FNV dreigt met actie

De vakcentrale FNV dreigt bedrijven met harde acties als werknemers niet meedelen in de verdeling van de winst. Werknemers zullen op bedrijfsniveau extra looneisen stellen als directies eenzijdig extra salaris en hoge bonussen krijgen bij het realiseren van bedrijfsresultaten.

,,Er komt een moment dat bij een aantal ondernemingen het dak eraf gaat, dat werknemers voor eigen glorie gaan”, voorspelt Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten. ,,Mensen denken: als de mentaliteit bij de top is ‘Ieder voor zich en God voor ons allen’, dan gaan wij dat ook doen. Zij zullen de ongelijkheid niet meer pikken en compenserende looneisen stellen. Dan krijg je inderdaad iets onbeheersbaars.”

Van der Kolk reageert op de situatie waarbij topondernemers enorme bonussen ontvangen. Afgelopen week werd bekend dat KNP-topman Scheepbouwer een bonus van 1,4 miljoen euro ontving, terwijl werknemers van het bedrijf nauwelijks profiteerden.(Stentor)

Gisteren – in mijn toespraak bij de stakers bij Smit – heb ik gezegd dat de havenarbeiders de voorlopers kunnen zijn. De geschiedenis wijst uit dat verandering uiteindelijk altijd van onderop komt, waar een aantal mensen het voortouw neemt en aan anderen laat zien dat het rechtvaardiger kan en moet.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 10 maart 2007 :: 16.55 uur

44 Comments

44 reacties

 1. Eindelijk begint de FNV ook flink wakker te worden, zet ‘m op, jullie hebben er recht op,… per slot van rekening hebbeb de werknemers die winst bij elkaar gewerkt en nooit eens mogen meedelen daarin en de laatste jaren geen donder gekregen van de werkgevers…… terwijl die werkgever zijn zakken flink aan het vullen is.
  Het roer moet om en snel ook.
  Einde van de hirarchiese structuur, de arbeider wordt weer mondig.

  Zo PvdA laat nu maar eens zien waar je staat binnen dit kabinet,…. ben je voor de arbeider of voor de graaiers.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 17.04 uur

 2. Ik zou een prestatiebonus voor werknemers in procenten van de winst wel goed vinden. Niet een loonsverhoging -los van het feit of die nu te laag of goed is – , maar een bonus die bovenop het gewone salaris komt. Geen winst, dan ook geen bonus. Werknemers kunnen zo invloed hebben op hun bonus, het werkt motiverend en prestatieverhogend en men kan samen of individueel ook nog ergens naar toewerken.

  Reactie door C Harms — zaterdag 10 maart 2007 @ 17.59 uur

 3. wat betreft de topman van de KPN schandalig !
  mij houden ze al tijden aan het lijntje met internet plus belllen, het komt allemaal goed zegt men ?
  daarbij heeft de kpn mij onder valse voor wenselen binnengehaald.het internet plusbellen kon werd mij gezegt met een persoonsallarm , wat blijkt een jaar verder zijn ze er zelf achter dat dit niet kan.
  Nu zit ik met een internet plusbellen wat niet goed werkt en een persoonsallarm wat niet goed werkt .Komt allemaal goed mevr .JA MAAR WANNEER!
  Wat een bedrijf en dan zo’n bonus!Maar goed dat geld in de zorg ook!
  en ons maar uitkleden.

  Reactie door jo — zaterdag 10 maart 2007 @ 18.06 uur

 4. Walgelijke graaier die Scheepbouwer.
  Die man is te asociaal voor woorden. Zulke mensen moeten over de grens gezet worden!

  Aanpakken die lui en kom op Nederland: STAKEN. Dit land moet gezuiverd worden van al die ordinaire geldkemphanen. Want zij zijn het die ons land verzieken.

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 maart 2007 @ 18.09 uur

 5. Niks dreigen direct actie.
  De vakbonden slapen al te lang wordt al veel te lang gepraat over het zakken vullen van het graaivolk.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 10 maart 2007 @ 18.12 uur

 6. Eerst de gecontroleerde loonsverhogingen van 2-3 % in de cao,s maar eens afschaffen en hoger in zetten FNV.
  Dit is gewoon belachelijk,dat er niet meer uit de cao onderhandelingen gehaald kan worden.
  Bonussen,aandelen opties en airmiles(jawel)de directie wagens krijgen ook airmiles lekker goedkoop vliegen met het hele gezin hoort bij het salaris wordt er gezegd.
  is nog maar het Topje van de ijsberg.

