‘In de stront’

Arbeidsongeschikten die geen bezwaar hebben aangetekend tegen hun herkeuring lopen financiële compensatie mis nu de rechter heeft bepaald dat dit herkeuringsbesluit in strijd is met de wet. Dat zei minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) dinsdag tijdens het vragenuurtje. Paul Ulenbelt (SP) vindt dat Donner de mensen ‘in de stront’ laat zakken. (Trouw)

Het gaat hier om een groep van 30.000 mensen die de dupe zijn van een regel die het UWV drie jaar geleden invoerde. Daarbij gaat men bij compensatie uit van een 38-urige werkweek, en niet van het echte aantal uren dat mensen hadden gewerkt (chauffeurs werken bijvoorbeeld veel langer). Gevolg, inkomensachteruitgang. En dat is tegen de wet, zo beoordeelden al meerdere rechtbanken.

Ondanks herhaaldelijke vragen van achtereenvolgens Paul Ulenbelt, Jan de Wit en Agnes Kant om een compensatiemaatregel in een debat gisteren, bleef Donner volhouden dat ‘dit niet de manier is hoe de rechtsstaat werkt’. ‘Hoe werkt die dan wel? We laten mensen herkeuren, met regels die tegen de wet blijken te zijn, en vervolgens laten we al die mensen die niet zo snel, slim, of moedig waren om beroep aan te tekenen gewoon zitten – in de stront’, aldus Paul Ulenbelt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 04 april 2007 :: 16.04 uur

69 Comments

69 reacties

 1. Donner heeft de leugens blijkbaar ook met de paplepel binnengekregen!

  Wat krom is rechtlullen., zo kennen we er nog een paar!

  Reactie door Gerrit — woensdag 4 april 2007 @ 16.15 uur

 2. Gister met open ogen, en mond, gekeken naar het vragenuurtje waarin minister van ‘Justitie, eh, Sociale Zaken’ Donner zijn verdediging op een enkel argument baseerde. “Zo werkt dat niet in Nederland.”

  Zo werkt het inderdaad niet, nee, dat merken we, en dat merken nu 30.000 mensen des te harder.

  Misschien dat minister Donner maar duidelijk gemaakt moet worden dat, wanneer de rechtsstaat op deze manier werkt en zoveel mensen daar de dupe van worden, er maar eens iets aan gedaan moet worden.

  Ik hoop dat het voor deze mensen nog opgelost kan worden, zodat zij alsnog het compensatie ontvangen waar ze recht op hebben. Maar vooral hoop ik dat dit soort situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden. En dat kan betekenen dat arbeidsongeschikten beter ingelicht worden, dat voor iedereen duidelijk wordt dat staatsrechtelijke bureaucratie belangrijker is dan het goed recht van dertigduizend mensen.
  Maar ik hoop op iets ingrijpenders. En dat kan denk ik best verwezenlijkt worden, als ik lees dat de regels van het UWV volgens vele rechters deels in strijd zijn met de wet.

  Reactie door Wouter Looijen — woensdag 4 april 2007 @ 16.22 uur

 3. Geachte heer Ulenbelt,

  Gistermiddag “vragenuurtje” gevolgd. Duidelijk werd dat deze minister een echte jurist is met alleen oog voor de lettertjes. Enige compassie met gedupeerden was (wederom)niet te ontdekken. Hij wordt niet verontwaardigd over de asociale gevolgen van het strikt toepassen van regeltjes, maar wel over uw woordkeuze. Zal wel met normen en waarden te maken hebben. Tja…….
  Met vriendelijke Groet,
  H. Busch.

  Reactie door H. Busch — woensdag 4 april 2007 @ 16.24 uur

 4. Het moet toch voor iedereen duidelijk zijn, dat het tuig regeert.

  Land en Volksverraders, dieven, oplichters zakkenvullers en nog meer.

  Een grote schande, dat die gasten ook nog onschendbaar zijn.

  de Andere Gerrit..

  Reactie door Gerrit Jetten — woensdag 4 april 2007 @ 16.30 uur

 5. Ik had naar aanleiding van mijn bezwaar, vorige week donderdag een hoorzitting. Mijn advocaat bracht dit ook al gelijk naar voren, omdat ik 51 uur per week contractueel werkte(en vaak meer als 60), maar nu maar 70% krijg over 38 uur. Het UWV zei gelijk dat dit idd herzien zou worden naar aanleiding van deze uitspraak.

  Reactie door Me — woensdag 4 april 2007 @ 16.46 uur

 6. Beste Paul,
  Je hebt je best gedaan, maar voorlopig nog niks bereikt. Doorgaan zo, want de echte werkers, die van de werkvloer, zijn je dankbaar. Nee, ik vind minister Donner geen schurk. Hij is slachtoffer van het systeem dat wij volksvertegenwoordiging noemen. Op persoonlijke titel is het volgens mij een meer rechtschapen mens dan Jan-Peter Balkenende en Wouter Bos te samen.

  Reactie door Harry Scheltema — woensdag 4 april 2007 @ 17.39 uur

 7. Aangezien regels gebruikt zijn tegen de wet,is in principe onrechtmatig gehandeld en is m.i. het oordeel of besluit nietig.Hier is sprake van dwaling of bedrog.Daarop kan geen besluit genomen worden.Er kan m.i. alsnog revisie aangevraagd worden.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 4 april 2007 @ 17.43 uur

 8. Donner, dat is die man die in een vorig kabinet op moest stappen omdat hij de Kamer fout had geïnformeerd. Daarna heeft hij natuurlijk lekker een tijdje op een forse uitkering gezeten. En nu hij weer eens aan de slag moet gaat hij gewoon weer de regering in!
  Volgens mij hadden ze de Efteling niet open hoeven doen dit weekend, Nederland is een grote kermis, inclusief spookhuis.

