7-7-7

Seven

Het wordt een drukke dag morgen. Niet enkel zijn er de Live-Earth concerten, maar ook is er de uitverkiezing van de nieuwe zeven wereldwonderen.

7-7-7 wordt ook wel gezien als de helft van de millenniumdoelen. Bij de wereldomroep hebben ze een multimedia dossier gemaakt van deze mijlpaal. Van acht steden in de wereld kun je zien hoe het er voorstaat met de verschillende doelen. Je kunt ook op de officiële pagina de voortgang van de millenniumdoelen in het algemeen lezen.

Natuurlijk is morgen ook een populaire trouwdag. En morgen verloren we de finale van het WK-voetbal 1974 met 2-1 tegen Duitsland.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 06 juli 2007 :: 12.33 uur

58 Comments

58 reacties

 1. Leuk bedacht allemaal en graag wil ik dan ook
  wel de échte ‘jarigen’ onder ons vieren, die
  zich, om dan toch maar eens een termijn te
  noemen, zich bijv. zouden kunnen herinneren
  hoe ze hun verjaardag vierden zo’n dikke 35
  jaar terug! Kan nog frappante anekdotes ople-
  veren voor mensen die toen halverwege hun lé-
  ven waren en nu aan het eind van die rit bezig zijn en hun normen moeten bijstellen!
  GELUKKIG NIEUWJAAR wens ik dan graag ook een
  ieder toe, die morgen daarvoor aan de beurt
  is en stuur iedereen in gedachten bloémen!
  Fijne vrolijke dag gewenst of jullie nu 7
  maandjes zijn of tegen de zeventig wandelen!
  07-07-07 door velen destijds al gezien als
  een historisch bijzondere dág! Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 6 juli 2007 @ 13.04 uur

 2. Ik vind de concerten een beetje een dubbel gezicht hebben. Deze zullen best wel wat energie gaan verbruiken. Tevens kan ik er niet echt om juichen gezien de 4 nieuwe kolen centrales die hier gaan komen…

  Reactie door Redstar — vrijdag 6 juli 2007 @ 13.49 uur

 3. Waar zijn de jaren van “The Band” gebleven?
  16 jaar prachtige muziek. Gelukkig heb ik de videoband van “The last Waltz” nog.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 6 juli 2007 @ 14.38 uur

 4. Grappig dat mensen aan een cijfersymbool een symbolische waarde weten te geven. Kan het óók andersom ? Bijvoorbeeld: één of ander kruis is gewoon een plus.

  Reactie door Lezer — vrijdag 6 juli 2007 @ 14.58 uur

 5. ZOCKER

  Ik zal wel weer een uitzondering zijn, maar als ik aan 777 denk, denk ik gewoon aan vijftig harde Nederlandse guldens. Muntgeld zoals je dat vroeger had. Vijftig maal het geklingel in de geldbak van de fruitmachine. Met de intrede van de euro, is ook die ‘romantiek’ verdwenen. Fruitkasten werden ‘beperkt’ om het verslavingsrisico te doen afnemen zei men. Ik houd het er op dat het uitkeren van vijftig euro’s de machineexploitanten gewoon te veel geld zou gaan kosten. Een euro is immers 2.20371 Nederlandse gulden.

  Van de machine verplaatste het publiek zich naar de bar of naar de op de hoek gelegen coffeeshop. Immers, de mens blijft een ‘zuchtig’ wezen.

  De mens is ook zuchtig aan goede doelen. Het liefst genereus op tv geëtaleerd. Live Aid en Live Earth. Van Mies Bouwman tot Bono en Al Gore.

  Een goed doel gediend en we mogen vervolgens weer twee nieuwe rottigheden uithalen…

  Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 6 juli 2007 @ 15.51 uur

 6. De goede doelstellingen van LiveEarth777, mensen worden er wat zenuwachtig van.. Het wordt toch niet te veel goed nieuws? En moet dat nou? Ja, mensen zijn er wat bang voor, voor zo’n initiatief. Doen er maar half in mee. Denken dat hun leven eindigt, of dat ze een hoop zullen verliezen. Of ze leven gewoon heel arm. Nou, mag ik u wijzen op een actie tegen `afval‘? Op overconsumptie? Tegenstrijdigheid? De immense schoonheid van de natuur? Programmeer fouten (‘software’). Winkelen..

