‘Bring the boys back home’

Harry Loco is regelmatig present bij actie’s om zingend zijn steun te betuigen. Hij stuurde me zijn nummer ‘Bring the boys back home’. Hij zal het op 23 juni ten gehore brengen op een Peace-concert op het Parliament Square in Londen.

Zie ook ‘Peace Strike‘ en ‘War is still the issue

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 21 juni 2007 :: 15.30 uur

19 Comments

19 reacties

 1. Goeden middag vrienden SP.

  Aangrijpend….

  Zou het mogelijk zijn om de geïndoctrineerde geesten te beïnvloeden?

  Ik hoop het van harte.

  Een ontroerde….

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 21 juni 2007 @ 17.29 uur

 2. Gisteravond in het programma Met het oog op morgen kwam een journalist en oud minister van defensie van Eekelen aan het woord.
  De journalist was pas terug uit afganistan en wist te melden dat de situatie alleen maar verslechterd en de plaatselijke bevolking komt steeds meer afwijzend te staan tegenover de nederlandse aanwezigheid.
  De oud minister wist daar geen ander antwoord op als dat het in de toekomst beter zou moeten worden, zonder ook maar iets te kunnen melden van tekenen van verbetering.
  Bovendien kon hij de woorden niet vinden om te ontkennen dat we daar in een soort van moeras terecht gekomen waren waaruit we niet weten hoe we er uit kunnen.
  De vliegtuigen die de bevolking ziet overvliegen hebben tot nog toe de meeste slachtoffers gemaakt onder de burgerbevolking hoe lang kun je dan nog volhouden dat je die burgers komt beschermen? dat is de vraag die centraal zou moeten staan.
  Onze steun aan America was zo groot dat we in het moeras van Afganistan zijn beland en we in Libanon waar we wel iets konden betekenen onze inzet moesten verzaken. Waardoor ook daar het vertrouwen in Nederland een deuk krijgt.
  De regering kan ook geen situatie geven waaronder we kunnen vertrekken als de situatie niet beter wordt.
  De enige mogelijkheid om er uit te komen is als we nu aangeven dat we de missie op geen enkele voorwaarden willen voortzetten na aug. 2008, en dan maar hopen dat er niet al te veel beschamende berichten over ons komen.
  Laat de regering bewijzen dat ze meer talibanstrijders tot slachtoffer maken dan burgers, als dat niet gaat wat doe je dan in godsnaam in Afganistan?
  De vergelijking met Vietnam is misschien wel 100% daar hadden ze oerwouden en in Afghanistan hebben ze bergen in beide gevallen weet je niet waar en hoe sterk je vijand is.

  Reactie door H.v.Schijndel — donderdag 21 juni 2007 @ 17.32 uur

 3. Heeft niet te maken met sterk , maar te maken dat de Taliban in kleine groepjes werken en daardoor snel kunnen verplaatsen en moeilijke te vinden : Zelfde fout is gemaakt in Libanon : de Taliban maakt geen onderscheid tussen amerikanen en Hollanders : Zij zijn opgegroeid in oorlogsituaties en zien elke soldaat als een indringer : Elke Nederlandse soldaat heeft zijn eigen persoonlijke verantwoording : GEEN RAMBOW ideeen erop na-houden : gewoon wegwezen : Laten het BBR-team maar eens een voorbeeld nemen ! de Nederlndse dienst heeft daar geen vredes-missie ( althans zo zien de taliban dat niet : bovendien maken zij de situatie nog erger dan deze was .

  Reactie door Fretje — donderdag 21 juni 2007 @ 17.55 uur

 4. H.v.Schijndel,
  De heer van Eekelen had net als Relus
  Terbeek geen cent sjoege van Defensie, o.a.
  die beiden mannetjes hebben heel wat verziekt
  in de periode dat zij aan het”BEWIND” waren,
  Nono’s van de eerste orde maar toch weer een goed job gekregen via hun bekende netwerk.
  Als luisteraar van Met het oog op morgen vraag je je toch af wat voor toegevoegde waarde zo’n ex minister nou heeft aan een
  discussie over zo’n belangrijk onderwerp.
  Groet

