Blair treedt af

Tony Blair zal op 27 juni zijn ontslag indienen als premier van Groot-Brittannië. Dat maakte de Labourleider donderdagmiddag bekend tijdens een zorgvuldig geregisseerde bijeenkomst in het Noord-Engelse plaatsje Sedgefield, dat hij als parlementariër vertegenwoordigt en waar hij in 1994 zijn campagne begon voor het leiderschap van Labour. (Volkskrant)

Het hoge woord is er uit. Wellicht dat de nieuwe leider (waarschijnlijk Gordon Brown) minder makkelijk achter Bush aanloopt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 10 mei 2007 :: 16.40 uur

54 Comments

54 reacties

 1. Dat is vast de eerste die het oorlogsplatform verlaat.

  Reactie door Pool — donderdag 10 mei 2007 @ 17.00 uur

 2. Volgens Socialist Worker is Brown nóg rechtser dan Blair, met name op economisch vlak. Zo heeft hij de belastingen voor bedrijven verlaagd van 30% naar 28%.

  “He will cut corporation tax – the tax that they pay on profits – from 30 percent to 28 percent. He boasted that the new corporation tax rate would be “the lowest of all the major economies” – including the US, Germany, France and Japan.

  Not satisfied with a handing over cash to the rich, Brown is also engaging in asset stripping. He is selling off some £18 billion of public assets to the private sector – doubling the extent of privatisation in the public sector.”

  Ik heb zo’n medelijden met de Britten, die hebben echt niets meer te kiezen. Volgens de BBC zijn de inkomensverschillen in geen 100 jaar zo groot geweest. Zelfs onder Thatcher was het niet zo erg als nu. Ik wist niet wat ik hoorde.

  “Into the dustbin with Blair”
  http://www.socialistworker.co.uk/article.php?article_id=11383

  Britse kranten zijn altijd zo heerlijk genuanceerd in hun koppen. ;) Ook de non-tabloids, waar ik Socialist Worker onder reken.

  Reactie door Ellen — donderdag 10 mei 2007 @ 17.13 uur

 3. Hoog tijd. Nu de schothond van Bush en Blair(Balenende)nog.

  Reactie door khosrow — donderdag 10 mei 2007 @ 17.21 uur

 4. Bedoel Ik Balkenende/ HP/bakkie normen en waardeloos

  Reactie door khosrow — donderdag 10 mei 2007 @ 17.22 uur

 5. Blair trekt eruit,in ‘t VK..èn in Frankrijk is Sarkozy erbij gekomen.Een man met (voor mij)veel vraagtekens.
  Blair heeft samen met Bush wèl toegegeven “wat te hebben gelogen”,betr. de Oorlog met Irak..nú Balkenende en De Hoop Scheffer nog!! Zal nog ècht niet worden gedaan.Personen met Waardeloze Normen!!
  En wat voor een persoon gaat er in ‘t VK komen?? Een NOG rèchtser persoon?? Oh;Nee toch..?? = JA,helaas.

  Reactie door Anneke — donderdag 10 mei 2007 @ 18.04 uur

 6. @Anneke,

  Er gloort hoop aan de horizon: de socialistische partij RESPECT is in opkomst, hebben in de gemeenteraadsverkiezingen deze maand veel stemmen gewonnen. Ze deden mee in 42 steden, en kregen bijvoorbeeld in Birmingham 24% van de stemmen.

  http://www.respectcoalition.org/

  http://en.wikipedia.org/wiki/RESPECT_The_Unity_Coalition

  Dus de Britten hebben wel degelijk wat te kiezen, wat ik eerder schreef neem ik terug. Momenteel is er echter maar 1 parlementarier van Respect in het Lager Huis, dat wel. Maar goed, ze bestaan pas 3 jaar en in 26 van de 42 gemeenten werden ze de 1e, 2e of 3e partij. Mooie uitslag!

