Déjà vu

De SP heeft tijdens de afgelopen verkiezingen opnieuw een enorme winst geboekt. Maar CDA en PvdA houden de provinciale SP echter liever buiten het bestuur, zo blijkt uit de eerste berichten uit de provincies. Het steeds terugkerende argument: ‘We zien het niet zitten’.

Hieronder een overzichtje van de resultaten tot nu toe in een aantal provincies. In de niet genoemde provincies is nog geen duidelijkheid over de definitieve afloop.

Limburg

De SP gaat geen deel uitmaken van het nieuwe provinciebestuur. De grootste partij, het CDA, heeft de SP laten weten niks te zien in verdere onderhandelingen. CDA gaat met PvdA proberen een akkoord op hoofdlijnen te bereiken. Eventueel kan de VVD daarbij aansluiten.

Volgens CDA-lijsttrekker Herman Vrehen staan CDA en SP inhoudelijk te ver uit elkaar. Bovendien heeft de partij volgens Vrehen haar plannen niet goed financieel onderbouwd. De SP vindt de houding van het CDA onbeschoft. Het is een minachting voor de verkiezingsuitslag en de SP, vindt SP-lijstttrekker Felix van Ballegooij. De SP was de grootste winnaar van de verkiezingen. (L1)

Zuid-Holland

Ondanks een megawinst op 7 maart ziet het er niet naar uit dat de Zuid-Hollandse SP mag meeregeren in het nieuwe college van gedeputeerde staten. Lijsttrekker Bart Vermeulen is teleurgesteld. ,,CDA, VVD en PvdA hebben niet begrepen dat het menselijker en socialer moet.”

De drie grote partijen willen hun coalitie van de afgelopen vier jaar voortzetten, aangevuld met de Christenunie/SGP. CDA, VVD en PvdA hebben alledrie stemmen verloren en willen er graag een ‘kleine winnaar’ bij. De SP heeft niet de voorkeur, omdat er erg veel programmatische verschillen zijn. (Leids Dagblad)

Noord-Holland

De VVD in de provincie Noord-Holland heeft dinsdagavond bekend gemaakt nader onderzoek te willen doen naar een coalitie met de PvdA, het CDA en Groen Links. Dit heeft VVD-lijsttrekker Ton Hooijmaijers bekend gemaakt. De SP, de grootste winnaar na de Provinciale Statenverkiezingen, is daarmee vooralsnog op een zijspoor gezet. (Schagen FM)

Overijssel

Ondanks de verkiezingswinst voor ChristenUnie en SP blijft het ‘business as usual’ in Overijssel.
VVD, CDA en PvdA gaan door met hun brede coalitie van de afgelopen jaren.

Onderhandelaar Jan Hendrikx, de oud-Commissaris der Koningin in de provincie, had maar een weekje nodig om de nieuwe coalitie te smeden. (Stentor)

Groningen

De PvdA in de Provinciale Staten van Groningen wil een college vormen met het CDA en de ChristenUnie. Dit betekent dat de SP, de grote winnaar van de verkiezingen, buitenspel is gezet.

De PvdA heeft zaterdag urenlang vergaderd over de kwestie. Volgens PvdA-fractievoorzitter Moorlag biedt een coalitie met het CDA en de ChristenUnie het meest zicht op een programma, waar de PvdA zich in kan vinden. Bovendien zou zo’n college zorgen voor stabiliteit en heeft het voldoende draagvlak in de Staten. (RTV-Noord)

Gelderland

Bovendien wilden CDA en PvdA, die beiden fors verloren, per se een verkiezingswinnaar in het college van Gedeputeerde Staten hebben. Dat kon alleen de ChristenUnie zijn. Eerder lieten PvdA en CDA weten onder geen beding met de grootste winnaar, de SP, te willen samenwerken. (Stentor)

In Noord-Brabant kan men inmiddels niet meer om de SP heen, zou je zeggen. Maar als je de verhalen van onze onderhandelaars uit de andere provincies hoort, hou ik toch maar met alles rekening.

Inmiddels is de boodschap aan ons wel duidelijk. Men wil kost wat kost voorkomen dat de SP kan laten zien dat ze óók kan besturen. In de steden waar we in het college van B&W zitten zijn we bij de laatste verkiezingen percentueel over het algemeen sterker gestegen dan gemiddeld… Ondertussen zit er voor ons niks anders op dan groeien, groeien en nog eens groeien. Dat zijn we dan ook vast van plan.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 18 maart 2007 :: 20.17 uur

338 Comments

338 reacties

 1. PvdA moet kleiner en SP groter..pas dan kan er een eind komen aan het regenteske gedrag….leert die partij het dan nooit…

  Reactie door Dirk — zondag 18 maart 2007 @ 20.33 uur

 2. sp in het bestuur – dat betekent nog meer winst voor de sp. en dat moet natuurlijk voorkomen worden. maar waarom voeren ze ons beleid dan niet uit als het zo goed aanslaat?
  het wordt tijd dat we wel de grootste worden en dan kunnen wij de andere partijen uitnodigen. jammer dat het in brabant niet is gelukt.

  Reactie door marga — zondag 18 maart 2007 @ 20.38 uur

 3. Dit lijkt me een manifestatie van een regentennetwerk, dat haar eigen baan en invloed beschermt ten koste van democratie en innovatie. Politiek lijkt daardoor al te zijn verworden tot het ventileren van díe mening die de meeste stemmen trekt, in plaats van het op jouw mening doen stemmen door overtuiging via argumenten?
  Is (provinciale) politiek marketing ten behoeve van behoud van eigen werkgelegenheid?

  Reactie door Dirk Ruijne — zondag 18 maart 2007 @ 20.45 uur

 4. Om kwaad van te worden.

  Reactie door paul — zondag 18 maart 2007 @ 20.46 uur

 5. We blijven groeien, Jan. Ze kunnen straks echt niet meer om ons heen. Ondertussen laten hun politieke draaispelletjes de kiezer juist zien hoe de werkelijkheid is en dat laat juist veel PVDA en CDA-stemmers overstappen naar de SP. Het volk wil niet alleen een socialer en menselijker beleid, ze wensen ook een eind aan het kiezersbedrog en een eerlijke politiek!

  Reactie door Monique — zondag 18 maart 2007 @ 20.47 uur

 6. Een gotspe!
  Hoe halen ze het in hun botte brein om iedere keer de grootste winnaar eruit te wippen.
  Wat een raar systeem overigens. Het zou gewoon verplicht moeten zijn om met de winnaars in zee te gaan. Dat is toch wat het volk heeft gewild?

  Jan, niet alleen spotjes tijdens de verkiezingstijd. Maar NU een spot met grote regelmaat op tv en radio: sorry mensen, maar jullie SP wordt geboycot in dit land!

  Reactie door Gloria — zondag 18 maart 2007 @ 21.05 uur

 7. Mag ik het toch beleven dat de massa de schellen van de ogen vallen.

  Het zou tijd worden, SP tijd!!

  Reactie door Shaman — zondag 18 maart 2007 @ 21.08 uur

 8. Overal de SP er uit sodemieteren en dan godverdomme (toepasselijke Christelijke term) beweren dat de SP weggelopen is.

  Behoort deze leugenachtigheid tot de ‘normen en waarden’ van Balkenende?

  De leugen regeert!

  Reactie door Drob — zondag 18 maart 2007 @ 21.10 uur

 9. Wilders zou direct van een ‘cordon’ spreken, maar wij houden ons keurig op de vlakte…. :-(

  Reactie door sp-ert — zondag 18 maart 2007 @ 21.13 uur

 10. En het dan raar vinden dat de opkomst lager en lager wordt….

  Reactie door Lambert — zondag 18 maart 2007 @ 21.14 uur

 11. Ik mis Gelderland CDA.PVDA en CU gaan verder.

  Reactie door De Hakker — zondag 18 maart 2007 @ 21.14 uur

 12. Mijn vraag is en nou word ik heel erg kwaad moeten wij de SP fuseren met zo,n K@t partij als de PvdA We worden en nou probeer ik nog netjes te blijven besodemieterd door de 3 achterbakse conservatieve rotkliek van CDA,PvdA en VVD ze hebben alledrie verloren en blijven toch doorgaan wie weet wat ze te verdonkeremanen hebben wat de mensen niet mogen weten!! denk b.v maar aan de kwestie Irak en Afganistan BAH!!!en nu proberen ze als ze geen meerderheid hebben de Christen Unie erbij te slepen dan gaan we weer terug naar af Bij de volgende verkiezingen wordt de SP op de meeste plaatsen de grootste partij en dan maken wij de SP uit met wie we een colege gaan vormen in de tweede kamer,provincie en de gemeenten

  Reactie door Dirk Schuit — zondag 18 maart 2007 @ 21.21 uur

 13. de strijd gaat nu echt beginnen. 1917-2007. er zit 90 jaar tussen maar die revisionisten van sociaal democraten hebben nog niets geleerd.we zullen ze een handje historisch besef inpeperen.
  over het cda ed praat ik al niet meer. gajes!!

  Reactie door wladimir iljitjs — zondag 18 maart 2007 @ 21.25 uur

 14. Beste mensen.

  Hier is maar één antwoord op, deze regering moet zo snel mogelijk naar huis.
  Nieuwe verkiezingen, en dan gaan wij als SP er voor. Houd je kruit droog, wij weten waar we voor staan. Een beter Nederland!

  Reactie door d'olle Henk — zondag 18 maart 2007 @ 21.27 uur

 15. Als VVD,CDA,CU voor een meerderheid moeten kiezen tussen PvdA en SP,dan kiezen ze alijd voor de PvdA. De SP schreeuwt van de daken dat ze de PvdA wil overvleugelen,verwacht niet dat ze een handje komen helpen.Ze willen van de SP de eeuwige oppositie partij maken.

  Reactie door Piet van Dijk — zondag 18 maart 2007 @ 21.29 uur

 16. Dit land is door en door corrupt.
  Het wordt hoog tijd de bezem eens door de machtsstructuren te halen. orde op zaken te stellen. De stem van de kiezer moet gelden en niet de stem van het establishment.
  Het wordt hoog tijd voor de SP!
  Ik ben net als Dirk Schuit furieus!!

  Reactie door Sjaak — zondag 18 maart 2007 @ 21.33 uur

 17. Dit slaat werkelijk nergens op.
  “Ze” … vergeten één groot ding…
  WIJ hebben gekozen, wij willen het. De burger wil het.
  Het mag eigenlijk helemaal niet aan de orde zijn, of dat zij ‘het’wel of niet of niet zien zitten met ons, de burger heeft gesproken en die heeft ruimschoots gekozen voor de SP. Dus gewoon proberen, waar zijn ze precies bang voor? Dat Nederland iets te sociaal wordt?

  Groet,

  Madeleine.

  Reactie door Madeleine Oppelaar — zondag 18 maart 2007 @ 21.33 uur

 18. Ook in Zeeland is de SP in de Provinciale Staten al voor de verkiezingen door de CDA gedeputeerde Poppelaars al buiten het college gehouden. Het CDA in Zeeland wenst niet met de SP samen te werken, ondanks de winst in zetels na de verkiezingen. Ik dacht dat we in een democratie leefden? Zo niet voor CDA-er Poppelaars!

  Reactie door Jules Timmerman — zondag 18 maart 2007 @ 21.37 uur

 19. @16 ules Timmerman

  Poppelaars zijn piepelaars zijn CDA’ers.

  Reactie door Sjaak — zondag 18 maart 2007 @ 21.40 uur

 20. @14-D’olle Henk: Ik hoop toch dat ze het een jaartje uitzingen. Een jaartje waarin ze flink op hun plaat gaan, keer op keer. Niet alleen om aan de kiezer te tonen dat deze coalitie geen sukses is, niet alleen om de teleurgestelden in de huidige partijen bij de SP te verwelkomen maar vooral voor de lokale afdelingen. Als er NU of binnen enkele maanden verkiezingen zouden komen dan zijn er te weinig vrijwilligers voor het folderen, aanplakken, flyeren. En veel lokale afdelingen zijn enorm gegroeid sinds de gemeentelijke verkiezingen en hebben amper tijd gekregen om te wennen en de SP binnen de gemeente sterk te maken omdat veel van de energie ging naar de landelijke verkiezingen en daarna de provinciale verkiezingen. Ik hoop dus dat de huidige regering het echt even vol blijft houden zodat de SP alleen maar sterker kan worden, maar vooral om ervoor te zorgen dat iedereen het vol blijft houden.

  Reactie door Monique — zondag 18 maart 2007 @ 21.40 uur

 21. En geen fusie met de pvda, laat de pvda maar weg rotten tot een partij zo als d66 2 tot 6 zetels en meer zullen ze er niet meer krijgen die kl pvda leeg zuigen dat is wat de SP met de pvda zal doen.

  Reactie door A.Hoeder — zondag 18 maart 2007 @ 21.47 uur

 22. Ik ben woest. Het stelletje h*fters.
  Durven ze wel ná de verkiezingen. De leugen regeert maar nu hebben ze hem even niet meer nodig ze hebben binnen wat ze wilden en doen gewoon hetzelfde nu blijkbaar open en bloot, de kiezer heeft toch geen invloed meer. Ze zitten weer voor enkele jartjes gebakken.
  Politiek is smerig, het bedrijfsleven is smerig tezamen besturen zij het smerige land.

  Zeker omdat ik al zo kwaad ben nadat ik Zembla heb gezien en de hoofden van pensioenfondsen die het heel normaal vinden dat ze beleggen in Wal Mart met kinderdwangarbeid in Bangladesh of een ander kledingbedrijf in the UK die hetzelfde doet, ik heb daar al eens over geschreven. Investeren in Freeport dat vrachtwagens gif dumpt in rivieren de bevolking ziek maakt. Clusterbommen, kappen oerwoud Brazilie, wapenhandel. Alles waar maar winst in zit en niet door de beugel kan en dat is zacht uitgedrukt wordt door de heren pensioenfondsbeleggers afgwimpeld als” Het gaat nu eenmaal om de winst die ze eruithalen.” Heel Nederland wordt medeverantwoordelijk voor kinderarbeid en verregaande milieudelicten.
  It’s a wonderful world. Dinsdag a.s. herhaling kijk en huiver.
  Ik ben kotsmisselijk en hoop dat heel nederland morgen kotsend boven de WC pot hangt en het werk neerlegt.
  Alders wie was die man ook alweer, PvdA nietwaar.
  Steeds dezelfde fondsen komen terug. Nederlandse spoorwegen, SHELL (overal aanwezig)PGGM en ga maar door. Nederland is zowat het enige land waarin géén openheid is over investeringen van pensioenfondsen.
  In Zweden worden bedrijven die zich niet houden aan de code m.b.t. milieu, clusterbommen, kinderdwangarbeid geweerd omdat pendsioenfondsen burgers niet medeverantwoordelijk willen maken. Zelfs Amerika geeft openheid van zaken al zal het ze daar gezien de grootste vuiligheid bij de bedrijven zelf m.b.t. al die uitbuiting en vervuiling (zijn meestal Amerikaanse bedrijven) er niet zo’n heisa van gemaakt worden, enkel voor het politieke oog het Al Gore -effect.
  Jan kun je daar a.u.b. vragen over stellen in de kamer dit kán niet waar zijn.
  Nederland zal nooit Amerika worden met amerikaanse normen en waarden het is het allang Amerika alleen nog erger en vooral meer sneeky, ondergronds en achterbaks.
  Normen en waarden fair trade……..???????
  Bah wat een rotland om in te leven.
  U bent verplicht medeschuldig aan kinderdwangarbeid grootschalige milieuverontreiniging, wapenhandel en ga maar lekker met z’n allen een boompje planten als je weer een vliegreis maakt of koop in Amsterdam vooral fair trade producten. Houd uzelf maar lekker voor de gek. Duurzaamheid!!! EU en mensenrechten, EU en milieu. Cynisch word je ervan en niet zo’n klein beetje. Ik heb geen enkel vertrouwen meer in de huidige politiek. Jan Verlos ons van het kwade a.u.b.

  Reactie door Henny — zondag 18 maart 2007 @ 21.47 uur

 23. Ga naar de site van de Vara ZEMBLA.
  uitzending “HET CLUSTERBOMGEVOEL’

  Reactie door Henny — zondag 18 maart 2007 @ 21.54 uur

 24. Vanwaar toch dat wantrouwen tegen de SP? De SP heeft in veel gemeenteraden en colleges een partij te zijn waarmee prima te besturen valt.
  Wanneer in veel provincies de SP als grootste winnaar buiten het bestuur wordt gehouden is dit zeer ondemocratisch.
  Maar ik heb al heel lang het idee dat het provinciebestuur wordt samen gesteld op basis van handjeklap.
  We gaan gewoon door tot we de grootste zijn.

  Reactie door Bert — zondag 18 maart 2007 @ 21.57 uur

 25. Hoe het met onze democratie in Nederland gesteld is?

  Als je een beetje volgt wat er de laatste tijd gebeurt in ons land.
  Denk ik dat de democratie op dit moment ver te zoeken is.
  We zullen dus nog meer moeten groeien, nog meer kiezers moeten trekken.
  Er komt een moment dat we zo groot zijn geworden, dat ook de CDA niet meer om eens heen kan.
  Daar hebben wij geen fusie met de PvdA voor nodig, we moeten uitgaan van onze eigen kracht.

  Reactie door kitje — zondag 18 maart 2007 @ 21.57 uur

 26. Het is duidelijk: de SP mag niet in de machtsstructuren gaan zitten, ze zou eens werkelijk een verschil kunnen maken na al dat gezellige gepolder. De arrogante regentjes denken dat als ze ons de weg versperren, dat onze aanhang dan van pure teleurstelling en vermoeidheid wel weer veilig naar de verrotte boezem van de traditionele ‘grote’ partijen terug zal keren.

  Wordt dat even schrikken voor ze.

  Volhouden!

  Reactie door J.Z. Herrenberg — zondag 18 maart 2007 @ 22.05 uur

 27. @ kitje 21.57

  Eerlijkheid duurt het langst, de aanhouder wint,wie het laatst lacht,…….

  Vul gerust aan zodat we hier allen kracht uit putten.

  Reactie door Shaman — zondag 18 maart 2007 @ 22.16 uur

 28. Ik krijg nu toch echt neiging tot rebellie!!!!

  Reactie door Gloria — zondag 18 maart 2007 @ 22.17 uur

 29. @ 21 Shaman

  Ja goed idee, maar zal het helpen?
  Dit is meer dan frustrerend, dit begint
  meer en meer te neigen naar kiezersbedrog.

  Reactie door kitje — zondag 18 maart 2007 @ 22.20 uur

 30. @Henny.Heb het ook gezien,normen en waarden gelden voor de onderlaag.criminelen en top bestuurders zijn hiervan gevrijwaard.we leven in een asociaal k*t land.en ons kabinet doet niet onder voor de maffia.

  Reactie door paul — zondag 18 maart 2007 @ 22.37 uur

 31. houden we wel de stemcomputers in de gaten?
  Hoe was het bij de laatste drie verkiezingen? En hoe zal het de volgende keer zijn?

  Reactie door hanneke — zondag 18 maart 2007 @ 22.39 uur

 32. Het land is verziekt door corrupte politici. Geen ruggegraat. We worden verkocht aan de wolven.
  En helemaal niets in de media over de mogelijke stemfraude.
  Wouter Bos mag dan een draaikont zijn, Bakellende is een leugenaar. Dat onderzoek naar de oorlog in Irak mag er niet komen.
  SP moet kei en keiharde oppositie voeren wanneer dat cordon van VVD, CDA en VVD voortduurt. Dan bij elk debat eerst beginnen met:
  “Nu de minsiter 30% meer salaris krijgt zou ik graag 30% meer kwaliteit willen” of woorden van die strekking. Kunt u mij die kwaliteit garanderen?
  En wat hebt u met uw eerste 30% deze maand gedaan? Weggezet voor groter of beter gelegen woning? Leuke vakantie? Of geïnvesteerd in wijkverbetering?
  Hun woord is toch niets meer waard. Kooplui en dominees, hyena’s en kraaien.
  Sorry maar het lucht tenminste ven iets op zeg.

  Reactie door L'écologiste — zondag 18 maart 2007 @ 22.44 uur

 33. In Drenthe worden nu onderhandelingen gevoerd maar evenals in de rest van Nederland zal het hier ook uitdraaien op een coalitie zonder de SP. Waarschijnlijk wordt het PvdA en VVD ( 43% van de stemmen iets meer dan 50% zetels rara hoe kan dat )Maar lieve mensen wees gerust laten ze nog 4 jaar aanmodderen en dan is de SP aan de beurt de peilingen wijzen het nu uit ( TT 377 ) De kiezer pikt het niet langer dat zijn stem niet gehoord wordt. Het enige vervelende aan dat we nog 4 jaar moeten wachten is dat de mensen die het het hardst nodig hebben nu nog 4 jaar worden genaaid door dit rapalje. Maar ik voorspel een grote winst voor de SP bij de volgende verkiezingen samen met de partij voor de dieren en jammer genoeg ook voor Geert Wilders. Maar dit is wat het establishment toch over zich zelf afroept.

  Socialisme for life

  Ron.

  Reactie door Ron Esseveld — zondag 18 maart 2007 @ 22.45 uur

 34. Ik weet dat het geen troost is maar dit komt voort uit angst. Angst voor de SP. Stel je nou eens voor dat je niet meer kunt graaien dat integere mensen opletten wat er gebeurd. Daar moet je toch zeker niet aan denken…..

  DAMN !!

  Reactie door Lisette — zondag 18 maart 2007 @ 22.45 uur

 35. Zeker déja vu….

  Reactie door Lisette — zondag 18 maart 2007 @ 22.49 uur

 36. @34 Lisette
  ‘Ik weet dat het geen troost is maar dit komt voort uit angst. Angst voor de SP. Stel je nou eens voor dat je niet meer kunt graaien dat integere mensen opletten wat er gebeurd. Daar moet je toch zeker niet aan denken…..’

  -Ware woorden!!

  Reactie door Sjaak — zondag 18 maart 2007 @ 23.17 uur

 37. Heel in verte hoor een geluid dat steeds luider wordt. “revolutie…..revolUTIE…..reVOLUTIE…..REVOLUTIE!!

  Maarja diegene die in de jaren ’70 zo lekker hebben meegedaan aan al die demonstratie’s (lees: PVDA) zitten nu op hun pluche en het wordt daarom tijd om ze daar van af te mieteren. CDA is nogal bang om hun maatjes niet te laten staan. Vriendjes Politiek…BAH..

  Reactie door Ronald Hoogenboom — zondag 18 maart 2007 @ 23.19 uur

 38. Hoe durven ze in vredesnaam de stem van de kiezer zó te negeren.Schofterig, ik heb er geen ander woord voor. Daar krijgen ze nog een keer de rekening van gepresenteerd.

  Reactie door Diny — zondag 18 maart 2007 @ 23.35 uur

 39. @32 L’ecologiste

  Hoi! Wat leuk dat je nog altijd op jouw (felle) wijze in ons midden bent.
  Had ik al ergens gezegd A Dieu en Au revoir… het bleek niet nodig te zijn.
  Je bent er gewoon!

  Reactie door Gloria — zondag 18 maart 2007 @ 23.38 uur

 40. Toch aardig dat CDA en PvdA alvast verkiezingscampagne voor de SP voeren…

  Reactie door Johnito — zondag 18 maart 2007 @ 23.42 uur

 41. Tja, en dan hoopt Diederik Samson op een fusie SP/PvdA……..Hij zou dit eerst eens moeten lezen.

  Reactie door Erik van Donk — zondag 18 maart 2007 @ 23.58 uur

 42. Tja, ze blijven er alles aan doen om de SP maar buiten de macht te houden… Het zou wel eens kunnen gebeuren dat als de SP macht krijgt het is afgelopen met het elkaar toeschuiven van voordeeltjes en baantjes onder de huidig regerende kliek.
  Zoals de SP nu buitenboord wordt gehouden is een klassieker in de geschiedenis. Meestal is het effect averechts. En dan gaat het er op aan komen. Dit is een heel eng establishment wat het veld dan zou moeten ruimen. En een kat in nood maakt rare sprongen!

  Reactie door MijnZus — maandag 19 maart 2007 @ 0.02 uur

 43. allemaal een groot regentesk kartel…

  Reactie door Dirk — maandag 19 maart 2007 @ 0.45 uur

 44. Dat het corrupte CDA ons er niet bij wil hebben is logisch.
  De PvdA, dat is het probleem.
  Er zal niets anders opzitten dan hun kiezers te overtuigen dat ze bedrogen worden.
  Dat lukt al aardig; gewoon zo doorgaan.

  Reactie door Hermie Kreeft — maandag 19 maart 2007 @ 1.12 uur

 45. @Gandalf

  Zit je nog steeds in de keuken naar het lokale nieuws te luisteren?

  Kom joh, laat je horen!
  Serieus, je laat je toch niet wegjagen door stalking?!

  Ik mis je morgengroet overigens.

  Reactie door Sjaak — maandag 19 maart 2007 @ 1.20 uur

 46. AMSTERDAM — PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom denkt dat een fusie van zijn partij met de SP “op lange termijn” tot de mogelijkheden behoort. Dan moeten de ontwikkelingen, zoals hij die nu ziet bij PvdA en SP, wel doorzetten.

  “De SP is meer veranderingsgezind dan vroeger en dat vind ik ook verstandig. Kijk bijvoorbeeld naar de klimaatverandering. Jaren geleden zag de SP daarvan niet de ernst in, maar nu pleit de partij samen met de PvdA voor meer duurzame energie”, zei Samsom zaterdag. Anderzijds kan de PvdA wat hem betreft van de SP leren, dat de leiding van de partij “niet te ver voor de troepen moet uitlopen”. Bij het referendum over de Europese Grondwet pleitte de PvdA voor verandering, waarvoor onvoldoende draagvlak bleek te bestaan, aldus Samsom.

  Hij acht het mogelijk dat het over een jaar of tien tot een fusie kan komen tussen beide partijen. Samsom ontkent dat uitlatingen zaterdag in Het Parool hierover zijn ingegeven door het electorale succes van de SP: „Ik heb altijd al gepleit voor een progressieve volkspartij.” Samsom voegt eraan toe dat hij al jaren praat met SP’ers, ook voor de grote verkiezingsoverwinningen van die partij.

  Dit stond vandaag in de Telegraaf. Samson sprak op eigen titel. In de peiling van gisteren waren we voor het eerst groter dan de PvdA. Dat de ontwikkelingen de PvdA zorgen baren, dat mag duidelijk zijn. In Limburg en Brabant zijn we de tweede partij in de Staten. Dus de PvdA in alle staten.

  Wat mij betreft: geen fusie. Nu niet en nooit niet. Het is wel vreemd dat veel PvdA-politici uitspraken doen richting SP, maar bij veel onderhandelingen weten ze niet hoe snel ze de SP buiten spel moeten zetten. Het tij zal keren. Over 4 jaar praat de SP, als we zo door gaan, vanuit een machtspositie. Samson heeft met al zijn principes gekozen voor een goed salaris. En hij weet dat Krista van Velzen, die op zijn terrein zit, heel wat meer bagage heeft.

  Reactie door Harry Sangers — maandag 19 maart 2007 @ 1.27 uur

 47. Aangezien andere partijen een meerderheid voor elkaar kunnen krijgen vind ik dit een beetje een zeikpost Jan…….. reden temeer om verder te groeien!

  Reactie door Ach ja — maandag 19 maart 2007 @ 2.07 uur

 48. Ik weet niet hoe het in de rest van Nederland gegaan is, maar hier was al duidelijk op 8 maart dat Vrehen er totáál geen zin in had om zelfs maar te práten met de SP over inhouden. Die meneer zei op dat moment al met zoveel woorden dat Felix het wat hem betreft lekker kon bekijken. Maar ja, in mijn optiek is dat gewoon de lijn van het CDA in het algemeen. Balkenende liet dat vooraf ook al duidelijk blijken, dat hij een aversie tegen de SP heeft, en volgens mij was de slag voor Jan met betrekking tot meeregeren ook al vooraf verloren, net als die van Felix.
  Trek het je niet aan, ze misbruiken hun zetels gewoon, feitelijk. Het enige wat ons rest is om te SP nog groter te maken dan hij al is. We komen er tóch wel, zij het langzamer dan we graag willen.

  Reactie door Maurice — maandag 19 maart 2007 @ 2.09 uur

 49. @26 J.Z. Herrenberg

  Jouw Quote:
  ‘De arrogante regentjes denken dat als ze ons de weg versperren, dat onze aanhang dan van pure teleurstelling en vermoeidheid wel weer veilig naar de verrotte boezem van de traditionele ‘grote’ partijen terug zal keren.’

  -Inderdaad hoor ik deze geluiden wel eens onder SP -minded people.
  Ze hebben last van fatigue, zijn uitgeput, zijn defaitistisch geworden. Dit terwijl we groter zijn dan ooit en steeds groter worden. Dit houd ik deze mensen dan ook voor.
  Het succes van de SP is welbeschouwd een signaal dat de huidige politiek op alle fronten faalt. Onze samenleving schreeuwt! Zij snakt naar verandering. Schreeuwt om verandering! Verandering in het denken, verandering in het omgaan met elkaar. Echte normen en waarden. Deze schreeuw wordt echter op bestuurlijk niveau niet gehoord en zo wel wél gehoord gewoon genegeerd. Wat blijft in deze over van het door het establishment alom zo gehuldigde principe van marktmechanisme? Waarom geeft men de bottom-up krachten geen kans? Waarom deze top-down mentaliteit? De SP weren om de eigen belangen en die van diegene waardoor zij in het zadel geholpen zijn te bestendigen; de kapitalistische piramide? Protectionisme ten voeten uit!
  Nou ik heb slecht nieuws voor het establishment: de opmars van de SP is niet te stuiten. Hoe stuitend dit voor hen ook moge zijn, deze opmars is een zegen voor dit land.

