Managementkwaliteiten…

Tientallen donoren hebben besloten geen bloed meer af te staan aan de Sanquin Bloedbank. Ze hebben hun lidmaatschap opgezegd omdat zij verbolgen zijn over de hoge salariëring van het driekoppige bestuur; in het afgelopen jaar 800.000 euro bruto. Een woordvoerster bevestigde donderdag een artikel van soortgelijke strekking in een aantal regionale kranten.

Sanquin verstuurt aan alle donoren met klachten een brief met uitleg. De bloedbank geeft daarin uitleg over de bepaling van de salarissen. „Het aansturen van een organisatie met een dergelijke omvang en met producten die qua veiligheid en betrouwbaarheid zo gevoelig zijn, vergt managementkwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die voor academische ziekenhuizen.” (Telegraaf)

In het bericht in de PZC is te lezen hoeveel de bestuurders precies verdienen.

Met aftrek van die pensioenpremies streek voorzitter Buunen 240.000 euro op, vicevoorzitter De Wit en bestuurslid Briët kregen elk 210.000 euro. Dat is fors meer dan het gemiddelde ministerssalaris van 128.000 euro bruto per jaar. De Sanquin Bloedbank vindt de salariëring die conform de cao voor de ziekenhuizen is geregeld, reëel.

Vorig jaar werd een motie van de SP aangenomen die de regering verzocht te komen tot een salarisplafond in de zorg. Helaas is dat op dit moment nog niet geregeld, anders had zich dit niet voor gedaan.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 07 juni 2007 :: 14.45 uur

50 Comments

50 reacties

 1. en toch, het is geweldig dat er kritisch gekeken wordt en die salarissen zijn natuurlijk te gek voor woorden. Maar ik zou nooit mijn donatie opgeven omdat de mensen die ermee geholpen worden geen andere keuze hebben en mijn bloedproduct nodig hebben. Ik vind dat Sanquin weer gewoon onder de verantwoordelijkheid van de staat moet vallen.

  Reactie door vanbruggen — donderdag 7 juni 2007 @ 14.49 uur

 2. De reiskosten van de donoren worden niet meer vergoed omdat het geld daarvoor verdwijnt in de zakken van de opgeblazen ego-trippende halvegarebestuurders, die zich optrekken aan hun vriendjes in de marktsector.

  Hoe lang gaat deze idiotie nog door ?

  Reactie door hendrik dieks — donderdag 7 juni 2007 @ 15.11 uur

 3. Ben benieuwd wie er aan het hoofd komt te staan van de centra’s voor Jeugd en Gezin!

  Ook voor 8 ton op de loonlijst!

  Nu heb je de kans (Den Haag-Regering-Rouvoet) om op een gezonde wijze te laten zien, hoe het wel moet!

  Of worden wij over 4 jaar wederom onaangenaam verrast met de zoveelste vergrijping! .. en krijgen wij wederom te horen, dat Den Haag ook in dit geval machteloos moet toe kijken en niet kan ingrijpen !

  Jemig!!!

  Reactie door Jan uit Groningen — donderdag 7 juni 2007 @ 15.11 uur

 4. Stop al die graaiers, of is nu de tijd rijp dat de arbeider ook kan gaan graaien??, zou niet gek zijn …. Nederland binnen een week failliet, alleen hebben de arbeiders nooit de gelegenheid om te graaien, neeee die worden afgescheept met 2 a 3% loonsverhoging waar ze volgens die ratten van werkgevers heel blij mee mogen zijn.

  Waarom leggen de arbeiders nu nooit eens massaal het werk neer, ik denk het antwoord te weten, en wel …….. het zijn kontkruipers en bang dat ze hun onderbetaalde baantje verliezen de losers.
  Ze zien die rat van een werkgever als hun God het is ja meneer en nee meneer.

  @ 1 vanbruggen

  Je moet wel die donatie opzeggen anders blijft alles bij het oude, ze kunnen ook nog bloed uit Afrika halen.