  Reactie door che — zaterdag 10 maart 2007 @ 18.22 uur

 7. De rechter heeft de staking verboden.
  De slepers moeten de werkzaamheden hervatten.
  Ik dacht dat wij in Nederland het stakingsrecht kende?
  Het probleem is nog niet opgelost, en toch moet er weer worden gewerkt.
  Begrijp daar dus helemaal niets van.
  Er moet iets gebeuren in Nederland,
  de werkende mens moet gehoord worden.
  Zonder al deze harde werkers had de hoge winst er niet geweest.
  Samen verdienen en dan een eerlijke verdeling lijkt mij meer dan rechtvaardig.
  Kom op Jan en de hele SP laat je horen!!!

  Sociaal Nu SP!!

  Reactie door kitje — zaterdag 10 maart 2007 @ 18.26 uur

 8. Wat nog steeds niet klopt bij de FNV is, dat zij meehelpt aan de tweedeling van inkomens. Wanneer ik 2% verhoging krijg, is dat 20 euro. Bij de grote jongens is die 2% algauw 80 euro.
  Het brood kost voor hen toch net zoveel als voor mij? Het gas, elektriciteit, etc. kost voor hen toch ook net zoveel? Wordt het geen tijd, dat we ipv procenten nu eindelijk eens een keer verhogingen krijgen in centen (euro’s)? Hierover is jaren geleden al gediscusieerd, maar omdat de FNV topmannen en vrouwen ook bij de meer-verdieners (krijgers) horen, doen ze nog steeds niets anders dan de inkomensverschillen vergroten ipv van verkleinen. Geen wonder, dat het aantal leden afneemt bij de FNV.
  Het sociale is daar nl. ook niet te vinden…

  Reactie door Ad — zaterdag 10 maart 2007 @ 19.25 uur

 9. Wordt het FNV na de kabinetten van Agt,Lubbers,Kok en Balkenende 1,2,3en 4 eindelijk wakker.Het wordt hoge tijd .Ik heb ook gehoord dat vele mensen die in het bestuur en lid zijn van de FNV .dat er velen overgelopen zijn van de PvdA naar de SP. De SP is de enige partij die zich sociaal mag noemen De PvdA is tegenwoordig een regentenpartij en die is helemaal naar rechts opgeschoven.De SP is tegenwoordig wat in de eind jaren 40 en de 50jaren de PvdA was die was toen ook echt sociaal en voor de gewone werkende mensen nu bijlange niet meer.En ik hoop dat als er weer verkiezingen komen dat de SP de PvdA voorbij streeft ze mogen wat mij betreft het CDA ook voorbijstreven want die is ook niet voor de gewone mensen .Ik heb zelf horen vertellen dat de SHELL geïnfiltreerd is bij het CDA en de PvdA die laatste partij dat weet ik daarvoor heeft Wouter Bos gewerkt En je ziet wel dat Joop Wijn ook een mooi baantje gekregen heeft bij de bank en dat wist hij ook van te voren voordat er verkiezingen waren dus die heeft ook de kiezers bedrogen want veel mensen dachten dat hij wel fractieleider van het CDA zou worden

  Reactie door Dirk Schuit — zaterdag 10 maart 2007 @ 19.52 uur

 10. Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 17.04

  “Zo PvdA laat nu maar eens zien waar je staat binnen dit kabinet,…. ben je voor de arbeider of voor de graaiers.”?????????
  Pool heb je na Joop den Uil dan ooit nog een arbeider gezien bij de pvda? Alleen hun naam geeft weer wat het eens was.

  Reactie door Nuik — zaterdag 10 maart 2007 @ 20.25 uur

 11. Tja eens is het genoeg, dan breekt er iets en dan gaat de beuk er in.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zaterdag 10 maart 2007 @ 20.30 uur

 12. @9 Dirk Schuit.