  Reactie door Sjaak — maandag 19 maart 2007 @ 2.11 uur

 50. Dit Kabinet heeft intussen een levensgroot
  probleem gecreëerd: vele mensen zijn voor het
  boekjaar 2006 met een schuld blijven zitten.
  Geld dat geleend moest worden om ‘zorgkosten’
  te betalen. De Zorgverzekeraars die hun gang
  konden gaan zonder gecorrigeerd te worden.
  Een gedeelte van dit Kabinet meent de Schep-
  pingsverhalen létterlijk te moeten nemen.
  Dit Kabinet is daarin consequent, in dat lét-
  terlijk uitvoeren en SCHIET de Amerikanen te
  hulp bij hun Godvergéten missies! Wij laten
  ons zachtkens sauzen met de WALLstreetsaus en
  de Regering die kennelijk niet meer kan over-
  zien hoe het zit met de centjes.

  Een triljoen is een 1 met 18 nullen en ook
  dat er verschil zit in de Nederlandse TRILJOEN en de Amerikaanse TRILLION.

  Een Amerikaans trillion is een 1 met 12 nul-
  len. Tja, dat is op het V.W.O. waarschijnlijk
  niet genoeg uit de verf gekomen en mogelijk
  is dat het volgende ‘schandaal’ dat ons ter
  ore komt, nl. de diverse berekeningsfoutjes
  die recht dienen te worden getrokken.

  Immers een MILJOEN en ook een MILLION is nog wel altijd die 1 met 6 nullen.

  ‘t Zal niet meevallen om in Nederland al die
  omhoog gevallen ‘captains of industry’ aan
  het werk te blijven houden, nu het nieuwe
  probleem willens en wetens werd gecreëerd:
  ‘lack of industry’!

  Total loss? Ja graag, zegt de captain, nadat
  hij zijn centjes, door de werknemers bijeen
  vergaard, in ontvangst heeft genomen en zich
  offshore ergens ophoudt met een cruise, nadat
  hij zich zgn geërgerd had over een cruise-con
  trol die het ‘niet zou doen’ maar waarover hij zelf wel de eindcontrôle en verantwoorde-
  lijkheid had. Very Obvious Captain, ahoy!

  Er wacht ons vast zeer binnenkort een kamer-
  breed schandaal en wie neemt de klokkenluider
  in bescherming ?

  Volgend jaar weer een schrikkeljaar en het
  Kabinet blij. Dat betekent weer extra belas-
  tinginkomsten van die dag, maar de burger
  loopt zijn achterstallige betalingen met die
  ene extra betaalde dag niet in m.b.t. alle
  extra zorgkosten! Déjà vû? Ja ja, we zagen
  het al en zien het weer aankomen:
  niet zorg-geluk, maar zorg-en-lijk! Schande!

  Reactie door Madelief — maandag 19 maart 2007 @ 4.13 uur

 51. De SP heeft zich inschikkelijk genoeg opge-
  steld en zelfs tot op heden ingestemd met het
  Kiesstelsel. Nu blijkt toch wel dat het aan
  signalen duidelijk te merken is dat men er
  geen praktische uitvoering aan wenst/weet te
  geven en de mening van de kiezer negeert!

  Dát is dan wat het cda pretendeert: mee doen!
  Schállend koper is het, géén goud!
  Kijk maar eens goed in Google wat ik daar nog
  ten overvloede vond bij ‘schallend koper’ tot
  mijn verrassing prachtig ‘vertaald’.

  Ook als Kabinet kan men het ‘volk’ geen re-
  spect afdwingen indien de eigen voorbeeld-
  funktie achterwege blijft en zelfs géén stre-
  ven daartoe tot uitdrukking wordt gebracht!

  Reactie door Madelief — maandag 19 maart 2007 @ 4.35 uur

 52. Het heeft volgens mij geen enkele zin om hier de rechtse of linkse politieke partijen te beschuldigen van wat maar ook.

  Zolang als de kiezer weigert zelf zijn verantwoordelijkheid te nemen en domweg blijft stemmen en te stom is om te begrijpen dat democratie iets meer inhoud dan “de meeste stemmen gelden” en het simpelweg uitvoeren van de wil van de meerderheid het zijn de kiezers zelf die deze hele waanzin legitiem maken door te gaan stemmen.
  Wie denkt dat hij niet in een democratie woont moet helemaal niet gaan stemmen,Hitler is destijds gewoon op democratiese wijze door de kiezers gekozen volgens mij, de democratie in handen van een paar gekken is veel gevaarlijker dan een dictatuur want tegen een dictatuur is het legitiem strijden maar hij of zij die in verzet komt tegen onze schijndemocratie krijgt te maken met antiterrorisme bestrijding en krankzinnige wetgeving Samir A was niet goed bezig denk ik maar om iemand 8 jaar op te sluiten om dingen die hij gezegd heeft te zullen gaan doen maar niet daadwerkelijk gedaan heeft vind ik ronduit schofterig en gevaarlijk maar het gebeurd uit naam en ter berscherming van de democratie van de kiezer en die vind dat goed .
  Wat mij betreft kunnen de kiezers en de hele politiek elkaar gewoon een hand geven want beiden verkwansellen ze moraal en ethiek en legitimeerd de een de ander om de democratie te verkrachten.
  Het lijkt mij beter om eerst eens een keertje het instituut democratie opnieuw tegen het licht te gaan houden en in een openbare discussie het begrip democratie opnieuw te definieren politieke democratie is iets anders als maatschappelijke democratie, want anders geld “gewoon” wie stemt stem toe en verder niet zeuren.

  De democratie is dood en de kiezer is zwaar ziek.

  Reactie door Bertje — maandag 19 maart 2007 @ 5.03 uur

 53. Ik snap er geen bal meer van!! Hoe is het mogelijke? Het is net het zelfde verhaal als naar de Nov 22 verkiezingen.

  It is en insult to the SP and people who voted for them.

  Het zegt een hoop over die andere partijen en ik hoop dat men hun nou is goed leren kennen en overstappen naar de SP.

  Reactie door Paula — maandag 19 maart 2007 @ 7.37 uur

 54. beste mensen maak dit bekend praat er over met buren vrienden collega’s bekenden, laat ze weten dat er weer niet geluisterd word naar de burgers en dat de regenten de sp gewoon negeren en saboteren.van de huidige nieuws en propaganda diensten zoals kranten tv radio hebben wij ook niets te verwachten die zijn in handen van de regenten en de molletjes. dit schandaal en onrecht moet nieuws worden zegt het voort.!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door berty — maandag 19 maart 2007 @ 7.39 uur

 55. Zo nu we als SP nergens aan de bak kunnen komen omdat de anderen het niet zien zitten denk ik dat we gewoon kalm moeten blijven en zorgen dat we nog groter worden want de dag gaat komen dat we de grootste zijn en dan kunnen ze niet meer om ons heen en dan kunnen we zelf eens kijken met wie wij wat willen
  kop op SP doorgaan

  Reactie door rene scholten — maandag 19 maart 2007 @ 7.58 uur

 56. off topic

  We worden niet alleen belazerd met belspelletjes, het niet mee mogen regeren ondanks dat de SP grootste winnaar is.

  maar we worden met z’n allen ook nog eens besodemieterd door de pensioenfondsen die hun winst uit de wapenindustrie halen.
  ongevraagd worden we medeschuldig gemaakt aan oorlog voeren.

  Aanpakken die pensioenfondsen en wel heel snel!!!!

  Reactie door bijdehandje — maandag 19 maart 2007 @ 8.19 uur

 57. aanvulling;

  ook nog eens een onbekend bedrag van de pensioengelden wordt belegd in bedrijven dat zich schuldig maakt aan kinderarbeid.
  Dit gaat om honderden miljoenen, zo ook bij de wapenindustrie producerende bedrijven.
  SCHANDELIJK.

  Reactie door bijdehandje — maandag 19 maart 2007 @ 8.21 uur

 58. Goeden morgen vrienden SP.

  Analyse.

  Wanneer we de balans opmaken over het waarom, zijn de conclusies vlug gemaakt.
  In de allereerste plaats is de kritische houding van de SP over de overbodige snoepreizen die worden georganiseerd door onverantwoorde bestuurders.
  Daar willen ze natuurlijk geen verantwoording voor af leggen, en vrolijk verder gaan met het geldverspillende nergens toe diende uitgave patroon.
  Daarna willen ze verder gaan met plannen maken die ondoorzichtig en niet te controleren zijn, daar is de SP niet gewenst.
  Ik wil geen details van personen geven die niet door de beugel kunnen.
  Laat ik het hier mee blijven.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 19 maart 2007 @ 8.36 uur

 59. Wat de SP moet doen is niet in paniek raken maar doorgaan op de weg die wij hebben ingeslagen en vasthouden aan wat wij als goed ervaren. Dat is n.m.m. het beste wat ons te doen staat. Op een gegeven moment zal het tij keren maar dan moeten wij ons hoofd niet laten hangen en ZEKER niet luisteren naar de PVDA en CDA.
  Eigen koers varen SP. Ik geef toe: toen ik vanmorgen het bericht las dat wij wederom niet aan de bak komen na al dat werk dat er verzet is door velen maandenlang toen schrok ik ook, maar dat was maar even.
  De oude veerkracht kwam weer boven. Volhouden is het enige wat erop zit en andere partijen laten zien dat wij er vóór gaan!!! ALTIJD!! Anders zou de SP de SP niet zijn.

  Reactie door Antoinetta — maandag 19 maart 2007 @ 8.36 uur

 60. in de provincie Groningen heb ik de provinciale verkiezingen een betje gevolgd.
  je kon al na twee minuten zien aan de hr calon dat de sp buiten de staten bleef gezien zijn reaktie.
  daarbij is de verdere openbare debatten een grote poppekast.
  ze waren er al lang uit dat de sp niet mee deed.
  en daarom ben ik voor dat dit susteem over de kop wordt gegooid.
  het is niet anders dan bij de landelijke verkiezingen.
  daarbij vind ik dat partijen die in de regering zitten niet in de staten horen, want men bijt elkaar niet.

  jans

  Reactie door Jans — maandag 19 maart 2007 @ 8.53 uur

 61. laten we er voor zorgen dat ons stemsysteem weer eerlijk word,aangezien dit kabinet wel eens vroegtijdig kon vallen is het noodzakelijk om er NU alvast voor te zorgen dat de stemcomputers “eerlijk worden” door er een stembewijs [papertrail] uit te laten komen,of terug naar het potlood!
  voordat er zogenaamd weer te weinig tijd is om aanpassingen te maken…

  ik kan dit niet vaak en hard genoeg benadrukken!
  allemaal nog steeds van mening dat we wat “vertrouwen moeten hebben” in de nieuwe coalitie?!

  Reactie door iew — maandag 19 maart 2007 @ 9.07 uur

 62. @ 39 Gloria,

  Kan het niet laten. Moet af en toe een signaal afgeven. Aard van het beestje.
  Gisteren had ik een gesprek met een PvdA-er die het jammer vond dat SP zo snel was weggelopen… Ik heb zeker een half uur met hem gesproken en hem helemaal laten uitspreken en met argumenten uitgelegd dat Jan NIET was weggelopen, maar heb hem niet kunnen overtuigen. Althans hij bleef voet bij stuk houden, maar wellicht is zijn overtuiging toch aan het wankelen gebracht. Ja het is ook wat wanneer je je eigen partij moet afvallen.

  Nog even over die mogelijke stemfraude. Nergens grote artikelen gezien over de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die de kritiek op stemcomputers deelt.
  De media steken hun nek niet uit. Iedereen lijkt te zijn gezwicht voor het geld. De westerse wereld loopt op zijn einde net zoals het Romeinse Rijk. Er is geen gezond verstand meer in de contreien waar de beslissingen worden genomen. Logisch dat ze daar geen SP bij willen hebben. Grote uitverkoop van de publieke verworvenheden. Kooplui die het publieke domein hebben ontdekt en met politieke steun al jaren bezig zijn onze voorzieningen leeg te roven.

  De diefstal via de overwaarde en de daardoor ontstane scheve verhoudingen waardoor het bijv. voordelig is om wijken af te breken maakt de samenleving kapot. En kijk naar ons voedsel. Het percentage van ons inkomen wat we uitgeven aan voedsel wordt steeds kleiner. De boeren zijn industriëlen geworden die een ‘product’ neerzetten. Dieren in concentratiekampen. De oorspronkelijke echte boeren zijn ‘weggesaneerd’. Te duur!

  Geen respect voor mensen geen respect voor dieren, de natuur, alleen maar graaien voor zichzelf en hun gezinnen in hun eigen huis hun eigen tuin hun eigen bankrekening. Daar wonen ze dan, de folks on the hill. You can get there if you will, but first you must learn to smile as you kill…
  Met de zekerheid van een goed salaris, een mooi huis en alle materiële geneugten binnen handbereik is het makkelijk beslissingen nemen. Er is geen feedback meer. En als we dat afdwingen middels verkiezingen dan nog ontkennen ze voor het gemak.
  REVOLUTIE inderdaad. Het aftellen is begonnen.

  Reactie door L'écologiste — maandag 19 maart 2007 @ 9.10 uur

 63. Het wordt eens tijd dat de SP hun tanden laten zien en niet naar een mesthoop laten leiden !

  het stelletje tuig van de CDA en PvdA moetn maat eens gaan inzien dat zij de democratie het hun belijdenis omzeep helpen .

  Reactie door Fred — maandag 19 maart 2007 @ 9.15 uur

 64. @57
  Maar bijdehandje dat jij dat niet begrijpt dat is nu de door JPB de veel geprezen VOC
  mentaliteit.
  Geld verdienen maak niet uit hoe.

  Reactie door De Hakker — maandag 19 maart 2007 @ 9.24 uur

 65. Ik word hier dus compleet niet goed van dat een grote partij steeds buitenspel wordt gezet. Vraag me af wat nu nog het nut van het stemmen is. Kans is groot dat ik dit de volgende keer ook niet meer doe.
  Geeft ook aan dat we in dit nieuwe kabinet niet al te veel vertrouwen hoeven te hebben omdat allemaal één pot nat is. Met andere worden er veranderd niets voor de gewonen man.

  Reactie door Reinier — maandag 19 maart 2007 @ 9.34 uur

 66. Stel deze misstanden voor aan de Hoge Raad : Sleep het CDA en PvdA voor de rechter !

  Reactie door Fred — maandag 19 maart 2007 @ 9.41 uur

 67. De SP heeft toch gewonnen,was het antwoord van SP amersfoort.
  naar aanleiding van vragen die ik had over de stemcomputer,waaruit ik niet kon zien waarop ik gestemd heb.
  Dat was voor de provicale verkiezingen.
  Dan ga je lezen op Internet wat er bekend is met het stemmen,en dan zie je inees na lang zoeken een artikeltje van een gemeente,geloof almere.

  december 2006 word er eindelijk vragen gesteld over de stemcomputer.
  In almere alleen.

  Ik vraag mij echt af wat de SP gewonnen heeft.
  Buitenspel gezet door de CDA/PVDA/VVD.

  Ik zie alleen maar woorden en met woorden kan je niks veranderen.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 9.54 uur

 68. Democratie…aan me zolen, dit is het eerste de beste derde wereld land, corruptie die zijn weerga niet kent.

  En daar sta je dan als kiezer!!!
  Pure oplichting, russische praktijken!

  Reactie door e.krul — maandag 19 maart 2007 @ 9.57 uur

 69. Maar dat verbaasd ons allang niets meer zie ook dit nog maar eens:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel24/kn2411f.htm

  en dit:
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel23/kn2350d.htm

  en dit:
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel23/kn2354e.htm

  Niet te geloven dat de staat der Nederlanden totaal aan het verworden is!!

  Reactie door e.krul — maandag 19 maart 2007 @ 10.00 uur

 70. Na het kabinet en de media, nu dus de provincies, dra volgen de gemeentebesturen.

  We worden kennelijk geregeert door het voorbeeld dat Poetin geeft!

  Niets geen democratie, schijnverkiezingen om het volk zoet te houden.

  Schijnheilige volksverlakkers!!!

  tijd voor de revolutie!!

  Reactie door e.krul — maandag 19 maart 2007 @ 10.06 uur

 71. @De Hakker.Ik heb dit zien aankomen,had al om een andere aanpak/taalgebruik gevraagd (Gloria weet dit nog wel)De SP was naar mijn idee al aan het mee varen.Het spel spelen zoals het gespeeld word.maar het is jezelf buiten de lijnen spelen,dit vraagt dus om een andere aanpak/koers.

  Reactie door paul — maandag 19 maart 2007 @ 10.18 uur

 72. Ach, eigenlijk hoef je helemaal niet zo kwaad te zijn, alhoewel het wel een smerig spelletje van de zittende macht is natuurlijk. Wat je ziet is dat de SP stelselmatig buiten de deur wordt gehouden en in de media waar mogelijk negatief wordt afgeschilderd. Toch blijkt dat laatste steeds moeilijker want de SP heeft goede argumenten waar je niet zomaar omheen kan. Het is niet altijd fijn om de waarheid onder ogen te moeten zien. Het enige dat de SP moet doen is zorgen dat ze de punten keer op keer helder onder het voetlicht brengt en de onwaarheden van de andere partijen te ontkrachten. En verder natuurlijk doorgaan op dezelfde voet. Want laten we niet vergeten dat dat de basis is voor het succes. De partijen die de SP zo nodig buiten de deur willen houden komen zichzelf echt wel tegen dat is gewoon een kwestie van tijd. De basis waarop de regering stoelt wordt steeds smaller en dat zal zich op een gegeven moment wreken. Het is misschien zuur dat er nu geen regeerdeelname in zit maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat mettertijd rechtgezet wordt.

  Reactie door apollo — maandag 19 maart 2007 @ 10.19 uur

 73. En geniet straks van uw pensioentje, pensioen moet je doen!

  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=823143/sc=4a6618

  Reactie door e.krul — maandag 19 maart 2007 @ 10.25 uur

 74. Mooi , dat de heren den dames met een academische titel ,gaan bepalen dat het volk maar wat meer slaafs moet worden ; Er bestaat een mooi draaiboek , om de toestand van de Nederlndse arbeider terug te brengen tot het Europese mininmum niveau : dat is logisch gevolg van het feit ,dat er zoveel arme landen bijgekomen zijn : die proberen natuurlijk allemaal naar het beloofde land van JB , WB te komen : want NU kunnen ze er 3 maal meer verdienen dan in hun eigen armoedige land ( veroorzaakt door de voormalige USSR ) Mooi dat zij voor de werkgever zo nederig en vriendelijk overkomen en ook nog HARD WERKEN , geeft eigenlijk aan dat de CDA en PvdA te vergelijke zijn met NSB-ers ; gewoon landverraders : Waarom donderen die tuinders niet gewoon op naar Polen en maken daar gebruik van gewillige arbeiders ?

  Reactie door Fred — maandag 19 maart 2007 @ 10.25 uur

 75. nu jan het zoveelste bewijs dat je niet bent weg gelopen toen met die kabinets formatie ze willen de sp niet of zijn ze bang dat er teveel rotzooi komt boven drijven de puinhoop die ze er van hebben gemaakt DE BEERPUT MOET DICHT BLIJVEN IN NEDELAND

  Reactie door theo — maandag 19 maart 2007 @ 10.27 uur

 76. Er kleeft bloed aan uw pensieoen!

  Reactie door e.krul — maandag 19 maart 2007 @ 10.30 uur

 77. Er kleeft bloed aan uw pensioen!

  Ook daar aan al!

  Reactie door e.krul — maandag 19 maart 2007 @ 10.31 uur

 78. Jonge..jonge…wat gaan we weer te keer,
  had nou iemand van de SP nou ooit gedacht,oke gehoopt wel natuurlijk,dat die ,zich Christenen noemende minkukels maar ook enig plan hadden om met de SP samen te werken.Het is toch strategisch en wel overwogen wat die engerds nu doen.Een meerderheid in vak K,in de eerste kamer en in de provincies, de drie
  malloten hoeven straks maar met de vingers te knippen en wat zij willen zal geschieden.
  Maar beste mensen ze snijden zich straks in diezelfde vingers.Gewoon even “rustig”laten doorsudderen,natuurlijk heb ik ook mooi de pleuris in.
  We moeten er straks alleen en dat duurt niet lang hoor,harder tegenaan gaan.
  Steun nou gewoon op onze eigen 25 mensen
  die zich het lazerus werken aan het politieke front want dat werk werpt straks
  zijn vruchten af, ten faveure van ons steeds
  verder afglijdende sociale stelsel.

  Reactie door Toon van Vliet — maandag 19 maart 2007 @ 10.33 uur

 79. Beter hadden we destijds kunnen blijven werken aan onze eigen oorlogsindustrie de
  F’s 16, die ingezet kunnen worden ter verde-
  diging en niet primair bommen hoeven te lossen. Maar terwille van óók de éthiek ver-
  dween dit uit ons land! In ruil daarvoor ging
  Nederland de USA helpen met onderdelen van ook programma’s. Dan zit ons volk er niet zo
  erg met de neus bovenop.

  De Balkenendeballetten deden een sprong in de
  lucht en dacht dat het volk niet zo één, twee, drie, de praktijken van de pensioenfond
  sen zouden door hebben…..nee, B-1, B-2, B-3
  niet maar Balkenende-4 dus wél!

  Mogelijk ook dat een aantal betrouwbare ac-
  countants HUN wérk deze keer GOED hebben ge-
  daan en de kwalijke luchten rond jaarrekenin-
  gen op de juiste plaats wisten af te voeren.
  Kijk, en als dan ineens ZEMBLA een politieke
  partij zou héten, liep het Kabinet léég, het
  CDA vóórop!

  Makkelijke voor de hand liggende reklamë:
  “Stem eerst áf op Zembla, en dáárná EROP!”

  Ontzettend rót voor al die serieuze mensen
  die dachten ‘fatsoenlijk’ pensioen te ont-
  vangen!

  Fatsoen moet je doen zégt Balkenende,maar wat dénkt hij en wát doet hij!
  Hij bewijst keer op keer lippendienst zo te
  zien.

  Kijk zelf even in Google naar:
  “Lippendienst bewijzen” en volg de link van
  het ‘Friesch Dagblad’, dan is dát voorbeeld
  meer dan duidelijk, hoe de handelwijze is!

  ZEMBLA BEDANKT, reuze bedankt, al doet het ook enorme pijn, elke keer weer zo’n schan-
  daal te ontdekken.

  Verdikkeme-nog-an-toe! Het is weer net zoals
  vorig jaar tegen Pasen: elke dag een schan-
  daal op mijn ontbijtbordje, het houdt niet op
  en het lijken dus kennelijk ‘oude rotten’ te
  zijn die de Pensioenfondsen beheren en inder-
  daad ‘een jonge God’ heb ik er niet bij ge-
  zien vanmorgen bij het NOS-journaal!

  Al die ‘moeders achter het áánrécht’ dienen
  hun zonen bij de éthische lévensLES te houden
  dan zijn die moeder alléén al door dié bege-
  leiding hun gewicht in goud waard!

  De rúst binnen een gezin waarborgt ook de TIJD voor de véle opbouwende gesprekken die
  er gevoerd moeten worden, ten behoeve van de
  nieuwe burger én kiezer in SPé!

  De manier ook waarop Eelco Nikkels zijn woor-
  den kiest, niet met ‘nikkelen’ blik, maar met
  een ‘stalen’ uitdrukking bezorgen me letter-
  lijk koude rillingen. Edel metaal is toch wel
  net even anders!

  Reactie door Madelief — maandag 19 maart 2007 @ 10.33 uur

 80. Zo bent u , ongewild , mede verantwoordelijk , voor de wapenindustrie is de ontwikkeling van wapens TEGEN BURGERS en het meest Schofterig TEGEN KINDERNEN : clusterbommen : die op de grond neerkomen en niet ontploffen en eruit zien als blikjes ; mooi dat zo’n kind dat als een speeltje ziet en daar ledenmaten mist : Zo’n ontwerp handen de meest softerige SS-ers niet kunnen bedenken ;anders hadden zij daarmee heel veel joodse en üntermensh” kinderen kunnen pakken :
  Het is tot op de GAL te kotsen !

  Reactie door Fred — maandag 19 maart 2007 @ 10.45 uur

 81. Mensen die nog denken dat ze voor hunzelf werken zitten nog in een illusie.
  Al het geld wat men inzamelt aan belastingen worden weer belegd door de ontvangers.
  Dus het geld wat men betaalt,word nog eens dubbel verdiend.
  Alleen de betalers denken nog dat ze betalen voor hun pensioen,etc.

  Hoe hou je mensen dom.
  Gewoon niet de waarheid vertellen en alles in een doofpot gooien.

  Zo ook met bakellende en de irak affaire.
  Zij hebbben meegeholpen aan de aanloop van de irak-oorlog.
  Het was allang beslist.
  Zij weten veel meer en houden ons allen voor de gek.
  Een kleine elite van 30% die alles bepalen.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 10.48 uur

 82. Het zo een mooi gebaar zijn om op het Plein , voor de Tweede Kamer , eens mens een grote geoep mesnen , in het openbaar te gaan KOTSEN .

  Reactie door Fred — maandag 19 maart 2007 @ 10.49 uur

 83. Op de olympische spelen voortaan sporters die derde worden de gouden medaille geven ?

  Reactie door willem — maandag 19 maart 2007 @ 10.57 uur

 84. @71
  Ik weet niet waar je mij mee wil opzadelen ,maar iedereen zit bijna in dit net verstrikt.
  Je zou ook tegen mensen die in een sigaretten fabriek werken er zit kanker aan je handen.
  Maar het is natuurlijk een zeer slechte zaak om in deze afschuwelijke wapens je winst binnen te halen.

  Reactie door De Hakker — maandag 19 maart 2007 @ 11.09 uur

 85. In Belgie , is kort geleden ook een onderzoek gedaan naar ABN- en ING- bank : Blijkt ook mee bekostigen van Clusterbommen !

  Wie is lid van de Raad van Bestuur van de ING-Bank ? …….YES ; onze SOCIALIST en als grote hobby geld !

  Reactie door Fred — maandag 19 maart 2007 @ 11.11 uur

 86. Iedereen staart zich blind op het woord “winnaar” terwijl het echt democratisch is als een meerderheid (!) echt niet met de SP wil samenwerken. En dat is ook zo met die andere “winnaar” PVV. Het is nu eenmaal zo dat alleen een meerderheidscoalitie slagvaardig regeren kan en als de SP niet werk maakt van het smeden van banden met andere partijen zodat samenwerking van beide kanten als prettig en werkbaar wordt ervaren de SP kan wachten tot ze zo groot is dat ze in haar eentje de meerderheid heeft. We hebben nu eenmaal een meerpartijenstelsel en we zullen dus NU echt ons best moeten doen om duidelijk te maken dat wij ook willen onderhandelen en dus niet op alle fronten ons gelijk willen halen. Dat kan, maar dan moet de SP beginnen met het benadrukken van (bijna) gelijke standpunten die de SP ook bij andere partijen ziet: kortom wat je met elkaar gemeen hebt. Alleen dan kan er een basis voor samenwerking ontstaan en kan de SP regeren zonder in haar eentje de meerderheid van alle stemmen te hebben. En Nederland is zo rijk dat echt nooit de helft van de bevolking de SP als haar belangenbehartiger zal zien..

  Reactie door Wil te Amsterdam — maandag 19 maart 2007 @ 11.19 uur

 87. Ik stem de voortaan blanco dat is beter dan niet stemmen. Wil namelijk wel gebruik maken van mijn stemrecht. Maar op zoals je nu al paar keer hebt gezien heeft zoals de politiek nu werkt stemmen op een partij geen nut. Zie 2003 Pvda en in 2006-2007 de SP.

  Reactie door Reinier — maandag 19 maart 2007 @ 11.28 uur

 88. Heb hierboven ergens gelezen” h( )fters”, nou dat zijn ze allen bij elkaar.
  Met zo´n winst MOET de SP volgens mij niet aan de kant gezet worden.
  Of is het ANGST?.
  Als de peilingen kloppen, de laatste toch, dan is de SP nu groter dan de PVDA en zijn ze de meerderheid kwijt. Hopen dat het zo blijft tot na de volgende verkiezingen en dan maar zien of ze nog zo´n grote mond hebben.
  We houden de moed er in.

  Kees van Meel.

  Reactie door Kees van Meel-Turkije. — maandag 19 maart 2007 @ 11.30 uur

 89. @33 Ron, ik wens je sterkte het is weer ge-
  duld hebben, maar ik veronderstel ook niet
  dat er nu nog veel getwijfeld zou worden aan
  de SP, ook bij jou in de buurt. Wordt het je
  af en toe te veel, pak je mogelijk de fiets
  en is daar langs het kanaal die warme bakker
  die ooit alsvolgt reklame maakte: pik hier uw
  Drentse bollen! SPécialiteit Ron, al raad ik
  je wel aan ervoor te betalen!

  De SP is toch sinds 1994 pas in de Tweede Ka-
  mer? Nog géén 13 jaar en wat de partij in die
  relatief korte tijd heeft bereikt met moed,
  beleid en trouw is iets om “U” tegen te zeg-
  gen en de kracht van de partij is, dat men
  niet uit is op haantjes-gedrag, maar wel de
  juiste man en de juiste vrouw op de juiste
  bestuursplek weten te krijgen en de mensen
  zich dus wezenlijk diénstbaar op stellen,
  naar dráágkrácht! Het team dat van binnenuit
  werkt en naar buitentoe uitstraalt wat bedoeld werd met humaniteit voor állen!

