12% extra voor de top

De topinkomens in het Nederlandse bedrijfsleven zijn vorig jaar met twaalf procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant naar de ontwikkelingen van topinkomens.

De salarissen zijn vooral gestegen dankzij de hogere bonussen die de bestuurders ontvingen. Over 2005 bedroeg de stijging van de topinkomens tien procent. (Nu.nl)

Nu weer even wachten op een morele nietszeggende oproep van Balkenende, en dan is de jaarlijkse cirkel weer rond.

‘Noemt u mij drie voorbeelden…, twee?…, één dan?’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 09 juni 2007 :: 15.02 uur

200 Comments

200 reacties

 1. Hoewel het geen verrassing is, blijft het elke keer toch even slikken. Toch triest als je ziet hoe we enerzijds omgaan met de minima, bijvoorbeeld de mensen die hun ziektekostenpremie niet kunnen betalen, en anderzijds met de maxima die zich alles maar lijken te kunnen permitteren.

  Reactie door Chantal P — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.07 uur

 2. nou en,

  ben je het er niet mee eens?

  koop dan hun produkten niet, is simpel

  Reactie door ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.08 uur

 3. Jan, misschien dat de vraag: “Noemt u mij twee voorbeelden” etc. nu maar eens voor de verandering gesteld moet worden aan de oorspronkelijke vraagsteller, n.l. Dhr. W. Bos. Dat was toch dezelfde Bos die nu minister van financiën is, of vergis ik mij? :)

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.18 uur

 4. @ 3 Gandalf

  Dat is precies dezelfde verrader en leugenaar, ik heb dat debat nog op m’n netvlies staan.

  Wat een schijnheilige vertoning, gewoon gênant achteraf, hoe wordt je als burger belazerd, nou de politiek begint je de mogelijkheden al aan te dragen.

  Er moet veel meer burgelijke ongehoorzaamheid komen, mischien dat dat iets helpt ???.

  Reactie door Pool — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.31 uur

 5. Ik heb er maar één woord voor voor die zakkenvullers men moet hier zonodig Amerika achterna en dat woord is ( GRAAIEN,GRAAIEN,GRAAIEN) uit die pot en IKKE,IKKE ,IKKE. en de rest kan SIKKE

  Reactie door Dirk Schuit — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.32 uur

 6. De drie voorbeelden…….
  3. We halen het geld weg bij de bijstand moeders.
  2. We schoppen nog meer oude WAO aan het werk om deze bonussen te kunnen betalen.
  1. We houden geld over van de belasting die we heffen op de AOW van onze oudjes.

  Jammer dat je maar vroeg om drie voorbeelden, kan er wel duizenden opnoemen.

  Reactie door Tukkersterror — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.37 uur

 7. Deze mensen geven ‘n fantastisch voorbeeld!
  Vinden ze het dan gek dat men staakt, dat zou meer moeten gebeuren.

  Reactie door Ben tarici — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.48 uur

 8. een woord hiervoor:

  Gangsterzooi!

  Reactie door e.krul — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.00 uur

 9. @2 Ronald,

  Hoe kan je nu producten niet kopen, die door de regering verplicht worden? Of als er al een alternatief is waarbij de topbestturder geen graaier is, dit weer indirect een dochteronderneming is van een bedrijf waarbij het weer wel zo is. Misschien tijd om bonussen gewoon af te schaffen en loon van de bestuurders door het personeel te laten bepalen.

  Reactie door Patrick — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.02 uur

 10. @Patrick,
  door naar Unive te gaan bijv.

  http://www.volkskrant.nl/economie/article433370.ece

  Niemand wordt verplicht een verzekering van Aegon te nemen, of bij de Shell te tanken.

  En als dat geld al niet naar de topbestuurders gaat dan verdwijnd het in de zakken van de aandeelhouders, hun zijn tenslotte eigenaar van dat geld.

  Reactie door ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.15 uur

 11. ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 15.08:

  Goedemiddag,
  Gewoon zeggen dat zulke exorbitante inkomens ongepast zijn (mild uitgedrukt en dan ook nog zo’n onbeschofte stijging!) is kennelijk van u teveel gevraagd??

  En, uw opmerking, is naast ergerniswekkend, gewoon onzin, hoe kan iemand nu zonder energie, ziektekostenverzekering, in bepaalde gevallen openbaar vervoer, huurwoning, etc. etc.??

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.55 uur

 12. Ik merk, dat in het ruime aanbod aan nieuws overal, met name op internet, ik dit soort artikelen niet eens meer wil lezen, want er wordt tóch nooit wat aan gedaan. Het geeft me alleen maar een gevoel van machteloosheid. Maar het onderwerp ligt me wel degelijk aan het hart, want het gaat over verhoudingen van beloning tot presteren, die helemaal scheef komt te liggen in het bedrijfsleven, één van de redenen waarom ik tegen privatiseringen ben.

  In NRC Next dit weekend een interessant artikel dat erop wijst dat in de toekomst, bedrijven mogelijk meer en meer hun gang kunnen gaan, want er is weinig controle meer, juist door de versnippering van het nieuwsaanbod. Zeer zorgwekkend. Dus de tijd om te handelen is NU!!.

  http://www.nrc.nl/next/article720203.ece/Massamedia_bereiken_geen_massas_meer

  “Wanneer iedereen vooral zijn eigen nieuws volgt, vermindert de belangstelling voor alles wat gemeenschappelijk is. Dan vermindert de belangstelling voor het reilen en zeilen van de overheid en dan zijn machtige bedrijven en organisaties vrijer om hun gang te gaan. Als de burgers niet op de hoogte zijn van hetgeen hun leiders doen, kunnen pressiegroepen, lobbyisten en anderen die het liefst achter de schermen werken hun kans grijpen. Dat is een serieuze bedreiging voor de democratie.

  (…)”Een ding is zeker: daarvoor is wel het bestaan van een gemeenschappelijk reservoir van kennis vereist, een verzameling feiten en beelden die iedereen kent. Alleen dan is een voortdurend gesprek mogelijk over wat er aan de hand is, en alleen dan kan een cultuur zich vernieuwen, veranderen en voortbestaan.”

  Reactie door Ellen — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.01 uur

 13. nog maar eens (per slot heeft dit topic ook al een baard): dien een wetsvoorstel in waarbij alle uitkeringen en ambtenarensalarissen gekoppeld worden aan deze salarissen.

  Zo’n voorbeeld willen jullie vast niet stellen. Haalt het toch niet dus doen we het maar niet, stel je voor dat ze merken dat we er zijn.

  Gewoon wachten op de dooddoener van Balkenende en verder slapen tot de volgende verkiezingen! en de daaropvolgende en de daaropvolgende……(ad infinitum)!

  Reactie door ipuntje — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.05 uur

 14. Deze ziekelijke hebzucht heeft m.i.psychische oorzaken en wordt door het CDA en de PvdA via hun lakse houding,i.v.m.het feit dat het vriendjes van hun zijn,gestimuleerd.Door de vergrijzing komt er een steeds groter tekort aan arbeidskrachten welke de gepensioneerden moeten vervangen.Deze gaan straks ook gebruik maken van hun machtspositie,zodat er een gigantische loon-inflatie ontstaat.Het top management/graaiers bijten daardoor via onbeheersbare kosten,ook voor de CDA/PvdA partij-politieke overheid in hun eigen staart.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.13 uur

 15. Was Dhr. Rosenmoller niet van Groen-links?

  Reactie door Jan (andere) — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.16 uur

 16. ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 16.15:

  “… en als dat geld al niet naar de topbestuurders gaat dan verdwijnd het in de zakken van de aandeelhouders, hun (!!…) zijn tenslotte eigenaar van dat geld …”

  O ja,?? en al die door hardwerkende medewerkers gegenereerde MEERWAARDE ook???: die mag HELEMAAL naar de groootgraaiers c.s.?

  Bovendien, als ik bedenk dat een niet gering aantal van die aandeelhouders ook nog eens met GELEEND GELD belegt (hoe is het mogelijk, moest niet kunnen!!) dan is dus ook die opmerking op z’n zachtst gezegd bezijden de waarheid.

  O ja, nog even wat anders: ik zag vandaag weer (Brabant) de nodige poolse nummerborden, die waarschijnlijk voor het merendeel eigenaar zijn van avonturiers, die hier de toch al tanende arbeidsvoorwaarden verder helpen verzieken …
  Ik zie wel degelijk het verband met GROOTGRAAIERS.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.18 uur

 17. Jammer jammer jammer, maar het komt wel vaker voor. Wat hier vooral erg aan is, is dat meer mensen hierdoor een baan zoals ‘manager’ willen. Met name in de zorg word je er gek van.

  Reactie door Johan — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.19 uur

 18. Rozenmoller is nu van blauw rechts.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.32 uur

 19. Off-Topic
  De hypotheek rente en de rente voor persoonlijke leningen is in enkele maanden fors gestegen.De banken blijven echter opmerkelijk stil met het verhogen van de spaarrente.Krijgen de bank-managers het volgend jaar weer 12%?

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.37 uur

 20. 18.

  Ja Maan blauw bloed had hij al enigszins toen hij deed alsof het rood was.
  Hij zal wel gebeurd hebben van zijn niet onbemiddelde voorvaderen.

  Inderdaad Rosemoller is rechtsafgeslaan zoals heel Groenrechts. Een grote grachtengordelpartij. De rest van Nederland bestaat niet.
  Groenrechts is het (studenten) corps van de politiek, bestaat uit corpsballen. In hun jeugd zijn ze de meest recalcitrante en opstandige feestvierende zuiplappen en willen alles veranderen door opstandjes maar eenmaal afgestudeerd wentelen ze zich met gemak in dezelfde geldelijke oneerzame manipulatieve elitaire onethische levenswandel waar ze zo hard tegen geprotesteerd hadden toen het nog geen enkele consequentie had.
  Vroeger noemden wij dat salonsocialisten.

  Reactie door Henny — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.43 uur

 21. Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni:

  Goedemiddag, ok alle anderen,

  Paultje R, nu van blauw rechts
  strekt voortaan zijn klauw slechts
  om GELD, veel GELD te ontvangen
  en, zonder principes, dus heel onbevangen

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.43 uur

 22. @Harrieke (16)

  “O ja,?? en al die door hardwerkende medewerkers gegenereerde MEERWAARDE ook???: die mag HELEMAAL naar de groootgraaiers c.s.?”

  zonder die aandeelhouders (volgens jou grootgraaiers) hadden al die hardwerkende medewerkers helemaal GEEN werk gehad, misschien als je dat nu eens leert te begrijpen dat zonder aandeelhouders er helemaal geen werkgever is (althans niet op dat formaat).
  En kom nu niet aan met bedrijven die geen aandeelhouders hebben, die zijn afhankelijk van geldschieters zoals banken en bedrijven als Aegon, ING e.d.

  Geen enkel bedrijf kan zonder een geldschieter in welke vorm dan ook.

  Reactie door ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.44 uur

 23. RoZemoller natuurlijk. Maar what’s in a name.

  Reactie door Henny — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.45 uur

 24. @ 12 Ellen
  Bedank voor de link. Ben het met u eens.

  Reactie door khosrow — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.51 uur

 25. ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.44:

  INGAAN op argumenten en ev. VRAGEN BEANTWOORDEN … ik had zo langzamerhand kunnen weten dat jij dat koppig weigert.
  En dan moet ik vervolgens weer braaf achter de monotone voortzetting van jouw rechtse propaganda aan? … ja zeg …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.53 uur

 26. In Nederland Graaien is wettelijk toegestaan, want de meerderheid van de wetgevers komen zelf uit graaiers kringen.

  As je een fabriekarbeider bent kom je niet in de tweede kamer of de regering.

  Reactie door khosrow — zaterdag 9 juni 2007 @ 17.58 uur

 27. Wouter Bos heeft het salaris van zijn vroegere collega, de nieuwe AFM-voorzitter Hans Hoogervorst verlaagt naar (schrik niet)EUR 274,780,De VVD-er Arthur Docters van Leeuwen zijn salaris was al sinds 2005 EUR312,250. Na zijn destructief ziektekostenpremie beleid krijgt Hoogervorst een dikke netwerk baan.Na aftrek van belasting stelt het verschil niet veel voor.
  Het gegraai gaat op een verkapte wijze ook bij de overheid gewoon door.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.03 uur

 28. ronald… propaganda is soms te erg…

  Niet GELD, maar mensen, creativiteit, door SOLIDARITEIT PRETTIG werken, eerlijk gedeelde opbrengst daarvan: DAT is van waarde.
  Vooral TEVEEL geld is DIEFSTAL daarvan.
  Geld is ALTIJD aan al die veel belangrijker zaken ONDERGESCHIKT, al brullen egoisten nog zo hard.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.04 uur

 29. Willen we heibel? Dan wíllen we heibel!

  Reactie door Madelief — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.07 uur

 30. Krijgen we heibel? Dan zúllen we heibel
  krijgen!

  Reactie door Madelief — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.07 uur

 31. Het heeft niets te maken metr wel of geen aandeelhouder. Het probleem ligt veel dieper.
  De aandeelhouder van 20 jaar geleden, was iemand die resultaten verwachtte van +/- 5 % op een termijn van 10-20 jaar.
  De aandeelhouder van eist 18% (zo niet moet het bedrijf maar wat verkopen) nu casht na een jaar al.

  Aandeelhouders zijn belangrijk, maar deze zijn nu losgeslagen.

  Reactie door Alexander — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.08 uur

 32. Willen we verplichte medicijnen na een ver-
  plichte medische behandeling van de – kan niet schelen wélke – zorgverzekering normaal
  vergoed krijgen,dan………..?…………..
  zullen we ook verplichte medicijnen na een
  voorgeschreven, onontkoombare, verplichte me-
  dische behandeling n>o>r>m>a>a>l VERGOED
  KRIJGEN !

  Wat zullen we nu hebben? Kómt er nog wat van?
  Dán zullen we nu ‘de poppetjes’ aan het dan-
  sen krijgen, dáár kómt het dan ook van!
  GISTEREN!!!

  Reactie door Madelief — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.13 uur

 33. @Harrieke

  De enige vraag die je stelt heb ik inderdaad beantwoord, maar voor jou doe ik het nog een keer :

  “O ja,?? en al die door hardwerkende medewerkers gegenereerde MEERWAARDE ook???: die mag HELEMAAL naar de groootgraaiers c.s.?”

  JA die mag allemaal naar de door jou zo gehate grootgraaiers aangezien zij de EIGENAAR zijn van het bedrijf en dus ook van het kapitaal van het bedrijf.

  De werknemers sluiten een contract af waarbij in ruil voor hun arbeid zij salaris krijgen, niks meer, niks minder.

  Willen die werknemers een deel van het kapitaal hebben, dan zullen de werknemers aandelen moeten kopen, dan hebben ze ook recht op een deel van het kapitaal.

  Reactie door ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.14 uur

 34. Heeft het nog zin hierop te reageren? Zelfs de journalisten weten wat dit soort artikeltjes doet. Maar blijkbaar hebben mensen last van andere dingen dan armoede. Ze stemmen immers massaal CDA, VVD, PvdV, PvdA, etc. Als deze partijen op hun 100 daagse PR-tour ook maar … zo’n klein beetje naar echte mensen hadden geluisterd dan werd dit als eerste aangepakt.

  Reactie door Irma — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.45 uur

 35. Die Ronald, die rechtse rakker. Weet zeker nog steeds niet dat de werkgever niet buiten de werknemer kan, net zoals de werknemer niet buiten de werkgever kan. Het is alleen in en in triest dat de werkgevers( en dan met name de werkgevers met veel kapitaal ) alle medewerking krijgen van deze regering om de werknemer stelselmatig de nek om te draaien en uit te knijpen tot er geen druppel meer is uit te knijpen en “het werkvolk” vervolgens massaal gedumpt wordt en er een nieuw blik kansarme arbeiders wordt opengetrokken waarna het proces weer van voren af aan begint. En om de huidige arbeiders niet te veel mogelijkheden te geven om over salaris te onderhandelen zorgen regering en grootgraaiers er wel voor dat er honderdduizenden oost europese arbeiders hier komen werken. Om de loonkosten van deze mensen niet te hoog te laten worden heeft men het mogelijk gemaakt dat er met allerlei (uitzendbureau)construktie’s gewerkt kan worden zodat ze voor ongeveer 5 euro per uur kunnen werken.Ja, ook dit kabinet zorgt er weer voor dat hun toekomst veilig gesteld wordt, na deze vier jaar willen ze ook nog wat ontvangen(verdienen kan(wil) ik het niet noemen)

  Reactie door Gerard — zaterdag 9 juni 2007 @ 18.47 uur

 36. @Gerard

  Mee eens vwb je betoog, echter ik stoor me aan het feit dan men hier voor doet komen dat een werknemer mee mag beslissen over het kapitaal van het bedrijf.

  Een werknemer diend gewoon te krijgen wat hem contractueel toekomt en tuil voor zijn diensten, voor de rest is die werknemer zo vrij als een vogeltje, geen financieele verplichtingen aan het bedrijf, geen schuldenlast als het slecht gaat met het bedrijf, niets.