  Reactie door Ellen — donderdag 10 mei 2007 @ 18.39 uur

 7. Blair was/is een leugenaar.een uit hetzelfde hout gesneden als Bush en Balkenende.

  Reactie door rafstal — donderdag 10 mei 2007 @ 18.44 uur

 8. De Nationale terreur-coordoninator Joustra,is in spervuur geraakt,door het kostbare bureaucratische gevecht met het Min.v.Justitie en Binnenlandse zaken/BVD.Vooreerst heeft de CDA/PvdA/Chr.U.regering met voorheen de VVD deze onveiligheid zelf veroorzaakt door mee te doen aan de (VOC) Irak (olie)en Afghanistan (papaver) oorlog.In Afghanistan worden nu onder V.S.leger leiding de papaver velden vernietigd,hetgeen behoorlijke spanningen oproept bij de boeren en hen in de armen van de terroristen drijft.Hierdoor vindt vooral het CDA/PvdA een motief om de grondwettelijke vrijheden van de nederlandse bevolking steeds verder te beknotten/in te kapselen, door o.m. ook steeds meer op 11 September 2001,Londen en Madrid te wijzen en angst gevoelens op te roepen,precies zoals het scenario m.b.t. de patriott act.Bush en Blair waren met hun leugens de gangmakers en leermeesters van en voor Balkenende.De Oost-Duitse Angela Merkel,welke met de STASI-wetten ervaring heeft,wil via de E.U. grondwet ook haar partijtje meeblazen.Het bekonotten van rechten uit de grondwet is het antwoord niet om terroristen te bestrijden.Als een moslim regieme niet deugt voor de bevolking dan zal na verloop van tijd een opstand uitbreken.Ten aanzien van terreur bestrijding moet de moslim bevolking hier in ons land duidelijk gemaakt worden,dat de terroristen en hun gehele familie tot in de b.v.5e graad het land uitgezet worden en hun uitkeringen verliezen.Voorts moet de moskee waar de terrorist toe behoord, gesloten worden.Alleen harde sancties,zorgen er voor dat moslims alert zijn binnen hun gemeenschap en er voor zorgen dat tijdig ingegrepen zal worden door henzelf.Dat is veel efficieenter en weert (veligheids)bureaucratie en beknotting.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 10 mei 2007 @ 18.45 uur

 9. Off-topic Maar wel de moeite waar….

  ……Loonstijging RUG verbaast Plasterk
   
  Minister Plasterk gaat onderzoek doen naar de forse loonsverhoging van de bestuursleden van de Rijksuniversiteit Groningen. De minister spreekt van een ‘ongelooflijke’ salarisverhoging.
   
  De drie bestuursleden verdienden tot 1 januari ieder 128.000 euro per jaar. De voorzitter heeft er 43.000 bijgekregen, de rector magnificus 35.000 en het derde bestuurslid 32.000 euro.
   
  De Raad van Toezicht van de RUG zegt dat er niets bijzonders aan de hand is. De bestuurders verdienden veel minder dan collega’s van andere universiteiten en dat is per 1 januari van dit jaar meer in evenwicht gebracht….

  Het grote graaien gaat gewoon door, men heeft overal schijt aan, behalve aan hun salaris.

  Reactie door Pool — donderdag 10 mei 2007 @ 18.52 uur

 10. De kans is niet klein, dat Brown het, na het Blair project, nog bruiner gaat bakken…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 10 mei 2007 @ 18.59 uur

 11. En zoals de Smitters en chauffeurs moeten acties voeren voor die rotte 3% loonsverhoging.

  We moeten die graaiers naar Uruzgan sturen, voor die zogenaamde opbouwmissie, wat achteraf een ordinaire uitmoord missie blijkt te zijn.

  Reactie door Pool — donderdag 10 mei 2007 @ 19.04 uur

 12. De Schotten hebben wel iets te kiezen – en dat hebben we geweten ook. Felicitaties aan de Scottisch National Party en binnen 20 jaar een Onafhankelijk Schotland!

  Reactie door Gerrit Holl — donderdag 10 mei 2007 @ 19.54 uur

 13. @ 9 Dat is een leuke gezegd Olav Meijer “De kans is niet klein, dat Brown het, na het Blair project, nog bruiner gaat bakken”.

  Laat maar hopen dat er niets van die Brown-Blair- ellende voor leiders overblijft.

  Reactie door khosrow — donderdag 10 mei 2007 @ 20.09 uur

 14. @8 Pool
  Helaas, er kan van alles gezegd worden maar een maal gegeven blijft gegeven.
  En dat nota bene in Groningen, mijn stad.
  Terug schroeven zal niet mogelijk zijn.

