“Het gesprek van de dag”

Vandaag zei een verslaggever op de radio dat de rechtszaak van beleggers tegen ABN-AMRO “het gesprek van de dag” is.

Onder bankiers, aandeelhouders en journalisten misschien, maar verder geloof ik niet dat heel Nederland er mee bezig is. Wat is bij jou thuis of op werk of school het gesprek van de dag?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 03 mei 2007 :: 17.47 uur

172 Comments

172 reacties

 1. Om nou te zeggen de hele dag, maar een deel van de pauze werd er bij ons wel uitvoerig gepraat om het SP-voorstel om van 5 mei een nationale feestdag te maken. ‘De praktijk is dat dit totaal niet gebeurt, de werkgever bepaalt gewoon of het wel of geen betaalde vrije dag is. Daardoor wordt Bevrijdingsdag door heel veel mensen nog steeds niet als een volwaardige nationale feestdag beleefd’, aldus kamerlid van Raak.
  En dat voor een partij waar geen enkel personeelslid ooit vrij geahd heeft op die dag. Bij de gratie gods wordt er daar op eerste kerstdag niet gewerkt.

  Reactie door van duuren — donderdag 3 mei 2007 @ 17.57 uur

 2. Het gesprek van de dag is hier de droogte. De boeren in de omgeving waar ik nu even zit(Schoorl) hebben het er zwaar mee. De eerst volgende regenbui zal hier met groot gejuich worden ontvangen. En ik sprak net m’n zus die in de Charante woont en daar is het eveneens het gesprek van de dag. De grond begint er al te barsten en rivieren liggen vroeger droog dan ooit. Haar buurman van 83 houdt al decennia het weer bij in zijn dagboek, die vertelde dat hij twee records had gemeten: tot nu toe in 2007 slechts 10 winterdagen, en op 21 april was het er al 38 graden. Het gaat lekker zo.

  Reactie door B.Baars — donderdag 3 mei 2007 @ 17.58 uur

 3. Het gaat alleen maar over Ubuntu en Kubuntu.
  Als RHEL kenner word ik er stapelgek van.

  Reactie door Koen — donderdag 3 mei 2007 @ 18.14 uur

 4. Maar het is wel komisch, al die enthousiaste verhalen over de verschillen met windows.

  Reactie door Koen — donderdag 3 mei 2007 @ 18.16 uur

 5. Volgens mij zal het de gemiddelde Nederlander worst zijn, die hebben wel andere, belangrijkere, dingen aan hun hoofd.

  Reactie door Shaman — donderdag 3 mei 2007 @ 18.25 uur

 6. Wat is dit nou voor een flut onderwerp. Dit is toch een politieke site?

  Reactie door Herman Degenhart — donderdag 3 mei 2007 @ 18.28 uur

 7. Bij mij wel, maar ik heb er 20 jaar gewerkt, voor ik eruit geknikkerd werd…..

  Reactie door Erik van Donk — donderdag 3 mei 2007 @ 18.43 uur

 8. Ik zie alleen maar gezichten van hebzucht en het nooit genoeg hebben die er mee bezig zijn.
  Misschien schieten ze elkaar wel door het hoofd opgeruimd staat netjes.

  Reactie door De Hakker — donderdag 3 mei 2007 @ 19.03 uur

 9. Op weg van werk naar huis heb ik naar een radioreportage over de gang van zaken bij ABN AMRO geluisterd. Ik volg dit soort zaken meestal wel, mede omdat ik zelf een bedrijfseconomische achtergrond heb. Op mijn werk was het gesprek van de dag de financiële maandrapportages, die moesten vandaag klaar zijn.

  Reactie door M. van Rijnstraete — donderdag 3 mei 2007 @ 19.04 uur

 10. de examens… :(

  Reactie door Arthur — donderdag 3 mei 2007 @ 19.04 uur

 11. Het is mij geen worst… het is mijn bank en ik maak me zorgen ook over de medewerkers. (verder heb ik alleen thuis gewerkt)

  Reactie door Struikel — donderdag 3 mei 2007 @ 19.07 uur

 12. Vandaag bij GroenRijk geweest …
  ‘k vond het er niet zo goed uitzien – gauw naar Intratuin!

  Reactie door jk — donderdag 3 mei 2007 @ 19.16 uur

 13. Het gesol van aandeelhouders en bankdirecteuren om het geld over de ruggen van degenen die daar werken kan het gesprek van de dag zijn. Bij ons buiten Nederland wonende Nederlanders die na een hard werkend leven mede Nederland hebben opgebouwd nu hun rust zoekend in een open en vrij europa is het gesprek van de dag de waanzinnige uitbuiting via het zorgstelsel van hen. Die veel te hoge premie bedragen daarvoor moeten betalen voor iets wat ze niet krijgen.De totale doofheid en laksheid in de politiek (ook bij de SP) en gerechtelijke macht. Gesol en laf getreiter van ouderen. Dit schandelijke wangedrag van een arrogante overheid is bij ons het gesprek van de dag.

  Reactie door rens brugman — donderdag 3 mei 2007 @ 19.19 uur

 14. Ben ik dan de enige die zich vandaag nog een beetje druk heeft gemaakt over de werknemers van ABN. Of de rekeninghouders als de bank in buitenlandse handen komt en nog meer bankkosten in rekening brengt bij de klanten. Ik hoor vanuit de politiek of vakbonden bijna niemand over de mogelijke overname. Maar wat ik vandaag op de radio hoorde, heeft het mogelijk toch gevolgen voor de gemiddelde Nederlander. Lijkt mij toch wel iets voor een gesprek van de dag.
  Overigens was bij ons vandaag het gesprek van de dag de doorontwikkeling van onze organisatie. Kijkend wat daar de stip op de horizon is.
  Het beste maar weer

  Reactie door Marcel — donderdag 3 mei 2007 @ 19.24 uur

 15. 250.000 onverzekerden met een mogelijke toename tot 500.0000.
  En alles wat daaraan vooraf ging.
  En alles wat nog komen gaat.
  (het was een innerlijk gesprek), bij de gratie dat ik alleen was vandaag.
  De onbesproken waanzin in de media.
  De besproken waanzin ging even aan mij voorbij.

  Reactie door Alex — donderdag 3 mei 2007 @ 19.31 uur

 16. Het gesprek van de dag was – hoe wonderlijk dan ook – de perikelen rondom onze broodheer: ABN AMRO. En wellicht is niet heel Nederland ermee bezig, maar in ieder geval wél die ruim 20.000 werknemers in NL.

  Ik vind de inleiding naar de vraag trouwens pretentieus. Niet heel Nederland is ermee bezig en dus is het niet belangrijk. Flauwekul!

  Reactie door Petra — donderdag 3 mei 2007 @ 19.39 uur

 17. Bij ons thuis is het gespek van de dag.dat we afgelopen 22 nov SP gestemd hebben omdat we dachten op een partij met kruit te hebben gestemd.ons menings verschil daarover,is het kruit nat geworden of is het een losse flodder.

  Reactie door rafstal — donderdag 3 mei 2007 @ 19.40 uur

 18. Een nieuw planningsysteem met nogal wat problemen op mijn werk. Iedereen heeft het daar druk mee…

  Reactie door Helma D. — donderdag 3 mei 2007 @ 19.41 uur

 19. Het gesprek in mijn buurt is verhuizen.
  110 woningen worden gesloopt en 1/3 van de mensen zijn aan het verhuizen. Als je mondig genoeg bent wil de opzichter van je mieuwe huis je wel tegemoet komen met b.v. een nieuw aanrechtblad en anders heb je pech gehad. Gelukkig steunen de mede sloopbewoners de mensen die dat nodig hebben en komt het nieuwe huis er toch tiptop uit te zien! Maar dit is vooral waar het hier om gaat!!

  Reactie door Marleen Mes — donderdag 3 mei 2007 @ 19.50 uur

 20. Het stuklopen van de Grafimedia-CAO.

  Reactie door su — donderdag 3 mei 2007 @ 19.55 uur

 21. Zo gaat de Top elkaar nu afmaken : mooier kan het niet in dit land !
  Aandeelhouders hadden ook al wat te zeggen over de grootte van de Bonussen bij een groot IT-bedrijf .

  Reactie door Fred — donderdag 3 mei 2007 @ 20.13 uur

 22. ‘t Is te hopen dat Rijkman Groenink nog even deze weblog raadpleegt voordat hij tot actie overgaat.

  Reactie door jk — donderdag 3 mei 2007 @ 20.14 uur

 23. Jan Marijnissen

  Als je het wil weten; dan geef ik je wat ik op mijn eigen weblog erover heb geschreven; mocht het je überhaupt interesseren.

  de ABN schande

  Ik begin steeds meer als klant van ABN uit mijn vel te springen vanwege het gedoe rondom de ABN bank. Zoals gehoort en gelezen is de bank in de verkoop gezet door topman “Rijkman” Groenink en natuurlijk een aantal medebestuursleden, die er waarschijnlijk geen heil meer in zagen. Niets is meer heilig voor dit soort gewetensloze graaiers en we mogen vrezen voor het lot van tal van andere bedrijven.

  Groenink is even beheerder van een goeie motor, die door menigeen wordt bewonderd en begeerd. Maar Groenink gaat er eerst even flink op los crossen; zodanig dat ie wat minder gaar lopen en dan schopt ie hem maar in de verkoop bij die gasten die het al eerder wilden hebben voor een flinke meerprijs. Maar er zijn ook kopers; die graag alleen een paar onderdelen eruit willen slopen.

  Het slechte management van Rijkman gaf hemzelf aanleiding om de boel maar op te doeken en zijn naam alle eer aan te doen. Slecht management en een gekke koper opscharrelen; die bereid is om meneer Groenink ook nog een bonus van ca 15 miljoen euro te geven als bruidsschat van deze happening. Groenink dacht alles in de hand te hebben en dat de deal al haast rond was met Barclays. Totdat er een nog hoger tegenbod kwam. En op de aandeelhoudersvergadering werd al snel duidelijk, waar aandeelhouders hun hart hebben liggen; en dat is bij hun bankrekening. Die willen de boel verkopen aan de hoogste bieder en zo denken de meeste aandeelhouders erover.

  Heel hypocriet van Groenink om vervolgens de aandeelhouders op te roepen om tóch met de deal met Barclays in te stemmen, want dat zou het beste zijn voor het bedrijf en wat meer naar geweten en eer te handelen….alsof hij dat wel deed. Want natuurlijk baalt Groenink van deze nieuwe bieder; die 7 miljard meer bood dan Barclays. Want dan komt ook de bonus van 15 miljoen op losse schroeven; maar dát zegt ie natuurlijk niet; dat vuile bankvarken.

  Een bank; waar de service steeds magerder werd en de tarieven steeds duurder; en de bestuurders steeds immoreler. Zo’n bank verdiend ook niet meer om voort te bestaan, maar te worden opgedoekt. Laat de ABN maar helemaal uit elkaar spatten! Ik kijk uit naar een andere bank; die niet erom bekend staat, dat ze de ene graaiende idioot daar aan het hoofd zetten na de andere.

  En gasten als Groenink; die zouden ze; nadat ze hun “prestatiebonus” wegens slecht presteren hebben geincasseert, per direct naar een onbewoond eiland in de stille oceaan moeten verbannen waar de atomaire mogendheden nog jaarlijks hun kernproeven in de buurt komen doen. Wat leven we toch in een vuile verotte kapitalistische kutmaatschappij.

  Reactie door ReneR — donderdag 3 mei 2007 @ 20.15 uur

 24. En verder is natuurlijk bij ons het gesprek van de dag; hoe we alle rekeningen een beetje kunnen betalen en met alle onheil wat er ons nog te wachten staat. Niet echt leuk zo te moeten leven.

  dacht Jan; dat je dat wel kon weten.

  Reactie door ReneR — donderdag 3 mei 2007 @ 20.21 uur

 25. Hier even een gedachte van een meneer die zegt de belangen van de Arbeiders te vertegenwoordigen.
  Daar lusten de honden dus geen brood van,PvdA
  Partij van de aandeelhouders !!

  ‘Logische uitspraak Ondernemingskamer’

  De PvdA vindt dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam een logische uitspraak heeft gedaan over de verkoop door ABN Amro van dochter LaSalle.

  Aandeelhouders moeten zich kunnen uitspreken over belangrijke stappen van de onderneming, vindt PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang. Daarnaast kan hij zich vinden in de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dat de verkoop van LaSalle vooral was bedoeld om de ene bieder te bevoordelen tegenover de ander.

  Macht

  Tang vindt niet dat aandeelhouders te veel macht hebben gekregen. |Dat is hier niet het probleem. Het falend beleid van topman Rijkman Groenink en het falende toezicht van de raad van commissarissen zijn dat wel.”

  Reactie door toergenjev — donderdag 3 mei 2007 @ 20.24 uur

 26. Toch wel het gesprek van de dag hier. Overbetaalde CEO’s die met allerlei (nationale) belangen goochelen, smerige spelletjes op topniveau, de VS op de loer met een miljardenclaim die “onze” ABN/AMRO weg zou kunnen vagen…

  Ben ook erg benieuwd hoe dit zich verder zal gaan ontwikkelen…

  Doet je ook -ten overvloede- beseffen dat Nederland in de uitverkoop is: komt het zien, alles moet weg! :(

  Reactie door J3roen — donderdag 3 mei 2007 @ 20.29 uur

 27. `jwawel , de PvdA zijn nog erger dan de VVD !
  jammer dat er nog zoveel klakkeloos op die lui stemmen !

  Reactie door Fred — donderdag 3 mei 2007 @ 20.41 uur

 28. Zoals veel reacties hierboven, het gesprek van iedere dag is de rekeningen en hoe die te betalen. Hoelang zouden we moeten wachten op de belastingteruggave? Ze lopen toch achter bij de dienst? Hoe leg ik de twins uit dat er dit jaar geen verjaardagscadeau in zit, laat staan een kinderfeestje.

  Natuurlijk maak ik me zorgen om het ABN-personeel, maar zo maak ik me zorgen over zoveel zaken. De vele onverzekerden voor zorg. De problemen met die vandalen en de agressie. Het milieu. De 100 dagen van het kabinet waardoor gratis schoolboeken niet meer lukken, waardoor veel dingen uit het akkoord zullen veranderen, waarin de overige partijen de coalitie niet eens kunnen vertellen hoe zij erover denken. De 100 dagen irriteert me nog het meest, de PvdA en alle PvdA-kiezers moesten zich rotschamen! Men moest ze de titel sociaal-democraten gedeeltelijk afnemen, want ze verdienen het predikaat sociaal niet.

  Maar wakker liggen doe ik toch echt van de rekeningen. Ik hoefde tot nu toe nog geen schulden te maken, maar ik vrees dat ik binnenkort ook bij die statistieken hoor.

  Reactie door Irma — donderdag 3 mei 2007 @ 20.53 uur

 29. Wat hier vandaag het gesprek v/d dag is:
  - welke asociale wet gaat Donner nu weer invoeren?
  - wat gaat dit kabinet doen aan de ruim 260.000 onverzekerden (excl. illegalen) en met name aan de 40.000 onverzekerde KINDEREN.
  - hoe kan het dat meneer H. en kind A. niet op een wachtlijst hoeven, maar wij wel
  - wanneer gaan we dit land verlaten vanwege de asociale instelling?? Waar moeten we dan heen….

  Reactie door roepie roepie vogel — donderdag 3 mei 2007 @ 21.38 uur

 30. @28

  Lieve Irma, ik weet hoe je je voelt als moeder van kinderen en verjaardagen in zicht.
  Dat kan je de twins niet uitleggen en feesten moet!!
  Ik hoop dat er gauw een oplossing voor je komt. Sterkte!

  Reactie door Gloria — donderdag 3 mei 2007 @ 21.42 uur

 31. Het lijkt mij om als rekeninghouders onze macht te laten gelden.mischien moeten alle klanten van deze bank hun rekening opzeggen.dan is het niks meer waard.AMSTERDAM – FNV Bondgenoten maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor ABN Amro nu de bank de verkoop van LaSalle van de rechter moet bevriezen.

  “Het is een horrorscenario dat zich nu ontspint”, zei FNV-bestuurder Fred Polhout donderdag. De Ondernemingskamer van het gerechthof in Amsterdam besloot donderdag dat ABN Amro de verkoop van LaSalle niet mag doorzetten zonder de aandeelhouders te raadplegen.

  Geld

  De uitspraak maakt de weg vrij voor een bod van een bankenconsortium, geleid door Royal Bank of Scotland (RBS), dat ABN Amro wil overnemen en opsplitsen.

  “Het is ontegenzeggenlijk dat de aandeelhouders alle macht naar zich toe trekken en alle middelen gebruiken om zoveel mogelijk geld in hun zakken te steken”, zei de vakbondsbestuurder.

  Werkgelegenheid

  FNV vreest de gevolgen voor de werkgelegenheid als ABN Amro wordt opgesplitst tussen RBS, Fortis en Banco Santander. “Het personeel kijkt ernaar en ziet zijn werk verdwijnen.”

  De vakbond zegt geen middel ongemoeid te zullen laten om de positie van de werknemers onder de aandacht te brengen. “We kunnen namens de werknemers procedures starten om hun belangen onder de aandacht te brengen”, zei Polhout.

  Reactie door rafstal — donderdag 3 mei 2007 @ 21.46 uur

 32. oorlog,milieu,werk,armoede of stuitende rijkdom,de zorgen van ons allemaal iedere dag nu,en voor de toekomst,maar vergeet niet te genieten van je leven hoe moeilijk dat voor sommige ook is,de gezondheid van jezelf en je naasten of de natuur om je heen is voor geen geld te koop.
  zomaar enkele thema,s die dus vaak het gesprek van de dag zijn,maar waarbij ook plaats is voor de positieve en leuke dingen van het leven.