  Dus daarom vind ik niet dat een werknemer mee mag beslissen over het kapitaal van het bedrijf omdat hij/zij zelf geen enkel financieel risico loopt als het bedrijf failliet gaat.

  Of heb jij al eens mee gemaakt dat een curator het huis van de werknemer verkoopt als de werkgever failliet gaat.

  Reactie door ronald — zaterdag 9 juni 2007 @ 19.13 uur

 37. @34 Irma, zo zie ik het ook. Het lijkt of de SP (ongeacht de zetelwinst) een roepende in de neoliberale woestenij is.

  Goedenavond overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 9 juni 2007 @ 19.19 uur

 38. @34 Tja, wat zijn die Kabinetsleden óverbe-
  zet zeg en hoezeer ik de miss verkiezing,
  door Lucille Werner georganiseerd, op prijs
  stel om meer gelijkwaardige verhoudingen te
  ontwikkelen…..of daar nu een MP zélf héén
  moet? Ik vraag het U af!!
  Leuk als hierdoor bereikbaarheid van gebouwen
  en vervoer zou kunnen verbeteren, maar de ba-
  sis zijn de kósten die men moet maken en waar
  men niét omheen kan. DIE DREMPEL AANPASSEN is
  prio nr één….., maar als de lage lonen en
  uitkeringen niet ‘waardevast’ zijn, noch opge
  trokken worden, zet ik grote vraagtekens bij
  deze ongeneerde TOPSALARISSEN!

  Reactie door Madelief — zaterdag 9 juni 2007 @ 19.52 uur

 39. @Ronald, je hebt het middenstukje van mijn betoog niet (goed) gelezen. Ik stel daar namelijk dat de werkgevers met hulp van de regering alles (kunnen) doen om de salarissen van de werkenden (asociaal)laag te houden. Wat betreft het risico van een werknemer wil ik stellen dat dat minstens net zo groot is als van de werkgever, als hij zijn baan verliest heeft hij een minstens net zo grote achteruitgang in inkomsten, misschien gaat hij er wel meer op achteruit, omdat zeer velen de laatste jaren niet in staat zijn geweest om te sparen voor moeilijke tijden.En praat niet over de tering naar de nering zetten, want als de nering nul wordt is er geen tering meer. Dat de werknemer niet mee mag beslisssen over het kapitaal van het bedrijf vind ik ook, maar ik vind wel dat de werknemer mee mag beslisssen over het beleid, hij steekt er tenslotte ook genoeg energie in en hij is ook voor continuering van het bedrijf, wat ik bij steeds meer (directeuren van)bedrijven begin te betwijfelen. Tenslotte, een werknemer is niet zo vrij als een vogeltje. Ik heb laatst meegemaakt dat ik een (veel)beter baan aangeboden kreeg, maar dat ik die verspeelde doordat mijn werkgever mijn ontslag zolang tegenhield dat de baan intussen vergeven was.

  Reactie door Gerard — zaterdag 9 juni 2007 @ 19.57 uur

 40. te laat,hyenas zijn daar,the elite klass is terug.
  ,als de SP in the spoor van het social democratie door gaat ,dan weet jij dat,een politiek debat met de normaal burgers(bio,or ham), will not be televised,echter zal vriendelijke fashists het initiative nemen,en fel argument over mening “sl”uiting zal hebben,Revolutie zal later komen

  Nu is het tijd voor Verzet ,want Zo vriendelijk is totalitarism niet,
  Benevolent Faschism is dat!!!!!!!
  Maar ja ,veel trolls zullen hier, het, zeer personnlijk bevaten,en zal dualiteit gebruijken,zonder vorm geven,zij weten dat
  Democratie een dood geboren kind was
  ….

  Reactie door gaf — zaterdag 9 juni 2007 @ 20.09 uur

 41. Het zal blijven doorgaan tot er niets meer te graaien en te plukken valt. Het beste zou zijn als we allemaal in opstand kwamen, maar dat zal niet snel gebeuren, want de meesten hebben het nog te goed…

  Reactie door Redstar — zaterdag 9 juni 2007 @ 20.22 uur

 42. hier wordt je niet vrolijk van,maar het is nog geen 30% die deze ministersploeg zichzelf begin dit jaar toekende.
  tel daarbij nog 16 weken vakantie(reces) bij op dan is het toch een wereldbaan.
  Goed dat de SP hier notie van neemt.
  begin volgend jaar wordt er weer onderhandeld over de lonen van werkend nederland wat zal het worden 2,8 procent 3% en een oproep van JPB om de lonen toch maar te matigen.Terwijl alles 5% duurder wordt.
  De rek is er ver uit.

  Reactie door che — zaterdag 9 juni 2007 @ 20.27 uur

 43. Off-Topic
  De afgelopen week heeft het kabinet het snode plan gelanceerd om de Onroerend Zaak Belasting verhoging vrij over te laten aan de gemeenten.Jozuas van Aartsen (VVD) gooide er nog een schep boven op door via zijn adviescommissie te stellen dat 40% van de gemeentelijke inkomsten uit de bevolking moest komen. De Vereniging eigen Huis zat terecht op de kast.Vooreerst worden de wethouders van de gemeenten,gedomineerd door de bouwlobby/aannemerij,getuige het overdeven aantal rotondes en de bouwkundige fratsen hieraan.Ook de drempel-woede loopt de spuigaten uit.Het opbreken van straten en pleinen om deze te verfraaien is aan de orde van de dag.Ook het strooien met subsidies voor verenigingen,teneinde hun verkiezingen veilig te stellen,is een van de gemeentelijke stokpaardjes.Voorts grossieren veel gemeenten in dure adviesrapporten,uiteraard altijd van dezelfde (bevriende)adviseurs,welke onder in hun la verdwijnen.Voorzover deze dure rapporten wel gebruikt worden,is het de bedoeling dat zij hun verantwoordelijk kunnen afschuiven.Vele raadsleden zijn decenia aan hun raadsstoel geplakt,en hebben van allerlei connecties bij verenigingen.Gemeenten hebben een groot en relatief duur ambtenarenapparaat.Kortom als ergens (inefficieent) met belastinggeld gegooid wordt,dan is het bij de gemeenten,welke n.b. hun eigen rekenkamer onderzoekers benoemen!Dat het CDA/PvdA/C.U.kabinet de uitkering aan het gemeentefonds kennelijk wil inkrimpen en aldus langs een omweg via de gemeenten forse belastingverhogingen wil bewerkstelligen is de zoveelste truc om Jan Modaal op een stiekeme manier te pakken,en hogere looneisen,ter compensatie te voorkomen.Vooral ouderen met een eigen huisje en een klein pensioen worden door dit vunzig voorstel gepakt.Ik hoop dat de oudere CDA en PvdA stemmers welke al hun hele leven op die partijen gestemd hebben,bij zichzelf te rade gaan,of zij niet met hun stem op het CDA/PvdA/C.U.hun eigen ruiten ingooien.AOW-ers laat je niet door deze politieke huichelaars inpakken!!STEUN DE SP EN DE VERENIGING EIGEN HUIS!!LAAT NIET MET JE SOLLEN!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.20 uur

 44. De figuur Ronald is al jaar en dag bezig zijn ego, welke dat van Balkenende & Van Baalen representeert op zielige wijze hier uit te venten.
  Soms heet hij ook Teun, Pieterke of wat voor Neoconlovingshit daarop lijkt.
  Weest Alert!! Per slot van rekenig mogen per vandaag Europeanen zonder visum niet meer Americaans Neoconland binnen zonder
  verantwoording voor wat ze het laatst gegeten en gekotst hebben!
  Ik zou graag Amerika willen bezoeken maar stel dat liever even uit totdat Sioux- en Hopi Indianen er weer de baas zijn.

  Reactie door Haq — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.26 uur

 45. #Ronald.

  Je gaat wel heel selectief om met argumenten.
  Jij pikt heel slinks dié argumenten eruit; die je kunt pareren. De rest negeer je. Da’s lekker makkelijk….

  Nogmaals dus….er zijn bedrijven waar je altijd mee te maken hebt vroeg of laat; daar kom je niet onderuit; zoals die private rotzooi in de zorg. Maar ook op het gebied van energievoorziening.

  “Koop hun produkten dan niet”….zeg je…wat een onzin als je weinig te kiezen hebt. Weet je Ronald; we kopen steeds vaker allemaal goedkoopste troep uit China; dat communistisch landje waar je kapitalistische vriendjes alle industrieen heen verhuizen. Want die grof graaiende topegoisten die weer 16% erbij kregen; die pakken het van de gewone mensen uiteindelijk; die dus steeds minder te besteden hebben en veroordeeld worden tot het aanschaffen van de goedkoopste troep uit dat land. Ronald….gasten zoals jij bewijzen China; de lachende derde; een hele grote dienst!!!

  Het ius tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.30 uur

 46. Vakbonden en werkgevers, dat is dikwijls vier handen op een buik.

  Voor vakbondsbozen was de vakbond al heel wat keren een fluwelen ladder naar de politiek en het grote graaien.

  Iedereen kent die verraders van het slavenvolkje.

  Bij instellingen en bedrijven, waar de niet hoofdelijke eigenaars en managers parasitaire graaisalarissen en bonussen krijgen toegekend, zou per bedrijf en instelling moeten worden gestaakt, om daar inkomsten van hoge bazen, drastisch te kunnen verlagen.

  Maar vakbondsbonzen zijn dikwijls schijtlaarzen. Daar durven die geen staking voor uit te roepen!

  Demonstreren helpt niet tegen het gegraai van parasieten van allerlei slag.

  Er moet gewoon worden gestaakt.

  Regeringstuig dat zich volvreet en de aarde het meest helpt vervuilen en vernielen, stuurt wel NSB-achtige spionnen naar bejaarden in de AOW en mensen zonder uitzichten in de bijstand.

  Hoe zijn in het verleden, dank zij de Katholieke Mijnwerkerbond en de geestelijkheid, mijnwerkers tot op de dag van vandaag niet bedrogen.

  Als de bonden daar niet aan willen, misschien omdat de toekomst van hun bonsjes moet worden veilig gesteld, zou staken voor minder inkomsten van managers bedrijfsleiders, van onderop moeten gebeuren.

  Daarvoor zou eventueel een “wilde” assertieve bond kunnen worden opgericht.

  Huidige bonden die ook aan verzekeringen en beleggingen doen, en die nog vingers in de pap hebben bij geldleners en deurwaarders, interesseren zich niet allemaal voor hun leden.

  Stop het kopen van moderne kralen en spiegels
  en boycot op een selectieve manier bedrijven en handel.

  Wat jammer dat de meeste mensen tegenwoordig niks meer durven.

  Slaap zacht, slaap verder en blijf de graaiers maar respecteren.

  Leve de Koningin. Leve de Regering. Leve de Euro. Leve de EU, de handel de managers, aandeelhouders en een heleboel anderen, die dank zij het in rangorde verdeelde slavenvolk, en over hun rug, gezondheid en welzijn, de gebraden haan kunnen uithangen.

  WEL TE RUSTEN!!!

  HARAS.

  Reactie door Haras — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.38 uur

 47. Een kameel komt gemakkelijker door het oog van een naald dan een rijke in het koninkrijk van God.

  Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen.

  Laat ze maar graaien… de beklagenswaardige armoezaaiers.

  Reactie door Gnosis — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.42 uur

 48. De gouden eeuw wordt vervangen door de platina eeuw, de uitbuiting gaat door met de VEU (verenigde europese unie)

  Reactie door lapper — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.43 uur

 49. Off-Topic
  De afgelopen week heeft het kabinet het snode plan gelanceerd om de Onroerend Zaak Belasting verhoging vrij te laten voor de gemeenten.Jozuas van Aartsen (VVD) gooide er nog een schep boven op door via zijn adviescommissie te stellen dat 40% van de gemeentelijke inkomsten uit de bevolking moest komen. De Vereniging eigen Huis zat terecht op de kast.Vooreerst worden de wethouders van de gemeenten,gedomineerd door de bouwlobby/aannemerij,getuige het overdeven aantal rotondes en de bouwkundige fratsen hieraan.Ook de drempel-woede loopt de spuigaten uit.Het opbreken van straten en pleinen om deze te verfraaien is aan de orde van de dag.Ook het strooien met subsidies voor verenigingen,teneinde hun verkiezingen veilig te stellen,is een van de gemeentelijke stokpaardjes.Voorts grossieren veel gemeenten in dure adviesrapporten,uiteraard altijd van dezelfde (bevriende)adviseurs,welke onder in hun la verdwijnen.Voorzover deze dure rapporten wel gebruikt worden,is het de bedoeling dat zij hun verantwoordelijk kunnen afschuiven.Vele raadsleden zijn decenia aan hun raadsstoel geplakt,en hebben van allerlei connecties bij verenigingen.Gemeenten hebben een groot en relatief duur ambtenarenapparaat.Kortom als ergens met belastinggeld gegooid wordt,dan is het bij de gemeenten,welke n.b. hun eigen rekenkamer onderzoekers benoemen!Dat het kabinet de uitkering aan het gemeentefonds wil inkrimpen en aldus langs een omweg via de gemeenten forse belastingverhogingen wil bewerkstelligen is de zoveelste truc om Jan Modaal op een stiekeme manier te pakken,hogere looneisen,ter compensatie te voorkomen.Vooral ouderen met een eigen huisje en een klein pensioen worden door dit vunzig voorstel gepakt.Ik hoop dat de oude CDA en PvdA stemmers welke al hun hele leven op die partijen gestemd hebben,bij zichzelf te rade gaan,of zij niet met hun stem hun eigen ruiten ingooien.AOW-ers laat je niet door deze politieke huichelaars inpakken!!STEUN DE SP.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 9 juni 2007 @ 21.47 uur

 50. Maan Arkenbosch, zaterdag 9 juni 2007 @ 17.37 schrijft:

  De hypotheek rente en de rente voor persoonlijke leningen is in enkele maanden fors gestegen.De banken blijven echter opmerkelijk stil met het verhogen van de spaarrente.Krijgen de bank-managers het volgend jaar weer 12%?

  Ze moeten de managers wel een forse salarisverhoging geven als beloning voor hun plannetje om onderling de afspraak te maken nooit meer dan 3-4% rente op spaartegoeden te geven. Een bijkomend voordeel is, dat je zo veel mensen ertoe aanzet om hun geld op de risicovolle beurs te beleggen. Daar verdienen de banken dan ook weer een zeer dik belegde boterham aan…

  Ananga

  Reactie door Ananga — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.02 uur

 51. @ 37 en 38
  Ja Gandalf en Madelief. Na 100 dagen toeren maken de politici zich druk omdat we teveel parkeergeld betalen(!!!) Dat we honger lijden vanwege energiekosten, huur, verzekeringen, zorg, dat we amper naar een tandarts (durven) gaan, en dan uit angst voor de rekening, niet uit angst voor pijn. Het voelt zo onmachtig. Ik voel me zo schuldig naar mijn kinderen toe. Ik merk aan mezelf dat ik minder verdraagzaam aan het worden ben, eerder irritatie voel, juist in de laatste week van de maand, als het geld op is en ik maaltijden verzin van rare combinaties etenswaren die ik nog ergens kan vinden.
  Maar blijkbaar hebben andere mensen het inderdaad nog te goed om in aktie te komen.

  Samen staan we sterk, als 80% van de Nederlanders denkt dat die 5 % teveel verdienen (GEMIDDELD 750.000,-) dan moeten we toch echt anders gaan stemmen en de straat op gaan. Denkt u nu werkelijk dat de regering het kan blijven negeren als 50% van Nederland alles stillegt en de straat op gaat? Natuurlijk helpt niet afnemen bij zo’n bedrijf ook, maar door gebrek aan concurrentie, prijsafspraken, boetes vanuit Europa etc. betalen we alleen maar meer en niet minder, zoals ooit werd beloofd.

  Reactie door Irma — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.10 uur

 52. @ 22

  Jij schrijft,…

  ….Geen enkel bedrijf kan zonder een geldschieter in welke vorm dan ook….

  Ik heb met mijn bedrijf nooit een geldschieter of wat maar ook nodig gehad, en ik was heus niet de enige, er zijn tientallen bedrijven gestart zonder geldschieters en nu groot zijn geworden.

  Dan ook nog dit eventjes….

  …echter ik stoor me aan het feit dan men hier voor doet komen dat een werknemer mee mag beslissen over het kapitaal van het bedrijf….

  Heb jij je weleens afgevraagd wie dat kapitaal bijelkaar verdiend heeft, in ieder geval niet de directie van af een luie stoel.

  Maar goed we hebben deze discussie weleens eerder met jou gehad en toen was je plotseling verdwenen, dus we wachten wel wanneer je weer van deze weblog verdwijnt omdat al je onzinnige argumenten nergens op slaan precies zoals de vorige keer.