  Goedenavond overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 10 mei 2007 @ 20.12 uur

 15. De ratten verlaten het zinkende schip der staat. Dat is goed nieuws. Ik hoop dat Balkende niet kan zwemmen …

  Reactie door neo geo — donderdag 10 mei 2007 @ 20.39 uur

 16. Zo snel mogelijk berechten voor zijn misdaden.

  Reactie door link — donderdag 10 mei 2007 @ 20.44 uur

 17. “My friend Jeff Nyquist’s book, the Origins of the Fourth World War, is a brilliant result of long term and very professional geo-political research and analysis. His book is based on real facts and information connected with current international developments. Without any exaggerations, it’s possible to compare the results of Jeff’s work with an intelligence agency or a serious think tank’s research and analysis during many months. His book is very important for the national security of America and needs to be used for the protection of the United States from current and prospective dangers.”

  Colonel Stanislav Lunev, Russian GRU defector

  Reactie door Tonque — donderdag 10 mei 2007 @ 21.02 uur

 18. Brown. Alweer een leider met B, dat kan nooit goed gaan….. (Blair, Bush, Balkenende,Barroso, Berlusconi, enz.)

  Reactie door Haq — donderdag 10 mei 2007 @ 21.35 uur

 19. @ 18 Haq

  Ik zei toch al: ‘Pas op voor Ali B., die gaat Den Haag nog eens plat rappen!’

  De Hoop Scheffer is overigens bij Bush op diens ranch in Texas. Misschien dat ze de aanval op Iran gaan voorbereiden…

  Frans Timmermans (PVDA) verdedigt de dubbele nationaliteit. Grenzen vervagen volgens hem als gevolg van de internationalisering. Globalisering bedoelt hij zeker. Eén Europa, één wereld en één hongerloontje dat net voldoet om één lullig McDonald’s hamburgertje te kunnen kopen. My sweet …

  Erik Sc

  Reactie door erik — donderdag 10 mei 2007 @ 21.55 uur

 20. Blair kan jullie mooi een les leren: als een linkse partij gekozen wil worden dan zal het toch een beetje liberaler moeten worden.

  Reactie door Bas — donderdag 10 mei 2007 @ 22.14 uur

 21. @Bas — donderdag 10 mei 2007, 22.14

  Ja, Bas, en als een dom iemand niet dom gevonden wil worden, zal diegene toch een beetje slimmer moeten worden.

  Zo werkt dat inderdaad. (In grote lijnen, althans.)

  Reactie door Wilbert — donderdag 10 mei 2007 @ 23.15 uur

 22. @ 18 Haq

  Er komt nog een B bij die van reactie @ 20, hoe dom kun je zijn.

  @ 20

  Heb jij je pilletje al ingenomen, schone pamper omgekregen,… zo lekker slapen, en morgen niet meer van die domme uitspraken doen.

  Reactie door Pool — donderdag 10 mei 2007 @ 23.44 uur

 23. Hoe kijken Britse cartoonisten en andere humoristen e.a. terug op tien jaar Blair? Zie http://dearkitty.blogsome.com/2007/05/10/british-humourists-say-buh-bye-to-tony-blair/

  Reactie door dearkitty — donderdag 10 mei 2007 @ 23.45 uur

 24. @ 14 Gandalf

  De graairatten hebben zelfs Groningen ontdekt, maar als het om werkgelegenheid of stimulans om het noorden weer op de rit te krijgen, dan zijn deze graaiers de weg kwijt.

  Reactie door Pool — donderdag 10 mei 2007 @ 23.48 uur

 25. @20 Bas

  ‘als een linkse partij gekozen wil worden dan zal het toch een beetje liberaler moeten worden.’

  Het tegendeel tekent zich momenteel af. Zie de zetelwinst van de SP… Het liberalisme is onder het volk op zijn retour.

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 11 mei 2007 @ 1.04 uur

 26. (20)wat heb jij van bler geleerd dan?

  Reactie door h.verbeek — vrijdag 11 mei 2007 @ 1.15 uur

 27. @18 Haq

  Maar goed dat Jan geen Barijnissen heet!
  Zat ie nu in het kabinet de SP in de uitverkoop te zetten.
  Al die politieke figuren met die B hebben toch een flinke overdosis Big Brother Bush in de genen. Opmerkelijk…

  Reactie door Gloria — vrijdag 11 mei 2007 @ 2.04 uur

 28. Blair heeft geen kans gezien Engeland dich-
  ter bij Europa te brengen, en blijft zich
  politiek casual kleden.

  Men scheurt waarschijnlijk het liefst mee in
  een snelle wagen, maar waar zij de rally op
  het Europese circuit zouden willen winnen is
  nog niet duidelijk. Nederland heeft Engels
  als verplichte taal binnen het v.o., dat is
  iets waar de Engelsen ongetwijfeld flink re-
  kening mee hielden de afgelopen jaren en er
  het profijt van zullen trekken.