  Reactie door Pool — donderdag 7 juni 2007 @ 16.04 uur

 5. Mooi , dat ze zelfs op menselijke onderdelen en stoffen een grote winstmarge kunnen opbouwen : ZAKKENVULLEN is overal aanwezig :

  Dat is een gevolg van “FATSOENLIJK RECHTS ” wat VERDONK zo graag wil ; wat een wijf : vraag mij af hoe haar vent moet leven ?

  Reactie door Fred — donderdag 7 juni 2007 @ 16.31 uur

 6. “Helaas is dat op dit moment nog niet geregeld, anders had zich dit niet voor gedaan.”

  Ik ben blij dat het niet geregeld is en dat dit zich voor heeft gedaan. Dit is een maatschappelijk protest, wat laat zien dat het ook werkt zonder dat de overheid zich ermee gaat bemoeien. Want laten we wel eerlijk zijn: als door deze boycott te weinig donoren overblijven, met alle gevolgen van dien, wie zijn dan de verantwoordelijken? Niet de maatschappij, want die heeft zijn verantwoordelijkheid middels de boycott genomen. Het zijn die managers waartegen geprotesteerd wordt.
  Hierdoor zal mogelijk een groot publiek debat ontstaan en zal er binnen Nederland een beter bewustzijn komen over wat managers wel en niet horen te doen binnen onze samenleving. En dat gebeurt niet als de overheid ertussen springt en allerlei wetten en regels gaat verzinnen.

  Reactie door Treb — donderdag 7 juni 2007 @ 17.04 uur

 7. Het is een schande dat deze bloedzuigers over de ruggen van ideeele mensen grof geld verdienen.Geen wonder dat bijna niemand zijn organen (na zijn dood) wil afstaan.Deze bloedzuigers willen alsdan commercieel in organen gaan handelen.Als je zo verdorven bent,ben je tot alles in staat.Een klap in het gezicht van die mensen,welke organen nodig hebben.CDA/PvdA waar zijn jullie?

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 7 juni 2007 @ 17.31 uur

 8. PvdA is in stiile rust : zij hebben toch een handtekening gezet op nederig de fanfare volgen ?

  Reactie door Fred — donderdag 7 juni 2007 @ 18.15 uur

 9. Jan, zorg dat Agnes Kant meteen de barricaden opgaat in de Kamer om dit monsterlijke effect van marktwerking aan de kaak te stellen.
  Ben ik godbetert, net bloeddonor geworden; krijg je dit te horen.
  Ik voel me echt gepaaid, maar kan ook niet weglopen omdat er juist in mijn regio een groot tekort aan bloeddonoren is. Ik kan het niet maken voor de ontvangers die (soms) in accute nood verkeren, maar ik voel me wel in een soort spagaat zitten en mijn bloed kookt!
  Kan de SP niet een eigen landelijk netwerk van bloedbanken opzetten op de wijze waarop ook de partij is georganiseerd, qua inkomensverdeling van functionarissen conform een CAO en met betaalde bestuurders conform de SP methode zoals bij kamerleden?
  Wanneer je hart op de goede plaats zit, laat je toch niet zoveel geld in eigen zakken rollen?! Schurkengedrag is het en deze mensen moet verboden worden zich als bestuurder, waar dan ook, op te werpen.
  Diep schamen moeten ze zich en wanneer er partijen in Nederland zijn die dit niet bezwaarlijk vinden, moeten deze zich evenzeer schamen. Dit bestuurdersgeld kan vele malen zinniger worden bestemd. Bijvoorbeeld aan asielzoekers.
  Alles beter dan dat enkelen zich in volslagen weelde baden omdat ze zichzelf in gunstige regelingen hebben gedraaikont, met steun van de politiek! GvD!!!!

