Giuliani onder attack bisschop

De Republikeinen en Democraten in Amerika bereiden zich voor op de naderende presidentsverkiezingen. Bij de Republikeinen is Giuliani (oud burgemeester van New-York) favoriet, maar hij kan het nog wel eens moeilijk gaan krijgen. Hij houdt er namelijk een pro-abortus standpunt op na. Dat kan de Republikeinse, conservatieve twijfelaars nog wel eens extra over hem doen twijfelen.

During a debate among Republican candidates at a small Catholic university college here, “America’s mayor”, as Rudy Giuliani now calls himself, was setting out his position on abortion. A bishop had compared his stance on abortion to Pontius Pilate’s position on the crucifixion of Jesus: personally opposed to it but willing to allow it happen.

Giuliani was in mid-flow when a bolt of lightning struck the debating hall and knocked out his microphone. The sound returned, only for more lightning to bring the proceedings to a brief halt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 10 juni 2007 :: 21.43 uur

27 Comments

27 reacties

 1. Ik hoop dat Giuliani de volgende president wordt, de rest zijn toch maar waardeloze kandidaten, zowel van de republikeinen alsmede van de Democraten.

  Giuliani is het type man die een president van ALLE amerikanen kan worden in tegen stelling tot de andere kandidaten.

  Reactie door ronald — zondag 10 juni 2007 @ 21.54 uur

 2. kijk here
  http://hackmkultra.gnn.tv/blogs/23664/Reporter_arrested_at_Republican_debate_for_asking_Giuliani_Staff_questions_regarding_9_11

  Reactie door gaf — zondag 10 juni 2007 @ 21.56 uur

 3. Ik hoop op Ron Paul, al moet ik reeel stellen dat dat het niet zal worden.

  Youtube voor filpmjes, daar lult hij die hele guiliani klem, ook mbt Irak

  Reactie door Maus — zondag 10 juni 2007 @ 21.57 uur

 4. een pro abortis gedachte houden ze er al tig jaren op na in amerika,tussen +- 2 tot 70 jaar na de geboorte.
  +- 12000 doden per jaar.
  EN vooral in het buitenland.meer als 1 milj in pak em beet 10 jaar.

  Reactie door ad — zondag 10 juni 2007 @ 22.16 uur

 5. De Eerste Indruk

  Afgaande op mijn eerste indruk van Giuliani, denk ik dat deze man een integere (verfrissend in the White House), humoristische, realistische maar bovenal humanistisch georiënteerde persoonlijkheid is. Een mond vol, maar hoewel onderbroken, meende ik al deze eigenschappen uit bovengetoond filmpje te kunnen opmaken. Terwijl ik deze bekeek bliksemde het overigens geweldig hier in de Achterhoek.

  De natuur schenkt soms gratis 5.1 surroundig geluidskwaliteit!

  Erik Sc

  Reactie door erik — zondag 10 juni 2007 @ 22.24 uur

 6. Werd die Guilliani toch even bijna post-nataal geaborteerd…

  Wel humor dat die Republikeinen die vóór de Irak-oorlog waren zichzelf pro-life noemen.

  Reactie door B.Baars — zondag 10 juni 2007 @ 22.52 uur

 7. @4 ad

  Die zit weer, ad! Pro abortus niet favoriet, maar post abortus wel degelijk! Wat een mensenkinderen hebben die presidenten laten vermoorden!! De buitenlandse ‘kinderen’ zijn favoriet. Kom op… alles geboren laten worden en ze inzetten voor de nieuwe genocides.

  Reactie door Gloria — zondag 10 juni 2007 @ 23.25 uur

 8. Wat mij betreft had de bliksem hem inderdaad mogen raken. Giuliani is niet helemaal fris.
  Hij behoort tot de inner cirkel van neocons die bij de 9/11 aanslagen betrokken was en Giuliani was ook in Londen op 7/7 om op de éérste rang de aanslagen in de metro bij te wonen.

