‘EK Voetbal gered door Poolse gevangenen’

Polen overweegt tot 20.000 gedetineerden in te zetten bij de bouw van stadions, wegen en hotels voor het eindtoernooi om het Europese kampioenschap voetbal, dat het land in 2012 samen met Oekraïne organiseert. (…)

Polen kampt met een groot gebrek aan bouwvakkers en andere handwerkslieden doordat veel Polen naar Groot-Brittannië, Ierland en andere West-Europese landen zijn vertrokken waar ze veel meer kunnen verdienen.

Dat Polen gevangenen aan het werk zet vanwege gebrek aan arbeiders was al bekend. De nieuwe cijfers zijn schokkend. Niet alleen worden door de open grenzen arbeiders in Europa tegen elkaar uitgespeeld en arbeidsvoorwaarden in heel Europa zwaar onder druk gezet, Polen zelf wordt de kans ontnomen om zichzelf op eigen kracht economisch vooruit te helpen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 23 juni 2007 :: 17.10 uur

51 Comments

51 reacties

 1. Mijn hemel.

  Reactie door Bas Schoutsen — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.18 uur

 2. Hopelijk krijgt Donner nu door dat het misschien toch niet zo’n goed idee was, de grenzen open. Vooral in het kader van solidariteit tussen landen binnen Europa, daar waren ze tot voor kort tenminste wel gevoelig voor. Vanwege solidariteit moesten die landen immers toetreden tot de EU vond men.

  Reactie door Ellen — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.27 uur

 3. Misschien kunnen we de bouwvakker die hier verdrongen zijn door de Polen daar hee sturen om te helpen! haha

  Reactie door Muts — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.27 uur

 4. @Muts
  Goed plan! Laten we ook een paar SP’ers meesturen. Kunnen ze eens echt laten zien hoe solidair ze zijn.

  Reactie door BF — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.32 uur

 5. Goeden middag vrienden SP.

  Een voorbeeld voor Nederland?
  Met zulke ‘democratiën’ zijn we bedeeld in de EU.
  Normen en waarden verdwijnen en daarvoor in de plaats komen dictator methoden.
  En wanneer het eenmaal is toegestaan in een staat nemen anderen het over.
  Hoe gaat de toekomst er uit zien, het voorspelt niet veel goeds.
  Een sombere….

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.33 uur

 6. @4, BF om 17.32.

  BF als eerste op de lijst der vrijwilligers..??

  Reactie door Leftfoot — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.56 uur

 7. vorig jaar rond deze tijd,werk.nl 4-15 aanvragen per week,nu twee weken niets deze maand,zegt genoeg dacht ik zo,
  polen er bij,jaha wand we waren stukken groter als er in de tweede wereld oorlog niet zoveel polen doodgeschoten waren,wat een gestoorden daar/en hier.
  of?? nee was even verder,een lijder van ??? ja toen ik jong was was beethoven/enz een hit en ik ben wel eens naar een optreden geweest van hem,hoezo staan ze bekent om wrotka?

  Reactie door ad — zaterdag 23 juni 2007 @ 18.34 uur

 8. maar ons oeps usa bescherm schild moet daar staan,daarvoor zijn ze erbij,leuke bijkomstigheid daarvan is we naaien de eigen bevolking,of niet europa.
  maar speciaal voor de oostblokkers die nl kunnen,
  zijn we er klaar voor kinderen??
  ik hoor jullie niet,,
  ooo,hij leeft in een annans diep in de zee,sponbop vierkante broek,of was het een teletubbie?of wordt ik nu ter dood veroordeeld/of gemarteld.

  Reactie door ad — zaterdag 23 juni 2007 @ 18.40 uur

 9. oeps ananas dus he,, ik meen zo gelig ding,,
  nee niet in blik.dat roest ja.