  Reactie door visgert — donderdag 3 mei 2007 @ 21.49 uur

 33. @27 Fred

  Hoi Fred. Of het klakkeloos is? De rijken weten dat de PvdA aan hun kant staat en van hun kant stemmen ze zgn met een ‘sociaal’ tintje. It’s all in the game.
  De echte sociale harten zijn aan het wegvluchten van de Partij van de Achteruitgang. Daar zit geen toekomst meer in.

  Reactie door Gloria — donderdag 3 mei 2007 @ 22.00 uur

 34. Bij ons was het wel één van de gesprekken van de dag. Hier is mijn weblog-stukje van gisteren, waarom een socialistische of sociaal-democratische partij zich hier juist wel druk om moet maken:

  Morgenrood op vakantie

  Vanochtend bekende de chief economist van ABN-Amro in zijn column in het Financieel Dagblad dat hij er toe neigt zich af te keren van het liberalisme en zich weer tot het socialisme van zijn jonge jaren te bekeren. Als het kapitalisme betekent dat zo’n mooi bedrijf vanwege snel geld aan stukken wordt gescheurd – u begrijpt.

  Voormalig badkuipenkoning Wientjes van VNO-NCW had al in het weekend geroepen dat het gebeuren rond de bank wel erg ver ging, en vandaag riepen Rinnooy Kan, voorheen ING en nu voorzitter van de SER en Frijns, die Tabaksblat evalueert, eveneens dat er nu toch paal en perk aan de macht van aandeelhouders moet worden gesteld. In Nederland is de onderneming er niet alleen voor de aandeelhouders, maar ook voor de werknemers, bijvoorbeeld, aldus de heren.

  Banken zijn anders dan gewone bedrijven, schreef Paul Fentrop vanochtend in de Volkskrant, ze kunnen niet méér krediet verkopen dan er nodig is, ze concurreren daarom maar zachtjes, en als het een beetje mis gaat worden ze overgenomen door andere banken. In een land met een dirigistische overheid zou de staat er tijdig voor hebben gezorgd dat een sterkere instelling, bijvoorbeeld ING, in het landsbelang de ABN had overgenomen. Hier niet:

  “Er is in Nederland niemand die bewerkstelligt dat de grote ondernemingen hun machtscentra in Nederland houden, zodat de daarmee samenhangende welvaart hier wordt gecreeërd. Dat betekent dat Nederland de komende jaren vooral laagwaardige werkgelegenheid biedt. Wie echt wat in z’n mars heeft, kan straks zijn emplooi beter buiten de landsgrenzen zoeken.”

  Menno Tamminga borduurde vanavond (2/5) in de NRC op dit thema voort:

  “Zou een Franse, Amerikaanse of Duitse minister van Financiën zomaar accepteren dat de grootste bank in het land inzet wordt van een opkopersslag? De vraag stellen is haar beantwoorden.”

  De Bundesbank zou zich niet zomaar neerleggen bij een vijandig bod op een grote Duitse bank, weet Tamminga te melden, en ook dat de Financial Times berichtte dat zelfs Citibank, de grootste ter wereld, zich nu ook al zorgen maakt over een aanval door speculanten. Karl Marx zou smullen van dit kapitalisme dat zijn eigen kinderen opvreet.

  Staat de politiek, en staan dus de burgers aan de kant in dit proces? Ben Knapen haalt in diezelfde NRC vliegveldboek “The world is flat”, van NYT-columnist Thomas Friedman aan. Friedman signaleerde dat de wereld steeds geïntegreerder wordt: call-centers in India, universeel kapitaal, en politiek en overheid komen aan de zijlijn te staan. Of, zo citeert hij Frans Timmermans (PvdA) uit de NRC van 26/4:

  “Politieke keuzen kunnen de globalisering niet keren – áls we dat al zouden willen.”

  Knapen citeert Friedman-criticus en Harvard-econoom Ghemawat:

  “We moeten er serieus mee rekening houden dat diepgaande economische integratie niet kán samengaan met nationale soevereiniteit – zeker niet gegeven de trends onder kiezers in vele landen.”

  En concludeert zelf:

  ” ‘The world is flat’ was een prachtig boek, maar als de burger het vermoeden krijgt dat niemand eigenlijk meer greep heeft op die wereld of erover gaat, meer nog, erover wenst te gaan, dat gaat die burger op een goed moment zelf in actie komen en dan zullen inderdaad Friedman en Marx en vele anderen nog raar staan te kijken.”

  De Nederlandse politiek, de PvdA voorop, ziet globalisering, liberalisering, marktwerking en Europa als onvermijdelijk. Als rat race. Zappen is zinloos. Je moet meedoen, zelfs al zou je niet willen, en dus kan je maar beter wel willen. Het is het einde van de politiek. Het is Wouter Bos.

  Het is de leider van de sociaal-democratie, tevens Minister van Financiën, die tijdens de heftigste crisis van de Nederlandse financiële wereld op vakantie gaat. Het is zijn plaatsvervanger die op dat zelfde moment, op een 1 mei-viering te Zwaagwesteinde, niets beters wist te bedenken dan een week betaald scholingsverlof. Nog een paar van die ABN-akkevietjes en we hoeven ons helemaal niet meer te scholen. Kunnen we in Londen kantoren gaan schoonhouden.

  Sociaal-democratie gaat er over ongemakken en uitwassen van het kapitalisme – dat ook zo zijn voordelen heeft – voor zo lang als mogelijk met regels en wetgeving, dus door middel van politiek, binnen de perken te houden. Dat gaat om ellende buiten eigen schuld, als ziekte, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en de oude dag, het gaat om collectieve voorzieningen als onderwijs, stroom en vervoer, en het gaat nu even om het houden van politieke controle op het financieel bestel. Brussel kan voor het moment het dak op – als zo’n Eurocommissaris begint te sputteren vraag je even beleefd hoe het eigenlijk zit met zijn kiezersmandaat, zegt Tamminga – het gaat nu om het landsbelang.

  Dus, Bos, terugkomen van vakantie, Wellink instrueren dat hij TCI en het consortium van drie buiten de deur houdt, ING, Rabobank, ABP, PGGM en een paar kleintjes bij elkaar halen en hen uitleggen dat ze een paar centen bij elkaar moeten leggen om ABN te redden. Barclays mag desnoods meedoen, maar dan wel als minderheidsaandeelhouder.

  Laat zien dat politiek er toe doet.

  Reactie door Willem Dezwijger — donderdag 3 mei 2007 @ 22.00 uur

 35. @31 visgert

  Maar zo gemakkelijk is het niet voor velen. Ik ken mensen vanuit het mantelzorgwerk die arm zijn, slechte gezondheid hebben, door naasten verlaten en 10-hoog op een flat wonen.
  Tja, misschien wat etages dichter bij de zon, maar genieten?

  Reactie door Gloria — donderdag 3 mei 2007 @ 22.06 uur

 36. Hallo Jan,

  Het gesprek van de dag is de geldzorgen en de aanhoudende droogte. Hoe haal ik de 24e van deze maand. Mei is bij traditie altijd de duurste maand van het jaar voor mij. Waar blijft die huurtoeslag, wacht daar ook al maanden op. ABN-AMRO interesseert me niet. Alleen jammer dat al weer een Nederlandse bank in buitenlandse handen komt.

  Met vriendelijke groet,

  Reactie door Nico van Aurich — donderdag 3 mei 2007 @ 22.31 uur

 37. Toch wel even leuk om hier een reactie op te geven.
  We zijn met acht m/v. Met de politiek zijn we gauw klaar in de vaste veronderstelling dat dit kabinet 2008 niet zal halen. Gelukkig maar. Mijn dochter is net terug uit New York waar haar medegenoten en zij gesprekken gehad hebben met Amerikanen uit de politiek en de universitaire wereld. De Amerikanen wilden alles weten over de sociale voorzieningen in Nederland en vonden het verbazingwekkend dat die nog zo goed waren. Uiteraard hebben we het ook over vrouwen, de een houd van een mooie wagen de ander van een mooie vrouw. Conclusie: als je zo eens om je heen kijkt dan heb je nog lang de mooiste niet uitgezocht.
  Verder lullen we oppervlakkig over van alles en nog wat. In mijn stamkroeg hebben we vaak diepere gesprekken maar als ik daar dan de volgende dag op terug kijk heeft dat ook niet veel om het lijf. We schamen ons daar niet voor want als je ziet wat beroeps politici eruit kramen…..90% onzin en 10% kun je misschien wat mee.
  m.vr.gr.
  Chris Sandee

  Reactie door Chris Sandee — donderdag 3 mei 2007 @ 22.55 uur

 38. het eindelijk schilderen van mijn tot nu toe zo saaie busje

  groetjes Geert ;-)

  Reactie door Geert Meuffels — donderdag 3 mei 2007 @ 23.16 uur

 39. Vandaag op het werk:
  Waarom de btw op de bonnetjes van Albert Heijn stelselmatig een paar cent te laag zijn. Vervolgens een mail gestuurd naar het Hoofdkantoor van Appie Heijn. Ben benieuwd wat ze gaan zeggen en of ze gaan reageren.
  Anders ook maar een mail naar de belastingdienst?
  Verder armoedebeleid in de fractievergadering. Het geld is er wel maar het wordt niet gebruikt. Als de wil er was om dit geld bij de minima te brengen dan was dat allang gebeurd.
  Ons land lijdt niet onder economische problemen maar onder geestelijke problemen. We kunnen heel veel oplossen maar vaak is de wil er niet. De conclusie van mijn lange dag.

  Reactie door Dekker — donderdag 3 mei 2007 @ 23.31 uur

 40. Gesprek van de dag?
  Het wordt tijd dat we eens tot actie overgaan! Op naar het Plein!

  Reactie door Hermie Kreeft — donderdag 3 mei 2007 @ 23.36 uur

 41. De SP doet wel heel erg “luchtig” over dit onderwerp! Ik zou juist zeggen “SP, grijp je kans en maak duidelijk waar je voor staat”! Het is bijna scoren voor open doel, toch???

  Reactie door ToN — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.09 uur

 42. @Ton
  Als je nu even opschrijft wat DE SP ervan moet vinden volgens jou dan kan DE SP zelf overwegen of DE SP er iest zinnigs mee kan. Scoren is nou niet de maatstaaf voor DE SP om iets te doen of te laten.

  Reactie door Dekker — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.13 uur

 43. Het gesprek van de dag was hier over vis. Met de bovenbuurman van 3 hoog. Een Chinese jongen die als kok werkt en er in onderhuur woont. D’r had er dus eentje afgekluifde vis naar beneden gegooid in mijn bloembak op 1 hoog. 2 hoog staat leeg en het was geen vliegende vis.
  Het gesprek:
  Dat iemand een VIS in m’n bloembak heeft gegooid. “Outside, window, raam, flowerbox, bloemen, fish, falling (handgebaar, RoadRunner cartoongeluiden, pweeeeeeeew…)!”
  -Kijkt me onbegrijpend aan…
  “VIS, FISH, hoe zeg je dat in het chinees…”
  -Oooh, fiets!
  “Nee, geen fiets; no bike, no fiets: F-I-S-H! Sea, swimming, blub, blub (vis grimassen)”
  Oooh, jah…no, no fish…Chinese no throw fish.

  God zij dank bleek hier uit dat het visgooien in China nooit populair is geworden. Ik vermoed nu dat door de global warming de Exocetidae (Vliegende Vis) haar tropishe habitat ook al heeft verruild voor bloembakken in de hoofdstad…
  Ik moest toch net het spul water geven…

  Reactie door MijnZus — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.16 uur

 44. lol @ MijnZus

  Reactie door Dekker — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.18 uur

 45. @ 36. Dekker

  Ik vind de beschrijving van Ton heel duidelijk, hoor, waarom zou hij moeite moeten doen om de SP de woorden in de mond te leggen? Die woorden stonden toch al in het verkiezingsprogram? Als het gaat om zetels scoort de SP net zo graag als welke andere partij dan ook, hoor. Echter, de periode waarin goude hemelen op aarde werden beloofd ligt al weer ver achter ons. We liften gewoon weer mee met de meute.

  En de meute vindt ABN AMRO niet het gesprek van de dag. Dat mag en dat kan in Nederland. Gelukkig maar.

  Soms worden we ook wat gehinderd door de vrijheid van meningsuiting. Ik vind dit en jij vindt dat. We komen er niet meer uit dan. Het verzandt in een eindeloos welles-nietes product.

  Het enige dat ik horen wil is dat er ook aan ons gedacht wordt. En ONS kun je heel breed zien. Ons, dat zijn wij, wij dat ben jij, jij bent de maatschappij. Ook de SP is daar een afspiegeling van. Dus dat betekent: scoren, targets behalen, managen op competenties e.d.

  Laat ik maar stoppen. Het is niet aan de stemmer om in te vullen hoe, wanneer en waarom de gekozene iets zinnig zegt. Dat blijkt wel, want iets zinnigs over de kwestie ABN AMRO heb ik, persoonlijk, nog niet gehoord in de woorden van deze partij.

  Wat niet is kan echter nog komen, nietwaar?

  Reactie door Petra — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.26 uur

 46. Hier is het gesprek van de dag toch het vertrek van Erwin Koeman bij mijn cluppie (en ook jouw cluppie Jan) Feyenoord.

  Toch jammer dat zo’n mooie club, dé club van het volk, de club van niet lullen maar doen, de club van de emotie, zo ver is afgezakt!

  Maar nieuwe trainer, nieuwe kansen!

  Reactie door Anton S. — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.29 uur

 47. Het gesprek van de dag zijn de verkiezingen voor Local Council, Scottish Parliament en Welsh Assembly in de UK en het gerucht dat de Labourpartij een gevoelig verlies gaat lijden bij alle drie.
  Mogelijk gaat de Schotse Nationale Partij in Schotland winnen, een regenboogcoalitie in Wales en de Conservatives in Britain.

  Daarnaast hou ik momenteel een scherp oog op onze minister van financiën in relatie tot het ABN debacle.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.31 uur

 48. Is er dan NIEMAND die ziet dat de WERELD ECHT DOOR DRAAIT!!!! Blijkbaar draait het in het leven alleen om geld en macht..zelfs bij ABN AMRO!!!!!!

  Zien is geloven…..echt te ziek dat dit heeft kunnen gebeuren!!

  http://video.google.nl/videoplay?docid=-1590675314105139271

  Denk dat we gehersenspoeld zijn!! Wake up!!!! Kijk en reageer aub!!!!

  Reactie door Ferry — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.32 uur

 49. @35.Ton
  Ton, even afwachten hoe onze minister van financiën gaat reageren. Wouter Bos zal moeten beslissen.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.38 uur

 50. @36 Dekker,
  Speciaal voor jou wil ik dat nog wel een keertje doen hoor…De SP is mijn partij (ook als klein-aandeelhoudertje van ABN), maar ook ik kan niet anders doen dan mezelf gewoon maar neerleggen bij het principe van de “vrije marktwerking”! Dat is het principe waar Europa, maar in het kielzog daarvan ook partijen als CDA en VVD zich in het verleden achter geschaard hebben! En volgens precies datzelfde principe, ik kan er echt niks anders van maken, zal dat nu waarschijnlijk leiden tot een overname van ABN-Amro. Ik ben daar zelf niet onverdeeld gelukkig mee en ik weet zeker dat velen het met mij eens zullen zijn..Het is “onze ABN-Amro, dus blijf eraf”, is het motto dat ik zelfs vanuit de politiek en werkgeverskringen hoor…! Ik wil de SP daarom juist complimenteren met het feit dat ze die “roepende in de woestijn” zijn en hopenlijk ook blijven! En dat verdraagt geen “lacherige luchtigheid”, maar onverminderde aandacht voor de principes waar de SP doorgaans voor staat. Geen ongebreidelde marktwerking!! Marktwerking daar waar het kan en verantwoord is, maar niet ten koste van alles! En dat is nou juist die scoringskans waar ik op doel, maak juist NU het CDA en de VVD duidelijk waar je voor staat en altijd gestaan hebt in tegenstelling tot juist diegenen die nu volkomen ten onrechte krokodillentranen huilen om datgene waar ze altijd zo’n fervent voorstander van zijn geweest!!

  Reactie door ToN — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.41 uur

 51. @ToN
  Hear, hear!

  Reactie door MijnZus — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.51 uur

 52. http://www.niburu.nl/showarticle.php?articleID=15972

  Zou ideaal zijn toch??? Maarjaaa, krijg zoiets er maar eens door. Vele olieboeren, bankdirecteuren, directeuren van energiebedrijven,en andere op geld beluste en zakkenvullende mede aardbewoners zullen dit wel GÉÉN geweldig plan vinden!tjaaaaa…wat doen we eraan?????

  Reactie door Ferry — vrijdag 4 mei 2007 @ 0.54 uur

 53. Zal ik ook eens iets nuttigs zeggen….allemaal leuk vrije marktwerking, maar het draait om alleen om geld geld geld geld geld geld en nog eens geld. Consument gaat er uiteindelijk weer op achteruit…hoe je het ook bekijkt!

  En wat moet zo’n bankdirecteurtje nu met nog eens 15 miljoen op z’n al niet te kleine ABN BONUS SPAARRENTE REKENING.

  Doe iets nuttigs met dat geld..ipv nog een te grote vervuilende stoere zwarte JEEEEEEP! Met achteruitrijsensor natuurlijk…die verdomde ijzeren paaltjes altijd voor die banken…

  Bijna 2012!!