  Ik heb dat debat life gevolgd, éérst die van de democraten en twee dagen later dit debat van de republikeinen. Het was wel komisch om te zien hoe de ander senatoren zich van Giuliani verwijderde terwijl de bliksem insloeg. Stond iedereen voorheen mooi op een rijtje, stond daar Giuliani opeens in zijn ééntje in het midden.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 10 juni 2007 @ 23.54 uur

 9. “Giuliani onder attack van bisschop”?? Dan krijg ik persoonlijk de neiging om Giulini op z’n minst het voordeel van de twijfel te geven! Die bisschoppen moeten eindelijk maar es inzien dat ze zich totaal buiten de werkelijkheid geplaatst hebben en daarmee dus hun “recht van spreken” ook inmiddels allang verloren hebben! Die “bisschoppen” zijn doorgaans het niveau van de Middeleeuwen nog steeds niet ontgroeid en lopen op die manier voortdurend achter de feiten aan..Simonis was daar ook bij uitstek een voorbeeld van! Laat die “Kerk” vooral zo doorgaan, dan gaat voor diezelfde kerk de leegloop gewoon door en bloedt het uiteindelijk vanzelf helemaal dood! Dan wordt die z.g. “Kerk” door niemand meer serieus genomen en dan kunnen ze daarna, eenmaal uitgeluid, saampjes onderling hooguit hun tijd besteden aan het tellen van hun eigen “zegeningen”..Ik wens ze daar vooral heel veel succes mee!

  Reactie door ToN — maandag 11 juni 2007 @ 0.04 uur

 10. @8 Rob de Kuster

  Zeer dubieus figuur die Giuliani! Zeker niet fris ivm 9/11. Ik mag toch aannemen dat het Amerikaanse volk daarvan op de hoogte is?
  Ik vrees dat de zaken al rond zijn…
  Waarlijk een ramp als de republikeinen gaan winnen… verlengstuk van dictator Bush!

  Reactie door Gloria — maandag 11 juni 2007 @ 0.29 uur

 11. Goed dat hij in elk geval een pro-abortus standpunt heeft. Die christelijk-conservatieve inslag is ook doodvermoeiend.

  Reactie door Johan — maandag 11 juni 2007 @ 2.05 uur

 12. Giuliani is deel van de gangsterbende.
  Giuliani is gegroeid op 9/11.
  Giuliani is net zo erg als Bush.
  Maak je geen illusies.

  Reactie door Koen — maandag 11 juni 2007 @ 6.10 uur

 13. Rob, Gloria, Koen

  Goedemorgen,

  Giuliani’s naam verbonden met terrorisme dan wel terrorisme-exploitatie? Dat is nieuws voor mij. Verklaar jullie nader en misschien wordt mijn eerste indruk omgezet in een negatievere tweede.

  ‘Koesteren’ jullie geen verdenkingen tegen elke republikeinse kandidaat? Giuliani steekt anders wel z’n nek uit voor abortus. In een land waar al 54 miljoen dollar geëist wordt voor een zoek geraakte pantalon bij de stomerij, kan een pro-abortus declamatie al snel uitgelegd worden als het oproepen tot moord, waar dan vervolgens weer de doodstraf op staat. Logisch toch?

  Erik Sc

  Reactie door erik — maandag 11 juni 2007 @ 8.27 uur

 14. ABORTION AND GIULIANI

  Abortion is wrong (persoonlijk ethisch oordeel) but[...] government should not (be) enforcing that decision on a woman [...]

  Voor Amerikaanse begrippen een progressieve opstelling toch?

  Het republikeinse gedachtengoed is makkelijker van binnenuit te veranderen dan van buitenaf veranderingen op te leggen.

