‘Topman PCM per direct opgestapt’

Ton aan de Stegge stapt per direct op als topman van krantenuitgever PCM. Aan de Stegge vertrekt na een geschil met de Stichting Democratie en Media.

De stichting is de opvolger van Apax, die Aan de Stegge aanstelde. Hij heeft slechts een jaar aan de top gestaan bij PCM. Apax verkocht zijn belang bij PCM aan de stichting Democratie en Media. De PCM-top, onder wie Aan de Stegge, verdiende miljoenen aan die verkoop.

Onlangs stapte ook directeur Alberdingk Thijm op bij PCM. De redacties maakten toen groot bezwaar tegen zijn hoge vertrekpremie. De PCM-top bestaat nu alleen nog uit directeur Groenewegen.

(Bericht Teletekst NOS)

Ook in de wereld van de commerciële media komen dit soort excessen voor. Ondertussen gaat de ‘concentratie van de kranten’ door. Ik maak me grote zorgen over de onafhankelijkheid en pluriformiteit van de gedrukte media in ons land. Veel kranten en titels zijn al verdwenen, andere zagen zich genoodzaakt samen te gaan. Er bestaat nog maar een handvol conglomeraten.

Je vraagt je af waar dat heen moet. Ik ben er erg voor wanneer de journalisten en verslaggevers, de dragers van ‘de krant’, niet zouden afwachten, maar zelf een idee zouden ontwikkelen over hoe de onafhankelijkheid en pluriformiteit in de toekomst bewaard kan blijven.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 05 april 2007 :: 21.04 uur

42 Comments

42 reacties

 1. De redacties maakten toen groot bezwaar tegen zijn hoge vertrekpremie. hahaha je wil niet weten wat deze WEER meekrijgt…. wat een land..

  Reactie door Harry — donderdag 5 april 2007 @ 21.25 uur

 2. Helemaal mee eens maar tegelijkertijd een mooie kans voor burgerjournalisten en nieuwe media om een ander geluid te laten horen. Oude media houden helaas nog steeds vast aan oude journalistieke waarden van hard nieuws.

  Het wordt tijd voor ‘ander nieuws’ dat het geheel weer wat evenwichtiger maakt! Met Zinfo probeer ik daaraan bij te dragen…

  Reactie door Zinfo.nl — donderdag 5 april 2007 @ 21.25 uur

 3. Dit is een heel interessant verhaal. Want de stichting Democratie en Media was altijd al eigenaar van PCM. Deze komt ook weer voort uit stichting het Parool. Deze stichting is bewust in het leven geroepen om afstand te bewaren van de dagelijkse leiding van de krant en aan de andere kant een soort van niet commerciele leiding te handhaven. Als ik dan nu naar de producten van PCM kijk en verwikkelingen aldaar dan is het treurig gesteld met zowel inhoud als commercie. Zo sloeg het commentaar van de Volkskrant over de Britse gevangenen in Iran helemaal nergens op. Ik denk dat sommige journalisten eens op moeten staan en Fox News adepten eruit moeten werken.

  Reactie door Berend — donderdag 5 april 2007 @ 21.28 uur

 4. Laat maar dood bloeden.onafankenlijke nieuwsgaring is zoek,en het is kadaver media.journalisten en politiek zijn vriendjes geworden.bij mij is die k*t krant de deur al uit,nog even en ik flikker ook een steen door mijn beeldbuis.

  Reactie door rafstal — donderdag 5 april 2007 @ 21.46 uur

 5. De commons worden afgebroken. Of het nu onze gemeenschappelijke grond is of onze gemeenschappelijke communicatieplatforms, onze samenleving.
  Ik-tijdperk consequenties en zeer in het voordeel van de inhalige VOC-ers.Verlies voor het sociale, de mensen onder elkaar.
  Journalisten zijn even boos omdat ze zien dat hun opperbazen ook alweer dikke zakken met geld verdienen en er elders bezuinigd wordt. Maar ze zouden een beetje dapperder moeten zijn. Grrrrrrrrrrrrrr tanden laten zien; twee, drie keer blaffen en dan bijten!
  Nu blijft het op zijn best bij een beetje keffen.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 5 april 2007 @ 23.17 uur

 6. @4

  Ha, ha rafstal! Dat klinkt wel kicken!!
  Maar je hebt gelijk hoor. We zitten inmiddels tot aan ons middel in het neo-communisme: Het liberale kapitalisme. Politiek en media spelen onder een hoedje en geven onvrije nieuwsgaring! Allemaal bengelen ze aan de touwtjes van de staat. KAPITALE BELANGENVERSTRENGELING. Het lijkt mij beter om de hele zooi bij elkaar te doen en nog maar een krant uit te geven. De staatskrant.
  Tenslotte moet je toch iets hebben om het serviesgoed in te pakken als je gaat verhuizen!