  Reactie door kinkel — donderdag 7 juni 2007 @ 18.29 uur

 10. Niet alleen het PVDA is in stille rust….
  ik bedoel, dat wij allemaal still zijn ,en dat, voordat HET pvda tot leven geroepen werd…
  Maar ja,Pvda links?(lol 2x)
  Veel rechties denken zo….
  Kijk de PS in frank_rijk en leer hoe Mitterand en Franquist was….
  OOK niet vergeten zijn beslissingen in colonial OORLOGEN…
  LEES LOOK SEARCH READ AND TAKE IT WITH YOU…
  Ik heb het niet nodig

  Reactie door gaf — donderdag 7 juni 2007 @ 18.55 uur

 11. Voor de een zijn nood, voor de ander zijn rijk belegde brood…

  Reactie door Redstar — donderdag 7 juni 2007 @ 18.59 uur

 12. @ Pool
  “Waarom leggen de arbeiders nu nooit eens massaal het werk neer, ik denk het antwoord te weten, en wel …….. het zijn kontkruipers en bang dat ze hun onderbetaalde baantje verliezen de losers.”

  Wie is nou de loser? Degene die huilt op een weblog en duidelijk zijn frustratie niet kwijt kan…. of deze ‘arbeider’, die het lekker naar z’n zin heeft? Lutser!

  Reactie door Ach ja — donderdag 7 juni 2007 @ 19.03 uur

 13. en dit soort blijft gewoon doorgaan,denk je nu echt dat dit soort lage wezens het uberhoupt erg vinden,dat hun inkomen bekent wordt,
  pak ze waar het meest pijn doet.dat helpt,
  lullen tegen dat soort wezens allang niet meer.

  Reactie door ad — donderdag 7 juni 2007 @ 19.06 uur

 14. idem dito voor de grote liefdadiheids fondsen (KWF, hartstichting, enz. enz)

  Reactie door Jan (andere) — donderdag 7 juni 2007 @ 19.28 uur

 15. We hebben het hier over managementkaliteiten, maar ik hoorde vanacht in de herhaling van NOVA, (met het onderwerp over het donor zijn),..Anouchka van Miltenburg (VVD) deze bewindsvrouw vindt dat we wat vaker dood moeten gaan, want zo verklaarde zij dat door de goede zorgverlening, mensen te weinig doodgaan.

  Ik heb haar trouwens een mailtje gestuurd en gevraagd hoe vaak ik mag sterven.

  Reactie door Pool — donderdag 7 juni 2007 @ 19.51 uur

 16. Je ziet dat privatisering en marktwerking tot volslagen immoreel profiteurschap en gluiperige corruptie leiden. Weg met dat graaierstuig, sodemieter ze het land uit.

  Reactie door Drob — donderdag 7 juni 2007 @ 20.51 uur

 17. AANSTUREN
  Mag ik dit dictatoriale woord nooiat nooit meer horen?

  Reactie door L'écologiste — donderdag 7 juni 2007 @ 21.01 uur

 18. Met dergelijk graaimanagement nu ook al bij
  verzamelpunten voor goedlachse en gulle bloeddonoren die denken dat ze een noble doel dienen mag ik vrezen dat bloed- en orgaandonaties straks verplicht worden mede gelet op het vorige toppik waarin een registratiesysteem wordt aanbevolen.

  Over mijn lijk! Laat brallende, bulkende, zuipende en rokende rijken hun lever en longen maar laten verschrompelen op eigen risico & conto, daar hoeven míjn organen niet voor geplukt te worden!
  Laat u geen oor aannaaien door codicilplicht want als u weinig verdient zal u nog de kosten van het garen moeten betalen.

  Reactie door Haq — donderdag 7 juni 2007 @ 21.09 uur

 19. na de publicatie over buitensporige salarissen bij sanquin bloedbank,volgt een artilel in nrc over de riante beloningen bij de publieke omroepen.
  de helft van de directeuren verdient meer dan de balkenende-norm,en een aantal zelfs fors meer!!!
  nooit zal de financiele en bestuurlijke top van dit land tot de conclusie komen dat men op een schandalige manier parasiteerd op onze samenleving.
  erger nog,men is bezig om arbeidsvoorwaarden en de werknemers-rechten aan te tasten onder het mom dat zonder hervormingen op dit gebied zouden leiden tot onbetaalbaarheid en op termijn het failliet van onze verzorgingsstaat??????
  de aankomende participatie-top zal v.w.b de geloofwaardigheid van fnv en pvda een test blijken te zijn in hoeverre men bereid is hier werknemersrechten consequent te verdedigen!!!!!!

