‘Uit de stront?’

Alle 30.000 ‘foute’ (her)keuringen van arbeidsongeschikten moeten volgens een meerderheid van de Tweede Kamer van CDA, PvdA, SP en GroenLinks opnieuw worden bezien. De partijen dreigden donderdag met een motie als minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vasthoudt aan zijn plan om alleen de dossiers nogmaals te bekijken van 5000 tot 10.000 gedupeerde WAO’ers die tegen hun beoordeling in beroep zijn gegaan. (Volkskrant)

Vorige week in het vragenuur wilde Donner er nog niets van weten. SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt liet weten dat de minister de mensen ‘in de stront‘ liet zakken als hij enkel de mensen die in beroep waren gegaan opnieuw zou beoordelen. Een meerderheid van de Kamer heeft zich hier inmiddels bij aangesloten. Goed nieuws voor deze groep mensen dus. Maar er is nog steeds veel strijd te voeren voor talloze WAO-ers die vechten tegen de onbillijke herkeuringen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 13 april 2007 :: 14.25 uur

73 Comments

73 reacties

 1. “Samen leven en werken”is het motto van dit kabinet en VNO ; Nu als men de filosofie bedenkt bij de keuringen : “naar wat je nog wel kan doen “: dan moet er wel wat te doen zijn : Als ik in de kamer wat te zeggen had : zou ik EISEN , dat deze “goedgekeurde”wel een fatsoenlijke baan aangeboden krijgen , die bij het toestand behoort : Maar jammer dat zo kreet alleen maar bedoelt is om op een mensonfatsoenlijke manier te bezuinigen op staatsonkosten en gemakkelijk te verwijzen naar gemeente verantwoording : dat wil zeggen recht op een bijstanduitkering indien men geen eigen vermogen meer beschikt : Maar zelfs in functie van minister van solciale zaken blijkt het eigenlijk minister van Asociale zaken te zijn : een vent op de verkeerde plek !

  Reactie door Fred — vrijdag 13 april 2007 @ 14.37 uur

 2. Als donner voor mn auto loopt zal ik niet remmen want normaal rijd ik ook altijd door een bult strond heen ze zijn voor mij precies een en het zelfde.

  Reactie door roel — vrijdag 13 april 2007 @ 15.22 uur

 3. samen leven en werken of anders sterven lijkt meer het motto van deze gristenen.

  De 45 plussers die goedgekeurd of nog niet gekeurd zijn moeten ook weer opnieuw gekeurd blijkt nu. Niets indelen volgens de oude normen. De helft van deze 15000 zullen waarschijnlijk toch goedgekeurd worden. kunnen ze er toch nog 7500 de bijstand in gooien, want een baan voor een eigenlijk 48 plusser die al tig jaar niet gewerkt heeft is nergens te vinden. Dit was waar de PVDA zich sterk voor maakte? was dit waar de pvda kiezer voor koos?

  Vraagt er iemand zich eigenlijk af wat voor psychische schade je aanricht bij al deze mensen die nu weer, voor de zoveelste keer, in onzekerheid moeten leven of ze nou wel of niet ziek zijn. Dat ze ziek zijn, zegt elke echte arts en voelen ze zelf het best, maar ja een jurist weet wel beter wie er ziek is en wie niet.

  Is het werkelijk zo dat een zogenaamde keuringsarts, die iemand een half jaar geleden in staat achtte te werken deze persoon nu afkeurt? De echte artsen zijn al weggelopen of onstslagen omdat ze gevoel hadden. De kneuzen en sadisten, die het huisartsentekort niet kunnen of willen invullen, zijn overgebleven en gaan nu plotseling menselijk keuren. Ik heb daar mijn twijfels.

  Hun baas, de stijve donner, geen gevoel, geen compassie, een lopend wetboek zonder naastenliefde geeft het voorbeeld.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 13 april 2007 @ 15.31 uur

 4. ik lees trouwens op het waoplein dat de verhoging naar 75% (in het regeerakkoord lees ik niets over een beperking) alleen geldt voor mensen die voor 1993 100% afgekeurd zijn. Hebben ze eerst onderzocht dat die al allemaal dood zijn, zodat ze dit budgetneutraal kunnen regelen?

  Ik krijg steeds meer respect voor woutertje, die dit toch maar allemaal voor elkaar gekregen heeft.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 13 april 2007 @ 15.53 uur

 5. ipuntje slaat met de psychische schade de spijker op zijn kop. Er wordt geen rekening gehouden met de psychische complicaties die een dergelijke aanpak kan hebben. Ook is het traject nauwelijks gericht op activatie maar meer op bezuiniging. Het gaat te ver om uit te leggen hoe het geestelijk proces in zijn werk gaat maar men kweekt hier vijvers van anarchie, een negatieve vorm van externe attributie, de wijze van interpretatie van deze “prikkels” door de overheid.
  Als men een model zou maken met licht voorspellend vermogen dan zou ik in de toekomst het aantal zelfmoorden toenemen alsmede anti-autoritaire geweldsdelicten. Het toenemend geweld tegen bepaalde ambtenaren past geheel in deze lijn en is ook erg logisch. Een beleidsmaker met enige vorm van intelligentie zou deze conclusie eenvoudig kunnen trekken.

  Reactie door Gaudoin — vrijdag 13 april 2007 @ 17.25 uur

 6. Het zal je maar overkomen
  ,,foute herkeuring”
  Huis moeten verkopen,spaarcenten op moeten eten,verhoogd risico m.b.t de toch al wankele gezondheid door de stress.
  Ik ben benieuw wat deze regering gaat doen.
  Op de strontkar stond wij vervoeren waar balkenende 3 in zat te roeren.

  Reactie door che — vrijdag 13 april 2007 @ 18.09 uur

 7. In deze tijd lijkt het me verstandig een groot gedeelte van je spaargeld thuis in de kluis te houden. Dan heb je tenminste nog wat als het fout gaat. Een huis tijdelijk aan een kennis of familielid verkopen kan ook heel verstandig zijn. (Indien mogelijk)

  Reactie door Gaudoin — vrijdag 13 april 2007 @ 18.46 uur

 8. de echte kleuren van balkje 4 zijn zichtbaar.,

  iedereen langer en harder werken,afschaffen van rust en overuren.,wel betalen wao-premie over alle uren, bij pech en wao/wia dubbel pech, berekening wia maar tot 38 uur., overal een beetje stelen ,dan valt het niet op., dit was weer een win/win situatie.,
  echt iets voor de cda/vvd mammon aanbidders!

  wanneer wordt Jezus opnieuw gekruisigd?

  kaarten bij het CDA!

  Reactie door Gerrit — vrijdag 13 april 2007 @ 19.13 uur

 9. Wat een stel gluuperds…
  maar oke dat is geen nieuws…

  psychische schade?
  Ja ik heb een trauma overgehouden van de herkeuringen,naast mijn dodelijke hartspierziekte nu ook angst om te leven (op de al zogenoemde reservers)en te bewegen voor het UWV.Ik durf niet eens te ademen want dan moet ik werken!

  Ik ben levend vermoord!

  Ik durf niets meer te doen wat ik leuk vindt (even op straat staan ofzo) ik zie overal vezekeringsartsen met zwepen..DIT IS GEEN GRAP!!!!!!!!!!!!!!

  zou ik dit kunnen hard maken bij een advocaat?

  Reactie door Lo — vrijdag 13 april 2007 @ 19.49 uur

 10. Wao-ers in de stront,
  is voor het kabinet geen grond,
  zich niet extra te verrijken.
  Daarvoor gaathet over lijken.
  Toch stemde men op parasieten,
  voor wie Wao -ers veren lieten.
  En zonder enig medelijden.
  de zieken nog het liefst bestrijden.
  Die neemen zij in boot en oot,
  en gunnen een snelle dood.

  Doch zij wonnen voor de laatse keer.
  Want zij verliezen elke veer,
  Wanneer wij naar de stembus gaan.
  is het met pluche-crapuul gedaan!
  En als zij weer de boel bezeiken,
  dan vindt men op de straat hun lijken.
  Omdat het tuig niet op wou rotten,
  Pikken kraaien aan hun botten.
  Door evolutie, wereldwijd,
  wordt hun ondergang bereid.

  Groeten van de sneldichter:

  Gerrit.
  (maar niet bestemd voor pluchecrapuul!)

  Reactie door Gerrit Jetten — vrijdag 13 april 2007 @ 21.06 uur

 11. *9 Lo
  Kan zo goed meevoelen met je. Bij mij gaat het nog niet om een herkeuring, maar om een keuring om te kijken oF ik recht heb op het WIA. Ben 12 oktober gekeurd, door iemand die er mijns inziens totaal geen verstand van heeft.(zelf 15 jaar verpleging en huisartspost gewerkt) Met gevolg totaal in staat te kunnen, dus moeten werken. In december bij een arbeidsdeskundige, die vraagt wat ik kom doen. Hij moet het rapport van de arts volgen, maar zag duidelijk dat ik niet in staat was om te werken. Geeft mij als enigste het advies om bezwaar aan te tekenen. Gelijk met behulp van de rechtsbijstand dat gedaan. Ik had wel sollicitatieplicht, dus kwam bij het CWI in februari. Vraagt die meneer wederom wat ik daar kom doen. Krijg het advies om mij direct ziek te melden. Dan ben je bij het UWV echt een paria en wie denk ik wel dat ik ben. Krijg gelijk ook vanaf die tijd geen geld meer, dus verzuip maar. Weet je wel hoe moeilijk het is als mensen zelf beslissingen gaan nemen, dan begrijpen ze het echt daar niet meer. Heb inmiddels van alleen deze maanden al 4 A4tjes vol met mensen die ik gebeld heb en niemand kan je een antwoord geven. Ben van lieverlee psychisch er aan onderdoor gaan, maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon wat artsen en pillen erbij, dan ben je misschien wel echt ziek aan het worden. Ik was (al zeg ik het zelf) altijd een sterke vrouw en kon heel goed mijn mannetje staan, maar voel mij nu vaak een wrak.
  Nu heb ik dinsdag een hoorzitting bij het UWV. Hoop dat mijn advocaat wat sterker in zijn schoenen staat, dan dat ik nu sta, anders is het bijvoorbaat al een verloren zaak.