  NOVA gehoord? Meneertje bankdirecteur (Wellink) is al ingezet door Balkenende om het weer eens over de vergrijzing te hebben. Je kijkt toch dwars door die gemanipuleerde nieuwsgaring heen. Ook NOVA is van de staat.

  We hebben geen HELDEN meer.
  En het volk kijkt schaapachtig toe…
  Ach ja, om maar weer eens met ReneR te spreken: het is tijd voor revolutie.
  De revolutie wil wel, maar het volk heeft geen zin om op te staan.

  Reactie door Gloria — donderdag 5 april 2007 @ 23.33 uur

 7. @6 Gloria

  Precies Gloria we hebben geen helden meer enz. enz.

  Wat betreft de revolutie ,…. Morgen ga ik met de kids naar Oekraine, het is politiek wel een beetje rustiger op het moment, Ik hoop niet dat het zaakje daar weer escaleert zoals in 2004 toen zat ik middenin de Oranje revolutie in Kiev, voor mij persoonlijk was dat wel een hele ervaring maar nu heb ik de jongens bij me dus moet ik wat voorzichtiger zijn, de boys moeten dinsdag weer naar school, dus hoop ik maar dat alles daar rustig blijft.

  Gloria ik wens jou en alle anderen hele fijne paasdagen, maandag kom ik weer terug.

  Reactie door Pool — vrijdag 6 april 2007 @ 1.00 uur

 8. Als ik me niet vergis heeft Wolters-Noordhoff de afdeling educatie in de verkoop staan, wat dacht U daar dan van?

  De vergrijzing is wel een probleem, maar ze draaien het volgens mij een beetje om. Een maatschappij bestaat niet alleen uit economie, maar voornamelijk uit mensen. En als je ‘te veel’ bejaarden hebt, heb je dús te weinig jongeren (kinderen). Alle mensen die op een bepaald moment kiezen om géén kinderen te nemen, willen straks wel door die van óns verzorgd worden. Ik zou dan ook zeggen: belast mensen die géén kinderen hebben (adoptie kan natuurlijk ook, vindt het kabinet vast gewéldig) extra. Dan genereer je pas poen. Want zij investeren in hun BMW, tweede huis in Spanje, 3 vakanties per jaar, aandelen, etcetera, en wij investeren in toekomstige burgers. Want óók kinderen kosten geld, en vooral véél tijd. Dus eigenlijk betalen gezinnen met kinderen mee aan de luxe van die anderen…

  Ik denk trouwens dat tegen de tijd dat die journalisten zélf een idee ontwikkelen, de kranten al in de geschiedenisboeken zijn terechtgekomen. Het probleem voor de burger is natuurlijk dat dagbladen érg duur zijn, en mensen vaak denken: ‘ik zie het toch wel bij het nieuws op tv’. Hierdoor nemen de oplages steeds verder af, met als consequentie dat die fusies tot stand komen. Misschien dat ze een geheel nieuwe vorm moeten kiezen, in de trant van een (oprolbaar) beeldscherm, waarop je elke dag via een abonnement het nieuws van die dag krijgt toegestuurd. En dan kun je dus op dat éne scherm 5 abonnementen van 5 dagbladen of weekbladen nemen (of nog meer). Moet kunnen, want oprolbare beeldschermen zijn er al, en draadloze verbindingen ook. Dat zou in elk geval enórm veel geld besparen als het gaat om papier, inkt, persen, en ruimte (én milieu). Dan zou de prijs van zo’n abonnement waarschijnlijk omlaag kunnen, met behoud van lonen. Kost denk ik wél banen in de drukkerijen, distributiecentra en zo voort. Het blijft complex, zo’n structuur…