  De SP dwarsbomen heeft geen zin, want uitein-
  delijk zijn het de kiézers, de burgers, die
  het voor ‘het zéggen hebben’ en daar hoe lan-
  ger hoe meer gevoeliger voor worden en ge-
  bruik maken van de méde(ëigen-)verantwoorde-
  lijkheid en zelf ook de hánd uitsteken naar
  een partij die hen ten diepste genegen weet
  te benaderen!
  Fijne dag Ron, bij jou in die schitterende
  omgeving en weldadige landelijkheid! Groet!

  Reactie door Madelief — maandag 19 maart 2007 @ 11.41 uur

 90. @ Reinier (86):

  Het heeft wel degelijk nut om op een partij -lees; de SP- te stemmen.
  In de eerste plaats versterkt elke stem de SP-fractie, en als ze in de oppositie zit, de oppisitie. Een goede oppositie voeren is ook belangrijk; dat heeft de SP in de afgelopen jaren juist bewezen in de Tweede Kamer en elders. Bovendien zijn soms ook oppositiestemmen nodig voor bepaalde voorstellen, die het daardoor dus al dan niet halen (al naar gelang de stemmen van de oppositie).
  Tenslotte is voortdurende groei van de SP belangrijk omdat zij op een gegeven oogenblik zó sterk kan worden, dat zij wel serieus móet worden genomen in coalitieonderhandelingen. Of er vervolgens daadwerkelijk een coalitie met de SP eruit rolt, is altijd de vraag in ons systeem. (Zo werd de PvdA in 1977 b.v. ook buiten de coalitie gehouden, ondanks dat ze veruit de grootste fractie had en tien zetels winst had geboekt).

  Reactie door Olav Meijer — maandag 19 maart 2007 @ 11.44 uur

 91. @57 Hakker,

  Dat jij dat niet begrijpt?

  Volgens mij begrijp jij iets niet, dat blijkt ook wel uit je bijdrage @84.
  Zelfs het commentaar op een éénvoudige vraag is er vent op leeftijd in beeld die geen antwoord wil geven of ze ook investeringen doen in bedrijven die clusterbommen maken.
  Nou dat zegt mij genoeg, wat een misselijk makende praktijken worden eruit gehaald.

  Als je jezelf naar de sodemieter wilt helpen en rookt dan kies je daar zelf voor, maar ik heb niet gekozen om te investeren in die klotige wapenindustrie.
  En ook niet het spekken van die bedrijven die misbruik maken dmv. kinderarbeid.
  Ons hele leven werken om een beetje fatsoenlijk pensioen op te kunnen bouwen en wat blijkt?
  Van onze centen wordt de wapenindustrie gespekt?
  Daar heb ik niet om gevraagd en ben er verdomme dan ook op tegen, ik wil niet verantwoordelijk worden gesteld voor al die oorlogsmisdaden die ze (buiten mijn weten om) hebben uitgevreten, jáwel ook van mijn centen.
  En inderdaad Hakker dat zo iets ongestraft kan DAT BEGRIJP IK INDERDAAD NIET.

  Waarom heb jij je waffel niet eerder opengetrokken Hakker als je dat al lang wist?

  Reactie door bijdehandje — maandag 19 maart 2007 @ 11.46 uur

 92. Ik lees net dat alles vanaf morgen beter wordt …

  Minister-President Balkenende onderkent het belang van de Dag van de Burger. Zijn kabinet wil de burger centraal stellen. Om dit kracht bij te zetten, is Balkenende aanwezig op het symposium van de Dag van de Burger. Als laatste spreker zal hij in gaan op het centraal stellen van de burger in het werk van de overheid.
  (ironie mode uit)

  Reactie door Ben Koot — maandag 19 maart 2007 @ 11.48 uur

 93. Democratie betekent de macht aan het volk. Dat betekent in onze situatie dat de meerderheid regeert. Zolang de SP niet meer dan 50% van de stemmen of zetels heeft, kan zij er niet automatisch van uitgaan mee te regeren. Te stellen dat dit ondemocratisch is getuigt van weinig kennis van het woord democratie en een slecht verliezer zijn. (Ook al denk je dat je gewonnen hebt)

  Reactie door Karel — maandag 19 maart 2007 @ 11.51 uur

 94. Vanavond op TV (rond 21 uur):

  Het eerste deel van “De Wouter-tapes”.
  Enkele stukjes waren al via TV en radio te zien en horen.
  Wat ik er ook van zal vinden, moedig vind ik het wel, om documentairemakers zo lange tijd zo dicht op de huid te laten zitten.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 19 maart 2007 @ 11.54 uur

 95. olav.

  Wat krijgen we dan te zien.
  Een toneelstuk met toneelspeler Wouter Bos.

  Hij is een kei in het bespelen van mensen.
  Een stalen gezicht.
  Tijdje geleden stond hij in de story of prive,dat hij zogenaamd een kind had.
  Hij zag allemaal fotografen in zijn straat en pakte de kinderwagen van zijn buurvrouw Om te laten zien wat voor vaderfiguur hij is.
  Zat niet eens een kind in en volop glunderen naar de fotografen.

  Ach wouterje Bos.
  Ik weet genoeg.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 12.20 uur

 96. Ik hoor zojuist op radio de hoofdredacteur van het blad Binnenlands bestuur zeggen dat het aan de SP zelf ligt, zij wiilen gewoonweg niet meedoen zolang ze geen absolute meerderheid hebben.

  SP, zo zegt hij wil beslist geen water bij de wijn doen, en zo wacht men af tot de volgende verkiezingen, in de hoop weer groter te worden zodat men dan waarschijnlijk toch een meerderheid heeft en ook een groter monopolie.

  Het is dus een strategie van de SP zelf, de partijen moeten kompromissen sluiten en dat is SP van huis uit niet gewend.

  Dit zijn niet mijn woorden maar ik herhaal in het kort wat deze journalist zei.

  In brabant lukt het wel omdat daar de SP de grootste partij is.

  Reactie door Carla — maandag 19 maart 2007 @ 12.21 uur

 97. @91 Bijdehandje.

  Dat zijn harde woorden, maar moeten gezegd worden. Ik krijg al jaren mijn pensioen van het ABP, wat moet ik doe mijn pensioen, opzeggen? Tegen mijn vakbond ABVAKABO aan schoppen? Dat doe ik al jaren geen resultaat in een democratisch landje (de helft van de stemmen plus één) maken de dienst uit en zijn verder oostindisch doof.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 19 maart 2007 @ 12.32 uur

 98. Het gaat ‘verrekte goed’ in Nederland.

  Voedselbanken kunnen het voer niet aanslepen,
  ambtenaren staken, havenstaking, onderwijs ligt in de goot, belastingdienst neemt geen telefoon op en onze ministers krijgen er 30% bij.

  En dan zou de SP niet mogen meeregeren?

  Ik vind het om te spugen.

  Vraag nogmaals aandacht voor de demonstratie van Stop de Herkeuringen a.s. woensdag in Den Haag. Teken de petitie en als je er bij kunt zijn, heel graag.

  Mensen die in de mallemolen van het UWV zitten hebben nl. niets meer te staken. Konden we het werk er maar bij neerleggen!

  Zie verder http://www.stopdeherkeuringen.punt.nl of WAOplein.

  Reactie door Roodkapje — maandag 19 maart 2007 @ 12.37 uur

 99. @96 Carla
  Makkelijke journalistiek. Hier in Limburg hebben (c)DA en VVD al ruim voor de verkiezingen aangegeven dat wat er ook gebeurd, we gaan NIET met de SP samenwerken.

  Over inhoud en water bij welke wijn dan ook is geen woord gesproken.
  http://mgl.digi-dition.nl/daily/2007/3/19/MGL/PKS/11/articles/artikel_DDL_1DA_20070319_40_445.php

  Reactie door Irma — maandag 19 maart 2007 @ 12.54 uur

 100. @69 10.00 uur, E. Krul:

  Goede middag,

  Hartelijk dank voor de links, met name de eerste gaf me een gevoel van “zie je noü wel, heel veel komt nooit in de publiciteit”.
  Hoe kan een samenleving zich dan vrij en democratisch noemen als het onrecht dat een heel groot deel van de bevolking wordt aangedaan niet eens meer wordt besproken??

  Waarschijnlijk is de oorzaak gewoon angst: angst om heel veel materiele zaken en zekerheid te verliezen. Het lijkt mij te kloppen dat naarmate men meer heeft, men ook meer aan dat bezit gekluisterd is en daardoor zijn morele onbevangenheid, en mogelijk zelfs integriteit,steeds meer verliest.
  Mogelijk ook vaak gewoon chantage door degenen die in elke kapitalistische maatschappij aan de touwtjes trekken?
  En, ik hoop dat ik de dames (en ook heren!!!) hiermee niet kwets, want zo bedoel ik het niet: de toegenomen feminisering van veel westerse maatschappijen, waardoor het rebelse bij veel mannen wordt onderdrukt??
  In ieder geval is door vele (vaak spannende)films van de afgelopen tientallen jaren- m.n. uit de V.S.- de mensen duidelijk gemaakt dat met de machtigen niet te spotten valt, het gaat soms letterlijk om leven en dood.
  Ik vraag me wel eens af of dat niet de verborgen bedoeling is van veel van zulke films, mensen totaal doordringen van het feit dat elk wezenlijk verzet bij voorbaat vruchteloos is.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 19 maart 2007 @ 13.00 uur

 101. Ook in zeeland hadden de partijen al laten weten niet te willen samenwerken met de SP, en dit deden zij ook al ruim voor de verkiezingen.

  Ik vind dit echt een grote shit democratie worden.

  Reactie door Redstar — maandag 19 maart 2007 @ 13.15 uur

 102. MACHT!

  Lees eens wat Machiavelli, of de Pauselijke dictaten uit die tijd, of in de Thora, of in de transscripten van het huis van afgevaardigden en de senaat in de V.S.

  We stammen af van APEN!

  Zoveel maakt men in de politiek steeds duidelijker!

  en Jan, hallo, ‘Deja Vú’ was dat misschien jouw eerste LP?

  Reactie door Joris Goedbloed — maandag 19 maart 2007 @ 13.21 uur

 103. @91
  Ten eerste jammer dat je begint te schelden.
  Dat met ,,begrijp je dat niet” was ironisch bedoelt maar goed ik kan er begrip voorop brengen dat je het niet zo opvatte.
  Ik wil alleen maar aantonen dat ik me niet persoonlijk aangesproken voel in verband met deze investering.
  Waar levert Corus zijn staal aan?
  Zo zijn er talloze bedrijfstakken die geld verdienen aan het uiteindelijke leed wat er aan gericht wordt.
  Mensen in gokbedrijven,drank fabrieken,sigarettenfabrieken,chemie ,software enz er zijn talloze bedrijven waarvan het product geen levens red maar juist omzeep helpt.
  Dus kom niet aan met de opmerking als ik het pensioen beur er dat er bloed aan kleeft.
  Je verdraait de boel waarom nu in eens deze selectieve verontwaardiging.
  Daar bedoel ik niet mee dat deze investering goedkeur zeker niet maar wist jij het ik niet.
  Maar een andere hoop dingen weten we wel.

  Reactie door De Hakker — maandag 19 maart 2007 @ 13.25 uur

 104. Als je het goed leest zijn PvdA, CDA en VVD eigenlijk dezelfde partij alleen gebruiken ze andere letters. Het is gewoon een groot schandaal dat ze de SP overal buiten houden maar wel te verwachten. Maar niet getreurd de SP groeit nog steeds en misschien gaan we het ooit beleven dat PvdA, VVD, CDA, FNV en CNV allemaal gaan inzien dat ze niet om de SP heen kunnen. Ja ik noem ook de twee
  vakbonden want ook die hebben boter op hun hoofd. Werknemers van FNV zie je later terug in de PvdA en werknemers van CNV in het CDA.
  We worden in Nederland constant gewoon bedonderd en daar doen de hierboven genoemde partijen gewoon aan mee. Bijvoorbeeld het OVNC of CNVO ( de onderwijsvakbond die zijn naam nogal eens veranderd met alle kosten vandien) vinden het regeer accoord van CDA, PvdA en CU een goed accoord. Gewoon elkaars handje vasthouden en elke maand in mijn geval 19 euro innen en niets doen voor hun leden. En heel blij zijn als ze na onderhandelingen 0,05% eruitgesleept hebben en dan spreken over een goed CAO acccoord.
  Nee het is tijd voor een nieuwe vakbond die goed samenwerkt met de SP. Ik denk dat bijna alle leden van de SP lid zouden worden van zo’n nieuwe vakbond die wel wat voor hun leden doet. Wat denken jullie van de SV (Sociale Vakbond).

  Reactie door leo v schagen — maandag 19 maart 2007 @ 13.29 uur

 105. @ Carla (96):

  Hopelijk heb je zelf ook door dat dit gewoon een kwestie is van de Zwarte Piet toespelen. Partijen als het huidige CDA zullen ALTIJD zeggen dat de SP zich zó opstelt, dat daarmee geen coalitie kan worden gevormd. Bij de afgelopen informatiebesprekingen heeft de SP zich heel open opgesteld. Maar het is logisch dat zij niet zo ver kan gaan dat zij haar eigen grondbeginselen gaat verloochenen.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 19 maart 2007 @ 13.37 uur

 106. Beeeetje makkelijke conclusie van Jan.

  In NH is de VVD de grootste. Hoe groot is de kans dat SP dan in NH meedoet ? Precies… dat hoeft niet per se een kongsi te zijn om SP erbuiten te houden. Daarbij kan je je afvragen, net zoals op landelijk niveau, of het voor de SP ook in NH dan niet relatief gunstig is in de oppositie te zitten ?…

  Jan kon zich uiteindelijk niet verenigen op landelijk niveau met CDA, hoezeer hem dan ook de duimschroeven zijn aangezet. Maar dat krijg je als niet de grootste, maar “slechts” de 2e bent…

  SP moet gewoon doorgaan. Duidelijk én het belangrijkste is dat de SP een partij is geworden om rekening mee te houden. Misschien komt het er nog vóór 2010 van om op het pluche te komen, wat de SP overigens dan wel verdiend zou hebben.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 19 maart 2007 @ 13.38 uur

 107. @ Sander (95):

  Wouter Bos heeft inderdaad een kind (niet: “zogenaamd”). En ach, als hij voor de show voor de fotografen een kinderwagen heeft gepakt, daarmee kan ik niet zo zitten. Ik vind dat eigenlijk zelfs wel grappig! Ik zie al de onderschriften: “Wouter Bos wandelt met zijn baby”…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 19 maart 2007 @ 13.41 uur

 108. @106 Prematuurtje?

  Reactie door Roodkapje — maandag 19 maart 2007 @ 13.47 uur

 109. @Olav Meijer

  Zo te zien ben jij weer terug van het zonnige zuiden? Hopelijk weer lekker uitgerust om er ook hier weer helemaal te zijn.
  Welkom in het land van de corrupte bendes, olv christen Balkenende!

  Reactie door Gloria — maandag 19 maart 2007 @ 14.22 uur

 110. Uit alles blijkt dat de verschillen te groot zijn. De SP heeft gewoon te weinig wil getoond om mee te regeren, door te star vast te houden aan het eigen program. Dan kan je wel lekker de schuld geven dan de andere partijen, maar je verdient niet beter.

  Niet democratisch? De overgrote meerderheid stemt nog altijd niet SP. Die gunnen de SP misschien wel een kans, maar als je dan te star bent om die te grijpen, verdien je niet beter.

  Het open ressentiment in deze reacties vind ik verder onsmakelijk. De SP blijft toch vooral de partij van mensen die vinden dat anderen iets voor hen moeten doen. Als de SP wil regeren moet ze gewoon buigen. Klaar.

  Reactie door Hans — maandag 19 maart 2007 @ 14.30 uur

 111. @ 104 Leo v Schagen .Ik ben het helemaal met Leo v Schagen eens betreffende de bestaande conservatieve kliek van politieke partijen en vakbonden die hebben jaren zitten slapen en onder aanvoering van vooral Bolkestein en v Aartsen de zaak geliberaliseerd wat duizenden banen heeft gekost en de managers fors beloont omdat zij het zo goed gedaan hebben . Ook tegenwoordig de vakbondbestuurders die zitten allemaal maar af te wachten op een mooi baantje in het bedrijfsleven daarom treden zij niet zo tegen de werkgevers op kijk maar naar Wim Kok ,Doelke Terpstra en Lodewijk de Waal .Ik heb vorig jaar bij de SP ook al aangedrongen op een nieuwe vakbond .ik kreeg voor antwoord dat de SP bestuurders moeten infiltreren bij het FNV om zodoende een goede sociale vakbond te zijn De meeste mensen staan al jaren op de nullijn maar de heren ministers eigenen zich zomaar 30 % salarisverhoging toe en dat in een tijd dat wij pas op de plaats moeten maken .We hebben de laatste jaren een regering die de naar pijpen danst van PLILIPS,AMROBANK,POSTBANK,RABOBANK en SHELL ,ESSENT en NUON en zo kan ik nog wel even doorgaan En aan die heren worden stevige bonussen uitbetaald want zij doen het oo zo goed dat de ambtenaren staken nu daar geef ik ze groot gelijk in nu is het onze beurt om flinke bonussen te ontvangen

  Reactie door Dirk Schuit — maandag 19 maart 2007 @ 14.37 uur

 112. Hoezo fusie:
  http://www.stemhok.nl/artikel.php?artikel_id=551

  Reactie door Gerard — maandag 19 maart 2007 @ 14.59 uur

 113. 107 Olav.

  Ik weet het, ik plaatse eronder een artikel uit geenstijl waarin hij wel een kind had en die lag binnen te slapen.
  Ik bedoelde de komedie die hij speelt.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 15.02 uur

 114. Ik snap dat hele gedoe over ‘meeregeren’ niet zo. De Kamer (e.d.) zijn de hoogste macht. De regering kan van alles bedenken, maar krijgt niets voor elkaar als een meerderheid in de Kamer er niet mee accoord gaat. Als de SP een meerderheid achter zich kan scharen in de oppositie hebben ze alle mogelijkheden. Het is dus onzin te denken dat er niets kan verbeteren als de SP niet in de regering, de staten, of de gemeenteraad zit. Dien goede voorstellen in, en zorg voor een meerderheid die je steunt. Er lopen bij andere partijen mensen rond die zich, afhankelijk van het onderwerp, vaak ook kunnen vinden in de stanpunten van de SP, betrek die erbij. Dat is de manier van politiekbedrijven waar je wat mee kan. Juist in de regering (enz.) moet je de hele tijd compromissen sluiten, vervuild water bij zure wijn doen.

  Reactie door monique — maandag 19 maart 2007 @ 15.02 uur

 115. 110 Dirk Schuit.

  weet je wel hoe machtig vakbonden zijn.
  denk je dat je zomaar een vakbond kan beginnen.

  Ik las een tijdje geleden een verhaal van een ondernemer die een loer is gelegd door een vakbondsleider.
  Zijn hele bedrijf is kapot gemaakt door corupte officieren en rechters.

  Ik denk dat daarom de SP een wit voetje wil halen bij de vakbond.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 15.06 uur

 116. Henny @22

  Hans Alders, KvK in Groningen, PVDA en grossier in commissariaten. Wordt kritiekloos door RTV Noord opgehemeld en op handen gedragen door de bevolking. Heeft geen probleem met winsten binnenhalen bij bedrijven die zich bezighouden met fabricage van clusterbommen , kinderarbeid en milieudelicten. Gaat vertrekken als KvK Groningen. Ik heb hem een keer ontmoet, aimabele man.

  Sjaak @45.

  Een moment (nou ja, moment) van bezinning en zelfreflectie, is voor mij ook soms noodzaak. Naast het gebeuren hier, zijn er ook andere zaken die mijn aandacht nodig hebben. Daarbij terugkijkend, ben ik tot de conclusie gekomen dat e.e.a. wel te behappen moet blijven voor mij. Ook had ik een gevoel van: het is allemaal al gezegd, wat kan ik nog toevoegen? Maar zoals wel eerder gebeurde, keer ik toch weer eens terug op het “woelige nest”.

  Reactie door Gandalf — maandag 19 maart 2007 @ 15.18 uur

 117. @ 110 Hans en @114 Monique
  juist, dat is de politieke realiteit. Veel naieve reacties op deze weblog (en vaak ook onsmakelijke). SP heeft veel winst behaald maar is niet de grootste partij. PvdA en CDA gaan nog voor en (dus) trekken deze regentenpartijen nog steeds aan de touwtjes, daar zal weinig verandering in komen denk ik. SP en CDA gaan niet samen vanwege te grote ideologische verschillen. En PvdA heeft weinig trek want is bang voor de eigen positie. En SP heeft geen behoefte om enige flexibiliteit te tonen en wenst vast te houden aan de eigen standpunten. Veel respect daarvoor, maar daarmee blijf je buiten de regering.

  Reactie door HARSAN — maandag 19 maart 2007 @ 16.03 uur

 118. Ze zijn volledig de weg kwijt bij de PvdA.

  Een politiek leider die als motto heeft : “Één ding weet ik zeker, en dat is dat ik twijfel”.
  Een intellectuele achterban die uit noodweer met de Weimar Republiek komt aanzetten.
  Danwel draait naar een fusie- charme-offensief.

  Mijn medeleven gaat uit naar de trouwe PvdA stemmer. Die met een rood hart,die. De tijd is aangebroken dat ze inzien dat het beter voor hun geliefde partij is nu een paar keer op de SP te stemmen.

  Dan krijgen ze binnen de PvdA de broodnodige rust om te bedenken hoe het ook alweer was om milieu boven economie te plaatsen, of om armoede en oorlog te voorkomen, om naar de burgers te luisteren en weer es stemmen te winnen op basis van geloofwaardigheid.

  En als ze daar progressie in tonen mogen ze na een paar jaar gewoon weer meedoen.

  Reactie door gastronic — maandag 19 maart 2007 @ 16.36 uur

 119. @116 Gandalf

  Ja, ik begon je al te missen.
  Ik geef toe dat er ontzettend veel tijd in steekt… alle vrije tijd weliswaar! Maar ja Gandalf, het blijft vechten voor de goede zaken. En zo trekken we verder en verder…

  Reactie door Gloria — maandag 19 maart 2007 @ 16.37 uur

 120. ik krijg steeds meer de neiging,als die bos hier ooit of ergens anders waar ik ben op een sinasappelkisje weer gaat staan zijn grevo polietiek uitleggend aan den gewonen klootvolk,hem/haar er zohardt van afschoppen dat ie achteruitkijkspiegels nodig heeft om vooruit te kijken,,maar te zwijgen van bakellende en zijn rechts exstreme moord brigade,het liefts met oranje overal,oooouuuggrrr,
  exuseem wa.

  Reactie door ad — maandag 19 maart 2007 @ 16.52 uur

 121. @120

  Hoi ad! Ja, ik moet mij echt beheersen. Dit maakt mij allemaal zo woedend!!
  Bush viert de 5e ‘verjaardag’ van zijn ‘misbaksel’: de vuile oorlog! En zo lopen de zakkenvullers zich schandalig te verrijken aan WAPENTUIG!
  En zie de politiek! De SP wordt eruit geknikkerd. Want Vrede? Wat levert dat nou op!

  Reactie door Gloria — maandag 19 maart 2007 @ 17.09 uur

 122. @ Gloria (109):

  Bedankt! Ja, een weekje helemaal eruit naar een favoriete plek heeft me heel goed gedaan. (Ik was er echt hard aan toe, vanwege problemen in de familiale sfeer en op het werk, en prijs me gelukkig dat het mogelijk was).

  Ik zal voor zover mogelijk “tussen de bedrijven door” langs komen, en proberen een -misschien soms zelfs waardevolle- duit in het zakje te doen (om het in Christelijke termen te houden). :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 19 maart 2007 @ 17.13 uur

 123. Sander, hoe staat het eigenlijk met jou Sander Partij, komt het al van de grond?

  Reactie door Carla — maandag 19 maart 2007 @ 17.13 uur

 124. Carla.

  Ik ben geen publiekstrekker.
  Ik hou niet van aandacht,waarbij ik de hele dag in de schijnwerpers moet staan om te presteren.
  Ik hou helemaal niet van macht.
  Ik geef liever kritiek en ik kijk de kat uit de boom.
  Kost me niet te veel inspanning.
  Ik geniet wel van mijn Wajong uitkeringje.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 17.53 uur

 125. Heb meteen na de verkiezingen van novemeber al gezegd men zal alles doen om de SP van meeregeren af te houden, daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

  Reactie door lapper — maandag 19 maart 2007 @ 18.21 uur

 126. De partijen die de SP er niet bij willen hebben, laten zich allemaal zo in de kaart kijken dat zich dat nu al (zie de laatste peilingen) tegen zich keert.
  Ze zijn zó bang…… en voelen zich, vooral in gemeenteraden met het persoonlijk potverteren (snoepreisjes, lunches etc.,indien mogelijk) en het steeds maar opnemen voor de bedrijven (terreinen), het te weinig bouwen aan sociale woningbouw, etc. etc., beknot door de SP die daar standvastig tegen blijft.
  Ook blijven ze zich heel boos maken over het afdragen van de vergoedingen naar de partij.
  Wat zou het geweldig zijn, als die vergoedingen voor iedereen gehalveerd werden, scheelde zeker 70% zakkenvullers!
  Onze tijd komt, daar ben ik van overtuigd.

  Reactie door ria — maandag 19 maart 2007 @ 18.34 uur

 127. Ik ben het beu!!! Maandenlang werken wij keihard om een goed resultaat te behalen en dat doen wij dan ook in het aantal zetels, maar dat is het dan. Verder komen wij niet. Daarom blijf ik voorlopig betalend lid en loop niet meer het vuur uit de sloffen voor een partij die nergens aan de bak komt. In mijn omgeving krijg ik ook al te horen van: steek je tijd toch in iets zinvols. Leuk is dat. Voorlopig maak ik een behoorlijke pas op de plaats tot ik zie dat al mijn inspanningen resultaat hebben gehad en dat zie ik niet zitten.
  Jammer voor zoveel enthousiasme en werk de laatste jaren besteed aan de SP. Ik ben niet meer van de jongste dus ik ga nu iets leuks doen. Ik ben erg teleurgesteld. Denk nu niet dat ik iemand ben die het snel opgeeft anders was ik niet jarenlang actief lid geweest maar ik zie er zo op deze manier geen heil in.

  Reactie door Antoinetta — maandag 19 maart 2007 @ 18.40 uur

 128. @111 dirk schuit
  Het is heel eenvoudig FNV = PvdA en CNV = CDA en ABP = geen hersens Dan blijft dus als enige hoop de SP en dan denk ik ook aan een nieuwe vakbond de SV (sociale vakbond) Ik heb wel eens bij het CNV willen mee praten over een nieuwe CAO, ik was daar kritisch over en wat gebeurde er, ik kon niet meer op de site van het CNV mee praten. Toen ik daarover belde kreeg ik te horen dat ik te kritisch was als lid van het CNV en dat ze mij geblokeerd hadden. En dat bij een vakbond.

  Reactie door leo v schagen — maandag 19 maart 2007 @ 18.40 uur

 129. 28. Gloria ik kan me niet voorstellen dat jij dat nu pas krijgt. De rebellie spat er al maanden vanaf nu nog

  “Geen woorden maar daden.”

  Moeten we niet zo langzamerhand het binnenhof bezetten?

  Volgens mij zijn die rozen van de PvdA allang verwelkt. Een roos is mooi voor even al kun je er bijhoorlijk je vingers aan openhalen. Helaas voor de PvdA belanden ze daarna snel in de kliko.

  Maar dan die tomaat boordevol vitaminen. energie, vol antioxidanten, nodig om het kankergezwel dat zich meester heeft gemaakt van deze samenleving te lijf te gaan en er weer een gezonde samenleving van t maken.

  118. Mooi stuk en volkomen mee eens.

  Reactie door Henny — maandag 19 maart 2007 @ 18.41 uur

 130. Krijg je spijt van Antoinetta. Het bloed kruipt..

  Reactie door Roodkapje — maandag 19 maart 2007 @ 18.42 uur

 131. @126 Antoinetta nooit opgeven dan winnen de verkeerde dus kom op de SP heeft mensen als jou nodig. Praat op verjaardagen over de SP en laat horen het geluid van de SP. CDA, VVD en PvdA hopen dat wij het opgeven.

  Reactie door leo v schagen — maandag 19 maart 2007 @ 18.45 uur

 132. 127 antoinetta

  Ik heb nooit folders gelopen voor de SP.
  Maar krijgen jullie er ook wat voor.
  Doen jullie zelf niet mee aan slavenarbeid,als jullie er geen centen voor krijgen.
  Ik zie het zo.
  De SP is de rijkste partij van Nederland en krijgt susidie’s.
  Zou toch eerlijk zijn als jullie ook betaald krijgen voor jullie steun.
  Ik bedoel voor 1 keertje lopen zou ik met plezier willen doen.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 19.35 uur

 133. Nog meer een reden om bestuursorganen als provincies af te schaffen. De SP rest niks anders als rustig haar tijd af te wachten wanneer de andere politieke partijen straks niet meer om de SP heen kunnen. Doorgaan met haar dadendrang en laat de burger zien en horen dat met de SP een beter en socialer Nederland kan ontstaan. De stijgende lijn moet zich doorzetten en ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

  Reactie door algie lefeber — maandag 19 maart 2007 @ 19.35 uur

 134. PS

  Sloeg op de uitslag waar je weer 4 jaar op moet wachten.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 19.36 uur

 135. Een compromis is in het algemeen een kwestie van geven en nemen tussen partijen. Door CDA, PvdA en VVD wordt zo’n compromis als volgt omschreven: Zij en alleen zij bepalen de tekst en de SP mag hier en daar een leesteken plaatsen. Samen werken, samen leven, betekent voor hen: “luisteren en verder de kop dicht!!” Zij, de regenten, bepalen het beleid en wat goed is voor de burger. De mond vol van inspraak en democratie, maar medezeggenschap, ho maar.
  SP, ga door met de strijd.