  Reactie door ad — zaterdag 23 juni 2007 @ 18.44 uur

 10. Gedetineerden laten werken. Toch geen slecht idee.

  Reactie door Johan — zaterdag 23 juni 2007 @ 19.09 uur

 11. wat is er mis met werken ? Ik dacht dat de SP bestond uit “werkers” ! En waarom gedetineerden alleen maar wasknijpers laten maken o.i.d. ? Nu kunnen ze alvast wat “resocialisren” d.m.v. arbeid . Gezond toch ? Moeten ze in nederland ook maar eens invoeren .

  Reactie door Teun — zaterdag 23 juni 2007 @ 19.30 uur

 12. en ik maar denken dat ze 12% werkelozen hadden

  Reactie door ipuntje — zaterdag 23 juni 2007 @ 19.33 uur

 13. Een bronvermelding is bij het plaatsen van quotes wel zo op z’n plaats. Niet dat ik twijfel aan de integriteit van het bericht, maar het is wel netjes de bron middels een vermelding te bedanken voor de (gedeeltelijke) inhoud van je blog.

  Reactie door eMphase — zaterdag 23 juni 2007 @ 19.58 uur

 14. @ @11 teun: Als de Polen de Amerikaanse hielen likken door de CIA martelvluchten naar hun kampen te verzorgen, dan kan je ook verwachten dat ze slaven optrommelen om indruk te maken met een megalomaan stadion dat natuurlijk niks mag kosten.

  Reactie door Haq — zaterdag 23 juni 2007 @ 20.31 uur

 15. teun 11 beginnen we met jou,hoelang moet je nog?

  Reactie door ad — zaterdag 23 juni 2007 @ 20.36 uur

 16. @11 Teun — zaterdag 23 juni 2007 @ 19.30,

  Met werken is niks mis, maar wat er mis is dat er niet genoeg gewone arbeiders om het werk te doen. Een tekort aan arbeiders is niet goed voor een land, ook een overschot niet. Stabiliteit is wat er nodig is op de arbeidsmarkt.

  @Jan Marijnissen,
  Op zich goed dat de SP dit onder de aandacht brengt maar wat gaat SP er aan doen? Een beetje op Nederlands niveau de grensen dicht helpt niet echt. Er moet iets gedaan worden op Europees niveau. Dus kom op, zet alle socialistische koppen bij elkaar in europa en kom met een beter idee.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 23 juni 2007 @ 21.07 uur

 17. De recente gebeurtenissen met een pools tintje zijn voor mij het ultieme bewijs dat de EU (voorlopig) groot genoeg is.
  Het land zelf raakt ontwricht, in sommige streken wonen alleen nog maar bejaarden. Alle gezonde en jonge mensen zijn op pad om elders in europa hun geluk te zoeken, daarmee meteen de markt verziekend voor de werknemers in de buurlanden.
  De in veel normale democratische landen aangebrachte opdeling tussen regering en staatshoofd is daar grondig om zeep geholpen door alles in de famillie bv onder te brengen. En wat voor niveau dat oplevert hebben we afgelopen week kunnen aanhoren, tenenkrommende onzin en ronduit beledigend.

  En helaas heb je aan de vingers van één hand niet genoeg om vergelijkbare recent toegetreden landen te tellen. Ze zijn het niveau van bananenrepubliek nog net ontstegen maar daar is het mee gezegd.

  Wat mij betreft voorlopig even de deur op slot. Eerst orde op zaken stellen en dan zien we wel weer. Maar ergens heb ik het gevoel dat het zo niet zal gaan, de honger naar goedkope krachten is immers niet te stillen.

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 23 juni 2007 @ 21.52 uur

 18. Als de Polen zelf zo begaan waren met hun land dan waren ze daar wel bezig gebleven uit idealisme. Die arbeiders zullen als ze terugkomen toch ook weer heel wat geld in de economie daar pompen, dat hoeft toch op zich niet verkeerd te zijn voor een economie? De vraag naar arbeid stijgt nu ook in Polen zodat mensen daar ook beter zullen verdienen als ze het nog resterende potentieel niet al teveel afknijpen zoals wat er in Nederland in de zorg gebeurt.