  Reactie door Maurice — vrijdag 6 april 2007 @ 2.39 uur

 9. @7

  Dag Pool! Geniet maar met je zoons van jullie dacha en ik wens je heerlijke dagen toe met elkaar.
  Goede nacht Pool en goede reis naar de Oekraie en vooral gezond weer terug met elkaar.
  Dag mien leiverd! (= Gronings)

  Reactie door Gloria — vrijdag 6 april 2007 @ 3.33 uur

 10. @7 Pool, heel goede reis en verblijf gewenst. Wel terugkomen hoor.
  Ik heb ooit met een Oekraïense gewerkt, Elena Screbikova. Leuke meid. Als je haar ziet, doe dan de groeten. :)

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 6 april 2007 @ 7.18 uur

 11. crimineel

  Reactie door mcniel — vrijdag 6 april 2007 @ 7.30 uur

 12. Dit lijkt me toch wel weer een duidelijk voorbeeld van kleptocratie. Waar blijft de kleptocratentax?

  Reactie door reint — vrijdag 6 april 2007 @ 8.39 uur

 13. Goeden morgen vrienden SP.

  Er zijn al verschillende verslaggevers die hun ongenoegen geuit hebben over de vertrek premies van top lui die het noodleidende bedrijf verlaten.
  Het blijft maar doorgaan, er blijkt geen einde aan te komen.
  Maar we worden er niet beter van met deze akkefietjes.
  Gisteren was bij Nova de bankdirecteur voor de camera, en wat horen we?

  Het gaat zo goed in Nederland, ja er zijn wel smetjes, maar dat vegen we onder het kleed.
  Dat er gestaakt wordt in de haven? Ach dat gaat wel over, en de ambtenaren die looneisen stellen, niets aan doen, want dat is slecht voor de economie.
  Pensioen fondsen die beleggen in clusterbommen? Dat is dan jammer.
  Het gaat goed in Nederland! Dat is de boodschap.
  Wie zorgt daar echter voor??????

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 6 april 2007 @ 9.30 uur

 14. Op dit moment zijn er Cao besprekingen in de Grafische branche. De besprekingen zullen anders verlopen dan in andere takken. In tegenstelling tot andere bedrijfstakken, gaat het in de grafische wereld nog steeds bergafwaarts. Op opleidingsterrein is het nog triester gesteld. Er zijn opleidingen tot drukker waar slechts 4 leerlingen aan deelnemen. Ook Brussel heeft een Europees onderzoek ingesteld naar de toestand op de Europese grafische markt. Het merendeel aan productie vindt steeds meer plaast in India en China.
  Toch is er één deel van de industrie waar weer wél voorzichtig winst wordt gemaakt. Bijvoorbeeld de Wegener-groep (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BNdeStem enz.).
  Kortom, het gaat niet zo best in grafisch Nederland.

  Reactie door Arie Smits — vrijdag 6 april 2007 @ 10.09 uur

 15. Het nieuws wordt steeds meer verzonnen en gemanipuleerd.

  Wat wij graag zouden willen weten, dat krijgen wij niet te weten. Dat mag niet. Dat is slecht voor regeerders en co.

  Er is gelukkig (nog) Internet.
  Maar hoe lang nog?

  Men is al bezig om het in te kunnen inpalmen en te censureren.

  Voor dat doel wordt het met medewerking van, maar ook door overheden eerst verziekt. Ook al om het te kunnen gebruiken als Big Brother.

  Gerrit Jetten

  Reactie door Gerrit Jetten — vrijdag 6 april 2007 @ 10.27 uur

 16. “Het gaat niet zo best in grafisch Nederland.” Misschien komt dat door die gratis boeken?

  Reactie door Gerrit (die andere) — vrijdag 6 april 2007 @ 10.56 uur

 17. @16 De andere Gerrit,

  Nee mn beste dat komt door Inet. Gratis boeken hebben daar niets (of bijna niets)mee te maken.
  Die gratis boeken zijn om te beginnen al ergens gekocht. Terwijl tijdschriften en kranten al op Inet staan voor ze gepubliceerd worden. Koop jij nog een krant of kijk je op nu.nl.