  Reactie door monique — woensdag 4 april 2007 @ 17.44 uur

 9. De heer Donner is lid van het CDA dat tegenwoordig een afkorting is van het Controle instituut Der Arbeidsongeschikten. Ongeveer 20 jaar geleden gaf het CDA een heel ander betekenis aan haar afkorting. In die tijd betekende het Controle Dump Arbeidsongeschikten. Kunt u er nog wijs uitworden. Ik zal proberen uit te leggen wat ik eigenlijk wil zeggen.
  Het CDA is de weg kwijt. 20 jaar geleden werd men met het grootste gemak in de WAO geparkeerd. Een hulpmiddel om het werkloosheidscijfer te manipuleren. Immers, een WAO-er is niet werkloos toch?? Althans, niet volgens de destijds gehanteerde normen.
  Die, of zijn dat weer andere normen, veranderde naar mate half Nederland chronisch ziek dreigde te worden en het WAO systeem onbetaalbaar. Hup, trukendoos open en al die WAO-ers die vaak al meer dan 10 jaar buiten het arbeidsproces stonden doordat een keuringarts hen destijds “niet geschikt” voor welke arbeid dan ook vond, maar eens even vertellen dat de overheid “voor (hun) eigen bestwil” van haar “betuttelend” afkeurbeleid af moest. Er zou nu gekeken moeten worden naar wat iemand nog wél kon. Dat zou veel beter zijn en de reïntegratie in de maatschappij bevorderen, niet meer aan de zijlijn staan en meer van die opbeurende kreten. Het zou ook goed zijn voor de huishoudknip. Dat het een verkapte maatregel was om grote groepen WAO-ers de goedkopere bijstand in te bonjouren, dat wordt afgedaan als zijnde een a-sociale gedachte. Dat a-sociale, daar gaat het nu net allemaal om. Velen, van die a-socialen zijn in hun dagelijks leven socialer als gedacht. Armoede helpt elkaar, rijkdom vaak niet zonder er eerst zelf beter van te worden. A-sociaal is een zich Christelijk noemende partij die op een wel heel bijzondere wijze invulling geeft aan het helpen van zwakkere in de samenleving. In deze onthoudt meneer Donner zich de kans zijn Christelijk kant te tonen. In het oude testament meneer Donner, moest het volk Israël de wet volgen. Dat konden zij, op een paar na, niet. In het nieuwe Testament brengt Christus de “verlossing” wat niet betekend dat de wet werd afgeschaft maar dat wel de zwakkeren onder ons de mogelijkheid biedt levensballast bij Hem te brengen. Jammer genoeg lopen er nog steeds farizeeërs rond die ook nog tollenaars blijken te zijn, a-sociaal zijn, ondanks een universitaire studie én een mr.-titel op zak, of is het juist daarom!!
  Ik woon inmiddels al weer wat jaartjes in Frankrijk en volg de Nederlandse politiek met belangstelling. Ik ben tot de conclusie gekomen dat jullie werkelijk net als wij in Frankrijk “gezegend” zijn met een (on) betrouwbare overheid dat vooral “trouw” is aan zichzelf. Democratie? In dienst van het volk? zegt u het maar!

  Reactie door J. Karst — woensdag 4 april 2007 @ 18.04 uur

 10. Het is MR DONNER ; dat houdt in : werkt slechts met regeltjes ( wetten ) ; zijn voorganger was ook een MR .

  Zijn een beetje slagers , die alle stukjes vlees dun snijden en nauwkeurig : niet met “het is iets meer “

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 18.30 uur

 11. Misschien toch maar het vak RECHT geven op de basisschool i.p.v. goddienst ?

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 18.33 uur

 12. Krijgen ze wel een baan aangeboden door Donner ? Die vraag had ook even gesteld moeten worden : Test of men hun eigen ideeen wel LOYAAL ondersteunen ?

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 18.36 uur

 13. @7 Maar dan moetwel revisie aangevraagd worden. Dus doen!!

  Donner heeft in zoverre gelijk dat rechtsongelijkheid wel meer voorkomt en dat niet zo maar met een uitspraak alles teruggedraaid is/kan worden; Nederland zou in een puinhoop veranderen, maar het is wel erg klinisch en met weinig mededogen neergezet door hem: echt juridisch 9in de negatieve zin van het woord).

  Reactie door Rob — woensdag 4 april 2007 @ 18.54 uur

 14. Veel bullshit.,

  Als je 60 uur werkt betaal je premie over 60 uur.,

  Zoals gierige Donner het wil., dan ook alleen maar premie betalen over 38 uur.,

  Kunnen ze zulke stomme rekensommen nu niet maken in de politiek.,

  Altijd maar dat gezever over de vorm., publieke diefstal dat is het.!

  Asociaal gedrag van een asociale leider met asociale volgelingen.,

  Zijn ze nu helemaal van de ratten besnuffeld!?