  Lo, kijk of er iemand is die jou bij kan staan. Want wie heeft het recht om jouw beetje levensmoed helemaal je te ontnemen. Maar kan mij echt heel goed verplaatsen in jou situatie.

  Reactie door Margreet — vrijdag 13 april 2007 @ 21.50 uur

 12. Is er al een parlementair onderzoek overwogen betreffende de herkeuringen?

  Reactie door Gaudoin — vrijdag 13 april 2007 @ 21.58 uur

 13. Kan mij ook iemand vertellen hoe vaak er van het burgerinitiatief gebruik is gemaakt? Misschien ook een idee voor dit onderwerp op korte termijn?

  Reactie door Gaudoin — vrijdag 13 april 2007 @ 22.06 uur

 14. Wij van actiecomité Stop de Herkeuringen strijden al langer voor een eerlijke en humane WAO. Op http://www.stopdeherkeuringen.punt.nl of http://www.waoplein.nl kunt u meer lezen over onze acties tot nu toe.

  Goed nieuws voor deze groep dat ze een tweede kans krijgen, eerst zien dan geloven.

  Herinneren jullie je de belofte dat volledig arbeidsongeschikten allen 75% WAO zouden gaan krijgen volgens het regeerakkoord? Hieraan is ook een wijziging toegevoegd, dus alleen mensen die voor 1993 i/d WAO kwamen krijgen die 75%.

  Het onderscheid in de WAO en WIA is zo IMMENS groot dat je door de bomen het BOS niet meer ziet, letterlijk en figuurlijk. Kan BOs niet zijn woord houden? Twee dagen voor de verkiezingen had hij het over de onbarmhartige herkeuringen, maar niets heeft hij hieraan veranderd!

  Uit het eigen UWV-rapport blijkt zelfs dat vooral WAO-ers met een “moeilijk objectiveerbare ziekten” uit de WAO gedonderd zijn. Hoezo, geen zwarte diagnose-codes met ziekten waar je niet meer voor wordt afgekeurd. SLaat nergens op, 100 jaar geleden was Reuma ook niet objectiveerbaar, nu is de wetenschap wel hiertoe in staat.

  Mijn punt: ligt het niet aan de falende wetenschappers die weinig geld kunnen verdienen aan apparatuur-ontwikkeling voor tot nu toe moeilijk objectiveerbare ziektes dat deze ziektes niet objectiveerbaar zijn.

  Aan ME of whiplash sterft niemand, dus wordt hieraan weinig medisch onderzoek naar gedaan, laat staan ontwikkeling apparatuur die deze aandoeningen wel zichtbaar maken.

  En zo is de cirkel weer rond: lang leve de marktwerking in de zorgsector (not) die alleen onderzoek verrichten in sectoren waar het goed geld verdienen is!

  Medisch moeilijk objectiveerbare aandoeningen: je zult het maar hebben. Wie biedt? Bos misschien of zit hij in het bos de WAO bomen te zoeken?

  Mevr. SPies van CDA misschien die bij MAx-Catherine Keyl vertelde dat UWV slecht presteert, maar hetzelfde CDA stemde NIET in met een onafhankelijk ondezoek naar de UWV-praktijken.

  Hoe geloofwaardig is dit kabinet en haar uitspraken op WAO-WIA en alle andere gebieden.

  O ja, eerst vier jaar wachten zei Cohen, dan zijn er weer duizenden minder. Letterlijk en figuurlijk! Ik ben boos.

  WAO-ers gelukkig maken met een sigaar uit eigen doos en ex-wao ers en wia-ers worden helemaal vergeten.

  De Verdeel en HEers-tactiek viert hoogtij. Wie helpt ons?????

  Reactie door PMPMeese — vrijdag 13 april 2007 @ 23.55 uur

 15. zichzelf 30% loonsverhoging toekennen.
  terwijl er nu al een tekort is van een miljard vlg de nwe min.van volksgezondheid.
  met de meest mooie praatjes,grafiekjes,cijfertjes wordt een complete bevolkingsgroep in de tang genomen.
  duizenden WAO,ers.
  hoevelen zullen het strijdtoneel voortijdig verlaten tengevolge van falend kabinetsbeleid.
  dat zijn er waarschijnlijk meer dan de amerikanen die irak niet overleefden.
  Een hoge prijs maar waarvoor.?

  Reactie door che — zaterdag 14 april 2007 @ 7.28 uur

 16. Ik kan aan jullie commentaar eigenlijk weinig meer aan toe voegen.
  Ik heb wel een paar tips voor de WAO-ers die nog herkeurd moeten worden. Laat voor de herkeuring een advocaat eisen dat ze contact opnemen bij de behandelende artsen (ben 3x herkeurd en dat had men tot vorige week nog nooit gedaan).Als de arts je goedkeurd vraag dan of hij/zij je aan zou nemen, bij mij bleef het dan altijd net iets te lang stil voor ze ja antwoorden. Maar dan heb je iig een baan.

  @Margreet,

  Ik werd vorig jaar nog goedgekeurd door een arts en de arbeidsdeskundige vertelde me zonder me gezien te hebben dat alles bij het oude bleef, snap er niks van. Maar dat hij jou AD ook kunnen doen.

  Wie keurt daar nou eigenlijk de Arts of de AD? Wie het weet mag het zeggen.
  Vorige week weer herkeurd de arts vertelde dat alles bij het oude zou blijven maar dat het besluit bij de AD ligt ?¿? Ze verwacht voor mij in dat besluit geen problemen, maar dan toch…

  Enfin, er zit zoveel fout bij het UWV papieren die verdwijnen uitbetalingen die veel en veel te laat overgemaakt worden en dan nog de wonderdokters die niet waar kunnen maken wat ze zeggen. Mevrouw u kunt weer 100% gaan werken.Geweldig dus ik ben helemaal gezond? Nee dat zeg ik niet..
  Wat zegt u dan wel?

  Reactie door Lisette — zaterdag 14 april 2007 @ 7.50 uur

 17. En wie gaat er eens vechten voor die mensen die tussen wal en schip afgekeurd in de bijstand zitten, onderworpen worden aan hetzelfde regime als de wao ers? Het kost bakken geld en levert weinig tot niets op.
  Of weet niemand dat we bestaan?

  Er moet er toch een paar duizend zijn, geen recht ooit op Wajong, geen Wao, dus de bijstand dan maar in. En dan laten keuren, ieder jaar.

  Reactie door Chipo — zaterdag 14 april 2007 @ 10.44 uur

 18. In de ‘boeren’regio hier was het vroeger gebruikelijk om een kar met mest leeg te kieperen voor het huis van degene die zich niet aan de afspraak hield.

  Dat heette “sociale controle”.

  Met het huidige mestbeleid is dit helaas geen optie meer, maar met “link(s)e soep blijven we kritiek leveren en wordt de hete adem van de SP onverdraaglijk. Woensdag neem ik het WAO-bordje weer mee, intussen veel sterkte voor alle slachtoffers van Geus en Donner en houdt vol!

  Reactie door Elsemie — zaterdag 14 april 2007 @ 10.59 uur

 19. Ik heb genoeg leugens gehoord van dit kabinet, zodat ik het geloof dat het ooit eens weer beter word heb verloren. Nu moet ik voor mijn vrouw die reuma, en een lekkende hartklep heeft, bij het UWV opgeven voor hoeveel uur ze beschikbaar is voor het werk. Dit in verband met een eventuele toekenning van een ww uitkering. Ik weet niet wat ik moet invullen. Voor hoeveel uur is Holleerder met zijn lekkende hartklep beschikbaar voor werk? Ik heb deze vergelijking ook gemaakt bij de advocaat, en deze wil dit waarschijnlijk meenemen in het dossier. Ik weet het niet meer, ik heb het niet meer. Na 8 jaar lang in inkomen achteruit te zijn gegaan, heb ik de indruk dat we nu door de bodem zullen ploffen. Er is totaal geen levenskwaliteit meer, enkel een lijdensweg, met de dood als verlossing.

  Reactie door Charlie — zaterdag 14 april 2007 @ 12.37 uur

 20. Hoeveel familie drama’s kunnen we nog verwachten.

  Minimumloon is de laatste 5 jaar maar met 7,8071 % gestegen
  Energieprijs wel met 140%
  Neem maar een vat brent olie in 2002 25 dollar nu rond om de 60 dollar.
  Regering Vergeet wel even de energieprijs wordt wel verwerkt in de prijs van de winkel.
  Dus wat de Minima in 2002 konden kopen kan nu al niet meer.
  Prijzen van vastverplichtingen gaan daarom al door het plafond heen en geven dus een reden tot Voedselbanken.
  Wonderbaarlijk vond ik ergens een Rapport UWV Kwartaal Verkenning 2006-IV, waarin dat van de brent olie in vermeld stond.
  Vraag me af of Sociale Zaken en Economische Zaken, de koopkracht van de Minima wel juist in de gaten houd?????
  Heb mijn twijfels daar over????

