Het Simplistisch Verbond

‘Nederland is bloosloos geworden. Er is geen schaamte meer. Kijk nou naar zo’n Bos en zo’n Hoogervorst met hun salarisafspraken!’, aldus het meest vermaarde duo van ons land.

Nog één keer Van Kooten de De Bie op de tentoonstelling van Beeld en Geluid.

Op YouTube veel filmpjes van het Simplistisch Verbond.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 15 juni 2007 :: 12.43 uur

22 Comments

22 reacties

 1. Het motto van de …TEGENPARTIJ…

  Geen gezeik, iedereen rijk

  Wat mij betreft mogen ze alle afleveringen nog een keer herhalen.

  Reactie door Pool — vrijdag 15 juni 2007 @ 13.03 uur

 2. Ik heb het gezien gisterenavond en goed was het maar mijn probleem nu is van een voor mij ander niveau.

  Want we blijven simplistisch ook bij de SP.

  Blij dat ik enkel symphatisant ben want na mijn twijfel blijf ik het maar (het gaat immers om het geheel) maar boos op Erik Meyer na zijn standpunt nl. uitzending.

  Europa heeft bewust deze twee-spalt gecreeerd in Gaza en is wat mij betreft heel erg mede-schuldig aan wat er nu gebeurt, door na democratische verkiezingen met een stelsel zo opgsteld dat er een grove meerderheid zou kunnen ontstaan voor de partij van Abbas in de volksvertegenwoordiging dat door de blijkbaar niet verwachtte uitkomst ineens in het voordeel van Hamas heeft gewerkt te bestraffen door niet-erkenning van de uitslag, het intrekken van gelden dientengevolge, het achterhouden van belastinggeld van de Gaza-bewoners door Israel te steunen etc. waardoor mensen die geen hoop meer hadden, geen eten meer hadden, geen voorzieningen meer haddden, geknecht en vernederd en gemarteld werden het NOG slechter kregen de hoop van democratie de grond ingeslagen wisten NIETS meer hadden.
  Europa is medeverantwoordelijk en nu niet minder dan de VS en Israel zelf dus verschuil je niet daarachter, dat vind ik al te gemakkelijk.
  De suggestie dat de vrouwen waar ik volledig achterstond en de anderen af te doen als mensen die als onderliggende toon Israel van de kaart zouden willen vegen ( ik heb dit nergens gehoord ook niet achterliggend het waren betrokken mensen met oog voor de mensenrechten en de menselijke waardigheid)is mij in het verkeerde keelgat geschoten zoals ook de opmerking laten we dan er in ieder geval voor zorgen dat de westelijke jordaanoever desnoods met steun aan Abbas vrij blijft van….en de Gaza maar laten stikken? En wederom Abbas als zetbaas van het westen het geld overhandigen.
  Waar is hier het opkomen voor de mensen die het het moeilijkst hebben te lijden hebben over grove schending van mensenrechten, kinderen vrouwen etc.. armoede mede door onthouding van nog meer middelen dan Israel ze al onthield (nb hun eigen belastinggeld), door de EU bijdragen te schrappen omdat Hamas in de regering zat, derhalve nog meer armoede, beknotting uitzichtsloosheid nog minder hoop, nog moeilijker het hoofd boven water te houden en gedisrespecteerd in hun keuze, een ervaring rijker dat democratie inhoud doen wat de ander wil op straffe van ter meerdere eer en glorie van de zetbazen om het maar eens pathetisch te zeggen en aldus als het westen zelf de democratie op schandalige wijze onderuithalen het begrip diskwalificeren.

  Europa is mede-schuldig aan deze ontwikkelingen en Verhagen is de grootste exponent hiervan.

  Ik walg hier echt van. Ik achtte Erik hoog maar helaas..
  Het spijt me maar ik ben woedend. Vinden we het gek dat mensen die al bijna niets hadden en 40 jaar in een gevangenis wonen en zich wederom door Europa en Amerika gedomineerd weten door plotselinge NIET ERKENNING van de uitslag van door het westen zelf georganiseerde verkiezingen nee zelfs sancties daarop. Gij zult niet eten geen salaris ontvangen als gij niet kist wie wij willen. Hoezo VRIJE verkiezingen. Gevolg nog uitzichtslozer nog minder eten, geen salaris en heulen met de vijand geld in te houden als sanctie voor wat VRIJ leek en volledig de tegenpartij te steunen, een tegenpartij die echt niet schoon was en is van geweld en/of verzet dat maakt me nu even niet uit.
  Ik walg dan ook van wat ik hoorde.
  Ik zou willen dat de SP mij hier een antwoord op kon geven. Indien dit het partijstandpunt is dan gaan de verkiezingen de volgende keer aan mij voorbij.
  Daar kan ik niet mee leven helaas en zal ik op geen enkel punt willen ondersteunen door mijn stem, dit is voor mij te essentieel.

  En dit is niet simplistisch maar een gevolg van rationeel denken recht in de leer van de mensenrechten, de onderdrukten etc…
  Dit raakt voor mij de essentie.