  Reactie door Gerrit — woensdag 4 april 2007 @ 19.07 uur

 15. ach op een gegeven moment heb ik eens naar het uwv gebeld omdat het zo lang duurde voordat ik een reactie kreeg op mijn bezwaarschrift.

  bezwaarschrift???! wij hebben geen bezwaar ontvangen van u, was het antwoord,en de tijd om bezwaar te maken is nu helaas voorbij meneer…

  dit is mij nu bij verschillende instanties al een keer of wat overkomen,of het nu ging om een bezwaarschrift of een aanvraag bijzondere bijstand,men raakt zo gemakkelijk iets kwijt…

  men is tegenwoordig gewoon verplicht om alles wat belangrijk is in die zin, aangetekend te versturen,en dan nog kan men er onderuit met het smoesje dat het op de afdeling moet zijn kwijtgeraakt,en men moet dan maar met “sorry” genoegen nemen.
  [en de gevolgen]

  en dan nu zeggen dat medewerkers van dit soort instellingen beschermd moeten worden tegen geweldadige burgers,waar zou men nu toch zo geweldadig van worden?!
  maar dat word dan wel weer even uitgelegd hoe wij dat VERPLICHT moeten gaan zien,want daar ligt het natuurlijk niet aan…

  Reactie door iew — woensdag 4 april 2007 @ 20.11 uur

 16. Misschien ook maar niet meer dan 38 uur per week gaan werken…

  Reactie door Adriaan Aarts — woensdag 4 april 2007 @ 20.37 uur

 17. Op stront is de Balkenelende Heilstaat gebouwd !Ze waren weer eens de mest uit Den Haag aan het uitstrooien .

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 20.59 uur

 18. bezwaar schriften moet je laten registeren bij een notatis !

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 21.10 uur

 19. bezwaar schriften moet je laten registeren bij een notaris !

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 21.10 uur

 20. Het zou handig zijn deze mr Donner te vragen ,of hij deze mensen dan geen passende arbied : Was toch ? “We kijken nu , naar wat je wel kan “.
  lijkt mij van Donner dit te eisen : anders is er geen spraken van een rechtstaat maar een varkensstaat .

  Reactie door Fred — woensdag 4 april 2007 @ 21.18 uur

 21. Iew, zou jij de link naar interview Guusje ter Horst kunnen plaatsen? Het werd mij per mail toegestuurd, maar ik kan het origineel niet vinden en het zou zonde zijn als niet iedereen hier van haar woorden kan ‘meegenieten’.

  Reactie door Roodkapje — woensdag 4 april 2007 @ 21.33 uur

 22. Ben zelf arbeidsgehandicapt. En waar je dan vroeger iets extras kreeg door bijv. de WAO, blijf je nu op bijstandsniveau, terwijl het wel moeilijker is om aan werk te komen door die arbeidshandicap. Het zijn gewoon allemaal vieze trucs om mensen klein te houden.

  Reactie door Frank — woensdag 4 april 2007 @ 21.40 uur

 23. Ten eerste: Paul, bedankt voor je superinzet tijdens het debat gisteren.

  En alweer blijkt dat de PvdA WEER zijn beloften van voor de verkiezingen NIET nakomt: ontslagrecht-versoepeling, Irak-kwesitie, WAO-WIA-regelgeving. Waar en wanneer houdt het op??

  Vice-voorzitter CDA mw Spies speelde de boeman naar het UWV. Als dat zo is CDA, waarom stemt u dan niet in naar een onafhankelijke parlementair onderzoek naar UWV-wanpraktijken?

  U werkte 40 uur per week? Nou, UWV heeft banen van 32 uur, dus geen arbeidsongeschiktheid meer. In praktijk: u verdiende 40 uur per week (10 euro per uur)400 euro, dus 1600 per vier weken. Nu: 32 uur maal 10 euro=320 p.week= 1280 per maand.
  Verschil: 1600-1280= 320 euro, dus 20% arbeidsongeschikt.
  MAAR VOLGENS UWV BENT U DAN 0% arbeidsongeschikt, want het uurloon is toch hetzelfde. Dat je zoveel achteruitgaat in loon, who cares?

  Vergeet ook niet dat ex-WAO ers GEEN PENSIOEN-opbouw meer hebben! Terecht heeft Krista van Velzen kritische vragen over de pensioenen gesteld, maar ook dit is een ELEMENT dat moet worden meegenomen. In de meeste pensioenverzekeringen krijg je immers bij arbeidsongeschiktheid premievrije pensioenopbouw. Als je uit de WAO moet, krijg je dus ook geen Pensioenopbouw meer.

  HET HELE NEDERLANDSE SOCIALE SYSTEEM WANKELT:
  De WAO-WIA-WGA-AOW-Ontslagrecht: Alles gaat op de schop.

  Hebben we daarom jarenlang torenhoge premies mogen betalen? Krijgen we die nu terug van de staat?

  UWV-ers snappen zelf niet meer hoe het WAO-WIA en WW systeem werkt, hoe moet een doorsnee persoon dat dan weten? Per maand worden wel weer een paar nieuwe wetten veranderd.

  Veranderd, maar wanneer ECHT in de praktijk gebracht? Als het positief uitvalt voor de overheid (ingrijpen oude WAO-stelsel) gebeurt het à la minute, als het gaat om verhogen WAO-uitkering of verlenging TRI en verlaging WAO-keuringsleeftijd dan duurt het wel zo lang……Wordt na honderd dagen alles zwart op wit gezet en met terugwerkende kracht alles rechtgezet? Wie zal het zeggen?

  Teken ook nog even de GOEDE petitie van het FNV op hun eigen site over de WIA-verscherpingseisen waar ook het FNV, itt PVdA tegen is. ONDERTEKEN EN STEUN HET FNV hiermee, zodat ze bij de participatie-onderhandelingen een stevig aantal handtekeningen kunnen geven aan Donner.

  Stop deze waanzin: stop de herkeuringen!