  Reactie door André Vermeulen — maandag 19 maart 2007 @ 20.01 uur

 136. @sander

  “Zou toch eerlijk zijn als jullie ook betaald krijgen voor jullie steun”

  vrijwilligerswerk = vrijwillig…
  en dat doen wij met plezier!

  het levert namelijk veel meer op, dan dat rotte geld.

  Reactie door iew — maandag 19 maart 2007 @ 20.22 uur

 137. Dit lijkt mij het ultieme bewijs dat het provinciebestuur een “regentenclub” bij uistek is! Ze willen ten koste van alles hun lucratieve baantjes behouden en buitenstaanders zijn duidelijk niet welkom! Dit kan voor de SP ook een reden zijn om harder dan ooit voor afschaffing van dit, voor de burger ondoorzichtige, bestuursorgaan te pleiten!
  Laten we het gezegde “If you can’t beat them, join them” gewoon omdraaien..”If you can’t join them, beat them”!!!

  Reactie door John B. — maandag 19 maart 2007 @ 20.28 uur

 138. Als je dit nog een democratie wil noemen moet je wel van goede wil zijn!!

  Reactie door gerrie — maandag 19 maart 2007 @ 20.49 uur

 139. Ik heb net het nieuws van 8 uur even gekeken en er was dus ook iets over de PS van 7 mrt. en de deelname ervan in de provincie’s met de SP.
  En wéér heb ik me kwaad gemaakt!!!!

  Hoe werd het gebracht?

  Als de SP àlwéér bij de onderhandelingen opstapt………. enz. Vul maar in verder.
  Ze blijven draaien en de SP de schuld geven en verrekken de ware toedracht te zeggen.

  Reactie door bijdehandje — maandag 19 maart 2007 @ 21.00 uur

 140. 136 Iew.

  Als ik haar verhaal mag lezen,dan lees ik dat ze maandelang heeft moeten tobben.
  Vandaar ook mijn vraag.
  Het hoeft niet geld te zijn in natura.
  Mischien een andere tegemoedkoming.
  Laten we ook niet doen alsof geld helemaal niet bestaat.
  Zonder geld geen SP.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 21.23 uur

 141. PS

  Of gaan we zometeen allemaal vrijwilligerswerk doen als de SP aan de macht komt.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 21.24 uur

 142. Ik BLIJF stemmen, omdat ik vind dat wie niet stemt geen recht van spreken heeft, geen commentaar mag geven op beslissingen van het kabinet.
  Wel begint mijn geloof in het nut van stemmen ernstig te wankelen wanneer ik zie dat de stem van het volk (SP-overwinningen) schijnbaar zo makkeljk genegeerd worden.
  Naar mijn idee is hoe werd omgegaan met de verkiezingsuitslag van november en nu weer de uislag van de provinciale staten verkiezing een aanfluiting voor de democratie.

  Reactie door G. — maandag 19 maart 2007 @ 21.25 uur

 143. Ik stem en blijf ook stemmen. Op de SP want de aanhouder wint en we zullen blijven groeien. Nederland is wel weer het lachertje in het buitenland. De winnaar van de verkiezingen mag iedere keer niet meedoen.

  Reactie door gerrie — maandag 19 maart 2007 @ 21.31 uur

 144. @136
  Het vrijwilligers werk van Sander bestaat uit overal tegen aan schoppen daardoor krijgt hij pijnlijke voeten en komt niet meer van de stoel af.
  Best zielig.

  Reactie door De Hakker — maandag 19 maart 2007 @ 21.33 uur

 145. Jan Marijnissen, de SP is een bedreiging voor de salonsocialisten, de hypocriete gelovigen en de zogenaamde liberalen. Stel je voor dat zij geld kwijtraken omdat de SP wel eerlijk is en zij niet? Stel je voor dat de SP kan laten zien dat het wel mogelijk is om eerlijk en menselijk het land te besturen. Dan staan zij toch voor lul met hun draconische maatregelen en plannen die de gewone burger uitknijpen en de rijke burgers en dat zijn zij mede!!!! bevoordelen? Wat zij echter niet doorhebben is dat steeds meer gewone burgers inzien dat het hier een dievenbende is en dat de SP verschil maakt. Er zit dus inderdaad niets anders op dan te groeien en alles lijkt die kant op te wijzen. De SP komt eraan! mensen zijn het zat bestolen te worden en een overheid te hebben die haar taken niet meer doet!

  Reactie door cynthia — maandag 19 maart 2007 @ 21.33 uur

 146. Hans, de PVDA heeft bijna niets binnengehaald maar zit wel in de regering….
  Is dat dan de oplossing? nee toch?

  Reactie door cynthia — maandag 19 maart 2007 @ 21.39 uur

 147. Ach, waar maken we ons nu druk over?

  Slechts 7 zetels nog en dan zijn we de grootste partij!

  7 zetels, dat gaat toch wel lukken?

  Ik dacht het wel!

  Reactie door Arjen — maandag 19 maart 2007 @ 21.45 uur

 148. 144

  hehe.
  heb je nou eindelijk door waarom ik thuiszit.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 21.59 uur

 149. 144

  Zijn het niet de pensioenfondsen die aan mij verdienen.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 22.01 uur

 150. @141 sander
  Als meer mensen naar vermogen meehielpen dan had zij niet zo hard hoeven te werken. Daarbij doet iedereen bij de SP veel werk vrijwillig, uit overtuiging en geloof. Niet iedereen zit op meer materiele zaken te wachten.

  Dat je principes hebt tegen uitbuitende bedrijven, prima. Dat je daarom een uitkering hebt omdat er volgens jou geen bedrijf bestaat dat niet uitbuit, daar ben ik het niet mee eens maar dat heb ik al eerder uitgesproken. Dat je echter mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een politieke partij waar ze in geloven gaat lopen ontmoedigen omdat ze er geen geld voor krijgen, dat is ronduit verwerpelijk.

  De SP heeft een financiële begroting, kijk maar eens waar die ´rijke´ partij hun geld allemaal insteekt. SP-huizen in het hele land, telefoonlijnen, cursussen, hulpdiensten, kortom hulp daar waar het nodig is. Dat veel van onze leden daar hard voor werken, ook zonder bezoldiging, is geen uitbuiting, maar juist bewonderenswaardig!!!

  Reactie door Irma — maandag 19 maart 2007 @ 22.10 uur

 151. @ Sander,

  Ik moet het met Hakker eens zijn, schoppen maar niet helpen, en dan er ook nog trots op zijn of geld voor willen… das erg treurig…je staat ver van de SP af…werkelijk…

  Reactie door Bart — maandag 19 maart 2007 @ 22.15 uur

 152. 151 bart

  Who the f?ck are you.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 22.25 uur

 153. coalitiecratie, of?! stemmen we daarop dan…of’fff’ ?!

  sander, vele (gemiste) extra kussen op jouw mooie wezen.
  (ref.prev.log).

  Reactie door gli'occhi, che vedeste — maandag 19 maart 2007 @ 22.41 uur

 154. irma.

  Ik loop niet te klagen dat ik folders heb gelopen en dat het uiteindelijk doel tot niks heeft geleid.
  ik ben het er wel mee eens wat die inspanningen hebben opgeleverd.

  Mijn probleem is dat ik niet zo een goedgelovig persoon,die mensen blindelings volg.
  Woorden zeggen mij niet zoveel.
  Ik zie liever daden.

  Allereerst de waarheid en niks meer als de waarheid.
  Politici zijn profs in het bespelen van mensen.
  Zij weten hoe ze die bereiken.
  Zeg maar zoiets als de bijbel.
  Je geeft ze vertrouwen.

  Ik lees meer dan alleen jan zijn verhalen van vandaag.
  Ik lees ook eerdere gesprekken.
  In 1983 heeft hij het over buitenlanders en kapitalisten.
  Zijn probleem van oplossen was.
  Of aanpassen aan de nederlandse waarden en normen.
  Wat dat moge wezen zijn, weet ik niet.
  Doe je dat niet dan vetrek je maar met een geldbonus van 75.000 gulden,met aftrek van belastingen en etc.

  we kennen de navo principes en beatrix.
  Wat zometeen.

  ik maak me nog geeneens druk,want de SP zal op alle punten worden tegen gewerkt.
  Ik heb mijn stem uit gebracht op de SP,omdat er niks anders positiefs tussen zit.
  Ik zit liever te wachten totdat iemand gewoon de VS beschuldigt met wat hun doen.
  Let maar op.
  Er word voorspeld tegen 2010 dat de goedkope olie op is.
  Wat denk je dat er gaat gebeuren.
  De grootste depressie die wij ooit gekend hebben.
  Kan je je voorstellen dat met die olie eten word gemaakt en vervoert.
  Dat er vliegtuigen en boten varen om alles te vervoeren.
  Als de olie onbetaalbaar word gaan we honger lijden.
  Is er geen werk meer,omdat alle fabrieken falliet gaan.

  De tijd gaat sneller dan je denkt.
  niemand weet de oplossing,alleen de graaiers.

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 22.46 uur

 155. gli’occhi, che vedeste

  Jij ook terug.

  MVG

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 22.48 uur

 156. Een partij die een Irak-onderzoek al vóór aanvang van de onderhandelingen weggeeft. Volgens mij was het een voorwaarde voor nog maar de start,niets ruil, zo’n partij met de Provinciale Statenverkiezingen m.b.t. democratische principes te vertrouwen zou wel erg naief geweest zijn.

  Ze hebben goed naar Verhagen gekeken en geluisterd en het CDA al meer dan een jaar laten volgen en zijn op ze gaan lijken of waren zelf al niet veel anders maar deden alsof omwille van het pluche.
  In principe denk ik dat ze wilden winnen vanwege Europa en niet eens de binnenlandse zaken.
  Democratische beginselen beginnende bij het recht van controle door een tweede kamer m.b.t. een oorlog nb onderuithalen, zo gemakkelijk met voeten getreden, het volk onthouden waar ze recht op hadden,hun eigen mensen dwingen iets anders te stemmen dan wat ze wilden, gaven eigenlijk al aan dat de PvdA een regenteske partij is die geen enkele waarde hecht aan democratische beginselen noch aan principes maar enkel wil besturen om het besturen en vooral een goede indruk maken naar buiten toe.
  Altijd handig voor je internationale toekomstige carriere.
  Als ze vooral in het Buitenland en dan bedoelen ze natuurlijk bij het vriendje Blair maar goed aangeschreven staan.
  “Blair of all people”
  Dát is nu net waarom mensen de PvdA m.b.t. links niet meer wreten. Blair is rechtser dan de Tories.
  Marktwerking-marktwerking, oorlog, oorlogstuig.

  ” oeps hij deed volop mee aan Irak was na de VS zelfs de grootste aanjager”

  en heeft dus veel overleg en een goede verstandhouding met Wouter Bos, die zich zeer vereerd voelt omdat Blair hem waardeert.
  Kernwapens, kernenergie, grootste vervuiler van Europa, Anglosaksisch model voor de economie en alles holt daar achteruit.
  Grote problemen NHS, postkantoren, openbaar vervoer, onderwijs en ga maar door.
  Steeds meer mensen blijven verstoken van diensten van the social services, banken en postkantoren worden onbereikbaar.
  En het antwoord is steeds zoals bij Balkenende was en bij Bos, mogen we nu zo langzamerhand wel stellen, niet anders zal zijn.
  Exibitionistische zelverrijking aan de top? Wie zei dat ook alweer en wie is nu een van de toestemmers?
  En wie willen er eenmaal het pluche berijkt, niets aan doen.
  En nu dus weer exibitionistische zefverrijking aan de top maar dan op politiek vlak.
  Forse bonussen eisen bij verlies en die vooral jezelf toekennen. De opslag zal nog wel volgen.
  CvdA zal ik maar zeggen. De VVD en de SGP mogen meedoen. de SGP??????
  Als Geert Wilders daar wat zeteltjes had gehad dan hadden ze die er ook nog wel bijgesleept als het moest om een coalitie te kunnen vormen zonder de SP.
  Je zou er cynisch van worden, of ben ik dat al.
  Heeft iemand er vertrouwen in dat de PvdA al niet lang besloten heeft de nu uitgestelde marktwerking in de huursector alsnog over 4 jaar als ze kunnen erdoor te drukken. Ik wel. Ik heb zo’n raar vermoeden.
  Tenzij wij daar de volgende keer een stokje voor steken door de grootste te worden.
  Of zoals de ietwat gezette mevrouw tegen Wouter Bos zei in de Wouter Tapes
  Jan, je kunt tegen de vuile politiek van de CDA Verhagen en ik voeg nu toe PvdA Wouter Bos wel twee keer netjes blijven maar DAN moet je er KEIHARD zonder aanziens des persoons tegenin gaan.
  Ja ik bedoel maar het was een strategie van de PvdA zelf op het vuile spel van het CDA
  Ik heb het niet bedacht.

  Reactie door Henny — maandag 19 maart 2007 @ 22.57 uur

 157. Schandalig, maar kijken wat de kiezer er mee doet. De SP laat zich niet zomaar tegenhouden, we moeten gewoon doorgaan. We zijn de vvd voorbij, de pvda al in de peilingen, op naar de top. Als SP-ers gaan we strijdbaar verder.

  Pvda is ook al weer lekker bezig om te kijken hoe ze de eu grondwet weer nieuw leven in moeten blazen.

  En ze hadden het zo goed begrepen zeiden ze, NOT!

  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/03/art000001C76A46A721035C.html

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 19 maart 2007 @ 22.58 uur

 158. @152
  Sander, “who the f?ck are you.”…Is dit jouw manier van discussieren? Treurig hoor!

  Reactie door John B. — maandag 19 maart 2007 @ 23.03 uur

 159. @119 Gloria
  “Vechten voor de goede zaken”…Ik vecht met jou mee,maar soms kan het knap lastig zijn (als je begrijpt wat ik bedoel)…
  Maar we geven nooit de moed op, ook als het enige inventiviteit vereist (knipoog)!

  Reactie door John B. — maandag 19 maart 2007 @ 23.09 uur

 160. John.B

  Is dit jouw manier van discussieren? Treurig hoor!

  Reactie door sander — maandag 19 maart 2007 @ 23.31 uur

 161. @116 Gandalf

  Doet me goed je weer aan te treffen.
  Ik hoop mezelf morgen weer door je morgengroet verwelkomd te voelen overigens.

  Reactie door Sjaak — maandag 19 maart 2007 @ 23.34 uur

 162. sander — maandag 19 maart 2007 @ 10.17

  cynthia — maandag 19 maart 2007 @ 21.48

  Het probleem bij de SP is niet dat deze partij te weinig oog heeft voor de minderbedeelden. Integendeel. Daar waar mensen bij VVD vaak nog enkel uit zijn op eigen winstbejag en rijkdom, zie je dat probleem bij de SP meestal niet. Meestal. Want hoe vaak hoor je iemand niet zeggen, als ik rijk ben stem ik bijv. VVD (want die houd hun lekker rijk) en als ik arm ben stem ik bijv. SP (want die maakt hen rijk). Volgens mij moet iedereen met de kansen die hij/zij aangereikt krijgt (de overheid moet voor kansen zorgen) zelfstandig hun eigen inkomen proberen te verdienen. En wie dat niet lukt hoort steun te krijgen van de beterbedeelden. Zoals ik al zei iedere groep kent zijn rotte appels. De VVD kent egoisten die de ikke,ikke,ikke en de rest kan stikke -gedachte hoog hebben, terwijl veel SP-stemmers liever met een lui leventje rijk willen worden. Volgens mij zouden beide partijen is aan deze achterban moeten doen. Ik geloof echter dat ons belastingstelsel zo is ingericht dat als iedereen doet wat hij/zij kan doen, dat niemand dan nog aan de kant hoeft te staan. Dan houden we genoeg geld over voor wie helemaal niet meer kan of hoeft te werken.

  Verwar graaien niet met groeien. Als de economie en consumptie groeit, kunnen meer mensen aan de slag (banen/werkgelegenheid) en hebben we meer te besteden voor mensen die helemaal aan de kant moeten blijven staan.

  De VVD heeft meer oog voor de economie dan de SP echter daar waar het milieu en mensenlevenskost moet het absoluut gecorrigeerd worden. Zoals ik al zei mijn partij/ de vrije markt is niet perfect, maar een land waar de SP regeert zal zich af moet vragen wie voor het geld zorgt waar alles van moet worden betaald. En willen/kunnen ze dat wel?

  Reactie door C Harms — maandag 19 maart 2007 @ 23.46 uur

 163. Déjà vu

  Een Déjà vu, binnen het Déjà vu…

  Ooit was ik mijn portemonnee ergens vergeten. Op het moment dat ik deze terugkreeg dacht ik ‘dit heb ik eerder meegemaakt.’ Dit terwijl ik nooit eerder mijn portemonnee was kwijtgeraakt, herkende ik de situatie toch. Ik besefte tegelijkertijd binnen deze situatie -een soort van dubbel Déjà vu- dat ik de situatie van het terugkrijgen van de portemonnee óók herkende.

  Wat ik aan de hand van deze authentieke ervaring probeer duidelijk te maken is dat wanneer de SP (alweer)( Déjà vu) aan de kant gezet wordt, dit niet behoeft te betekenen dat zij niet haar doel zal bereiken.

  Reactie door Sjaak — dinsdag 20 maart 2007 @ 0.00 uur

 164. Aanvulling 161

  Wat ik bedoel, is dat toen ik mijn portemonnee terugkreeg ik juist toen besefte, voor het eerst, juist binnen die situatie, dat ik ook dit terugkrijgen al had ‘meegemaakt’

  Reactie door Sjaak — dinsdag 20 maart 2007 @ 0.09 uur

 165. @140 sander

  Helemaal niet zo’n gek idee hoor sander.
  Waarom idd niet een kleine vergoeding.
  Vrijwiligerswerk is iets vrijwilligs en zo kan je ook vrijwillig folders rondbrengen voor de SP met aftrek van de versleten schoenzolen of fietsbanden. Daar mag best een kleinigheid tegenover staan.

  Reactie door Gloria — dinsdag 20 maart 2007 @ 0.39 uur

 166. Het was schrikken vanavond bij die documentaire over Wouter Bos.
  Er zit geen bezieling in de man. Hoe hij moest zoeken naar de juiste woorden en hoe hij dit wel of niet moest zeggen.
  Hij had geen antwoord op wat hij met dit land wilde. Hij wilde er alleen maar trots op zijn…
  Een lege politieke huls, aangekocht om de voorman te zijn. Wat eng om te zien hoe hij oefent en zich een houding probeert te geven.
  Niets recht uit zijn hart, geen vuur, geen verve… een PvdA-puppet.
  Het is beslist geen reclame voor hem. Ik wist niet dat het zo erg met hem gesteld was.

  Wat een verschil met Jan Marijnissen. De man uit wie de SP geboren is. Dan weet je waarover je spreekt en wel recht uit je hart!

  Reactie door Gloria — dinsdag 20 maart 2007 @ 0.48 uur

 167. Het journaal van 8 uur gisteren, maakte melding van de feitelijke blokkade van de SP. Ook deze houding van de regentenpartijen was te verwachten en is ook een onderdeel van de strijd die geleverd dient te worden. Ikzelf ben regelmatig op jacht naar CDA ers om ze te overtuigen van hun in mijn ogen foute stemgedrag.
  Goedemorgen overigens, Sjaak e.a.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 20 maart 2007 @ 6.54 uur

 168. Heb jaren geleden vrijwilligerswerk gedaan (niet voor de sp). Bezigheidstherapie in een bejaardentehuis en op woensdagmiddag kinderen bezig houden met knutsellen e.d.
  Wij kregen met kerst een pakket was leuk maar niet nodig. Ik vond het gewoon leuk om te doen :)

  Reactie door Lisette — dinsdag 20 maart 2007 @ 7.39 uur

 169. de angst regeert. de pvda werkt aan veranderingen binnen de partij. voorbeeld wouter bos (kwam die niet van Shell)
  sp onze tijd komt er echt wel.

  Reactie door mcniel — dinsdag 20 maart 2007 @ 7.45 uur

 170. @sander,

  Had meer het gevoel van dan maak ik me toch nog een beetje nuttig met een WAO uitkering.

  Goedemorgen Gandalf

  Reactie door Lisette — dinsdag 20 maart 2007 @ 7.51 uur

 171. @166 Gloria,

  ik voelde bij Bos juist wel veel bezieling. Zijn inzet om aan zo’n hondenbaan te beginnen spreekt voor mij boekdelen. Hij is inderdaad veel technocratischer dan Marijnissen, maar een PvdA-puppet… ? Ik ben en blijf benieuwd welke compromissen de SP moet gaan sluiten als ze gaat regeren (waarvan ik denk dat het beslist een keer gaat gebeuren) en of de SP dan compromissen moet sluiten waar ze in overtuiging ook niet helemaal achter kan staan…

  En vergeet niet dat het een reclame-verkiezingscampagne is, waar die politici tegenwoordig in worden klaargestoomd. Marijnissen heeft dat denk ik veel minder nodig, want die loopt al veel langer mee in het politieke bedrijf.

  Ik ben het wel met je eens dat het lijkt of Bos oefent, maar in zo’n verkiezingstijd speelt elke politicus een soort toneelrol. Bos gaat dat nog niet zo makkelijk af, Jan Marijnissen doet dat een stuk beter, die is ook een beter “acteur” dan Bos, omdat de rol die hij speelt hem veel beter ligt. Tja, vanuit dat oogpunt zou Marijnissen wel eens beter premier kunnen zijn dan Bos… Marijnissen speelt toch met afstand de “wijze pater familias” van de huidige politici. En dat doet ie goed, heel goed.

  En, eerlijk is eerlijk, Bos heeft net zo’n onwaarschijnlijke carriere doorlopen als Jan Marijnissen en dan nog veel sneller. Je kan je achteraf afvragen of dat wel zo goed was. Maar ook Jan heeft inhoudelijk bijna onmogelijke switches gemaakt van een maoistisch geinspireerd voorman naar een sociaal bevlogen leider. Ook Jan is inhoudelijk 3x in de rondte gedraaid voor hij zijn (veel geloofwaardiger) roeping vond.
  Die “louteringsberg” moet Bos misschien nog wel beklimmen.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — dinsdag 20 maart 2007 @ 8.19 uur

 172. Lisette.

  Ik liep te stangen.
  Tuurlijk doe je het uit je eigen wil om een betere wereld te maken.
  Ik reageerde op iemand die zijn uiterste best had gedaan en jaren haar nek had uit gestoken.
  Dat het resultaat zero is.

  Ik ben wel een kritiekgever om te vragen of hun hulp beloond word.
  Als ik 4 jaar folders loop en er is geen resultaat,dat ik ook kritisch ga worden.
  Zometeen weer 4 jaren folders lopen.

  Ik mag Jan zijn uitspraken,maar dat betekend niet dat ik hem in alles ga volgen.
  Jan zit daar ook voor zijn eigen.
  Jan woont nu in een koophuis,als ik het goed heb.
  Jan heeft ook een betere salaris.
  Jan hoeft ook niet zo veel handwerk meer te doen.
  Jan heeft macht,in de zin dat hij mensen kan beinvloeden.
  Jan heeft een eigen agenda.
  Jan weet meer hoe deze wereld om zijn as draait.
  Ze spelen allemaal mee met het grote schaakbord.

  Daarom ook mijn opmerking.
  Want als de partijkas meer als 1,5 miljoen euro heeft,waar jouw hulp of ander hulp voor beloond word.
  Ik weet niet wat de partijkas is,maar hoorde dat die goed uitpuilde.
  Blijf gewoon kritisch en vooral jezelf.
  Mvg

  Reactie door sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 8.39 uur

 173. @ 166 Gloria

  Goedemorgen allen

  Gloria ik heb het die docu opgenomen en nog een 2 X bekeken, mijn conclusie is bijna hetzelfde als de jouwe ik vind hem geen PvdA puppet maar een MUPPET hoe doem moet je zijn om in de tweede kamer te komen het voorbeeld Woutertje Bos, hijheeft totaal geen idee waar hij instapt z’n teamleden wisten al dat de PvdA slecht zou scoren, maar omdat hij zo autoritair is durfde men hem hem bijna niet te vertellenvan ….. wat als de uitslag tegenzit,…… heb je goed op z’n reactie gelet, hij deed voorkomen of dat niet het geval zou zijn.
  Dan in de intro van de docu waar hij nog eens zegt dat de PvdA de armoede gaat bestrijden en de voedselbanken overbodig gaat maken,….. zucht.. mijn conclusie staat vast het is niet alleen een draaikont maar ook nog een geslepen leugenaar die puur aan z’n eigen hachie denkt, de partij en het volk kan hem geen donder schelen.
  Het komt duidelijk in die docu naar voeren ikke ikke ikke en wat een ander zegt hoort hij aan maar doet er vervolgens niks mee.
  Hij past precies in dit kabinet der onnozele, pluchegeile onbenullen.

  Voor alle PvdA lezers op dit blog….. hebben jullie nu gezien hoe je belazerd wordt door de PvdA leiding ??????.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 9.01 uur

 174. 162 C.harms.

  Ik denk dat je het plaatje verkeerd zie.
  Ik ben een SP er geworden omdat er al 25 jaar of meer eenzelfde structuur zit in lonen.
  De werkers worden meer belast als de ondernemers.
  Doordat ik vroeger het gevoel had dat ik voor de staat werkte.
  Niet voor mezelf meer.
  Als je ziet wat de prijzen zijn geworden voor de normale man,dat je amper je hoofd boven water kan houden.

  Het systeem vind ik fout.
  Omdat mensen die met hun handen goed kunnen werken en het land opbouwen veel minder betaald krijgen,dan iemand die beter met zijn hoofd kan denken.
  Dan nog een keer het loonverschil.

  Wat sociaal is dat je mensen laat meegroeien in de winst van een ondernemer.
  Daarom verafschuw ik bazen.
  Zij proberen meer uit de kast te halen om een werknemer goedkoop te houden.

  Ik leef nu van een Wajong.
  Ik heb in het verleden bakken met geld gehad en verdiend.
  Met handel en andere dingen.
  Ook over de balk gesmeten en aan zogenaamde vrienden uit gegeven.
  Ik mis niks van die rijkdom.
  Ik rij weer in een oude bestelbusje van bouwjaar98 en ik heb maandelijks geld over.
  Ik vraag mij wel af en dat is wat U waarschijnlijk ook bedoeld,als men een loterij wint.
  Die voorheen SP was.
  Gaat die ook zijn geld afstaan aan de armen of vertrekt hij gelijk naar een zonnige eilandje.

  Ik zou geen miljoen willen winnen.
  Ik doe ook niet eens mee met de lotto.
  Dat gaat pas je ego verwoesten.

  Ik geef U wel gelijk dat ieder natuurlijk voor zijn eigen partij kiest en als U bakken met geld heeft dat niet wil afstaan aan de armen onder U.
  Ik wil alleen maar zeggen,dat tijd heel snel voorbij gaat en dat wanneer men overlijd niet het geld kan meenemen.
  Wel neem je mee wat je voor de andere heb betekent.
  Een leven als vrek of een leven als socialist.

  Nog een prettige dag.

  Reactie door sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 9.04 uur

 175. @ 166 Gloria

  Mijn toetsenbord vertoont weer kuren nadat er “alweer” koffie er over gelazerd is. dus let even niet op de typefoutjes.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 9.05 uur

 176. @103 Hakker,

  Je verwijt mij dat ik aan het schelden ben, welnu ik kan je vertellen dat waffel een normaal nederlands synoniem voor mond is.
  Tevens verwijt je mij dat ik de dingen aan het verdraaien ben.
  Dit zie je toch echt verkeerd.
  Ik heb ook niet geschreven dat als jij je pensioen beurt er bloed aan kleeft.
  Al is het natuurlijk wèl zó als je even logisch nadenkt.

  Kijk Hakker, ik heb dat neergeschreven in een vlaag van grote verontwaardiging en dan ga ik mezelf niet af zitten vragen kan ik het wel zo of zo formulieren? Is het zo wel netjes genoeg?
  Als het te grof was geweest, had de webmaster hier wel de beslissing genomen om het niet te plaatsen.
  Ik heb gesproken vanuit mijn hart en neem er niets van terug.

  Trouwens Hakker, ik heb nog even na gezocht waar mijn pensioen vandaan komt en dit is goddank niet afkomstig van bovengenoemde pensioenfondsen.
  Maar of dit een garantie is of deze instantie wel de juiste beleggingen doet, dat ga ik nog verder uitspitten.

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 20 maart 2007 @ 9.39 uur

 177. @172 Pool
  Dat vond ik dus ook. Alles werd alleen gedaan met electoraal gewin in het achterhoofd.

  Ik ben erg benieuwd naar deel II van de Wouter tapes omdat daaruit zal moeten blijken waarom de PvdA besloten heeft akkoord te gaan met het verwateren van hun wijn. Daaruit zal moeten blijken waarom Bos niet inging op de verzoeken van links. Daaruit zal de waarheid omtrent de gesprekken met de SP naar voren moeten komen. Daaruit zou moeten blijken welke PvdA-ers juist wel met links in zee wilden en welke niet.

  Deel II zal dat ook wel zeer omzichtig geregisseerd zijn.