  Reactie door Ferry — vrijdag 4 mei 2007 @ 1.03 uur

 54. E.O. moet verdwijnen menen heel veel mensen.
  Niet langer de zaken verdraaien en belazeren
  meent men massaal.
  Het is daar het ‘gesprek van de dag’ en dit
  massale verzoek leidt mogelijk opnieuw tot
  moord en/of doodslag.
  De bemoeienis op niet legale wijze en slacht-
  offers gekost hebbende oorlog met de Libane-
  zen was dáár het gevolg van….door onge-
  vraagde inmenging van zaken: hét gesprek van
  de dag! Wáár doet me dat voorbeeld nu toch
  zo stérk aan denken? Zou zulks morgen hiér
  hét gesprek van de dag kunnen worden?
  E.O. zal het hoogst waarschijnlijk moeten
  ontgelden: de christelijke visie die het niét
  haalde!

  Reactie door Madelief — vrijdag 4 mei 2007 @ 3.31 uur

 55. Bij ons was het gesprek van de dag, dat 500 miljard dollar naar de oorlog in Irak is gegaan, terwijl in New Orleans honderdduizenden mensen nog niet zijn geholpen uit de ellende van de overstroming.

  Reactie door Ben tarici — vrijdag 4 mei 2007 @ 8.06 uur

 56. @42, de oplossing, naar mijn bescheiden mening is – bloemen uit de pot, water erin en vis lekker d’rin laten zwemmen. Probleem opgelost. Straks kun je ermee ook andere vliegende vissen opvangen. Langzammerhand groeit het mischien tot een klein handeltje?

  Reactie door walking bull — vrijdag 4 mei 2007 @ 8.32 uur

 57. Vandaag gaat ons gesprek over: Op 22 juli zijn er vervroegde verkiezingen voor het Turkse parlement. Wat gaat onze Turks/Nederlandse staatssecretaris van justitie stemmen?

  Doorsnee burgertjes als u en ik, die in het bezit zijn van slechts één nationaliteit, mogen hun kiesrecht maar in één land uitoefenen. Andere mensen hebben de luxe van twee nationaliteiten en mogen derhalve hun kiesrecht in twee landen uitoefenen, want zij zijn dubbelburgers met dubbele burgerrechten.

  Onze staatsecretaris van justitie Nebahat Albayrak is zo iemand. Zij heeft niet alleen stemrecht in Nederland, zij mag ook meestemmen over de regering van Turkije. Nu weten wij waar Nebahat politiek staat in Nederland, maar waar staat zij politiek gezien in Turkije? Het lijkt mij eigenlijk best wel belangrijk om te weten wat onze staatsecretaris van justitie straks op 22 juli stemt.

  De keuze die zij heeft:

  Anavatan Partisi (Motherland Party) or Anavatan [Erkan MUMCU]; Democratic Left Party or DSP [Mehmet Zeki SEZER]; Democratic Society Party or DTP [Ahmet TURK]; Felicity Party or SP [Recai KUTAN] (sometimes translated as Contentment Party); Justice and Development Party or AKP [Recep Tayyip ERDOGAN]; Nationalist Action Party or MHP [Devlet BAHCELI] (sometimes translated as Nationalist Movement Party); People’s Rise Party (Halkin Yukselisi Partisi) or HYP [Yasar Nuri OZTURK]; Republican People’s Party or CHP [Deniz BAYKAL]; Social Democratic People’s Party or SHP [Murat KARAYALCIN]; True Path Party or DYP [Mehmet AGAR] (sometimes translated as Correct Way Party); Young Party or GP [Cem Cengiz UZAN]
  (Bron: CIA Factbook)

  Dat Turks/Nederlandse politici niet alleen twee nationale identiteiten hebben, maar ook twee politieke identiteiten kunnen hebben, bewijst wel een andere PvdA Turk: Ali Riza Karacaer die als Nederlander sociaal-democratische overtuigingen heeft, maar als Turk extreem-rechtse nationalistische ideeën heeft. Ook andere PvdA dubbelburgers als Faiz Yerlibucak en Murat Ersoy schijnen connecties met de Grijze Wolven (MHP) te hebben.

  Nu suggereer ik niet dat Nebahat onfrisse ideeën heeft, maar het zou geen kwaad kunnen als de staatsecretaris van justitie eens vertelt waar zij als Turkse kiezer staat in de Turkse politiek. Haar standpunt inzake de Armenocide kennen we inmiddels.

  P.S. Haar zwager schijnt een hoge positie binnen het Turkse leger te bekleden. Wat voor positie zou dat zijn en schiet hij in die hoedanigheid ook Koerden dood?

  Reactie door rafstal — vrijdag 4 mei 2007 @ 9.19 uur

 58. Ik heb geen gesprek van de dag.
  Maar er kan misschen wel een gesprek van heel veel dagen op gang kunnen worden gebracht als:

  Iedereen zijn rekening bij die bank zou opzeggen een eventueel alles naar de Is
  Niet Goed Bank, naar de ING dus zou brengen.

  Wat er is geleend bij en via die bank, waarvan ik nu ineens de naam vergeet, niet meer wordt terug betaald.

  “Edelachtbare, die bank bestaat toch niet meer. En met de Huttemetuttenbank hebben wij nooit afspraken gemaakt. Dat is het zelfde als aan iemand die al dood en begraven is een salaris of uitkering toe te kennen!”

  Al het geld in een klap waardeloos maken.
  Gewoon weer een eigen munt, voor intern gebruik, die nergens aan gekoppeld is en waar geen betalings- of incassorechten bij mogelijk zijn, welke zijn gelateerd aan de euro, de dollar of een andere munt.

  Ik weet dat hier niks van klopt. Maar wie weet hoe allles nog gekker of simpeler kan worden?

  Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 4 mei 2007 @ 9.36 uur

 59. 28. ING erbijhalen. Die hebben zojuist vele medewerkers overgedaan die jarenlang van afdeling naar afdeling werden gehopt in de wetenschap dat ze toch het veld moesten ruimen omdat KOK bezig was ze te dumpen. Medewerkers hebben geen keuze danwel meegaan in het spel oftewel uit zichzelf oprotten. Jaren niet weten waar je aan toe bent een speelbal worden van het geheel der machten.ING is overigens al een grootaandeelhouder van ABN-AMRO. Velen zijn rechtszaken begonnen.
  Wat ik de ING wel moet meegeven is dat werknemers een winstuitkering kregen alnaargelang de winst van het bedrijf, dus eenieder meedeelde. Misschien hebben ze daarom wel zoveel werknemers afgeserveerd, konden dat natuurlijk niet eenzijdig uit het arbeidscontract verwijderen en IT-ers in India, luxe opleiding, luxe gebouwen,luxe leventje studenten zijn natuurlijk de goedkope krachten van de toekomst.

  Wat mij bezig houdt is zoveel, het algemene klimaat van graaien verrijken aan de top en het afserveren van vele werknemers en mensen in dit land als ‘niet bruikbaar’of ‘te duur’
  of ‘niet ter zake doende’.De vrijwillige censuur van de nederlandse pers die graag vooral bij de NOS en verschillende publieke omroepen het kabinet en het neoliberalisme achternahollen, verdedigen en promoten en voor de rest het meest consumptieve deel van Nederland bedienen met bling bling en ons kent ons promotie en oppervlakkigheid ten top.
  De oorlog in Irak en de zich steeds uitbreidende kolonisten op de westelijke Jordaanoever die weer een gebouw hebben afgepakt in Hebron behorend aan de Palestijnen en zich daar gedragen als God in Frankrijk en een overheid die dat toelaat. Het is de verrotting van de wereld waar Nederland en Europa nu vrijwillig aan deelnemen, de uilevering aan het kapitaal dat staat boven de mens, de EU die economie weer bovenaan heeft gezet en de landbouw boos maakt( Veerman die ineens geen subsidie meer krijgt terwijl hij kapitale bedrijven had en geen subsidie nodig) maar niets over voor arbeidsrechten bescherming van de eigen inwoners en weinig voor milieu etc..etc… De Christelijke CDU in Duitsland die het nog steeds verrekt een minimumloon in te stellen zodat Polen daar voor een appel en een ei uitgebuit kunnen worden alsmede natuurlijk de eigen bevolking die daar derhalve enorm onder te lijden gaat krijgen bij beschikbaarheid van zoveel mogelijkheden die het oosten levert.
  Bush en het Midden-Oosten.
  De walging die ik voel als op het NOS journaal ‘blij’ verteld wordt dat mevrouw en mijnheer Zorrgieta op ziekenbezoek komen.
  Het lustrum van ‘ de argentijnse moeders’ op de achtergrond.
  ABN-AMRO is een symptoom van deze maatschappij die door de overheid incl. de PvdA geambieerd wordt.

  Mijn hoofd zit vol, bijna tijd voor vakantie die ik enkel door goedkope tarieven en de zorg van mijn zwager en schoonzus me nog kan permiteren. Het zal mijn tijd wel duren maar ik maak me zorgen om de toekomst van de jeugd alhoewel die merendeels dit nieuwe kapitalisme wel zien zitten ( althans dat hoor ik steeds maar dat zijn m.i. alleen de hoogeropgeleiden)nee de jeugd zonder kansen, de jeugd die toevallig niet zo”n koppie hebben meegekregen maar alles op ‘eigen’ kracht moeten doen voor een appel en een ei.
  Nederland waar de energieprijzen in de top staan van Europa door belastingen en toeslagen ondanks de afschaffing van de MEP belasting.
  Maar ‘het’ gesprek is meestal de PvdA die in dit alles meegaat en een neo-liberale politiek probeert te verkopen als sociaal democratisch.

  52.Ben
  En geld geschonken door het buitenland geweigerd is en/of niet gebruikt. Ach ja het is Texas niet he, het zijn maar ondermensen die daar wonen.
  Ben benieuwd wanneer de eerste trailers in Nederland verschijnen.
  In Amerika vinden ze het prima als een overgroot deel van de bevolking in armoede leeft dan hebben ze nog iemand om te rekruteren voor de volgende oorlog met beloften van studiefinanciering en/of beter inkomen. Michael Moore eing eens naar politici om te vragen of hun kinderen ook meevochten in Irak Nee dus die moesten studeren en het waarom niet daar werd niet op gereageerd.
  De enige held in dat land is de held met geld en de ander is pas een held als hij op het oorlogskerkhof ligt. Zonder armen en/of benen en/of met een oorlogstrauma zijn ze niet goed genoeg en worden wederom gedumpt in de uitzichtloosheid waar ze uitkwamen maar nu geheel zonder mogelijkheden en meestal zonder de beloofde studievergoeding (worden toch nergens aangenomen)
  Dat is het Europa van de toekomst en Nederland gaat daarin mee zo ook de PvdA elite die nog steeds denkt dat mensen niet zelfstandig kunnen denken.

  Europa dat ons laat voelen hoe machteloos we zijn geworden in eigen land nog iets ‘anders’ te willen. We kunnen kiezen maar waarvoor als we een overheid moeten kiezen die in feite niets meer te zeggen heeft omdat de trein al te hard rijdt.

  Reactie door Henny — vrijdag 4 mei 2007 @ 9.45 uur

 60. PETER PAUL DE VRIES

  Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), was voor mij voorheen een soort Robin Hood. Hij kwam op voor de belangen van de – meestal onervaren – beleggers, die vaak hun zuur verdiende spaarcentjes wilden gaan steken in onbekende, hoog renderende beleggingen.

  De ‘goede’ man heeft zich door het succes van de VEB ontwikkeld tot een op en top neo-liberaal die zijn werkterrein heeft uitgebreid. Nog even en hij wil net als Peter R. de Vries de stap in de politiek gaan wagen. Geld als drijfveer en rendementsmaximalisering als grondbeginsel van deze nieuwe politieke stroming.

  Opkomen voor ‘de belangen van’ krijgt op deze wijze een hele dubieuze betekenis. Het zou beter zijn om het ‘opkomen voor de hebzucht van’ te noemen.

  Wie of wat is nu dé ABN AMRO? Het bestuur, de commissarissen of de aandeelhouders? Een schip met drie kapiteins dat kan nooit goed gaan. Als deze recente uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam precedentwerking in de Nederlandse rechtspraak krijgt, zal er anarchie in de Nederlandse bedrijven gaan heersen, met dalende koersen tot gevolg. Dan vallen Peter Paul en de hebzuchtigen in hun eigen zwaard.

  Ik heb mijn rekeningen (gelukkig) bij diverse banken lopen. De ABN AMRO is gevallen. Welk kasteel volgt? Misschien geen slecht idee om de banken dan maar gewoon te nationaliseren. Of klink ik nu te veel als Chávez?

  Groet, Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 4 mei 2007 @ 10.17 uur

 61. Henny, er is destijds legaal een samenwer-
  kingsverband opgestart door de Postbank met
  Ing, jaren terug. Wie er nu feitelijk in wie
  investeerde is vandaag meer en meer de vráág.
  Kun jij je nog exact herinneren hoe dat ook
  al weer toeging en even uitleggen aan alle
  hier ‘voorbij komenden’ ?
  Welke bankveiligheden staan mogelijk nog meer op het spel, jouws inziens.
  De vroegere door de Staat opgezette giro,
  werd van spaarrekening tot nu rekening-cou-
  ranthouders en ik denk dus dat ethisch de
  overheid daar nog wel enige nazorgverplich-
  ting ‘op de plank’ heeft liggen, of zie je
  dit anders?

  Reactie door Madelief — vrijdag 4 mei 2007 @ 10.35 uur

 62. @ 59 Henny.

  Henny perfect, god zij dank hebben wij nog mensen, die alles keurig op en rijtje kunnen zetten, en alles overziend de juiste conclusie kunnen trekken en daar ben jij ook één van. Die PvdA, daar maak ik mij geen zorgen over, die praten zich zelf het graf in. Waar ik mij wel zorgen over maak is het zogenaamde vernieuwde socialisme.
  Socialisme kun je niet vernieuwen, socialisme is bikkelhard uit rotssteen gehouwen onaantastbaar. Voor hen die dat niet begrijpen, lees de boeken van de oude voorvechters die vochten voor een betere wereld, moeten wij toezien dat het verdwijnt in de poel des verderfs dat de naam heeft van neo-kapitalisme en neo-socialisme. Never…

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 4 mei 2007 @ 10.46 uur

 63. Terugkerende dadelijks gesprek is onze eigen politiek- B4, ergernis over de de toenemende EO programma’s, Balkenende zelf, de politieke volks verlakkerij en graaiers cultuur.
  De terugkerende marktwerkings informatie post,fusies zoals van de nutsbedrijven of onlangs weer aanslag waternet (nieuw dus)belasting met brochure uitleg. Dan maar weer uitzoeken wie waternet nu weer is en hoe de aanslag in elkaar steekt. We worden er simpel en moe van, het is niet meer te overzien en de kosten stijgen ons boven het hoofd.
  Daarnaast de dagelijks zorg over de wereld, de samenleving en geen hoop op politieke verandering.
  Deze immorele trein dendert maar door, wereldwijde armoede,toenemende volkeren strijd en oorlog,milieu naar de knoppen, de multinationals en de grootmachten versus de wereldburger.
  We leren het niet af om ons grote zorgen over het dagelijks nieuws te maken terwijl we weten dat dit helemaal niets meer uitmaakt.
  Het klinkt niet bepaald vrolijk maar dat is het ook niet.
  We zijn allemaal allang verkocht.
  En we denken dat ook de SP voor ons kikkerlandje zelf hierin geen verandering meer aan kan brengen.
  Het is wachten en hopen op een leider met spiritueel vuurwerk, visie en inzicht die bij de zorgen van de tijd passen, om het tij nog te kunnen keren.
  Daarmede zijn we dagelijks zo’n kwartier of meer bezig al komt het ons de strot uit.
  Een fijne dag allemaal!

  Reactie door maria — vrijdag 4 mei 2007 @ 11.01 uur

 64. Tegenwicht en redding jegens alle negativiteit en politieke verlakkerij die bij ons binnen komt, en waar we echt hinder van hebben, is de creativeit van ons werk.
  Tijdelijke of langdurende politieke onthouding, naar gelang de ernst van de psychishce aandoening die je er mogelijk van hebt gekregen, helpt als reinigingsmiddel ook!

  Reactie door maria — vrijdag 4 mei 2007 @ 11.21 uur

 65. @60 Madelief.

  De Giro op het Spaarneplein roept mij herinneringen op uit het verre verleden, het was mijn eerste werkgever in 1947.
  In de jaren 60 was ik lid van het Genootschap Studiecentrum voor Adminstratieve Automatisering. Via hen kreeg ik speciaal tijdschrift Ter gelegenheid van de voltooing van de automatisering bij de Postcheque en Girodienst.
  Hieruit een foto hoe er gewerkt werd toen het nog handwerk was, zo heb ook gezeten als boeker met 2000 rekeningnummers.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Giro.jpg

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 4 mei 2007 @ 11.23 uur

 66. Bij ons is het gesprek van de dag een misdrijf op een 16 jarige jongen. Zaterdag de zoveelste stille tocht in ons land. Bijft zinvol. Ik wordt altijd stil van deze dingen. Weer een jong leven weg.

  Reactie door Ton Sijm — vrijdag 4 mei 2007 @ 11.37 uur

 67. Gesprek van de dag?
  Het wordt tijd dat we eens tot actie overgaan, maar dan over DIT:

  Hoe is het toch mogelijk dat werkelijk NIEMAND ingrijpt? Dit weet het gewone volk niet, anders…… Volgens de Amsterdamse rekenkamer geven zij de belastingcenten van de burgers uit aan commerciële reïntegratiebedrijven. Jobcoaches blijken handige jongens. Ze sturen werklozen van het ene naar het andere traject zodat het reïntegratiebedrijf optimaal kan profiteren van de uitstroompremies die de gemeenten als beloning verstrekken. Uit onderzoek van de Amsterdamse rekenkamer blijkt dat een reïntegratiebedrijf wel tot drie keer toe zo’n premie kan opstrijken voor een en dezelfde werkloze. En het mooie is: dit gaat maar door en door, werkelijk niet meer te ……….. wat een land.