  Reactie door Henk de Bruin — donderdag 21 juni 2007 @ 19.04 uur

 5. Bij het horen van het liedje schoten de tranen in mijn ogen. Eind jaren zestig hoorde je dit soort liedjes overal, liepen wij mee met anti-vietnamdemonstraties en scandeerden “Johnson…Moordenaar”! Die tijden zijn voorbij. Mijn leeftijdgenoten hebben nu de touwtjes in handen, maar hebben kennelijk niets overgehouden van het inzicht van toen: geen oorlog meer!
  Integendeel, met dezelfde slogans, hetzelfde vijanddenken dat in de hoofden van de argeloze burgers wordt gestampt en dezelfde onderliggende motieven van geld en macht gaat het zogenaamde vrije en democratische westen vrolijk weer op oorlogspad.
  En het volk? Op de diverse fora over dit onderwerp is voor mij een ding duidelijk: de mensen zijn op doeltreffende wijze bang gemaakt en reageren dienovereenkomstig. Er wordt geoordeeld over afganistan, irak of het volgende slachtoffer iran alsof men er thuis is. De tweede wereldoorlog wordt erbij gehaald, de heldhaftige soldaat.
  Mensen, wordt eens wakker! Angst is een slechte raadgever. Oorlog heeft nog nooit, nooit heil gebracht. Hoe divers we ook zijn, wij zijn allemaal kinderen van deze ene wereld en we zullen het met zijn allen samen moeten rooien.

  Reactie door margriet — donderdag 21 juni 2007 @ 21.58 uur

 6. Mooie plaat Jan!
  Ik vind deze nederlandse varriant (zie de hyperlink onder mijn reactie) ook een beetje erbij horen. Hij gaat niet specifiek over oorlog.

  Later is……. waar je vroeger niet over durfde dromen.

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1205

  Reactie door Mark — vrijdag 22 juni 2007 @ 0.08 uur

 7. margriet — donderdag 21 juni 2007 @ 21.58:

  Ja, ik herinner me die demonstraties eind 60-er jaren en ik meen me ook te herinneren dat, toen ik eens meeliep in zo’n demonstratie in Tilburg, er “Johnson MOLENAAR (!!) werd geroepen omdat net even eerder een Nederlandse rechter had geoordeeld dat de JUISTE benaming van die Johnson beschouwd moest worden als “belediging van een bevriend staatshoofd” en dientengevolge strafrechtelijke consequenties kon hebben.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 22 juni 2007 @ 0.11 uur

 8. Erg cool nummer. Komt er ook een ‘optreden’ in Nederland? Of moet ik toch even een easyjetje boeken?

  Reactie door Bas — vrijdag 22 juni 2007 @ 8.44 uur

 9. Argh! Het is echt niet om aan te horen! Dit doet je inderdaad verlangen naar de protestliederentraditie van de jaren zestig, maar dan omdat ze toen beter waren..

  Reactie door Freek — vrijdag 22 juni 2007 @ 10.00 uur

 10. Een behartenswaardig interview in het Algemeen Dagblad vandaag met de Pakistaanse Talibaan-expert Ahmed Rashid:
  http://www.ad.nl/binnenland/article1453675.ece

  Defensie-expert Rob de Wijk (Centrum voor Strategische Studies) spreekt dit verhaal tegen. Maar hij is niet zo geloofwaardig: hij heeft een volstrekt eenzijdige benadering, geheel door de bril van de Israël en de VS. (Zie bv. http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article730226.ece/de_wijk_Chaos_in_het_Midden_Oosten_biedt_ook_kansen?pageNavType=all ).

  VVD-Tweede Kamerlid Boekestijn heeft hierover inmiddels ook al weer zijn “licht” laten schijnen. Als de gevechten verder toenemen moet het kabinet overwegen extra troepen te sturen, vindt hij. Waar kennen wij dit ook al weer van? O ja: exact het Vietnam-scenario.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 22 juni 2007 @ 11.32 uur

 11. @ Harrieke (7):

  Die strafrechtelijke consequenties heb ik voor lief genomen; ze waren voor mij volstrekt secundair.
  Ter informatie: eind januari 1968 heb ik de tekst “Johnson oorlogsmisdadiger”(juridisch de juiste term) op mijn raam (studentenkamer)geplakt. Was van verre duidelijk zichtbaar. Dat leidde tot een gigantische sneeuwbalreactie in heel Nederland. (Zelfs in de Eerste Kamer: PSP-er O.Boetes liep daar met een bord met deze tekst). Met drie anderen (die nl. vervolgens hetzelfde als ik deden) is de strafzaak tot aan de Hoge Raad uitgeprocedeerd. Straf: fl. 25,- bij de rechtbank te Utrecht, fl. 100,- bij het Gerechtshof te Amsterdam, wegens belediging van een buitenlands staatshoofd. (In de jaren dertig was al eens een Nederlander veroordeeld wegens belediging van…..Hitler! Na het proces is nog een speciale staatscommissie ingesteld over de vraag, of het desbetreffende artikel in het Wetboek van Strafrecht moest worden gehandhaafd of niet. Uiteindelijk resultaat: handhaving in sterk gewijzigde vorm).

