G-w8

G8

Merkel wil op de G8-top, die vandaag begonnen is, graag knopen doorhakken over het klimaat. Bush wil liever een nieuwe praatgroep onder leiding van de VS, waarschijnlijk om echte maatregelen te voorkomen. Die plannen vallen echter niet goed bij president Lula van Brazilië. Geen deelnemer op de G8-top, maar wel belangrijk voor het welslagen van maatregelen om het klimaatprobleem op te lossen.

Brazil’s President Luiz Inacio Lula da Silva, has flatly rejected President Bush’s proposals for parallel global negotiations to combat climate change, insisting that countries come to agreement at the United Nations, and not under US leadership. (Guardian)

Sarkozy (wel deelnemer) heeft het ook niet zo op de voorstellen van Bush.

“To preserve the planet, you have to show by example,” Sarkozy told a group of foreign journalists. “You cannot be the first and strongest in the world and say to the rest of the world on such a subject that, ‘We are not interested in this and we will use technology to solve the problem.’”

Bush’s latest initiative continued to focus on technology as a means to halt global warming. “It is not possible,” said Sarkozy. “It is not even in the interest of the United States. I don’t say this in an aggressive way, but because I believe it profoundly.” (International News)

De hele wereld is in de ban van de G8, maar het verleden leert dat er meestal weinig tot niets uit komt. De hulpbehoevenden in Afrika hebben immers al twee jaar G-w8.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 06 juni 2007 :: 17.50 uur

68 Comments

68 reacties

 1. prima foto, net een dierentuin. blijven ze opgesloten? i hope so!

  Reactie door ipuntje — woensdag 6 juni 2007 @ 18.29 uur

 2. De foto spreekt voor zich…

  Reactie door Birten Lostar — woensdag 6 juni 2007 @ 18.30 uur

 3. Of blijven wij opgesloten?

  Reactie door MijnZus — woensdag 6 juni 2007 @ 18.37 uur

 4. Leuk voor de PR van desbetreffende staatshoofden, maar ik zie weinig ‘historische compromissen’ in het vooruitzicht staan eerlijk gezegd..

  Reactie door Tim Engelbart — woensdag 6 juni 2007 @ 18.51 uur

 5. Springen ze ook over het hek , als je in hun ogen kijk en gekkenbekken trekt ?

  De machtapen .

  Reactie door fred — woensdag 6 juni 2007 @ 18.55 uur

 6. Mogen we oogcontact maken of is dit gevaarlijk?

  Reactie door Helma D. — woensdag 6 juni 2007 @ 19.39 uur

 7. nice karton set up….
  EN @5 Fred
  zij moeten eigenlijk geholpen worden, het zijn levenloze reproductie,van echte pupets….
  Wie heeft die gedaan,is erger synboliek aan het werk gegaan.

  Reactie door gaf — woensdag 6 juni 2007 @ 19.40 uur

 8. Sorry Synboliek=symdoliek

  Reactie door gaf — woensdag 6 juni 2007 @ 19.41 uur

 9. Wie compenseert overigens die boer in wiens graanveld al die Nederlandse anti-globalisten de boel liepen plat te stampen zoals te zien was op het NOS journaal? Uitlokkend dat ook de ME en helicopters dat land opgingen? Dat hele veld is plat! En wat hebben ze bereikt? Niks komma nada! Wat aandacht wellicht…nou, dan kent MijnZus wel ludiekere akties die niet de oogst van de lokale bevolking om zeep helpt. Dus ook dikke BOEH! voor deze onbezonnen pubers!
  Ik ben in staat om die boer te vinden en op te bellen om excuses aan te bieden namens de Nederlanders.

  Reactie door MijnZus — woensdag 6 juni 2007 @ 20.31 uur

 10. Alleen dat hekje koste al 12,5 miljoen. Hoeveel hulp had men hiervoor aan hulpverlening kunnen leveren voor armere landen? Denk daarbij nog eens aan de inzet van duizenden agenten, het duitse leger en de som wordt nog groter.