  Reactie door visgert — donderdag 7 juni 2007 @ 22.17 uur

 20. @18 Haq

  dat is uw mening…
  maar wat nu als u een nier nodig blijkt te hebben over een paar jaar? [ik gun het niemand!]

  en de enige nier die u kan redden is van een rokend en zuipende donor…?
  dan heeft u daar wel recht op ?

  of zegt u dan, laat mij maar sterven?

  Reactie door iew — donderdag 7 juni 2007 @ 22.20 uur

 21. Beste Iew 20, ik ben het met je eens. Maar het is zo dat in een land als België bv. de ziekenzorg zulks wel verzorgt ook voor mensen met weinig geld, maar in dít land zijn dankzij marktuitbesteding (rich first)de wachttijden voor niet koopkrachtigen zó lang dat die toch wel dood gaan voordat een beetje fatsoenlijke nier, lever of hart eindelijk beschikbaar zijn

  Reactie door Haq — donderdag 7 juni 2007 @ 22.32 uur

 22. Nederlanders schreeuwen op internet, gaan één keer per vier jaar “dapper” stemmen, en doen voor de rest helemaal niets.

  Reactie door Hans Langbroek — donderdag 7 juni 2007 @ 22.35 uur

 23. Haq is een (bot)troll,ik kan het beter beter dan it…

  “want als u weinig verdient zal u nog de kosten van het garen moeten betalen.”
  ZIE “verdient”?
  en moeten betalen.?
  lijk wel een straaf?
  JA,haq laat “zij” betalen
  BETALEN
  Ik ga nooit in dit fachist gedoe,sinds ik ook ben gesencureered over”arbeit maar frei maatschapij”
  Sommige hebben geen gevoel voor humor

  Reactie door gaf — donderdag 7 juni 2007 @ 22.43 uur

 24. hans langbroek,
  eeuu dat is zo,
  maar doe je er wat aan/eerst bv praten enz? dat helpt niet heeft het nooit gedaan en zal het ook nooit worden(gezien de geschiedenis van de meeste managers,, opkomst).
  zie maar hoeveel er over de schreef gaan/elkaar de hand boven het hoofd houden,elkaar leuke bonissen toedelen,en dat gebeurt niet alleen bij grote bedrijven,,let wel allemaal niet strafbaar?wat kun je er aan doen als de politiek niets doet?.
  en doe je er DAN zelf wel wat aan,,
  is het ahum al gauw WEL strafbaar?en kost het een boete van zeg 150 eurie.om het ahum af te leren.
  tja dat spul is goed beschermt/denken ze.
  oo ja sorry.

  Reactie door ad — donderdag 7 juni 2007 @ 22.56 uur

 25. Wat schrijft die man slecht.

  (Ormel dus)

  Reactie door Gerrit Holl — donderdag 7 juni 2007 @ 22.59 uur

 26. Opvallend was dat FNV-voorzitter Agnes Jongerius zich enkele uren eerder na een overleg met Donner en VNO NCW-voorzitter Bernard Wientjes wel optimistisch toonde. De FNV is mordicus tegen een hervorming van het ontslagrecht, maar vindt een gesprek zonder verplichtingen hierover geen bezwaar. De FNV wil graag dat die top doorgaat om de honderden miljoenen euro’s veilig te stellen die het kabinet op de plank heeft liggen om meer mensen aan werk te help
  ,,,,,,,,,,,,,,
  De FNV heeft heeft een excuus al klaar voor het op heffen van ontslagrecht.
  Die miljoenen zijn het chantage middel van de regering en excuus voor het FNV

  Reactie door De Hakker — donderdag 7 juni 2007 @ 23.12 uur

 27. kunnen we niet zo’n actie verzinnen als “wij kunnen het beter voor minder dan de helft” of iets dergelijks… ik ben best bereid om voor stukken minder “manager” te worden, en ik doe het nog beter ook!

  Reactie door Aad — donderdag 7 juni 2007 @ 23.22 uur

 28. Aan de schandpaal met dat schorem, naam adres en woonplaats bekend maken, ook van hun tweede woning en de jachthaven van hun boot. Ik ben O negatief!