  Reactie door prive(waocafe) — zaterdag 14 april 2007 @ 13.59 uur

 21. En als ze dan toch in de bijstand komen wacht hen een schrikbewind van huiszoekingen en dwangarbeid, ook in gemeenten waar de SP in het college zit.

  In Leiden wil de SP-wethouder sociale zaken en arbeidsmarktbeleid dwangarbeid (ook wel work first genoemd, rechteloos werken met behoud van uitkering) invoeren, iets wat de plaatselijke VVD nooit voor elkaar kreeg. Hij werd dan ook overladen met complimenten van de VVD.

  “Verrechtsing van het huidige Leidse beleid”

  Een citaat: “Als zelfs de VVD-fractie met de wethouder op één lijn zit,
  kan niet anders dan de conclusie getrokken worden dat hier sprake is van
  verrechtsing van het bestaande beleid, waar het met wat meer voorbereiding
  en innerlijk getoond enthousiasme een stuk verder had kunnen komen.”

  (Leids Nieuwsblad 13 april 2007)

  Reactie door Jolet — zaterdag 14 april 2007 @ 14.11 uur

 22. @19 Charlie

  Houd vol Charlie! Probeer van de zon te genieten die gratis is en gezond maakt.
  Ik leef met je mee en laten we hopen op gerechtigheid! Een andere regering, een ander land. Terug naar Nederland. Het moet!!
  Dikke pakkerd!

  Reactie door Gloria — zaterdag 14 april 2007 @ 15.35 uur

 23. @21 Jolet

  Dat ga je niet menen!
  Wat krijgen we nu SP??? Dwangarbeid???
  Weg met die wethouder, SP!!!

  Schuif niet mee SP!! EEN stap naar rechts en dit hele land raakt uit balans. Een verloren land.

  Reactie door Gloria — zaterdag 14 april 2007 @ 15.43 uur

 24. Met de halve waarheid kun je ook zieltjes winnen.Voorlopig is er voor geen een wao’er duidenlijkheid.het is en blijf het stront van de maatschapij.

  Reactie door rafstal — zaterdag 14 april 2007 @ 15.48 uur

 25. Jammer, dat ze maar twee handen hebben.

  Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 14 april 2007 @ 18.54 uur

 26. Het is toch wel jammer, dat dieven, die nu regeren en dat eerder ook al deden, maar twee handen hebben.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 14 april 2007 @ 18.57 uur

 27. wat ik niet snap ik het volgende.

  mensen van 48 jaar en ouder worden niet meer herkeurd , alles word terug gezet, de reden is omdat ze na een jaar of 2 solliciteren nergens worden aangenomen.
  ( we leven in 2007)
  donner zet zijn fout recht,

  maar hoe zit het nou met mensen die zeg maar 1 jaar of zo te laat zijn geboren die mensen worden dit jaar toch ook al 47 jaar.
  die zijn ook al een paar jaar aan het solliciteren ,en worden nergens aangenomen.
  die mensen hadden vorig jaar al de leeftijd
  waarvan Donner zegt, dit kan niet .

  ik snap er niks meer van.

  wat donner probeert te zeggen is het volgende.

  ben je 48 (45 jaar op of voor 1 luli 2004)

  is gebleken dat die mensen van die leeftijd al enkele jaren solliciteren en nergens worden aangenomen,

  dus dat word teruggezet,
  die mensen waren toen 46 en 47 jaar,

  maar nu zijn we 2 jaar verder, dus die mensen die zeg maar 1 of 2 jaar te laat zijn geboren zitten nu toch met hetzelfde.

  of is het zo dat 2 jaar gelede mensen van die leeftijd niet werden aangenomen, en dat de werkgevers nu god hebben gezien ,en die mensen van 46 en 47 jaar wel aan neemt.

  Dan zou ik graag van Donner willen weten,
  waar die werkgevers zitten????????????????

  Reactie door anna — zaterdag 14 april 2007 @ 23.09 uur

 28. ik kan niet zo heel duidelijk schrijven.
  hoop dus dat jullie het snappen

  Reactie door anna — zaterdag 14 april 2007 @ 23.12 uur

 29. @27 anna,

  Snap het wel, het is gewoon leeftijdsdiscriminatie (wat in principe onrechtsmatig is) wat Donner toch zeker zou moeten weten.
  Wat heeft leefdtijd nou met gezondheid te maken?

  Off topic; uhmmm moeten jullie ook meer dan een uur wachten tot je je eigen reactie online kunt lezen ? of is mijn pc op sterven na dood?

  Reactie door Lisette — zaterdag 14 april 2007 @ 23.44 uur

 30. @23 Gloria

  Ik meen het, Gloria. Het Leidsch Dagblad van 12 april kopte” “Leidenaar moet eerst werken en krijgt dan pas uitkering”. Verderop in het artikel: “Tot vreugde van de VVD zei SP-wethouder Paul Jonas (sociale zaken) dat iedere Leidenaar die een uitkering aanvraagt of heeft dit verplicht mee moet doen.”

  Zo zie je, een SP-bestuurder kan diep zakken. Voor de duidelijkheid, het is helemaal zijn eigen initiatief, er was geen aandrang vanuit andere collegepartijen om dit te doen.

  Wat zou de SP-fractie moeten doen?

  Reactie door Jolet — zondag 15 april 2007 @ 1.18 uur

 31. @30 Jolet

  Snel deze ontsporing herleiden in het juiste spoor.
  Ik ben verbijsterd! Ik hoop dat als Jan Marijnissen dit leest hij uitleg wil geven.
  Huiszoekingen, dwangarbeid… mijn God! Ik schaam mij voor deze SP-wethouder.
  Gaat dit het uitkeringsbeleid van de SP worden?? Ontluisterend.

  Reactie door Gloria — zondag 15 april 2007 @ 3.17 uur

 32. @Anna 28 je boodschap komt goed over.
  Het is ook zo dat diezelfde mensen afgelopen jaren door de mangel gehaald zijn en veel zijn kwijtgeraakt nu hoeven ze dus kennelijk niet meer herkeurd te worden.
  Maar zal de staat ze schadeloos stellen voor het leed wat ze geleden hebben.
  Zie ook @15.

  Reactie door che — zondag 15 april 2007 @ 7.37 uur

 33. Jan Marijnissen,

  Ik wil je (met respect) zondagsrust niet verstoren, maar de mijne is wel verstoord gezien het bericht over de SP wethouder in Leiden.
  Mijn verzoek om uitleg is nog niet ingewilligd en ik hoop dat je een van de weinige uitzonderingen wilt maken om hier op het weblog te reageren. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de SP in Leiden vooraan heeft gestaan om mensen tot dwangarbeid te verplichten en het recht neemt om huiszoekingen te doen. Ik wil graag horen hoe de SP-leider hier tegenover staat en of dit door de media uit z’n verband is getrokken. Help mij, Jan, om hier te kunnen blijven reageren met open vizier en in het volle vertrouwen dat de SP niet op barbaarse en vernederende wijze met mensen omgaat.
  Licht dit alsjeblieft toe, Jan! Waarvoor alvast mijn dank en als ik zo vrij mag zijn ook die van Jolet @30.

  Reactie door Gloria — zondag 15 april 2007 @ 17.22 uur

 34. Jan marijnissen,Ook ik doe een beroep op u.en sluit mij aan bij de vraag van Gloria.

  Reactie door rafstal — zondag 15 april 2007 @ 20.30 uur

 35. @ 30 Jolet
  @ 31 Gloria

  Wacht even hier moet eens flink tegen opgetreden gaan worden, wat heeft die wethouder Paul Jonas er voor in de plaats gekregen,…. een nieuwe auto, een wereldcruise, jaar abonnement van de bananenbar.
  Is deze man vergeten dat hij de SP vertegewoordigd en niet de VVD,…. hoe verzint hij het,..”work first” … is een fascisten uitdrukking, je kan net zo goed stellen,… geen werk geen eten,… helaas zit de wereld iets anders in elkaar, maar deze wethouder van Leiden moet met onmiddelijke ingang geroyeerd worden als lid van de SP en dat hem heel duidelijk wordt gemaakt dat de SP dit soort histerische bevliegingen niet tolereert.
  Dit soort histerische bevliegingen heeft de ex wethouder Sociale Zaken van Amsterdam ook ingevoerd in zijn gemeente, maar dat was een PvdA mannetje genaamd Aboutaleb.

  Ik vind dat de SP dit toch eens grondig en goed maar zeer zeker ook snel moet uitzoeken hoe dit mogelijk is, en daar ook maatregelen haar tegen neemt.

  Jolet, wil je het ons laten weten als er nog nieuws is omtrent die mafkees van een wethouder. Alvast bedankt.

  Reactie door Pool — zondag 15 april 2007 @ 20.49 uur

 36. @33 Gloria

  Ik heb gezocht en gezocht maar heb het bewuste artikel niet kunnen vinden.
  Wellicht bestaat het ook niet. Hieronder heb ik gezocht
  Groet,

  http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/?eceForm=advanced&service=search

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 15 april 2007 @ 21.19 uur

 37. @Jolet.ik heb ook gezocht.en ik kon het ook niet vinden ????????.

  Reactie door rafstal — zondag 15 april 2007 @ 21.46 uur

 38. @34 Wattenstaafie

  Ik kan het ook niet vinden. Ik heb begrepen dat het Leids Nieuwsblad een plaatselijk weekblad is dat op vrijdag huis aan huis wordt verspreid.
  Ze geven geen berichten door op hun site, Wattenstaafie.
  Denk je dat dit een vals bericht is van Jolet? JOLET MELD JE SVP!!