  Misschien weet Blijdorp dat hek voor een prikkie over te nemen. Ik heb begrepen dat daat nog een aap in toom moet worden gehouden. Zoals men kan vaststellen dit hek is aapjes proof!

  Reactie door Ton — woensdag 6 juni 2007 @ 20.36 uur

 11. Moet me ook nog van het hart dat het staatsjournaal op kosten van onze belastingcenten er niet eens vragen over stelt. Is het “not done” om dit ook aan de kaak te stellen? Je gaat in full tenue een graanveld verpletteren om de honger in Afrika op de kaart te zetten? Laat me niet lachen!

  Reactie door MijnZus — woensdag 6 juni 2007 @ 20.38 uur

 12. “Wie compenseert overigens die boer in wiens graanveld”
  De G8 met subsidies
  De rest lijk wel freek de jong,maar ben ik niet zeker dat hij een zus heeft?

  Reactie door gaf — woensdag 6 juni 2007 @ 20.41 uur

 13. Mag je ze ook voeren?

  groet,
  Amita

  Reactie door Amita — woensdag 6 juni 2007 @ 20.57 uur

 14. Het gaat er NU nogal heavy aan toe in een schijnbare en overigens slapende wereld.

  Reactie door Alex — woensdag 6 juni 2007 @ 21.05 uur

 15. @12
  Ik vrees toch dat die boer van zijn angstproduktleverancier -de verzekeraar- te horen krijgt dat dit onder het artikel “molest” valt en er dus niet wordt uitgekeerd.

  Reactie door MijnZus — woensdag 6 juni 2007 @ 21.07 uur

 16. De werkelijkheid is dat het absurde machtsvertoon helemaal niet had gehoeven, men had beter een van Hitlers bunkers weer kunnen ontsluiten en daar vergaderen, was goedkoper en passender geweest. Maar nee, Merkel moest zonodig zich door het Boesjfiguur met een wit Pruisisch landhuis
  laten complimenteren, zielig achter een nieuw hek dat nog duurder was dan het huis zelf.

  Globalisten die dingen kapot trappen? Laat me niet lachen, het aantal gelaarsde opmarcherende agenten en militairen is al een week lang het dubbele dan dat van de demonstranten. Het gaat om méningsuiting, schijnt niet meer te mogen. Geweld wordt op bestiale wijze door als autonomen verklede agenten plus stillen van internationale inlichtingenkorpsen geprovoceerd. En wie is nu kwetsbaarder, een als clown verklede demonstrant of een roedel ME-ers met kogelwerende harnassen, schilden, helmen, knuppels, peperspree en een eskader helicopters zelfs.
  Petje af voor de moedige demonstranten dat ze zonder valhelm dit misselijkmakend neo-fascistisch Wereld-Staatstuig trotseren!

  Reactie door Haq — woensdag 6 juni 2007 @ 21.15 uur

 17. Als, laten we zeggen 100, demonstranten uit Nederland met openbaar vervoer naar Rostock gaan om te demonstreren, schat ik de kosten op 300 Euro p.p. Dat is 30.000 Euro.
  Voor dat geld kan je in Zambia 220 computers importeren voor 220 leerlingen en 22 leraren opleiden. Is dat ludieker of niet? Jou wereld begint bij jezelf. Denk zelf!

  Reactie door MijnZus — woensdag 6 juni 2007 @ 21.27 uur

 18. nieuw vervekering voor tweede hands auto’s
  300+ pleuro voor the eerste 4 maand,ik moet de links terug vinden…..

  Reactie door gaf — woensdag 6 juni 2007 @ 21.30 uur

 19. MijnZus reactie 16
  U vergeet ook nog dat deze “actievoerders” meestal leven van uitkeringen die de werkende burger moet opbrengen ! Dus het kost nog wel wat meer! Was mevr. van Velzen er ook niet bij ? Meestal toch ook van de partij ?