  Reactie door W6969 — zaterdag 23 juni 2007 @ 22.35 uur

 19. Triest hoe een land dat geen cent te makken heeft zelfs nog per staatshoofd laat dicteren dat hun drieënhalf miljoen dooien uit WO2 ook moeten meetellen voor EU-stemhebbendheid.

  Reactie door Haq — zaterdag 23 juni 2007 @ 23.24 uur

 20. Teun — zaterdag 23 juni 2007 @ 19.30:

  DAAR gaar het hier helemaal niet om en dat weet je verdomd goed: ik wou dat je eens gewoon kon zeggen dat al die over Europa uitzwermende Polen de toch al zwaar onder druk staande arbeidsvoorwaarden in veel Europese landen nog forser belasten en zie… ook nog eens GROTE problemen in Polen zelf geven.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 24 juni 2007 @ 1.07 uur

 21. Muts — zaterdag 23 juni 2007 @ 17.27:

  Zo’n voorstel kan inderdaad alleen van een DOMME muts komen…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 24 juni 2007 @ 1.10 uur

 22. Gedetineerden, :;) ik blijf nog even op, Gedetineerden dat zijn toch eigenlijk mensen die tussen 4 (meestal) beton-muren streng bewaakt worden.
  Hoe zou ik me dit nu toch eigenlijk voor moeten stellen, een Europees-leger en dan met geladen karabijn in de aanslag, achter en/of voor de bouwvakkers, (doet me ergens aan denken waar ik in het verleden wel eens nachtmerry’s van heb gehad n.m.l. over de jaren ‘40–45′ vorige eeuw) ik kan mij toch ook niet bedenken dat het de bedoeling is deze gedetineerden uit te laten zwermen net een zwerm bijen.
  Dit lijkt me op z’n zachts gezegd voor de achter-gebleven kreupele en oude bouwvakkers in Polen toch ook geen senecure om zo nog produktie te maken en/of arbeidsvreugde te krijgen.
  Lang leeeve de eeeconomie!!!!!!

  Reactie door Gonda — zondag 24 juni 2007 @ 1.38 uur

 23. Dit bericht is ook toegevoegd aan nujij.nl
  Dit is een social newssite. Dus laten we onze stem daar maar eens gelden.
  Hier is het bericht:
  De SP gaat het initiatief nemen voor een REFERENDUM in eerste helft 2008.
  Dan kunnen we dus met zijn alle dit verdrag wegstemmen. Hadsjikidee!!!!

  Zie voor info hier:
  http://www.nujij.nl/nieuw-eu-verdrag-verzwakt-positie-lidstaten.407288.lynkx

  (op het groene pijltje drukken)

  Reactie door Karel — zondag 24 juni 2007 @ 6.46 uur

 24. Ten tijde van de bouw van het Olympisch stadion in Munchen (1974?) werd er flink verdient door bouwvakkers uit Nederland. Er was geld genoeg. Duitsland had toen ook een tekort aan bouwvakkers.

  In het geval van Polen, zou het beter zijn dat de hier in Nederland werkzame Polen zich in eigen land aanmelden voor deze job of zijn zei reeds gewend aan het torenhoge salaris van €4,50 p.u. en is er voor hen geen weg meer terug?

  Een gevangene zal het gedwongen moeten doen voor pakweg € 0,10 p.u. Of is het op basis van vrijwilligheid?

