigste graaien wat ze mag is in de vuile was.

  Dit geld natuurlijk ook voor de alleen staande ouder die voor zijn of haar kinderen/gezin zorgt.

  Ooit heb ik met Gloria eens uitgediept dat het beste is dat diegene die thuis voor de kinderen zorgt een salaris zou moeten ontvangen op basis van … “Gezinscoach” want je moet er toch maar zijn 24 uur per dag, en zo’n kinderdumpmiep wordt wel grof betaald om op jou kinderen te passen en wat te eten te geven, en die zegt om 7 uur ‘s avonds …. tot morgen.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 17.39 uur

 222. @ 218 219 cynthia

  Elkaar helpen wordt gedaan vanuit egoistische argumenten ;

  waardering is egostrelend, gezelschap lost eenzaamheid op, je onzelfstandigheid wordt in de meute opgelost, enz., enz..

  Friederich Engels heeft al geschreven over het feit dat een socialistische staat niet middels een evolutionair proces tot stand kan komen maar slechts enkel door revolutie.
  Wat jij aan het eind van @ 218 schrijft is eigenlijk precies zijn standpunt, alleen in jouw eigen woorden.

  “mannengerichte maatschappij “, doe er wat aan; anders ben je een domme trut.

  De rol van de thuisblijver ( moeder, sociaal manusje van alles, ouderverzorger, vrijwilligster, schoolhulpje, hoe je het ook noemt, meestal allemaal in een verenigd ) zou gewoon betaald moeten worden.
  Als de overheid die persoon het minimum loon betaald zouden ze uiteindelijk tientallen miljarden goedkoper uit zijn( maar dat is niet het belangrijkste natuurlijk ). Als zo’n persoon zich er volledig mee bezig zou kunnen houden ( wat nu niet altijd het geval is ), zou de wereld er honderd keer beter uitzien.

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 17.57 uur

 223. @220 ACE
  You’re so difficult!! To me… who am I?
  Pfff… in ieder geval iemand die blijkbaar zich gestoord heeft aan de onnatuurlijke wijze van emanciperen.
  Het was geen issue in mijn leven en ik ben gaan/blijven doen wat ik te doen had. Mijn persoonlijke ontwikkeling (Ik heb iets tegen het woord emancipatie!) is op natuurlijke wijze tot stand gekomen dmv interesse, verdiepen en nadenken. Dat mis ik bij de zgn ‘geemancipeerde’ vrouwen.
  Ik vind het dan ook alleen maar verachtelijk dat mijn werk geen geld opleverde. Zo verachtelijk vind ik de emancipatie. Een teken van onderontwikkeling! Een alleenstaande moeder in de bijstand! WERKELOOS!! Kijk, dat zegt iets van hun gefrustreerde werkwijze. Zij wilden zich MEER voelen en dat is zo MIN. Hun zelfbeeld moest door dit ‘middel’ opgevijzeld worden. Ik had dit niet nodig.

  Je eindconclusie bij @122 is groots. En zo zou het moeten zijn!

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 19.17 uur

 224. @ 223 Gloria

  Pfff… klote muziek.

  What about de emacipatie van allochtonen, kan dat geleid, georganiseerd of geiniteerd
  worden ?.

  Ben je tegen alle emancipatie zijn ?

  Ik heb ergens gelezen dat je betaling van de ” thuisblijver ” hebt voorgesteld, ik heb dat niet gelezen en dus ook niet gestolen of zo.
  Het is mijn mening al zo’n 25 jaar en is niet gebaseerd op sociale gevoelens maar puur economische redenen. De ” thuisblijver ” vervult voor de maatschappij de meest belangrijke taken en als je dat niet waardeert( economisch gezien is dat geld ) ontstaat kwaliteitsverlies,inefficientie en bureaucratie. welkom in 2007 !.

  Volgens mij ben je niet tegen emancipatie maar voel je je minderwaardig ( sorry, voor het persoonlijke ) en …

  That is only in your mind.

