Big Brother Pizza Shop

In de comments onder ‘Hij die nooit zorg nodig heeft, werpe de eerste steen’ stond een link naar een YouTube filmpje. Erg grappig. (Zet wel even je geluid aan.)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 17 juni 2007 :: 14.32 uur

27 Comments

27 reacties

 1. grappig?

  we staan er bij en kijken er naar!

  Reactie door ipuntje — zondag 17 juni 2007 @ 16.49 uur

 2. Hij is goed, ik denk ook dat dit over 5 of 10 jaar realiteit is.

  Mens durf te leven.

  Reactie door Carla — zondag 17 juni 2007 @ 17.18 uur

 3. consumtie maatschapij….lol

  Reactie door gaf — zondag 17 juni 2007 @ 17.54 uur

 4. Dit is precies wat en waar het naar toegaat.

  Reactie door che — zondag 17 juni 2007 @ 19.25 uur

 5. “Klinklare” taal

  Reactie door Henny — zondag 17 juni 2007 @ 20.11 uur

 6. Het lijkt de belastingdienst wel.

  Reactie door BF — zondag 17 juni 2007 @ 20.13 uur

 7. Nou, het wordt weer leuk! Bedankt voor diegene die dit met ons wilde delen!

  Kun je nooit afdwingen.

  I’ve got the blues..

  Reactie door Bas Schoutsen — zondag 17 juni 2007 @ 20.40 uur

 8. Hahaha, meesterlijk gedaan!

  Reactie door Johan — zondag 17 juni 2007 @ 21.08 uur

 9. Een waarschuwing voor de toekomst. Dit fragment was, als ik mij goed herinner, ook al te zien in America: From Freedom to Fascism (2006) van Aaron Russo. Een documentaire die zeer zeker de moeite van het bekijken waard is.

  Dat de Total Information Awareness (TIA) politiestaat dichterbij is dan menigeen denkt, blijkt vandaag ook maar weer eens uit het bestaan van een geheime NSA spy room binnen AT&T. Big brother is watching you…

  Ananga

  Reactie door Ananga — zondag 17 juni 2007 @ 21.31 uur

 10. http://www.knife-party.net/flash/barry.html

  i know this,since i was born

  Reactie door gaf — zondag 17 juni 2007 @ 22.20 uur

 11. Natuurlijk willen we dit stoppen voordat het (nog meer) gebeurt!
  Er zijn veel wegen om er iets aan te doen. Tips nodig?;

  http://video.google.nl/videoplay?docid=-708555171345160605&q=urban+myths

  Reactie door Mark — zondag 17 juni 2007 @ 22.40 uur

 12. OVERBUURVROUW

  Mijn overbuurvrouw zei me laatst dat die blauwe ribbroek erg mooi was.

  De broek had ik twee dagen eerder gekocht en nog niet buiten gedragen… voortaan doe ik de gordijnen dicht als ik mijn boodschappen uitpak!

  Erik Sc

  Reactie door erik — maandag 18 juni 2007 @ 9.32 uur

 13. PS

  Het is een ‘geranium’ buurvrouw van 79

  Reactie door erik — maandag 18 juni 2007 @ 9.34 uur

 14. “Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft grote zorgen over electronische patiëntendossiers, omdat het vor de toegang niet meer zou uitmaken óf iemand een behandelend arts is”.
  Volgens het college is het electronisch patiëntendossier schadelijk voor patiënten.
  Het doel van het ministerie van volksgezondheid is om informatiestromen tussen zorgverleners te verbeteren en hierdoor medische missers te voorkomen.
  “Omdat in spoedgevallen ook een niet-behandelend arts snelle toegang tot deze gegevens moet hebben”.

  Helaas werkt het EPD zo dat iedere zorg- verlener en aanbieder kan inloggen, dus ook een particuliere thuiszorgorganisatie.
  Niet alleen voor spoedgevallen, maar ook als er een indicatie voor een zorgvraag wordt afgegeven door het CIZ ‘moet’ je hele hebben en houwe op het internet en ben je overgeleverd aan de ‘markt’. De ‘vrije’ markt bepaald vervolgens welke hulp er voor je te koop is.
  Om misbruik door andere partijen te voorkomen wil het ministerie via een landelijk schakelpunt alle raadplegingen gaan controleren. De ‘zorgpolitie’.

  Ik hoop dat de privacy-politie ook nog iets te zeggen heeft in dit land waar alles is gebaseerd op wantrouwen en beheersbare systemen voor klantprocessen beheerd door controlefreaks. Alleen mijn huisarts mag een dossier bijhouden en na mijn toestemming of bij spoed gegevens doorgeven. Terug naar de basis en terug naar kleinschaligheid!
  Weg met het CIZ en terug naar de huisarts als verwijzer.