  Dat stadion en alles wat erbij hoort komt er natuurlijk. Later zal blijken dat de gemaakte winst in diverse zakken verdwijnt. Tevens zullen de prijzen in 2012 schrikbarend stijgen en moet de gewone Pool de broekriem een gaatje verzetten en de winnaars wrijven in hun handen.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zondag 24 juni 2007 @ 7.32 uur

 25. Harrieke reactie 20
  Ja zolang in nederland , duitsland en ook engeland er nog steeds “beroepswerkelozen” zijn, hebben we die Polen hard nodig ! Vraag maar b.v. eens bij de aspergeboer in Limburg of bij de fruitteler in de Betuwe !De nederlandse werkloze komt zijn bed niet uit voor een minimumloon en die Polen willen wel . In Frankrijk is het beter geregeld want daar eisen ze van de werkelozen gewoon dat je gaat werken en zoniet alleen maar een basale uitkering !En daar worden geen Polen toegelaten.

  Reactie door Teun — zondag 24 juni 2007 @ 7.50 uur

 26. Nederlandse gedetineerden kunnen naar Afghanistan, Irak en andere landen worden uitgezonden voor “vredesmissies” en als dat echt nodig zou zijn, ook om er oorlog te gaan voeren.

  Zwakbegaafden zijn misschien ook geschikt.

  En wij hebben ook nog AOW-ers en andere mensen met een uitkering.

  Haras.

  Reactie door Haras — zondag 24 juni 2007 @ 9.58 uur

 27. Zo kunnen de gedetineerden toch nog iets terug doen voor de hardwerkende samenleving!

  Prima dus!!!

  Reactie door Ben J — zondag 24 juni 2007 @ 10.31 uur

 28. Teun,dan sturen we Máxima maar ook naar de aspergeboer, zij heeft ‘n belastingvrije uitkering.

  Reactie door Ben tarici — zondag 24 juni 2007 @ 11.49 uur

 29. Het ging er toch om om Polen welvarender te maken. Geen artsen meer in het ziekenhuis aldaar, verhuist naar het beter betalende westen, geen bouwvakkers meer.
  Of was het zo dat we onze eigen bedrijfszakken konden vullen met goedkope arbeidskrachten en dientengevolge aangepaste dus ver verlaagde arbeidslonen voor de inlanders het geld van beneden naar boven konden pompen. De solidariteit a la Balkenende.

  Twee korte verhalen.

  In Spanje op vakantie (familiebezoek die ons meenam) waren wij in Quenca.
  We namen een terrasje en hadden grote problemen met het bestellen van iets omdat de werknemers die ons bedienden amper Spaans kenden. Het een hadden ze eerst niet en toen weer wel. We bestelden nog iets en dat moest 3x 1 portie zijn maar kregen 1 voor drie. We zijn maar weggegaan met honger dat wel, het was blijkbaar te moeilijk.

  Vorige week kwam onverwacht een Ierse kennis binnen, alhoewel kennis, zij heeft mijn huis gekocht toen mijn man in de WAO raakte en wij kunnen goed met haar opschieten maar komen er bijna nooit omdat we het te pijnlijk vinden.
  Leuke vrouw uit Cork. Ze vertelde over haar functioneren hier en de Nederlanders en andere zaken vertelde toen.” Laatst gingen wij weer naar de familie in Cork. Ik verheugde me er echt op heerlijk weer eens je eigen taal te kunnen spreken gewoon lekker etc…..Hier moet ze buiten Nederlands engels spreken niet direct Iers.
  Ze ging daar naar een winkel die al heel lang bestaat een soort als de Hema hier en wilde iets bestellen in haar eigen taal maar ze verstonden het niet. Ze was ook geschrokken van de enorme bouwnijverheid daar van zeer grote huizen etc…Complete vervreemding in enkele jaren tijd.
  Ik bedoel maar…..
  In Spanje is de concurrentie al zo groot dat zelfs Roemenen en Polen er geen werk meer kunnen krijgen.

  Reactie door Henny — zondag 24 juni 2007 @ 11.57 uur

 30. Teun — zondag 24 juni 2007 @ 7.50:

  Goedemiddag,

  Lees mijn reacties 177 t/m 179 op het topic “stop met acteren, ga regeren”.