  Reactie door Geert — vrijdag 4 mei 2007 @ 12.52 uur

 68. @65, Ja, enig Henk, dom van me, want je had
  het al een keer gehad over die automatisering
  destijds, maar ik vroeg me af hoe het nu zit
  met de div. bestuurszaken in de top van de
  Postbank/ING. Fokker liet destijds ook al
  z’n medewerkers een bankrekening bij de ING
  aanleggen….wat waren toch alle versluierde
  motieven voor al dat soort zaken, toen?

  Overigens aan mijn rechter middelvinger is
  nog te zien, hoe ik handmatig op een gegeven
  moment op 16jarige leeftijd een ‘doorschrijf-
  boekhouding met grootboekbladen’ moest zien
  te hanteren en vooral veel druk zetten op dik
  papier, waaronder dan nog carbon etc….gut.

  Wat een tijd toen Henk, en daarna de Bull
  halfautomatische machine, die bij héét weer
  het gewoon begaf, in een super nieuw gebouw
  waar de airconditioning kennelijk niet
  of onvoldoende was aangelegd. De zomer van
  1969 gaf zeker geen hittegolf aan, maar die
  van 1970 vond ik, om zeer persoonlijke reden,
  wel aardig heet en ik meen dat toen, en in
  1971 er dat afschuwelijke wespenjaar was !

  Overigens wat zal het gesprek van de dag nog
  kunnen worden deze maand?
  Toen, destijds hadden we te maken in de oorlog met slechts twee b’s: de BBB en wij
  vandaag met 3 B’s, de BBB.
  Blair zal door stemming verdwijnen, en wat
  Bush, en
  Balkenende gaat overkomen, weten we aan het
  eind van dit jaar, vrij zeker!

  N.B.
  Op dit moment verandert door het NOSnieuws
  van 13.00 uur opnieuw even het gesprek van
  de dag!
  Ontoelaatbare aktiviteiten door een hoofd
  van een basisschool in Putten.
  “Op dreef” zijn, werd door hem wel heel per-
  soonlijk geinterpreteerd.
  Onze kinderen Henk, zijn dat stadium voorbij,
  maar de zorg om evt. kleinkinderen is er niet
  minder om…..wat een ellende weer….en dan
  nog zo arrogant met alle reeds in de pers ge-
  toonde voorbeelden, ook nog niet schromen om
  rustig zelf dergelijke initiatieven te ont-
  plooien. Dat is wel even anders dan knullen
  die elkaar geinig te grazen nemen in het
  zwembad onder het afdouchen….wat is dat
  toch Henk, dat mensen zichzelf niet in de
  hand weten te houden?
  Hoeveel kinderen zullen er mogelijk nu nog
  steeds niet ´praten´ . Plegers verplichte
  injecties toedienen om e.e.a. beter te kana-
  liseren lijkt me haast een medische én juri-
  dische indicatie daartoe….het zal je kind
  maar wezen….erg, heel erg!

  Toch moet als tegenhang, ook dit schitterende
  weer, ook het gesprek van déze dag kunnen
  zijn, en bleef het daar nu maar eens bij!
  Heel hartelijke groeten ook voor Dee en de
  viervoeter! Goed weekend Henk! Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 4 mei 2007 @ 13.13 uur

 69. @40 Hermie Kreeft

  Voor jou! Misschien iets voor mei?
  Groet.

  Het Plein van de Vrijheid zindert leeg
  van volk dat zo op hun falie kreeg
  de puf is eruit
  verschoten het kruit
  en wijn van on line naar het hoofd steeg

  Reactie door Gloria — vrijdag 4 mei 2007 @ 14.20 uur

 70. Postbank ING Nationale Nederlanden wie kan het onderscheid nog maken, nog niet te spreken over de buitenlandse takken waardoor ook naar buitenlandse maatstaven mag worden omgegaan met integriteit, graaicultuur etc…..

  Hebben jullie het bericht niet gehoord ik dacht op de radio dat destijds toen ABN en Amro wilden samengaan dit wettelijk niet mogelijk was en de banken de fractieleiders van de politieke partijen een avond met nadruk op een (leestekens werken niet of krijg ze dubbel)hebben uitgenodigd en diezelfde avond rijp gemaakt (binnen paaruurtjes dus) voor het veranderen van de wet zodat dit mogelijk zou zijn.
  Khosrow kom maar op met je achterkamertjes want dit is een voorbeeld bij uitstek. Zo gaat het in heel de politiek tegenwoordig, een flauw aftreksel van het bedrijfsleven en de aandeelhouders.
  En het wordt erger ex-shellers ook nu weer van de CU en/of het CDA gaan de politiek in om het bedrijfsleven politiek te steunen.
  Het worden derhalve vanzelf Amerikanse toestanden. Men zit er niet meer voor ‘het’ land maar voor z’n eigen clubje.
  Stemmen zou bijna geen zin meer hebben als we niet wisten dat Jan en ik hoop de rest van de SP ook niet houden van achterkamertjes. Dat is dan ook nog de enige mogelijkheid op een partij te stemmen waarvan je als kiezer weet waar je aantoe bent de rest is achterkamertjespolitiek war wij geen weet en dus geen greep op hebben.

  Reactie door Henny — vrijdag 4 mei 2007 @ 14.27 uur

 71. @68 Madelief.

  Je stelde de vraag dat mensen zich niet in de hand weten te houden. Mijn antwoord is heel eenvoudig. Het ontbreken van een goede opvoeding. Waardoor de familie-eer onder druk komt te staan en het ontstaan van de sfeer “dat moet kunnen”. De moeder is er voor de opvoeding, de vader voor het gezag.
  Dit moet de basis zijn van het gezin, maar door de groeiende welvaart en vooral wat er zoal te koop is gingen de ouders beide aan het werk en de kinderen deelden hun eigen leven in. Dit gaat natuurlijk niet op voor ieder gezin, maar het zijn de gezinnen die minder stevig in hun schoenen stonden daar ging het fout. De kinderen kun je niets kwalijk nemen maar de niet-opvoeders zijn verantwoordelijk en de tijdgeest met het zichtbare misdaders gilde zoals TV enz. enz. Madelief ook een prima weekend en geniet van de zon, ik ben al volop in het toentje krabben. Groeten van mij, Dee en Conan.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 4 mei 2007 @ 14.27 uur

 72. @68.Madelief
  Zo is dat Madelief. Zelfs liefde kan iets mooi en oprecht zijn, een uitreiken naar elkaar en in wederzijds respect voor elkaar.
  Elkaar vooruit helpen en niet ten kostte van een ander.

  Of het kan heel egoistisch een eigen behoefte vervullen, vervormt en pervers. Zoals porno, misleidend.
  Daar is eigenlijk helemaal niets lief aan, Madelief. Eerder het tegendeel.
  Maar soms zijn beide versies maar moeilijk uit elkaar te houden.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 14.28 uur

 73. Het geprek van de dag zou moeten gaan over
  Wouter Bos.

  De Pvda is een dolend schip zonder koers of enige integriteit sinds hij aan het roer staat.

  Hij heeft ons volk wereldwijd tot onverdedigbare Moordenaars gemaakt door ons geweten en een Irak Enquete te verkwanselen en de constitutie te verkrachten.

  Hij heeft de solidariteit in Nederland vermoord door te verzaken in te grijpen in de Graaicultuur.

  Hij heeft Nederland het predicaat van onbezonnen Verkwisters door de rest van de EU op laten plakken. Waar hij in de europese vergadering van ministers van financien te vuur en te zwaard ons land had moeten verdedigen, maakte hij ons tot kinderlijke zwakkelingen door als een zielige wezel zich als onderkruipsel te verdedigen.

  En nu het nationale belang op het spel staat inzake de ABN-Amro had hij heldhaftig ons kleine landje kunnen verdedigen door elke verkoop van ABN-Amro te verbieden, Neelie Smit-Koers op haar bakkes te slaan en nu eindelijke eens de belangen van ons volk centraal te stellen en te verdedigen.
  Maar het lafhartige aftreksel Bos verstopt zich weer en laat weer na in te grijpen.

  Zijn laffe gedrag en ontbrekende leiderschapskwaliteiten hebben in die paar maanden dat hij minister van Financien is, ons land gedenigreerd en gedegradeerd tot een
  moraalloze, onsolidaire, onsamehangende, moedeloze garage-sale.

  Meer dan ooit vind ik dat de Tweede Kamer het vertrouwen in deze figuur moet opzeggen. Wat hij in 2 maanden naar de kloten helpt is met geen pen te beschrijven, laat staan hoe verwoestend die joker zal zijn als we hem er 4 jaar laten zitten. Ik vond Verdonk een verschrikkelijke minister maar Bos slaat alles en zal onze maatschappij totaal naar de klote helpen en genadeloos zonder enig greintje zelfvertrouwen in de goot achterlaten.

  Er MOET een motie van Wantrouwen komen of anders moet het volk hem desnoods maar uit eigenbelang uit zijn misère verlossen en afzetten.

  Dat hij de Pvda naar de klote helpt kan ik niet mee zitten maar die laffe klojo helpt gegarandeert ook ons land naar de fillestijnen.

  Reactie door ACE — vrijdag 4 mei 2007 @ 14.42 uur

 74. @69.Gloria
  Welnee, Gloria. De puf is er niet uit, integendeel. Maar soms wordt er op meerdere borden tegelijk geschaakt. Dan is het een kwestie van overzicht te behouden.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.16 uur

 75. @72. Wel Rob de Kuster ik vind dat u dat heel markant typeert en als mensen niet meer
  weten dat eigenliefde niét ten koste van an-
  deren mag gaan, noch figuurlijk, noch over-
  drachtelijk zijn ze feitelijk al een heel
  lange tijd de ‘weg kwijt’. Dat kinderen in de meest beïnvloedbare tijd van hun vaak nog
  zo jonge leven, maar ook in de puberteit,
  zo kwetsbaar zijn, wéten dit soort opportunis
  ten maar al te goed en maken er driftig ge-
  bruik van, en ben ik van mening dat dit ge-
  drag (ongedisciplineerd) niet hard genoeg kan
  worden aangepakt: vroeger leerde men bijv.
  ‘handen thuis’ te houden, ook binnen gezinnen
  om zo ook te leren, dat het ‘houden van af-
  stand’ later een tegewicht zou zijn tegen te
  overkomen opdringerigheid, opdringerigheid
  waarvan de volwassene ‘joviaal’ gebruík van
  meent te kunnen maken.
  Voor sommigen mogen dan ‘beide versies moei-
  lijk uit elkaar te houden zijn’ maar goede
  begeleiding, intensief en meelevend met het
  groeiende gedachtenpatroon van jeugd, kan
  veel ellende al in een vroeg stadium mogelijk
  iets doen voorkómen. Weet, de handige betrok-
  kene, elke schijn ‘van’ naar de buitenwereld
  te vermijden, zijn er soms toch die ‘waarne-
  mingen’ door ‘buitenstaanders’ die zo’n situa
  tie vrijwel onmiddellijk weten te traceren,
  die zijn getrained, goed opgevoed en voelen
  het aan hun water. Dat ook goede opvoeders in
  de fout kunnen gaan heeft danook vaak niet
  met hún opvoeding te maken, maar met een ex-
  ceptionele, wetenschappelijk te bewijzen, aan
  leg. Indien er voor zo iemand die situatie be
  angstigend over komt, omdat het tégen de héle
  opvoeding ingaat/ging,,,zijn dat de ‘eerste
  (flinke) dáders, die zich wél willen laten
  begeleiden in een voor hem/haar persoonlijk
  te zoeken oplossing, die stánd kan houden’.
  Als ethiek niet een vak wordt, maar onvol-
  doende groepsgesprekjes in de basis plaats-
  vinden en de Maatschappijles pas wordt ver-
  kregen, als de daders al aan de slag zijn, is
  het vaak al te laat.
  Met name biologie, moet daar een flink aan-
  deel in kunnen krijgen, tot e.e.a. goed is geregeld, en het wordt vrij moeilijk als het
  ene ouderpaar de privacy van zichzelf en de
  kinderen probeert te eerbiedigen, maar het
  andere ouderpaar als naturisten in huis rond
  holt en dolt….van het één komt dan soms on-
  gemerkt het ander, en bijna altijd hoor je dan dat kinderen ergens mee ‘gechanteerd’wor-
  den. Een daardoor vrijgezel gebleven oudtante
  van me, leerde alle nichtjes en neefjes al
  vroeg in de familie, dit: Laat nooit met je
  doen of aan je gebeuren wat je zélf niet wilt
  en in een later stadium ook: als je zeker aan
  voelt dat e.e.a. vanuit de intiatiefnemer zo
  goed als ‘dwingend’ wordt opgedrongen, aarzel
  dan niet, wees beleefd in het afhouden van de
  opgedrongen uitnodiging tot….maar gá daarna
  onmiddellijk te rade bij iemand die je abso-
  luut wél vertrouwt, of waar je contactueel
  toch al goede, wijze ervaringen mee had!
  Ze maakte school, die oud-tante, ook onder
  haar directe nichten en neven en vlak voor
  haar dood bleek, dat een eigen nooit-vertelde
  ervaring haar van ‘normale’ verhoudingen had
  weerhouden en een radar ontwikkelde voor mis-
  toestanden. Hoe een slachtoffer, Rob, toch
  nog kans zag anderen te ‘redden’…..Ach Rob
  er zijn ook zoveel mensen die feitelijk ergens voor een welverdiend ‘lintje’ zouden
  moeten ontvangen, en zoveel daders die de
  dans tot en met hun dood wisten te ontsprin-
  gen, waarvan de evt. reeds verstrekte ‘ver-
  sierselen’ nooit werden afgenomen, wist je
  dat? In wézen echt liéve mensen zijn er he-
  laas veel te weinig, hun wáre aard doet zich
  altijd wel op een gegeven ogenblik kénnen!
  De onschuld en de spontane liefde van een
  kind om zeep helpen, zou structureler veel
  beter beschermd moeten worden. De binding
  ding die zij van aanleg, met beide ouders
  hebben, of althans, evt. door haar gezoogd,
  van nature hebben met de moeder werd hen ge-
  woon ontnomen! Moeder moet tegenwoordig wer-
  ken voor haar eigen oude dag en voelt zich
  regelmatig instinctief niet lékker op haar
  werk en weet dat zij haar kind in continuï-
  teit te weinig meemaakt en ziet, en onder-
  kent daardoor veel minder makkelijk wát haar
  kind schéélt als het uit school komt en zelfs
  nog géén mónd heeft opengedaan!
  Kinderen worden op een bepaalde manier hoe
  langer hoe meer de dupe, en de kostwinnersver
  goeding is er niet meer, en KB dékt echt de
  kosten van kinderen niét, maar gelijke lonen
  voor man en (ongetrouwde) vrouw/man zijn er dan wel voor in de plaats gekomen, gelijke
  berechtiging noemen we dat.
  Kinderen worden uit liefde geboren en worden
  verwacht als toekomende generatie ook mede
  voor het land te zorgen en dat is prima.
  Diegenen die nu schimpen op die (ook) keuze
  bereidheid van volwassenen om meer aandacht
  te schenken aan de kinderwens, dan de volgen-
  de generatie die de boel op poten moet zien
  te houden, plukken daar dan straks wel de
  vruchten van, maar willen er nu niets voor in
  bijdragen of inleveren.

  Reactie door Madelief — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.23 uur

 76. @73.ACE
  Ik had het niet beter kunnen verwoorden, ACE.
  Maar……

  Maar ik besef dat keiharde uitspraken mensen bijna automatisch in de verdediging drukt.
  Soms is het nodig om het besef in de mens door te laten dringen door ruimte daarvoor te laten.
  Gewoon een andere manier van communiceren. Maar zeker niet minder effectief.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.26 uur

 77. Het gesprek van vandaag is bij ons; liberaal kapitalisme of democratie?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.31 uur

 78. @ 76 Rob de Kuster

  Ik begrijp wat je bedoeld maar geloof het of niet; ik heb dit spontaan zonder na te denken, uit mijn hart neer gepend zonder bijbedoelingen of manipulatieve beweegredenen.

  Dikwijls schrijf ik snel mijn gevoelens weg en zet het zonder controle of nalezen op het log om de onbezonnen originaliteit en spontaniteit te waarborgen.

  Reactie door ACE — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.48 uur

 79. @75.Madelief

  Weet u nog?
  In de spiegelende etalages zien we vaak onszelf.

  Ik kan ook een spiegel zijn, Madelief.

  Dat geeft mij dan weer inzicht. Analyse begint met observatie. Het is zaak u daar van bewust te zijn.

  Vraag me nu wel af wat het gesprek van de dag bij het PVDA zal zijn, wat denkt u Madelief?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.57 uur

 80. @59 Henny
  Ik heb je bijdrage drie keer gelezen.
  Ons hoofd zit vol met de zelfde zaken en de weerzin ertegen.
  Alleen zou ik het niet zó perfect op kunnen
  schrijven als jij hierboven deed.
  en vele anderen ook doen.

  Het is zo goed dat er een log als dit bestaat.
  Ik lees iedere dag de kranten Online en keer dan telkens hier terug om de meningen van anderen te kunnen lezen en soms iets te schrijven.
  Er zit een versterkende factor in dit te doen.
  Wanneer ik aldus o.m. door jou geholpen allesoverziende lees, dan is er de mogelijkheid door het overzicht ook weer even afstand te nemen gewoon in de kleine dagelijkse dingen in het leven.
  Het verschil tussen de grote en de kleine dingen is zo immens.
  In grote dingen kan ik verdwalen in de kleine
  vind ik me terug.
  Dit maakt me duidelijk hoe belangrijk het oog voor het detail is.
  Ongelofelijk hoe de weerslag van een enkel overkoepelend idee in dit geval marktwerking
  het oog blind kan maken voor het detail.
  Ik heb nooit geloofd in het spreekwoord:
  money makes the world go round.
  Een maatschappij kan er zelfs doodziek van worden.
  Geld als doel en niet als een middel is de gesel van deze tijd en alle andere.