  Reactie door Johan — donderdag 7 juni 2007 @ 23.33 uur

 29. En we blijven maar slapen terwijl de top ons land gerechtvaardigd leegrooft…

  http://www.nu.nl/news/1105565/11/PvdA_wil_milieubonus_voor_Schipholtop.html

  Alles zal u toegeworpen worden,… zelfs geld

  Reactie door Pool — vrijdag 8 juni 2007 @ 0.35 uur

 30. En het blijkt dat 100 dagen nog niet genoeg waren om ons land te ontdekken, waarschijnlijk zal de participatie na het zomerreces worden gehouden.

     Plan voor werk-top lijkt mislukt
   
  ….Het kabinetsplan om met werkgevers en vakbonden een participatietop te houden staat op het punt van mislukken. Het kabinet wilde op de top afspraken maken om meer mensen aan het werk te krijgen.
   
  Werkgevers, bonden en regeringspartijen zijn sterk verdeeld over de vraag of versoepeling van het ontslagrecht aan de orde moet komen. CDA-minister Donner wil dat wel;PvdA en ChristenUnie niet. Die twee partijen zouden nu hebben geconcludeerd dat een participatietop op dit moment geen zin heeft.
   
  Donner doet morgen in het kabinet nog een uiterste poging om overeenstemming te berieken over de agenda voor de top.

  Reactie door Pool — vrijdag 8 juni 2007 @ 0.41 uur

 31. Als er nou nog meer leden van die bloedbank op dat idee van opzegging komen, dan is dat een mooi signaal vanuit de maatschappij zelf dat dit te gortig is. Vanuit de ambities van de SP geredeneerd is ook dit natuurlijk jammer, want dan blijkt het kapitalisme zichzelf ook wel te kunnen reguleren door de oplettendheid van de burger zelf. Het belang van de SP is dan ook logischerwijs dat de burger niet meer mag leren met zijn eigen geld te kunnen omgaan maar kleuterklasje te spelen over wat men met z’n geld doet, daar worden mensen echt niet slimmer van maar juist luier en achtelozer.

  Reactie door W6969 — vrijdag 8 juni 2007 @ 0.46 uur

 32. De een zijn bloed is een ander zijn poet.

  Reactie door van den heuvel — vrijdag 8 juni 2007 @ 1.27 uur

 33. Ik vind het prima dat ze dat doen. Het is niet anders dan het niet meer meedoen aan collecten aan de deur voor hart-nier en andere stichtingen waar ik mijn hele leven aan gegeven heb.
  Ontwikkeling van nieuwe medicijnen financieren waar de gewone burger zodadelijk geen gebruik van kan maken omdat zijn/haar verzekering het niet vergoedt en de topsalarissen ook hier alsmede de link met de farmaceutische industrie. Het is allemaal een pot nat en wordt nog erger met meer marktwerking.Ze gaan hun geld maar halen bij de overheid of de zorgverzekeraars.
  Zodadelijk wordt de politiek geheel betaald door het bedrijfsleven en koopt laatsgenoemde zich gewoon in. Ga dan maar aan de kant staan. Het is een hellend vlak.

  Reactie door Henny — vrijdag 8 juni 2007 @ 8.40 uur

 34. @30 Pool

  “Die twee partijen zouden nu hebben geconcludeerd dat een participatietop op dit moment geen zin heeft.

  Donner doet morgen in het kabinet nog een uiterste poging om overeenstemming te berieken over de agenda voor de top.”

  met andere woorden: buigen of barsten?
  dus omdat men hun zin niet krijgt gaat men dwarsliggen…

  met het volk praten, 100 dagen?
  met ambtenaren,burgemeesters etc ja!
  er waren amper burgers bij, bij die gesprekken.[over bv die grondwet]
  eind van deze maand komt men met een beslissing over europa zegt men…

  JPB bemoeit zich nu zelfs persoonlijk met de verkiezingen in Belgie,want één van zijn Christelijke vriendjes is daar kandidaat en men wil een soort van CDA in Belgie posteren.
  de VOC is aan het uitbreiden.[waarschijnlijk op rooftocht]

  Reactie door iew — vrijdag 8 juni 2007 @ 8.54 uur

 35. Als regeerders wat zouden doen aan graaisalarissen, dan zouden zij niet mee kunnen meegraaien, nadat zij werden vervangen.