  Reactie door PMPMeese — woensdag 4 april 2007 @ 21.48 uur

 24. Zomaar een schrijnend voorbeeld van iemand die bij aanklopte; uit respect heb ik de naam weggelaten.

  “Hallo Petra,

  Deze aktie heb ik gesteund door op het internet de petitie te ondertekenen. Ik kan zelf helaas niet komen, daar ik momenteel in therapie ben bij de psychiater,
  de hele WAO herkeuringstoestand is een beetje teveel voor mij geworden.
  Ik wens jullie uiteraard veel succes met de aktie. Ik val weliswaar in de groep waarbij de herkeuring zal worden teruggedraaid, (zeggen “ze”) maar dat moet ik eerst allemaal nog maar even zien. De stichting Arcon heeft ondanks het regeerakkoord voor mij toch een procedure aangespannen tegen het UWV en ik hoop dat dat wat uithaalt. Er zijn heel veel mensen die door dat gedoe behoorlijk onderuit zijn gegaan en als er niet wat tegen ondernomen wordt zullen er nog meer zijn die er maar een eindje aan maken omdat ze het niet meer zien zitten.
  Momenteel heb ik een bewindvoerster, daar ik mijn zaken niet langer kan regelen. Mijn partner zag de inkomensachteruitgang niet zitten en is er na 20 jaren vandoor gegaan. Door mijn depressies was ik ook de vrolijkste natuurlijk niet meer en ik kan het allemaal wel een beetje begrijpen. Het geeft wel een hoop gedoe met advocaten en boedelscheiding en dat soort dingen. Is voor mijn depressie natuurlijk ook niet zo bevorderlijk, maar wat doe je eraan. Gewoon doorgaan met ademhalen.
  Ik heb gelukkig een goede vriendin die zich om mij bekommert, zij is dan ook bewindvoerster geworden.
  Momenteel krijg ik medicijnen tegen depressie en ik hoop dat die gaan werken, ik merk er nog niet veel van, maar ik dwing mezelf toch om wat positiever te denken.
  Ik vind het wel fijn dat de SP zo gegroeid is. De partij maakt zich wel sterk voor ons, dat geeft een fijn gevoel.
  Mijn pleegdochter komt binnenkort terug van een lang verblijf in Australië. Dat vind ik ook prettig, want wij hebben altijd een goede band met elkaar gehad en ik heb haar echt gemist.”

  Gaan we zo om met elkaar in Nederland? Een rijk land materialistisch gezien, maar oh zo arm qua compassie-inlevingsvermogen.

  PS: Wanneer komen er acties over de voorstellen voor ontslagrecht binnen 14 dagen??

  Reactie door PMPMeese — woensdag 4 april 2007 @ 21.53 uur

 25. http://www.samenwerkenaannederland.nl
  rechts bovenaan 6.samenleven in nederland aanklikken
  naar de discussie algemeen samenleving.
  hier kun je je ei kwijt

  Reactie door berend — woensdag 4 april 2007 @ 22.38 uur

 26. @23 PMPMeese,

  Ik ga gelijk tekenen! Vandaag trouwens voor het eerst in 12 jaar een positieve reactie met het UWV gehad. Maar dat neemt niet weg dat meer mensen tussen de wal en het schip verdwijnen!

  @iew,

  Ik kan nog steeds niet begrijpen dat het UWV het lourdes van de lage landen wordt genoemt. Het is het zwarte gat, alles verdwijnt er en raakt zoek. Brieven, verzoeken noem maar op. Ik zou het helemaal niet erg vinden als ik ( zoals in Lourdes) ook compleet gezond zou zijn als ik 100% goedgekeurd werdt Graag zelfs….

  Reactie door Lisette — woensdag 4 april 2007 @ 23.37 uur

 27. De minachting die de “heren” politici van de regering hebben voor de arbeider zal hun duur komen te staan.!

  Ze denken, dat dat gekke werk wat hun doen bepalend is., nou ,daar komen ze nog wel achter.

  Reactie door Gerrit — woensdag 4 april 2007 @ 23.56 uur

 28. Het is gewoon een warboel, Ik na het aantekenen van beroep. Heb hen daar op fijten gewezen. Ze hebben twee maanden nodig om een besluit te nemen. en inmiddels ben ik al weer uit de WW de WAO in. Om de normale reden dat iemand die arbeidsongeschikt was binnen een bepaald tijdsbestek dat ook weer is als hij zich voor langere of korte tijd ziekmeld.
  Nu komen de oude wetsregelingen weer om de hoek kijken. Al met al ben nu 80 – 100% en weer in de WAO. terwijl men druk doende is met mijn bezwaarschrift of ik alsnog arbeidsongeschikt word verklaard , deels of helemaal. Het heeft me nu een boek (meer dan 200 pagina’s) opgeleverd. maar ik krijg hier geen advies over. Maar nu komt het: als ik lang dan een maand ziek blijft dan moet ik zelf weer WW aanvragen. Daarbij heb ik geeist dat ik gewoon verder kan gaan met mijn reintergratie traject. Dat kan nu wel eens op losse schroeven komen te staan. Immers ik heb een paar jaar laar in mijn WAO tijd gewerkt omdat ik dat klein beetje extra wel kan gebruiken al moet ik er voor kruipen.

  Reactie door Jan.Willem — donderdag 5 april 2007 @ 2.10 uur

 29. @23 PMPMeese,

  Uhm een linkje zou wel handig zijn ik kan op de FNV site alleen een petitie tegen de marktwerking vinden.

  Reactie door Lisette — donderdag 5 april 2007 @ 6.58 uur

 30. die petitie dateert van april 2004 en is dus al ietsje achterhaald!