  Boeken zijn ook te downloaden maar ik sla toch liever IRL een pagina om

  Reactie door Lisette — vrijdag 6 april 2007 @ 12.14 uur

 18. @14 Arie Smits,

  De verkoop loopt daar ook terug. Buiten dat werken er bijna geen werknemers van BN meer dus de naam kan weer gewoon terug naar De Stem ( enkele verslaggevers nog meer niet).

  Ik hoor ze nog roepen (onder de VNU) we worden NIET overgenomen Wegener en voillá.

  Veel locale kranten zij toen opgeheven (krant in zeeland e.d ben de namen kwijt)Waar denk je dat de winst zit?

  Reactie door Lisette — vrijdag 6 april 2007 @ 12.27 uur

 19. + door ergens :)

  Reactie door Lisette — vrijdag 6 april 2007 @ 12.28 uur

 20. Weer een topmanager (waar staat dat voorvoegsel voor, salaris?) die de kuierlatten neemt met een flinke bom duiten. De zoveelste. Maar leg ze vooral niets in de weg, anders gaan ze naar het buitenland en zitten wij hier zonder TOPmanagers. Rampspoed en ellende zal ons deel worden.

  Trouwens, het begint blijkbaar te wennen want het aantal verbolgen reacties neemt af naarmate de hoogte van hun zuurverdiende bonussen en andere emolumenten toeneemt.

  Meestal reageert er wel een liberaal om deze lieden de hand boven het hoofd te houden. Misschien iets voor CHarms?

  Reactie door Gandalf — vrijdag 6 april 2007 @ 13.56 uur

 21. Grappig dat dat opgemerkt wordt. Meer bladen in de handen van minder conglomeraten.

  Weet iemand nog of het “interview” van de heer Marijnissen met de Telegraaf daags daarna ook terug te vinden was in de Spits? Ik kan het me niet meer herinneren, maar het zou me niets verbazen als daags daarna een “verkorte” versie verscheen in de Spits (eigendom van diezelfde Telegraaf groep)….. Kan iemand mij dit vertellen?

  Reactie door Erik — vrijdag 6 april 2007 @ 14.19 uur

 22. Hoe zouden managers elkaar de maat nemen ?

  Fijne tijd Pool.

  Reactie door hendrik dieks — vrijdag 6 april 2007 @ 14.30 uur

 23. Vroeger vond ik een zaterdagse Volkskrant een leesfeest. Nu koop ik geen krant meer, het komt allemaal uit de dezelfde leesconsumentenbusiness die jaarlijks opnieuw fuseert en beursgang promoot om aandeelhouders te ronselen. En deze zijn net als hun aandelenhandelaars zelden links of sociaal bewogen. Geschreven pers is dus een ordinaire woekerwinstgenerator geworden, dat zie je ook al bij de visuele nieuwsfabriek van de Nos.

  Nog erger: Spits/Metro als gratis propaganda voor primair & rechtlijnig denkend zwartwitrechts om de grijze woonwerkmassa te hersenspoelen en bang te maken, want deze pulp staat vol met xeno- en homofobische insinuaties. Spits is zelfs al uitbraakmiddel geworden voor de geenstijlpuntenelllers, het is gewoon een ranzig lpf-blaadje geworden waar honderdduizenden trein- en busreizigers dagelijks niet omheen kunnen, zelfs al lees ze niet dan hoor je nog je medepassagiers
  angstig praten over nieuwe dreigingen die ze zojuist hebben gelezen. Vooral scholieren en bejaarden zijn daar gevoelig voor.
  Ja mensen, alles draait om stemmingmakerij want dat geeft zicht op manipulatie, wie de burger angst weet aan te praten, heeft de toekomst. Totalitairisme lijkt nakende.
  Zo, de fokfuckers en telegraaflezers die straks weer verontwaardigd hun besmuikte gelijk hier gaan implementeren, mogen weer blij zijn dat ze hun schrale meninkjes hier als kwakje mogen neerplempen. Dát is pas vrije meningsuiting.