  Inderdaad Dirk, het ziet er naar uit dat het FNV begint te ontwaken maar of zij helemaal wakker worden daar heb ik mijn twijfels over.
  Afgelopen Woensdag stond een artikel in de Volkskrant waar ik van opkeek, ik vermoed dat het allemaal met het komende voorjaar te maken heeft.
  In ieder geval, ik heb het door de scanner gehaald, dan kunnen wij het nog eens op ons dooie gemakkie lezen.

  http://members.home.nl/h.hiensch/SP-FNV-TOT.rtf

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 10 maart 2007 @ 20.53 uur

 13. @ 3 jo

  Even naar de KPN bellen, ze hebben gezegd dat mensen die problemen hebben met internet blu bellen hebben gratis mogen telefoneren, dus als ik jou was even informeren of jij daar ook voor in aanmerking komt en laat het dan wel schriftelijk bevestigen voor eventueel de KPN moeilijk wil gaan doen met spookrekeningen e.d.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 20.57 uur

 14. @ 3 jo

  internet blu bellen, .. moet zijn, … internet plus bellen

  Reactie door Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 20.58 uur

 15. Het zal eens tijd worden dat de werknemers beseffen hoeveel macht ze hebben, als ze die macht eindelijk eens gaan gebruiken moet je eens kijken wat er dan gebeurd ,dan worden de rollen omgedraait.

  Reactie door wem — zaterdag 10 maart 2007 @ 21.03 uur

 16. En terecht, hopelijk heeft de FNV hier succes mee maar het zal wel niet. Terwijl de topmensen geen enkel zinnig argument kunnen bedenken waarom zij wel, en het personeel niet mag profiteren van goede resultaten.

  Reactie door GJH — zaterdag 10 maart 2007 @ 21.14 uur

 17. lachertje die vakbonden .lodewijk de waal, doekle terpstra,waar zijn ze ?papieren handjes uitdelen om werknemers naar het grootkapitaal te laten zwaaien dat is het enine wat ze kunnen .of zijn ze die grijns van zalm al vergeten?helaas gaan de hesjes van de sp steeds meer op die van het fnv lijken .toch?

  Reactie door h.verbeek — zaterdag 10 maart 2007 @ 21.38 uur

 18. ben jaren geleden op ledenvergaderingen van fnv fel van leer getrokken tegen de scheefgroei en de ongelijke verdeling van de lusten en lasten van ons sociaal economisch systeem.
  heb herhaaldelijk vakbondsbestuurders gewezen op hun verantwoordelijkheid om minder steun te verlenen aan het neo-liberale marktsysteem,en meer aandacht te besteden aan de gevolgen die voor werknemers die zij toch worden geacht te vertegenwoordigen tot gevolg hebben gehad.
  mijn kritische houding werd niet in dank afgenomen,maar werd ook mede veroorzaakt door het feit dat sommige vakbonds-bestuurders onvoldoende betrokken waren of zijn met de basis c.q de werkvloer.
  het wordt dus hoog tijd dat vakbonden weer hun verantwoordelijkheid nemen tegenover de kapitalistische hervormingen en herstructureringen die lusten en lasten zeer ongelijk verdeeld.

  Reactie door visgert — zaterdag 10 maart 2007 @ 21.40 uur

 19. Het FNV moet wel, .. ze verliezen al te veel leden elke maand, dus wil het FNV nog geloofwaardig overkomen en met het overgebleven aantal leden nog een vuist maken dan moeten ze wel snel zijn anders wordt het een eenmans actie.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 maart 2007 @ 23.06 uur

 20. eerst al die belastingsconstructies en subsidies oftewel staatssteun voor het bedrijfsleven afschaffen…de belastingbetaler moet niet langer de winst van multinationals subsidieren…

  Reactie door Daan — zaterdag 10 maart 2007 @ 23.13 uur

 21. @3 jo, hetzelfde wat als het met @home betreft. Bellen en internet samen werkt ook nog niet zoals het moet, vaak krijg je als je belt een stem om de hoorn neer te leggen en vervolgens hetzelfde nummer opnieuw in te toetsen. Werkt hartstikke fijn als je een je 002 moet bellen omdat je met spoed hulp nodig hebt omdat jouw/andermans kind aangereden voor je huis op straat ligt! Of jouw/andermans huis staat in lichterlaaien of er wordt bij jouw/je buren ingebroken.