  Reactie door ipuntje — donderdag 5 april 2007 @ 7.57 uur

 31. Goeden morgen vrienden SP.

  Met het eerste deel van J.Karst @9 ben ik het eens.
  De genoemde maatregelen worden naar hun hand gezet, in het ene geval zo, en in het andere 100% gedraaid.
  Als het voor hen maar goed uitkomt, en daarom stond Donner gisteren bij Ulebelt slechts één ding te verkondigen. Zo is het vastgesteld en zó doen we het.
  Geen medelijden met misleide mensen, geen verzoek ongediend?, Dan ben je het haasje.
  De toonzetting is onverzoenlijk, geen schaamte, zelfs geen menselijk gebaar.
  Het CDA ten voeten uit, mooie praatjes voor de vaak tijdens verkiezingscompagnes, maar alles vergeten wanneer het regerings pluche weer betrokken is.
  Met als argument, we zijn nu in een andere situatie, want we hebben dat afgesproken.
  Dat geeft het beeld van onbetrouwbare politici, en dat is in het voordeel van de SP.
  Laten ze lang zo doorgaan, wij hoeven niet in troebel water te vissen, zij zorgen er zelf voor.

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 5 april 2007 @ 8.50 uur

 32. UWV en de Herkeuringen – je word er alleen maar beroerder en zieker van, dan DAT je al bent. DONNER – ook zo iemand die er geen beetje maar dan ook NIKS van weet of snapt,DE WAO-ers. Er blijft bij mij toch nog die ene oplossing mogelijk, en dat is met NOG groffere en zwaardere protesten komen. Maar nu wel naar de gebouwen van het UWV in het hele land. De straat op met z,n allen, niet bang zijn, maar nu met-zwaar protest-VOOR die gebouwen gaan bivakkeren. Wie doet er mee??? Mogelijkheden nog genoeg om ons protest te laten horen en zien!! Ik zou zeggen, reageer maar.
  U = UIT
  W = WANTROUWEN
  V = VERVLOEKT
  Groetjes, Marianne

  Reactie door Marian de Meyer — donderdag 5 april 2007 @ 8.59 uur

 33. Ik heb het al opgeschreven. Maar ik doe het nog een keer.

  Het is een verzameling fascistoide land- en volksverraders.

  In de Openbaring van Johannes kunnen wij in andere woorden dan ik nu opschrijf, lezen wat hun te wachten staat:

  Handel en industrie gaan naar hun mallemoer.
  En vogels hun botten kaal!

  Groeten van Gerrit.

  Reactie door Gerrit Jetten — donderdag 5 april 2007 @ 10.50 uur

 34. Mag ik hopen dat er NIEMAND meer op de PvdA gaat stemmen!!! De rotzakken, niets doen ze. Hoe is het toch mogelijk dat een Donner minister van Sociale Zaken is. En de PvdA zegt en doet NIETS!!

  Reactie door Henk — donderdag 5 april 2007 @ 10.57 uur

 35. @30 ipuntje,

  Ok dan :) en ik maar zoeken ;)

  Reactie door Lisette — donderdag 5 april 2007 @ 12.33 uur

 36. Schofterig in een woord..deze manier van handelen.

  Iemand noemde hier..dus misschien niet meer als 38 uur gaan werken.

  Dat is het hem juist…als je afgekeurd was voor 20 uur en je wordt goedgekeurd dan moet je wel ineens voor 40 uuur solliciteren.

  Het is werkelijk te schofterig voor woorden wat in dit land gaande is.

  Woedend in mijn binnenste en heb het grootste respect voor de lieden van SP…hoe deze maar vol kunnen houden tegen die allemachtige smerige koppen aan te kijken die hun “eigen normen en waarden ” zo hoog in het vaandel hebben staan.

  Die smerige FNV moet helemaal oprotten want die doen helemaal niets….kunnen de kontekruipers van PvdA de hand geven.

  Reactie door Flinty — donderdag 5 april 2007 @ 12.41 uur

 37. UWV en de Herkeuringen – je word er alleen maar beroerder en zieker van, dan DAT je al bent. DONNER – ook zo iemand die er geen beetje maar dan ook NIKS van weet of snapt,DE WAO-ers. Er blijft bij mij toch nog die ene oplossing mogelijk, en dat is met NOG groffere en zwaardere protesten komen. Maar nu wel naar de gebouwen van het UWV in het hele land. De straat op met z,n allen, niet bang zijn, maar nu met-zwaar protest-VOOR die gebouwen gaan bivakkeren. Wie doet er mee??? Mogelijkheden nog genoeg om ons protest te laten horen en zien!! Ik zou zeggen, reageer maar.
  U = UIT
  W = WANTROUWEN
  V = VERVLOEKT
  Groetjes, Marianne

  Marian ik ga met jij mee,tijd voor een oranje revolutie

  Reactie door Guess — donderdag 5 april 2007 @ 14.07 uur

 38. In het geval van de Wao’rs en op vele andere gebieden wordt door de kabinetten balkenende de wet met voeten getreden. Zo langzaam aan worden de inwoners, en dan vooral de zwakkeren vogelvrij verklaard. De regel van de wet met de in de grondwet verankerde rechten, wordt door de overheid selectief wel of niet toegepast, net hoe het hun uitkomt. En niemand is in staat hun een halt toe te roepen. Ik stel vast dat de Nederlandse grondwet geen enkele waarde meer heeft, want de regering veegt er zich de voeten aan af.
  Bizar en beangstigend. Ze zijn van Nederland een soort Guantanamo Bay aan het maken, daar gelden de zelfde waarden zoals die gehanteerd door onze regering. Ik stel vast dat ik niet meer in een rechtstaat leef. De rechtstaat is verworden tot een zeepbel, illusie. Kan mij eens iemand vertellen hoe je nog je recht kunt halen in Nederland. Vinden ze het ook nog gek als mensen agressief worden tegenover ambtenaren. Maar ja, die worden, als het aan Ter Horst ligt binnenkort opgesloten in afwachting van hun proces en krijgen meteen ook hun uitkering afgenomen. Komen er dadelijk nog concentratie kampen. Heeft het fascisme uiteindelijk toch nog gewonnen. Dit is allemaal zo krom, dat er geen woord voor te vinden is om het uit te drukken. Het dichtst in de buurt komt lijkt mij nog, het woord dictatuur. Of weet iemand iets beters.
  Dit kan toch allemaal niet waar zijn. Of droom ik. Kan me even iemand knijpen. Ik hoop dat ik dat niet voel, want dan weet ik dat ik alleen maar een nare droom heb en het niet echt is.