  Ik steun geen collectes, geef geen bloed en ook geen organen. Ik heb het mijn leven lang gedaan, met wat ik bij mijn geboorte heb meegekregen van mijn arme mensenmoeder, en de rijke moeder natuur.

  Dat andere mensen, en zelfs mijn kinderen, dat ook maar doen.

  Bloed van overledenen en organen van arme mensen, waar geen controle over is, die worden door op de markt gerichte ziekenhuizen, misschien stiekem verpatst aan graaiinstellingen of voor eigen gebruik achter gehouden.

  Mee daarom, weten wij gewoonlijk niet, wie wat van wie krijgt.

  Nog een prettige dag wenst jullie: Mormolus.

  Reactie door Mormolus — vrijdag 8 juni 2007 @ 10.11 uur

 36. Ik ben donor, heb hier moeite mee.
  Met de salarissen, zeker! Het is van de zotte.
  Maar als ik stop, beinvloed ik deze haaien niet.
  Wel een totaal onbekende in crisis in een ziekenhuis ergens, die zonder mijn bloed het mogelijk niet zal halen.
  (tja, zo een vaart zal het niet lopen, dat snap ik ook wel maar het is wel de basisprincipe van doneren)

  Ik wil hier regelgeving, duidelijke regelgeving. Niet alleen voor Sanquin maar voor alle “goede doelen” organisaties die afhankelijk zijn -spelen op- de vrijgevigheid en goede harten van jan en marie publiek.

  Reactie door Anja — vrijdag 8 juni 2007 @ 11.04 uur

 37. @21 Haq

  tsja alleen heel erg jammer voor Belgie dat men daar nu ook een CDA wil gaan posteren,en onze JPB helpt daar zelfs even een handje mee in de verkiezingsstrijd om zijn zogenaamde Christelijke vriend [kandidaat] bij te staan in de pers!
  deze partij in Belgie die als 2 druppels water op het CDA lijkt,zegt zelfs een voorbeeld te nemen aan Nederland vanwege JPB en het CDA…

  de VOC probeert steeds meer invloed te krijgen door het Christelijk geloof in de EU uit te willen breiden.
  ik zie de EU vanaf het moment dat het gerotzooi met die grondwet is begonnen,als één groot politiek kartel,dat er niet is om ons te dienen maar precies andersom.
  zeg maar het langzaam terugd in voeren van de slavernij.

  maar dan in een ander jasje.

  Reactie door iew — vrijdag 8 juni 2007 @ 11.44 uur

 38. het graaien zit al dieper geworteld bij de gelovigen dan men denkt…

  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/06/art000001C7A9B14F7716D7.html

  Reactie door iew — vrijdag 8 juni 2007 @ 12.44 uur

 39. Graaien en Liegen zijn de componenten rijk en dus ook machtig te worden .

  Reactie door Fred — vrijdag 8 juni 2007 @ 13.20 uur

 40. Ik zie niet in en velen met mij niet wat voor goede dingen deze hotemetoten doen wat hun hoge beloning rechtvaardigt. Een organisatie aansturen. Is dat dan zo moeilijk? Misschien lukt het zonder aansturing wel beter.
  Ik heb eerder het idee dat het circuit van rijke vriendjes andere rijke vriendjes aan een goed betaalde baan wil helpen. En omdat de goedbetaalde baantjes in de marktsector al bezet zijn is het plan om te gaan privatiseren. Dat vindt de VVD een goede ontwikkeling. Want dat is toch bij uitstek de partij van de rijke vriendjes. Maar misschien zien het CDA en de PvdA het ook wel zitten.