  Reactie door Els — zaterdag 10 maart 2007 @ 23.32 uur

 22. Mjjn gedachte is simpel. De afgelopen jaren ging het minder in bijna alle bedrijfstakken in ons land. We hebben allemaal de lonen gematigd en zaten practisch op de nul-lijn. De managers hadden dat ook moeten doen, hebben ze niet gedaan, het verkeerde voorbeeld. Zeker als manager heb je ook een voorbeeldfunctie! Als graaien een voorbeeld is, wordt het tijd voor een radicale omslag en ontslag met een loden handdruk.

  Nu gaat het gelukkig! weer wat beter. Sommige bedrijven maken forse winsten. Dat hebben ze mede te danken aan hun fantastische werknemers die daar aan hebben bijgedragen en alle dagen soms letterlijk in weer en wind voor hebben gewerkt. Niets is socialer om dan je werknemers ook op een fatsoenlijke manier te belonen en te laten meedelen in de grote winst die er mede is gemaakt dankzij de geweldige inzet van het personeel. Voor de motivatie ook nog eens des te beter.

  Mijn gedachte zal wel te simpel zijn, ik ben maar een mens,…geen manager.

  Reactie door Gerrit — zondag 11 maart 2007 @ 1.26 uur

 23. “De FNV moet dit de FNV moet dat”.
  “Ze worden eindelijk wakker”.

  Vaak hoor ik dat op mijn werk en lees het nu ook hier.
  Maar wanneer de FNV-leden de bek dicht houden, te druk zijn met het uitzoeken van een vakantie of SBS6 kijken en geen uur over hebben om een CAO of ledenvergadering te bezoeken.
  Tja….

  @17 H.Verbeek:
  Daar zijn we zelf bij.
  Door actieve leden zijn we ‘groot’ geworden, dus wanneer je op je kont blijft zitten, worden de hesjes vanzelf uitwisselbaar, maar dat geld dus ook omgekeerd!

  Reactie door Johan Visscher — zondag 11 maart 2007 @ 2.00 uur

 24. @22 Gerrit

  Jij komt er niet!
  Wel als mens. Maar niet als zakenman.
  Het eerste is veel belangrijker.
  Beide zijn is niet weid verbreidt.
  Je bent er al, zorg dat je mens blijft.
  Hoewel het een niet altijd het andere uitsluit.

  Reactie door Sjaak — zondag 11 maart 2007 @ 2.05 uur

 25. Er is hoop,
  dit kabinet heeft besloten dat hun eigen salarissen met 30% moeten stijgen en daarmee aangevend dat de kosten voor levensonderhoud zo schrikbarend zijn gestegen dat de lonen en salarissen in de publieke sector ook kunnen stijgen.
  Of zie ik het nou verkeerd,en was het alleen voor de graaiers.

  Reactie door che — zondag 11 maart 2007 @ 8.14 uur

 26. @24 Sjaak,

  Ik ben wel benieuwd naar je motivering waarom ik er met mijn visie als zakenman niet kom. Ik hoor het graag.
  Als manager heb je namelijk wel degelijk een voorbeeldfunctie. Grote winsten mag iedereen in meedelen, de leiding, de werknemers, de aandeelhouders, en ook niet onbelangrijk een reservering voor nieuwe investeringen.

  Reactie door Gerrit — zondag 11 maart 2007 @ 8.56 uur

 27. Zijn er trouwens al plannen gemaakt voor landelijke staking dor de vakbonden als de heren in den Haag er ruim 30% bij krijgen.

  Reactie door De Hakker — zondag 11 maart 2007 @ 10.18 uur

 28. wat betreft de kpn. bij mij gaat het dan ook nog eens over het persoenenallarm wat niet werkt, en waarvan de verkoopster in de kpn winkel en monteur van de kpn die vorig jaar het internet-plus bellen kwam installeren zij dat dit wel kon.Zelf zeggen ze nu dat dit niet samen gaat.
  Dus nu zit ik met een telefoon/internet die vaak niet goed of niet werkt en een persoonsallarm wat niet werkt ,waar ik maandelijks wel een bedrag voor moet betalen.
  Maar het komt in orde mevr , dit hoor ik nu al maanden.Nu heeft mijn neeft het overgenomen (een nette man ) die heeft kpn gebeld en aangegeven dat het allarm binnen twee dagen moet werken, maar nog steeds niets geregeld.