  Reactie door Haq — vrijdag 6 april 2007 @ 15.13 uur

 24. Ja ik voel me erg verwend,als ik de trein instap en daar kan kiezen tussen tig gratis kranten…ergens voor een kwaliteitskrant betalen…hahahaha dan word je dus finaal uitgelachen..betalen? das van vroeger..
  de huidige generatie wil alles tegelijk,dacht ik…zal moeilijk worden voor de journalisten…ik ben het met Jan eens,dat ik me erg zorgen maak…jarenlang gebouwd aan kwaliteit..en dan wil MEN gewoon effe ergens een gratis krantje scoren..ja dan is het uit met de andere pers

  Reactie door eric — vrijdag 6 april 2007 @ 16.15 uur

 25. Dit is weer het zoveelste bedrijf welk uitgemolken en weer op de markt gegooid is geworden.Nu het een dagblad betreft kan de vrijheid van meningsuiting in gevaar komen.Zo ook met banken welke “overgenomen en uitgepond” worden.Daarbij is de vraag aan de orde,hoe de belangen van de miljarden-inleg van spaarders e.d.gewaarborgd worden.De ondernemingsraden moeten,zonodig via pensioenfondsen meer invloed krijgen.Deze hedge-geldwolven laten een spoor van kreupele bedrijven na.

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 6 april 2007 @ 16.55 uur

 26. Hoezo gemanipuleerd nieuws? Waarom komen jullie zelf niet met een krant ter linkerzijde van de Volkrant?

  Reactie door C Harms — vrijdag 6 april 2007 @ 18.01 uur

 27. Wel een symphatiek idee, maar heb je ook wel een nagedacht over de pluriformiteit van deze moderne multiculturele samenleving?? Dit soort interesante ideeen maken je fout over de allochtonen die zich zouden moeten sieren door hun oorspronkelijke nationaliteiten moeten opgeven. Het is een moderne vorm van fascisme: dat sier-gedoe. En met zulke leuke ideeen over pluriformiteit van de media vind ik niet dat jij je genoeg onderscheidt van PvV

  Reactie door Antifaso — vrijdag 6 april 2007 @ 18.51 uur

 28. Ik denk dat kranten zich moeten heroriënteren. De gedachte dat je als krant “nieuws” brengt vind ik achterhaald.

  Een Duitse krant als “Die Welt” pikt het naar mijn mening prima op. Geen focus meer op het snelle nieuws, maar wel op achtergronden. Wat betekent die fusie van dat bedrijf voor de werkgelegenheid? Wat zijn de gevolgen in Duitsland voor het wetsvoorstel van de kinderdagverblijven? Waarom zou Iran de gijzelaars vrijlaten? En vooral ruimte geven aan een lezerspodium van diepzinnige en intelligente meningen (dus geen loos geschreeuw).

  De Nederlandse krantenmarkt is vanwege het kleine taalgebied natuurlijk kleiner. Maar misschien moet een krant eens overwegen te gaan fuseren met Vrij Nederland en elke dag een achtergrondkatern te publiceren.

  Bovendien denk ik dat een krant moet focussen op actualiteiten en achtergronden in plaats van te gaan schrijven over vakanties, meubels, auto’s enz enz.

  Reactie door Harry — vrijdag 6 april 2007 @ 19.10 uur

 29. Volkskrant bedoelde ik.

  Reactie door C Harms — vrijdag 6 april 2007 @ 20.33 uur

 30. Momenteel ben ik niet geabboneerd op een dagblad, reden: De vele leugens die ze plachten te drukken, ze liegen alsof het gedrukt staat! Journalisten zouden neutraal moeten zijn, zowel bij het dagblad EN op de T.V./Radio. Bij Pauw en Witteman, durfde men te vertellen dat Jan Marijnissen, net als mijn stadsgenoot Geert Wilders voor het inleveren van het tweede paspoort van verschillende kamerleden zou zijn! Hij zou dikke tien aan zijn colega’s geven als ze afstand zouden nemen van hun cultuur. Hij zou wel iets dergelijks gezegd hebben, maar nu wordt de S.P. met de P.V.V. vergeleken!
  Zie dit:
  SP zakt in politieke barometer
  06 april 2007

  HILVERSUM (ANP) – Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, zou de SP 27 zetels halen. Dat blijkt uit de vrijdag verschenen politieke barometer van Interview/NSS in samenwerking met Nova.