  Reactie door reint — vrijdag 8 juni 2007 @ 19.54 uur

 41. Zo dus daar is meneertje naar toe gegaan om verder te graaien….

  http://www.afm.nl/marktpartijen/default.ashx?documentid=9456

  Reactie door Pool — vrijdag 8 juni 2007 @ 19.54 uur

 42. Het salaris staat er niet bij. Maar reken erop dat dit een marktconform salaris zal zijn.

  Reactie door reint — vrijdag 8 juni 2007 @ 20.55 uur

 43. Over een aantal jaren krijgt een van deze graaiers een ongeval. Mijnheer wat is uw bloedgroep? Euuhhh A negatief, oeps zeldzaam groepje. We hebben daar weinig donoren van. Wat heeft u er voor over…………………………………………………. Ik heb A negatief en zou het aan iedere burger van dit land geven. Echter bij deze heren zou ik er eens lang en stevig over willen nadenken. Een organisatie als een academisch ziekenhuis, gewoon snel scoren en binnenhalen!

  Reactie door Ton — vrijdag 8 juni 2007 @ 23.51 uur

 44. @41 Pool
  Ik las vanmorgen in het AD dat Hoogervorst “aanzienlijk” minder gaat verdienen dan zijn voorganger Arthur Docters van Leeuwen namelijk 12 procent minder. Het was jaarlijks 321.000 euro en wordt 274.000 euro. Bos noemde dit een heel mooi resultaat van de inspanningen van het kabinet om de topsalarissen in de publieke sector terug te schroeven. Hoogervorst was meteen accoord gegaan met zijn voorstel.
  Als dit de norm wordt, hebben de toekomstige topmannen dus niets te klagen.

  Reactie door reint — zaterdag 9 juni 2007 @ 9.13 uur

 45. @ 44 reint

  Ik denk niet dat Hoogervorst minder zal gaan verdienen dan z’n voorganger,…

  http://www.nu.nl/news/1107336/32/Topinkomens_met_twaalf_procent_gestegen.html

  Weetje reint,.. ze hebben ook nog altijd hun bonussen en andere graaimiddelen achter de hand om bij de topinkomens te behoren, dus wat die Bos nu weer uitkraamt slaat dus werkelijk nergens op.

  Reactie door Pool — zaterdag 9 juni 2007 @ 9.36 uur

 46. Ik kan het ook wel begrijpen van Bos. Een salarisreductie van bijvoorbeeld 50% zou ook wel zeer hardvochtig zijn geweest. Dat doe je een ijverig en trouw bewindspersoon niet aan.

  Reactie door reint — zaterdag 9 juni 2007 @ 9.40 uur

 47. 46. Bos verdedigt zijn geestelijk vader Wim Kok.

  Wim Kok heeft als commissaris van diverse bedrijven waaronder ING telkenmale en nu weer ingestemd met ‘exobitionistische’ zelfverrijking.
  Plaats 1 Aegon bijna Iets meer dan 6 MILJOEN
  Op de tweede en derde plats ING en SHELL.
  Een verhoging van 12% t.o.v. 2005.
  Tel uit je winst en weet wat Bos voorstaat oftewel hij VOOR STAAT.

  Reactie door Henny — zaterdag 9 juni 2007 @ 10.59 uur

 48. Die van Aegon was overigens een verhoging van maar liefst 50%.

  Ach ja Balkenende en Bos, goed voorbeeld doet goed volgen.

  Het enige dat wij kunnen doen als volk is steeds evenveel loonsverhoging eisen procentueel als de top van een bedrijf doet. Indien consequent uitgevoerd zal heel europa volgen en kan het niet anders dan ophouden.
  Je kunt het ook nog eens legitimeren. De andeelhouders zelf, die deze exibitionistische bedragen goedkeuren zullen dan snel daarvanaf stappen.
  Eenvoudiger kunnen we het niet maken.

  Reactie door Henny — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.31 uur

 49. Hahahaha, Managementkwaliteit?

  Reactie door khosrow — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.37 uur

 50. Kwaliteit wordt slechts geleverd door het arbeidersvolk ; jammer dat het geld kost ?

  Management is een zelfverijkende en bureaucratisch toplaag .

  Reactie door Fred — woensdag 13 juni 2007 @ 11.14 uur