  Voorts, het is een buitengewoon minne streek om met drogredenen/borrelpraat voortdurend de zwaksten in onze maatschappij aan te vallen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 13.22 uur

 31. harrie V reactie 30

  Beste Harrie het gaat niet om borrelpraat maar om gewone harde feiten ! Er is een groep “werkelozen” die gewoon niet wil werken en dat zijn vlgs. mij niet de zwaksten in de Mij maar meer de “zwak,ziek en misselijken” . Daar moeten we dan maar eens wat meer prikkels geven ,en dan kunnen die Polen thuis hun boontjes doppen.

  Reactie door Teun — zondag 24 juni 2007 @ 14.13 uur

 32. Wat een kolder. De Poolse arbeiders in Nederland geven hun verdiende centen uit in Polen. De levensstandaard schiet daardoor omhoog, zeker de laatste drie jaar. De Poolse economie groeit juist dankzij de EU. En het tekort aan arbeiders wordt opgelost door Wit-Russische en Oekraïnse arbeiders aan te trekken. Het overweldigend tekort valt dus wel mee. De Poolse regering wil juist dat de gevangenen zich nuttig maken (het is dus een rechts rabiate onzin-reden)! Enne, in Polen is dit geen wereldnieuws.

  Men leest wat men wil lezen, Jan wil geen Poolse werknemers in Nederland – dus hij vertaalt het artikel naar wat hem het beste uitkomt. Zijn Oost-Europese arbeidersxenofobisme probeert hij socialistisch te verkopen (iets met huisvesting en iets met leegloop van de arbeiders – onzin dus), om zo zijn achterban rustig te houden. Het is alleen vechten tegen de bierkaai, de EU is niet te stoppen. Dus de Polen komen, hoe dan ook!

  Reactie door Johan — zondag 24 juni 2007 @ 15.34 uur

 33. Voor alle sociaal-xenofobisten

  SP wil gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden voor alle Europeanen. Wij zijn ook tegen dwangarbeid en oneerlijke concurrentie! Wij strijden vóór meer solidariteit en praten niet alles recht wat krom is. Het kromme van de welvaart in Polen is dat die vooral een nieuwe elite toekomt die zich in en om Warschau heeft gevestigd. Een van de duurste steden in de wereld. Wij willen de EU niet stoppen, maar wel de tweedeling die wordt veroorzaakt door de asociale liberale graaicultuur en primaire levensbehoeften, zoals voor iedereen garanderen door een betere verdeling van het kapitaal.
  Profiteurs zullen er altijd zijn, maar in mijn omgeving ken ik er geen, maar ja, wij komen ook niet verder dan box 1.

  Reactie door Elsemie — zondag 24 juni 2007 @ 17.20 uur

 34. Johan — zondag 24 juni 2007 @ 15.34:

  En als jij daar zo over denkt, hoop ik dat heel snel een Pool of andere OostEuropeaan JOUW werk (als je dat hebt) overneemt: je kunt tegen jullie goede en rechtvaardige argumenten aandragen tot je een ons weegt, dat is alles boter aan de galg gesmeerd.

  O ja, je bent ook ervan op de hoogte dat de dan ontstane werkeloosheid al HEEL SNEL uitmond in de ontvangst van een schamele bijstandsuitkering, want je snapt, OostEuropeanen genoeg?!!

  Enne, daarmee is de kous nog niet af, want dan zul je en moet je (want je hebt dan helemaal niks meer te willen!) allerlei dingen doen waar je helemaal geen zin in hebt, maar, dat zal jou “harde werker” een groot plezier zijn…