  Morgen uitbreiding indicatie zorg, ja en is het niet van de gekke dat je jezelf met hulp goed voor moet gaan bereiden vvor uitbreiding van zorg.dit wordt weer over minuten vallen en ondersteunende begeleiding zal wel weer wat stof geven om het mij niet te geven
  de malle molen van het leven ,s’morgens zorg , s’middags zorg s’avonds zorg , daarbij huishoudelijke hulp en al je andere sorres de bureaucratie.nooit meer een dag vrij, geleeft worden.hoezo meer keuze vrijheid , hoezo vrijheid , wij komen alleen meer beperkingen tegen en moeten ons steeds meer gaan bewijzen.ik heb altijd gedacht genoeg te bewijzen door zelfstandig te blijven ondanks mijn chronisch ziek zijn en rolstoelafhankelijk, maar het wordt steeds harder.Hoezo participeren ik weet niet of men in Den Haag ( verschillende partijen )weten wat dat woordt betekend, maar dit betekend deelneme aan de maatschappij.maar hoe kan dat als je dagen gevuld zijn met zorg om ervoor te zorgen dat er gezorgt wordt en te krijgen waar je recht op hebt.en zelfs daar zit je voor bij de rechter.
  Ja, goede werkverschaffers zijn we wel

  Reactie door jo — zondag 11 maart 2007 @ 10.38 uur

 29. Als Mei Li Vos, je weet wel die juffrouw die op het randje in de kamer kwam voor de PvdA, die juffrouw die een vakbond voor flexkrachten heeft opgericht. Die juffrouw die vindt dat floxcontracten de toekomst moet zijn. Die juffrouw die meent dat de babyboomers alleen maar zeuren, jawel die juffrouw die kennelijk model staat voor het nieuwe socialisme in de PvdA, als zo’n juffrouw werkelijk model staat voor de toekomst van de vakbeweging, er stond een groot artikel over haar in de AanEen (Orgaan van de Abva Kabo FNV) waarom?. Dan kunnen de loonafhankelijken het wel schudden, dan gaat het ras terug naar vooroorlogse tijden en dan hebben ze daar ook nog zelf voor gekozen, want zo’n juffrouw komt niet helemaal alleen van zich zelf vooruit en boven drijven.

  Dus loonafhankelijke arbeiders let op je zaak en zorg dat dit soort figuren zo snel mogelijk van hun positie verdwijnen die ze met jullie hulp, als je nog zo dom bent om op de PvdA te stemmen, hebben verworven.

  Omhoog gevallen juppen zijn de doodsteek voor elke loonafhankelijke houdt dat goed voor ogen.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zondag 11 maart 2007 @ 11.00 uur

 30. Goede morgen d’Olle Henk!
  Bedankt weer voor je ‘link’ en dat de pvda
  een verwijdering van het fnv niet vermindert
  verbaast menigeen.
  Paul Ulenbelt, die in die keuken werkte, zal
  er ongetwijfeld een heel goed oordeel over
  hebben, en vraag ik me echt af, of, als de SP
  een ‘lijstverbinding’ (gekoppeld aan een aan-
  tal punten) de pvda aanbood, waardoor men een
  overgroot aantal uitgangspunten had kunnen
  bundelen, men er zo halsstarrig bleef weige-
  ren.
  Soms denk ik, want ook de vakbonden verliezen
  leden, dat cnv en fnv dan maar samen het voor
  touw moeten nemen om sámen te bereiken, wat
  men alleen niet voor elkaar krijgt!
  Er zijn feitelijk al ‘bonden’ genoeg.

  Harry M. kondigt een spreker aan, 11.00 uur,
  die het zal hebben over “netwerkers, die of
  ‘sociale athleten’, danwel ‘sociale autisten’
  zouden zijn, RTL 7!