  Reactie door Irma — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.11 uur

 178. Hoe lang dit Kabinet nog gelooft in sámenwer-
  king op alle fronten weet ik niet.
  Destijds ‘viel’ een Kabinet simpelweg door de
  herrie over een nieuwe Onteigeningswet, en
  een dergelijk issue staat toch in geen ver-
  houding tot het boven water halen van het
  door Nederland steun verlenen aan de oorlog
  in Irak.
  Makkelijk gezegd door erover te redeneren als
  betrof het alleen ‘politieke steun’ en het
  ‘áfzetten van Sadam H.’!
  Alle nadien gestartte acties en missies re-
  gelrecht voortvloeiende uit die sléchts
  ‘politieke steun’ laten we dan búiten be-
  schouwing?
  Zelfs hiér hoorden we toch op de TV zéggen
  door een F-16 pilote, dat het haar toch wel
  logisch voorkwam dan eindelijk eens in acties
  te worden betrokken…..alsof het afgooien
  van ‘bommen’ ook eens ‘meegemaakt’ diende te
  worden. Wat heeft mogelijk De Hoop Scheffer
  geantwoord als Bush hem verteld zou hebben nu
  toch eens eindelijk wat van die gefabriceerde
  oorlogsartikelen soldaat te willen zien ma-
  ken….zoiets dan?
  We lijken wel snel vergeten te zijn, dat er
  nog massa’s kerels met trauma’s rondlopen die
  zij, door ingezet te zijn in militaire dienst
  of door Défensie in het buitenland, élke zgn
  missie met árgusogen bezien en aan den lijve
  ondervonden hoé die in de praktijk anders uit
  vallen, dan hier op papier wordt gesugge-
  reerd! Menige, ‘tweede generatie’ die hiervan
  ‘de mentale klappen’ hebben moeten helpen op-
  vangen als ópgroeiend kind! Als je vader of
  grootvader betrokken werd in schimmige zaken
  zijn juist nu dát die mensen die met een gron
  dige reden, ‘de onderste steen boven’ willen
  zien, opdat ook hun nageslacht niet op die
  manier lévenslang de dupe wordt van buitenge-
  woon ONzorgvuldige beslissing en hándelingen.
  We hebben een portefeuille voor wat heet het
  Ministerie van Defensie, en er is geen plek
  voor een Ministerie van Offensie.
  Over het andere landen helpen met hun oorlogs
  voering, zonder VN (UN)mandaat was al fout nr één!
  Over het ten strijde gaan met wapens in een
  ander land zou dus wel degelijk een Referen-
  dum gehouden dienen te worden, als dat ándere
  land onszelf niét heeft áángevállen.

  Opnieuw de SP betichten van het snel afgehaakt te hebben bij mogelijke onderhande-
  lingen is ‘de leugen’ die men probeert in
  stand te houden.

  Die LEUGEN hoeft niét te gaan regeren, dáár
  is de SP nog altijd zelf bij en voorzover wij als SP in de Media goed en eerlijk over
  het voetlicht zijn getild, wéét iedereen
  BETER !

  Tégenwerking behoeft niet tot ontmoediging te
  leiden, maar kan de standvastigheid geheel
  versterken, zoals dat een mens kan stalen, zal het zeker ook een partij kunnen brengen
  tot grótere hoogten. Constructief heeft de SP
  meer aan staal dan aan oud ijzer en zal zorg-
  vuldig toezien dat er geen metaalmoeheid op-
  treedt binnen de eigen gelederen! Zo!
  De SP kiest eerder voor een mentaliteit van
  gewapend beton, een Stalen Profiel dat hoút
  snijdt! Een SPlinterpartij zal het nooit meer
  zijn, na het in vlammen hebben moeten zien op
  gaan van zoveel hakhout dát zo véél burgers
  géén wármte brácht! Madelief.

  Reactie door Madelief — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.25 uur

 179. @wim kok8.19; als er iemand nu juist geen acteur is, is dat wel jan marijnissen. hij voelt van binnenuit wat er allemaal onrechtvaardig is, en kan dat vanuit die (ongetwijfeld pijnlijke) betrokkenheid als geen ander verwoorden en over het voetlicht brengen; wat je noemt ook nog respons-able! gezien de oplossingen voor allerlei problemen die allang klaarliggen neem ik zijn (technocratische?) capaciteiten zeer serieus. ad in de rondte draaien; is een logisch ontwikkelingsgevolg; immers men neemt de momentele contextuele prioriteit ingegeven mogelijkerwijze beslissingen.
  @sander9.04; heerlijk zoals jij je gevoel laat spreken! hart en verstand op de juiste plek. zoals je weet verdienen de sp mensen in de politiek zeker niet excorbitant; gaat veel naar de partijkas, en dit mechanisme selecteert (helaas!) direkt al de juiste mensen die voor de sp kiezen. mensen! zonder egoitieve belangen. mensen! geen op de borstkloppers hoe goed ze wel niet? zijn. mensen! die zelfs in het belang van iedereen partijoverschrijdend willen samenwerken.
  dat ze nu buiten het bestuur gehouden worden; ach, gestolen goed gedijt niet, deze onterechte tegenkrachten zullen de sp alleen maar nog sterker doen worden. so what the f*q; komt goed, wat moet needs moed, volhouden!

  Reactie door gli'occhi, che vedeste — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.48 uur

 180. NMarijnissenMet drogredenen de SP buiten de colleges van Gedeputeerde Staten van de provincie houden. Typerend voor de denigrerende en in hoge mate verwerpelijke opvattingen van die partijen (CDA, PvdA, VVD) over een reèle vertaling van de uitslagen van democratisch gehouden verkiezinegn. De door CDA~PvdA gehanteerde schofterige taktiek bij de totstandkoming van Balkenende IV om de SP buiten de deur te houden, heeft weerklank gevonden bij hun hielenlikkers.
  Helemaal eens met Jan Marijnissen er zit voor ons niks anders op dan groeien, groeien en nog eens groeien. Dat zijn we met z´n allen ook vast van plan.

  Reactie door André Vermeulen — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.52 uur

 181. Met drogredenen de SP buiten de colleges van Gedeputeerde Staten van de provincie houden. Typerend voor de denigrerende en in hoge mate verwerpelijke opvattingen van die partijen (CDA, PvdA, VVD) over een reèle vertaling van de uitslagen van democratisch gehouden verkiezinegn. De door CDA~PvdA gehanteerde schofterige taktiek bij de totstandkoming van Balkenende IV om de SP buiten de deur te houden, heeft weerklank gevonden bij hun hielenlikkers.
  Helemaal eens met Jan Marijnissen er zit voor ons niks anders op dan groeien, groeien en nog eens groeien. Dat zijn we met z´n allen ook vast van plan.

  Reactie door André Vermeulen — dinsdag 20 maart

  Reactie door André Vermeulen — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.54 uur

 182. GLORIA @166
  Lekker duidelijk stuk,goed geformuleerd.Kijk,
  zo herken ik je weer
  Alleen een opmerkinkje; De lichaamstaal was zoals jij het beschreef echter zijn uitlatingen worden toch gesoufleerd door een Spindoctor??

  WIM KOK @ 171
  Goed geprobeerd,maar de juiste nuances ontbreken,Marijnissen IS een socialist pur
  sang,heeft niets met Mao te maken, ik heb
  ook het rode boekje maar ik ben geen Maoist,
  Ik vind het veel te goedkoop om die
  hele korte periode steeds bij de SP of de persoon van Marijnissen te betrekken,je bent vrij te zeggen wat je wil,maar knock it off!!
  Wouter Bos is eigenlijk een plakplaatje van de onnozelheid,hij doet alsof hij socialist is(de democratie daar moet je het bij de PvdA niet overhebben,dat heeft de laatste 15 jaar ons geleerd)maar hij is in feite NIETS!

  POOL @172
  Goed duidelijk commentaar,je hebt het duidelijk goed gezien.
  Sodemieter dat toetsenbord eens weg, koop een goeie, dan drinkt je maar wat minder want
  je moet toch blijven schrijven,hoor!!!!!

  Er is een leuke limmerick;
  Het is stil op het Binnenhof,
  Ik zie niets,
  Ah..daar komt Wouter op de fiets,
  nou is iets toch niets!

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.57 uur

 183. @ 176 Irma

  Ik denk dat je Woutertje weinig tot niets zal horen zeggen m.b.t. de SP, ik hoop niet dat dit gebeurd, maar hij weet ook dat hij om zijn uitspraken afgerekend kan worden door die slappe hap van de PvdA.
  En voor wat betreft die slappe hap zal er ook niets spectaculairs uitkomen, tot nu toe is het een promo filmpje van Wouter Bos en ik denk dat het ook wel zo zal blijven.

  Deze docu makers zullen niet weergeven hoe de situatie toen werkelijk was, anders was in het eerste deel de PvdA/Woutertje allang door de gehaktmolen gegaan.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.10 uur

 184. Fijn dat je zo reageert op mijn stukje! Ik kan echter toch niet mezelf aan de indruk onttrekken dat je de SP niet goed genoeg kent en haar achterban ook niet. Wat jij beschrijft zijn mensen die inderdaad alleen aan zichzelf denken. Ik ken echter genoeg SP èrs die willen dat het met iedereen goed gaat. Het accent ligt bij de VVD op de economie en deze economie is als het groeit het zogenaamde antwoord. Als ik om me heen kijk zie ik dat het antwoord is: de economie alleen is niet het antwoord. Er is regulering nodig, de overheid moet ervoor zorgen dat iedereen rond kan komen en gegraai dient gestopt te worden omdat het schadelijk is voor iedereen en niet te vergeten het milieu. C. Harms ik verwar niks! Er is sprake van teveel en ongecontroleerd en onbegrenst graaien en dat heeft veel invloed! Het aantal mensen dat naar de voedselbank moet is gegroeid evenals het aantal miljonairs! De VVD en de SP zouden naar elkaar kunnen kijken en ik weet zeker dat de SP de VVD aanvult omdat de VVD vergeet dat mensen verschillend zijn en niet allemaal dezelfde kansen krijgen en dat dit ook niet altijd aan de mensen zelf ligt! Het idee van, als je het gemaakt hebt ben je goed en zo niet een looser is in mijn ogen te zwart/wit. C. Harms help je mee inzicht te verspreiden? Lees a.u.b. het verkiezingsprogramma door en vergelijk die met die van de VVD, dan kun je niet anders dan zien dat de SP antwoorden heeft op de fouten die in ieder kapitalistisch systeem zitten. Heeft u misschien het vooroordeel dat de SP communistisch is en dus wil dat iedereen hetzelfde verdient? Ik hoop in ieder geval dat u serieus wilt kijken naar het programma. Groetjes

  Reactie door cynthia — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.20 uur

 185. C. Harms, de elite dekt zich in en dat zijn mensen met veel ivloed omdat ze veel geld hebben. Zij zien zich als het verkoren volk en de rest van de bevolking als slaaf.
  Kijkt u eens kritisch naar het liberalisme, waar is geen oog voor? Bush voorop in de strijd …

  Reactie door cynthia — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.22 uur

 186. sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 9.04

  Ik zei als eerder als jullie de wereld alleen maar verdelen in vrekken die alles voor zichzelf opeisen en mensen die aales willen delen en op de socialische partij stemmen en jullie zien daar niks tussenin, dan zien jullie de wereld wel heel zwart/wit.

  Waarom verdient de een meer dan de ander? Omdat iemand meer uren werkt, arbeidsintensiever werk doet, risico’s neemt etc. Als iemand geen invloed daarop heeft, omdat ie bijv ziek is, ligt dat natuurlijk anders maar er moet wel verschil in inkomen zijn. Dat is o.a. de reden waarom communisme niet heeft gewerkt. Ik zie daar met het socialisme te weinig verschil in.

  Ook is een werknemer minder betrokken en kan makkelijker overstappen naar een ander bedrijf dan een ondernemer die risico loopt met zijn imago en inkomen.

  Ik schreef eerder: Ik zou een prestatiebonus voor werknemers in procenten van de winst wel goed vinden. Niet een loonsverhoging -los van het feit of die nu te laag of goed is – , maar een bonus die bovenop het gewone salaris komt. Geen winst, dan ook geen bonus. Werknemers kunnen zo invloed hebben op hun bonus, het werkt motiverend en prestatieverhogend en men kan samen of individueel ook nog ergens naar toewerken.

  Het ligt allemaal niet zo eenvoudig als jullie denken. Sommige mensen moet je prikkelen om grootse dingen te doen. Helaas of niet dat is nou eenmaal de natuur van de mens. Daar moet je het systeem op afstemmen.

  Ik zie kapitalisme en socialisme ook niet als 2 ideale systemen waarvan je 1 kunt toepassen. Maar meer als 2 uitersten die we nooit in het geheel kunnen of mogen gebruiken, maar die ons wel kunnen helpen de ideale samenleving te vinden. Welk uiterste of welke onderdelen de nadruk moeten hebben is dan vraag 2 en daar zou dan ook de discussie over moeten gaan. Gelukkig is dat ook. De balans in de tweede kamer tussen links en rechts is prima. Ik hoop echter wel dat de SP realistisch is en ziet naar wat wel werkt en wat niet. En dat, ondanks de sympathieke gedachte erachter, betwijfel ik.

  Ook een prettige dag toegewenst.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.37 uur

 187. 179 gli’occhi, che vedeste

  Jij ook met je uitstekende uitleg van zaken.
  Een prettige dag nog en mvg

  Reactie door sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.38 uur

 188. Goed André, we bezorgen de andere partijen
  een gratis afslankingsdieet, dat dan genoemd
  wordt naar Sonja Bakker, waarover ik me liet
  vertellen, dat de clou zou zijn, van alles
  wat, en vooral verschillend !, te nuttigen.
  Was het gisterenavond of vanmorgen dat ik een
  meneer op de TV zag zeggen, dat de SP toch
  vooral boze plannen had om de pvda wég te wer
  ken, echter de exate formulering schiet me
  niet te binnen en dié was werkelijk beneden
  elk betamelijk peil, alsof dát de politieke
  doelstelling van de SP zou zijn, die n.b.
  zelf een ‘lijstverbinding’ voorstelde en die
  ‘uitnodiging door de SP gedaan’ laat ik hier
  opnieuw niet elimineren, want er lopen hier
  nog steeds gasten binnen met dié vooronder-
  stelling, nl. dat de SP in gebreke zou zijn
  gebleven! Keer op keer moeten we die ontken-
  ning hier in de herhaling gooien, immers ook
  mensen te over die écht geen tijd hebben om
  alles van de politiek zoveel mogelijk te ho-
  ren of te zien! Echter een landelijk beter
  politiek bewust zijn is nog steeds groeiend!
  Met groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.45 uur

 189. Leuk, democratie.
  Je zou bijna niet meer willen gaan stemmen. Terwijl ik een sterke vermoede heb, dat dit precies is wat de top van de heersende partijen willen: dat we (echte links) alle vertrouwen in het systeem verloren en niet meer gaan stemmen…

  Mijn gevoel zegt dat de SP gewoon moet blijven doorgaan op de ingeslagen pad. Een lange adem: Veel investeren in de mensen, nieuwe leiders opleiden en aktief blijven: lokaal, zuiver, gepassioneerd. Links. Overal waar mogelijk, pitbull oppositiepartij zijn. Zorgen dat we bij de volgende verkiezingen weer groeien, en weer en weer. Zodat we dan WEL in staat zijn om af te rekenen met de status quo.

  Wat hier gebeurd is, is schandalig.
  Gelukkig wordt het zo open en bloot gedaan dat niemand hier omheen kan. Overduidelijk wordt de uitslag van een verkiezing aan de kant geschoven door CDA en PvdA. Blijven hameren hierop, de kiezers zijn niet stom. Ook de kiezers van CDA, zo honkvast als ze zijn, zullen dit niet allemaal oke vinden. Van van de PvdA snoepen we ze nu al met volkstammen weg! Ze graven zo hun eigen graf.

  Reactie door Anja — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.51 uur

 190. Ach ja het zijn maar provincialen.

  Maar als Den Haag ze nodig heeft dan zijn ze ineens zeer belangrijk.

  Ik moest een tijd geleden lachen (al was het om te huilen) Ik weet niet meer exact waar het over ging. Ze hadden het over normen en waarden en handhaven en geweld etc. in de samenleving en natuurlijk was weer Amsterdam het voorbeeld daar woont immers de politieke elite.
  De prof of weet ik wat het was meende te moeten benadrukken dat zaken in alle milieus voorkwamen (dit zeer vluchtig om de schijn van discriminatie te voorkomen) om vervolgens het te hebben over het wangedrag van ‘de provincialen’ in Amsterdam.
  Had het zelf even niet in de gaten denk ik.

  Het is wel zo netjes om eerst iets positiefs te zeggen om vervolgens de hakbijl te hanteren. Dat heet ‘techniek’.

  Reactie door Henny — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.52 uur

 191. @ 179. Reactie door André Vermeulen — dinsdag 20 maart 2007 @ 10.52

  ….Dat zijn we met z´n allen ook vast van plan….

  En velen hebben dat plan al doorgezet en er zullen er nog meer volgen !

  Reactie door franslj — dinsdag 20 maart 2007 @ 12.30 uur

 192. mbt vergelijken bos en marijnissen, dat ze allebei een ongeloofwaardige ontwikkeling zouden hebben doorgemaakt. van bos weet ik te weinig, waarom zou ik me verdiepen in een leider van een partij die de mijne niet is (als er nog zoveel leuke andere dingen, maar ook noodzekelijke te doen zijn)?
  marijnissen beschrijft zijn ontwikkeling in zijn boeken en dan is het helemaal niet zo ongeloofwaardig meer. misschien ook omdat ik er veel in herken. we zijn even oud en ook ik had een grote bewondering voor mao. de kritiek op hem zag ik als propaganda. mij heeft het veel meer moeite gekost om dat ideaal los te laten. ben nu kwijt wat jan aangeeft wat voor hem de doorslag gaf.
  mbt de vakbond ben ik nog niet om. heb nog steeds een enorme hekel aan het FNV. de sp had in oss een eigen vakbeweging (lees het geheim van oss, is echt prachtig, leek op een voorloper de NAS. deze beweging is door het NVV (voorloper FNV)opzij gezet, maar werkte zoals de SP nu werkt.
  ik geloof in de SP oa vanwege de houding tov hun eigen inkomen. ik kan niet in het FNV geloven, die behartigen vooral hun eigen belangen. dat zie je overigens steeds meer terugkomen in de hele maatschappij. de politie heeft er helemaal geen baat bij om de maatschappij veiliger te maken. kijk naar hoe het georganiseerd is, geen enkel hoofd blijft er lang genoeg om de gevolgen van zijn eigen beleid mee te maken. en dat zie je dus in allerlei organisaties.
  artsen werken met ziektebeelden die ze kennen. val je daar niet onder dan ben je niet ziek, dan zit het tussen je oren. wel zo gemakkelijk voor hun, hoeven ze niet meer te zoeken.

  Reactie door marga — dinsdag 20 maart 2007 @ 12.34 uur

 193. @185 C Harms,

  En met een prestatie bonus krijg je weer vriendjespolitiek. Als je het lef hebt om te zeggen waar het op staat kun je mooi naar die bonus fluiten. Diegene die braaf ja en amen knikt (ook al werkt hij/zij niet zo hard) krijgt die bonus dan weer wel.

  Reactie door Lisette — dinsdag 20 maart 2007 @ 12.39 uur

 194. @henny11.52; trigger provincialen: elisabeth schwarzkopf beet één van de students in haar masterclass ooit toe ‘dass ist ja doch die reinste provinz!’
  zo is dat nu obvious ook politiek; landelijk en provin(aso)ciaal.
  die student trok zich dat aan, ging door de grond, en aan ‘t werk,
  en de politici?
  qua transparante integere zuivere interpretatie en consequente uitvoering:
  zero; impotent.

  Reactie door gli'occhi, che vedeste — dinsdag 20 maart 2007 @ 13.08 uur

 195. C.harms.

  De prikkel om full time aan de slag te gaan is weg.
  Ik ga me de pleuris werken voor een baas die zelf bakken met geld kan verdienen en de arbeider niet laat meegroeien.
  Als je ziet wat een luxe troep alle hoge pietjes krijgen tegenover werkende die dag in dag uit aan de lopende band staan.
  Ik noem dat slavenarbeid.
  Door dit systeem creeer je tweedeling.

  Hoe U omgaat met mensen is Uw zaak.
  Maar zometeen niet lopen zeuren,als door die tweedeling nog meer chaos en anarchie gaat onstaan.
  Jullie leven echt in een eigen wereldje.
  Ik denk dat voor jullie de schok de grootste zal zijn,wanneer we met lange rijen voor de benzinepomp staan.
  Ik denk dat de woede naar de rijkere gericht zullen worden en dat die zullen vluchten.
  Totdat hun geld ook op is.
  Hebben ze alleeen zichzelf nog over.
  Omdat ze nooit hebben gedeeld met anderen.

  Waarschijnlijk zal het grootste gedeelte het al niet meer aankunnen en plegen zelfmoord,omdat ze altijd luxe zijn gewend.

  Ik spreek over de toekomst en U kan het negeren.
  Het is Uw leven.

  Mvg

  Reactie door sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 13.35 uur

 196. Lisette — dinsdag 20 maart 2007 @ 12.39

  Dat zou heel dom zijn van die werkgever.

  Laatst een documentaire gezien over een vliegtuigmaatschappij die steeds goedkoper wilde vliegen en dus ook veel effecienter wilde worden. Iemand had dat aan de kaak gesteld dat daar problemen van kwamen, echter deze klokkenluider werd door zijn werkgever ontslagen. Even later stortte het vliegtuig neer door fouten die gemaakt waren te snelle productie. Alle inzittende kwamen om. Conclusie: er is niks met effecientie of goedkoper worden, behalve als het gevaar opleverd. Om maar niet te spreken over de consument die deze vliegtuigmaatschappij hard zal afstraffen. Volgens mij ging hij failliet door de straffen.

  Ik blijf mijn pleidooi voor bonussen verdedigen. Het maakt echter wel uit hoe je het toepast. Een optie is ook om het aan een groep en niet aan een individu te geven. Zo probeer je elkaar scherp te houden en te motiveren. Het laatste lijkt me nog beter ook. Krijg je geen strijd binnen de groep, maar spreken de ‘beteren’ wel de ‘minderen’ er op aan waarom ze niet sneller zijn.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 14.01 uur

 197. C.harms.

  Wat gaat het nu nog om.
  Meer,veel meer en vele malen meer.
  Zometeen als die chinezen op volle toeren draaien,dat ze ons van de kaart af vegen.

  De rijke proberen nu al te vertrekken naar china en india.
  Omdat daar de lonen nog lager zijn.
  Als het rode licht word gegeven,dan vertrekt het bedrijf.
  Dit jaar zijn al 130.000 mensen die willen vertrekken uit nederland.
  De rijkere elite die nog weg kunnen.

  Zo popie jopie gaat het ook weer niet met nederland.

  Reactie door sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 14.33 uur

 198. @ 193 Lisette

  Wat onze C Harms, allesweter, betweter politiek economisch financieel onbenul nu weer beweerd typisch zo’n domme actie als die we van alle VVD-ers gewend zijn.

  Let op wat hij schrijft:…..

  Verwar graaien niet met groeien…..

  Nee Harms men groeit eerst en dan begint het graaien.

  De VVD heeft meer oog voor de economie dan de SP ………

  Waar is het bewijs Harms.
  Ik zou zeggen rotop naar de VVD wat doe je hier dan nog. Maar het ergste komt nog, dit schreef hij ook nog:

  Ik zou een prestatiebonus voor werknemers in procenten van de winst wel goed vinden. Niet een loonsverhoging -los van het feit of die nu te laag of goed is – , maar een bonus die bovenop het gewone salaris komt. Geen winst, dan ook geen bonus. Werknemers kunnen zo invloed hebben op hun bonus, het werkt motiverend en prestatieverhogend……

  Hoe verzinnen ze het, dan moet je toch echt van de pot gepleurd zijn als je dit beweerd.
  Ik zal aangeven hoe dit in de praktijk werkt:

  Eeen bedrijf met 10 werknemers maakt een winst van 800.000 euro, dus zou je denken dat elke werknemer 80.000 euro winst zal krijgen,… FOUT … want op dat moment verschijnt er die bewuste brief waarin staat,… dar de directie nieuwe investeringen heeft gedaan ter bevordering van het management en de algehele leiding om in de toekomst nog meer klantgerichter kunnen werken, kostenplaatje 799,200 dit bedrag wordt aan de winst ontrokken omdat deze investeringen noodzaakelijk zijn voor het voortbestaan ect.ect. en meer van dat gezwets, m.a.w. Netto winst 800 euro delen door 10 werknemers is een bonus van 80 euro voor elke wernemer, waarvan ik maar 25% aan de werknemer betaald is netto 20 euro per werknemer…en daar hebben ze nou een heel jaar zich gezamelijk of individueel zich te pleuris voor gewerkt.
  Zie je hoe je verne#kt wordt door die VVD-ers

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 15.08 uur

 199. @ 196. Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 14.01

  “….spreken de ‘beteren’ wel de ‘minderen’ er op aan waarom ze niet sneller zijn…”

  Heb je in het dagelijkse leven wel eens gezien hoe “beteren met minderen” omgaan, C.Harms?

  We zijn gelijken en enkelen denken hierboven te kunnen staan. Dat geldt evenzeer voor “werkgevers en werknemers”.

  Reactie door franslj — dinsdag 20 maart 2007 @ 15.09 uur

 200. POOL @ 198
  Voor 20 eurie heb je toch een leuk toetsenbord dat coffee proof is.

  Enorme groet

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 20 maart 2007 @ 15.37 uur

 201. Beste mensen, ik ben wat laat maar soms moet je eventjes los van de PC (Pedagogisch Centrum). Over Wouter Bos en de PvdA het volgende, bij de oprichting in 1946 werd er gesproken van Angst-Socialisme. Ik meen dat ik het volgende al eens op deze web gezet heb, anders belangrijk genoeg om nogeens terug te kijken.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Pvda-end.doc

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 20 maart 2007 @ 16.06 uur

 202. @ C. Harms (162):

  Citaten: “…terwijl veel SP-stemmers (sic!)liever met een lui leventje rijk willen worden”, en:
  “De VVD heeft meer oog voor de economie dan de SP.”

  Dit vind in een nogal simplistische voorstelling van zaken. Waar haal jij deze “wijsheden” in vredesvaam vandaan? Met feiten kunnen ze in elk gaval niet worden gestaafd.

  @ Wim Kok (171):

  Met Gloria ben ik het eens, dat heel weinig bevlogenheid en echt doorleefd politiek engagement bij Wouter Bos bleken. Dat was voor mij overigens helemaal geen verrassing; het bevestigde het beeld.
  Wat mij heel erg opviel was de “oefenvraag” aan Wouter Bos (door een gespeelde journalist): “Waarom wilt u niet met de SP regeren?” Met andere woorden: met deze opstelling was de PvdA al aan het begin van de verkiezingscampagne bezig!
  Dit deed me ook denken aan een TV-interview met Wouter Bos dat ik heb gezien, kort nadat hij tot lijsttrekker was verkozen. Op de vraag: “Kunt u in het kort aangeven waarvoor de PvdA staat?” bleef het eerst pijnlijk lang stil. Daarna kwam een aarzelend antwoord in de trant van: een bedrijf als Nokia kunnen we als voorbeeld nemen….Niets dus over solidariteit, sociale zekerheid, e.d.! Veelzeggend al.
  Uit onderzoek van de PvdA zelf bleek trouwens, dat Bos in de beeldvorming slecht scoorde wat betreft betrouwbaarheid en integriteit. (N.B.: het gaat hier dus niet om werkelijke, persoonlijke eigenschappen). Niet toevallig dat Jan Marijnissen op deze punten juist heel hoog scoort…
  Maar, zoals ik al in nr. 94 heb gezegd: moedig vind ik het wel, om documentairemakers zo lange tijd zo dicht op de huid te laten zitten.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 20 maart 2007 @ 16.13 uur

 203. Als het bedrijf met die 10 werknemers van de werknemers zelf zou zijn zouden ze inderdaad de man 80.000 kunnen incasseren bovenop hun salaris. Het staat eenieder vrij om zo’n bedrijf op te richten in Nederland.

  Reactie door Gerrit (die andere) — dinsdag 20 maart 2007 @ 16.45 uur

 204. In Noord-Holland is de PvdA er vier jaar geleden buiten gehouden door VVD, CDA, GroenLinks en D66. Daar was de PvdA toen heel erg boos over. Nu – vier jaar later – wordt de SP (de grote winnaar) er bewust buiten gehouden en… de PvdA (de grootste verliezer) zegt niets en doet niets! Lekkere consequente en betrouwbare club die PvdA;-) Beslist geen potentiële fusiepartner, zou ik tegen Diederik Samsom willen zeggen.

  Reactie door Harald — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.01 uur

 205. @169 Gandalf. Snap dat je soms moe wordt van dezelfde argumenten en inderdaad, wat kun je daar nog aan toevoegen.

  Toch heb ik geleerd van mijn bezoekjes aan dit weblog. Leer zelfs elke dag.

  Er is een liedje ‘There comes a time’.

  Aan de rest v.d. trouwe webloggers zou ik graag ‘respect’ willen zeggen.

  Madelief, zo jammer dat je morgen niet in Den Haag kunt zijn. Had je graag persoonlijk willen ontmoeten. Aan alle andere WAOers, WIAers, Wajongers. Morgen staan we daar allemaal samen. Lijflijk of in gedachte aanwezig. Er zal kaarslicht zijn, een moment van saamhorigheid. Kortom WIJ staan daar allen!

  Ik hoop, denk en voel dat de SAMENleving zich gaat laten HOREN.

  SAMEN DELEN, SAMEN LEVEN, SAMEN VOELEN, SAMEN WERKEN.