  Reactie door Elsemie — maandag 18 juni 2007 @ 10.52 uur

 15. ook nog een confronterend filmpje

  http://iraqforsale.org/diaries/2007/05/iraq_for_sale_video_banned_fro.php

  Reactie door Alexander — maandag 18 juni 2007 @ 12.26 uur

 16. Op onze PC hebben wij ook het programma van “google earth” – Werkt via satelieten rond de Aarde. Kunnen wij elk plekje op onze planeet van boven af bekijken – ook jouw achtertuin kunnen we zo mooi in beeld krijgen als van zo’n 75 á 100 meter hoogte.
  . . . – en dat is dan alleen nog maar voor amateurs – dus wat denk je waar de echte profesionals over kunnen beschikken?

  “Big brother” is al veel verder!

  groet,
  Amita

  Reactie door Amita — maandag 18 juni 2007 @ 13.10 uur

 17. @ 15 Alexander

  It really stinks!

  Reactie door erik — maandag 18 juni 2007 @ 13.56 uur

 18. waar is iedereen zo bang voor? Iedereen gooit zijn gegevens zonder problemen naar de bedrijven door met wedstrijden mee te doen en formuliertjes in te vullen om gratis proefitems te bestellen waardoor de bedrijven alles van je weten, en juist die persoonlijke dingen zoals smaak/hobbies etc. daar klaagt niemand over.

  Maar als de overheid iets van je weet wat praktisch kan zijn voor de afhandeling van procedures / bestrijden criminaliteit is het opeens schending van de privacywet. Heb je iets te verbergen?

  Reactie door Jochem — maandag 18 juni 2007 @ 14.12 uur

 19. @ 14 Elsemie

  Hoi Elsemie,

  Weet je Elsemie, ik heb erg veel met het CIZ te maken. Ben afhankelijk van ze. Heb honderden papieren ingevuld en ze zijn allemaal ‘verwerkt’.

  Alleen helpt deze automatisering geen ene fluit als de mensen achter de monitoren niet deugen. Een dame van het WMO (voorheen WVG) zou vorige week bij me langskomen (10.30 uur) om te controleren of de bij ons uitgevoerde verbouwing aan de voorschriften voldoet. Ze belde om 11.15 uur om te melden dat er geen fiets beschikbaar was. Die drie rottige straatjes overbrug ik als invalide nog wel. Ook zonder scootmobiel! Als de systemen hadden gewerkt, had ze geweten dat ik weinig energie heb en een strakke planning hanteer om het leven door te kunnen sukkelen. Ze weet ook dat ik twee kinderen heb en niet zomaar een afspraak kan verplaatsen.

  Morgen gaat ze het weer proberen. Hoop dat het niet regent anders is ze haar parapluie zeker weer vergeten. Ben vergeten wat dit met jouw item te maken heeft maar enfin, hoop dat het goed met je gaat.

  Groet Erik Sc

  Reactie door erik — maandag 18 juni 2007 @ 14.13 uur

 20. @19 Erik
  Er zitten vele haken en ogen aan ‘klantsystemen’ en jij noemt hier even nóg twee grote nadelen van het werken met registratiesystemen. Het betekent in de regel nog meer formulieren invullen. Aanvraag bij de afdeling WMO met vier A4 tjes, wordt doorgestuurd naar het CIZ, mag je toch weer 4 A4 tjes invullen? Daarbij zijn medewerkers totaal afhankelijk van zo’n systeem geworden en is zelf nadenken ,flexibel en klantgericht werken onmogelijk geworden. Een ‘normaal’ gesprek met een dienstverlener, je weet wel, met vraag en antwoord is vaak niet meer mogelijk omdat ‘het systeem’ hierin niet voorziet. Zelf nadenken is niet meer aan de orde, zoals je al hebt gemerkt.
  Nu ben ik wel benieuwd naar het vervolg op je verhaal, is het morgen weer effe wachte…..
  …….. of wordt het pizza!
  Ik hoop dat deze manier van werken jou niet teveel van je beperkte energie vergt.
  Een systeem zou de service moeten bevorderen, maar niet de dienst uitmaken!
  Afgezien van soortgelijke rompslomp bij andere dienstverleners mag ik niet ‘klagen’!

  Reactie door Elsemie — maandag 18 juni 2007 @ 15.08 uur

 21. Baai ze weej, om te voorkomen dat je in allerlei klantsystemen terecht komt waar je niet om hebt gevraagd kun je een email sturen naar: consumenten@infofilter.nl.
  Al je gegevens in de bestanden van de aangesloten organisaties worden dan geblokkeerd.

  Reactie door Elsemie — maandag 18 juni 2007 @ 20.40 uur

 22. ik ben blij datin nederland het automatiseren,althans bij de regering niet erg lukt

  Reactie door Jan — maandag 18 juni 2007 @ 22.22 uur

 23. Elsemie — maandag 18 juni 2007 @ 10.52

  maar nu moet je als ouder eens proberen de uitslagen van je kind te pakken te krijgen! nee, dat mag alleen de huisarts. Een medicijnpaspoort voor mijn vrouw krijg ik niet, want die moet ze zelf halen, vanwege de privacy. let wel in een apotheek waar ik al 25 jaar met mijn vrouw kom.