  Reactie door Teun — woensdag 6 juni 2007 @ 21.35 uur

 20. “burger”?
  zijn dan gewoon hamburger of bio burger,
  black burger erbij?
  uitkering afschaffen,arbeits maar frei weer legal maken,dan al die lui uitgroien,wat een wonderfull world……
  Kommunisme zal well een kop steken om social democratie te helpen

  Lang leve illusie,lang leve plutocratie….
  Pitty anarchist wil niet me doen in het democratish circuit,want anders zal ik voor hun stemen…
  Analyzed that

  Reactie door gaf — woensdag 6 juni 2007 @ 21.47 uur

 21. Een getruukte foto die boekdelen spreekt.

  Reactie door Koen — woensdag 6 juni 2007 @ 21.52 uur

 22. Het SP verhaal.Een 81-jarige Amerikaanse die meer dan honderd ratten, tientallen konijnen, zes parkieten, een hond, een kwartel en een kaketoe in haar woning hield, is door de politie naar het ziekenhuis afgevoerd met haar armen onder de open wonden, kennelijk beten van haar huisdieren.

  Dat hebben de autoriteiten gemeld. De vrouw verkeerde in versufte toestand en had geen voedsel voor zichzelf in huis, liet een medewerkster van de gemeente weten.

  Volgens haar was de vrouw overrompeld door het tempo waarmee de ratten zich hadden voortgeplant. “Het begon met twee, maar het liep uit de hand”, zou de vrouw gezegd hebben. De dieren worden na behandeling door een dierenarts beschikbaar gesteld voor adoptie.

  Reactie door rafstal — woensdag 6 juni 2007 @ 22.08 uur

 23. @MijnZus
  Tegen wie richt jij je nou? Als mensen aan alle kanten worden tegengehouden en ze vinden een weg om door te breken dan helaas!
  Wil je het allemaal nog braver? Soms moet er een beetje schade geleden worden om een immense schade te voorkomen.
  Als ik die boer was had ik mijn land er graag voor beschikbaar gesteld. Wie weet heeft hij dit ook gedaan?
  Dat actievoerders geld moeten besteden om ergens te komen is niet anders. Zo zou niemand meer mogen protesteren en kunnen de criminelen hun ongebreidelde gang gaan? Laten ze vooral niet denken dat we hun plannetjes niet in de gaten hebben. Persoonlijk had ik gehoopt dat hekken al plat lagen.

  17 Teun
  Ja, en de mensen die achter de hekken staan maken er een job van om het volk te bestelen en verdienen daar nog een vermogen aan ook!
  Die actievoerders? Dat is het ECHTE werk!!

  Reactie door Gloria — woensdag 6 juni 2007 @ 22.32 uur

 24. Teun, wat een onzin. Je scheert ook alles over 1 kam..dat is de werkelijkheid vervormen. Heb je geen idee waarom er kritiek is op de G8? OOk jij zult de gevolgen merken, alleen heb je net als de rest van alle inwoners van deze planeet daar niets over te zeggen. Dat klopt toch niet?

  Reactie door cynthia — woensdag 6 juni 2007 @ 22.32 uur

 25. Mijnzus, ik geef je groot gelijk en ik hoop ook dat deze boer een schadevergoeding krijgt

  Reactie door cynthia — woensdag 6 juni 2007 @ 22.33 uur

 26. dit is wat bokito de hele dag ziet .vinden ze het gek dat hij over de rooie gaat .de media doet weer zijn uiterste best om vreedzame demonstranten als criminele af te schilderen .(9)dat stukje grond valt in het niet bij wat de witte man in amerika van de indianen gestolen heeft dus niet zeuren jochie.de aarde is van ons allemaal en die laten we niet naar de klote helpen door een klubje WAT NIET EENS DEMOCRATISCH IS GEKOZEN !! door te demonstreren houd je druk op de ketel van die gasten en dat doe met of zonder uitkering !(16)die 30.000 euro vallen in het niet bij wat het westen betaald voor de emmissie rechten die dergelijke landen noodgedwongen moeten verkopen .de arme landen zijn de dupe van het huidige klimaat beleid .