  In de week nadat SP-leider Jan Marijnissen liet weten dat het beter zou zijn als staatssecretarissen Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb afstand doen van hun dubbele nationaliteit, verloor de SP drie zetels. In de Tweede Kamer heeft de SP 25 zetels. De PvdA komt deze week uit op 29 zetels, twee zetels meer dan vorige week. In de Kamer heeft de partij 33 zetels. Ook GroenLinks zou twee zetels winnen en komt uit op zeven, het huidige zeteltal in de Kamer.

  ——————————————————————————–

  Cristelijke partijen

  Het CDA zou 38 zetels halen. Dat zijn twee zetels minder dan vorige week en drie zetels minder dan in de Kamer. De ChristenUnie ziet haar huidige zetelaantal stijgen. De CU komt uit op acht zetels, twee zetels meer dan na de verkiezingen van 22 november 2006. Gezamenlijk komen de regeringspartijen uit op 75 zetels.

  De Partij voor de Vrijheid is in de peilng van vrijdag goed voor veertien zetels, vijf zetels meer dan het werkelijke zeteltal in de Tweede Kamer. De VVD is deze week stabiel op 21, in de Kamer hebben de liberalen een zetel meer. D66, de SGP en de Partij voor de Dieren zouden bij verkiezingen nu met twee zetels zijn vertegenwoordigd

  Dit zijn 2 reacties op het stuk hierboven:
  1) Natuurlijk zakt de SP in de peilingen. Peilingen gaan mee op de golfbeweging van de willekeur. De mensen die die peilingen uitvoeren moeten ook aan het werk blijven. Als ze steeds dezelfde partij de grootste laten zijn zal niemand meer geïntresseerd
  zijn in hun werk. Voor de echte stand van zaken wat betreft het aantal zetels zullen we nog even moeten wachten, na de volgende verkiezingen zal blijken dat de SP nog steeds groter is geworden. Tot zolang blijven we de peilingen in de gaten
  houden, want wie wil er niet eens lekker lachen.

  2) Dit heeft helemaal niks van doen met Albayrak en ook niet met Aboutaleb, nee dit gaat terug op het van der Veen en Nickname GmbH effect. Kun je nagaan hoe invloedrijk de Forums van @HOME zijn. En nu maar met Smacht wachten op de komst van de Hersen-Prikkel gestuurde computers want DAN ja DAN
  is de rol van die van der Veen en zijn Nickname Garde eindelijk uitgespeeld.

  De PvdA staat op 29, precies een jaar geleden op 56, weten de Veenkoloniale Salonsocialisten wellicht hoe DAT komt?

  LEVE DE SP!! LEVE JAN MARIJNISSEN!!(en Krista!)

  Ik zeg persoonlijk er ook nog bij en ALLE trouwe Leden van de S.P.

  Reactie door Els — vrijdag 6 april 2007 @ 21.06 uur

 31. @Els. Dus we verliezen,maar staan nog steeds op winst.(ik zou zo een politici kunnen zijn)Wat was ook alweer het waarheids gehalte van deze barometer afgelopen november?

  Reactie door rafstal — vrijdag 6 april 2007 @ 21.51 uur

 32. @30 Els
  “Kun je nagaan hoe invloedrijk de Forums van @HOME zijn.”
  Die van der Veen dat is me er één.
  Het forum bij @home is een broeinest van onsmakelijke xenofoben met een minderwaardigheidscomplex. Maar ik denk dat de invloed die er vanuit gaat te verwaarlozen is. Als ik niets beters te doen heb wil ik er nog wel eens een berichtje plaatsen maar meestal heb ik er dan weer spijt van. Het zijn hardleerse figuren.

  Goedemorgen overigens.

  PS.

  Oproep. Als iedereen hier die de SP een warm hart toedraagt even de moeite neemt om op @home te reageren bij een onderwerp wat de SP raakt, dan wordt de stemming daar mogelijk wat omgebogen naar een normale afspiegeling van de maatschappij.

  http://www.home.nl

  Reactie door Gandalf — zaterdag 7 april 2007 @ 8.15 uur

 33. Overigens: het zijn de topmensen die in het algemeen het minste commitment met een bedrijf hebben. “Als ik niet genoeg geld krijg ben ik zó weg”. Dus zo verbaasd moeten we niet zijn over het rouleren van dit soort mensen.

  De paradox is dat het niet het management is maar juist de vakbeweging dat oog heeft voor continuïteit en duurzaamheid. Ik verwacht ook dat de aandeelhouders dat ook wel een keer gaan inzien.