  Ja, en dan nog Justitie die zo links en rechts ‘stakingen’ weet te verbieden en uit
  wélke koker mag dag wel komen, denk je?

  Zie je vast wel weer binnenkort en een fijne
  dag gewenst. De volgende keer hoop ik nog op
  wat oudheidkundige vondsten in het voormalige
  Kraaiennest! Met hartelijke groet, Madelief,
  uitaard ook aan ‘the ladies’!

  Reactie door Madelief — zondag 11 maart 2007 @ 11.04 uur

 31. En ook dat heeft de PvdA “weggegeven” zullen ze zeggen volgens mij stond dit niet eens open voor onderhandeling net als Irak. Ik betwijfel dat dus zeer de PvdA staat gewoon achter deze bonussen althans de top waaronder Wouter Bos. Ik kan natuurlijk niet alle leden en stemmers over een kam scheren ik ben tenslotte Han Noten niet.
  Oók hier niets in het regeerakkoord.
  Denken ze echt dat alle kiezers zo dom zijn, hier gaan ze doorheenprikken, kan niet uitblijven.
  Wat de FNV betreft ik heb geen hoge pet meer op van de vakbonden, het spijt me. Als ik zie wat ze na hun baantje daar vervolgens in de politiek of andere functies klaarmaken hoe ze op verschillende fronten dubbele petten ophebben zoals daar is de pensioenfondsen die in Hedge funds en private equity beleggen die een doodsteek kunnen zijn voor duurzaamheid van bedrijven en dus werkzekerheid voor ook hun leden?
  Wie het weet mag het zeggen.
  Ht zijn blijkbaar allemaal kleine ondernemertjes geworden.

  Reactie door Henny — zondag 11 maart 2007 @ 11.44 uur

 32. @29

  We moeten de boel vooral niet door elkaar halen.

  “Ja, en dan nog Justitie die zo links en rechts ’stakingen’ weet te verbieden en uit
  wélke koker mag dag wel komen, denk je? ”

  Het is de rechter die het heeft verboden voor 4 dagen. Justitie heeft hier niets mee te maken.

  Het is belangrijk dat men het onderscheid tussen de machten in het oog houdt.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — zondag 11 maart 2007 @ 11.51 uur

 33. FNV DREIGT MET ACTIE?!

  Het siert SP politici, en hier met name Jan Marijnissen, dat hij stakende arbeiders ondersteunt en daarmee laat zien dat er tenminste nog één Nederlandse politieke partij bestaat die middels de directe actie deelneemt aan de maatschappelijke ontwikkelingen in het algemeen en met arbeidersacties in het byzonder.

  Ontsierend is het echter, dat de gezamelijke vakbonds-besturen (het vakbonds-management)w.o. het FNV, al sinds de liberale inpoldering van Paars 1, tijdens de grootste geaccumuleerde economische en financiële rijkdom in Nederland, de arbeiders op groteske en schandalige wijze in de steek heeft gelaten. Mede door in te stemmen met de ontkoppeling van loon uit arbeid en uitkeringen, zijn deze zogenaamde arbeiders-organisaties (vakbonden) er mede verantwoordelijk voor, dat mensen met minimum lonen en minimum uitkeringen elkaar op de rand van de armoede in stand blijven houden(beconcureren), vrijwel zonder vooruitzicht op verbetering. Af en toe piept er dan zo’n vakbonds-bobo over de ongelijkheid en de onrechtvaardigheid, maar ik heb er nog geen enkele vakbond en geen enkele vakbonds-bobo op kunnen betrappen dat er met “vakbonds-machtsmiddelen” ingegrepen mag, zal, moet, worden, om de schandalige zelfverrijkings-praktijken van het topmanagement in het bedrijfsleven een halt toe te roepen.

  Het zou Jan Marijnissen derhalve nog meer sieren, als hij met zijn partij, eens een paar flinke knuppels in de vakbonds-hoenderhokken gaat gooien om daarmee de vakbonds-strobalen op te schudden waarop de vakbonds-bobo’s (het vakbonds-management!) hun toekomstige carriërres plannen. Want laten we wel zijn, de goeien niet te na te komen, het stinkt een uur in de wind in’t vakbondsland door allerlei complicerende factoren die zijn ontstaan met de vele vormen van kruis-bestuiving, inteelt en incest met poltieke en maatschappelijke (eigen) belangen.