  Erik Sc

  Reactie door erik — maandag 11 juni 2007 @ 8.42 uur

 15. Dat Republikeinen gaan winnen is nu al zeker, dankzij stemmachines. Mogelijk zal Bush zelfs de grondwet tijdelijk opheffen en per decreet regeren. (plannen voor Martial Law) Niemand ter wereld nu zal bij leven nog meemaken dat Democraten weer in het Witte Huis komen; die acht jaar Clinton waren qua relatieve vrede misschien nog wel het beste wat het land ooit heeft gepresteerd. Vredelievenden zijn er verdoemd. Neocons bepalen voortaan de agenda en vormen een nieuwe SS-achtige elite van het Kruis die de Middeleeuwen over heel Europa willen verspreiden. (`In Roemenië Bush onthaald als popster’, kopte het teletekstjournaal)

  Uit de VPRO gids deze week, een samenvatting: `De filmpremière 7 juni van `Jesus Camp’ van Ewing & Grady laat op Michaël Moore-achtige wijze zien hoe radicale US-Evangelisten kindsoldaatjes kweken, het Oscar genomineerde `Jesus Camp’ is minstens zo onthutsend als docu’s over islamistenkampen en koranscholen. De sectarische beweging van het gristenfundamentalisme waarvan zij deel uitmaakt verwerft al jaren politieke invloed tot in de hoogste echelons. In hun verwrongen interpretatie van de Bijbel steunen zij onvoorwaardelijk George W.Bush, die is immers tegen het homohuwelijk, Darwin, stamcelonderzoek en alles wat ook door het fundamentalistisch-christelijk electoraat wordt verdoemd.
  Alarmerend is dat het groeiende legioen wedergeborenen steeds beter is georganiseerd met eigen financieringsbronnen en communicatiestructuren.
  In dit kader moet weldenkend Nederland zich misschien afvragen waarom Christen-Unie-minister Rouvoet van Jeugd & Gezin 300.000 (!) Euro subsidie kan toekennen aan de evengelisatieclub Youth for Christ. Dat is evenmin wenselijk als de subsidies aan islamitische stichtingen opererend onder het mom van `culturele uitwisseling en integrtatiebevordering’. Hoogste tijd voor de westerse democratiën om de moeizaam verworven scheiding tussen kerk en staat niet langer te verloochenen maar toe te passen.’
  (Vanaf 7 juni Vpro-themakanaal: `Tegenlicht’, reportages en docu’s hierover, o.a. `God’s agenda’, over de invloed van georganiseerde christenen op de Amerikaanse politiek en de 3-delige docuserie `Amerika in termijnen’ van Hans Fels en Hans Keller.)

  Noot: Ik dacht toch echt dat een aantal jaren geleden minister Hoogenvorst 140 subsidies aan welzijn en clubwerk heeft geschrapt, alleen het Joods Maatschappelijk Werk mocht subsidie behouden plus de Padvinderijclub staat me bij en nu dus ook de Gristenjeugd. Kamervragen aub.

  Reactie door Haq — maandag 11 juni 2007 @ 8.55 uur

 16. Tijdens zijn jaren als burgemeester van New York heeft de man laten zien wat voor een fascist hij is. Tel daarbij op de dubieuze rol die hij op 9/11 speelde.

  Zulke kwaliteiten zijn blijkbaar een vereiste om president te worden in de VS (zie vrijwel alle voorgangers), maar ik geloof niet dat het Amerikaanse volk en de rest van de wereld blij met hem zullen zijn.

  Reactie door Seraphis — maandag 11 juni 2007 @ 9.27 uur

 17. Goeden morgen vrienden SP.

  Dat Guiliani een enigszins pro-arbortus standpunt innneemt wil niet zeggen dat hij vooruitstrevend is, hij zal ook bij de republikeinse conservatieven niet door de beugel kunnen, en maakt dan ook weinig kans om door te dringen.
  In Europa is kans op een vooruitstrevend beleid door de verkiezingsuitslagen in Frankrijk en België niet toegenomen, maar eerder de grond ingeboord.
  Maar, welke president er in de VS komt, democratisch of republikeins, het zal nooit een sociaal iemand zijn, omdat hij/zij rekening moet houden met de conservatieve achterban.
  Dat draait altijd uit op een mislukking en teleurstelling.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 11 juni 2007 @ 9.37 uur

 18. Op zich zelf maak het niet zoveel uit of je de kinderen in de buik in stukken hak of een paar jaar later kinderen door een clusterbom aan stukken rijt.
  Dus deze man met zijn pro-abortus denkt wel in een lijn door.
  Maar of je daar blij mee moet zijn.