  Reactie door Alex — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.58 uur

 81. @78.ACE
  Ik geloof u en in u, ACE.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 15.59 uur

 82. @ 76 Rob de Kuster

  Ik denk dat veel mensen de ernst van het falen van Wouter Bos niet inzien en al helemaal niet kunnen kwalificeren.

  Ik daag je dan ook uit, op jouw manier te reageren op gevolgen van de handelswijze van Wouter Bos daar waar het gaat om solidariteit, zelfvertrouwen en zelfbeeld, patriottisme, chauvinisme en economisch belang.

  Reactie door ACE — vrijdag 4 mei 2007 @ 16.07 uur

 83. Een Koningshuis vol Buitenlanders.

  Er is natuurlijk een ander woord voor.
  ALOCHTONEN.
  Die worden vooral als zij niet rijk zijn in ons land vervolgd, op straat gezet en weg gejaagd. Vooral wanneer zij een criminele achtergrond hebben.

  Terugblikkend in de historie, hoeft, zeker wat de voorzaten van Ons buitenlands Koningshuis aangaat, niet te worden ontkend, dat dat, in een rookgordijn van onschendbaarheid, heel wat meer op zijn geweten heeft dan verjaagde allochtonen.

  Bij rotzooi waarmee in naam het Koningschap sprake is, zijn de hoogste Oranjes tot nu toe, slechts symbolisch betrokken.

  Wat een een begripsvervuiling voor het gegeven: In Naam Van.

  Wij mogen dan net als de Duitsers een Germaanse oorsprong hebben, het klopt echter niet, dat degenen die tot nu toe op de troon mochten zitten, buitenlanders waren. Van hun stam, met hoofdzakelijk ook nog het alsmaar genetisch vervuilende Duitse Blauwe Bloed.

  In Duitsland ziet men Ons Koningshuis als een soort pionnen van geheime bezetters, waar zij plezier om hebben en waar zij Ons Nederlanders graag mee bespotten, belachelijk maken en waar zij ook nog de draak mee steken!

  In in principe hebben zij groot gelijk.
  Wij zijn toch niet schatplichtig aan Duitsland. Of wel soms?

  Omdat Alexander als in andere koningshuizen geen zieke, gekke gehandicapte of debiele kinderen als nazaten wilde, trouwde hij met een mooi buitenlands meisje, zonder vreemde genetische smetten uit Duits Engels en Ander Blauw Bloedgebroed.

  Daar zit natuurlijk ook nog onzuivere politiek en oude stille vriendschap achter met de bewonderde Argentijnse hoofdonderdrukker van nog niet zo lang geleden.

  Voor Argentinie, waar men geen adel kent, werd om die op termijn erflijk te kunnen invoeren, werd Hun Maxima door haar huwelijk met Alex in een klap beblaubloedt.

  Nu kan men met het Koningshuis Ons daar op de hak gaan nemen.

  Ik had er als vader bezwaar tegen gemaakt en het afgeraden,, als mijn dochter, had willen trouwen met een afstammeling van Hitler, Bush Pinochet, Videla of een andere criminieel.

  Maar in Nederland wordt het goed gevonden, dat een dochter van de schijnbaar dove en blinde regeringscrimineel Zoruguetta, mogelijk de toekomstige Koningin van Nederland wordt.

  “Jamaar, Daar kan Maxima toch niks aan doen!”

  Wij hebben een spreekwoord:
  De appelalt niet ver van de boom!
  Oranje heeft misschien zonder het te beseffen, een Gremlin, in huis gehaald.

  Toen er na de oorlog een kans was om de Oranjes op straat te zetten en te verdrijven, durfden lui die toen regeerden, dat niet te doen.

  Wij mogen in Nederland gerust een Koning of Koningin hebben. Maar dan wel zonder de huidige poeha.

  Het moet beslist niet iemand zijn die het koningschap erft. Want dan behouden een ongewenst en belachelijk Koningshuis.

  Het moet Iemand zijn, die met zijn (haar) ouders al een aantal generaties in ons land woont, die van onbesproken gedrag is. Iemand die niet van dat het akelige, doch overigens slechts vermeend Blauwe Bloed heeft. Iemand die niet rijk is.
  Het zou gerust een bijstandmoeder kunnen zijn of iemand als Onze Gloria.

  En als er iemand die rijk is, voor Koningschap wordt aangewezen, dan moeten hij zij, tot hun geld op is, dat maar uit eigen zak betalen. Zeker zijn eigen poeha en zo.

  Gloria bijvoorbeeld, – - ik noem zo maar iemand en Haar mooie Naam is toch al genoemd – - die niet absurd rijk is, zou om het Koningschap te vervullen gerust een daarbij passende bijstandsuitkering mogen ontvangen.

  Ik snap niet waarom Mevrouw Beatrix von Lippe Bisterfeld, ondanks haar grote rijkdom, daarnaast ook nog een uitkering krijgt, om lekker pompeus, koningschap te kunnen bedrijven.

  Er klopt iets niet met het Ons erflijk Koningschap. Het zou – - het hierboven al –iemand moeten zijn uit het Volk, die daarvoor wordt aangewezen.

  Ik zou het gewoon vanuit mijn huis, met iets meer beloning dan mijn AOW, best wel willen doen. Maar ik heb Gloria er al voor aangewezen. Laat Haar maar op te Troon gaan zitten.

  GLORIA FOR QUEEN!!! Leve Gloria.
  Weg met Beatrix, Alex en Maxima!

  Laat dit maar het gesprek van de dag worden.

  Groeten van Haras Mormolus, bij wie slechts Lamburgs Bloed door d’adren v;loet, en die de coninc van Hispanje, niet wil eren.

  Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 4 mei 2007 @ 16.10 uur

 84. Die gasten van het consortium zijn mooi te vergelijken met Gordon Gekko uit de film Wallstreet.

  De opsplitsing is mi te stoppen als alle Nederlandse klanten van de ABN amro massaal hun tegoeden opnemen en de rekening sluiten.
  Samen hebben we de macht.

  Reactie door kaatje — vrijdag 4 mei 2007 @ 16.10 uur

 85. @83.Haras
  Ik proef pijn in uw woorden en hoewel begrijpelijk is dat geen goede uitgangs positie. Pijn beperkt u in uw redenering, vertroebelt de geest.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 17.12 uur

 86. Ach de meeste werknemers van de ABN zullen snel wel weer ergens anders werk hebben alleen de mensen van de regio kantoren zullen het wat moeilijker hebben. Toont wel weer aan dat je in deze tijd niet meer loyaal moet zijn aan je werkgever aangezien die ook niet loyaal is voor de werknemers. Verder het is maar een bank/bedrijf waarvan er zovele zijn zo erg is het niet

  Reactie door JV — vrijdag 4 mei 2007 @ 17.15 uur

 87. @83.Haras
  In het schaakspel van het leven is Gloria voor mij zondermeer een koningin, Haras.
  Haar woorden zijn uit het hart gegrepen en daarmee oprecht.

  Laten we elkaar wat ruimte gunnen en niet vergeten waar socialisme nu werkelijk voor staat.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 4 mei 2007 @ 17.57 uur

 88. 29 roepie roepie,,
  eeu meer k/controleurs/opsporings ambtenaren(ook vrinden van donner die in de speciale terroristen afdelingen in 1-2 gevangenissen waarschijnlijk gedient hebben waar elke regel vertrapt en genegeert werdt/wordt,zeg maar net geen guantanamo)
  die dan meer boetes gaan schrijven en kunnen ze het niet betalen dan halen ze gewoon je huisraad weg.
  om in de woorden te spreken van den donner en zijn partij den c!da,
  LUISTEREN zullen ze die ongelovigen,EN anders voelen ze meinen toorn.

  Reactie door ad — vrijdag 4 mei 2007 @ 21.20 uur

 89. @HARAS
  @Rob de Kuster

  Hoe kan ik het jullie zeggen… Zo innig warm en een hart onder de riem.
  Overschat mij niet. Zoveel eer heb ik niet verdiend. Niet voor niets heb ik Jezus nodig in mijn leven…
  Haras en Rob, ik wil niets liever dan jullie de eer geven die jullie toekomt: ruiterlijke mannen met een warm hart. Koninklijk!

  Dit doet niets af aan alle helden/heldinnen die hier op het weblog reageren. Vriend of vijand… ik kan het niet laten. Ik houd toch van jullie.

  @74 Rob

  Nee, de puf van het volk is er niet ECHT uit.
  Het was meer een geschenkje voor Hermie Kreeft. Ik keek op haar weblog en zag dat de limerick voor de maand mei er nog niet was. Heb even zitten klooien met woorden en dit leek mij aardig in antwoord op haar reactie @40. Kleine kern van waarheid zit er wel in toch?

  Reactie door Gloria — vrijdag 4 mei 2007 @ 21.35 uur

 90. Op onze werkvloer bij ING Bank wordt al wekenlang over ABN AMRO gepraat! Ondanks dat onze grote baas oproept om overlopers van ABN AMRO met open armen te ontvangen, is dat geen echte drive voor ons. Wij huiveren mee met de collega’s bij ABN AMRO. Nederland let op uw zaak! Let op het nieuws bij ING in de loop van deze maand!

  Reactie door herrieman — vrijdag 4 mei 2007 @ 23.21 uur

 91. …..en met overlopers bedoel ik geen personeel van ABN AMRO, maar vooral zielepoten die bang zijn dat ze hun spaarcentjes kwijt raken en slechts een enkeling die dat uit solidariteit doet!

  Reactie door herrieman — vrijdag 4 mei 2007 @ 23.24 uur

 92. Sommige bijdragen dwalen wel erg ver af. Dit onderwerp gaat over de ontwikkelingen rondom ABN-Amro..Heeft misschien iemand een idee over waar “de aandeelhouder” ophoudt en “de speculant” begint? Dat zou nog een interessante discussie kunnen opleveren..ABN heeft veel (vooral kleine) aandeelhouders die dat al jarenlang zijn, voor een groot deel nog steeds nederlands..Daarnaast wordt dit bedrijf ook voor buitenlandse investeerders steeds aantrekkelijker, vooral daar waar het gaat om de korte termijn! TCI heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid, een buitenlandse investeerder, geen enkele affiniteit met ABN als zodanig! Enkel en alleen uit op het vergaren van een zo groot mogelijk belang om dit vervolgens zo snel mogelijk in klinkende munt om te zetten! Aandeelhouders zijn van groot belang voor dit soort bedrijven en voor de nederlandse economie, zij investeren heel veel geld op een manier die het bedrijf geen rente kost en het bedrijf risicodragend (maar vooral goedkoop) vermogen biedt..Gaat het onverhoopt toch mis, dan is die aandeelhouder eveneens de pineut, laten we dat ook niet vergeten! Maar we moeten misschien eens goed gaan nadenken en regels stellen omtrent de vraag waar “de aandeelhouder” ophoudt en “de speculant” begint..??

  Reactie door ToN — zaterdag 5 mei 2007 @ 1.02 uur

 93. @89.Gloria
  Ik weet niet of het die zon is die alsmaar blijft schijnen, Gloria, of dat ik hier zit te blozen.

  @90.ToN
  Dus als ik het goed begrijp, ToN, dan willen de liberaal kapitalisten nu dat we de markt gaan reguleren? Ben zeer benieuwd hoe onze minister van financiën hier op gaat reageren.
  Of laat ik zeggen; hoe de PVDA hier op gaat reageren.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 1.25 uur

 94. Ik had zo gedacht, zou het niet wettelijk zo te regelen zijn dat je jezelf eerst de aandelen moet verschaffen, investeren in een bedrijf en dan vervolgens eerst maar bijvoorbeeld twee of drie jaar lang investeerder blijven…? Om dan pas daarna jezelf officieel aandeelhouder te kunnen noemen met het daarbij behorende stemrecht in zo’n onderneming? Zou je daarmee misschien het “kaf van het koren kunnen scheiden”? Het is maar een ideetje, maar wie weet helpt het voor die bedrijven die nu al weten dat ze ook een potentiele overnameprooi zijn en allerlei inkoopprogramma’s van eigen aandelen in het leven roepen om de eigen (aandelen)koers zo snel mogelijk omhoog te krijgen?!

  Reactie door ToN — zaterdag 5 mei 2007 @ 1.26 uur

 95. @91 Rob,
  Met die liberaal kapitalisten heb ik persoonlijk niks te maken hoor, dus ik weet echt niet hoe zij hierover denken..Ik doe niet meer dan alleen maar mijn eigen hersenspinsels over dit onderwerp “los te laten” op dit log, zoals ik dat als SP’er al geruime tijd gewend ben..Daarnaast ben ik natuurlijk, net als jij, evengoed benieuwd naar wat Wouter Bos (uiteindelijk) zal beslissen op het moment dat hem persoonlijk de vraag voorgelegd wordt?! Maar voor zover ik het kan inschatten, zijn we dan al minstens een half jaar tot een jaar verder en de kans is zelfs groot dat het zover niet zal komen…Maar dat is alleen maar mijn eigen inschatting.

  Reactie door ToN — zaterdag 5 mei 2007 @ 1.37 uur

 96. Het gesprek van de dag is hier inmiddels weer het gevoelige verlies van Labour in de UK.

  Voor de Local Council heeft de Conservative Party nu een meerderheid, Scottish Parliament heeft de SNP de meerderheid en hoewel Labour nog altijd de meeste stemmen in de Welsh Assembly, ze heeft geen absolute meerderheid meer waardoor een regenboogcoalitie het stokje kan overnemen.

  Vooral de winst in Schotland is nogal wat, het zou namelijk kunnen betekenen dat Schotland zich nu daadwerkelijk gaat afscheiden van de Britain.

  Als deze trend zich zo doorzet in de UK dan is het ook onwaarschijnlijk dat Labour in 2009 de general elections gaat winnen. De polls wijzen naar de Conservative Party.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 1.39 uur

 97. @92/93.ToN
  Het is het een of het ander, ToN. Een vrije markt of een gereguleerde markt.
  Liberaal kapitalisme of democratie.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 2.05 uur

 98. Of nog beter; socialisme.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 2.13 uur

 99. @94 Rob, Die discussie is zo zwart/wit..Volgens mij zit een mens niet zo in elkaar en de wereld ook niet, maar we spreken elkaar vast en zeker in de toekomst nog nader..Een vrije of gereguleerde markt? Wat mij betreft vrij, jawel maar binnen bepaalde grenzen! Je kan toch naar de markt “kaders” aangeven, waarbij je zegt “je bent vrij om te doen en laten wat je nodig vindt en maak daar in alle vrijheid gebruik van, maar wanneer je jezelf buiten die “kaders” begeeft, dan behouden we ons als overheid het recht voor om in te grijpen als we dat nodig vinden”? Het ene hoeft het andere toch niet uit te sluiten??
  En de keuze tussen “liberaal kapitalisme” of “democratie” vind ik echt een onmogelijke..Stel dat ik een democraat in hart en nieren ben, ben ik dan (automatisch) ook een liberale kapitalist of misschien juist helemaal niet??
  Beste Rob, we zijn volgens mij allebei op de eerste plaats SP’er, dus we spreken mekaar vast nog nader..Maar probeer mij alsjeblieft niet “in een hokje te duwen”, want er is geen enkel hokje waar ik in pas..(knipoog)

  Reactie door ToN — zaterdag 5 mei 2007 @ 2.58 uur

 100. Gloria
  Af en toe kan ik me niet onttrekken aan de wens om je op beide wangen een dikke zoen te geven!!

  Reactie door ToN — zaterdag 5 mei 2007 @ 4.18 uur

 101. @99.ToN
  Maakt u geen zorgen, nee, ik wil niemand in een hokje plaatsen. Mijn redenering gaat als volgt.
  Er zijn volgens mij twee mogelijkheden; een vrije markt oftwel liberaal kapitalisme of een gereguleerde markt oftewel kapitalisme onder de authoriteit van een democratie.
  Socialisme betekent dat men kiest voor het laatste, een gereguleerde markt.
  Volgens mij is bij de ABN het probleem onstaan juist omdat zij voor een vrije markt zijn, dus voor het liberaal kapitalisme, alleen nu even niet.
  Maar ja, je kan nu eenmaal niet van twee walletjes tegelijk snoepen. Dan krijg je zoiets als vrije markt voor de rijken en een gereguleerde markt voor het klootjesvolk.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 9.23 uur

 102. Persoonlijk zie ik socialisme liever in een cooperatieve vorm, maar ik besef dat dit voor velen in deze tijd te veel vraagt. Dat is vooralsnog een te grote stap en zal niet worden begrepen.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 9.27 uur

 103. @87 Rob de Kuster,

  Citaat:
  “Laten we elkaar wat ruimte gunnen en niet vergeten waar socialisme werkelijk voor staat”

  Mooi woorden Rob, laten we dat inderdaad niet vergeten.

  Reactie door Anja — zaterdag 5 mei 2007 @ 9.37 uur

 104. @103.Anja
  Ik vergeet het ook niet, Anja. Maar socialisme als liberaal kapitalisme typeren is wat mij betreft misleidend en misplaatst.
  Dat zou betekenen dat men de werkelijke betekenis van socialisme niet begrepen heeft.