  Ik heb het zelfs een keer meegemaakt dat het ziekenhuis mijn bloeduitslagen niet wilde geven omdat ik “daar geen recht op had”. goed uiteindelijk kreeg ik ze natuurlijk wel nadat ik ze iets had uitgelegd over patientenrechten.

  In het kader van die gegevens die landelik door iedereen te bekijken zijn blijft bij mij wel een vraag hangen. Volgens mij geeft de wet de patient het recht zijn gegevens privé te houden ( behalve als het een gevaar voor de volksgezondheid oplevert). Dat houdt volgens mij in dat ik mijn artsen zou kunnen verbieden mijn gegevens op het internet te zetten, maar ik zal het wel mis hebben.

  Reactie door ipuntje — dinsdag 19 juni 2007 @ 7.35 uur

 24. ipuntje — dinsdag 19 juni 2007 @ 7.35
  Het klopt dat uitslagen van onderzoeken die door de huisarts zijn aangevraagd in de regel doorgestuurd worden naar de betreffende huisarts. Het klopt ook dat je altijd inzage hebt in je dossier en eventueel kopiën mag maken. Het klopt ook dat sommige behandelaars gefrustreerd raken door dit soort vragen en moet je via de patiëntenondersteuning of klachtenburo alsnog je recht halen.
  Het CIZ is een instantie die patiëntgegevens op internet zet t.b.v. zorgaanbieders, dat is de enige manier waarop ze willen communiceren en helemaal voorbijgaan aan de privacy van de patiënt. Als je niet meewerkt moet je naar de rechter. Ook behandelend (huis)artsen werken
  soms met EPD omdat dit in b.v. spoedeisende gevallen noodzakelijk is om fouten te voorkomen. Het is stikken of slikken, of weer die lange weg via de rechter.

  Reactie door Elsemie — dinsdag 19 juni 2007 @ 17.34 uur

 25. Zorgstelsel? Laat me niet lachen, dat bestaat hier helemaal niet meer!!!!
  Ik ben ruim 4 weken geleden aan mijn voet geopereerd waarbij een gezwelletje en een stuk zenuw verwijderd zijn. Eenvoudige operatie. Echter, ik heb als complicatie posttraumatische dystrofie gekregen. Praktijk: ik zit in een rolstoel met veel medicijnen en een spalk en kan niet lopen. Eigenlijk moet ik om de paar uur wisselbaden hebben om de bloedsomloop te stimuleren. Kan niet, want mijn man moet werken. Voor langer zorgverlof heb je een medische verklaring nodig waarin explicitiet staat dat de partner de zorg moet verlenen. En geen ziekenhuis of huisarts geeft dat, dat hebben zij zo afgesproken in hun overkoepelend orgaan! Praktijk: man zet me ‘s morgens in de rolstoel met medicijnen naast me en een koeltas. Hij gaat ‘lekker’ werken in de wetenschap dat ik alleen thuis zit met medicijnen die je reactievermogen sterk beinvloeden, geen wisselbaden enz.
  En thuiszorg? Hahahahhaha, die zeggen dat ik toch een gezonde man heb die voor me kan zorgen! kastje-muur. Holland, bedankt!

  Reactie door Monique — dinsdag 19 juni 2007 @ 21.48 uur

 26. @ 20 Elsemie

  Hallo Elsemie,

  De dame in kwestie had geluk. De zon scheen waardoor ze geen parapluie nodig had. Bovendien zorgde de zon voor een goed humeur. De verbouwing werd zondermeer goedgekeurd!

  Mijn vrouw had overigens gebeld om haar op een nette manier te vertellen wat voor een impact zo’n onverwachte verschuiving in mijn planning op ons gezin heeft. Ze heeft de boodschap goed begrepen. Het was een prettig gesprek. Ze had overigens wel gelijk met de stelling dat je hersenletsel vaak niet aan iemands gezicht af kan zien of aan zijn of haar stem kan horen.

  In ieder geval, dit gedeelte kan afgesloten worden. Nu nog een aanpassing aan mijn scootmobiel. Vanavond ben ik in ieder geval blij!

  Prettige avond, Erik Sc

  Reactie door erik — dinsdag 19 juni 2007 @ 21.51 uur

 27. @26 Erik
  ‘Eind goed’ betekent dat jij en je vrouw het mooi voor elkaar hebben gekregen en dat het nog steeds mogelijk is om een avond te’vreden, weer vooruit kunt met je gezin en samen proost op een ‘al goed’! Santé en au revoir!

  Reactie door Elsemie — dinsdag 19 juni 2007 @ 23.25 uur