  Reactie door Gloria — zondag 15 april 2007 @ 22.14 uur

 39. Wellicht is het een idee om het gewoon aan de afdeling Leiden te vragen? Mailtje sturen, bellen ofzo?

  Reactie door Bart — zondag 15 april 2007 @ 22.38 uur

 40. Ik heb een mail gestuurd naar Paul Jonas en gevraagt hier een andwoord te geven.

  Reactie door rafstal — zondag 15 april 2007 @ 22.54 uur

 41. WEBSPELLETJE.De winnaar mag volgend jaar met de Fortis SP ploeg de maraton van Rotterdam meelopen.De vraag: wat zijn de overeenkomsten tussen J.P.Balkenende en MR Bean.

  Reactie door rafstal — zondag 15 april 2007 @ 23.33 uur

 42. @40

  Bedankt rafstal! Hopelijk gaat iemand reageren. Paul Jonas of Jan Marijnissen? Dit verhaal moet OF uit de wereld OF heel goed uitgelegd worden. Maar wat is daar eigenlijk aan uit te leggen? Dat kunnen we toch, zoals Pool zegt, gewoon aan Aboutaleb overlaten?
  Wat beweegt deze SP-wethouder om zelfs de VVD te pleasen? Ik rust niet eerder voordat ik het weet!
  Rafstal, hoe heb jij de man gemaild? Ik ga het ook doen. Geef mij svp het emailadres even door.

  Reactie door Gloria — zondag 15 april 2007 @ 23.47 uur

 43. @41 rafstal

  WEBSPELLETJE: De vraag: wat zijn de overeenkomsten tussen J.P.Balkenende en MR Bean? Laten we die vraag eens anders vormgeven, anders stellen, omdraaien:
  Wat zijn de verschillen tussen J.P.Balkenende en MR Bean?
  Ik weet die verschillen wel.. het antwoord ook.
  MR Bean is in zijn gecompliceerdheid behoorlijk ongecompliceerd, Balkenende is juist het tegenovergestelde, hij is juist met en door zijn gecompliceerdheid debet aan de teloorgang van de eenvoud binnen de PvdA, hij is de complicatie! Wouter zou dit niet door hebben?! Nee, wouter vind het allang goed, speelt het (web)spelletje gedienstig mee.

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 16 april 2007 @ 4.03 uur

 44. van de website va de vvd leiden (de concurrent heeft het):

  “Re-integratievisie van Liberale oorsprong!

  Het kan soms raar lopen in het politieke bedrijf. Dat bleek gisteravond (10 april 2007) maar weer eens tijdens de commissievergadering van Werk & Financiën.
  Op de agenda stond de re-integratievisie van wethouder Jonas (SP). Deze nota beschrijft de hoofdlijnen waarmee dit college de werklozen van Leiden weer aan de slag wil helpen. De behandeling stond als informatief gepland, daarna komt er een hoorzitting op 19 april, om de mening van allerlei belanghebbenden te horen, waarna besluitvorming op 8 mei in de commissie plaatsvindt.

  De hoofdlijnen van deze nota omschrijven dat iedere bijstandsgerechtigde een perspectief moet krijgen door een traject. Dat deze trajecten arbeidsmarktgericht (nodig) moeten zijn. Voorts moet de kwaliteit van de dienstverlening en de efficiënte inzet van middelen worden verbeterd. Hoewel de nota een hoog “Klant is Koning” gehalte heeft en erg uit gaat van de wensen en mogelijkheden van cliënten met betrekking tot trajectkeuze en scholing, zitten er ook prikkelende onderdelen in.
  Één van de onderdelen waarmee de cliënten te maken krijgen als zij zich melden bij het CWI voor een uitkering is de verwijzing naar het “trajectassessment”. Dit traject is bedoeld voor iedereen, kan 3-6 weken duren en omvat een nadere diagnose naar mogelijkheden van de cliënt en een werktraining van 20uur per week.
  Op mijn vragen over de vrijwilligheid en wat voor werk er gedaan moest worden, antwoordde de wethouder: “het is verplicht voor iedereen, geen deelname betekent geen uitkering en het betreft eenvoudig werk”.

  Dit vond ik erg interessant want ik memoreerde dat ik in februari 2006 een amendement indiende met gelijke strekking, alleen noemde ik het “Work First” in plaats van “trajectassessment”. Voor dit amendement kreeg ik toen geen enkele steun. Nu geeft wethouder Jonas (SP), desgevraagd, ronduit toe dat deze re integratievisie op mijn amendement is gebaseerd.
  Zo is het, heer Jonas, beter goed gepikt dan slecht zélf verzonnen.

  Hoewel ik het dus over die onderdelen van de re-integratievisie eens kan zijn heb ik nog wat vragen uitstaan bij de wethouder over de eindigheid van trajecten op individuele basis, de begeleiding bij verzuim en ziekten en de koppeling met maatregelen/sancties.
  Dit kan dus nog worden vervolgd.

  Greetje van Gruting-Wijnhold
  Fractievoorzitter VVD Leiden

  einde citaat

  Reactie door ipuntje — maandag 16 april 2007 @ 7.21 uur

 45. Ja , ze hebben heel veel geld nodig voor de vredesmissies , dat moet ergens anders weer gejat worden : en waarom niet de zwakkere in de samenleving ? :zij hebben geen middelen om zichzelf te verdedigen : doet denken aan het plunderen van de VOC uit vroegere tijden .

  Reactie door Fred — maandag 16 april 2007 @ 9.24 uur

 46. @ Jolet en Gloria,
  Paul Jonas, SP-wethouder in Leiden heeft een visie op reintegratie gepresenteerd onder de titel: Investeren in mensen. Daarin staan veel voorstellen om mensen in de bijstand een werkelijk perspectief te geven. Die nota komt nog op de site van de Gemeente. Het gaat om opleiding, gebruik van bizondere bijstand en kinderopvang en zoeken naar werk indien dat mogelijk is. Slecht werkende commerciele reintegratiebedrijven gaan de laan uit.
  Mijn advies: ga te rade bij de bron en ga niet af op wat de VVD zegt over een SP-wethouder.

  Reactie door Paul Ulenbelt — maandag 16 april 2007 @ 10.41 uur

 47. @Paul Ulenbelt.Als je toch niet te beroerd bent om te reageren.Hoe kom je bij de stelling uit de stront.na gelezen te hebben hoe Donner dit regeerakoord voorziet van zijn eigen richting uitleg.kan ik alleen maar bedenken, uit de stront in de diaree.Is het nou echt wachten op de wao’er die totaal door het lint gaat en een va of ad of politicus het leven uit zijn lijf haalt? de tijd van fatsoen is toch allang voorbij.met het zoveelste voorbeeld de rechts gang naast zich neer te leggen is een reachtie van eigen richting van wao’ers toch een kwestie van tijd.

  Reactie door rafstal — maandag 16 april 2007 @ 14.01 uur

 48. @30 Jolet
  @44 ipuntje

  Sorry Jolet dat ik je bijna begon te wantrouwen. Het is dus waar!
  Bedankt ipuntje voor de informatie. Goed werk gedaan!

  @46 Paul Ulenbelt
  Mogen we het een verschuiving naar rechts noemen? Ik dacht het wel!
  Zie artikel boven Paul Jonas : “Het is verplicht voor iedereen, geen deelname betekent geen uitkering en het betreft eenvoudig werk.”
  Grofweg: dwangarbeid. Ach, dan kunnen die huiszoekingen er ook wel bij.

  En wat nou eenvoudig werk, Paul Jonas? Als ze maar een beetje de straat vegen of de deurknoppen van het gemeentehuis poetsen? Mijn God, neem dan op z’n minst mensen serieus! Ga er niet vanuit dat de uitkeringsgerechtigde achterlijk is. Integendeel! Je voor dit werk laten gebruiken is achterlijk. En zo komt de politiek weer met een koopje klaar. Mensen aan het werk voor een uitkering, een habbekrats.
  Kom op Paul Ulenbelt er tegenaan! Vrouwen met de zweep de deur uit en de kinderen opbergen in de staatshokken. En als ze tiener zijn gooi het dan op een akkoordje met Rouvoet: op naar de opvoedingsgestichten!
  En zo werpen we alleen maar kinderen voor de staat om ze daarna te laten verknippen door diezelfde staat.