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 17.22 uur

 35. … uitmond —> uitmondt

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 17.24 uur

 36. Polen heeft op dit ogenblik niet echt een economie.(net als Nederland overigens)De economie waar iedereen het over heeft is gebaseerd op buitenlands geld en handel.De basis van iedere echte economie is de opbrengst uit productiebedrijven en arbeid.
  Handel en speculeren is een verkeerde basis en leid uiteindelijk tot een grote chaos,sociaal en financieel gezien.
  En juist die productiebedrijven zijn zo belangrijk voor een staat(Kijk naar Tsjechië)
  Dat land draait op alle fronten als een naaimachine.
  Ik vind het daarom een kortzichtige oplossing van Polen om gedetineerden in te zetten in het arbeidsproces.Die horen gewoon hun straf uit te zitten in de gevangenis.
  De enige oplossing is en was,dat ze nog even hadden moeten wachten met die grenzen openzetten totdat alles sociaal en financieel een beetje gelijkgetrokken was.Dan had je nu niet al die trammelant gehad.

  Reactie door Eric — zondag 24 juni 2007 @ 17.38 uur

 37. Teun — zondag 24 juni 2007 @ 14.13:

  Je blijft je leugens herhalen zonder ook maar 1 keer ergens OP IN te gaan, welnu voor de laatste keer dan:

  Als je werkloos bent heb je allerlei verplichtingen en sta je ondere zware druk om uit de uitkeringssituatie te geraken.
  In de bijstand gaat dat nog een stapje verder.
  In beide gevallen geldt: werk je niet mee, dan ook geen uitkering.

  Conclusie: diegenen die een uitkering hebben, hebben die TERECHT.

  Het is niet zo netjes om zo maar over zwakke mensen allerlei kwaadaardige nonsens en leugens te spuien … maar ja, daar ben je RECHTS voor!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 17.46 uur

 38. Teun en alle andere OosteuropeanenLOVERS,

  … Enne, eigenlijk zou het jullie worst moeten wezen of jullie bijv. een Oosteuropeaan of Nederlander in dienst nemen (hoewel, rechtvaardiger zou zijn een WERKLOZE Nederlander): immers, jullie nemen ze natuurlijk -goede, brave burger als je bent- tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden en tegen het zelfde loon aan, nietwaar…??

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 17.52 uur

 39. Teun e.a.

  … bedoeld wordt tegen MINIMAAL het hier geldende minimumloon en de voor de bedrijfstak als normaal ervaren arbeidsvoorwaarden.
  Bovendien alles KEURIG gemeld bij belastingdienst en eventuele andere verplichte instanties.
  Tevens, voor de veiligheid en de sfeer in het bedrijf allerlei cursussen die de omgang met de nederlanders vergemakkelijken.
  Immers, die wordt ook niet gevraagd of al die moeizaam communicerenden wel welkom zijn, afgezien nog van mogelijke andere, voor de hand liggende, weerzin.

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 17.58 uur

 40. … en last but not least:

  Jullie willen natuurlijk ook de soms al jaren op een woningwachtlijst staande Nederlanders niet schofferen, dus ik verwacht niet anders dan dat jullie al die OostEuropeanen in je eigen straat, dan toch minstens wel wijk , maar eigenlijk in je eigen huis opnemen.

  Als je zo begerig als op dit weblog je gastvrijheid uit, is dat eigenlijk VANZELFSPREKEND!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrie V. — zondag 24 juni 2007 @ 18.04 uur

 41. harrie reactie 37 t/m 40
  Och Harrie als je voor de keus komt te staan om een werkloze nederlander aan te nemen, die bij zijn (verplichte) sollicitatie meteen al te kennen geeft dat hij eigenlijk geen zin heeft om voor het minimumloon te werken, maar wel eventueel “zwart” wil bijverdienen, ja dan is voor mij de keus snel gemaakt! En dat niet één keer, maar meerdere keren meegemaakt . Dus dan maar een buitenlander die wel wil ondanks alle bijkomende problemen. Die appels moeten er toch af hè !