  Duits en Frans zijn dan de eerstvolgende ta-
  len en dat is in betrokken landen zelf de 1e
  verplichte taal in het v.o..

  Maar als het waar zou zijn dat Frankrijk des-
  tijds Duitsland aan ‘machtsmiddelen’ heeft
  geholpen om de 2e W.O. mee op gang te helpen,
  dan lijkt de race om de macht, om ons heen,
  op een flinke crash te gaan uitlopen.

  Nu nog even afwachten wie er de notoire dis-calculi zijn en is BBB – B = BB.

  Hoe lang zullen Sarkozy en …Scheffer, het
  met elkaar uithouden? Het circuit laat geen
  slippertjes (of the tongue) meer toe, en ge-
  zond is alleen nog bruine bonen met Rice?

  Een politieke anti-slip cursus is alleen al
  nodig om zelf baas te blijven bij cruise-
  control. Hoed u voor aquaplaning, want we
  zijn in beide gevallen een landje van water-
  landers, wél of niét dáártoe uitgenodigd!

  Wanneer is de vakantie van de Tweede Kamer,
  van 6 juli – 3 september (zo’n 8 weken) en
  dat is al zeker binnen 7 weken het geval.

  Wanneer is dat voor de M.P., vóór of na de
  beraadslagingen, ‘plan van aanpak’ gepresen-
  teerd te hebben? Tijd genoeg voor het Kabinet
  om nu zelf ook wat ‘overwerk’ te gaan doen
  in de vakantie!

  Bijzonder onderzoek mag ook wel gedaan worden
  naar de depressies van mensen die meer en
  meer gaan toenemen en misschien ook wel door-
  dat zij beroepshalve een niet te torsen ‘ge-
  heimhoudingsplicht’ te torsen hebben die niet
  alleen in een aantal gevallen, zeker niét ter
  záke dient, maar mensen struktureel doet be-
  landen in een zowel letterlijk als figuurlijk
  ‘niemand’s (-) land’. Think!

  Stressbestendigheid kan afnemen doordat er
  geen ruimte meer was die bestendigheid goéd te voéden en te relativeren tot op ‘t bot,
  waar het in DIT léven wezenlijk om draait!

  Wijs is het absoluut om ánders denkenden goed
  bij de les te houden, desnoods met koffie én
  gebak te ontvangen, een maaltijd mee te nut-
  tigen om te zien of men ordentelijk met klein
  en groot bestek weet om te gaan!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 mei 2007 @ 10.23 uur

 29. Heeft iemand gehoord dat deze week in Duitsland allerlei linkse activisten zijn opgepakt en computers in beslag zijn genomen, omdat ze zgn. een aanslag op de komende G8-top aan de Oostzee in heiligendamm zouden beramen. Dit alles onder het mom vam de anti-terreurwetten?

  kijk maar even op http://news.google.de en wat staat daar als eerste?
  Wolfgang Schäuble hat vor einer erhöhten Gefahr für Deutschland zum G8-Gipfel im Juni gewarnt. Die Sicherheitsvorkehrungen werden massiv verstärkt. Und auch die Großrazzien in der linken Szenen rechtfertigt der Politiker mit dem politischen …
  Schäuble droht möglichen Gewalttätern mit vorbeugender Haft FR-online.de
  Militante G8-Gegner sueddeutsche.de
  Berliner Morgenpost – Die Zeit – Reuters Deutschland – ZDFheute.de
  und 77 ähnliche Artikel

  Schäubele wil ook weer grenscontroles invoeren om aanslagen te voorkomen.

  Bovendien Hij wil ook in alle computers in duitsland met spyware spioneren, om verdachten op te sporen.

  lees maar…:

  CC sieht keinen technischen Schutz vor Bundestrojaner
  10.05.2007

  Gegen die von Bundesinnenminister Schäuble geplanten Online-Durchsuchungen auf Rechnern von Privatpersonen sei derzeit kein Kraut gewachsen, bemängelte jetzt der Chaos Computer Club (CCC).