  Reactie door Pool — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.31 uur

 53. Rafstal
  kom jij morgen als ik met en tent onder de torentje ga slapen, orange revolutie zonder geweld?

  Reactie door gaf — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.46 uur

 54. Gods molen maalt lang, maar hij maalt.

  Reactie door Rob — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.49 uur

 55. stja. en maandag morgen staan we allemaal weer in de file om voor de graaiers te gaan werken .natuurlijk brengen we de kinderen ff naar de opvangfabriek.

  Reactie door h.verbeek — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.51 uur

 56. Hier is maar één woord voor: SCHAAMTELOOS.

  Reactie door Diny — zaterdag 9 juni 2007 @ 22.53 uur

 57. ik kap er mee!
  Voor vandaag dan,de cursus “omgaan met de media” die ik vandaag gevolgd heb via het SP studiecentrum, was vooral erg leerzaam maar ook verschrikkelijk leuk.
  de dag is voorbij gevlogen.

  Op de weg terug nog even op een 15 jarig huwelijk van 2 SP-ers langs geweest met een FLINK(s)E bos bloemen,en dan nu lekker met de beentjes in de lucht nog even tv kijken en dan naar bed.

  nog even een compliment aan de spoorwegen,ik heb genoten vandaag!
  mijn retour is vlekkeloos en zonder vertragingen of andere ergernissen verlopen.

  tot morgen!

  Reactie door iew — zaterdag 9 juni 2007 @ 23.05 uur

 58. i ke een camera ploeg die ne/ons kan filmen.wie will dat probereren?

  Reactie door gaf — zaterdag 9 juni 2007 @ 23.27 uur

 59. ke= ken

  Reactie door gaf — zaterdag 9 juni 2007 @ 23.28 uur

 60. Het is voor mij onbegrijpelijk dat mensen het terecht vinden om dergelijke bedragen te incasseren.
  Het gaat er niet om of je het verdiend hebt, want als we daar over beginnen….!
  Het gaat erom dat men de grootheid op moet brengen om geen verhoging te willen. Het is ronduit asociaal tegenover de gemeenschap.
  Ik vind dan ook dat de Overheid een aftop in moet stellen. Willen ze meer, dan donderen ze maar op.

  Er bestaat nog zoiets als EER! Je overal voor laten betalen is teken van een laag ontwikkeld innerlijk niveau. Hoe in Godsnaam kan je gelukkig zijn als je vanuit je landhuis door straten rijdt waar mensen hutje aan mutje wonen en de laatste levensresten op mogen halen in een voedselbank. Hoe verhard en onbeschaafd ben je dan…

  Ik begin zo langzaamaan genoeg te krijgen van ‘democratie’. Het is een ongeorganiseerde bende aan het worden. De ‘wilde dieren’ zijn niet te stoppen en hebben het inmiddels voor het zeggen. En NIEMAND die ingrijpt. Het volk is verdoofd en lijkt in coma. SP buiten de deur gezet door die farizeese regeerjunk en carriere-hunter Bos.
  De grootste moordenaar van deze wereld loopt los rond en geeft handjes aan de paus…
  Die lamme christenwereld die het kwaad laat geschieden! Liedjes zingen op de EO-dag en handjes schudden met Rouvoet. Wat een achterlijk volk! Nog even en we zijn Nederland kwijt… verloren aan de mammon. Opgeslokt door de Verenigde Staten van Amerika en ingelijfd bij de Verenigde Staten van Europa.

  Ik hoef die democratie niet meer. Geef mij maar een vredelievende, integere ‘dictator’ die al die corruptie aanpakt. Bij de Overheid en bij al die losgeslagen vrijheidslievende elleboogwerkers die de hele dag lopen te hoereren voor POEN.
  Weer terug naar een Nederland waar we ons allemaal weer thuis voelen. Waar we weer normaal ‘in de prijs vallen’ en we ons niet meer laten oplichten door al marktflierefluiters. Ik durf te wedden dat dit land volkomen ontregeld is en dat niemand meer weet hoe het goed moet komen. Er is geen plan, geen lijn. Er is alleen nog maar meeglijden… steeds verder weg… van Nederland.

  Reactie door Gloria — zaterdag 9 juni 2007 @ 23.44 uur

 61. @55 Iew

  Complimenten? Gezellig in de rookcoupe gezeten en hoeveel karretjes met koffie etc. zijn er langs gekomen? Nog een conducteur gezien? En je niet geergerd bij de afrekening van je retour?
  Dus het werkt wel die marktwerking? En op tijd? Zou dat niet normaal moeten zijn?
  Sorry hoor Iew, ik vind het fijn voor jou dat je een leuke dag hebt gehad maar om hier nou reclame te maken voor de Spoorwegen?
  Ik zou zeggen terug naar de Overheid! Dimmen die prijzen! Kaartje kopen bij de kassa met een levend MENS! En karretjes vol met ‘gezelligheid’!
  Iew, moet ik straks ook nog blij zijn dat de post iedere dag komt?

  Enfin, welterusten Iew.

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 0.01 uur

 62. 36. Ronald, ik ben op dit moment werkzaam als consultant binnen een bedrijf waar in nederland 40.000 mensen voor werken. Ik heb na een paar maanden geconcludeerd dat het hele bedrijf staat en valt bij drie cruciale mensen; alle drie ” simpele” werknemers.
  Het feit dat nu juist 2 van deze 3 ” boventallig” en dus overbodig zijn verklaard geeft weer dat een directie geen idee heeft wat er daadwerkelijk gaande is.

  Topbestuur verdient al dit geld niet, zij zetten bijna altijd slechts een strategische lijn uit; zijn niet in staat deze strategische doelstellingen om te zetten in tactische, laat staan operationele doelstellingen en falen daardoor keer op keer.

  Naast het eigen gebrek aan inzicht, laten ze zich leiden door ” donkere schaduwpersonen” die in hun eigen clubje passen, maar van wie ze nooit de echte belangrijke bedrijfsinfo krijgen.
  We’re better well off without them!
  Ik zou als proef wel eens een half jaar een afvaardiging van alle afdelingen, met aan het hoofd 1 onafhankelijke voorzitter een quote 500 bedrijf willen laten runnen.
  Ik weet bijna zeker dat het dan qua productiviteit een stuk beter zou gaan.

  Reactie door kaatje — zondag 10 juni 2007 @ 0.05 uur

 63. Hoe lekker kan het voelen om op zoveel geld te zitten? Een vorm van fetisjisme, meer kan ik er niet van maken.
  We moeten ze helpen, ze zien het zelf écht niet meer.
  Alle zakken ondersteboven en leegschudden!

  Truste (morgen weer vroeg op voor de baas).

  Reactie door kinkel — zondag 10 juni 2007 @ 0.08 uur

 64. The TAKE
  http://www.thetake.org/trailer/TheTakeQUICKTIME.mov

  Reactie door gaf — zondag 10 juni 2007 @ 0.09 uur

 65. @ 60 Gloria

  Mijn vrouw laat je groeten en hoop dat ze in december jou hier weer op deze weblog mag begroeten.

  Ik vertrek straks naar Frankfurt om haar weg te brengen samen met de boys, we waren in het begin van de avond afscheid wezen nemen van haar ouders en vrienden, en daarna gezamelijk lopen snikken.

  Fijne nacht verder en droom van jou wereld met de hoop dat die er ooit zal komen, en dat wij er deel van mogen uitmaken.

  Reactie door Pool — zondag 10 juni 2007 @ 1.37 uur

 66. @41 Redstar

  ‘Het zal blijven doorgaan tot er niets meer te graaien en te plukken valt. Het beste zou zijn als we allemaal in opstand kwamen, maar dat zal niet snel gebeuren, want de meesten hebben het nog te goed…’

  -Of de meesten het nu nog te goed hebben, of nog iets tegoed zijn in de zin van goed betwijfel ik. Eigenlijk weet ik wel zeker dat we nog iets ‘tegoed hebben’ maar of dit ook goed is betwijfel ik ten zeerste.
  Ik denk dat mensen zich generen; ‘het koppie hoog houden’ in deze ook een rol speelt!
  Niemand wil toch aan de buitenwereld laten weten de broek niet langer zelfstandig op te kunnen houden?
  Ja, in een later stadium, wanneer men allang is afgehaakt, dán uiteindelijk bekent men vervuld van schaamte dat het niet langer viel vol te houden. Men kan niet anders!
  Wanneer de knip écht leeg is kan men niet langer doen alsóf.

  Graaien, graaien! Graaien gaat altijd ten koste van iets of iemand.
  De mens wil zichzelf zo graag als zijnde succesvol presenteren naar buiten toe.
  Binnen deze ratrace heb je te maken met winnaars en verliezers.
  Ik gok dat binnen deze ratrace het bewustzijn van de dynamiek van deze ratrace bij de verliezers meer aanwezig is als bij de zogenaamde ‘winnaars.’

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 10 juni 2007 @ 2.15 uur

 67. @kaatje
  opmerkeijk dat als onze directie op de bahama,s aan het zeilen is dat het bedrijf gewoon doordraait zelfs als de plaatsvervanger ziek is.
  zijn het de informele krachten waar het bedrijf op draait?
  Deze mensen verdienen vaak het zout in de pap niet.

  Reactie door che — zondag 10 juni 2007 @ 6.47 uur

 68. @kaatje — zondag 10 juni 2007, 0.05

  Als ik niet beter zou weten, dan zou ik zeggen dat ik voor datzelfde bedrijf heb gewerkt. Maar dat kan niet, want die zijn inmiddels failliet… (Natuurlijk.)

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 7.05 uur

 69. De vraag die bij mijn altijd opkomt met wat voor gevoel gaat zo graaier de pijp uit.
  Ik denk met het zelfde gevoel als een arme klootzak,wat is het leven kort,de toekomst is duister en het verleden telt niet meer.
  Het resultaat van zijn graaien is toch op het eindpunt zijn we allemaal even ver.
  Misschien moet zo graaier daar maar eens een grafiek van maken met het eindpunt er al in.
  En veel naar kijken.

  Reactie door De Hakker — zondag 10 juni 2007 @ 7.44 uur

 70. Het lijkt mij goed om af te spreken, dat de topinkomens niet sneller mogen stijgen dan de inkomens van de werknemers. Kunnen de vakbonden dat niet voor elkaar krijgen?

  Reactie door reint — zondag 10 juni 2007 @ 8.57 uur

 71. 52 pool,, eeeuuu waar is het nu?

  ps ronald,,groot graaiers gaat het hier over,en groot graaiers als ze failliet gaan,ahum dan praat je dus over de eigenaars enz,
  grootgraaiers hebben al na 3 jaar genoeg zelfs komen er voor die na een jaartje 1 of 2 al genoeg hebben.kpn/essent/ALBERT HEIN gegraait om een rijk leven te gaan voeren in het buitenland.die lopen geen enkel risico.
  ja als ik op vakantie ga.
  zouden ze daarom de vliegrijzen willen verhogen,zogenaamd om het miljeu,ahum ook weer ten behoeve van de grootgraaiers,
  dan de managers lopen geen enkel risiko,die gene dan he uit de graaibende,zeg maar de toekomstige lijken.
  wederom als ik er op vakantie ben,,waarom denk je dat er zoveel ahum verbleept wordt bij die rijke bungalows/ahum huisjes,,
  ja drank,maar ik drink niet.
  die hebben na pak em beet 5 jaar genoeg om van de rente te leven,maar niet te spreken over de zwarte uren/zeg maar belasting vrij/ huppa ook naar het buitenland,weg geld.
  nee de risico groepen zijn de bedrijfjes die grotendeels NOG voledig (dat doen ze eigenlijk allemaal maar affijn)op de inzet van hun werkers draait,,die zeg maar tussen de 8 en +-30 man in dienst hebben,een waf waf baas mag best een paar centen meer verdienen geen probleem,
  maar meer al 550.000-1.8 milj-of met hun gratis aandelen pakket 4.8 milj.dat moet jij zelfs teveel vinden ronald,,,
  eeeuu denk wat zeg ik nu,nee natuurlijk vint jij dat niet teveel,tjee zeker nog slaperig,
  ps ronald wat zijn je maten?l+b+h,en waar ga je heen op vakantie?he he duivels lachje.

  Reactie door ad — zondag 10 juni 2007 @ 9.15 uur

 72. Ah, dit is pas een uitdrukking van de goede oude VOC mentaliteit.
  Dit jaar maar 12%?
  Volgend jaar dan 22%!

  Reactie door walking bull — zondag 10 juni 2007 @ 9.36 uur

 73. 27. Maan Arkenbosch.

  Hoogervorst was lid van het kabinet dat stelde dat bestuurders van (semi) publieke instellingen niet meer zouden mogen verdienen dan de premier.

  Desondanks zei Bos gisteren het ‘klasse’ te vinden dat Hoogervorst het salaris van 270.000 euro had geaccepteerd.” Het is het eerste salaris in de publieke sector dat we hebben kunnen verlagen. Het is klasse dat hij het meteen geaccepteerd heeft en ik beschouw het als een eerste stap in de matiging van salarissen in de publieke sector”

  Dit is te gek voor woorden en volksverlakkerij van de ergste soort.
  Dit is negatief nieuws positief brengen en van een Tjakka-gehalte niet te geloven.
  Doctors Van Leeuwen kreeg die 507.000 euro kreeg, wat TE GEK voor woorden is.
  Maar nu terzake.

  A. Een uitgelezen kan nu eens te laten zien dat je meent wat je zegt daar war je ZELF ALLE TOUWTJES IN HANDEN HEBT, ZELF VOLLEDIG VERANTWOORDELIJK BENT RECHTSTREEKS.

  Bos legt hier een flink rookgordijn neer en probeert juichend zijn misdaden tegen de bevolking van Nederland om te buigen naar een positief beeld van rechtschapenheid.
  A. Uitgelezen kans om niet meer te betalen dan het salaris van een minister-president. Hier had hij alle touwtjes in handen om te laten zien dat hij meende wat hij zei.
  B. Er was geen enkele noodzak omdat Hoogervorst vergeleken met zijn andere baan er dus NIET op achteruitging, integendeel.
  Altijd mede bepalend bij sollicitaties.

  Juist hier was geen enkele noodzaak meer om meer te betalen dan het salaris van een minister-president maar Bos deed het toch en Hoogervorst stond ineens niet meer achter de regel waar hijzelf medeverantwoordelijk voor was.Zeer waarschijnlijk heeft hij achter de deur zijn vinger weer in de keel gestoken om een kotsgebaar te maken naar Bos. Of Balkenende zit hierachter en heeft druk uitgeoefend. Kamervragen graag Jan.

  Geen enkele gene bij de heer Bos, nee integendeel hij complimenteert iemand na vooral eerst zichzelf (volkomen misplaatst op de borst te hebben geslagen)genoegen te nemen met een salarisverhoging van 50% boven het salaris van de ministerpresident en dus boven zijn vorige salaris.
  Met Bos kun je dus geen afspraken maken, hij praat alles recht wat krom is en is zelf onderdeel van het old-boys network dat eropuit is vooral de mogelijkheden m.b.t. zichzelf en de toekomst tot en met uit te buiten ten koste van gemaakte afspraken met de nederlandse bevolking. Hier niets over “Dat hebben we nu eenmaal afgesproken al dan niet vastgelegd in het regeerakkoord en daar kunnen we niet onderuit” Dus de weigering van het Irak-onderzoek kan nu op de helling.
  Afspraken in de politiek hebben geen enkele waarde als het ze uitkomt en worden als onherroepelijk beschouwd als DAT ze beter uitkomt. Het ene argument haalt hier het ander onderuit m.i.

  Bos laat zijn ware gezicht hier zien maar hangt er weer een zogenaamd positieve sluier omheen. Volksverlakkerij alweer.Die regel is niet bedacht omdat ze erachterstaan maar om het volk zoet te houden als ze de bevolking niets te bieden hebben dan nullijnen en inflatieopslagen. De inflatie veroorzaken ze zelf en de te hoge loonkosten dus idem dito.
  Wij betalen dat salaris via de belastingen. Pikken we dit nog langer of gaat er eindelijk iets gebeuren.

  Bos ga fietsen met je christelijke achtergrond dat vaker een schuilplaats blijkt voor de grrotste boeven onder ons, strak gezicht naar buiten maar de TV in de koelkastkast om stiekem te kijken.
  En dan te bedenken dat ik zoveel jaren op deze bevolkingsnaaierijpartij heb gestemd.

  Reactie door Henny — zondag 10 juni 2007 @ 9.43 uur

 74. Oké hier zijn de drie voorbeelden van Balki’s grote manipulatie show!

  1) We laten eerst Wouter Bos berichten publiceren dat de topinkomens aangepakt gaan worden;
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/58279921/Bos:_kabinet_pakt_hoogste_inkomens_aan.html

  2) Daarna stoppen we stiekem het geld alvast in ons nieuwe oorlogspotje.
  http://www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/04/oorlog-in-voorbereiding

  3) Ten slotte laten we de berichten publiceren dat het CDA Andere zorg wil (zodat niemand iets vermoed)
  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/09/20/K075.htm

  Reactie door Mark — zondag 10 juni 2007 @ 9.44 uur

 75. een uitgelezen kans.