  Waar het eigenlijk om te doen was en natuurlijk het zwaarst woog, was: de mensen extra attenderen op de werkelijke situatie rond de oorlog in Vietnam.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 22 juni 2007 @ 11.57 uur

 12. Andere oorlog, waar we te weinig over horen en waar we meer tegen zouden moeten doen als wereldgemeenschap: Darfur.

  De versie van Green Day van Lennons Working Class Hero:
  http://www.youtube.com/watch?v=UPPgeDhGzKY

  KIPPENVEL.

  Het maakt me kwaad dat de VN daar weinig doet om de bevolking te beschermen tegen massa-moordenaars en -verkrachters. Ook de omringende landen zijn in gevaar.

  Reactie door Ellen — vrijdag 22 juni 2007 @ 18.01 uur

 13. “Bring the boys home”

  En zie de slachtingen van onschuldige mensen en genocide voortaan vanuit uw stoel in digitale kwaliteit.

  En vervloek de mensen/regeringen die wel durven optreden tegen alle misdaden tegen de menselijkheid.

  Geluk is dat altijd Amerika of zijn het Amerikanen.

  Reactie door Timbo — vrijdag 22 juni 2007 @ 23.27 uur

 14. Vergeet de éérste 2 minuten van sarcasme in deze video en concentreer u op de tweede helft.

  http://www.liveleak.com/player.swf?autostart=true&token=360_1182613583&p=57253&s=1

  Kisses
  &
  Kapitalism

  Rob

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 23 juni 2007 @ 22.59 uur

 15. Dit filmpje bezorgt me rillingen….Doet me denken aan John Lennon….
  En Vietnam!!
  Korea, Ned. Indië, enzo. Moord, doodslag en bepaalde figuren kicken erop, maar zelf blijven ze buiten schot…letterlijk schot! Tsja, de economie, terrorisme, blablabla….en een leven telt niet als het geen directe economische waarde vertegenwoordigt……

  Reactie door Tomatenklets — zondag 24 juni 2007 @ 0.15 uur

 16. Mensen schieten op elkaar, ze weten niet eens op wie. Weten ze eigenlijk wel waarom ?
  Let wel het doel heiligt NIET de middelen in geen enkel geval !! En er is niemand op deze aarde geboren zonder een vrije wil.
  In pakketjes zijn we afgeleverd, keurig op pas. Ja loop maar rechtdoor, en niet praten onderweg. En vooral niet omkijken !!

  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/rvu/vermeulen/bb.20040105.rm

  Maar toen ik dit filmpje van Bram Vermeulen zag, kon ik eindelijk mijn puzzel compleet maken… En de tijd ervoor, die heb ik gewoon genomen, en als we willen veranderen, zullen we tijd moeten nemen, samen op weg naar een nieuw Eden.

  En het is toch zo eenvoudig, we zijn uit liefde geschapen, draag het dan ook uit mensen, stap niet opzij, kijk, leer, creeer, wees de schepper van je eigen toekomst. Nu is de tijd !!

  http://video.google.nl/videoplay?docid=7366436218823413399&hl=nl

  Veel geluk op je reis,
  Ninti

  Reactie door Eric Willems — zondag 24 juni 2007 @ 7.59 uur

 17. kippevel ………..die gast moet op de dam of op het binnenhof………..

  Reactie door bart — maandag 25 juni 2007 @ 1.26 uur

 18. En zie de slachtingen van onschuldige mensen en genocide voortaan vanuit uw stoel in digitale kwaliteit.

  Reactie door Johan — maandag 25 juni 2007 @ 1.49 uur

 19. @16 Eric Willems, intussen zijn we een weekje
  verder en heb ik de afgelopen week niet inten
  sief genoeg kunnen lezen, maar jouw link ver-
  raste me zojuist en vond er dus bovenaan die
  aanhaling van Sitchin. Nog ongeveer 3 (?) jaar terug hoorde ik hem gedurende een lezing
  ik meen in Kras…zeer indrukwekkend, trou-
  wens de hele materie zou als HIJ die brengt.
  Buitengewoon leerzaam én geloofwaardig ook.
  Sommige lezingen blijven een mens goed bij.
  Fijne zondag vandaag, groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 1 juli 2007 @ 4.34 uur