  Reactie door Henny — vrijdag 15 juni 2007 @ 14.09 uur

 3. Weer een fantastisch fraai neologisme: “bloosloos”.
  Dat heb ik vanmorgen in een ander verband ook gebruikt, zie:
  http://www.ad.nl/rotterdam/article1437841.ece

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 15 juni 2007 @ 14.18 uur

 4. vindt het ook heel mooi samengevat.,

  verslaafd aan zelfverrijking zou je ook kunnen zeggen!

  Reactie door Gerrit — vrijdag 15 juni 2007 @ 14.30 uur

 5. Off topic:

  ‘telefoon voor de heer Waldheim’ Ik herhaal
  ‘telefoon voor de heer Waldheim!’

  Aan de hemelpoort zal hij nier verwacht worden…

  Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 15 juni 2007 @ 14.57 uur

 6. Jacobse en Van Es haden neutronenkorrels voor de tuin. De Amerikanen hadden bijna de homobom (NRC.nl 15.06.07).

  Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 15 juni 2007 @ 15.05 uur

 7. @ Henny (2):

  Mijn primaire en primitieve neiging was: “blijf met je poten van mijn achternaamgenoot af!” :)

  Maar serieus: ik heb die radiouitzending niet gehoord. Als Erik de uitspraken heeft gedaan zoals jij die weergeeft, stelt mij dat ook zeer teleur. Dat kan zeker geen partijstandpunt worden genoemd. Voor uitgebreide informatie kan je bv. ook terecht op het weblog van Anja Meulenbelt.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 15 juni 2007 @ 15.46 uur

 8. Iedereen die Simplisties Verbond met es-see-haa schrijft mag er volgens mij in ieder geval geen lid van worden.

  Reactie door Emiel — vrijdag 15 juni 2007 @ 17.19 uur

 9. In één woord: Geweldig!

  In één – ander – woord: Herkenbaar! Nostalg…
  Ummehh… in twéé – andere – woorden: Herkenbaar! Nostalgie!
  (Beetje Monty Python erbij…)

  Tegen de heren Koot ende Bie alsmede zou ik willen zeggen: “Me” wou, dat ik “u” was…

  En mocht ik ooit zorgbehoevend worden, dan wil ik graag – behalve de juiste medische behandeling bij de juiste patiënt – een verpleegster met een liefdevol hart. En, o ja… Ook graag “het glaasje met de drie clowntjes”…

  Reactie door Wilbert — vrijdag 15 juni 2007 @ 18.21 uur

 10. 7. Sorry Olav voor het min of meer off topic maar toch ook weer niet als je het simplistische verbond ter harte neemt kan het zowat over iedere mentaliteit of de staat van… gaan, maar ik was zo verontwaardigd en moest dat even kwijt.
  Erik Meyer is doorgaans een zeer deskundig man weet veel van de Balkan bijvoorbeeld en heeft doorgaans een goede kijk. Daarom schrok ik ook zo, had deze reactie niet verwacht. Misschien drukte hij zich in de reactie op de luisteraars wat ongelukkig uit maar toch het staat wel op zo’n moment.

  Reactie door Henny — vrijdag 15 juni 2007 @ 19.22 uur

 11. Jan Marijnissen, heb ik hier de verkeerde Meyer voor ogen?

  Reactie door Henny — vrijdag 15 juni 2007 @ 19.25 uur

 12. Overigens om terug te komen op dit onderwerp.

  Waren ze er nog maar dan hadden we eindelijk weer eens kwaliteit op de buis en zou menig zwaar hart verlicht worden.

  Moet de actualiteitenrubrieken voortaan afzetten omdat ik overal Balkenende z’n kop tegenkom. Heb nooit zovvel symptomen van onpasselijkheid gekregen als tegenwoordig bij de aanschouwing van personen op de buis.
  Die mensen zijn niet meer weg te relativeren.

  Reactie door Henny — vrijdag 15 juni 2007 @ 19.31 uur

 13. @Henny — vrijdag 15 juni 2007, 19.31

  Elke gelijkenis tussen Bos, Balkenende & Rouvoet enerzijds en het glaasje met de drie clowntjes anderszijds berust op een puur en onbedoeld, ongelukkig toeval.

  Reactie door Wilbert — vrijdag 15 juni 2007 @ 20.32 uur

 14. Dat mensen niet meer blozen (m.a.w. schaamteloos zijn geworden) staat ook gewoon in Jeremia, daar heb je de linkse kerk echt niet voor nodig. Dat Jeremia dat zei, was in een tijd dat Israël trouwens voor zijn zondigheid een repercussie boven het hoofd hing, namelijk de inval van de Babyloniërs, wat ook precies zo gebeurde zoals geprofeteerd.

  Reactie door W6969 — vrijdag 15 juni 2007 @ 20.33 uur

 15. @W6969 — vrijdag 15 juni 2007, 20.33

  Waarom zie jij de boodschap van “bloosloos” als iets, dat voortkomt uit de “linkse kerk”?