  Reactie door Ad — donderdag 5 april 2007 @ 15.04 uur

 39. hi Ad, goeien mensen zijn er nog,maar niet overall

  Reactie door Guess — donderdag 5 april 2007 @ 16.35 uur

 40. De grootste makke van balkenende ( behalve dat hij niet spoort, of nooit heeft gespoort )., is dat hij dit land wil leidden als een bedrijf.

  daarom is hij ook totaal ongeschikt als premier.!

  nu de irak-balk nog uit zijn eigen oog., en dan vervangen door een sympatiek persoon a.u.b.

  Reactie door Gerrit — donderdag 5 april 2007 @ 19.32 uur

 41. Kunnen de mensen , die uit de WAO zijn gegooid , niet de Staat der Nederlande aanklagen , dat zij mett voorbedachten raden , mensen direct in de ellende hebben gebracht en dat het Fatsoenlijk zou zijn deze mensen werk te geven in de Overheid ?

  Op de werkgevers uit het bedrijfsleven hoeft niet gerekend te woren : die zijn zelfs blij met deze maatregel , omdat dat de hoogte van de sociale premies drukt .

  Reactie door Fred — donderdag 5 april 2007 @ 19.53 uur

 42. Laten ze blij zijn dat de WAO-er gewoon zijn rechten wil houden., en geen smartegeld verlangt voor het mishandelen door ‘s lands kleinste onderkruiper.

  Reactie door Gerrit — donderdag 5 april 2007 @ 20.07 uur

 43. Wat een paniek zeg om de WAO .
  Lees ik me toch net dat je in de bijstand gewoon 13 weken vakantie krijgt .
  13 fokking weken mensen !!!!!
  Hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar ?
  Ik werk me de tering voor 3 zielige weken per jaar , en kan dan als ik er al geld voor heb 10 dagen naar turkije .
  13 weken ???? van een bijstandsuitkering ????
  Wat loop ik toch te zeiken hier over die WAO ?
  Keer me alstublieft voor 100 % goed zodat ik met mijn 57 nog een paar jaar van die overheerlijke bijstandsuitkering kan genieten .
  Geen sollicitatie plicht of niets .
  Wat een luilekker landje hier .
  Ik heb overigens wel meelij met mijn overbuurman .
  Getrouwd , 3 kinderen en vertrekt iedere morgen om 5.30 uur om vervolgens achteraan te sluiten in de file , dag in dag uit .
  Je ziet hem wegkwijnen , en dat voor een schamele 1300 bruto in de maand .
  Maar ja eigen schuld he ?
  Wie slim is , wordt op zijn wenken bediend hier in nederland .
  Mensen het is allemal met de romeinen begonnen en het eindigd echt niet bij de SP.

  Reactie door Jan — donderdag 5 april 2007 @ 20.27 uur

 44. Aanpakken dat schoriemorie.’UWV onderzoekt uitkeringsfraude raadsleden’
  Uitgegeven op donderdag 05 april 2007 om 20:41:44

  (Novum) – Uitkeringsinstantie UWV onderzoekt of gemeenteraadsleden met een AOW- of WW-uitkering frauderen. Dat meldt de NOS donderdag. De omroep heeft signalen gekregen dat veel raadsleden hun vergoeding voor het raadswerk niet opgeven aan de uitkeringsinstantie.

  Volgens de NOS zijn er ongeveer duizend raadsleden in Nederland met een dergelijke uitkering. Het UWV was niet bereikbaar voor commentaar.

  Reactie door rafstal — donderdag 5 april 2007 @ 20.46 uur

 45. Jan , heb je net een neut op ?

  Reactie door Fred — donderdag 5 april 2007 @ 20.52 uur

 46. fietst i nog altijd,
  wordt het gewoon eens geen tijd om even persoonlijk aan den deur van den minister, te vragen hoe hij het gehad ,had willen hebben die nl rechtstaat.gewoon eigen rechter spelen of gewoon eigen rechter spelen,heeft den minister toch nog twee keuzens.
  gek zeg dat er geen files,,nou ja files,8-9 autos staan van 7 kanten dan he per min,als het stoplicht(rechtstaat alla cda) kapot is,
  dus iedereen eigen rechter moet spelen naar de normale menselijke regels,
  en nu de heil/rechtstaatlichten het weer doen ,,alles 100derden lieters brandstof staat te verstoken omdat de cda rechtslichten het weer doen,
  is het zo her donner,die rechtstaat.nodeloos bezig zijn mensen te irriteren,tot dat de bom klapt,is dat nu die cda heilstaat.

  Reactie door ad — donderdag 5 april 2007 @ 21.19 uur

 47. Raadsleden weten er wel raad mee : zijn top talenten in zakvullen .

  Reactie door Fred — donderdag 5 april 2007 @ 21.21 uur

 48. maar , hoe zit het met die ex-directuer ; ;krijgt hij nog steeds een salaris van mr de Geus en heeft natuurlijk wel al een andere job van de vrinden .

  Reactie door Fred — donderdag 5 april 2007 @ 21.23 uur

 49. @48.dat was toch die Joustra? die zat na zijn fraude handelingen bij het uwv toch bij dat anti terroristen clubje.adviezen geven.zodat Donner weer wetten er kon door jassen.