  Waar ik werk hebben we een regel : laat je ego thuis, zet iemand op de bank die s’avonds tegen je zegt hoe geweldig, knap, aardig, intelligent en bijzonder je bent zodat je je op je werk kunt bezighouden met geldverdienen.

  Moraal van het verhaal : Elk ego heeft reflectie nodig maar één persoon is voldoende,je kind bijvoorbeeld en luister daar goed naar.

  Reactie door ACE — zaterdag 10 maart 2007 @ 20.30 uur

 225. @224 ACE

  Allereerst dit: ik heb dit niet gelezen, dus gestolen… nee! Dit is uit mijn eigen brein ontsprongen!
  Ik lees helemaal niets over ‘emancipatie’. Het onderwerp verveelt mij mateloos. Zoals de hele maatschappij mij mateloos verveelt. Ik zie alleen maar emancipatieslaafjes naar hun werkje gaan als een soort opgroeitherapie. Het heeft meer een therapeutische functie om hun eigen zoektocht van ontevredenheid ergens nog inhoud te geven.
  Ondertussen worden man en kinderen verwaarloosd en verlaten zij fier en opgetogen het gezin. Alsof de aard van het werk ertoe doet nota bene! Doe goed wat je te doen hebt! Zorg gewoon dat je er topwerk van maakt. De vrouwelijke politici hebben ons land bepaald niet vooruit geholpen. Hierdoor zijn kinderen en ouderen in de kou komen te staan. Want dat was juist het werk waar zij hun neus voor ophaalden, niet creatief genoeg voor waren en liever met ingeprogrammeerde computers buitenshuis spelen dan met levende intelligente breinen die bedelen om het nodige voedsel. En juist die levende breinen worden nu collectief opgevoed door vreemden. Verloedering!

  ACE, er zomaar op los psychologiseren kan de plank misslaan. Ik heb geen minderwaardigheidscompex, maar voel mij minderwaardig BEHANDELD door de geemancipeerde politiek. Want zo behandel je geen vrouwen/mannen die een heel gezin managen, coachen en zich dagelijks inzetten om hen voor te bereiden op diezelfde maatschappij die dit WERK als werkeloos blijft zien. Hiermee verschoppen ze een heel groot deel van het WERK dat onmisbaar is voor een gezonde maatschappij.

  Daarbij vind ik dat niets moet! Iedere vrouw/man die vindt dat zij/hij beter ‘buiten’ floreert dan ‘binnen’ moet hiertoe kunnen kiezen. Verspilling van studie heeft hier niets mee te maken. Ook coachen is breinwerk en niets is hiermee verspild. Je kunt allerlei facetten meenemen in de opvoeding. Waarom ik dit/mijn werk zo belangrijk vind is omdat je er MEER mens van wordt. Niets is zo veelzijdig als het opvoeden van kinderen en met al die ingebouwde ingredienten ga je aan de gang. Alle ‘lampjes’ branden volop en je kunt begrijpen dat er maar EEN gevaar dreigt:
  een partner die je na zijn werk op de bank zet en van je verwacht dat hij te horen krijgt hoe geweldig, knap, aardig, intelligent en bijzonder hij is…. pfff… MANNEN groei op!

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 23.05 uur

 226. @224 ACE,

  Ik zie de uitkering/salaris voor een ‘gezinscoach’ niet zo snel gebeuren ook al zou het Economie’s en VOORAL emotioneel beter zijn voor het gezin in het algemeen.

  Maar wat bazel je nou over emancipatie als vrouwen en mannen in verschillende beroepen en op verschillende posities niet hetzelfde salaris hebben? Ga me nou niet vertellen dat hormonen toestanden vrouwen labieler zouden zijn dan mannen en meer verzuim zouden hebben.

  DAT vind ik dus echt bullshit. Je doet hetzelfde werk naar hetzelfde vermogen en EVEN goed. Voor hetzelfde geld krijgt de man een chronische aandoening en heeft die vrouw totaal geen last van maandelijkse uhmmm problemen?