  Reactie door h.verbeek — woensdag 6 juni 2007 @ 22.43 uur

 27. Zo’n unieke foto roept, in ieder geval bij mij, een bepaald STERK (mogelijk visionair)verlangen op …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 6 juni 2007 @ 22.59 uur

 28. Cynthia reactie 19
  heb jij dan tijd en geld om in Duitsland te gaan protesteren ? Om daar meteen de boel kort en klein te slaan ? Dat lost een hoop op zeg ! Verder is de kritiek op G8 zeer eenzijdig want die demonstranten willen wel vrij personenvervoer over de hele wereld (immigratie),maar de handel moet beperkt worden . Wie gaat dat betalen ? Nee inderdaad die demonstranten zeker niet !

  Reactie door Teun — woensdag 6 juni 2007 @ 23.08 uur

 29. Teun — woensdag 6 juni 2007 @ 21.35:

  Goedenavond,
  Ja, en DAT vermelden is toch wel eventjes heel wat nieuwswaardiger en interessanter dan ingaan op de voor IEDERE mens op deze aarde belangrijke beslissingen die een handjevol, daarin niet of nauwelijks gecontroleerde, machthebbers daar bedisselen.
  Nog ongeacht of jouw televaagborrelpraat wel op waarheid berust.

  Daaaaag!!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 6 juni 2007 @ 23.11 uur

 30. Bij de schade die die stuk of acht hotemetoten veroorzaken valt dat graanveld in het niet…..

  Reactie door Cees — woensdag 6 juni 2007 @ 23.16 uur

 31. Off TOPIC

  SP, ga alsjeblieft weerstand bieden tegen dat absurde dictatoriale rookverbod in alle horeca! Het is nu wel genoeg!!
  Ik heb er niet voor gekozen om in een dictatuur te leven en steeds meer wordt onze vrijheid ontnomen.
  VECHT HIER TEGEN SP!
  Wel alcohol en niet roken? Sinds wanneer veroorzaken wij ongelukken op de weg met een pafke?
  Het zijn calvinisten en de gezondheidsfreaks die het voor het zeggen hebben. Straks ook nog verplicht donorschap.
  Laat het volk dit ZELF uitmaken! Wij komen er samen wel uit!!

  Reactie door Gloria — woensdag 6 juni 2007 @ 23.23 uur

 32. Gloria — woensdag 6 juni 2007 @ 23.23:

  Beste Gloria,

  Ja, zelfs een nietroker als ik (ben 18 jaar geleden gestopt, na ong. 28 jaar roken) kan zeer kwaad worden over dit soort tirannie.

  ALTIJD blijkt mij dan weer dat mijn woede een haast onfeilbare graadmeter (intuitie?) is als het om het hypocrisiegehalte van dit soort dwingelandij gaat.

  Oke, roken kan (vind ik ook) hinderlijk en schadelijk zijn voor medemensen, daar kun je afspraken over maken en maatregelen tegen nemen.
  Maar … de veel schadelijker zaken, die vaak ontaarden in regelrechte MISDAAD en GENOCIDE die ons met zalvende en welluidende bewoordingen verkocht worden onder het voorwendsel van democratie, worden VAAK door dezelfde haast “geloofs”fanaten BOOS en GEERGERD terzijde geschoven als je die wilt bekritiseren.
  Ik durf de stelling aan dat er een regelrechte relatie is tussen de mate van rechts denken/zijn en dit soort tiranniek fanatisme. (OOK al verschuilen zij zich in bijv, groenlinks!!)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 7 juni 2007 @ 0.05 uur

 33. … Alleen al het feit dat zij -de toch niet geringe!- energie hiervoor benodigd niet willen opbrengen voor veel belangrijker dingen, zegt genoeg over hun prioriteitenlijstjes.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 7 juni 2007 @ 0.10 uur

 34. Die Bokito’s van het Zwarte Blok doen me altijd een beetje aan de WA denken. Anti-fascisten. Yeah, right.

  Reactie door Ed Sorrento — donderdag 7 juni 2007 @ 0.10 uur

 35. @23 Teun

  Er zijn mensen die daar een paar vrije dagen voor opnemen en niet iedereen gaat op luilakvakantie, maar besteden hun geld liever aan het protesteren tegen de criminele leiders in de wereld! HELDENDAAD!
  Ik kan mij voorstellen dat dit in jouw kortzichtige breintje niet opkomt, maar laat het dan ook over aan de helderen van geest!