  ‘Opus mortalis nunquam’

  Ik kan wel zeggen dat veel spul eigenlijk niet leeft, maar dan krijg je misschien de verkeerde taferelen in de winkel; Mensen die zich ineens anders gaan gedragen, misschien wel overbezorgd raken, koopgedrag sterk wijzigen, de winkeliers de hempjes van het lijf vragen.. Hmm, ik denk, de mensen moeten het zelf maar zien, of niet zien. Anders schiet het weer de andere kant op, en dat willen we niet, immers, zoveel amortisatiebuffers hebben we niet. Alhoewel, ik kan ook gewoon zeggen; het straalt niks uit; dat duurt dan wel een tijdje voordat men daar op in speelt!) Ik pleit dan ook voor het mortificeren van oude gebruiken, halffabrikaten in kannen en kruiken, en daar al mee beginnen met wat we ermee kunnen doen. Veel winkels kunnen een geleidelijke omslag beter aan. Vandaar dus. Het lijkt me redelijk als we gaan voor een geleidelijke overgang. En er goed naar te kijken. En onthoud: iets kan niet dood gaan als het nooit heeft geleefd..

  Geloof me; ineens een revolutie is niet zo gewenst, maar als het mag is het deste beter. Nu hoeven we ons tenminste niet ál te veel zorgen te maken of er nog iets tussendoor komt. Nog één ding.. Have a lot of fun, at ’777′.

  Reactie door Bas Schoutsen — vrijdag 6 juli 2007 @ 17.14 uur

 7. Wat dacht je van deze: http://www.waldrock.nl

  Allemaal eensgezinde mensen zonder ruzie en provoserend gedrag. Aanrader voor iedereen die van gezelligheid houd. Waar vindt je nog voor € 50 entree meer dan 20 bands?

  LANG LEVE METAL!

  Reactie door Marduk — vrijdag 6 juli 2007 @ 17.35 uur

 8. ..lees trouwens ook even nummer 7 van Brekel (zie eerste link @17.14 hierboven, ‘Afval’). Dat is eigenlijk precies wat ik zeg, in a nutshell, toevallig. De derde 7 is voor u, meneer Balkenende. Een beetje geluk is nooit weg..

  Reactie door Bas Schoutsen — vrijdag 6 juli 2007 @ 17.44 uur

 9. @2 Redstar

  die kolencentrales zijn nodig omdat iedereen de nieuwste Ipod wil hebben zegt men nu…

  http://life.tweakers.net/nieuws/48287/Energieverbruik-gadgets-zorgt-voor-snelle-groei-milieubelasting.html

  Reactie door iew — vrijdag 6 juli 2007 @ 17.45 uur

 10. It is going to be great, MADONNA singing La Isla Bonita and Hung Up with or without the cross. Let’s hope she doesn’t forget her cut off leotards. Hung Up on that sexy back. Trouwens zuinige kleren zijn ook milieu vriendelijk.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 6 juli 2007 @ 18.39 uur

 11. @ Iew #10,
  Tja, het is idd zo dat de mensen tegenwoordig meer, meer , meer willen, en nieuw nieuwer nieuwst..
  Deze drang naar deze gadget hebzucht zou teniet gedaan moeten worden. Ik ken mensen die in elke kamer een pc hebben staan, daarnaast nog een mediacenter(ook een pc) als tv, en dat het meeste heel de dag ongebruikt aanstaat.

  Te gek voor woorden …

  Reactie door Redstar — vrijdag 6 juli 2007 @ 19.28 uur

 12. Het enige wat op 07-07-07 voor mij telt, is de verjaardag van mijn dochter.

  Reactie door Charlie — vrijdag 6 juli 2007 @ 20.30 uur

 13. 7 marduk ben jij van de band marduk?
  gil gil meisjes vallen in zwijm.

  of was dat bij de bietels of hoe ze maar heten mochten.
  lang leve beton/metal/new ages?/en pinkfloyd,en natuurlijk ,,water,,redelijk goede onbekende groep 20-30 jaar geleden. ;-)

  Reactie door ad — vrijdag 6 juli 2007 @ 21.03 uur

 14. 666

  666, the number of the beast. Marduk, @ 7, kondigde een groot metalfeest aan. Black Sabath, de eerste metal band – ook wel de grandaddy of metal genoemd – maakte ooit het nummer ‘the number of the beast’ (666).

  Velen verwachtten bijzondere dingen op 6 juni 1996 (06-06-06). Naar mijn weten gebeurde er ‘niet veel’ bijzonders.
  Van 7 juli 2007 verwacht ik eerlijk gezegd ook niet zo veel, ook al wordt aan het getal 7 de relatie ‘geluk’ gekoppeld.

  Op wat voor een dag was onze kroonprins ook al weer getrouwd?

  Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 6 juli 2007 @ 21.10 uur

 15. @12 Charlie

  Mag ik jou alvast nu met haar feliciteren?
  Van harte en een heerlijke dag voor haar gewenst morgen!
  En je weet: LANG ZAL ZE LEVEN IN DE?