  Reactie door Henny — zondag 10 juni 2007 @ 9.44 uur

 76. REDSTAR, @41, idd lijken….de meesten het nog te goed te hebben, denk jij!
  Echter de méésten hebben nog wat TEGOED als ik zie hoe het ouders met leerplichtige kin-
  deren gaat en uitkeringsgerechtigden die ver-
  houdingsgewijs in uitkering ten achter blij-
  ven.
  Als jij nu eens een ‘spelletje’ ontwerpt waar
  bij de ‘speler’ het kan winnen van de ‘over-
  heid’ en daar octrooi op aanvraagt, vang jij
  2 vliegen in één klap: je doet er nl niet al-
  leen je eigen voordeel mee, maar kan de bur-
  ger laten zien hoe dié op zijn beurt nu eens
  de overheid te grázen kan nemen.
  Een ieder die zich intellectueel noemt zorgt
  - om niet achter te blijven – voor de aan-
  schaf van zo’n spel, dus jouw voordeel is dan
  blijvende winst!
  Natuurlijk zullen er roodomrande aardappels
  veler keelgeluid doen toenemen, maar dát is
  dan bijzaak….ennuh….de aardappels omzet-
  ten in puree is vast een keelglijdend middel.
  Breng ons, als jouw aandeel, een nieuw spel!
  Al vast bedankt! Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 10 juni 2007 @ 10.02 uur

 77. @Gloria

  u moet als geen ander toch wel begrijpen dat dat stukje over de spoorwegen “cynisch” bedoeld is…

  laten we het dan een wonder noemen?
  [ps: de SP vergoed mijn reiskosten]

  er viel mij gisteren wel 1 ding op op het perron in schagen.
  6 conducteurs liepen daar in een groepje over het perron,waarvan 4 met een peuk in de hand.

  dus WIJ mogen ook weer roken op het perron.
  en NEE zij stonden niet netjes bij de rookpaal…

  Reactie door iew — zondag 10 juni 2007 @ 10.03 uur

 78. de TOP…

  allemaal incidenten natuurlijk,onder het stramien “wir haben es nicht gewust”

  daar moet natuurlijk eerst over gedebatteerd worden!
  en daarna natuurlijk ONDERZOEK.
  en er dan net zoveel aan doen,zoals met de TOPinkomens zeker…

  dit is echt schandalig!
  http://www.nu.nl/news/1108175/30/Kankerfonds_belegt_in_tabaksindustrie.html

  lees en HUIVER!

  Reactie door iew — zondag 10 juni 2007 @ 10.57 uur

 79. 26 Koshrow.

  Je bedoelt dat de fabrieksarbeider niet in een kabinet komt te zitten.
  Volgens mij is jan lasser geweest en heeft geloof ook in een fabriek in Oss gestaan een tijdje.
  je bedoelt zeker dat het een ons kent ons wereldje is.
  De taart lekker verdelen onder elkaar en de kruimels voor het volk.

  Reactie door sander — zondag 10 juni 2007 @ 11.14 uur

 80. @61

  Wees blij voor Iew dat zijn reis voorspoedig is verlopen en dat hij een leerzame en gezellige dag heeft gehad.
  Als de spoorwegen eens goed werken en alles vlotjes verloopt mag dat ook best eens gezegd worden, dus die opmerking over reclame maken slaat werkelijk nergens op.

  Kijk dit weblog is niet bedoeld om alléén op alles en iederéén kritiek te hebben, als het goed verloopt mag dat ook wel eens gezegd worden.

  Reactie door Anja (B) — zondag 10 juni 2007 @ 11.31 uur

 81. @71 Iew,

  Dat is werkelijk bij de konijnen af, zeker als je binnen je naaste omgeving mensen hebt die weg vallen aan kanker, die van het KWF en de donaties hieraan afhankelijk zijn, is het heel zuur om zoiets te moeten lezen.
  Wat een mentaliteit, smerig, walgelijk en laag.

  Reactie door Anja (B) — zondag 10 juni 2007 @ 11.37 uur

 82. Ik ben 8 jaar geleden falliet verklaard geweest en sinds 5 jaar schuldvrij.
  Tenminste dat denk je dan.

  Ik heb nu 3 deurwaarders lopen en de belastingdienst heeft ook al lopen graaien en die had ook een deurwaarder ingeschakeld.
  Die heb ik al betaald,maar die eisen nog een naheffingsaanslag en deurwaarderskosten van een andere rekening die al betaald is.

  Die belastingdienst houden nergens rekening mee en zijn er alleen maar om te innen.
  Niks veranderd in de afgelopen 4 5 eeuwen.

  Die ander 3 is echt van de zotte.
  1 deurwaarder omdat ik destijds van Agis een aanbod kreeg om naar hun over te stappen,omdat zij een goedkopere bassisverzekering hadden.
  Alleen was ik te laat voor die verzekering en hebben ze me aangemeld voor een andere.
  Eisen ze 750,00 euro van me voor iets wat ik niet eens wilde.

  1 van casema,omdat ik destijds ben gestopt met hun kabelinternetten.
  Ik viel steeds weg met internetten en heb anderhalf jaar geleden de spullen retour gezonden en de kabel ook beeindigd.
  Krijg je een jaar later een rekening binnen dat je alsnog moet doorbetalen.

  En de laatste is een deurwaarder van leesland.
  Ik had een jaarcontract en ik had voor mijn contract afliep een brief verzonden om het contract te beeindigen.
  Geen respons op die brief.
  Wel is de leesland veranderd van naam,plaats en inhoud van de boeken die ze opstuurde.
  Ik kreeg ervoor een actueel,panorama en donald duck.
  De actueel en donald duck verviel en kwam de tina inplaats daarvoor en een autoblad magazine.
  Mijn inziens is dat waarneer iemand een contract veranderd je niet verplicht ben om door te gaan met dat contract.

  Met contracten die ze je aansmeren verdienen ze kapitalen.
  Neem nu de zorgverzekerscontract.
  Een contract om geld te drukken,want je bent verplicht om dat geld te betalen.
  Kunnen ze geld opzij leggen voor hun eigen activiteiten.
  vanavond komt een progamma op zembla en dat gaat over het geld waar dat in belegd word.

  Neem nu die 9 miljard die de staat vangt voor het innen van de wegenbelasting en waarvan er 3 miljard maar van uit word gegeven aan de wegennet.
  Of de banktegoed van een woningstichting.
  Die lopen te potten en bouwen niks bij.
  Ja ze slopen het goedkope en bouwen het duurdere.
  Bij ons in amersfoort zijn ze in de plus ca een miljard euro.
  Dat zijn ca 3 woningstichtingen.
  Dat graaien is niet van gisteren.
  Dat graaien is erin geslopen sinds de normale man verplicht is al die verhogingen te betalen elk jaar.
  En dat wij het blijven pikken om een luttle loonsverhoging te krijgen en dat zij zonder moeite een loonverhoging krijgen van 12%.

  De media doet me denken aan de tijd in de VS tijdens de depressie.
  Kilometers lange rijen werkelozen en de TV zond amusementsprogamma’s uit die niks liet zien van wat er gebeurde in de werkelijke wereld.
  De grote brainwashmachine.

  Reactie door sander — zondag 10 juni 2007 @ 11.46 uur

 83. @ Sander 82: Schrijnend verhaal Sander. Dit soort dingen gebeurt steeds vaker. Zelf wacht ik al een jaar op huurtoeslag van de belastingdienst, 500 euro en daardoor krijg ik exploten van de Belastingdienst omdat ik mijn wegenbelasting niet op tijd kan betalen. Het UWV-ziektegeld net zo iets, als je voor een uitzendbureau werkt krijg je dat pas na een half jaar, van twee bronnen, die je nog uitkafferen ook als je netjes vraagt waar het geld blijft waar je recht op hebt. Vroeger kreeg ik gewoon huursubsidie op tijd en aansluitend betaling GAK bij ziekte, maar dit land is zelf verziekt, sinds een paar jaar.
  Deurwaarderskantoren zijn tegenwoordig luxe nieuwbouwgebouwen van 8 verdiepingen en heten hier: ‘Incassade’ Je gelooft het niet, staat er met dikke letters op. Gelukkig zijn ze bij mij nog niet geweest, maar het is big business zo te zien.

  Reactie door Haq — zondag 10 juni 2007 @ 12.05 uur

 84. @81 Anja (B)

  het ergste is dat er hiermee voor de zoveelste keer met feiten bewezen word dat de politiek die ons land bestuurd,zo rot is als een mispel!

  maar dat men er gewoon weer mee wegkomt met het zinnetje: zo moet u het niet zien,u MOET het zien zoals WIJ uitleggen!

  en laten mensen nu aub niet gaan brullen dat dit niets met de politiek te maken heeft,wie geeft er nou eigenlijk “gelegenheid tot” ?!

  volgens mij is dat zelfs strafbaar bij de wet.
  maar ja welke wet werkt er hier nog in dit land…

  Reactie door iew — zondag 10 juni 2007 @ 12.05 uur

 85. Iew, ik vrees alléén een wet waar ze zelf beter van worden.
  Alle moraal is er uit. Sorry, maar ik zit me hier even gruwelijk kwaad te maken v.w.b. die beleggingen in de tabaksindustrie.
  Hoe kan dit straffeloos gebeuren?

  Reactie door Anja (B) — zondag 10 juni 2007 @ 12.17 uur

 86. dit zijn gentlemen gangsters,welbespraakt,
  keurig in het pak,kenmerk is de laatste tijd,z,on gestreept pak,zeebra costuum.
  vaak ook nog een lange jas aan.
  potloodventersjas,was het ook niet de adel die anders gekleed was,het z.g.n blauwe bloed,wat ontstond,omdat ze absoluut de zon
  meden,vandaar die blauwe aderen.
  er is een simpele oplossing,bij de cao onderhandelingen,flinke eisen stellen,
  een goed voorbeeld doet volgen,maar dan moet de jeugd wel lid van de bond worden,
  deze waardeloze regering doet er toch niks aan,ja zich zelf 30% verrijken

  Reactie door hw.rademaker — zondag 10 juni 2007 @ 12.26 uur

 87. @sander — zondag 10 juni 2007, 11.46

  Frappant. Bij mij is de situatie precies omgekeerd.

  Ik ben vorig jaar 4 maanden ergens in dienst geweest bij een werkgever, die mij steeds maar geen salaris wilde betalen. De eerste 2 maanden heb ik ongeveer wel betaald gekregen, maar daar moest ik beide keren via een advocaat voor dreigen met een gang naar de rechter.

  De derde maand begon ik er een patroontje in te herkennen… Ik heb toen maar mijn baan opgezegd. Op advies van mijn advocaat is het er op uitgedraaid, dat ik mij nog aan mijn opzegtermijn heb gehouden. (Om verwijtbaarheid en daarmee problemen met het UWV e.d. te voorkomen.) Maar achteraf blijkt dat geen best advies te zijn geweest, want het volgende is het geval.

  Om de laatste 2 maanden betaald te krijgen, is er in eerste instantie een bodemprocedure gestart, maar een schriftelijke afhandeling zat er niet in. Laat me een lang verhaal kort maken. De rechter heeft vonnis gewezen en ik heb nog zo’n 6000 euro van ze te vorderen. Alleen zijn ze inmiddels failliet en op een of andere manier schijnt die vordering niet te kunnen worden verhaald.

  Ik heb nu een leuk papiertje, dat minder waard is dan een velletje toiletpapier.

  En die failliete tent gaat vast en zeker weer een nieuw BV’tje oprichten. Ik weet namelijk wel zo ongeveer, wie daar achter zitten en dat zij van dit soort oplichterspraktijken hun hobby schijnen te hebben gemaakt.

  E.e.a. met dank aan de bedenkers van het “kromrecht”, dat eerdaags her en der wel in verdragen en/of grondwetten zal worden opgenomen.

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 13.08 uur

 88. Dagelijks worden we gen**id door de rijken en door de regering en nadien een peukje roken is er ook niet meer bij.

  De regering maakt zich druk over gloeilampjes, parkeerdubbeltjes, overgewicht, roken, meer beweging en dat soort betutteling. Maar wat er aan de basis mis is in Nederland negeert iedereen, de mensen staan niet meer centraal. Onderwijs, gezondheid, zekerheid, het is allemaal weg. Onzekere tijden voor de mens in Nederland, onzekerheid maakt egoistisch.

  Reactie door Irma — zondag 10 juni 2007 @ 13.13 uur

 89. @65 Pool

  Oh Pool, moeilijke dag vandaag…afscheid.
  Jammer dat ik je bericht niet binnen had vannacht, maar ik hoop dat je bij eerste gelegenheid alsnog je vrouw van harte groet van mij.
  Nog even buiten gestaan om het vliegtuig op te zien stijgen? Wel relaxed dat vliegveld in Frankfurt. En ja, dan ga je toch weer anders terug…
  Pool sterkte met elkaar en kom op! Misschien een goede afleiding om ondertussen Federer te zien dansen op de tennisbaan. De finale! Begint om 15.00.
  Dag lieve Pool en maak het thuis maar gezellig met elkaar. Wees maar blij dat je zoon nog bij je zijn. Groet ook hen van mij.

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 13.41 uur

 90. @87 Pool

  Sorry, maar zoon moet natuurlijk zoonS zijn!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 13.44 uur

 91. @77 Iew

  Haha Iew, dat was dus cynisch bedoeld. Ik begreep de lofzang al niet! Nou ja, goed dat jij ook van wonderen voorzien wordt.
  Wel tof Iew, die conducteurs. Ze hebben gelijk… niets van aantrekken.
  Als de rookcoupe’s terug zijn en de koffiekarretjes de reizigers weer voorzien van een drankje en andere versnaperingen en er op het station ‘gidsen’ lopen die jouw vragen PERSOONLIJK kunnen beantwoorden, de oudsten weer voorzien worden van hulp bij koffers en opgewekte conducteurs een vrolijk goedemorgen, middag, avond wensen dan ga ik treinreizen misschien weer tot optie nemen.
  Dag Iew!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 13.57 uur

 92. @87 Wilbert

  Nou zeg, dat is toch te gek voor woorden!
  Wilbert kijk voortaan goed uit aan wie je je diensten wilt verlenen. Talloze louche bedrijven stampen zichzelf de grond uit en verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ongebreideld ondernemerschap! Ach ja, alles kan in in de jungle van de wilde dieren. En een overheid die de draad kwijt is doordat zij zich geleid weet door kabinetfreaks die van hetzelfde laken en pak zijn. Gewetenloos!

  @88 Irma

  Geheel met je eens! Het kabinet zift de muggen en de ‘olifanten’krijgen vrije doorgang. Louter lafbekkenbeleid!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 14.13 uur

 93. @Gloria — zondag 10 juni 2007, 13.44

  Zo’n “S” toch…:)

  (Hopelijk heeft de webmaster niet in de gaten, dat deze bijdrage alleen is bedoeld als smoesje om weer eens semi-synchroon naar je te smilen…)

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 14.20 uur

 94. hoop op een dezelfde onnozele en tenenkrommende reactie van j.p en of wouter bos over deze zoveelste publicatie over topinkomens.
  want dan wordt aangetoond dat ook deze regering niet van zin is om aan deze enorme graaicultuur een einde te maken,te beginnen in de publieke sector.
  machthebbers in bedrijven en instellingen profiteren van steeds hogere salarissen en meer vrijheden die ook nog eens tot toenemende rechtsongelijkheid leiden!!!
  grote groepen van burgers leiden een marginaal bestaan,behoren tot de groep van de z.g working poor of zelfs rechteloze dagloners.
  de gevolgen van toenemende repressie en controle van onze overheid komen juist bij de zwaksten van onze samenleving terecht,mede als gevolg om de roep en het papegaaien om meer veiligheid,toezicht,hogere en strengere straffen en het normen en waarden debat welke de neo-cons in gang hebben gezet!!!
  wat we dus hard nodig ZOUDEN hebben is een overheid die de lusten en lasten en de sociaal morele gevolgen van dit markt-fundamentalistische systeem beter ZOU bewaken!!!!

  Reactie door visgert — zondag 10 juni 2007 @ 14.51 uur

 95. @93 Visgert

  Goed gezegd Visgert. Zo is ‘t!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 15.03 uur

 96. Doet me denken aan dat boertje die op verzoek eens een kist aardappelen bij een ondernemer (eigenaar electronicazaak) thuis bezorgde.(achterop de fiets vervoerd)
  Bovenop de prijs van de aardappelen vroeg hij 10 Euro voorrijkosten.
  De ondernemer zwaar verbolgen! Hahaha!
  Het boertje zei: ‘jij rekent toch ook voorijkosten wanneer je mijn wasmachine komt repareren?’ Humor!!!

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 10 juni 2007 @ 15.49 uur

 97. @Gloria — zondag 10 juni 2007, 14.13

  Maak je om mij maar geen zorgen, hoor… :).

  Die onverkwikkelijkheden waren deels een test, die ik me financieel kon permitteren…

  Het kost een paar centen, maar ik heb nu wat jokers, die ik op een gepast moment kan inzetten.