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 0.11 uur

 36. … misschien zijn het wel destabiliserende, de aandacht van werkelijke problemen afleidende, goed georganiseerde en gorkestreerde afleidingsmanoeuvres?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 7 juni 2007 @ 0.13 uur

 37. Na jaren politiek actief te zijn ben ik mij eens gaan verdiepen hoe beslissingen uit de wereldgeschiedenis tot stand kwam.
  Ben bibliotheken gaan leeg lezen.

  Als je de serieuze internationale onderzoeksboeken bestudeerd kom je tot verbijsternede ontdekkingen.

  Ik raad iedereen Sp-lid het boek Worden Wij Wakker? van auteur Marcel Messing eens te lezen. Het gaat over de verborgen krachten achter het wereldtoneel. Dan begin je te snappen waar beslissingen vandaan komen. Welke hidden agenda’s er spelen.
  Welke krachten keer op keer agenda en het voor elkaar krijgen ten koste van ons gewone burgers. Veel succes ermee!

  Willem

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&l=NL

  http://video.google.nl/videoplay?docid=7246076604726482929&q=worden+wij+wakker

  http://video.google.nl/videoplay?docid=2025737815077941161&q=worden+wij+wakker

  Reactie door Willem — donderdag 7 juni 2007 @ 0.16 uur

 38. Het grote probleem waar de G8 top zich voor geplaatst ziet,is het milieu en de gevolgen bij het aanpakken hiervan voor de werkgelegenheid.Er is veel te weinig en te laat geinvesteerd in alternatieve schone energie.Dat moet nu versneld ingehaald worden en dat kost honderden miljarden.De bevolking is niet klaar voor een ingrijpende teruggang in inkomen.Dat moet nu op een typisch politiek vunzige wijze geschieden:Via de gelddrukpers!De betaling van deze hele milieu-excercitie zal dus via onze zuur betaalde pensioenpotten en spaarcentjes moeten komen.Dus:wie wat opzij gelegd heeft of voor zijn oude dag gezorgd heeft wordt door de politiek bestraft via fors koopkrachtverlies.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 7 juni 2007 @ 0.28 uur

 39. @23 Gloria
  Ik begon al te denken dat je vrij was vanavond…;) Waar bleef je nou? Zal wel de vertraging op deze site zijn geweest.
  Hier komt ‘ie dan:
  Jij bent die boer niet en je weet ook niet, net zo min als ik dat weet, welke gevolgen dit voor hem heeft. Misschien heeft ‘ie al twee jaar misoogsten gehad en kost ‘m dit de kop. Misschien is het ook wel een stinkendrijke hereboer die pro globalisering is. We weten er niks van.
  Ik ben zeker niet tegen aktie. En dat mag wat mij betreft er hard aan toe gaan, maar deze gasten wisten van te voren dat het ze nooit en te nimmer zou lukken om door te breken. Dan vind ik het niet stroken met hun eigen princiepes om dat veld plat te banjeren. Je eigen vreten plat trappen is niet iets wat ooit populair is geweest in dat Afrika waar die gasten zelf waarschijnlijk ook nooit zijn geweest.
  Al zou dat door de hekken heen breken gelukt zijn? En dan? Die Blèèèèr dood schieten?
  Dat veranderd de wereld niet.
  Ik wil er juist mee aangeven dat het mondiale geweld dat die Pipo’s daar in dat dure hotel veroorzaken niet met olifanten in porcelijnkasten kan worden bestreden. Dan moet je van betere huize komen.
  Dan klim je niet over een hek maar trekt een pak aan, doet een stropdas om, lekker luchie op en gaat met het grootste gemak je begeven in die kringen en lult ze de straat uit.
  Die capaciteiten hebben deze jongens en meisjes niet heb ik gezien op het Journaal.

  Reactie door MijnZus — donderdag 7 juni 2007 @ 0.41 uur

 40. @32 Harrie V

  Ook Jezus werd beschuldigd van “veelvraat” en “drinkeboer”….
  Door dit soort mensen worden we geregeerd!!
  Zie Matheus 23: 25 en hoor Jezus:
  “Godsdienstleraars en Farizeeers! Het ziet er slecht voor u uit! Huichelaars, u maakt de bekers en schotels van buiten schoon, maar ziet niet dat ze van binnen vol roof en hebzucht zitten.”