  Reactie door Lisette — zaterdag 10 maart 2007 @ 23.38 uur

 227. Gloria Lisette

  Pfff… ik moet blijkbaar hoognodig iets aan mijn communicatieve vaardigheden doen want volgens mij denk ik en schrijf ik exact hetzelfde over dit onderwerp als jullie doen. Onze meningen op dit vlak zijn, volgens mij, 99,9 % indentiek.

  Wat betreft die eentiende procent :

  Hoe denken jullie over emancipatie van de allochtonen. Ik had dit al gevraagd; durven jullie hier niet over te praten, gaan jullie dit liever uit de weg : zeg dat dan !.

  Die vraag is gebaseerd op het feit dat ik graag wil weten hoe jullie over het proces emancipatie als techniek pur sang denken.

  Reactie door ACE — zondag 11 maart 2007 @ 14.14 uur

 228. @ 226 Lisette

  Ik ben met je eens dat een salaris voor een ‘gezinscoach’ duizend keer beter is voor iedereen betrokken. Maar de wereld draait om geld en dus kun je met economische argumenten veel sneller en beter het doel bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat dit salaris er gaat komen, immers er is geen enkel nadeel aan; alleen maar voordelen.

  Blazen en kirren zijn de functies van een kat. Doe wat aan die ongelijkheid want je zult het toch met mij eens zijn dat het niet de gerede weg is dat mannen dit voor jullie moeten bewerkstelligen, dat zou toch een beetje oneigenlijk zijn…. toch ?

  Reactie door ACE — zondag 11 maart 2007 @ 14.30 uur

 229. ACe, ik weet toevallig dat een groep hoogopgeleide allochtone vrouwen zich inzet om allochtone-vrouwen bewust te maken van hun kracht en hun mogelijkheden. Eigenlijk zou er een einde moeten komen aan discriminatie, want we zijn allemaal mens!! Er is ook een grote rol weggelegd voor allochtone vrouwen ( vreselijk zo`n stempel) Zij moeten zich niet weg laten drukken en voor zichzelf opkomen in plaats van wijzen en terugtrekken. Dit laastste zonder te generaliseren want er zijn genoeg toppers…

  Reactie door cynthia — zondag 11 maart 2007 @ 16.01 uur

 230. @ 229 cynthia

  Het is uiteraard enorm belangrijk dat allochtone vrouwen emanciperen immers dat zijn in verreweg de meeste gevallen de belangrijkste opvoeders maar ..

  Mijn discussie met Gloria en Lisette gaat over het emancipatieproces als tecniek op zich. Ik realiseer me dat je wellicht emancipatie assosieert met sekse echter daar heeft het woord totaal geen betrekking op.

  Emancipatie van homo’s, emancipatie van buitenlanders, emancipatie van pedofielen desnoods, kortom emancipatie van alle achtergestelde groepen. Ik bedoelde dus emancipatie van ALLE allochtonen.

  Gloria heeft problemen met de stijl en de uitvoering van de emancipatie van de vrouw en ik ben benieuwd of zij elk emancipatieproces afkeurt.

  Gloria !!!????…

  Reactie door ACE — zondag 11 maart 2007 @ 16.35 uur

 231. @ ACE,

  Emancipatie is een item voor elke onderdukte groep ben ik met je eens (maar pedo’s BRRR).
  Ik heb mn gezondheids problemen hier al vaker uitgelegt (kwil niet in herhaling vallen) dus doe ik wat ik kan in mijn geval , mensen een andere kant te laten zien (als ik een andere mening heb) van de dingen die ze beweren.En wie weet…..

  Reactie door Lisette — zondag 11 maart 2007 @ 23.17 uur

 232. @230 ACE

  Andere dingen te doen vandaag, ACE, dus vandaar dit late bericht.

  Als je bedoelt met emancipatie: “het toekennen van gelijke rechten aan eerst gediscrimineerde personen (vrouwen, joden, negers)” zoals in het woordenboek staat en laten we hieraan toevoegen moslims, homo’s, buitenlanders, dan is mijn antwoord natuurlijk JA! Vanzelfsprekend.