  PAUL ULENBELT: wat dacht je van het WERK dat OPVOEDEN heet? Nee! Niet door de overheid, maar door de moeders ZELF! Kijk, dan wordt dit land beschaafd. Geld steken in de werkvloer THUIS. Dit heet participeren op de arbeidsmarkt en daar mogen eisen aan worden gesteld. Aan weerskanten! Ondersteuning en regelmatig huisbezoek, buurthuizen waar thuiszorgenden kunnen evalueren en van elkaar kunnen opsteken. Maak dit land gezond en ondergraaf het WERK van de thuiszorgenden niet langer, SP. We zijn geen dieren met domme apenliefde. We zijn intelligente wezens die verantwoordelijkheid nemen voor de nieuwe intelligente wezens en dat is NIET niets! WAARDERING hiervoor is broodnodig om dit land weer een jeugd te geven die blij is om te leven, zodat zij toekomst zien om zich met liefde te investeren in de toekomst van Nederland. En dat begint bij de waardering van de overheid voor iedere thuiszorgende!!
  Wat nou dwangarbeid? Wat nou met de opvoedingskampen van Rouvoet? Wat nou achterlijke overheid? Blijf van de kinderen af! Steel ze niet weg van de moeders/vaders die er alleen voor staan. Ontneem ze hun veilige haven niet en laat ze niet langer dobberen in de oceaan van de heilige economie. Verknip onze kinderen niet langer en geef hun ouders wat hen toekomt: WERK AAN DE WINKEL! Nee, niet werk aan jullie winkel!!Want dit is wat de overheid zelf creeert: een jeugd die zich aan zijn lot overgelaten voelt. Opgeborgen in de kudde van allerlei opvang. GROEI OP OVERHEID en zie het WERK dat all-over in een land te doen is en daar behoort het werk van de thuiszorgende niet buiten te vallen.
  Zorg en werk? Vergeet het maar: Zorg = werk! Ga d’r maar aanstaan meneer de wethouder!!
  Pas dan zal je weten waar je mee bezig bent en zal je met het schaamrood op je wangen erkennen dat dit werk GOUD waard is voor onze jeugd en de toekomst van Nederland!
  Heul niet met de VVD! Stoel je plannen daar niet op!! Het neoliberale beleid zal aan eigen dwang ten onder gaan: Money en vrijheid, die ten koste gaat van heel veel hardwerkende burgers, waaronder de alleenstaande moeders met hun gezinnen. Knevel hen niet langer, maar heb het LEF om op te komen voor een goudeerlijke zaak. Een landdienende zaak. Een zaak die toekomst biedt op lange termijn.
  Kijk verder dan je neus lang is Paul Ulenbelt en probeer het gat tussen de VVD NIET te verkleinen, maar te vergroten. Want zij zijn het die de overheid in de uitverkoop hebben gezet om er zo de jeugd weer in te luizen. Zo worden onze kinderen gebruikt voor de werkverschaffing van de overheid. Van opvang, naar opvang, naar dwang en opvoedingskampen.
  EN DAAR HEBBEN WE ZE NIET VOOR LATEN GEBOREN!

  Reactie door Gloria — maandag 16 april 2007 @ 15.54 uur

 49. @46 Paul Ulenbelt
  Ik vraag me af in hoeverre geld voor reïntegratie tegenwoordig wel zinvol wordt besteed. Zijn er ook goedwerkende commerciele reïntegratiebedrijven dan? Waarom niet gewoon de ouderwetse gesubsidiëerde banen terug?

  Reactie door reint — maandag 16 april 2007 @ 16.07 uur

 50. Zoals ik begrepen heb wil men geld uit de pot Bijzondere Bijstands hiervoor gebruiken om mensen met dwang tot (z.g. eenvoudig werk) te verplichten.

  FOUTJE

  Ten eerste is d Wet Bijzondere Bijstand bedoeld voor heel andere zaken, die meer gericht zijn op het bijstaan van kosten die vallen buiten het levensonderhoud, dus niet om hier werplekken van te maken, dit geld is van elke burger en daar kan ook elke burger een beroep op doen en gebruik van maken.
  Nu kan het zo zijn dat Leiden het verdomd om mensen tegemoet te komen in de kosten die buiten het levensonderhoud vallen en zodoende een spaarpot hebben opgebouwd, maar dan nog mag dat geld niet gebruikt worden om uitkeringsgerechtigen verplicht aan het werk te zetten.

  Als Leiden dan toch zo nodig de VOC mentalteit wil blijven hanteren, verhoog dan de OZB en andere belastingen om deze idiote plannen van hun te verwezelijken, maar blijf met je poten van de pot Bijzondere Bijstand af.

  Dan wat verstaat man onder eenvoudig werk en welk doel denkt men te bereiken en op wie is dit van toepassing, en wat zijn evt. de gevolgen als men weigert hieraan mee te werken omdat het meer bezigheidstherapie lijkt dan een weg te openenen naar een normaal betaalde baan,
  Het is of het kan toch niet zo zijn dat Leiden de werkgevers een cadeau presenteer in de vorm van gratis arbeiders ???.

  Ik denk dat we dit heel erg goed in de gaten moeten houden vooral met dit klote kabinet.

  Reactie door Pool — maandag 16 april 2007 @ 19.15 uur

 51. Paul Jonas

  Begin maar vast een raadsstuk te schrijven met als hoofdtitel,… LEIDEN IN LAST.

  Reactie door Pool — maandag 16 april 2007 @ 19.19 uur

 52. @48 Gloria
  Gloria
  Het is te gek voor woorden. Het kwaad is reeds geschied. Dit kwaad is heel eenvoudig terug te voeren naar de jaren 60. Alleenstaande moeders en vaders die hun hand moesten ophouden om hun kinderen een beetje bestaan te geven. Iedere week een briefje inleveren bij de sociale dienst bij een ambtenaar die hen meewarig aankeek met de blik “waarom ga je niet gewoon werken?”
  Maar meneer of mevrouw de ambtenaar: IK WERK! Ik voed mijn kinderen op en zorg dat deze evenwichtig in de maatschappij terecht komen en als u nou eens een extra toelage geeft dan kan ik mijn kinderen datgene geven waar ze recht op hebben: een bestaan net buiten de armoede grens. Maar goed dat heeft niet zo mogen zijn dus heb ik geheel alleen mijn kinderen opgevoed naar beste eer en geweten EN DAT TERWIJL DE OVERHEID NIETS ANDERS HEEFT GEDAAN DAN MIJN INZET AF TE BROKKELEN. Wanneer nu nog steeds het werk van opvoeders wordt weggehoond, kun je er donder op zeggen dat tussen nu en pak em beet 10 jaar alle nog op te zetten opvoedingsgestichten al weer overvol zijn. Maar werkgelegenheid geeft het wel. Dus krijgt Rouvoet zijn zin. De vaders en moeders die tegen de stroom ingingen en ondanks de neerwaartse druk van overheden alles op alles hebben gezet hun kinderen de waarden mee te geven waardoor ze in deze maatschappij standvastig zijn, die ouders verdienen juist een financiële ondersteuning en een goede oude dag in plaats van opzij gezet te worden als oud vuil. Zij hebben tenslotte gevochten voor hun kinderen en daardoor zullen ook deze kinderen de drang hebben hun nazaten het beste mee te geven en op die manier krijg je een betere maatschappij. EN DAT IS PAS WERKEN AAN DE TOEKOMST! Groeten van eltien.

  Reactie door L-10 — maandag 16 april 2007 @ 20.03 uur

 53. @48 Gloria
  Gloria
  Het is te gek voor woorden. Het kwaad is reeds geschied. Dit kwaad is heel eenvoudig terug te voeren naar de jaren 60. Alleenstaande moeders en vaders die hun hand moesten ophouden om hun kinderen een beetje bestaan te geven. Iedere week een briefje inleveren bij de sociale dienst bij een ambtenaar die hen meewarig aankeek met de blik “waarom ga je niet gewoon werken?”
  Maar meneer of mevrouw de ambtenaar: IK WERK! Ik voed mijn kinderen op en zorg dat deze evenwichtig in de maatschappij terecht komen en als u nou eens een extra toelage geeft dan kan ik mijn kinderen datgene geven waar ze recht op hebben: een bestaan net buiten de armoede grens. Maar goed dat heeft niet zo mogen zijn dus heb ik geheel alleen mijn kinderen opgevoed naar beste eer en geweten EN DAT TERWIJL DE OVERHEID NIETS ANDERS HEEFT GEDAAN DAN MIJN INZET AF TE BROKKELEN. Wanneer nu nog steeds het werk van opvoeders wordt weggehoond, kun je er donder op zeggen dat tussen nu en pak em beet 10 jaar alle nog op te zetten opvoedingsgestichten al weer overvol zijn. Maar werkgelegenheid geeft het wel. Dus krijgt Rouvoet zijn zin. De vaders en moeders die tegen de stroom ingingen en ondanks de neerwaartse druk van overheden alles op alles hebben gezet hun kinderen de waarden mee te geven waardoor ze in deze maatschappij standvastig zijn, die ouders verdienen juist een financiële ondersteuning en een goede oude dag in plaats van opzij gezet te worden als oud vuil. Zij hebben tenslotte gevochten voor hun kinderen en daardoor zullen ook deze kinderen de drang hebben hun nazaten het beste mee te geven en op die manier krijg je een betere maatschappij. EN DAT IS PAS WERKEN AAN DE TOEKOMST! Groeten van eltien.

  Reactie door L-10 — maandag 16 april 2007 @ 20.03 uur

 54. Zie hoe het in Amsterdam is gegaan met “work first”.

  Omdat hij door de PvdA gevraagd (en bereid gevonden) is om staatssecretaris te worden in de nieuwe regering, gaat hij in het Haagse aan de slag. Met de Amsterdamse aanpak van armoede- en fraudebestrijding, en mensen aan het werk krijgen, heeft hij blijkbaar een onuitwisbare indruk gemaakt. Balkenende zou zich onsterfelijk belachelijk gemaakt hebben als hij Aboutaleb zou hebben gepasseerd. Binnenkort zal Nederland dus kennis kunnen maken met de succesformule die Aboutaleb in Amsterdam heeft bereikt. En dames en heren, lees en huiver en oordeel zelf, die successen ziin gigantisch;
  Op het gebied van armoedebestrijding is veel bereikt. Onder de bezielende leiding van Aboutaleb is het aantal voedselbanken in Amsterdam meer dan verdubbeld. ledere nieuw te openen voedselbank kon rekenen op de warme belangstelling van de heer Aboutaleb. Op het laatst was hij zelfs prominent aanwezig bij de openingen van de nieuwe voedselbanken. Het absolute hoogtepunt bereikte hij echter met de verrichting van de officiele opening van de eerste kledingbank in Amsterdam. Uitkeringsgerechtigden kunnen hier gratis kledingafdankertjes afhalen om toch nog enigszins goed gekleed op een sollicitatiegesprek te verschijnen.