  Frapant, vind u niet? Dat economen een vrije markt als een non cooperatieve game theory omschrijven. Vrijheid in de betekenis van “niet samenwerken” is al heel wat minder positief. Laten we ook dat niet vergeten.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 9.58 uur

 105. Ik denk overigens dat ToN en ik het op dit punt eens zijn, zij het dat een vrije markt binnen kaders geplaatst in feite een gereguleerde markt is. Ik denk dat ToN en ik beide voor een gereguleerde markt zijn.
  ToN heeft waarschijnlijk een andere woord associatie met het begrip vrijheid.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 5 mei 2007 @ 11.01 uur

 106. vandaag het gesrpek van de dag bij ons.’SP wilde niet-aanvalsverdrag met Wilders’
  Uitgegeven op vrijdag 04 mei 2007 om 21:29:51

  (Novum) – De SP heeft voor de Tweede Kamerverkiezingen geprobeerd een niet-aanvalsverdrag met de PVV te sluiten. De SP stelde voor om elkaar tijdens de campagne met rust te laten, schrijft Trouw zaterdag.

  SP-Kamerlid Harry van Bommel zou de suggestie tijdens een lunch in Den Haag hebben gedaan aan PVV-leider Geert Wilders. “Een soort niet-aanvalsverdrag, althans zo interpreteerde ik het”, zegt Wilders in de krant. Tot afspraken zou het nooit zijn gekomen.

  Van Bommel bevestigt de lunch, maar benadrukt dat er nooit afspraken zijn gemaakt. “Wat Wilders suggereert, daar heb ik geen herinnering aan. Ik kan een opmerking hebben gemaakt in de trant van: jullie kunnen de VVD leegeten, de ChristenUnie het CDA en wij de PvdA. Maar een afspraak heb ik niet gemaakt.”

  Volgens Wilders vreesde de SP dat ‘het gewone volk’ van de socialisten zou overstappen naar de PVV. “Een SP-stemmer kon makkelijk naar ons overstappen.”

  Reactie door rafstal — zaterdag 5 mei 2007 @ 11.01 uur

 107. Balkenende IV betekende het groene licht voor de graaicultuur, de doorstart van het neoliberalisme, die de moraal uitlacht, de natuur om zeep helpt en de samenleving uiteen scheurt.
  Het is uitverkoop van het Nederlands erfgoed en de regering kijkt horende doof en ziende blind de andere kant op.
  Er blijven een paar puissant rijke Nederlandse families over en de rest bezit alleen nog de hoop op arbeid en aalmoezen van de weerzinwekkend arrogante geldelite.
  De politiek houdt zich machteloos tegenover het kapitaal onder het mom van het toverwoord -economische groei-, en is volstrekt machteloos tegenover het veranderend milieu, dat een nog nooit vertoonde rampspoed zal brengen waarbij het tot heden verzameld historisch leed verbleekt.
  Achter de christelijke dijken is alleen plaats voor wie het kan betalen.
  De politiek is faiiliet.

  De halvegarestudeerkamerpoliticus:

  ” Ach weet U, mijn regering houdt U onwetend en mijn geldelite houdt U arm en verder bent U welkom in de kerk, als ook de natuur zich tegen U keert.
  Wees VOC, wees blij ! “.

  Reactie door hendrik dieks — zaterdag 5 mei 2007 @ 12.15 uur

 108. “’SP wilde niet-aanvalsverdrag met Wilders’’ – en goed dat het niet gemaakt zou zijn want het zou verdacht veel lijken op de pakt destijds tussen Nazi-Deutsland en de Soviet-Unie.

  Reactie door walking bull — zaterdag 5 mei 2007 @ 12.17 uur

 109. http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/05_mei/05/binnenland/0505_0930_SP_ontkent_pact_met_Wilders.xml

  SP ontkent pact wilders…

  Reactie door Bart — zaterdag 5 mei 2007 @ 12.20 uur

 110. @ Rob de Kuster

  Een paar nuances lijke mij op zijn plaats;

  Democratie is slechts een van de vele verschijningsvormen van een gereguleerde markt.

  Liberaal kapitalisme bestaat in praktijk niet.

  Ik kan me niet voorstellen dat een niet samenwerkende aanvalsstrategie door economen als vrije markt wordt omschreven. Zelfs Nash vond het een subsidiar proces altijd deeluitmakend van een groter geheel immers het doel is geen onderdeel van de strategie.
  Kun je me een econoom noemen die jou stelling onderschrijft; die zou ik graag willen lezen.

  Ik ben het met je een dat Ton en jij communicatieproblemen hebben waarschijnlijk gebaseerd op verschillende definities.

  Een van de redenen voor mensen om liberaal te stemmen is nu juist deze begripsverwarring. Mensen assosieren vanuit het wezenlijke liberalisme met persoonlijke vrijheid.

  Ook ik heb geprobeerd VVD’ers bijvoorbeeld te overtuigen dat dit niets met elkaar te maken heeft maar loop tegen het zelfde probleem aan; communicatie.

  Ik vraag me dus af of Ton jou wel begrijpt.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 12.33 uur

 111. @ Rob de Kuster

  Tussen wezenlijke en liberalisme behoort een komma te staan. Wezenlijke als in by heart.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 12.36 uur

 112. @69 Gloria, dank voor de inspiratie.
  Ik heb er dit van gemaakt:

  De Dam, 4 mei 2007

  Hoe leeg en zo doods is het Plein
  het volk voelt geen vrijheid maar pijn
  De puf is eruit
  verschoten het kruit
  geregeerd door corruptie en schijn

  Reactie door Hermie Kreeft — zaterdag 5 mei 2007 @ 13.51 uur

 113. Gesprek van de middag is. http://simontay.wordpress.com

  Reactie door rafstal — zaterdag 5 mei 2007 @ 13.56 uur

 114. #92. ToN
  «Heeft misschien iemand een idee over waar “de aandeelhouder” ophoudt en “de speculant” begint?»

  ToN, hier is de heilige regel:
  «A careful portfolio manager will probably invest in stocks from the blue chip list, building a sound portfolio, aiming at a decent steady average dividend income. Of course, shares will be sold but not as a rule. Under this policy selling short is a mortal sin.»
  Dat is waar institutionele beleggers in geïnteresseerd zijn. Het wordt (voor geïnteresseerden) verder uitgewekt op http://www.ganuenta.com/index-stocks.htm, hoe het in de praktijk werkt met ‘show’ van een voorbeeld-portefeuille.
  Een tamelijk ingewikkeld verhaal, dat ook experts niet op elk willekeurig moment uit de mouw kunnen schudden.
  Politiek beschouwd, waar het hier in feite om gaat, kun je je afvragen of de overwinning van de VEB wel een overwinning is; waarop?

  Reactie door jk — zaterdag 5 mei 2007 @ 14.17 uur

 115. Dat maatschappelijk verantwoord handelen zo oneigenlijk is als maar zijn kan blijkt ook nu weer.

  Noch Rijkman Groenink en de Raad van commisarissen die bewust geen ontbindende voorwaarden opnemen teneinde met een gegarandeerde schadeclaim de anderen te blokkeren en en passant zelf te incasseren.

  Noch de aandeelhouder die slechts opportunistisch zijn geweten schoont door winst als het wezenlijke van aandeelhouderschap te benoemen.

  Noch de minister van Financien die een wit voetje van Neelie en de Europese Unie prefereert boven het opkomen voor het volk.

  Help, Nederland verzuipt maar ik spring niet te water want dat zal een ander wel doen.

  LogPoëten zing een ander vers, we vallen in slaap.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 14.53 uur

 116. @ Hermie en Gloria en Henny

  Er is nog hoop.
  Ga zo door, dames !.

  Reactie door hendrik dieks — zaterdag 5 mei 2007 @ 14.55 uur

 117. Nationalisme is een automatische reflex geinitieerd door globalisme.

  Of nemen we slechts stuiptrekkingen van overleden naties waar.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 15.06 uur

 118. Om me bij het onderwerp te houden: het gesprek van de dag is al een week lang het kampioenschap van PSV. En niets anders.

  Reactie door Rob — zaterdag 5 mei 2007 @ 15.10 uur

 119. De nihilist noemt economische groei slechts het doorschuiven van groter wordende ellende.

  JPB is niet capabel ons land te leiden, sterker nog JPB stort ons land onwetend in verderf.

  Wouter Bos bekleedt zijn ambt nu 2 maanden en heeft letterkijk alles wat hij heeft gedaan simpelweg fout gedaan.

  Wij hebben leiders nodig met een visie die ze durven uitdragen. Neem er maar een verrekijker of telescoop bij maar in de verste verte is zo’n leider niet te bekennen.

  Aanmodderen met Harry Potter als mascotte is het ergste wat een volk kan doen.

  Het is een nederlander niet waardig.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 15.13 uur

 120. 90. Herrieman, houdt dat nieuws in dat ik rap al mijn geld op ING moet zetten?

  Reactie door kaatje — zaterdag 5 mei 2007 @ 15.43 uur

 121. ACE

  Helemaal mee eens!

  Het grootste probleem is daarnaast dat wij geen andere politicus voor MP en landsleider met ware, hedendagse bezielde visie hebben. Dit wist ik allang voor de verkiezingen.
  Ik vind JM daarvoor ook niet geschikt.
  Als partij onontbeerlijk maar m.i te weinig bewust gericht om de bevolking als geheel te vertegengwoordigen en aan te kunnen spreken.

  Reactie door maria — zaterdag 5 mei 2007 @ 16.01 uur

 122. @112 Hermie Kreeft

  Beter!
  En daar staat het strak op je weblog. Prachtig.
  Wat leuk dat dit een stukje samenwerking mocht zijn, waarvoor mijn dank.
  Lieve Hermie, ik heb een oprecht verzoek:
  Wil je alsjeblieft in jouw dankwoord dat ENE woord na de komma schrappen? Ik voel mij er ongemakkelijk bij.
  Zonder komma kan de zin dan gewoon doorlopen.
  Alvast bedankt Hermie.
  Groet!

  Reactie door Gloria — zaterdag 5 mei 2007 @ 16.07 uur

 123. Alles draait dus om geld!! Snapt niemand dat dan!!!!??? Best erg!!!Droevig zelfs!!

  Reactie door Ferry — zaterdag 5 mei 2007 @ 16.38 uur

 124. It’s al about the money!!!! Sad but true!

  Reactie door Ferry — zaterdag 5 mei 2007 @ 16.39 uur

 125. Het CDA roept nu hard, de VVD is content met de uitspraak van de rechter. Laat het nu het CDA en de VVD onder Balkenende zijn geweest die de wet met meer macht aan de aandeelhouders (het kapitaal) geimplementeerd hebben.

  Het CDA breit zoveel onzin aan elkaar en zoveel fouten in het werk dat er gaten ontstaan die niet meer te dichten zijn.
  Het is de partij van eerst doen, niet denken als je maar op de eerste rij zit bij de voorstelling van het neo-liberale cabaret. Het is simpel rechts breien zonder te beseffen waar het averechts uitwerkt, zo geil op het navolgen van het Amerikaanse (anglesaksische) model en het opvolgen van het voor Balkenende tweede heilige boek dat enig zelfstandig denken
  over de eventuele gevolgen niet eens aan de orde komt, zoals het op talrijke terreinen niet aan de orde geweest is.
  Zo heeft hij dat ook altijd vertikt als hij de ander de arbeider, de gemiddelde nederlander het hemd van het lijf vroeg om hem vervolgens tot op het hemd uit te kleden. Ook toen zag hij de gaten niet.
  Het gevolg is zoals altijd ‘ broddelwerk’ maar doen alsof je goed gepresteerd hebt, goed voor het land, de hand op de gaten houden.
  Dat moet wel als zelfs werkgevers gaan protesteren dat het er niet uitziet.
  Voor Balkenende is iets waar als hij het gelezen heeft en in zijn straatje te pas komt, rechtlijnig en onvervaart kortzichtig.
  Ach ja het hemd is nog altijd nader dan de rok. Hij wilde de werkgevers en het kapitaal en daarmee zichzelf en zijn vrienden feteren maar stond toen die gingen protesteren omdat ze zelf in het nauw geraakten alsnog in zijn zelfgebreide hemd, met gaten. Doet vercvolgens alsof hij daar niets mee van doen heeft en laat zijn fractie verontwaardigd roepen dat Wouter Bos iets moet doen.
  Maar Wouter heeft bij Shell ook alleen het rechts breien goed geleerd wat bij de verkiezingen heel averechts heeft gewerkt.
  Wouter moet zich nog bezinnen. In de verkiezingen heeft hij geleerd 1x rechts 1 x averechts te breien, een glad geheel, lijkt het tenminste, als je niet zoveel steken laat vallen dat het hemd geheel niet meer als hemd herkenbaar is.
  Wat wij nodig hebben is m.i. een stevige borstrok.

  Reactie door Henny — zaterdag 5 mei 2007 @ 17.00 uur

 126. @119 ACE

  In mijn optie is Wouter Bos een afspiegeling van al die lamlendige PvdA-ers, die zelf geen visie meer hebben en het sociale erfgoed hebben verkwanseld door pluche-fetisjisme.
  Een andere leider zal niet helpen. Bos is de som van de Partij van de Arbeidersverlakkers.
  Een prostituant.

  Reactie door Gloria — zaterdag 5 mei 2007 @ 17.03 uur

 127. @ 121 maria

  Een echte staatman is het volk, is het volk in hart en nieren, staat er mee op en gaat en mee naar bed, bevecht elke aantijging groot of klein zonder zich te bedenken, is de liefde van onze leven.

  Elk volk krijgt de regering die het verdient.

  Gedrochtelijke nietszeggende persiflages moeten wij als volk verwerpen. Zij nemen de plaats in van de echte leider die daardoor onzichtbaar blijft.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 17.10 uur

 128. Ace Er zij nagenoeg geen persiflagres over JM. Dat hoeft ook niet per se.
  M.i. is JM niet een doodgeverde bewogen leider van de tijdgeest zijnde westerse en mondiaal politiek bewuwstzijn.
  Het blijft te klein en er vallen steeds echt belangrijke steken.

  Reactie door maria — zaterdag 5 mei 2007 @ 18.45 uur

 129. @ 126 Gloria

  Ik bedoelde niet een nieuwe leider voor de Pvda. Laat Wouter maar lekker zitten dan hebben ze over 4 jaar geen 2 zetels meer over.

  Ik bedoel dat het de plicht van het volk is om figuren als JPB en WB als leiders van ons land omver te gooien omdat ze ons niet waardig zijn en ze ons land, misschien zonder dat ze het zelf weten, naar de klote helpen.

  Wat betreft de PVDA heb je volkomen gelijk. Maar je moet toegeven dat ze het pluche beestjes electoraat goed beschermen. Voor de uitkeringsgerechtigde en de onderkant van de samenleving hebben ze tot nu toe nul komma nul, nul oog gehad maar het Pvdapluche ( de ambtenarij ) werd binnen 4 weken getracteerd op een loonsverhoging van 13,2 % + 4 % 13de maand + 2 % schaaltoeslag. Die blijven echt wel Pvda stemmen.

  Nu is het niet zo dat ik de ambtenaren geen loonsverhoging gun maar het feit dat het zo eenzijdig wordt gedaan vind ik verschrikkelijk onrechtvaardig en ik ben van mening dat het inderdaad slechts enkel is gedaan uit electorale overwegingen, Leve Guusje.

  Pvda’er is inderdaad verworden tot een vies scheldwoord.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 18.52 uur

 130. MI worden alleen persiflages gemaakt op markante opvallende en uitgesproken persoonlijkheden.

  Trek je eigen conclusie.

  Reactie door Henny — zaterdag 5 mei 2007 @ 19.18 uur

 131. @ 128 maria

  Ik bedoelde dat JPB en WB slechts staatmannen persifleren maar dat ze wel door het volk op die misplaatste troon zijn geplaatst.

  Poeh, het doet zeer dit te erkennen maar JM heeft inderdaad met name het laatste half jaar een aantal belangrijke afslagen gemist vanuit het oogpunt de echte leider van alle (deze nuance wil ik wel expliciet vermelden omdat ik vind dat hij het voor zijn electoraatdoelgroep uitstekend doet) nederlanders te kunnen worden. Toch heeft JM naar mijn mening momenteel veruit het grootste potentieel en wil ik de hoop nog niet laten varen dat hij het alsnog zou kunnen worden. De komende jaren zullen daarin
  maatgevend zijn.

  Een eerlijke diepgaand weloverwogen authentieke mening die er toe doet, moet ik zeggen.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 19.21 uur

 132. @ 130 Henny

  WB en JPB zij persiflages van echte leiders die we broodnodig hebben.

  Reactie door ACE — zaterdag 5 mei 2007 @ 20.06 uur

 133. @129 ACE

  Ik denk dat de armsten de beste graadmeter zijn van een zittend kabinet dat uitgerust is met sociale veren.
  Wel, ik kan je melden dat ook dit kabinet gelijk op de schop kan. Na jaren uitgeteerd te zijn door de vorige neoliberalen, wordt er door de huidige nog een schepje bovenop gedaan. Weer minder huursubsidie en weer MEER huur. Iedere maand roven ze de vaste lasten van mijn armzalige rekening, die al jaaaren niets nieuws te melden heeft. Inclusief ziektekosten en energievoorschotten hebben mij de das omgedaan. ‘k Moet leven van 35 euro in de week om van te eten, te drinken, huish. artikelen te kopen en mijn vege lijf te bekleden.
  IK PROTESTEER maar wie hoort mij…
  Ik zou willen dat ik de moed had om mij op het Binnenhof in brand te steken namens alle armen, maar ik ben nu eenmaal geen heldin.
  Dus gij ZULT leven!

  ROT OP KABINET!

  ACE vertel mij: hoe krijgen we die leiders omver geworpen?