  Wij staan sterk!!!

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.16 uur

 206. franslj — dinsdag 20 maart 2007 @ 15.09

  Je snapt het niet. Als jullie leden werven voor de SP en de ene haalt 100 op een dag binnen, terwijl de ander er maar 20 haalt. Dan ga je toch afvragen waarom? Misschien is de reden goed. Echter als diegene de hele dag heeft besteed aan het bijkletsen met VVD-ers, dan krab jezelf toch ook op je voorhoofd?

  Verder zijn we wel gelijk, maar iemand hoeft nog niet gelijkwaardig gewaardeerd te worden. Het is maar waar iemand genoegen mee neemt. Iemand die Mercedes rijdt, werkt meer en harder dan iemand die in een Golf rijdt. Soms niet, maar vaak wel.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.24 uur

 207. Stijging koopkracht dit jaar 1,75 procent

  Uitgegeven: 20 maart 2007 13:54
  Laatst gewijzigd: 20 maart 2007 17:25

  DEN HAAG – Huishoudens gaan er dit jaar gemiddeld 1,75 procent in koopkracht op vooruit. Dat is een half procent hoger dan eerder voorspeld. Volgens een CPB-woordvoerster is die extra koopkracht het gevolg van een hogere loonstijging dan eerder geraamd en een lagere inflatie.

  Dat blijkt dinsdag uit nieuwe economische voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB).

  Verder neemt de spanning op de arbeidsmarkt toe. Tot 2008 stijgt de werkgelegenheid volgens het CPB “substantieel” sneller dan het arbeidsaanbod waardoor de werkloosheid snel afneemt. Gemiddeld bedraagt de werkloosheid volgend jaar waarschijnlijk 4 procent van de beroepsbevolking.

  Lonen

  “Het aantal vacatures heeft inmiddels een recordomvang bereikt”, aldus het CPB. Een gevolg is verder stijgende contractlonen, naar verwachting dit jaar een stijging van 2,25 procent en 3,25 procent in 2008. De verwachte inflatie blijft met 1,25 procent desondanks laag.

  Eerder werd al duidelijk dat de economische vooruitzichten voor dit en volgend jaar gunstig blijven. Wel wordt de verwachte economische groei voor 2007 met 2,75 procent een kwart procent lager ingeschat dan eerder voorspeld. Voor volgend jaar verwacht het CPB hetzelfde groeipercentage.

  Overschot

  Het kabinet mag volgens het planbureau volgend jaar een groei van het begrotingsoverschot tegemoet zien. Dit jaar voorspellen de rekenmeesters dat er sprake is van een begrotingsevenwicht, volgend jaar loopt het overschot op tot 0,7 procent van het bruto binnenlands product.

  Het CPB presenteert de cijfers in het jaarlijkse Centraal Economisch Plan dat in zijn volledigheid op 4 april verschijnt. Het planbureau maakt wel een voorbehoud bij de ramingen voor 2008.

  Regeerakkoord

  Omdat het nieuwe kabinet nog veel maatregelen uit het regeerakkoord moet uitwerken, zijn de gevolgen van de afspraken tussen CDA, PvdA en ChristenUnie nog onzeker.

  Het CPB denkt dat het regeerakkoord een negatieve invloed heeft op de economische groei en de koopkracht in 2008. Het begrotingssaldo zal daarentegen verder verbeteren.

  Bos

  Ook minister Wouter Bos (Financiën) wees dinsdag in een eerste reactie op de vele onzekerheden, zoals bijvoorbeeld de koers van dollar en euro. Wel is er met de economische groei volgens hem een stevige basis om in de eerste jaren van de kabinetsperiode moeilijker maatregelen te nemen. In de latere jaren is er dan meer ruimte voor lastenverlichting en extra uitgaven.

  Bos benadrukte dat het CPB te optimistisch is over de stijging van het begrotingsoverschot in 2008. De PvdA-minister verwacht financiële tegenvallers door lagere aardgasbaten en door het overnemen van schulden van de Nederlandse Antillen.

  Reacties op dit bericht? Mail de redactie.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.29 uur

 208. De ondemocratische houding van de regentenpolitici richting SP is tenenkrommend. Eerst landelijk en nu dus provinciaal. Dit is dus Nederland!!! Is er niet iets mis in onze democratie als dit zomaar kan? Ik vind van wel. Iedereen met een gezond stel hersens en een normaal tot goed ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat Nederland een calvinistische bananenrepubliek is dat aan elkaar hangt van mooipraterij, huichelachtigheid, leugen en bedrog.
  Zaken die een socialist op zijn minst aan de kaak stelt, dus worden ze niet gepruimd.

  De arrogantie om niet eens met de SP te willen praten, vind ik zelfs een bedreiging voor de democratie. Ik weet niet hoe dat anderen vergaat, maar ik voel iets revolutionairs bij mij opborrelen.

  Reactie door Gerard Lettinck — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.34 uur

 209. Olav Meijer — dinsdag 20 maart 2007 @ 16.13

  Dat blijkt wel, als er niet wordt geinvesteerd in banen en werkgelegenheid om te zorgen dat de werkelozen aan de slag komen.

  Types als Pool verlangen terug naar de Sovjet-tijd waarin kapitalisten en socialisten tegenover elkaar stonden. Ik verlang meer naar win-win situatie voor iedere partij waarin werknemers ook een soort onderenemers zijn die in hun talent en kunde handelen.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.36 uur

 210. Maar wat ik niet begrijp: hoe kan het dat de SP zich weg laat sturen, dat zij zich door de andere partijen zich zo laat beknotten/inpakken. De SP heeft zelf toch ook een vinger in de pap te brokkelen als de besprekingen gevoerd worden. Hoe moet ik mij dat voorstellen, dat b.v. de PvdA en het CDA de SP er niet bij willen hebben? Ik bedoel, zeggen ze dan zoiets van: jullie hebben wel gewonnen, maar daar hebben wij niets mee te maken. Wij bepalen het. Ik snap er echt niets van, heeft de SP dan geen stem, at all?
  Graag uitleg!

  Reactie door C. Hermans — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.49 uur

 211. Ach, ach, ach, Roodkapje en waaraan had ik je
  dan moeten herkennen? Speel je oma’s liefste
  kleinkind, of had ze toch nog stiekem een
  schat van een kleinzoon? Maar wie weet had ik
  jouw ‘mandje’ ook nog wel even kunnen dragen,
  toch? Neem je wel een flinke grote steen mee
  om in de Hofvijver te plonzen? Dan wordt ie-
  dereen flink wakker daar…..hoop ik! Groet!

  Reactie door Madelief — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.52 uur

 212. @206Madelief. Mijn mandje cq rugzak is mijn, daar kan ik toch geen oud grieperig mens mee laten zeulen.

  De plons is de demonstratie. Vele WAOers hebben zich daar op hun manier voor ingezet.

  Jammer dat er weer ironie bij jou opkomt. Toen ik je vertelde dat er op 17 mei vorig jaar een demonstratie zou komen bestond deze niet omdat jij die niet terugvond op de agenda van de SP.

  groet,

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 20 maart 2007 @ 18.12 uur

 213. 209 C.Harms.

  Blablabla.

  Mvg

  Reactie door sander — dinsdag 20 maart 2007 @ 18.45 uur

 214. @ 209 betweter

  heb je @ 109 wel gelezen ??????

  Wat doe je hier dan nog, ga ergens anders zieken.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 18.50 uur

 215. @ 209 betweter

  heb je @ 199 wel gelezen ??????

  Wat doe je hier dan nog, ga ergens anders zieken.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 18.51 uur

 216. @ 209 betweter

  en heb je ook @ 198 wel gelezen ??????

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 18.53 uur

 217. C. Hermans, de SP heeft inderdaad gewonnen maar het CDA heeft de meeste stemmen behaald en heeft daarmee de positie om een coalitie naar wens te vormen. De meerderheid regeert C.Hermans..
  J.P. Balkenende wil niet samen met de SP in een coalitie zitten en ook niet in een coalitie met de PVDA en de SP samen omdat zij daarmee teveel invloed zouden krijgen. Balkenende houdt vast aan zijn koers en dat kan hij omdat hij de meeste stemmen heeft en op die manier uitlegt dat de meerderheid van nederland achter zijn plannen staat…

  Reactie door cynthia — dinsdag 20 maart 2007 @ 18.59 uur

 218. @ 200 Jh de Wit

  Ik zag onlangs een toetsenbord wat je helemaal kon oprollen je kon er zelfs over pl#ssen ik denk dat ik er maar zo een ga kopen, alhoewel als ik dit toetsenbord even losschroef en onder de kraan hou dan even droog fhonen dan is tie weer als nieuw zonder dat er toetsen blijven hangen of helemaal niets doen.

  Hele prettige avond verder.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.03 uur

 219. @ 206 Nog dommer doen

  Iemand die Mercedes rijdt, werkt meer en harder dan iemand die in een Golf rijdt.

  Wat een discriminatie zeg ga a.u.b.ergens anders zieken we hebben je allang uitgespuugd hier op deze weblog, of ben je nou zo’n dwangneuroot dat je dat zelfs al niet meer begrijpt.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.06 uur

 220. @ C Harms.

  “Ik verlang meer naar win-win situatie voor iedere partij waarin werknemers ook een soort onderenemers zijn die in hun talent en kunde handelen.”

  u bedoeld dus eigenlijk gewoon,we hebben meer socialisten nodig….

  Reactie door iew — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.07 uur

 221. Harms @ 209
  Ik kan Pool toch echt niet betrappen op Oost Duitse of andere onmenselijke sympathien,
  u kunt nu wel de intelligentia ,is iets anders dan intellectueel zijn,uithangen maar ik denk dat u de hele discussie niet snapt, lees nou zijn postings eens rustig door ,slaap er eens een nachtje over en kom dan morgen eens terug met een meer werelds commmentaar. Pool is toch ,met Gloria en Olav een van de betere debaters op dit log.
  Ik lees het morgen wel, voor nu een heel prettige avond.

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.20 uur

 222. @186 C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.37,

  Waarom heb je het enkel over het salaris van de gewone man, waarom heb je niet het lef om wat van de absurte top salarisen te zeggen, van dat mensen uit de top die altijd een goudenhanddruk krijgen ook al hebben ze slecht werk geleverd en gaat het slecht met het bedrijf?

  Het minister salaris van 30% omhoog gegaan is en van de minister precident 40%, maar werken ze ook zo veel procent meer en harder?
  En dat in een tijd dat het probleem van armoede toeneemt, lekker sociaal of niet?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.26 uur

 223. @210 C. Hermans — dinsdag 20 maart 2007 @ 17.49,

  41 (cda) + 33 (pvda) = 74
  25 (sp) = 25
  ————————– -
  Verschil 49

  Moeilijk he, rekenen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.31 uur

 224. 2222 tichelaar Jr.

  Goed gezien,duidelijk,goed geformuleerd.

  Beste Jr, wat Harms betreft,sommige mensen begrijpen veel dingen niet,jammer ,
  met een beetje verstand van de huidige situatie in dit steeds verder afglijdend landje, kom je tot een heel ander standpunt.
  Maar…verstand komt met de jaren en wat Harms aangaat zullen we maar hopen en bidden.

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.48 uur

 225. NRC van vandaag:

  http://www.nrc.nl/binnenland/article664257.ece/De_buitenstaanders_komen_niet_aan_de_macht

  Citaat:
  Ook tot de provinciebesturen lijkt de SP nauwelijks te kunnen doordringen. Partijsecretaris Hans van Heijningen zegt dat de SP er „in de helft van de provincies zomaar uit is gegooid”. „Ik vind het een aanfluiting voor de democratie. Als ik de redenen hoor waarom wij worden gepasseerd, dan denk ik: ze moeten zich schamen.” Van Heijningen denkt dat niet alleen inhoudelijke afwegingen een rol spelen. „Wij zijn de buitenstaanders en beginnen over de buitenlandse reisjes en onkostenvergoedingen. Daar zitten ze niet op te wachten.”

  Ik denk dat Van Heijningen daar gelijk in heeft.

  Reactie door Ellen — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.59 uur

 226. Mensen wat bezielt jullie toch?
  Waarom steeds weer uitgebreid aandacht geven aan die C. Harms.
  Negeer hem toch, des te eerder is hij weer weg.
  Typisch zo’n figuur wat elke vorm van aandacht mooi en prachtig vindt.

  Nou goed hij krijgt van mij ook één reactie:

  Iemand die in een mercedes rijdt werkt harder dan iemand die in een golf rijdt.
  (vaak wel)
  Nou Harms; dat vaak harder werken, kun je dan met die mercedes beter vertalen in een hogere lening.
  De stakkers zitten tot aan hun nek in de schulden, alléén voor zo’n blik op wielen.

  Heel vaak (natuurlijk niet altijd, soms heel soms niet) hebben die figuren in zo’n vette kar een gigantisch minderwaardigheidscomplex en proberen dat op deze ó zó zielige manier te compenseren.

  Zo C. Harms, je hebt je aandacht gehad, dit was het wat mij betreft!

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 20 maart 2007 @ 20.04 uur

 227. @212 Roodkapje,

  We gaan hier toch geen ouwe koeien uit de sloot halen hè?
  Een beetje zitten zaniken over iets wat bijna een jaar terug is en dan nog eens je gelijk willen hebben, kom op zeg.
  t’Lijkt wel of er iets persoonlijks speelt, daar is dit weblog denk ik niet voor bedoeld.

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 20 maart 2007 @ 20.13 uur

 228. Newsflash:

  http://www.nu.nl/news/1014992/11/Marijnissen_ziet_fusie_met_PvdA_in_geen_vijftig_jaar.html

  Reactie door Shaman — dinsdag 20 maart 2007 @ 20.41 uur

 229. Jh. de Wit — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.20

  Pool praat alleen nog maar Sovjets. Als iemand een Mercedes kan betalen verdient ie veel geld. Geld verdienen doe je niet zomaar. Het komt je niet aanwaaien. Natuurlijk heb je ook mensen die, ondanks hun hoge salaris genoegen nemen met een Golf of door hun salaris niet meer kunnen permiteren. Die laatste groep moet dan een baan kiezen wat meer oplevert of meer gaan studeren zodat hij een betere baan aankan, maar het komt niet zomaar. De groep die er geen Mercedes voor koopt, maar aan goede doelen is echt een beter mens. Maar daar hoef je geen socialist voor te zijn.

  Het is opvallend dat iemand die een partij steunt die tegen oorlog is en ten alle tijde vindt dat een conflict vreedzaam en met dialoog moet worden opgelost zo’n aggresieve toon aanslaat. Het geweld is al gaande, zonder dat hij al mijn berichtjes heeft gelezen. Een betere debater? Ach, het is maar wat je debateren noemt. Ik vindt Jan Marijnissen persoonlijk beter. Die zie ik nog niet met modder gooien in NOVA.

  Evert Tigchelaar jr — dinsdag 20 maart 2007 @ 19.26

  Hoge bomen vangen veel wind, dus die mogen daar ook wel voor beloond worden.

  Vraag: wat versta je onder armoede? Niet in staat zijn om jezelf of je gezin redelijk te onderhouden of niet op vakantie kunnen? Die eerste groep is namelijk de dupe van de groep die het best nog wel ok heeft, maar te vaak kijkt naar een ander.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 20.59 uur

 230. bijdehandje — dinsdag 20 maart 2007 @ 20.04

  Jullie moeten eerst eens beter mijn berichtjes lezen. Als je alles negeert, dan ben je net zo’n zwart/wit-denker als Pool.

  Die lui waar jij het over die zijn er ook, ja! Tevreden?

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.05 uur

 231. 1500 euri netto, mercedes van 1990, dagwaarde 500, en nou?

  Reactie door Shaman — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.20 uur

 232. @206 C Harms

  “Iemand die Mercedes rijdt, werkt meer en harder dan iemand die in een Golf rijdt. Soms niet, maar vaak wel.”

  Hoe simpel kun je zijn?

  Iemand die van deze regering omgelijk krijgt heeft het mis.
  Soms wel, maar vaker niet.

  Reactie door Sjaak — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.23 uur

 233. @ 206. C. Harms

  Ja, beste C.Harms (206)…ik begrijp het idd niet. Ik dacht dat het over je pleidooi “voor bonussen” ging en wat het “bijkletsen “ van een VVD’er betreft, zie ik ook niet helder. Mijn vraag luidt dan ook: Waarom vergelijk je SP leden met VVD leden? Waarom vergelijk je een Mercedes met een Volkswagen?

  Wat ik wil aangeven in m’n reactie,is, dat er, zolang ik me kan herinneren, mensen onderdrukt worden, uitgezogen en afgeknepen worden door enkelen, die denken, dat ze “beter” zijn, “meer” zijn in de hiërarchie van het bedrijfsleven en vroeg jou, je eens af te vragen, of dat anders kan en moet; socialer en menselijker…op basis van gelijkwaardigheid.

  Reactie door franslj — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.41 uur

 234. @ c harms:

  staat de c voor christelijk?
  harm(s) voor shame, injury?
  ( free to combine both..)
  of als afk. voor harmony = agreement,fit toghether? ( better combi..)
  of zou elisabeth schwarzkopf -wenn moglich- u toebijten ” dass ist ja die reinste provinz”?

  c. harms, ‘k laat u voor nu door de exposed input RECHTS LIGGEN. goed voor ‘t angermanagement.

  hoge bomen als j.marijnissen vangen veel (tegen)wind, tja..

  sanderpartij; nog kans op een eenvoudig,voor een momhuistuinkeukenwijffiemetnootjesopzang als ik te behappen, toelatinkexamentje?

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.52 uur

 235. cynthia — dinsdag 20 maart 2007 @ 11.20

  Ik sluit me helemaal aan bij je stukje. Toch geloof ik niet in het socialisme. Ik schreef eerder dat zowel het socialisme als de vrije markt 2 uitersten zijn die je niet in zijn totaliteit kunt en mag toepassen. Vrije markt zal milieu en mensenlevens kosten, als er geen correctie op komt. Echter een systeem waarin iedereen hetzelfde verdient of in iedergeval gelijksoortig inkomen heeft (nivelering), demotiveert. Er zullen altijd mensen zijn die een extra prikkel nodig hebben om harder te lopen. Daarbij spreek in niet over slaven of elite (zo ouderwets), maar aanbieders van werk en aanbieders van arbeid. Beide zijn onmisbaar voor elkaar, echter de mate van betrokkenheid en risico moet wel beloond worden.

  Ik zie dan ook meer in een gulden middenweg met het beste van beide uitersten.

  Ik denk inderdaad dat we nog een hoop van elkaar kunnen leren. Echter omdat socialisten geld verdienen vies vinden en dit soort mensen haten en veel kapitalisten geen rekening houden met mensen die NIET mee kunnen komen en bang zijn dat socialisten al hun geld afpakken lossen we niet de problemen op die opgelost moeten worden.

  De SP helpt helaas 1 van hun weinige goede(wat mij betreft) plannen om zeep dankzij een aantal weblogbezoekers! Geen begrip tussen arm en rijk of VVD en SP kinderen.

  Practise what you preach, zou ik zeggen!

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.52 uur

 236. franslj — dinsdag 20 maart 2007 @ 21.41

  Dat eerste was maar een voorbeeld. Ik kan ook zeggen door de prestaties van SP zijn ze de derde partij in Nederland. Had het beter gekund? En als het aan sommige mensen lag waarom dan? Bovendien zeur ik niet over de miljoenen van een ander. Als hij mij niet over lijken gaat en een bijdrage levert aan ons sociale vangnet.

  Er zijn altijd mensen meer. Kan ieder SP-lid zomaar partijleider worden van de SP? Nee. Hij zal het programma moeten omarmen, onder de huidige leiders moeten dienen. Misschien in een verre toekomst. Maar tot die tijd is er hierarchie in verantwoordelijkheid en inzet. Ben je daarmee minderwaardiger? Nee. Je verdient in een bedrijf gewoon meer of minder en je hebt andere verantwoordelijkheden.

  Hou op over gelijkwaardigheid, want mijn ‘soort’ is voor jullie ook minderwaardig. Ik neem ten minste nog de moeite om me in jullie motivaties te verdiepen.

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.09 uur

 237. Een goede avond allemaal,

  Op Volkskrant-online van vandaag(20-03-2007)onder “Commentaar” het volgende artikel:

  “Buitenspel dreigt voor SP”

  Het is mogelijk een reactie bij dit commentaar achter te laten…

  En vergeet niet “De petitie aan vereniging van Pensioenfondsen” elders op dit weblog in te vullen en te verzenden!

  @ 140, Sander en
  @ 165, Gloria,
  Ik kreeg onlangs te horen dat de SP uitbetaald in b.v. een dagje weg of in het volgen v.e. cursus(binnen de SP natuurlijk).
  Ik ben er alleen nog niet aan toegekomen om te vragen hoe dit dan in z’n werking gaat en of er bepaalde eisen aan verbonden zijn b.v. dat je minimaal een bepaald aantal uren als vrijwilliger voor de partij “gewerkt” moet hebben.
  Heeft iemand toevallig meer info?

  @ 110, Hans,
  Als de SP net als de PvdA nu eindigt dan liever nog niet in de regering.
  Ik vraag me ook af wat voor alternatieven Dhr. Marijnissen had of misschien nog heeft om een plek als regerende partij binnen de huidige regering af te kunnen “dwingen”.
  Zou het misschien mogelijk kunnen zijn om zoals
  @ 66, Fred voorstelt het CDA en PvdA voor de rechter te slepen?
  Ik weet helaas te weinig van het Nederlands rechtssysteem af en niet dat ik voorstel dat de SP vals moet gaan spelen(want de SP heeft wel wat beters te doen dan dat soort spelletjes(mee)te spelen), maar zitten er niet een aantal gigantische mazen in het
  juridisch -net/web waar de SP op legale wijze gebruik van kan maken?
  Iemand suggesties?

  Mvg,

  Reactie door F. Smit — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.09 uur

 238. 226, Bijdehandje, je bent weer lekker bezig he, waarom moet iemand die hier ook reageer en waar jij het niet mee eens bent genegeerd worden?

  Lekker makkelijk, alleen mensen met dezelfde mening mogen hier meepraten van jullie, ik bedoel dus ook Pool, heeft het over oprotten , dat is toch geen manier van doen zeg.

  Maken jullie uit wie hier op de site mag meepraten soms.

  Ik ga ervan uit dat alleen de webbeheerder hier uitmaak wat wel en niet is geoorloofd, Bijdehandje en Pool het begint er op te lijken dat het jullie website is.

  Reactie door Carla — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.10 uur

 239. @ 228 Shaman

  Bedankt voor de link, kijk en daarom ben ik een SP-er.

  De SP straalt,.. eenvoud, bescheidenheid, principes, socialisme en vooral solidariteit … uit.

  Je vind dit bij geen enkele andere partij.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.12 uur

 240. @ 238 Carla

  Moet ik weer op zulke onzin reageren, carla carla lezen is toch echt niet je sterkste kant.

  Ik weet precies waar jij op doelt, even uitleggen… hij geeft aan VVD-er te zijn, komt met allerlei onzin verhalen hier op de weblog en wil perse zijn gelijk hebben, dan zeg ik oprotten ga bij je eigen club zieken.

  En waarom zeg ik dat ?.. om de discussies hier op gang te houden en niet steeds die dwangneuroot te moeten voorzien van nieuwe argumenten zodat hij daar weer op gaat reageren en discrimineren, maar dat lees jij er niet uit, nee jij ziet alleen maar wanneer ik of een ander een beetje fel terug reageer en dat is voor jou al vodoende om je beklag te doen zonder dat je weet waar het precies om gaat.

  Waar is jou inbreng dan op het geheel, of ben jij het er mee eens dat je hier maar alles mag zeggen en doen, kijk want dan zou mijn reactie op jou er heel anders uitzien.

  Reactie door Pool — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.25 uur

 241. Even een correctie v.w. vorige reactie
  (@ 237)

  De petitie aan vereniging van Pensioenfondsen is te vinden via SP, Landelijk, Overzicht en daarna klikken op “Lees verder”. Daar vind je de petitie…

  Reactie door F. Smit — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.30 uur

 242. @ 236.Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.09

  Bedankt voor je reactie, C.Harms. Nu kan ik je min of meer “volgen en begrijpen”, ook al ben ik het niet met je eens.

  Wat gelijkwaardig betreft; misschien word je door de een of ander onheus bejegend, maar ik kan alleen vanuit mezelf en voor mezelf reageren en ik probeer dit op voet van gelijkwaardigheid met jou en anderen.

  Ieder mens, die wel eens uit balans raakt, schiet wel eens uit z’n slof en wordt boos, geërgerd, angstig of verdrietig en zegt dan wel eens dingen, die iemand “in balans” niet zou zeggen. ‘n Beetje vergevingsgezindheid is echt geen verkeerde karaktertrek.

  goede avond !

  Reactie door franslj — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.35 uur

 243. Zo te lezen zijn er weer een paar ingehuurde webloggers van de andere partijen aanwezig.en hun intriganten werk werpt zijn vruchten af.weer ruzie tussen loggers die hier al tijden komen.wees toch verstandig,je eigen gelijk bestaat niet en het gelijk van een ander dus ook niet.

  Reactie door paul — dinsdag 20 maart 2007 @ 22.40 uur

 244. @238 Carla,

  Zoals Pool in @240 ook al aangeeft is lezen inderdaad niet je sterkste kant, laat staan begrijpen.
  Een ieder mag zijn/haar mening hier geven, zo ook ik en Pool.

  En inderdaad Carla, de webmaster maakt wel uit wat niet en wel geoorloofd is.

  Het verbaast me dan ook ten zeerste, gezien de vele reactie’s en uitspraken van jouw kant wat zeer persoonlijke aanvallen zijn geweest (niet alleen op mijn persoontje, maar ook op anderen) dat jij hier nog zulke opmerkingen durft neer te schrijven.
  Als er iemand generaliseert Carla dan ben jij dat wel.

  Ik heb hier vaak genoeg op het log geschreven en opgeroepen om een ander in zijn/haar waarde te laten en een beetje respect te tonen voor elkaar, maar daar lees jij voor het gemak maar even overheen.
  t’Lijkt er wel op alsof je het vuurtje nog wat meer wilt aanwakkeren.
  Maar goed als jij een fan bent van de VVD-mentaliteit die C.Harms eigen is, doe je best zou ik zeggen, wie ben ik om je tegen te houden.
  Maar realiseer je wel dat je dan aardig wat tegengas kunt ondervinden op het weblog van de SP.
  En verder Carla, je opmerking van dit lijkt de website wel van Pool en Bijdehandje, raakt kant noch wal.

  Als je reacties van ons niet kunt verdragen Carla, dan sla je ons toch gewoon over, doe ik met jouw bijdragen ook vaak, zit toch weinig zinnigs in.
  (geen persoonlijke aanval op jou hoor, gewoon de realiteit)

  Wat dat betreft zou je nog een voorbeeld aan Gloria kunnen nemen, ook al ben ik het met haar maar zelden eens, zij reageert tenminste oprecht en brengt nog iets zinnigs ten berde.

  Ik wens je een goede nachtrust toe Carla.

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 20 maart 2007 @ 23.33 uur

 245. @240 Pool,

  Hé jongen, wat zou je ervan denken, wij zo samen een weblogje opstarten?? Geen gek idee van Carla vind je niet? ;)
  Toch verrekte jammer Pool dat die smiley’s hier niet meer werken, moeten we op ons logje maar eens verandering in brengen. [Vette knipoog] en slaap lekker Pool.

  p.s. Vergeet je geen roosjes voor de vrouw te kopen als ze weer thuiskomt?

  Reactie door bijdehandje — dinsdag 20 maart 2007 @ 23.38 uur

 246. @ 238 Carla

  Vergeet niet je hondje uit te laten, je sigaretje en je wijntje

  En welterusten Carla

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 0.38 uur

 247. Beste mensen,

  eventjes on-topic dan maar.

  Het gaat in deze discussie om het buiten de deur houden van de SP in de provinciale colleges.

  Het niveau van alle debaters (meesten ter linker zijde maar sommigen ter rechter zijde in het politieke spectrum) is bedroevend.

  Het onderwerp maakt nauwelijks uit de teneur is dat Nederland te liberaal is, dat het socialer moet en dat dat uitgangspunt in ieder topic de boventoon voert.

  Gelukkig vertegenwoordigt Jan Marijnissen de SP (met daar achter enkele subtoppers) want op dit weblog kom ik vooral verjaardagpraat van een bedroevend niveau tegen.

  Deze is dus voor Jan Marijnissen zelf:

  Beste Jan,

  Hoewel ik niet alle standpunten van de partij deel, ben ik van mening dat je volledig gelijk had toen je bij Pauw en Witteman zei dat jij de enige oppositieleider bent. De rest bakt er namelijk niets van, met uitzondering van dhr. Van der Vlies, die is altijd de rust en keurigheid zelve. Je stijl spreekt me aan (doe maar ff normaal)en je grootste pluspunt is je beheerstheid in de debatten.

  Het is zuur als de SP geen eerlijke kans krijgt in de provincie, waar dat aan ligt kunnen behalve de statistiek naar mijn mening twee zaken zijn: inhoudelijk ziet men (CDA/PvdA/VVD) het niet zitten, of met name de PvdA voorziet problemen om bij de volgende verkiezingen ingehaald te worden.

  De conclusie die ik hieruit meen te moeten trekken is dat het succes van de SP eigenlijk tegen haar werkt door de omvang ervan. Het lijkt mij dan ook goed om constructiever om te gaan met de heersende macht (door fors in te leveren qua ambities (net zoals de CU bijvoorbeeld) maar wel van binnenuit een omwenteling te creeeren. Mijns inziens gaat de SP zakken bij de volgende verkiezingen omdat er behoorlijk wat gras weggemaaid zal worden (met name door PvdA).