  Reactie door Gloria — vrijdag 6 juli 2007 @ 21.59 uur

 16. Zijn het niet juist artiesten die het luxe leven leiden en zij gaan de gewone burger vertellen dat zij zuiniger om moeten gaan met energie? Waarom zorgen zij met hun geld bijvoorbeeld niet voor het aanplanten van bomen, het stimuleren van onderwijs in ontwikkelingslanden en desnoods het omkopen van dictators zodat die eindelijk de touwtjes nier meer in handen hebben? Heb je heel veel geld geef je het uit aan materiaal en ga je belangrijk doen op een bepaalde dag…rare wereld

  Reactie door cynthia — vrijdag 6 juli 2007 @ 22.23 uur

 17. Khosrow — vrijdag 6 juli 2007 @ 18.39:

  Neem me niet kwalijk, maar bij gedrochten als (ONDER ANDERE!) Madonna en Michael Jackson heb ik een zeer sterk gevoel dat die meer zijn dan alleen maar “pop-idolen”: het zou mij niet verbazen dat die gecreerd zijn en in stand worden gehouden (mogelijk zelfs zonder dat de “idolen” dat weten) om een bepaald soort maatschappelijke afglijding en verloedering te versterken: als mijn gevoel daarin zo overweldigend sterk is vergis ik me doorgaans niet: zonder nu al te zeer in complotdenken te vervallen, geloof ik rotsvast in de manipulatieve mogelijkheden van zulke fenomenen: ze komen bepaalde duistere krachten heel goed uit en geheime diensten verschaffen dan wel de “podia” en “marketing”.

  Ze behoren, om me misschien wat duidelijker uit te drukken, tot de AFGODEN van deze tijd en “rechtvaardigen” aldus een bepaalde -m.i. zeer ikgeriche, puur materialistische, genotzuchtige, decadente, verdorven en hedonistische- levensstijl die met name christelijke normen en waarden zeer vijandig gezind is( zonder dit echter DIRECT uit te spreken, daarvoor is de manipulatie veel te geraffineerd!)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 7 juli 2007 @ 1.13 uur

 18. Er is er één jarig..

  Reactie door Bas Schoutsen — zaterdag 7 juli 2007 @ 1.16 uur

 19. … het zijn in feite de hedendaagse “rattenvangers” maar veel gevaarlijker dan hun historische “evenbeeld”.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 7 juli 2007 @ 1.17 uur

 20. @16 Cynthia

  Precies! Dat was dan ook reden voor mij om niet de herhaalde! verzoeken te ondertekenen bij Al Gore/Avaaz.org.
  Ik werk niet mee aan Al Gore’s stokpaardje.
  Laat hij zich maar druk maken om die dictator in zijn land en al die vreselijke bommengooiers! Dat vervuilt niet alleen op gewetenloze wijze het milieu, maar ook de stupid minds van het schapenvolk.
  OOK deze trein dendert weer door. De graaiers staan klaar en de milieufreaks helpen hen bereidwillig.
  Op naar een gezond milieu en de naar adem snakkende mens. De melkkoe!
  Wat een hypocriete ellendige fake wereld.
  WAT NOU 7-7-7!

  Reactie door Gloria — zaterdag 7 juli 2007 @ 2.26 uur

 21. ik hou het op Plein Open, morgen…

  Reactie door Johnito — zaterdag 7 juli 2007 @ 3.23 uur

 22. Goede morgen.Meneer Al Gore,hij heeft drie huizen,waarvan een huis, wat 20 keer zoveel energie [mis]gebruikt,als een gemiddeld gezin in dat rotte USA. We worden weer in slaap gesust,door een stelletje gajes. Eten voor de honger{couvert 10000 dollar] Mensen wordt wakker,aub dat tuig wil ons doen geloven,dat zij aan ons denken. Er zijn afgelopen jaar 10000 duizend millionairs bij gekomen,niet door het werken,maar door het jatten,oplichten,uitbuiten,maar we hebben onze nieuwe GOD Jan.p.Bakelende.Zondag kunnen we weer naar de kerk,halaluja prijs de duivel.

  Reactie door gerard — zaterdag 7 juli 2007 @ 3.46 uur

 23. Ik bedoel Vlietpop.

  Reactie door Johnito — zaterdag 7 juli 2007 @ 13.45 uur

 24. De vraag die altijd bij mij op komt wat stelt een roker zich voor bij een beter milieu.
  Of wel waarom is de mens niet gemaakt met een kromme vinger die naar zich zelf wijst.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 7 juli 2007 @ 14.21 uur

 25. ‘Fish-sticks’ (‘contaminatie plakvis met humor’)

  pa·ra·nor·maal (bn.)
  1 betr. hebbend op wat niet met de normale zintuigen waargenomen wordt => buitenzintuiglijk

  Juist ja, daar gaat mijn idee over paranormale pindakaas. Laat ik het dan maar op biologische pindakaas houden; snijdt een mes met biologische pindakaas aan drie kanten? Je smaakpupillen worden niet lam (hello, suiker*?!), en je creëert ruimte voor geestelijke voeding (een Madonna concert of zo), omdat die pindakaas niet zo aandringt. O ja, en zo te zien krijgt iedereen zijn of haar juiste share (gezien de vraagprijs, die mij wat eerlijker lijkt; denk; inflatie, defratie?). OK, die ‘f’ was een ongelukje, maar ik laat het maar staan. Het staat wel leuk! (O, lees anders eens Biologische voeding en de prijs daarvan, op TrosRadar.) Succes!