  En qua werk is het nog steeds zo, dat er om mijn diensten wordt gevráágd i.p.v. dat ik moet bedelen om een baantje als slaaf.

  Sommige wachtlijstjes bevallen me eerlijk gezegd wel… :)

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 16.08 uur

 98. @96 Wattenstaafie,

  Hij is leuk. En een geintje tussendoor moet kunnen.
  Ik heb er ook nog ééntje.
  Een woord van 12 letters, zonder klinkers.
  Weet jij het?

  Reactie door Anja (B) — zondag 10 juni 2007 @ 16.22 uur

 99. @93 Wilbert

  Wat klinkt mooier: zoons of zonen?
  Ik twijfel altijd.

  (Nee geen smoesje, maar toch de kans benutten om even terug te smilen…)

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 16.29 uur

 100. @Gloria — zondag 10 juni 2007, 16.29

  Tja, wat mooier klinkt is nogal subjectief…

  Wederom zou ik willen zeggen: Denk zelf! (Of liever, eigenlijk: Twijfel niet!)

  Als je de “S” mooier vindt dan de “N”, lijkt mij, dat je dan ‘zo’n “S”‘ ook mooier vindt dan ‘zo’n “N”‘… En andersom.

  Maarreh…

  Zullen we i.p.v. naar elkaar nu weer even weer een tijdje toch vooral ook naar anderen blijven smilen?

  Reactie door Wilbert — zondag 10 juni 2007 @ 16.56 uur

 101. @97 Wilbert

  Ja, mij ook! Ben je weer wat meer aanwezig hier. Let’s smile again!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 16.57 uur

 102. @98 Anja (B)

  Ik vermoed zoiets als ‘asfaltweg’ maar ja dat woord heeft maar 9 letters.

  Ik geef het op!!!

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 10 juni 2007 @ 17.30 uur

 103. @98 Anja, “zandweggetje”
  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Gandalf — zondag 10 juni 2007 @ 17.43 uur

 104. Angstschreeuw:

  Een zeldzaam nederlands woord: het telt n.l. liefst 8 MEDEklinkers achter elkaar.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 10 juni 2007 @ 18.26 uur

 105. zonder “klinkers”?:

  baksteenweg

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 10 juni 2007 @ 18.29 uur

 106. wat een zielige bende hier zeg, klagen, klagen en nog eens klagen.

  Reactie door tom — zondag 10 juni 2007 @ 19.24 uur

 107. Het is heel simpel: wie 1 miljoen euro of meer verdient per jaar heeft recht, of neemt het recht, op een jaarlijkse loonsverhoging tussen de 10% en 50%. Dat is de conclusie.

  Reactie door Gerrit — zondag 10 juni 2007 @ 20.53 uur

 108. Rechts Europa lacht zich kapot om het domme stemvee.
  http://www.ad.nl/buitenland/article1427575.ece

  Reactie door De Hakker — zondag 10 juni 2007 @ 21.30 uur

 109. EN dan nu iets heel anders,,,zembla OOK gezien?? nog steeds bij de amro/ing/fortis/en nog 1 ben hem kwijt zie zembla.de zeg maar klusterbommen geld schieter
  en sp even een andere bank nemen.
  net als kanker fonds/dieren recht of zoiets etz.
  even overstappen naar een andere bank mensen,of je moet van oorlog/bommen enz houden.

  Reactie door ad — zondag 10 juni 2007 @ 21.41 uur

 110. Als politiek zo laag is geworden ,dat de inhoud niet gekeken word,dan is it tijd om democratie meer smoke screen te maken…..
  Lekker duidelijk
  Benevolant faschism 1
  Illusie 0
  Analize that

  Reactie door gaf — zondag 10 juni 2007 @ 21.53 uur

 111. @108 Hakker

  Wat een blamage! Heb je gezien hoe onzeker de man erbij staat? En die regeren dan een land! G8-ung! Oppassen geblazen met die drankktoppers en ouwe jongens krentenbrood-dagen!

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 21.56 uur

 112. Terug naar de oude sok en de strozak voor al je [poen.

  Reactie door Gerrit Jetten — zondag 10 juni 2007 @ 22.01 uur

 113. Een eigen, verborgen brandkast is beter.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — zondag 10 juni 2007 @ 22.03 uur

 114. @109
  Ad, ff helpen dan..Rabobank! Maar die zijn niet beursgenoteerd en maken ons op die manier wijs dat ze geen winst (hoeven te) maken..Daarom was je ze misschien ff kwijt?

  Reactie door ToN — zondag 10 juni 2007 @ 23.09 uur

 115. @102 Wattenstaafie,

  Die Gandalf lijkt wel een Belg.

  Het was nl. zandweggetje. (geen klinkers)

  Sorry Sjaak, ik had zo iets dat is een moeilijke, maar Gandalf had het goed.
  Slimme jongen die Gandalf.
  Gandalf hoe kwam je hierop, of kende je hem al?
  Welterusten allemaal, ik ga met donder en bliksem (het is noodweer hier) nu mijn bed in.
  Aan allen een goede nachtrust toegewenst en dat jullie mogen slapen aan slaap wat ik mis.
  Ben als de dood voor onweer.

  Reactie door Anja (B) — maandag 11 juni 2007 @ 0.11 uur

 116. @104 Harry,
  Ik mag hopen dat het woord angstschreeuw zeldzaam blijft en niet vaak gebruikt hoeft te worden.

  @106 tom: “wat een zielige bende hier zeg, klagen, klagen en nog eens klagen.”

  Je moet niet zo klagen dat hier zo geklaagd wordt.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 11 juni 2007 @ 6.37 uur

 117. D*lt* L**d – niets is zeker.

  Welkom bij Fl*r**s – voor je leven.

  P*stb*nk zelfbankieren – zoek het lekker zelf uit.

  Bovenstaande zijn echte reclame slogans uit het wild van drie grote Nederlandse financiele entiteiten.
  Deze slogans zijn waar op niet mis te verstane wijze, het is grim. Ze menen het echt.

  Reactie door Koen — maandag 11 juni 2007 @ 6.52 uur

 118. @115 Anja.
  Nee, ik ben geen Belg maar ik heb er wel goede herinneringen aan. Café de Paddock in Antwerpen, 1967 als tussenstop liftend van Amsterdam naar Parijs. De hele nacht draaide ze Rainy day woman van Dylan. Ik vraag me wel eens af of die tent nog bestaat.

  En slim ben ik ook niet echt. Ik kon dat grapje nog niet maar gewoon even gebruik maken van de zegeningen van het internet. Google dus. (en net doen of je smart bent)

  Prettige dag overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 11 juni 2007 @ 8.52 uur

 119. heb medelijden ! , Ze zijn zo verstoken van hun gezin : vaak zien hun kinderen hun pappie of mammie niet bij het opgroeien , en dan hebben we nog Ome belastingen , die hun verdiende loon probeert af te trochelen : heb medelijden met deze mensen , die arbeiders tegen elkaar uitspelen en graag op een eenvoudige manier willen ontslaan .

  Dat mokkel Verdonk zat is een katine voor een bedrag van 170 euro weg te vreten ; natuurlijk wel op staatskosten : heb medelijden met de rijke der aarde .

  Reactie door Fred — maandag 11 juni 2007 @ 8.54 uur

 120. Marktwerking = Bonusjacht = werkgelegenheidverlies = stress-arbeid .

  Reactie door Fred — maandag 11 juni 2007 @ 9.33 uur

 121. Het is heel eenvoudig. Als je het niet goed vind dat je baas 12% loonsverhoging krijgt dan neem je toch gewoon ontslag, en zoek je een andere baas. Je bent namelijk niet verplicht om bij een bedrijf te werken waar de bazen 100 keer meer verdienen dan de mensen op de werkvloer.

  Reactie door Ron — maandag 11 juni 2007 @ 9.41 uur

 122. Twee niet te geloven verschillen, schaam je als bestuurders van BV Nederland.
  Topinkomens ruim 12 procent gestegen

  Gepubliceerd op zaterdag 09 juni 2007

  De inkomens van de topbestuurders van Nederlandse bedrijven zijn in 2006 met gemiddeld 12,34 procent gestegen.
  Dat lijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant.
  Volgens het onderzoek stegen de salarissen in de bestuurskamers vooral als gevolg van hogere bonussen. De gemiddelde bestuurder ontving vorig jaar een bonus van 275.000 euro, 24 procent meer dan in 2005. De basissalarissen stegen met 7 procent naar 490.000 euro.

  Koopkracht mensen met uitkering gedaald

  Gepubliceerd op maandag 11 juni 2007

  VOORBURG (ANP) – Huishoudens met pensioen of bijstand zijn er in 2005 in koopkracht op achteruit gegaan. In vergelijking met 2004 daalde de koopkracht van deze mensen met 1 procent. De koopkracht van alle Nederlandse huishoudens was gemiddeld 0,3 procent lager dan het jaar ervoor.
  Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft bekendgemaakt. Werkenden gingen er in koopkracht op vooruit. Bij huishoudens van zelfstandigen was er sprake van een koopkrachtverbetering van 1 procent. Bij werknemers steeg de koopkracht met 0,2 procent.

  Reactie door leen — maandag 11 juni 2007 @ 12.15 uur

 123. @121 Ron
  Dat is de ware VVD mentaliteit. Wie zichzelf niet kan wegcijferen voor de liberale visie. Die hoepelt maar op.

  Reactie door reint — maandag 11 juni 2007 @ 12.29 uur

 124. Zo iedereen zijn zeikuurtje weer gehad.., nou hup aan het werk dan!

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 12.45 uur

 125. Misschien is het een idee om de socialisten in Wallonie te verzamelen om de armoede onder elkaar te verdelen, dan kunnen de liberalen de Vlamingen in de arm nemen..

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 12.47 uur

 126. Of topic
  Zo zijn er ook duizenden bewoners in ‘aandachtswijken’ die zich binnenkort weg gecijferd zien.
  Het financieel dagblad bericht dat er ongelukken dreigen bij de besteding van de miljardenvermogens van de woningbouwcorporaties. Er is sprake van een bodemloze schatkist. Een goede maatschappelijke afweging en verantwoording ontbreekt, aldus Coen Teulings van het CPB.
  Laat ik nu toevallig in een aandachtswijk wonen waar binnenkort gestart wordt met de sloop van 306 grondgebondenwoningen uit 1920.
  In samenwerking met de ‘vriendelijke’ buurtbewoners zijn er volop plannen gemaakt met als resultaat dat er deze weken paginagrote advertentie’s in de regionale kranten staan waarin 65% van de nieuw te bouwen woningen te koop worden aangeboden.
  De koop-garant formule bleek voor de meeste bewoners te hoog gegrepen, waardoor er nu veel onderlinge strijd is ontstaan over de schaars te verdelen huurwoningen. Discussies en bijeenkomsten ten spijt, worden mensen in individuele gesprekken gemanipuleerd en onder druk gezet met argumenten waar zij zich niet tegen kunnen verweren. Het zijn asociale
  Volsverlakkers geworden!

  Reactie door Elsemie — maandag 11 juni 2007 @ 12.51 uur

 127. Het gras bij de buren is toch altijd groener…

  Toch jammer dat veel mensen niet alles in het juiste perspectief kunnen plaatsen.. De werkende samenleving moet veel harder zwoegen voor alle armlastige hulpbehoevenden dan voor de paar veelverdienende topmanagers.. Misschien een aansporing om niet zoveel te klagen, maar ook eens mee te gaan dragen….

  Ik kots inmiddels van allerlei soft Haags gedoe. Idd ja is ja nee is nee, dus geen Europese grondwet, geen generaal pardon, geen kansloze projecten, geen melkertbanen en geen medelijden met criminelen etc.. en ook niet zeiken op die individuele topbestuurder. Ik werk in de bouw: mijn salaris gaat in 3 jaar 7,25% omhoog. Mijn directeur krijgt een bonus van 133000 euro, dat is 3x mijn salaris, hij rijdt in een 7-serie, ik in een seat leon 1.9tdi… Ik heb het prima op mijn studentenkamertje en geniet van mijn werk, het mooie weer, dat ik gezond ben enzovoort.. Kortom kappen met zeiken NU!

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 12.55 uur

 128. Nog even voor diegenen die denken dat ik niks te klagen heb.. jullie hebben gelijk, maar toen ik als tiener vond dat ik te weinig zakgeld kreeg (7piek per week) ging ik een krantenwijkje lopen, en omdat eentje niet genoeg verdiende deed ik er drie. ‘s ochtends om 5 uur beginnen, om 7 uur klaar en om 7u45 op de fiets naar school. Ja, ik had het goed als tiener…

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.00 uur

 129. Verdonk…

  ik verbaas mij er over dat iemand als Mevr. Verdonk telkens maar weer voor onrust kan en mag veroorzaken binnen de VVD.

  telkens maar weer schade toebrengt aan een partij,gezichtsverlies,zetelverlies etc,en dan nog steeds steun geniet binnen diezelfde partij.

  of…
  is de VVD te bang om haar er uit te zetten omdat zij dan misschien ergens over zou kunnen gaan klokkenluiden?
  wat/wie geeft haar die macht om zo te kunnen blijven handelen?

  of…
  doet men dit expres omdat Mark Rutte totaal geen aandacht trekkend persoon binnen de VVD is en men Rita nodig heeft om [ook al is het negatief] in het nieuws te blijven?

  Reactie door iew — maandag 11 juni 2007 @ 13.02 uur

 130. @125 Karel
  het inkomen van een modale werknemer is dit jaar met 1% gestegen en dat van uitkeringsGERECHTIGDEN is gedaald. Karel er zijn in dit land ook mensen van 65+ en gehandicapten en werknemers met een modaal inkomen én de verantwoordelijkheid voor een gezin, die het water aan de lippen staat!
  Wij komen op voor onze rechten en roepen zonodig de politiek ter verantwoording, wat een burgerplicht is in een democratie.
  Als ik jou reactie’s zo lees, kijk je alleen naar je eigen situatie en ben je meer voor een dictatuur van stikken of slikken!
  Het alleen maar verantwoordelijkheid voor je individuele bestaan willen dragen is asociaal en helemaal in de lijn met de ‘zwarte’ religie die Neo-liberalisme heet.
  Dat betekent voor jou zwaar weer op dit weblog!

  Reactie door Elsemie — maandag 11 juni 2007 @ 13.03 uur

 131. ook dit kwam ik tegen:

  Partij van de Vrijheid
  De Partij van de Vrijheid (PvdV) werd in maart 1946 opgericht door leden van de voormalige Liberale Staatspartij.
  De partij stond een modernere liberale politiek voor dan haar voorloper en had meer oog voor sociale vraagstukken. Voormannen van de PvdV waren Heineken-directeur Dirk Stikker en de Kamerleden Korthals en Bierema. In 1948 kwam (mede) uit de PvdV de VVD voort.

  mag Wilders die naam wel voeren voor zijn partij? vraag ik mij nu af,hoe zit dat?

  Reactie door iew — maandag 11 juni 2007 @ 13.08 uur

 132. @125 Karel jongen, wat heb jij een lullig autootje, en nog op diesel ook.

  En je geniet van je werk zeg je. Maar genieten jou collega’s ook van jouw aanwezigheid op de bouw? In mijn tijd had je met zo’n mentaliteit allang van iemand een schop onder je kont gekregen. Ben je nou helemaal besodemietert. Voor het gemak vergeet je dat jou salarisstijging te danken is aan mensen die daar voor hun nek uitsteken en niet aan jou.

  Reactie door Gandalf — maandag 11 juni 2007 @ 13.13 uur

 133. Zo aan 127 te lezen en andere bekend voorkomende reacties van het figur thans onder het naampje Karel, schuift het aardig voor Karel hier in opdracht wat te trollen. Let wel, ook zulken mogen wat mij betreft hun beklag slachtofferig uitbrallen maar dan zijn de logs van Fortuinisten een betere optie.

  Reactie door Haq — maandag 11 juni 2007 @ 13.13 uur

 134. @127 Karel

  laten we het niet hopen,maar als u tijdens uw werk of privee bv een ongelukje zou krijgen en daardoor WAO zou worden,en daarna alles wat u opgebouwd dacht te hebben,even simpelweg kan inleveren en opvreten voordat u ook maar ergens recht op “krijgt” dan wil ik u nog wel eens horen.

  dat u het goed heeft gun ik u van harte,maar wat doet u extra voor de hulpbehoevende medemens?!
  of vind u “omdat” u werkt, dat u al genoeg doet…?