  De vakbonden zijn van arbeidersrechten-organisatie, een neo-liberale arbeiders-controle organisatie geworden, schaapherders van de arbeids-schapen die je kan knippen en scheren.

  Harde actie, beste FNV, betekent dat je ook tegen een rechter durft te zeggen BEKIJK HET MAAR, wij staken door tot er rechtvaardigheid geschiedt, want, rechtvaardigheid, en dat zou een rechter moeten weten, is nog altijd (of zou dat moeten zijn) van groter belang dan de winsten, de aandeelhouders, het management of een imago van een havenstad!

  De laatste 15 jaren hebben de vakbonden met hun beleid bijgedragen aan de schandalige Topmanagementale graai en snaai-cultuur, alsook de nog schandaliger armoede-trend die onder oud-vakbonds-bobo Wim Kok is ingezet, en de enige harde actie die ik de afgelopen 15 jaren heb gezien en aan den lijve mocht ondervinden kwam, met de sociale afbraak- politiek van Paars 1 tot en met Balkenende 3, door het bedrijfsleven en de daarmee collaborerende vakbonden!

  DE FNV HEEFT VEEL GOED TE MAKEN!

  Reactie door jacob — zondag 11 maart 2007 @ 11.56 uur

 34. @ 28 Roelf van Bergen

  Gevaarlijk mensje die Mei Li Vos, alleen maar een grote bek, volgens mij is het een zwaar gefrustreerde om welke reden dan ook.
  Gezien haar geaardheid zal zij nooit feeling hebben met het traditionele gezin, dus is het gezin voor haar nietszeggend, kortweg omdat ze daar geen voorstander van is, en dat zij zich alleen profileert van uit haar eigen belevingswereldje.

  Dat de PvdA zich met dit soort types inlaat met zulke opvattingen, kan ik niet begrijpen, of zegt de PvdA, …. alles wat een Melkertbaan voorstaat aannemen.

  Tijdelijk werk vaste onzekerheid.

  Reactie door Pool — zondag 11 maart 2007 @ 12.07 uur

 35. @ 33 jacob

  Helemaal mee eens sinds het aantreden van Kok heeft de PvdA zich niets meer aangetrokken van de mensen op de werkvloer, men dacht dat Kok komt van het NVV/FNV en dat alles wel goed zal komen met de arbeiders,………. hoe koud kan een douche dan zijn als je ziet dat je leider toch voor het geld kiest.
  De FNV is in deze meegegaan hoewel in mindere mate, maar toch, het bewijs is dat ze maandelijks ik weet niet hoeveel leden verliezen, een vakbond is het niet meer zoals wij vroeger kende, men zit als leiding liever lui achterover geleund in een bureaustoel en probeert via een schermpje de belangen van hun leden te behartigen.

  Reactie door Pool — zondag 11 maart 2007 @ 14.12 uur

 36. En uitzendkrachten dan????

  Die krijgen nooit een eurocent uit de pot van de bedrijfswinsten. Gaat die FNV daar ook actie voor voeren? Nee….ook de bond laat deze vorm van slavernij bestaan.

  Reactie door ReneR — zondag 11 maart 2007 @ 15.11 uur

 37. @ 36 ReneR

  En dat ondanks er gigantische winsten worden gemaakt bij uitzendbureaus.

  Maar ik denk dat men zich verschuilt achter het feit dat uitzenwerk geen echt werk is dus ook zodanig niet gezien hoeft te worden waar het betreft het uitkeren van winsten.

  Hoezo geen echt werk….

  Ga eens proberen een hypotheek af te sluiten als je werkt voor een uitzendbureau, detacheringsbedrijf, of als flexwerker, of met een z.g. Melkertbaan.

  ASlleen de maffia wil je geld geven tegen woekerrente, maar bij een bank zeggen ze doodleuk dat je een vaste baan moet hebben.
  zie ook mijn reactie @34 over die Mei Li Vos die wil dat iedereen een flexwerker wordt, hoe kan je het verzinnen, maar we zullen het haar deze keer vergeven gezien haar leeftijd en politieke ervaring, ze kom pas net kijken.
  Ik heb haar eens horen spreken, nou daar lusten de honden geen brood van.