  Reactie door rafstal — donderdag 5 april 2007 @ 22.14 uur

 50. @43
  Wat ik niet begrijp Jan,is dat nu voor iedereen of alleen mensen met familie in het buitenland.
  En volgens mij is het alleen voor mensen die al in de bijstand zitten dus niet voor de nieuwkomers.

  Reactie door De Hakker — donderdag 5 april 2007 @ 22.32 uur

 51. Maar echt aan het werk willen ze in de WAO ook weer niet maar wie moet dan de stront en het afval opruimen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/61557271/WAO_ers_weigeren_werk.html

  Reactie door De Hakker — donderdag 5 april 2007 @ 22.34 uur

 52. @51.Laat de mensen uit de tweede kamer,met een riante wachtgeld regeling.die nu thuis zitten het goede voorbeeld maar geven.een goed voorbeeld doet volgen.

  Reactie door rafstal — donderdag 5 april 2007 @ 22.51 uur

 53. @51 De Hakker,

  De WW-ers misschien?

  Reactie door Lisette — donderdag 5 april 2007 @ 23.19 uur

 54. :)

  Reactie door Lisette — donderdag 5 april 2007 @ 23.19 uur

 55. @7 Maan Arkenbosch

  Ik hoop dat het klopt wat je daar stelt, want het is gewoon schandalig dat al die mensen nu de dupe worden van de fouten van onze leiders (lijders?).

  En nu weet ik ook weer waarom ik iets tegen juristen zoals Donner heb (zie ook onder het item de grenzen gaan gewoon open…). Trouwens weet iemand hoeveel belastinggeld er naar het juridisch systeem in Nederland gaat? Ik heb me laten vertellen (door een bron bij de FIOD!) dat het rond de 80% zit, kan het alleen nergens verifiëren…

  Reactie door Maurice — vrijdag 6 april 2007 @ 10.40 uur

 56. De onbillijke herkeuringseisen worden wel voor het grootste deel teruggedraaid, maar de gevolgen niet!

  De details uit brief van Donner:
  - In het medische deel van het schattingsbesluit komen geen veranderingen. Die verandering was klein, maar wel met grote gevolgen. Het gaat om de beoordeling van psychische stoornissen. Door deze verandering zijn bv veel ME mensen hun uitkering kwijt geraakt.
  - Het arbeidskundig deel wordt wel geheel teruggedraaid!!!!!!!!!!!!

  - De uitkering wordt NIET hersteld vanaf het moment van verlaging, maar vanaf 22-2-2007. Dat is de datum van het aantreden van dit kabinet. Dus wie zijn uitkering tussen 1-10-2004 en 22-2-2007 heeft verloren of zien verlaagd wordt niet gecompenseerd.
  !!!!!!!!!!!!!

  - De verhoging tot 75% is niet 75% van het laatste loon. Wel voor volledig AO voor 1993. Niet voor mensen die na 1993 een vervolguitkering hebben (die is gebaseerd op het minimumloon).

  - Over de verhoging tot 75% en de gevolgen voor de uitkering volgens een WAO-hiaat verzekering is nog geen duidelijkheid.

  - De ingangsdatum voor de verhoging is 1-7-2007 en niet zoals voor de WIA 1-1-2006

  De uitwerking van het regeeraccoord is ver beneden de maat. Beloften worden geschonden.
  VOORAL DOOR DE PVDA; DAAGS VOOR DE VERKIEZINGEN NOEMDEN BOS-BUSSEMAKER EN FNVVOORMAN EN NU PVDA-wao WOORDVOERDER HEERTS DE HERKEURINGSPRAKTIJKEN INHUMAAN. En wat verandert er aan.

  NIETS, helemaal NIETS. Namens de vijf mensen die het wel geholpen heeft, deze zgn. verbeteringen: bedankt Kabinet!

  Namens de anderen:
  Dit voorstel is als een mooi geverf paasei: mooi van buiten, maar oh zo rot en bedorven van binnen.

  STOP DE HERKEURINGEN!!!!

  Reactie door PMPMeese — vrijdag 6 april 2007 @ 21.03 uur

 57. Overigens: het valt me steeds weer op dat velen alleen hun pijlen richten jegens UWV.

  JOngens, vergeet niet dat UWV uitvoerder is van Den Haag. Mocht het UWV niet meer bestaan, dan blijft wel dit onrechtvaardige systeem verderbestaan. Vergeet dat nooit en te nimmer.

  Vandaag de dag krijgt UWV zelfs van CDA-vice voorzitter SPies de zwarte Piet toegespeeld, terwijl ze hun beleid uitvoeren en niet instemden met een onafhankelijk UWV-onderzoek

  Laat u niet misleiden; als het UWV niet meer de uitvoerende instantie is, maar bv. verzekeraars zoals Nationale Nederlanden die mensen jarenlang onterecht op hun letselschadebedragen laten wachten of onderdelen van verzekeraars-pensioenfondsen als ABP-PGGM die hun activa beleggen in clusterbommen, wat schieten we dan op?

  Verhef uw stem, toon uw solidariteit, vooral nu…

  Reactie door PMPMeese — vrijdag 6 april 2007 @ 21.09 uur

 58. De definitieve doodsteek voor werkend en werk zoekend Nederland vandaag geholpen door de PVDA de grenzen totaal open voor het Polen enz.
  Goede zet van deze partij die in het zadel werd en wordt geholpen door het FNV.
  Bedank deze mensen van de vakbond maar goed hoe men de arbeider in Nederland voor de zoveelste keer verkoopt voor een plaatsje op een mooie stoel.
  Over de PVDA hebben we het niet meer die is bezig met de totale uitverkoop van mensen waardoor zij eenmaal groot was en die hun nu hopelijk heel klein gaan maken.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 6 april 2007 @ 21.31 uur

 59. Ja zeg maar dank u wel Donner ( en natuurlijk o.a). De minister die zelf opstapte en nu zijn werk kan afmaken. Geweldig 1 mei open grenzen (NOT).