  Je zal het volk maar verbieden te roken… en ondertussen hele volkstammen in rook doen opgaan door de kruitdampen van duivelse vernietigingswapens.
  HYPOCRIETE VOCCERS!

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 0.45 uur

 41. Over het offtopic onderwerp:
  als ik kroegbaas was zou ik meteen na de voordeur 4 vierkantemeter bedrijfsruimte aftimmeren met een tafel en 2 stoelen en wel rookvrij. Met daar achter een deur met een bordje “Privé -kantoor” welke naar het kantoor leidt.
  Dat daar dan toevallig nog een bar in staat en er wordt gerookt mag ik toch helemaal zelf weten? En er zitten toch alleen genodigden?

  Reactie door MijnZus — donderdag 7 juni 2007 @ 0.55 uur

 42. Alles voor de schatkist. De mensen leegroven en blauw laten betalen.
  En ja hoor: op kosten van het volk in een KASTEEL over ARMOEDE praten!
  Zie die G8-erlijken daar staan… over de hoofden van de ARMEN.
  Zulke mensen horen verbannen te worden.

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 1.02 uur

 43. @42 Gloria
  Je hebt jezelf overstegen. Dit is pure poëzie:
  “Zie die G8-erlijken daar staan… over de hoofden van de ARMEN.”

  Reactie door MijnZus — donderdag 7 juni 2007 @ 1.06 uur

 44. Miljarden en miljarden mensen op de wereld… en een paar die het voor het zeggen hebben.
  Wie zijn gek? Wij of zij??

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 1.10 uur

 45. @39 MijnZus

  Ja, dat is beslist de beste optie: INFILTREREN! Waarom zijn er geen linkse geheime agenten? Die hadden daar allang voor ober kunnen spelen of als kamermeisje die hun bedjes opschudt…
  Zie je het voor je? Gijzelen die bende!
  De hekken staan er al. Wie een kuil graaft voor een ander moet er maar invallen.

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 1.21 uur

 46. @41 MijnZus

  Haha MijnZus! Geloof maar dat de mens creatief is. Daar zal wat op gevonden moeten worden!
  Toffe kroegbaas zou jij zijn.

  Ik hoop dat de koffie-shops zich uit gaan breiden tot goede eetgelegenheden!
  Nee voor mij geen stickie, maar wel een pafke na diner.
  Kom op lui! Werk aan de winkel!!

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 1.29 uur

 47. Gloria, herken je dit?

  “Ontmoeting”

  Ikkige ogen in ziektenverre, lustgrage lijven
  verschrikken geërgerd van plotse rook,
  verstarren hatend, want ander mens
  tart argeloos lachend onwrikbare grens

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 7 juni 2007 @ 3.11 uur

 48. Gloria reactie 35
  Beste Gloria de types die ik daar de zaak heb zien vernielen, hebben vast nog nooit gewerkt en zullen dus altijd vrije dagen hebben om te rotzooien ! Ja je moet er wel bij willen horen !

  Reactie door Teun — donderdag 7 juni 2007 @ 7.25 uur

 49. Harrieke reactie 48
  als je zonodig wilt roken moet je dat maar in je eigen huis doen !

  Reactie door Teun — donderdag 7 juni 2007 @ 7.27 uur

 50. Beste Teun 49, Je zegt: `als je zonodig wilt roken moet je dat maar in je eigen huis doen’
  Heb je een borrel teveel op? Dat mag wèl van de G-8. En laat ze eerst maar zware boetes opleggen aan patsers die onnodig in míjn lucht vervuilende asobakken rijden! Anders gaan ze maar een privécircuit! Toch?

  Overigens is dat rookverbod horeca volgend jaar juli niks anders dan dè manier om koffieshops definitief te kunnen sluiten, want als die daana wèl open zouden mogen blijven, dat zouden vvd-horecaffers nooit pikken. Het medicinale en heilzame middel Cannabis Sativa wordt aldus weer gecriminaliseerd na 35 jaar omdat het van Europa en de G-8 moet.