  Hele artikel staat in http://www.silicon.de/enid/security_management/27056

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 11 mei 2007 @ 11.41 uur

 30. @28. Madelief
  «Blair heeft geen kans gezien Engeland dich-
  ter bij Europa te brengen»

  Baroso zei het iets ‘subtieler’: “Blair heeft Europa iets dichter naar Great Britain gebracht.” Je moet er maar op komen.

  Overigens is het schoothondgedrag van Nederland niks nieuws. Uit Wikipedia:
  «Voor Nederland dreigde de Marshall-hulp in 1950 voortijdig te eindigen: Toen Amerika in 1950 de Koreaanse Oorlog tegen het communisme begon, vroeg het aan Nederland om troepen te sturen. Toen Nederland dit weigerde, dreigde Amerika de Marshall-hulp op te zeggen. Uiteindelijk stuurde Nederland in oktober 1950 toch troepen naar Korea.»

  Reactie door jk — vrijdag 11 mei 2007 @ 11.55 uur

 31. @ Erik (19):

  Elk mens heeft verschillende identiteiten, zo betoogde Frans Timmermans tijdens de Nederlands-Duitse conferentie in Rotterdam. „Twee paspoorten maken iemand nog niet tot een halve Nederlander.” (NRC van gisteren).
  Timmermans heeft het grootste gelijk van de wereld.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 11 mei 2007 @ 12.08 uur

 32. ‘s Kommt ein Vogel geflogen, setzt sich nie-
  der auf mein Fuss, hat ein Brieflein ein
  Schnabel und von die Mutti ein….usw.
  Dit liedje had ooit een politiek karakter werd mij later verteld, en mogelijk dat uit-
  gerekend Henk, weer ouder dan ik, dáár nog
  over iets weet te vertellen….het eerste
  dat me te binnen schoot na het bericht van
  Ineke….vanwaar die associatie toch?
  Wie het écht weet, mag het zéker zeggen!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 mei 2007 @ 12.35 uur

 33. Maar natuurlijk: IM Schnabel!
  Verzeihung bitte! Ohne weiteres?
  Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 mei 2007 @ 12.37 uur

 34. Madelief,

  Namen met IM ervoor doen mij aan de STASI (geheime politie van de vroegere DDR) herinneren. Bedoel je dat???

  Schäuble ontwerpt Stasi 2.0.. Ook al op T-Shirts te krijgen in Duitsland. Zie sjabloon http://www.dataloo.de/stasi-20-525.html

  De Bundestrojaner kan je nu gratis downloaden
  http://bundestrojaner.net/

  Lees wel even de faq of je die echt moet downloaden voordat je Duitse websites bezoekt.

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 11 mei 2007 @ 13.23 uur

 35. @19 Erik: `De Hoop Scheffer is overigens bij Bush op diens ranch in Texas. Misschien dat ze de aanval op Iran gaan voorbereiden…’

  Inderdaad, het zou me niet verbazen gezien dit onderstaand bericht vandaag: Bahrein bereidt zich voor op US-oorlog Iran. Meestal zijn de oliestaatjes goed geïnformeerd. Zie:
  http://www.worldtribune.com/worldtribune/WTARC/2007/me_gulf_05_09.html

  Overigens heeft het nieuwbakken kabinet enige tijd geleden op voorhand al geweigerd te garanderen af te zien van steun aan een mogelijk Iran-conflict.