  Reactie door Teun — zondag 24 juni 2007 @ 20.52 uur

 42. teun weer zo”n oude dood doener,het gaat jou puur om de centen,en of je nu zo’n k smoes verzint hoeveel sollisitanten je heb je gehad,,
  en ps hoeveel soorten vruchten/groenten hou jij er op na,want dit verhaal is voor pak em beet ook onder een andere naam gezecht,maandje geleden,
  maar ging de sollisitatie iets in de trant van dit???,,
  hallo ik ben bleep,en ik ben via het cwi gestuurt ,wandt ik wil aan het werk,maakt niet uit wat,,

  triiiing bij teun,nu heb ik je,

  wat voor werk heb je voorheen gedaan?
  eeuu bij een loonbedrijfen ;
  wat heb je zoal voor machienes bedient
  eeuu combine trekkers maaiers bv,eigenlijk alle voorkomende werk zaamheden maar dat heb ik ook vermeld in mijn cv toch?
  jaha en ik zie hier ook een klein probleem,het inkomen,
  hoezo?
  nou je weet zelf wel hoe moeilijk het is in onze landbouw,
  en nu de grenzen open zijn kan ik legaal goedkope krachten krijgen,
  maar ik wil aan het werk meneer? teun,
  desnoods blijf ik in de soos en werk bij u voor een KLEINER bedrag,zwart,
  is het niet zo gegaan teun,uitlokken,
  en dan gaan zeuren op de nederlander en vergeten wat er gezecht werdt in de sollicitatie,
  zoals de landveraders cda en de pvd@ doen,en gaan schreeuwen dat de nederlander lui is.
  teun even ter info die polen heb jij,en menig boer hier in de polder/nop, het zeg maar noordoosten van de polder/ al meer als 10 jaar illegaal aan het werk,voor +- 2 maanden nagelang wat voor werk er is.
  en appels? worden de vrouwen te duur?

  Reactie door ad — zondag 24 juni 2007 @ 21.52 uur

 43. en teun hier ook een dood doener,of toch niet?
  ga voor de verandering eens 12 maanden werken in plaat van alleen de oogst,
  en dan wat klein onderhoud plegen,
  en cda/cu borden neer zetten op je land,met texten je zus ret,naast de snelweg,en maar zeuren om een badpak dat zogenaamd afleid.
  nee onzin naast de snelweg is gevaarlijker.
  hier zijn er boeren miljonair mee geworden om buiten het zeizoen om,ook aan het werk te gaan,
  dan kunnen wij weer schuren bouwen.en leuke optrekjes,voor die zelfde boeren die wel meer als 2 maanden werken,
  of begin een begonia hoeve of woeste hoeve.met eerst een koffie bar,dan een jaar later hapjes bar en dan een restaurant erbij,verdient ook leuk,
  maarja ik kom niet ik wil niet bedient worden door nog steeds die poolse.
  menar,betje trouwsen,
  nee suiker en melk.

  sorry voor de goed willende boeren/agrariers dit is puur aan meneer teun.

  Reactie door ad — zondag 24 juni 2007 @ 22.11 uur

 44. Ad reactie 42 en 43
  Beste Ad volgens mij ben jij een beetje de weg kwijt en je kletst dus volmaakte onzin !
  Groetjes, Teun

  Reactie door Teun — zondag 24 juni 2007 @ 22.59 uur

 45. ik vind het niet echt tactisch zoals de polen het aanpakken. Ofja polen… wie zorgt er eigenlijk voor dat hier zoveel Poolse medewerkers de grens over komen?
  Juist, het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gooit er nog wat spiritus overheen. Zodat ze nog sneller zat wordnuh..ik bedoel in Nederland komen werken.

  Stel; er komen straks “afperge-oogst machines” (ik noem maar een gek voorbeeld) Dan worden de polen weer terug gestuurd. Zonder kwalificatie, zonder toekomstperspectief en met geld om 2 a 3 jaar goed van rond te komen.

  Ik vraag het me af, wat is erger; in polen worden opgeleid als stratenmaker ? Of in Nederland ongeschoold werk doen en je sociale omgeving missen?

  Lijkt me duidelijk mensen!