  Reactie door Haq — donderdag 7 juni 2007 @ 8.27 uur

 51. http://www.hbvl.be/nieuws/Wetenschap/default.asp?

  Reactie door Anja — donderdag 7 juni 2007 @ 8.42 uur

 52. Natuurlijk moet armoede in de Derde Wereld bestreden worden. De huidige toestand is onaanvaarbaar!

  Maar ik zie in Rostock een strijd op straat die wordt uitgevochten door partijen die er niks te zoeken hebben. Hier zijn strijders gerecruteerd uit heel Europa bezig met een jihad tegen het westen. Er wordt in MV veel kapot gemaakt. Letterlijk en figuurlijk.

  Reactie door Harry — donderdag 7 juni 2007 @ 11.01 uur

 53. Hac reactie 50
  Beste Haq ik rook noch drink !Verder betaal ik keurig alle belastingen voor mijn Hummer dus draag ik bij aan alle fondsen die de regering heeft ingesteld om automobilisten uit te persen !En coffeeshops mogen van mij zeker allemaal gesloten worden, want die hebben alleen maar ellende gebracht ! Voor medicijnen moet je naar de apotheek !

  Reactie door Teun — donderdag 7 juni 2007 @ 11.50 uur

 54. @ 9 MZ, Wie de boer compenseert die het met platgetrapt gras zit? Laat Europa dat maar doen. Wie compenseert overigens Belgrado voor miljardenschade door Amerikaanse bombardementen acht jaar geleden?
  Onderstaande link toont een foto die op wat details na zo in Hitlergermanië 1940 genomen had kunnen zijn:
  http://www.nu.nl/news/1103584/21/Betogers_G8_spelen_hard_kat-en-muisspel.html

  Reactie door Haq — donderdag 7 juni 2007 @ 13.08 uur

 55. Het hek is toch door de demonstranten bereikt en wordt op een ludieke manier gebruikt: als schoenenrek
  http://www.stern.de/politik/deutschland/590639.html?nv=fs_pd

  Leuke foto’s met nog leukere Duitse onderschriften: http://www.stern.de/politik/deutschland/590431.html?cp=15&show_parent_index=1

  Klik op de kleine foto’s en je vindt er nog veel meer.

  lezen is ook wel aardig: heel veel links rechts met ook wel weer leuk en interessant nieuws over de G8 en de demonstraties.

  Reactie door Ineke van der Maat — donderdag 7 juni 2007 @ 13.20 uur

 56. Had de betreffende url vergeten
  http://www.stern.de/politik/deutschland/?eid=589906

  Reactie door Ineke van der Maat — donderdag 7 juni 2007 @ 13.22 uur

 57. Deze is ook om te gillen! Toont het `democratische’ gehalte plus US-kontlik aan van de nieuwste EU-leden.
  Vrouwen mogen hun was niet buiten hangen tijdens bezoek van het Boesjfiguur op 11 juni! Je gelooft het niet. Daar zakt toch de broek van af?

  http://www.nu.nl/news/1102533/122/Was_naar_binnen_om_bezoek_Bush.html

  Reactie door Haq — donderdag 7 juni 2007 @ 13.36 uur

 58. Teun, je scheert nog steeds alles en iedereen over 1 kam, hoe kun jij nou zien dat zij niet werken..allemaal???! Dat is toch onzin! Verder betaalt iedereen belasting op een heleboel manieren.

  Reactie door cynthia — donderdag 7 juni 2007 @ 13.47 uur

 59. @54 Haq
  @56 Ineke van der Maat

  Bedankt voor de links… Fascistoide!!

  Gezien op het journaal hoe Bush Merkel tracht in te pakken? Je knipoogt en je flirt wat en dan komen de zaken wel weer rond.
  Wat een misselijke bende!!

  te bedenken dat de opdrachtgevers van de genocide daar verenigd zijn en nog steeds los lopen!

  applaus actievoerders. zet’m op!!