  Meneer Aboutaleb heeft ook oog gehad voor fraudebescherming. Het gevolg is dat in Amsterdam uitkeringsgerechtigden bij nacht en ontij te maken kunnen krijgen met huisdoorzoekingen. Voor een huisdoorzoeking bij een willekeurige Nederlander moet de overheid sterke bewijzen hebben dat er sprake is van crimineel gedrag. In Amsterdam is het hebben of aanvragen van een uitkering voldoende reden om bij iemand zomaar binnen te vallen. Dus beste Nederlanders, als u binnenkort bij uw buren – die moeten rondkomen van een uitkering – de kinderen hoort huilen, gelieve niet in paniek te raken of de politie te bellen. Er is slechts sprake van een strikte uitvoering van de Aboutaleb-richtlijn.

  Maar bovengenoemde successen zijn niks vergeleken bij het aantal mensen dat de heer Aboutaleb uit de uitkering en aan het werk gekregen heeft. Op dit terrein laat hij een record staan, waarop menige toekomstige wethouder Sociale Zaken zich zal stukbijten. Sommigen durven nu te beweren dat het een record voor de eeuwigheid is. De heer Aboutaleb heeft namelijk met een re-integratiebudget van 80 miljoen euro drie procent van de 45.000 Amsterdamse uitkeringsgerechtigden aan een baan geholpen. Dat komt neer op bijna 60.000 euro de man per baan. Zo waarlijk een topprestatie, vindt u ook niet?
  Dus uiteindelijk hebben ca. 1350 mensen een baan gevonden in een tijd waarin de economie floreert. Een onbekend aantal zit opgesloten in zogenaamde werkfabrieken, waar alleen de bedenkers ervan een dikbelegde boterham aan overhouden. De werkverschaffing uit de jaren dertig van de vorige eeuw in een nieuw jasje gestoken.
  Laten we hopen dat de opvolger naast de diepculturele achtergrond ook eens beschikt over een degelijke kennis van zaken. Dat hebben 200.000 Amsterdammers met een minimum-inkomen wel eens verdiend.

  P.S. Als u vergelijkbare capriolen met uw geld zou uithalen, zou u bij een aanvraag van bijzondere bijstand de absolute verplichting opgelegd krijgen een budgetteringscursus te volgen. De heer Aboutaleb vroeg -voordat bekend werd dat hij naar Den Haag ging- extra geld om deze doorslaande successen te continueren en wordt prompt staatssecretaris. Het kan verkeren in dit land.

  Leidenaren, er wacht u een periode van de jaren 40/45 trekjes.

  Reactie door Pool — maandag 16 april 2007 @ 20.05 uur

 55. Gloria, kom ik woedend binnenstappen op deze site doe ik dat ook nog eens twee keer. Ik zal in mijn drift twee maal op reageer! gedrukt hebben. Eigenlijk ben ik meer dan woest op de overheid. Waar haalt deze het lef vandaan je als opvoeder te kak te zetten. En dat terwijl duizenden ouders proberen uit alle macht het hoofd boven water te houden. Hun kinderen leren te begrijpen dat dat dubbeltje twee keer moet worden omgedraaid, ze leren begrijpen dat merkkleding uit den boze is, ze leren begrijpen dat een tentenkamp (toch een kamp?) zo leuk is, ze leren begrijpen dat tweedehand boeken net zo goed zijn. Ze leren dat de pc bij de bibliotheek ook ondersteunend kan zijn. Ze uiteindelijk zoveel kracht meegeven dat ze niet ten prooi vallen aan betweters die hun ouder de grond wilden inboren. Deze liefdevol opgevoede kinderen zijn dankzij hun ouder de moeite waard geworden. Niet dankzij de overheid, die al jarenlang neer kijkt op die eenoudergezinnen. Een overheid die ze het leven zuur maakt door pressie uit te oefenen op de ouder, om naast de volledige dagtaak in het gezin een betaalde baan te nemen. Dan hoefden ze minder uit te keren. Dieven waren het en zijn het nog! OK ik nok even af. Schandalig dat dit weer een onderwerp van gesprek gaat worden. Wanneer de overheid nog steeds niet bereid is te gaan investeren in eenoudergezinnen, moét deze kortzichtige overheid wel gaan investeren in opvoedingskampen. Zij heeft de raddraaiers van nu en in de toekomst zelf gekweekt door de goede ouders van toen en nu te laten vallen als een baksteen. De overheid zal straks meer en meer moeten betalen aan herstelwerkzaamheden van totaal vernielde objecten die het doelwit waren en zijn van doelloze jongeren.., Nog steeds is het besef niet aanwezig bij de al eerder genoemde kortzichtige overheid dat het groepsmollen van alles wat los en vast zit vele malen meer gaat kosten dan wanneer wordt geïnvesteerd in gezinnen, waar de ouder uitsluitend kiest voor het begeleiden en opvoeden van zijn kind. Ik weet zeker dat een toelage (het woord uitkering is uit den boze voor deze ‘doelgroep’) heel wat goedkoper is op termijn dan de herstelwerkzaamheden.
  Groet van L-10

  Reactie door L-10 — maandag 16 april 2007 @ 21.35 uur

 56. Kijk vanavond maar naar dokument,kun je vast een voorproefje nemen hoe het de toekomstige kinderen zal vergaan.

  Reactie door rafstal — maandag 16 april 2007 @ 21.56 uur

 57. @54 Pool

  Laat Aboutaleb maar eens beginnen ZELF het goede voorbeeld te geven door EEN van zijn 2 paspoorten in te leveren.
  Waarom? Omdat het gevaar is dat de man gaat overcompenseren. Hij zal de boel hier wel even aanpakken en harder dan menig autochtoon gedaan heeft. Geweldig he?
  En zo wordt de uitkeringsGERECHTIGDE op barbaarse wijze aangepakt voor bewijs van goed gedrag van de allochtoonse staatssecretaris die iedere schijn wil voorkomen.
  Bewijs van integratie? Aanpakken die uitkeringsGERECHTIGDEN, Aboutaleb!
  Niet werken, niet eten!! Zeker wel lekker die dictatoriale trekjes van huis uit?
  Tja, zoiets blijft hangen in de genen.

  Reactie door Gloria — maandag 16 april 2007 @ 22.42 uur

 58. @55 L-10 (leuk gevonden voor Eltien!)

  Zullen we het gewoon inkomen noemen? Want zijn wij niet thuiszorgsters op de allereerste plaats? De alleenstaande thuiszorger/ster die ervoor kiest zich geheel en al te wijden aan het gezin, behoort geheel en al het inkomen te ontvangen uit de Thuiszorg. Niet uit de bijstand!! Je kan zeggen geld=geld, maar het geld vanuit de bijstand is voor werkelozen en dat zijn wij NEVER zolang er nog kinderen thuis wonen! En dit is nou juist zo’n slinkse, ordinaire manier van beleidvoeren van de regering: Dat de alleenstaande thuiszorger wordt ingedeeld bij de werkelozen. En zo verliezen velen hun gevoel voor eigenwaarde en dat is nu juist de opzet van dit KINDONVERANTWOORDELIJKE regeringsbeleid. Mensen voelen zich niets waard en gedragen zich vaak daar ook naar!!
  En zo glijden gezinnen naar de afgrond, PUUR EN ALLEEN vanwege de psychologische mishandeling van de heren/vrouwen politici.
  En vergeet vooral de grootste dreun niet die de thuiszorgende krijgt als ze het werk allemaal achter de rug heeft… dan staat hij/zij te boek als NIET GEWERKT hebbende. Tellen AL die TROPENJAREN niet mee en mag verder in armoede blijven leven met het toekomstige AOW-tje. Wat een vooruitzicht en wat verachtelijk na een leven vol van verantwoordelijkheid en dienstbaar geweest te zijn aan de kinderen en de maatschappij.
  Kijk Eltien, dit noem ik nou DISCRIMINATIE.
  Alles is gericht op het NIET discrimineren van de allochtoonse bevolking en terecht! Op het NIET discrimineren van homo’s en terecht!
  Maar er is nog maar EEN groep die financieel mishandeld en gediscrimineerd wordt… en dat is de alleenstaande ouder.
  En JUIST hierdoor zijn heel veel kinderen de dupe!
  En JUIST hierdoor ziet de overheid hun kans waar om zich heden en in de toekomst te voorzien van werkgelegenheid. Overheidsinstellingen en al die INKOMENS van de zgn profs (ha,ha!!) voor allerlei psychische, sociologische, pedagogische problemen. Ja idd Eltien, daarvoor zetten ze hun deuren wijd open!
  Terwijl de deur van het ouderlijk huis achter de kinderen dichtgeslagen is.
  MISDADIG!

  Dag L-10. Sterkte en groeten!

  Reactie door Gloria — maandag 16 april 2007 @ 23.24 uur

 59. @56 rafstal

  Ja, daar kijk ik naar!
  Het zal je maar gebeuren om opgevoed te worden door die kille, koude, LIEFDELOZE stemmen van de zgn opvoeders in tehuizen!
  Zeiken en maar zeiken tegen die hoofden van de kinderen. Doorgaan en maar doorgaan, net zolang totdat ze half gek worden en agressieve taal gaan uitslaan. Logisch toch?
  REGELS zonder warmte en liefde? Daar zou je toch crimineel van worden!

  INVESTEREN OVERHEID IN DE WERKPLEK THUIS!!!