  Reactie door Haq — vrijdag 11 mei 2007 @ 15.00 uur

 36. Ineke, in dit geval was het simpel,
  ‘in dem’ is ook ‘im’ vandaar….slechts dus een grammaticale vergissing, maar de asso-
  ciatie is ouder, dateert al van de eind der-
  tiger jaren en had cynisch met Hitler te ma-
  ken.
  Het lied zelf is in één van de Duitse lied-
  bundels te vinden, vermoedelijk Liederschatz.
  Diegenen die ‘geschiedenis’ studeerden
  hebben mogelijk deze zijsprong tijdens het
  doceren ‘mee gekregen’. Tja, er zijn zoveel
  zijsprongetjes in de geschiedenis, waar je als leerling/student niet op komt, omdat dat
  niét iets is, wat je ‘op moet zoeken’, van-
  daar dat ik ontzettend boos ben op de manier
  waarmee men nu ‘kennis-overdracht’ af denkt
  te kunnen doen.
  Echter d’olle Henk, heeft ook nog al veel pa-
  rate kennis en weet vast, of wie maar wil,
  de anekdote hier te leveren.
  De STASI, m.b.t. de D.D.R. is al praktisch
  een generatie later. Ja het griezelige van
  de MUUR te laten bouwen, de drama’s van men-
  sen die wilden vluchten naar familie, het
  regelmatig doodschieten (niet slechts aanhou-
  den van overtreders !), de rillingen van die
  koude oorlog raken sommigen ook nooit meer
  kwijt.
  Mogelijk waren er in die tijd nog veel meer
  mensen depressief en zo binnen 15 jaar na de
  oorlog overleden nog veel mensen aan hart-
  klachten door overspanning en velen tussen de
  45 en 55 jaar, dat moet ook misschien nog er-
  gens bij te houden zijn.
  Veel bedrijven geven dagelijks nieuwsberich-
  ten uit, en was het een half A-4-tje schrok
  men zich al bij voorbaat een hoedje, want
  vaak zei men: al weer een overlijdensbericht.
  Mensen die ook, bij nadere mededelingen, ook
  bij ons de ‘oorlog’ niét konden overleven!.
  In 1989, augustus, die MUUR naar beneden
  gehaald, bijna 20 jaar terug en mensen
  kochten als souvenir ‘stukjes muur’…!
  Vaak neem ik het risico van down loaden niet
  vanwege mogelijke troep die je binnen haalt,
  of misschien zelfs kan worden afgenomen?
  Is het te vertrouwen denk je?
  In ieder geval bedankt dat je me er attent op
  maakte Ineke, fijne avond! Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 11 mei 2007 @ 17.28 uur

 37. Ik denk dat de Engelsen heel veel spijt gaan krijgen dat Blair van het politiek toneel is verdwenen.
  Hij heeft van het pathetische zieltogende Engeland weer een bruisend trots land gemaakt.
  Dit itt. Nederland, waar de middelmaat hoogtij viert en de multicul tot religie verheven.

  Reactie door Littleheart — vrijdag 11 mei 2007 @ 18.05 uur

 38. lithelhard een oranje overal zou je goed staan net als blair.
  mogen de nabestaanden van irak en de buren van israel,je weet wel doie provinsie,dat macht heeft,door toedoen van figuren als blair/boes/bakellende jullie gauw vinden.

  Reactie door ad — vrijdag 11 mei 2007 @ 18.21 uur

 39. Dag Madelief,

  Omdat je IM Schnabel schreef, was ik in de war geraakt. Uiteraard bedoelde je gewoon Brieflein im Schnabel.

  De website http://www.bundestrojaner.net is gewoon een website om de zgn. Bundestrojaner (het heimelijk spioneren in privé-computers om veiligheidsredenen) van Schäuble belachelijk te maken. De FAQ op deze website is wel aardig om te lezen.

  Ook een prettige avond gewenst
  Ineke

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 11 mei 2007 @ 18.49 uur

 40. @ 37

  Heb jij je pilletje al ingenomen, schone pamper omgekregen,… zo lekker slapen, en morgen niet meer van die domme uitspraken doen.

  Reactie door Pool — vrijdag 11 mei 2007 @ 19.04 uur

 41. Wil de volgende B=bilderberger opstaan en zogenaamd het volk doen geloven,dat zij wat te vertellen hebben.
  Het geld stroomt toch binnen.
  De ene weg of de andere weg.

  Reactie door sander — vrijdag 11 mei 2007 @ 20.06 uur

 42. Je hebt gelijk Pool,

  Blair is een massa moordenaar en dzijn opvolger zal alles beter doen.
  Groot-Brittanië is duizend keer slechter af dan acht jaar geleden toen hij aan de macht kwam.

  En die Noord-Ieren
  Ach soit die kunnen toch verrekken of niet beste Forumianen ?
  Blair was een gruwel voor Noord-Ierland.

  Reactie door Littleheart — vrijdag 11 mei 2007 @ 20.07 uur

 43. Het is enigszins interessant je mening op de site BBC have your say te geven en te lezen hoe de Britten hierover denken.
  Vergeet niet dat de British way of thinking en benaderen anders dan de onze is.
  Cultuur verschillen blijven, je kan het westen kan je niet over een kam scheren.