  Reactie door De Hakker — maandag 11 juni 2007 @ 9.56 uur

 19. 4. Ad mooi verwoord.
  In Amerika zijn ze zo heypocriet dat ik er niet eens meer een waardeoordeel op kan plakken. Als ze het ongeboren kind konden ronselen voor de oorlog in Irak zouden ze het nog doen en contra abortus zijn.

  Laten we het eens over paling hebben. Op de radio zeggen ze Het is een nationaal product. Laat me niet lachen ‘ maar dan wel denk ik voor de jet-set’ niet meer te betalen voor de nederlander zelf.
  Als de SP de paling terugbrengt evenals de nieuwe haring ( na vangstbeperking dus) voor eenieder dan ben ik graag een nationalist.

  Reactie door Henny — maandag 11 juni 2007 @ 16.24 uur

 20. Mijn Engels schiet overduidelijk tekort: wie weet de vertaling voor paling?
  Paling uitsluitend nog te betalen door de ‘”happy” few?’ Ik zocht naar de vertaling van paling en vond ‘het verbleken’ Wanneer dit verbleken de ‘”happy” few’ betreft vind ik deze vertaling wel visionair.

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 11 juni 2007 @ 18.04 uur

 21. Beste wttenstfje, 20, Procol Harum zong reeds: `A whiter shade of pale’.

  Reactie door Haq — maandag 11 juni 2007 @ 18.41 uur

 22. @ Henny (19):

  Citaat: “Als ze het ongeboren kind konden ronselen voor de oorlog in Irak zouden ze het nog doen en contra abortus zijn.”

  De volgende stap is inderdaad een soort “Lebensborn” in de traditie van de nationaal-socialisten in Duitsland. Fokken voor de oorlog…..

  Reactie door Olav Meijer — maandag 11 juni 2007 @ 18.50 uur

 23. eeeuu wattestaafie,,eel.
  of vat ik hem nu niet?beter gezegt mis ik wat nu?.

  Reactie door ad — maandag 11 juni 2007 @ 22.47 uur

 24. @23 Ad

  Ee(.)lijk gezegd wist ik het wel ad.
  En je mist niks, beter nog: je had beet!

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 11 juni 2007 @ 23.26 uur

 25. Ron Paul is bij de Republikeinen mijn favoriet, ook al is hij tegen abortus. Hij laat zich in ieder geval niet sturen door de lobby-industrie, zoals AIPAC. Hij is een fervent tegenstander van het Amerikaanse oorlogsbeleid en de ontwikkeling van de VS tot politiestaat. Hij wijst ook een aanval op Iran af. Tekenend is dat zijn populariteit stijgt ondanks mislukte boycots door de grote TV-stations.

  Bij de Democraten heeft Dennis Kucinich mijn voorkeur, die zich actief inzet voor het oprichten van een Ministerie van Vrede, voor impeachment van Cheney en daarna Bush, en bovendien niet bang is om, zij het beperkt, vragen te stellen over discrepanties in het officiële verhaal over 9/11. (ook Cindy Sheehan is trouwens voorstander van zo’n onderzoek)

  Alle belangrijke andere kandidaten, inclusief Hillary Clinton en Oprah-knuffelbeer Barack Obama, hebben hun ziel al verkocht aan de AIPAC-lobby.

  Reactie door Johnito — dinsdag 12 juni 2007 @ 14.50 uur

 26. The Republicans will get my vote.

  Reactie door maik — woensdag 13 juni 2007 @ 3.18 uur

 27. God is machtiger dan “ze” denken!

  ik weet dat de SP niet graag over geloof praat en dat zou ik ook niet willen als je geloof gelijk stelt met wat de georganiseerde -geloofsinstituten (kerken & new age) voor onzin uitspugen.

  Echter er is wel degelijk een hogere macht welke in elk mens aanwezig is.

  Als je wilt weten hoe God zich openbaard, Let maar eens wat beter op alle zaken waarbij je denkt “Hee dat is toevallig!”.. (Google naar “synchronicity”)

  Reactie door Zara Thustra — donderdag 14 juni 2007 @ 1.01 uur