  Succes!

  Karel

  Reactie door Karel — woensdag 21 maart 2007 @ 1.23 uur

 248. @213 sander
  Ik begin jouw betweterigheid en manier van discussieren aardig zat te worden..Als jouw reactie naar Carla niet meer is dan “Blablabla”?? Tja, dan kan je daar maar 1 enkele reactie op hebben “gepaste stilte”!! Geldt ook t.a.v. mijn eerdere reactie, waarbij je ook niet verder komt dan enkel mijn “zinnetje herhalen”..!!

  Reactie door John B. — woensdag 21 maart 2007 @ 2.58 uur

 249. @235 C. Harms

  (zucht)
  “extra prikkel om harder te lopen”.

  Harms, je hebt echt die boeren VOC-mentaliteit die je dit soort woorden uit je hoofd laten opborrelen.
  De manier waarop je schrijft over de werknemers en de ‘minderen en de beteren’.
  De mercedes en de golf. Wat een oogkleppende-rechtse-clichematige-tegeltjespraat!
  Oost west, thuis best Harms? Tevredenheid is des duivels oorkussen? Waar 2 geloven slapen op een kussen. daar slaapt de duivel tussen? Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens? enzoverderenzoverder…

  Erg jammer dat ik deze discussie gemist heb, maar zo heb ik alles eens even op mijn gemak door kunnen lezen. Oooh weer dat win-win-riedeltje. Harms zit er nog enige groei in jou? Lees jij jezelf wel eens terug?

  “extra prikkel om harder te lopen”
  En zo worden de slaven niet meer met stokken geslagen, maar gemept met een handvol geld als PRIKKEL om harder te lopen. Dit heet: SLAVENDRIJVER!
  Het zou mij niets verbazen als jij ook op zondag loopt te collecteren in de kerk. Want dat doet de ‘rijke’ mens toch zo graag? Braaf vooraan staan om te laten zien hoe VROOM hij wel niet is… op ZONDAG! Hypocriete zondedag!!

  Het slachtoffertje hier uit te hangen die zich aangevallen voelt… zodat je weer mensen kunt gaan beschuldigen van de SP. Dit is de waarheid naar je hand zetten, Harms!
  Zoals Bush ook de waarheid naar zijn hand zet…
  Wat is dat toch met die VVD-mentaliteit dat ze mensen willen ‘prikkelen’ en er zelf zo’n potje van maken? Want zeg nou eerlijk, wat doen die werkgevers nou echt? In dikke karren rijden en achter hun bureau hangen in een luie stoel, hier wat delegeren, daar wat delegeren. LUXE! Toch niet te vergelijken met een stratenmaker, die op zijn knieen de hele dag zware tegels beetpakt en in de grond stampt? Ik geef maar en voorbeeld.
  Ooit een werkgever meegemaakt die de poet netjes verdeelt? Het komt niet in hun hoofd op! Omdat het niet in hun hoofd zit! Het is disbalans in hun brein. Dat brein is lui en maar met EEN ding bezig… POEN!

  Hier Harms, dit is beslist beter om op een van je tegeltjes te zetten:

  “Maar pas op als u rijk bent! U bent er dan slecht aan toe! Want geld is het enige geluk dat u ten deel valt”
  (Lukas 6:24)

  Harms,ik hoop dat je hier nog veel leest en VOORAL veel leert van wat de SP voor ogen heeft: Een gezond Nederland, door eerlijke verdeling. WERK=WERK!
  En begrijp dat wij nou juist die werkgevers een extra prikkel willen geven om niet zoals de heren Apothekers met hun GROVE bonuswinsten de klanten lopen uit te buiten. Criminele Apothekers Praktijken! En wij maar dokken en zij maar vangen. OVER DE BRUG MET DIE POEN!
  VVD-er? Asociaal!

  Reactie door Gloria — woensdag 21 maart 2007 @ 3.16 uur

 250. @Pool,

  Hij staat duidelijk NIET midden in de samenleving.

  @C.Harms,

  De realiteit is gewoon zo dat een prestatie bonus niet werkt. Om de simpele reden dat vrijwel (niet allemaal) elke baas liever hoort dat het goed gaat i.p.v zo werkt het voor geen meter. Zelfs niet als je die laatste stelling onderbouwt met opbouwende kritiek.

  Reactie door Lisette — woensdag 21 maart 2007 @ 6.54 uur

 251. @238 Carla,

  Niet gaan huilen. Als ik hier zou posten met VVD en/of CDA PVV ideen zou ik ook de wind van voren krijgen en dat lijkt me logisch omdat hier een SP mentaliteit heerst.
  Begrijp ook niet dat sommige dat niet snappen.

  Reactie door Lisette — woensdag 21 maart 2007 @ 7.23 uur

 252. inzichten zijn als spijkers
  hoe vaker men er op slaat
  hoe dieper zij binnendringen.

  Reactie door De Hakker — woensdag 21 maart 2007 @ 7.42 uur

 253. @ 249 Gloria

  Oost West. Thuis is ‘t ook niet alles.

  Dit spreekwoord is heden ten dagen meer op z’n plaats dan het traditionele.

  Geintje maar toch een kleine bron van waarheid.

  Goede morgen allen

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 7.54 uur

 254. @ 245 bijdehandje

  Breng me niet op wilde gedachtes, zie je wel dat je van iedereen wel wat kan leren, en dan maar roepen over alleen heerschappij, bezitterigheid, weblogbeheerders, hoe verzinnen ze het.

  Zeker jammer van die smiley’s maar goed dan deze weblog maar met bloemlezingen opsieren, alhoewel 1 smiley vaak meer zegt dan 1000 woorden.

  Zoals het er nu uitziet is het vrouwtje met hemelvaart thuis en gaat na de pinksteren weer terug, dus druk aan het sparen geslagen voor die grote bos rozen.

  Ook goeimorgen trouwens.

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 8.05 uur

 255. Sinds wanneer heeft een prestatiebeloning iets te maken met de Provinciale Staten verkiezingen? Die gingen over hele andere onderwerpen dacht ik zo….

  Reactie door Karel — woensdag 21 maart 2007 @ 8.56 uur

 256. @212 Roodkapje, wat kan jij je dat goed her-
  inneren, maar had dan de ‘tekst’ even aange-
  haald, waarin ik die bijeenkomst zou hebben
  betwijfeld en me toén direct daar even op ge-
  wezen en in principe is het mijn aard niet,
  datgene te ontkennen wat mij toevallig dan
  niet gewaar werd. Zou ik dan de Agenda van de
  SP ONTkénd hebben?
  Trouwens vanwaar dan eerst hier mij aanspre-
  ken en dan nu met zo veel venijnigheid om de
  hoek komen? Wie bén jij éigenlijk?

  Zie je eigenlijk wel hoe je me onder 205 hebt
  benaderd en ik daar goedgemutst op in ga en
  jij me daarna onhebbelijk commentaar weet te
  leveren?
  Ik ben best bereid excuus aan te bieden voor
  iets dat ik absoluut hier verkeerd zou hebben
  geschreven, maar kan me juist de óntkenning
  door míj van een datum 17 mei niét herinneren
  en dan kom jij daar een jaar later heel
  RANCUNEUS mee om de hoek wapperen. Lever me
  dan ook even mijn eigen tekst aan, die heb je
  dus kennelijk ook nog ergens zo voor handen!

  Reactie door Madelief — woensdag 21 maart 2007 @ 9.26 uur

 257. 213 John B.

  Is deze weblog van jouw.
  Had ik een discussie met jouw.

  Als je het niet zint dan lees je het niet.
  En als je commentaar heb,leg uit wat je commentaar is.
  Spuit 11 geluiden zoals meerdere ken ik al.
  Beter nog lees aan wie het gericht is en aan wie ik al meerdere keren een uitleg heb gegeven.

  Zulke figuren als jij zullen dom blijven.

  Reactie door sander — woensdag 21 maart 2007 @ 9.44 uur

 258. Bijdehandje, volkomen verrast ben ik weer
  door e.e.a. maar moet straks eerst even zorg-
  vuldig lezen. Je ziet het wel weer hier toch?
  De ‘kater’ van de teleurstellende Provinciale
  Verkiezingen voor menige andere partij is ken
  nelijk opnieuw aanleiding om de afgunst hier
  duidelijk bij de winnaar (n.b.) te komen af-
  reageren. De ploeg die zich hiervoor lijkt in
  te zetten lijkt typisch uit een streek met
  sterk vervuilde lucht te komen, jammer en is
  hier inderdaad letterlijk sprake van Déjà vu!
  Regelmatig lezenden hier weten exact uit wel-
  ke hoek de wind waait en wie zich met een
  storm laat meevoeren waar hij feitelijk niet
  tegenin kan! Echter een SP-er dient daar zo
  langzamerhand rekening mee te houden, die on-
  geleide projectielen, want er valt in zo’n
  periode geen land met ze te bezeilen, als je
  rekent dat er een groot percentage V.O.C. bij
  zit, of diegene die zich zelf daar overvaren
  zag! Straks lees ik wel bij, en zoveel goed-
  gezinden die exact weten welke mensen zich na de uitslag van 7/3 volledig gefrustreerd
  voelen…dus laten we er maar medelijden mee
  hebben en de domme, onhebbelijke aantijgingen
  maar wéér over het hoofd zien….en er komen
  nog véle verkiézingen dus dienen we normaal
  weerbaar te zijn tegen een dergelijke vorm
  van kléingééstigheid! Terechtwijzigingen zul-
  len er idd af en toe moeten zijn, dáár vrágen
  ze danook om! Maar elke keer weer, na derge-
  lijke verkiezingen vind ik ze zieliger worden
  of ze zich nu Roodkapje, Carla, of Karel noe-
  men en wie zich ook maar graag in hun kielzog
  denken mee te nemen. Schrijven jullie maar
  stevig, ik ben nog niet ‘fit’ genoeg en wacht
  mijn tijd even af voor dit sóórt akkevietjes!
  Fijne dag en geniet van de lente, bij jou
  ook e.e.a. in bloei te bespeuren? Groetjes!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 21 maart 2007 @ 9.46 uur

 259. @229 Harms,
  Omdat mijn aanwezigheid elders werd verlangd ben ik pas nu in de gelegenheid op je ,toch vervelende, postings te reageren.
  Aan je zinsopbouw en woordgebruik denk ik,
  (maar kan ik het mis hebben,waarvoor dan mijn excuus)te kunnen opmaken dat je allang meeloopt op de SP logs en voor de verandering een nieuw pseudoniem hebt genomen.
  Mag allemaal hoor maar de inhoud van je postings slaan nergens op,ja onnodig provoceren.Kom nou eens met iets positiefs,
  het is lente ennnnuuuuhhh een nieuwe lente,
  een nieuw geluid.
  Ik lees de SP logs met graagte,zitten goede debaters op maar ik moet je eerlijk bekennen
  dat ik de laatste tijd veel postings moet overslaan omdat zij oeverloos zijn.
  Groet en sterkte.

  Reactie door Jh. de Wit — woensdag 21 maart 2007 @ 10.14 uur

 260. @240 Pool jij “moet” helemaal niets hoor, je hoef voor mij ook niet te reageren , ik reageer alleen maar op wat ik allemaal lees en vind nog steeds dat iedereen hier zn. ei moet kunnen leggen .
  Ik heb al vaker gezegd dat ik geen VVDer ben (was D66) Je hebt gelijk wat betreft sommige figuren die hier zo af en toe de boel komen opkloten maar ik denk niet dat Harms daar onder valt en als ik dan de reacties lees dan denk ik, hier wordt een andere mening totaal niet gepikt en dat vind ik jammer.

  John B> Even voor de goed orde, Ik ben niet C.Harms, Mijn naam is C.Boer.

  Reactie door Carla — woensdag 21 maart 2007 @ 10.23 uur

 261. Dat CDA en VVD zich meer tot elkaar aangetrokken voelen dan tot de SP kan ik wel begrijpen. De verschillen met deze partijen zijn nou eenmaal groot. Bovendien vind ik het goed dat het verschil tussen links en recht duidelijk blijft en dat dat niet allemaal wegvalt door van die regenboogcoalities die je in de provincies nog al eens ziet.
  Dat de PvdA in sommige provincies (en eigenlijk ook landelijk) de SP afwijst vind ik schandalig. Natuurlijk verschillen de partijen, maar zij hebben grotendeels hetzelfde doel. Het lijkt erop dat de PvdA bang is overvleugeld te worden door de SP en haar dan maar probeert weg te zetten als een niet regeringswaardige partij. Gelukkig zal dit voor de PvdA een zelfmoordstrategie blijken te zijn.

  Reactie door Jeroen van Gerven — woensdag 21 maart 2007 @ 10.48 uur

 262. Karel, fijn dat je net een gedeelte van de SP achterban bestempelt, mensen die hun mening geven zoals ze zijn. Deze mensen zijn gewoon mens en praten vanuit hun menszijn en dat noemt u verjaardagspraat, vooral omdat er wel eens gevraagd wordt naar ervaringen en andere persoonlijke dingen. Wees toch zo netjes om het bij jezelf te houden Karel, jij hebt er moeite mee en dat is alles. Alles wat een mens zegt heeft altijd wel een klein beetje betrekking op zichzelf. Ik ben in ieder geval blij dat ik op deze weblog mensen met een eigen mening en op een menselijke manier naar elkaar zie schrijven. Gewoon zoals het is en niets meer en niets minder. We zijn allemaal verschillend, gelukkig maar toch?

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 10.55 uur

 263. Helaas hoort bij menselijkheid ook boosheid omdat dit noud eenmaal aangeleerd zwordt in deze tijd van ikke ikke

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 10.56 uur

 264. In Nederlandde goede worden uitgesloten en de incompetenten worden overal verwelcomed.

  Incompetentie wordt niet gezien als bedreiging maar mondigheid en verzet tegen waan van de dag wel.

  Reactie door Khosrow — woensdag 21 maart 2007 @ 10.58 uur

 265. Hoi Sander, als je jouw mening bij jezelf zou houden in plaats van de ander verrot te schelden..zou dit een positieve of een negatieve verandering zijn? Ik denk positief en het mooiste daarvan is dat je de ander in zijn waarde laat ook al doet hij/zij dat niet bij jou..groetjes

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 10.58 uur

 266. Madelief, ik heb al vaker gezegd dat ik 1 persoon ben en ook nog eens mijn naam niet verdoezel, daar heb je dus ook weer zoiets , dat wantrouwen, dat bedoel ik dus , als mensen met een andere kijk op de dingen worden weggezet als zijnde 1 persoon, begrijp je niet dat dat erg kinderachtig overkomt?

  Reactie door Carla — woensdag 21 maart 2007 @ 11.01 uur

 267. Ben je daarmee minderwaardiger? Nee. Je verdient in een bedrijf gewoon meer of minder en je hebt andere verantwoordelijkheden.

  Hou op over gelijkwaardigheid, want mijn ’soort’ is voor jullie ook minderwaardig. Ik neem ten minste nog de moeite om me in jullie motivaties te verdiepen. C. harms..Pardon???! Wat een dwaasheid!! U heeft geen idee wie er allemaal lid zijn van de SP en ik kan u vertellen dat het ook mensen zijn met een goed gevulde beurs en een hoge opleiding! U heeft psychologie gestudeerd? Met u velen!

  Mag ik u erop attenderen dat er genoeg mensen zijn die zo denken die opgesloten zitten omdat ze lijden aan schizofrenie of indringende bekaktheid? Alles wat niet echt is volgens mij een teken van een stoornis ( niet alleen volgens mij)U zou dat moeten weten! Hoe kunt u nu zeggen dat uw soort beter is dan een andere soort? Soort? alsof we het over ubermenschen hebben! C. Harms ik wens u veel wijsheid toe want dit is gewoon eng! Vandaar dat u VVD èr bent!

  Reactie door C Harms — dinsdag 20 maart 2007

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 11.05 uur

 268. C. Harms, als u echt psycholoog bent dan bent u volgens mij een hele slechte…

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 11.06 uur

 269. Carla, wil je de post die ik heb gekopieerd heb van C. Harms lezen, dit is toch niet normaal???

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 11.09 uur

 270. Ik merk steeds meer dat mensen die hun eigen mening zeggen hier op een zeker moment voor alles uitgemaakt worden let wel door een klein clubje.
  Het is wegwezen, verzieken enz.
  Dat vind ik jammer ik zelf hou er juist van om te weten wat een ander denkt en waarom hij of zij zo denkt,en dat het niet altijd gaat om het gelijk.
  Natuurlijk mag het stevig neergezet worden en ik ben totaal niet met b.v. Harms eens maar toch blijft hij redelijk fatsoenlijk bij het brengen van zijn standpunten.
  Ook b.v. Carla een figuur die een duidelijke gematigde mening heeft waarom zo schofferen.
  Het is aan mij en velen anderen of je met hun die discussie aan wil gaan.
  Je kunt ook gerust een mening voor kennis aan nemen.
  Bekijk het als sport ,zolang ik de tegenstander niet ziet en niet voel kan ik hem niet verslaan ,maar bestrijdt de tegenstander wel met spelregels en natuurlijk mag je als de scheidsrechter het niet ziet een tikje uitdelen maar toon wel altijd respect voor je tegenstander.
  Dat mis ik hier bij een gedeelte.

  Reactie door De Hakker — woensdag 21 maart 2007 @ 11.16 uur

 271. Wijze woorden van De Hakker, laten we debatteren met respect. En het liefst ook nog on-topic.

  Reactie door Karel — woensdag 21 maart 2007 @ 11.25 uur

 272. @ 267, 268 cynthia

  Onze Harms psycholoog????? sinds wanneer, hij heeft altijd vekondigd dat in zijn bedrijf…. waar hij iets was,… ik zoek het wel op, maar deze “persoon” is beslist geen psycholoog, mischien is het een advies van mij aan hem om die eens te gaan bezoeken.

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 11.45 uur

 273. @ C. Harms (209):

  De SP schenkt wel degelijk ook aandacht aan het scheppen van banen!

  @ C. Harms (210):

  Dit verschijnsel is vrij eenvoudig te verklaren. De grootste fractie (in de provincies meestal het CDA) pleegt het voortouw te krijgen bij formatiebesprekingen, en kan daarbij direct al een bepaalde richting kiezen. Een gewenste aanstaande coalitiepartner heeft daarnaast ook invloed doordat hij bepaalde voorwaarden kan stellen. Maar soms wordt zelfs de grootste fractie eruit gehouden, zoals de PvdA in 1977. (Deze partij had toen 10 zetels bij de verkiezingen gewonnen en vormde veruit de grootste fractie, maar de christelijken wisten uiteindelijk de aanvankelijke geplande coalitie te saboteren en uit te komen op een coalitie met de VVD, die een krappe meerderheid in de Tweede Kamer had(kabinet Van Agt-Wiegel)).

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 21 maart 2007 @ 11.50 uur

 274. cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 11.05

  De term ‘soort’ heb ik juist gebruikt omdat jullie steeds onderscheid maken tussen kapitalisten en socialisten. De types die me niet steeds het gesticht inpraten vallen mij aan op basis van mijn argumenten. Zo hoort in een verdraagzame wereld waarin je respect houdt en beschaaft blijft terwijl je het toch ONEENS bent.

  Ik heb steeds erkent dat er fouten zitten aan het kapitalisme. Maar jullie horen liever dat ik het helemaal/100% met jullie eens ben, anders mag ik opzouten of deug ik niet. Wie ziet zichzelf nu als ubermensch? Het woord soort is dan ook eigenlijk spottend bedoeld.

  Ik doe veel pogingen om het op een vreedzame en verdraagzame manier met mensen oneens te zijn en soms dingen over te nemen die hout snijden. Kennelijk willen jullie liever conflict of oorlog of zo. Dan krijg je soms wel eens dat ik verkeerde termen gebruik of voorbeelden dan ik bedoel.

  Reactie door C Harms — woensdag 21 maart 2007 @ 11.58 uur

 275. @ gli’occhi miei, che vedeste (234):

  Elisabeth Schwarzkopf, op wie je het kennelijk niet zo begrepen hebt, schijnt pupillen inderdaad keihard te hebben bejegend. Van een bevriende zangeres, die bij haar ooit een master calss heeft gevolgd, heb ik gehoord dat zij een jongen, die een lied van Brahms of Schumann (dat weet ik niet meer zeker) over rozen voorzong, toebeet: “Dat is iets voor meisjes!”

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 21 maart 2007 @ 12.01 uur

 276. Helemaal mee eens, Hakker.

  Ik hou dus nu ook op met reageren op dingen die niet ter zake zijn.

  Reactie door Carla — woensdag 21 maart 2007 @ 12.04 uur

 277. De Hakker — woensdag 21 maart 2007 @ 11.16

  Carla — woensdag 21 maart 2007 @ 12.04

  Ik sluit me helemaal bij jullie aan.

  Reactie door C Harms — woensdag 21 maart 2007 @ 12.16 uur

 278. @olav12.01; elisabeth schwarzkopf was een fantastische zangeres, die ook nog eens haar kunde op anderen kon overbrengen. op een immens gebied ongelofelijk genuanceerd. haar gelaatsexpressie terwijl zij naar een slotconcert van zo’n masterclass luisterde ‘zingt’ alleen al boekdelen!!
  ik heb haar dus nog boven c3 hoog zitten, en dat een man volgens haar niet over rozen mag zingen..raar,ouderwets,
  in de politiek mis ik de transparantie,intergriteit,zuiverheid die wel in muziek zit, en haar uitspraak reinste provinz vond ik toepasbaar,
  dat harde confronterende, ach, zij moest van walter legge wolfliederen bij opname’s ook 100.0000 x overnieuw opnemen, totdat het perfect bevonden werd.
  dat harde confronterende mag wat mij betreft ook naar de idioterien die zich politiek afspelen; bij de pensioenfondsen gaat het om de winst en niet het soort bedrijf (gotspé), en bij de winst van de sp wordt dat mechanisme weer omgedraaid; klaarblijkelijk in deze schijndemocratie is die behaalde winst irrelevant..( terwijl winst-inhoud hier wel fair zijn).

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — woensdag 21 maart 2007 @ 12.48 uur

 279. @ 270 De Hakker

  Eigenlijk zou ik moeten zeggen dat ik je welkom bij de club mag heten, (als er een club zou zijn) want jou reacties op Sander waren ook niet mis en andersom natuurlijk ook niet.
  Maar goed latan we maar proberen ons sociale gevoel in toom te houden, maar bij mij, en ik denk ook vele met mij, valt dat niet mee als men steeds het zelfde riedeltje opzegt alleen met dit verschil dat er soms een andere woordkeus aan gegeven wordt, maar de vernederingen en discriminerend gedrag van de niet rijken en minder bedeelden door Harms loopt onderhand de spuigaten uit.

  Kijk er is een recht op vrije meningsuiting,… maaar er is ook een recht op vrije publicatie.

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 12.53 uur

 280. 265 Cynthia.

  Wat is het probleem.

  Reactie door sander — woensdag 21 maart 2007 @ 14.11 uur

 281. 265 Cynthia.

  We doen het op jouw manier.

  Cynthia.
  Ik word het zat van jouw geklaag op harry.
  Zijn vragen beantwoorden met slap gehouwehoer en er niet op in willen gaan wat harry beweert.
  Ondanks dat harry wat wil zeggen wat misschien niet waar is,dat je toch met eerbied er naar moet luisteren.
  Desnoods knik je gewoon ja.
  En als harry weer begint dan knik je weer ja.
  Net zoals een ja-knikker als ieder ander.
  Zo goed cynthia.

  Reactie door sander — woensdag 21 maart 2007 @ 14.20 uur

 282. @ 274 mister X

  Hier beginnen we weer, je schrijft aan cynthia

  ….. Dan krijg je soms wel eens dat ik
  verkeerde termen gebruik of voorbeelden dan ik bedoel…..

  Nou OK dat kan 1 X gebeuren maar jij geilt zo op je gelijk dat je zonder je excuses te maken gewoon doorgaat met het zelfde vernederende uitgangspunt alleen nu met ander woorden, om maar te kunnen blijven trappen naar de mindere medemens of gewone arbeiders met als doel dat jij de geweldigste de succesvolste bent en dat jij altijd gelijk heb.

  Hallo meneer de psycholoog wel met beide voeten op de grond blijven staan hoor, want in feite stel je geen reet voor.

  Zie je nu zelf wat voor een mentaliteit je hebt mr. psycholoog.

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 16.01 uur

 283. @ gli’occhi miei, che vedeste (278):

  Met jouw oordeel over de professionele kwaliteiten van la Schwarkopf ben ik het geheel eens.(Die betwijfel ik geenszins).
  Nu begrijp ik jouw bedoeling met het aanhalen van de “Provinz” pas goed. Akkoord!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 21 maart 2007 @ 17.55 uur

 284. pool

  Ik ben het met je eens.
  Hij snapt niet eens de antwoorden van andere mensen,terwijl wij wel C.Harms zijn antwoorden begrijpen.

  Reactie door sander — woensdag 21 maart 2007 @ 18.11 uur

 285. Pool, lees nr. 273 reactie van Olav op C.Harms.

  Zo kan het dus ook.

  Reactie door Carla — woensdag 21 maart 2007 @ 18.19 uur

 286. Pool

  Ik zeg alleen maar dat er een groep niet-rijken/minder bedeelden terecht klaagt, maar ook een groep die onterecht klaagt.

  Zo heb je ook rijken die alleen maar aan zichzelf denken en rijken die zich wel om andere bekommeren. In min of meerdere mate.

  Elke groep heeft rotte appels.

  Het voorbeeld van de Mercedes was ongelukkig, omdat het tegen mij werkte. Wat ik eigelijk wil zeggen, wie zijn talent optimaal benut bereikt meer in het leven dan degenen die hun talent verkwanselen. En iedereen heeft talent of aanleg ergens voor.

  Ga gerust verder met wat je tegen mij wil zeggen. Maar steun dan ook geen partij die verdraagzaamheid,begrip en dialoog hoger heeft dan geweld of spanningen tussen groepen. Bush werkte ook met bandietenlijstjes en dreigende woorden enz.

  Ik hoef niet te reageren op dingen die niet terzake zijn.

  Reactie door C Harms — woensdag 21 maart 2007 @ 18.43 uur

 287. Gloria — woensdag 21 maart 2007 @ 3.16

  En toch vraag ik me af, als die stratenmakers balen waarom ze dan niet voor een ander leven kiezen.

  Als je als een slaaf behandelt wordt door je werkgever, dan zou je een andere werkgever moeten kunnen kiezen.

  Ik snap die slachtofferrol niet of dat eindeloze geklaag over werkgevers of rijken. Er zijn genoeg werknemers die zeggen; ik wil ergens anders naartoe waar ik het beter naar mijn zin heb.

  Mensen die geen keus hebben is een ander verhaal. Het gaat om mensen die wel kunnen kiezen en waar de werkgever van afhankelijk is.

  Reactie door C Harms — woensdag 21 maart 2007 @ 19.23 uur

 288. “Het is de begeerte van materie, die zijn gelijke niet kent”.

  Reactie door sander — woensdag 21 maart 2007 @ 19.41 uur

 289. Heer C. Harms:

  Een heel simpele vraag:

  Vindt u dat bedrijfs/instituut-directeuren meer dan – pakweg – 200.000 Euro (wel f440.000,– !!)
  waard zijn, en tegenwoordig in verontrustend toenemende mate, zelfs een miljoen Euro of nog meer?
  Nog niet zo lang gelden was daarvan namelijk helemaal geen sprake en ook toen was Nederland kapitalistisch.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 21 maart 2007 @ 20.03 uur

 290. @263 10.56 uur, Cynthia:

  Ja Cynthia, die boosheid he die vooral bij mensen die altijd in de hoek zitten waar de klappen vallen hevig kan woeden.
  Het vervelende, en juist voor die mensen wederom ergerniswekkende!!, is dat zij door de koeltjes reagerende en berekenende “happy few” daarop ook nog eens worden afgerekend.
  (“moet je dat onbeheerste volk zien …” enz.)

  Kijk maar eens naar die weerzinwekkende Amerikaanse “reality”-programma’s van o.a. schoft J. Springer. Ik ga er maar van uit dat die niet geensceneerd zijn, wat overigens niet eens zoveel uitmaakt.

  Het is ook vooral tegen dit soort onrechtvaardigheid dat de SP bestaansrecht heeft en het voor de emotioneel HEVIG GEKWETSTEN en BESCHADIGDEN kan en moet opnemen!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 21 maart 2007 @ 20.18 uur

 291. @ 285 Carla

  Ik betrap je weer op een leesfout, goed kijken waar Olav op reageer in eerste instantie op @ 209 C Harms, maar dan zijn tweede reactie moet zijn bestemd voor @ 210 C. Hermans, maar schrijft C Harms,.. maar dat lees jij niet anders had je hier weer niet zo’n domme actie uitgehaald.

  Lezen Carla,… en heb je nooit gehoord van het gezegde,.. actie..reactie.

  Nog een goede raad, kijk en lees even waarop er gerageerd gaat worden, en plaatst dat nu eens in de SP principes, en als je dat begrijpt dan ben je pas op de helft de rest van m’n goede raad zal ik maar voor later bewaren, waarschijnlijk heb je hier al moeite mee.

  Vind je niet dat ik je een correct antwoord heb gegeven ??????.

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 20.43 uur

 292. ….. Als je als een slaaf behandelt wordt door je werkgever, dan zou je een andere werkgever moeten kunnen kiezen.

  Ik snap die slachtofferrol niet.

  Ik snap die slachtofferrol wel omdat jij weer de werkgever vrijwaard van een flink portie klappen, die ratten moeten ze aanpkken niet de arbeiders.