  Reactie door maria — vrijdag 11 mei 2007 @ 20.39 uur

 44. Brown, een nieuwe loot aan de stam van het neoliberalisme. Meer privatisering, meer markt, meer broeikasgassen, meer klimaatopwarming, kortom, meer van hetzelfde. En net als de schapen in de rest van Europa zal ook het Britse Schaap onder Brown braaf de Grote Schaapherder uit Washington blijven volgen, op persoonlijke titel, of in de vermomming van een “militair bondgenootschap”, NATO genaamd, dat in werkelijkheid niets anders is dan de kudde van de Schaapherder in uniform.

  Reactie door Mart Hiens — zaterdag 12 mei 2007 @ 9.03 uur

 45. Wat ik niet begrijp, de opvolger van Blair zal toch gekozen moeten door de bevolking.
  Blair die mede verantwoordelijk is voor de oorlog in Irak, deze wordt verheerlijkt door de media.
  Hij zou voor het tribunaal moeten komen en berecht moeten voor zijn misdaden.

  Reactie door Ben tarici — zaterdag 12 mei 2007 @ 9.05 uur

 46. Worden heb ik vergeten, sorry.

  Reactie door Ben tarici — zaterdag 12 mei 2007 @ 9.07 uur

 47. gelukkig weer een aapje van George ” de waanzinnige” Bush opgedonderd, nu de rest van de volgzame aapjes waaronder Balkenende en Wouter (huichelaar) Bos (kabouter) nog.
  Blair kan nu aangeklaagd worden voor oorlogsmisdaden en misdaad tegen de mensheid, want de oorlog in Irak en Afganistan zijn de B,Btjes begonnen zonder toestemming van de VN

  Reactie door leeftink — zaterdag 12 mei 2007 @ 10.47 uur

 48. @46. Ben tarici

  Kan heel goed zonder. Mooi is taal …

  Reactie door jk — zaterdag 12 mei 2007 @ 13.28 uur

 49. Stuur al die wereldlei(j)ders beginnend met ‘B’
  maar een ansichtkaart met op de voorkant een foto van
  de aarde.
  Schrijf dan op de achterkant:
  “Wish you were here”.

  Reactie door Alex — zaterdag 12 mei 2007 @ 22.33 uur

 50. @Alex — zaterdag 12 mei 2007, 22.33

  Heb jij net zo’n raarsoortig gevoel voor humor als ik?

  Hoe kun je nou een foto van de aarde maken?
  Als je al een sterk genoege groothoeklens zou hebben, zou je nóg slechts hooguit de helft van de aarde kunnen fotograferen met één foto…

  Reactie door Wilbert — zaterdag 12 mei 2007 @ 22.57 uur

 51. @50
  google eens op ‘earth’.
  Maak een screenshot.
  Print die uit.
  Bij twijfel stuur er dan twee.
  eentje is er dan mogelijk wel onderbelicht ;)

  Reactie door alex — zaterdag 12 mei 2007 @ 23.35 uur

 52. Mooi zo. Al denk ik dat er niet zoveel verandering in komt met een nieuwe premier.

  Reactie door Johan — maandag 14 mei 2007 @ 2.51 uur

 53. @6..Ellen,

  RESPECT..een mooie Socialistische partij voor Engeland,maar nog een heel “fragile partij”.Okay,scoren goed;zeker voor zo’n jonge partij en zullen eveneens goed buitengesloten worden.Er komt meer en meer angst voor de socialisten = Haha..rechts laat zich èrgens lekker kennnen. Doet in feite soort van Wanhoopsdaden,om maar goed in de kijker te komen. Maar wat zijn de resultaten?? = Erbarmelijk Slecht.
  We zullen wel zien,hoe het allemaal in de nabije toekomst gaat (ver)lopen..Blijf het tóch somber inzien. Kijk nu eens (weer) naar de houding v. Nederland tov.Europa..Nw.Referendum wordt NIET nodig geacht. Geeft ook weer GROTE VRAAGTEKENS.

  Reactie door Anneke — maandag 14 mei 2007 @ 12.53 uur

 54. Sorry jongens als je het over respect in UK hebt.
  Ik zie voor de helft Pakistaanse namen. Niks op tegen, maar ik vraag me alleen af of die hun kiezers voor een programma stemmen of voor een nationaliteit.

  Reactie door Ook Jan — dinsdag 15 mei 2007 @ 20.43 uur