  Begrijp me niet verkeerd, hoor…

  Als rechts Nederland graag wil bekennen, dat ook zij deels hebben bijgedragen aan de momentane schaamteloosheid, vind ik dat alleen maar positief.

  Reactie door Wilbert — vrijdag 15 juni 2007 @ 22.07 uur

 16. Het Simplistisch Verbond,is voor mij het gevoel dat vroeger alles beter was.Jiskefet kwam in de buurt.ik ben het hier met W6969 eens, de schaamteloosheid is gepasseerd en helemaal op de buis.

  Reactie door rafstal — vrijdag 15 juni 2007 @ 22.25 uur

 17. @rafstal — vrijdag 15 juni 2007, 22.25

  Leuk voor je, rafstal, maar zoals Emiel in #8 reeds opmerkte: Het Simplisties Verbond is toch echt het Simplisties Verbond.

  Wat het Simplistisch Verbond is…
  Misschien het gevoel, dat alles vroeger beter was.
  En dat is dan een mooie gedachte.

  We moeten alleen even charms lief aankijken, want als hij er niet iets van een vis en een hengel bij kan bedenken, dan gaat het feest niet door.

  En terecht, natuurlijk.

  De Hengel is Groot. En Christiaan is zijn profeet. Namelijk.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 16 juni 2007 @ 0.58 uur

 18. Simplistisch Verbond : zo zou eigenlijk alle arbeiders zich moeten gedragen : het is gezond verzet tegen de gevestigde orde .

  Reactie door Fred — zaterdag 16 juni 2007 @ 13.22 uur

 19. 13. Wilbert.

  Ik dacht toch ook aan de drie aapjes
  Horen zien en zwijgen. En Tichelaar als profeet, wat is die man BLIJ…..
  De overdrevenheid die hij aan de dag legt alsof hij God gevonden heeft in Balkenende en hij nu eindelijk het PvdA programma kan uitvoeren, het is van een angstaanjagende naieviteit en geloof in zijn partij dat wil je niet weten.

  Heb je overigens gezien dat CDA en PvdA aardig in elkaar vloeien.
  Het kabinetsmotto “samen werken samen leven” is de reclameboodschap van het CDA reclamespotje en Tichelaar noemt het beleidsplan een exacte invulling van het PvdA standpunt en schrijft het derhalve op conto van zijn partij.
  Niets meer van het ‘de randen opzoeken’in de Tweede Kamer. Ze kruipen in elkaars konten, dat is niet erg maar liefst wel met condoom, bewuste zelfgekozen besmetting is danwel uit den boze maar Klink wil die mensen niet korten op de ziektekostenpremie zei hij gisteren in Tros Kamerbreed, bewust of niet je moest ze toch helpen als ze ziek zijn.Je mocht niet te ver treden in de persoonlijke levenssfeer. Ik begrijp nu waarom hij roken erger vindt.

  Reactie door Henny — zondag 17 juni 2007 @ 9.32 uur

 20. @Henny — zondag 17 juni 2007, 9.32

  Zo zie je maar weer, dat er soms iets achter iemands woorden kan worden gevonden, wat er niet is neergelegd. Een ander zou misschien hebben kunnen denken, dat ik verwees naar de heilige drieëenheid.

  Maar nee hoor, ik had het gewoon over één van hun sketchjes. Uit mijn herinnering puttend: Koot lag ziek op bed en Bie verzorgde hem. Hij ging iets te drinken voor hem halen en Koot riep hem na: “Het glaasje met de drie clowntjes!”. Koots teleurstelling was groot, toen Bie terug kwam. Hij had nog zo gezegd: “Het glaasje met de drie clowntjes.” Goed, Bie weer op pad, tot uiteindelijk Koot – blij als een kind – verzuchtte: “Ja, dít is het glaasje met de drie clowntjes.”

  Eigenlijk was het dus eerder een verwijzing naar de zorg.

  Reactie door Wilbert — zondag 17 juni 2007 @ 14.08 uur

 21. 20. Wilbert.

  Dat is nu juist de pest. Je kunt met die mensen in het kabinet echt alle kanten op, dat sketche heb ik gemist of is uit mijn geheugen gewist, vandaar.
  Ik moet zeggen dat ik op mijn oude dag wel wat vergeetachtig dreig te worden.
  Maar aan perciflages op de kabinets- en vieze-viezevieze presidenten kan het niet ontbreken daar biedt teruggrijpen op sketches van Koot en Bie een uitgelzen kans toe.
  Jammer dat ik nog steeds geen gedachten kan lezen zou nu en dan zou dat wel handig zijn evenals een goed geheugen eigenlijk onmisbar is, behalve als je in de verzorging komt uiteraard. Dan kun je maar beter niet weten.
  Misschien ben ik me enigszins aan het voorbereiden.

  Reactie door Henny — zondag 17 juni 2007 @ 17.44 uur

 22. Als je een stevige neut heb genomen ; kan je het Balkenelende kabinet toch ook zien als het Simplitisch verbond ?
  En elke dag is er wel een korte aflevering op de buis !

  Reactie door Fred — dinsdag 19 juni 2007 @ 9.44 uur