  Kijk, met dit soort gelul loop jij ons voortdurend te bestoken in de hoop dat we jou gelijk geven en dat het die arbeider zijn eigen schuld is dat tie als slaaf behandelt wordt.
  Jij trapt graag met passie de arbeiders in een hoekje, want die ratten van werkgevers die zijn heilig, die staat boven de mensen.

  Als ik als slaaf zou worden behandelt door m’n baas, dan dan had hij nu een spraakgebrek

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 21.18 uur

 293. @ 292 C Harms deze reactie was voor jou bedoeld, maar dat zal je inmiddels wel begrepen hebben.

  Ik reageer hiermee op @ 287 van jou aan Gloria

  Reactie door Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 21.21 uur

 294. @ 287.Reactie door C Harms — woensdag 21 maart 2007 @ 19.23

  Je zegt, C.Harms “…..Het gaat om mensen die wel kunnen kiezen en waar de werkgever van afhankelijk is…”.

  Bedoel je hiermee dat iemand een bepaald beroep heeft en waar veel vraag naar is, maar weinig gegadigden voor zijn te vinden, dat op deze manier een “werkgever” afhankelijk is van de “werknemer”?

  Reactie door franslj — woensdag 21 maart 2007 @ 21.41 uur

 295. Sander, sorry maar ik denk dat je een woede probleem hebt. Je begrijpt niet wat ik bedoel en je reageert boos, ALWEER!!!
  Ik bedoel het niet boos, ik wil je alleen even doen inzien dat je met gescheld en boos reageren niks bereikt…alleen maar dat mensen dat dan terug doen! Wat heb je daar nou aan?

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 22.18 uur

 296. Pool, ik ken C. harms niet..ik stelde hem de vraag of hij psycholoog is….

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 22.19 uur

 297. C. Harms, wie bepaalt of er terecht of onterecht wordt geklaagd..u?

  Reactie door cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 22.24 uur

 298. 295 Cynthia.

  beste Cynthia.
  ik ben niet boos.
  Echt niet en het was bedoeld als grapje.
  Misschien een verkeerd grapje op het verkeerde momment.
  Ik bedoelde alleen te zeggen dat John B op mij reageerde,terwijl hij het over Carla heeft en ik het over C.Harms.
  Die John B loopt al een paar keer te zoeken en geeft spuit 11 opmerkingen zonder inhoud,dan word ik het zat.
  Ik word al die mensen die inhoudloos reageren een beetje zat.
  Dan zeg ik hun dat ze 1 microscopisch hersencelletje hebben in hun hoofd waarmee ze nog denken kunnen.
  Schelden doe ik niet,meer een opgeheven woord.
  Mvg.

  Reactie door sander — donderdag 22 maart 2007 @ 1.21 uur

 299. @ 296 cynthia

  Ik dacht al, heeft hij zich nu weer uitgegeven als psycholoog ???

  Ik heb weleens gedacht dat hij door dat rechtse zwikkie van de VVD is ingehuurd om te zieken, en het begint er steeds meer op te lijken dat ik m’n gelijk begint te krijgen.
  Hij steekt altijd z’n kop hier op het weblog op als er wat verdoezeld moet worden bij de VVD, zoals nu de de VVD een (lijstverbinding) aan is gegaan met Wilders, beide zeer rechts extremistisch.
  Je moet het zo zien,…… de VVD heeft een stukkie grond, daar mag Wilders zijn haat zaaien, zo af en toe besproei en bemest de VVD de haat en samen zullen zij de haat oogsten en verspreiden.

  Nou om deze negatieve publiciteit zo veel mogelijk te beperken wordt zo’n C Harms (joker) ingezet om voor de VVD het meest gevaarlijke maar landelijk 1 van de meest bezochte weblogs de gemoederen bezig te houden met allerlei onzin om zo de aandacht weg te houden bij de verloedring van de VVD.

  Ik hoop dat je het nog kan volgen.

  Prettige nacht

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 1.25 uur

 300. Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 21.18

  Je bent toch een onzettende randdebiel als je bij een slechte baas blijft, terwijl je een betere kunt krijgen.

  Volgens mij WIL je gewoon niet anders dan conflict en confrontatie.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.06 uur

 301. cynthia — woensdag 21 maart 2007 @ 22.24

  Wat een vreemde vraag.

  Wie bepaald of een werkgever een rat is of een rijke een egoist?

  Jullie?

  Ik heb allang gezegd; elke groep kent goede en rotte appels. Maar kennelijk is de groep die jullie verdedigen heilig. Ik zeg gewoon dat iedere partij goede en zwakke plekken heeft.

  Een psycholoog hoeft je daar niet voor te zijn. Ben ik ook niet.

  Gaan jullie nu weer concluderen dat ik altijd mijn gelijk wil hebben? Of dat ik betweterig ben of zo?

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.18 uur

 302. franslj — woensdag 21 maart 2007 @ 21.41

  Een werkgever is afhankelijk van zijn werknemers. Ik denk ook niet de top van de SP het zonder zijn actieve leden kan doen.

  Jij wel?

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.24 uur

 303. franslj — Bedoel je hiermee dat iemand een bepaald beroep heeft en waar veel vraag naar is, maar weinig gegadigden voor zijn te vinden

  Dat deed even niet terzake.

  Dat is voor een volgende discussie.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.28 uur

 304. Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 21.18

  Blijf maar mooi bij die klote werkgever en blijf maar mooi klagen dat het een rat is en dat soort lui op arbeiders intrappen.

  Volgens mij laat jij op je intrappen.

  Ik probeer dan juist te adviseren om naar een andere werkgever te gaan.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.35 uur

 305. Pool — woensdag 21 maart 2007 @ 21.1

  Misschien is het nuttig om de discussie tussen mij en franslj te volgen.

  Het voorbeeld van de SP is volgens mij duidelijk. Ook al gaat het hier om non-profit.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.54 uur

 306. Nou, ik zie dat men nog steeds niet geleerd heeft om on-topic te discussieren, eens kijken hoe lang het duurt voordat deze discussie verder gaat op een actueler topic……

  Reactie door Karel — donderdag 22 maart 2007 @ 8.28 uur

 307. C Harms

  Je ontwijkt weer het antwoord je blijf de arbeider in de hoek trappen, welke maatregel zou jij dan nemen als politieke partij, vakbond, ondernemeingsraad, als je tot de ontdekking komt dat een/je werkgever zijn personeel als slaaf behandeld.
  Dan moet jij niet adviseren om naar een andere werkgever te gaan, nee je moet die werkgever bij z’n ballen schoppen, en zeer zeker wil ik een conflict en confrontatie met zo’n rat van een werkgever,…. de slavenernij is al afgeschaft, en waarom moet de arbeider weer het onderspit delven door naar een andere werkgever te gaan, en als die er niet is, dan maar je als slaaf laten behandelen….. hallo een kind van 3 praat nog intelligenter als jij,….. man man man hoe dom kun je zijn en geef nou maar toe dat dit soort werkgever hard aangepakt dienen te worden, anders bewijs je weer dat je een voorstander ben die graag de mensen op de werkvloer uitbuit en knecht.
  Jij voert geen discussie, jij bent gewoon dwangmatig bezig je gelijk te krijgen.

  Ik stop met deze discussie met jou want je blijft als een dwangneuroot bezig je gelijk te halen en voor dit soort spelltjes leen ik me niet.

  @ 308 Karel

  Karel je heb volkomen gelijk, het is van de zotte dat zo’n idioot als C Harms de boel hier wil verstieren, de beste reactie op hem is geen reactie, dus stop ik er mee om op zo’n neuroot te reageren, en inderdaad het is niet eens on-topic.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 9.11 uur

 308. @306 C. Harms

  Als je had gelezen, had je kunnen weten dat Pool zijn eigen baas is.
  Die laat niet op zich trappen.

  Reactie door bijdehandje — donderdag 22 maart 2007 @ 9.41 uur

 309. Ik ben het in geen geval eens met de mening van C.Harms, maar één ding laat hij wel zien: het democratisch gehalte is bij sommige SP’ers vrij laag.
  C.Harms laat met zijn verhalen zien net zo zwart/wit te denken als sommige SP’ers.
  Menselijkheid tonen is iets wat je ook in discussies moet doen. Snapt iemand iets niet: leg het dan uit. Willen of kunnen ze je niet begrijpen, stop er dan mee. Ieder mens krijgt ooit een moment van inzicht, dat kun je niet afdwingen.

  Reactie door Gerard Lettinck — donderdag 22 maart 2007 @ 9.59 uur

 310. Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 9.11

  Ben je in de vorige eeuw blijven steken? Miljoenen mensen veranderen van baan als ze niet tevreden zijn over hun werk. Volgens hoeft de ‘gewone’ man helemaal niet gewoon te blijven.

  Jij bent typies zo’n figuur dat wel blijft zeuren over een bedrijf of onderneming, maar er gewoon blijft werken/kopen.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 10.37 uur

 311. Jelle Voogd namens de SP in Haarlem in een
  opbouwende bijdrage in School TV?

  AL GEZIEN, Karel?

  Aktueler dan 10.20 uur vandaag, kon ik dus
  niet zijn.

  Rechtlijnigheid in dénken en sophisticated
  optreden zou welke discussie danook a priori opwaarderen?

  Nee Karel, nee Karel niet vandaag van dat
  soort ‘bijdragen’ die niet anders dan bet-
  weterig overkomen en bedoelen ánderen continu
  te willen corrigeren op vermeende hoofd- en
  bijzaken. Starheid slaat een discussie dood
  en een wat flexibeler instelling, de ánder de
  denkruimte te gunnen, zou met de door hen aan
  gedragen links en motieven, tot soms een ge-
  heel andere en zelfs intensievere woorden-
  wisseling kunnen leiden.

  Niet per definitie, maar toch! Het kan zelfs
  storend zijn als iemand zich telkenmale tot
  discussieleider geroepen meent te voelen.
  Leef en laat leven, schrijf en laat schrijven
  en natuurlijk dat binnen grenzen van betame-
  lijkheid, logisch!

  Wat soms gezien moet worden als een discussie
  is bij tijd en wijlen niet meer dan een chat
  tussen enkelen en ánderen daarin niét willen
  laten meedoen is het meest begrenzende wat
  een mens kan tegenkomen.

  Iedereen kan hier meedoen en mag zich overal
  in mengen, dat is de ‘open ontvangst’van dit
  log. Niemand hoeft hier eerst ‘strepen’ ver-
  gaard te hebben om zich geaccepteerd te voe-
  len. Hier géldt zelfs het recht van élk,
  uniék méns die via dit weblog de RUIMTE mag
  hebben, maar zichzelf laat wégwensen als de
  uitlatingen niets meer met ‘goede manieren’
  te maken hebben, afgezien van welk topic dan
  ook.

  Trouwens te jouwer informatie is het in dis-
  cussie willen zijn met Tweede Kamerleden over
  diverse onderwerpen gestoeld op een geheel
  andere constructie en wijze van ‘spréken’.
  Behoudens ook volkomen terzijde van de poli-
  tiek aangedragen onderwerpen kan men hier
  zelfs een fotowedstrijd tegenkomen en ook
  ándere ‘grapjes’ die pertinent bedoelen uit
  te nodigen tot strikt serieuze benadering.

  Wel is intussen duidelijk, dat figuren van
  andere politieke partijen die van ‘huis uit’
  niet in staat worden gesteld ter plekke hun
  eigen thema’s uit te wisselen, trachtten HIER
  hun onderwerpen ter sprake te brengen, door
  eerst op het topic te reageren en nadien door
  ‘de zijdeur’ de éigen richting op te dirige-
  ren en ook die benadering is intussen al lang
  doorgeprikt door vaste lézers, hiér!

  ‘s Kijken Karel hoe lang het duurt voor dat
  elke andere politieke partij een weblog ter
  beschikking stelt dat net zo gemakkelijk als
  vergaand ‘open’ te benaderen is als dit per-
  soonlijke weblog van de heer Jan Marijnissen.

  Déjà trouvé, monsieur? Pas encore? En effet!

  Reactie door Madelief — donderdag 22 maart 2007 @ 10.44 uur

 312. Aanvulling Madelief:
  …..ándere grapjes die NIET pertinent…etc.

  Reactie door Madelief — donderdag 22 maart 2007 @ 10.48 uur

 313. Werken of nietsdoen? That’s the question!

  Het veranderen van werkgever kan stimulerend zijn. In het verleden werd vanuit de overheid dit gepropageerd met gevolg diverse pensioenbreuken en spraken zij niet over.
  Ik persoonlijk ben in de jaren 50 via de bestaande ponskaartensystemen in de de automatisering terecht gekomen, de hele evolutie vanaf het begin meegemaakt, nog met de eerste computer gewerkt. Verschillende werkgevers gehad, steeds omdat ik zin had in een andere klus. Heel wat computer talen moeten leren en niets was blijvend. Waar jullie nu hier op het scherm mee bezig zijn tot een ieders genoegen of ongenoegen is ontwikkeld door mensen die het prettig vonden, om dat te doen wat hun beroepsmatig werd ingegeven. Daarom kies een vak/beroep uit dat je boeit dat is meer waard dan het geld dat je er voor krijgt, dat is voor sommigen nooit genoeg en doen hun werk met minder plezier. Ik heb in mijn arbeidsleven één week zonder werk gezeten, toen baalde ik als een stacker van mijn werkgever. Ik had op staande voet onslag genomen.
  “Arbeid macht frei” waar heb ik dat meer gelezen.

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 22 maart 2007 @ 11.46 uur

 314. @ 308 Karel

  Ik moet nog even reageren op die C Harms het liefst zou ik dat ook op een ander item doen, maar helaas die gek blijft hier met een bedoeling aanwezig en blijft zitten zieken en tegen de arbeiders trappen.

  Ik zou eerst helemaal niet meer reageren maar dan plaats ik mezelf buiten m’n pricipes en dat vertik ik.

  @ 310 C Harms

  Daar ga je weer….

  Je verzint weer eens het volgende wat totaal afwijkt wat je eerder hier beweerde en waar het hier omging.

  ….. Miljoenen mensen veranderen van baan als ze niet tevreden zijn over hun werk,…..

  Hadden we het hier niet over die SLAVENDRIJVERS van werkgevers,

  ‘k zal even je geheugen opfrissen,….

  @ 287 en verdere reacties……. Als je als een slaaf behandelt wordt door je werkgever, dan zou je een andere werkgever moeten kunnen kiezen…….

  dit bovenstaande schreef jij.

  ik neem aan dat we het niet over werk hadden, hallo je psychische aandoening begint nu toch wel enstige vormen aan te nemen.

  Het gaat hier niet om ontevreden zijn over je werk, neeeeeeeee, het gaat hier over die ratten van werkgevers die hun arbeiders als SLAAF behandelen daar gaat het hier over en nu begin je weer weg te draaien omdat je helemaal vastgeluld zit en nog steeds NIET wil erkennen dat dit soort ratten van werkgevers hard maar dan heel hard aangepakt dienen te worden.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 12.12 uur

 315. Pool advies van mij, ga er het weekend eens lekker tussenuit, even iets anders, zinnen verzetten. Je bijt je teveel vast hier en Pool dat is niet goed voor een mens.

  Het wotdt mooi weer dus even een weekensd geen weblog maar lekker de natuur in, je zal zien hoe je daar van opknapt.

  Reactie door Carla — donderdag 22 maart 2007 @ 12.40 uur

 316. sorry voor de schrijfouten hierboven, ging iets te snel.

  Reactie door Carla — donderdag 22 maart 2007 @ 12.41 uur

 317. @ 303. Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 6.28

  Ik plak hieronder voor het gemak mijn reactie en jouw woorden, beste C.Harms en daaronder mijn vraag:
  Je zegt, C.Harms “…..Het gaat om mensen die wel kunnen kiezen en waar de werkgever van afhankelijk is…”.

  Bedoel je hiermee dat iemand een bepaald beroep heeft en waar veel vraag naar is, maar weinig gegadigden voor zijn te vinden, dat op deze manier een “werkgever” afhankelijk is van de “werknemer”?

  Je reactie hierop en nu plak ik weer even: “Dat deed even niet terzake.
  Dat is voor een volgende discussie..”.

  Dit snap ik niet.

  Je hebt het over mensen, die wél kunnen kiezen… Noem eens een beroepsgroep of specifiek beroep? En wat maakt hun dan áfhankelijk van een werkgever?

  In je @ 302- reactie;…”Ik denk ook niet de top van de SP het zonder zijn actieve leden kan doen…” Dit snap ik al helemaal niet, C.Harms. De SP top is volgens mij gewoon een deel van de actieve leden en hebben dus zogezegd een relatie met elkaar, maar of ze áfhankelijk van elkaar zijn, is nog maar net de vraag.

  Ik denk eerder dat wij, SP-leden, een gezamenlijk doel voor ogen hebben en dat is de samenleving als geheel, socialer en menselijker te laten uitzien.

  Ieder staat het vrij om binnen te komen in de SP en er ook weer uit te vertrekken, indien de weg naar een socialer en menselijkere samenleving, geplaveid wordt met “dwang, corruptie, uitknijpen, dicteren”, zoals dat nu in het bedrijfsleven en regering op grote schaal gebeurt.

  Ik heb het nu dus niet over bedrijven en delen van de regering, die er niet aan meedoen. Die kan ik alleen maar aanmoedigen om met dat wat er misgaat, naar buiten te treden.

  Of zit ik nu, volgens jou, te raaskallen?

  Fijne middag allen!

  Reactie door franslj — donderdag 22 maart 2007 @ 13.07 uur

 318. Dit wordt niks met een multipolitieke samenleving.

  Reactie door De Hakker — donderdag 22 maart 2007 @ 13.19 uur

 319. @ 317 franslj

  En jij dacht dat je hierop antwoord van hem krijgt, forget it, hij komt wel weer met wat nieuws zieken, maar,.. wil jou doen laten geloven dat hij op jouw vraag een antwoord heb gegeven, .. in iedergeval zal hij nooit rechtstreeks een volledig antwoord geven gewoon om dat z’n hersenen dat niet toelaten.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 14.52 uur

 320. Pool, ik stoor me erg aan jouw taalgebruik, wat je ermee doet moet je zelf weten maar het stoot mij af in ieder geval. Ieder mens ziet andere dingen en dat is logisch..er is niet 1 waarheid. Moet je nou echt mensen uitschelden? Zo krijg je toch geen discussie maar een weblog van geenstijl waar mensen hun behoefte op neerkwakken ( mijn mening)

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 14.57 uur

 321. Franslj, chapeau!

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 14.58 uur

 322. franslj — donderdag 22 maart 2007 @ 13.07

  Winkels kunnen niet zonder verkopers.

  Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 14.52

  Misschien moet je Carla’s advies volgen en nadenken over een ander vak.

  De gewone man blijven en zeuren over die rijken helpt natuurlijk ook niet.

  Ik neem aan dat jij niet ziek bent of andere gebreken hebt zoals je zelf steeds zegt, dus ………….

  En hou op over slaven. Als je bij zo’n wergever blijft dan je ben gewoon…….

  (Oh ja, een trap in de ballen willen geven en een anti-oorlog verklaring tekenen is niet echt handig)

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 15.22 uur

 323. @ 320 cynthia

  cynthia, ik weet dat ik flink tekeer kan gaan daar waar het betreft dat je medemens onrecht wordt aangedaan.
  Ik kan ook flink tekeer gaan als mensen blijven ontkennen dat als je als slaaf behandelt wordt door je werkgever, dat je dan die werkgever moet aanpakken en niet de werknemer die is al gepakt door uitbuiting en knechten.

  Weet je nog voor een MENSELIJK EN SOCIAAL NEDERLAND en dat bereik je niet alleen om je alleen maar softy op te stellen, en daarbij is mijn woordkeus geheel gerechtvaardig gezien dat de feiten hier voor zichzelf spreken.
  Iemand die steeds dwangmatig zijn gelijk wil hebben is in mijn ogen een dwangneuroot of vind je dat drammer hier meer op z’n plaats zou zijn, nou, niet bij dit figuur.

  Ik heb niets persoonlijks tegen C Harms, het zal best een goede jongen zijn, ….. maar discusieren kan hij niet en hij moet/zal nog veel leren in het leven.
  Elke dag is een leerzame dag.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 15.54 uur

 324. @ 322 C Harms

  Je loopt weer weg van de discussie, je wilt weer niet geconfronteerd worden met je eigen beweringen en tekortkomingen.

  ‘k zal even je geheugen opfrissen,….

  @ 287 en verdere reacties……. Als je als een SLAAF behandelt wordt door je werkgever, dan zou je een andere werkgever moeten kunnen kiezen

  Jammer, dat je afhaakt,..ik had nog wel een poosje willen doorgaan met jou.

  Dan dit nog even,……. jij schrijft….

  …..(Oh ja, een trap in de ballen willen geven en een anti-oorlog verklaring tekenen is niet echt handig)……..

  Waarom niet??? moesten wij Hitler dan een kus geven.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 16.04 uur

 325. 310 C.Harms.

  Uw gedrag zal niet veranderen.
  De SP is er voor iedereen.
  Dat betekent dat U ook een normaal leven kan leiden.
  toevallig iets minder dan nu,maar U zal nog als een koning kunnen leven tussen het volk wat U bedoeld ,dat die een andere baan maar moeten zoeken.
  Die andere baan is hetzelfde loon,zelfde mentaliteit als U.
  Wat voor betoog denkt U dat wij hier allemaal hebben.
  Om te delen met de medemens.

  Is dat nou zo veel gevraagd.

  Reactie door sander — donderdag 22 maart 2007 @ 16.21 uur

 326. Pool,ik ga me nu echt zorgen maken, gaat het wel goed? Zoals jij reageer op Harms is echt niet normaal hoor.

  Het wordt steeds erger, ga even afkoelen.

  Reactie door Carla — donderdag 22 maart 2007 @ 16.26 uur

 327. Pool, weet je wat het lullige is van boos zijn..het maakt kapot, brengt schade toe aan je aderen en je hart ( geen leugen)Bovendien zal niemand jou serieus gaan nemen, maar diegene zal zichzelf verdedigen, snap je Pool
  Ik ben ook fel tegen onrecht en af en toe schiet ik ook uit mijn slof, maar dan zeg ik wel tegen mezelf: cynth, dit is dom..hier bereik je niks mee, je kunt beter maar vragen stellen om zo inzicht te krijgen in de zienswijze van de ander en bij sommigen hier snap ik de inzichten niet maar dat hoeft ook niet. Iedereen ziet door een andere bril en dat is het gevolg van opvoeding, omgeving en ervaringen die hij/zij opdoet in het leven. Door te gaan schelden zal diegene tegen wie je scheld zich van je afkeren in plaats van naar je luisteren en dus leert hij/zij niets..en wij kunnen weer leren van mensen met andere inzichten dan die van ons…

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 18.54 uur

 328. Pool, misschien denkt C. Harms dat hij de wijsheid in pacht heeft? Ik weet dat niet…

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 18.58 uur

 329. Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 16.04

  Jij steunt een partij die vaak tegen oorlog is, terwijl ik het in sommige gevallen onvermijdelijk acht.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 19.07 uur

 330. Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 16.04

  Wat bazel je nou over slavendrijvers man. Dit is niet Afrika of het Midden-Oosten of zo. Dat jij als Sovjet-liefhebber vindt dat de SP nog te rechts is en dat het Westen is overgeleverd aan een duister kapitalistisch genoodschap dat is jou zaak. Daar hoeven de meeste Nederlanders die op een normale manier met hun werkgever omgaan, dan nog niet mee te zitten.

  En nee Cynthia, ik denk dat ik absoluut niet de wijsheid in pacht heb. Daarom zijn er ook veel linkse thema’s die ik interessant vindt en die ik niet terugzie bij de VVD. Wat doe ik anders ook? Maar jullie denken zelf dat jullie de wijsheid in pacht hebben. Jullie willen geen ene procent aannemen.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 19.15 uur

 331. @ 326 Carla

  Je hoef je om mij geen zorgen te maken, met mij is alles prima in orde, bedankt voor je advies maar ik zal er toch een andere keer gebruik van maken.
  Maar ik reageer niet abnormaal op dat figuur, ik begin net warm te lopen om eens een stevige nietsontziende discussie met hem aan te gaan, maar de lafaard draait steeds weg en blijft in die ontkennende fase rondcirkelen zodat het heel moeilijk wordt om eens een zinnig woord met hem te kunnen wisselen.

  Wat ik wel doe,…. ik neem even een adempauze en daarna slacht ik hem op z’n eigen beweringen en uitspraken.

  @ 330 C Harms

  ……. zucht ……. ‘k wordt slaperig van steeds dat zelfde verhaal van je.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 20.16 uur

 332. @ 322. Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 15.22

  Pardon !!??…Winkels kunnen niet zonder verkopers??? Ik begrijp de switch niet…Wat bedoel je hiermee?? Ik wil graag van je leren !

  Reactie door franslj — donderdag 22 maart 2007 @ 21.34 uur

 333. Pool — Het gaat hier niet om ontevreden zijn over je werk, neeeeeeeee, het gaat hier over die ratten van werkgevers die hun arbeiders als SLAAF behandelen

  Wat versta jij onder slavendrijvers? Volgens mij is Balkenende of een groot bedrijf in jouw ogen al een slavendrijvers. Kijk slavendrijvers zijn altijd fout en die mag je gerust in de ballen schoppen (maar ja, jullie horen daarin als SP-ers erg terughoudend te zijn. Maar ik heb zo’n vaag vermoeden dat jou definitie van slavendrijvers en slaven heel wat breder is dan die van mij. Misschien helpt dit.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaaf

  sla·ven·drij·ver (de ~ (m.))
  1 iem. die slaven aandrijft
  2 iem. die meedogenloos tot zware inspanning aanzet

  Zoals ik al zei, als jezelf slaaf bent dan zou ik ontsnappen of naar een andere werkgever overstappen die niet een rat is. Verdere opties dan dit en geweld zijn er niet. Dus…..

  Nu maar naar een andere topic, want volgens mij komen we hier voorlopig niet uit.

  Reactie door C Harms — donderdag 22 maart 2007 @ 22.18 uur

 334. C. Harms, waarom generaliseer je? Ik weet dat ik niet de waarheid in pacht heb…niemand heeft dat namelijk

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 22.27 uur

 335. C. Harms, wat is er positief aan het steunen van een oorlog en waarom zou dat moeten? Als je als welvarend land iets goed kunt betekenen en dus niet als vechtgroep moet opereren is de SP helemaal niet tegen en betuigen zij steun zoals ook al door hun gedaan is, dit is eenvouding op te zoeken C. Harms! De SP staat echter niet achter een oorlog met verkeerde redenen en dat is in mijn ogen prijzenswaardig. De wereld zou een heel stuk beter zijn als wapens niet meer gebruikt zouden worden als je het mij vraagt
  Braaf achter een wereldmacht aan lopen zie je bij de SP niet!

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 22.33 uur

 336. C. Harms, mag de rijke man dan wel zeuren over de uitkeringsgerechtigde die recht heeft op een uitkering omdat hij buiten zijn schuld ontslagen is geworden en vanwege zijn leeftijd geen baan meer vindt?Ben jij niet bekend met het fenomeen discriminatie?
  …zo makkelijk is het niet voor iedereen om een andere baan te vinden en al helemaal niet om te switchen! Zeker niet na jaren hetzelfde werk te hebben gedaan! Vind jij het ook normaal dat mensen geen vast contract krijgen terwijl ze al jaren werken voor dezelfde baas? Vind jij het normaal dat een uitzendbureau een vast contract van de baan kan schuiven, waardoor de werknemer wegwerp personeel wordt? Het is hier niet zo vrij C. Harms en dat is niet omdat ik dit zie, het is helaas waarheid. Er wordt volop geselecteerd en gediscrimineerd en daardoor vallen mensen buiten de boot en herscholing of scholing? Een goede opleiding is te duur..Reintegratie? werkt te weinig effectief en spekt de zakken van de baas.

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 22.40 uur

 337. C. Harms, wil je het partijprogramma lezen want dan valt jouw vrees vast in het niets…
  Mag ik jou erop wijzen dat je zelf wart/wit ziet want je scheert alles over 1 kam en dat is niet gepast. De SP is geen kleine partij en jouw vrees zien steeds meer mensen niet, hoe hard het CDA, de PVDA en de VVD ook hun best doen om die vrees te verspreiden! De SP werkt al 30 jaar keihard en inderdaad, mensen die hard werken worden beloond omdat ze vertrouwen krijgen! C. Harms, als je meer weet over de SP kun je ook met argumenten komen en na al jouw bijdragen gelezen te hebben zie ik dat je alleen nog maar vooroordelen over de SP hebt. Wat heeft het dan voor zin te reageren? Is er sprake van arrogantie?

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 22.47 uur

 338. C. Harms, nog maar een keertje: POOL is zelfstandig ondernemer dus hij hoeft geen andere werkgever te zoeken…

  Wat betreft werknemers die niet tevreden zijn met hun baan en dan haal jij er de stratenmakers bij..ben je bekend met verschillende opleidingsniveau`s? Niet iedereen heeft HBO niveau, niet met dit onderwijssysteem!!!!
  Er zijn mensen die goed met hun handen kunnen werken, er zijn mensen die goed met hun hoofd kunnen werken en er zijn mensen die beide goed kunnen. Er is een overwaardering voor mensen die goed met hun hoofd kunnen werken en de lonen van deze mensen zijn te hoog! Vooral in vergelijking met mensen die met hun handen werken. maar vergis je niet! Mensen die goed met hun handen kunnen werken zijn onmisbaar..
  Jij haalt er bonussen bij..waarom als het loon toch al goed is?

  Reactie door cynthia — donderdag 22 maart 2007 @ 22.55 uur