  Reactie door Gloria — maandag 16 april 2007 @ 23.44 uur

 60. Dat zag ik ook!! Ik was totaal verbijsterd! Even dacht ik nog …Had dan ook opgelet. Ik was weer met twee dingen tegelijk bezig. Maar die linkmigel ging naast haar zitten en hij bleef zuigen…niet lang daarna kreeg ze een kijkje in de keuken en zag het negenjarig kind hoe een totbezinnenkomen kamer eruit ziet. Nog snap ik niet hoe het ogenblik daartoe ontstond. Hij leek het inderdaad uit te lokken….Of was daaraan al wat vooraf gegaan wat wij kijker niet zagen zodat we niet op juiste wijze konden oordelen? Was de maatschappelijk druk ook voor de ouders van dit kind te hoog? Nou ja hoe dan ook..welterusten en voor straks..ja ja je weet het al.. Groet van L10 op 2 rouvoet!!!!!

  Reactie door L-10 — dinsdag 17 april 2007 @ 1.53 uur

 61. @50 Pool

  Over bijzondere bijstand:
  Die pot (en geloof mij!) wordt opgepot en opgepot. Ook in mijn gemeente.
  De smekende uitkeringsGERECHTIGDEN worden allemaal met een kluitje in het riet gestuurd. Hoe?
  “Daar had je voor moeten SPAREN!”

  SPAREN POOL! En dat doen de gemeenten zelf!
  Zij sparen van het geld dat de regering voor de armen heeft bedoeld. Nou, vergeet het maar! Het wordt hoog tijd dat er controleurs komen die inzage hebben in deze wanstaltige gemeentepraktijken.

  Wat dacht je na al die jaren als alleenstaande moeder van 3 kinderen? Met hun vrienden en vriendinnen door het huis omdat DIE ouders zonodig voor de economie gaan en zij hier aandacht en gezelligheid zochten? Ouders die hun dikke koophuis, hun camper en hun 4x vakantie per jaar belangrijker vinden dan THUIS voor de kinderen zorgen. Wat dacht je, Pool? Zou er dan bij mij ook niet eens wat vernieuwd moeten worden toen mijn laatste kind de deur uitging?
  En zo kwam ik (al vernederend genoeg) bij de gemeente uit. Vroeg voorzichtig om bijzondere bijstand voor vervanging van totaal versleten vloerbedekking. Antwoord?
  DAAR HAD JE VOOR MOETEN SPAREN!

  Sparen Pool… van 820 euro! Waarvan door dit neoliberale SH*T beleid ik na de maandelijkse rekeningen nog maar 40 euro per week overhoud om van te LEVEN. Waaronder eten!
  Meneer de christelijke farizeese F*CK president: SLAAP ZACHT!

  Welterusten Pool, want jij verdient het om zacht te slapen. Ik ook trouwens.

  Reactie door Gloria — dinsdag 17 april 2007 @ 2.14 uur

 62. @Gloria.Grote woorden als structuur,regelmaat en nog meer van dat opvoedkundig gebrul.maar het woord liefde heb ik niet gehoord.schokkend hoe de moeder aan de godden werd overgelaten,en zo een goede hereniging bijna onmogenlijk word.en dan de uitbreiding met tien plaatsen,dus word twintig.terwijl er nog 800 ja 800 van deze kinderen in de gevagenis zit.in netwerk had rouwvoet het nog over een forse uitbreiding.

  Reactie door rafstal — dinsdag 17 april 2007 @ 9.18 uur

 63. @ 61 Gloria

  Kijk zo zit die wet in elkaar en daar hebben gemeentes zich wettelijk aan te houden, ik kan niets terug vinden dat van dit geld werkplekken gecreëerd mogen worden.
  Als jou gemeente zo reageer dan zou ik ze de wet nog eens flink onder de neus wrijven.

  Lees maar,…..

  Wet & Recht
  Bijzondere bijstand

  · Regelingen
  Wet werk en bijstand (Wwb), bijzondere bijstand

  · Van belang voor
  Mensen met een laag inkomen die voor hoge kosten komen te staan, vanwege handicap of chronische ziekte

  · Doel
  Inkomenssteun

  · Bijzonderheden
  Niet alleen mensen met een bijstandsuitkering kunnen bijzondere bijstand aanvragen. Alle mensen met weinig geld komen er voor in aanmerking, ook als het inkomen hoger ligt dan de bijstandsnorm. De gemeente kan u ook een algemene vergoeding geven vanwege handicap of chronische ziekte, zonder dat u extra kosten hoeft aan te tonen.

  Een handicap of chronische ziekte kan u flink op kosten jagen. Lang niet alles wat u nodig hebt wordt vergoed. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten voor kleding en bewassing, voor bijzondere voeding, voor extra stookkosten of andere noodzakelijke uitgaven. Kunt u die kosten met uw inkomen niet dragen, dan kunt u er een vergoeding voor vragen bij de gemeente, als bijzondere bijstand.

  Bijzondere bijstand is niet alleen bedoeld voor mensen die een bijstandsuitkering hebben. Iedereen kan er een beroep op doen. Ook als u betaald werk hebt, pensioen krijgt of een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid. Het gaat erom, dat de kosten waar u voor komt te staan te hoog zijn voor uw inkomen.

  Naar de gemeente
  De Wet werk en bijstand (Wwb) wordt uitgevoerd door de gemeenten. Elke gemeente heeft daarbij een grote vrijheid om eigen beleid te voeren. Daardoor kan het voorkomen dat u in uw gemeente meer of juist minder vergoedingen kunt krijgen vanuit de bijzondere bijstand. Vraag bij de gemeente om meer informatie.

  Bijstand op grond van handicap of ziekte
  Veel gemeenten vergoeden een aantal meerkosten vanwege handicap of ziekte vanuit de bijzondere bijstand, aan mensen met een laag inkomen. In de praktijk kan dat op twee manieren.
  • Ofwel u moet alle kosten kunnen aantonen. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten voor kleding en bewassing, bijzondere voeding, extra stookkosten en medisch noodzakelijke kosten, bijvoorbeeld voor hulpmiddelen die u niet via uw zorgverzekering vergoed krijgt.
  • Ofwel u krijgt een algemene vergoeding (een standaardbedrag) ter compensatie van de meerkosten vanwege handicap, chronische ziekte of ouderdom. U hoeft in dat geval geen kosten aan te tonen. Het gaat om zogenoemde ‘categoriale bijstand’.

  Bijstand voor algemene kosten
  Bijzondere bijstand is bedoeld voor alle noodzakelijke kosten van levensonderhoud, die u vanwege uw lage inkomen niet zelf kunt dragen. Dus niet alleen voor kosten vanwege uw handicap of ziekte, maar bijvoorbeeld ook de kosten voor de vervanging van een wasmachine of de aanschaf van meubilair.

  Draagkracht
  Er wordt streng getoetst of uw inkomen inderdaad zo laag is dat u de kosten niet zelf kunt betalen. Daarbij geldt een zogenoemde ‘draagkrachtberekening’. Is uw inkomen niet hoger dan het sociale minimum (bijstandsniveau), dan is uw draagkracht nul en hoeft u zelf niets bij te dragen aan de noodzakelijke uitgaven. Is uw inkomen iets hoger, dan gaat men er van uit dat u in ieder geval een deel van de kosten zelf kunt dragen. Veel gemeenten hanteren hiernaast een drempelbedrag van € 112 per jaar. Uitgaven onder het drempelbedrag worden niet vergoed. Hebt u vermogen (zoals spaargeld) boven de geldende vrijstellingen, dan gaat de gemeente er van uit dat u dat eerst aanspreekt. Alleen voor vermogen in de vorm van een eigen huis wordt hierop – tot een vastgesteld maximum – een uitzondering gemaakt.

  Reactie door Pool — dinsdag 17 april 2007 @ 12.04 uur

 64. @63 Pool,

  Dat geld moet je ook weer terug betalen,
  als een soort renteloze lening.

  We hebben in die tijd bijzondere bijstand gehad maar het moet wel terug betaald worden.

  Reactie door Lisette — dinsdag 17 april 2007 @ 16.15 uur

 65. @ 64 Lisette

  Was dat voor jullie in die periode dat het UWV niets betaalde en jullie de WBB nodig hadden om te kunnen (over)leven, in dit geval kan de gemeente eisen dat je het terugbetaald zodra je het geld van het UWV ontvangt.