  (En mijn website betreffend Klaré. Ergens bovin. Trefwoord: ‘Zombie’, ‘Vervlakking’ en ‘Duizenden Naaldjes’. Al·hoe·wel..)

  @2, Redstar

  Twee dingen; er zullen maatregelen zijn, waar we het hartgrondig mee eens zullen zijn (CO2Storage is er overigens niet één van denk ik, het corrigeert niet), en water, energie e.d. is er om gebruikt te worden. Dat is misschien nog wel de belangrijkste wetenschap, en verder door kunnen voeren naar one-off gedrag en wantgebruik (ie. wangebruik; de ‘glijdende schaal linguistics’ is één van mijn hobbies!). Als we nu eens te horen kregen, welke verspilling er nu ‘aan de orde van de dag’ was.. zou dat ook weer een hele hoop schelen. Vermoed ik. Mensen van Positive relief. En pure inzet:) (Ik denk aan: L’écologiste, Gloria, iew, (Pool,) kunstenaars, participatie(top), mere mortals, overconsumptie, oh, telefoon)

  * sugar

  Reactie door Bas Schoutsen — zaterdag 7 juli 2007 @ 15.22 uur

 26. @24, De Hakker,

  5 vingers;

  als iemand naar een ander wijst…
  (niks mis mee overigens, maar probeer het maar eens!)

  Reactie door Bas Schoutsen — zaterdag 7 juli 2007 @ 15.26 uur

 27. Goedemiddag,

  Nou, beste Hakker, je haalt de zaken wel erg door elkaar: alsof roken te vergelijken valt met een ECHT milieuprobleem als de fijnstofvervuiling door (mondiaal gezien) honderden miljoenen dieselmotoren! (om maar slechts een probleem te noemen)

  Voor jouw informatie: ik ben nietroker, 18 jaar geleden gestopt na 28 jaar te hebben gerookt.

  Maar het wordt tijd dat de rokers –als welhaast vervolgde groep- even rust wordt gegund, temeer daar de door hen veroorzaakte overlast (indien geen goede afspraken worden gemaakt, anders NIET!) GEEN MILIEU- maar een gezondheidsprobleem is.

  Bovendien: ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat veel van de rokers najagende fanatici deel uitmaken van een groep welgedane, ikgerichte gezondheidsmaniakken waarop, om andere redenen, genoeg kritiek te leveren valt…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 7 juli 2007 @ 15.57 uur

 28. Sorry hoor, meneer Al Gore, Giel Beelen, Jansen en al die andere vrienden. Ik wordt een beetje kriebel van wéér een soort live aid. Gááááp! En zeker als die ook nog door de commercie gesponsord wordt. Een beetje dubbel allemaal, niet waar?

  Reactie door Peter van der Klein — zaterdag 7 juli 2007 @ 16.15 uur

 29. @Peter van der Klein,

  je hebt een punt over de inmenging van de commercie, en misschien is Al Gore ook niet helemaal jofel, of zuiver (hetzelfde geldt ook voor mijn persoontje), maar ik zie, of bekijk het maar andersom; een impuls naar de commercie toe. Zo worden we er allemaal toch nog rijk van, is mijn stelling.

  Reactie door Bas Schoutsen — zaterdag 7 juli 2007 @ 16.56 uur

 30. Live Chevy

  Open ik de live Earth pagina via MSN. Het eerste wat opvalt zijn de namen PHILIPS en CHEVY. Zonder sponsors schijnbaar geen uitzending.

  En dan te bedenken dat Chevrolet tot de grootste vervuilers op aarde hoort. ik denk dat indien AL Gore ooit nog een greep naar het Amerikaanse presidentschp zou doen, dat Chevy zijn campagne financieel gaat bekostigen!

  Erik Sc

  Reactie door erik — zaterdag 7 juli 2007 @ 17.14 uur

 31. Philips; ‘lot’s of love’
  En Chevy; ‘donate it to someone else’

  Reactie door Bas Schoutsen — zaterdag 7 juli 2007 @ 17.21 uur

 32. de mens is niet verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Het is een grote leugen. ik heb vandaag een extra lange douche genomen!