  Reactie door Lisette — vrijdag 6 april 2007 @ 22.35 uur

 60. We leven in een open inrichting ., waar er heel veel met proefverlof rondlopen!

  Donner is net terug van proefverlof!

  en heeft weer TBS., met dwangverpleging!

  Reactie door Gerrit — zaterdag 7 april 2007 @ 0.37 uur

 61. ik wordt er allemaal een beetje moe van. wanneer ik de politieke uitspraken volg over de WAO en ik zie die christelijke tronies die de vreselijkste dingen zeggen, denk ik alleen nog maar: gelukkig, die kom ik straks in de hemel ook niet tegen.

  Reactie door G. — zaterdag 7 april 2007 @ 2.43 uur

 62. ik wordt er allemaal een beetje moe van. wanneer ik de politieke uitspraken volg over de WAO en ik zie die christelijke tronies die de vreselijkste dingen zeggen, denk ik alleen nog maar: gelukkig, die kom ik straks in de hemel ook niet tegen.

  Reactie door G. — zaterdag 7 april 2007 @ 2.43 uur

 63. in de stront,

  Ja, daar zakken we nu ook in, omdat mijn vrouw (40jr), met haar 21 dagelijkse pijnstillende medicijnen voor haar fibromyalgie,(reuma van spieren en pezen) en met haar lekkende hartklep (forse aorta insufficiëntie) voor 100% gezond is verklaard door de keuringsarts. En nee, de keuringsarts nam geen moeite om te informeren bij de huisarts, nam geen moeite om te informeren bij de specialisten van het ziekenhuis, en nam zelfs niet eens de moeite om te luisten naar hart en longen, anders had die de forse ruis van het hart gehoord. (ik vraag me toch steeds af, waar ze dat soort Mengele achtige artsen vinden voor de herkeuringen) Dus we zijn metéén in bezwaar gegaan, rechtelijke molens draaien traag, en intussen zullen wij met ons gezin in de stront zakken. Volgens de keuringsarts, die absoluut geen gedegen lichamelijk onderzoek heeft gedaan, is mijn vrouw zelfs geschikt voor produktiewerk in de metaal. Dus, nu zoek ik een werkgever, die mijn vrouw een baan kan aanbieden, waar ze dood kan vallen op de werkvloer.
  (om prive redenen vul ik me naam als anoniem in)

  Reactie door annoniem — zaterdag 7 april 2007 @ 12.38 uur

 64. @63 anoniem,

  U krijgt straks een beschikking thuis waarin staat waar u in beroep kunt gaan. Neem een advocaat in de arm !!! Herkeuring en het aantal procenten wat overblijft heeft niets te maken met de eed van hippocrates en is een kwestie van geluk hebben (vloekt even hardgrondig).

  Reactie door Lisette — zaterdag 7 april 2007 @ 20.30 uur

 65. Mensen met een uitkering zijn crimineel.http://www.dewaarheid.nu/apr01/Problemen_met_uitkeringen.htm

  Reactie door rafstal — zaterdag 7 april 2007 @ 21.25 uur

 66. @65 rafstal,paul?

  Ik voel me ook een crimineel als ik een advocaat nodig heb om mijn gelijk te halen…
  Maar als kortzichtige artsen denken zonder onderzoek en de mening van een behandelend arts een oordeel te kunnen vellen in één uur tijd.

  Reactie door Lisette — zaterdag 7 april 2007 @ 22.31 uur

 67. @Lisette.http://www.dewaarheid.nu/mrt01/bezwaar_beroep.htm.zorg dat je deze advocaat krijgt.Mr Sjoerd Visser.groeten paul.

  Reactie door rafstal — zondag 8 april 2007 @ 0.04 uur

 68. @67 rafstal,

  Deze keer had ik ( door ervaring) voor de herkeuring al een advocaat. Deze heeft ge-eist dat ze contact met de behandelende artsen op zouden nemen en dat heeft geholpen. Voor het eerst hebben ze informatie opgevraagd :( .De arts zei dat alles bij het oude blijft maar dat de uiteindelijke beslissing bij de AD ligt.

  Nog even afwachten dus…
  Vorig jaar keurde eens arts me goed en kreeg ik van de AD te horen dat alles bij het oude bleef.
  Nou vraag ik me af…Wie keurt daar nou de Arts of de AD .Vaag instituut, wiens beoordeling is daar nou meer waard die van een Arts of die van een AD die even een PC Programma ‘over je heen laat lopen’.

  Snap er niets van mjah blont hé :D
  Prettige zonnige paasdagen gewenst !

  Reactie door Lisette — zondag 8 april 2007 @ 11.11 uur

 69. we hebben gezien hoe donner is geen greintje meedeleven met de waoers hij gaat gwoon door waar de geus ophieldt.deze cdaer heeft geen hart de pvda doet hellemaal niets die heeft niets meer met de gewone man hoe hardt is de maatschappij voor deze mensen als ik lees in de krant dat ze gewoon moeten werken ik vrees dat het alleen nog maar harder zal worden je houdt je hart vast als wilders in een kabinet komt dan zijn er geen waorers meer geen wwers en natuurlijk ook geen problemen met de moslims meer geweldig ?

  Reactie door theunissen — zondag 8 april 2007 @ 14.26 uur