  Reactie door Gloria — zaterdag 5 mei 2007 @ 23.09 uur

 134. ACE
  ACE, ACE, ACE…..toch. U vraagt om een sterke leiders, een verlosser. Wellicht een messias? Heeft u dan niets geleerd?

  Verdiep u eens in het socialisme en denk “cooperative game theory” in tegenstelling tot “non cooperative game theory.” Het is een uitreiken naar elkaar en voor elkaar. Samen. In vrijheid.

  Een samenleving bestaat niet uit enkel individueen, ego’s die in volledige vrijheid weigeren met elkaar samen te werken. Ten kostte van een ander. In absolute vrijheid houd een samenleving op te bestaan.

  We zullen het samen moeten doen, met elkaar en voor elkaar. En dat vereist empathie. Wederzijds begrip.

  ACE, lees eens de “Theory of Games and Economic Behaviour” uit 1944 van Oscar Morgenstern en John von Neumann. De theorie is inderdaad subsidiair en heeft diverse toepassingen. Economie is daar slechts één van.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 6 mei 2007 @ 0.42 uur

 135. @122 Hermie Kreeft

  YES! Bedankt Hermie!!
  Zo en nu maar weer aan de poets als Assepoester.
  Maar bovenal: Verbeter de wereld, begin bij jezelf. All-in a lot of work…pfff.
  Welterusten!

  Reactie door Gloria — zondag 6 mei 2007 @ 2.58 uur

 136. #133. Gloria

  «‘k Moet leven van 35 euro in de week om van te eten [...] »

  Dat is dan èlke dag brood met pindakaas. Voor de meeste mensen op deze aarde zit dat er niet vaker in dan om de andere dag …

  Hoe je dit kabinet weg krijgt? Eens in de vier jaar stemmen. Voor de meeste mensen op deze aarde is helemaal nooit.

  Tel je zegeningen!

  Reactie door jk — zondag 6 mei 2007 @ 9.38 uur

 137. ACE en Gloria

  PvdA als woord moet net zo’n taboe worden in de toekomst als dat je “Sieg Heil” zegt. Absurd? ik vind van niet. Het zijn stuk voor stuk verraders van dit volk; draaiers naar wie op dat moment toevallig de macht hebben en dat zijn hier nu helaas de grote bedrijven; mede dank zij de VVD.

  Omverwerpen dat zooitje; natuurlijk; maar hoe? Ik heb het er wel eens vaker over gehad hier.

  Moeten we het allemaal eerst zó slecht krijgen, dat we met z’n allen niks anders meer kunnen eten. Laten we het zover komen? Dan is daar een taak voor de SP weggelegd; want ik hoop dat deze het volk een keer kan oproepen en mobiliseren. Een paar van ons alleen; zoals ik en Gloria kunnen dat niet.

  Het grootste gevaar daarnaast; dat zijn de anti-revolutionaire krachten en gematigde geluiden die binnen de SP wortel schieten. Mensen; die vinden dat we alleen zindelijk moeten debatteren en “onzindelijke debaters” daarom het liefst de mond willen snoeren. Gasten zoals Meulenbelt en verdekte meelopers daarvan zoals Olaf Meijer. Die zien dat helemaal niet zitten. Als die de overhand krijgen dan kunnen we de SP en de ommekeer wel vergeten en gaat het dezelfde kant op als de PvdA en de vakbonden.

  De SP zal grote demonstraties moeten organiseren in elke grote stad. Keer op keer moeten we het verkeer lam leggen. De ME kan onmogelijk in elke stad de overhand hebben; zodat de druk flink zal zijn. Stadhuizen zullen we binnendringen en regeringsgebouwen moeten we bezetten. We moeten ze het regeren onmogelijk maken. Ook waar de gasten van het VNO NCW zetelen; die zullen we niet ontzien. Elke instelling die zich schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik en willekeur; daar nemen we de administratie van in beslag. Wie weet wat voor drek we tegenkomen.

  We willen geen ingenieurs en doctorandussen in het pluche; maar mensen die weten hoe het is om met 30 euro in de maand af te worden geknepen met een stel kinderen. mensen met wijsheid in plaats van I.Q. > 100. Mensen die dat hebben moeten niet op topposities worden gezet. Hooguit in adviseursfuncties.

  Ik hoop echt; dat dit een keer mag gebeuren. Alleen kunnen we het niet; alhoewel 1 persoon geschiedenis kan schrijven zoals in Sarajewo in 1914. Op zich ben ik tegen moord en doodslag. Maar ik zweer dat ik niet lijdzaam zal toezien als ze alles van mij afgepakt hebben en ik mijn kinderen langzaam zie wegteren en verhongeren terwijl de top hier van gekkigheid niet weet waar ze met hun geld heen moeten.

  Dan zal ik persoonlijk ingrijpen en dan zal ik het nieuws en de journaals halen; dat zweer ik op mijn kinderen!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zondag 6 mei 2007 @ 10.15 uur

 138. @137

  Lieve ReneR, dank voor je bijdrage. Een verademing!
  Ik droom ook van een volk dat zich openlijk verzet tegen de politieke misdaden die in ons land bedreven worden. Als volk ben je verplicht om op te komen voor rechtvaardigheid en laat je elkaar niet flikkeren.
  Nee wij wijzen niet, zoals destijds Zalm, op hoe erg het is over de grenzen louter en alleen om de ernst van onze zaak af te leiden. HIER is ons land en HIER moet gewerkt worden aan de omverwerping van een regiem in handen van christen Balkenende en zijn handlangers. Het zijn potentiele VOCCERS en daar moet dit land van verlost worden. Als we NU niet opstaan gaan de neoliberalen VOORGOED met ons aan de haal.
  Het kapitaal is hun god daarmee zullen zij wapens in handen hebben om de democratie blijvend geweld aan te doen. We zitten in de tang van een levensgevaarlijke dictatuur die de armen vanzelf om zeep helpt. Steeds verder aantrekken die broekriem is hun tactiek om zo de adem af te snijden van hen die hun stem nog durven verheffen.
  En het klootjesvolk? Die willen het nieuws en het journaal niet halen! Die laten zich lekker in slaap wiegen door de zandstrooiers van de media en eten en drinken op kosten van de armsten. Wat een achterlijk land is dit geworden en wat een achterlijk volk!
  Nee mensen in nood! We laten jullie niet stikken!! Reken maar!!!

  ReneR, ik doe met je mee!
  Het is tijd voor revolutie.

  Reactie door Gloria — zondag 6 mei 2007 @ 15.57 uur

 139. @137

  Hoi Rene,

  Met je wens dat het verkeer lam moet worden gelegd, dan wordt je op je wenken bediend, daar gaan de bonden samen met de vrachtwagenchauffeurs wel voor zorgen als LTO voet bij stuk blijven houden en het overleg stuk blijft lopen !Jarenlang is er jaarlijks een procentje bij gekomen. Overvragen we dan met 3 procent? Nee 2 en een half procent is het max. bod. Was ik maar ambtenaar geworden ! 3 rondjes op het Plein bij Joure leverde al het nodige “begrip”op, het is te hopen dat het niet zover zal komen, met dank aan deze FIJNE regering.Die zich voorlopig tot de 4ehelft van het jaar aan het orienteren is, wat er allemaal moet gebeuren om Nederland nog een beetje leefbaar te maken, Aan de slag zou ik zeggen ! Arie

  Reactie door a.derooij — zondag 6 mei 2007 @ 16.40 uur

 140. de lange weg

  de weg is lang en kent ook eenzaamheid
  maar mensen voer de strijd niet alleen
  in deze tijd die geen vrede kent
  en geen gelijkheid voor iedereen
  wie weet er dan niet dat kapitalisten
  nooit werkelijk zeggen waarom ze bestaan
  ze hebben de markt die willen ze houden
  rechtvaardigheid kennen ze enkel als waan

  KOM SOCIALISTEN TREKT TEN STRIJDE
  KOM SOCIALISTEN WEES PARAAT
  ONZE STRIJD IS NIET LANGER TE VERMIJDEN
  ALS JE MAAR WEET WAAR HET STEEDS OM GAAT

  Album “Voor God en Vaderland” Bots, 1976 !!!

  Ik bedoel maar, 31 jaar geleden en zo actueel als nooit tevoren !

  HET GESPREK VAN DE DAG !!!

  Arie

  Reactie door a.derooij — zondag 6 mei 2007 @ 17.06 uur

 141. #138. Gloria

  Hear, hear!

  Reactie door jk — zondag 6 mei 2007 @ 17.20 uur

 142. Gespek en gedachte van de dag!

  hoe is het mogelijk dat medische en prive gegevens van zorgvragers met zorg in natura in de thuissituatie op een internet site staan waar zorgaanbieders op in kunnen loggen en zo alle gegevens kunnen inzien.
  zorgvragers wordt gevraagt of men de gegevens ( en dan nog niet welke presies )mag doorgeven aan de zorgaanbieders , maar er wordt niet bijgezegt dat de gegevens op een internet site gezet worden!
  waar gaat dit naartoe! hoezo medische geheimhouding?

  Reactie door r — zondag 6 mei 2007 @ 17.36 uur

 143. Ik hoorde gisteren dat de armoede in Nederland zo schrikbarend is gestegen, en de voedselbanken bijna zijn verdubbeld, dat als er nog velen aids krijgen,…. dat we hier een nieuw afrika hebben.

  Klinkt wel erg cynisch, maar het zou zo maar kunnen, het weer hebben we in ieder geval mee.

  Reactie door Pool — zondag 6 mei 2007 @ 18.40 uur

 144. Uit “Het roode lied ” een bundel veel gezongen liederen der nederlandsche arbeidersbeweging het volgende lied.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Eens.doc

  Die bundel is uit 1926. Mijn vraag is waar staan wij nu? En wie zijn daar verantwoordelijk voor. Inderdaad de strijd is nog lang niet gestreden.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 6 mei 2007 @ 19.25 uur

 145. Gloria

  Gelukkig hebben wij onze muziek nog, daarin kun je alles vertellen.. Vanochtend hoorde ik tijdens vrije geluiden op de TV, de Cubaanse zangeres Estrella Acosta, heel mooi maar het mooiste vond ik dat er een LP getoond werd van Benny Moré (1919-1963).

  Reactie door d'olle Henk — zondag 6 mei 2007 @ 19.41 uur

 146. @138
  Met lieve mensen win je geen oorlog.

  Reactie door De Hakker — zondag 6 mei 2007 @ 22.38 uur

 147. @105 Rob,
  Ik denk dat jouw conclusie juist is..we verschillen niet zoveel van elkaar, vandaar dat ik al aangaf dat we elkaar al lange tijd kennen en in de toekomst evt. plooitjes nog wel glad zullen strijken, de discussie ging vooral over “grote woorden” maar inhoudelijk verschillen we niet zoveel van elkaar!

  @110 Ace
  Reken maar dat ik Rob, maar ook jouw opmerkingen, zeer serieus neem en ik weet ook dat ik de wijsheid niet in pacht heb! Dat pretendeer ik ook niet, maar ik heb gewoon mijn mening en ik vind niets leuker en waardevoller om zo’n mening met andere SP’ers te delen en daarover in alle vrijheid te discussieren! Dat is voor mij de ultieme vrijheid en het recht dat ieder individu heeft! Je hoeft het niet perse met elkaar eens te zijn, maar ook serieus kennis nemen van de mening van anderen, dat kan zelfs jouw eigen (soms vastgeroeste) mening ineens in een heel ander dagplicht plaatsen..Dat is positief en bovendien een bewijs van “vrijheid bij uitstek”! Ik zou het niet eens anders willen!!

  Reactie door ToN — maandag 7 mei 2007 @ 2.12 uur

 148. @144 d’olle Henk

  Ik heb je lied gelezen… “EENS”

  Tja EENS…
  EENS…”Het volk zijn meesters henen zendt, Dan komt het vol geluk!”

  EENS… zal Jezus terugkomen, zoals Hij beloofd heeft!

  Pfff… ik word zo moe van dat EENS!
  Wanneer krijgen we EENS NU?

  Reactie door Gloria — maandag 7 mei 2007 @ 2.39 uur

 149. Ons gesprek van de dag.Wie zijn de grootste ASO’S 1.Balkenende 2.Donner 3.Kok. Hoe ziet jullie top drie eruit?

  Reactie door rafstal — maandag 7 mei 2007 @ 11.29 uur

 150. @ 134 Rob de Kuster

  In theorie heb je uiteraard gelijk. Echter als je de stelling van Nash toepast op de politiek ben je accurater als je spreekt over een aanvalsstrategie. Immers het doel of de doelstelling zou een eigen strategie kunnen voeren. Dan blijft alleen de vraag of je spreekt over een samenwerkende of nietsamenwerkende aanvalsstrategie.

  Mijn mening is dat in de politiek nooit sprake kan zijn van een samenwerkende aanvalsstrategie omdat we volstrekt nooit over voldoende en alle informatie van het gehele proces kunnen beschikken.

  Mijn stelling is dan ook dat in praktijk de samenwerkende aanvalsstrategie niet bestaat en we in de praktijk dus altijd spreken over een nietsamenwerkende aanvalsstrategie.

  Ik zie dus de leider in de praktijk als enige mogelijkheid tot verandering. Uiteindelijk blijft het evenwicht wel in stand dus heb je gelijk dat het vroeger of later eenzijdig op die leider fout loopt. Als opportunist ga ik ervan uit dat dit gebeurt nadat de veranderingsslag is gemaakt en dat het toeval een handje helpt.

  Ik weet dat het riskant is maar anders blijven we achter elkaar aanlopen de verdommenis in.

  Reactie door ACE — maandag 7 mei 2007 @ 12.26 uur

 151. @150.ACE
  Nee, ACE, het woord aanvalstrategie doet geen recht aan deze materie. Het vertekent het beeld.
  In een non cooperative game theory gaat een ieder uit van de strategie van alle andere spelers en probeert daarbij zijn winst te maximaliseren. Liberaler kan haast niet zou ik zeggen.
  Overigens, de cooperative game theory bestaat wel degelijk. Ook in de politiek.

  Nee, ACE. Ik herken uw behoefte om alles bij een leider neer te willen leggen, maar dat is onterecht. Als socialist zou u dat nu juist begrijpen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 13.50 uur

 152. @147.ToN
  Zo is het. We kunnen altijd van elkaar leren en daar hoeven we het niet altijd met elkaar eens voor te zijn.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 14.11 uur

 153. @ Gloria en ReneR

  1 meter 56 gavrilo maakte inderdaad in 1914 een verschil. Dat zou nu niet meer het geval zijn. Een mensenleven is aanzienlijk goedkoper geworden.

  De moderne revolutie draait slechts om twee dingen, te weten : geld en informatie en die zijn beide voornamelijk digitaal geworden.

  Naar mijn mening bestaan er maar twee soorten mensen. Activisten en conformisten, momenteel in een verhouding van respectievelijk 30 % en 70 %.

  Van de activisten is slechts de helft bereid hun hele bestaan eraan te geven voor een revolutie, 15 % van het totaal dus. Als je in ogenschouw neemt dat dat ten tijden van de Franse revolutie 20 % was, realiseer je je hoe dicht wij tegen een revolutie aan zitten.

  Van de conformisten heeft bijna de helft een diep gewortelde onvrede over de politiek, het politieke stelsel en de overheid waarvan 10 % heeft zelfs wantrouwen koestert.

  Kortom nagenoeg 50 % van het volk is een revolutie niet ongenegen. Dat is ernstig hoog.

  “hoe krijgen we die leiders omver geworpen?”,
  Ik vind en vond Pim Fortuyn een racist en verreweg de meeste van zijn meningen complete onzin.

  Een elitaire verwijfde homofiel met extravagante roze strik om, twee grote villa’s, chique en met name pompeus gekleed, twee verwijfde hondjes op de achterbank van de Jaguar, egoistisch articulerend, uitgesproken egotistisch en egocentrisch, nota bene omgeven door het
  ” nieuwe geld ” van vieze onroerendgoed criminelen en stijlloze gedrochten als Mens en bovendien had hij geen idee over het leven van de werkman.

  Die, juist die zou het rolmodel zijn van Jan met de Pet. Hou toch op, onzin.

  Maar hij had wel twee punten waarmee ik het hartgrondig eens was en ben;

  Het is noodzakelijk dat we een efficiente overheid hebben. Weinig of geen bureaucratie en zoveel mogelijk handen aan het bed om het zo maar te zeggen.

  En het feit dat ons politieke systeem volkomen incestueus is en volkomen misgroeit is tot een zich zelf in standhoudend monster van conformisme dat slechts ondaadkrachtige
  meelopers baart.

  Nu juist dit tweede punt werd door mensen herkend als integer en van dermate onschatbaar belang dat men bereid was de schepen achter zich te verbranden.

  Dit heeft met name betrekking op JPB en WB en hun omverwerpen. JPB en WB zijn de gedrochte kinderen van een ziek politiek stelsel dat de democratie ernstig heeft aangetast.

  Tegen die twee aan blijven pissen tot de erosie hun benen breekt, het stelsel ter discussie stellen en zelf ver weg blijven van conformisme, lijkt me geen kwaad kunnen.

  De les van Fortuyn is dat we dicht tegen revolutie aan zitten, iedereen ongeacht argumenten deze revolutie in beweging kan zetten en dat het politieke stelsel op de schop moet, niet meer dan dat. Maar zelfs die les hebben JPB en WB niet begrepen. Triest.

  Reactie door ACE — maandag 7 mei 2007 @ 14.12 uur

 154. @150.ACE
  Dan heb je binnen een theory ook nog eens verschillende stategieën en kan men ook uitgaan van een gemengde strategie.

  Nash bewijst dat er in elke situatie een evenwicht bestaat, ook als die niet optimaal is. Het Nash Equilibrium bewijst een evenwicht in een non cooperative game theory ongeacht van welke strategie men voert.