  ‘we are the world’ vertellen giel beelen, sophie hillebrand en beau van dorens ons. Wordt ons verteld door de meest immorele BN’ers, wat een grap. Giel naakt op tv, Hillebrand ‘hoe moet er ge***** worden’, Beau: ‘ik sla je op je bek’

  Maar nu ineens braaf. Goed, gelukkig is er een groeiende groep die weet dat global warming onzin is.

  ronl

  Reactie door RonL — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.15 uur

 33. in de esjuvee naar de conserten,luisteren naar optredens wat weer een miljeu ramp op zichzelf waarschijnlijk is/wordt,,apperatuur/licht/aanvoer/afvoer,,
  oo ja volgens de staats tv nos,nee geen miljeu ramp in nl,,nee wij gebruiken groene energi,,ahum dat bestaat niet eens,of wordt ahum groene stroom niet gemengt met stroom uit bv kerncentrales/kolen enz,dus nos maar 2% groen en de rest gewone stroom?
  en ondertussen kun je niet een auto progamma bekijken of ze raden je de grootste rotzooi veroorzakers aan de pc hooftstraat gestoorde es jou vees,die onmiddelijk verwijdert/vernietigt dienen te worden.vooral die trutten die zonodig hun kroost met long enviceem?aanleg smorgens/sávonds naar school brengen,hoezo denken die gekken aan hun eigen en andermans kinderen,
  gelijk uithuis plaatsen.en heropvoeden totaal rij verbod.of is dat een te hoog cda/CU gehalte,oeps vergeten het zijn die stemmers juist,, die dat doen immers ze hebben bescherming van hogerhand,,denken ze.

  Reactie door ad — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.28 uur

 34. RonL — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.15:

  Ja,, fijn he, zijn jouw geweten en gemoedsrust weer helemaal op orde, stel je voor dat je “je levensstijl” zou moeten veranderen…

  En…jij bent wel zo goed op de hoogte dat je alle argumenten die nadenkende mensen veel zorgen baren grondig kent…?
  Zoniet dan L**L je maar wat terwille van die kennelijk aanlokkelijke levensstijl?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.40 uur

 35. Heeft iemand JP zich hierin verder vertegenwoordigen?
  De hypocriet, hij liet zich zien op een reklame spotje waar ik al niet goed van werd.
  Terwijl ons milieu beleid, nu Kramer, inzichtelijk nagenoeg niets blijft voorstellen.

  Reactie door Maria — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.42 uur

 36. RonL..als wij constant meer nemen dan we teruggeven aan de natuur/het milieu onstaat er onvermijdelijk een tekort. Ook al geloof je niet in Global warming..er zijn toch echt teveel mensen die allemaal teveel willen en dat alleen maar omdat ze daarmee kunnen laten zien dat ze iemand zijn. Ondertussen leeft het grootste gedeelte van de mensheid in pure armoede….

  Reactie door cynthia — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.45 uur

 37. JPB moet als worden afgezet.
  Hij voert zinloze en illegale oorlogen
  en hij stelt zelf qua klimaat en te nemen maategelen als eindverantwoordelijke ook helemaal niets voor.
  Met andere woorden hij heeft geen andere visie behalve MP te blijven!
  Ook dank, geen dank aan de PvdA trouwens dat hij er nog zit!
  En op een tv spotje kan verschijnen.

  Reactie door Maria — zaterdag 7 juli 2007 @ 18.58 uur

 38. Excuus over mijn afkeer en boosheid, het heeft geen zin dit hier te herhalen.

  Reactie door Maria — zaterdag 7 juli 2007 @ 19.04 uur

 39. Onder druk van de bouwsector hanteert de overheid andere meetmethodes om tot lagere fijnstofwaarden te komen.

  Nooit iets van geweten SP?! En hoe verder?
  Blijf elkaar tegemoet komen of zelf de pers?

  Reactie door Maria — zaterdag 7 juli 2007 @ 19.35 uur

 40. @38
  Wat maak je me nu Maria EXCUUS niets ervan ben je gek.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 7 juli 2007 @ 19.53 uur

 41. Was het niet links dat het hardste lachtte over de normen en waarden van Balkenende?
  Nu lacht rechts hard over de hysterie van het ‘global warming’.

  Als al dat krakerstuig, hypies en ander gespuis dat ik vanmiddag hysterisch zag doen bij die live earth concerten, de aarde moet redden, houd ik mijn hart vast.

  Het is niks meer dan een hype. Wat mooi hand in hand gaat in jullie strijd tegen het kapitalisme. Gelukkig is het kapitalisme zoals altijd sterker. Links- of rechtsom, klimaatneautraal of niet, ze verdienen lekker overal geld aan. Dus ook om de global warming onzin.

  Ik weet niet of jullie blind of wat dan ook zijn, maar het regent hier al maanden in Nederland. Global warming? Was het maar zo’n feest.