  Reactie door Pool — zondag 11 maart 2007 @ 17.14 uur

 38. Ach, de FNV roept ook weer eens wat, want ze hebben weer ledenverlies de opvreters.

  Fnv, laat eens echte acties zien, ipv allen maar te schreeuwen.

  Reactie door ACCEPT — zondag 11 maart 2007 @ 20.41 uur

 39. @33 Jacob:
  Ook nu blijf ik bij mijn eerste reactie (23)
  DE FNV HEEFT VEEL GOED TE MAKEN?
  Klopt, maar dan de achterban dus.

  Jaren geleden stond ik op een FNV-actie bijeenkomst in Utrecht met het spandoek: “Meneer Kok mogen de Polen alleen staken of mogen wij het ook?”
  Later werd hij premier en “paars”.

  Wanneer nu na de grote groei binnen de SP de leden ook zwijgen, krijgen de ‘gekozenen’ ook die ‘uitverkorenen’ status.

  Gelukkig heeft onze partij (SP) nog een structuur, die ‘macht corrumpeert’ erg moeilijk maakt.
  Onderwetse organisatiestructuur word nu vaak geschreven, maar wel eentje, die de leden echt als basis heeft.

  Dus @38:
  FNV-leden laat eens echte acties zien, want de top zit daar echt niet op te wachten. Dat geeft alleen maar extra werk en minder kans op een andere, nog betere baan.
  Net als in het bedrijfsleven dus :(

  Reactie door Johan Visscher — zondag 11 maart 2007 @ 22.28 uur

 40. Hahahahahaha,

  De FNV komt met actie. En waar gaat het over?
  Alweer over geld.
  Waarom nou eens niet het echte probleem aanpakken, namelijk het probleem van de managers die als waakhonden optreden voor de hoge heren.
  Maar dat zal het FNV niet doen, want het is inmiddels zelf zo’n organisatie geworden.

  Reactie door L'écologiste — maandag 12 maart 2007 @ 9.26 uur

 41. @37 Pool
  Ik kreeg onderhand de indruk dat ik alleen stond met mijn mening over Mei Li Vos. Ze stond onderaan de lijst van de PvdA, dat ze nu Kamerlid is is puur toeal. En alle aandacht die ze heeft gekregen, alsof ze de grote verlosser zou zijn, in TV-programma’s en kranten is naar mijn mening totaal onterecht.
  De gesprekken met haar die ik heb gehoord bevestigen die mening inderdaad alleen maar.

  Reactie door Irma — maandag 12 maart 2007 @ 9.34 uur

 42. @ 41 Irma

  Ik heb deze Mei Li Vos horen uithalen over het traditionel gezin.. man/vouw/kind echt dat wil je niet weten wat voor een kritiek zij daar op had, het liep zo erg uit de hand met haar toen ik commentaar op haar gaf omtrent haar uitlatingen over de mannenmaatschappij waarin zij gedwongen aan moet deelnemen.
  Ik heb alleen gezegd dat regeren geen Gay-parade is, en toen werd ik uitgemaakt door haar voor sexist.
  Ik zei toen maar dat dit wel de laatste stuiptrekking van de PvdA is dat men haar op het pluche laten zitten.

  Reactie door Pool — maandag 12 maart 2007 @ 13.23 uur

 43. ik geloof dat oproepen tot algehele staking strafbaar is omdat het een land kan ontwrichten.
  bij dit topic houd ik het maar bij denken in plaats van tikken :-)

  Reactie door G. — dinsdag 13 maart 2007 @ 4.46 uur

 44. wij hebben de laaatste jaren allemaal moeten bezuinigen. door de euro en de loonmatiging duurt het jaren voor we dat ingelopen hebben.
  daarom vind ik het absurd en het slechte voorbeeld dat (sory Jan) de ministers 30%
  loonsverhoging krijgen. Dat hebben ze er als een van de eerste zaken snel doorheengejast.
  slecht slecht voorbeeld.

  Reactie door G. — dinsdag 13 maart 2007 @ 4.51 uur