  Reactie door Mark — zondag 24 juni 2007 @ 23.21 uur

 46. Gedetineerden laten werken. Toch geen slecht idee

  Reactie door Johan — maandag 25 juni 2007 @ 1.46 uur

 47. Ach ja , we kunnen ook nog boeven gebruiken , dat zorgt toch voor de werkgelegenheid bij Justitie ! Meer Poolese politie-agenten is de oplossing : Mooi , dan kunnen de Nderlandse werkloze in Polen gaan werken voor de opbouw : er was toch al een team erop uit gestuurd als vredesmissie en opbouwmissie : met behoud van uitkering gaan werken in Polen ?

  Reactie door Fred — maandag 25 juni 2007 @ 9.06 uur

 48. Mark, de Polen die hier werken hebben maar een beperkte arbeidsduur. Meestal nemen ze een onbetaald verlof bij hun werk in Polen op en gaan zij voor een maand of drie in Nederland werken (in een omgeving met andere Polen). Het levert hen simpelweg op zo’n manier meer geld op.

  Mochten zij dus vervangen worden door een machine, dan is het nog steeds geen ramp. En jij wil toch ook betaalbare asperges eten?

  Reactie door Johan (die van nummer 32) — maandag 25 juni 2007 @ 9.28 uur

 49. Wij zullen toch echt af moeten van de denkwijze, dat iemand die gestudeerd heeft of wie Minister President Koningin van Nederland, of wat ook is, recht heeft op meer inkomssten, weelde en voorrechten, dan een ongeschoolde arbeider(ster), die niet goed kon leren en ook geen neppig blauw bloed in de aderen heeft.

  Ik geloof vast, de dag niet ver meer is, waarop hun bezit wordt vernield en hun alles wordt afgenomen, waaraan zij hun valse status ontlenen.

  De (vuurspugende) draken die EU en VS, worden genoemd, en die mee dank zij godsdiensten worden gevoed en vetgemest, zullen ooit sterven.

  Want zij zijn rijp voor de slachtbank als wij stappen terug willen doen en er mee stoppen om door ons werk, kennis talent en koopzucht, hun te verrijken en hun macht in stand te houden.

  Zonder ons zijn zij nergens en niks meer. Dan is er voor hun alleen maar een bed van stro.

  Het geld en ons economisch bestel berusten op bedrog door diegenen die er de grootste oorzaak van zijn dat er oorlogen worden gevoerd en dat onze aarde wordt vernield, en dat er veel leed en armoede is.

  Door geld uit te bannen verdwijnt er veel onnodige en ongewenste macht.

  Een grote ineenstorting van alle markten zou ook zonder wat hier boven staat, wel eens vlug door een kosmische gebeurtenis kunnen verooroorzaakt.

  Door andere oorzaken, is die al ingeluid!

  Haras.

  Reactie door Haras — maandag 25 juni 2007 @ 10.12 uur

 50. En nu het ontslagrecht in leveren voor banen.
  De tovenaars gaan 200000 banen uit de hoed toveren.
  Een grote leugen om de mensen in de maling te nemen.
  FNV staat klaar met de PVDA om het volk een enorm bedrog aan te praten.
  Wie gelooft dit niet meer te controleren sprookje ik denk alleen de gelovige onder ons?
  Die hebben de instelling opgedrongen door de zakken vullende topgelovige vroeger als je eigen nu hier kapot werkt om onze zakken te vullen kom je daarna in het paradijs.
  Aan men hoela als je leeft moet het paradijs er zijn.

  Reactie door De Hakker — maandag 25 juni 2007 @ 16.39 uur

 51. Heel de arbeiderslaag als een boevenbende : links-georiteerde worden in kampen opgesloten in het Noorden van Polen ( tegen de voormalige UUSR grens ) zijn er nog geneog kampen aanwezig .

  Reactie door Fred — maandag 25 juni 2007 @ 18.15 uur