  En als het straks weer even warm wordt, is het het broeikaseffect. Wordt het wat kouder, is het het broeikaseffect. Regent het teveel, te weinig, is het het broeikaseffect. Komt er een grote tornado in de VS, is het global warming. Komt ie niet, is het óók global warming. Daarom is het zo’n onzin.

  De natuur is sterker dan ons. Dinosaurussen zijn al uitgestorven, de mensheid komt er straks bij. Niks mis mee, zo gaat dat. Komt er straks een zondvloed, is dat geen ramp. Thats life. Thats nature.

  Reactie door RonL — zaterdag 7 juli 2007 @ 23.44 uur

 42. Denkt men werkelijk door dit soort concerten het milieu in de wereld te verbeteren? De VS heeft het Kyoto-protocol NIET ondertekend en China als nieuwe opbouwende economie, kijkt niet om naar het milieu. Kennelijk is dit concert ter zelfverheerlijking van uitgerangeerde popartiesten.. Kunnen door ons bezuinigen op energie de energiebedrijven de prijs weer omhoog gooien om meer winst te maken.

  Reactie door Christa P — zondag 8 juli 2007 @ 11.17 uur

 43. 16. Cynthia

  Mee eens. Lees collumn van Andre Manuel van vanmorgen bij de andere wereld van de Ikon, beter kan ik het niet zeggen.

  Reactie door Henny — zondag 8 juli 2007 @ 13.05 uur

 44. Aanvulling Column Aan de grond op pagina http://www.deanderewereld.nl

  Reactie door Henny — zondag 8 juli 2007 @ 13.07 uur

 45. 37. Maria.

  ik las zaterdag in het NRC dat het flink rommelt binnen de coalitie en ze er vooral mee bezig zijn dit binnen de muren te houden met behulp van het CDA TweedeKamerdeel.
  De CU blijkt daar bovendien een wel heel erg grote broek aan te trekken gezien hun aantal zetels. CDA en PvdA rommelt nog steeds op vele vlakken. Dus houd moed NA het RECES moeten ze met de billen bloot en hopenlijk wordt het dan prijsschieten.
  Van Geel praat ook contenue het kabinet naar de mond om toch vooral de eenheid te bewaren. Geen sprankje dualisme is daarbij, die kamerleden krijgen betaald om vooral NIETS te doen. Van Geel hanteert slechts de tube lijm om bij te plakken mocht er enige kont loskomen van de pluche stoeltjes van de CDA bezettingsmacht.

  Reactie door Henny — zondag 8 juli 2007 @ 13.16 uur

 46. “Ik weet niet of jullie blind of wat dan ook zijn, maar het regent hier al maanden in Nederland. Global warming? Was het maar zo’n feest.”

  Door de opwarming smelt het ijs, en dat verandert weer de OCEAANSTROMEN. Hoe de oceaanstromen precies lopen en hoe warm of koud ze zijn is medebepalend voor het weer. West-Europa zou volgens de experts mogelijk kouder kunnen worden, en natter, helemaal tijdens een bepaald seizoen (winter of zomer ben ik ff vergeten). In andere gebieden gaat de neerslag eveneens toenemen, en in weer andere wordt het juist droger. Al het leven moet zich daar razendsnel aan aanpassen, veel sneller dan voorheen.

  Door het smelten van het ijs en de verhoogde neerslag, komt er veel meer zoet water in de oceaan. Zoet water zakt na afkoeling veel minder diep naar beneden dan zout water, wat enorme gevolgen zal hebben voor de golfstromen, de beschikbaarheid van plankton en krill voor het eco-systeem, en het weer op de continenten. Doordat er minder krill is lopen hele ecosystemen gevaar. Tot en met walvissen en dieren hoog in de voedselketen, als orka’s, haaien, etc. Al het leven in de oceaan dus.

  “Als al dat krakerstuig, hypies en ander gespuis dat ik vanmiddag hysterisch zag doen bij die live earth concerten, de aarde moet redden, houd ik mijn hart vast.”

  Overdrijf je nou niet in je aversie tegen alles wat linkser is dan jij? Ik zag gewone mensen genieten van muziek, helemaal geen krakers of hippies ofzo (niet dat daar wat mis mee is, met name niet met hippies). Ikzelf ben ook vrij mainstream, alleen wel links ja. Waarom dat gepraat over tuig en gespuis? Het zijn gewoon gewone mensen die een andere mening hebben dan jij.