  Wat Nederland hiermee gedaan heeft is abominabel! Nu vrouwen het voor het zeggen hebben gekregen zijn zij in staat gebleken het werk van de moeders te discrimineren. Nogmaals: in de voetsporen van de man.
  Wat dreef hen? Penisnijd? Frustratie? Minderwaardigheidscompex? Vul het maar in, ACE! We zijn ZELFS geen salaris waard!
  Tropenjaren worden gedraaid door de alleenstaande moeders in hun gezinnen, want je staat OVERAL alleen voor! Dat tot daaraan toe. Maar om ook nog behandeld te worden als de eerste de beste crimineel die met regelmaat op bankafschriften gecontroleerd moet worden is geestelijk gestoord! En door dit soort vrouwen worden wij geregeerd! En die mannen? Slapjanussen!
  Want door beide seksen is het mogelijk gemaakt de moeders van huis te verjagen en de kinderen op te bergen. Moge dit CRIMINEEL heten!

  Met lede ogen zie ik dan ook toe op de moslimvrouwen die zich door de ‘grote bekken’ vrouwen laten misleiden en er bijna toe ‘gedwongen’ worden huis en haard te verlaten om zo het bewijs te leveren dat ze geintegreerd zijn. Ik kan je zeggen, ACE, dat ze voor mij pas geintegreerd zijn als ze (uit vrije wil) NEE durven zeggen. Dat is ware emancipatie! Vergeet niet dat we veel kunnen leren van de allochtonen… zij herinneren ons aan het leven waar moeders op hun plaats mogen zijn en kinderen en ouders niet opgeborgen hoeven te worden. Dit wordt hen door het gefrustreerd feminisme afgeleerd.

  Zie, dat ik het steeds heb over deze groep. Want ALLEEN en uitsluitend de alleenstaande moeder/vader die WERK van haar/zijn kinderen maakt wordt in dit land gediscrimineerd! In de hoek gezet en als paria behandeld. Worden niet meegeteld op de arbeidsmarkt!
  Luister o.a. naar Femke Halsema en je zult horen dat zij put uit een tekort aan denkvermogen. Zij heeft het aanrechtdenken in haarzelf niet weten te overstijgen.

  Dat vrouwen gelijk betaald moeten worden voor hetzelfde werk dat mannen doen is nogal logisch. Indien niet? Aanklagen die handel!
  In ieder geval: ik ben tegen iedere vorm van discriminatie. Dus VOOR het toekennen van gelijke rechten aan joden, negers, moslims, buitenlanders,homo’s, alleenstaande ouders.

  Dit betekent dat ik volkomen geemancipeerd ben volgens het woordenboek, maar des te erger om te zien dat de dames/heren politici of geen woordenboek kunnen lezen OF nog leven in het sprookje van moeder de gans.
  Want: ZORG = WERK = GELD. Ook de alleenstaande ouder WERKT. Dus POLITICI:
  Over de brug met dat GELD/C.A.O. voor de alleenstaande ouder!
  Pas dan is emancipatie volwassen geworden.

  Reactie door Gloria — maandag 12 maart 2007 @ 0.25 uur

 233. @232 PS ACE

  Groet! En bedankt voor dit onderwerp.
  Je stelt goede vragen!

  Reactie door Gloria — maandag 12 maart 2007 @ 0.30 uur

 234. Ace, het is een onderdeel van emancipatie…

  Reactie door cynthia — maandag 12 maart 2007 @ 10.23 uur

 235. Helaas wordt het opvoeden van kinderen gezien als iets wat geen geld oplevert, wat niet zo is omdat dit heel veel geld kan besparen. Waarschijnlijk is dit het probleem? Denk alleen al aan criminaliteit, hulpverlening, kinderopvang en wat al niet meer…Hier wordt aan verdient en het zorgt ervoor dat er heel wat mensen een baan hebben. Er is dus baat bij kinderen en jongeren waar het niet zo goed mee gaat en aan kinderen die tussen de middag over moeten blijven omdat beide ouders werken, denk ik. Als beide ouders werken vangt de overheid nog meer en dat is wat de overheid wil…

  Reactie door cynthia — maandag 12 maart 2007 @ 10.31 uur