27.000 handtekeningen voor AZL-pensioen

AZL

Vrijdag 15 juni vond in Heerlen de slotmanifestatie van de actie Mijnwerkerspensioenen plaats. Zo’n 400 mensen waren aanwezig.

De 27.000 handtekeningen konden echter niet aangeboden worden. AZL/De Weijerhorst liet het afweten met als argument dat zowel het actiecomité Mijnwerkerspensioenen als alle bekende Limburgers in de Raad van Aanbeveling (waaronder 9 burgemeesters) zich louter op sentimenten zouden baseren… De actie gaat dus gewoon door, aldus de organisatoren.

Lees een uitgebreid verslag op de website van SP-Heerlen.

Zie ook de actie site Mijnwerkerspensioenen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 18 juni 2007 :: 12.31 uur

11 Comments

11 reacties

 1. De heren Pennings en Rongen lieten ook weten alleen met een officiele vertegenwoordiging van de mijnwerkers te willen praten. Terwijl iedereen weet dat de mijnwerkers al jaren in de hoek getrapt worden juist omdat niemand ze meer officieel vertegenwoordigd.
  Ze zitten daar de hoge meneer uit te hangen met die 65 miljoen, zelf verzekerd van een goede baan en waarschijnlijk een forse bonus straks.

  Reactie door Irma — maandag 18 juni 2007 @ 15.03 uur

 2. Ja dat heb je als je geen economische factor meer ben : dit gebeurd ook met andere bevolkingsgroepen : Het regentschap heeft alleen belang bij mensen met een economische waarde : Die neemt overigens af met de leeftijd .

  Reactie door Fred — maandag 18 juni 2007 @ 15.36 uur

 3. @1 Irma
  Wat een blamage en arrogantie, het is wel duidelijk dat de heren van AZL alleen op ‘hoog’ niveau willen presteren met het geld waar op ‘laag’ niveau jarenlang voor geploeterd is met
  zodanige risico’s voor de gezondheid dat het gros van de mijnwerkers de pensioengerechtigde leeftijd niet heeft gehaald.
  D’n duvel schijt altijd op de grootste hoop!

  Reactie door Elsemie — maandag 18 juni 2007 @ 15.37 uur

 4. De mijnwerkers hebben altijd met de Katholieke Mijnwerkers Bond en de K.V.P. voorop gelopen.Zij hebben hun zware ongezonde arbeid betaald gekregen via een vroegtijdige dood.Pensioen hebben zij zelf dikwijls niet gekregen, wel liepen er veel rond met een zuurstof slangetje in hun neus.Daardoor was hun oude dag een kwelling.Het AZL moet zich schamen.Het is alweer de politiek en het kapitaal!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 18 juni 2007 @ 17.47 uur

 5. Regenten teren op het geld van de arbeider en bepalen wat ermee gedaan wordt ; dat is de WET .

  Reactie door Fred — maandag 18 juni 2007 @ 19.29 uur

 6. Weg met de mijnwerker.

  Daar waar zij hun geld verdienden groeide geen groen.
  Bovenkomend slechts de zwarte walm aan horizon en hemel.
  Over en uit voor jullie want veroorzakers van alles wat wij vandaag niet meer willen.
  Milieuvervuiling.
  Jullie moeten liefst helemaal worden opgeheven als groep want wij willen jullie niet meer vanaf links.
  En willen jullie nog pensioen ook?
  Na die bende die jullie in de lucht geschoten hebben?

  Volgens SP en Groen links zijn jullie waar we boos op moeten zijn.
  En dan willen jullie ook nog pensioen hebben?

  Nee, de SP en Groen Links willen jullie mijnen het liefst met water vol laten lopen.
  Liefst met jullie erin.

  Trouwens, heel Limburg kan ons gestolen worden.
  We hebben net een generaal pardon gehad waardoor we zeker 200.000 nieuwe Nederburgers binnen laten die allemaal recht hebben op een uitkering.

  Wat een gelul dat deze mensen een beetje geld willen hebben terwijl we nu echt miljarden gaan uitgeven aan deze nieuwe burgers.

  Reactie door Timbo — maandag 18 juni 2007 @ 22.01 uur

 7. Beste Timbo,

  Wat ben je toch een ongelofelijke L.L, als jezelf niet het respect hebt om te vragen voor een Ban doe ik het bij deze voor je, en tevens of dergelijke vuilspuiterij verwijderd kan worden.

  Mocht je, wat ik betwijfel, SP lid zijn gelieve je lidmaatschap op te zeggen indien je ballen hebt.

  Reactie door Shaman — maandag 18 juni 2007 @ 23.39 uur

 8. Het is toch te gek om los te lopen dat het AZL deze kompels in de kou laat staan.
  Mensen die zich dood hebben gewerkt in de mijnen, mensen die nu nog dagelijks de ellende meemaken van de ziekte die zij daar hebben opgelopen.

  Hoe zit het met de christelijke organisatie, onstaan uit de KVP, CHU en AR oftewel het CDA hebben deze geen intresse in deze kompels of wachten ze dat zij allemaal overleden zijn.
  Van de PvdA hoeft men niets te verwachten, daar is de achterban al van opgestapt, men wil ook niet meer door een verrader geleid worden, en het gehele kabinet zal zich er vanaf maken met de woorden …. “‘t is een typisch limburgs probleem, daar moeten wij ons niet mee bemoeien”.

  Reactie door Pool — dinsdag 19 juni 2007 @ 0.26 uur

 9. Binnenlandse aangelegenheden ?Ik vindt de er maar een aantal Afghanen hier naar toe moeten komen om de democratie te herstellen en te beschermen !

  Reactie door Fred — dinsdag 19 juni 2007 @ 9.13 uur

 10. Timbo toch, kennis over de geschiedenis van Nederland zou niet verkeerd zijn! Als jij de keuze hebt tussen geen werk en zeer weinig eten en wel werk en daardoor eten wat zou jij kiezen? Timbo, mede dankzij deze mannen draait onze economie nu zo goed…kolen zijn heel belangrijk geweest en dat het schadelijk is voor mens en milieu dat wist men toen nog niet! Deze mannen zijn uitgebuit en moeten nu smeken om een pensien en de directeur en consorten? juist Timbo….

  Reactie door cynthia — dinsdag 19 juni 2007 @ 13.39 uur

 11. @ Shaman (7):

  Die Timbo is in de allereerste plaats nogal warhoofdig. Ook in dit stukje (nr. 6) zit geen enkele logica. Je moet dat dus niet te serieus nemen. Een “ban” lijkt mij helemaal niet nodig: zijn teksten spreken voor zichzelf.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 19 juni 2007 @ 16.55 uur