  Reactie door Ellen — zondag 8 juli 2007 @ 14.19 uur

 47. Ronl, mag ik je erop wijzen dat de PVDA niet links is en ook Groen-links niet linsk meer is? Aleen de SP is links en dit heeft niks met arrogantie te maken. De SP is de enige partij die het liberalisme niet omarmt heeft en daar waar het behoeft bekritiseert..ook oplossingen gevend. Eventuele klachten over wat regeringen hiervoor hebben gedaan moeten op hun bord komen en niet op die van de SP! De SP wordt geboycot en dat is niet zonder reden Ronl! Ze zijn een serieuze bedreiging

  Reactie door cynthia — zondag 8 juli 2007 @ 14.28 uur

 48. Hier wordt de werking van het oceaan-ecosysteem en hoe het door de opwarming aan het veranderen is, goed en wetenschappelijk onderbouwd uitgelegd.

  @RonL, ik hoop dat je het gaat lezen. Zo niet, dan niet, maar dan kies je ervoor om niet geinformeerd te zijn over deze kwestie. Laat dan op z’n minst mensen met een andere mening dan jij in hun waarde.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3979833.stm

  Reactie door Ellen — zondag 8 juli 2007 @ 14.29 uur

 49. Eigenlijk lachwekkend dat Live Earth Alert. Waar hebben we het over? Het is al meerdere keren gezegd en geschreven, die dag zelf heeft al een vermogen aan verspilling opgeleverd.
  Stel dat het allemaal zo erg is gesteld met ons milieu, denken we dan werkelijk dat we dat kunnen stoppen op basis van inzicht en vrijwilligheid??
  Persoonlijk geloof ik niet zo in die Al Gore-filosofie. Los van het milieu denk ik dat we in bijna alles verkeerd bezig zijn op deze aardkloot, zolang hebzucht en verkilling als normaal worden beschouwd en zelfs worden gepropageerd. Je kunt je kop niet buiten de deur steken of je krijgt er mee te maken. Je kunt de tv of radio niet aanzetten of je krijgt ermee te maken. En dat is precies waar het allemaal omgaat. Dus Live Earth Alert? Laten de mensen dan maar eens beginnen hun zelfzucht wat te temperen en zich weer om anderen te bekommeren. Als men gaat merken hoeveel gelukkiger ze dan worden, zullen ze ook begrijpen dat al de vervuilende troep die ze maken dat geluk verstoort.
  7 is een geluksgetal, maar vandaag even niet!

  Reactie door Gerard Lettinck — zondag 8 juli 2007 @ 17.23 uur

 50. Ellen — zondag 8 juli 2007 @ 14.19

  Goedemiddag,

  Weet je wat mij telkens weer opvalt in de “links”-versus-”rechts” discussies?
  Dat rechts AALTIJD kan volstaan met al dan niet gemakkelijk te weerleggen kreten, DROGREDENEN en algemeenheden, om niet te zeggen onzinnige borrelpraat, terwijl van ons -links- de meest uitputtende, diepgravende en weerleggende (dat ze gelukkig vaak ook!) argumenten worden verlangd.

  Ik denk overigens dat voor opmerkzame volgers van al deze discussies dan zo onderhand wel duidelijk moet zijn dat er eigenlijk een eigenaardige tegenstrijdigheid is bij rechts:

  Ze werken altijd “keihard” en zijn bijna altijd te LUI (of DOM?) om goedgefundeerd hun standpunten te brengen en laten het dan bij wat losse kreten.
  Of, hoogstwaarschijnlijk -en dat zou ons enorm moeten motiveren en plezieren!- is dat gewoon NIET MOGELIJK: ik denk ook dat dat in feite zo is.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 8 juli 2007 @ 17.56 uur

 51. mijn probleem??
  zolang bush/usa/wapenindustrie enz aan de macht is/zijn, en grote delen onder water staan,en er niets aangedaan wordt,en het zelfs goed uit komt om dat het grotendeels kleurlingen zijn(katrina.)
  en zolang dat balkeneeinde+ figuur en zijn aanhang maar raak oorlog voeren en de EU(een hele grote vervuiler)
  en alle wereld k?? leiders(die zelf stad en land afrijzen in grote vervuilers/auto’s/vliegtuigen ineens beginnen over klimaat veranderingen,maar er zelf geen ene donder aan doen(voorbeeld functie’s)
  heb ik het iede dat het allemaal om geld te doen is.niet meer en nietminder het levert geld op.
  het probleem is bij mij zolang die blepers aan de macht zijn geloof ik er geen donder van(de juiste voordracht dan he),
  of denken die leiders zelfs niet aan hun eigen nakomelingen,nee dus,
  waarom zou ik dan aan hun nakomelingen denken.

  Reactie door ad — zondag 8 juli 2007 @ 18.06 uur

 52. dit is 1 van de redenen waarom ik die farizeers niet voor vol neem/cu en sgp.
  ophef over filmpjes op youtube/eutube.hun eisen verwijdering van eu filmpjes
  ga regeren of bek houden.