  Reactie door iew — maandag 11 juni 2007 @ 13.16 uur

 135. Elsemie,

  Ik heb gestudeerd om iets aan mijn eigen situatie te doen idd. Mijn ouders ooms en tantes hadden die mogelijkheid niet, die hebben hun hele leven gewerkt. De meesten hadden een modaal inkomen, de één iets meer, de ander iets minder. Nog nooit heb ik ze horen klagen over hun bazen. De enige mensen over wie zij klagen zijn politici, beleidsambtenaren, gelukzoekers en luiwammesen. En nee Elsemie, ik denk niet alleen aan mijzelf. Zwakken, zieken en andere hulpbehoevenden verdienen die steun, maar hou alsjeblieft op met zeiken op een paar individuen. Het zijn er werkelijk niet meer dan een paar duizend, die dat soort salarissen verdienen. Veel erger is het dat er meer dan 300000 mensen een ww-uitkering hebben, waar niets tegenover staat, behalve geldverslindende overheidsinstellingen. Dat onze grens zo lek is als een mandje, drugs en mensen komen ongezien binnen, dat veroorzaakt een kostenpost. Over socialiteit / solidariteit gesproken, mijn belastinggeld gaat met liefde naar de zwakke maar met pijn in het hart naar de crimineel of de luiwammes. Als ik vind dat het salaris van mijn baas mijn inkomen nadelig beinvloed dan zeg ik dat en anders ga ik weg. En voor de rest bemoei ik mij er niet mee. Als ik iedere x als ik over de Baambrugse Zuwe fiets jaloers moet worden op de rich en de famous dan heb ik toch geen leven; kortom bemoei je met jezelf is mijn devies.

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.18 uur

 136. Gandalf,

  Omdat ik er niet de kantjes van afloop, mij niet te lullig voel om mee te helpen tijdens een betonstort of een nachtelijkewegomlegging, zien mijn collega’s mij graag idd. Wat dat betreft lijkt mij niets mis met mijn mentaliteit. Mijn vriendin klaagt soms dat ik wat laat thuis ben ja…

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.24 uur

 137. Iew,

  Als ik in die ongelukkige situatie terecht ben gekomen, wat heeft het dan voor zin om te klagen op die veel verdienende topmanager…? Volgens mij moet je dan bij de heren politici zijn, die een geldverslindende bureaucratische overheid instand houden. Of klagen we ook met zijn allen dat lelijke Wayne en knapper Cristiano veel te veel geld verdienen door tegen een balletje aan te trappen, of Serena, Venus, Roger, Michael, Sven, Bob, Rintje, Carl, noem maar op etc…

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.28 uur

 138. @135 Karel

  “kortom bemoei je met jezelf is mijn devies.”

  dat gaat niet Karel,zolang er nog steeds mensen zijn die met uw instelling door het leven gaan,zullen wij ons sterk moeten blijven maken voor de rechten van de mensen in ons land.

  zo sociaal zijn wij,het zijn immers ook UW rechten waar wij ons hard voor maken,en waardoor u van uw werkt en stinkende diesel kunt genieten.
  maar dat u de koek niet eerlijk wil verdelen dat heb ik nu wel begrepen.

  dat is nu precies het egoistische liberale gedachtengoed,u zit hier op het verkeerde log meen ik,de VVD is rechts af en u bent denk ik per ongeluk ergens op het internet links af geslagen waardoor u hier terecht bent gekomen.

  en uw gezwets over de WW uitkeringen is onzin natuurlijk,dat heeft een mens namelijk zelf bij elkaar “gewerkt” maar ik zie dat u dat ook graag in eigen zak wil steken.

  graaiersmentaliteit noemt men het ook wel…

  Reactie door iew — maandag 11 juni 2007 @ 13.30 uur

 139. Iew,

  Ik wil de koek heel eerlijk verdelen:

  Slimmere mensen krijgen meer dan minder slimme mensen. Mensen die harder werken krijgen meer dan mensen die niet of minder hard werken. Kunstenaars wier produkten geen afzet vinden lijden een schamel bestaan. Kan je mij misschien uitleggen wat hier niet eerlijk aan is.. Of ben je een echte socialist die vind dat de inkomensverschillen beperkt moeten blijven tot een paar honderd euro per maand ofzo, ongeacht of je een vakman bent of niet. Ongeacht of je als werkgever risico wilt lopen of niet…

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.39 uur

 140. maandag 11 juni 2007 @ 13.18:

  Goedemiddag,

  Waarom zou jij ons moeten BEVELEN hoe wij doorgeslagen egoisme moeten benoemen:
  In ieder geval hebben WIJ argumenten te over om totaal doorgeslagen en uit elk maatschappelijk verband gerukte gigasalarissen te bediscussieren en terecht te veroordelen.
  Dat heeft NIETS met “jalouzie en gezeik” (jouw woorden) te maken en alles (je moet dat kennelijk eeuwig blijven herhalen tegen egoisten als jij) met enig gevoel voor rechtvaardigheid en werkbare en realistische maatschappelijke verhoudingen.

  Ik wil zelfs de stelling verdedigen dat mensen die niet kwaad (kunnen) worden over de volkomen dolgedraaide verhoudingen in de beloningsstructuur in landen als o.a. Nederland, het ONTBREEKT aan MOREEL BESEF en gebrek aan kennis van de menselijke geschiedenis.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 13.42 uur

 141. Ja dat is makkelijk, belasting betalen en dan je kop in het zand steken voor het feit dat dit geld besteed wordt aan topsalarissen van managers en stapels bureaucratie en salarissen van honderduizenden ‘proces’managers terwijl kinderen géén onderwijs meer krijgen, ouderen de hele dag opgehokt worden en mensen die afhankelijk zijn van zorg financieel eerst helemaal uitgekleed worden, voordat ze hun laatste medicijn krijgen toegediend. ONACCEPTABEL en die zwijgt stemt toe! Medeplichtig!

  Jaloers op verslaafde consumenten ben ik geen moment, een grote zielige vertoning als je ziet wat ze allemaal nodig hebben om hun ego op te krikken. Met jouw belastinggeld wordt ook nog oorlog gevoerd onder het mom van ‘ontwikkelingshulp.
  Karel wordt toch eens wakker! Jij bent hier ook verantwoordelijk voor, juist als belastingbetaler!

  Reactie door Elsmie — maandag 11 juni 2007 @ 13.43 uur

 142. @139 Reactie op Karel

  Reactie door Elsemie — maandag 11 juni 2007 @ 13.45 uur

 143. Iew begrijp me niet verkeerd,

  Ik vind alle salarissen boven 1 miljoen euro belachelijk. Dus nee, ik ben geen vvd-er, maar wel een rechtse sociaal-democraat. Klagen daarover heeft echter weinig zin, zolang het niet om belastinggeld gaat.

  Maar ik vind het zeker niet belachelijk dat er mensen zijn die 3x modaal verdienen. Inherent aan schaarste is hetgeen dat schaarser is duurder is dan iets dat minder schaars is. Of zou je dat ook het liefst willen veranderen..?

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.47 uur

 144. Elsemie,

  er is een hoop mis in dit land. Misschien staan de salarissen van topmanagers wel symbool daarvoor. Maar net zo symbolisch is het ageren daartegen.

  Ja het onderwijs is bijna naar de klote (op zijn plat hollands). Ja de zorg moet beter, ja de huisvesting is om te janken, allemaal waar en ik ben het ook volstrekt eens om overheidsinstellingen een maximering van beloningen op te leggen zolang dit om belastinggeld gaat. Maar klagen…. tja dat is onze Nederlandse identiteit niet waar…

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.51 uur

 145. Karel – maandag 11 juni 2007 @ 13.18:

  Als je dan toch met cijfers komt, druk je liever eens nauwkeurig uit:
  want ik kan toch moeilijk aannemen dat jij denkt dat modaal 330.000 Euro is?

  Overigens: Een jaarsalaris van 1 millioen Euro?:
  knul, denk eens na, ik heb zo’n idee dat -mocht je aandelen bezitten- bij jou dat pas interessant wordt bij een gemiddeld jaarlijks rendement van dik boven 10%
  (Arme, modale en minder verdienende werknemers, die o.a. ZO ook nog eens steeds meer het slachtoffer worden van veeleisende, begerige aandeelhoudersgeldzucht.)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 13.58 uur

 146. Karel — maandag 11 juni 2007 @ 13.51:

  En, logisch redeneren is kennelijk niet je sterkste kant, want:

  “Ja het onderwijs is bijna naar de klote (op zijn plat hollands). Ja de zorg moet beter, ja de huisvesting is om te janken, allemaal waar en ik ben het ook volstrekt eens om overheidsinstellingen een maximering van beloningen op te leggen zolang dit om belastinggeld gaat. Maar klagen…. tja dat is onze Nederlandse identiteit niet waar…”

  Wat jij “klagen” noemt is DUS geen gevolg van “nederlandse identiteit” (nietszeggend begrip) maar DUS de LOGISCHE CONCLUSIE uit het beargumenteerd wisselen van meningen.

  En conclusies dienen vervolgens te worden omgezet in beleid …anders zijn ze ZINLOOS.

  Jij vreet je vol, ziet overal in de wereld honger en onrecht (nou ja, bij wijze van spreken), “vindt dit niet goed (echt?!)”, en laat alles bij het oude, omdat in jouw denkraam en bezitsgevoel geen plaats is voor zelfs maar discussie daarover.

  Sjonge, sjonge … wat een mentaliteit…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 14.12 uur

 147. @142 Karel
  Ik kom ook uit een arbeidersgezin en “ik mag niet klagen” is een herkenbare lijfspreuk, waarop ik altijd de aanvulling gaf: “maar anders” Veel arbeiders blijven hangen in deze ‘paternalistische’ mentaliteit die in de vorige eeuw toen we nog een sociaal kapitalistisch stelsel hadden voor mij wel enigzins acceptabel was. Maar nu we al sinds de jaren tachtig in een liberale trein zitten die alles wat er aan sociale voorzieningen, onderwijs en zorg bestond inmiddels heeft afgebroken tot ver beneden N.A.P. is de mentaliteit verandert in ‘ieder voor zich en God voor ons allen’ en zo werkt het niet want God heeft handen en voeten nodig! Hier moet een antwoord op komen en dat is Salaris naar prestatie! Helaas houdt de politiek en hun achterban zich doof en blind en verstopt zich angsthazig achter leugens en inhoudsloze retoriek en dan luidt het spreekwoord ‘wie niet horen wil moet voelen. Een voor een komt iedereen aan de beurt als het gaat om onderwijs, huisvesting, zorg en werk(eloosheid). Het wordt een afvalrace waar het recht van de sterkste geldt. Klagen op je werk mag al helemaal niet want dat zal je baas je niet in dank afnemen! Het is all for one, maar niet andersom.

  Reactie door Elsemie — maandag 11 juni 2007 @ 14.12 uur

 148. Harrie,

  3x modaal is ca. 90000 euro. Ik heb een willekeurige 1 miljoen genoemd, maar even concreet, ik heb geen moeite met het salaris van mijn baas: 400000euro + 133000 euro bonus.

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 14.14 uur

 149. Ja ja salaris naar prestatie,

  waarom dan geen stukloon invoeren Elsemie….?

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 14.16 uur

 150. Karel — maandag 11 juni 2007 @ 14.14:

  Ja hoor, je bent een brave:

  (“Wat doe IK nou verkeerd?: ik werk hard, ik zorg goed voor mijn vrouw en kinderen, doe geen vlieg kwaad, betaal trouw mijn belastingen, heb hard gestudeerd en verdien dus ook goed, ben er echt wel voor dat de mensen die ECHT niet kunnen werken of oud zijn een redelijke uitkering hebben, collectanten aan de deur krijgen ook een redelijk deel, ben het ermee eens dat er best wel “dingen” mis zijn, maar waarom klaagt iedereen toch zo, “we” hebben het toch goed?)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 14.25 uur

 151. @ Karel

  nogmaals dan de vragen:

  “dat u het goed heeft gun ik u van harte,maar wat doet u extra voor de hulpbehoevende medemens?!
  of vind u “omdat” u werkt, dat u al genoeg doet…?”

  en u werkt natuurlijk veeeel minder hard dan uw werkgever [een hond heeft een baas]
  u klaagt dat de mensen die voor hun rechten opkomen klagen.

  dat is nu typisch rechts liberaal,de boel omdraaien.
  dus ipv de rechten opeisen [waar men recht op heeft],moeten mensen maar nog harder en meer gaan werken.

  rechtse sociaal democraat? sociaal voor wie?
  en het gaat altijd om belastingcenten!

  Reactie door iew — maandag 11 juni 2007 @ 14.28 uur

 152. @148 Karel
  Er zijn regeringsafspraken over topsalarissen, het is een kwestie van afspraken nakomen.
  Als er door wanbeleid/wanprestaties een manager moet vertrekken kan hij zich melden bij het CWI in plaats van een huizenhoge oprotpremie in zijn zak te steken. Verwacht je nu echt dat je aan het langste touw trekt door je baas naar de mond te praten? Nog een paar jaar en dan heb je de keus tussen oprotten of ZZPér en als je kiest voor het laatste geval dan weet de belasting je na 2 jaar wel te vinden om dat touw om je nek te leggen en nog eens goed aan te trekken!

  Reactie door Elsemie — maandag 11 juni 2007 @ 14.33 uur

 153. Harrie, Iew en Elsemie,

  Vertel mij dan even hoe jullie de SP adviseren deze topsalarissen aan te pakken?

  Btw, het aanpakken van de beursexcessen is iets anders.

  Reactie door Karel — maandag 11 juni 2007 @ 16.10 uur

 154. @147 Elsemie.

  “Ieder voor zich en God voor ons allen” is al oud, toen had je niet zoveel hele arme mensen wonen in de Nederlanden, toen nam de kerk de ondersteuning voor haar rekening.
  Nu geldt, ieder voor zich en de bijstand voor ons allen. De bijstand daar zorgt de gemeente voor, alleen is de vraag hoelang dat die ondersteuning nog duurt.
  De gemeente is God niet, en God is geen gemeente, ik denk dat het een gemeenschappelijk probleem is, maar de gemeenschap is niet thuis, ben ik mijn broeders hoeder?, moet ik een rollator voor mijn grootmoeder betalen? Rechts komt als winnaar uit dit probleem. De onderkant van de maatscappij moet je overlaten aan de maatschappelijke krachten, dat is hun Credo. Zie jij het nog zitten? Ik niet, tenzij?

  Reactie door d'olle Henk — maandag 11 juni 2007 @ 16.15 uur

 155. Zo te lezen houdt Karel niet van klagen, dat is hèt thema in zijn epistels, en mogen anderen dat ook niet. Maar ik begrijp zijn azijnig riekende gezeur niet goed: het is één grote aanklacht tegen mensen die exorbitant grote inkomensverschillen onjuist vinden. Hij gebruikt in zijn fulmineren (tegen wie, wat en waarom? Kan Karel of iemand anders me dat uitleggen?) steeds het woord `zeiken’.
  Dat bralt misschien lekker weg naar zijn smaak maar ik zie het verband niet tussen lozen van overtollige lichaamssappen en het uiten van gerechtvaardigd misnoegen over gebrek aan nivellering in loon naar werken.

  Reactie door Haq — maandag 11 juni 2007 @ 16.42 uur

 156. Karel — maandag 11 juni 2007 @ 16.10:

  Zulke ernstige, maatschappelijke onrust veroorzakende misstanden vertel je niet “even”, laat die geringschatting liever weg, maar:

  Alles wat hier vandaag en heel vaak in het ook VERRE verleden (19e eeuw!!!) is aangedragen aan argumenten TEGEN de UITWASSEN van dolgedraaid kapitalisme, karel, bevat in de KERN en in zijn inherente SAMENHANG ALLES waarmee een EERLIJKE regering goed uit de voeten kan.
  Het AUTOMATISCHE gevolg van daardoor geinspireerd beleid zal dan ook zijn dat misdadig hoge beloningen niet meer kunnen.
  Maar een EERLIJKE regering, wat is dat ook al weer …?

  Overigens, jouw vraag naar argumenten is niet eens eerlijk, je hebt ze hier al voldoende gehad en luistert daar, zoals iedereen die alles wil laten zoals het is, TOCH niet naar: jouw enige doel hier is om SP-ers te ergeren en omdat juist die mensen door het INZICHT in het vele onrecht zo langzamerhand allemaal licht ontvlambaar zijn (moeten immers tot in het ONEINDIGE argumenteren tegen DOVEN als jij!), worden dan jouw domme vooroordelen, waarmee het makkelijk scoren is onder gelijkgezinden, lekker bevestigd.

  Weet je Karel, jij eist van ons argumenten (die je al VOLOP hebt gehad) en vervolgens mogen wij dan geergerd vaststellen dat we eigenlijk een MONOLOOG aan het voeren zijn, kom nou …
  En, ook hier kreeg je dan toch weer je zin …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 16.59 uur

 157. @154 Beste Henk
  Tenzij het burgerDOM zijn lessen gaat leren.
  Lessen die ons leren dat eens per 4 jaar stemmen niet voldoende is om deze regering bij de les te houden. Zelfbewust de handen uit de mouwen gaat steken om deze regering te leren wat burgerZIN is, verantwoordelijkheid nemen en deze regering ter verantwoording ROEPEN!
  Wakker worden uit die apathie van zo is het altijd geweest en je moet niet denken dat het ooit anders zal gaan. Gebruiken die kennis en die lessen om ervoor te zorgen dat het WEL anders gaat. Beste Henk, ben je het met me eens dat Sociaal Democratie, gedragen door een samenleving, feitelijk nog in de kinderschoenen staat. Is het dan niet zo dat hoe vaker je een verhaal vertelt of hoe vaker je een liedje zingt, hoe leuker kinderen het gaan vinden. Het moet herkenbaar worden.
  Dus houd ik de moed er maar in.
  Vanavond ga ik terug naar de plek waar ik ben geboren om een groots afscheid voor te bereiden, dus moet ik hier voor dit moment afhaken. Fijne avond aan een ieder, in voor- en tegenspoed!