  Maar in een non cooperative game theory waarin elke speler afhankelijk van de strategie van alle andere spelers probeert om zijn winsten te maximaliseren zal de totale opbrengst negatief zijn

  En het is dat besef waar het nu om gaat, ACE.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 14.34 uur

 155. @150.ACE
  In de non cooperative game theory gaat men er overigens wel van uit dat alle spelers rationeel handelen.
  Altruïsme is hier een onbrekende factor en definieert het verschil met een cooperative game theory.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 14.47 uur

 156. @ 155 Rob de Kuster

  Ik denk dat wij geen verschil van mening hebben over de theorie van Nash als het over spelletjes gaat, theoretisch dus.

  Bij een samenwerkende aanvalsstrategie ( ik gebruik deze benaming om onderscheidt aan te brengen ) is het noodzaak dat elke participant over dezelfde en alle informatie beschikt. Dat is in het echte leven gewoonweg niet mogelijk. Ik ben van mening dat een nietsamenwerkende aanvalsstrategie in werkelijkheid niet bestaat, slechts enkel theoretisch. Jij zegt dat het bestaat dan zou ik daar graag een voorbeeld van weten.

  Daarnast zijn er nog twee dingen waar we van mening verschillen ;

  Altruïsme bestaat volgens mij ook niet en een socialist is slechts een bange egoïst. Jij was het zelf die zei dat socialisme slechts regulering betekent.

  Ik tracht dus te leven met het feit we in de wereld te maken hebben met een nietsamenwerkende aanvalsstrategie die ten allen tijden in evenwicht is als onvermijdelijk feit.

  Reactie door ACE — maandag 7 mei 2007 @ 15.30 uur

 157. @153.ACE
  Fortuijn zag feilloos het publieke ongenoegen, de frustratie en kon zich daar mee identificeren. Gaf deze gedachten een geluid door de woorden uit te spreken die velen dachten. Met recht een opportunist.

  Maar hoewel Fortuijn de symptomen zag, herkende hij de oorzaak niet. Hij wist niet waar dit ongenoegen vandaan kwam. Had geen oplossingen. Fortuijn probeerde vanuit de vorm inhoud te geven. En hij niet alleen.

  De woede en angst, deze wanhoop die in deze maatschappij leeft en die zich in diverse vormen uit tegen Islam of gezag is niet meer dan een symptoom. De oorzaak ligt veel dieper.
  De frustratie die onzekerheid met zich mee brengt is een symptoom van het liberaal kapitalisme. De vrije markt. Ik ben oud genoeg om mij te herinneren dat koppelbazen (uitzendburo’s) illegaal waren. Mensen uit de arbeidersklasse verliezen hun baan en zekerheid en daarmee hun gevoel van geborgenheid en samenhorigheid. Men wordt op zichzelf terug geworpen en moet vechten om te overleven. En dat noemt men dan vrijheid en juist het gezag verdedigt dit te vuur en te zwaard. Terwijl de gewone arbeider alleen maar verliest en daarmee zijn frustratie, woede en angst toeneemt.

  Liberaal kapitalisme betekent vrij van democratie en vrij van burger rechten. Daar ligt de bron van het probleem. En als Fortuijn het dan niet ziet, ik zie het wel.
  En ik zie ook de oplossing voor dit probleem.
  Kapitalisme onder het gezag van een overheid.
  Winst die gebruikt wordt om verliezers te compenseren. Het Pareto-optimum. Dat betekent het sluiten van uitzendburo’s, als overheid borg staan voor de banen. Zekerheid genereren voor de arbeiders.

  In absolute vrijheid valt een samenleving uit elkaar. Daar zijn we al jaren getuigen van. Vrijheid in de zin van niet met elkaar samenwerken is extreem egoistisch en betekent dat vrijheid niet positief is.

  Men wil een echte democratie waarbij het bedrijfsleven ten dienste staat van de burger en NIET een bedrijfsleven ten kostte van de burger. Werk dient inkomen en baan garantie te creeren zodat de burger zijn leven verder vorm kan geven. Mensen willen zekerheid. Mensen willen NIET dat het bedrijfsleven de rol van de overheid op zich neemt. Het bedrijfsleven wordt namelijk niet democratisch gekozen. En democratie betekent dat het volk heerst en NIET dat de bestuurlijke elite uit het bedrijfsleven het voor het zeggen heeft.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 15.31 uur

 158. @ 157 Rob de Kuster

  Ook al zou ik het willen, kan ik er geen komma tussenkrijgen. Zeldzaam maar ik ben het volledig met je eens.

  De vraag die zich wel opwerpt is; Hoe komt het nou dat ondanks democratie de wereld zich juist afkeert van deze idealen door jou omschreven ?

  Reactie door ACE — maandag 7 mei 2007 @ 15.49 uur

 159. Mijn gesprek van de dag is. Wanneer wordt Nederland wakker en krijgen we eindelijk eens een regering die doet wat ze zeggen. Gratis schoolboeken,eigen risico enz. enz.
  Het leven wordt elke dag duurder en duurder en in mijn geval de onderwijssalarissen worden al jaren niet verhoogt. Ieder jaar weer minder te besteden ziektekosten omhoog, gasprijs omhoog, benzine omhoog, schoolboeken omhoog, eigen risico volgend jaar erbij, onroerendgoed is afgeschaft maar riool en afvalstoffen heffing zijn al bijna net zo hoog en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. dit was en is mijn gedachte elke dag.

  Reactie door leo v schagen — maandag 7 mei 2007 @ 15.57 uur

 160. Liberaal kapitalisme verwerpt niet alleen democratie en socialisme, het bestrijdt beiden met hun eigen instrumenten.

  Democratie en socialisme kan misbruikt worden. En dan keren mensen zich daar van af. Vergeten wat de werkelijke betekenis is.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 16.08 uur

 161. @156.ACE
  Nash heeft bewezen dat er in een non cooperative game theory altijd een evenwicht bestaat. De theory of Games and Economic Behaviour is niet door Nash ontwikkelt. En ja, de theorie is subsidiair en heeft diverse toepassingen. Economie of in oorlog zijn vaak gebruikte voorbeelden. Maar kan in een veelheid van situaties toegepast worden.

  Overigens is het niet zo dat in een cooperative game theory alle spelers over alle informatie moeten beschikken.

  De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn liberaal kapitalisme ( non cooperative game theory ) en communisme ( cooperative game theory ).

  Nee, ACE. Ik heb socialisme niet samengevat als regulering. Enkel dat socialisme betekent dat men kiest voor regulering. Maar socialisme is zoveel meer.
  Ik denk dat altruïsme wel degelijk bestaat. Daar herinnert mij de dodenherdenking steeds weer aan.

  ACE, het feit dat we nu in een non cooperative game theory leven die in een evenwicht verkeert die NIET optimaal is blijkt alleen al uit het situatie die nu speelt tussen ABN-AMRO en de aandeelhouders.
  Dit evenwicht dat altijd bestaat maar niet altijd optimaal is, is hier dus een nadeel.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 16.32 uur

 162. Loyaliteit …… in het buitenhof ,algelopen zondag ….GEWELDIG toch : summier kwam zelfs het PERSONEEL in de bespreking voor : WAT is dat ?

  Reactie door Fred — maandag 7 mei 2007 @ 17.16 uur

 163. @ 161 Rob de Kuster

  Als participanten niet over gelijke informatie beschikken is er per definite onevenwicht in het behalen van de doelstelling.

  Communisme wordt uitsluitend bereikt door revolutie dus per defintie niet door samenwerking. De marxistische culturen overal in de wereld blijken niet te kunnen bestaan naast kapitalistische culturen uitsluitend door het verschil in economische groei. Toen de chinezen zich in 99 niet meer achter hun artikel 5 kapitalistische outlet Hong Kong konden verschuilen moesten zij noodgedwongen kiezen. Van vrij keuze was geen sprake.

  Bij de dodenherdenking is in de verste verte geen sprake van altrualtruïsme. Kun je me misschien vertellen wat de belangen van die anderen dan zijn en wie die anderen dan
  zijn ?.

  Van mening zijn; laat ik maar sterven opdat anderen kunnen leven is naar mijn mening egoïstisch, het is wat jij wil.( Dit slechts een willekeurig voorbeeld en heeft niets met de waarden of feiten van de dodenherdenking te maken). Pur sang filosofisch.

  Wat betreft de ABN-Amro heb je gelijk maar ik begrijp niet zo zeer welk argument je daarmee wil maken.

  Nogmaals ik ga er vanuit dat er altijd een evenwicht is maar nooit een optimaal evenwicht.De een een biertje de ander de dood. Dat optimale evenwicht is er slechts theoretisch en in de praktijk van het leven nooit haalbaar. Het lijkt mij toch dat de status quo mijn gelijk aantoont.

  Reactie door ACE — maandag 7 mei 2007 @ 18.06 uur

 164. Vooraleerst even dit;

  “Maar ja, je kan nu eenmaal niet van twee walletjes tegelijk snoepen. Dan krijg je zoiets als vrije markt voor de rijken en een gereguleerde markt voor het klootjesvolk.”

  bij mijn reactie @101 hierboven heb ik het woord “klootjesvolk” met opzet gebruikt om met de negatieve lading van dit woord aan te geven hoe krom deze stelling is.
  Dit is NIET bedoeld om mensen omlaag te halen of in een hokje te plaatsen. Maar om een negatieve lading aan deze redenering te geven. Een redenering die ik overigens NIET ondersteun. Ik wilde hier een negatieve woord associatie leggen met de stelling.

  Ik kom dit woord op dit log nu een aantal keren tegen en ik vermoedt dat men zich hier aan stoort. Het is echter niet mijn bedoeling om een groep mensen omlaag te halen, ik wilde enkel een negatieve lading aan een bepaalde stelling te geven. Het is namelijk een zeer negatieve houding om van deze stelling uit te gaan, wat de ABN-AMRO in feite doet. Men wordt als zodanig behandeld ook al spreekt men het dan niet uit.

  @163.ACE

  “Als participanten niet over gelijke informatie beschikken is er per definite onevenwicht in het behalen van de doelstelling.”

  Nee hoor. Gewoon een evenwicht, alleen niet optimaal. Of misschien ook wel.

  Hoe komt u erbij dat men communisme alleen kan bereiken door revolutie? Er zijn diverse strategieën.

  Ik denk wel dat met de dodenherdenking het altruïsme in de mens herdacht wordt. Je leven geven bied de persoon in kwestie helemaal niets. Het is een ‘geven’ en men doet dat in vrijheid. Daar is niets egoistisch aan. De persoon in kwestie kiest er niet voor om te sterven, maar neemt bewust het risico voor een ander.

  Nogmaals, ACE, een evenwicht hoeft helemaal niet optimaal te zijn om in evenwicht te zijn. Maar kan dat wel. Het Pareto-optimum is zo’n evenwicht in een non cooperative game theory. Vraag blijft of een non cooperative game theory het meest optimaal is.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 7 mei 2007 @ 21.19 uur

 165. @ 164 Rob de Kuster

  Het gaat er allemaal wel om beslissingen te nemen ten einde een doel te bereiken, daar zijn het het toch over eens ? of niet ?

  Revolutie is een onlosmakelijk kenmerk van communisme. Feitelijk baseerde Engels dit op de nog niet bewezen(onbekende)theorie van Nash.
  Ik verwijs naar de beginselen van het communisme van Engels:

  http://www.marxists.org/nederlands/marx-engels/1847/1847beginselen.htm
  Vraag 15 t/m 19.

  Als je dit ter discussie stelt, vraag ik met toch af of we niet keer op keer het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn, dit is toch zowat basic. We moeten toch op zijn minst een basis hebben van waaruit we kunnen discussieren.

  De gestorvenen herdenken niet, wat is het doel van de mensen die herdenken en waarom doen ze dat ?

  Ik heb het gevoel dat we elkaar volledig niet begrijpen en naast elkaar af discussieren.

  Reactie door ACE — maandag 7 mei 2007 @ 23.55 uur

 166. @165.ACE
  “Ze zien echter ook, dat de ontwikkeling van het proletariaat in bijna alle beschaafde landen met geweld wordt onderdrukt en dat door de tegenstanders van de communisten hierdoor met alle macht wordt aangestuurd op een revolutie.”

  Het bovenstaande staat bij vraag 16 van de door u hierboven aangegeven link, ACE. Het zijn de tegenstanders van het communisme die aansturen op een revolutie. Oftewel het kapitalisme (dualisme) leid keer op keer tot revolutie danwel oorlog. Kapitalisme genereerd namelijk armoede, dwingt dit af.

  We spreken inderdaad langs elkaar, ACE. Informatie wordt niet begrepen of verkeerd geinterpreteerd. Het is wel zaak om de basis goed te begrijpen.

  Met de dodenherdenking herdenken de overlevenden het altruïsme in de mens, ACE.
  Waarom? Om niet te vergeten.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 mei 2007 @ 11.23 uur

 167. @ 166 Rob de Kuster

  Vanuit het marxisme zijn twee stromingen voort gekomen; socialisme dat middels evolutie de heilstaat wil bereiken en communisme dat van mening is dat de heilstaat slechts enkel middels revolutie kan worden bereikt.
  Dit is toch een basic die iedereen in de wereld onderschrijft, als we de grondlegger van het communisme al gaan ondermijnen wordt het toch een oneindige discussie.

  In de frase die je aanhaalt geeft Engels aan dat de gevestigde orde niet zal wijken en het marxisme in de negatieve hoek zal drukken en hij er zich bij neerlegt dat het niet anders dan middels revolutie kan. Feitelijk gebruikt Engels de dan nog niet gedefinieerde en bewezen theorie van Nash om aan te geven dat verschillende belangenstrategieën elkaar ten allen tijden in evenwicht houden en dat slechts enkel het vermoorden van alle andere strategieën tot de heilstaat leidt.

  Ik vraag noem een voorbeeld van altruïsme, jouw antwoord: dodenherdenking.
  Wat je nu dus zegt is altruïsme is het herdenken van altruïsme. Dit is een self fulfilling profecy die kant noch wal slaat.

  Ik denk dat we wellicht moeten toegeven dat we op dit punt te ver uit elkaar liggen om een succesvolle discussie te kunnen voeren.

  Aan jou de eer van het laatste woord.

  Reactie door ACE — dinsdag 8 mei 2007 @ 12.51 uur

 168. Rob de Kuster, ik geef ACe gelijk…, het communisme zoals Marx dat voor ogen had was een systeem die mensen vrij zou maken van werk wat je je hele leven zou moeten doen…Iedereen zou meerdere banen kunnen uitoefenen ( een vorm van vrijheid dus)Uiteraard als reactie op het kapitalisme die in handen van de elite is en zo dus de macht heeft. Het volk zou de macht moeten hebben en dit kan alleen bereikt worden door revolutie. Als dit niet zo is dan zal de elite haar macht misbruiken en arbeiders als slaaf gebruiken en dat zien we heden ten dage…De elite geeft haar macht niet zomaar op…

  Reactie door cynthia — dinsdag 8 mei 2007 @ 15.00 uur

 169. Tja, ACE. Ik ga het inderdaad afronden.
  Wat u hierboven, bij @167 schrijft, is echt onzin.

  Het bovenstaande is uw eigen link en het staat er toch duidelijk bij vraag 16.
  Ik ben niet degene die de basis in twijfel trek of anders interpreteert. Lees zou ik zeggen. Het marxisme is overigens de theoretische grondslag voor het moderne communisme. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug. Socialisme is de leer van Jesus naar het wereldse vertaalt.

  Wat u echter bij @167 stelt is grote onzin, het geeft op geen enkele wijze het Nash Equilibrium weer.

  Karl Marx en Friedrich Engels geven aan dat revolutie het onvermijdelijk gevolg is van het liberaal kapitalisme.
  “In elk stadium veroorzaakt het economisch systeem spanningen tussen de verschillende maatschappelijke klassen, hetgeen leidt tot klassenstrijd en uiteindelijk tot revolutie.”

  In het communisme zijn er geen verschillende maatschappelijke klassen.

  Marxisme stelt dat liberaal kapitalisme onvermijdelijk leid tot de dictatuur van het proletariaat, wat uiteindelijk zal leiden tot het communisme.

  Maar dat is niet de communistische heilstaat zoals door Plato omschreven. U verliest hier de grondbeginselen van het socialisme uit het oog.

  Om nog maar een keer op dat altruïsme terug te komen, u gaat hier wel heel erg kort door de bocht. Weet u nu werkelijk niet waar de dodenherdenking voor staat. Wat herdenken we nu eigenlijk?

  Wat is nu eigenlijk uw definitie van succes?

  Marxisme gaat uit van de arbeidersbeweging en menigeen verwart dit met het socialisme.
  Maar het socialisme is NIET vanuit de arbeidersbeweging geboren, ACE. De geschiedenis gaat veel verder terug. Begint u eens bij Plato zou ik zeggen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 mei 2007 @ 15.32 uur

 170. ACE en Cynthia, misschien dat dit enig licht werpt.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Plato_%28filosoof%29

  Ik ga het hier verder bij laten. Op naar de volgende discussie.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 8 mei 2007 @ 16.10 uur

 171. @ 169 Rob de Kuster

  Slechts voor de goede orde: Ik vind 4 mei dodenherdenking goed, de viering van 5 mei bevrijdingsdag mag van mij blijven maar vind ik onbelangrijk.

  Ik ben het met je eens, het was wel een leuke discussie op naar de volgende.

  Reactie door ACE — dinsdag 8 mei 2007 @ 16.55 uur

 172. Rob de Kuster, je had het over Marx en niet over Plato…..

  Reactie door cynthia — donderdag 10 mei 2007 @ 12.31 uur