  Reactie door Pool — dinsdag 17 april 2007 @ 16.43 uur

 66. @63 Pool

  Bedankt! Maar weet je wat het probleem is?
  Ik ben niet gehandicapt of chronisch ziek!
  Ik wil niemand hier tekort doen die echt ergens mee te kampen heeft, maar ik weet alom en uit eigen ervaring dat mensen idd zomaar geen bijzondere bijstand krijgen, behalve de groep gehandicapten en chronisch zieken en de mensen die dikke schulden hebben gemaakt.
  Pool, ik heb het vandaag WEER gehoord… men zorgt gewoon ervoor om ergens last van te hebben. Dat is de enige manier om zaken in huis voor elkaar te krijgen!! Kan ik ook heel goed begrijpen, maar wat ik NIET begrijp is dat mensen, zoals ik, die gewoon gezond zijn en alles in het werk hebben gesteld om GEEN schulden te maken (Vaak door hulp van mijn ouders)gewoon niet gezien en gehoord worden. Ik val tussen de wal en het schip, omdat ik alles zelf heb opgelost en alleen in uiterste nood om bijzondere bijstand heb gevraagd. Het was de 2e keer in mijn 18-jarig alleenstaand moederschap en 2x werd ik weggezet met: SPAREN!!! MAAR WAARVAN DAN??
  Terwijl hele huizen verbouwd en aangepast worden als iemand zegt rugklachten te hebben of iets dergelijks. Schulden worden overgenomen en mensen worden gebudgetteerd met 40 euro in de week leefgeld. En ik?
  Ik heb met man en macht gezorgd dat zoiets mij nooit zou overkomen. Maar ook ik houd nauwelijks 40 euro per week over om van te leven!
  De afgelopen 2 jaar is mijn armoede werkelijk tevoorschijn gekomen, omdat mijn moeder stierf die mij met regelmaat fin. bijstond. Toen mijn wasmachine het vorig jaar, na 24 jaar!! begaf en ik hiervoor bijzondere bijstand aanvroeg kreeg ik nul op het rekest. Geld voor vloerbedekking heb ik een paar maanden geleden aangevraagd en weer: daar had u voor moeten SPAREN!
  En zo helpt de gemeente ook de gezonde mensen naar de knoppen!! Want met graagte word je door de gemeente verwezen naar de kredietbank en zit je zo in de schuld!! Ik wil het NOG niet… maar daar moet ik wel voor boeten!!
  Ik barst van de kou in de winter vanwege angst voor de energierekening, waar men ons ook in laat barsten! M’n vakantiegeld ging vorig jaar op aan de wasmachine en die versleten vloerbedekking? In juni misschien. Vakantiegeld.
  Moet ik blij zijn dat ik NIET gehandicapt en /of chronische ziek ben en/of dikke schulden heb?
  Jazeker! Maar is het nodig dat ik de Assepoester van deze maatschappij ben, omdat ik mijn kinderen en ouders niet heb uitbesteed en mijn verantwoordelijkheden consequent en conscientieus in acht heb genomen met LIEFDE?
  Pool, ik weet hoe je denkt en je bent in deze haast mijn enige maatje hier op het weblog. Want zie: bijna niemand die zich hierover druk maakt. En de fractie van de SP? Je ziet via Paul Jonas welke kant dit uitdraait… werken voor je uitkering EN DAT DOE IK OOK PAUL JONAS!!!
  Bedankt en dag Pool!

  Reactie door Gloria — dinsdag 17 april 2007 @ 20.36 uur

 67. @62 rafstal

  Ja schokkend. Maar zo zit het overheidssysteem in elkaar: kinderen en verzorgenden de deur uitwerken en dan het volk verwijten dat kinderen slecht opgevoed zijn. Een leger van sociaal werkers wordt door de overheid aangeschaft om het laatste restje zelfvertrouwen de kinderen te ontnemen. Pedagogie zonder LIEFDE. Theoretisch gebral dat NEVER in het hart van een kind land. Hoogstens angst… voor de bezinningskamer ofwel ISOLEERCEL!!
  En zie: daar jumpt christen Rouvoet op zijn regeringszetel en hij weet wel weg met ontspoorde jeugd… OPVOEDINGSKAMPEN!
  VOC YOU, ROUVOET! Want ook bij jou draait alles om die heilige economie.
  Liever een kind in een gesticht, dan een ‘stichtelijke’ opvoeding THUIS! Kassa overheid!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 17 april 2007 @ 21.04 uur

 68. @66 gloria

  “Terwijl hele huizen verbouwd en aangepast worden als iemand zegt rugklachten te hebben of iets dergelijks”.

  Sorry hoor, maar dat vind ik wel erg kort door de bocht. Ten eerste komt huisaanpassing niet uit de bijzondere bijstand, maar kwam uit de WVG en nu uit de WMO.

  Bij ons heeft het een dik half jaar keuren, vechten, nog eens vechten, beroep aantekenen gekost voordat we (gezin van toen 5 personen) van onze vierkamerwoning naar een tweekamerwoning mochten verhuizen die aangepast was; dat was de goedkoopste adequate oplossing. Pas na een gesprek met de wethouder en alleen nog maar praten met het hoofd van de afdeling werden, een jaar na aanvraag de nodige aanpassingen aangebracht. Dat mijn vrouw in dat jaar, met hulp, kruipend de trap op moest interesseerde geen ambtenaar.

  Als je doet voorkomen dat iemand met een beetje pijn in zijn rug in jouw gemeente meteen een aangepast huis krijgt, wil ik graag naar die gemeente verhuizen!

  Hier is het in ieder geval zo dat een invalide eerst het antwoord NEE krijgt. Als hij daarmee akkoord gaat scheelt dat al een hoop geld. (en omdat veel mensen een heilig respect hebben voor ambtenaren, gaat het grootste deel achter de geraniums zitten). Pas als je in beroep gaat heb je kans op aanpassingen.

  Reactie door ipuntje — woensdag 18 april 2007 @ 7.51 uur

 69. @65 Pool,

  Ja klopt dat was in die periode. We komen ook al aardig ‘uit de stront’ gelukkig.Huurschuld en andere vaste lasten weg gewerkt, nog een beetje bij de gemeente en dan de kerk nog.

  Ik wist alleen niet dat je ook een vergoeding aan kan vragen omdat je chronisch ziek bent.Verder is het mijn ervaring dat ze niet echt gul zijn, maar alle kleine beetjes helpen.

  Je wil niet weten hoevaak we te horen hebben gekregen dat we het op moesten lossen met het UWV. Uiteindelijk heeft de gemeente ambtenaar geprobeerd het op te lossen met het UWV maar die werdt ook van het kastje naar de muur gestuurd vandaar dat hij overstag ging.

  Het UWV wat een zooitje ik heb er dan ook geen goed woord voor over. Nou ok 1 dan de callcenters zijn weg je krijgt weer direct contact met degene die je wil bellen.

  Het UWV mag voor mij alle gemaakte schulden betalen. Het had gewoon nooit zover hoeven komen als zij hun werk goed hadden gedaan.
  Het zal nog wel even duren (zijn ermee bezig).Maar het UWV is mijn piggybag ;)

  Reactie door Lisette — woensdag 18 april 2007 @ 8.33 uur

 70. @66 Gloria,

  Ik ben het er ook mee eens hoor, ik denk alleen dat het niet te betalen is. Die kinderdumps blijven toch bestaan vooral voor vrouwen die meer dan het minimum verdienen.

  Ik heb mijn kinderen ook één jaar lang voor ze naar de kleuterschool gingen 2 halve dagen pw bij een creche ‘gedumpt’.
  Maar dat was meer om ze te laten wennen aan school en niet omdat ik zonodig van ze af moest :)

  Ik ken echter ook kinderen die gebaat zouden zijn bij een opvoedkamp. Kinderen van plus minus 10 jaar die om 23:00 nog op straat rondhangen. Kinderen die moedwillig spullen vernielen.Stelende kinderen ..Je zou zeggen dat komt door armoede maar dat is niet altijd zo, toen mijn dochter 8 jr was heeft ze een keer een balletje voor de kat meegenomen nadat ik zei dat de kat al genoeg speeltjes had. Kwam er thuis pas achter en we zijn samen het balletje terug wezen brengen.Ze heeft nooit meer iets gejat.
  Maar sommige ouders bakken er IMO niets van.

  En ik zal ook wel fouten maken qua opvoeding maar niet op zulke cruciale dingen. Niet doorslaan en jezelf als deurmat laten gebruiken maar ‘een ander behandellen zoals jezelf behandelt wil worden’ daar is niets mis mee.

  Reactie door Lisette — woensdag 18 april 2007 @ 9.28 uur

 71. Wanneer komen er rechten voor mensen in de bijstand , die nu door gemeentes verplicht tot werken worden gebracht : een voorbeeld : Gemeente Rotterdam , zet een groot aantal mensen bij de ROTEB ( gemeentelijke dienst ) voor drie maanden ( CONTRACT ) , na deze maanden worden zij öntslagen “en dienen dan een WW-uitkering aan te vragen ………..
  mooie manier van verantwoording afschuiven gemeenten overheid .

  Reactie door Fred — woensdag 18 april 2007 @ 14.03 uur

 72. @65 Pool

  ik heb dat zelf ook meegemaakt,en ik kan je verzekeren dat het al verrekend is met de gemeente op het moment dat je de eerste betaling van het UWV ontvangt.

  zo gaat dat namelijk,dan kunnen ze inneens wel samen door 1 deur,de gemeente en het UWV.

  Reactie door iew — woensdag 18 april 2007 @ 14.16 uur

 73. Dit zal wel niemasnd meer lezen en dat vind ik een beetje jammer.

  Maar dit onderwerp of een dat er ook mee heeft te maken, zal wel weer terug komen.

  Er moet een door de regering en de arbeidsbemiddeling uitgegeven, openbare lijst komen van bedrijven, werkgevers en banen, zals bijvoorbeeld bij de wapenindustrie en hun verwanten, bij wie men niemand, kan verplichten, voor wat voor werk ook, om er te solliciteren.

  Zodat men dus, als men werkloos is of in de bijstand zit, ronduit kan weigeren om voor een dergelijk bedrijf te gaan werken,
  zonder dat daarvoor de uikering in gevaar komt.

  Er zijn heel wat redenen en motieven om akelige bedrijven te te kunnen hinderen en zelfs te boycotten.

  Wat gaat het de mensen aan, als zij zich niet willen inlaten met feitelijk criminele bezigheden, dat dat schadelijk zou zijn voor de economie?

  Via een e-mail heb ik daarover al informatie gevraagd, maar daar wordt niet op gereageerd.

  Ik kreeg alleen maar te lezen:

  Geachte heer of mevrouw,

  Door een technische storing is uw e-mail tot nog toe onbeantwoord gebleven. Onze excuses hiervoor. Mocht uw vraag nog actueel zijn dan verzoeken wij u deze nogmaals te sturen naar EZinfo@postbus51.nl. Uw vraag wordt dan alsnog door ons in behandeling genomen.

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Ik zal het toch nog eens proberen.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 20 april 2007 @ 10.33 uur