  Reactie door Elsemie — maandag 11 juni 2007 @ 17.20 uur

 158. Haq — maandag 11 juni 2007 @ 16.42:

  Goedemiddag,
  Karel is gewoon bang dat van regeringswege opgelegde solidariteit (goed socialistisch en DUS SP-beginsel) zelfs maar een BEETJE van zijn welstand kost.
  Afgezien van deze egoistische kortzichtigheid, kun je dit ook nog gewoon -zoals alle SP-ers wel weten- dom noemen omdat dat met het huidige genadeloze kapitalisme UITEINDELIJK snijden is in EIGEN VLEES.
  Ik denk, ben er redelijk zeker van zelfs, dat Karel ervan droomt om ooit tot het gilde van loterijhoofdprijsontvangers te gaan behoren.

  Dan is een socialistische visie natuurlijk niet zo handig …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 17.23 uur

 159. en Karel houd ook niet van antwoord geven,daarom ga ik ook niet verder in discussie met deze meneer.

  hij verwacht daarintegen “wel” antwoord op zijn eigen vragen…
  over mentaliteit gesproken.

  goedendag!

  Reactie door iew — maandag 11 juni 2007 @ 17.24 uur

 160. karel de bouw zag ik ergens?
  mag je hopen wat 1 op de 6 mischien overkomt,na zeg 25 jaar gewerkt te hebben,dat je dus niet van de stijger of ladder afpleurt,en bv,50/75% arbijdsongeschikt wordt,dan piep je mischien wel anders als je die uitkering na twee jaar ziektewet,en GEENterruggave van de nieuwe zorgstelsel krijgt immers je bent ziekenhuis in en na 50 min weer uit gegaan ,,
  weg 250 eurie.
  en mag je je hand ophouden voor 750, vakantie geld erbij +- 800,
  en oo let op je hebt immers 2 jaar bij het uwv een uitkering gehad,allee krijg je een aanslag van de belasting van 780 euro per jaar,enz enz
  maar als je cda hebt gestemd dan gelieve geen andwoordt terrug,wandt je bent schuldig aan martelen/moorden/verkrachten/en vieze oorlogen/en liegen.(mits je cda gestemd hebt hoor)hee immers cda stemmen is,, met voorkennis van die vunzigheid en dat wisten die cda stemmers,in mijn ogen geen mens.

  Reactie door ad — maandag 11 juni 2007 @ 17.31 uur

 161. 87 Wilbert.

  Een goeie tip voor je in het vervolg.
  pak een baksteen en zet de wekker op 3.00 uur en fiets naar degene toe die je geld nog moet betalen.
  Pleur dat raam in en bel de volgende ochtend naar je baas en zeg dat je binnen een week dat geld op je bank wilt zien.
  Zeg alleen of de boodschap is doorgekomen.
  Doet hij aangifte en de politie haalt je op,dat je zegt van niks te weten.
  Je lag te slapen.
  En geloof me binnen een week staat het op je rekening.

  Lullig voor je dat het zo gegaan is.

  Reactie door sander — maandag 11 juni 2007 @ 19.16 uur

 162. maandag 11 juni 2007 @ 13.42, correctie:

  … en gebrek aan kennis …–> en aan kennis …

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 19.26 uur

 163. Politieke partijen , die momenteel regeren maken al jaren gebruik van de niet eengezindheid van het arbeidersvolk : in hun verkiezingverhaal komne dingen voor dei een ieder aanspreken ; en daarom stemt men op die partij ; t.g.v. een coalitie , wordt er behoorlijk water bij de wijn gedaan :

  Precies als een mooie aiuto kopen ; die zo aangeprezen wordt en uiteindelijk na de koop blijkt , dat deze voorzien is van een SOLEX-motortje : gewoon een miskoop is deze regering ; en de ongecoordineerde meningen zoreg ervoor dat het gepeupel gewoon zaken kan uitvoeren , zonder dat de arbeidersvolk er greep op heeft : zoals de afspraak van het kabinet – met de vereniging van gemeenten over de hoogte van de OZB ; die per gemeentelijk , naar eigen dunken weer kan worden geheven : Zalm …………..?

  Reactie door Fred — maandag 11 juni 2007 @ 19.42 uur

 164. #49 Maan Arkenbosch

  Schitterend subliem en zo is de werkelijkheid overal mensen; het was net alsof je de situatie beschreef in mijn gemeente die al 40 jaar daar zo voortschrijdt. Met dank aan die verrotte PvdA en CDA.

  Reactie door ReneR — maandag 11 juni 2007 @ 20.27 uur

 165. #157

  Tja; de mensen zijn over het algemeen een stel hersenloze manipuleerbare schapen….heb je de uitslag ook al gehoort van de verkiezingen in Belgie??

  Daar wonnen de Belgen-CDA ers ook al flink. Ik moest toch Zóóóóóóóóoóo’kotsen toen ik die kop van balkenende zag op de campagne van die Belgen en wat voor onzin die ook weer uitkraamde, dat die belgen er weer intrappen…

  Reactie door ReneR — maandag 11 juni 2007 @ 20.31 uur

 166. 158 Beste Harrieke, leuke reactie, ik drink gaarne nog eens een pint met je om deze verschijnselen uit te wisselen.

  Reactie door Haq — maandag 11 juni 2007 @ 20.32 uur

 167. #143 Karel

  Quote:

  “, ik ben geen vvd-er, maar wel een rechtse sociaal-democraat. Klagen daarover heeft echter weinig zin, zolang het niet om belastinggeld gaat.”

  Dan zal ik je even vertellen; dat het wél om belastinggeld gaat!! Waar ik dat van heb??

  Van ook zo’n zogenaamde rechtse sociaal democraat; die een manifest schreef voor de PvdA genaamd “7 verloren veren”. Die stelde Bos in het ongelijk dat hij als minister niets kon doen tegen de hoge bonussen. Dat kon hij wél volgens deze man, want die bonussen zijn nota bene AFTREKBAAR DOOR DE BELASTING EN DAN BETALEN WIJ!!!! ER DUS WEL ALLEMAAL VOOR KARELTJE!!!

  Wat jij moet doen; is je luier weer omdoen en in de zandbak gaan spelen en discussies als deze weer aangaan als jij daar rijp voor bent! Je denk heel wat te weten; maar in feite weet je helemaal niks!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 11 juni 2007 @ 20.40 uur

 168. mensen van de sp, ga lekker in cuba wonen daar is iedereen gelijk ( behalve die paar mensen die het “sociale” beleid bepalen)en straatarm (behalve die paar mensen die het “sociale” beleid bepalen)mensen moeten zich nu eenmaal ontwikkelen en ontplooien, de een studeert zich een ongeluk om later een goede baan te krijgen die ook goed beloond word, de ander ligt liever de hele dag op de bank niets te doen behalve klagen over mensen die zoveel verdienen en een mooi koophuis hebben en een mooie auto, waar ze dus zelf hard voor gewerkt hebben. dus niet zeiken maar doe er zelf iets aan. niet altijd wijzen naar de ander.

  Reactie door tom — maandag 11 juni 2007 @ 20.58 uur

 169. De bestuurlijke elite in Nederland: met de ene hand in de suikerpot, de andere gebruikend om een vermanend vingertje op te steken naar werkend Nederland om toch vooral de lonen te “matigen”. Wie er wat van zegt is jaloers, heeft last van kinnesinne of klaagt.

  De oplossing voor dit verschijnsel is heel simpel. De bonden moeten geweoon eens een jaartje dezelfde looneisen stellen als het management zich zelf toebedeeld. Wedden dat de aandeelhouders dan wat minder apatisch zullen reageren op het gegraai.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 11 juni 2007 @ 21.40 uur

 170. Ik moet zeggen dat het pléit voor de webmaster dezes dat hij mening van Tompie 168 durft te plaatsen als kaatsmuur voor
  ouderwets socialistisch tegengas, hoop dat je een deugdelijk gasmasker meehebt knullie!

  Reactie door Haq — maandag 11 juni 2007 @ 21.42 uur

 171. tom heb je ook gestemt of was het koortje tekort,tenminste als je met het potlood gestemt heb,oo werkte die niet,had je weer het verkeerde potlood he.cdaér zeker of wacht er is nog meer,een vvdér?
  maar even je afgrijzelijke domme gelul de kop indrukken,,
  een zeg maar middel of lager onderwijs,,blokt net zo hardt als iemand die op een oude term hts zit.
  kijk jongetje een ltsér bv oude term,zit elke avond te leren,
  en bv een htser/oude term,, zit/ligt elke dag in het park te eeuu liggen en doet alleen zijn verplichte vakken
  een ltsér bv oude term,moet elk vak volgen of het nu wel of niet van belang is..
  maar mij hoor je niet zeggen een htsér/oude term.doet minder als een ltsér/oude term,
  maar als ze leren,moeten ze alletwee even hard blokken.
  maar tom ook hts gehad?niet naar geschiedenis les geweest zeker,lag je toen in het park?

  Reactie door ad — maandag 11 juni 2007 @ 22.02 uur

 172. Haq — maandag 11 juni 2007 @ 20.32:

  Wie weet, misschien: ik ben een nogal verlegen eigenheimer die over het algemeen zijn overtuigingen individueel belijdt.
  Ik heb daar best vaak moeite mee, maar zo is in de loop van mijn leven mijn aard geworden.

  Mogelijk ooit op/rond een SP-bijeenkomst?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 22.08 uur

 173. @169
  Welke bond?

  Reactie door De Hakker — maandag 11 juni 2007 @ 22.15 uur

 174. Waar ik rondloop als extern adviseur gaat een van de directeuren vertrekken. Ik denk goed voor zo ‘n 120.000 euri per jaar.
  De functie gaat niet opgevuld worden omdat men tot de conclusie is gekomen dat deze baan eigenlijk geen toegevoegde waarde heeft……
  Ik moest er even over nadenken toen ik het hoorde, onbeschrijfelijk, geen toegevoegde waarde?! Waarom hebben we die zak dan al die jaren dat geld betaald?!
  Begrijpt u het nog?
  Ik heb vandaag mijn opdrachtgever gemeld dat ik niet meer bij hen wil werken, waarschijnlijk komt me dat bij mijn werkgever op ontslag te staan.
  Dan is dat maar zo, ik behoud liever mijn eigenwaarde dan door zo ‘n in en in verrotte organisatie te worden ingehuurd.
  Dus, als er nog iemand een goede consultant zoekt die ook nog integer is, houd ik me van harte aanbevolen.

  Reactie door kaatje — maandag 11 juni 2007 @ 22.54 uur

 175. kaatje — maandag 11 juni 2007 @ 22.54:

  Goedenavond,

  Petje af: je toont, een in deze GEVAARLIJKE tijd niet vanzelfsprekende, MOED!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 11 juni 2007 @ 23.05 uur

 176. @174 Kaatje

  Applaus!! Nooit je ziel verkopen. Wegwezen daar! Respect voor je Kaatje.
  Sterkte en groet!

  Reactie door Gloria — maandag 11 juni 2007 @ 23.34 uur

 177. @168
  Tom, in eerste instantie heb ik veel sympathie voor de boodschap die jij verkondigd..Jouw verhaal klopt inderdaad en je mag zeker verwachten dat mensen niet alleen maar klagen, maar zelf ook de schouders eronder zetten om iets van hun leven te maken! Tot zover heb je gelijk!
  Waar je naar mijn smaak echter al te gemakkelijk aan voorbij loopt, dat is het probleem dat heel veel mensen wel degelijk GRAAG willen, maar de kans niet krijgen! Die mensen mag je de misere en de kritiek die ze hebben niet alleen simpelweg op hun eigen bordje gooien! Die mensen willen hun kansen heel graag grijpen, maar ze krijgen die kansen niet! En zonder kansen geen perspectief op een beter leven, hoezeer je jezelf daarvoor ook zou willen inspannen..Accepteer dus en denk met ons mee hoe we deze mensen aan nieuwe kansen kunnen helpen en laten we ALLEMAAL daar ons best voor doen! Ik hoor steeds van het CDA dat ze dat ook graag willen, dezelfde geluiden van de VVD..Maar welke partij heeft deze mensen (behalve ze op hun huid te zitten en zo snel mogelijk de bijstand uit te “treiteren”) nou een echte serieuze kans geboden om (desnoods met subsidie) deze mensen aan een baan te helpen?? De VVD was met dank aan het CDA de eerste partij om bijvoorbeeld de “Melkertbanen” alweer weg te bonjouren..! Heeft de VVD of het CDA daar dan een ander alternatief voor, i.p.v. deze mensen weer terug achter hun geraniums weg te laten kwijnen??

  Reactie door ToN — dinsdag 12 juni 2007 @ 0.16 uur

 178. @ 168 tom

  Ha die tom, fijn dat je er weer bent, ik miste je al een tijdje, ik vind het toch wel jammer dat de kwaliteit van het zieken van jou aan het afnemen is, we gaan toch geen watjes gedrag vertonen he, dus ga in coclaaf met je zelf en kom dan sterker terug, want wat je hier bralt,… jonge jonge dat is tom onwaardig.

  O ja,… Viva Fidel en Viva Hugo Chavez ik spreek al een aardig woordje zuid amerikaans vindt je niet ???? , je weet maar nooit voor het geval dat ik verbannen wordt naar Cuba of Venezuela.

  tom als ik je weer spreek moet je wel harder terugkomen, per slot van rekening vindt jij het leukste om SP-ers te treiteren,.. ja toch.

  Dus ik kan je nog steeds niet overhalen om lid van de SP te worden zodat je zielige leventje nog enige inhoud zal krijgen en dan hoef je ook hier niet steeds op mensen te trappen, je wordt er zo eenzaam van en ik merk dat je al begint weg te kwijnen van ellende.

  Reactie door Pool — dinsdag 12 juni 2007 @ 0.17 uur

 179. @174 Kaatje
  Ik mag toch hopen dat het zover niet zal komen..Tenslotte zijn misstanden in een bedrijf toch niet rechtstreeks terug te voeren op de functie die jij daar vervult? Je kan het hier op dit log aan de kaak stellen en dat vind ik voorlopig al heel wat hoor..Maar daarvoor hoef je jouw baan niet in de waagschaal te stellen, jouw evt. ontslag zal namelijk de gang van zaken in zo’n bedrijf niet veranderen. Dan hebben ze van jou geen last meer en gaan ze gewoon op de ingeslagen weg door..Door juist wel in dienst te blijven kan jij de SP blijvend duidelijk maken wat er allemaal mis is! En juist dat soort mensen hebben we nodig!

  Reactie door ToN — dinsdag 12 juni 2007 @ 0.25 uur

 180. 172 Harrie, wie weet op een SP=demo in A’dam ergens tegen.

  Reactie door Haq — dinsdag 12 juni 2007 @ 0.45 uur

 181. Kaatje, ik snap je! Ik wens je een hele fijne werkplek toe waarin je integer je werk kunt doen. Ik kan dat ook niet, werken voor een bedrijf waarin geld de hoofdmoot speelt en waarin nietsbetekenende functies overbetaalt worden. Of in mijn geval wil ik ook niet werken voor een bedrijf die het milieu dratisch vervuilt, of omgaat met mensen alsof ze slaaf zijn. Persoonlijk vind ik papierwerk ook hopeloos en nietszeggend. Er zouden meer mensen zoals jij moeten zijn die hier tegen zijn en die actief en openlijk hun kritiek uiten. Wellicht is het een idee om zelf baas te worden? De wereld veranderen begint bij jezelf en ik denk dat o.a. Nederland snakt naar mensen met een hart en dus mensen die sociaal zijn en respect hebben. Bovendien denk ik dat meer vrouwen in de toekomst de scepter zullen zwaaien en ik hoop dat ook! In plaats van ikke ikke en korte termijn denken is het denk ik tijd voor wij allemaal en respect voor elkaar, dieren en de natuur. Uiteraard zijn er ook mannen die niet ikke ikke zijn en niet korte termijn denkend en die wil ik bij deze ook een pluim geven. Een systeem kan alleen maar doorgaan als iedereen slikt en meedraait. Ik weet dat we allemaal afhankelijk zijn gemaakt van geld en daarmee moeten slikken omdat de vaste lasten doorgaan en er gegeten en gedronken moet worden en ik weet ook dat er steeds minder werk komt en niet iedereen werk zal krijgen in dit syteem. Wat willen we met z`n allen? Wat voor samenleving willen we?