  Reactie door ad — zondag 8 juli 2007 @ 18.29 uur

 53. Ik heb geen koolwaterstoffen verstokende stinkende uncoole rotbrommer of uncoole vierwieler.
  Ik fiets.

  Als ik overdag weg ga (om vrijwilligerswerk te doen) dan zet ik de kachel helemaal uit, gaskraan dicht en steker uit het stopcontact, zodat het ding niet elk half uur een nieuwe ketel heet water maakt.

  Ik gooi geen verpakkingsmaterialen, blikjes en plastic flesjes op straat. Ik spreek mensen die dat wel doen aan op hun gedrag.

  Ik zou graag zien dat het gebruik van het heffen van rente op geld en schulden afgeschaft en verboden wordt. Dan kan het financieel-economische systeem ontsnappen aan de door de praktijk van het heffen van rente veroorzaakte noodzaak tot permanente groei.

  Een systeem gebaseerd op de noodzaak van permanente groei heeft geen plaats in een wereld met eindige bronnen.

  !

  Reactie door Koen — maandag 9 juli 2007 @ 7.54 uur

 54. Koen — maandag 9 juli 2007 @ 7.54

  “Een systeem gebaseerd op de noodzaak van permanente groei heeft geen plaats in een wereld met eindige bronnen”.

  Heel overtuigend, ben het helemaal met je eens. Ik kan er nog aan toevoegen dat minder vlees eten, mensen alsjeblieft, probeer het eens, een dag zonder vlees, er voor kan zorgen dat je kinderen later ook een leefbaar milieu hebben!

  Bovendien is het kopen van producten uit de eigen regio het minst belastend én je doet de plaatselijke middenstand een groot plezier!

  Reactie door Elsemie — maandag 9 juli 2007 @ 11.14 uur

 55. Harrieke V, het is bewezen dat de mens die alleen maar jaagt/werkt terugkeert naar een oerhersensysteem waarin geen plaats is voor nadenken over gevolgen van daden..dat verklaart een heleboel toch? Kortom: van alleen maar jagen word je als mens eigenlijk dom…

  Reactie door cynthia — maandag 9 juli 2007 @ 12.31 uur

 56. @50
  Harrie V. ik denk dat ik het met je eens ben. Ook mij valt het op dat rechtse praat veelal borrelpraat is en verstoken is van enige inhoudelijkheid. Punt is echter dat het wel aanslaat bij de goegemeente. Domheid, opervlakkigheid en egoïsme vieren hoogtij.

  @ Elsemie
  Producten kopen uit eigen regio zal tegenwoordig niet meevallen, tenzij je met regio Europa bedoelt. Weet jij waar je voedsel vandaan komt? M’n aardappeltje komt denk ik wel uit Holland, maar ik hou van rijst. Mijn wijntje komt het dichtste bij uit La douce France. M’n groente kan overal vandaan komen, maar ik vind weinig tot niets meer uit Holland. Was maar waar dat je nog regionale producten kon kopen.

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 9 juli 2007 @ 13.03 uur

 57. Gerard Lettinck — maandag 9 juli 2007 @ 13.03

  Beste Gerard, ik heb heerlijke peulen, capucijners, artisjok, paprika en courgette uit ‘eigen’ tuin, dat wil zeggen van iemand anders. De aardappels, eieren en kaas koop ik in het seizoen bij een ecologische boerderij, maar omdat ik ook meer van pasta, rijst, couscous en linzen houdt, ben ik voor die producten afhankelijk van fair trade. Als je minder of geen vlees eet compenseert dat de hogere prijzen. Op de weekmarkt vind je ook al vaker kramen met regionale producten en een fietstochtje door de regio levert voldoende fruit van het seizoen. Overigens is fruit en groente van het seizoen én van de ‘volle’ grond ook in de supermarkt meestal van hollandse afkomst en daarom minder milieubelastend. Het valt niet mee, maar zeker ook niet tegen!

  Reactie door Elsemie — maandag 9 juli 2007 @ 14.42 uur

 58. Net zoals veel andere kunsten, Popmuziek is ook een communicatiemiddel met entertainment value. Tevens, alle kunsten hebben een commerciële kant. Wij hoeven het niet allemaal even zo goed of belangrijk vinden.

  Ik geloof niet in belangeloosheid noch schijnheiligheid. De belangen zijn niet altijd transparant, eenduidig en consistent.

  Behalve entertainment waarde althans voor sommige mensen, hebben dit soort activiteiten voor sommige mensen de voorlichtingswaarde.

  Politiek heeft altijd kunst en media gebruikt en misbruikt om zijn eigen agenda’s te bekrachtigen. Ongeacht of we eens zijn met de achterliggende politiek agenda’s ja of nee,de brede bereik/ de voorlichtingswaarde is niet te ontkennen.

  Reactie door khosrow — maandag 9 juli 2007 @ 18.11 uur