  Reactie door Harry — zaterdag 7 april 2007 @ 11.02 uur

 34. Ik heb me echt ruim 45 de pestpokken gewerkt,ik
  ben 50 jaar lid van het NVV/FNV alsmede van de de kwazie sociale partij geweest
  ik ben zeventien jaar met pensioen….maar…
  als er ergens een vent gevraagd wordt die
  t.z.t.

  Reactie door Toon van Vliet — zondag 8 april 2007 @ 18.38 uur

 35. Ik heb me echt ruim 45 de pestpokken gewerkt,ik ben 50 jaar lid van het NVV/FNV alsmede van de nu kwazie sociale PvdA geweest
  ik ben nu zeventien jaar met pensioen….maar… als er ergens een vent gevraagd wordt die t.z.t. met een echt gouden handdruk zou kunnen vertrekken,mogen zij mij even bellen, ik doe het maar niet langer dan een jaar en een enorme gouweklauw.
  We hebben het niet slecht maar ook niet breed
  en ik wil het ook nog wel delen met andere,niet te veel natuurlijk.
  Oke..call me a saloon socialist.

  Reactie door Jh. de Wit — zondag 8 april 2007 @ 18.42 uur

 36. @ 22 hendrik dieks

  Wat je ook bij managers wil meten. het is nooit genoeg.

  Goeienavond trouwens, en ik heb een fijne tijd gehad in m’n dacha.

  Reactie door Pool — maandag 9 april 2007 @ 21.43 uur

 37. @ 34 en @ 35

  De tekst is van mij, ik wilde deze t.a.v.Rooie Toon op het log zetten maar
  ik schijn weer een “onvergeeflijke fout ”
  te hebben gemaakt, ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb,ik maak wel meer fouten op de PC en elders, maar enfin.
  Dit even om de “kwaadwilligen” te informeren.
  S O R R Y H O O R !!!!!!!!!

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 10 april 2007 @ 10.03 uur

 38. Per direct aangemeld bij het CWI ? (hahahahahaahaaha )

  Reactie door Fred — dinsdag 10 april 2007 @ 12.40 uur

 39. jh de Wit , kan je goed tennissen en wijntje drinken ?: misschien heeft Wiegel wel een leuke baan !

  Reactie door Fred — dinsdag 10 april 2007 @ 12.42 uur

 40. @ 34 Toon van Vliet

  Zie mijn reactie @ 39 aan Dhr. Jh. de Wit.
  U zou ook op deze vacature kunnen reageren als die in de dagbladen komt.
  Maakt niet uit wat je moet doen, ook al doe je niets zoals Wouterje Bos, als je maar een leuke fijne rustige oude dag kan hebben en niet dat je elke dag voor boekhouder moet spelen met je AOW-tje.

  Reactie door Pool — dinsdag 10 april 2007 @ 12.51 uur

 41. Pool @ 39
  &*&^%$( Beste Pool, 39 negenendertig is helemaal niet van jou die is van “fred”
  @34 dat postje is niet van Toon van Vliet, ik
  ben de scribent maar ik wou dat postje aan Toon sturen en heb en te vroeg en de verkeerde toets ingedrukt.Dat schreef ik op @ 37.
  Wat ik wel loutof vind beste man is dat je
  mijn sollicitatie naar laat ons zeggen een
  graaitje van 500.000 aan Toon aanbiedt.Joh..
  Pool 500.000 eurie is het zakgeld van een
  kind van een van de grote graaiers.
  @39 Fred, tennissen No Way en zeker niet met
  het orakel, ik kan er niets van mmmmaaaarrr
  drinken..wijn is lekker maar een goede
  straight whiskey’tje verdiend mijn voorkeur.
  Ik zou zeggen Try me!!
  Toch leuk dat jullie een miskleun postje hebben beantwoord.
  Pool welcome back where you belong!!!!

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 10 april 2007 @ 15.14 uur

 42. Als er nu veel solliteren zakt de marktwaarde van deze hooggeleerde eikels : Kunnen ook niet wat Poolse managers hier loslaten op de Topmannen arbeidersmarkt .

  Reactie door Fred — dinsdag 10 april 2007 @ 20.31 uur