  Reactie door cynthia — dinsdag 12 juni 2007 @ 9.02 uur

 182. Ik vind het standpunt van de SP onjuist. Pleiten voor een extra belasting betekent dat ook de SP het graaien ziet als salaris of beloning. Dat vind ik fundamenteel onjuist.
  De juiste aanpak zou moeten zijn door een wetsontwerp om dit graaien te laten vallen in de categorie “fraude”.
  Wat is “beloning”? 1 miljoen? 10? 100? Er is een grens waar het voorbij een normale beloning is en in plaats daarvan gesanctioneerde diefstal.

  En: het gaat beslist niet om de échte ondernemers zoals Scheringa of De Mol. Oké, die hebben centen zat maar hun salaris is per definitie hun eigen geld en ook letterlijk met hun eigen geïnvesteerde geld bij elkaar verdient. Een heel verschil met een Riagg-directeur of een topman van een NV die andermans geld graait.

  Reactie door Harry — dinsdag 12 juni 2007 @ 11.40 uur

 183. Toen hij nog jong was, werkte hij in een wapenfabriek, waar sommig wapentuig, bommen en granaten, werd voorzien van springladingen.

  Die waren bestemd, om door en na gebruik, ergens anders werk, vrede, welzijn en en welvaart te brengen. En democratie.

  Doordat hij zo enthousiast was, presteerde hij ondanks, dat hij slechts een jeugdloon kreeg uitbetaald, aanzienlijk meer en beter dan oudere werknemers, waarvan sommige zelfs naast kruit of springstof, delen zaagmeel in bommen en granaten stopten. Er werd ook gesjoemeld met ontstekers, en sommige wapens met bijzondere merktekens, werden zelfs gevuld met heroine of hasj.

  De directie was daarvan op de hoogte, maar deed niks om een einde te maken aan die sabotage en oplichterspraktijken. Maar wel streek zij de extra winst op, die het bedrog opleverde.

  Toen hij op een gegeven ogenblik, daar iets over zei, werd hij vals beschuldigd en ontslagen. Andere wapenfabrikanten wilden hem daarna niet meer dienst nemen.

  Hij kwam in de ziektewet en toen hij een jaar en zes weken ziek was, werd hij afgekeurd en werd hij naar huis gestuurd met een uitkering die was gebaseerd op het jeugd loon.

  Er zit heel wat onrechtvaardigheid in dat hij toen hij nog werkte, zo weinig kreeg betaald voor zijn prestatie, die hoger was dan die van andere werknemers, wier producten in onvoldoende mate deden wat zij hoorden te doen als zij werden gebruikt: ontploffen. Die onrechtvaardigheid werkte verder door in zijn te lage uitkering.

  Vroeger was er al onvoldoende loon naar werken. En zo is het tot nu toe altijd gebleven.

  Er is veel onrecht. Anderen pronken met de veren van iemand zijn prestaties, terwijl zij zelf de boel belazeren.

  Daaag! zegt Mormolus.

  Reactie door Mormolus — dinsdag 12 juni 2007 @ 11.55 uur

 184. Kaatje , ik heb grote waardering voor jouw besluit !

  Reactie door Fred — dinsdag 12 juni 2007 @ 12.13 uur

 185. @168 tom
  Voor rechts Nederland is de werkloze de ideale zondebok om tegen aan te zeiken. Terwijl de werkgevers toch hebben meegewerkt aan de werkloosheid door werknemers massaal in de WAO te dumpen. De overheid investeert nu wel miljarden in de re-integratie-industrie om de werklozen op de arbeidsmarkt te herintroduceren. Maar daar zijn ze niet welkom. Dus wat heeft dat dan voor zin. Iemand die jarenlang werkloos is geweest, beschouwt men niet als iemand, die volwaardig kan functioneren. Zeker niet als hij al wat ouder is. De werkgevers betalen natuurlijk indirect via de staatskas en WAO premies wel mee aan dit zinloze re-integratie proces. Net zoals men via de WAO premies meebetaalde aan het instand houden van de WAO. Maar daar klagen de werkgevers niet over. Zolang ze maar niet verplicht worden werklozen in dienst te nemen. Werklozen zijn de paria ‘s van deze maatschappij. In de ogen van sommige rechtse mensen zijn het misschien zelfs wel parasieten.

  Reactie door reint — dinsdag 12 juni 2007 @ 13.35 uur

 186. Het niet aan de bak te komen , zoals bij de uitzendbureau’s en werkgevers heeft voornamelijk te maken met de ervaring dei medewerkers hebben op het vakgebeid , waar een werkloze of ex-WAO er in wilt werken , vaak weten ze zelfs niets van de inhoud van opleidingen : Vb . Iemand met HBO elektrotechniek en HBO Informatica : dan weten ze niet dat beide goedfunctioneren in de iCT ; dus wordt iemand met een opleiding in de elektrotechniek niet aangenomen , omdat het bevattingsniveau , voorstellings-niveua van zo’n type-muts bij een werkgever direct al een selectie-fout maakt : zo komt dat in andere vakgebieden zeer veel voor .

  Reactie door Fred — dinsdag 12 juni 2007 @ 13.54 uur

 187. kijk zo doe je dat…
  eerst de VVD lozen en overal de schuld van geven tijdens de verkiezingen,dan proberen sociaal over te komen als CDA waardoor je de PVDA kunt lijmen,en de SP [grootste overwinnaar] buiten de regering kunt plaatsen,om dan vervolgens de goede oude vertrouwde VOC koers weer op te pakken.
  het enige wat men daar voor nodig heeft is een raad van economen zoals de REA.

  lees hier:
  12 Juni 2007
  Economen REA kraken kabinetsbeleid
  De kabinetsplannen dreigen tot grote budgetoverschrijdingen te leiden. Dat zegt de Raad van Economische Adviseurs, een onafhankelijk adviesorgaan dat is ingesteld door Tweede Kamer.

  Volgens de economen in de REA probeert de regering met allerlei nieuwe plannen een warm gevoel te creëren, terwijl de echte problemen niet worden aangepakt. Er is weinig aandacht voor pensioenen, woningmarkt en arbeidsmarkt, vindt men.

  De REA schrijft dat het kabinet moet terugkeren naar het behoedzame beleid van minister Zalm. De raad pleit voor verhoging van de AOW-leeftijd tot 67 en voor versoepeling van het ontslagrecht.

  en dit is wat deze raad doet: http://www.vu.nl/Nieuws/index.cfm/news_content.cfm/newsid/0A2D16FA-E36C-5196-7238AABD3800CDA6

  was dit nu een gevraagd of ongevraagd advies… dat zou ik nu wel eens willen weten.

  o,ja hier nog even de CV van het laatst benoemde lid van die raad:

  Eric Bartelsman (1960) is hoogleraar Economie en directeur van het ESI. Hij studeerde economie aan het Massachusetts Institute of Technology en promoveerde aan Columbia University in New York. Hij is werkzaam geweest als econoom bij de Federal Reserve Board in Washington, als wetenschappelijk adviseur bij het CPB en als hoofd van Economisch Onderzoek bij het Ministerie van Economische Zaken. Zijn onderzoek richt zich op de bronnen van productiviteitsgroei, zowel op micro als op macro niveau. Voorts is hij lid van het EU 6de kader programma EU KLEMS.

  onafhankelijk …?

  Reactie door iew — dinsdag 12 juni 2007 @ 15.49 uur

 188. De selectiecultuur in dit land valt van alle kanten. De aankoop, verkoop en doorverkoop van gebakkenlucht is eerder een norm dan een uitzondering. Een deel van de deskundigheid wordt in een onderwijs setting verworven. De andere deel is sterk afhankelijk op de werkgever en on the job training.

  In een land waar ‘ gratis’ is de norm, zijn de werkgevers gewend om alles al bij voorbat te verwachten en te eisen. Dit leidt tot oneerlijke voorstelling van zaken, oneerlijke kansenverdeling.

  Gemotiveerde mensen die de waarheid vertellen en bereid zijn om tijdens het werk bijleren komen niet aan de slag. Mensen die onwaarheden vertellen, worden sneller aangenomen.

  Jammer, maar wij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de huidig doen als of cultuur.

  Reactie door khosrow — dinsdag 12 juni 2007 @ 17.40 uur

 189. @187 iew
  Het REA heeft altijd kritiek. Ook op het vorige kabinet.

  Reactie door reint — dinsdag 12 juni 2007 @ 18.23 uur

 190. Bedankt allemaal voor de ondersteunende reacties!

  Ton,

  Ik trok het zelf niet om van binnenuit deze organisatie te veranderen; daar had ik ook het mandaat niet voor.
  Dat bepaalt helaas de politiek.
  De wijze waarop deze organisatie met mensen omgaat, staat voor mij gelijk aan het gaan werken voor een bedrijf dat zich van kinderarbeid bedient.
  Ik voelde me alsof ik rechtstreeks voor De Geus werkte, die heeft die kolerezooi namelijk allemaal op zijn geweten..

  Reactie door kaatje — dinsdag 12 juni 2007 @ 18.24 uur

 191. Kaatje als je dit log gebruikt voor een ópen
  sollicitatie, preciseer dan je kwaliteiten
  zodat je langs deze ongebruikelijke weg toch
  nog de verrassing van de eeuw tegen kunt ko-
  men.
  Ja, ivm ándere redenen, maar omdezelfde e-
  tische redenen, deed ik dat zelf ook een keer
  en had een bevrijdende werking om e.e.a. een
  keer zeer duidelijk te stellen en voor de
  eigen bewezen diensten eiste ik dus ook een
  prima getuigschrift, want aan mij had het
  niét gelegen, integendeel de waarschuwingen
  waren er al geweest, maar niemand greep in!
  Goed, dat je die stap hebt gedaan!
  Doorgaans is het zo dat alleen in die geval-
  len waar nog een tweede inkomen gegarandeerd
  is, men de zaken op haren en snaren kan zet-
  ten, helaas! Fijne avond gewenst, Madelief.

  Reactie door Madelief — dinsdag 12 juni 2007 @ 19.19 uur

 192. Cv ‘s zijn voornamelijk als filter voor de mondige Nederlander : Oost-blokkers hebben dat probleem niet : er zijn oude Polen hier aan het werk , die qua leeftijd ook gediscrimineerd zouden moeten worden , ze hoeven geen CV te tonen , want die beschrijft hun levensloop uit de communistische tijd en de meeste die hier naar toe komen zijn ook werkloos ; ondanks dit nemen werkgevers deze lui direct aan en zeggen dat ze daartoe verplicht zijn omdat aan hun vraag niet voldaan kan worden …….zucht .

  Reactie door Fred — dinsdag 12 juni 2007 @ 19.26 uur

 193. 191. Lief van je Madelief, maar ik ben onbetaalbaar :-)
  Het is echt shockerend wat er voor mij gevraagd wordt per dag.
  Ik ga wel proberen in te stellen dat in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen we minimaal twee keer per jaar onze ” recources” in gaan zetten voor een goed doel.
  Hoewel je behoorlijk schrikt als je dan hoort wat die bestuurders verdienen.
  Ik zit in een branche waarin keihard commercieel gedrag van je wordt verwacht.
  Mijn ervaring is echter dat wanneer je bedrijfskosten wilt drukken, het ontslaan van personeel niet de oplossing is.
  Topmanagement neemt vaak zo ‘n strategische beslissing, dit heeft bijna altijd een zeer ongewenst neveneffect namelijk het verlies aan kennis en kwaliteit.
  Daarnaast komt men zeer vaak tot de conslusie daarna weer personeel nodig te hebben.
  Soms moet je reorganiseren, maar je hebt dan veel meer aan het herinzetten van je personeel op plaatsen waar het het meest effectief is.

  Bij mijn voormalige opdrachtgever zijn een heleboel mensen ontslagen en worden nu weer mensen aangenomen ook op middelbaar niveau, men had dus klaarblijkelijk een volstrekt verkeerde inschatting gedaan.

  het komt bijna alleen maar bij fusies en overnames voor dat je er niet onderuit komt mensen te ontslaan.
  Als link naar het onderwerp; het gros van die zogenaamde topbestuurders heeft geen idee.
  Ze kennen elkaar enkel uit de rotary, uit een ander netwerk of uit het luxe bordeel.
  Een rondtrekkende caravaan van een enkele echte goeie, een stel ” koppen van jut” , herplaatsbaar voor elk nieuw topklusje en een stel hele engerds die de neo-con agenda uitvoeren.
  Ik zou nog geen dag overleven tussen die engerds; maar goed daarom wordt ik ook nooit rijk :-)

  Reactie door kaatje — dinsdag 12 juni 2007 @ 22.55 uur

 194. Naast het feit dat een kleine 500.000 kinderen in ons land te leven heeft onder bijzonder karige en armoedige omstandigheden, constateren wij dat het aantal miljonairs in ons land in 2006 met 5% gegroeid is. Tel hierbij de alsmaar stijgende topsalarissen op.

  De minister van financiën, Wouter Bos, heeft jaren een zeer hard punt gemaakt van deze abnormale verhoudingen. Is hij inmiddels minister geworden, dan constateren wij twee dingen:
  1) Bos pakt een salarisverhoging van enkele tienduizenden Euro’s gretig aan: de salarissen van de ministers zijn fors gestegen.
  2) Bos wijst op de morele plicht van veelverdieners om niet zoveel geld aan te pakken. Wat dus betekent dat Bos wel roept maar als puntje bij paaltje komt niet handelt. Waar hebben wij dat eerder gezien.

  Als de PvdA en het CDA de SP in de regering geduld hadden, was er iets gedaan aan deze inkomens, aan de hypotheekrenteaftrek, aan de armoede, aan de marktwerking, was er een onderzoek naar Irak gekomen. Deze partijen schilderen ons af alsof wij een irrationele koerswijziging willen. Nee, onze partij staat voor een koerswijziging op zich. Na Den Uyl hebben wij nu al dertig jaar dezelfde egale neoliberale brei gezien.

  Reactie door Daniël Wardenier — woensdag 13 juni 2007 @ 1.47 uur

 195. Kaatje ; je denkvermogen en inzet is in zeer grote mate te waarderen , maar je heb wel kans : “gek “verklaard te worden : Het is een bewijs van echt positief denken ! uiteraard volledig tegenovergesteld van Balkenelende’s “positief denken “

  Reactie door Fred — woensdag 13 juni 2007 @ 10.27 uur

 196. Als je als een Zalm een reintegratie-cursus moet gaan volgen , met de opdracht ‘Joh gaat eens gewoon winkelen “en je doet dat stuntelig met een jas met een lerenvechtkraag ;dan maak je je zelf wel echt belachelijk : Misschien komt dat doordat hij nog steeds boter op zijn hoofd heeft , maar toch .

  Reactie door Fred — woensdag 13 juni 2007 @ 10.30 uur

 197. @kaatje — maandag 11 juni 2007, 22.54

  ‘t Is niks concreets, maar ik had je al in mijn achterhoofd en hou je daar.

  Reactie door Wilbert — woensdag 13 juni 2007 @ 22.55 uur

 198. mensen maken zich druk om salarissen van twee, drie ton.Er zijn mensen met een eigen bedrijf genoeg in elke stad die zichzelf een miljoen per jaar aan salaris uitkeren voor werk dat u en ik ook kunnen doen. Uitkeringstrekkers en minima in het algemeen zijn degenen die er altijd het bekaaist vanaf komen want hoe erg is dat als je toch al niks hebt.
  Nederland is verrot.

  Reactie door G. — donderdag 14 juni 2007 @ 0.18 uur

 199. Kaatje, heerlijk dat je onbetaalbaar bent,
  maar van liefde alleen kan je toch niet leven.
  Ben je erg moe intussen? Niks voor jou:
  ‘reSources’, çonClusie’en ‘nivO’,,,,toch een
  beetje vermoeid en aan vakantie toe?
  Doe wat je hart en je gezond verstand je in-
  geeft, daar kan niets mis mee zijn!
  “Niet de bijdrage, even nazien” doe ik zelf
  ook regelmatig hoor, of ben grammatikaal
  ‘fonetisch’ bezig, iets wat ik voorheen nim-
  mer deed en wáár dát vandaan komt? Zelf moet
  ik er hard om lachen, maar ‘n baas zou me
  toch vragen of ik zin had in ‘fratsen’, toch?
  Fijn weekend! Ja, ik ben ook onbetaalbaar en
  laat me hier ook niet betalen voor m’n humor,
  nog mooier is natuurlijk dat MIJ géén reke-
  ning wordt gepresenteerd voor m’n reakties
  hier op dit log……klein geintje…..moet
  kunnen, Kaatje, tabé dan! Met groet,wit/geel!

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 juni 2007 @ 14.28 uur

 200. Kon het echt niet NOG meer zijn? En de wao-ers maar vechten voor datgene waar ze recht op hebben, voor het ze onnodig word afgepakt. Ze mochten eens TE veel krijgen of hebben gekregen. Schande,hoe er nu in eigen land met de mensen word omgegaan.Er is echter altijd nog een groot verschil;1-, er zijn mensen die wat ze in feite verdienen maar toch niet krijgen, 2-,er zijn mensen die krijgen wat ze in feite NIET verdienen. Leg mij dat maar eens uit.Ra ra , hoe kan dat in hemelsnaam bestaan?

  Reactie door Marian de Meyer — maandag 18 juni 2007 @ 15.52 uur