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 13.48 uur

 60. Het protest richt zich tegen de 8 wereldleiders die verregaande beslissingen nemen waar wij allemaal de gevolgen van krijgen. Tegelijkertijd hebben wij niets in te brengen, terwijl wij wel het salaris van deze en nog vele andere bobo`s ophoesten!
  Er zijn loze beloftes gedaan en het heeft er alles van dat deze trend doorgezet wordt. Het gaat helemaal niet om eerlijke kansen voor iedereen..het gaat erom alle macht te behouden bij de 8 rijkste landen….en daarom zijn mensen boos Teun! Hoe kun je in een villa wonen of in een hummer rijden zonder schaamtegevoel? Iedere seconde sterft een mens als gevolg van geweld en honger omdat wij hier in het rijke Westen denken dat we God en jezus tegelijk zijn omdat we zo hard werken ( zonder te generaliseren) want volgens mij zijn het alleen maar de mensen die dit niet steeds zeggen. Hebben wij wel recht op dit alles? waarom dan?

  Reactie door cynthia — donderdag 7 juni 2007 @ 13.53 uur

 61. @48/53 Teun

  Wat is er mis met HELDEN die dagenlang vrij hebben genomen om te protesteren tegen het grote onrecht in de wereld en optrekken naar potentiele MOORDENAARS in een kasteel met hekken eromheen?

  Netjes joh! Je rookt niet en je drinkt niet en je betaalt netjes je belastingen… brave Teuntje. Je hebt vast niets mis gedaan, maar ook niets goeds! Genoeg van dit soort lamlendige types op aarde. De meelopers…
  Juist door dit soort mensen wordt de wereld verkracht!

  Reactie door Gloria — donderdag 7 juni 2007 @ 14.00 uur

 62. @Gloria nr 61

  Heb je deze foto ook al gezien? Bush met Merkel aan de borst.
  http://www.stern.de/politik/deutschland/590301.html?cp=3

  Tuurlijk pakt Bush Merkel in. Merkel heeft nl. een man die nogal veel Amerikaanse contacten heeft. Vandaar dat Merkel tamelijk Amerikaans denkt.. en graag wil dat de EU een economisch blok met de VS vormt. Natuurlijk op zijn Amerikaans met patentrecht enz.
  (ggggrrrrrrrrrrrrruwel!)

  Reactie door Ineke van der Maat — donderdag 7 juni 2007 @ 14.12 uur

 63. ach waar maken we ons tocht druk om.
  klimaat kijk maar eens op de side dvhn, onder het stukje oorlog in assen en bekijk dan eens het filmpje. hier kan ik mij kwaad over maken.

  Reactie door mcniel — donderdag 7 juni 2007 @ 14.25 uur

 64. Ik vraag me af hoeveel het Politburo in Brussel doet voor de Derde Wereld en voor het klimaat.

  Reactie door Harry — donderdag 7 juni 2007 @ 14.55 uur

 65. Protestmars OKE, maar waarom gaan deze jongens allemaal hetzelfde gekleed en ook nog eens met hun gezicht onherkenbaar?

  Vind ik wel vreemd, wat hebben ze te verbergen.

  Haq, Als ik in Istanbul woonde zou ik iedereen bijelkaar verzamelen en met zn. alle de vuile was buiten hangen.

  Reactie door Carla — donderdag 7 juni 2007 @ 14.58 uur

 66. Gloria reactie 61
  wat jij maar “helden” noemt ! Gewoon “asociaal werkschuw tuig” zou een betere benaming zijn, denk ik !
  Daar wordt deze wereld echt niet beter van hoor . En van die “lamlendige” types moeten julli asocialen het nu net hebben, want anders kan je je uitkering ook niet meer ophalen !

  Reactie door Teun — donderdag 7 juni 2007 @ 16.16 uur

 67. Zijn dat ook terroristen ?

  Reactie door Fred — donderdag 7 juni 2007 @ 16.32 uur

 68. Terrorists 2: the quick and the furious
  http://www.reuters.com/news/video/videoStory?videoId=55815

  Reactie door gaf — donderdag 7 juni 2007 @ 16.48 uur